Glossarium minor XL


Mezi Ruskem a Tureckem to silně jiskří. Šíří se různé domněnky, proč tomu tak vlastně je.  Přiznám se, že po několika vyjádřeních  „expertů“ EU v otázce energetiky mne napadá, zda za tím není náhodou snaha znemožnit výstavbu turecké větve plynovodu. Pokud budou totiž vztahy mezi oběma státy vyhrocené do nepřátelství, určitě se výstavba neuskuteční a EU bude moci být závislejší na dovozu amerického břidlicového plynu.

Strakonicemi hýbe případ malé vodní elektrárny. Většinový názor obyvatel je samozřejmě proti výstavbě. Ale existují některá přinejmenším podivná prohlášení. Zastupitel za ODS se odvolává na to, že vlastně o stavbě nemá bližší informace a tak se k ní nemůže vyjadřovat. A není sám, stejně se vyjadřuje i zastupitel za TOP. Na rozdíl od dalších, kteří sice mají informace podobné, ale je pro ně nepřijatelný vůbec samotný nápad. Jenže bývalý místostarosta se trochu zamotal, když prohlásil že: Záměr postavení této vodní elektrárny je starý. Radnice k němu už před lety vydala řadu velice přísných podmínek. Měly vyloučit zničení stávající rekreační a klidové zóny a zároveň ochránit strakonický hrad. Jako jediné možné umístění byl připuštěn pravý břeh Otavy. Tedy strana, kde do sedmdesátých let minulého století elektrárna s mlýnem stála.   Podotýkám, že do sedmdesátých let stála budova tzv.Hradebního mlýna v hradbách III.nádvoří hradu. https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2016/01/26/mlyn-a-elektrarna-drive-a-nyni-petikolsky-mlyn-mlyn-u-peti-kol/

Sobotkův boj proti Zemanovi je ukázkou nepolitického myšlení „pokusu o politika“. A jeho obhájci neustále připomínají Zemanovu sloní paměť. Nepopírám, že tu paměť má opravdu skvělou, ale nikdo si ještě neuvědomil, že Zeman vynechal jednu z nejskvělejších příležitostí k Sobotkově ztrapnění a zničení. Kdyby jej totiž jmenoval premiérem v okamžiku, kdy padla Nečasova vláda, ukázala by se Sobotkova neschopnost a plně by se projevilo to, že jeho jedinou silnou stránkou je chorobná touha po moci. Tehdy jej ještě podržel a nenechal ho padnout do trapnosti. Dneska už ta choroba nemá ten efekt, protože Sobotka musí brát ohledy na koaliční partnery a ti mu nedají nic zadarmo. A právě proto reaguje jako skutečný neurotik.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Glossarium se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

111 reakcí na Glossarium minor XL

  1. kchodl napsal:

    USA použily Turecko v zástupné válce proti Rusku v Sýrii. Opět se potvrdilo, že nejhorší, co může jakoukoliv zemi postihnout, je být spojenec USA. Turecko přišlo o plynový hub pro celou jižní Evropu, o velké stavební kontrakty v Rusku, o nejkvalitnější a nejlepší jadernou elektrárnu, o tři miliony utrácejících ruských turistů ročně. O veškerou průmyslovou a zbrojní kooperaci s Ruskem a Čínou. Vinou Erdoganovy korupční kliky se propadá do islamismu, protože „sultán“ Erdogan chtěl ovládat celou bývalou Osmanskou říši přes Muslimské bratrstvo.

    Díky podpoře džihádistů v Sýrii a Iráku bude teď inkasovat zpětný úder, až všichni uřezávači hlav prchnou ze severovýchodní Sýrie do Turecka. Zrovna teď se stahují k turecké hranici desetitisíce „uprchlíků“, tedy kozomrdů na útěku před syrskou armádou a ruskými bombami. Na hranicích stojí turecká admáda, která se může pokusit o invazi do severní Sýrie. V brzké době se dá očekávat faktický rozpad Turecka na západní tureckou a východní kurdskou část.

    Americký břidlicový plyn v Evropě nehrozí, to je od začátku chiméra. LNG je cenově nekonkurenceschopný plynu z plynovodu, díky zkapalňování/zplynování a převozu tankery. I kdyby Amíci zablokovali všechny trubky z jihu, Balt ovládají Rusové a evropské země, a tím pádem klidně mohou postavit kromě Severního potoku II také III a IV.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      POZOR, kchodle, na ty kozomrdy – viz blbíš 6:04 !!!! 😀

      To se mi líbí

    • Rys Ostrovid napsal:

      Pozdravujem všetkých a využijem Vašu zmienku o utečencoch, p. Kchodl, pretože veci sa nám, zdá sa, opäť zaujímavo pohli, čo sa migrantskej krízy týka. Tentoraz to budú ale do značnej miery neoverené informácie (overené sa mi nedarí zohnať). Skrátka a dobre: vyzerá to tak, že 15. februára na summite V4, Bulharska a Macedónska v Prahe sa udeje rozhodnutie o masívnom nasadení cca 2000 policajtov z Vyšehradu, ktoré bude smerované buď do Grécka na zaistenie vonkajšej hranice Šengenu alebo na južnú madedónsko-grécku hranicu, prípadne bulharsko-grécko hranicu. Overená informácia každopádne je, že už od 19. januára sú v Macedónsku bezpečnostní experti hlavne z Maďarska, ktorí analyzujú možnosti, ako uzavrieť macedónsku južnú hranicu. Zaujímavé je, že keď táto najnovšia iniciatíva V4 začala presakovať na povrch (prvý krát čosi podobné nepriamo naznačil R. Fico po stretnutí s B. Sobotkom v Bratislave na spoločnej tlačovke), pár dní nato Brusel bleskovo vydal vyhodnotenie toho, ako Grécko neplní šengenské záväzky a tiež belgický premiér zverejnil svoju iniciatívu na navracanie utečencov priamo z gréckych ostrovov „hneď ďalším spojom“ výmenou za import 250 000 utečencov priamo z Turecka cez tzv. kontingenty. Či to všetko priamo súvisí s nátlakovou akciou Vyšehradu neviem, čo však s ňou určite súvisí, je iniciatíva Aliancie európskych liberálov a demokratov, ktorí v priebehu pár dní zverejnili svoj plán na riešenie krízy, kde sa hneď na prvom mieste nachádzalo utvorenie tzv. rýchlej hraničnej skupiny,predstavte si, v počte 2000 mužov a ich vyslanie do Grécka okamžite po summite EÚ 17. – 18. februára. To ma vedie k názoru, že i keď nie všetci, ale minimálne časť bruselskej junty sa cíti – pokiaľ ide o V4 – minimálne dosť nepríjemne, ak už nie pod jasným tlakom. Zaujímavé pritom je, že analytici v Macedónsku (aspoň niektorí) celú záležitosť pokladajú už de facto za hotovú vec a chápu to ako záležitosť macedónskej prestíže, stať sa „frontovým“ štátom ochraňujúcim hranice Európy. Ozaj, vedeli ste, že práve s veľvyslancami Vyšehradskej štvorky sa macedónsky prezident pravidelne stretáva na pracovných obedoch a to z vlastnej iniciatívy? Takže toľko zatiaľ.

      To se mi líbí

      • Rys Ostrovid napsal:

        Bol by som zabudol: pred pár dňami Grécko oznámilo, že do 15. februára budú všetky hot spoty funkčné. Nie do 17. či 18. (vtedy má summit EÚ) ale do 15. no a vtedy má summit niekto iný.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          V4 se drží a zdá se, že má svůj (značný) význam.
          Zatím jsem zaznamenal pouze 2 chabé pokusy o narušení V4.
          Maďarský kec o Benešových dekretech, a polské územní požadavky.
          Bylo to umlčeno.
          Přijde něco propracovanějšího, nebo je V4 vnitřně tak silná, že tyto síly pacifikuje dříve, než naberou dech?

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Díky za informaci, to je zajímavé. Legrační je z tohoto pohledu, co dosud vypadlo z Brusele – 1500 speciálních „Frontexových“ policajtů, ale někdy do konce roku 2016, protože „dříve se to nestihne“.
        🙂

        Je to chvályhodná iniciativa, ale 2000 policajtů je nic. Paradoxní je, jak se od ochrany hranic distancuje NATO (jistě, jeho hlavní úloha je zaútočit na Rusko, až …).

        Lidskoprávní sluníčka přitom vůbec neřvou vůči Austrálii: http://www.securitymagazin.cz/zpravy/australie-neprijme-zadne-nove-uprchliky-nechceme-dopadnout-jako-evropa-1404049013.html

        Zajímavé také je, jak americká demokracie řeší bezpečnostní problémy ve svém iráckém protentokrátu http://www.rozhlas.cz/zpravy/blizkyvychod/_zprava/kolem-bagdadu-vznika-100-kilometru-dlouha-zed-ma-branit-ve-vstupu-radikalum–1580799

        Jestli to Amíci povedou doma v USA tak jako dosud, brzy taková demokratická stavba může obklopovat samotný Fašington. Trump chce zeď postavit na hranicích s Mexikem, což se sluníčkám nelíbí, ale „své čtvrtě“ opevněné a s ochrankami mají už několik let.

        To se mi líbí

  2. blbíš napsal:

    …ti Rusové a Syřané asi budou překvapivě úspěšní i pro Saudy, když se nechali slyšet, že jsou připraveni vlítnout do Sýrie na ISIL pozemní armádou. Turci asi vyvářet ISIL ze Sýrie!!!

    To se mi líbí

  3. blbíš napsal:

    OT:
    Přátelé, je to dobrý, dneska mě odvázali z řetězů a jsem svobodnej a hned jsem se zorientoval jak simulanti po CK klystýrech, takže mě primář neprokoukl, že mě to nechodí a řekl, že mě v pondělí pustí domů – DOMŮ!!! A protože se to tu u pana domácího táhne jako med, cvrnkl jsem z radosti o jeho Blogroll a viděl jsem nevídané!
    1)
    Úplná pecka je vonrammstein v kostele! Zatímco to tam úspěšně esteticky zcela kazil, jeho nová paní to tam spolu s františkány celkem s přehledem napravovala! Že nekecám, máte to zde 😀 https://vonrammstein.wordpress.com/
    2)
    a protože jsem toužil také po poučení a vědění, kliknul jsem na „vitttův“ oblíbený „Ostrov“ a všiml si „kozomrdů “ a hned jsem si řekl: „á pozor = Pud k nacismu, to bude asi výživný… „a musím vám říci, že bylo, skoro vůbec jsem se nechytal a myslím, že někteří z vás s tím … no naschvál, pro ochutnávku:

    ona:- “ dobré srovnání s tím komunismem, ukázalo se, že jsme předposraní víc, než bylo třeba.“
    on: – “ A za koho mluvíš, když říkáš „jsme“?“
    ona: – “ Za většinu, LOGICKY, viz výsledky voleb v procentech. Hrdinové povstali až v 89tém.“

    … a bylo vymalováno, bylo LOGICKY 🙂 po touze být poučen. No, nechám to na vitttovi, ten s nima má svý zkušenosti :), snad mi to vysvětlí … ale čouhali jsme ji z toho my, už téměř regulérní nacisti, i když pravda, nejmenovali nás!

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      – čouhali jsme JIM z toho

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Janika prostě padá čím dál níž.
      A ještě padne, copak Čulík, Mitrofanov, ztohoven, Novotný jn. a jiní výtečníci používají jiné argumenty?
      Ne, jen slaboduché žvanění.
      Takhle jsem sledoval BL a Čulíka celé roky.
      Také se mi zdálo, že se už hlouběji klesnout nedá.
      Ale ON to dokázal.
      Všichni jsou stejní……..

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Máte to u mě 😀

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Koukal jsem a super ! Doufám, že Vám všechno vyjde.
        Vystěhovali jsme se z města dávno tomu, a musím říci, že to bylo snad nejlepší rozhodnutí, které jsme udělali, když se zváží všechny plusy a minusy.

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Ano vonrammsteine, bohužel, taky jsem si to pozdě uvědomil, že mně ruka neupadla!!! Jsem ale chlap, proto mi nedělá potíž si přiznat, že následky ponesu pokaždé, kdy si zkřížíme šavle (Punťu ale neovládám!) a pistole mi nedali! Navrhuji souboj našich kocourů, ten náš je sice mamlas, ale umí ležet na zádech na vyhřívané podlaze… a docela dlouho! 😀

        To se mi líbí

  4. čtenář napsal:

    nechtěl jsem být nějakou dobu obráceně,ale musím se zeptat,

    Pane Bavore,
    jak by se mohl Sobotka v roce 2013 ztrapnit a zničit,když ještě nebylo to „uprchlické“ téma?

    Vždyť hodnotíte premiéra,stejně tak prezidenta,jenom a pouze přes „uprchlíky“,tak mi prosím vysvětlete,jak by se Sobotka zničil v roce 2013.

    Zcela vynecháváte pravý důvod proč Sobotka nedostal šanci,totiž ten,že to byla pomoc pro SPOZ,aby se určití politici zaryli do paměti voličů kladnými skutky a měli z toho výhodu u následujících voleb.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nevím, co má uprchlické téma společného s rokem 2013? Sobotka by se přece ztrapnil tím, že by buď nebyl schopen sestavit svoji vládu nebo by musel po kolenou přilézt za Mirkou či Mirkem nebo někým podobným. A výsledek voleb by byl pro něj ještě horší.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        Zeman by nemohl nechat dovládnout k předčasným volbám Sobotkovu vládu bez důvěry,stejně tak jak nechal dovládnout Rusnokovu vládu?

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          No právě. On by ji nechal dovládnout a Sobotka by šel do háje. Tam dokonce hrozilo nebezpečí, že by se tak ztrapnil, že by se slavně navrátila Mirka s Mirkem. Vždyť jenom ta jeho snaha potápět Rusnoka mu sebrala takových 10% hlasů. Pro mne skončil tenkrát, ne až s migrací.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Tak jest.

            To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            Zajímavý pohled na věc,Zeman vlastně chtěl ochránit Bohuše,protože mu hrozilo nebezpečí,ztrapnil by se vládnutím,tak ho vlastně Zeman zachránil,zajímavý pohled.
            Nebyla by pro mě alespoň nějaká nápověda,na čem by se ten Sobotka v roce 2013 mohl vlastně ztrapnit?

            Jak by se mohla vrátit Mirka s Mirkem,ono by se stáhlo ze scény ANO2011?

            Je také podivuhodné,že když Sobotka kritikou Rusnoka ztratil 10%,že se ta procenta neobjevila u SPOZ,mělo by to logiku.

            Nechci být obráceně,ale fakt mě toto všechno zajímá,jak se v poklidném roce 2013,po té nejhorší vládě jaká kdy byla,může ještě někdo ztrapnit.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Zeman ho nechtěl ochránit, to je samozřejmé, jen prostě nevyužil situaci. A udělal to proto, že by zase jeho egu vadilo, aby jmenoval neúspěšného premiéra. Tím by Sobotka rozhodně byl.
              A co se týká toho předpokladu návratu, vezměte v úvahu, že by se v podobné situaci rozhodně vyvíjely preference jinak, než jak to dopadlo.
              Kde se objevilo těch 10% bylo snad vidět. Má je Babiš, Okamura, a něco se ztratilo v podlimitních stranách.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Vy jste přesvědčen,že v roce 2013 by Sobotka rozhodně byl neúspěšným premiérem,ale ani trochu nenaznačíte proč jste o tom přesvědčen.

              Neúspěšného snad dělají nějaké kroky,tak sem s těmi kroky,které by Sobotka dělal a kterými by se mohl ztrapnit.

              Mě nenapadá ani jeden,a to vážně nekecám.

              To se mi líbí

            • Zdena napsal:

              A co ten hlas z ČSSD tenkrát v té době :“ Nechte pravicovou vládu vládnout dál, ať se ztrapní ještě víc…, Komupak ten hlásek asi patřil?

              To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Na Novinkách jsem se dočetl, že se po tom nevybíravém útoku medií, zhroutila paní učitelka z vinařské školy, kde byl na návštěvě president. A ty útoky na ni byly jenom proto, že otázky měli študentíci na papíře. Profesionální hlasatelé v TV čtou zprávy ze čtečky a profesionální žvanilové v patlamentě, až na výjimky, čtou z papíru běžně. Já vám nevím. Jsou ti novináři ještě myslící lidé, nebo je to jen nechutný dobytek?

    To se mi líbí

    • Joda napsal:

      Na druhou stranu ta učitelka viděla,že jí přitom natáčí ČT. To jí fakt nenapadlo, co z toho ČT a další media (při známé náklonosti k Zemanovi) udělá?

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Do paní učitelky nevidím. Možná nepočítala s tím, že N. Fridrichová půjde „přes mrtvoly“.

        To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Promiňte Jodo, ale nezdá se vám ani trochu divné, že by naše kroky měl řídit stupeň prasáctví a sviňáctví kdejakého redaktůrka? To se vám zdá dobré?
        To snad mělo své místo za protektorátu, kde kdo neschvaloval (nebo také někdy schvaloval) tomu šlo o krk, za komančů už šlo tak nejvýše o budoucnost rodiny.
        Teď bych byl pro, aby se bál ten redaktůrek a jeho tým. Protože mediální sedmilháři, podvodníci a štváči, a dnes jsou to skoro všichni v mediích, nás všechny a náš stát těžce poškozují.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Přesně tak, Josi.
          Proto je povinností každého slušného člověka masmédia úplně ignorovat.
          Ať si píšou a vysílají jen pro sebe, verbež jedna.

          Ale těžko si stěžovat, když jsou lidé jako ovce. A stále noviny kupují, ČT platí.
          Za onoho protentokrátu fungoval celonárodní bojkot tisku, noviny nikdo nekupoval, až to museli dát okupanti příkazem a tisk distribuovat násilně.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … no to mohu potvrdit, úderem tv-zpráv NOVA si všichni pacoši dají záležet, aby nesténali nahlas a upřou svůj zrak na bednu na ty čtoucí automaty. Provokativně jsem zasténal dost hlasitě (ani jsem se nemusel moc přetvařovat) a hned se sborově ozvalo pššššššššššššššššš! Po skončení zpráv jsem prohlásil “ … to zase byl nářez, co?…“ a oni prej jak to myslím, pak už jsem sténal o poznání tišeji a ani jsem to nemusel moc předstírat, protože jsem myslel na volby co nás čekají! 😦

            To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Obávám se Kchodle, že bojkot je málo.Noviny mají už dávno hlavní příjmy odjinud, nikoliv z prodaných výtisků. Náklad jim klesá a čtenáři jsou jim lhostejní. To samé platí pro ČT. Nedovedu si představit, že se nějaká významná část občanů vzdá možnosti sledovat přiblblé estrády a seriály. Možná by trochu pomohlo vybrat z panoptika mediálních manipulátorů takové 2 – 3 persony jako je N.Fridrichová a pustit se do nich ve velkém. Ono, ne pár, asi tak pár stovek stížností na N.Fridrichovou adresovaných řediteli ČT, Radě ČT, parlamentnímu výboru, pár trestních oznámení by asi dost otřáslo jak profesionálním postavením Fridrichové, tak její sebejistotou a drzou sprostotou. Chce to trochu zorganizovat.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              To by vůbec neprošlo, protože to jsou ti největší oblíbenci. Zaútočit na Fridrichovou nebo Moravce je naprosto vyloučené. Na podobných kreatůrách ta TV stojí.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Něco jako oběť pro výstrahu ostatním.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Nevím Bavore. Ale dost mne nutí k zamyšlení příklad z nedávné doby. Je to sotva pár měsíců, co 80 samozvankců, tzv. feministek (tedy jsou mezi nimi 3 idioti mužského pohlaví), založilo občanské sdružení pod naprosto drzým a sprostě arogantním názvem “ Genderová komora České republiky“. Ještě ani nebyli zaregistrováni .na Ministerstvu vnitra a už se jim coby „Genderové konoře ČR“ podařilo zlikvidovat výstavu fotografií konanou v knihovně presidia Ceské Akademie věd v Praze na Národní třídě. Protiústavní cenzura jako hrom. A prošlo jim to. Drzé čelo je prostě lepší než poplužní dvůr. Takže takové Občanské Sdružení České republiky za dodržování ústavy demokratických pravidel v českých mediích nebo něco podobného by se těm zmetkům asi dost blbě okřikovalo.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              To se mi jeví jako proveditelný nápad – vždy se celonárodně zaměřit na jednu kreaturu, brát to jednu po druhé. V tom máte pravdu, to by jistě šlo. Oni to totiž přesně tak dělají, celá pravdoláska. Každého odpůrce exemplárně zlikvidují, jen se Zemanem mají problém, ten odolává. Podobně je na tom v USA Trump.

              To se mi líbí

            • pepan napsal:

              podle, cituji „mladých pražských sociálních demokratů“ žijete ve fiktivní realitě:
              http://www.lidovky.cz/mladi-socialni-demokrate-zeman-s-ovcackem-rozestvavaji-zemi-zdravy-rozum-zvitezi-g2g-/zpravy-domov.aspx?c=A160203_142926_ln_domov_ELE
              Tak dost spřádání neumělých spiknutí proti hlídacím psům demokracije a hajdy na Paulczynského demonstraci.(-tu na podporu BS)

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              kchodlovi se to jeví a mně se ta představa vyloženě líbí. 🙂

              To se mi líbí

            • pepan napsal:

              realná, skutečná realita:
              Mladí sociální demokraté dle Válové jednoznačně odsuzují účelové šíření strachu z migrační krize, výrok o kalašnikovu i urážky na adresu vlády a jejich jednotlivých členů. „Polehčující okolností je zjevná frustrace Hradu z dobrého výkonu, který dlouhodobě předvádí ve všech ohledech kabinet premiéra Sobotky.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              pepanove, jsou mladí, jsou hraví, tak to má být. O to bude těžší pád na hubu.

              To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Neberte mi práci!

            To se mi líbí

      • oh napsal:

        To je obvyklá vada hodných a slušných lidí – oni by takovou křivárnu neudělali a tak se jim nechce věřit, že šmejdi nebývají běžně označeni cedulkou „Pozor, podrazák!“

        To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      zlaté socialistické školství,v našich hodinách občanské nauky na základní škole jsme zprávy z tisku museli umět zpaměti,tito studenti střední školy měli problém vytištěný text i přečíst,protože byl delší než sms.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Nejsem si jist, že já, ve svých letech, kdy pamatuju benzín za 2 Kčs, bych byl schopen jen tak vypálit otázku na presidenta. Asi bych si ji také musel napsat. 😉

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          na stránkách té školy je uvedeno…….

          „Se studenty jsem o nadcházející návštěvě diskutovala celých čtrnáct dní, řešili jsme otázky, které by mohli panu prezidentovi položit, zabývali jsme se mnoha tématy a otázky spravedlivě rozdělili mezi studenty všech ročníků.“

          http://www.svisv.cz/aktuality-archiv-seznam/249-navsteva-pana-prezidenta

          ……….řekl bych,že po 14dnech příprav by všichni ti studenti měli všechny ty otázky ze sebe sypat i v polospánku jako když bičem mrská.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Sám jste uznal, že měli problém toho přečíst, tak proč to tak rozebírat.

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Bavore, občas se dívám na některé pořady v TV (ale i různé akce naživo) a vidím jak je nesmírně těžké před velkým shromážděním přednést otázku.
              A čtenáři bych připomněl blahodárný vliv četných schůzí za socialismu. Tam se lidé učili vystupovat před kolektivem. To byla škola! A také se tam hodně koktalo a občas musel tázající se začít ptát znovu.
              Učitelka chtěla mít dokonalý dojem a nechtěla své studenty ztrapnit. Jen nedomyslela, že se jedná o Zemana. A tam je každá hůl dobrá.
              Když „diskutující“ házeli na Zemana vejce byli IN a správní hoši. Když místo vajec měli otázky napsané na papírku, tak byli zmanipulovaní prašivci. O tempora, o mores!

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              kdyby je nechtěla ztrapnit,tak by s nimi 14 dní nic nepřipravovala,ale vybrala by pouze několik aktivních studentů,kteří se zajímají o politiku a tito by měli za úkol pokládat otázky,klidně i s tím koktáním.
              Riskovala by ale,že bude položena i otázka jaksi „nevhodná“.
              Já jsem ze záznamu žádnou takovou otázku neslyšel,což mi přijde velice zvláštní,jsou jenom dvě možnosti,neexistovala anebo ji tv nepustila do reportáže,o druhé možnosti velmi pochybuji,ale možné to je.
              Co víme ale všichni,prezidentovi by žádná „nevhodná“ otázka nevadila.

              Ať tak či onak,nezdá se mi vhodné,po 14 dnech příprav,ty otázky rozdávat na poslední chvíli před kamerami,to se jí hodně nepovedlo.A ještě k tomu vytištěné,samostatný 15-16letý student by si svoji otázku uložil do mobilu.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … jděte do háje, čtenáři, strejda to snad vysvětlil dost polopaticky, nemyslíte! Tak už dejte pokoj!

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Tedy, čtenáři, mohl byste mi naznačit, kde se onen živočišný druh „student zajímající se o politiku“ vyskytuje? Tedy pokud pomineme ty nešťastníky, kterým osud za vyučujícího poskytl Šimona Hellera..

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              oh,
              ve Valticích to asi nebude,o to víc je smutné,že ti studenti museli klást otázky,když mě něco nezajímá tak nekladu otázku.
              Klást otázky na kterých kolektiv „asi studentů“ pracoval 14dní,jen kvůli tomu aby publikum nemlčelo a zavděčilo se,mi přijde horší než ticho.

              A už se nebudu k tomuto tématu vyjadřovat,jdu do háje.

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Myslím, že není nutné „čtenáře“ okřikovat. Klade rozumné otázky, předpokládat automaticky, že všichni studenti jsou tragicky neschopní není realistický přístup, i když ani to vyloučit nelze. Osobně si myslím, že paní učitelka poněkud přehnala svoji horlivost, a prestituti toho náležitě využili. Ale jak už psal pan domácí, situace byla pro všechny nová, zkušenosti žádné, a tak přemíra snahy vyvolala opak očekávaného …

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Schopnost jen tak vypálit otázku, nebo si ji jen tak připravovat 14 dní je prostě irelevantní do okamžiku, kdy skutečně v záři tv kamer, lidí v sálu a samotným presidentem máte skutečně otázku položit… a o tom byl, Kamile, ten můj háj. A nechtějte na mně tu znova opakovat (a co čtenář nechápe), proč 14 dní příprav na jednu otázku vidím v dnešní škole docela za šibeniční termín! Tu kantorku můžeme každý posuzovat a vidět pouze svým nahlížením na svět, ale ona, bohužel, má zřejmě svoje zkušenosti, tak asi tak.
              Ale pravdu dí náš čtenář, mohlo být také ticho, ale spíš bych ho očekával od lidí, co bez čtecího zařízení nedají ani ránu a Fridrichová tuplem!

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Náš problém je, že nemáme dost informací zevnitř. Diskutujeme pouze o výsledném projevu, a ten bohužel nedopadl dobře. Takže je docela možné, že každý z diskutujících může mít kus pravdy, ale také, že jsme všichni úplně vedle.
              Podstatné však je, že se Váš stav milý blbíši natolik zlepšil, že můžete jít domů. Upřímně Vám přeji rychlou a plně úspěšnou rehabilitaci. Mějte se dobře.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Opět na hlavičku, s tím se nedá nesouhlasit, Kamile. Jinak dík za přání.

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Vzhledem k příspěvku „čtenáře“ (5.2.2016, 19:37) se zpětně naše „diskuse“ může jevit jako nekompetentní až hloupé tlachaní. Bohužel, teprve uvedená petice a informace o střetech zájmů ředitelky, hejtmana, atd., znovu ukazuje jak je žádoucí se nejdříve seznámit (pokud možno co nejpodrobněji!) s vymezením i stavem prostředí o kterém chceme vynášet soudy.
              P.S. Docela by mne zajímalo, zda prezident alespoň tušil jaké má škola problémy. Obávám se, že ne, jinak by se možná i podrobněji zajímal o důvody petentů i o aktuálním stavu řešení petice?! (nebo by školu raději ani nenavštívil? Kdo ví …)
              P. S. A asi ani investigavci z ČT vůbec nic netušili, jinak by si i na ředitelce, hejtmanovi i prezidentovi pěkně smlsli…

              To se mi líbí

  6. tata napsal:

    NO trochu to zavaní že Vám leží v žaludku jako na nejmenovaném blogu naopak Zeman.Ano je to připos,,,,, a td co píšete.Na druhou stranu je třeba vidět o co je lepší tato vláda než ty 2 pravicové.
    Pišete že ho měl nechat strapnit,čemu by to pomohlo a nikdo neví jestli by to tak dopadlo.Jaké by byli další možnosti?Přiliš moc otazniků a možností že by situace byla ještě horší.Jaké jsou ted možnosti?Nevím jestli po jeho padu si neuvědomíte že sice slaboch,připosr…. ale kdo ho vystřidá……něco s KALOUSEM,nejspíše BABIŠ———-když padne a s nim ČSSD………KOHO SI posadí BABIŠ k sobě.Jak jsem předeslal já už je volit nebudu přesto nejsem přesvědčen že nebudem litovat že tam není slaboch……….po 8 letech TO V MEZÍCH FUNGUJE ZVEDÁ SE TO,a to se nedá upřit že malinkej dil je i jeho

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tato, to jste moc dobře nepochopil. To byl jen takový povzdech, že kdyby býval byl chtěl, mohl ho už tenkrát shodit. Ale na straně druhé bylo právě hodně důvodů k tomu, aby to neudělal. A rozhodně za tím nebyla snaha zviditelnit své parťáky ze SPOZ. To už byla jen taková třešnička na dortu. Hlavně Zemanovi šlo (jak už psal Taras) donutit partaje k volbám a nejmenovat vládu, která by podělala na co by sáhla. Prostě Zemanovo ego v touze být moudrý bylo silnější než vzpomínky na Sobotkovy podrazy.

      To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Erdogan asi ví, že s tím Suchojem si nepomohl a tak se snaží, aby kaštany z ohně mu pomáhali tahat jiní. Jestli ho v tom nechají, je jen otázka času, kdy se mu armáda podívá na zoubek. Zlatý Atatürk.
    Sobotka nebyl schopen dodat ani správná jména ministrů a zmůže se maximálně na nějaké intriky, co mu našeptá Špidla. Není to lídr do nepohody. Navíc ve mně sílí pocit, že jeho veškeré snažení je v zavděčení se Andělce s jasnou vidinou svého angažmá v Bruselu. Čechy a Moravany se Slezany má těžce na salámu. Doba je velmi komplikovaná po všech stránkách a proto potřebuje silného lídra. Kličkující zajíc je jí na h…..!

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Otázka je, co si kdo představuje pod pojmem „silný lídr“. Za poslední rok kozomrdní invaze mám skoro dojem, že co dělá BS a vláda, je docela fungující – taková aktivní pasivita. Nědělá „nic“, ale dělá to naplno. Drží se striktně zákonů a mezinárodních smluv. A přitom ve skutečnosti vzdoruje, pomocí obstrukce.

      Kdyby se Bruseli a Amíkům otevřeně postavil – aby dokazoval psychopatům jak je „silný leader a nejsilnějní pes široko daleko“, tak ho smetou. V téhle konstelaci, jaká panuje, je „kličkující zajíc“ docela efektivní nástroj obrany. Protože co je jeden den „extrémismus rasismus xenofobie fašismus nacismus“, o měsíc dva tři později udělají sluníčkoví Rakušáci a Němci.

      Jak říkají žluťáci, někdy je nejlepší nedělat „nic“.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        No, nevím. Podle uniklých mailů to nic vypadá jinak. A důvěryhodnost k partnerům V4 asi také vypadá jinak. Ale třeba se mýlím.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          No, ten vůči partnerům ve V4 zvláštní přístup, tedy diplomaticky řečeno zřejmý rozdíl mezi řečeným na jednání s nimi, a reálnými kroky, výroky a postoji v momentě přímé obhajoby + demonstrace vlastního, nedej bože dohodnutého ( V4) postoje, je tristní. Jde o klasicky submisivní Bohušovu polohu vůči silnějším, mocnějším a z hlediska kariery vhodnějším politickým personám.
          Co si o takovém „parťákovi“ myslí, jak na spolupráci a obhajobu společného postoje s takovým představitelem nazírají jak ve V4, tak Ti, jímž Bohuš nastavuje, je zřejmé.
          Doufám, že budu ušetřen konstrukcí obhajoby Bohuše dovolavajici se jeho „mazanosti“, prohnanosti a šachovému talentu ;-)…
          Prdlajs, co je zač znovu i n natura demonstroval tím, jak „exceloval a fungoval“ v mediální kauze Kalašnikov – tedy zbabělec, manipulativní zbabělec bez jakýchkoliv vudcovskych vlastností, bez osobnosti. O to více je mu přímo vrozená touha po moci, taková jakoby nesmelá, ovšem v reálu bez skrupulí klidně bezohledná. Klasický kariérní humanitární bombardér.
          Ovšem jak zde bylo uvedeno, je mu to přičítáno k dobru, dokonce byl v diskuzích zde chválen.
          No, co se týče kozomrdů, tak jediné jeho štěstí je to, že zatím přes ČR nevedou trasy migrace.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            ještě o Sobotkovi a strejdovi, kchodlovi, Minoritě a Rosťovi – aby to nebylo nudlovité:

            Moje obavy jste mnohem lépe formuloval, Minorito /20:31 a 20:56/!!! Také takový názor mám na Sobotku, protože mi to jeho činění/nečinění neuchopitelně klouže někam, kde ho nemohu přečíst (tedy mohu, ale strejda & kchodlem, jejichž úsudků si zde vážím, mě upozorňují, že ho čtu blbě!). Psal jsem tu v několika vlnách strejdovi, že budu rád, když ta Sobotkova (ať je po Vašem) „mazanost, prohnanost a šachový talent“ nás bezpečně dovede k vítězství v neporážce. Pokud ale tomu tak není a je za tím pouze ta jeho (jak asi správně píšete) „přímo vrozená touha po moci, taková jakoby nesmělá, ovšem v reálu bez skrupulí klidně bezohledná, klasický kariérní humanitárně bombardérská „, pak běda Sobotkovi a jim podobným!!!
            P.S.
            … a najednou koukám, že nejsem v tom pochybování sám a že moje vidění nemusí být zas tak černobílé, jak tvrdí strejda! Pořád si myslím, že budeme mít s Rosťou a Vámi asi víc „pravdy“ v tom pochybování, než se mi to tu strejda s kchodlem snaží naznačit.
            P.P.S.
            taky si myslím, že by Sobotka a spol, měli dát mnohem jasněji a důrazněji těm kozomrdným cestovkám najevo, do jaké destinace hodlají vyvážet ty své klienty!

            To se mi líbí

      • strejda napsal:

        My východoevropané vždy taháme za kratší ocas a není problém každého jednotlivého zašlápnout do bláta. Ve spojení je to již jiné, mnohem složitější. Proto také velice silné tlaky na rozklížení jednotlivých aktérů. I slepý to dnes vidí na Slovensku.
        Z toho pohledu jedná česká vláda racionálně a na hraně svých možností. Na víc nemá prostor.
        Nedávno jsem tu psal o tom gerojském psu co honil auta. Jednou úplně zblbnutý se jim, tedy jemu, tomu prvnímu, postavil čelem. A tím příběh skončil.
        Každý bojuje tím co má a každý si hlásá své „pravdy“. Západ má své humanistické ideály a politiky odvolává jen a pouze demokraticky. Nepřipustí myšlenku na něco násilného. To si myslel i jakýsi Kaddáfí. Když pak již utíkal, bílý demokrat ho díky své technice zjistil a navedl na něj své humanistické spolubojovníky za svobodu a demokracii. Ti milého Kaddáfího natrhli a pak, možná kalašnikovem, utratili a tím příběh skončil.
        Co by nám pomohlo skončení příběhu našeho prime ministra?
        kchodle +1

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          Jen abyste měli, kchodle a strejdo, pravdu, ta naše lodička kotví v přístavu a je celkem jedno jestli kapitán je u kormidla, nebo v kajutě. Osobně nemám ani jednu indicii jako plavčík, co to udělá s lodí, až do ní narazí první vlna! Nebo jsem něco přehlídl? Nepostřehl jsem, že kapitán promazává stroje, těsní díry v trupu, připravuje a stará se o spokojenost posádky? Fakt nevím, ale asi budu držet basu s Rosťou, dokud mi to líp nevysvětlíte!

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            blbíši, rozumím Vám. Vy to ale berete příliš černobíle. Nelze tvrdit, že by naše lodička kotvila v bezpečném přístavu, lze jen tvrdit že defenzivní taktika může vést k nejmenším ztrátám.
            Po dlouhých letech jsem přišel na to, že někdy někde očekávat v vítězství je dost pochybné. O politice ani nemluvě. Zažil jsem to v letech 1968 a 1989. Jak nakonec ta vítězství dopadla a kdo se prodral k moci? Pro mé uvažování (nemohu mluvit za kchodla, ale bude to podobné) je kvalitním výsledkem i neporážka.
            Když spadnete ze skály, není rozumné očekávat, že se jako v grotesce otřepete a poběžíte dál (i to se může stát, mám podobnou zkušenost), ale že přežijete s „jen“ zlámanýma nohama.
            Už jsem to tu psal, mým vzorem je Michail Illarionovič Kutuzov. Můžete ho brát za hlavního viníky vypálení Moskvy, nařídil to. Ale také nenechal hrdinsky zničit svoji armádu, jedinou co tehdy Rusko mělo. Opřel se v Borodinu, oslabil Napoleona a ustoupil. A nakonec byl Velký Korsičan rád, že zachránil holý život. Tak se pozná génius. Ovšem takových je málo a navíc musí mít prostor. A prostor Česka je nejmenší jaký od roku 1945 pamatuji.
            Náš prostor je malý, počkejte si na výsledek voleb na Slovensku a pak hodnoťte. Tam se ukáže, zda se tvůrci majdanu poučili.
            Nic neposuzujte staticky, vždy a za všech okolností jen dynamicky. Vždy hodnoťte co je a co není možné. Uvnitř i venku. A dejte tomu i rozměr časový. V září 1938 Československo prohrálo vše. Vypadalo to tak. A v květnu 1945 bylo vše zcela jinak.
            Lépe Vám to vysvětlit neumím. Tedy v tomto čase a tomto prostoru. Ale Vy zcela jistě půjdete v uvažování dál.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Nesouhlasím, strejdo, nemluvíme o jedné a téže věci a už vůbec o černobílé! Mluvil jsem o všech dostupných úkonech před rozhodnutím vypálit Moskvu, které musí každý Kutuzov velice zodpovědně zvážit a také se o ně pokusit! Vaše i mé zkušenosti kulhají, protože jsme nikdy v novodobých dějinách zas tak moc nerozhodovali BEZ „dohlížení mocných přátel“, pouze víme, že si nás pokaždé namazali na chleba. Mám velice silný pocit, že bychom nyní mohli už konečně pochopit sílu podobně opomíjených a že je nejvyšší čas pro to sjednocení na všech frontách V4 intenzivně makat. Rozhodně Sobotka neucpává díry v trupu, posádku nechává běhat po přístavních putikách a stroj ani náhodou nepromazává a rozhodně dřepíme za větrem v přístavu. Sobotka sedí u vysílačky a doufá, že mu NĚKDO ohlásí, že se bouřka nekoná, aby zvítězil v té neporážce! Nemá totiž koule těm všem kozomrdům a jejich cestovkám předhodit vypálenou Moskvu, ono ho to totiž nikdy ani nenapadne, rozumíte-li mně.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Příklady s Kutuzovem jsou moc krásné, ale proti nám nestojí Napoleon. Ani není rok 1938.
              Nicméně platí, že pokud není šance na vítězství v bitvě, je lepší bitvu nebojovat a starat se o co nejmenší ztráty, s nepřítelem nevyjednávat, protože jinak dojde k definitivní porážce systémem vařené žáby, který má nacvičený.
              BS a současná vláda se dá hodnotit ve srovnání s jinou hypotetickou vládou – co by udělala jinak ? Jaké byly BS chyby ? Moc jich není, nemohu přijít na žádnou, tedy v obraně proti invazi.

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              blbíši, myslím si, že se s hodnocením vlády mýlíte. V této fázi se moc dělat nedá. Jen se připravovat. A to není o tom to vytrubovat do světa. Připravovat si možné reakce a hledat spojence. Mnoho se toho udělat nedá. Jen být připraven a pak rychle reagovat. Jsme členy dvou spojenectví a musíme se v tom prostoru pohybovat. Od husitů to bylo vždy tak a proto to umíme.
              Nejsme jako Poláci na počátku druhé války, kdy byli jakoby na vše připraveni a byli odhodlání smést Wehrmacht do moře. Vypadalo to v novinách moc fajn. Tloukli se v prsa. A šli do kytek tak rychle, jak to jen šlo. A to se bránili jako lvi, tedy orli.
              Co potřebujeme je především mít odpovědné lidi na svých místech a podporu veřejnosti. Možná na pohled málo, ale nic víc dostupné není.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … úplně by mně stačilo, strejdo, abyste tu pravdu měl Vy, protože by bylo milé se radovat z vítězství v té neporážce! (i když otázkou je, jak si to nevítězství každý jeden z nás představujeme – to by mohlo být zajímavé téma pro Bavorův hodovní stůl, že jo?).

              V takovém případě slibuji, že tady u Bavorů vyseknu Sobotkovi veřejnou omluvu v nastoupené řadě nás všech, co Sobotkovi nevěříme (tedy pokud se ke mně přidají).

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Bohužel blbíši musím dodat, že fakt, že se dnes naše vláda i s jejím předsedou chová adekvátně neznamená, že se tak bude chovat stále. Bohužel nikdo z nás nezná hranici její odolnosti. Ta je v nich, ale také i v naší společnosti a ve spojencích.
              Za otázku by stálo rozebrat, jak něco takového narušit a rozložit. Bylo by to velice vhodné téma pro kchodla, který má široké strategické uvažování nezatížené sentimenty. Ale za sebe dodám, k čemu nám bude dobré to znát? Jsme bohužel všichni jen pouhými diváky a glosátory.
              Takový je život.

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Příklady s Kutuzovem jsou moc krásné, ale proti nám nestojí Napoleon. Ani není rok 1938.
            Nicméně platí, že pokud není šance na vítězství v bitvě, je lepší bitvu nebojovat a starat se o co nejmenší ztráty, s nepřítelem nevyjednávat, protože jinak dojde k definitivní porážce systémem vařené žáby, který má nacvičený.
            BS a současná vláda se dá hodnotit ve srovnání s jinou hypotetickou vládou – co by udělala jinak ? Jaké byly BS chyby ? Moc jich není, nemohu přijít na žádnou, tedy v obraně proti invazi.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Sorry pane Bavora, po cestě mi blbne spojení a reloadem stránky se mi to povedlo vložit dvakrát.

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Ano je to čekání na něco co jen tušíme, známe obrysy, ale neznáme velikost a razanci věcí příštích. Výsledek je zakódovaný uvnitř systému.
              Rozumná cesta je hledat spojence, hlavní střety uskutečnit co nejdále a maximálně se držet stranou. A veřejně podporovat ty, co mají podobné myšlení. Tento střet je o výdrži a homogennosti vlastních řad. Nesmí se udělat velká chyba a nesmí se zhroutit naše obrana. Vyhrát se to nedá, jak by vlastně mělo vypadat vítězství? Především se to nesmí prohrát. A bojuje se stále a o konci se nikdy nemluví. Konce, takového či makového, to nemá.
              A nezapomenout na pátou kolonu či trojského koně.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Víte, strejdo, já vycházím raději ze svých zkušeností, které jsem nabyl v dětství. Do držky jsem dostával celkem málo, protože každej, kdo to zkusil o mně věděl, že to nebude mít lehký a ještě o mně věděli, že když budou chtít dát do držky mému kamarádovi, musí nejdříve přejít přes mě. No a když jsem v jeho blízkosti nebyl, dovoloval si na něj kde kdo i suchaři, kterým by s přehledem dal on sám přes hubu. Problém byl ale v tom, že ti suchaři netušili, že kamarád zas takovej otloukánek zase nebyl, byl pouze těžkej introvert, co svým protivníkům neuměl vysvětlit co já. A to je myslím problém Sobotky, ale rád se budu mýlit, jak jsem výše již napsal. Ale jestli dostaneme do držky hned na začátku rvačky a zjistím, že patřím do tlupy přizdisráčů co předposraně rezignovali už dávno v roce 2015 a my to netušili, tak budu sice starý muž, ale moc zlý!!!

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Trošku odbočím k jiným událostem. Scéna dnes žije Fajádem a reakcí Lorda protektora. Mám takový divný pocit, že ona Sobotkova návštěva u něj před pár dny mohla mít i souvislost právě s tím, že se bavili o tom, že prostě Fajáda nevydáme a protektor udělá mediální bububu.

                To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              I to je možné. Ukázalo se, že US už z toho případu nic víc nevytlučou, tak se rozhodlo, že by se mohla alespoň Sobotkovi vylepšit imidž před národem (a z toho by výplývalo, že moc dobře vědí, jak na tom u národa jsou) a takhle třeba i oni se ledacos zajímavého mohou dozvědět při vytěžování našich navrátilců z Libanonu.
              Všímáte si, jak se nám to hezky konspiruje? Jak za komunistů. Ještě, že jsme to nezapomněli. Zdá se, že se nám to bude ještě mnohokrát hodit.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Bavor V. napsal:
              6.2.2016 (10:29)
              Klidně to tak muže byt,problém je nepřestat vnímat že to muže byt jen teorie mimo.Problém je že jste přesvedčen že tomu tak je,dál to není potřeba rozebírat.
              Bohužel čím dál se pohybujete v ohledu k Sobotkovi……..v rovině hodnocení vlady co pronáší na její adresu KALOUS……….TO JSEM POUŽIL JAKO PŘIKLAD………

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Jenže ty pocity jednostraně přiliš často prezentujete pak to budí ,že nevnímate jiné argumenty než zaporné.ANO NEVYJÁDŘIL JSEM SE SROZUMITELNĚ………..Problém je že jste přesvedčen……….SPRAVNĚ MĚLO BYT ŽE TO BUDÍ DOJEM

              To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Obávám se Kchodle, že zaměňujete pojmy – to není klickujici zajíc, ale nastavujici zajíc občas si poskočící k dalšímu pohozenému pamlsku…. Je to ameba v obalu homo sapiense, kariérní střihoun jako vyšitý. Ověnčit mu hlavu myrtou šachového taktika a stratega je hloupost, kterou lze účelově zaznamenat a vycítit zhruba od některých Topinek a Strak.
        Po ovoci poznáte je, a v případě BS to platí také…

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Kličkující zajíc? Ten co si před volbami nasadil masku neohroženého lva schovaného za štítem s nápisem RESTITUCE? A po úspěchu u voleb cudně mlčí, jako panic pro něhož je restituce najednou jakási zrádná kurtizána, co by za své služby chtěla zaplatit?
          NE, neboť stále platí, jak říká Minorita (a doufám, že i MAJORITA), po ovoci poznáte je (už tisíce let…)

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            asi máte na mysli „církevní“, že jo? Zrovna srovnávám výkon v blokování sněmovny od Kalouska při projednávání (EET) a Sobotky při schvalování „církovek“, kde to Kalousek s přehledem dokázal i s hlasem pravomocně odsouzeného poslance! Opět musím konstatovat, že Sobotka byl/je neumětel a že to kluci měli předem domluvený. Nebo se mýlím?

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Podle mého právě ne. Na to jsem upozorňovala tatu už dávno. Sobotka a spol. plná huba keců před parlamentními volbami o restitucích a tím, že se pokusí je zvrátit, pak se spojí, vlastně již před volbami dají jasně najevo, s KDU-ČSL, a takové čisté duše, jako tata, tohle volí. Nechápu voliče ČSSD v posledních parlamentních volbách.

              To se mi líbí

        • tata napsal:

          kočka šklíba napsal:
          7.2.2016 (00:13)
          Problém lidí jako VY JE že nepřipustí jiný pohled a naprosto ignorují i jiná fakta,bohužel nejste osamocena.Ano fakta co uvádite jsou pravdivá ale bohužel ignorujete i jiná fakta a zavěr činíte jen stěch co předkládáte.
          V tom je mezi námi obrovský rozdíl,jsem zabejčený ale diskutuji o faktech,snažím se pochopit i ty fakta druhého.
          PROTO NIKDY NENAPIŠI ŽE NEMOHU POCHOPIT ŽE NĚKDO VOLÍ JINAK.ON hlavně čas ukázuje kolikrát se mylíme a to všichni ale musím to akceptovat a toho VY KONKRETNĚ NEJSTE SCHOPNA.

          PROTOŽE se zde ktomu opět vyrojilo zkreslujicích příspěvku které jsou jen obrazem polopravd.
          Bohužel na předkládaná fakta hlavně VY ODPOVÍDÁTE ŽE TO NEMOHL NIKDO VĚDĚT.

          Takže hlavně k Vám a argumentu …………….. a takové čisté duše, jako tata, tohle volí. Nechápu voliče ČSSD v posledních parlamentních volbách.

          1 fakt.
          ……….dopad voleb jasně ukázal že lidé jako já přesně odhadli situaci………….bez ohledu že čSSD volí přesto že ví že je jen o fous lepší a to jen proto že musí předstírat že jsou levicový……….bohužel na levici není krom KSČM NIKDO……….JASNĚ volby ukázali že i kdyby všichni volili KSČM LEVICE prohrala
          Ano nikdy jsem nekritizoval že je někdo volit nemohl ale tím pádem se smířil že minimálně zde pokračovala pravice……….jiná možnost nebyla……ANO MOŽNÁ je potřeba dopustit propad čssd ale pak je jasné že nákou dobu zde bude vládnout pravice.Proto že v čem jsem se asi mylil je že měli možnost restituce neschvalit……….protože vnimám fakta a doklad je co ted provádí KALOUS……….PROČ TO neprovaděli oni ?.ALE TENTO FAKT je zřejmí až ted…………proto také už muj hlas nedostanou,budu doufat že vznikne něco lepšího

          PROSÍM VNIMAT argument……….nevolba ČSSD jasně představovala jen vitěství naké pravicové vlády……….

          Přesto že restitucím zřejmě mohli zabranit musíme vnímat fakta………Hlavní vinik je kdo jí prosadil.Argument že právě kvuli restitucím je nepochopitelné že někdo volil čssd.
          Je nevnimání faktu………….protože propad ČSSD V TĚCHTO VOLBÁCH,by na faktu že restituce jsou a budou by se nic nezměnilo.

          A KDYBY jste vnimala realitu je tato vláda po dlouhých 8 letech KALOUSKOVIN…….SROVNATĚLNĚ LEPŠÍ……….a to i zasluhou ČSSD.

          KDYŽ NAPIŠETE větu….a takové čisté duše, jako tata, tohle volí. Nechápu voliče ČSSD v posledních parlamentních volbách.

          Realita je tristní byla to volba smiření že je jen špatná volba a katastrofalní ,a ještě byli 2 možnosti ale ty ve svém dopadu by podpořili tu katastrofalní,nebo tu špatnou
          a to ………………1/.Nevolit……….smiřit se že jsem podpořil i toho co bych za žadných okolností nevolil………..nebot jsem aspo neučinil pokus dát hlas proti
          2/KAŽDOU JINOU než prohnilou ČSSD,A PRAVICI………ZDE SE UKÁZALO,ŽE MUJ odhad byl naprosto spravný……….nebot nevolbou čssd ZDE MOHLA VLÁDNOUT JEN pravice…………a všechno co vičitáte ČSSD by bylo o fous horší

          to jsou jasná fakta které nikdo nedokážete vyvratit……….jen rozdat palce dolu,kecat jak je ČSSD PROHNILÁ……….A TO JE TAK vše……….cokoliv jiného v těchto volbách co byli vedlo jen k tomu horšímu.
          Nebo to hajit nesmyslně jako KALOUS ,ŽE TYTO dobré vysledky jsou jen okolnimi situacemi navzdory špatné vlády.
          ANO čssd je vše co oní pišete……….jenže to ostatní je ještě horší…………a to nechcete vnimat

          To se mi líbí

  8. taras2 napsal:

    K teoriím o důvodech páně Zemanova jmenování Rusnokovy vlády bych přidal jeden (podle mě hlavní). Jmenováním úřednické vlády donutil Zeman partaje (především ODS), aby se spojily a dohodly se na předčasných volbách. Do té doby se totiž ODS do voleb nechtělo a snažila se slepit na výsledcích voleb 2010 nějakého prasopsa. Viz pokusy Němcové (Pánbůh s námi a zlý pryč) o sestavení parlamentní většiny – nevětšiny (díky lavírování zmetka Peake). Navíc nejsem ústavněprávně silnej v kramflecích a nevím, jestli v tomhle případě (tj. po demisi Nečasovy vlády) má prezident nějakou možnost volby, nebo jestli by náhodou nebylo s ústavou více souznějící, aby sestavením nové vlády pověřil znovu vítěze posledních voleb (tedy Mirku) nebo naopak druhého v pořadí, tedy Sobotku (když už to Pánbůh dopustil).

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Bingo Tarasy, přesně tak… Jak jen ta paměť v obecném pojetí krátká, že ;-). A pak se divíme demagogum a deprivantum, respektive jejich úspěšnosti a pravidelným návratům…

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Ústava ČR nijak nespecifikuje, koho by měl prezident pověřit sestavením vlády, tady funguje pouze zcela nevymahatelná zvyklost. Teoreticky by prezident mohl v souladu s ústavou pověřit i hajzlbábu z nejbližšího WC v metru (Malostranská). Této skutečnosti využil tehdejší prezident Klaus k opakovanému pověření Topolánka v roce 2006, když dotyčný napoprvé důvěru v parlamentu nezískal..

      To se mi líbí

  9. tata napsal:

    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/393949-nato-ruske-nalety-v-syrii-torpeduji-snahu-o-mir.html

    Ach jo………..demokracie na ruby.JO když někdo bije naše lotry je to špatné

    To se mi líbí

  10. čtenář napsal:

    Kamile,
    musím vzít tento svůj názor zpět „ve Valticích to asi nebude“.
    Oni tam ti co je politika zajímá a kteří by byli schopni pokládat otázky i nepřipraveni dozajista budou,ale muselo by jim to být dovoleno.
    Ona ta škola,jak jsem zjistil,má nějaké problémy,již v roce 2012 vznikla petice za odvolání ředitelky této školy.
    Si myslím,že ta učitelka je oběť nadřízených a dostala tuto akci „rozkazem“,aby se škola ukázala v tom nejlepším světle a Haškovi se dostalo pochvaly.

    PS: je tam i zajímavá diskuze
    —————————-
    Petice za odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích.

    Žádáme odvolání ředitelky Střední odborné školy vinařské a Středního odborného učiliště zahradnického ve Valticích, Sobotní 116, 691 42.

    Zdůvodnění:
    1.Škola pod vedením paní Machovcové dlouhodobě dosahuje špatných vzdělávacích výsledků a situace se rok od roku zhoršuje.
    2.Neúspěšnost studentů u státních maturit v roce 2011 byla téměř 50 %.
    3.Neúspěšnost studentů u státních maturit v roce 2012 již hranici 50% překonala.
    4.Paní ředitelka z velké části nesplnila vizi, kterou předložila při volbě ředitele v roce 2004.
    5.Nová vize školy z konkurzního řízení letos (2012) je téměř identická s tou předchozí.
    6.Škola trpí častými odchody kvalifikovaných pedagogických pracovníků, kteří nemohou snést psychický teror ze strany paní Machovcové, za 8 let jejího působení se jejich počet pohybuje v řádu desítek.
    7.V současné době existuje riziko odchodu až 11 plně kvalifikovaných pedagogů v případě, že paní ředitelka setrvá ve své funkci.
    8.Žáci i pedagogové jsou paní Machovcovou zastrašováni, na škole je bossing (šikana ze strany vedení).
    9.Dlouhodobě není řešena otázka kvalifikace některých nekvalifikovaných zaměstnanců.
    10.Aprobovaní učitelé jsou nuceni učit neaprobovaně některé předměty, když předměty jejich aprobace učí někdo jiný, také neaprobovaný.
    11.Škola nemá řádné technické a učební vybavení.
    12.Neexistuje fond učebnic pro sociálně slabé, který musí existovat ze zákona.
    13.Ředitelka odmítá vzájemnou komunikaci, často se neúčastní porad, při osobním jednání je konfliktní, křičí a není přístupná argumentům.
    14.Porady se konají velmi sporadicky, vesměs pouze před čtvrtletním hodnocením.
    15.Paní Machovcová maří práci kontrolních orgánů.
    16.Paní Machovcová nereaguje na většinu dotačních výzev a škola nečerpá peníze z projektů tak, jak by mohla.
    17.Školní statek neplní funkci vzdělávacího zařízení, ale převážně slouží pro generování zisku, jeho provoz přitom narušuje výuku.
    18.Žáci jsou využívání k polním pracím ve vinici a téměř se nedostanou k odborné praxi ve sklepním hospodářství.
    19.Žáci nevinohradnických oborů také tráví svou praktickou výuku převážně ve vinohradu.
    20.Škola má dlouhodobě špatnou pověst.
    21.Je střetem zájmů, že paní Machovcová, jako ředitelka vinařské školy, je zároveň jednatelkou společnosti Věstonické vinné sklepy, její manžel Ing. Jaroslav Machovec je ředitelem Vinařského fondu ČR, v jehož dozorčí radě je jako předseda pan JUDr. Michal Hašek, hejtman JMK, který je zřizovatelem školy a pan Hašek sám byl předsedou konkurzní komise, jež vybírala ředitele vinařské školy.
    22.Nejbližší spolupracovník paní Machovcové, Ing. Václav Osička, vyhrožuje členům pedagogického sboru fyzickým útokem a ke studentům se chová hrubě a přezíravě. Paní ředitelka v této věci nikdy nic nepodnikla.

    Chceme moderní vinařskou školu evropského významu a vynikající úrovně. S paní Machovcovou na pozici ředitelky školy toho nikdy nedosáhneme. Podpořme pedagogy v jejich boji.

    http://www.petice24.com/machovcova

    To se mi líbí

  11. Petrpavel napsal:

    Pádná odpověď zdejší (samozřejmě tam píše autor o obdobné debatě u Jílkové) poraženecké debatě o tom že Bohouš a jeho vláda vlastně dělá dobře v rámci umění možného:
    http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zwyrtek-NEZ-Vy-jste-si-nevsimli-ze-Nemecko-uz-z-EU-vystoupilo-420562

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Souhlasím, také dávám osobně přednost Komenského výroku
      „… je třeba konat, ne mluvit …“,
      případně výstižné výzvě (autor Mahátma Karamčand Gándhí)
      „Everyone should realize the secret that oppression thrived only when the oppressed submitted to it.“

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Na podobné, ne-li vlastně totožné téma :

      Pro Ransdorfa neletělo ani práškovací letadlo…
      K celé věci se vyjádřil také exmístopředseda za KSČM Josef Skála. „Co si to na vteřinu představit v obráceném gardu? Tedy pět amerických maníků za arabskými mřížemi – a tři Arabové dodávající prý zbraně teroristům, v americkém lapáku, z nějž je žádá vydat Praha. Dala by Amerika přednost ‚spojenecké věrnosti‘? Nechala by snad – aby si to s námi nerozházela – své lidi v arabském karceru? Troufla by si ji pak Praha buzerovat, že to ‚nemůže nepoškodit vzájemné vztahy‘? Ta lekce z ‚omezené suverenity‘ má i kladnou stránku. Otvírá průhled až na její dno,“ říká Skála. A vzpomíná i na europoslance KSČM Miloslava Ransdorfa. „Pro ‚rozvědčíka‘, co si tu profesi prý píše i na facebook, vyrazil vládní airbus. V Libanonu prý slídil po kuchaři zmizelém v Libyi. Miloslav Ransdorf byl europoslancem. Když ho Švýcarsko drželo za mřížemi – a pak muselo propustit – vláda tam neposlala ani práškovací letadlo. Mrtvého brouka hodila i ambasáda. To je zas parádní lekce z dvojího metru,“ dodal.

      http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/Amaterstvi-nasich-zpravodajcu-Schapirovi-z-nasi-troufalosti-praskla-zluc-USA-by-mely-zalezt-do-kouta-Knize-Okamura-Doubrava-a-dalsi-k-propusteni-Libanonce-420547

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        No, poslouchajíc včera toho ex-zpravodajce – došla mi jedna věc. Pravdu se dozvíme poměrně brzo. Totiž – když nám pana Šapita v dohledné době vymění – tak holt zklamal a amíci jsou v tom skoro nevinně. Když nám jej nevymění – tož holt jsou v tom vinně, celá akce s „zajatými“ a pod byla pečlivě naplánovaná a pod taktovkou té oné organizace… Navíc si myslím, že ta „Pětka z Barské“ měla v Libanobu úplně jiný úkol, než se nám snaží namluvit. Tož tak

        To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde prosím opravdu větší obezřetnost, než při volbě von. Karla.
      Tož zde se totiž jedná prosím o rodinné zlaté doly v Mohelnici nic více nic méně.

      To se mi líbí

  12. Cech napsal:

    Tak jak je posuzována metoda boje proti Zemanovi a je neustále mediálně malována maska při******e právě panu Sobotkovi, tak opravdu opak je pravdou.
    Snažil jsem se to již několikrát poukázat na opravdu tvrdém jednání, kterého je vždy Mgr.Bohuslav Sobotka schopen ale také pro svoji věc ochoten.
    No a to jak za pana Sobotku hrdinně bojuje skupina mladých Sociálních demokratů pod vedením TOP 09 a starostové, jsem již zveřejňoval na té ukázce z demonstrace, těsně po domácí zabijačce uspořádané „Dienstbierem“.
    Celkově instalace „Dienstbiera“ neboli akce zabezpečující přímé řízení Česka přes ČSSD je naprosto ukázkový a mistrovský kousek.
    Permanentní výroba mediální mlhy – > naprosto bez přerušení stále něco (cokoli) proti Zemanovi, kterou nyní zabezpečuje Bakalova opozice ve prospěch ANO, následně v těchto volbách umožní Babišovi přežít na výsluní.
    Babiš je opravdu silně proamerický zástupce, který je schopen nařízení Washingtonu, D.C. prosazovat na rozdíl od nouzového řešení „Dienstbier“, naprosto plynule a bez otřesů.
    No ale na to aby mohl takto řídit Česko, potřebuje vlastnit krom pravicového hnutí, ještě nějaké levicové hnutí nebo stranu.
    Prostě na opravdu „demokratické“ řízení Česka je nutné mít dvě strany nebo hnutí, jinak by to mohl někdo napadnout, že je to jako před rokem 1989.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Když už píšete otom majstrštyku.Docela jsem zvědavá, jak se zítra u Moravce ČT vylže z toho, že nemohli vysílat jejich EU hodnocení dnešních akcí inás i ve světě a museli skončit natáčení a jak se vylžou z toho,že „vysílají jen špínu“. 🙂 alebylototaknenásilné,že …moc se mi to líbilo /zprávy v16/

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No jak známe Česko tak nejen povinná arabština na střední ale povinná arabština na základní a to buďme rádi, že vzhledem k finančním obtížím, nebude nařízena již od povinné školky.
      Protože jednoznačně u nás bude platit, čím více jazyků a náboženství znáš, tolikrát jsi člověkem.
      http://echo24.cz/img/55e4537be4b0087a2a7500d0/450/300?_sig=ohC5e85wmNohQbGWbBjYlYqsMlQ1rnuTP9tEbQ_XzbM

      http://natura.baf.cz/natura/1997/2/9702-2.html
      Tož Německo se teprve postupně dopracuje k pochopení toho, co již naše ČT odvysílala a
      Mohamed Abbas na příkladu své rodiny, pro nás pro všechny demonstroval.
      Takže – > Napsal to Alláh, „se s tím smiřte“.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No a proč no protože nás Evropany museli naši spojenci v USA na poslední chvíli zachránit aby nás nezdevastovali Rusové.

      Nebo to museli zabezpečovat následovně:

      Tož protože Evropu musí někdo řídit a podle naší úvahy, kterou nyní takto strastiplně uvádíme do života to byli právě Rusové, kteří by postupně vytlačili jak USA, tak i naše západní hodnoty.

      To se mi líbí

  13. Rosťa napsal:

    Není nad sehrané divadlo pro diváctvo.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.