A čeho se bojí Francouzi?


Tedy přesněji jen někteří. Ti, kterým v hlavě ještě zůstal mozek.

(neupraveno – opravdu nebyl čas, ale věřím, že i tak budete rozumět)

Poslední slova francouzského ministra: Naším největším strachem je, že salafisti vyhrají další volby

Patricia Balmeová, bývalá novinářka, odhalila na CNEWS, co jí francouzský bývalý ministr vnitra Gerard Collomb řekl při soukromé snídani tři týdny předtím, než opustil svou práci.

V televizní rozpravě o islamizaci oddělení Seine-Saint-Denis vypustila paní Balmeová bomby, které v podstatě změnily fikci Houellebecqueho „Podání“ (v němž Mohammed Ben Abbes, kandidát na islámství, vyhrál francouzské prezidentské volby) do reálného života.

„Byl jsem šťastný, že jsem s Gerardem Collombem tři týdny před odchodem měla snídani a skutečně to bylo nesnesitelné, že se veřejní činitelé a vedoucí pracovníci této záležitosti nezabezpečují [islamizaci Seine-Saint-Denis]“.

On pak klesne kladivo: „To, co se nejvíce bojíme pro příští obecní volby, je mít salafistické starosty“, řekl Collomb.

Tyto informace byly uchovávány od francouzské veřejnosti, přestože Gerard Collomb naznačil podobný scénář během rozloučeného projevu.

„Šel jsem na všechny obtížné předměstí, situace je dnes velmi zhoršená (…), žijeme vedle sebe a vždycky jsem to říkal, obávám se, že zítra budeme muset žít tváří v tvář,“ Collomb řekl téměř před třemi týdny.

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 reakcí na A čeho se bojí Francouzi?

  1. Bavor V. napsal:

    https://voiceofeurope.com/2018/10/macron-european-countries-will-be-punished-financially-if-they-do-not-accept-migrants/#.W9Mxvuw-v94.twitter
    DomovZprávyPolitikaFuture USMacron varuje Visegrádské čtyřky nenechávat hodnoty EU za

    Macron varuje Visegrádské čtyřky nenechávat hodnoty EU za

    EURACTIV.com s AFP

    9:47

    Francouzský prezident Emmanuel Macron v pátek (26 října) varoval východní členy EU, aby vypadnout z kroku se zásadami bloku je, vyčleněním Maďarsko a Polsko, jejichž nacionalistické vlády střetl s Bruselem.

    V rozhovoru zveřejněném v médiích ze čtyř visegrádských zemí (Maďarsko, Polsko, Českou republiku a Slovensko), francouzský vůdce trval na tom, že „Evropa není supermarket“, jel domů bod, který dal již dříve, že východní státy nemohly vyzvednout a zvolit mezi základní hodnoty bloku je.

    Sedm měsíců před volbami do Evropského parlamentu, Macron řekl, že očekává, že kampaň před hlasováním být souboj mezi „progresivních“ a nacionalisty.

    Když se začíná dvoudenní návštěvu Slovenska a České republiky, Macron rovněž vyjádřil znepokojení nad odmítnutím některých východních členů EU přijímat migranty z Blízkého východu a severní Afriky v rámci kvót programu EU vypracované v návaznosti na rok 2015 migrační krize.

    „Máme společnou potřebu soudržnosti a solidarity: nemůžeme mít prospěch z evropského rozpočtu, aniž by prokazoval solidaritu v oblasti migrace,“ řekl Macron.

    Varoval také, že veškeré kroky, které členské státy snížit své platby do společného rozpočtu by mohly sloužit k podkopání jednoty EU, včetně jejího jednotného trhu.

    „Nemůžeme se pokusit snížit náš příspěvek do rozpočtu Evropské unie, aniž by pochopení toho, co jednotný trh přináší. Pokud chceme zabít Evropu, měli bychom pokračovat takhle,“řekl Macron.

    „Evropa není jednosměrná ulice: je to reciproční závazek,“ dodal.

    Pokud jde o polské kontroverzní soudní reformy, Macron řekl, že doufá, že „polská vláda podnikne nezbytné kroky k řešení problémů s (Evropská) komise a jejích partnerů.“

    Jeho nacionalistická vláda zavedla Polsko v kolizním kurzu s Evropskou unií tím, že představí řetěz sporných soudních reforem, že blok varovala představovat hrozbu pro nezávislost justice, právního státu a v konečném důsledku k demokracii.

    Francouzská vůdce také poznamenal, že „situace právního státu v Maďarsku podstoupí znepokojující vývoj“, a upozornil na ohrožení na rozdělení pravomocí a nezávislosti nevládních organizací.

    „Mám dobrý vztah s Viktorem Orbánem, kterého uznávám osobně a jako premiérovi zvoleného maďarského lidu … Ale Evropu, která nezohledňuje různorodost myšlení a víry, nezávislosti soudnictví nebo tisku, přijímání uprchlíků kteří uprchli před politickým pronásledováním, je zrada, kdo jsme,“dodal Macron.
    Salvini a Orbán zahájení anti-imigrační manifest před volbami EU

    Maďarský neliberální premiér Viktor Orbán a italský ministr vnitra nekompromisní Matteo Salvini zahájena v úterý (28. srpna), anti-migrační manifest směřující k volbám do Evropského parlamentu v příštím roce, se zaměřením společného nepřítele.

    On také odsoudil vraždu února novináře na Slovensku, trval na tom, že „ohrožující, napadat nebo zabíjet novináře podkopává základy našich demokracií“.

    To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Zde je nutné souhlasit o Francii jako takovou již nejde tam je občanská válka opravdu nevyhnutelná a Macron tomu bohužel nezabrání. Stávající spanilá jízda Macrona slouží pouze k otestování možností jak nastavit manipulační šablony proti V4 , Rakousku a Itálii.
    https://pravyprostor.cz/obcanska-valka-ve-francii-prichazi-a-je-nezbytna/
    Macronovi je naprosto jasné že se EU částečně sesype. Zásada pro něho je aby se nesesypala Francie dříve než Německo no a proto vyrazil na Slovensko a Česko eliminovat možnou hrozbu pro Francii. Na Slovensku se mu zadařilo a možná že se mu zadaří i v Česku, no a co více si může přát.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Já bych tak nějak…. v Česku se mu už zadařilo, a zdá se že to konečně došlo i Zemanovi. Proto B. ne a ne Okamuru, a mermomocí chtěl ODS. Až to praskne – aby v tom nebyl sám. Nezapomínejute, že hlavní sídlo má ve Francii a co tam dělá, popř. s kým se stýká… tak po tom naši eurohujerští presstituti nepátrají. Situace r.38 se mi zdá že se opakuje….. Bohužel

      https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/573413/zemanovi-pri-setkani-s-macronem-spadla-celist-babis-navstevu-objal-kolem-zad.html

      Co jiného si může člověk myslet, když se na to kouká.
      Cifix

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Nečtěte Blesk či AE. Titulek opět „Bleskový“, ale v článku jen obyčejné kecy, kecy a kecy. Protože podstatné jsou jiné projevy jak Babiše tak Macrona. A to „objetí“? No znají se a jinak vůči sobě nic nemají, než ty migranty. Jako s Angelou – což se také připomíná i v oblbovadlech.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Když myslíte. Mně to už spíš připomíná to „zbožné přání“ . Já čtu všechno ať pro či proti. Však čas ukáže, jestli ….

          To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Ale Bavore.. Babiš je samozřejmě frankofil par excellence, s tím se musíte smířit. Franština byla jeho první cizí jazyk, tím se pravidelně chlubí (je zajímavé že se hodně zdokonalil, když v průběhu svých středoškolských studií na francouzském lyceu ve Švýcarsku, tam ležel snad skoro rok ve špitále; málo platný, je to pilnej chlap a neztrácel čas). Francie je země, kde se dobře cítí, vlastní tam restauraci, jezdí tam lyžovat a tak. Selfíčkem s Hollandem se chlubil už před lety, no a Macron je společensky ještě zajímavější. (Asi by vás moc nepochválil za ty nesmysly z Vojsu co o M. tisknete.)

        Četl jsem po ránu dnešního Vlka, dobrý článek o mýtech o ČSR. Taková kritická věc se ke stému výročí hodí, doporučuji ke čtení. Snad jen v bodě 6 má sporné věci

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Myslím že člověk vaší úrovně by si mohl otevřít odkazy, na které se Vojs odvolává. Protože pak byste nemohl psát o nesmyslech.
          A to, že je Babiš frankofil nemá přímou souvislost s postojem k migrantům. To byste při své inteligenci také mohl vědět.
          Ostatně já se považuji za anglofila a neznamená to, že se mi líbí současný stav v UK. Zastávám v tomto směru názory jako Kuras.

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Ten nápad s mýty je celkem slušná vychytávka a opravdu uznávám ( klaním se před) inteligenci Pana Vlka.
          Naprosto ukázkový směr kterým by se měla současná manipulační šablona řídit.
          a) Naprosto zamlčet podstatu co jsou to sociální a co jsou národnostní nepokoje, zamlžit manipulační metodiku řízení tekutého hněvu. Zde jsem si vypůjčil metodiku práce s tekutým hněvem od pana Václava Bělohradského i když pan Pehe s ní také ale mnohem neobratněji pracuje.
          b) Jednoznačně prokázat mafiánskou podstatu řízení již při vzniku Československa a prokázat to jak již v roce 1918 jsme zradili ideály RU a jak jsme svoji vrozenou podlostí přispěli k vítězství Dohody. Následně zkomolit zcela podle US pravidel co je to česko-německá a čistě česká či německá rodina no a vymodelovat oněch 2 200 000 vylhaných čechoslováků.
          Pokud článek pana Vlka srovnáme s mnohem neobratněji a dalo by se říci, že přímo vulgárněji napsaným článkem pana Pehe, dojdeme k závěru že oba pánové se snaží o to samé.
          https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jiri-Pehe-oslavuje-sto-let-republiky-Neumime-si-vladnout-Cim-vic-pravomoci-predame-do-Bruselu-tim-pro-nas-lepe-556548
          Bezesporu lépe přečíst na A.cz ale vzhledem k dezinfekci prostoru jsem použil odkaz přes prostředníka.
          Zde si dovolím tvrdit, že šéf analytického odboru pro Střední Evropu ve Výzkumném ústavu Rádia Svobodná Evropa v Mnichově je proti Panu Vlkovi břídil.

          To se mi líbí

        • Josef K, napsal:

          Vlkův článek jsem četl. Jeden z těch, pod které bych se podepsal (má mnoho takových, které po prvních dvou větách dál ani nečtu). A na rozdíl od Slima v bodě šest žádné sporné věci nevidím. Nezasahovaly prvorepublikové represivní orgány brutálně proti demonstrantům a stávkujícím a nevraždily je ve velkém? Byli snad zastřelení méně mrtví než 5 zastřelených demonstrantů v roce 1969? A proč jen u těch z roku 1969 jde o brutalitu a zločin?

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Kdybyste se válel rok ve špitále ve frankofonní oblasti-čím byste se asi tak zabavil?

          To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.