Černá hodinka aneb Jan Keller-13


Spojíme se i s Malťany

Ostrovní stát Malta převzal na dalších šest měsíců štafetu předsednictví Evropské unie. Zatímco během právě uplynulého slovenského předsednictví to občas zajiskřilo ve vztahu k migrační krizi, Malta žádné problémy dělat nebude.

Na plenární schůzi Evropského parlamentu ve Štrasburku se tuto středu představil maltský premiér. Sdělil, že jeho země poukazuje na závažnost problému s migranty ve Středomoří již deset let. Během té doby dostala Malta od Evropské unie trochu peněz, jinak jí však nikdo nepomohl.

Migranti, kteří na ostrov připlouvají, chtějí směřovat dále do Evropy, zdaleka ne všem se to však podaří. Velká část zůstává na ostrově, kde je prakticky nemožné sehnat práci, a návrat domů, tedy do Libye, Somálska či Eritree není podle evropských regulí možný, nejedná se o bezpečné země.

Premiér konstatoval, že se můžeme buďto stále více zakopávat ve svých pozicích a vzájemně se osočovat, anebo společně hledat řešení. Bohužel nenaznačil, jaké řešení bychom měli společně nalézt.

Na jedné straně požadoval vyhlásit boj pašerákům lidí. Takové volání zaznívá  již nejméně dva roky. Zároveň dodal, že je třeba vytvořit bezpečné koridory, v jejichž rámci budou moci migranti přicházet, takže pašeráky k ničemu nebudou potřebovat. Také to je slyšet v Bruselu a ve Štrasburku často.

Proč zasahovat proti pašerákům, když se stejně stanou zcela zbyteční, jakmile jejich služby zastaneme sami, o tom se na slavnostních zasedáních ani v kuloárech nediskutuje.

V další části projevu premiér Joseph Muscat zdůraznil nutnost zvýšit pocit bezpečí obyvatel Evropy. Ve své řeči se nedotkl toho, zda existuje nějaká vazba mezi nízkým pocitem bezpečí Evropanů a vlnou migrace. Takto můžeme jen hádat, proč se Evropané v poslední době necítí dostatečně bezpeční.

Jeho projevu využili předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a předseda frakce liberálů Guy Verhofstadt k tomu, aby vyzvali k větší integraci Evropské unie, ke sjednocení azylové politiky a k rozhodnému boji proti terorismu.

Snad to ve spojení s Malťany dokážeme.

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže, Černá hodinka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

35 reakcí na Černá hodinka aneb Jan Keller-13

  1. bob napsal:

    Do nynějška jsem prakticky nepochopil, k čemu je předsednictví Evropské unie.
    Vlastně pochopil.
    Je za prvé k ničemu. A za druhé slouží k dělání blbců z lidí, jako aby si mysleli, jak je jejich země důležitá a jak je ta Evropská unie demokratická.
    Stejnou úlohu plní Evropská komise, Evropská rada, Rada Evropské unie…Tyto byrokratické aparáty slouží ještě jako odkladiště „zasloužilých“ politiků.
    Ve skutečnosti má rozhodující slovo Německo (Merkelová) a „fíkový list“ dělá Francie (t.č.Holland)

    To se mi líbí

  2. K-k,. napsal:

    OT: Pane Bavore, pošta… 🙂

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Šel zajíček brázdou, mošničku měl prázdnou

      To se mi líbí

      • K-k,. napsal:

        odešel druhý pokus – prokazatelně i s přílohou. Nevíte, jaká je nejlepší návnada do pastiček na trpajzlíky?

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Jo trpajzlíci – o tom mi pište. Nevíte jak se jich zbavit, aby fungovala zbrusu nová tiskárna se skener? Morduju se s tím od oběda. Fšecko v pořádku, svítí ale tisknout ne a ne> Když si vzomenu kolik tiskáren jsem za to víc než čtvrtstoletí zprovozňovala v pohodě a fčil ne a ne. potfory trpajzlíci>

          To se mi líbí

          • K-k,. napsal:

            ti moji nenažranci žerou přílohy v mailech! Prevíti mrňaví! 😦

            To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            Co je zač?

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              no, značka HP

              To se mi líbí

              • Ahele napsal:

                Sem jste se dívala?
                http://support.hp.com/cz-cs/document/c01979343
                Video s návodem je ale pouze v angličtině.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                díky ale nejsou tam xpéčka

                To se mi líbí

              • Ahele napsal:

                Tak to bude horší Win XP už nejsou pár let podporována, takže nemusí být k dispozici ani ovladače, pokud je tiskárna modernější, což bude když je zbrusu nová.
                O jaký typ přesně jde?

                To se mi líbí

              • Ahele napsal:

                Tady je ke stažení ovladač pro Win XP a tiskárnu HP Deskjet 3920
                http://www.helpjet.net/files-HP-Deskjet-3920.html

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                dle oznamů – všechno je v pořádku stažené, všechno nainstalované, akorát propojení těch dvou beden si řeklo,že nee. nebo ti trpajzlíci. A to ještě nevím co se skenerem. Fotky snad půjdou. KdYž ony ty návody jsou dělaný tak, aby si na to musel člověk pozvat servis…. aspoň se mi zdá. Takže to zase bude metoda .. pokus a omyl… a jedeme dál… 🙂

                To se mi líbí

              • brtnikvbrlohu napsal:

                Joo wokna – na ně je jedinej recept – všechno vyhodit včetně železa, skeneru, tiskárny, pořídit nové s woknama 10 a bude všechno v cajku – (na měsíc než si to natáhne nějaký upgrade) postupně přestávají fungovat i sedmičky – Mě potkala nutnost přeinstalovat sedmičky, zálohoval všechno včetně ovladačů – napřed to chtělo jinej ovladač pro kameru a pak jsem zjistil že nechoděj dva usb porty (3) – koukám – prej dej ovladač – hledal po netu, nikde nic, nakonec narazil na radu – kup zázračnej prográmek za — už nevím kolik a bude všechno OK – bez záruky, no zatím jsem ty dva štekry oželel, stačí mi usb 2 kterech mám dost.

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                To chce nový pokus. Nejprve ale spáchat z administrátorského účtu toto: Ve správci zařízení tiskárnu odebrat – bez restartu, natáhlo by se to znovu! – pak ovladač a veškerý další související sw odinstalovat, tiskárnu vypnout a odpojit z USB. Až potom restartovat počítač a při nové instalaci se přísně držet postupu z návodu – tiskárnu připojovat teprve tehdy, až k tomu instalátor vyzve, jinak to zase nebude fungovat.
                PS: Modlitby ke svatému Billu Gatesovi nijak nepouhou, ale ani neuškodí. Proklínání firmy Horrible Problem ničemu nevadí, mlácení do tiskárny a počítače něčím těžkým a ostrým obvykle ano. 🙂

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                hmm bvb ono je to a všechno děláno na zaměstnávání a větší výdělek „službám“. Dřív se snažili o tzv. kompatibilitu a lepší využití různých komponentů. Včil každý všecko a po svém a pak to samozřejmě nefunguje. Narvou do toho mraky podprográmků, které vyžadují další a další aby to vůbec fungovalo, zářný příklad jsou videa – kontra DVD, a pakzmizení báječné věci a to ENCARTY… byl do ní zapracován ganz welt, s popisy historií a kdečím/encyklopedicky/ s online kamerami.- . Pravdou je že stará verze není kompatibilní s novými OS, takže schovávám starou bednu, s Milénii, kde to funguje alespoň jako encyklopedie. Měly velké plány, ale asi to zabral vojensko-výzvědný sektor a zabavil. . Taky zmizely:na World Live kamery . tedy jsou ale nefungují a zastoupila je reklama. Takové báječné a pravdivé věci z 90tých zákonitě musely vymizet – aby press mohli předělávat a manipulovat naše myšlení… hmm

                To se mi líbí

        • Jos napsal:

          Sněhurka.

          To se mi líbí

        • Mac napsal:

          nemáte šanci – strašně rychle se množí. Jedinou radu má švagr Obra Koloděje, který je chytá a dává je do klícky. …..a oni mu tam dovádějí!!… 🙂
          jinak přeju pevné nervy s hard- i softvérem

          od té doby, co mám nainstalovaná Okna desítky, jsem na práškách

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Hmm – desítky , tak těch se bojím jak čert kříža. To od té doby co nám je na jednom placeném školení vychvaloval ten „odborný lektor“ současně s „výhodami“ Androida. Vstávaly mi vlasy hrůzou…. Takže jsem okamžitě začala šetřit na sedmičky a půjdu je v předstihu koupit. A ty mi snad ještě nějakou dobu vydrží. Ju a skener už jede, ještě to další… cifix zatím ne a ne….;
            Jenom doufám, že pak najdu bednu nepředpřipravenou na desítky…. Oni ti pazgřivci to občas dělají.. aby ne moc prodejné prodali.

            To se mi líbí

  3. Petrpavel-zapšklý co čte jen titulky v Haló napsal:

    Doporučuji Kellerovi spojit se s Paroubkovými „Marťany“, když chce aby se něco pohnulo.
    S „Malťany“ toho mnoho nepořídí, přesněji nic.

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Inu, ale p. Paroubek je už jaksi hochpoliticky obehraná deska – jakkoli jsem ho uznával jako skutečnýho Šéfa socanů – a navíc mu hochpolitku nedoporučila jeho Paní…:-)

      To se mi líbí

      • Petrpavel-zapšklý co čte jen titulky v Haló napsal:

        Nepsal jsem o Paroubkovi, ale o Marťanech … na ty snad jeho paní nemá vliv 🙂

        To se mi líbí

  4. Petrpavel-zapšklý co čte jen titulky v Haló napsal:

    Mám rád přímou řeč :
    http://outsidermedia.cz/psychopat-na-ministerstvu/
    Nezapomeňte se podívat na tam odkazovaný vtip.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Rozpad společnosti má také svá pravidla a zákonitosti. Jako vše na světě. Důležitý není jen začátek, ale i pokračování. Neustálý pohyb do poměrů, které si nikdo neumí představit. Je to dáno tím, že soudobé „elity“ procesy neřídí, ty je jim vymkly z ruky a žijí si svým životem. Ale „elity“ si chtějí udržet moc i peníze a tak jedou na divokém býku, který je jednou shodí do propasti, co to udělá v námi je zcela nejasné. Jasné je jen to, že je nás moc, jsme každý jiný a občas i vzdělaný.
      Když anděl Marka Twaina (Tajemný cizinec) ukazoval svým mladým přátelům svět na zeměkouli, tak přiblížil lidské životy životy, pachtění a mravenčení. Když byl spektákl u konce, vzal hadr a zeměkouli pěkně se vším všudy utřel. Překvapeným kamarádům jen řekl, to není škoda, takových si kdykoli udělám co budu chtít.
      AMEN!

      To se mi líbí

  5. vonrammstein napsal:

    Malta by se především měla spojit s Kyprem a vyhnat Turky. Pak se můžem bavit dál.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Bojovat na Kypru proti NATO? To by se nemuselo vyplatit. Okupace části Kypru je zcela legální, žádné sankce. Okupace Kosova je také legální, žádné sankce. Tam má NATO/USA základnu na cizím území. Tak osvobodit Kosovo by znamenalo válku proti NATO.
      Ještě štěstí, že je to NATO tak mírumilovné.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      To je ten „populista, co nic z toho, na co lákal v kampani, dělat nebude“?
      😀 😀 😀

      Ještě zábavnější ťafka je, že zarazil federální dotace odbojným sluníčkářským městům, kde Hitlarovci schraňovali ilegální imigranty a vydávali jim doklady, platili sociálku atd.

      To se mi líbí

  6. kchodl napsal:

    Náckové po válce prchali do Argentiny, Egypta, Sýrie, Libanonu či Namibie, ti protekční do USA a Kanady. Kam budou prchat tihle – premiér Malty je zjevně jeden z těch, kteří budou jednoho dne balit útěkový kufřík, aby ho vděční spoluobčané „neodměnili“ – je ve hvězdách.

    Důvod rotace ve „vedení EUhnije“ je zřejmě podobný jako v gangu – každý člen musí někoho zavraždit, aby v tom byli všichni společně a museli držet partu. Každý musí nést vinu.

    To se mi líbí

  7. cobolik pacholik napsal:

    prisli imigranti z libie,syrie,eritrea,roboty nie je na malte,co nevadi alahista to robit nebude,najlepsie do anglie a reichu,tam najviac platia,za LHK,ked sa nemozu dostat dalej bo na malte zivoria,nemozu sa vratit domov,bo unia ma zakon,ze ked je tam nebespecne skade prisli,tak ich nemozno nalozit do prasecakov a odviest skade prisli,ja tiez nemal na letenku v najlepsich casoch pijanstva a kazdy na mna sral a americka vlada,tej hlavu nejmenej lamalo,ze zdochynam,co len dobre,bo keby mi dali, bol by som naisto zdechnul a tak som nemal vela na vyber,jak ty alahisti,bud chcipnut,alebo zacat nieco so sebou robit,bo tu roboty je,jasne nie za miliony,ale zdechnut z tych penazi,ked sa maka nemozno,jedine,ze ma nasrate v hlave.
    unia,ked malta drista,ze ma problem,ze nemozno alahistov deportovat,zajebala,ze sa treba viac unii zomknut a pomoct malte a hlavne alahistom,to take riesenie,co keby ja v svojom zivote riesil tak,uz by som davno zdechnul,jasne nemyslim politicky,ale take dumanie,ked citam o unii,umieracik uz zacal zvonit,ked anglici posli do riti a otazka casu,ked reich povie,ze jebe tiez na to,len nech mu tam dodaju dalsie aspon 5 miliony alahistov a vtedy bude uz vlozte tu uniu do hrobu tmaveho.
    neviem na co trump stavia plot za take tazke peniaze,vojakov z celeho sveta domov,to budu stali jak u nas od seba na zapadnej hranici 100 metrov a dslis sa vydaju do ulicciganov z mexiko lahko rozoznat,dat hliadkam telefonik,kde kazdy co budu kontrolovat da odtlacok a vec vybavena za tok tu nebude ani nohy,to mi pripada take riesenie s tym murom,ze ja mam sracku,bo mam v sebe nejaky virus,ale zatvaram okno bo mi taha na krize.najlepsie by bolo dat im papiere,kto ma cisty rekord a nech platia dane,vtedy naozaj plot,bude za mexicke mozole.

    To se mi líbí

  8. lacogroessling napsal:

    Já myslím, že je řešení celkem jednoduché. Stačí potopit první 3-4 čluny hned z jara, ono se to rozkřikne a další už nevyplují. Celková bilance ztrát mezi uprchlíky tak bude 100 letos, 5000 vloni, nula příští rok. Jsme ve válce, v té to tak bohužel chodí.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.