Schyluje se k válce?


Měsíc srpen skončil a život jde dál… Právě v tom měsíci začalo být zřejmé, že zachovat dosavadní finanční model, vyhovující silám – které jsme si v poslední době zvykli vlídně nazývat bankstery, nebo jinak také světovou finanční elitou, nebo také fininternou,- se nepodaří. Zhroucení trhů v srpnu se nepodařilo ani ne tak proto, že by byl trh natolik odolný, jako spíš proto, že většina lidí byla na dovolených. Z toho je víceméně zřejmé, že na přelomu září-října se to může začít sypat, a proto je třeba přijmout některá tvrdá opatření: za prvé – finančníci nikdy neplatí, na to je třeba si zvyknout, oni tvrdě trestají své dlužníky, ale sami vždy vymýšlejí nějakou „vyšší moc“. Osvědčenou „vyšší mocí“ je už po generace válka a vidíme, jak silně válka stimuluje. Podívejme se na nedávné události v Jemenu, kde Saudové utrpěli citelnou porážku, a dosavadní síly situaci zvrátit nemohou. Vidíme situaci v Sýrii. Upozorňuji na zvěsti z poslední doby o přítomnosti ruských stíhaček na ruské vojenské základně tam. Povšimněte si, prosím, že zprávy hovoří o stíhačkách a ne o bitevnících, které mohou útočit na pozice. Stíhačky zajišťují převahu ve vzduchu potřebnou pro bezpečný přesun transportních letadel. Přeloženo do ruštiny to nejspíš znamená přípravu výsadkové operace, což by znamenalo, že máme vlézt do druhého Afghánistánu. Čím Afghánistán skončil, víme: z vojenského hlediska jsme – mírně řečeno  neprohráli (na rozdíl od Angličanů na počátku 20.století), ale politicky to skončilo naprostou porážkou SSSR.

Něco podobného se tedy chystá, a přitom už v květnu minulého roku jsem na svém webu vylepil Obamovu řeč ve Westpointu, kde hovořil o tom, že se Američané už spálili na těchto imperiálních operacích, že Irák a Afghánistán neskončily úspěšně, a proto se napříště ozbrojené síly USA zapojí za hranicemi jen v případě přímého ohrožení USA. Na Blízkém Východě nic takového není, takže, jinými slovy, oni chtějí válku, ale našima rukama. Pokud do toho takto půjdeme, bude to vážná chyba, která bude stát Putina téměř jistě ztrátu moci.

Pokud jde o USA, tak ty odmítly řešení všech úkolů najednou. Připomínám nezbytnost „vyšší moci“ pro světové finanční kruhy. S hlediska USA je tu dnes hlavním cílem uzavření dohody o zóně volného trhu s EU, protože s Čínou jsou dnes USA spojeny dost silnou pupeční šňůrou, kterou chtějí přestřihnout, ale k tomu potřebují trhy – a hlavním trhem se má stát EU. Oni se už s Čínou o EU přetahovali dlouho, nicméně teď je to pro ně otázka přežití. Všechny ostatní problémy nejsou jen druhořadé, ale jsou jakousi výživnou půdou pro řešení úkolu hlavního.

V souvislosti s tím je třeba evropskou elitu postavit do pozoru, což se stalo, přitom ale je třeba chápat, že existují síly, které si to velmi nepřejí. Především jsou to staré kontinentální elity, které dvakrát už prohráli s finančníky – v 1. a 2. Světové válce, a britské elity, které v případě, že by se Evropa stala americkou kolonií, by ztratily jakoukoli možnost se zapojit do hry. S tím nejspíš souvisí rozpoutání krize s masovými migranty,  protože už proběhla informace, že tuto operaci organizují tzv. humanitární organizace financované Rotschildy, kteří mají britské kořeny. Úkolem tedy je rozvrátit EU a změnit ji v americkou kolonii.

Ne nadarmo nedávný průzkum ukázal, že poprvé počet příznivců výstupu Británie z EU přesáhl počet odpůrců. Doplním k tomu ještě, že principiální otázkou britské vnitřní politiky je volba vůdce labouristické strany a tam v debatách předpokládané téma ze čtyř hlavních – Putin a Rusko – bylo zcela odsunuto do pozadí otázkou migrantů. Zdálo by se, že Británie jako ostrova se to týká jen okrajově, nicméně pro EU se stalo tématem hlavním, protože už mnozí pochopili, že nejde o téma migrantů, ale existenci samotné EU.

Už se objevují informace o tom, že Německo zavede kontrolu na svých hranicích a tím by vlastně EU jako jednotný prostor volného pohybu přestala existovat a začaly by obrovské problémy m.j. s pohybem pracovních sil, a to v podmínkách krize a nedostatku pracovních míst pro Němce v Německu, pro Brity v Británii, takže gastarbeitery z ostatních zemí, především Ukrajince, budou vracet zpátky.

Koncem září, tedy v době kdy by mělo napětí na finančních trzích dosáhnout maxima, bude zahájeno Valné shromáždění OSN, a to je zásadní moment. Proč? Proto, aby se finanční elity mohly vyhnout placení celého toho všeho. A to znamená konec Breton-woodského systému, tedy likvidaci Světové banky, MMF atd. Povšimněte si, že v USA poslední dva týdny (rozhodnutí bylo přijato dříve), byla rozpoutána kampaň za likvidaci všech těch kleptokratických režimů ve jménu Bushe a Clintona, ale i Summerse a Cheneyho jako organizátorů. V souvislosti s tím je u republikánů nejzřetelnější figurou Donald Trump, demokrati začínají posouvat Bidena, který sice je součástí establishmentu, ale nemá kořeny, protože je z prosté rodiny. Takže to vidím tak, že v USA nabývá vrchu názor, že dosavadní figury je třeba odklidit.

V té souvislosti vznikají problémy u nás. Pokud k vládě přijdou Trump, nebo ještě hůře Rand Paul, pro které MMF je nadávka, a navíc bude demontován celý bretton-woodský systém, pak na naší straně nebudou mít s kým jednat, protože naše vedení centrální banky, vlády i všech expertních organizací blízkých vládě – jsou lidé nacházející se zcela v rámci systému MMF. S nimi nebudou jednat vůbec. Podívejme se pravdě do očí: – lidé, kteří se považují za lídry důležité země (přečtěte si zmíněnou Obamovu řeč ve Westpointu) a kteří si sami sebe váží, nikdy nebudou pracovat s těmi, kdo jsou prodejnými kolečky zlodějského systému. Pod těmi posledně zmíněnými mám na mysli předsedkyni ruské centrální banky, bývalé a současné členy ruské vlády Dvorkoviče, Šuvalova, Kudrina a další, protože všichni chápou, že jde o placené agenty (forma odměny není důležitá) organizace MMF, která nejenže ztrácí respekt, ale ztrácí i prostředí, ve kterém může existovat.

Jestliže navíc v této situaci Putin bude nad nimi držet nadále ochrannou ruku, neprodleně ho vtáhnou do války v Sýrii a Rusku bude špatně a s Putinem osobně to bude naprosto zlé. Nechce-li Putin skončit svůj život jako Miloševič, musí radikálně něco udělat. A tím místem je právě tribuna OSN, kde my mohl zopakovat čin Chruščovův, který začal mlátit botou do tribuny, protože se z tribuny linula lež a oni mu odmítali udělit slovo.

Jestliže Putin z tribuny OSN oznámí, že liberální model nám už nevyhovuje a že přecházíme na skutečné hodnoty, tak tím vytvoří můstek k Trumpovi, Bidenovi, Le Pen, ale v jistém smyslu i k Číně, která se rovněž k tradičním hodnotám vrací, pak budeme mít vážnou šanci na výhru. Připomenu v historické zkratce, že Chruščovovo vystoupení uspíšilo Karibskou krizi, která nakonec přinesla SSSR prospěch, protože SSSR byl v té době v poměrně slabé pozici vzhledem k nepříznivému poměru v raketách vůči USA a vojenskou konfrontaci s USA by vyhrát nemohl. Na základě následné dohody, my jsme stáhli své rakety z Kuby, ale i Američané svoje z Turecka – a do 15 let jsme dosáhli vojenské parity.

Jestliže tedy dnes Rusko – v osobě Putina, protože jiný lídr se u nás nejeví – neudělá krok, který mu vždy zajišťoval autoritu ve světě, tedy přechod k tradičnímu hodnotovému modelu, který prosazovalo jak pravoslavné ruské impérium, tak i SSSR- staneme se nejspíš obětí a potravou sil, které rozehrály tuto krizi.  Plus k tomu lze říci, že to bude probíhat podle mechanizmu Afghánistán 2.0 – v Sýrii.

Zdroj: Michail Chazin – worldcrisiss.ru

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

48 reakcí na Schyluje se k válce?

    • Cech napsal:

      Velice se omlouvám pane Bavor V. ale již nyní použít DB vědeckých antiČeských proislámských pracovníků je předčasné.
      Tak jak Lex před časem upozornil na nutnost, uchování DB jmen VP jak pravděpodobně většina zde přítomných učinila a nyní když :
      http://www.czechfreepress.cz/evropa/koniec-srandy-schulz-pohrozil-pouzitim-sily-voci-statom-ktore-sa-nepodradia-zaujmu-spolocnosti-vs-imigrantom.html
      Bude možné jakýkoli výrok příslušného vědeckého pracovníka, který nesouhlasí s podepsanou výzvou deklarovat jako další jeho lživé tvrzení.
      Vše bude doloženo jeho podpisem dle seznamu – > velké poděkování a pochvala Lexovi 💡 .
      Tož ta Lexova systematičnost bude přinášet neskonalé možnosti a výhody v mediální eliminaci scientific treasonous sun people postupně ještě několik let.Proto nač ten spěch on ještě příjde čas.

      To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Jejda.
      Tak se seznamy já mám problém. S jejich i našimi.
      Bral bych archiv odkazů na postoje, vyjádření, články nominovaných, ale prostý seznam …
      Někde jinde jsem si naběhl na seznam pracovníků ČT spjatých s USA. Po rozkliknutí jsem tam našel pět jmen, u jednoho důvodem angažmá v Rusku, u jednoho „napojení na USA není známé, ale …“.
      Proto nějak nerad seznamy.

      To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Pane Bavore, nápad je to skvělý. Škůdcovské činy je třeba zaznamenat a zveřejnit i s jejich protagonisty. Jenže já jsem nějaký slabý na hlavu a nepochopil jsem, jak se dá přispět.

      To se mi líbí

  1. Cech napsal:

    V tomto článku asi opravdu Chazin pláče nad otevřeným hrobem oprávněně.
    V Sýrii kde se Rusové snažili vybudovat vojenskou základnu vybavenou radary a sledovacími systémy s vidinou, že budou natáčet veškerý vzdušný provoz a pozice, které americké stíhačky bombardují. Tak tato sranda ta jim již jen tak neprojde.
    No a druhá Ruská marná snaha ukončít i letecké noční shozy vybavení a materiálu do pozic Islámského státu, na které upozorňují pešmergové už přes půl roku.Tak ta se jim také nezadaří.
    V současnosti nic z toho se jim již nepodaří, protože USA zareagovaly včas a na Rusko jak je vidět stačil jeden telefonát Johna Kerryho. Následně Lavrov podával report o tom, že v Sýrii krom poradců a sanaci téměř již mrtvého Bašára Asada, který je postupně úspěšně vytlačován ze Sýrie se nic neděje.
    Kerry se nakonec spokojil s vysvětlením Lavrova, že se jedná o humanitární pomoc a že jinak by Bašar Asad padnul již nyní.
    Protože USA má v Sýrii celkem dostatek času ( Potřebuje prioritně zabezpečit Ukrajinu,Jemen,Arménii ,Irák atd.), tak se hodlá podívat na agónii Rusů a Bašara Asada, až do jasného a neodvratného trpkého konce.
    Protože IS již má většinu území Sýrie pod kontrolou viz :

    Tak nač zde okamžitě tratit další prostředky.
    Prostě v současnosti na Rusko stačil jeden telefonát Kerryho a jejich velkolepě vyhlašované akce se posunuly téměř do neurčita.
    Pro USA je mnohem důležitější mediálně zabezpečit pád Bašara Asáda v EU a mediální přeměnu ovzduší v EU, tak aby byla TTIP podepsána ještě tento rok.
    Potom budou již jakékoli akce ze strany Ruska pro USA lehce a velmi úspěšně řešitelné.
    Stejně jak se podařilo zlikvidovat SSSR bez jaderných zbraní, stejně tak se daří likvidovat současné Rusko bez nutnosti nasazení vojsk NATO.
    Tož asi takto k oprávněným obavám Michaila Chazina o blížícim se konci Ruska, v takové podobě jako je dosud.
    Michail Chazin možná opravdu vidí reálně budoucnost RF, jako několik proamerických státečků.
    (Je to lepší nebo horší manipulace, než by vygeneroval Čulik :mrgreen: ?)

    To se mi líbí

  2. tata napsal:

    chtěl bych upozornit na
    Odpověď profesora Václava Hořejšího vlkovi na jeho Otevřený dopis ohledně uprchlíků

    BUD jsem se zblaznil já nebo on,vždit je vědec……….ty argumenty jsou na hlavu
    TŘEBA…………..1/…..To jistě ano, ale jakmile pomine ta nynější extrémní vlna, musí se začít uplatňovat standardní pravidla pro imigranty (a jsem si jist, že se stále více budou uplatňovat už velmi brzy)
    a ONO PAK to bude rozdíl pak už to nebude zrudné jak to ve své podstatě nazýváte ted,nebo zaručíte že nebude další extremní vlna a opět budete vyzývat

    2/Nepochybuji, že EU nakonec vypracuje funkční systém přístupu k tomuto problému.
    aha že zatím si neporadili a to nebyli pod tlakem,nejdřiv otevřená naruč a ted uzavření hranic to je ta duvěra že si poradí?

    3/Já jsem přesvědčen, že evropské mocenské elity na řešení horečně pracují a že do konce roku bude k dispozici nějaký smysluplný systém.

    dovolte abych se zasmál

    4/Ano, ale z úst některých německých politiků slyšíme, že jejich země je schopna po řadu let absorbovat kolem půl milionu uprchlíků ročně a upozorňují na to, že v roce 2030 by v důsledku nepříznivého demografického vývoje mohlo chybět cca 13 milionů pracovníků. Je tedy docela možné, že ti emigranti nebudou pro Německo žádnou pohromou, ale spíše naopak. Mám dojem, že něco podobného může platit i pro ČR.

    otázka jestli je to pravda……….děj událostí ukazuje opak

    5/Jsem přesvědčen, že velká většina těchto lidí se rychle zapojí do ekonomické činnosti a budou pro hostitelský stát přínosem, nikoli sociálním břemenem.

    NAJIVNÍ
    6/Pokud jde o naši republiku, zdá se, že děláte doslova z komára velblouda – opravdu se nedokážeme po poměrně krátkou dobu postarat o několik tisíc lidí, dokud si nenajdou práci? Vždyť mluvíme jen o několika promile obyvatelstva této země! Opravdu jsme tak sobečtí, že nejsme ochotni se krátkodobě zříci řekněme jednoho procenta svých příjmů ve prospěch těch nešťastníků???

    NEBEZPEČNĚ NAJIVNÍ……….JE NAPROSTO JASNÉ že budem donuceni přijmout mnohem vic……a zde si protiřečí nebot jestli by se uvolnilo tak jak to chce ta petice,a jak píše jinde že jsme schopni jako EU PŘIJMOUT MILIONY……….JE JASNÉ že se ebude ani u nás jednat o zanedbatelnou část
    citace…..
    Závěrem ještě několik poznámek:

    Zdá se mi, že je v mnoha z nás hluboce zakotvena nějaká atavistická xenofobie, která se projevuje tu útoky proti Romům, jindy zase proti Arabům a „barevným“. Ta nznější antimuslimská hysterie je možná jakousi náhražkou za tradiční antisemitismus (dnes společensky nepřijatelný), protože Židé už tady téměř nejsou; mimochodem – Arabové jsou přece také semitský národ, že? Celé mi to připomíná atmosféru proslulé hilsneriády…

    Možná hraje roli i to, že 99% Čechů nikdy osobně žádného imigranta nebo muslima nevidělo, a proto jsou náchylní věřit děsivé propagandě paušálně ztotožňující muslimy s těmi perverzními zločinci z ISIS.

    Jak už jsem řekl, VELICE mi velice vadí, že odmítáme být solidární s našimi partnery v EU, kteří jsou současnou uprchlickou krizí zasaženi nesrovnatelně více než my.

    Stydím se za to, že velká část české společnosti je nejen lhostejná k utrpení běženců ze zemím rozvrácených občanskými válkami, ale považuje je dokonce za jakési podvodníky a parazity, kteří chtějí vysávat náš sociální systém, ba dokonce za zločince, jejichž hlavním cílem je nás povraždit. Nic z toho neodpovídá realitě – je to spíše symptom jakési choroby naší společnosti, která ztrácí elementární lidskost.

    Od českých představitelů slýcháme, že podporují takové kroky, které se soustřeďují na podstatu, resp. příčiny problému migrace, ne pouze na její následky. Je ale přece naprosto zřejmé, že teď se jedná o řešení AKUTNÍHO problému. Výše uvedená věta vyznívá stejně „moudře“, jako kdyby pacient s rakovinou plic přišel k lékaři a ten mu říkal, ze nemá smysl řešit následky, ale v prvé řade je třeba řešit příčiny (tedy to, ze 50 let kouřil).

    Výroky našeho pana prezidenta o islámu jsou prostě skandální a mají blízko k naplnění skutkové podstaty trestného činu podněcování nenávisti vůči skupině osob (§ 356 trestního zákoníku, hlava X). Ještě více je mi ovšem líto, že ČSSD, za jejíhož sympatizanta se pokládám, jako celek nijak nevybočuje z toho nynějšího populistického nadbíhání xenofobním náladám většiny veřejnosti. U pravicových stran se tomu nijak nedivím, ale u levice bych očekával daleko větší porozumění pro podporu potřebných. Ale i ty naše levicové strany zjevně chovají pragmaticky – obávají se prostě ztráty voličů…

    Nic si nenamlouvejme – pokud někdo hovoří o vybudování jakési „pevnosti Evropa“, do které žádní uprchlíci nebudou vpuštěni, nutně to znamená, že ty „narušitele“ budeme na hranicích střílet a nechávat utopit. Obávám se, že s tím mnozí čeští občané nemají vůbec žádný problém…

    Nynější uprchlický problém je zjevně jen předzvěstí problémů daleko větších problémů v nedaleké budoucnosti, vyvolaných primárně hlavně globálními změnami klimatu. Jejich řešení může být v principu dvojí:

    1) Lidstvo bude schopno se dohodnout na nějakém pokojném způsobu (přesuny obyvatelstva z postižených zemí na místa k životu vhodnější, nákladná technická opatření ke zmírnění klimatických problémů). To ovšem předpokládá nějakou formu „světové vlády“ (např. opravdu funkční OSN vybavenou potřebnými pravomocemi). Nezbytné přitom samozřejmě bude, aby bohaté rozvinuté země daleko více účinně a nesobecky podporovaly rozvoj doposud zaostalých zemí a zemí postižených očekávanými klimatickými změnami.

    2) Bezohledné hájení vlastních zájmů, při kterém přijdou násilně o život stamiliony, ne-li miliardy lidí.

    Pevně doufám, že to přece jen nakonec bude ta první varianta…

    To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      Hořejší: „Pevně doufám, že to přece jen nakonec bude ta první varianta…“

      Určitě nebude. Proč?

      Pacifismus NENÍ trvale udržitelná evoluční strategie.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        No vidíte jak vám to jde.
        Moje řeč….i když u všech rohatých, bývaly to krásné časy, kdy jsme v teplech domova či hospod bojovali proti válce jako univerzálnímu zlu.
        Víte jak to učili komunisté.
        Máme dva druhy válek-války spravedlivé- a nespravedlivé!

        To se mi líbí

        • anonymouse napsal:

          > No vidíte jak vám to jde.

          Nevím co Vás vede k tomu nadšení (nejspíš radost nad mým pokrokem? :-)).

          Přece jsem nenapsal nic, co by se nedalo dokázat.

          Pokud existuje evoluční tlak (nedostatek zdrojů např.), budou existovat konflikty. A v rámci konfliktu, buď jedna ze stran dobrovolně uzná převahu strany druhé (a ustoupí), nebo k tomu bude muset být donucena.

          A evoluční tlak, v nějaké formě, bude existovat _vždycky_ – o to se postarají přírodní mechanismy. Funguje to tak pro jakýkoliv živočišný druh.

          Nechápu, co lidi (některé) vede k tomu, že stále považují člověka (jako druh) za výjimku, která principům evoluce – z nějakých zcela neznámých důvodů – nepodléhá.

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ten je zralej na „seznam“.
      Ovšem tato, „klidně mu tykejte, víte, koho máte před sebou?Sprostého vraha“!

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      …trochu z jiného úhlu si všímám otcovského přístupu vlka k návštěvníkům jeho prostoru. Naposledy třeba v tomhle:

      vlkovobloguje.wordpress.com/2015/09/14/nemecko-migranti-a-povinne-kvoty-ve-23-slovech/

      jsem si přečetl, že:

      …“K oběma příspěvkům cítím potřebu, aby mi bylo správně rozuměno, bez jakéhokoli účelového překrucování a skandalizace Kosy VÝSLOVNĚ SDĚLIT následující:…..“

      a k tomu jeho VÝSLOVNÉMU SDĚLENÍ jen podotýkám, že už na tom musíme být hodně špatně, co říkáte?!!! Svého času to dobře vystihl Werich s tím čtením těch vysvětlivek pod čarou ve Švejkovi. Ach, jóóó … aby si náhodou blbíštvo nemyslelo něco jiného, než …..

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        ten palec dolu je odemně,tudle debatu by asi bavor neviděl rád…..kdyby jste chtěl vědět proč,klidně VÁM NAPIŠU OSOBNĚ………..BAVOR MUJ meil má

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          tato, tato, jděte do háje! Furt tady každého ujišťujete, že jdete po názorech (naposledy někde s tou třešní a poplatky) a najednou Vám jde o persony a jejich „co jsme si, to jsme si“. Ujišťuji Vás, že Bavor si s nějakým blbíšem i bez Vašeho palce hravě poradí! Čtu oba už hodně dlouho, tehdy, i teď mě jejich spor nezajímal/á!

          … a myslíte si, že to bylo úplně o vlkovi, nebo, že by dokonce o debatě, nebo ještě více, dokonce o (ne)vidění v Bavořích?

          Takže podrobněji! Nemohl být ten úhel pohledu třeba jaksi širší, co říkáte? Třeba o té až dojemné (otcovské) snaze všech těch sdělovadel, virtuadel a všech těch píšících, co na BLBÍŠSTVO denně chrchlají informace, názory, rozbory, analýzy, ABY SI NÁHODOU ONO BLBÍŠSTVO PŘI ČTENÍ JEICH ČLÁNKŮ NEMYSLELO NĚCO JINÉHO, NEŽ JEJICH AUTOŘI, a proto předem své názory doprovázejí vysvětlivkami k čtenému (jako mnou popsaný vzorový příklad vlk, když napsal?: „…CÍTÍM POTŘEBU, ABY MI BYLO SPRÁVNĚ ROZUMĚNO …“). O tom to bylo . . . o VYSVĚTLIVKÁCH a JEJICH OBAVÁCH o můj rozum, které pan Werich dokázal nezapomenutelným způsobem zesměšnit a o mé obavě o míru našeho duševního vlastnictví. Nic více a že do toho motáte vlka & Bavora, je jen, a pouze Vaše věc!

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            tata má pravdu. Odkazy ze vzdálené mlhoviny tu opravdu nemám v lásce. I proto jsem třeba zasáhl do vašeho komentu.

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            A ještě k těm „vysvětlivkám“. Občas se i zde projevuje nepochopení myšlenek jiných diskutujících, takže pak je kdekdo nucen své stanovisko dovysvětlovat. Prostě ne vždy dokážeme pochopit myšlení toho druhého.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Diskutovat je velice obtížné.
              Ono to začíná už tím, že lecos opravdu nejde moc srozumitelně napsat, resp. vyjádřit slovy přesně to, co má člověk v hlavě.
              No a příjemce zase nemusí dobře chápat, aniž by za to mohl..nebo byl nějak hloupý.
              Já osobně mám raději dlouhé vyjasňování, než rychlé „pochopení“ a reakce na to „pochopení“, která je ale úplně o něčem jiném, že autor původně vyslal.
              Člověk by se podle měl s tím spíše smířit….že máme menší možnosti předávání informace, než schopnost tu informaci nějak duševně „vyrobit“.
              Ovšem všechno má svoje, dlouhé vysvětlování zase obecně nebaví ostatní „příjemce“ a vnáší nepotřebný chaos do diskuze….

              To se mi líbí

          • tata napsal:

            Nemohl být ten úhel pohledu třeba jaksi širší, co říkáte?
            ANO MOHL,né vždy to je možno pochopit ,nebo i toho třeba nejsem schopen…..nic to nemění na tom že jsem nák reagoval—–třeba blbě……..od toho je výměna názorů……..já se ze svými blbostmi neschovavám

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Beru na vědomí!
              . . . nezbývá mi, než si zvyknout a připravit se na DLOUHÉ DOVYSVĚTLOVÁNÍ doporučované vitttem či na mnou kritizované VYSVĚTLIVKY k zamýšlenému, jak OBČAS doporučuje Bavor!
              Zbytečné co dodávat!
              . . . máte pravdu, tato, opravdu NEBYL jste schopný, protože jste se zasekl na tom vlkovi (řekl bych syndrom červeného hadru) a přes něj jste se, bohužel, už nepřehoupl k jádru sdělovaného ač to tam bylo napsáno i s tím Werichem!

              Tak to tedy DOVYSVĚTLÍM – jsou vysvětlivky a vysvětlivky, nutné a blbé. Já jsem snad zřetelně psal o těch blbých (rozpoznat se to dalo z toho odkazu: Švejk&Werich) a VYMĚŇOVAT NÁZORY o blbosti je produktivní, jako vysvětlovat vtip!

              To se mi líbí

            • K-k. napsal:

              blbíši, promiňte – ale ten agresivní tón se mi zdá zcela zbytečný…

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              …“ale ten TÓN, jakým TÓNEM jsi mi to řekl…“, že by:
              (= Brejchová-Brodský-Bláha-Rázlová = Hodíme se k sobě, miláčku?)

              Slibuji, příště si dám pozor nejen na vysvětlivky, dlouhé dovysvětlování, ale i na TEN AGRESIVNÍ TÓN!

              …četla jste to vůbec? = typická ukázka VYMĚŇOVÁNÍ NÁZORŮ od téměř nevinné okrajové poznámky nad doprovodnými vysvětlivkami k psanému textu a obavy ztráty našeho duševního vlastnictví až po TEN (nepsaný, avšak z cela jistě tušený) agresivní tón, …zajímavé – obdivuhodné!
              „Schyluje se k válce?“, nebo na co ještě bych si měl dávat pozor, aby se neschylovalo?

              To se mi líbí

            • K-k. napsal:

              jistě že jsem to četla a s tatovým stylem psaní se potkávám už hezlých pár let. Ale jak vidím platí, že blbíšům se neodporuje.
              Pozor si nemusíte dávat na nic – tohle debatu končím a pro příště si dám velký pozor, abych se do polemiky s vámi nepouštěla. Stačí? Mně ano…

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              …nejdřív TÓN, teď zase STYL, počkám si raději na veverky, ty máte bezpochyb i pro BLBÍŠE rozpoznatelnější! Čili, ano stačí!

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Blbíš
              MYSLEL JSEM
              že reagovat už nebudu ale musím,jsem celkem zklamán,četl jsem VÁS a bylo to vždy zajimavé lehé.Konečně jsem napsal i vysvětlení,bohužel mate nefungujicí meil jak psal Bavor…….tak jsem podal ruku ke smíru ač nechápu proč by nesouhlas ktery ja vždy oznamuji měl vyvolat takovou reakci,no tou odpovědí jste do té ruky plivnul VAŠE věc,a muj špatný odhad na lidi……..tot všechno ano také jsem to citil jako K/K……UŽIJTE SI TO ALE BEZEMNĚ

              To se mi líbí

  3. kchodl napsal:

    Připadá mi, že celá otázka „uprchlíků“ je původně mířena proti Sýrii, jedná se o podobný trik kterým byla zničena NDR – a sice úprk vzdělané technické střední třídy, která drží nad vodou infrastrukturu země. Tímto směrem je cílena i propaganda, včetně prohlášení Merkelové o tom, že přijmou a zaměstnají ze Sýrie „každého“.

    Protože jinak se jim těžko povede Sýrii zničit, ani po čtyřech letech války se systém ani o trochu nerozložil, naopak se sjednotil a znovu integroval dříve oddělené proudy a síly. Nepovedlo se je rozdělit ani po náboženské linii, ani po rasové.

    Například, syrské letectvo – je pořád určující síla, spolu s dělostřelectvem a dělostřeleckými raketami. Všechny technické věci dělají v Sýrii většinově alavité a křesťané, kteří jsou toho schopni mnohem více než sunnité. Útočící hordy islamistů jsou neschopné ovládnout komplexnější zbraňové systémy, takže mají šanci jedině v bojí zblízka s ručními zbraněmi a sebevražednými útoky pomocí lidských min. Vítězí vždy, když je písečná bouře nebo špatné počasí, syrské letectvo nemůže operovat a dělostřelci nemají průzkumné údaje. Pak se to zase otočí.

    Místo aby se syrská armáda rozkládala, dává se dohromady. Letectvo stihlo těsně před válkou provést opravy a znovu zásobení, místo přezbrojení na nové typy. Vedení správně usoudilo, že prioritou bude dlouhý boj v konfliktu nízké intenzity, na který stačí letouny generačně ze 70. a 80. let – ale musí jich být co nejvíce.

    Nakonec to vypadá, že „uprchlická“ karta proti Sýrii selhala, byla využita dalšími silami k exportu islámu do EU a tím se to celé zadrhlo, protože za Syřany se prohlašují všichni Arabové i barevní, kteří nejsou úplně černí jak bota.

    Přes všechny kampaně je dnes syrský režim od pádu dále než před čtyřmi lety. Ovládá stále přes 25% území, ale přes 50% obyvatelstva, přes 90% vyspělých oblastí se vzdělanými obyvateli. Když se připočítá 25% Kurdů, vypadá výsledek zcela jinak.

    Islamisté mají „vládu“ nad pouští a východem, kde není nic. Jen vykrádají syrské ropné vrty, ale to Assadovi tolik nevadí, protože ropu stejně nemohl exportovat. Od něj – na rozdíl od „řezačů hlav“ ji nikdo nechtěl koupit, „světové společenství“ mu zmrazilo účty.

    Americký „boj proti ISIL“ je největší šaškárna dějin – přes rok trvající „bombardování“ nic netrefilo, kamiony s ropou proudí klidně dál do Turecka, zpětně zbraně. Nikdo jim nezabaví účty.

    Pěkný článek o syrském letectvu je zde:
    http://oryxcz.blogspot.cz/2015/01/syrske-letectvo-bojte-se-jeho-kridel.html

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano to by tak mohlo být, možné je všechno a tohle vypadá velmi pravděpodobně.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      No mi to připadá, že je to proto, že v Sýrii bylo kvalitní školství a výuka ve všech směrech. Vzpomeňte, jak dřív bral západ od nás a vůbec z východu všechny a měl pro ně kvalifikovanou práci. Teď už – po výuce posledních 20ti let a zsevastování odborného středního školství jenom většinou pomocné síly a ty VŠ jenom na stáž a po prověření že v makovici luft. je fofrem vrací ze „stáží“ zpět. A tohleto bude stejné. Chytrejma a vzdělanejma se doplní , věkem uvolněná mista odborníků a mají zase na pár let klid. a ty ostatní pošlou zpět. Proč – no asi proto, že ti naši „vzdělabci“ jsou stejné nulové kvality jako ti jejich.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Ano, Jan Schneider je vynikající – jako vždy.

      Dobrý je i dnešní Zbořil:
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Zdenek-Zboril-ke-kvotam-Budeme-zase-drzet-hubu-a-dal-slouzit-protoze-v-EU-muzeme-leda-nadavat-u-piva-Na-Sobotku-zadupou-A-ze-jsme-svine-a-poseroutkove-399140

      Hlavně s tou analogií, že jde o nový rok 1938. Z toho, že naši – kolaborantští – politici vidí dál než normální člověk, až zamrazí. Jen udělají hrdinské tanečky, jako generál Syrový v osmatřicátém a pak to položí. Možná vznikne i ta „vojenská vláda“, jak prorokuje Kotrba – jako byla protektorátní vláda generála Eliáše. Pak zase mohou vyhlásit výjimečný stav a například zabavit registrované zbraně. A zavřít vzpurné vysoké školy, například techniky, které se nepodřídily multi-kulti a že 1+1 nejsou tři.

      Jediný dost problematický rozdíl je, že dnes není kam emigrovat, kromě Ruska a Číny. Nebo Jižní Ameriky. Nové československé legie mohou vzniknout jedině v Rusku, … a RAF už taky není co bývala, je na špatné straně. Ale to byla v roce 1938 také – dokonce se chystali na 15.5. 1940 spolu s žabožrouty bombardovat Sojůz, ale Hitler jim to 10.5. překazil útokem na Francii, tím se to celé otočilo.

      Prostě, nic nového pod sluncem. Ale že budu vážně zvažovat emigraci do Číny, to by mě před 25-ti lety vážně nenapadlo. Nebo dokonce do Ruska, to je fakt hrozné.

      To se mi líbí

  4. ji5 napsal:

    Milan Uhde napsal v šedesátých letech hru Král Vávra. O vládcích, kteří se domnívají, že řídí zeměkouli. Tedy o pablbech.

    Existence těchto idiotů je to, co vede svět do záhuby. Jsou to jejich geopolitické hrátky. Mocní serou na lidské oběti.

    Jak dojemné, když Sobotka smutní kvůli utopenému chlapečkovi a jeho vláda použije jméno Albrightové pro jakési stipendium. Měl by vědět, že tahle osoba řekla, že cena 500000 předčasně zemřelých iráckých dětí je OK, když šlo o politiku USA.

    Media se na nic neptají. Když byl v neděli v OVM, nedostal ani jednu otázku o tom, jak měly fungovat kvóty pro přidělení uprchlíků. Moravec se nezeptal ani na to, jak si vláda představuje začleňení těch, které přijmeme „dobrovolně“. Sobotka si hraje na hrdinu, ale má naděláno v kalhotách, protože hrozí, že se nedostatek solidarity se státy postiženými přívalem uprchlíků projeví v přístupu k dotacím z EU. K tomu stačí nalézat drobné chyby v projektech a žádostech.

    Je to jak slogan z jedné hry Edwarda Albeeho: „Kde se někdo ptá, tam nikdo neodpovídá a kde by někdo odpověděl, tam se nikdo neptá.“

    Pokud se někomu zdá označení politiků za idioty přehnané, stačí se zamyslet nad tím, co Američané zatím provedli, aby se zbavili syrského Asada:

    Začalo to válkou proti Iráku, která posílila irácké Kurdy. Samostatného státu se jim zachtělo, holoubkům. Jenže nejsou schopni jednat se svými bratry v Turecku, které navíc s těmi svými bojuje.

    Pak došlo k revoltě proti Asadovi. Západ si ovšem „předpřipravil“ bojovníky v tajných výcvikových táborech dávno před tím, něž nějaké nepokoje vypukly. Daniel Veselý to v reakci na příliš zjednodušující pohled Guardienu vysvětluje ZDE (http://blisty.cz/art/78978.html).

    Asad je zloduch už jen proto, že má dobré vztahy s Ruskem, protože mu přístup k vojenské
    základně. Z počátku vítaná občanská válka v Sýrii dospěla do patové situace a tak najednou, kde se vzala, tu se vzala (skoro jako v pohádce) vznikla skupina zradikalizovaných islamistů, která vytvořila pro Západ údajně smrtelné nebezpečí zvané Kalifát alias „Islámský stát.“

    Bojují proti němu iráčtí Kurdové, ale ti nemají dost podpory vzhledem k ohledům USA na Turecko. Bojoval by proti němu Asad, ale toho je třeba zlikvidovat, takže Západ raději dál podporuje ony „umírněné“ síly, které s ním válčí.

    Potíž je v tom, že rozhraní mezi nimi a bojovníky islamského státu není příliš ostré a tak přes proudí zbraně. Nějakými kanály tečou do oblasti peníze, ale o tom se pro jistotu příliš nemluví.

    Ty peníze jsou v podstatě investice do vzniku nepřítele, který je nezbytný, aby mohl dál prosperovat zbrojní průmysl. Jeho zisky pocházejí z veřejných peněz, které budou tím dostupnější, čím větší strach a paniku vytvoří propaganda mezi obyvatelstvem.

    Povšimněme si, že se v Česku okamžitě mluví o tom, že potřebujeme víc peněz na policii a na armádu.

    Problém s uprchlíky je politicky nepříjemný nikoli kvůli jejich počtu – mluvíme-li o „kvótě“ pro Česko -ale proto, že s ním souvisí logická otázka ohledně toho, jak nakládáme s vlastními chudými. Jde třeba o dostupnost sociálního bydlení, o to, že stát dotuje bydlení, které se po roce 1989 zdražilo neúměrně platům a nové cenové hladině.

    V Radiožurnálu ČR byl 12.9. rozhovor se dvěma novinářkami, které navštívily území ovládané Kurdy. Říkaly, že se tam lidé vracejí do prakticky zničeného města Kobani a že by málokdo ze Syřanů utíkal, kdyby tam nebyla válka.

    Když byla válka v Libanonu, uprchlo na západ mnoho lidí. Mnozí se pak vraceli domů, přestože již měli občanství jiných států. Když se znova začalo bojovat, ti kteří mohli, před válkou opět utíkali.
    Odpovědnost za tuto situaci má na politické straně idiocie politiků, kteří rozpoutávají konflikty a chaos. A jejich beztrestnost.

    Z ekonomického hlediska stojí za migrační vlnou neustálé vysávání bohatství ze Středního východu a Afriky. Popisuje to ve svém článku Štěpán Kotrba ZDE (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Stepan-Kotrba-Masova-migrace-K-moci-se-muze-prihlasit-armada-ktera-ukonci-slunickarske-blouzneni-Je-mozne-ze-vlna-migrantu-je-presunem-bojovniku-na-nase-uzemi-Co-kdyz-398220).

    Celá situace má jen jedno řešení – bohužel utopické. Západ by musel jednoznačně prohlásit, že končí s válkami na cizích územích a vrátit alespoň část bohatství, které tam po desetiletí bral.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      A Uhde, stejně jako mnoho jiných, se sám pak stal stejným idiotem.
      Kocáb….“a z pána jen klobouk měl“ zpíval, a sám pak se stal oním hrdinou, co ho nikdo neměl rád.
      Co jsem nikdy nepochopil, už po několikáté píšete, že by měl západ vrátit část bohatství, které po desetiletí bral…
      Jakým způsobem západ bral to bohatství?
      Podle mě jim toho západ zase tolik nevzal.
      Všiměte si, co mají severoafrické země písku v poušti.
      Mohou ho prodat třeba za 50 dolarů tunu.
      Mohou?
      Ne, písek nemá takovou cenu, je k ničemu.
      Kdyby ale někdo -ve vyspělé koloniální zemi- vymyslel, že z toho písku bude vyrávět energii a vyplatilo by se to, pak by třeba dával těm zemím 5 dolarů za tunu, a sám by si nechával 45 dolarů.
      A nyní mi řekněte-kradl by takto ten písek, nebo ne?
      Protože nyní tam písek leží.
      A pak….by ty země dostaly alespoň těch 5 dolarů.
      Odpověď by mě zajímala, protože je to podle mě dost zajímavá otázka, která naprosto relativizuje mnohé neblahé jevy a také napadá argumenty většiny sluníčkářů.
      Raději dodám, že sám nejsem příznivce kolonizování jiných zemí a nejlépe by bylo všem kdyby se každý staral sám o sebe.
      A dodám ještě jednu důležitou věc.
      Kdyby někomu někdo dal i těch 5 dolarů, přinesly by ty peníze- i kdyby to bylo velké bohatsví-štěstí těm obyvatelům?
      Protože ty peníze by prostě vznikly teoreticky z ničeho, jen proto, že někdo přišel na to, jak píšek využívat.
      A takové peníze, jak jsem si všiml, spíše jedince ale i národy kazí a dokonale je vedou k zániku!

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No tak to já i chápu, ale stejně mám problém trochu s psaním pana Jírovce. Spíš s tím, že, tedy jen nyní napsal „Problém s uprchlíky je politicky nepříjemný nikoli kvůli jejich počtu – mluvíme-li o „kvótě“ pro Česko -“ druhá půlka věty je ale trefná. A celý příspěvek je jinak pravdivý, tedy podle mě.
        Vím, že podle Vás ne, Vy pořád za tím nevidíte tu hnusnou politiku USA a dalších tzv. euroatlantických zemí Nevím kde jsem to už četla, ale dělili se o zisky ze svých kolonií? Ne. A že je měli, po desítky let. tak at si vyžerou i ztráty, to se jim ale nějak nechce. O ty by se chtěli dělit např. s námi, že?
        Ono i to samé jde povědět o zemích , hraničních se Schengenským prostorem, kromě Maďarska, ty se tedy nesnaží. A co jejich přístup k moři? Také se nedělili. A najednou se my máme dělit s nimi o problémy? A pokud vím, tak na to jim plynuly peníze i dříve z EU. Pravda, Řecko to má dost ztížené, jejich ostrovy a přístup na ně je obrovský.
        Problémem jsou podle mého především USA a Turecko.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Mě jde spíše o to, jak by kdo počítal ty uloupené zisky.
          Protože mnoho těch zisků jim kolonizátoři vyrobili, než je záhy ukradli.
          Zastávám ale názor, že by se ty země bez „dobrodiní“ kolonizátorů v pohodě obešly.
          Současným problémem jsou podle mě vinni USA, Turecko, ale nevylučoval bych, že si na tom polívčičku přihřívá i někdo jiný.
          Někdo, kdo má skutečný zájem, šířit islám kvůli islámu samotnému.

          To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    aby těch EUnijních nápadů nebylo málo – něco přidám

    http://zpravy.tiscali.cz/evropsky-zapas-o-plyn-eu-potrebuje-trumf-kterym-by-mohla-byt-energeticka-unie-266466

    je to už neskutečné

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Jediné, co jsem z článku pochopil, bylo, že Rusko je zlé a především, že je třeba s ním „nějak“ bojovat.
      Jinak se tam míhají nějaké vnitřní duševní stíny.
      Ono je celkem umění, napsat článek, kde se bude řešit nějaké závažné téma, článek bude plný „informací“, ale vlastně nic neřekne, alespoň ne k tomu tématu.
      Protože že Rusko je zlé naprosto s energetickou politikou EU nijak extra nesouvisí.

      To se mi líbí

  6. ji5 napsal:

    Vitto,

    nesnižujte hodnotu svého příspěvku (22.03) hloupou úvahou o písku. V tomto odkazu (https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Africa) byste se mohl dočíst docela zajímavé věci.

    Například to, že dotace (a samozřejmě chemizace a mechanizace) západního zemědělství vedou ke snížení světových cen natolik, že to ničí zemědělství v Africe.

    Dočetl byste se tam, že investice do afrických ekonomik mají nadprůměrné výnosy. To znamená, že investoři vyvádějí z tohoto regionu daleko víc než odjinud.

    V roce 2005 se Afrika podílela tímto způsobem na celosvětové těžbě surovin: bauxite 9%; aluminium 5%; chromite 44%; cobalt 57%; copper 5%; gold 21%; iron ore 4%; steel 2%; lead (Pb) 3%; manganese 39%; zinc 2%; cement 4%; natural diamond 46%; graphite 2%; phosphate rock 31%; coal 5%; mineral fuels (including coal) & petroleum 13%; uranium 16%.

    Jinak řečeno, Západ nemá sebemenší zájem na tom, aby poskytoval pomoc, která by ohrožovala přísun bohatství do jeho kapes.

    Je celkem zřejmé, že k bohatství se lze dostat nejlépe přes „spřízněné“ diktátory, tedy takové, kteří jsou ochotni spolupracovat se zahraničním kapitálem a na domácí půdě potlačí nápady na větší domácí kontrolu zdrojů. Když se diktátor vymkne, je postradatelný až do té míry, že je třeba jeho odstranění. Nebezpečný se stal Kaddafi, nepotřebný Hussein a nenáviděný třeba současný režim ve Venezuele.

    Někdy se vsadí na špatného diktátora. Na to dojel Kožený, který se snažil přiživit na privatizaci azerbajdžanské nafty. Potřeboval získat jejich privatizační kupóny a tak maličko uplácel tamní vládcovstvo, aby mu je dali, až budou k vydání. Na tuhle akci potřeboval peníze, které získal od ctihodných a významných Američanů. Všichni se těšili na lehce získané bohatství. Pokud to nebyli naprostí blbci, věděli, že taková investice není úplně čistá, protože se mají podílet na okradení té země.

    Koženému to nevyšlo, protože tamní diktátorský president ho přechytračil. Při jednání se podivil, že Kožený neví, že takové kupony nelze koupit. Je jistě sorry, jestli Kožený někomu nalítl, ale on s tím nemůže nic dělat. Holt zákon je zákon a ty on, president, přece ctí.

    Investoři pak zažalovali Koženého, že se podílel na korupci. V USA ho ale nestačili zavřít a na Bahamy na něj nedosáhnou.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Písek jsem použil místo (především) ropy.
      Z bezcenné páchnoucí hmoty se stalo zlato až díky vědeckotechnické revoluci.
      V bílé Evropě a tehdy převážně bílých USA.
      Co se vývozu afrického bohatství týká, nos utřeli leda tak echt negři.
      Arabové z Afriky vyždímali co se dalo, vč. těch negrů, které čile prodávali jako otroky každému, kdo měl zájem, bílé (a černé) nevyjímaje.
      Bohatství se ale přece nevyváží jen z Afriky, pomocí Vámi uvedených ekonomických fint.
      Vykradlo se Rusko,východní země obecně, ČR byla vyloupená v historii několikrát, naposledy po r.1989.
      A dotace a jiné fígle v zemědělství zdaleka nepostihují jen Afriku, i evropské země jsou lámány tím, že někdo dostává a jiný méně.
      Já vám rozumím, ale mám dojem, že svůj zájem směřujete zbytečně moc do zemí Afriky, a málo pláčete nad osudem evropských (a jiných) okradených.
      A zbytečně moc vidíte vinu u bílých, a méně u barevných, kteří si s námi rozhodně nemají co vyčítat.
      A s tou částečnou úhradou škod těm zemím?
      To je čistá fantastická teorie, protože mnohé země byly okradeny a zloději dávno nemají to, co ukradli a zářný příklad je Británie, která, ačkoliv vyhrála dvě světové války, (s minimálními vedlejšími škodami) je na tom zle, nedobře a rozhodně není v pozici, aby mohla komukoliv cokoliv vrátit.
      A uloupili toho rozhodně s přehledem nejvíc.

      To se mi líbí

  7. ji5 napsal:

    Vitto,
    ta Afrika byla reakcí na to, co jste napsal. Máte pravdu, že řešení současného problému prostřednictvím návratu bohatství je utopické. Bohužel stejně utopické je očekávat, že USA a další země přestanou v zájmu svých geopolitických strategií rozpoutávat nový chaos a nové války.

    Ono se velmi rychle zapomíná na určité události. Třeba na Američany připravovanou dohodu v Rambouilett – tedy na naprostý podvod, který měl dokázat, že se s Miloševičem nedá vyjednávat.
    Nebo na prohlášení americké vlády, které se snažilo podminovat Minskou dohodu. Místo toho, aby USA onu dohodu bezpodmínečně podpořily, ujistili Porošenka, že když selže, dodají mu zbraně. Jinak řečeno, nemusí se obávat jejího nedodržení. To je všechno na úrovni válečných zločinů.

    Máte, stejně jako jiní, pravdu, že my jsme si nenahrabali, ale stejně jako ostatní opomíjíte, že v tom všem spolu se Západem jedeme. Havel, jak praví mýtus, nás dostal do NATO, týž „humanista“ podporoval vylhanou válku v Iráku a před tím bombardování Srbska. Jeho pohrobci se ochotně podílejí na válce v Afghanistanu. Podporuje válku proti Asadovi a není známo, že by vláda cokoli řekla proti ničení Libye.

    Poslali jsme mimotureckým Kurdům nějaké patrony, protože jsou proti Asadovi, takže i tím podporujeme situaci která vytváří další uprchlíky. Jen jsme nezaregistrovali, že náš spojenec v NATO ty Kurdy, možná ty samé, nakonec bombarduje, protože má zájem , aby nedostali nápad vytvořit vlastní stát.

    Čeští politici se angažovali na Ukrajině. Sám kníže tam přeci jezdil podporovat tu původní lůzu, které se zajídalo bohatnutí oligarchů. No oligarchové to zmákli a vládnou, stejně jako před tím, akorát, že si trochu jinak rozdali karty. Mezi tím došlo k občanské válce a vynořil se Putin. Majdan je šťastně zapomenut, protože povstal nový nepřítel.

    Havlovi pohrobci jsou stejní srabové, jako byl on sám. Drží se u moci zuby nehty a neodváží se ceknout, aby se nového velkého bratra nedotkli. Není pravda, že by jejich hlas neměl žádnou váhu. Je-li jejich hlas potřebný pro podpoření válek a intervencí, pak musí mít svou váhu i nesouhlas.

    Chci tím říct, že jedeme ve všem, co Západ dělá. Připouštím, že to ta naše „elita“ nemá lehké, protože nám v Česku skoro nic nepatří.

    Jenže to není elita, ale soubor šašků. Společnost se jim rozpadá pod rukama do té míry, že se policie se samopalem po Domažlicích za nebezpečím, které pociťuje vyděšená občanka, která nikdy neviděla kominíka nebo cizince. Prý strach z neznámého, hájí českou (zaostalou) společnost kdejaký idiot.

    OT Jsme úžasný Kocourkov. ČT dnes komentovala odjezd amerického konvoje z Vyškova. Aby si nezadala, uvedla rozhovor s jakýmsi mužem, který přijel na koloběžce, aby se potěšil pohledem na zbraně. Prý je má rád, tedy ty zbraně.

    Vitto, zdravil bych Vás i kdybych s Vámi vůbec v ničem nesouhlasil. Jenže vždyť my se názorově skoro nelišíme. Snad nejvíc mi vadí tři „t“ ve Vašem nicku a tak z nich v oslovení používám jen první dvě.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      No jo….ale ta 3t tam musela být, protože vitta a vita už bylo obsazeno na mail.
      Klidně mě oslovujte Víťo,…vlastě jsme si už kdysi napsali…
      Ale ty rozdíly ve vidění…..naše názory jsou velice podobné, ale v něčem jsem daleko radikálnější.
      Už jsem o tom přemýšlel, jste starší, a člověk ve 20 není tím samým člověkem, jako ve 40-60 či 80, byť je to jedna osoba.
      Možná se násilí bojíte víc než já, kvůli věku a kdo ví, jak to budu vidět, dožiju-li se let, co máte vy.
      To, jestli v „tom“ jedeme nebo ne, je ošemetná věc.
      Na jednu stranu máte jistě pravdu, že jako stát nás reprezentují ti vámi jmenovaní grázlové a sráči a podle toho jsme posuzováni.
      Ale já i tak vinu necítím.
      Podpora ukrajinského neonacismu je u nás malá, podpora války v Srbsku byla u nás (postupně) směšná,podpora koloniálních válek v Lybii či Iráku nebyla v podstatě žádná a co se nového putinovského Ruska týká, jeho podpora je naopak značná a býval bych nikdy nevěřil, že se jednou tolik Čechů bude Ruska zastávat, byť je to leckdy svým způsobem forma boje, proti (některým) vlastním politikům a debilům, typu Čulíka nebo Mitrofanova, kteří jsou vnitřně vydráždění do nepříčetna, když je nějaká jakž-takž fér anketa třeba na PL.
      To si správný Čech prostě vychutná…i to, že by volili Hitlera si našinci vychutnali, i když silně pochybuji, že by ho někdo ve skutečnosti opravdu volil, vyjma obvyklých 5%, což je běžné procento podivínů, obsažených v každém národě.
      A USA jsou u nás krajně neoblíbené, protože Čech obecně nemá rád násilí na druhých, jmenovitě když je zbytečné-a velká většina Čechů vraždění civilistů hrubě odsuzuje, byť by ti samí lidé s chutí vypráskali barevné kolonisty karabáčem, protože zde se vnímá, že to zbytečné není a mohlo by být v budoucnu nedej bože zapotřebí násilí ještě vetšího.
      Nemohu ale jako Čech cítit vinu, nebo zodpovědnost za skutky jiných, to po mě nikdo nemůže chtít, už proto, že nijak nedržím hubu, ale ozývám se s nesouhlasnými reakcemi-a to nejen virtuálně.
      Mluvím o Češích, protože je(nás) znám, třeba to mají jiné národy stejné….ale to nevím, to neumím posoudit.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.