Proměny chameleónů


Kauza Šlachta rozvířila bahno našeho zakaleného rybníčka a vynesla na hladinu různé smrdutosti. Ale až se vody opět usadí a bahno klesne ke dnu, vyvstanou nové otázky.

O co vlastně šlo? To se asi přesně nedovíme, ale určitě z toho bude nová vláda. Samozřejmě menšinová. Kalouskova nenávist k Babišovi překoná všechny jeho zásady a podpoří Sobotkovu vládu. Bude se při tom ohánět vznosnými formulacemi o nutnosti zachování vlády a demokracie a bla bla bla.

Jenže teď vyvstává jiná otázka a ta se jmenuje rozpočet. Současný ministr financí sedí na státní kase jako žába na prameni a nedá. Až nastoupí nový, tedy socdem ministr, předpokládám parazita Mládka, ruce všech ostatních se natáhnou jak ruka Saxany. A ministr, aby navnadil voliče, bude rozdávat plnými hrstmi. Horší jak pověstná myšička – tomu dala, tomu víc… A kde se na to vezme? No přece ze státního schodku. Co na tom, že Babiš měl nějaký plán na snižování deficitu. Babiš už nebude a tak bude ruka Páně otevřená.

S tímto rozpočtem pak přijde vláda do patlamentu a co teď? Co udělá zásaditý – či snad zásadový(?) finanční negramot a chemik Kalousek? Podpoří Sobotkův rozpočet a zradí své zásady nebo nepodpoří rozpočet a zradí své zásady?

Může však nastat situace jiná. Kalousek podpoří menšinovou vládu, ale jak se říká – něco za něco. Kecy jsou jedna věc, politika druhá. A tak bude nutit ministry Sobotkovy vlády k omezení výdajů a většímu snížení schodku. A co udělají ministři? Odvolají, co slibovali, tedy zvyšování platů, nebo najdou úspory v omezení investic a tím podtrhnou ekonomiku? Zruší snad EET i kontrolní hlášení? S ohledem na Sobotkovu afinitu k premiérské sesli tomu věřím. Jenže co velkohubé kecy o podpoře čehokoliv?

Mezi podporovatele menšinové vlády se řadí i komunisté. A jak ti se srovnají s omezeními Kalouskova rozpočtu? Zdá se, že touha po podílu na moci zaslepuje i ty „prý čestné a neposkvrněné“.

Čas ukáže, jak se chameleóni vybarví.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

152 reakcí na Proměny chameleónů

  1. Cech napsal:

    To s kým bude vládnout politický projekt ANO po předčasných volbách, se začíná pozvolna rýsovat.

    Zde je patrné že pro ANO to znamená nyní nebo nikdy, protože se pro něho otevřelo okno příležitosti založit onu trvalou existenci podnikatelských politických projektů.
    Tak jak ANO je propracovanějším politickým projektem, který odstranil dětské nemoci VV, tak si velmi dobře uvědomuje svoji časovou existenci.
    Protože i když je Babiš jasným budoucím premiérem, tak již nyní opravdu managersky a velmi důsledně hledá pseudolevicovou náhradu za ČSSD.
    Pokud Dienstbierův Sobotka naprosto veřejně uskuteční doposud stínové propojení TOP 09 a starostové s ČSSD, tak narazí na Babišovy manipulační prostředky a bude bleskově sestřelen jeho justicí.
    Problém se Šlachtou je ono opravdu neohrabané převzetí justice od Íčka, které předvádí politický projekt ANO neboli „TOP“ agrofertí manager Babiš.
    Proto se domnívám že sice Dienstbierův Sobotka je schopen se bez problému sloučit s TOP 09 a starostové neboť masmediální podpora, kterou dostává TOP 09 a starostové je pro jeho přežití nezbytná.
    Bohužel sázet na naivitu politického projektu ANO, v tom že nebude schopno tansformovat, neboli náležitě poopravit své doposud neohrabané řízení nyní již vlastní justice je velký omyl.
    Vygumovat Dienstbierovu frakci zvládne bez sebemenších problémů.
    Protože proč, no protože nabízí spřízněným nadnárodním řídícím strukturám mnohem lepší perspektivu do budoucna, jak v řízení tak i v čerpání dividend z Czechie.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Možná by bylo lepší, kdybyste své analytické dovednosti věnoval rozboru všech dosavadních prohlášení pánů Tuhého a Chovance. která učinili od počátku sporu do dnešního rána a přestal konečně nesmyslně antianovat.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Bohužel jsem si poslechl protistranu a ač Bc. Milana a jeho přícuc na Dienstbierovu frakci v ČSSD je odporný v řádech GΩ tak bohužel:
        Nyní použiji pravidlo fujtajbl – > stále je Bc. Milan menší zlo než vláda plukovníků neboli Zemano_Bradáčo_Ištvánův Šlachta.
        Protistrana :
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Spravanie-zopakovat-Nastvany-Andrej-Babis-pronesl-zasadni-projev-Zde-je-cely-440106
        No a co konkrétně zamýšlí :
        https://www.novinky.cz/domaci/406263-pokud-chovanec-podepise-reorganizaci-policie-mel-by-podle-babise-rezignovat.html
        Vzhledem k nutnosti odstoupení Bc. Milana Chovance a Genmjr. Tomáše Tuhého je velmi,velmi pravděpodobné, že jde pouze o zachování skupiny okolo ÚOOZ a Šlachta je každému ukradený.
        Policejní prezident Genmjr.Tomáš Tuhý proto k odchodu šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachty.
        Byla mu nabídnuta vedoucí funkce v nově vznikající Národní centrále pro boj s organizovaným zločinem.
        Z daného jsem usoudil že nejde o Šlachtu a jeho karieru či jeho odstavení ale jde o zachování současného stavu decentralizovaného velení policie.
        No a na závěr je nutné dát slovo tomu kdo se bez decentralizovaného a na státu nezávislého řízení státní policie neobejde .
        „Je to nesmysl. Jsou to pověsti, které někteří šíří. Pseudokauzu Agrotec
        – pan Šlachta, to on to vyšetřuje. Takže pokud by to byla pravda, měl bych mít zájem naopak na tom, aby tam nebyl. Jsou to lži.“
        „Nevidím důvod, proč bychom měli odstoupit z vlády, ať odstoupí pan Chovanec. Pokud tu reorganizaci podepíše, poruší naši koaliční smlouvu.“
        Proto jsem se věnoval onomu ANO směru.

        To se mi líbí

          • oh napsal:

            http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Advokat-Sokol-pro-PL-Istvan-by-mel-mit-sakra-silne-duvody-ze-chce-vyslychat-Tuheho-A-Slachta-je-policista-mel-by-jit-tam-kam-mu-prikazi-Jinak-odejde-439969
            Rozhodující hlas promluvil. Když něco podpoří JUDr. Tomáš Sokol, je zcela na místě nejvyšší stupeň ostražitosti.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Trefil jste „oh“ do černého. To je jedna z těch desítek a stovek informací ze kterých nutno vytvářet celek …

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Pan Scheider byl výborný, ale pak se cosi stalo a od té doby se musí brát s rezervou.
            Na začátku svého článku popírá důvody reorganizace, aby je posléze znovu nadhodil.
            Vyberte si, co chcete.

            Navíc blábolí o jakémsi „ukládání na disk C:“, jakoby nevěděl, že u těchto pracovišť se buduje centrální systém virtualizace, kdy místo počítačů budou mít všichni na stole jen VDI (Virtual Desktop Infrastructure) terminály. Z důvodu bezpečnosti dat, žádná data nebudou lokálně, přístup ke všemu bude logován a auditován. To samé ohledně mobilů, šifrované komunikace, správy identit, práv, hesel a klíčů atd. Jako v každé normální velké instituci.

            To je, BTW, další důvod odporu UOOZ, bandy Bradáčová+Šlachta+company. Ztratili by exkluzivitu v nakládání s informacemi. Oni si v podstatě za státní peníze budovali datovou základnu, ke které neměl ostatní stát přístup a využívali ji podle svého – víte kolik unikalo věcí do médií ? Do jejich médií, která z nich dělala superpolicajty. Skvělé PR, jehož výsledky právě vidíme.

            Také J.S. vysloveně žvaní o tom, že by policie neměla chránit vládu a stát – k čemu by potom byla ? Policie je kromě ochrany bezpečnosti občanů také zřízena na ochranu státu a vlády. Ochranu státní struktury a institucí. Není to kupa hodných skautíků s pistolemi, která pomáhá babičkám na přechodech – tedy ne jenom.

            Aby náhodou, pokud někdo státně důležitý například spáchá nějaký trestný čin nebo řekněme pojede ožralý, aby to policejní velení nemohlo „speciálně obsloužit“ ? Ale o tom je stát, některé věci se musí takto dělat, jinak to stát není ! Každý stát musí chránit své věrné, nejvěrnější, vyznamenané, své důležité pracovníky, svoji nomenklaturu ! Pokud to nedělá, brzy to stát nebude, bude okupován a jeho obyvatelé budou ZOTROČENI. Nesmí se to samozřejmě přehánět, ale na to je dost opravných prostředků. To všechno pan Schneider velmi dobře ví, za svého působení v BIS toho zažil dost. Ale teď mluví, jak mluví, raději se neptám proč.

            Bráno z většího odstupu, je jasně vidět americký vliv. Oni Amíci totiž neumí pochopit jiné systémy organizace, než ten jejich a všechno ve světě se snaží napasovat, aby to vypadalo jako u nich doma. To je i případ policie.

            U nich totiž fungují státní a městské policie, které se zabývají vším, včetně kriminalistiky atd. a pak federální služby, jako je FBI a plno dalších agentur. Ve své nebetyčné blbosti se snaží přichystat EUro FBI, prostě nadnárodní řízení. Jednotlivé státní policie chtějí rozkouskovat na okresní nebo krajské, prostě udělat z nich jakési oblastní policie, jako je to u nich. To je podstata té „decentralizace“, jak se o ní zmiňuje o kus výše pan Čech.
            Což plně souhlasí s těmi decentralizovanými „expoziturami“ UOOZ. V podstatě jde o rozjebání léty ověřeného systému, zničení proslavené české školy kriminalistiky, výchovy kádrů, o celé policejní vzdělávání. Co asi nejvíce vadí, je vlastenectví policistů a jejich „věrnost značce“, tedy celopolicejní „bratrství“. To se snaží zničit všemi způsoby.

            Když jsme u toho, podobně Amíci totálně rozjebali až dojebali zdravotnictví v Iráku. Po okupaci v roce 2003. Nedokázali pochopit irácký systém, který byl obdobou francouzského a československého, velmi vyspělý, na arabskou zemi jeden z nejlepších (lepší měli jen v Sýrii, jenže to nejsou až tak úplně Arabobé, spíše Levantinci). Zrušili veškeré centralizované systémy, pokoušeli se zavádět placené zdravotnictví jako někde v Kansasu. S dobrou vůlí, to na tom bylo pozoruhodné ! Výsledkem bylo, že „ti nevděční Iráčané“ začali chcípat na banální choroby jako mouchy, protože se k nim nedostala generická antibiotika za 50 centů a jiné základní léky. No a tohle je úplně to samé, obávám se.

            Čím donutili pana Schneidera sepsat tento článek, raději ani nechci vědět.

            To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Psal jsem, že je třeba analyzovat všechny, opakuji všechny výroky Chovance a Tuhého a nevytrhávat je z kontextu časové posloupnosti.

          To se mi líbí

  2. vittta napsal:

    Ten článek má dva hlavní hrdiny.
    Kladného- Babiše,
    a záporného- Kalouska.
    V politice ale jen málokdy bývá někdo kladný a jiný záporný.
    V Babišově ANO si nelze nevšimnout doslova protikladných názorů.
    Babiš to nijak nekomentuje, což je velice chytré, protože pak se může přiklonit na tu, či onu stranu s tím, že to dávno říkal.(jeho ANO)
    Bude za peníze a prebenty třeba přijmout tisíce negrů a poslat naše vojáky na ruskou hranici?
    Spojí se se Sobotkou a když to nepůjde jinak, tak klidně s TOP09.
    Stejně protikladné názory prší také z ČSSD.
    Také to vždycky říkali.
    Oně partaje matou voliče, aby nebylo jasné, kdo je kdo a co vlastně ty strany chtějí.
    Je u nás ovšem jedna partaj, která jasno má, a dává to hlasitě najevo.
    TOP 09.
    Vítají negry a čmoudy a vystupují proti Rusku.
    Zdá se tedy, že právě tato strana je pevně zaklesnuta v neolevicové evropské prdeli, potažmo v obyčejně v prdeli USA.
    Měla by to být tedy právě TOP09, která se připojí k tomu, kdo zradí své voliče jako první a udělá to snadno ve jménu humanity.
    K tomu ale potřebuje nějaké lepší volební výsledky.
    No, teď je ta móda úprav voleb…..
    Uvidíme.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nevidím tam Babiše jako nějakého hrdinu, natož kladného. Ta moje úvaha se pouze týká stavu, který by mohl nastat Den poté. Tedy se týká pouze Sobotky, Kalouska případně Filipa.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Babiš nemá jasně vyhráno, co se premierování týká.
        Ta jeho činnost, tedy že nechává jeho stranu říkat úplně všechny názory , ho také na druhou stranu znevěrohodňuje.
        A ten jeho Stropnický a Jourová….
        To je podle mě jeho v podstatě první politická chyba.
        Tyhle dva bych si držel od těla tak daleko, jak by to jen šlo.
        Jenže….když oni to jsou asi cizí agenti, že jo.
        Pak ale Babiš může vypadat jako slaboch, že se neumí zbavit cizích agentů a nařizovačů.
        Slabé místo TOP09 je zase Kalousek.
        Jeho neobliba je naprosto extremní, a dokonce ani samotní sluníčkáři, jejich se stal jakýmsi samozvaným mluvčím, ho rozhodně nemusí.
        Tady si myslím, že se zahraniční mocnosti nechaly ukolébat potěmkinovou vesnicí, kterou kolem Kalouska vytváří třeba ČT.
        Kalousek je prezentován jako důležitý hráč s určitou nemalou podporou veřejnosti.
        Přitom….na něj už dávno všichni zapoměli.
        Ale raději ho nepodceňovat…..
        Sobotka pak je spolehlivým podržtaškou EU, poslední dobou vidím vnější tlaky, aby se vyhranil, čemuž Sobotka odolává čím dál hůř a pomalu se vyhraňuje v eurohujera nejodpornějšího střihu.
        Ten samý tlak je vyvíjen na Chovance.
        Já situaci vidím jako nejasnou, protože záměr zahraničních protektorů je získat pro svůj multikulti projekt mladé (zastupuje TOP09) a nemyslící (zastupuje ČSSD).
        Jenže oficiální spolupráce těchto dvou stran by mohla rozsvítit v makovicich i těm Čechům, kteří se do té doby o politiku nijak nezajímali, a to EU asi moc nevidí….

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Proč řešíte Babiše? O toho tady vůbec nejde. Tady jde o ty tři chameleóny.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Řeším Babiše, protože podle mě jde právě jen a jen o něj.
            Ti tři chameleoni jsou jen jeho komparz.
            Babiš může o moc jen přijít, on už jí má.

            To se mi líbí

          • tata napsal:

            nezlobte se musel jsem dát palec dolu jako zasadní nesouhlas…….naopak BABIŠ vtom hraje hlavní roli….at v dobrém pro někoho nebo špatném smyslu…..on je ten hlavní hráč

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já píšu, že v tom Babiš hraje hlavní roli, a vy mi dáte mínus, protože nesouhlasíte, protože podle vás v tom Babiš hraje hlavní roli.
              Tomu tedy….moc nerozumím!

              To se mi líbí

          • tata napsal:

            vitta
            ASI už jste alergický………co si to přečist a je zřejmé že jsem reagoval na pana domacího nikoliv na VÁS………BOHUŽEL REAKCE SE UKLÁDAJ ZA SEBOU za to já nemohu

            Bavor V. napsal:
            13.6.2016 (09:57)
            2 3 Rate This
            Proč řešíte Babiše? O toho tady vůbec nejde. Tady jde o ty tři chameleóny.

            To se mi líbí

      • vittta napsal:

        A ještě ukázka průzkumu veřejného mínění.
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pruzkum-Zeman-jasne-vede-Horacek-druhy-440103
        Článek se vyznačuje především ..jak to nazvat- opakefektem.
        Zatímco běžné manipulativní články hlásají už v názvech nějakou udáslost jako jasnou (Putin poslal vojáky na hranici s Ukrajinou-a v článku se píše, jak jel nějaký podporučík Úvazem z kasáren do města na nákup), zde se použil nezpochybnitelný fakt- tedy Zemanovo jasné vedení v možnosti být prezidentem-ale v článku samotném, resp. v průzkumech tam prezentovaných, je předběžný boj o prezidentské křeslo doslova vyrovnaný!
        Jako kdyby měli všichni kandidáti nějakou podporu, přitom podle mě má třeba Horáček podporu malou, max.5%, a Švejnar žádnou- do 0,5%.

        To se mi líbí

  3. tata napsal:

    Myslím že je moc proměných něco tipovat……..když už tak bude uřednická vlada………trochu mi vadí že toho Babiše stavite do role spasitele….co třeba se všimat prace jeho ministerstev žadnej zázrak——-třeba stropnický…….je to celkem všechno banda a boj o moc ano momentálně se BABIŠ JEVÍ JAKO to menší…..já osobně mám strach s jeho převzetí moci, jsou to jen indicie ale není jich málo,každopadně si počiná chytřejc než ČSSD.Zde má tu psí hlavu většinově ČSSD,ČAS nás rosoudí co je BABIŠ ZAČ………BUDU rád když se budu mylit nebude to poprvé ani naposled já mu něvěřím.

    Je těžké tipovat ale podle mě vlada vydrží je to chytrost BABIŠE….HLAVNĚ kvuli takz.antibabišovému zakonu,max bude uřednická vlada……….nevěřím že ČSSD PUJDE DO SEBEVRAŽDY s podporou TOP……….UVIDIM jestli se budu mylit,v poslednich dvou volbách byli mé typi spravné

    To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      Na sestavování této současné vlády se podílely tři strany, ale nejdůležitější slovo měl premiér Sobotka. Připomínky prezidenta Zemana se nebraly v potaz. Například se mu nelíbil Stropnický co by ministr obrany. Raději by ho tenkrát viděl jako ministra kultury. Co by asi teď dělal Hermann? Na místo ministra zahraničí nabízel člena ČSSD Kmoníčka. Nebyl by náhodou lepší než Zaorálek? Proti Banišovi neprotestoval, aby ta vláda, i když k jejímu složení měl menší výhrady, mohla vůbec vzniknout.

      Vidím to tak, že když takový Kmenta napíše něco v tom smyslu, že Babiš a Zeman jsou nebezpečím pro náš stát, takže to bude nějak naopak 🙂

      Doufám, že když jsem si zde dovolila opět něco napsat, ža tak nějak nebudu srát místního boha….. on se ten pán dovtípí..

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Zdeno
        pokud se má někdo dovtípit, je to jeho problém, ale nezapomeňte, že pánem dominia jsem já a já váš názor budu vždy vítat, ať bude souznějící nebo ne.

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Samozřejmě „Zdeno“, šedé eminence Kroupa a Kmenta vždy přispěchají se svými „zaručenými“ teoriemi v době kdy je třeba podržet prokorupční a prozápadní vlády u moci, a ČT jim dá prostor. Nic nového.
        Jenom jsem žasnul nad, pro mě příjemnou, proměnou Fendrychovou ( v Událostech-komentářích) – velmi přesně popsal situaci.

        To se mi líbí

        • Zdena napsal:

          Petřepavle, Fendrycha jsem neviděla, televizi téměř nepouštím. Ale věřím tomu, že pokud Fendrychovo vyjádření bylo rozumné, takže měl jenom jakousi slabší chvilku. 🙂 Toho Kmentu jsem četla nedávno na PL.

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Řekl bych, že Fendrych není až tak moc cvachovitý, jak to může podle jeho článků vypadat a rozhodně si všimne cirkusového slona s blikajícím majáčkem na hlavě, když už do něj narazí. Jakmile nemá nařízeno zkreslovat články ve prospěch „správného“ názoru, tak kupodivu psát umí dobře, fendrych jeden prodejná. 🙂

          To se mi líbí

      • tata napsal:

        Celkem by mě zajimalo kdo ten buh má byt,protože jsem si nevšiml že by zde byl někdo protěžován nebo měl vysadní pravo………jsou zde lidi s kterými hodně lidí souhlasí ale ne buh……….vidite lidi s vámi sohlasí……..takže pište vic

        To se mi líbí

  4. tata napsal:

    jinak doporučuji článek na nejmenovaném od…..Leo K.

    je to učitel a velmi chytrý pán ………o demokracii a potřebě svobody………velice zajimavé čtění

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Nečetl jsem, jeden vlk za půlrok stačí, o demokracii a svobodě každý sníme, jen si obé každý představujeme úplně jinak….takže se stáváme díky té nám naordinované nesvornosti a rozhádanosti jaksi demokraticky nesvobodnými v nedemokratické zemi.

      To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Přesně tohle co je uvedeno v článku si myslím o blízké vládní budoucnosti. Velmi souhlasím!

    Žádných složitých úvah netřeba, boj dobra se zlem. Babiš zatím slovně dobrý, dobře má to PR rozjeto, ale až zjistí že česká společnost je imunní k provozování korupce a podvodů, couvne, ale bude pro něho pozdě. To už tu bude vládnout do dalších voleb po 25 let obvyklá vláda korupce složená všemi „demokratickým“ „státotvorným“ stranami.

    Jenom nevím kde autor čerpal podklad pro domněnku že menšinovou vládu ČSSD+KDU za podpory ODS a TOP podpoří komunisté…proč by měli?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Z prohlášení komunistů samých

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Jsem vážně zvědav na jejich reakce!
        Měl jsem teď několik dnů možnost poslouchat jen zpravodajství tv, a tu pro zachování svého zdraví taky moc nemusím, tak jsem žádný(!) názor komunistů nezaznamenal (taky zajímavý důkaz toho jak objektivně tv informují).
        Nevím přesně proč, ale mám tušení že Zemanův pohled na „věc ÚOOZ“ nás zklame, stejně jako mě překvapuje pohled kchodla. Doufám ale, že u Zemana se budu mýlit…

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Občas je dobré poslouchat i radio (nikoli ČRo)

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Jsou záležitosti se kterými jsem zásadně skončil. Můj čas důchodce je drahý 🙂 .

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            To jsem zkoušel, pane Bavore. Bohužel to vydržím jen do prvního, maximálně druhého bloku reklam. Pak musím akutně použít buď vypínač, nebo kladivo. Obvykle volím první možnost, spotřebuje se při ní méně rádií i kladiv a je tedy levnější.. 🙂

            To se mi líbí

            • K-k. napsal:

              😀

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              🙂
              Před spuštěním oblbovadla (TV, rádio) je nutno odstranit z dosahu těžké tvrdé předměty, vybít a bezpečně uložit palné zbraně – munici raději zvlášť, připravit si první pomoc – například panáka alkoholu, který má uklidňující účinky nikoliv agresivní. A zaujmout nějakou meditační polohu, ze které se špatně vstává – tím se eliminuje riziko boje beze zbraní, tedy například vykopnutí displeje televize nebo rozdupnutí rádia. Pak se přivažte, např. celotělním horolezeckým úvazem (aka „kšíry“) k nějakému pevnému jistícímu bodu a stiskněte vypínač přístroje do polohy „zapnuto“.

              Nicméně, odpustil bych si to. Pokud tam budou kvákat něco výjimečného, jistě se to k Vám donese, takže nemusíte to mučení absolvovat osobně.

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ale to není nutné poslouchat stále. Jen stačí být na chvíli v místě, kde se zrovna nějaké rádio ozývá. Já ho také nepouštím, ale tohle jsem opravdu náhodou zaslechl, když jsem kolem nějakého toho přístroje procházel 🙂

              To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Nenašel jsem žádné vyjádření na stránkách KSČM ani Halo novin.
        Obvyklé uvážlivé mlčení, kdo do těch útrob hydry vidí – kromě nás „všeho znalých“? Počkejme na činy v PS …

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Zde jsou :
        „Tyhle nuance ponechám s gustem na samotném slepenci, kterým dnešní vládnoucí koalice je. S tím, jak gumově umí s koalicemi zacházet ČSSD, máme i své vlastní zkušenosti, například v Karlovarském kraji. Jenže občana stejně jako politika zajímá hlavně jiná věc. V podstatě každá dosavadní reorganizace policie, jakkoli správným mohl být původní záměr, skončila hlavně destrukcí týmů pracujících na nejzávažnějších kriminálních kauzách. Miliardářská galerka pak otevírala basy sektu. Mnohá média to líčí jako válku policajtů. Není to však hlavně válka o policii, vedená politiky – a zájmovými klany, které v politice pasou?“ řekl místopředseda KSČM Josef Skála.
        „V koaliční smlouvě žádná zmínka o reorganizaci řízení ÚOOZ a ÚOKFK není. Takže nejde o problém koaliční smlouvy, ale o nepřijatelné přetahování o vliv. Otázka ústavní dělby moci a nezávislosti policie je vážná věc a doufám, že si to zodpovědní na Bezpečnostní radě státu vyříkají,“ uvedl místopředseda KSČM a poslanec Jiří Dolejš.
        „Neznám přesně text koaliční dohody, a tak se k názoru ministra financí nemohu vyjádřit. Pochybuji ale, že by jejím obsahem bylo až tak konkrétní jmenovité personální obsazení jednotlivých funkcí. Jaký pocit ve mně celá nastálá situace vyvolává? Znáte francouzský film Prohnilí proti prohnilým? Pokud ne, vřele doporučuji,“ řekl poslanec KSČM Vojtěch Adam.
        „S Andrejem Babišem nesouhlasím! Reorganizace útvarů Policie ČR je plně v kompetenci policejního prezidenta a ten nese plnou odpovědnost. Celá kauza byla podle mého názoru účelově zneužita Andrejem Babišem k vyvolání ústavní krize a pádu koaliční vlády. Její první místopředseda když ale zjistil, že je místo předčasných voleb ve hře také ještě varianta menšinové vlády, začal ze své původní razance a rétoriky ustupovat. Mohlo by se mu totiž klidně stát, že by v období roku a půl do řádných sněmovních voleb mohl stát se svým hnutím nejen mimo exekutivní funkce, ale i mimo jiné strategické posty ve státní hierarchii. A to by se jeho pracně budované, typologicky zcela prokazatelně oligarchické impérium mohlo zatřást v základech,“ míní poslanec KSČM Jiří Valenta.
        „Škoda že pan Babiš také neřekne, jakou přesně to koaliční dohodu by tím porušil. V psané koaliční smlouvě o tom, myslím, nic není, a pokud mimo ni existuje ještě nějaká tajná koaliční dohoda, není veřejnosti známa. Nevíme pak, jak je závazná a jaká jsou v ní dohodnuta blokační opatření. Myslím si však, že nic takového neexistuje. Pan Babiš a celé hnutí ANO z celé reorganizace dělají větší politikum, než to ve skutečnosti má. Je to rozhodnutí vedení policie a politici by to měli respektovat. Lze však diskutovat, chcete-li, kritizovat načasování, připravenost, komunikaci s partnery, zejména státními zástupci, i s policisty uvnitř obou útvarů a další,“ míní poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jako-prdel-na-hrnec-Babis-chce-polozit-vladu-at-rezignuje-on-Kalousek-pry-podpori-vladu-CSSD-Valka-oligarchu-s-kmotry-Totalni-masakr-mezi-politiky-kvuli-policii-440191

        To se mi líbí

  6. kchodl napsal:

    Pěkná úvaha.
    Ano, takhle by to mohlo proběhnout, kdyby ovšem …

    Zásadní je rozklížení kolaborantského, zvenčí (US) řízeného tábora na dvě bandy. Každá z nich je řízená jednou hnátou loutkáře, kde „pravá neví, co dělá levá“ a v současnosti jdou v mnoha oblastech proti sobě. Když se podíváme na českou politickou scénu, zásadní je na ní právě to vnější řízení.

    Jak k této zmatené situaci došlo ?

    Amíci to prostě nezvládají. Oni léta fungují tak, že v každé ovládané zemi mají dvě kliky: jednu, kterou pošoupnou k moci a podporují ji, a druhou, kterou si drží coby řízenou opozici k té první. V případě neposlušnosti je prohodí. V mezidobí je štvou proti sobě. „Stará vesta“, tohle dělali kdysi Britové v Indii, žabožrouti v Africe atd. Variace na klasické „rozděl a panuj“.

    Jenže v poslední době se jim toto schéma zauzlilo tím, že se rozštěpili sami. Tím selhalo to celkové řízení. Každá „paže loutkáře“ uchopila jednu ovládanou bandu, nedokážou se mezi sebou dohodnout.

    Což bude trvat, než se usadí. Původ to má v celkovém krachu americké zahraniční politiky ve všech oblastech. Tam jsou dva hlavní tábory, které si jdou po krku – „těžební“ a „vojensko-průmyslový“. Další dělení je, dalo by se říci, na psychopatické cvoky a umírněné cvoky. Umírněný blázen je například Opičák, zuřivý blázen například Nulandová nebo Hitlary. Bílý wigwam s černým mužem, tj. prezidentská administrativa, od dob Kennedyho nakynula do neuvěřitelných rozměrů a soupeří s celým State Departmentem (Ministerstvem zahraničí).

    V silových složkách spolu doslova válčí Pentagon a CIA, někde dokonce už i fyzicky – například v Sýrii proti sobě bojují Kurdové vyfutrovaní Pentagonem a americkými speciálními silami, proti džihádistům – což jsou CIA hoši, také podporovaní americkými speciály, ovšem pod soukromou hlavičkou amerických PMC. Chudáci američtí letci, ať už z USAF nebo US NAVY, nevědí, koho mají zrovna bombardovat, už jen chybí, aby si USAF na letadla připíchla kurdskou vlajku a US NAVY palubní letectvo bylo přejmenováno na „Al-Kajda Air Force“. Podobně to funguje na Ukrajině, i když to zatím neprobublalo až na povrch.

    Přerůstá to do hysterie, protože v USA je situace před výbuchem ve všech směrech. Stranická politika demokraté-republikáni atrofovala v čím dál méně akceptovanou masku, a pokud by vyhrál volby Trump, dojde nepochybně k vyšetřování některých 20+ let provozovaných šméček a zločinů, obludné korupce, která požrala celý systém. Ale i když vyhraje Hitlary, nic se neuklidní, ba možná právě naopak – protože Trump uvolnil hráze politické korektnosti a aktivizoval voliče, kteří mají po mnoha desetiletích opět pocit, že jim někdo naslouchá. A do toho ekonomika, bankovní a burzovní letadlo, hrozí zřícením.

    Z toho všeho se prostě americký loutkář zbláznil, jeblo mu.

    Tím pádem v Čechách máme dvě hlavní grupy: Bakalomédia, ODS, TOP09, Sorošovy NGO’s, ČT (část), fiat-alternativní weby (echo24, neovlivní, …) … proti Babišomédiím, ANO, „protikorupčním“ iniciativám („Rekonstrukce státu“ atd.), spolku CIA operativce Janečka, mafii státních zástupců v čele s Bradáčovou, Ištvánem a konečně UOOZ, coby výkonný dráp. A část ČT a dalších médií a spolků. Prostě, tito „američtí hoši a dívky“ se nyní perou jako koně, mezi sebou.

    S tím vším nějak musí zacházet vláda – a zodpovědní lidé, jako jsou do značné míry Sobotka, Babiš, Chovanec, … – a pokoušet se vyvažovat vlivy, aby se celá republika nezhroutila a nerozpadly se instituce, díky hysterickému působení výše uvedených mašíblů.

    Ať padouch nebo hrdina, jsme jedna rodina – pořád je část řízení státu v českých rukou a naši politici se snaží, když to jde, prosadit něco pro republiku. I takoví zmetci, jako Nečas a jeho ODS, chtěli postavit Temelín vlastními silami, upřednostnit český průmysl, zmetci z ČSSD nebo ANO se chovají stejně. Jsou to zmetci, ale naši zmetci.

    Ministerstvo vnitra se snaží na poslední chvíli zachránit policii, než po sobě začnou policajti střílet – není od toho moc daleko, už se vzájemně zatýkají. Americkému koni Šlachtovi, tedy nástroji Bradáčové, se málem s jeho UOOZ povedlo rozvrátit celou policii, taková jsou holá fakta. Otázka je, kde je vina, spíše to vypadá, že Šlachta je do značné míry také obětí, nejen pachatelem.

    Fašistický policejní puč 2.0, tentokrát v provedení „lite“, který spustili nyní „Bradáčovci a Šlachtovci“ se doufejme nepovede. Už jen proto, že to neměli připravené, ale reagovali tak v ohrožení, jelikož jim hrozí zničení jejich „díla“ a že uvidí soudní síň a mříže z druhé strany než jsou zvyklí.

    Babiš snad není takový blázen, aby toho zneužil, protože druhá strana se snaží do hry vrátit Kalouska a další šílence. Ničemu by to neprospělo.

    Takže abych navázal na pěkný článek pana Bavora, myslím si, že z tohoto mraku pršet nebude.
    Pokud lidé mají rozum – a to mají, včetně prezidenta Zemana. Který je jinak střelec a dovede využít situace, když se nabízí. Zase se to uklidní. Policie bude zachráněna, parlament přistřihne státním zástupcům křídla orlů na slepice, a vyčkáme, co vymyslí americký loutkář v listopadu.

    Škatula škatulata, hýbejte se – to nastane až příští rok. Tohle jsou jen takové předbojové tanečky, pravá sranda nastane až tak půl roku po amerických volbách, tedy asi tak za rok touto dobou. To se budou rozdávat karty na další desetiletí, možná na delší čas.

    A samozřejmě, všechno může být jinak. Možná v hysterii ze ztráty moci budou chtít poražené americké kruhy vyvolat válku. Ne světovou, ale takovou tu „krátkou vítěznou válku“, která se vždy vymkne. Uhnije se možná rozpadne, ale neradoval bych se, nahradí ji patrně něco ještě daleko odpornějšího, například německá „Mittle-Europa“. Atd.

    To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Pěkné.

        Bylo by to k pousmání, kdyby to byl jen vtip. Mám spíš dojem, že přesně tohle svítí na stavovém displeji – je to realita.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ne každý vtip nutně musí být jen k smíchu. Některý má upozornit na tu realitu.

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Kdepak, v realitě je k tomu britskému člunu připevněný řetěz z nejlepší americké oceli, který ho poutá k eurolodi. Ale ten je zatím bezpečně schovaný pod hladinou.. Jo a vesla Britů budou naříznutá.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            To jste vystihl. Britská loďka je také namalovaná trochu blbě, ve skutečnosti vypadá trochu jako Trojský kůň, s americkou vlajkou na zadku.

            To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Je kchodle zbytečné se ptát které grupě patří vaše sympatie, tak jenom : ke které patří Sobotka, Chovanec, Bělobrádek, Babiš? Že by boží hovádka z vůle lidu? Nevěřím.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Moje sympatie nepatří žádné grupě. S děsem koukám, co se vyvinulo z příjemného amerického fašismu, jakým byl ještě v 90. letech. A z evropského liberálního socialismu.
        Obě grupy považuji za kolaboranty a hlupáky, kteří si nevidí na špičku nosu. Moje pozice je ryze česká.

        Kam patří Sobotka, Chovanec, Babiš … myslím, že na víceméně české pozice, dělají prostě onu „realpolitik“, v nejlepším smyslu slova. Umění možného.
        Bělobrádek je lidovec, tím je řečeno vše. Lidovci jsou zvláštní forma života, ve vesmíru zcela unikátní – jsou natolik slizovití, že jsou téměř nesmrtelní.

        Celkově nechápu, že tolik jinak zkušených a chytrých lidí věří barvotiskovým pohádkám o spravedlivých a neúplatných policejních plukovnících, o „kladivu na korupci a mafii“ jménem UOOZ. Nepřipadá vám to směšné ? Ještě navíc, když vidíte, odkud všechny tyto PR skazky pocházejí, z jakých práchnivých mediálních tlam.

        Vskutku podivné ! Ale už chápu, kde se brala podpora Brožové-Polednové nebo Freislera. Nenávist k mocným je prostě tak velká, že vypíná mozky.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Lid žádá krvavé oběti. To je pořád stejné.
          Jednou se do soukolí připlete hejtman ČSSD, podruhé nějaký starosta nebo obecní zastupitel. Nebo jako v poslední době, spousta poctivých policajtů. Když se kácí les, létají třísky. Sláva Šlachtovi a Bradáčové ! Hurá (třikrát) !

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Ajaj….apolitický Čech.
          To bude mínusů….
          U levičáků fašista, u pravičáků komunista.
          Ode mě ovšem plus.

          To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Při sebelepší vůli nejsem schopen si v té „Válce policajtů“ udělat pořádek, protože křišťálová koule mně už delší dobu ukazuje ptákoviny, které se nedají publikovat. A to jsem ji měl už dvakrát v Komunálních službách na seřízení. Dost mě zarazilo, když se fofrem poroučel Nečas hned poté, co v Rusku prakticky odsouhlasil další VeVeRky do Temelína. A ani s tím Rathem to moc čisté nevidím. Komedie do „holyvůdu“. Počkám si, co na to president, až se vrátí z vandru. Má určitě info, které my nemáme a je dost prostořeký, aby je vybalil. Domnívám se, že se něco pohne po volbách v USA. Jestli ovšem vyhraje válečnice Clinton, Bůh opatruj tuto planetu.

    To se mi líbí

  8. oh napsal:

    „Demokraté začali podle očekávání volat po zpřísnění kontroly nad prodejem a držením střelných zbraní. Do čela těchto volání se postavil přední demokratický senátor Richard Durbin.
    „Dovolujeme nebezpečným lidem kupovat zbraně a to se musí změnit. V příštích dnech se musí Kongres postavit proti nenávisti, terorismu a tomuto strašnému násilí … jinak budeme nést spoluvinu za příští zabíjení..“.
    Další demokratický senátor Robert Casey řekl, že v pondělí oznámí návrh zákona, který zakáže kupovat a vlastnit zbraň komukoli, kdo bude odsouzen i za přečin motivovaný nenávistí.
    Kupodivu jim v tom nebrání tak bezvýznamná skutečnost, že by pachatel současného masakru v Orlandu podmínkami nastavenými přesně podle jejich požadavků v pohodě prošel.
    „Byl to vyzbrojený bezpečnostní důstojník,“ řekl mluvčí firmy. G4S později uvedla, že Mateena od září 2007, kdy ho přijala, nechala dvakrát prověřit, naposledy v roce 2013. V žádné z prověrek nic závadného nezjistila.“
    http://zpravy.idnes.cz/strelec-z-orlanda-muslim-trump-dm2-/zahranicni.aspx?c=A160613_060913_zahranicni_hro
    Když se člověk dá na politiku, stane se mu něco z mozkem samo od sebe, nebo jsou všichni politici nahrazováni zákeřnými emzáky s podivnými záměry, podstupují lobotomii nebo prostě jen chtějí totálně odzbrojit vlastní obyvatelstvo, aby si už konečně mohli zavést tu „správnou“ utopii pro ty nej(všeho)schopnější?

    To se mi líbí

  9. Slim napsal:

    Dobrá příležitost k TIPOVAČCE:
    Základní premisa „určitě z toho bude nová vláda“ se mi nezdá. Vsadil bych si naopak, že tato vláda (v čele se Sobotkou) vydrží, výměna nějakého ministra (nemyslím ale Babiše) se připouští.
    Dal bych na to pravděpodobnost 3:2. 😀

    (Už mimo soutěž bych si myslel, že to nejspíš odnese MAGISTR tuhý. Je to zvláštní, dřív jsem magistry vídal jen v lékárně, teď se přemnožili u polišů.

    Že je tam na tipování hodně neznámých.. no to je přece právě ono.
    A protože nejde o hromadný jev – jako třeba Brexit – kurzy sázkařů tady hádám nepomohou.)

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nebylo základní premisou že bude. Jen zamyšlení o případném Dni poté.

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Vidím to na pravděpodobnost 0,5 pro obě teoretické varianty které připouštím, takže bych si nevsadil ani zlámanou grešli :
      – zůstane stávající nadále rozkmotřená vláda
      – vznikne menšinová vláda ČSSD+KDU za tiché podpory (v záležitostech jim libých) ODS a TOP
      Žádná se mi nelíbí, ale jinou možnost nevidím. Jenomže : co je u nás nemožné?

      To se mi líbí

  10. tata napsal:

    kchodl

    už to nabívá realističtější podoby……než ty nadnesené ,,vlastizradci..Myslím že ted mezi řádky se dá vybrat rozumné jadro co by mohlo byt velice pravděpodobné.

    Je skorem jasné že to je boj skupin ktery se tak nák vymkl kontrole……….promě bych nedokázal specifikovat která má blíž ktomu menšímu zlu……dobrá není žadná…….

    Na druhou stranu tam vidím trochu pozitivum,asi vtom jediném se moc nesejdem……..že začali tak blaznit že to občas dopadne že jde nakej grazlik z kola ven…….to se stalo NEČASOVI…….PRO MĚ SPOKOJENOST……………………JSO TED v pozici co uplatnovali k nám dole rozhadát………jen houšt a větší kapky jejich jednotu nepotřebujem…….myslim spojení těch skupin

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tato, termín „vlastizrádci“ je plně na místě.

      Vaši představivost zjevně přesahuje částka 300 miliard nebo fakt vynuceného konce jaderného strojírenství v ČR, to vše díky přepadu úřadu premiéra. Díky policejnímu puči v podání Bradáčové, Ištvána, Šlachty a UOOZ (a médií) – to jde prostě zcela mimo Vás.

      Nechápete, že jadernou elektrárnu je (bylo) schopno postavit jen pár nejprůmyslovějších zemí světa a ČSSR(ČR) byla mezi nimi ? Jsou to USA, Kanada, UK, Rusko, Francie, Německo, Japonsko, ČR; dnes ještě Čína a Jižní Korea, to je vše.

      Hlavně, že spolu s tím odstranili také toho Nečase a tu jeho pizdu, žejo. To je hlavní.
      Ti Vám pili krev. Že je 300 miliard hned a zhruba 1000+ miliiard v dalších letech v čudu, to neřešíte.

      Z toho se mi dělá skoro špatně, raději už Vaše poznámky nebudu číst, promiňte.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Tedy ne úplně, doufám, že jste se neurazil. Prostě si dám chvíli pauzu, než nevolnost pomine.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          Proč bych se urážel,jen prostě myslím že jste přiliš zaměřen na tuto teorii ač…..je to jenom spekulace,promě spiše min pravděpodobná.Navic mate pravo mě přeskakovat,konečně nepopirám že se VÁM NEMOHU ROVNAT V PŘEHLEDU A VĚDOMOSTÍ

          To se mi líbí

      • oh napsal:

        Bradáčová, Ištván a Šlachta jako hrobaři české jaderné energetiky? Uvědomujete si, že upíráte zásluhy stážistovi US kongresu, odborníku-samoukovi na energetiku, bývalému vrchnímu ekopošukovi a bojovníkovi za lidská práva v Číně a Tibetu?
        http://neovlivni.cz/bude-rusko-majitelem-ceskeho-jaderneho-prumyslu/

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Kchodle, jenom tři otázky :
        – jak máte doloženo, že Nečas chtěl zadat JE českým podnikům?
        – z čeho usuzujete, že ta čůza zadala příčinu k zákroku na Úřadu vlády? Spolupracovala s tajnými službami USA, s velvyslanectvím nebo spíš s kmotry, Rittigem a spol.?
        – jak víte předem kdo dostane zadání na JE, a že to nebude česká firma, už bylo rozhodnuto?
        – a čtvrtá, zdánlivě hloupá : co bych já (nebo vy) z těch kýžených 300 miliard měl? (Já se domnívám, že asi tolik jako z těch dosud ukradených 3 bilionů, které vytvořily „náš“ dluh…)

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Nešlo jen o Nečase, Petřepavle. Nejste přece idiot, abyste si myslel, že 300 miliardové zakázky zadává premiér jen tak, mezi obědem a odpolední svačinou. Váš dotaz mi přijde stejně dementní, odpusťte, jako když čtu v americkém tisku, že „Putin odpálil do vesmíru další raketu“.

          Jednalo se o dlouze připravovaný projekt, a česko ruské konsorcium mělo zajišťovat z české strany asi 70% objemu prací a technologií, asi 10-15% Rusáci, zbytek Francie, Německo a další země. Česko-ruský projekt měl další výhody: zaručené subdodávky českých firem do nasmlouvaných asi 20-ti ruských JE bloků po celém světě, kompletní projektovou dokumentaci na české straně, nezávislost na dodavateli paliva – což je extrémně důležité. A navíc, Rusové k projektu dali 150 miliard korun investic do českých podniků, coby offset zakázky.

          Což byly podmínky, které vůbec žádný konkurent nemohl vyrovnat. Navíc, technologicky, je modernizovaný ruský VVER blok asi nejlepší technicky, je totiž výbornou kombinací konzervativního a modernistického přístupu k věci. Vyzkoušený, testovaný.

          Amíci neměli ani referenční JE blok, (dosud jim žádný nejede), byli asi o polovinu dražší, vyžadovali exkluzivně jen dodávky svého paliva, nenabízeli vůbec žádnou výrobní spolupráci – v tom lhali, nakonec vyšlo najevo, že jejich nabídka offsetu znamenala dodávku zemědělských čerpadel ze Sigmy do Mexika, hehehehe, v objemu pár miliard korun, to bylo celé. No a představte si, k ochraně JE nám sem chtěli ještě šoupnout svoje vojáky, no není to pěkné ?

          Mimoto v průběhu jednání Westinghouse prodal část akcií Číňanům, takže ze „strategického altantického zakotvení“ by se vyklubala finální spolupráce se žluťákem, protože „naše“ JE by se vyráběla v Číně.

          Pak byla v konkurzu ještě francouzská Areva, která ale nesplnila technické zadání a byla vyřazena. To se pokusil torpédovat Kchááárl, který jim to oznámil předčasně, asi aby mohli podat žalobu a zablokovalo se to – jenže to se nakonec nepovedlo.

          No takže to byla víceméně jistota, že to vyhraje česko-ruské konsorcium.
          Byl to totiž zcela transparentní tendr, kompletně veřejně přístupný.

          Když už byly výsledky na spadnutí, jela vláda do Ruska to předjednat, no a pak přišel policejní puč.

          V tom BTW udělala vláda chybu, že to dělali takhle otevřeně. Podle všech pojebaných EUsraček, skoro vzorově – ale tyhle velké věci nikdo v EU takhle nedělá.

          Maďaři byli v podobné situaci, až na to, že nemají žádný jaderný průmysl – a ti se s tím nesrali, prostě vláda zasedla a rozhodla – podle předběžných tajných nabídek – že to budou u nich stavět Rusáci. A hotovo. Amíci a celá EU řvali jak protržení, no ale to bylo zatím všechno.

          To se mi líbí

          • Vladimír - Faust napsal:

            khodle, kdybych mohl, tak Vám těch plusových hlasů naklinkám moc…
            Skvělé shrnutí – bohužel ekonomické – což se dneska moc nenosí.
            A odpustíme mi, že jsem „vystoupil“ ze země ticha…

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Když tomu věříte …
              Singer ostatně taky pomáhá našim exportérům (snižováním kursu koruny) a přináší jim miliardy. Kolikpak z těch miliard přiteklo k vám aby se vám při tom reálném snižování vaší kupní slíly dařilo lépe?

              To se mi líbí

  11. ji5 napsal:

    Současná politická situace odráží v první řadě boj o moc. Babiš je samozřejmě největší nepřítel, protože může připravit Sobotku o premiérování i o moc v ČSSD.

    Zásadní otázka je, jestli jsou politici ještě větší hlupáci, než si občan vůbec dovede představit. Protože poměrně vytrvale sleduji žvanírnu zvanou Sněmovna, přikláním se k názoru, že tomu tak nejen je, ale že touha po moci vytlačuje z mozků politiků jakoukoli schopnost dělat něco užitečného.

    Protože v Česku nefungují media, neexistuje veřejná analýza toho, co se děje v zákulisí jednotlivých stran, tedy o vnitropolitickém boji o moc a snaze zdiskreditovat konkurující politické strany.

    Podle české ústavy je existující politický systém založen na volné soutěži politických stran. To je směšné, protože mnozí politici, kteří byli zvoleni na kandidátce té které strany, se štítí do „své“ strany vůbec vstoupit. Říct, že jde o soutěž (několika) mocenských skupin, nelze, protože by to vypadalo blbě.

    Útoky proti Babišovi jsou v podstatě nepřetržité a v poměrně silné podobě zazněly již na posledních kongresech ČSSD a KDU-ČSL. Jako ministr financí je v nevýhodné pozici, protože „když nedá“, je obviňován ze sabotování vládního programu, když připustí růst schodku, bude obviňován z neschopnosti. Jeho přehlasování ve vládě (2x v poslední době) lze považovat za výsledek úvahy, že se to politicky vyplatí.

    Babiš je momentálně obviňován, že chce narušit chod policie. Media ovšem nezmiňují, že by bylo ticho po pěšině, kdyby policejní president nepřišel s uspěchaným a lehce napadnutelným plánem. Ten člověk je buď opravdový hlupák a nebo ten projekt neměl z vlastní hlavy. No co, je v podstatě neodvolatelný, tak se nemusí obávat, že ho někdo po službě odhodí.

    Celá věc má nálepku typickou pro ČSSD. Když Sobotka odvolával ministra školství Chládka, řekl o něm, že to byl nejlepší ministr školství. Totéž řekl generál o Šlachtovi.

    A Chovanec v Otázkách VM prohlásil, že Šlachtovi nabídl, že může soutěžit o místo ve vedení nového útvaru. Moravec opáčil: „Ale pane ministře, my víme, jak ty konkursy dopadají – že je vítěz dopředu znám.“ Chovanec zablekotal cosi o demokracii a transparentnosti. K Chovancovi lze dodat, že jako zdroj svých informací uváděl novináře Kmentu a ještě jednoho dalšího. Jamko ministr přece o ničem neví…

    Mocenský boj uvnitř ČSSD je vcelku zřejmý, když si uvědomíme, jak byli postupně zlikvidováni daleko charismatičtější politici než je Sobotka (Rath, Hašek, a Zimola). Je možné, že dalším v řadě může být sám Chovanec. Ne snad, že by to byl nějaký lumen, ale přece jenom dosáhl určité popularity žvaněním o problému uprchlíků.

    Pokud se Sobotkovi nepodaří odstranit Babiše, bude mít časem na talíři OKD a církevní restituce. V posledním případě porušil předvolební slib, že s nimi něco udělá. Pak se z toho vylhal (a Duka v zastoupení boha mu jistě prodá odpustek) s tím, že se podepsané smlouvy musí plnit. Kdyby nebyl právník na baterky, tak by věděl, že se dá změnit jakákoli smlouva i zákon. Zejména ty, které způsobem spíše pokoutným podepsali na poslední chvíli Nečas a Duka.

    Lze očekávat, že současná vláda nepadne, protože ANO se nebude jen tak vzdávat moci a uvolňovat cestu Kalouskovi a Fialovi. Kdyby ČSSD získala podporu všech stran kromě ANO a KSČM, měla by 119 hlasů. Malé strany si vzhledem k současným volebním preferencím samy rybník nevypustí, takže budou proti předčasným volbám.

    ANO by ústupem selhalo v plnění proklamovaného programu za změnu situace v ČR a přišlo by o svou popularitu.

    Lze spekulovat, že to je záměr strategů ČSSD, kteří tuhle politickou hru rozehráli. Svoje slovo v tom ale bude mít i president Zeman, který může veřejnost proti ČSSD obrátit.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Komu bude případně vlastně ČSSD chybět?
      Lidu?
      Nebo cizím protektorům?
      Místním oligarchům?
      A komu dnešní ČSSD vlastně překáží?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … nikomu, ale bohužel!!! Mají v názvu slovo „sociální“ a to koštuju cca na 10% bez toho, aby něco museli dělat, takže to mají až do smrti, podobně to mají komunisti, ještě jednou, bohužel.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Až na to, že tuto „hru“ vůbec nerozehrála ČSSD. Co by z toho měla jiného, než prohru ?
      Je nesmysl útočit v situaci, kdy je šance na vítězství minimální. Součet 119 hlasů je zcela pofidérní, protože úplně pomíjí realitu.

      Ve skutečnosti by se většina bez ANO a KSČM sestavit nedala – jako to nešlo hned po volbách – kdyby to bylo možné, zkusili by to. Jsou tam totiž i jiné strany, které by pro mesalianci ČSSD+TOP09+Lidovce nikdy ruku nezvedly.

      Vláda ČSSD s podporou TOP09 by byla také to poslední, co by ČSSD kdy udělala – pak by se mohli rozpustit. Voliči ČSSD jsou sice většinou poněkud šílení a nechají na sobě dříví štípat, ale co je moc, to je moc.

      Ve skutečnosti zaútočila Bradáčová a Šlachta – celá grupa, stojící za nimi. Policie je na hraně rozvalu, díky stálému slídění UOOZ a kriminalizaci oponentů, dokonce i na policejním prezidiu. Současně se pokusili tlačit zákon o státním zastupitelství, který kdyby prošel, je zbytečné pořádat volby. Mysleli zřejmě, že to projde a nikdo se proti nim nepostaví, takže pomalu získávali, salámovou metodou, další pozice.

      Jenže bordel v policii dosáhl takového stupně, že s tím vláda už musela něco dělat, jinak hrozila skutečná válka policajtů, doslova a do písmene. Reforma byla nachystaná dlouho, uvažovalo se o tom hned po policejním puči 1.0. Jenže k tomu nebyla „politická odvaha“. Začali s tím fakticky asi před měsícem. Reakcí Šlachtovců a Bradáčovců byl tento pokus o puč 2.0, s plným mediálním nasazením, do útoku vyrazila celá jejich skupina. Protože jim za minulé řádění hrozí desítky let za mřížemi.

      Zkrátka, z politiků a vládních stran tyto tanečky nevyvolal nikdo – jsou ve vleku událostí.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Podle mě přesně vystihující situaci.

      To se mi líbí

  12. blbíš napsal:

    je to ještě mnohem horší, přátelé, krajský a pak parlamentní volby pomalu na krku a místo toho, aby někdo alespoň trochu inklinoval k zvolitelnosti, tak dělají ty hovada všechno možný pro to, aby každýho otrávili a od voleb odradili!
    P.S.
    doufám, že Petrpavel zachová klid, neboť ta jeho jediná dělá opravdu všechno, aby si toho vůbec někdo všiml, prostě opozice jako fík!

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Zvykl jsem si, že do médií se „ti jediní“ ( 🙂 ) prostě raděj nepouští, a pokud se omylem pustí pak je blbíšové a mnozí další zase neposlouchají … pak se krásně tvrdí že nedělají nic …
      Nebo se snad v PS, byť nezasedá, mluvilo včera o ÚOOZ a slyšel jste je? Poučte mě, děkuji.

      To se mi líbí

  13. tata napsal:

    ji5 napsal:
    13.6.2016 (14:43)
    celkem souhlas,jen bych podotknul…Lze spekulovat, že to je záměr strategů ČSSD, kteří tuhle politickou hru rozehráli.

    Že zrovna tak svoji hru rozehravá Babiš……..vtom sem zde osamocen,nevidim jen tu psí hlavu u ČSSD,NEOBHAJUJI jí ale oproti jiným nevidím že by to byla jen její hra,i když to menší zlo je ted pro mě Babiš,nevolil bych ho,bojim se kolik lidi s kterými si pohledově rozumim ho vyzdvyhují že on je ten napadaný a nevinné dobro.ČAS ukaže,rád se omluvím že to vidím špatně

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Nevěřím „tato“, že byste se musel kdy omlouvat. Boj proti korupci je u babišovců (on sám tomu možná i věří) póza, stejně jako u Janečka a jeho nadace. Máme, kromě dvou, v naší Poslanecké sněmovně a Senátu samé prorežimní prozápadní prokorupční proatlantické strany, a žádná jiná strana si nikdy nesáhne na vládní moc. Má smysl jen sledovat a bavit se politikou – jo, jde to, když člověk ví, že nic nemůže změnit.
      Babiš usoudil, že je vhodná doba k útoku a tak se do něho pustil. Šlachta a jeho ÚOOZ mu posloužili, o tento útvar mu vůbec nejde. Je to jen hra o voliče která se dobře poslouchá.
      Stejně tak si myslím, že dedukce kchodla jsou sice projevem vysoké inteligence, ale nemají žádné opodstatnění.

      To se mi líbí

  14. oh napsal:

    Měl bych dotaz mimo téma: Zbláznil jsem se já nebo popletologové z Masarykovy univerzity?
    http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/propaganda-se-meni-i-neutralni-zpravy-mohou-slouzit-kremlu-tvrdi-analyza-1301530

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      No tam je těch blábolů…

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Tak „Evropské hodnoty“ a Jakub Janda, tak to zřejmě bude Masarykova univerzita, katedra homosexuální pornografie, asi seminář. Normálka.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          fakulta Humanitních studií, samozřejmě.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            To bude omyl, Fakulta humanitárních studií je na vojenské akademii. Nebo už ne?

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              A na Masarykově univerzitě je přece fakulta Homonitárních studí.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Od té doby, co se bombarduje i homonitárně, nejen humanitárně, udělali ještě jednu na MU.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jistě vittto, přepsal jsem se. Homonitárních studií je správně.

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              No nevím šópnót to do Brna, o to se borec z Pilsen štatlu snaží a divéte se lidi, fčil toto on nanás , takovóto skrčku chystá.
              Ani hovno !!
              Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy je nejmladší fakulta Karlovy univerzity a sídlí v Praze. Vznikla 1. srpna 2000 z Institutu základů vzdělanosti téže univerzity.
              Adresa: U Kříže 8, 158 00 Praha 5
              Tož dovalit sem takovó spinovštinu, to šlak všechny ze štatlu snád trefí.

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Já jsem si to popletl. Na Vojenské akademii je Fakulta humanitárního bombardování. Chybička se vloudila.

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Zásadní neznalost pánové… Fakulty humanitárních studií jsou na každé státem placené VŠ…

            To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            Příteli Hudče a dá se to studovat dálkově v rámci university třetího věku? Nic bych od nich nechtěl ani diplom, jen za hezky napsanou diplomku a krásně složený zkoušky bych chtěl pouze ZBROJNÍ PRŮKAZ platnej pro celou EU!!!

            To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Volejte Chocholouška, jste normální ! To je v dnešním světě bláznivé. Sejdeme se tam, zabírám si postel u okna.

      Nedávno jsem koukal na záznam „výjezdního zasedání Respektu“, kde jakási pizda vykládala, že ruští agenti se poznají podle kritiky EU a naší světlé, nejlepší, demokratické současnosti. To totiž není jen tak, ruští agenti všechno „exploitují“, jsou zákeřně chytří a nebezpeční, přesně jak se píše ve Švejkovi.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Spadla mě brada, ale už je to v pořádku, dal jsem si jí zpět!

      To se mi líbí

  15. Hudec napsal:

    Až nás všechny, co tu klábosíme, pozavírají, musíme si dát pozor. Týká se to hlavně pana Bavora, který tu provozuje podle té nové definice silně prokremelský blog, ale i většiny návštěvníků. Abychom nedopadli jako můj oblíbený dětský hrdina, který se už stal i mým hrdinou „dědským“:
    „Švejk měl vůbec štěstí, že se ocitl ve společnosti různých příslušníků východních národů. Byli tu v transportu Tataři, Gruzínui, Osjetínci, Čerkesové, Mordvini a Kalmykové.“
    Takže až padneme do našeho zajetí, bacha ke komu nás přiřadí….

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Ale co, třeba nás -díky věku SUPERARBITRUJÍ PRO BLBOST….
      I když si myslím, že to nehrozí….. vždy’t 90% presstitutek neví o čem píšeme….
      Nebo si vážně myslíte že jo??? Silně pochybuji on ten češtin….

      To se mi líbí

  16. Hudec napsal:

    A teď vážně. Ten „protikremelský“ blábol je v podstatě plošně všude, přečetl jsem si ho na iDĚSU. Měl jsem trpělivost a přečetl jsem si i diskusi a z té autoři studie ani ten Arginmax Janda radost mít nebudou. Ačkoliv vím, že takové diskuse nejsou průřezem názorů lidu, přece jen nějakou vypovídací hodnotu mají, byť omezenou. Nu a jeví se mi, že celá akce je významně kontraproduktivní – lidí jsou z ní dílem nasraní a dílem si z ní dělají prču.
    Ačkoliv se pohybuji v mediálním světě a oboru PR třicet let, vlastně bych těm „protikremelským“ aktivistům neuměl poradit, jak správně postupovat, aby se stali důvěryhodnějšími. Ono to sice není až tak důležité, protože na rozhodování nebudou mít názory běžných občanů stejně žádný vliv, ale ti chytřejší z aktivistů z toho musí mít trapný pocit. Výsledek jejich činnosti je prostě prachbídný.

    To se mi líbí

  17. Hudec napsal:

    Pardon, že ještě do třetice, ale z tohohle by se naši „obránci demokracie“ nejspíš posrali:
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Slavny-britsky-komik-se-vyslovil-k-Brexitu-Jedinou-sanci-pro-Evropu-je-pry-obeseni-predsedy-Junckera-440199

    To se mi líbí

  18. tata napsal:

    pane kchodl

    skuste si přečist na nejmenovaném………Tuhý boj o Cenu Peka Vyskoče v policejní aféře

    minimalně to má stejnou vahu jako VAŠE PŘESVEDČENÍ o vlastizradcích……já se spíš přiklaním že všichni akteři si zaslouží cenu pepo vyskoč

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Není to poprvé, co majitel nejmenovaného blogu vidí, jen co chce vidět.
      Co jiného k tomu říci ?

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        ANO MNOHDY TOMU TAK JE………JENŽE já to Psal ve smyslu že jeho argumenty mají zrovna takovou hodnotu jako VAŠE SPEKULACE………NIC VIC NIC MIN…….vŠECHNO co vime jsou jen indicie ,spekulace,jediná chyba je že VY TO VYDÁVATE JAKO JASNÝ fakt……….a to je špatně.

        Nezlobte se PP JEN PODOTKNU NEBOT JE TO PROTI přaní domáciho řešit věci otamtud………napsal jste………..tady ČSSD bez viny a bez kmotrů, což je nesmysl.

        to jste četl nepozorně on schrnul všechny spiklenecké teorie

        To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Obávám se, že majitel blogu (po měsících jsem se nechal zlákat tam na článek pohlédnout) chce vidět jen to, co chce – tady ČSSD bez viny a bez kmotrů, což je nesmysl.
      Stejně tak tam podle mě správně posuzuje nesmysly o spojení Šlachty, Ištvána, Bradáčové, Nečase, Schwanzenberga atd. ve snaze prosadit dostavbu JE Ruskem na úkor USA, a to vniknutím na Úřad vlády a kriminalizací kriminálníků.
      Já se snažím posuzovat děje podle toho jak se k té které kauze staví lidi které mám odedávna prokouknuté a prověřené jejich působením ve veřejném prostoru (můžu se – jako vzdálený pozorovatel – mýlit, jistě, ostatně jako všichni).
      Pořád tvrdím, že je to souboj dobra a zla, jeví se mi to tak průzračné jako dětská hra na policajty a zloděje. Mělo by to jako v té hře být i v Policii, ne že policajt se stává zlodějem a zloděj policajtem bez mrknutí oka a za shovívavé nepozornosti či podpory politiků.
      Má snad někdo, kromě výtky že Al Capone české politiky musí být stíhána za kabelky když nemáme zákony na stíhání zločinecké podstaty trestních jevů, něco konkrétního proti jemu a jeho lidem?

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Nahlédl jsem tam už dřív (zajímají mě kurzy na Brexit), a Peka Vyskoč mě pobavil. Zní to jaksi finsky, že?
        Mimochodem, ty hovadiny o spojení s Temelínem jsem viděl taky na Hájkově Protiproudu. To je taky vypečený zdroj…

        To se mi líbí

  19. kchodl napsal:

    Současné blbnutí pěkně shrnul Petr Štěpánek (ten muzikant v bývalé rady pro televizní vysílání):

    „Koblihy evidentně vytěsňují z hlavy mozek. Babišovi voliči si v bujarém nadšení nad velkou protikorupční revolucí nepovšimli, že jejich guru za jejich naivního potlesku potichu čóruje celý stát. Gauneři typu Ištvana či Šlachty je uvádějí v nadšení a vůbec jim nedochází, že výsledkem tříleté práce těchto z našich daní nadstandardně skvěle placených kašparů a celé té jejich monstrózní akce s policejními komandy, beranidly, tiskovými konferencemi, kilogramy zlata, pozatýkanými politiky, kterým se ministerstvo spravedlnosti muselo posléze omluvit a vyplatit jim odškodné, je jedna ženská stíhaná kvůli nezdaněným darovaným kabelkám. Že se mezitím hroutí demokratický systém, je jim evidentně putna. Takhle to vypadá, když lidská blbost kvete.“

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tak jsem se opět přesvědčil, že všechny konspirativní řeči kolem kauzy Šlachta jsou opravdu mimo. Jde skutečně jen o špatně připravenou (či spíše nepřipravenou) reorganizaci. Právě jsem totiž tvrdě narazil na podobnou akci státních úředníků.
      ROPní ROPáci vymysleli nový formát na odevzdávání podkladů k žádostem. Sice jej neustále upravují, ale žadatelé již musí v tom formátu žádosti předkládat. Jedná se o variaci na xml formát, ovšem takovou, že zatím nedokáže přebírat cokoli, co se do rozpočtu přidá nad úplně nejzákladnější údaje. Takže poznámky k položkám prostě nejsou. Nicméně ROPní ROPáci požadují, aby upravované nebo doma vytvářené položky měly vysvětlení. Vysvětlení, které lze normálně přidat do poznámek se ale do tohoto druhu xml nepřenáší. Znalci budou možná něco namítat, ale databází xml (jak jsem tímto zjistil) je několik. A taková, která je schopna komunikace, se v ROPném programu nepoužívá. Ti prostě mají svou úpravu. Navíc je nutné převod do tohoto xml formátu ověřit na jejich (vydavateli databáze) webu, zda je kompatibilní. To sice je, ale nedá ty správné a potřebné údaje. Takže uměle vytvořená nepřekročitelná zeď. Prostě opět „kvalitně připravená“ akce. A domníváte se, že to způsobili agenti z US Embassy?
      A stejně je připravena reorganizace Policie. Bez zásahu cizí moci.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Pane Bavore, odpusťte, ale Vy směšujete hodinky a holínky, hrušky a jablka a pak to celé prožene mixérem, když to mám tak říci.

        Že Bradáčová je pečená vařená na ambasádě, že prošla, stejně jako Šlachta a Ištván, mnoha školeními přímo v USA, že na „Tržnici“, tedy na nejvyšším pražském státním zastupitelství jsou američtí poradci, kteří „pomáhají s důkazní nouzí“, … a plno dalších věcí, to jsou veřejně známé skutečnosti. Nepřípomíná Vám to 50. léta, kdy stejnou funkci měli poradci sovětští ? Až na to, že nemají mučírnu „Na zámečku“ u Lorety, v tom moc rozdílů není.

        Také to, že UOOZ není úspěšný útvar, jeho cesta je lemována jedním malérem za druhým. Je přepad Úřadu vlády a premiéra fantazie nebo skutečnost, to mi řekněte ?
        Stejně tak, zrušení dostavby Temelína a pád vlády, to nejsou žádné konstrukce, ale fakta, která s přepadem vlády a následnou koordinovanou mediální kampaní, do které se zapojily všechny možné „údy“ našeho spojence, od Janečkova spolku proti korupci po neziskovky, úzce souvisí. Souhrnně se tomu říká puč, přesně takový jako například na Ukrajině, jen se přitom nestřílelo a nezabíjelo.

        Podobně je pravdou, že o reorganizaci policie přesně v dnes napadaném rozsahu uvažoval už Bublan, když byl ministrem vnitra, pak se o tom mluvilo někdy v roce 2007-8. Hlavní problém je ve špatném rozdělení úkolů – je nesmysl mít rozdělené útvary proti korupci a proti mafii, když obě problematiky splývají. Vůbec k reorganizaci nedošlo náhle, to Šlachta lže, ostatní také. Nakonec sám Šlachta někde zmínil, že se o tom mluvilo před měsícem.

        UOOZ se „udělalo pro sebe“ a odmítá sdílet data s policií. Šlachta odmítá sdělovat, koho hodlá zatknout a obvinit. To vše není „tažení proti korupci“, ale totální svévole, porušení zákona o policii, privatizace policie. Přitom z UOOZ – nebo od dozorujících státních zástupců Bradáčové, Ištvána a dalších – tečou do médií informace jako Niagara.

        Šlachta a UOOZ odposlouchává kriminalisty na policejním prezidiu, což dělat nesmí, i kdyby to měl 100x schválené od dozorujícího státního zástupce a soudce. Stejně jako zasahovat proti jiným policejním kolegům z jiných útvarů – od toho je GIBS. To je přímé porušení zákona o policii, překročení kompetencí, zneužití pravomocí. Zločin.

        Státní zástupce z Olomouce (odnikud) nemá právo nijak ovlivňovat organizaci policie, to je pouze v kompetenci ministra vnitra a policejního prezidenta – a pokud to udělá, je to zneužití pravomoci, což je zločin. A vidíte, neomaleně a neskutečně drze vyjíždí na policejního prezidenta a nutí ho k podání vysvětlení v Olomouci.

        Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman by všechny tyto šašky měl dávno odvolat a poslat k soudu, za tyto zločiny- a nic se neděje.

        To, že si neumíte opravit nebo doplnit strukturu XML dokumentu, to není žádná americká intrika, ale Vaše vlastní neznalost. Prostě si stáhněte z uložto nějakou učebnici XML, kde je to popsané a opravte si to – stačí na to obyčejný textový editor, třeba notepad.exe z wokenic.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          „…od toho je GIBS..“, jádro pudla. Měl by být. Není. Co dělat když svoji funkci neplní, ale plní nějakou úplně jinou, třeba jistá politická zadání?

          To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          Hele Kchodle, brzdi, taky tě Bavor neposílá pro ceníky prací ve stavebnictví, aby sis pomocí stáhnutých manuálů pomohl sám, když chceš zkontrolovat třeba nabídku opravy stavební firmy, když se Ti v baráku něco pokazí a na co NESTAČÍŠ SÁM!!! Domácí psal o státní instituci, jak připravuje změny a nařízení „pro běžný lidi“ a nedělá to zřejmě dobře (=tedy pro běžný uživatele, kterým formát *.xml hovno říká a přesto s předkládaným nařízením musí pracovat třeba jen jednou v životě, když chtějí o cosi úřednictvo žádat). Vyslovil pouze názor, že velká část diskutovaného problému může spočívat v triviálních detailech plynoucích z neschopnosti lidí, kteří by neschopní být neměli. Fakt to od Tebe nebylo pěkný a neškodilo by Ti, abys vzal kolo a projel se na vzduchu. Promiň, ale jsem už starej na to, abych usedával ke stolu s vědomím, že mě čeká podobně předkládaný jídlo a z něho plynoucí bol břicha! Máš to zapotřebí? Dyť je to pod Tvoji i naší úroveň.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Nic špatného jsem tím nemyslel, jen se mi nelíbí házení všeho do jednoho pytle, to je všechno. Zatímco jste „blbíši“ psal výtky směrem ke mě, hledal jsem pro pana Bavora vhodnou učebnici nebo úvod do XML, což mi zabralo oněch asi 15 minut, abych mu pomohl. Všichni asi víme, že nic není perfektní a hnidy se dají najít na všem. Že státní správa má na všechno vždy dost času a přenáší svoje nedodělky na nás ubohé daňové a státní otroky, to je druhá věc.

            Často je jediná cesta buď rezignovat nebo to dodělat za ně, což jsem panu Bavorovi doporučil, spolu s manuálem, jak to má udělat. Jak psal, má nějaký XML dokument, jen tam nedokáže dát komentáře k položkám. Takže je dost možné, že když se na to podívá v normálním textovém editoru a uvidí „zdroják“ toho XML souboru, bude to tam moci prostě doplnit – když bude vědět kam.

            O nepřipravené reorganizaci u policie všichni víme kulové, informace jsou jen ze strany těch, kteří se tomu vyhýbají jako čert kříži – takže je docela přirozené, že přímo nehýkají nadšením.

            Na druhou stranu si myslím, že policejní generálové nejsou úplní idioti, mají určitý štáb lidí a nějaký standard kvality práce. Takže bych si troufal odhadnout, že reorganizace bude zabezpečena asi o několik stupňů lépe, než v nějakém jiném odvětví státní správy.
            A hlavně, je to jen interní policejní věc, vzhledem k velitelské pravomoci a nutnosti poslouchat rozkazy nezbude podřízeným, než to brát jak to je nebo ukončit služební poměr u policie a odejít do civilu.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              ..ale o to mi, příteli, vůbec nešlo. My prohráváme ve velkém na plný čáře, protože tolerujeme už i detaily, jak ses´ vyjádřil – hnidy. Jenže oni to nejsou hnidy, oni to jsou ty každodenní MALÉ prohry a je to o to horší, že si jich už ani nevšímáme … prostě jak Bavorovi doporučuješ = zlatá česká kutilská nátura. Vezmi anglický manuál a začni odstraňovat to, co odstraněno MĚLO být těmi lidmi, který za to platíme. A ono se po rozboru situace nakonec ukáže, že jsou tam lidi, který na to VYLOŽENĚ NESTAČÍ, protože jim „ten formát *.xml“ dokonce vůbec nic neříká.
              P.S.
              a všimni si, příteli, že o CELKU – CELCÍCH jsem si nedovolil vůbec psát!

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              příteli, prosím – bez uvozovek …několikrát denně mě okolí přesvědčí, že tím blbíšem jsem, tak mě nemusíš šetřit!
              P.S.
              jen si občas dávám otázku, jestli jsem jediný 😀

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jo, kutilská nátura a improvizace. Už jsem na to tak zvyklý, že to ani nevnímám, protože je mnohem jednodušší udělat práci za ně, než se domoci nápravy. Také to člověka tolik psychicky nevyčerpá.

              Netolerovat „hnidy“ by celý systém úplně zablokovalo, to je jisté.

              To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Ještě k tomu Vašemu problému s odesláním XML dat:
          Jistě je chyba na straně toho úřadu, že to má špatně udělané, ale pokud chcete data odeslat, jak jsem již psal, asi Vám nezbude, než se v tom kapku povrtat.

          Našel jsem na uložto pěknou (i když starou, ale to v tomto případě nevadí) knížku o XML: https://ulozto.cz/x1uwWqQS/learning-xml-pdf
          (myslím, že Vám nevadí angličtina)

          Myslím, že to bude v zásadě jednoduché a nebude potřeba žádná vysoká počítačová věda, stačí jen vědět, jak se to používá a jak to funguje. Myslím, že je lepší hodinku číst manuál a pak to za pár minut udělat, než ztrácet čas marnými pokusy na slepo.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Nějak jste zapomněl číst popř. chápat přečtené. Já nemám problém s odesíláním čehokoliv, problém je v tom, že jejich program se neustále nějak vyvíjí a tak programátoři nestíhají na všechny jejich změny adekvátně reagovat. Takže napřed musí nastat problém a náš programátor ho řeší. Jistě sám víte, že existuje několik formátů xml. A jsou to obyčejné tabulkové (forma excelu) a pak DTB. A každý státní úřad má jinou tu xml DTB. Jeden čas takhle fungovalo hlášení pro ČSSZ, kde si člověk musel stáhnout xml program, pomocí kterého mohl vyplnit jejich formulář. Tady se opět projevila nějaká iniciativa někoho a komplikuje práci jiným. Protože proč nelze použít starší formu xml DTB a musí být jiná? V té původní totiž nebyly v převodech žádné problémy.
          Ale pak se dostaneme k dalšímu státnímu problému „kvalitní“ přípravy nějakých reorganizací ve státní správě. Už jste zapomněl na slavný registr vozidel? Registr řidičů? Program pro sociální dávky? Tohle všechno podle vás zavinila US Embassy? Děte se bodnout.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            i blbíš to tak pochopil, proto jsem se musel taky ozvat … očekávám pamlsek 🙂

            To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            K tomu XML:
            Asi myslíte DTD (Document Type Definition). To definuje, stručně řečeno, jak ten dokument vypadá, jaké má položky a jak se jmenují, jakého jsou typu.

            Pokud to úřad změní – tedy změní strukturu dat – tím pádem i DTD, tak je pochopitelně problém, protože Váš program (než to Vaši programátoři zapracují) generuje výstupy ve starém formátu, pro staré DTD.

            Záleží na tom, jak je to velké, jak velká odesíláte data – kdyby to byla třeba jen jedna stránka údajů, dá se to upravit i ručně, přímo v editoru (jsou to textová, čitelná data).
            Jinak se nedá nic dělat, budete muset počkat, až to Váš programátor upraví.

            Proč to upravují – k tomu může být několik důvodů, nejčastější je, že jim vedení pořád mění zadání, přidávají tam informace. Nebo mají špatnou analýzu a na něco zapomněli.

            Reorganizace, ICT projekty ve státní správě:
            1. Problém je HLAVNĚ šílená politizace všeho, to je posledních asi 10 let katastrofické. Je to dané bojem o moc, který neustává ani mezi volbami, jede to 24/7/365. Každá kokotina, prvotně třeba technická nebo nějaké běžné opomenutí, chybička v analýze, doplnění zadání o nově požadované skutečnosti … se zvrhne nejprve v „manažerský problém“ a hned poté v „politický problém“. Bonzuje se médiím. No a je to v čudu. Propukne hysterie a musí se čekat, až se psychopati vyblázní.
            2. Protikorupční šílenství a kriminalizace – neustálý, permanentní hon na čarodějnice, kdy se udání a UOKFK, UOOZ používá jako kladivo na konkurenci nebo kolegy. Státní zástupci a policajti všeho druhu řádí hůř než inkvizice, bez nejmenší znalosti věci, často zcela protizákonně.
            3. Příšerná, neustále záplatovaná legislativa o státních zakázkách. To znemožňuje cokoliv udělat, protože kdyby to mělo být podle zákona, každá blbost by trvala 5 let. A to zase nejde, takže se zákon musí obejít nebo porušit, což zase vyvolává problémy s ad2)
            4. Politické klany a jejich firmy, dodavatelé, kamarádi, příbuzní.
            5. Neschopnost, nekompetence, diletanství

            No a pak se divte, že nechodí registr vozidel, například.
            To zajisté US ambassy nezavinila.

            Ale co zajisté přes US ambassy prošlo, je policejní puč 1.0 a policejní puč 2.0, který zažíváme zrovna teď. U té 2.0 jde také o ochranu protagonistů minulého puče, protože mají másla na hlavě ažaž na mnoho let za mřížemi.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Pod DTB jsem schoval zkratku databáze, pro odlišení těch dvou základních forem xml.
              A rozhodně nesdílím váš nebetyčný optimismus v tom, že vedení Policie je inteligenčně jinde než ostatní státní správa.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              PČR opravdu je inteligenčně jinde než státní správa. Jsou o hodně blbější – viděl jste někdy chytrého policajta ? To je protimluv. Ale nejsou to idioti.
              Jenže oni vědí, že jsou blbí, to je zase jejich výhoda. Takže si nechají poradit, nepřimýšlejí si do všeho svoje vlastní hovadiny – jako ti chytří blbci ze státní správy.
              Policie musí alespoň nějak fungovat, což státní správa vůbec nemusí.
              Výsledek je, že jejich věci jsou vždy připraveny lépe než jinde ve státní správě.
              Řešit policejní zakázky a civilní pro státní správu je nebe a peklo, shrnuto.

              To se mi líbí

        • oh napsal:

          Tedy, kchodle, Šlachtu už vynechám, ale ohledně xml – nucený uživatel elektronické komunikace se státními orgány si nemá co upravovat strukturu xml, tu musí pachatel té konkrétní implementace udělat tak, aby dokument přenášel všechny požadované informace bez nutnosti dodatečných „úprav“ uživatelem. Když tak pachatel implementace neučiní, protože to buď neumí, nebo to zpackal, pak to skutečně není americká intrika, ale neschopnost a fušeřina toho autora a kritika (i něco horšího) je na místě.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            S tím souhlasím. Jenže konstatováním jejich neschopnosti a fušeřiny si nepomůžete ani o fous. Jak jsem už psal blbíšovi, jediná možnost je se v tom pohrabat nebo čekat až se uráčí to opravit, což může trvat věčnost. A pokud potřebujete něco poslat na čas …
            Na kritiku oni reagují velmi nevraživě, pak šance na opravu z jejich strany klesá většinou asymptoticky k nule.

            To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Komu, kromě Petra Štěpánka a jeho kumpánů z ODS, by vadilo kdyby se zhroutil „demokratický systém“ á la ODS?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Nahlížel-li bych na DNEŠNÍHO Štěpánka, lépe řečeno na jeho DNEŠNÍ názory jak Vy, pak je KSČ z padesátých let totožná s KSČ snad i „M“ z roku 2016 (a takový hodnocení=nahlížení, jak jsem si stačil vícekrát všimnout, Vás vytáčí spolehlivě vždy k nepříčetnosti). Připustíme-li, že i KSČM prošla nějakým vývojem, neměli bychom ho upírat jiným, tím spíše, že jde pouze o názorovou platformu, nikoli platformu likvidační. Co přetiskl přítel Kchodl si zasloužilo od Vás jiný zhodnocení a nahlížení, alespoň faktor času bych tomu Štěpánkovi přiznal.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … asi tak se hroutí demokratický systém á la ….?:

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Rozumím blbíši vaší argumentaci, jenom tam vidím chybičku : Štěpánek dříve a nyní je jedna a tatáž osoba, ukažte mi jednoho funkcionáře KSČ (a požaduji dokonce funkcionáře s krví na rukou, ne ty miliony nadšených a chybami některých zklamaných poválečných budovatelů země) z 1950 ve strukturách KSČM 🙂

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Do jakého systému by se to zhroutilo ? Když se podíváte na Ukrajinu nebo do Iráku, jak vypadá takové pěkné americké zhroucení, tak mi to moc přitažlivé nepřipadá.

        Je fakt, že to nic nemění na osobě Štěpánka, který coby „zuřivý ODSák“ má svoje zářezy na pažbě. Ale mám dojem, z toho co tak jednou týdně píše na PL, že se mu od té doby už docela rozsvítilo v hlavě.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Vy o koze, já o voze … ODS a Štěpánek nám připravili přesně takové proatlantické, chcete-li proamerické, zhroucení kterému se říká západní demokracie, jako pro Ukrajinu a Irák, naštěstí přece jenom ve střední Evropě je trochu jiná politická kultura a ten rozvrat není tak evidentní a zničující.
          Aby bylo jasno : pro mě zhroucením je právě tento typ demokracie kdy se hádá jeden s druhým, druhý se třetím a čtvrtý s posledním, nikdo neví proč a o čem, a neřeší se jediný skutečný problém společnosti do konce. V tomto případě neschopnost policie (a justice, té kterou ODS „má“) zvládnout korupci a rozkrádání státu, o stovkách dalších závažných neřešitelných problémů už i zde bylo několikrát bez úspěchu diskutováno.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            s tím problém nemám!
            P.S.
            o zhroucení mám však jinou představu

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Jo, to zhroucení přeháním, přece jenom jsme v té střední Evropě a máme nějakou ne zrovna špatnou historii ( míním tu feudální, kapitalistickou i socialistickou) za sebou, ta nás drží a ještě hodně dlouho podrží.

              To se mi líbí

  20. tata napsal:

    https://www.sport.cz/fotbal/me2016/clanek/785133-rozhodnuto-uefa-po-vytrznostech-fandu-podminecne-vyloucila-rusko-z-turnaje.html#article-artcl

    taky na pepika vyskoč……….snad řadění fanoušků má zvladnout FRAN.POLICIE……NOJO NO

    To se mi líbí

  21. jaa napsal:

    No víte – docela jsem při Kchodlovi … a proč…

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Advokat-Sokol-pro-PL-Istvan-by-mel-mit-sakra-silne-duvody-ze-chce-vyslychat-Tuheho-A-Slachta-je-policista-mel-by-jit-tam-kam-mu-prikazi-Jinak-odejde-439969

    nadává se mu že je advokát toho či toho – ale v podstatě – když se tzv. „Vyšetřovatelé“ hcovají jako šoudvatři s kamerou u zadele … …. těžko mohou mít výsledky a těžko jim lidi věři… a pak je lehkej chleba ADVOkÁTŮ a těžkej chleba soudců… bpgižel…

    To se mi líbí

  22. tata napsal:

    jaa napsal:
    14.6.2016 (18:16)

    Mate pravo,ale je i druhý pohled a má taky určitou logigu…….už to zde někdo psal……..NA jakou stranu se přidá smrdí

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      tato, je advokát a dělá co má. Že využívá chyb tzv, vyšetřovatelů – je v pořádku. Třeba lidem dojde že vyšetřovatelé typu šou 2,3 nejsou to pravé ořechové. Zamyslel jste se taky nad tím- že každý výjetd kukláčů „za případem“ je nahlášen TV a s jejich asistencí?? Copak je to normální….

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        PODIVEJTE……….Ja nevim kde je pravda,to neví nikdo z nás,Co MĚ VADÍ je ———-byt přesvedčen že určitá spekulace je stopro……….aniš je na to aspon dost velký předpoklad.
        Naprosto pravděpodobnější je boj mocenských skupin…….kde i ten šlechta někomu naletěl,nebo to dělá vědomě ale verze o vlastizradcich je ta nejmin pravděpodobná né nemožná…….a tak by se kni mělo přistupovat

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          ohledně SOKOLA JE to pro mě darebak je na to dost indicií……….třeba jak porušuje zakon při exekučních řizení..takže bych byl opatrný větou typu………tato, je advokát a dělá co má. Že využívá chyb tzv, vyšetřovatelů

          To se mi líbí

      • oh napsal:

        JUDr. Sokol není jen advokát, ale také politický šíbr, mimo jiné chránící zisky exekutorů a na ně nabalených právníků lobingem proti slučování bagatelních pohledávek (typicky třebas pokuty od DP) a omezování exekutorských a advokátských odměn za totéž.
        Nejlepší vyšetřovatelé tak budou nejspíš ti, o kterých nikdo nikdy neuslyší, obvykle proto, že nikdy nic nevyšetří. Kdo by něco důležitého vyšetřil, toho od policie vyštvou.. (např. podplukovník Doucha, šéf týmu vyšetřujícího tzv. „orlické vraždy.“)
        Vyšetřování téhle epizodky se také mimořádně povedlo:

        Policie po roce a půl vyšetřování konstatovala, že se sice trestný čin stal, ale prý nemůže určit, kdo ho vlastně spáchal. Nikdo za nic nezodpovídá a nikdo za nic nemůže, to všechno voda.
        (P.S – celý pořad na webu naší jejich ČT nelze dohledat – proč mě to nepřekvapuje?)
        Ne, permanentní přítomnost TV štábů u zásahů za normální nepovažuji, ale pamatujete si jediný případ, kdy by byl ministerstvem nebo vedením policie po zásluze „odměněn“ postup sice ještě jakžtakž zákonný, ale jinak naprosto pitomý? Počínaje starým přepadením letiště v Mošnově v režii dua vyjímečně secvičených blbců Langoše a Rumla, přes rutinní používání zasáhovky na věci, které v normálních státech řeší běžný policajt vybavený patřičným úředním lejstrem, nebo vyrážení dveří na špatné adrese, až po manévry vojenských policajtů v ČT (velitelé tohoto cirkusu byli ministerstvem oceněni přesunem z regionálního útvaru na hlavní velitelství VP – jsou z nich hlavní metodikové pro výcvik a řízení vojenské policie 😀

        To se mi líbí

  23. tata napsal:

    ps……myslim tim SOKOLA ABY NEDOŠLO K OMYLU

    To se mi líbí

  24. LB napsal:

    Tak nám odložili tu neodkladnou reformu, paní Mullerová.

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Já to v dráťáku slyšela, jemnostpane, říkal to pan Bělobrádek. Von se mi zdá bejt moc slušnej člověk, takovej fajnovej a štramák.
      Já se jenom bojím, aby to nedopadlo jako tenkrát s tou penzijní reformou, s tím druhým pilířem, vědí. To by bylo neštěstí.

      To se mi líbí

  25. tata napsal:

    To se dalo čekat

    To se mi líbí

  26. blbíš napsal:

    https://www.novinky.cz/domaci/406466-sobotka-belohradsky-pomuze-prekonat-revnivost-mezi-cssd-a-zelenymi.html
    . . . dobře činí, jen tak dál, mě by ještě zajímalo, kdo jim radí s PR. To musí být ale řízek!!!

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.