O volbách v Krivom Rogu … a nejen o nich


 Už pár dní mám rozdělaný překlad komentáře ke škole praktické demokracie v našimi (nejen našimi) „demokraty“ hýčkané Ukrajině. Napadlo mě ale trochu počkat – a vyplatilo se, protože „natekly“ další perly… (pozn.překl.)

 Bez ohledu na nejrůznější machinace, zvítězil na opakovaných volbách starosty města kandidát „Opozičního bloku“ (někdejší vládnoucí „Strana regionů“) Jurij Vilkul. „Demokratičtí“ kandidáti, včetně takové epické persony, jakou je Semjon Semenčenko*) propadli na celé čáře, takže nebylo ani třeba druhého kola. Za vše názorně hovoří 73-74% hlasů odevzdaných Vilkulovi. Pokus o vyhnání bývalých regionálů prostřednictvím zneplatnění předchozí volby, kde Vilkul zvítězil podstatně menším rozdílem, úspěšný nebyl – jen byly utraceny peníze – jistě, ze Semenčenka znovu udělali kašpara.

Takže na územích DNR a LNR okupovaných juntou, díky zklamání lidí ekonomickou politikou junty a její neschopností nastolit ve státě pořádek, bude umožněna částečná odveta regionálů, kteří se pod různými značkami znovu sunou k moci – zatím na regionální úrovni – zatím … Bývalí regionálové se po dobu setrvání v „nekompromisní opozici“ vyhýbají obviněním z katastrofální hospodářské politiky, za kterou nesou odpovědnost vládcové junty, což se zvlášť silně projevuje na Jihovýchodě, kde „demokracie“ se záviděníhodnou vytrvalostí prohrává s místní oligarchií a byrokracií. Proto není Vilkulovo vítězství překvapením a Semenčenkův propadák je zákonitý – lidé jsou už unaveni špatnými klauny a tak maloměstští oligarchové srostlí s místním zločineckým podsvětím vypadají jako menší zlo, přestože tato volba je volbou ze dvou špatných možností. Ovšemže – protože být lepší než Semenčenko není nic složitého.

Je typické, že bez ohledu na opakovanou ostudu se Semenčenko nezklidnil a prohlásil, že výsledek voleb neuznává a pozval všechny na majdan. Mimochodem, do třetího kola se sotva kdo odhodlá jít. To bude jednodušší se zbavit poslance Semenčenka, proti kterému je vedeno hned několik trestních stíhání za jeho „hrdinské“ činy na bojištích tzv. ATO i mimo ně. Vcelku lze konstatovat, že cirkus v Krivém Rogu skončil.

P.S. Za zaznamenání stojí i to, že Nejvyšší rada nakonec poslala do výslužby generálního prokurátora Šokina (proslýchá se, že výměnou za rezignaci premiéra Jaceňuka). Šokina se pokoušeli svrhnout už od poloviny podzimu, poté, co americký viceprezident Biden vyjádřil nespokojenost s činností prokuratury. Ve skutečnosti šlo o mocenský boj ve vedení Ukrajiny, protože Šokin zastupoval zájmy vládnoucí části ukrajinské oligarchie a byl jedním z nástrojů Porošenkova úsilí o koncentraci tzv. silových (mocenských) úřadů pod svoji osobní kontrolu. Takže k počátku letošního roku Porošenko kontroloval všechny mocenské struktury kromě ministerstva vnitra (MVD), které vedl Avakov a Jaceňukova skupina. Jaceňukova rezignace a možný příchod Grojsmana do premiérského křesla by Porošenkovi umožnil nepřímou kontrolu nad strukturami MVD, což by teoreticky umožnilo skoncovat s rozděleným systémem kontroly nad mocenskými strukturami uvnitř junty.

*) Semjon Semenčenko (vlastním jménem Konstantin Grišin) – nar.1974. Přezdívali ho „člověk v kukle“ – protože první měsíce po převratu se na veřejnosti objevoval výhradně v této pokrývce. Vyznamenal se, když jako velitel dobrovolnického praporu „Donbas“ nechal svoje muže na bojišti a utekl ve svém offroadu do zázemí. Je považován za patologického lháře – na veřejnosti střídavě vystupoval jako plukovník, jindy jako major. Ovšem podle rozkazu Národní gardy Ukrajiny z 22.12.2015 bude napříště poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny S.Semenčenko uváděn nikoli jako kapitán, nýbrž jako vojín v záloze… (Zdroj: Vikipedia)

http://colonelcassad.livejournal.com/

P.S.2 Inu, a pro pobavení další elektronické petice na Porošenkových stránkách:

  1. „Podle příkladu ukrajinského názvu rakouského města Videň (Viena), dát analogické ukrajinské názvy ruským městům“ ….
  2. „Vybírat poplatky za průlet ruských družic nad územím Ukrajiny. V případě odmítnutí platby tento majetek zabavit a likvidovat jako kontraband.“…

Zdroj:  http://amarok-man.livejournal.com/492451.html

P.S.3  Abychom netrčeli jen na Ukrajině, podívejme se k nám do EU:

„Jedenáct europoslanců, mezi nimiž kromě nacionalistů z Katalánska a Flander, jsou poslanci z  Polska a pobaltských republik se obrátilo na eurokomisařku F.Mogherini se znepokojením nad návštěvami ruských válečných lodí ve španělském přístavu Ceuta. Poslanci tvrdí, že návštěvy ruských lodí v Ceutě hrají zásadní roli při zabezpečení ruských vojsk na Ukrajině a tím mohou porušovat režim sankcí… “ – tak uvádí španělský deník El Pais s tím, že za touto výzvou europoslanců stojí ultrakonzervativní americké centrum strategických studií Heritage Foundation.

El Pais dále píše, že od roku 2011 navštívilo Ceutu přes 50 ruských válečných lodí s cílem dotankování a odpočinku posádek. V článku se píše, že se Ceuta tak stala „hlavní ruskou námořní základnou v západním Středomoří“.

Zdroj: http://ria.ru/world/20160330/1399605036.html

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

79 reakcí na O volbách v Krivom Rogu … a nejen o nich

  1. jaa napsal:

    Co mi uniká – je souvislost africké Ceuty a Ukrajiny. No jo a a poslanci ejúnie furt něco vymýšlí- Katalánce bych snad chápala ale pšonci a flan’dáci::::?? Ten svět je divnej

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Je.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Není pane Hudec (bohužel/bohudík), jen jej prozatím „nechápeme“, proto se také ČSSD snaží o naše „prozření“ a ústy svého předsedy předkládá výklad tak, abychom jej pochopili správně.
        http://archiv.ihned.cz/c1-65231520-sobotka-ameriku-potrebujeme-cina-nemuze-nikdy-nahradit-clenstvi-v-nato-a-eu

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Jistě, nevím už odkud je ten kousek verše: „…co se zdá je sen…“ a nám se tedy jen zdá, že svět je divný, ale ve skutečnosti je přísně logický.
          Logické je i to, že text z iHNED ve Vašem odkazu nelze dočíst celý, leda že zaplatíte. Je to přísně logické stejně jako to, že právě z tohoto důvodu iHNED běžně nečtu vůbec a jeho mateřské Hospodářské noviny, které kupuji z povinnosti (á 25,- Kč denně) vracím děvčatům do trafiky a ony si je dají do remitendy a maj na polívku. Také musí z něčeho žít, ne? Hospodářky skoro denně, ostatní deníky tak asi obden – to podle toho, zda z jejich obsahu něco potřebuji či nikoliv. Zajímavý je trend – obecně vzato vracím tak veškeré noviny stále častěji. Trafikantky mají radost, já mám radost, že mají radost a tištěné noviny jdou stejně do kytek, tak co…!?
          I to je přísně logické, byť to vypadá divně. Obdobně jako tvrzení, že Ameriku potřebujeme a Čína nemůže nikdy nahradit členství v NATO a EU.
          On snad někdy někdo tvrdil, že je nahradit může? A Číňané snad řekli, že je nahradit chtějí? Nejlepší by bylo přijít o NATO i EU bez náhrady, ale to nám asi nehrozí. Je to divné, ale logické.
          🙂
          P.S. pro jaa: Pssst! A přece je divnej….

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            a stejně je to divný – vždy’t amerika i Čína jsou od nás skoro stejně dalekom navíc čnanoi jspou na tom finančně daleko líp. Že bychom ještě nedosáhli toho kýženého dna a rozvratu???? Proto sr Bohoušek tak činí??

            To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Hudče, Vy to víte, já to vím a mnoho dalších to ví. Jeden z nejběžnějších taktických a někdy i strategických triků je vymyslet si problém (nepřítele) a pak proti němu bojovat, vyvracet ho a nakonec „slavně“ zvítězit..
            To patří k nejjednodušším (kdo by řekl, že čeština má tolik zdvojených písmen) základům a používá se proto jen v nouzi nejvyšší. Svědčí totiž, při jisté úctě k Sobotkovi, o duševní pohodlnosti a nedostatku invence. A nebo, to bylo špatné, zatlačení do kouta.

            To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Nebo možná takto to bude celkově mnohem pochopitelnější.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Škoda, že tohle neuvidíme v oblbovací tv

          To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Mé oblíbené slovo „roztomilé“ je správné adjektivum jako reakce na to služební pivo. Opět citace z nějakého filmu (zapomněl jsem z jakého): „Je to vůl, je to vůl, je to vůl….“

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            No a nyní to zkusme na ostro :
            Minulý týden oznámil Zhou Xiaochuan, šéf čínské centrální banky, v žargonu naplněném technickém rozhovoru, že Čína již nebude vázat svou měnu k americkému dolaru. Namísto toho bude Čínský jüan propojen s širokým košíkem ostatních měn, řekl Zhou.
            Podle zdrojů ze Společnosti Bílého draka, bylo skutečným bodem jednání zajistit, aby se japonské a korejské ozbrojené síly spojily s Rusy, Spojenými státy a evropskou vojenskou aliancí, která byla čerstvě uzavřena, když se papež setkal 12. února s ruským pravoslavným patriarchou Kirillem.
            http://tass.ru/en/society/858246
            Tato aliance, nadto, že má kontrolovat Čínu, má za cíl urovnat problémy na Středním východě.
            Na tomto poli byl Obama instruován, aby sdělil světu, že Saúdská Arábie má jaderné zbraně. Zprávou bylo, podle zdrojů Pentagonu to, že by bylo pro Rusy správným krokem použití jaderných zbraní k útoku na Saúdskou Arábii.
            K dispozici je také tajná dohoda, že NATO nebude bránit Turecku, pokud Rusko zaútočí.
            Turci a Saúdové, spolu s jejich nacistickými spojenci na Ukrajině shromáždili armádu více než jednoho milionu vojáků, až 3500 tanků, více než 3000 vysoce výkonných letadel (3+) a pokročilých systémů řízených střel.
            Zdroje z Pentagonu tvrdí, že Saúdská Arábie a Turecko také pociťují silné finanční problémy, respektive od poklesů cen ropy po poklesy v oblasti obchodu a cestovního ruchu. Tyto problémy přinutily Saúdskou Arábii zrušit čtyři miliony dolarů na vojenskou pomoc do Libanonu. Poražení jsou v tomto případě, podle zdrojů Pentagonu, „židovská mafie stojící za francouzskými zbrojovkami.
            Kromě toho Hizballáh se sladil s Íránem a je vyzbrojován Ruskem a podle objektivních zdrojů: „může působit jako armáda nápomocná Rusku, aby mohlo použít jadernou bombu na Izrael“.
            No prostě jen nás nechte ať se bojíme, jinak jsme pro EU šílený průšvih, jak zdělil sám velký Mgr. Jiří Dienst… .
            Proto ještě jednou nic není nepochopitelné, pokud si nezakážeme my sami sobě myslet.

            To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Líbí a připomělo mi to jedno prastaré POTURČENEČ HORŠÍ TURKA….pak že ti naši předkové nebyli moudří. Vždyť ono to není ani čech ani emeričan… jen takovej paskvil holt poturčenec

          To se mi líbí

  2. Rudolf Knopp napsal:

    Jo……..Krivoj Rog….
    Nostalgická vzpomínka na rok 1987. Kdy jsme tam Češi, Slováci a enderáci budovali kombinát na zracovani žel.rudy.
    Ale to je mimo téma . Ale zůstalo to tam po sametovce nedodělané. Kdo ví proč. .

    To se mi líbí

  3. vittta napsal:

    To člověk neví, jestli se má smát, nebo brečet, když to čte.
    Tak…se budu smát!

    To se mi líbí

  4. tata napsal:

    No Dinstbier je hlavní duvod proč už muj hlas nedostanou,i když musí přiznat že si myslím jestli to udělá vice lidí vyhraje volby pravice,tudíž tam bude s největší pravděpodobností i KALOUS.AKORÁT nevím koho volit.Volil bych KSČM ALE ty v dohledné době nemají šanci se podilet na vládě

    To se mi líbí

    • Cech napsal:
    • Petrpavel napsal:

      Já vám tato poradím : v posledních deseti létech, a nebude tomu jinak ani v deseti dalších, má šanci podílet se rozhodující měrou na vládě ODS, ČSSD, TOP 09, ANO a KDU-ČSL.
      Tak si mudrlante vyberte. Zase stejně dobře 🙂 .

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Tato, domnívám se, že Kalous už do vysoké politiky nezasáhne. A dost pochybuji, že se znovu do parlamentu dostane. Pokud by se mu to povedlo, tak Babiš ho do hry nevezme. Babiš není blb. Navíc potřebuje, aby ty jeho koblihy někdo kupoval, proto socky škubat nebude. Byl by sám proti sobě.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Souhlas. Kalous už je dobrý jen jako strašák

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          No jasně, je to pablb, a zdá se, že nemá na koho vsadit, když mu ti migranti nechycházejí.
          Jenže vy ho podceňujete, protože Kalousek není Kalousek ale zastupuje nějakou mocenskou klaku.
          Můžeme se dohadovat kdo to vlastně je, ale zatím ho přes palubu nehodili.
          Teď vsadil na migranty, a kdo ví, co bude za 1 rok?
          Také může dělat islámského protektora, on je toho schopen!

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Jééé, Tato, podílet se na vládě….
      Už jste byl někdy s vládou spokojen?
      Já ne.
      S KSČM jsem spokojen byl, poslední dobou ovšem se zdá KSČM poněkud zatuchlá.
      Takže asi zvolím nějaké extremisty, kteří budou mít šanci dostat se do parlamentu.
      Děláte s tím zbytečné cavyky, musíte volit podle situce, ne podle nálepek, které si navíc dávají sami.
      Co je na ČSSD tak levicového?

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Na to musim jen hluboce povzdechnout……….čtete a přemýšlíte někdy o tom co jsem napsal,těžko nebot by jste nemohl reagovat tak jak jste reagoval……..stačí jen rozebrat čim jste na mě reagoval
        Jééé, Tato, podílet se na vládě….
        Už jste byl někdy s vládou spokojen?
        Já snad ano……………..VY SI vytvoříte svuj model reakce a stim pak pracujete…….že já nikdy nic takového netvrdi už je VÁM JEDNO

        S KSČM jsem spokojen byl, poslední dobou ovšem se zdá KSČM poněkud zatuchlá.
        Takže asi zvolím nějaké extremisty, kteří budou mít šanci dostat se do parlamentu.

        zde vtomto je vyjimka………….vtom že zde nevytvařite náký svuj vyklad.

        TAKŽE nikdy jsem neměl problém že někdo volí KSČM……….takže souhlas…….né extremisty bych já nikdy nevolil,ale chápu proč někdo ano vtom bahně co zde je,ale nic to podle mě neřeší

        Děláte s tím zbytečné cavyky, musíte volit podle situce, ne podle nálepek, které si navíc dávají sami.
        Co je na ČSSD tak levicového?

        opět VÁŠ VYKLAD…………dostatečně jsem argumentačně svoji volbu rozebral………ani jednou se nikomu argumentačně něchtělo to vyvratit………vždy jen odbočkou.jako VY ted

        NIKDY JSEM nevolil podle nalepky,naopak vždy v navaznosti na situaci a ta konkretně byla a volby potvrdili moji argumentaci.

        Co je na ČSSD tak levicového?………..vždy jsem tvrdil že se snaží tak tvařit,a v některych situacích tak i činí,ale jen aby si udržela korita………..rozdíl je že ta přetvařka pro plno lidí znamená ten ždibinek lepšiho než od TOP ,ODS

        tAKŽE POKUSTE SE argumentovat na to co piši ne co si vymyslite a tomu oponujete

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To nemá cenu, s vámi to prostě nejde.
          Píšete tohle:
          „Volil bych KSČM ALE ty v dohledné době nemají šanci se podilet na vládě“
          Tak to není žádný můj konstrukt, kromě toho jste toho o ČSSD a její nesmírně kladné roli už napsal opravdu hodně na to, abych si něco konstruoval.
          Že jako za pravice by bylo ještě hůř, ale to samozřejmě kromě vás nikdo neví, protože do budoucna nevidí.
          ——
          Kdo by to třeba řekl, že elitní, pravicová strana bude jednou podporovat neřízenou migraci, inkluzi a podobné lumpárny?
          A vidíte, stalo se.To už se klidně může stát, že ODS zvýší daně boháčům a sníží chudákům a ještě zvýší důchody.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            vita
            VY TEDA ASI NEUMÍTE ČIST…………NEZLOBTE SE ale ted jste dokonale potvrdil že odpovidate na svou konstrukci.

            Volil bych KSČM ALE ty v dohledné době nemají šanci se podilet na vládě“
            a
            tadle věta potvrzuje že jsem napsal že jsem někdy byl s nakou vládou spokojen?
            A ONO je snad realné že komunisti budou s někým ve vládě…………..je to velice nepravděpodobné…….nic vic nic min.

            Že jako za pravice by bylo ještě hůř, ale to samozřejmě kromě vás nikdo neví, protože do budoucna nevidí.

            opět se snažite šikovně svést na jinou debatu…….nikdo neví co bude……….napřiklad pravicový volič je přesvedčen že vlady pravice byli vždy lepší,já podle sveho pohledu na společnost a troufám si tvrdit že většina zde si myslí že vlady pravice respektive vlady KLAUSE,TOPOLA ,NEČESE BYLI HORŠÍ………NEŽ VLADY KDE byla ČSSD………ASPON SE VTOM SMYSLU VYJADŘOVALI……….PRO mě je novinka že jste najednou otočil,no nic nemam chut se přit vašimi konstrukcemi………..opravdu jste tomu nasadil korunu

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Obávám se, že konstrukce vytváříte vy, v tomto případě určitě.
              Vy nerozumíte, co jsem napsal a proč, ale to vám nebrání si to přeložit podle svého, a ukřivděně se nejen urazíte, ale ještě mě obviníte z konstrukce.
              Já jsem snad někde psal, že vy jste psal, že jste byl (nebyl) s nějakou vládou spokojen?
              Já se na to ptal, co já vím, ale tak, že jakoby předpokládám,že nebyl, protože ty vlády prostě stály za hovno.
              Takže vám vlastně píšu, že si nemáte lámat hlavu tím, jestli vámi zvolená partaj bude, nebo nebude ve vládě, když stejně není žádná reálná naděje, že bychom snad mohli být spokojeni, konkrétně s těmi, co v té vládě případně budou, protože vstupenka do vlády je zároveň vstupenka do kurvení své práce zákonodárce, protože ve vládě se odstraní i těch pár jak takž inteligentních, a nahradí se servilními a debilními náhradníky….
              Nechme toho, ani se nenamáhejte na to odpovídat, to je zbytečné…

              To se mi líbí

  5. tata napsal:

    Petrpavel napsal:
    4.4.2016 (12:38)
    MUDRLANTE………….A souhlasné 3………vybrali ste sice jinak ale s naprostým stejným vysledkem…..a kdyby nebyli mudrlanti jako já ,tak jste tou svojí volbou naopak vybrali huř.
    To jsou ty jasná fakta které ani jeden z VÁS NIKDY NEDOKÁZAL VYVRATIT…………PROTOŽE kdyby ani jeden mudrlant nevolil ČSSD………..BYLO BY U MOCI ANO,KDU,A BUD TOP,ODS..
    TAKŽE MINIMÁLNĚ by se dělo vše co vyčitáte ČSSD………..PODLE mě a vysledku vladnutí těch zminěných naopak huř tak o co gou? Kdo je mudrlant.
    Rosťa napsal:
    4.4.2016 (14:22)
    Byl bych štasnej se mylit,jestli ale padne ČSSD ROZHODNĚ BUDE………uvidíme kolik jich bude jako já ktery nebudou volit rozumem ale jako já naštvaností že už by se měla rozloučit s hajzlama jako dinstbír,samozřejmě je jich tam spousty ale on promě představuje kdy ani rozum mi to nedovolí opět volit

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      Víte co považuji za nefér…….davat palce dolu bez argumentace a že jste mi jich na toto téma rozdali…………ale ani jednou jste nedokázali k věci argumentovat,vyvratit mé argumenty……….A ty jsou jasné…………..Prostě nevolba ČSSD NIC NEŘEŠÍLA,nejde oto abyste ji volili, nebo fandili já ji taky nefandím……….všechny argumenty co uvádíte proti ní ,když se zamyslíte by nebyli jiné ani kdyby nikdo ČSSD NEVOLIL………..NIKDO JINÝ by restituce nezařizl,nikdo jiný by nedělal lepší politiku k EU……….JEN V JEDINÉM SEMNOU nemusite souhlasit protože to muže myt každý jiný pohled,priority a to jest fungovaní této vlády a vlad minulích pravicových………VTOM JE PROMĚ viditelný rozdíl pro tuto vládu.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        tato, což víte kdo ty palce jak dává? Vždyť to může být kdokoli,kdo jen projde. Neřešte to.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          Bavore
          KAŽDÝ JSME JINÝ………JÁ nikoho nenapadám,ale smiřit se stím nedokáži,a nezlobte se ty palce nejsou od těch co jen procházejí teda většinou

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Já jen tak prošel a na sázel jsem vám, tato, palce dolů – ale ne doopravdy, jen tak pro legraci. Tak to moc neřešte, nestojí to za to.
            🙂

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              pane Hudec
              Patřite k těm co mají nesmirné znalosti a rozhled a co mi většinou něco dá a nemusím vždy myt stejný pohled ale na reakci jsem si dal čas,přemital jsem dlouho jak sesmolit odpověd aby jste to pochopil stejně to bude spíš srdcové.Asi nedokožu přesně to popsat.
              Spíš mě ta reakce zamrzela…….tento humor na upřimnost mě humorně nepřipadá.
              Nebyt to humor tak to nemá logiku ,Vy jste skalní tak nemužete byt procházejicí

              Víte todle je kavárnička většinou lidí co mají hodně přibližné nazory a starost v čem chtějí žít.Proto celkem nechápu lidi co sem lezou s naprosto jiným pohledem,aby provokovali a mají stoho dokonce radost.Já bych nikdy do takové společnosti nelez,
              NEJDE oto spolu souhlasit ale respektovat,to znamená že palec nahoru je jednoduchá odpověd,palec dolu by měl představovat aspon trochu logiky.
              JEDNO ŽE SE NEZNÁME jako třeba v kavarniče kam budete s oblibou chodit,je to imaginarní kavarnička nezlobte se já sem nechodím předvádět,ani oslnovat co umím a jako když jdu na oblibené misto tak mi zaleží na reakci.NEMUSÍ BYT souhlasná,musí myt ale náký kontex,něco jako kdybych někam chodil tam mi někdo bezduvodně za zady pomlouval a já nad tím mavnul rukou že je to neduležité

              To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Tato, já se domnívám, že byste měl být na své minusy spíše hrdý. Protože jsou dokladem toho, že na rozdíl od řady zdejších přispěvatelů, kteří řežou do ČSSD hlava nehlava jako hluší do vrat, jste si zachoval zdravý rozum. Je řada těch, kteří dodnes na příklad vůbec nepochopili, že strany jako ANO, KDU, ODS, TOP09 patří do jednoho hnízda. Hnízda jedovatých hadů a jsou pro běžného občana zcela nevolitelné. Někteří jsou zblblí dlouhodobou, systematickou a zcela nesmyslnou démonizací levice v českém veřejném prostoru dominantními médii, spojené s předpojatou a zhola falešnou apologetikou pravice. A prostě nikdy nepochopí, že volitelnost s prospěchem pro obyčejného občana začíná právě u ČSSD. A nějaká „zázračná“ fungl nová a spasitelsky se tvářící hnutí musí nejdříve řadu let opravdu makat ve prospěch občanů a teprve pak se mohou ucházet o přízeň racionálně myslícícho občana.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Chybí vám tam ČSSD.
              Každý rozumě uvažující člověk ví, že hnízdo hadů se skládá:
              ODS,KDU,TOP09, ANO a ČSSD.
              Vy takhle nepíšete blbosti, ale jak přijde řeč na ČSSD, jako by vám někdo dal ránu do hlavy kladivem.
              Tomu bych nikdy nevěři, že mainstreamová odnož oranžová odnož ODS, tedy ČSSD může vyvolávat takové emoce, mě je z nich leda na blití a nikdy, NIKDY mě ani doslova nenapadalo, že bych je volil.
              A to můj tchán za ně dělal senátora.
              Otcové- zakladatelé sociálnědemokratického hnutí se musí obracet v hrobě!

              To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Tato, myslím, že nemáte pravdu. ČSSD by potřebovala prostě velký propad, aby se vzpamatovala, takhle je podle mého prostě nevolitelná. Ano, jak jsem psala Vám nebo Josovi, asi Josovi, něčím se musí lišit od TOP09 nebo ODS, ale liší se tak málo a přitom tak moc lže, že , zase podle mého, je stejná jako tyto dvě strany. Jistě jsou tam jedinci v PS, kteří se zdají lepší, jenže jsou to jedinci.
        Mimochodem já Vám mínusy nedala, jednak jsem přišla ted a jednak proč za tenhle Váš názor. Mínusy dávám jen za, dá se říci, fašounské názory, a těch je tu, ne tedy pod tímhle článkem, docela dost.

        To se mi líbí

        • Jos napsal:

          Kočko, ČSSD se liší od všelijakých ODS nebo TOP09 naprosto totálně a zásadně. Má totiž cosi, co se nedá koupit ani ukecat. Má totiž historické paradigma ze kterého nemůže utéct. Už třeba proto, protože se musí vedení ohlížet na více než 30 000 členů strany, z nichž je drtivá většina skutečných sociálních demokratů. A před tím nikdo neuteče. To nejde nahradit žádnými žvásty a plky z volebních programů, jejichž splnění nelze stejně žádným způsobem vymáhat.. A že najdete v ČSSD také zmetky to je prostě fakt. Protože, ať kdo chce nebo nechce, nakonec statistika funguje. A v křídlech toho statistického rozdělení, podobně jako v Gaussově zvonovce najdete minoritní podíl zmetků a na druhém křídle geniů. A tak můžete klidně a oprávněně proklínat třeba salonního žvanila Dienstbiera, nebo krávu Marksovou, jenže jejich vliv je malý. A taková Marksová díky sociálně demokratickému paradigmatu nemůže ani pomyslet na svinstva, která zkoušel takový neoliberální zmetek jako byl Drábek i kdyby chtěla. A ve výsledku, pokud se podíváte na vývoj v ČR od roku 1989 zjistíte,že země přeci jen prosperovala právě jen a pouze v období kdy byla ve vládě sociální demokracie. Všechny ostatní vlády, doslova všechny pravicové vlády, přivedly zemi jen do krize, propadu a takový Klaus až na pokraj katastrofy. Váš problém je, že se zabýváte dojmy a kašlete na skutečně podstatná fakta. A hlavně, když necháte ČSSD totálně propadnout koho pošlete ke vládě? Kalouska? Babiše? Hrůza pomyslet.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Víte Josi, pro mě je dost podstatné, co slibuje a co dělá. A že slibovala před volbami do PS něco udělat s restitucemi to je pravda. Myslím, že to nepopřete. Přitom Sobotka už ale před volbami napsal, že pro ně jsou případní partneři lidovci. (viz aktuálně). Takže co tedy? nelhal? Lhal a to dost,to není marginální záležitost, to je prostě podraz, i když tedy ne na lidi co smýšlejí levicově ale přemýšlejí. Odhlédneme od toho co mohla ČSSD dělat, ale ani se nepokusila, ptz lidovci se prostě šprajcli, což muselo být každému jasné a i Sobotkovi, blbec to není. A Úsvit měl skoro stejné zastoupení ve sněmovně, proč to nezkusil s nimi, ANO to bylo jedno. A vidíte ted Babiš vyhrožuje, že alespoň zdaní restituce, ono by šlo s nimi něco dělat, jen ČSSD chtít. Ale nechtěla, to je jasné. Víte co by to bylo peněz navíc? A vůbec být s lidovci v jednom šiku, brrr, to je prostě hrozné, hrůza pomyslet.

            To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Konkrétně s návrhem na zdanění restitucí přišli komusnisté. Však jim také Duka okamžitě připomenul Gotwalda, Zápotockého a spol.. Babiš se k návrhu vyjádřil, že by jej podpořil.
              Ono s tím zrušením restitucí by to zřejmě nebylo vůbec jednoduché, protože přesto, že je nikdo nenapadl už nyní běží 350 soudních sporů se státem. Jo máte pravdu neměli slibovat co nemohli splnit. Ale to tak bývá a nejen s nimi. Když zapátráme v paměti, tak nenajdeme vládu, která by dokázala splnit všechno co naslibovala. Jenom Kaloiusek s Topolánkem a Julínkem a sobě podobnými dokázali splnit více než slíbili. 🙂

              To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        tatuldo,keby si ty vedel,ze tie palce to docista blud,kurnik mas dost nalietane,aby si vedel jak zivot leti,ja osobne to mi tie palce docista ukradnute,sak ked pisem,este nemam sajnu jak ma budu palcovatci sa pochciju ci posram a ci mi davaju hore,ci dole nic nemeni na mojom driste a kuku,bo som to uz napisal a zopakovat za boha neviem,casom sa naisto opakujem v urcitych veciach,ale v tom som uz zapareny a inac nebude,neries palce a nejake tie zasrane strany tam,bo taky jaky si,to v tebe,ci by si robil za reichu,ci v tej slavnej komune,ci tu v tej riti v tom zajebanom najlepsom kapitalizme,skade viem?bo ja robil v komune,kus v tej pravde a laske a hlavne tu v tej riti,ked maju rano mitingy uz na nich kricim,comunist party drista o nicom,papier bo mi treba nejaky material,musim vypisat,viac,jak za komuny,co sa volala vydajka,mohol by som si nakupit hocico ci do auta,ci do domu,ci benzinu nakradnut,ci predat cokolvek,co sa tyka tazkych automobilov a ja boha neviem coho este a zoberiem si rolku plastikovych velkych vriec,co stoji mozno 2U$D a to dvakrat do roka a na vsetko ostatne seriem,nebral som v komune a neberiem ani v demokracii,chciju do bidetu made in japan za asi 6000U$D,chodim po domoch,co stoja miliony a seriem na to kolko stoja,co tam maju,bo sa ma pytaju druhy,jak maju doma a jak by som povedal,ja si to kurva nevsimam bo ma to vobec nezaujima,ta kukaju na mna jak na debila,ze sa robim ponad,ja seriem,ci som kopal zaklady s bagrom,ci menim bateriu za 1500$,ci idem na rolls royce tankovat a nigry robia fotky,mne to ukradnute to vsetko tak isto tie palce, ja vidim v niecom inom kumst,ci hodnotu a nie v nejakom royce jebanom,ci palci asi tak,mna zlato nejaky kov nekopne,ale zlato ducha,ci nejakeho kumstu,to ma jebne jak 380V niekedy.

        To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Tato, já vás nepalcuji. Ani nahoru, ani dolů. Přestože hledíme oba doleva, hrubě si nerozumíme. Je pozitivní, že pomalu, ale jistě přestáváte fandit. Já fandím Kometě. Politikům až potom, co předvedou. A když mě tito podvedou, pak je pro ně šance nula.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Rosta
        VÍTE máte tam jeden velký omyl a to FANDIT………L KDYŽ TO někdy taky použiji ,myslím to uplně v jiném smyslu………..Fandit mužu někomu ve sportu v soutěži v politice je to složité asi někdo muže vtom smyslu fandit i politické straně a odpustit jí vše………můj postoj je spíše takzvaný snatek s rozumu respektive byl………davám na misky vah strašně moc faktorů,jeden s nich byl i morální aspekt,nebo jestli propad čssd přinese pozitivní situaci,to jest že její propad přispěje k její sebereflexi,a jestli vitěz co jí porazí nas nebude stát vic než daní lekci ČSSD.Takže řidit se tím že mě někdo podvede jako voliče,brát jako jediný faktor pak nemužete defakto volit nikoho,nebo jako levicový mužete jen KSČM.Ta neměla ještě možnost ,bohuže podle mě ještě ani nebude myt………takže tato volba musí byt třeba jen že volbu pojmete že VÁS NEZAJÍMA dopad voleb,a všechny dusledky že defakto jako levicový volič se smiřujete že zde bude pravicová vlada………VYSLEDEK voleb mě davá za pravdu že dosavadní má volba přesně odhadla situaci.

        Muj vstach k ČSSD PROBIHAL mnoha fázemi od najivity duvěře že to myslí opravdově jako celek……..zde bych použil něco co psal JOS………..Kočko, ČSSD se liší od všelijakých ODS nebo TOP09 naprosto totálně a zásadně. Má totiž cosi, co se nedá koupit ani ukecat. Má totiž historické paradigma ze kterého nemůže utéct.

        A bohužel čím dál vic se tomu odkazu spronevěřuje……tady bych naopak nesouhlasil s Jos že tam typ lidí Distbira má malý vliv,naopak začiná ta myt zhobný vliv.

        JEŠTĚ ODBOČÍM……….SMULA že moji snahu o korektnost,zde je zaměnována za FANDENÍ,BEZMEZNOU ODANOST, vždy jsem važil strašně moc faktorů,neřidím se jedním nebo několika velice špatnými přistupy……jako napřiklad většina Z VÁS restituce.
        Ano je to jeden s kamínků proč ji volit už nebudu……..nadruhou stranu kdyby u voleb propadla nikdo by restituce stejně nezměnil……….takže tento fakt musí byt posuzovan jako jeden kaminek mozaiky.

        A nastal čas aspon promě že ta mozaika naznačuje že je potřeba dát prostor pro sebereflexi a doufat že se zbaví lidí typu DINSTBIRA……….opět je to velice těžké rozhodnutí jako bylo ji volit a potlačit moralní aspekt,potlačit že je jen menší zlo ale po vládě Nečase,by to aspon podle mě další období s KALOUSEM BYL SMRTELNÝ KOKTEJL……….A TO VOLBY JASNĚ UKAZALI……….PROPADNOUT čssd BYL by on ve vládě to se nedá vyvratit nebo FIALA,spiše oba.

        TED je jiná situace,tato vlada přece jen konsolidovala hospodaření státu jako vždy po vládě pravice,takže zase unese vladu pravice která s největší pravděpodobností ,bude dělat experimenty,,pro ozdravení s opačným efektem.Navíc je tam vtomto směru přece jen BABIŠ.
        k TOMU že si hrubě nerozumíme…….to je jen s VÁŠÍ STRANY……..nebot moji korektnost ohledně ČSSD,POVAŽUJETE za fanatickou obhajobu……..aniž by jste jediný argument proč ji volim bral v potaz,já s VÁMI NEMÁM sebemenší problém

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          tato,
          z mého pohledu by byla kravina odvrátit se od ČSSD,ta strana nyní potřebuje vás všechny,kteří jste kdy ČSSD volili,neodvracel bych se.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Bohužel, ta partaj potřebuje, aby si „natloukla hubu“. A pořádně. Fialy ani Kalouse se nebojím, s Andrejem to jedno období přežijeme.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Přesně, jenže toho se nedočkáme, ptz lidé s levicovým smýšlením budou pořád volit tak, jak tu píše tata, prostě aspoň nějaké ústupky v pravicové politice lepší než nic. Že jsou to jen, dá se říci, kosmetické úpravy, je už tolik nezajímá. Nakonec vzpomínáte si na povolební demonstraci za Sobotkův postup a postup těch bonzáků co byli u Zemana?
              Nevím to jistě, ale například mladí soc. dem. přece spojili své síly s mladými konzervativci nebo ne? Projděte si jejich stránky (mladých soc. demokratů). Projděte si jejich prohlášení k událostem na Albertově, nebo, a to je mnohem důležitější, k TTIP. Je mně na zvracení z Mladých sociálních demokratů. Nějaké paradigma, jak o něm píše Jos, je vůbec nezajímá. žádné nyní není totiž. Jen drobné kosmetické úpravy pravicové politiky. Aby se trochu lišili od echt pravičáků jako je ODS a TOP09. A tak musí i lhát.
              K Ahele, já netvrdím, že s restitucemi šlo něco dělat, nejsem právník a i kdybych byla, tak asi mohu mít jiný názor než jiný právník. Ale minimálně zdanit asi jdou že? Zase tak hloupí komunisté nejsou. Ale ani o to se ČSSD nepokusila, a ani, a to je podstatné, nechtěla. Jinak by se nespojovala s KDU a to dokonce již před volbami. Takže lhala a to hnusně. A přesto jí to prochází.

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Tak zde naprosto souhlasím………a vesvé podstatě to samé piši……u minulých voleb to byla jiná situace,nevěděli jsme co konkretně BABIŠ BUDE PŘEDSTAVOVAT……..ted v obrysech to víme ne že bych mu věřil ale jsem přesvedčen že je ubrzdí vtom nejhorším a skutečně si ČSSD POTŘEBUJE NABÍT HUBU,,,,,,,,jestli si jí nabije nevím,protože kdo opravdu jde jen povrchem vidí celkem lepší fungování této vlady………..nezlobte se čtenáři,já opravdu vždy volím podle moc faktorů……….samozřejmě jsou to mé faktory a vliv DINSTBIRŮ považuji za opravdu zhoubný………navic ted opravdu věřím že BABIŠ JE brzda proti ods,top………to v minulích volbáh nebylo……….otázka je kolik lidí bude myt ten pohled jako já……….abych pravdu spíš asi malo a k žadné sebereflexi nedojde

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Ten souhlas byl na BAVORA.
              KOČKO vtom VAŠEM JE zasadní chyba ta situace se změnila až ted,na to minulé to neplatí,tam žadná brzda nebyla a další 4 roky KALOUSKA BY BYLA KATASTROFA…….vubec nemužeme vědět jak by se BABIŠ choval bez ČSSD…….PROSTĚ ŽIVOT JE MNOHEM SLOŽITĚJŠÍ……….A upřednostovat morálku jen pro morálku je trochu luxus ktery si mužete někdy dovolit jako jednotlivec……..v politice je to hloupost ignorovat pro a proti

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Bohužel Bavore, tady vůbec nejde o to co potřebuje nebo nepotřebuje nějaká partaj. Tady jde o to co potřebuje země Česká republika jako celek. A to hlavní co potřebuje je vypořádat se totálně se zcela závadnými a pro občany škodlivými a nefunkčními neoliberálními schematy. Doslova vyhnat z veřejného prostoru to myšlení, kterým nás oblbuje česká pravice. Vyčistit od toho stůl. Já se jen divím, že vás nevaruje alespoň příklad Italie a S.Berlusconiho. Jak si lžete do kapsy s Babišem. A že vás nevaruje období vlád Nečase a Topolánka. To chcete?

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Babiš není ani Topol natož Nečas. Právě politika těch dvou s Kalousem zrodila Babiše. Takže se ho nebojím. A Fialy s Kalousem také ne, protože věřím tomu, že Fiala ještě vykvete nad 5%, ale Kalous už si konečně poláme křídla.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ale to přece spolu souvisí! Dobrá socdem je dobrá i pro tento stát, protože udrží aspoň trochu snesitelné životní podmínky. Pokud ale socani myšlenkově klesnou na úroveň Fialů, pak ji nepotřebujeme

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              ti co by si přáli aby měla ČSSD „natlučenou hubu“,tak by si měli přát ať je u vlády co nejdelší dobu,jedině tak toho docílí.

              Zárukou nenatlučené huby jsou opoziční lavice,znám jednu stranu,která si hubu s největší pravděpodobností nikdy nenatluče.

              Nahlédl jste do budoucnosti?
              Že jste toho názoru že to jedno období přežijete.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Srovnávat socany se stranou, která po dlouhé době monopolu je odsouzena dlouho být v opozici, to není zrovna moudré. Takže pro socany by ta opozice mohla být léčbou. Pokud by poslechli lékaře, tedy voliče.
                A co se týká toho přežití, tak přežili jsme Topola s Nečasem, pořád žijeme…

                To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Fakt by mne Bavore zajímalo, jestli jste si přečetl alespoň Babišův vlastní životopis co šířil o sobě před volbami. Má nás za blbce. To samé platí na příklad o Krnáčové. Oba mají sakra co vysvětlovat. Díry v jejich životopisech jsou sakra zvláštní. A na někoho takového spoléhat na to už odpověděl klasik: Optimismus je opium lidstva.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Nazvěme to skeptický realismus. A co se týká těch děr v CV, tak takových by se našlo. On každý si myslí, že má něco, co nechce uveřejnit, pokud nemusí.

                To se mi líbí

            • tata napsal:

              Jos
              Bohužel Bavore, tady vůbec nejde o to co potřebuje nebo nepotřebuje nějaká partaj. Tady jde o to co potřebuje země Česká republika jako celek.
              Myslím že se vtomto ohledu mylíte……..pravě republika potřebuje partaj která to bude myslet dobře se státem a ČSSD pusobením lidí jako Disbier stale vic miří k
              tomu co kritizujem na TOP ,ODS A potřebuje sebereflexi a ta jde jen že neuspěje.

              Ohledně Babiše myslím že většina mu zde nefandí,myslím že přiliš podleháte jeho demonizaci,ano souhlas nechat ho neomezeně vyrust by bylo velice nebezpečné ale vtom je ta nastalá situace………ted ho brzdí ČSSD……………..KDYŽ PROHRAJE bude se muset dát dohromady stěmi co sním bojují a ty mu nedovolí to čeho se bojite JAKO ON NEDOVOLÍ JIM NIC……….TED je období kdy by nemělo tolik vadit sestřelit ČSSD aby se vratila ke svým kořenum a nekoketovala stim kam ji vedou DINSBIROVÉ A SPOL…….TED JE VHODNÁ doba na sebereflexi………..samozřejmě vše se muže zvrtnout jinak……..je moc faktorů ale z mého pohledu opravdu ČSSD JDE mimo co jsem ochoten přehližet jako menší zlo,ano pořad i ted je o fous lepší ale ty sily v jejich řadach ještě nemají tu moc ji odrovnat ale další obdobi sebeuspokojení by už mohlo byt pozdě

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              ČSSD byla v té opozici snad 8let,na nějakou léčbu dostatečně dlouhá doba.

              Topola s Nečasem jste přežili,Nečase s Kalouskem taktéž,ale přežít Babiše by bylo o jiné kávě.
              Asi rychle všichni zapomínáte,že to co bylo terčem kritiky za N+K se vrátilo do normálu nilkoliv iniciativou Babiše,ale iniciativou ČSSD a KDU-ČSL.

              Že nedokážete rozdýchat církevní restituce to sice chápu,ale dýchalo by se daleko hůře,pokud by tam ta ČSSD už nyní nebyla vůbec.

              A to nejsem její „fanoušek“,jak je známo,ale nalít čistého vína si tedy v tomto musím.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ta opozice byla způsobena zásahem jisté Kubice a jedné přísně tajné veřejné zprávy, nikoli propadem pro neschopnost. Trochu rozdíl.

                To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Příznivci ČSSD vychází z toho, že když oslabí ČSSD, zároveň posílí TOP09, ODS, KDU nebo ANO…nebo Zelení.
              To přece ale nemusí být pravda.
              Co by bylo teoreticky špatného na politice někoho, jako je Okamura, samozřejmě kromě toho, že je to „fašista“?

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              vittta napsal:
              5.4.2016 (19:05)
              Kurna už to vypadá jako bych oponoval všemu co napišete ale opravdu to s OKAMUROU MYSLÍTE važně?NEJDE o FAŠISMUS to podle mě není ale je to naprostý kecal sice tema co lidi žerou proboha opravdu si myslíte že on by mohl byt to světýlko vtom tunelu fakt nechápu………..
              a jedno ot
              http://www.novinky.cz/kultura/399559-ceske-jidlo-muze-byt-luxusni-radi-novy-porad.html
              FAKT jsem byl přesvedčen že to je recese když sem zhlidl video jak vařit luxusně.
              A ONO TO JE……………….Po boomu exotických jídel v 90. letech je na čase vařit zase česky. Luxus na talíři chce ukázat, že česká jídla můžeme připravovat moderně a kvalitně. Důležité je nešetřit na ingrediencích.
              To sem si teda sedl na zadek,fakt to někdo muže myslet vážně,kdo si vyhledá video a shlidne…….fakt už nevědí co roupami dělat..pro mě naprosto nepochopitelné že to někdo muže myslet važně

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tato, psal jsem někdo jako Okamura, čímž jsem myslel dílem i Okamuru, ale také jemu podobné týpky.
              Já nevím, jaká bude nabídka, takže jsem to napsal takto.
              Sám Okamura možná není světélko v tunelu, to ale není ani Babiš, ani Sobotka, ani Fiala, ani Filip, ani Bělohrádek, a už vůbec ne Kalousek.
              Vlastně jsem viděl za těch 26 let jen jedno světélko, a to je Zeman v roli prezidenta, a ani od něj jsem takové osvědčení v těžkých časech nečekal.
              Možná tam byl někdo schopný, ale ten zmizel dříve, než jsem si ho stačil všimnout.
              Podle mě berete politiku moc vážně, v demokracii, jak jí dneska známe NENÍ žádná možnost, že by se prosadila osobnost, Zeman byl náhoda jako kráva.
              Takže se starám hlavně o to, aby byla co největší štika v rybníku, a pokud bude Okamura a jemu podobní náležitě srát Merkelovou, Kalouska, knižete, Bursíka nebo Kocába, budu více-méně spokojen!

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              takto vysvětlené nemám co dodat……

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Ještě pro Tata 5.4.2016 (17:53).
              Když se Tato podíváte, jak dopadly vlády oligarchů po světě, je to přehlídka naprosto fatálních konců. Takový Berlusconi když začínal se Sforza Italia vypadal proti Babišovi jako nevinný skautík. A konce známe. A stačí mrknout na Ukrajinu. Nebo jinde ve světě a to už nemluvím o státech v Jižní Americe. Oligarcha u vlád je prostě nebezpečný. A to je axiom.A Babiš má zatím účinnou brzdu v podobě koalice s ČSSD. A pokud ji někdo vyžene kamsi do bezvýznamna, Babiš se dohodne snadno s pravicovými a dalšími stranami. Oni jsou na stejném břehu. A my zažijeme tóčo o jakém se nám zatím nezdá. Čas nás tato určítě rozsoudí.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nenapravitelným Josovi a tatovi ( a kolika dalším?) nemá smysl cokoli zdůvodňovat, jen si povzdechnout, a snad citovat : “ …vidíš třísku v oku bratra svého, ale břevno v oku svém nevidíš…“. Ale oni stejně nepochopí.

              To se mi líbí

  6. jaa napsal:

    Ju a abyste se nenudili příliš:

    http://www.investigace.cz/panamapapers/

    🙂 který pak investigavec

    To se mi líbí

  7. cobolik pacholik napsal:

    k tomu palcovaniu bo ma to serie,ja ked citam danu holotu ani ma nenapadne nejake palce,ale vo mne cukne a hned kurva si podumam ta to dobre,abo ta to debil a vec vypalcovana,bo to nejaky pniak vymyslel tie palce,aby to vyzeralo,ze jake moznosti su stranky a ja neviem este jake pindy okolo toho,daval som palce 2 roky,ale to sa musi,bo pilot ma nepocul,ja na neho nekukal bo ja musel kukat inde,tak tam to muselo byt,ci potapac a niekto to natisol do diskuzii letectvo,ci potapanie,ci sa ukazuje zeriavnikovy,bo on hovno vidi,ja vidim,kde frema,na neho nekukam,tak musim palcovat,aby mi tie palce neodfajfol,mozno bude kus cudne,co tu riesim,ale mne docista na palici,ked sa v diskuzii preziva palec,ten patri inde,do nosa,aj do riti kdekolvek koncim bo uz pisem hovadiny nazdar.

    To se mi líbí

  8. jaa napsal:

    Ále no tak – s tím palcováním. Nahoru – dolu – lidi jsme různí a tak to může být taky o tom – že si příspěvek někdo přečetl a zamyslel se nad psaným. Už to je úspěch- A vy máte přehled – a můžete se zamyslez nad tím – proč a kolik lidí s Vámi souhlasí a kolik ne.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      jen ještě – tady to máte bezbolestně, kromě uraženého ega, že nemáte tu jedinou pravdu. Být to v hospodě – kromě kejvalů byste taky mohl od někoho prudšího dostat po …..

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.