Byt nebo ubytovna?


Dostali jsme se s mojí Bavorovnou do diskusi nad problémem bydlení a ubytování.

Jako první věc, kterou nechápeme oba je, proč se v bytech platí nájemné za plochu, ale pokud tím bytem je ubytovna, pak za osobu. Na první pohled je to logické. Byt slouží k trvalému bydlení, ubytovna jakožto ubytovací zařízení, k bydlení dočasnému.

Dobře, ubytovna slouží k bydlení dočasnému a majitel může vybírat poplatek za ubytování. Ale nemůže vybírat nájemné. Jenže.

Pokud někdo žije na ubytovně, tedy ne v bytě, jak je možné, že dostává příplatek na bydlení, když ubytovna není určena k trvalému bydlení. To by mohl o příplatek na bydlení požádat každý návštěvník kteréhokoli ubytovacího zařízení, třeba i na pokoj v pěti hvězdičkovém hotelu.

No a vrcholem všeho je, že pokud je na ubytovně nedoplatek na službách, tedy elektřině, vodě či plynu, jak je možné, že peníze dostává ubytovaný, který je odvede majiteli a ten si je strčí do kapsy, proč je nedostane rovnou ten, komu se dluhuje?

Asi proto, že se tady točí veliké peníze mezi dobrými známými a přece je nebudeme poškozovat. Oni to městu (čti úředníkům a radním) nějakou formou zase vrátí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co Bavorovna nechápe se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

32 reakcí na Byt nebo ubytovna?

  1. Rosťa napsal:

    Dobrá úvaha. Je jasné, že obchod s chudobou je výnosná záležitost. Tedy pro stát nic moc a pro ubytovaného také ne. Ono vůbec bydlení se dostalo do podivných konců. Astronomické ceny bytů souběžně šroubují nahoru i ceny nájmů. Krokodýlí slzy našich představitelů nad tím, že za to může legislativa a jakýsi stavební zákon, či co, mě tak nějak neuspokojuje. Stát mohl ceny nájmů přibrzdit, kdyby chtěl. Ale on jaksi nechce, protože ceny nájmů v obecních bytech se nijak zvlášť neliší od těch soukromých pronajímatelů. Ale hlavně udržet hen tú demokracii. Liberální. Bydlení je socialistický přežitek. Každý má právo bydlet v krabici od ledničky.

    To se mi líbí

  2. blbíš napsal:

    Kurva přátelé, tenhle tejden sem měl takovou honičku, že sem spal 4 hodiny denně a to ještě kdo ví jesli a když se v tý svý slepotě prožmourám k takovýmu titulku, že prej:
    Čtyřdenní pracovní týden hned tak nebude. Češi jsou „líní“, tvrdí experti
    tak bych chtěl opravdu na vlastní voči vidět ty kokoty „experty“ a mám chuť jim dát přes jejich expertní držky. Domyslete si ty experty, co sou schopný expertně přemejšlet vo něčem podobným jako je produktivita, výkonnost a ták podobně a … a máte jako já chuť dát někomu druhou přes držku … nebo to máte jinak?
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ctyrdenni-pracovni-tyden-hned-tak-nebude-cesi-jsou-lini-tvrdi-experti-87373?seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Rozčilovat se znamená ničit si zdraví kvůli blbosti jiných. Moudra expertů mě vždy nechaly chladným. Expertů je v republice o něco víc jak lidí.

      To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Lozit na seznam je obecně o zdraví 🙂

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        „Lozit“, to je pěkné. Prosím všechny, kdo to ještě umí, aby více používali tyto nářeční výrazy. Myslím, že by to sem do této hodovní síně opravdu patřilo.

        To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        Máte recht. Ovšem nevím, zda jste si všimli, že ČT zatratila jako důvěryhodný zdroj Ústav nezávislé žurnalistiky a nahradila jej důvěryhodným zdrojem Seznam.cz.

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Je roztomilé, když o lenosti vykládají „experti“, kteří když zavřou hubu, mají hned vzorně uklizené pracoviště. 🙂

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        tak nějak sem, příteli, ve svým životě ty experty i většinou vídával. prostě kokoti, kterým ale stačilo vždycky říct … “ hele nepřekážej, tady se pracuje…“ a … a byl vod nich pokoj! Oni měli za mýho mládi něco jako záklopku, nebo co, ale dneska?

        To se mi líbí

  3. lujjza napsal:

    Si prostě nemůžu pomoct, no… 😀 😀 😀

    „GUCCI Fall Winter 2020 Men’s Fashion Show“

    Pochechtávám se na tom už od včerejška… Vlastně je to k pláči, že… ale řehtala jsem se jako kůň. Jenom se nemůžu rozhodnout, jestli Gucciovic mají někde svoji privátní malou hladomorničku, nebo si ty dvojrozměrné chlapečky/(nebo co to je, abych neurazila) tisknou na tiskárničce, nebo co vlastně. Myslíte, že se něco takového normálně vyskytuje v přírodě?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      I v diskusi sklidil „úspěch“. Taková sbírka budoucnosti lidstva se hned tak nevidí.

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Tolik nemocných chlapů pohromadě jsem už dlouho neviděl. V kterém sanatoriu to natáčeli?

      To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Jako třešinku na dortu by měla být promenáda v plavkách. Tuším, že mezi chlapečky je sem tam i nějaká holčička. Ovšem chlapeček s kabelčičkou od Gucciho je pro přístí sezónu trendy.
      Jestli mají vlastní hladomorničku? 🙂
      Já je podezřívám, že mají někde i vlastní second hand

      To se mi líbí

    • MT napsal:

      Tě pic! Co s tím? …. aneb To jsou ti chlapi jaksepatří (?)

      To se mi líbí

    • MT napsal:

      Něco mi to připomnělo:

      To se mi líbí

  4. Hudec napsal:

    Ty vole…..
    🙂
    🙂
    🙂

    To se mi líbí

  5. blbíš napsal:

    „Bez práce a vzdělání či zavaleni odpadky. Kde se Česku žije nejhůř“
    A zase kurva, přátelé. Kolem mě hafo lidí manuálně pracuje a nikdy jsem od nich neslyšel, že by jim byl upírán výučák, maturita či dokonce VŠ a už vůbec sem si nevšiml, že by je to nutilo hromadit pod sebe odpadky.

    To se mi líbí

  6. Jiří Jírovec napsal:

    Bydlení kdysi vyřešili komunisti. S tím jak to zkurvili geniální reformátoři nic neuděláme. A bude hůř, až praskne hypotéční bublina.
    Takže dnes nabízím trochu potěšení nad repertoárem skupiny Lokálka

    Lásko mě ubývá kil

    Pumy

    Hrobky

    Stáňo

    Jaro

    To se mi líbí

  7. Jiří Jírovec napsal:

    Omlouvám se, jakási chyba se vloudila. Okopíroval jsem fungující odkazy na jednotlivé písně, ale místo toho se vždy objevil celý soubor, který je skrývá. Jen ta poslední „Jaro“ vyšla jak má.
    Ale i tak ty parodie stojí za poslechnutí. Zkusím ještě jednou píseň Stáňo:

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.