Jan Keller-25 aneb Černá hodinka


                          Konečně se ukáže

Tento týden odhlasoval Evropský parlament jeden z nejkontroverznějších dokumentů celého funkčního období. Postoj ke smlouvě o obchodu a investicích mezi EU a Kanadou (CETA) zcela  přehledně rozdělil české europoslance. Proti smlouvě hlasovalo všech sedm poslanců za ČSSD a KSČM. Pro smlouvu zvedlo ruku svorně čtrnáct poslanců za všechny ostatní strany. Nikdo se nezdržel hlasování.

V celém sporu nešlo o to, že by jedni byli pro Kanadu a druzí proti ní. Ti, kdo hlasovali pro smlouvu, drželi se slibů, které rozdávali především lobbyisté nadnárodních korporací. Naopak ti, kdo hlasovali proti smlouvě, byli v kontaktu s kanadskými odborovými centrálami a občanskými hnutími.

Nyní tedy uvidíme, který z obou táborů měl pravdu. Povede k vyšší konkurenceschopnosti evropských zemědělců, až se dokořán otevře trh s kanadským masem? O kolik se zvětší komfort motoristů, až budou servisní služby operovat volně přes Atlantik? Zlepší se kvalita potravin poté, co dojde k odbourání údajně zbytečných byrokratických předpisů? K jak výraznému zlacinění zboží a služeb dojde po zrušení  zbylých cel? A nepochybí peníze v evropské pokladně, jestliže víme, že právě příjmy z cel tvoří jejich nikoli nepodstatnou součást?

Konečně mohou přestat věčné a neplodné spory a my se budeme moci soustředit na počítání nově vzniklých pracovních příležitostí, na registraci zrychleného tempa růstu hrubého domácího produktu a těšit se z nových šancí pro malé a střední podniky.

Pokud k těmto efektům skutečně dojde, krátkozrací odpůrci smlouvy by se měli postavit do prvních řad stoupenců uzavření podobné smlouvy se Spojenými státy. Všem Trumpům navzdory.

Pokud se ale ukáže, že přínos smlouvy CETA najdou na svých účtech jen velkoobchodníci, majitelé a akcionáři nadnárodních koncernů, slušnost by velela, aby se zastyděli ti, kdo pro smlouvu hlasovali.

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže, Černá hodinka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

39 reakcí na Jan Keller-25 aneb Černá hodinka

  1. kchodl napsal:

    Nechápu, proč Keller papouškuje tato „lákadla pro debily“, když ve skutečnosti jde o úplně jiné věci. Není to obchodí smlouva, není to o byrokracii ani o clech, ani o přístupu na kanadský či naopak evropský trh. Je to o tom, že všechny světové koncerny a banky si udělají pobočky v Kanadě, a následně budou žalovat kterýkoliv evropský stát kvůli např. omezení jejich investic, protože u nás platí zákoník práce nebo přísné normy na kvalitu potravin. Země zaplatí pokutu, protože korporát nebude moci vypouštět svinstva tak volně do řeky, jak je zvyklý v Kanadě nebo USA, protože v ČR platí mnohem přísnější pravidla. Pokuty koncernům a všežravým „investičním skupinám“ nebudou platit bruselští papaláši, ale jednotlivé evropské země.

    CETA má v sobě schovaná podobná svinstva jako TTIP, kterou naštěstí Amíci odmítli, jediný rozdíl je, že nyní se musí americké korporáty zaregistrovat v Kanadě a akce v Evropě řídit odtamtud. CETA má hodně i z oblasti šíření audiovizuálních děl, kopií pro vlastní potřebu atd. Pokud taková věc bude schválena, znamená to rezignaci na většinu evropského obchodního, pracovního, … práva. Naštěstí je docela jisté, že to nějaký parlament velké a důležité euhnijní země odmítne, čímž to skončí v koši.

    To se mi líbí

  2. vittta napsal:

    To by mě měl nějaký příznivce volného trhu vysvětlit, jak může příchod dalších konkurentů na společný trh, třeba je psáno o kanadském masu, zlepšit konkurenceschopnost stávajících účastníků trhu, navíc v situaci, kdy každý má jiné dotace.
    Tady tedy- přiznám se- poněkd tápu.

    To se mi líbí

  3. vonrammstein napsal:

    Komunisti a komunisti light se stydět neumí.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Prostě neumí, klidně se s těma minusama poserte.

      To se mi líbí

    • robe napsal:

      rytířu, přejmenujme si to podle současnosti:
      1/ komunisty vedené stbákem a dotačním a daňovým pododníkem AB poznáte snadno podle způsobu hlasování na jejich sněmech a slohu jejich tiskových prohlášení.
      2/ stará garda která se tváří že to jsou oni je jen parta strejců připravená se přidat k rozkládání – navrhuji přejmenovat na Komunita Starých Členů nebo tak
      3/ light verze – no, může být. ale ti mají přeci jen v rozkládání nějaké brzdy ..

      todle pojmenování je nutné provést, protože jen pak dává pohled do stranického i jiného tisku logiku…

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Souhlasím-s výjimkou bodu 2/. Pořád drží vlajku a inspirujou (fakt znám pár mladejch komunistů). A ti z bodu 1/ se od nich učí. Ty z dvojky je třeba vyhubit primárně. Nejdřív zabijete vetřelce-matku, aby už nemohla rodit další vetřelce. Pak teprve ty vetřelce samotný. Pokud to zkusíte opačně, jste idiot a sebevrah.

        To se mi líbí

        • robe napsal:

          jo, nebezpečí dvojky beru.
          jen mi vadí,že o jedničcce se píše jako o nějakém ANO, asi maj dobrý mimikry.

          Umíte si představit titulek: Koaliční vláda čssd, komunistů a kdu-čsl dnes schválila EET ?? A nebylo by hned jasněji ?? 😉

          To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          neviem co minusuju ten tvoj drist,odkedy svet svetom ide,vzdy to tak plati a jedine vychodisko,kde sa rodi nestastie to treba odrazu zajebat a potom dobijat plody nestastia to plati jak kurva.ja sam na sebe musel puzit a malem ma jeblo.ze so pomiesal,ja nic nemiesam, opisal a podal tu.

          To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      ja musim povedat,ze za komuny ,ked som chodil po tych obchodoch,som zral made in Czechoslovakia,pred 5 rokmi,ked som tam prisiel po slabych 4 petiletkach,som cumel jak tela,teraz ked pridem kus blzizie kuknem,co a z kade made in jeden den budem len toto zistovat a fotografovat,od zradla,cez jeans,kravatu az po klince a vagony.zobezriem si kombinezu a budem mal v somrovadle,ked budem hladat na vagonoch,aby som sa nezajebal.a AFB,tie minusy to vyzera,ze to forum tu,asi ze schuze KSC.

      To se mi líbí

  4. vonrammstein napsal:

    Současnost

    Minulost

    Fakt nedokážu posoudit, co je horší. Ale soukromej tip mám.

    To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    Che, no ukazuje se – konečně – co je vlastně ANO zač. Líbí se mi jak ČT rozmazává… jejich kiks s olomouckým hejtmanem… a hezkly… kdo ví, líbit se mu to nebude ,.,, takže ČT asi bude ?zprivatizována? nebo… se Česká televize změní na Agrofertová ČT a neejn dotace ale i poplatky půjdou do jeho kasy. chij joj první pořad po mnoha letech, které zatím sleduji takřka bez dechu….

    Jo střelili kozla se mi zdá

    To se mi líbí

  6. tata napsal:

    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/klaus-mladsi-s-babisem-muze-ods-vladnout-kdyz-budeme-mit-15-procent-28462

    zajimavé už připouští spolupráci……..jsem zvědav tyto volby nedokažu ani náhodou aspon trochu ohodnotit ani s pohledu svého,není dobré volby.Jediné co odhaduji že přesto BABIŠ v této vládě byl určitým přinosem,bojím se že se to v tom dalším ukaže jako velká chyba.Má moc diktatorské sklony a nikdo není neomylný,ovšem stšmito sklony je to oto vic nebezpečný.

    To se mi líbí

  7. vonrammstein napsal:

    Vittto, pojď si sem taky pro pár minusů, ať to všechno nevyžeru sám 😀

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      don vitta nemoze nijak ohrozit leader ship von ramstein AFB v minusoch tu,ja na tvojom mieste nevolam nikoho a este sa cudujem,ze ta minusuju,ked tvoje kuky to nezmenis ani boha,sak kazdy vie,jak AFB duma a pise a ked oni myslia,ze napises inac,to myslim skor bude slnko okolo zeme rotovat jak AFB inaksie pisat, cudujem sa,ze vobec citaju,je to asi tak,ramstein napsal a uz citaju,co zase zajebal a davaj minus,ukazem mu,ze nesuhlasim s jeho dristamy,inac to asi nebude len tak,inaksie to neude len jak pisem,ale minule som kukal do historie a tam AFB ponad 20 plusov,to nahodou mi jeblo,bo u teba jasne ,ze minus,neviem uz co presne k comu bolo napisane,ponad 20 to aj tym od zvezdy sa muselo pacit,ale neviem co to bolo…

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        To už je nějaká fobie. Něco jako když chudý záviděj bohatýmu. Nemaj koule ani na to, aby oponovali, prostě tlupa zakomplexovanejch ratlíků, co se ti pokoušej zakousnout do kotníku.
        Jo, to stádo plusů taky pamatuju, ale taky už nevím, o čem to bylo.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ja to kurva zavidim bohatym,napriklad takemu,co vyjde na nejaku skalu,ci myslou,alebo telom poda taky vykon,ze moj rozum a svaly neponimaju to zavidim a obdivujem,ale taky co myslou najebe kopku penazi,zvanou ojeb,alebo uzera,ci svalom ublizi,bo proste mocnejsi,to takych jebem do ucha,bo dnes sa hovori ma bo chytry a schopny,chytry to ten niger bolt a schopny to jerzy kukuczka.

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Hledám vhodný kontraverzní příspěvek….
      Vyser se na ně, jsou to kašpaři, kteří nejsou hodni pozornosti kultivovaného člověka.
      Né proto, že mají jiný názor, ale proto, že ho nenapíší, a jen mínusují…leckdy nick, aniž by si mínusovaný příspěvek četli.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.