Nepřesvědčivý Pentagon…


Zhruba ve stejnou dobu se podařil docela nepříjemný mediální přešlap ministerstvům obrany obou armádně nejsilnějších zemí – Ruské federace i USA. Vycházím z toho, že ruského přešlapu se ochotně ujmou tuzemská masmédia (šlo o nepříjemný lapsus, kdy místo vlastních družicových snímků kolony islamistů podporované Američany, použili sekvenci z počítačové hry – což sice amíci dovedou také, ale… Sice se omluvili, že to provedl civilní zaměstnanec, ale…).

Proto se spíš věnuji poněkud jinému mediálnímu přešlapu Pentagonu. (překl.)

 Šéf Pentagonu James Mattis se rozpovídal. Když na frontách všecko nejde nejlépe, přichází na pořad kecy a hollywoodská představení. Mattis vyprávěl o svém vidění situace v Sýrii, o dodávkách ruských protiraketových systémů S-400 Turecku, okomentoval manévry úderného seskupení tří amerických letadlových lodí v blízkosti Korejského poloostrova. Je to komické, ale podle jeho slov to byla OSN, kdo povolil Američanům operovat na syrském území. Formulace by se měla dostat do kapitoly „o drzosti“ učebnic diplomacie: „OSN oznámila, že v podstatě můžeme pronásledovat IS. A tak jsme tam, abychom je zničili“. K čemu ty rezoluce vlastně jsou? USA jednají v jejich duchu. Jim to v podstatě povolili… A pokud to je bez povolení?

Tuto otázku by si měli ruští diplomaté vyjasnit u generálního tajemníka OSN. Svoje vojska se teď Američané ze Sýrie stáhnout nechystají. Přesněji řečeno čekají, až „ženevský formát začne nést své ovoce“. Pokud přeložím Mattise, tak amíci budou napadat mírový proces, aby mohli v Sýrii zůstat. Vojáci USA se budou tvářit, že hlídají, aby v arabské republice nevyskočil IS 2.0, ale hlídkovat ve svých zónách deeskalace budou také? Tato novinářská otázka zřejmě Mattise překvapila. A skutečně, proč vynakládat peníze na patrolování míst, kde i tak operují proameričtí bojovníci? A že Rusové svoje zóny deeskalace patrolují? Ale zóny jsou přece různé…

Ve věci dodávek ruských S-400 Turecku: Pentagon se nejspíš smířil s nevyhnutelným. Na Erdogana se zatlačit nepodařilo. Teď Mattis prohlašuje, že zakoupení ruských s-400 je suverénním rozhodnutím turecké vlády.

Nakonec manévry seskupení letadlových lodí v blízkosti Koreje. Mattis si zahrál na policistu, který ohradil místo činu zákazovou páskou, když řekl: „Slyšel jsem o třech letadlových lodích. My se nechystáme vysílat žádné důležité signály. Je to obyčejná věc. Jistěže je můžeme shromažďovat ve skupině“.

Takže: -rozejděte se, tady není nic k vidění… Nicméně, hollywoodští režiséři jsou jiného mínění. Nevzhledného policajta přemalovali a ukázali efektní záběry z ptačího pohledu. Tři jaderné letadlové lodě jedou v parádním tvaru po vodní hladině zalité sluncem, na loděmi přelétají bombardéry a stíhačky… To přece žádný signál nedává. Obyčejný, náhodný píár.. (o to náhodnější, když na následujícím snímku říkají, že k takovému seskupení dochází poprvé za posledních 13 let… – pozn.překl.)

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=PABlVzeldaM

Obecně vzato, mělo by ruské zamini na Američany zatlačit. Nepřesvědčivá prohlášení o Sýrii, kapitulace před Erdoganem a koketování kolem manévrů v blízkosti Koreje: – to vše je jaksi nepřesvědčivé…

Zdroj: http://politikus.ru/events/101511-neubeditelnyy-pentagon-mettis-podstavlyaet-ssha.html

 

Překlad: 171115

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

52 reakcí na Nepřesvědčivý Pentagon…

  1. NavajaMM napsal:

    Pred dvomi dňami som zachytil správu o telefonáte Putina so Zacharčenkom a Plotnickým z DNR a LNR. Teraz po Hrochovej správe mi to zapadlo do mozaiky.
    https://www.unian.info/war/2245766-kremlin-reports-about-putins-phone-call-with-dpr-lpr-leaders-on-pow-swap.html
    https://dan-news.info/en/politics-en/putin-zakharchenko-hold-phone-call.html
    Márne lovím v pamäti, Putin ešte s nimi asi ešte nikdy netelefonoval priamo a tentoraz to podľa oficiálnej verzie bolo kvôli výmene zajatcov s Ukrajinou. O telefonáte informoval ako prvý Kremeľ. Zároveň si dali záležať, aby si novinári všimli, že Kremeľ už nehovorí o „samozvaných republikách“, takže jasne ide o gesto do USA, že aj Rusko má kde pritvrdiť.

    To se mi líbí

  2. Slim napsal:

    OT, TECHNICKÁ.
    Pro ev. příznivce opery poznamenám, že ART zítra dává Verdiho Maškarní ples. Ještě s Pavarottim, Metropolitní 1991. To je opera k poslouchání, nezmeškejte

    To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Dík Hrochovi za překlad. Situace se přiostřuje a nemám z toho dobrý pocit. Někdy mě dokonce napadá, že ty statisíce mladých gynekologů a atomových vědců připlouvajících do Evropy, budou využity pro vojenské účely směrem východním. Rád bych se mýlil.
    Ale zanechme těchto ponurostí. Máme svátek a vzpomeňme na den, kdy jsme se konečně dopídili ke svobodě a k banánům, kolem kterých se točí celá vyspělá civilizace. Jsem pecivál, ale na tento významný den jsem se chtěl překonat a odjet se poklonit ke hrobu studenta Šmída. Dokonce jsem si k tomu účelu půjčil navigaci, protože my z řepákova se v Práglu nevyznáme. Bohužel jsem zjistil, že jsem internetové jelito, páč si neumím vygůglit, na kterém to hřbitově dotyčného hrdinu hledat. Takže, alespoň tichou vzpomínku.

    To se mi líbí

  4. Ahele napsal:

    Zdánlivě mimo téma, ale myslím, že to sem zapadá jak poklička na hrnec .
    http://outsidermedia.cz/jak-moskva-a-washington-vodi-za-nos-evropske-kraliky/
    Mně to ovšem pobavilo víc než naštvalo…..

    To se mi líbí

  5. Hudec napsal:

    Nu, není to k tématu, pardon, ale kdo by si dnes nevzpomněl, jak spoluvytvářel dějiny.
    Takže to, s vaším vynuceným svolením, pojmu jako fejeton. Kdo nechce, ať nečte a přeskočí.

    Pro mě začala Velká listopadová kapitalistická revoluce vlastně už v říjnu. Takové zmatení měsíců má historickou tradici, že. Na členskou schůzi KSČ v říjnu 1989, která se konala jako vždy od 07:00 ráno v jakési polosuterénní zasedačce naproti přes ulici proti budově Čs. rozhlasu, jsem přijel jako vždy pozdě, neb jsem to měl z Moravy, kde jsem byl ve vyhnanství, daleko. Když jsem vstoupil do místnosti, svítilo se svíčkami kvůli jakési poruše elektřiny a já zvolal svým dramatickým barytonem: „Čest práci, soudruzi! To už jsme zase v ilegalitě?“, což vyvolalo bujaré veselí přítomných parteigenossen. Po schůzi jsem byl podroben kritice předsedajícího (jehož jméno jsem už dávno zapomněl), ale nic dramatického, a po redakční poradě, vyfasování bloků na benzín a dalších nezbytností jsem odpoledne zase odjel k vinicím a pálenicím na východ. Mimochodem – tahle základní organizace (ZO) KSČ se už nikdy potom nesešla…..

    Do matičky stověžaté jsem se vydal znovu až 17.listpadu 1989, byl to pátek. Ráno jsem dorazil z tehdy ještě Gottwaldova do své rodné pražské redakce na Vinohradskou, vykonal něco pracovní a organizační činnosti a (bohužel) zanechal svůj služební vůz Škoda 105 bílé barvy, SPZ ADC-81-48, v rozhlasových garážích na jakousi opravu (čerpadlo?) a v 16:48 jsem nic netuše odjížděl z tehdy ještě Hlavního nádraží rychlíkem ČSD směr Plzeň, neb jsem nastupoval týdenní dovolenou.
    Druhý den večer, tedy v sobotu 18.11.1989, jsme s mojí Labutí vyrazili na premiéru jakési činohry do (už neexistujícího) Komorního divadla. Ono 19:00 a nic, ono 19:15 a nic, ono 19:25 a nic. Dochvilný Hudec už nasraný, Labuť ho krotila („klid, to jen někomu prskla spodnička nebo nemůžou najít cylindr hlavního hrdiny nebo tak něco“), když tu náhle před oponu vyšel v městysi tehdy populární herec Pavel Pavlovský (který ovšem v tomto premiérovém kusu nehrál), začal vykládat co se včera přihodilo v Praze, a že herci vyhlašují stávku. Leč protože si váží nás, premiérového publika, tak toto představení ještě odehrají, a stávka začne hned po posledním předpokládaném potlesku. A teď že pauza na uklidnění a začneme ve 20:00.

    Dole v parteru začal někdo zpívat hymnu, leč přidalo se k němu jedinců jak do mariáše.
    „Ježišikriste,“ zvolala moje Labuť, „to je Franta Juřička. Já už to opakovat nechci.“ Franta byl bývalý rozhlasák, osmašedesátník, řekl bych „disident, ale přesto slušnej člověk.“ Labutin kolega ze srpnových dnů 68 a kamarád, postupně i můj. Seděl na Borech s Humanitárním bombarďákem, snad i na jedné cele…

    Není krátkých historek a tak malá odbočka. Plzeňský rozhlas byl posledním, který v srpnu 68 vysílal svobodně. Moje Labuť byla tehdy mladičká hlasatelka a v rodinném archivu máme uloženou její (skoro)celostránkovou fotografii z Paris Match, kterak (s cigaretou v ruce!) hovoří v hlasatelně do mikrofonu. Mondéna….Titulek zněl „Hlasy, které již umlkly“ 🙂 . No, ještě pořád ne……

    Ale zpět do divadla. Odkráčeli jsme do divadelního baru (kde bylo za chvilku nahuleno k nevidění) a dali se do řeči s jakousi Labutinou kamarádkou a jejím manželem. To byl matematik/fyzik ze Škodovky, jmenoval se Jurečka a tvářil se velmi nepřátelsky, když Labuť řekla, že tuhle hysterii nemá rád a já to komentoval, že jsem přišel na dívadlo a ne na tyjátr. Tenhle Jurečka byl pak velký ódeesák, viz: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Jure%C4%8Dka.

    Nu a bylo představení a potlesk a stávka a dál už je to jiné povídání, neb když jsem po týdenní dovolené v šumavských hvozdech přijel zase do Prahy, byl to už jiný svět a ten starý se, jak už to bývá, nikdy nevrátí.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      No pro mě to žadný svátek není,už v té době jsem nevěřil že to bude něco převratného pro obyčejné lidi.Už co kolem mě se cpalo do popředí ty bojovníci za svobodu věčinou jen kecalové a nemakačenkové.Po pravdě očekávaní bohužel předčila skutečnost v mnoha směrech vhorším.Ano je to svět pro mnohé velkých možností,svět cinkajících zlatáků to mě nikdy neoslnilo.NEBÝT 50 LÉTA bylo by pro mě to minulé mnohem lepší,jenže byli chápu že právě proto plno lidí to vidí jinak MĚ A MÉMU OKOLÍ 50 LÉTA NEUBLÍŽILI,dlouho jsem ani nevěřil že se tak činilo.Svoboda je něco jako muška zlatá,pro každého je něco jiného. mnohdy znamená nesvobodu jiného,absolutní spravedlnost není,jen určitá vyváženost ale to už je uhel pohledu.Všechny řeči o svobodě je jen plané kecání,věčinou jen zástěrka za nákým učelem

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        A doplnil bych ,je o mě známo že Babiše nemusím ale ty keci jak on je právě hrobař svobody je přesný doklad co jsem myslel kecy o svobodě zvláště když je známo co jsou zač ty lidé co to pronášejí

        To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            citace

            „A Dušek to rozehrál moc ošklivě, to bylo, to šlo strašně, protože, co je to obyčejnej Čech, pro kterýho dělá Paroubek politiku? No to je přece vepřo, knedlo, zelo a v podstatě je třeba všechny zavřít, nakopat do prdele.“

            P.S.: a najednou je význam těch slov zcela jiný.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Jiný? V čem jiný?

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                to co jsem vložil je citace z rozhovoru pro časopis Lui.

                takže „všechny zavřít“ a „nakopat do prdele“ se nevztahovalo na ty obyčejné Čechy,ale na názory těchto lidí k „té jiné“ skupině lidí.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Asi to chápeme každý jinak. Protože mně z toho jasně vyplývá, že „obyčejný Čech je vepřo knedlo zelo a ty je třeba zavřít a nakopat“.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                určitě to chápeme každý jinak.

                protože mě z toho zase jasně vyplývá,že obyčejný Čech by tu 4% část zavřel a nakopal do prdele.
                nikoliv že by měli být zavřeni a nakopáni ti obyčejní Češi.

                víte pane Bavore,v té citaci byl zmíněn Dušek,ten rozhovor pro Lui se uskutečnil těsně po těchto Duškových výrocích.

                „Homosexuál Žaluda drží s homosexuálem Slamečkou, homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka (Gustav Slamečka je ministr dopravy, Jan Novák šéf úřadu vlády pozn.red.). A na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet, a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy,“ řekl Dušek

                Vše korunoval výrokem, že se na půdě Českých drah „bojí ohnout pro tužku na chodbě“. „Já tam chci založit spolek čtyřprocentní menšiny heterosexuálů, abychom měli rovné příležitosti,“ hlásal Dušek.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Byl také zmíněn Paroubek a obyčejný čech, pro kterého Paroubek dělá politiku. A dál je to jasné. Nic o 4%, ale o v-k-z, které je třeba zavřít.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              dokáži si tu vaši jistou vysvětlit jedině tak,že to je předvolební kampaň.

              To se mi líbí

      • peter. napsal:

        „…Už v té době jsem nevěřil,že to bude něco převratného pro obyčejné lidi…“
        Pre obyčajných ľudí to bolo teda ozaj niečo prevratného!Prevrátilo im to život…takto:
        http://www.noveslovo.sk/c/K_vyrociu_Neznej_v_pamati_zalistoval

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Tohle vyšlo už včera na oficiálním účtu Min.kultury

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Tož, včilkej já nevím, ke kterým se já mám počítat? Neandrtálec nebudu, ti vymřeli. Alespoň to jsem se kdysi učil. I když!!! To bylo v době, kdy se učil jiný dějepis. Tehdá se třeba učilo, kdo nás osvobodil od Dolfy a Německa. Dnes jsou ti osvoboditelé nepřátelé až za hrob. A Němci jsou bratři. Dokonce jsme wehrmachtu, pardon, bundesfehru, předali pod velení své vojáky. A ti jsou na hranicích státu, který nás osvobodil před likvidací. Ale, prý, někteří by přežili, jen by byli přesídleni do Patagonie. Já sice nevím, kde to je a ani nevím, jestli tam má strejda gůgl signál. A vůbec, učit dnes dějepis je vo hubu. Je mnoho tragedií. Mně třeba došel Modrý portugal a musím přejít na domácí meruňkovici. Nemám to lehké a doufám, že soucítíte se mnou.

            To se mi líbí

      • taras2 napsal:

        tata: „Už co kolem mě se cpalo do popředí ty bojovníci za svobodu věčinou jen kecalové a nemakačenkové.“ – no právě. Já byl za bolševika takovej skorosoftdisident (dvakrát mě za politické kecy vykopli z práce), ale když jsem na vlastní oči viděl, co to je za póvl, ti noví demokratičtí hrdinové, plynule jsem přešel do disentu proti novým pořádkům. Jednou disident, navždy disident.

        To se mi líbí

  6. Miluše napsal:

    Včera jsem slyšela mluvit jednu učitelku dějepisu (bylo to, myslím v Událostech) o tom, jak už i dnešní školní mládeži rok 1989 nic neříká, nekoukají prý ani na TV, ani nečtou. Události, které prožili jejich rodiče, neznají. A tak alespoň jim pouští ukázky z českých filmů jako Pupendo, Báječná léta pod psa apod. Má to těžké, historie ta novodobá se špatně učí, pokud nejsou osnovy. 🙂

    Rodiny se nescházejí, aby si vyprávěly. V naší velké rodině byli strýcové (dvojčata), kterým nacisté zavřeli vysoké školy – reakce na smrt Jana Opletala. Tak jsme se my neteře a synovci o tom dozvídali. Techniku, kterou studovali, už potom nedokončili. Ale byli to šikovní chlapi,a tak se uplatnili v různých oborech. Reálka a pár roků na technice jim dalo výborný základ. Moc na ně ráda vzpomínám, uměli vytvořit dobrou náladu, byli to výborní sportovci.
    Takové rodinné sešlosti je třeba pěstovat a vyprávět životní příběhy mladým (pokud zrovna nekoukají do svých mobilů).

    Je válka … Jiří Orten (1919 – 1941)
    Je válka, bratříčku, a prší na mne rány,
    dláždění krvácí z mých ošlapaných pat
    a dveře hostinců jsou právě zavírány
    večerem z nejhořčích , které má listopad.

    Byl jsem dnes daleko, mlhou jsem tiše chodil,
    nikdo mne neviděl, nikdo mne nepotkal,
    přítel, jejž hledal jsem, se ještě nenarodil,
    je dosud před sebou a mnohem dál, než dál.

    A teď jsem zase tu, píšu ti tato slova,
    z pera je setřesu a potom půjdu spát,
    oči mi uzavře samota ocelová
    večerem nejhořčích, které má listopad.

    To se mi líbí

  7. bob napsal:

    Dneska jsem slyšel z nějakého rádia ……studentská revoluce…Asi kvůli tomu chudákovi (virtuálnímu) Šmídovi.
    Já mám vzpomínku na jednoho tehdy významného a i dnes angažovaného studenta,
    Když byla asi třetí Letná a já se ptal, jestli jde, tak pravil, že ne, že je zima…

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A dobře udělal. Já jsem jednou v té zimě šel a pak jsem to odmarodil, ani stávkovat jsem nemohl.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Já jsem také jednou byl. Pak jsem zjistil, že jsem debil. To, když vyšla knížka M. Dolejšího Analýza 17. listopadu. Možná mě omlouvá ( a mnohé z nás ), že jsme neměli informace. Proč to i po letech nedošlo mnohým z nás, je mně záhadou. Ale znám člověka, vzdělaného s obrovským přehledem v daném oboru, který v soukromí přizná, že si také naběhl, ale veřejně havluje až do skonání světa. Napsal jsem havluje, ne hajluje. Je to drobný detail a mohlo by to někoho svést k nějakým nekalostem. Nicméně je otázka, kolik těchto vědátorů si připustí, že šlápli do trusu a následně netvrdili, že je to turecký med. Pro ně to asi bude problém.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Jo jo – asi asociace. Já musela zacouvat a přečíst znova. i když de facto – …….. si to mnozí vysvětlují stejně

          To se mi líbí

  8. blbíš napsal:

    Výstraha:
    po přečtení tohoto textu se může čtenářům, který sou chabrus na nerva či žaludek, udělat blbě!!!

    Stařec a monitor, a neb, jak lehce se člověk stane sprosťákem.

    Nepředpokládám tak úplně, že všici tady máte alzheimera, proto doufám, že si někdo z vás vzpomene, jak sem si kdysi stěžoval, že mi vodešel monitor, že byl docela drahej, že měl barvy jak fík, že byl velikej a že sem byl přesvědčenej, že za všechno můžou ty zkurvený kurvítka, co je tam DELL úmyslně montuje tak, že po záruce dojde k „neopravitelný“ závadě, která nutí blbíše na celým světě přispívat měrou nemalou k rozmnožování planetárního elektrošrotu!
    No tak si tedy přečtěte tohle:
    https://ekonomika.idnes.cz/kazitka-spotrebice-zakaz-evropska-unie-fcm-/eko_euro.aspx?c=A171110_091856_eko_euro_pas
    No, a protože sem šetřivej, tak nerad vyhazuju věci, proto sme byli s kamarádem nuceni sednout a projet dostupný světový odborný diskusní fóra a ejhle, nebyl sem sám, komu stejnej monitor záhadně vodešel. Prostě nešel už zapnout. Kamarád zapojil svoje měřáky (z dob, kdy coby už vodkvetlej playboy záměrně stavěl velice silný zesilovače a reprobedny s cílem nachytat na hlasitou produkci co nejvíc mladinkých slečen a uvádět je co nejrychleji a nejsnadnění do vodorovných poloh za pomoci takovejch pecek, jako byla, tuším, že kolem roku 69, dosud nepřekonatelná vzdychovka Gainsbourga a jeho milenky Jene Birkin – Je T´aime pro jejíž nevoddiskutovatelnej erotickej náboj byla někde nějakej čas dokonce i zakázána – https://www.youtube.com/watch?v=k3Fa4lOQfbA ) a kdysi na ČVUT FE nabitý znalosti, já zase přidal neutuchající tok nadávek (avšak bez erotickejch nábojů), oba dohromady zlatý ručičky a ejhle, monitor opět naskočil (avšak, bez jakýhokoliv erotickýho vzrušení). Výsledek se sice dostavil, ale bohužel, spočíval ve velice složitým, avšak důmyslným postupu zapínání monitoru. Zkusím vám ho, přátelé, popsat, abyste názorně viděli, jak českej člověk je nezlomnej, ale zároveň, jak snadno se stane zcela sprostej a taky proto, abyste v den zavedení kapitalismu u nás nezapomněli, zač je toho loket a přišli na jiný myšlenky.

    To zapínání spočívalo v synchronizaci po sobě jdoucích úkonů, která se navíc musí provádět v jednom časovým okamžiku – řekněme v jedný milisekundě. Ty úkony jsou následovný:
    1) přiložíte ucho k zadnímu krytu monitoru (to proto, abyste slyšeli ten zpropadenej větrák v monitoru)
    2) uchopíte konektor napájení, kterej je zastrčenej v monitoru
    3) vytáhnete konektor z monitoru a zároveň posloucháte, kdy doběhne větrák v monitoru
    4) jakmile větrák přestane větrat, tak ihned (právě v oný milisekundě) zastrčíte konektor opět do monitoru.
    Ptáte-li se, jak sme na to přišli, tak odpověď zní po ajťácku, ani se neptejte!

    A teď k jednotlivým úskalím onoho zapínání:
    Bod 1)
    zvládne i debil ovšem až na mě, protože sem hluchej! Tak tedy co? No, bohužel nezbejvá nic jinýho, než že postupně k monitoru přivoláváte všechny slyšící rodinný příslušníky, s kterejma se ale taky záhy postupně rozhádáváte, protože nejsou schopný pochopit, že uslyší-li utichnutí větráku uvnitř monitoru, musí vám to OKAMŽITĚ signalizovat v oný milisekundě, kterou vy potřebujete právě pro zastrčení konektoru do monitoru – viz bod 4). Takže místo aby signalizovali a reagovali přesně a OKAMŽITĚ, tak se vod nich dočkáte hlášek typu: počkej…já nic neslyšela… a kde to má jako vlastně hlučet apod. Takže není divu, že po vyčerpání zásob všech slyšících členů domácnosti zjistíte, že máte nerva na pochodu, třes vod vzteku a sucho v hubě, že se o vás pokouší ten mojí felčarkou diagnostikovanej infarkt, co sem prej prodělal v minulosti, že s váma doma už nepromluví ani mamlasové, co si klidně leží na vyhřátý podlaze a maj vás i s tím vaším monitorem na háku s takovým nadhledem, jako maj na háku po celej rok chytání myší v širokým vokolí pro kontinuální přísun jejich Whiskasu a že naopak ste to vy, kdo zase bude bez teplý večeře.
    Bod 2)
    zvládne i neslyšící debil i bez členů rodiny a mamlasů
    Body 3) a 4)
    už ovšem nezvládne každej debil, neboť když větrák doběhne, na to potřebujete právě onu součinnost slyšícího, ale alespoň trochu normálního, člena rodiny (v mým případě neřešitelnej problém), pak potřebujete ještě právě onu milisekundu, kdy na povel slyšícího člena rodiny neobyčejně hbitě a mrštně vysunete a opět zasunete konektor napájení do monitoru! A to jak tak tipuju, zvládnu v celých Sudetech pouze jenom já sám.
    A protože přece jenom vobčas vyžaduju i teplý večeře a hřejivý lidský slovo, tak sem vyloučil k zapínání monitoru používání slyšících členů rodiny pro jejich značnou nespolehlivost až nepoužitelnost a do zadního krytu sem raději navrtal otvůrek pro osazení maličkatýho LED světýlka – tzv. hluchavku(neplést si to s doutnavkou!), který bezpečně oznámí doběh onoho tichýho ventilátoru, aniž byste potřebovali sluch či jinýho zcela nepoužitelnýho člena rodiny!

    Ale pozor, to není všechno co vo zapínání kurvítky zkurvenýho monitoru musíte vědět. I po bravurně provedenejch úkonech 1) až 4) nemusí monitor vždy naskočit, pokud jeho teplota se nerovná teplotě „studeno“, nebo ještě lepší „mrazivo“. Pokud teplota monitoru je „teplejší, než studeno či mrazivo“ pak platí, že úkony 1 až 4) jsou zbytečný a to i v případě, že by byly provedeny hbitě a mrštně včetně součinnosti alespoň trochu použitelnýho člena rodiny či perfektně signalizující „hluchavky“! Nebyly by to český (speciálně pro Rosťu a Navaju a jim podobným – kladu důraz na přídavný jméno – český) mozky, kdyby nepřišly na další vychytávku, kterou propojily, jak jinak, než s osobním užitečnem. Pokud monitor nemá teplotu, jak bylo výše již naznačeno, tak se monitor opatrně vynese před barák na mráz a spolu s lahvovým pivem se obé cca ½ až 1 hodinu chladí za neutuchajícího všeobecnýho očekávání. No, a když všechno konečně má poživatelnou teplotu a řádně vše zkontrolujete, hlavně to lahvový, a členové rodiny sou mimo dosah(!!!) vaší paže, tak přikročíte k provádění úkonů 1) až 4) tak, jak bylo výše již popsáno. A protože k tomu musíte mít onu neobyčejnou mrštnost a šikovnost co mám v celých Sudetech pouze já, tak tipuju, že po 50 až 150-tým pokusu takovýho zapínání se vám podaří monitor možná opět nažhavit k vaší spokojenosti.

    Nejhorší na tý věci ale je, že kamarád přišel na to, co na tom plošňáku, na kterým je integrovanej veškerej „mozek“ monitoru, dělají ony zkurvený kurvítka a když se pídil po těch halířových součástkách, tak narazil na webu na jednoho týpka z Austrálie, kterej popisoval anabázi s DELLem, jak jim napsal, že sou podvodníci a ať koukaj poslat pár halířovejch součástek, který by si on chtěl přepájet do toho plošňáku a že jim na oplátku pošle ty jimi zabudovaný zkurvený kurvítka. A u toho kapitalistickýho DELLu padla kosa na kámen, že jako voni si nejsou vědomi, že to oni by nikdy svýmu zákazníkovi neudělali, že jim de o dobrý jméno, prostě hromada ble-ble-ble sraček, ale součástky žádný neposlali, že to voni zase né a jak by k tomu DELL přišel, kdyby takhle si každej vopravoval něco doma a nechtěl od něho kupovat stále a stále nový krámy. Dejte si to do souvislosti s naftovejma motorama v USA a jak tam VW platí jak mourovatej, protože podváděl!!! Tenhle byznys funguje v EU co EU stojí (vlastně celosvětově) a ticho po pěšině! Ale protože se zřejmě ozejvá stále a stále víc blbíšstva a voni furt vymejšlej ty svý žárovkový, vysavačový a elektroautomobilový kraviny, tak aby jim prošly, tak sou tak neskutečný, že dou najednou bojovat s tím, co těch 20 let záměrně přehlíželi v zájmu tý výrobní svoloče a tak se stalo, že zamořili planetu elektrošrotem, kterej je tak obrovskej, že už žádný žárovkovný a vysavačný tomu nemůže vůbec pomoci.

    No a ptáte-li se, jak se mi sem do toho připletl jistej viceguvernér = vícekurvitel? No asi proto, že ty zkurvený kurvítka ve mně asociovaly právě jeho samotnýho z toho Hudcova minulýho příspěvku z HN, jeho tam psaný názory na migraci. Jak mi furt nejdou z palice ty jeho neskutečně drahý skopičiny, kterejch se dopouštěl v ČNB, a jak to všechno se mi v hlavě smíchalo až ták, že to nakonec dává jistej smysl právě v porovnání s těma zkurvenejma kurvítkama mýho monitoru. Nechám na ctěný úvaze čtenáře, když to přelouskal až sem, aby posoudil podobnost čistě náhodnou, kterou představují zkurvený kurvítka a činy zkurvenýho vícekurvitele ČNB a nyní i vícekurvitele EU pro náš život. Ta podobnost čistě náhodná je tak zarážející, že není pochyb ani o tom, v jakých zájmech vícekurvitelé a zkurvený kurvítka vlastně makají.

    A víte, čeho lituju úplně nejvíc? Že nemůžeme namontovat alespoň do těch našich vícekurvitelů v EU taky nějaký zkurvený kurvítka, který by je s konečnou platností zkurvily tak, aby nám už nemohli kurvit náš život. Takhle je, bohužel, kurví pouze vejplata z Bruselu a to tak, že jim dává křídla kurvit dál kde co.

    P.S.
    no to sem tomu zase jednou dal, prej kazítka!!!

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Priateľu, ďakujem za túto večernú rozprávku a hlásim, že sa mi neurobilo blbo od žalúdka ani od nervov, naopak, mám zo svojich bývalých či budúcich spoluobčanov veľmi dobrý pocit, asi ako tie tri členky okrášľovacieho spolku v Polnej, keď Francin vyšvihal Hrabalovu mamu po zadnici.

      PS: Už chápem, prečo posledný svetový polyhistor Cimrman musel byť Čech.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Jak říkával klasik „VYDRŽAŤ“ v Bruseli už funguje komise, co má vypracovat směrnici proti kazítkům a taky proti nárůstu elektronického šrotu. Ju a taky zajištění dostupnosti náhradních dílů. Šikmoočci prý sice remcají ale proti nedovozu v případě nedodržení výnosu ejůnijské komise nic nenadělají. Já se to pokusím najít. Akorát máte smůlu, že ještě nevyšla.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Větší problém bude, až nebudeme dovážet od žluťásků a tím pádem nebudeme mít na co koukat. Neb to nikdo jiný, než žluťásci neumí.😲

        To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      nejsnadněji

      To se mi líbí

  9. jaa napsal:

    začíná se cosi

    https://echo24.cz/a/p2JR8/maskace-ani-zelena-mikina-do-snemovny-nepatri-vedi-to-ale-novi-poslanci?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    I když nějak nechápu – že ?nemohou ?
    zjistit kdo to byl. Takže možná ?fake?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.