Předjaří


Ještě to není jaro! Ještě ne! Ale všichni cítíme, že to opravdivé jaro už je za dveřmi a už k nám nakukuje. Zatím poslalo svého vyslance – předjaří!

Kachny ještě při plavání musí fungovat jako ledoborce

Topoly jsou pořád úplně holé

 

Ale přece jen už z toho dýchá něco – cosi – jarního. Možná to dělá to modré nebe…

Na kraji téhle ozdobně zamrzlé louže už vykukuje pár zelených stébel trávy

A některé nedočkavé stromy se už doslova obalily jehnědami

Potůček se pod dojmem nedávného tání tváří skoro jako veletok a na jeho březích se dali do pilné práce krtci. A že jich tam je a krtějí ze všech sil!

Komu by tohle všechno nestačilo jako doklad blížícího se jara, tak tady je důkaz nejdůkazovatější: rozkvetl dřín!

A já ještě dodám, že minulý týden nám sem přiletěli špačci…😀

No jo, sérii vyprávění o figurkách a postavičkách jsem ještě nedokončila – ale když nám tu vypuklo tak krásné počasí, tak jsem musela zařadit aktualitu, ne?

Příspěvek byl publikován v rubrice Fotopříběhy se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 reakcí na Předjaří

  1. vonrammstein napsal:

    Asi si budu muset pořídit pes, aby mě něco donutilo vyrazit nach příroda a něco vyfotit. Mám úplně vybitý baterky.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Jo, pes jako venčitel je spolehlivej! A ty vybité baterky, to je teda ostuda, pane rytíři! 😉

      To se mi líbí

  2. jaa napsal:

    jaro je tu

    To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    tu ticho,v pondelok sneh napadal asi 3 centaky a potom dasd a sneh cely den dalsi,,ale a rano slucham jak kurva,ci holota peje operena,minuly tyzden lietali jak diabli taky oranzovy a cerveny,su to datle,vrabce necvirikaju,dnes rano na plant bolo ticho a otvorenea hala,cul som vo tme svitorenie,slabe,hoci stromy minuly tyzden vietor 90 km na hodinu,nalamalo konarov a uz som zul puciky,uz maju stavu,ale predpoved nijake teplo do 5 stupnov,hoci skunky uz pred troma tyzdnamy som citil a videl na ceste zabite,podla ich smradu viem,ze vsetko zacina ozivovat,husi na bay a kacky pokope,zatial nijake velke svitorenie,dnes rano som sluchal na balkone,ticho,bo dazd padal a okolo nuly,uz by mali viac zacat…

    To se mi líbí

  4. K-k. napsal:

    a tady máte ty špačky. Fotka za moc nestojí, byli daleko a už se stmívalo – ale špačci to prokazatelně jsou.Foto z 23,2.

    Líbí se 1 osoba

    • jaa napsal:

      To u nás takovou úrodu nemáme, ale ty každodenní ranní – černé letky vran a havranů směřujících na sídliště už taky nejsou.

      To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Dík paní autorce za seriálek. Příroda se probouzí a já také. Včera jsem si zajel do města pro nějaké pitivo plus rohlík a u „mého“ rybníku se třepali zimou dva magoři s rybářskými pruty. Absťák je sfiňa a nějak to se mnou také pěkně mává. Takže, vytřepu myši z báglu a nějaký ten cejn by se mohl jako tento. Na kapra je brzy, ten ještě cvaká zuby, tedy požeráky, zuby nemá.

    To se mi líbí

  6. jaa napsal:

    k-k – prosím až budete mít chvilku. Myslím že se jedná o Vaši Kadaň. Nebylo by něco víc?
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pred-sto-lety-si-demonstrace-proti-csr-vyzadaly-desitky-mrtv/r~21631ab43d9d11e9ae850cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=default&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne
    ty rozumy pseudo českých „politiků“ na baktuálně mne docela berou….
    Dík

    To se mi líbí

  7. cobolik pacholik napsal:

    premiestnim sa v case,vtedy ked sa da pochopit sudetakov,ze sa im nepacilo,ale o tom jake uzemie sme dostali,bo reich,vtedy vojnu neprehral docista,musel robit ustupky a kazde nieco nove niekomu pasuje a ked sa jedna o zem to sa stavia na zadne,co sa vtedy pri demonstraciach stalo,podla zakona a rozhodnuti mocnosti,sme boli v prave a branili svoj novy kraj a ze na tolko sudetackej holoty tam zarvalo 50 ludi,da sa povedat,ze dobre,ze nasi vojaci nemuseli strielat viac.bo kurva neznesiem jak kurva,ked hente casy bude preberat dnesnym kukom vyjebanec a kolaborant skurveny nebudem menovat nejaky skurvy syn urban,co cely cas proti nasmu kraju a nasej holote oxiduje,ked nas kraj napadli,tiez sa premiestnim v case,tak musim uznat jak sudetak,ze mojim bratom dojebali na celej ciare a vobec nekukam na ostatnu holotu sveta, co tiez zajebali,co taky isty v reichu jak urban budu jebat mater,co normalny volke v reichu jak ja uzna,ze im to nevyslo a musi jak clovek vediet,ze maliar z osteraich im vylepil bilag na dlhu metu.je to cast nasej historie,nebudeme robit vopicky,ci sa hrat na good samaritan,proste sa tak stalo,nech sudet volke pridu zapalit sviecky a potom nech idu do kobylis a ku zizkovy,kde chodim ja a tiez nech zapalia jednu,takeho poklepem po pleci a preberieme,nieco v takom style ze bayern munchen to dobre futbalove muzstvo,reich zodpovedny kraj dnes,ktory vie,ze urobil barz velku osibku.vyhneme sa jak normalny ludia poukazovaniu,kto kde kedy viacej koho zajebal,bo nisa sport jasne ukazuje,ze nam bolo,cisto mojim ludom dojebane na celej ciare,bo takym poukazovanim to by som nervovo nevydrzal a musel kopnut sudetaka aspon do riti,bo ked sa barz vkurvim,ked trafim na kokota,ze by som najradsej zajebal,bo mi hned kobka v kostole pride a tie tisicky zajebanych a empatia ,ci jak povedat cit ku mojej holote,zabija vo mne akekolvek zabrany a prebudza vo mne smrtelnu nenavist a chtic zabijat bo tak vo mne ustavene a zmenit sa to da,len tym,ze ma zabije.
    na koniec beletrickej uvahy,take kurvy jak urban a jeho sebranka to takych treba zajebat,to iste volke v reichu,bo potom prestavame byt ludia a menime sa v to ,co vyzsie pisem,bo rovno napisem,ze tam sa zabili aj deti,od kuliek odrazeneych,jak by do zeme nestrielal,bo tam len deti nestali,ale rovno do nich bo ja stojim okolo svojej holoty a jebem co po rokoch napise,ci jak prevraca dajaka vyjebana kurva,dnes viem,ze tych treba zajebat,aby ja nemusel potom strielat aj do deti,ze mam pojebane to nech mi tu nikto nic nevysvetluje a nejak humanne nepreraba ci posiela do bohnic,taky som,tak cujem a jebem co si kto mysli,bo som furt clovek ,ale drieme vo mne najhorsi vrah,aby nebolo,ze som primitiv,tak je to ustavene vo vacsine holoty co zije na zemi,90% to chopdiaci usmievavy ludia,co sa zmenia na bezcitnu zver a budu vrazdit vsetko okolo seba,na to nech mysli ten kokot urban a podobny kokotyi jemu,kym otvori ty vykurvenu klapacku.
    PS.AFB mne toto dobija baterky,ja ked citam take clanky,netreba mi prechadzku,hned som nabity jak temelinsky reaktor,bo ja sa v tej jebanej robote nachodim,aj okolo oceanu pracovne,ze ja rad,ked sedim na balkone dam si foukacku a citam bavorovo fifth.

    To se mi líbí

  8. cobolik pacholik napsal:

    dvakra tto vybilo tu,bo prve neodoslalo,mne nevadi,komu vadi ja nebudem riesit.

    To se mi líbí

  9. cobolik pacholik napsal:

    a este mi jeblo,kym sa pojdem rozptylovat,ze kydy nejakych teraz na situaciu vtedy toho vojaka,co strielal do zeme ,ci rovno do ludi,ze spanikoval,ci reagoval nezodpovedne,je to vojak a jeho situacia,cokolvek teraz prebrat je vyjebana picovina,bo vojak nie je predavacka zmrzliny na matejske pouti,zaklad mojej pre mnohych humanistov vysinutej pointy je,ze nikto nema pary,ako to vtedy naozaj bolo a hlavne to bude rozoberat debilek,co sa tym zivy s jazykom hada a vtedajsiu situaciu,bude davt do dnesnej doby a ukazovat na ceskoslovensko,ze jeho vojaci a system zabija deti sudetakov

    To se mi líbí

  10. brtnikvbrlohu napsal:

    Je jaro – dneska jsem málem utrpěl úraz oka když se mi o obličej rozpleskl kosák – účastník bitky o teritorium s dalšími nejméně třemi – který za hlasitého nadávání nedával pozor kam letí. Ani se neomluvil a pokračoval v bitce.

    To se mi líbí

  11. Devana napsal:

    Krásny článok a nádherné fotky…
    Milujem vône predjaria…

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.