Vzkaz našim vědcům


S podělaností sobě vlastní se pouštíte do ministra Blatného. Je vysunutý nad politické bojiště a tak je snadným cílem. Vy ho jednou uštvete. On má nese odpovědnost, kdežto vy jenom prázdné kecy.

Pokud máte alespoň trochu smyslu pro realitu, víte že v naší gubernii vůbec nejde o koronavirus, ale o povalení Babišovy vlády.

Obáváte se znepřátelit si ty, kteří se momentálně hrnou ke korytům. Před nimi budete jednou pokorně panáčkovat, abyste dostali nějaký ten groš navíc.

Jste srabové, protože si netroufnete kritizovat politické šmejdy, kteří vytrhávají slova a věty z kontextu. Ano, ministr Blatný řekl, že současná opatření jsou neúčinná. Jenže on přece dodal, že nefungují, protože je lidé nedodržují. Co jiného mu zbylo než apelovat na veřejnost, aby se probudila. Šmejdi, o nichž je řeč, a je jedno z které části opozice jsou, opakují tu první část: Opatření nefungují, ergo Blatný je neschopný a musí jít. Kdyby rezignoval, ozvalo by se, že za všechno může Babiš, protože si nedokáže vybrat ministry.

Sami žádné řešení nenavrhujete, protože víte, že v naší gubernii lze do všeho hodit vidle a nic vynutitelné. Možná jste si povšimli, že problém je nechat odtáhnout tři nelegálně zaparkovaná auta z Karlova mostu.

Vláda nemůže prosadit dodržování opatření, protože ČSSD a konec konců i KSČM hrají vlastní předvolební hry.

Hamáček si dobře pamatuje, jak dopadl Paroubek, když „jeho“ policie rozehnala nelegální technoparty, a tak se obává udělat cokoli i když jsou opatření fragrantně porušována. Když jde policejní ředitel proti všem pravidlům na party do teplického hotelu, je to na rezignaci ministra vnitra a vyhození policejního ředitele, kteří nezvládají svůj rezort. V Česku se nestane skoro nic, pana ředitele přesunou na místo, kde bude vychovávat policisty.

Bylo by logické, kdyby KSČM  řekla, že nebude podporovat prodloužení nouzového stavu, pokud vláda nezajistí dodržování vlastních rozhodnutí. Dalo by se pochopit, kdyby podporu vlády vázala na požadavek, abychom místo zbraní nakupovali vybavení, které armádě umožní účinnější pomoc při epidemiích a katastrofách. To se bohužel neděje a tak jednání mají rozměr politické handlu, v němž o epidemii vůbec nejde.

Klaus st. se může chovat jako hlupák a vysmívat se vládě. Není divu, že se pak najdou lidé, kteří demonstrují proti omezením, která jsou běžně přijímána v okolních zemích. Nestane se nic.

Jistě, máme svobodu shromažďování. Listina základních práv a svobod dokonce říká, že shromáždování nepodléhá schvalování. Jenže hned v dalším odstavci je vyjmenována řada situací, kdy lze takovou svobodu omezit. Jsou mezi nimi důvody zdravotní. Jde o drobný rozdíl mezi termíny schválit a zakázat.

Sedmnáctého listopadu 2021se vydaly davy bez roušek a rozestupů na pochod Narodní třídou. Byly tam stovky policistů. Nic jim nebránilo, aby třídu přehradili a vpouštěli dál jen lidi s rouškami a v intervalech, které by splňovaly tehdejší pravidla.

Proč naše vědecko-manažérské špičky, Pačes, Zažímalová a Drahoš mlčí. Neměly by Blatného a vládu podpořit?  Přece vědí, co se děje ve světě.

Zaujímáme postoje, místo abychom stáli,“ zpívá Karel Kryl. Pro české vědce to platí dvojnásob. Hlavně aby zbytečně nenarazili, takže hr na Blatného!

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Královských Vinohrad se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

84 reakcí na Vzkaz našim vědcům

  1. strejda napsal:

    Tady u nás se bojuje o něco zcela jiného než o koronavirus. I Temelín a Dukovany jsou marginální. Jde o zlomení národního státu a jeho nahrazení beztvarou masou poslušných a nepříliš chytrých lidí. Vždy je nejlepší když se masám předloží ohlodaná kost a ony si nevšimnou co se děje za jejich zády. Evropa je nemocný kontinent který vyvolal dvě zničující války. S tím se muselo něco udělat, ale zvolená cesta je zničující.
    Co si ale počít s lidmi, kteří se jen zajímají o to kam si zajdou zalyžovat, kde se pobaví a užijí si a nejsou schopni se otočit, dívat se a používat rozum – tedy pokud ho mají. A jako chrtům jim stačí falešný zajíc a běží a běží a běží – a ani pořádně neví proč.
    A pokud zklame i inteligence je lepší krám zavřít.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Stařec a strejda aneb uvidíme!

      Náš zatím nejlepší premiér Babiš, jakého kdy naše vlast kdy měla, by se měl více a těsněji přimknout k Rusku pod vedením moudrého Vladimíra Vladimíroviče Putina, který má pouze jednu chybu, že nepoužívá stejné (nebo alespoň podobné) metody velkého vůdce sovětského lidu Josipa Vissarionoviče Džugašviliho (i těm méně vzdělaným známým také pod jménem Stalin). Dokonce ani ten Novičok či Ricin, jak se ho marně snaží obvinit naše (jak je správně vyjádřil Zeman = čučkaři) i západní tajné služby spolu s těmi všemi rádoby-novináři financovanými hochštaplerem Bakalou a jemu podobnými.

      To by si jistě, viďte pane Jírovče, dali naši protestující vědci, kteří, jak správně píšete, srabácky brojí proti Babišem dosazenému (a za nás důchodce se bijícím) ministru Blatnému. Jistě by si pak dali větší pozor a jistě by jim to strach nedovolil, na to jsou až přespřílišní srabové, možná i poserové, jak by se dalo mezi Vašimi řádky také vyčíst. Vůbec nechápu jak například Piráti, vlastně celý ten tzv. opoziční blok kolem ODS+TOP+KDU a dalších, brojí proti našemu spravedlivému premiérovi Babišovi a jeho hnutí ANO s jediným cílem, nelegálně až téměř zločinně ho svrhnout! To nyní v té největší nahotě předvedl zneužitím nejvyššího institutu ÚS jeho předseda Rychetský spolu s těmi jeho 11 soudci, kteří se snažili zalíbit Senátu, aby byli znovuzvoleni. Nebo jak pana premiéra neustále napadají za jeho neprokázané členství v STB! Nebo jak nejvyšší žalobce Zeman neustále a špatně ohřívá to jeho zkažené, už hodně zapáchající a neustále ohřívané Čapí hnízdo, ač jeho podřízení jsou jeho kulinářským uměním doslova znechuceni … a nejen oni, žejo, strejdo?! Nebo si vezměme ty pouhé (a naší nenávistnou ČT neustále přetřásané) roušky, u kterých bylo dávno praxí i vědecky prokázáno, že se jimi úspěšně chrání například lékařský personál i samotný pacient například na operačních sálech a to i v případech, že pacienti třeba mají nějakou infekční chorobu. Nebo si vezměme ten senátorský spolek, kterého kdyby nevolili jejich rodinný příslušníci, tak by Senát byl už dávno liduprázdný a jak se mohou přetrhnout ve vyšachování Číny a Ruska z tendrů na dostavbu elektráren a jak prudí s tím celosvětovým zeleným svinstvem a tou nikým nikdy neviděnou a neprokázanou uhlíkovou stopou a jak si neuvědomují sílu našeho uhlí, které už umíme zužitkovat téměř bezodpadově, tj. bez negativních dopadů na jimi vymyšlené tzv. životní prostředí.

      Daly by se dlouho, předlouho vypisovat všechna bezpráví páchaná na našem statečném, nezlomném a téměř neúnavném premiérovi Babišovi s jediným cílem, svrhnout ho z postu, do kterého byl demokraticky a svobodně zvolen většinou, která, kdybychom se nacházeli v opravdu demokratické zemi východního střihu a nikoli alibisticky ve střihu made in USA/EU, by brala vše! Jako tomu například bylo v nedávných svobodných a demokratických volbách v nám blízkém a bratrském Lukašenkovu Bělorusku, na které imperialističtí západní štváči uvalili ta svoje neúspěšná embarga, podobně, jako na Putinovo nám drahé Rusko, které však tím jen pozoruhodně posílelo!

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        blbíši s tím ricinem jste se trefil. Včera jsem si stáhnul nějakou naši novou detektivku, kde policajtka stále běhá s pletenou čepicí na hlavě, ve které se vraždilo ricinem. Zloduška a vražednice si ho natrhala z kytiček na zahrádce. Na rozdíl od nejjedovatějšího jedu na světě – novičoku – fungoval spolehlivě. Jako za časů našich babiček.
        Ale to hlavní, vy byste se chtěl přátelit s lidem, který musí ricin dovážet v diplomatickém zavazadle místo toho, aby si ho někde natrhal. Vždyť každá tuzemská baba vražednice je chytřejší než Putin – a to prý byl u tajných služeb. Co tam dělal?
        A nakonec Váš humor mně dává opravdu zabrat.

        To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Umírající kobyla kope v přímým přenosu a veřejně. Upřimně řečeno-je to hodně trapná podívaná.

    To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Postoj KSČM chápu. Není členem vládní koalice a nedávno vládu podpořila, ovšem za splnění jasné podmínky. Vláda tu podmínku (mám na mysli oněch 10 miliard pro armádu) splnila, aby ji vzápětí porušila.
    Tak se komunisté naštvali. Státnické to není, ale srozumitelné ano.
    Vidle do soukolí. To si ovšem měla vláda rozmyslet, v jaké je situaci a koho potřebuje. A koho ne.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Nejste náhodou z Plzně – Líní, že nemáte rád helikoptéry? Co je na KSČM co k chápání? Uvědomujete si vůbec, jakou zastrašující údernou sílu budou mít po dokoupení toho všeho ty dvě helikoptéry z USA po plným dozbrojení, na který Filip nechce furt kejvnout? To jako chcete naznačit, že náš premiér Babiš něco porušuje, nebo dokonce, že něco neplní?!

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … panáček se nám vybarvil!

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Nekouslo Tě něco jedovatýho?

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            á podívejme, druhej panáček, co si neuvědomuje a vybarvuje … asi taky z Plzně!

            P.S.
            strejdo,
            pamatujete si ještě na tu Š1203 ježděnou Bavorem v těch šumavskejch kopcích, žejo? Tipnul bych si, že dodneška hodně lidí nepřišlo na tu hlavní závadu, která spočívala v tom dlouhým drátu, žejo? A jak koukám, nejen škodovky, ale i vrtulníky! Je to prostě marný, je to marný!

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              blbíši, dnes nemáte den, rozklíčovat vaše psaní by nedokázal ani Champollion. Je sice psáno ve známém písmu a dokonce i známou (někomu) řečí, ale co s tím. Třeba bude večer moudřejší rána.

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                myslíte, že jako den blbec?

                … a co ta tehdy pro mě neskutečně poučná diskuse (strejda & Bavor) o spotřebě benzínu té Bavorově Š1203 v těch šumavských kopcích … furt NIC?

                … pak se má člověk pokoušet vo humor, to je fakt těžký … a to sem si myslel, že mám Alzheimera … a vono né!

                To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Blbíši
              Když ona to byla pravda a zamotal jsem tím hlavu svému tehdejšímu šéfovi. Ale já skutečně jezdil tak levně. Proč to bylo, to vám nevysvětlím, protože to také nevím. Ano, styl jízdy byl takový, že jsem důsledně vypínal motor, ale další fyzikální zákony vám neobjasním. Ostatně jak známo navzdory všem fyzikálním zákonům i čmelák létá.

              To se mi líbí

              • rexus napsal:

                Využíval jste okolnosti, že s menším množstvím benzínu jste vyjel na konkrétní kopec a o dost delší trasu jste sjížděl dolů s vypnutým motorem bez benzínu.
                Tedy například, 2 km jste třeba vystoupal, to spotřebovalo A litrů phm, pak jste 5 km jen sjížděl bez motoru, čili spotřeba B=0 litrů, celkem (A+B)/7 km = (A+0)/7 km = A/7 km.

                Kdybyste tak nečinil, tedy jel na kopec, spotřebujete A litrů, jel s kopce s motorem, spotřebujete B litrů, celekm tedy (A+B) litrů/ 7 km
                A jistě (A+B)/7 km > A/7 km. Tak to je celý ten počin. To B , které jste nespotřeboval při jízdě s kopce bez motoru, mohlo činit A/2.
                Čili úspora jen v těch kopcích a následujícím sjezdu a další kopec a pak totéž znovu v tomto přibližném poměru délek 2km(do kopce)/7 km(s kopce) mohla činit místo A+A/2 jen A.
                Takže kdyby jiný člověk spotřeboval s tím samým autem, ale vše(nahoru + dolu) s motorem 20 l, tak vy spotřebujete A+A/2=20, potom A = 40/3 = cca 13 + 1/3 litrů, takže ušetříte cca 6 + 2/3 litrů (svým stylem) na každých cca 20 litrů spotřebovaných jiným stylem (vše s motorem).

                Ale se Subaru Tribecou 6V/3.63 l/193KW byste takovéto kousky dělat nemohl. To má rádo vysoké otáčky a ty jdou jen s motorem. Svezení ale stojí za to.

                To se mi líbí

      • Cech napsal:

        To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Akorát to dělají blbě – zbytečně driblujou.

      To se mi líbí

      • brtnikvbrlohu napsal:

        Kam to až zase uteklo – patřilo to k třešňařum pod Godota.

        To se mi líbí

      • brtnikvbrlohu napsal:

        Jako úlet třešňařů vidím ty lyžařský střediska – tady měli mlčet a u škol taky – nebo ještě líp – – požadovat aby se makalo, vytvořily podmínky na jejich otevření – u těch lyžařů, by se nechyli jezdit jen místní jako v Austrii o nic nejde, školní třída je semeniště infekce kde to nejde uhlídat, děcko sice onemocní málokteré ale nesou to do rodin.
        U toho rozpočtu měli chtít na co těch 10.
        A měli kvičet že se nic nedělá s porušovateli.

        To se mi líbí

    • Cech napsal:

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Cechu, vy se v těch sračkách přímo rochníte. To každý neumí.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Rosťo
          pořád považujete japončíka za dobrou volbu? I po dnešku?

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Dole jsem psal, že jen blbec nemění názory a do října je daleko. Tam si vyberu ten nejmenší sajrajt a když nebude na výběr, zůstanu na rybách. Nejsem skalní volič nikoho. Reagoval jsem na pana Cecha a všechny jeho dnešní nasírací odkazy. Všeho moc škodí.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              No nevím po celé Evropě prodlužuji nouzový stav,Rakousko ,Německo,je zděšeno že ho asi neprodloužíme jen naše opozice hledá blbosti proč ho neprodloužit,chce za to ustupky.To je na hlavu jako by to měla byt vyhoda pro vladu,naopak je to pro nás lidi. Ted poslouchám zastupce hejtmanů,přesně to popsal,Je jasné oco opozici jde.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                A kouknul jste se do Itálie? Ta totiž byla dlouho nejhorší a někdy asi předevčírem uvolnila všechno. A nemá v ulicích mrazáky na mrtvoly. Zatímco nám je Hamáček objednal-spolu s vodníma dělama, kdyby se nám to náhodou nelíbilo.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Ritiři a upřimně nikde ve světě nejsou takový spekulanti jako u nás,asi se stav musí brát podle situace a nám se zase zvedá počet nakažených.ONO to naše koumactví je v jiných situacích přednost v pandemii je to katastrofa.Nás zajimají země kolem,takže Italie je jen vystřel do tmy

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Fakt? Tak ten fantasticej I2ra3l, kterej má proočkovanost někde kolem 60%, čelí prudkýmu nárůstu. Japa je to možný? Koupili přece to nejlepší od těch nejlepších. A teď prosím Perníkovou chaloupku.

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Tato, já nejsem odborník, abych mohl posoudit situaci. Celou tu maškarádu poprasili především doktoři. Každý kecá něco jiného a jak se k tomu mám já, prostý venkovan, co má dveře do lesa a okno na kompost, vyznat? Co člověk slyší, je názor a co vidí, je úhel pohledu. Aby se v tom prase vyznalo. A že toho potom využili opozičníci v rámci celonárodního tažení proti Babišovi s podporou protičeské ČT09 je toho důsledkem.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Tak jo, dva židi v diskusi. Pokračujte, prosím. Statistika je důležitá.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Rosto já také ne,to co jste napsal nemám problém naopak to samé si myslím já,největší katastrofa že takové kapacity jako pirk to zlechčovali,Vy si myslíte že já srdcem levičák pišu že to hodím Babišovi je lehké,protože mu nevěřím že v dlouhodobém horizontu to bude menší zlo,on se klidně spojí s ODS a pro nás obyčejné to bude zlé,ale jako vy vidíte naději nebo menší zlo v japonci,já vidím že jediná možnost ted postavit hráz pirátům je on.Jenže se muže stát že příští vláda bude on a ods,prostě není dobré volby.

                To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Já se ale ptám pod dojmem dnešního postoje japončíka v Patlamentu.

              To se mi líbí

              • brtnikvbrlohu napsal:

                Japončík mne nepřekvapil – on tuhle líníí jede už dost dlouho – ke své škodě, už je definitivně za zenitem, třešňaři už nečtou klasiky, jinak by taky nedělali to co dělají.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Což je deleguje pod silnou vrstvu chlorovýho vápna, brtniku. Chvála Bohu.

                To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Ba ne pouze jsem hledal společného jmenovatele, celkem jsem, se zapotil ale on opravdu existuje.
          Tož než jsem se sám sebe zeptal co na to Jennifer Aniston.

          To se mi líbí

  4. Jethro napsal:

    Jen dvě poznámky:
    1. Asi musí přijít tvrdý zásah. Blbnutí našich švejků už přesáhlo všechny možné i nemožné hranice. Když jsem včera zahlédl v jejich TV obdivnou reportáž o rolbách místo vleků a to bez jediného apelu na rozum a bez jediného slova odsouzení, nedal jsem to.

    2. Jsem docela zvědavý, co bude po neschválení nouzového stavu. V tom opakovaném žadonění vs. vydírání z druhé strany už nejde pokračovat. Místo řešení situace hodiny žvanění ve sněmovně. Podle mne Babiš udělá geniální krok. Nechá ten nouzák zrušit a od toho okamžiku až do voleb bude (oprávněně) poukazovat na to, že za všechny potíže a ztracené životy mohou ti opoziční blbové (nejen) ze žvanírny. Vedlejší efekt? Ač jsem o tom nikdy neuvažoval, budu volit koblihy, jak je (ne)nálepkuje náš bývalý kamarád.

    3. Je jasné, že dvě poznámky jsou málo, takže: Zeman mlčí (bohuželprezident cc. viz výše) a patrně něco vymýšlí. Možná budeme překvapeni, ale neznám jeho reálné možnosti. Možná to budou hrát až po předčasné volby (nemáme ten zákon) a … . Uvidíme.

    4. Pro mne obrovským zklamáním jsou Okamura a Klaus ml. Viditelně nedokázali překročit svůj stín a zařadili se poslušně do antibabišů. A to jsem jednoho volil a druhého chtěl volit. Naštěstí mi otevřeli oči.

    Aktuálně začíná jít o hodně a pokud se položí Babiš, jsme v prdeli.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      To nejsložitější je vidět skutečnou realitu.
      Jak je patrné tak Babišovi jeho hra na Orbána nevyšla, poněvadž se z toho po***l no a to je to cele k našemu super zachránci.
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vecerni-schuzka-primela-babise-aby-byl-s-ruskou-vakcinou-opatrny-141638#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=ilVXiJd150U-202102110827&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
      Poslanci Evropského parlamentu, kteří ve středu vystoupili na rozpravě o koronaviru na plenárním zasedání, obvinili instituce EU z nekompetentnosti a také z rozhodnutí odmítnout ruskou vakcínu Sputnik V proti covidu „z geopolitických důvodů“.
      To podstatné a to je chránit naše zájmy pan Babiš ve skutečnosti nechce, ne že by to nedokázal ale prostě nechce protože to koliduje s jeho zájmy.
      Tož prý bližší je košile než kabát ale to je pouze lidová moudrost a na to se dnes opravdu nehraje.

      To se mi líbí

      • vega napsal:

        K tomu bych chtěla něco podotknout. V minulosti byl SÚKL odbornou institucí, která se zabývala kontrolou výzkumu a vývoje léčiv v bývalé ČSSR a také dohlížela na kvalitu výroby léčiv ve farmaceutických závodech. Ještě i po r. 89 za bývalého ředitele MUDr. Šmída si SÚKL nějakou dobu svou úroveň držel. Ale pak byl převeden pod státní správu, MUDr. Šmíd byl odejit, z odborných laboratoří se staly kanceláře, odborníci většinou odešli a SÚKL dostal nový úkol – byla na něj převedena z MF tvorba cen léčiv. Takže dnes je to typická státní správa, barák plný úředníků, kteří nechtějí za nic nést zodpovědnost. Možnost schválit Sputnik V by tu určitě byla, ale kdo se pod to podepíše? SÚKL nemá jinou možnost při schvalování léčiv než posouzení předložené dokumentace a ani EMA to nebude dělat jinak (pokud na to vůbec dojde). Že by mohla být dokumentace třeba zfalšovaná? Myslím, že to by si Rusové opravdu za stávající situace skutečně nedovolili. – A Babiše je mi upřímně líto.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Hejtmani pochopili, co je čeká v případě neschválení NS.
      13:36
      Hejtmani za ODS žádají poslance, aby se pokusili najít řešení ohledně nouzového stavu. Jeho zrušení přenese větší legislativní odpovědnost na kraje.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Proto jsem dneska napsal naší hejtmance, jak se bude stavět k otevření restaurací-třeba v nějakém omezeném režimu-v případě, že nouzový stav nebude prodloužen. Překvapivě jsem za půl hodiny dostal odpověď. Zítra zasedá Krirový štáb Plzeňského kraje. Výstupy budou k dispozici na jejich webu, nejspíš ještě zítra.

        To se mi líbí

  5. brtnikvbrlohu napsal:

    Tak aby řeč nestála aneb na co jsem narazil u jedný debaty filatelistů co si mění známky:

    I was wondering if anyone else getting mail from overseas, been getting letters was fully open
    Erling
    10 Feb 2021, 14:57:43
    No, but nearly every letter from Holland is checked by Customs. What they think we send to each other, I can only guess.
    Niceday
    10 Feb 2021, 16:02:02
    I received a lot of letters open by Customs, but they are sealed after by sticky tape „Border control“ or something like that.
    Erling, Customs official don’t know that we are „collectors“ and collecting USED stamps.

    To se mi líbí

  6. tata napsal:

    Blbíši upřimně Vás dnes také neumím rozklíčovat,zeptám se radši……..stoho co jsem pobral,že Rusko a komunisti je dlouhodobě jasné na ten pohled má každy právo,co jsem nepochopil je,co je pro VÁS Babiš nepřijatelný a měla by ho nahradit opozice.Samozřejmě sem to zjednodušil,protože to jsem si vzal stoho co jsem dnes od VÁS DNES ČETL.Neuměl jsem se rozhodnout jestli tvrdá ironie,nebo takový obracený humor,samozřejmě je to můj pohled což neznamená že to vidím správně protože rezonuji vtomto se strejdou a ten to taky nepobral.Já osobně mám plno vyhrad proti Babišovi a jejich tapaní v covidu,jenže na druhou stranu to by tam mohl být vševědoucí bůh a nic by nezmohl proti švejkovskému národu a této opozici.
    A piráti jsou pro mě taková hrozba že v těchto volbách podpořím Babiše,a myslím si že nastala doba kdy je třeba jednoznačně psát svůj postoj,myslím si že tyto volby budou z jedny nejduležitějších A TO NÉ V OTÁZCE SOCIALNÍ ALE politické protože prohrajeli Babiš otevřou se stavidla pro migranty,on Babiš nakonec tlaku vtomto také podlehne ale nebude to tsunami jako v případě sluníčkářů

    To se mi líbí

  7. tata napsal:

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zapad-konecne-pochopil-ze-rusko-je-hrozba-tvrdi-jourova-141691#dop_a

    PROBOHA,vždy jsem si myslel že diplomaté se nemohou vměšovat do vnitřních věcí státu a tudíž nemohou vystupovat na schromážděných proti státní moci.

    také by mě zajímalo,EU TVRDÍ ŽE Rusko nepožadalo o schvalení sputniku,Rusko tvrdí opak.

    Já chápu že by se jim líbylo aby šlo RUSKO NA PORÁŽKU PODLE JEJICH NOT,to se ale nestane

    To se mi líbí

  8. Bavor V. napsal:

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Jsou i horší varianty.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      „Lidé nepotřebují přesnou číslem vyjádřenou informaci a přesto jsou schopni rozhodovat na vysoké úrovni, odpovídající adaptivnímu řízení.“
      Tož tak nějak selský rozum v matematice.

      To se mi líbí

  9. bob napsal:

    To, že opozice (omlouvám se za expresívnost) nás klidně nechá vychcípat ve jménu svaté války proti Babišovi, to ještě chápu.
    Nechápu však komunisty.
    Proč nepodmíní podporu nouzového stavu objednáním vakcíny SPUTNIK V, popř. čínské vakcíny?
    Neustále si kladu otázku, proč jsme nejhorší na světě.
    Nezanedbatelný podíl vlády (např. majstrštyk s letňanskou nemocnicí, nevymáhání dodržování opatření).
    Ale rozhodující podíl má opozice a mediální mainstream, u kterých „čím hůře, tím lépe“ trčí, jak sláma z bot.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Jenže KSČM již 2x v poslední době byla, dá se říci, podvedena nebo uchlácholena aby schválila vládní návrhy. Poprvé pokud se nepletu rozpočet, kde podmínili svůj souhlas 10 miliardami které budou odejmuty obraně, ale to se stalo jen na asi měsíc, pak bylo obraně snad 5 miliard vráceno, takže na sliby Babiše a spol. se nedá spoléhat.
      Podruhé chtěli, když kývnou na prodloužení nouzového stavu, aby se děti vrátily do ZŠ a byly otevřeny skiareály. Je jedno, proč to chtěli, také se mně zdá, že to už byl, alespoň v případě skiareálů, začátek předvolebního boje, ale nicméně ani to Babiš a spol. nesplnili. Takže byli by hloupí kdyby podmiňovali svůj souhlas s podporou nouzového stavu čímkoliv, protože by to Babiš a spol. stejně nesplnili. Tak prostě to nepodpořili. Nechápu co Vám na tom vadí? Vy byste pořád jen spoléhal na slovo někoho kdo Vás 2x podrazil?

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Kočka má pravdu, bobe. A kdyby stalinisti tlačili na Sputnik, hodně by se to podobalo hromadný sebevraždě lumíků. Pro všechny je lepší, když vychcípaj přirozeně.

      To se mi líbí

  10. bob napsal:

    Je schopen mi zde někdo vysvětlit zoufalý krok spočívající v uzavření tří okresů?
    Osobně si myslím, že to dopadne jako se PSEM – v krátkém čase splní podmínky pro uzavření další a další okresy.
    Ty stovky policistů, kteří budou hlídat ty nešťastné okresy by měly spíše dbát na dodržování opatření, resp. na jejich vymáhání.

    To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Zavření okresů má smysl, mělo to ale být už dávno. K třešňařům – pokud ny dali podmínku se Sputnikem, tak bych díky nastalému kvikotu asi ohluchnol, ale rozhodně by si tím pomohli víc než současným driblováním, dyť působí jako špatně vyvoraná myš.

      To se mi líbí

    • vega napsal:

      Mám informace od příbuzné z Chebu, situace v chebské nemocnici je opravdu tragická a měla se řešit už dávno. Před časem už proběhl tiskem článek, v kterém vedení nemocnice na špatnou situaci upozorňovalo. A stalo se vůbec něco? Takovéto situace se musí řešit hned. Teď se pacienti dopravují vrtulníky po celé republice a to poté, co byla zlikvidována polní nemocnice v Letňanech. MZdr. poskytuje 2 vojenské lékaře (podle info), ale chybí tam hlavně volná lůžka s plnou vybaveností. A kolik lidí tam umře na jiné choroby? O takové pacienty se tam nikdo zřejmě nezajímá.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Když ta nemocnice je patrně krajská, místní hygiena je také krajská a pokud ani kraj ani ta hygiena nic neudělají a jenom řvou…
        To je pak těžké. A teď až nebude NS, půjde za krajem úplně všechno, včetně finančních nákladů, což zatím hradí vláda z rozpočtu ministerstev.

        To se mi líbí

  11. Rosťa napsal:

    Do podzimku tu bude zatraceně husto. Šéf aktivistického spolku se sídlem v Brně pan soudruh Rychetský po poprasení volebního zákona, chytře narvaného do volební kampaně, přišel o metál od prezidenta a fekální vozy z presstitutských stájí se vylily mezi lid obecný. Smradu v množství větším, než malém na pokračování. Andymu se podařilo přepinknout odpovědnost na debilblok, který spolehlivě doplnily smažky, komanči a ta parta, co se schovává za starosty. Trochu jsem Go Go z Japončíka, který je pro mě jeden z mála, pro které jsem schopen nejít na ryby a věnovat svůj krátící se čas a přišmatlat k volbám. No, do října je daleko a jen blbec nemění své názory, jak svého času děl náš nejvyšší Hradní pán. Budeme uvidět.
    Můj intelekt nestačí na to, abych dnes pochopil kolegu blbíše, ale to neva, já se za to nestydím. Už sám Švejk říkal něco v tom smyslu, že všichni nemohou být chytří…., dál si to nepamatuji a na to mám právo. A také nechápu pana Cecha, jak si lebedí v odkazech na nejpitomější články, co se dají po sítích posmetat.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      A když může pan Cech, můži i já. Pan Plavec štětinatý ráčil preventivně pokárat pana premiéra, že v případě, že na ten oný kovid pojde, bude to jeho vina. Myšleno pana premiéra.

      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jaromir-Stetina-Pokud-zemru-na-covid-muze-za-to-Babis-653608/diskuse

      já vám nevím. Jaromír je dobrý člověk. Za každého režimu byl vždy na té správné straně a vždy věděl, co si národ žádá a co potřebuje. Vzácný karakter, určitě by ho byla škoda.

      To se mi líbí

    • vega napsal:

      Opozice zase jen samozřejmě využila příležitost, jak hrubě napadnout prezidenta Zemana. Osobně bych se tedy rozhodně nechtěla dívat na to, jak si JUDr. Rychetský po tom všem, co v poslední době koná (rozhodně ne v zájmu našeho státu) kráčí na Hradě pro jakékoli státní vyznamenání. Jen si myslím, že pan prezident mohl trochu počkat, do doby, kdy se začne parlament ještě víc štěkat kvůli novému volebnímu zákonu.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Takto od Zemana to bylo a to mirně řečeno nediplomatické,takže vtomto připadě opozice má pravdu a on jim dal hloupě střelivo

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Můj názor je, že to trefil v ten nejlepší čas. Pokud by to udělal až někdy,tak by se kraválu stejně nevyhnul a lidi alesoň vědí, proč to udělal.

        To se mi líbí

  12. Hudec napsal:

    Tušil jste někdo něco o existenci téhle osoby?
    https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCnde_Bartha

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Že se z toho hejtmani mohou štěstím podělat. Pardubický Netolický dokonce chce aby ho vláda vyhlásila znovu.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        To je v pořádku. I Pepek Vyskoč z Horní Dolní určitě něco chce. To neznamená, že to dostane.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Pepek Vyskoč není hejtman. Na hejtmanech teď leží veškerá odpovědnost i finanční zátěž.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Pro doposud řvoucí a vezoucí se hejno zmijí to má jeden efekt- během chvíle ten samý plebs označí za genitálie je, a ne jen Babiše, během pár chvil a prvních jejich nezbytných opatřeních budou za svině, hajzly, neschopy a křiváky ONI, doposavaď ti „moudří nedocenění schopní“ …

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.