A jak dál?


Je jasné, že president si sice Sobotku vychutná, ale Babiše odvolá. Na jeho místo by měla usednout současná náměstkyně, která je nominována opět hnutím ANO. Najednou se na Koaliční smlouvu pohlíží jako na závaznou (sic!) .  A co bude dál?

Přijde období přípravy státního rozpočtu. Pokud nová ministryně bude postupovat v intencích Babišova řízení MF, pak bude tvrdě bojovat o každou korunu, která by měla jít do výdajů. Bude nutit ministry, aby nejprve hledali reservy ve vlastních řadách, teprve pak bude ochotna pustit chlup. Pochopitelně tím vyvolá hněv ministrů a může dojít až k takové situaci, že najednou začne vadit, že byla Babišovou náměstkyní  a že je v jeho vleku, že jí Babiš radí, navádí a že… Kdo ví, co na ni kde kdo vytáhne, že dříve dělala nebo nedělala. A opět tu bude snaha o její odvolání. Tentokráte ovšem v situaci, kdy bude probíhat příprava rozpočtu ne jako cvičení, ale naostro.

Bude na vině opět Babiš?

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

31 reakcí na A jak dál?

  1. jaa napsal:

    nejlepší bude se na to vyčápnout


    a alespoň na chvíli vypnout. Pozorovat ty prcky je balzám na duši

    To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Jak dál no postupně se dopracovat aby ovčani dali ČSSD těch 16 % no a to je vše.Pro Bohúša je to udržet se ve vládě a mít potřebnou imunitu.
    Pro Andreje je to mít Bohúša v hrsti a nemuset na férovku vystupovat proti „Dienstbierovcům“ ale sehnat si někoho na tu špinavou práci.
    Prostě na podzim až se budou znovu rozdávat karty tak urvat těch 32 – 35 % a převzít k MF a MO i MV.
    No a pokud se zadaří tak více jak 3/5 většinou naohýbat ústavu ve prospěch státu jako své firmy.
    To jak dál je jasné ale jak tomu zabránit, tak to prozatím bohužel ještě nevíme.

    To se mi líbí

  3. K-k,. napsal:

    Však už kvičejí, že tu Schillerovou ne http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Stanjura-zuctoval-s-ministrem-financi-Kdyby-mel-Babis-trochu-cti-v-tele-487561 Kdo kvičí? No pochopitelně Stanjura z ODS a Kalousek – vzor to slušnosti a poctivosti.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tak jsou rychlejší než jsem čekal. Ale ono je to jedno. Oni by nejraději, aby tam bačoval Kalousek.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Podľa mňa, tým demaskujú svoje ciele. Pôvodne to vyzeralo, že vadí osoba Babiša, ale takto začína byť jasné, že niekto potrebuje dostať svojho človeka na MF.
        Toto bez vypovedania koaličnej dohody nepôjde, ale kto vypovedá koaličnú zmluvu, preberá zodpovednosť za krízu. Nedá sa nič robiť, Čierny Peter ostane Sobotkovi.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Asi to s tím Bakalou bude pravda. Potřebují tam dostat „svého“ tedy prosobotkovského a bakalovského člověka.

          Líbí se 1 osoba

        • kočka šklíba napsal:

          Ano proto jsem psala, že Babiš jí zřejmě nevypoví, nebo že jí proto nechce vypovědět, i když je to cár papíru. Protože pak by tam mohl vlastně kdokoliv. Ale myslím si, že Sobotkovi jde i o to tam dostat svého člověka, takže to ještě bude možná zajímavé.

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Demaskuje se jak útočník v okamžiku střelby, tak obránce když eliminuje snipera.
          Někdejšímu řediteli ÚOOZ a současnému náměstku celní správy Robertu Šlachtovi možná hrozí stíhání. A to kvůli údajně neoprávněným jízdám služebním vozidlem z loňského června.
          Případ bude posuzovat Generální inspekce bezpečnostních sborů.
          Zde si myslím že Andrej a jeho lidé (zaměstnanci jeho firmy „státu“) neuspějí, protože manipulační sila s jakou pracují „Dienstbierovci“ je téměř dvojnásobná.
          Myslím si že Andrej půjde ohledně OKD ma dohudu a velice rychle ustoupí, naprosto stejně jako před „Dienstbierovcí“ uteklo KSČM.

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          To víte že nezůstane protože to mají „Dienstbierovci“ opravdu promyšlené.
          http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Krize-pokracuje-Sobotka-odmitl-jmenovat-Babisovu-favoritku-Schillerovou-487838

          To se mi líbí

  4. vonrammstein napsal:

    Samozřejmě, že ji Babiš bude řídit a ovlivňovat. Byl by blázen, kdyby ten zlatej důl pustil z ruky.

    To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Tak toto se povedlo.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-Ceskem-rozhlasu-prepocitali-demonstranty-z-Vaclavaku-Nebylo-jich-30-tisic-ale-8300-A-Safr-se-neudrzel-Je-mi-z-vas-na-bliti-487560
    Divá Bára zahrála životní roli a v milionovém Práglu nedošla ani komplet celá Pražská kavárna.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Snad si ANO nemyslí, že Bohouš Sobotka bude zasahovat proti tomu, co mu těžce vyhovuje a co si možná i sám objednal? 🙂

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Není to pro Bohúša nic tak strašného co by se nedalo pomocí Dienstbierovců zmanipulovat ale když má nyní Bureš doklady jak a kým byl podepsán převod :

      Státního 46 % podílu v OKD v září 2004 za 4,1 miliardy korun firmě Karbon Invest, tedy třem vlastníkům v čele s Viktorem Koláčkem.
      Jenalo se o celé OKD, kam kromě dolů patřilo i 44 tisíc bytů a železniční nákladní dopravce.
      Kde o pár měsíců později toto „prodali“ za 10 miliard korun společnosti spoluvlastněné miliardářem Zdeňkem Bakalou.
      Výsledek tohoto převodu je znám.
      1) Krajský soud v Hradci Králové v případu údajného tunelování ostravské důlní společnosti OKD všechny tři obžalované zprostil viny. Před soudem stáli bývalí majitelé OKD Viktor Koláček a Petr Otava a někdejší místopředseda představenstva dolů Jan Przybyla.
      2) Suma sumárum prý vydoloval Bakala z OKD přes sto miliard.
      To nejhorší pro ČSSD ale je, že „čisté znění dokladů dokumentů a smluv“ tj. o čem nevěděla ani vláda když rozhodla v březnu 2004 o prodeji koncernu Karbon Invest nyní má Bureš.
      No a navíc má i justici a to je dle mého mínění opravdu problém.
      Jediné štěstí pro ČSSD je že nemá policii, měl sice Olomoučáky ale ty mu sloučili a má po ftákách.Proto lze předpokládat pokud má Dienstbierův_Sobotka policii, tak je Andrej ve velice nevýhodné pozici, protože on musí doložit výsledky před volbami jinak tu policii po volbách nedostane.
      No a co z toho pro nás, pro plebs je důležité ?
      Velice dobře si rozmyslet jestli opravdu vyvěšujeme tibetskou vlajku za Česko proti Číně, shromažďujeme se na náměstích proti Babišovi nebo hurá na Zemana jej vychováváme k úcte a demokracii.
      Protože ten nejvyšší výkon a finální cíl manipulace je; dosáhnout takového stavu kdy plebs již není schopen si vyrobit vlastní reálný názor.
      Vzhledem k tomu že pro výše uvedenou právě se o koryto peroucí elitu, je i samotná kritika jejich právně korektních postupů nepřípustná, je dle mého mínění nezbytné ji dát na vědomí hlavně to, „že je její manipulace špatně cílená“.

      To se mi líbí

  6. oh napsal:

    Dovolím si ještě jedno počítačové OT.
    Masivní vlna ransomwaru napadla počítače v desítkách zemí po celém světě. Hlavní obětí je podle dosavadních zpráv britská služba NHS, která je s 1,7 milionu zaměstnanců pátým největším zaměstnavatelem na světě. Nejviditelnější byl dopad na zhruba 45 britských zdravotnických zařízení, které kvůli útoku v pátek musely omezit svůj provoz. Napadeny byly také počítače přepravní společnosti FedEx, operátoři Telefónica a Telekom, ruská ministerstva, včetně ministerstva vnitra, či evropské továrny automobilek Renault a Nissan.
    Ruská softwarová společnost Kaspersky Lab tvrdí, že nejvíc poškozeno je Rusko. Byl napaden tamní bankovní systém, několik ministerstev a útok směřoval i na tamní železnici.
    http://www.lidovky.cz/neklikejte-jak-se-skodlivy-pocitacovy-vir-wannacry-rozsiruje-a-co-pozaduje-1bt-/zpravy-svet.aspx?c=A170513_102400_ln_zahranici_ELE
    https://www.lupa.cz/clanky/patecni-masivni-utok-ransomware-wcry/
    Průser je takového kalibru, že MS vydal opravy i na již nepodporované systémy WXP a Vista.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.