Musk vzdoruje australským požadavkům na globální odstranění videa s bodnutím


zdroj

Elon Musk , miliardář vlastník X, dříve Twitter, bojuje proti pokusům australské vlády cenzurovat obsah po celém světě. Střet začal poté, co se na platformě rozšířilo video zachycující nedávné pobodání v kostele v Sydney.

Australské úřady požadovaly, aby X video zcela odstranil s tím, že mu hrozí „nenapravitelné škody, pokud bude nadále kolovat“. Muskův tým argumentoval, že blokování obsahu před australskými diváky bylo dostatečné.

Oběť útoku Biskup Mar Mari Emmanuel, konzervativní kazatel s velkou online sledovaností, chce, aby video zůstalo dostupné. Emmanuel čelil kritice zleva za své postoje vůči LGBT otázkám a australským uzamčením COVID-19.

Tým pro globální vládní záležitosti společnosti X uvedl: „Zatímco X respektuje právo země prosazovat své zákony v rámci své jurisdikce, komisař pro eSafety nemá pravomoc diktovat, jaký obsah mohou uživatelé X globálně vidět.“

Musk zpochybňuje to, co mnozí považují za nebezpečný regulační přesah, který ohrožuje svobodu internetu. Spor zdůrazňuje širší otázku, kdo by měl kontrolovat informace, ke kterým má globální veřejnost přístup.

Problémy v Austrálii nejsou nové. Národ se v průběhu let stahuje stále více doleva, přičemž po celém světě se během pandemie ozývá krůček levicového extremismu, kdy se zdá, že země přijala některá z nejextrémnějších a nejutlačovatelnějších opatření v celé zemi. Západní svět.

Přesto, i když politiku zemí řídí levicová vláda, je stále šokující být svědkem drzosti Austrálie žádat, aby byl celý svět cenzurován, aby se cítili lépe sami ze sebe za činy nebo nedostatek jednání, které přijali. hrozný teroristický čin proti světově uznávanému muži Božímu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Přejaté se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Bavorova lampárna.