Protože Babiš


     Neustále jsem tu podezírán s nějakých sympatií k Andreji Babišovi. Ale co jsou mé sympatie a co je skutečnost nikdo neřeší. Proč? Protože Babiš.

     Ať dělá co chce, pořád je to jen proto, že z toho má on osobně prospěch. Prostě zvykli jsme si příliš personifikovat nejen partaje. A tak vymýšlíme konspirace, předpisy i zákony proti Babišovi, aniž kdo tuší, že se jednoho dne může dostat na jeho posici.

     Babišovi se vyčítá, že bojuje proti současnému znovujmenovanému řediteli VZP. Protože tam má střet zájmů a dostává od VZP peníze. Kdo? No přece Babiš.

      Babišovi se vyčítá, že dostává dotace ze zemědělství. Kdo? No přece Babiš.

      Babišovi se vyčítá, že chce zefektivnit vyšetřování daňových úniků tak, aby se nemuselo opakovat a tím i protahovat až do promlčení celé vyšetřování. Ale tím dostává do ruky hroznou moc. Kdo? No přece Babiš.

    Vymýšlíme nový zákon o střetu zájmů, který by měl zakázat podnikatelům vstup do politiky. Komu? No přece Babišovi.

     A tak by se dalo pokračovat i nadále.  Protože podle všech vyjádření ty peníze jdou přímo do kapsy Babišovi a ne do firem jeho holdingu

Ale jak to je v dalších souvislostech?

     Pokud existuje nějaká vazba pana  Kabátka na struktury kolem Šnajdra a Julínka, určitě to neuškodí jen Reprodukčním centrům Babišova holdingu, ale i ostatním zdravotnickým zařízením. Vždyť si jenom najděte, kolik měla VZP zisku za minulý rok a kolik z toho se dostalo zpět do zdravotnických zařízení.

     Babišův Agrofert dostává dotace na krávu / hektar / litr nafty a bůhví co ještě. Tak dobře. Zrušíme dotace do zemědělství. Stejně to křiví trh. A jaký bude výsledek? Většina zemědělských podniků a všichni soukromí zemědělci prostě padnou, Agrofert to nějak přežije. Je na to velký dost. A buď zadarmo získá veškerou zemědělskou produkci v republice, tedy monopol, nebo se na to vykašle, pojede si po svém a my budeme dovážet potraviny ze zahraničí. Ale už to nebude tak levné. A tolik aktivistů, kteří by zanedbané pozemky alespoň dvakrát do roka posekali, tu rozhodně nemáme.

     Komu vadí efektivita vyšetřování daňových podvodů? A bude na místě ministra financí stále jen Babiš? Volby jsou za rok a kdo dnes ví, komu ten Babišův nápad spadne do klína.

    A koho vlastně budeme volit, když zakážeme podnikatelům vstup do politiky? Vždyť podle představ těch „chytrých hlav“ by většina poslanců musela buď odejít z patlamentu nebo položit své podnikání.

     Kdyby se zavedené partaje věnovaly efektivitě správy státu, nemusel by se objevit Babiš. Jenže protože se všichni ti Sobotkové, Kalouskové, Topolánkové i Nečasové a jejich podržtaškové starali jen o vlastní kapsy, vyseděli Babiše. A ten jim hrábnul do zlatých písků. Proto všichni kvičí jako svině, kterou ženou od koryta. Proto Babiš.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

81 reakcí na Protože Babiš

  1. vonrammstein napsal:

    Svatá prostoto.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      ba ne VR…. pouze neznalost a zase podlehnutí press…. troufám si tvrdit, že má vše dle zákonů. Mysl¨ím si, že má k dispozici tým expertů právě na legislativu a správně a hlavně hned vyhodnocovali a vyhodnocují ty mraky splašků- co z obou sněmoven za ta léta vylezly. A pochopitelně jako správný podnikatel je využil. Bohužel tohle zrcadlo 🙂 kvality práce 🙂 myslím si, že většině našich zákonodárců moc a moc vadí. Vždyť většina je tam jako inventář- Víte, já měla jen z daňových – takovou nakonec šanonovou salátovou biblí kralickou – kde jsem každou změnu dolepovala z věstníků s datumem změny. Fujtajbl práce
      Divil byste se kolik změn bylo a jak bylo těžké dát to do kopy a být aspo’n trochu v obraze. Rozšiřovalo se to řadou geometrickou, byla to práce navíc ale jakžtaž klid, že jsem udělala vše abych se nespletla. Protože za chyby se platilo. Nakonec, jsem s tím sekla, protože ta nejistota o správnosti a množství změn -byla moc velká.
      Ještě před 10ti lety vydávala uRS BrNo takto upravovaný soubor 25ti základních předpisů – s vyznačením /rozlišením změn za poslední 3 roky. Jen pro tok 2005 měl 700 hustě a drobně psaných stran. výborná pomůcka, která ale taky ukazovala nesmyslnost většiny změn.
      mám ten výtisk na památku. A pak to taky vzdali. Tož tak
      Akorát -ještě- pořád nosím v peněžence seznam Agrofirem a nekupuji ale tohle jsem Vám napsat musela.
      Dobrou

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Nesleduju moc press. Zato používám hlavu.

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … a tím jste chtěla jako naznačit co, paní jaa? Že On, nebo jeho experti nastoupili konečně cestu napravování a že v těch Vámi zmíněných daních se to už zjednodušilo, nebo alespoň už rýsuje? Nebo, že z tý Vámi zmíněný „kvality práce“ On a jeho firmy netyjí? Že jsem si za ty 3 roky jeho působení ve funkci nestačil všimnout. Ale čapího hnízda, zatloukání a na mě přece jenom nestravitelnýho střetu zájmů, toho jsem si všiml. A všimněte si, že jeho ANO už vůbec nekomentuju. Fakt netuším, co jste popisem Vaší zkušenosti s daněma chtěla o Babišovi vypovědět, prosím, nahoďte, nechápu to.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Paní jja píše, že daňové předpisy se za vlád s převahou ODS a ČSSD stávaly stále složitějšími.
          Proto má teď možná ODS volební heslo „Zjednodušme to“ 🙂
          Možná také proto, že kromě Babišových expertů=expertů MF se v nich už nikdo nevyzná a hlavně – NIKDO TEN GALIMATYJÁŠ NESMÍ VYKLÁDAT ! Jen oni mají právo říci, jak to zákonodárce/předpisodárce myslel.

          ANO bych rád komentoval, protože vím moc pěkné věci, ale tady fakt nemůžu. Škoda….

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            …no to ste mi pomohl, jen co je pravda 😀

            To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            kdyby si mlaskal, Jethro, j e n>/b> Babiš s á m, tak dejme tomu, asi by se i mohlo ušetřit, jenže von si na to kromě svýho holdingu ještě založil ANO (a to je jen to, o čem vím). Ale v tom bych neviděl to, co je pěknej průser. Mě sejří vůbec ten fakt, že my občani ty pletichy tradičních stran včetně Babiše vůbec volíme – strpíme! Degenerujeme a jdeme do háje, opravdu hezká budoucnost pro naše děcka!

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              vidíte o h e , co jste zavinil tím svým poradenstvím, a že to nepatřilo pod Hudce, to je jen třešinka na dortu Vašich zpropadenejch dobrejch úmyslů 😀

              Pod Hudce jsem chtěl připsat tohle:
              hele, příteli, jste přece spisovatel, co by měl ovládat taje literárních žánrů, tak aspoň naznačte „…vím moc pěkné věci…“ v nějakým Vámi zvoleným, třeba v pohádce (tu bych snad i dal, mám i světlý chvilky v mý nedostatečnosti, že i mezi řádky mi to někdy jde)! To víte, my tady v Sudetech víme kulovaný, k nám se nic nedonese, akorát tak vyhlášení mobilizace 😀

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Víte, kdyby nebylo prostředí, tak by si to své ANO mohl tak naložit mezi okurky. Ale protože ti stávající, včetně socanů, myslí jen na sebe, tak musel přijít někdo, kdo jim sáhnul na bábovičky. A svědčí to zejména o odtrženost „zavedených“ politiků od lidí a také o nasranosti těch „opuštěných“ lidí.

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                … myslím, že nemáte pravdu, Bavore, ono to je v nás, my jim to móóóc ulehčujeme, v tom to je. Voni jsou j e n tím pověstným předobrazem těch Vašich „opuštěných“ lidí, tedy nás.

                To se mi líbí

            • oh napsal:

              Pane, moje poradenství do toho netahejte. Podle toho co vidím, je to jen váš boj. Prostě musíte vyhnat z počítadla toho trpaslíka, který vám přehazuje klávesy na klábosnici. 🙂 Nebo mu zabavte kladívko, on pak možná přestane zlobit. 🙂

              To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Jak je to s Babišem?
    Když něco vypadá jako kachna, kváká jako kachna a chodí jako kachna, tak to nejspíš bude kachna.
    Když něco vypadá jako čapí hnízdo, když…. jo, to jsem popletl, to sem asi nejspíš nepatří.

    „Kdyby se zavedené partaje věnovaly efektivitě správy státu, nemusel by se objevit Babiš. Jenže protože se všichni ti Sobotkové, Kalouskové, Topolánkové i Nečasové a jejich podržtaškové starali jen o vlastní kapsy, vyseděli Babiše. A ten jim hrábnul do zlatých písků. Proto všichni kvičí jako svině, kterou ženou od koryta. Proto Babiš.“

    Ano, Babiš je žene od koryta. Chce z něj žrát jen sám.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Amen.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Za minulých časů se říkávalo: Když už žerou, tak ať nemlaskaj´. Jenže tehdejší mlaskání bylo jak rajská hudba proti současnosti. A z toho mlaskání se zrodil Babiš. Takže ať je jeho motivace jaká chce, fakt je ten, že kvičení sviní naznačuje hodně, ekonomika roste, daňový výběr se lepší bez zvyšování daní. Dokonce se některé daně mohly i snížit.
      A na závěr drobnost. Včera zase předvedl Sobotka, jak se dělá vyrovnaný rozpočet. To, co se podařilo dostat do přebytku se hned rozpustí do prožrání. Ne investice, ale platy těm, co nejvíce řvou.

      To se mi líbí

      • Jethro napsal:

        Za mne souhlas: Pokud bude „žrát“ jen Babiš a ty ostatní odstřihne od miliardových kšeftů, o kterých Kalous a spousta dalších ví svoje – patrně je to i ta VZP, je to pořád lepší, než stávající stav. Navíc Babiš tím, že na něho pálí ze všech stran, je pod absolutní kontrolou. Kdyby udělal nějakou prasárnu, už by se řvalo.
        Já používám selský rozum ale i některé osvědčené indikátory. Například, když ječí Kalousek, je to známka toho, že to někdo dělá dobře.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          KSČM už ale řve přes 26let,
          také je to známka toho,že to těch 26let dělali a dělají všichni dobře?

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Zajímavá úvaha čtenáři.
            Není snad „řvaní“ zde u Bavora ( a nenalhávejme si, jde přece o neustálou kritiku, vždyť kdo tady naposledy něco z posledních 26-ti let chválil? ) stejné jako to „řvaní“ KSČM po tu celou dobu? Jsme my zde a KSČM na jedné lodi, ale mnozí z nás si to nechtějí přiznat (a hledají spásu tam kde jí najít nemůžou, třeba v tom Babišovi).
            Nemáme my stejně jako neměla KSČM šanci cokoli změnit a proto jsme my ani KSČM NIC nezměnili.
            A nezměníme.
            Nedojde-li tohle potřebným 51 %, či spíš 60 % (křik doma i v zahraničí by byl velký) voličů …

            To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        z mlaskání se zrodil Babiš,přesně podle přísloví

        tak dlouho chodily vládní strany se džbánem pro vodu,až…..

        …..až přišla vhodná chvíle na to aby jim ten džbán Babiš odcizil

        To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Tady jste se Bavore předvedl jako nadšený stoupenec současné české loupežnické pravice, do níž Babiš nejen patří, ale stává se, coby nejúspěšnější mlaskající, její vlajkovou lodí. Té pravice, která by chtěla by aby občané pracovali po kapitalisticku, neboli do roztrhání těla. Ovšem platit za práci se jí vůbec nechce. A ti co chtějí za práci zaslouženou mzdu, ty klidně nazvete křiklouny co nejvíce řvou. No, alespoň jste demonstroval fakt, že přítomnost ČSSD ve vládě má nějaké kladné důsledky pro občany. .A zároveň jste předvedl, jaké sprostoty vůči ČSSD, a nakonec i vůči Sobotkovi jste se dopustil v posledním odstavci, když jste ho zahrnul do stejného pytle s Topolánkem, Nečasen, Kalouskem.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Sundejte si ty růžové brýle.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Kromě toho, socani vůbec nekoukají dále než do voleb a nepočítají s tím, že nic netrvá věčně, ani ekonomický růst. A co potom? Na to si musíme přece vytvořit nějaké reservy třeba v investicích a ne ty peníze prostě prožrat. Vždyť kde je psáno, že právě to rostoucí hejno státních úředníků musí neustále dostávat přidáno aby měli více než je platový průměr, když většina lidí na ten průměr ani zdaleka nevidí zespod? Jsou snad ti státní zaměstnanci něco víc než ti nestátní? Jsou, ale hladoví sobci.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,komu chce vlastně ten Sobotka zase přidat,já nic nesleduji,takže jsem mimo obraz.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Panebože, vy ani nevnímáte, za jak jak absurdně nízké platy zde v ČR pracuje drtivá většina lidí. I vinou faktu, že spousta peněz z těch tzv. investic skončí rozkradena v kapsách podnikavců. Ani nevnímáte, jak nesmyslná situace panuje v ČR, kde stát musí nutit soukromý sektor aby platil alespoň trochu adekvátní mzdy. Asi se chcete dočkat nějakých revolučních událostí.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Naopak, vy chcete ze státních udělat elitu, která se na ty, kteří makají rukama bude dívat stejně jako poplyšákoví zbohatlíci.Jako na socky, které jsou blbé a proto musí makat těma rukama. Ano, je třeba, aby se zvedaly mzdy, ale v soukromém sektoru a tím právě učitelé rozhodně nejsou. A kdo dovolí, aby ty investiční peníze ztrácely v kapsách podnikavců? No přeci ti chudáčci státní úředníci, kteří mají hodně, ale jsou tak nenažraní, že chtějí ještě víc a tak umožňují (samozřejmě že na zadarmo) to rozkrádání. Většina státních zaměstnanců jsou za stávající peníze drazí. Vyjímám Hasiče, protože ti jediní opravdu musí být vždy a všude první a odskáčou to nejhorší. A právě oni neřvou jako doktoři a kantoři. Ti jsou nejnenažranější.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                tak tomuto zase rozumím až moc dobře,protože jsem už terčem posměchu byl,shodou okolností od hasičů.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Těmi poplyšákovými zbohatlíky myslíte týpky jako je Babiš? Asi to netušíte, ale všechny vlády ČR s účastí ČSSD přivedly zemi k růstu, a Paroubek dokonce až na druhé místo v EU. A naopak, všechny vlády bez účasti ČSSD, doslova všechny, přivedly zemi do krize. Ostatně vám je to fuk, protože ČSSD. Vlastně nejlepší reakci na vás napsal tata ve své první reakci k následujícímu článku. K tomu není třeba nic dodávat.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ano, všechny vlády s ČSSD zvedly úroveň hospodářství, všechny ostatní to pohnojily.To nelze popřít. Ostatně Zeman a Paroubek byli v tomto směru nejlepší. Tehdy jsem je také volil, protože to mělo smysl a naději. Jenže Sobotka není ani Paroubek, natož Zeman. Sobotka je Diensbier a Dienstbier je Kalousek. A to je ten problém. Už jen Sobotkova nenávist k Zemanovi po pres. volbách a Nečasově pádu, kdy svou nenažranost projevil úpornou snahou po vládě, kterou by nebyl schopen sestavit, to je důvod, proč přestávají být volitelní. Sobotka a spol. jsou hrobaři socdem. Jediná šance je v tom, že projedou krajské volby a členstvo se vzbouří a pošle ty korytáře tam kam patří. Pokud to nedopadne „dobře“ a socdem získá více než dva hejtmany, je všechno ztracené.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Hele, Vy petřepavle sociální demokracie. Vnímat by to měli především ti Vaši vládnoucí, ale tak, že nebudou ten zavedenej bordel – třeba v platech – rozvíjet dál a návazovat na ty předešlý deprivanty způsobem:
                začínajícím učitelům tisíc / začínajícím soudcům desetinásobky
                Ano, přál bych si v tom udělat konečně revoluci, řekněte mi, v čem se ty pověstný nůžky dál za vlády těch Vašich socanů nerozevírají, to mi tedy při tom Vašem panebože vysvětlete?

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Vy jste nikdy neslyšel o minimální mzdě blbíši? A o hysterických reakcích podnikatelů na její zvýšení?

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                nehrajte to do autu, ptal jsem se na něco jinýho

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Vaše otázka je mimo. Nejde o soudce. Jde o miliony těch co tvrdě pracují za směšnou mzdu. A to se týká i Bavorem nenáviděných učitelů a dalších.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Učitelé pracují za směšnou mzdu? Tak se jděte podívat jinam, co to je směšná mzda. A také, co je to ta „tvrdá práce“. Jinak já proti učitelům nic nemám, natož abych je nenáviděl. Ale nenažranost nesnáším u všech státních (a řvoucích) zaměstnanců.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                ty Vaše milióny, Josi, hravě smázne, něco, čemu se v matice říká statistickej průměr. Dotaz byl vo tom, a Vy to dobře víte, co vidí a především by měli vidět ti Vaši vládnoucí (včera bylo pozdě) … ale jinak máte pravdu, že ty mzdy soudců v tom ani zdaleka nebudou, tak jako v tom nebudou mzdy těch bobtnajících deprivantů kolem Vašeho Sobotky, který potřebuje v tý státní správě na ty evropský magořiny, podobně jako v tý statistice zamontovaný lokomotivy, co pomáhaly komančům, blahý paměti. Ale kromě těch úsměvných pohybů v minimální mzdě těch Vašich miliónů (bráno v kontextu rozevírajících nůžek, aby bylo jasno!) jsme svědky, jak ti Vaši vládní socani tancují (a docela ochotně) v aranžmá bejvalejch vládnoucích. A víte proč? Protože jsou spoluautory tý nám vyhravaný dechovky

                Opět jsem se nedozvěděl nic o těch roztlemenejch nůžkách v socanský režii. No bodejť, my blbíši žijeme furt v omylech, jak trefně píšete.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Nojo blbíši. Ode mne se dpvíte jen jedno. Pokud chcete věci zlepšit, chystejte se na stávky, generální stávky, třeba i násilné obsazení podniků a různé další akce. Zakládejte všude skutečné odbory a vstupujte do politických stran. Ovšem jen do těch, které budou hájit vaše zájmy. A nevolte nikdy Babiše ani jeho klony, ani cokoliv pravicového, neoliberálního nebo konzerevativního. A chystejte se na boj. Protože jestli si myslíte, že to co vybojovali naši dědové a otcové, a co jsme my za posledních 25 let lehkomyslně prošustrovali (stačí si zjistit vývoj změn zákoníku práce za ty roky aby na člověka šly mdloby) nám někdo dobrovolně vrátí, tak jste idealista. Bude nutné to zpět tvrdě vybojovat.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Ještě drobnost blbíši. Ty vaše nůžky mají dvě možnosti. Jedněm se dá ubrat druhým přidat nebo naopak. Já na to druhé rameno kašlu. Mne zajímá jen ta část co je okrádaná.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                nojo, no …
                … nevybral si takhle náhodou toho Vašeho/“mýho“ Babiše se všema Váma vyjmenovanýma nectnostma k vládnutí zrovna ten Váš Sobotka? Mejlím se? Jestli né, pak jde o tutovou schízu nejen Sobotky, ale i jeho skalního voliče … i ta Váma zde předvedená konstrukce o tom, co já si myslím a volím je prostě miloučká

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Blbíši, vybral volič. Dle mého mínění volič idiot a zvolič zmetek. Zopakujte si parlamentní aritmetiku.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                aha, nojo, no …

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              za Paroubka byl ekonomický růst také dost velký a Kalousek používal také ta slova ekonomický růst,nic netrvá věčně,investice,prožrat.
              Jsem nějaký zmatený

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Paroubek není Sobotka. A za něj se přece jen investovalo. To zatrh až Kalousek, který uškrtil vše a schovával svou neschopnost za krizi. Ano, neschopnost, protože kolem dokola už nebyla žádná, jen Chemik pořád škrtil co moh´. Sobotka to opravdu dává jen do platů. Ale co bude, až přijde další pokles? A že přijde vám vysvětlí každý ekonom.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                že přijde pokles tomu věřím,zároveň si přeji aby u toho poklesu vládlo ANO Babiš,abych viděl uspěšného muže v akci,já se tak těším.

                To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Ne. Vy si sundejte brýle mámení, kterými se díváte na nejúspěšnějšího představitele lumpenburžoasie Babiše.

            To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Protože v naší republice existuje celá řada politických podnikatelských projektů, stran a hnutí je dobré si pouze pro přehlednost zopakovat alespoň ten basic koncept.
      Proto pokusme se podělit je podle elementárních znaků, tak aby v současném předvolebním klání měl volič pravicový a taktéž volič levicový usnadněný vhoz volebního lístku ( prosím pravicové voliče aby se neinspirovali příkladem Karla Johannese Nepomuk Josefa Norberta Friedrich Antoniuse Wratislawa Mena Fürst zu Schwarzenberga neboť následně by jejich hlas byl neplatný).
      Česká strana sociálně demokratická PRAVICE
      ANO 2011 PRAVICE
      Komunistická strana Čech a Moravy LEVICE
      TOP 09 + Starostové a nezávislí PRAVICE
      Občanská demokratická strana PRAVICE
      Křesťanská a demokratická unie – Československá strana lidová PRAVICE
      Úsvit přímé demokracie PRAVICE
      Strana svobodných občanů PRAVICE
      Strana zelených PRAVICE
      Severočeši.cz PRAVICE
      Strana Práv Občanů PRAVICE
      Starostové pro Liberecký kraj PRAVICE
      Nestraníci PRAVICE
      Česká pirátská strana PRAVICE
      Ostravak PRAVICE
      Strana soukromníků České republiky PRAVICE
      Jihočeši 2012 PRAVICE
      SNK Evropští demokraté PRAVICE
      Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst PRAVICE
      NEZÁVISLÍ PRAVICE
      Politické hnutí Změna PRAVICE
      ALTERNATIVA PRAVICE
      Východočeši PRAVICE
      Volba pro město PRAVICE
      Zde je možné následně pochopit co je to vrátit do pravých rukou, neboli nevolit pouze ODS ale návrat do pravých rukou zabezpečí i ANO.

      Nyní prosím bod č. 2. a to jsou volební cíle jednotlivých politických projektů stran a hnutí.
      Česká strana sociálně demokratická Umíme si reálně představit, že se budeme i nadále podílet na vládě.
      ANO 2011 Musíme si zabezpečit svoji budoucnost = > mzdy zaměstnanců nesmí v žádném případě růst.
      Komunistická strana Čech a Moravy ?
      TOP 09 + Starostové a nezávislí Potřebujeme okamžitě svého prezidenta klidně třeba i Jiří Pospíšil.
      Občanská demokratická strana Chceme návrat hodnot do našich pravých rukou.
      Křesťanská a demokratická unie – Československá strana lidová Zabezbečíme minimální dopad restitucí po 30_ti letech na církve.
      Úsvit přímé demokracie ?
      Strana svobodných občanů My jsme ta nefalšovaná pravice.
      Strana zelených Musíme si zabezpečit svoji budoucnost = > mzdy zaměstnanců nesmí v žádném případě růst.
      Severočeši.cz ?
      Strana Práv Občanů My jsme ta nefalšovaná pravice.
      Starostové pro Liberecký kraj Pryč s Putlerem ať žije Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg.
      Nestraníci My jsme ta nefalšovaná pravice.
      Česká pirátská strana Hlavně se tam dostat.
      Ostravak ?
      Strana soukromníků České republiky My jsme ta nefalšovaná pravice.
      Jihočeši 2012 My jsme ta nefalšovaná pravice.
      SNK Evropští demokraté Je bezpodmínečně nutné splnit kvóty.
      Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst ?
      NEZÁVISLÍ Je bezpodmínečně nutné splnit kvóty.
      Politické hnutí Změna ?
      ALTERNATIVA Je bezpodmínečně nutné splnit kvóty.
      Východočeši ?
      Volba pro město ?
      Proto se domnívám že rčení PROTOŽE BABIŠ, není nic jiného než zděšení pravicových voličů nad možnou nejistotou, která může vynést do popředí jinou pravicovou stranu nebo hnutí než je ANO.

      To se mi líbí

  3. čtenář napsal:

    „Kdyby se zavedené partaje věnovaly efektivitě správy státu, nemusel by se objevit Babiš.“

    naprosto s tímto souhlasím,kdyby se všechny ty zavedené partaje už od roku 1990 věnovaly efektivitě státu,Klausem počínaje,přes Zemana,Špidlu,až po Grosse,nemuseli bychom tu nyní mít Babiše,protože Babišův Agrofert by byl stále pouze firmou okresního,maximálně krajského,významu.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      To je naprostá hloupost, neměl firmu okresního ani krajského formátu dávno před svým zvolením.

      To se mi líbí

  4. vittta napsal:

    Stala se mi tady kdysi taková nemilá věc.
    Napsal jsem něco neutrálně-spíše záporného o Paroubkovi, a stal jsem se u mnoha lidí vyvrhelem.
    Pak jsem napsal cosi spíše záporného o EET, a stal jsem se přímo zlodějem.
    No co, když jde o politiku, nemá intelekt politických fandů naprosto vliv na jejich případný fanatismus, resp. realistickou slepotu.
    Podle mě je Babiš kontraverzní osoba, ale kdo z nich kontraverzní není?
    Krčím rameny….když ne Babiš, tak kdo?
    V čem bude jeho nástupce lepší, resp….v čem vlastně být lepší může?

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ještě dodám- nemám Babiše rád a nevěřím mu, to je čistě politická úvaha bez osobních emocí.

      To se mi líbí

  5. Slim napsal:

    Happy birthday, sweet 62 (zpívá Ted Cruz 🙂 )

    A obvyklý Bavorův kvíz: kdo to zpíval česky ?

    To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Kdyby to nebylo smutné, bylo by to k smíchu. Kolik lidí si zase naskočí na „spravedlivého“ politika…..

    To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    “ … Babiš je žene od koryta. Chce z něj žrát jen sám. ….“ , Hudče, tam je všechno.

    Babiš není lepší ani horší než ti před ním (Zeman, Kalousek, Němec Unie svobody, Špidla, Bursík Zelení, Bárta VV, Fischer, Peake Lidem, Nečas, Sobotka…), jen vyjímám Paroubka, on je STEJNÝ! Jen zvolil chytřejší rétoriku na kterou „masy“ naletěly a naletí. Není to o koblihách, je to o slibech a o využití znechucení lidí z režimu který právě Babišovi pomohl k majetku. O marné naději, jako už mnohokrát, viz výše. Myslí si snad nějaký hlupák, že bude Babiš pracovat na svém (a jeho impéria) zchudnutí?
    Ale co nadělám, stejně volby vyhraje…a nastane stejná hra a stejné stesky jeho voličů jako jsme už viděli mnohokrát předtím.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Volby možná tu či onde vyhraje. Ale složí dohromady tam či onde koalici? Myslím, že spíš ne.

      To se mi líbí

  8. tata napsal:

    protože Babiš……….ano v mnohém se jeví jako menší zlo……jenže to nejduležitější s pohledu člověka jako já……….to jest levicovém……..ignorujete…………on je jen lepší……..než na co jsme dosud od pravice byli zvyklí………ano protože se ČSSD čím dal vzdaluje co já považuji za levicové a spravné,přesto jen že JE čssd ve vladě tak ho drží na uzdě……..ano i za cenu jak vy nazivate rozhazovaní co on ušetří…………..čas ukaže Vaše…….protože Babiš.

    jsem přesvedčen že čas ukaže že až ziská větší moc…….tak ty penize ty dole nepocití,naopak ve smyslu co nevydělává se musí omezit

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Myslím, že mne tu prostě nechápete. Neobhajuji Babiše jako takového, vadí mi jen to napadání jeho osoby jen z principu. Ostatně mám dneska ještě jeden článek (v polodne) na podobné téma. Není Babišova chyba, že tu je. Je to chyba těch ostatních sviní, kterým dneska bere ta koryta.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        no a tim jste to jen potvrdil…….jA rozhodně nepatřím co vidí za všim Babiše……i mé období kdy jsem se zastával ČSSD,bylo uplně jiné …….naopak obhajujete aniž si to uvědomujete………ale na to musite přijit sam.A sem přesvedčen že časem to poznate,protože je skorem jasné že on svou moc upevní,to byse musel stát zazrak že ne.

        Vratím se k svému období……….sice sem obhajoval ČSSD a všechny duvody proč se do pismene potvrdili……….když se to veme i toho Babiše vyprodukovala ČSSD……..jen si nedokáži odpovědět jestli to nebude její největší chyba………..Vite do nedávna jsem si myslel že jste spiše vlevo……..jestli jste střed nebo mirně v pravo……..tak jsem se mylil a je i pochopitelné co pišete.
        Protože přeze vše že V SOUČASNÉ DOBĚ JE Babiš určité menší zlo ,pro levicově založeného člověka je nepochopitelné VAŠE ZDUVODNĚNÍ

        To se mi líbí

  9. Rosťa napsal:

    Jsou politici, kteří mluví jako kniha, u lidu obecného jsou nejpopulárnější, ale zůstanou po nich škody galaktických rozměrů. Třeba takový Vladimír Dlouhatánský. Potom jsou politici, kteří s něčím hejbnou k lepšímu. Klasická ukázka byl dr. Rath. Rezortu rozuměl jak nikdo, přistřihl „kulichy“, z VZP udělal ziskovou organizaci a skončil v kriminále. Doufám, že Babiš si dá pozor, aby ti dnešní odstřižení mu nevyvedli něco podobného. A moc mě potěšil výrok pana domácího: nač volit Sobotku, když mohu volit Kalouska přímo. A s tím ANO je to podobné. Jak to hodit Babišovi, když za ním stojí Zlá tužka, Telička, komediant, Jourová, muslimský ministr ….
    Nemám to jednoduché. Je mi jedno, co politik pindá, důležité jsou výsledky. Proto mi nevadil Paroubek, nevadil mi Rath a ani mně nevadila tu a tam malá domů, která tam MOŽNÁ proběhla. Jestli vůbec. A co to je nějaký milion, oproti zachráněným miliardám? To takový jeden ministr nezachránil nic, ale na fotbalovou Slávku měl peněz dost. A v báni se nevyskytl ani den. Tož tak. Pro nadcházející volby se budu řídit podle toho, kdo se jak vyjádří k Bakalovizi VH a k připrchlíkům. Vše ostatní je druhořadé.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Můj už moc starej, vypelichanej, za mlada složenej bobřík poctivosti a čestnosti mě při Vašem:
      „…mně nevadila tu a tam malá domů … “
      pořádně kousl do prdele tou jeho bezzubou tlamou, neb chtěl připomenout už x-krát ověřenou a opomíjenou pravdu bobříků, že u toho tolerování těch malých domů to všechno začíná a jak Vás tu čtu, i končí.

      To se mi líbí

  10. Jeff napsal:

    Bavore souhlas, útoky proti němu jsou takové..pravdoláskařské. Jinak Babiš ano, ANO ne. Telička s Jourovou, Stropnický a vůbec.. Čapí hnízdo je takový „milý úkrok“, ale v rámci pravidel, měli tam dát – nepřeprodat 10 let.. nebo 100 .. Sobotka s Dienstbierem a Bělobrádkem jsou jasnými agenty, ovšem ne Kremlu, spolu s celou TOP a mnoha dalšími. Učitelé neřvali, ale hrozila vzpoura proti inkluzi (která mj. sever Čech dávno postihla). Největší hříchy vlády? Právě pokračující kupčení s lidmi romského etnika přes doplatky na bydlení, což je vlastně dojení rozpočtu v oblasti „sociálních výdajů“ několika málo příjemci s šílenými dopady na postižené oblasti, za další pokračující přihlížení mediálnímu podvodu jménem ČT, no a pak zadržování zvýšení daně pro velké firmy. Ovšem s hrůzou, nekompetencí, debilitou a servilitou dvou předchozích pravicových vlád se tahle nedá vůbec srovnávat.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.