Stručná historie Antify: část 1


Gatestone Institute

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 reakcí na Stručná historie Antify: část 1

  1. strejda napsal:

    Začnu perličkou z textu: Její členové si ze zbabělosti zakrývají tváře a udržují svá jména v tajnosti.
    To si Soeren Kern opravdu myslí, že je to možné dělat jinak? Každá činnost bez ohledu na politiku či ekonomiku má své zásady. Revolta také bez ohledu na to, co si o ni myslíme. Konec konců i strejda si z dobrých důvodů drží svoji identitu v tajnosti.
    I demokracie leccos tají, třeba platy vedoucích pracovníků ČT. 🙂
    Ale vážně. U všech organizací a různých skupin si musíme dnes i v minulosti položit základní otázku a to, v jakém prostředí činnost vznikla. Co bylo její příčinou a co se stalo, že dosáhla takového či makového rozsahu.
    Svět je dnes zcela ovládán liberálním kapitalismem, který si chválí svoji formu demokracie. Aby ne, každý chválí to svoje. Ne každý je s ní ale spokojen. Sociální rozdíly jsou obrovské a světová společnost je plná problémů, které se zvětšují. Zbrojí jako nikdy v historii, ničí životní prostředí jakoby by byla k dispozici další planeta. Za hlavní problémy světa jsou určeny podivnosti typu desítek pohlaví, sexuálního harašení, přesuny milionů lidí a tím způsobené změny demografie většiny států, omezování svobody projevu atd.
    Pak se nelze divit, že z bahna společnosti vylézají různí běsi. Kdyby to byla jen Antifa, bylo by to jednoduché. Je toho mnohem a mnohem víc, jsou další jinak politicky zaměřené organizace či třeba islámský stát. V mnoha zemích existují mafiánské struktury dosahující až k vládní moci. Vše je to nežádaným, ale trvalým produktem liberálního kapitalismu.
    Miliony mladých jsou ve svém životě vykořeněny, nemají práci, nikoho nezajímají a tak si hledají svůj zástupný cíl. Kdo jim ho dá, za tím jdou. Nemocná společnost je jimi ohrožována a někteří její představitelé takové skupiny využívají pro své mocenské cíle.
    Je zřejmé, že bez velké a zásadní změny to nepůjde. Síla malých změn se již vyčerpala a není žádný prostor k expanzi a uvolnění. Není další Amerika a Austrálie, není další východní Evropa, svět je globalizován.
    Z historie víme, že se napřed zvolí špatné řešení a pak, kdy půjde opravdu do tuhého se začne hledat cesta jak z toho ven.
    To chce čas a kdo z nás, tady u Bavora, ho má dostatek?

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Já si myslím, že svádět všechno zlo na jakýsi „kapitalismus“ a též USA je moderní forma jakéhosi ideologického základu pro boj nudící se mládeže, často z rodin těch, kdo finančně nijak nestrádají.
      Částečně situaci v Evropě odkryl koronavirus, protože se ukázalo, že ty tisíce a tisíce nezaměstnaných, nad kterými se pláče, jsou nějaké divné, protože když bylo třeba sklízet ovoce a zeleninu, systém fakticky zkolaboval, protože nebyli Ukrajinci a jiní cizinci.
      Takže dnešní nezaměstnanost není rovna nezaměstnanosti za 1. republiky, kdy nezaměstnaný byl de facto úplně v prdeli.
      Dnešní nezaměstnaní jsou na tom asi tak, jak se od dejme tomu 19 století směrem dozadu nikomu ani nesnilo, a to ani těm zaměstnaným.
      Kapitalismus dal obyčejným lidem takovou životní úroveň, že se o ní nesnilo ani samotným Utopistům.
      Takže se těm ideologickým sračkám směju, až se za břicho popadám.
      Nic méně ani já nemám (velko) buržousty rád, a nijak nemiluji válečná dobrodružství určitých zemí, jenom už si nemyslím, že by to byly výhradně USA, ale válčí všichni, kdo na to seženou peníze a také cíle, však Libyii vyvrátili Francouzi a Italové, když se do toho Amíkům nechtělo, někdy mě až připadá, že ty dementní Američany do těch kampaní tlačí tyhle bývalé velmoci, aby to pak měli na koho svádět.
      Moje averze vůči velkokapitálu má ale i jiný důvod.
      Tím je obrovská kumulace prostředků, a následné ovlivňování mezinárodní politiky, což vede k oslabování národních států a jejich zahraniční politiky.
      Pochybuji velice, že by se samotným státům do nějakých vojenských dobrodružství chtělo, takže jak jsem uvedl, že Libyii vyvrátili Francouzi a Italové, pak správné znění by asi mělo být, že jí vyvrátili anonymní nadnárodní velkoburžousti, prostřednictvím Francie a Itálie.
      To samé se děje prostřednictvím USA, proto jim tak děsně vadí Trump, který se do žádných válek nežene, a proto tak děsně a s láskou vzpomínají na Obamu, který byl velkým, černým válečníkem.
      Nadnárodní buržousti také samozřejmě oblivňují vnitřní politiku států, a to dle mého i prostřednictvím antify, kterou si platí.
      Že je nějakým oficiálním posláním antify svržení kapitalismu nehraje roli, něco mít jako motiv musí, a kapitalismus tak jako tak nesvrhnou, a i kdyby se jim to náhodou povedlo, bude všem lidem, vč. protagonistů antify ještě daleko hůř.
      Nacisté konec konců kapitalismus chtěli svrhnout také, minimálně do revoluce v červnu 1934.
      Co jsem vysledoval třeba u Tribuna, pak tento (zřejmě) člen antify je ochoten pro iluzorní svržení kapitalismu udělat naprosto cokoliv, a pozvání statisíců negrů a čmoudů do země má být jednou z cest, jak se nenáviděného kapitalismu zbavit, což je nepochybně poněkud komické- tedy návrat do feudalismu, se všemi jeho nectnostmi, jen proto, aby zmizel kapitalismus.
      Já ve svých letech už žádný kapitalimus svrhávat nebudu, dost na tom, že jsem ze sebe dělal idiota jednou, a svrhával socialismus, který byl- k mému velkému procitnutí- hrází proti dekadentnímu západnímu levičáctví, antifu nevyjímaje.

      To se mi líbí

  2. Rosťa napsal:

    Antifa je vřed. Hodně bolavý vřed, u nás dokonce i v parlamentu pod názvem Piráti.

    To se mi líbí

    • Feldkurát Katz napsal:

      zneklidňující je, že naši smažkovskou, anarchistickou , kolaborantskou pakáž s pracovním názvem Piráti, je pořád ochotno volit tolik lidí

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Trefa… Faktem je, že většinu jejich elaborátu tvoří buď dorost, nebo relativně čerstvě odrostlý dorost … Inu, Havlovy děti … Je třeba se před nimi mít na pozoru – nic, žádný způsob jim není cizí …

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        To mě nijak nezneklidňuje, je to normální, společenský generační vývoj.
        Horší je, že vlastenecké strany je ochotno volit tak málo lidí.

        To se mi líbí

  3. brtnikvbrlohu napsal:

    Vážení, jakýmu to blábolu jste skočili na špek – celý článek je neskutečná manipulace s fakty, nehledě na to že se časem ukázalo že RAF i vražda Aldo Mora měja velice zajímavý patrony.
    Chtělo by to připomenout ještě jistou zednářsko loži P5.

    To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Těm palcařům dolů vřele doporučuju četbu starších ročníků – tak do roku 2005 A kontra – pak by pochopili (pokud by byla vůle a mozková kapacita) vo co go. Později jsem už tuhle větev – coby uschlou mrtvou haluz nesledoval. Protináckovství se u nich zmutovalo na jediný cíl – dát na hubu skinům – současná antifa která je úúúplně bezprogramová, teda pokud považují za program dělat bibec…. ale to není program …. a jenom parazituje na okrajových levicových heslech.
      Jinak je mám jaksi na háku, aneb komu není z hůry dáno v apatice nekoupí etc etc etc….
      Celý článek je bez výjimky v intencích pseudoideového pojetí které bylo v Akontra prezentované, divím se že jinak rozumní s tím ztrácejí čas a energii mlácením do kláves – apropo odčrpávají i mojí energii tím že mne vyprovokují k reakci. Věřím že tu hrálo roli jen jejich neinformování o podtate věci.
      Způsob psaní je navíc typická postmoderna.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Ti zmrdi středověký spisy nečtou. Spalme to všechno na popel. Chceš zachránit planetu a civilizaci? Zabij ekologistu nebo anarchistu.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tady vidíte Brtníku, jakou cenu má držka jako třeba já.
        Když už dám někomu mínus- a někdy se to stává- tak také napíšu nějakou polemiku, nějaký argument.
        Kupodivu mě za to plno lidí nemá rádo, nic méně daleko statečnější je dát mínus, a ani se neobjevit.
        Zmrdi, udavači a bezcharakterní kriplové ovšem nic jiného neumí, je to prostě jejich styl.

        To se mi líbí

  4. lujjza napsal:

    „Klementinum, bývalá jezuitská kolej, rozlehlý komplex barokních budov nedaleko Karlova mostu na Starém Městě v Praze. Po Pražském hradě je to druhý nejrozsáhlejší stavební celek v Praze. Je sídlem Národní knihovny České republiky, která areál s výjimkou kostelů spravuje. Patří mezi národní kulturní památky České republiky. A právě v těchto prostorách se už v sobotu uskuteční techno party. Zjevně poprvé v historii k tomu dalo souhlas vedení Národní knihovny v čele s ředitelem Martinem Kocandou.“

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tuc-tuc-fet-a-chlast-V-centru-Prahy-probehne-technoparty-Az-uslysite-kde-to-bude-padnete-Neverili-nam-to-ani-poslanci-630076

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.