Historky kolem dopingu – o čem VVP na tiskovce nemluvil


Někdy bývá dobře si počkat na tendence a nereagovat ihned na události. Před pár dny provedl novinář a publicista Dmitrij Peretolčin na TV kanálu DenTV jakési  průběžné shrnutí kolem aktivit WADA – a přinesl zajímavá poznání souvislostí….Práce se záznamem byla, nicméně dost složitá, protože pan Peretolčin, jakkoli je to chytrý a vzdělaný člověk, je poněkud chaotický, takže se mi (po opakovaném poslechu záznamu) šikl článek publikovaný o pár dní později týdeníkem „Zavtra“ …  (pozn.překl.)

Vladimír Putin na velké tiskovce k „odhalením“ WADA prostřednictvím jejího zástupce pro Rusko Rodčenkova doslova uvedl:

-„ Tento občan, který z Ruska pláchl a který do té doby stál včele ruské antidopingové agentury – kde předtím pracoval? – v Kanadě. A potom přijel do Ruska a po jmenování do vysoké funkce sem tahal všelijaké svinstvo. Těžko si dokážu představit, že při přejezdech státní hranice USA a Kanady, kde je přísná kontrola, sem přesto dokázala převážet nejrůznější svinstvo a vybudoval si na tom svůj soukromý byznys. Nutil řadu sportovců toto svinstvo užívat, a ty, kteří odmítli, jako např. plavci, podrobil jakýmsi sankcím a poté, co mu tu začala hořet koudel, tak zdrhl, aby si tam, za vodou, začal zachraňovat kůži a hledat místo pod sluncem za cenu nejrůznějších udání. Mně to ponouká k určitým myšlenkám – například, že ho tam kdosi vedl. Ten někdo si počkal na určitý moment, aby ten podvrh vyložil. To, co říkám neznamená, že problémy s dopingem u nás nejsou a že proti tomu nemáme bojovat. Především musíme myslet na zdraví sportovců. Pokud jde o WADA si neosobuji právo ji hodnotit – to musí udělat MOK. Ale jsem naprosto jasně přesvědčen, že činnost jakékoli antidopingové agentury musí být naprosto transparentní, zřejmá a kontrolovatelná. Musíme znát výsledky její práce – tzn. mezinárodní sportovní společenství musí vědět koho prověřují, kdy, jakými prostředky a s jakým výsledkem. Ale také, jaká byla přijata opatření. Ale, co to je WADA? Je to nějaký zbrojařský podnik, že je tam vše utajeno? Takže tato otázka mají bezesporu politický obsah“. – tolik prezident Putin.

 Před pár dny vystoupilo 19 národních antidopingových struktur s požadavkem na nejtvrdší sankce vůči ruským sportovcům. Podstatou požadavku je vyloučení účasti Ruska ve všech mezinárodních soutěžích a zbavení ho práva na pořádání takových akcí na svém území. Jde vlastně o pokračování loňských výpadů proti ruskému sportu, ale i o přímý důsledek kajícných dopisů ruských sportovních činovníků, kteří nejenže si dovolili přiznat domnělou pravdu mezinárodních vyděračů a manipulátorů, ale vysypat si na hlavu kýbl horkého popela prohlášením o „mateřských dopingových znaméncích minulosti“.

Všichni si pamatujeme, jak ruský ministr sportu V.Mutko vyjádřil „jednoznačný souhlas“ s protiruskými rozhodnutími mezinárodní asociace lehké atletiky a prohlásil, že si za diskriminační opatření k Rusku může ono samo. Podle něj tato opatření jsou „následkem vážné krize v řízení ruské atletické federace, ale také zakořeněného problému dopingu, který má původ ještě v sovětských dobách“.

A odpověď západních „partnerů“: – káli jste se, – tady máte po držce!

Obecně vzato, dřív než se kát a plakat na hrudi takových přísných, tak spravedlivých a důvěryhodných a vesměs mezinárodních struktur, je dobře si vyjasnit, s kým máte co do činění…

Máme totiž co činit s podvodníky, a manipulátory, postupujícími v zájmech svých zákazníků nanejvýš drze a cynicky. Jakoukoli slabinu chápou tito lidé jako signál k útoku.  Hrubost a drzost jsou vidět na první pohled. To, že tihle mizerové mají „veřejný“ a „mezinárodní“ statut, by nás mělo naopak varovat. Rusko se ve skutečnosti střetlo se spiknutím bandy dobrodruhů, podporovaných tzv. světovými masmédii.

Obvinění Ruska z totálního užívání dopingu pochází z hlubin Světové antidopingové asociace (WADA), která narychlo naškrábala pochybnou zprávu, která neobsahuje jediný důvěryhodný fakt.

V zájmu zjištění pravdy se delegace uznávaných rakouských a ruských mikrobiologů a biochemiků vypravila do úřadovny WADA, aby provedli srovnávací analýzu vzorků ruských sportovců se vzorky sportovců amerických a výsledky následně zveřejnili. Dosáhnout povolení takové ho výzkumu nebylo vůbec jednoduché. Vedení WADA se pod nejrůznějšími záminkami snažilo vyhnout návštěvě vědců ve své úřadovně.

Když konečně bylo dáno povolení k práci se vzorky, stalo se následující: …nešikovné uklízečce se při ohánění hadrem podařilo zničit vzorky sportovců USA za léta 1990-2016 !

Vedení WADA to okomentovalo následovně: „Jedna z pracovnic úklidové agentury, při provádění úklidových prací v americké sekci, neopatrně zavadila o regál se vzorky. Padající regál, podle principu dominového efektu, s sebou vzal další regály.“ V důsledku toho bylo více než 30.000 zkumavek rozbito a ostatní nelze identifikovat, protože byly uloženy v popsaných a očíslovaných boxech, zatímco na zkumavkách samotných identifikace nebyla.

Nenávratně byly ztraceny vzorky za 26 let, protože byl archiv uložen dočasně společně s aktuálními údaji. Předtím byl archiv vyzvednut ze speciálních chladících komor v souvislosti s jejich neplánovanou opravou a byl umístěn na obyčejné regály. Opravy měly trvat maximálně 1-2 dny a poté měly být vzorky vráceny na původní místo“.

Zástupci WADA oznámili, že s nepatrnou uklízečkou rozvázali smlouvu. – Komentáře netřeba!!

To ale není všechno. Viz. například komentář kanálu „Fox-News“ z 1.srpna 2016: „V kancelářích a laboratořích centrály WADA v Montrealu probíhají policejní prohlídky. Důvodem jsou důkazy o zločinné činnosti této organizace, poskytnuté jedním z vysoce postavených pracovníků WADA“.

K tomu Dmitrij Peretolčin poznamenal, že mu to připomíná jiný případ. Zdá se mu, že tato uklízečka kdysi  pracovala v americké NASA. Bylo to v době, kdy se šířily pochybnosti o přistání Američanů na Měsíci a média a vědecká veřejnost žádaly o předvedení originálních důkazů (filmy, fotografie, záznamy), nastoupil fenomén uklízečky… Poskytla je NASA – neposkytla! Ukázalo se totiž, že jistá uklízečka „v zápalu úklidu“ zničila všecky tyto materiály, takže NASA neměla co nabídnout … (pozn.překl.)

WADA byla obviněna ze snahy o neplacení daní, její vedení – z korupce, četných falzifikací a organizace narkokartelu. V rámci vyšetřování byl zadržen šéf organizace a dva jeho náměstci, jakož i řada dalších pracovníků, mezi nimi i předseda nezávislé komise WADA McLaren, autor „slavné“ zprávy o ruském dopingu.

Je tu ještě jeden velmi zvláštní moment. V kodexu WADA neexistuje přesné určení, co je doping! Je tam jen následující věta: „Substance uznané WADA za zakázané, jsou dopingem“!

Není to zvláštní?

Zajímavé jsou tzv. „terapeutické výjimky“. Sportovec může naprosto legálně užívat doping, pokud mu to WADA dovolí. Jakmile pracovník WADA podepíše potvrzení, okamžitě se zlověstné slovo „doping“ změní na blahodárné „lék“. Na základě čeho se taková potvrzení vydávají? Kdo sportovci stanoví diagnózu a určuje léčení? – Z toho se WADA nikomu nezpovídá. Je to profesionální tajemství této organizace.

Nedávno vešlo ve známost, že 53 britských sportovců z 366, kteří se zúčastnili olympiády v Riu, měli zvláštní povolení k použití látek nalézajících se na seznamu zakázaných. A s touto dojemnou péčí WADA o zdraví anglických sportovců je spojován explozivní růst počtu olympijských medailí britské reprezentace.

Experti uvádějí následující čísla:

  • V  roce 1996 (poslední olympiáda před výskytem WADA) dokázali Angličané vyhrát 15 medailí;
  • V roce 2008 získali už 47 medailí
  • V roce 2016 už 67 medailí

Loni 4.srpna byla ze seznamu podezřelých zemí vymazána Keňa. WADA nejdřív zemi obvinila z porušování antidopingových zákonů, ale najednou názor změnila – a to přesto, že Keňa žádná nová opatření proti dopingu nezavedla. Přitom ovšem šéf keňské delegace na olympijských hrách 2016 Michael Rotich musel odletět z Ria kvůli podezření z napomáhání krytí porušení předpisů o dopingu.

Novináři „Times“ natočili video, na němž Rotich prohlásil, že za 10.000 liber je schopen během, 3 měsíců varovat libovolného sportovce před připravovanými dopingovými kontrolami 12 hodin před samou procedurou.

Obdobně odjel předčasně domů i trenér keňských běžců Anera poté, kdy byl přistižen při pokusu o záměnu vzorku moči kandidáta na medaili v běhu na 800 m Ferposona Rotiche…

Názorným je příklad mistryně světa na horských kolech, Kanaďanka Katharine Pendrel. V přípravě na olympiádu neměla nejlepší výsledky. Nicméně, 8.dubna dostala povolení k užívání remifenthalinu, narkotického analgetika, který je na seznamu zakázaných látek WADA – a získala v Riu bronz.

Jen v roce 2015 přes 200 amerických sportovců dostalo 583, povolení k užití zakázaných preparátů.

Čtyřnásobná olympijská vítězka v gymnastice Simone Biles od roku 2012 užívala dextroamfetamin s povolením WADA. Sama to na FB zdůvodňovala tím, že od dětství trpí syndromem deficitu pozornosti a hyperaktivity…

Americké tenisové sestry Williamsovy mají od WADA povolení na užívání celé řady zakázaných látek k „léčebným účelům“.

To jsou jen drobky z toho, jak WADA nejen kryla, ale i otevřeně řídila proces užívání dopingu vybranými sportovci.

Nelze si nepřipomenout slova senátora McCaina: „Taková situace jako s Ruskem, s USA není zásadně možná. Jsme supervelmoc a samozřejmě všechno řídíme. Naši američtí sportovci mohou doping snídat, obědvat i večeřet – a žádná veš z WADA  si jim to nedovolí dokázat bez našeho souhlasu“.  Pokud ano – a to si lze jen těžko představit – pak takovému  činovníkovi nezávidím jeho osud.

Otevřený cynizmus a drzost celého toho systému šokuje.  Nechvalně známá zpráva WADA, na jejímž podkladě celou ruskou reprezentaci vozili hubou v blátě, a mnohé sportovce nepustili na olympiádu v Riu. Slovutná CNN nazvala tuto zprávu „vyšetřováním století“, které mělo otevřít oči lidstva na ruský státní systém hromadného užívání dopingu. Ve zprávě přitom nejsou ani jména ruských sportovců, kteří měli doping použít, neobsahuje jediný konkrétní fakt. Jediným „důkazem“ jsou slova ex-šéfa moskevské antidopingové laboratoře, mezinárodního dobrodruha Rodčenkova. Pokud by v této zprávě bylo uvedeno byť jedno jméno, ihned by následovala žaloba pro pomluvu a na ochranu osobnosti. Pak by ovšem kterýkoli soud shodil zprávu WADA do koše – protože to není vyšetřování, ale falzum. Hlavní jeho úkol je propagandistický. Její autoři chtějí, aby se na všechny ruské sportovce nevztahovala presumpce neviny.

„Zprávaři“ WADA tvrdí, že v Rusku byl nastartován státní program využití dopingu, který měl zajistit dobré výsledky na olympiádě v Soči. Nicméně ruská reprezentace dosáhla nejméně úspěchů právě v disciplínách, ve kterých doping poskytuje největší výhodu.  Biatlon, hokej, rychlobruslení – ve všech těchto disciplínách nebyli ruští sportovci příliš úspěšní. Naproti tomu nejlepších výsledků dosáhli v disciplínách, ve kterých je konkrétní druh dopingu, o kterém píše WADA, zbytečný, – například krasobruslení, kde Rusko získalo 3 zlaté, 1 stříbrnou a 1 bronzovou medaili.

WADA odmítla poskytnout i mezinárodnímu olympijskému výboru (MOV) detailnější informaci o výsledcích svého vyšetřování ve věci dopingu v ruském sportu. Prezident MOV Bach k tomu řekl: „Žádali jsme komisi WADA o poskytnutí podrobnější informace, nicméně R.McLaren (autor zprávy) prohlásil, že to zatím neudělá, protože ještě není vhodná doba“.

Za celou dobu svého „vyšetřování“ se McLaren ani neobtěžoval kontaktovat ruskou stranu se zdůvodněním, že Rusko „odmítá spolupracovat“.

Přitom Rusko je (po Kanadě) za celou tu dobu druhou zemí, co do objemu grantů, udělovaných na činnost WADA (takže Rusko dnes topí za jeho vlastní peníze).

Podstatné je ale následující:

Ruská skokanka Jelena Isinbajeva určila jednoznačně příčinu vyloučení řady sportovců i jí samé z olympiády v Riu: „Nulová ochrana. Nikdo nehájil ani se nepostavil za moje práva“.

Prezident ruského olympijského výboru Žukov se postavil proti odvolání vůči rozhodnutí mezinárodní atletické federace o pozastavení členství ruské asociace – protože „podání by způsobilo průtahy při obnově práv ruské atletiky“.  Ale toto odmítnutí se stalo jedním z argumentů pro nařčení z existence státního systému dopingu.

V důsledku toho byly tisíce ruských sportovců přiznány vinnými bez vyšetřování a soudu.

Dokud bude Mutko (místopředseda vlády) psát kajícné dopisy na mezinárodní instituce, bude veřejné lynčování ruského sportu pokračovat.

Matný, zbabělý a vyloženě obranný ráz počínání ruských bafuňářů nedává Rusku nejmenší šanci na úspěch v této nesmlouvavé „sportovní“ válce, jejíž nová fáze už začala.

Zdroj:  http://zavtra.ru/blogs/vada_iz_ada ,
https://www.youtube.com/watch?v=HAiiclN8Ni4&list=PL71Us2mio4c8rZyfyo_gKK6fBIR1ePMZR

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

35 reakcí na Historky kolem dopingu – o čem VVP na tiskovce nemluvil

  1. kchodl napsal:

    Pěkně shrnuto.

    Znám podobné chování z byznisu. Protistrana agresivně poruší pravidla a podvádí, přitom z podvodů obviňuje Vás. Spustí připravenou kampaň. Normální slušná obrana – v rámci stávajících pravidel – pak působí vždy jako „matný, zbabělý a vyloženě obranný“ postup. Pokud se do té doby s tímto jednáním nesetkáte, vůbec to nechápete, věříte v pravidla a myslíte, že na opačné straně je to nějaké selhání systému díky nějakému defektnímu jedinci, ale tak to není – takový je jejich systém, takhle to má fungovat, dělají to od začátku schválně a promyšleně.

    Soudy nereagují – nebo dostanete zadostiúčinění po 8-10-ti letech, kdy je firma a Váš minulý osobní život již zničený – o policii nemá smysl mluvit, protože pokud protistrana není „úplně blbá“, policie nemá k řešení nic, při stávajících zákonech.

    Přesunete tedy další firmy někam na Západ, nejlépe do USA, protože pak jste pod ochranou jejich legislativy a soudů, takže výše zmíněný útok snadno odvrátíte. Ovšem jen dočasu – protože stále jste z ČR. Aby ochrana opravdu platila, musel byste „změnit vlajku“ a stát se Amíkem, což z mnoha důvodů zásadně nechcete.

    Oni používají takové metody ve všem, od války přes sport po byznis, jsou to prostě mocí zešílevší gangsteři, kterým dosud všechno prošlo, tak si vyskakují. Jediné pravidlo, které uznávají, je nabitá namířená puška, stačí si poslechnout McCaina nebo L. Grahama, aby to bylo každému jasné. K jednání s nimi potřebujete termojaderné rakety a možnost je vyhladit stisknutím knoflíku.

    Ve sportu výše popsaný postup uplatnilo mnoho ruských i našich sportovců – například se de-facto přestěhovali do USA, jako třeba ta ruská tenistka Šarapovová. Ale následně na ni také zaútočili, s tím, že pokud změní vlajku, vše bude v pořádku.

    V dlouhodobém zápolení – pokud to vydržíte – ovšem tímto způsobem prohrají, což se právě děje.
    Konkrétně ve sportu, lidé přestanou vrcholový sport sledovat, protože se změní v nesmyslné gladiátorské hry, kde je navíc vítěz předem určen. A nikdo ostatní s nimi nebude chtít mít nic společného, hry s jejich účastí nikdo nebude sledovat ani brát vážně, takže časem vzniknou nějaké jiné, kde jejich účast nebude žádaná ani možná. Pak si mohou zase vyhlašovat „World Championchip“ jen z USA, jako v tom svém „footballu“ nebo „baseballu“, šašci. Ostatně, díky jejich „férovosti“ se tyto sporty nerozšířily do světa, ale mimo USA zůstaly popelkou.

    Vtipné na tom všem je, že zachovávání pravidel je základem funkce civilizace a při tvorbě čehokoliv složitějšího je civilizace potřeba. Milou ukázkou je třeba letoun F-35, kdy koncern Lockheed gangstersky požral letecký průmysl – spolu s Northropem a Boeingem – ale už není schopen fungovat, protože to bez pravidel nejde. Stejně na tom je celé USA jaksi všeobecně – jak je vidět, gangsteři neakceptují ani prohrané volby – tak budou muset dostat dříve či později po čenichu a skončit „6 sáhů pod zemí“, jinak to nepůjde. Protože pokud to v USA neudělají, půjdou rychle ke dnu a propadnou se do dystopie typu Somálska, jen ve větším rozsahu.

    Mohou se proti WADA a dalším Rusáci – nebo my – ubránit? Jistěže, je to jen otázka času. Díky zlomení moci žumpy, jinak by to nešlo. Ale situace se změnila, protože poprvé po celou dobu cizopasení gangsterů existuje svobodné médium – internet – což nikdy nebylo. „Svobodný tisk“ byl vždy totální chiméra, nikdy nic takového neexistovalo. Pravda pronikala pomalu, pomocí šeptandy a tajně vydávaných knih, ale dnes stačí naťukat něco na mobilu nebo notesu a za pár sekund to ví „celý svět“.

    Za nějaký čas budou všichni američtí sportovci vysmíváni a zesměšňování po celém světě, každým obyčejným člověkem. Jako dnes třeba američtí silniční cyklisté – ti se za vlajku vyloženě stydí, protože kamkoliv přijdou, každý se jich zeptá jestli také neměli rakovinu koulí jako Lance Armstrong, hehehehe. Jinými slovy, že jsou plní dopingu až po okraj, jen to z nich šplouchá, když se blbě nakloní.

    To se mi líbí

  2. Petrpavel napsal:

    I tohle ….. mohlo řádit jako pracovník BIS v přelomových devadesátých létech … :
    „ …Nicméně někteří bývalí komunisté prohlédli a snaží se to odčinit. Třeba senátor Jaromír Štětina …“
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Narez-antikomunisty-Hucina-Srp-poskytoval-zpravy-StB-vedome-Bohdalova-kolaborovala-s-kazdym-rezimem-Gott-by-mel-ven-vychazet-jen-v-noci-A-Stetina-472994

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Hučín je sice fanatik – a sám to o sobě nakonec říká, že je tím osobně postižený – ale v podstatě má pravdu, až na toho šílence Štětinu – ale tam je nutno vidět, že když Hučína zašili, Štětina za něj orodoval, takže ho nevidí nezaujatě.

      Ale jinak se s ním dá souhlasit. Byl Srp agentem STB? Jistěže ano. Zeman také nebyl bez kontaktů, to je také jisté, stejně jako kdokoliv výše postavený, který tajnou službu zajímal.
      Je Bašta debil? Jistěže ano, znám ho. Všem těm ksichtům se Hučín vysmívá zcela oprávněně.

      Kdokoliv pracoval ve vyšší pozici v zahraničí, byl sledován a úkolován. Po návratu strávil několik dní „vytěžováním“, nedalo se to odmítnout. Ale na tom není nic divného, dělají to tak všechny země – které fungují a nejsou zrovna okupované (jako ČR).

      Také nechápe, že STB kromě hnusných věcí dělala i ty dobré. Byla to československá kontrarozvědka a rozvědka, mimo politických věcí, kdy vlastně byla jen prodlouženou paží KGB, ale fungovala i pro náš stát jako ekonomická rozvědka a kontrarozvědka, což bylo mnohdy velmi nutné a důležité – protože západní služby tohle dělají jako hlavní úkol.

      Bez krytí tajnými službami se nedá udělat žádná větší ekonomická akce, třeba prodat do ciziny nějaký větší investiční celek – postavit přehradu, rafinérii, velký cukrovar, elektrárnu. Nebo udělat větší zbrojní kontrakt.

      Někdo musí hlídat informační bezpečnost, šifrovat spojení a tak dále. Prohlížet auta a kancly, jestli vám tam konkurence nedala štěnice. Prověřovat zaměstnance, zda nejsou nastrčení. Nebo zda za peníze od konkurence nemluví – nebo nevykládají všechno nějaké děvce v posteli.

      Mnoho výpadků našeho vývozu po převratu bylo způsobeno právě zničením STB. V rámci boje proti „estébákům“ byly rozehnány také veškeré naše exportní instituce, tedy všechny PZO (podniky zahraničního obchodu), které byly – pochopitelně – plné agentů STB, což byla nutnost.

      Nebo si vážně myslíte, že například šéf zastoupení americké firmy v Praze není placeným agentem CIA a že v jeho týmu není pár kmenových zaměstnanců CIA? Jistěže jsou.
      A navíc, Amíci mají dlouhodobý zvyk už od 60. let, vysloužilé agenty „v důchodu“ strkat do globálních koncernů na manažerská místa různých pomocných obchodníků, kde tito lidé dostávají vysoké doživotní platy – což je součást státně-podnikové korupce, prostě odměna firmy státní správě, za nákup jejich výrobků.

      Tohle všechno takový troglodyt jako Hučín pochopitelně vůbec nechápe.

      To se mi líbí

  3. kočka šklíba napsal:

    Ano je to asi směs pravdivých, polo pravdivých a lživých informací. Mám na mysli WADA. Sleduji dlouhodobě biatlon, ještě dávno předtím, než začala závodit Koukalová. Pamatuji si na dopingový skandál rakouských biatlonistů, a nikdo neobviňoval Rakousko jako takové. To samé finští běžci a běžkyně, také to nehodili na všechny sportovce příslušné země, přitom snad až na 1 běžkyni tam uvázli všichni. O norských běžcích i biatlonistech, no nedávno to hezky řekla Justina Kowalczykova, když vyhrál někdo jiný než Norové, mimochodem Rus, že konečně vyhrál někdo zdravý 😀 . Protože zřejmě většina běžců z Norska a podobně bere léky na svoje různé „choroby“. Převážně zřejmě na astma 😉 . Jenže to nejsou Rusové že?
    Jinak například Šlesinger (biatlon), tomu věřím, že jeho tzv.boj proti dopingu není namířen jen proti Rusům, asi jako tomu, že osídlíme Venuši. Ten trapák na olympiádě v Soči měl spoustu keců ke všemu možnému a teprve naši „novináři“, když přijel Jágr a začal Rusy chválit za zázemí, organizaci a prostě za celou olympiádu, přestali kecy Šlesingra uveřejňovat. Koukalová, ano je skvělá biatlonistka, ale asi s mozkem slepice, podle toho jak se vyjadřuje.
    Nakonec tenis, jen naprostý naiva může předpokládat že ti dva babochlapy Wiliamsovy jsou čisté, ta hora svalstva je doslova odporná. To samé myslím, že na 800 m na poslední olympiádě, ty 3 na stupních vítězů, jeden chlap vedle druhého, nakonec vítězka je vlastně chlap(nemá dělohu, atd.), to ale asi WADA nezajímá, není to Ruska. Tam protestovaly dokonce i samotné závodnice, jinak jsou sportovci bud zticha nebo naopak, jako ten blb Šlesinger, do toho prostě tahají politiku.
    Samozřejmě jsem proti dopingu, ale všude a to se neděje. Jde zase jen a jen o politiku.

    To se mi líbí

  4. bob napsal:

    Osobně bych za ruské sportovce ruku do ohně nedal. To ale za žádné.
    Že je v tom politika je jasné na sto honů.
    Jeden z těch honů (na čarodějnice) je na Rusko a jeho sportovce.
    Vůbec se mi nelíbí princip kolektivní viny ( zajímavé je, že se mainstreamu někdy hodí a někdy nikoli).
    A vůbec se mi nelíbí angažovanost našich sportovců. Připomíná mi to „angažovanost“ proti olympiádě v L.A. (tehdy byly USA náš úhlavní nepřítel.., nyní je to Rusko)

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Já samozřejmě také ne, ale mělo by se postupovat spravedlivě, jenže to se neděje. Že v USA se dopuje hodně, možná i více než v tom Rusku, je přece každému soudnému člověku jasné, že i jinde, a dost, také, ale jen proti Rusku se postupuje jak postupuje.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        V DDRonsku svého času na výrobě těchto látek byl postaven celý tým špičkových chemiků a východní Němci vyhrávali, co se dalo. K velké nelibosti zaostávajícím chemikům americkým.

        To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          To nebyli jen chemici – to byl komplexní systém postavený na medicíně, vyhledávání talentů a tréningových metodách, taky to byla jedna z prvních věcí co rozehnali po pádu zdi.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Jak píše i brtníkvbrlohu, nebyla to jen chemie.

          Kamarád bývalý veslař mi jednou ukazoval nějaký dokument o přípravě ruských veslařů, z 80. let, kdy vědecký dozor nad jejich střediskem vrcholového sportu dostal nějaký vojenský výzkumák, který dělal ponorky a torpéda. A to jsem opravdu čuměl!

          Oni udělali matematické modely veslování, výpočty všech sil a ztrát, měli zkušební dráhy, kde veslaře sledovaly speciální kamery a mikrovlnné radary – veslaři byli oblečeni ve zvláštních kostkovaných kombinézách polepených tenzometry, aby bylo na záznamu pro počítače vidět, jak ohýbají klouby a tenzometry snímaly všechny síly. Pak to vyhodnotili a podle výsledků je naučili správně veslovat.

          Také se zabývali výživou, ti sportovci – a nejen oni, měli také méně výkonné veslaře pro tyhle testy – procházeli lékařskými testy a stálými odběry krve, měli na sobě stále snímače tepu a tlaku, …

          A samozřejmě, také šlo o otázku výběru. V socialismu měl sport masovou základnu a vhodné talenty vybírali systematicky už od malých dětí – dokonce v Sojůzu tělocvikáři na školách vyplňovali o každém vhodnějším adeptovi dotazníky a posílali vybrané děti na testy.

          Prostě se do toho vrhli jako kdyby vybírali kosmonauty a konstrukci těch veslařských lodí, tréningových trenažérů a všeho okolo dělali lidé, kteří dělali takovéhle věci pro armádu a kosmonautiku.

          Výsledek byl samozřejmě vidět.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Presne tak s tými veslármi. Od sovietov sa to učili aj naši, snažili sa v tom ísť ďalej a nie náhodou dnes všetci lepší kanoisti jazdia na lodiach značky Vajda.

            To se mi líbí

  5. brtnikvbrlohu napsal:

    Vzpomínám na dávnou dobu kdy se jako začaly dělat u těžkých atletek testy xy chromozomů, tehdy se jaksi zázračně den ze dne ze scény vytratily bulharky.:)
    To se dneska už nedělá?? by se poznal geneticky chlap od ženský?

    To se mi líbí

    • vera napsal:

      Nedělá. Genderově by v tom byl maglajz. Dneska máte přece právo vybrat si co jste. Kolikpak si potom myslíte že by zůstalo ochraňovaných menšin, kdyby se všecko dělalo tak jednoduše. Ts,ts…

      To se mi líbí

  6. brtnikvbrlohu napsal:

    Vono mi to sežralo smajlíka 🙂

    To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Ve vrcholovém sportu se točí obrovské peníze a tak se holt berou bobule. Někdo může a jiný nesmí. Pomalu ale jistě mě přestává ten pojízdný cirkus, zvaný sport, zajímat. OH v Riu byly prvními, které jsem vůbec nesledoval, protože ten tyátr, co se děl kolem ruských sportovců mi je totálně otrávil. Zjišťuji, že mě přestávají zajímat i sportovci ČR s pobytem v Monaku a jiných destinacích, nejásám, že Jágr je Bůh, když svůj kumšt „prodává“ kdesi za mořem a naše liga nestačí ani na tu Švýcarskou, co před pár lety bylo naprosto nemyslitelné. Něco jako když u nás doktor vystuduje za „dělnické“ a pak jde vydělávat do Němec. Je to celé postavené na palici a pokud se to nezmění, furt budeme jen lejno v trávě. Větší, než za toho krejčího, co ho k sakům neměli pouštět.
    P.S. Prosím osazenstvo, aby to – za dělnické – brali s nadsázkou. V mé rodině, kam mi paměť sahá, nikdo soudruh nebyl a dělníků si vážím.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Vidím to stejně, a říkám si (zapškle, jak jinak?) s Jiřím Žáčkem :
      Fénix se rodí z popela, ne z bahna

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Někdy mám takový pocit, že už to není ani to bahno. Správný termín bych musel vypípat. Přitom já osobně si nemám na co stěžovat. Oba potomci mají VŠ tech. směru na školách, které jsou u nás nejlepší, vydělávají, co do huby je, jak skupenství pevné, tak jakékoliv tekuté, žena se snaží mě nenasírat nad bod zlomu, důchod chodí načas a i ten stárnoucí pes, co mi leží u nohou mi roky dělá příjemnou společnost. A přesto, něco je špatně. Tato společnost je jakási nemocná. Jednou to celkem trefně popisoval děda Olin.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Ano, i DědaOlin, mám to podobné.
          Myslím si, no – obávám se, že této společnosti stačí ještě pár (desítek?) let k tomu aby se nikomu nezdála nemocná. Pamětníci odchází a budou odcházet. To jen nám co jsme něco zažili a máme vštípené nějaké požadavky na ni.
          Když přijdeme my do místa žití nepřizpůsobivých zdá se nám často jejich „domácnost“ špinavá, zanedbaná, k nežití. Jim ne, oni jinou neznají a ani neví jak by měla vypadat. O tom to je.
          O vnímání.

          To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Rosťo, neberte to tak vážně, soudruzi byli i členi ROH. Pozor na slova.
      V mládí jsem měl přítele, byl víc než obyčejný kamarád. Dnes ještě žije, ale není to přítel, ten pojem se radikálně změnil, je jen kamarádem.
      Stále ještě většinu života jsem prožil za budování socialismu s vyhlídkou na vzdálený komunismus a teď mně říkají, že jsem již žil za komunismu. Zvláštní a divné. Slova ztrácí význam, jak si pak mohou lidé rozumět?

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Tak si vzpomínám, jak mě šéfka KSČ v podniku oslovovala soudruhu K. a já jí tvrdošíjně oslovoval paní S. Když jsem jednou přišel po flámu do kanclu „jemně kántry“, tak se mi podařilo na ni nějak blbě zamrkat a ona se chtěla kamarádit, přičemž věděla, že můj kádrový profil neodpovídá tehdejším socialistickým standardům. Naštěstí u mě opice netrvá příliš dlouho a zařadil jsem včas zpátečku. K jejímu dobru.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Já, v dospělosti v hornickém prostředí jsem jako pozdrav používal Zdař bůh, snesli to i u komunistů, byli také z hornického prostředí. Často jsem používal Dobrý den, bez problémů. Č set práci používali jen oficianti.
          Jiné to bylo se soudruhováním, to bylo běžné, pan a paní jen pro vybrané. Tak to asi dělal každý. Dnes, když se dívám zpět, tak to beru za marginálii. Háklivý jsem byl na vole a vole vole, zlaté časy. Dnes vítězí pi*ča a ku*nda, tak proslulá Zemanovým překladem. A tak oba ty pojmy zase překládám jako kočička. I když po pravdě, některé ty zjevy se pojmenovávají docela trefně.
          To se ale dostávám k naší budoucnosti, pokud mně tady u Bavora znáte, víte, že je neveselo v duši.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Asi jsem přece jen pozdější ročník narození, nikdy jsme čest práci nepoužívali, nikdo z mých vrstevníků ale ani se nepamatuji, že bych to slyšela i od mnohem starších. Ve škole ano, „soužka“ to bylo normální, ale na střední škole už ne, jen pan, paní profesorka a na vejšce a v zaměstnání už vůbec ne.

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Ač kdysi straník jsem si jist že slůvko „soudruhu“ jsem nikdy nepoužil. To byla jen taková formulka pro vyšší bafuňáře, asi jako teď jsou jiné, šéfe u ANO, bratře u lidovců, příteli u sosanů, nebo Rittig : … ty vole, já jsem úplně z toho v pr…to není žádná pr…,tak co to má, kur…, znamenat , jít do pr…, von je magor, zpráva bisky vyjeb… , je přeci ku*va rozdíl, takový ty pí*oviny.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Tedy, nevím, jak to bylo dříve, ale když já byl na vojně, bylo soudruhování napsané v Zákl-Ř. a používání se vyhnout nedalo. Ovšem, co si pamatuji, většina důstojníků při hodnocení našich méně žádoucích „aktivit“ používala jiné, mnohem silnější a výstižnější výrazivo.. 🙂

              To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Je zajímavý článek na PL
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Sajrajt-Soucasna-zapadni-propaganda-Salamounuv-exkrement-Falesny-Halik-Chovancova-totalita-Sily-zla-Pseudohumanita-Rasismus-barevnych-A-Trump-s-Le-Penovou-Filozof-hovori-473072
    Kousek z textu
    Zdravý rozum ale tuší zradu, a právem. Když se chartisté odvolávali na lidská práva, věřili ještě (právě v síle zdravého rozumu), že jsou v lidských životech věci, které prostě mocenská svévole nesmí ničit. Věřili, že žádný Husák ani Brežněv na to nemá právo! A pohleďte, jak se dnes dovzdělali, jak vyměnili zdravý rozum za elitářskou mánii převychovávat lid v zájmu té bombastické, podstatně nemravné, ale „západní“ ideologie. Podle mého odhadu už většina chartistů věří, že dnes lidská práva právem určují architekti kulturního marxismu. Proto se z nich snadno stávají mnohdy až fanatičtí stoupenci jejich bláznivých projektů. Není divu, že naše pravicové politiky to morálně patogenní prostředí semlelo také.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      toto dobre,toto cujem v kostiach,o ludskych pravach drista rusky car a zapad to poblinkava nejakymy pocmaranymy dristackami,ja bez prestania opakujem,ked som sluchal ten voice amerika,ci europu volnu,oni dristali pravdu.
      ked skoncila najlepsia komuna po roku som uz mal dost jasne,ze to to hon za zlatym prachom a rozpredanie a rozbitie toho tymy,co tu komunu,vlastne socializmus nemohli ani citit,ale kradli lepsie to komunisticke jak komuna a teraz?co sa tyka volnosti a realnej pravdy,po skusenostiach jak tam a teraz tu,to uz casom na palici ta demokracia,uz mi docista pripomina tu zasranu najlepsiu komunu,clovek necita tie velahlasne media,ktore pravdivo a bez zaujatia informuju,tie media,to rude pravo sracka proti nim a uz davno aspon ja,hladam informaciu inde,bo cujem,ze chujovinu drista,mam kus vyhodu,ze ja zazil vsetky tie systemy a vo vsetkych zil,ta rit tu to rusia 70 rokov a rusia naopak,ja nijaky rusofil,ani amerikanofil,cechoslovakofil to som docista jebnuty ,ja taky jebany buransky drotar,co ho nerusa ideologia,bo za ostatne 25 rokov to demokrat na urovni pojebaneho politruka od zvezdy,ze jednoduchy kuk?mam na haku,ja nie teoretik ,ja expert od praktiky a to si vobec nefandim,ja o tom viem,bo proc?bo mam nalietane kurva a nie na ucebni odsedene s darom reci ojebavaka najhrubsieho kalibru,zvany politik,ci nejaky prizdisrac,co za peniaz svoju mat preda.

      To se mi líbí

  9. Rosťa napsal:

    A můžu já mít radost ze života? Celý den jsem nic nedělal a když si konečně večer unaven lehnu k internetu u karafy s Modrým portugalem, tak si nakliknu takovou ptákovinu.
    https://www.novinky.cz/domaci/427742-luzka-v-blazincich-se-plni-alkoholiky-a-narkomany.html
    Může se mně někdo divit, že jsem si musel dát rychle tuplovaného panáka hruškovej, aby se mi neudělalo blbě? Jsem taky jen člověk a chci si to své červené z jižních svahů vypít v klidu. Jakoby na mě vykoukl pan primář Nešpor.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Doufám, že jste to nečetl. To by určitě nespravila ani ta hruškovice. Ale stejně si myslím, že ti lidé se napřed zbláznili a pak z toho začali nezřízeně chlastat. Normální člověk přece nepije, ale vychutnává.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Koukám, že nějaký mamlas Vás tu pravidelně mínusuje. V každém případě máte pravdu. A jak známo, prevence především. Pokud v tomto režimu nechce člověk zbláznit, musí udržovat hladinku. U nás na východě, vzhledem ke klimatickým podmínkám je o bacil vyšší. Odhadem v rozsahu 1,5 až 5 promile. Záleží na tom, zda je dotyčný ještě školou povinný, nebo už má klíče od sklípku.

        To se mi líbí

  10. cobolik pacholik napsal:

    kazdy obycajny kukac na ten sport vie,ze sa berie,jasne,ze amerika a vyspely zapad nema peniaze na velku sportovu akciu,tak nejak musi zakombinovat,aby nerobili ,nejaky zajebany pijaci od uralu len,alebo zaostali zlutasky,ci indani od amazon,bo ked urobi olympiadu india,kde najrychlejsie beha potkan na smetisku,mozne ,ze napadne aj chytrejsich odo mna,proc?ja viem bo nemaju na to.toto,co dristal jagr,dristal amik,co nebol politicky preskoleny,ze pijaci urobili olympiadu the best,zazemie ,vybavenie a vsetko okolo toho a reporterik,ho cely cas tlacil,aby zadumal politicky a on sa kurva ohradil,ze nemieni politikovat,tak rychlo reklama jak furt.
    dalej nejak neverim,ze ten mexicky upratovac, rozbil vsetky vzorky,to dufam,ze v jadrovej elektrarni tu,upratovacka nechodi po riadiacom pulte reaktora,ked cisti svetla,ked toto pravda,co sa vsetko pise,ja by nasral na nejake sportovanie a este pozor pepici,nasa jarca,ked som tu na you tube ukazoval amikom,jak bezala,co prve dristali,co to za monster a ja im rovno povedal,ze chlap s komediou.
    bo odbocim od dopingu,ked sa tu rozobera,kto bezi genderovo,bo casom tu stretnem takych a este drista do telefonu a dobre mi krk neodjebe,ked okolo mna presla a zrazu hlas,jak louis armstrong a ma cicky,okruhlu rit,pekne vymalovane a chuj vie,co to je,treba kurnik robit jak croc dandy,hoci ja nemam sajnu,jak by mi urobili komediu,o tom by mohla byt tema,ci robia vobec vaska takej,co baba a cuje sa chlap,to by bola dobra tema,bo ked napise nejaky odbornik,ze to normalka,tie upravy,to mi pripada,jak by na auto moto revue z trabanta urobili F35.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.