Pravda


Lépe se mýlit s Bushem než mít pravdu s Putinem. Jistě všichni znáte ten výrok chameleonky bolševičky* Šiklové. Jak ten omyl skončil dnes vidíme všichni. A nebyl to jen ten jediný. Těch omylů se od té doby nasbíralo více. Když se spoluviník Blair snažil omluvit, reakce  našeho bývalého ministra zahraničí byla lakonická. Bere to na vědomí. Bez jakýchkoli výčitek čehokoli – svědomí nemaje.

V současnosti se razí podpora omylu Angely Šílené**. A stejní lidé, kteří podporovali omyly rodiny Bushovy i omyly Obamovy odmítají přiznat chybu. Ve své zaslepenosti vidí za vším Putina, který sice před všemi akcemi varoval a jejich dopad předvídal, jenže je to ten „zasranej Rusák“ a tomu se věřit nedá. I kdyby měl náhodou pravdu.

Je tragedií, že v zemi, která dala světu člověka, jenž pravdu povýšil na nejvyšší zákon a dokonce za ni dokázal zemřít, šíří se lež jako černý mor. A Mistr Jan, jehož výročí justiční vraždy jsme si letos halasně připomínali, je ve skutečnosti považován za poněkud pomateného snílka a jeho následovníci za sprosté vrahy.

Už jsem tu jednou psal, že jde do tuhého. Situace se od té doby poněkud zhoršila. Tím myslím blogosféru. Sluníčková infekce dosáhla dalších úspěchů. Z nezávislých prostorů se stávají místa pro obhajobu něčeho, co se ve skutečnosti začíná jiným bývalým podporovatelům zajídat. A je to znát i zde, protože se objevují „vyhnanci“, tedy diskutéři, kterým je tam bráněno v projevu. Začíná se hýbat jak Německo tak Švédsko. Sice pozvolna, ale aspoň něco. Ukrajina, která je dnes na okraji zájmu, se bouří – což se zmiňuje jen okrajově. O Černé Hoře se raději nemluví. Pravda začíná být nežádoucí.

______________________________________________________________

Vysvětlivky: *chameleonka bolševička – změnila barvu, ne však chování

                      **Angela Šílená  – označení podle bývalé španělské královny Johany Šílené, babičky Rudolfa II., která musela nakonec být uklizena do ústavního (klášterního) opatrování.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

70 reakcí na Pravda

  1. vonrammstein napsal:

    A jak se jmenuje ta ultralevičácká hlásná trouba, co tak ráda řve do megafonu na Václaváku? Pohlaví přibližně ženské.

    To se mi líbí

  2. blbíš napsal:

    bingo – Aštara Šerana

    To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Situace je chaotická.
    Oni se tu u vás objevují nejen exulanti naší víry, ale také průzkumné jednotky jinověrců – třeba tribun a po dlouhé době i třešnička.
    Nejspíš potřebují kázat svoji představu imigračního evangelia a vracet zbloudilé ovce na cestu pravou. V jejich teritoriu ale možná už není koho přesvědčovat, neb lid je tam už sluníčkově homogenizovaný a tak se misionáři vypravují k nám, pohanům. Každá dušička dobrá. A za nimi, za hlasem božím, už světská ruka spravedlnosti s trestním zákoníkem a s paragrafy o nesnášenlivosti a rasismu a tak vůbec – o trestné činnosti „Nedostatek sluníčkovosti“. Možná Herr Oberst by to uměl přesně popsat i s příslušným paragrafem.
    Jedinci té i oné víry se tedy shromažďují pod svými prapory a ve svých táborech. My jsme početně v přesile, ale chybí nám nejen výcvik, ale i fanatismus a svaté nadšení.
    A imigranti v tomto mezičase, než dojde po potyčkách nepočetných jízdních oddílů a průzkumu bojem k nějaké skutečné bitvě, proudí a proudí. Stále stejným směrem.

    No, to jsem se po ránu rozkecal. Vzhůru do procesu!

    To se mi líbí

    • Laco G. mlynář napsal:

      No chybí nám výcvik, chybí nám výcvik. Oni imigranti dělají vše pro to, aby nechyběl. Například u nás na Podřipsku zakládá jeden alžírský imigrant největší sportovní střelnici prý v ČR.
      Bavor píše, že Pravda začíná být nežádoucí. Ale ona už dávno je nežádoucí. Ve středu jsem byl na demonstraci proti islámu v Ústí. Lži v této souvislosti na pokračování. Nejdřív lži tisková agentura ČTK, že prý zde bylo kolem 14,40 hodiny 300 lidí. Osobně jsem si je spočítal kolem 14,00 a vyšlo mi 1.000. V 14,50 tak kolem 1.300 velmi střízlivě. Večer papouškuje veřejnoprávní lži televize totéž. A stejnou lež o Praze a dalších městech. Napsal jsem o tom článek, vyšlo mi v celé republice 8.000 – 10.000. Jim 3.000.
      A vrcholem bylo rušení sítí mobilních operátorů během demonstrací a především vypnutí internetového připojení Brna do telemostu mezi městy.
      K tomu prý přistupují fašistické diktatury.
      Jó jde z tlustého do tenkého a hlavně ČSSD, KDU-ČSL a TOP 09 jsou vyděšené z poklesu volebních preferencí za své ničemné postoje. Velký aplaus, když moderátorka v Ústí vyslovila předpoklad, že jim to ve volbách spočítáme.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Ano, volby jsou teď pro politiky děs a hrůza. Ty krajské máme za rok a už teď nějak tušíme, že je budou ovlivňovat celospolečenská/celoevropská témata.
        Takže co platno, že ČSSD si v našem kraji vede celkem dobře (můj osobní názor), postoj socdem vlády k imigraci bude možná silnější karta. I když rozumní vědí, že kraj může vývoj imigrační krize těžko nějak ovlivnit, maximálně může nést její důsledky.
        Myslím, že politici doufají, kterak to současné žhavé téma do parlamentních voleb nějak samo vychladne. Je to jako moje hluboká víra v samoopravitelné závady. Někdy to tak opravdu funguje (lednička trochu bručí, ale za dva dny to přejde, v autě něco zaklepe ale pak zase přestane….), ale jen u závad drobných (kohoutek přestane sám kapat, nikdo neví proč začal ani proč ho to přešlo).
        U závad velkých či dokonce u havárií to samozřejmě nezabírá. je imigrační krize dost velká závada či dokonce havárie, takže to nepřejde? Nevím, nevím….

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          To nejlepší co ČSSD v městyse vygenerovala je bezesporu její jediný a zářný zastupitel ve vládě současné koalice.
          Bc. Milan Chovanec je zřejmě asi to nejlepší na co se ČSSD v městysu zmohla.
          Stejně jsou to i ty nejlepší produkty, které jednoznačně obohatily Česko, ať se jedná o politického turistu sponzorovaného nějakou Mládkovou nebo jediného ve svých názorech pevného a neoblomného super Bc.
          Proto postoj Vašeho městysového zástupce ve vládě koalice, je zřejmě onou zárukou vyřešení současné imigrantské krize.
          Tož potom to ukapávání kohoutků a výroba pravdy v souladu s panem Bc. ala městys na celo_České úrovni, bude opravdu zážitek století.

          To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Nedávno ty fanatické příznivce imigrace někdo nazval „multikáry“. Hezké, ne?

        To se mi líbí

      • anonymouse napsal:

        „Velký aplaus, když moderátorka v Ústí vyslovila předpoklad, že jim to ve volbách spočítáme.“

        Že by se ti, co jsou u moci, vzdali tak snadno?

        Co takhle vyhlášení vyjímečného stavu (důvod: vnitřní ohrožení)? A z něho plynoucí možnost odložení voleb?

        To se mi líbí

      • MInorita napsal:

        POkud je pravdou, že došlo k cílenému rušení GSM ( nejspíše bezpečnostnimi složkami, což není problém, na trhu jsou volně dosažitelné prostředky ) , tak to jen potvrzuje moje přesvědčení, že dojde ze strany mocenských struktur k vědomému, cílenému omezení komunikace – jedno jestli mobilní, nebo internetové.
        Rozsah těchto „klukovin“ bude nejspíše odpovídat možné „nebezpečnosti, nevhodnosti“ takto ošetřených akcí…
        TV lže tak, že neškodí si ověřit i datum, to je fakt. Oni se nějak chlapci v nejistotě tlučí všichni, což jim však vůbec nebrání v konání“ dobra“ tak jako vždy, v zavedených kolejích.
        Aplaudováno podobným heslům bylo vícekráte, a výsledkem je třeba Kalousek s Bendou v parlamentu, děsivá, otřesná a kolaborantská ČT + ČRo, nebo pomalu se navracející Bém 🙂 . V jiné oblasti např. rozsudek v kauze šéfové úřadu předsedy vlády, která dřela jako kůň …
        Psi štěkají, karavana však táhne dál, běžný občan bude maximálně brblat u TV , držet hubu, a odsoudí maximálně jakékoli nepokoje 🙂 . Ono mu bude taky nenápadně dáno najevo, že aktivita v tomto směru může mít jisté ( existenčně fatální ) následky …

        To se mi líbí

  4. Hudec napsal:

    Už odcházím, ale ještě jedno doporučení. Výborný celostránkový článek/analýza na téma „Rusko“ dnes v Právu na str. 7. Autor Václav Žák. Skoro bych řekl, že se obsah pravdě alespoň významně blíží.

    To se mi líbí

  5. peter. napsal:

    Už 26 rokov všetci vieme,že všetky vlády ktoré si zvolíme v „slobodných a demokratických“voľbách v nádeji,že budú presadzovať naše požiadavky na lepší život a že nám budú hovoriť neskreslenú pravdu,vždy sklamú.Len čo ich zvolíme,tak prvé čo urobia je,že strčia hlavy do Washington – bruselského chomúta a hovoria nám len to,čo chce počuť ich pohonič.Pochopím,ak nás klamú súkromné médiá.Tie robia svoju prácu v prospech svojho majiteľa.Nepochopím,prečo nás klamú naše vlastné-verejnoprávne médiá.Mali by hovoriť hlasom svojho majiteľa,tj.nás všetkých.Je to nechutné a najhoršie na tom je,že sme si už na to zvykli.
    Môj názor je,že by sme sa čo najskôr mali vrátiť k Rusku,zapojiť sa do tej ich bezcolnej únie a vzájomne výhodnej spolupráce.Odísť od západu,ktorý pripomína starca chorého na rakovinu ležiaceho na smrteľnej posteli a vrátiť sa k Rusku,ktoré práve vstáva na nohy a má pred sebou perspektívu a budúcnosť.Ak to neurobíme čím skôr,tak nás predbehnú iní.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tak jistě, Západ je nemocný, z něj nic dobrého nekouká.

      Asi bude načase obnovit nějaké to středoevropské soustátí, jako bylo kdysi R-U, vzniklé hlavně na obranu proti muslimům – to byl důvod, proč se udrželo oněch 300 let, ale padlo současně s koncem Osmanské říše. Žalář národů to nepochybně byl, ale dalo se to celkem přežít, na rozdíl od islámské okupace.

      Brzy se ukáže, jakou zhovadilost spáchali Němci rozbitím Jugoslávie a celý Západ zničením Srbska, které „podbřišek Evropy“ bránilo proti muslimům.

      A samozřejmě, zapojit se do rozvoje světa, tam kde se něco pozitivního děje, což je osa Rusko-Asie-Čína. Protože Západ nás na „své“ trhy nepustí, ten by z nás nejraději udělal jen spotřebitele, vnímají nás jako kolonie – na rozdíl od Ruska, blízkého a středního východu, celé Asie, Jižní a Střední Ameriky.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Nejsem si Kchódle jist, jestli R-U vznilko na obranu proti muslimům, nicméně blok to byl, silný jak hospodářsky, tak vojensky.
        Už se myslím ukazuje, co za svinstvo a idiocii bylo zničení Jugoslávie, ale jednak je to dnes každému šum a fuk, a především je to zamlčováno. A protože už evropské obyvatelstvo začíná silně svojí úrovní myšlení připomínat US masy, nejspíše jim to nikdy ani nedojde, natož široce, masově. Aneb co nebylo v TV a Blesku, to neexistuje.
        Kchárlovi pohrobci jen tak nepovolí reorientaci 🙂 -> to by teprve byl zážeh pro místní Majdan , se vším všudy -> i kdyby se mělo střílet z Hluboké, Orlíku nebo z domečku v Bechyni 🙂 …
        To by v tom byl čert, aby místní, dnes již patřičně zfanatizovaný, zpracovaný a ochotný plebs neposloužil jako cokoli – zatím jako gastarbeiter, poté třeba jinak …
        Stačí o něco lépe nakrmit část z nich, nechat spadnout nějaký ten drobek, podrbat filosoficky za ouškem, a pátá kolona bude sloužit jako jeden muž – odhodlaně a precizně. Ostatně dělají to již dnes, a že se kluci s holkama snaží až se zajíkají …

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Jo, to jsem napsal asi přiliš zjednodušeně, to o vzniku R-U. Ale zdá se m jako fakt, že osmanská hrozba byl hlavní faktor, proč ten podivný státní útvar tak dlouho vydržel.

          Americké konformity nelze v Evropě dosáhnout, tím jsem si celkem jistý.
          Ohledně plebsu, to je všechno sebepropaganda režimu, Heydrich si také myslel, jak to má skvěle zmáknuté. Stupeň nasranosti neuvěřitelně vzrostl, prolhanost médií také, pátá kolona už není nohama na zemi a ztratila kontakt s realitou.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Souhlasím s tím, že R-U bylo Osmany ohrožováno nejvíce – bylo to dáno geograficky. Jenže oni ti Turci nebyli sami, Habsburkové se rádi kočkovali s Italy, napětí panovalo i ve vztahu k Francii, s Rusy se zrovna také neobjímali – k tomu jim pomalu ale jistě během doby rostl převelice silný soupeř stejného jazykového ( a vlastně téměř i národnostního ) kořene – Německo, tedy především sjednocující Prusko. U Hradce se krvavě asi rozhodlo, kdo že bude germánským dominantem vojensky i politicky v budoucnu. Paradoxem té bitvy je, že i když Prusové táhli okolo Josefova, což byla dělostřelecká pevnost , nikdo z ní nevystřelil 🙂 -> prý měl velitel posádky syna v Pruském vojsku …
            Nicméně chci jen poznamenat, že na Rakousko, později R-U bylo skoro v obklíčení, a nezbývalo mu – pokud chtělo přežít, se bránit , být ve střehu nebo i útočit. Cestu k moři si zajistili přes dnešní Jugoslávii …
            Díky mnohonárodnostnímu složení bylo R-U takovým předobrazem EU – na rozdíl od kolonialistů R-U mělo svá dobytá území hned po ruce ( zeměpisně ) včetně jejich obyvatelstva a jazyků … 🙂 … Byl to takový tavící kotel.
            A ještě jedna monarchie měla takto po ruce své državy – a to bylo Rusko -> proto také Rusové i přes dnešní hnojometný pokřik zvládají komunikaci na středním a BV lépe než ušatí … Jó, historické zkušenosti ( dobré i špatné ) jsou nepřenosné …
            V Čechách si hodně zadělali na problém tím, že Maďarům povolili nejen pomlčku,ale i to za ní, včetně dalších nám upřených ústupků ( nepřipomíná Vám to něco 🙂 ) , pak událostmi r.1848 a nástupem pangermanismu …

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Rakousko (ještě před R-U) provádělo podivnou politiku odjakživa, takže například vojenská katastrofa, do které se dostalo proti Osmanům, nespadla z čistého nebe.
              Na vině byla samozřejmě ideologie, byla to náboženská totalitní feudální diktatura, která se na základě náboženství rozhádala především s Francií a Anglií. Vliv v tom měla spousta Habsburských pokusů o obnovení španělské světovlády atd.

              Osmanská říše byla – jako všechny islámské režimy odjakživa – neschopná rozvoje, všechnu technologii nakupovali, především od Francouzů, kteří jim dodávali střelné zbraně, postavili jim komplet dělostřelectvo, výrobu střelného prachu a vůbec všechno, co vyprodukovala evropská civilizace. Rakousko tedy pod Vídní 1683 válčilo nejen s islámem, ale především s francouzským králem a francouzskou buržoazií. Od katastrofy je zachránili vojáci z česky mluvících zemí, německy mluvících severnějších sousedů, Poláci a vůbec všichni, kterým hrozil postup Turků dále, pokud by Vídeň padla.

              Poslední z evropských zemí zrušili nevolnictví, poslední omezili moc katolické církve – jiná nebyla, protože to byla náboženská diktatura, nikdy nezavedli rozumnou národnostní reformu, …

              Prusko-Rakouská válka 1866 byla ukázkou prohnilosti celého státu, neschopnosti cokoliv udělat – ačkoliv všechny výhody byly na straně Rakouska.

              Jak píšete, R-U bylo předobrazem EU v mnoha ohledech, hlavně v těch špatných.

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Kchodle, řekl bych, že všechny výhody na straně R-U roku 1866 zcela jistě nebyly. Prusové zjevně měli o hodně příčetnější generály a osoby zodpovědné za vyzbrojování armády. 🙂
              V roce 1849 nabídl český puškař Sylvestr Krnka rakouské armádě snadno ovladatelnou pušku nabíjenou zezadu. Byl však odmítnut s tím, že střelba z takových zbraní by byla překotná a vojáci by mrhali střelivem. Při druhém pokusu, deset let před osudnou bitvou, generálové sice uznali Krnkovu snaživost a dovednost, ale prohlásili, že zbraň nabíjená zezadu se pro vojenské potřeby nehodí. 😀

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano Kchodle, Habsburkové španělskou monarchii podporovali – vždyť šlo o větev rodu.. R-U díky geografické poloze Rakouska mělo co se týče expanze omezené možnosti.
              A ano, zrušení nevolnictví přišlo později, avšak ono souvisí také se zrušením roboty, ke které došlo až díky událostem r. 1848 …
              Katolická církev tu měla obrovskou moc, a spravovala ( to je důležité slovo – spravovala )spoustu majetku, který nikdy nepřestala považovat za svůj – viz restituce, respektive aktivita kolaborantů s církví na církevních restitucích. Se vším, co píšete souhlasím – co jim budiž přičteno k dobru bylo zavedení oné povinné školní docházky.
              JInak šlo skutečně o rigidní útvar, v kterém existence – obzvláště slovanského živlu, nebyla zdaleka tak romantická, jak se nám dnešní kolaboranti a jouzové snaží namluvit – nehledě, že při tom bez mrknutí oka šlapou po mnohých obětech – což sluníčkářům a novodobým rádobyhistorikům naprosto vůbec nevadí.
              Bitvu u HK jsem zmínil jako potvrzení toho, o čem píšete – převaha a výhody byly skutečně na straně R-U, jenže se z toho stala především pro pěchotu R-U krvavá koupel.
              Neudržitelnost mnohého se stalo zřejmým na začátku století , nicméně než se Vídeň rozhýbala, atentát a následná I.WW situaci, tedy existenci R-U jako celku, vyřešila.

              To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Nevím jak s konformitou v Evropě, ale tady o ní až tak nepochybuji . Onen RH si byl tak jistý, že jezdil v okupované zemi v otevřeném voze jen s řidičem, což mohla být demonstrace nabubřelé arogance, ale v jeho případě šlo o chladný kalkul, o zmapovanou, z vícero stran zváženou taktiku. Ono to tady za něho ( ať se nám to líbí nebo ne ) klapalo jako hodinky, a to utáhl šrouby a především téměř zlikvidoval odboj.
            Když jsme u toho atentátu – dodnes nechápu, co vedlo Čurdu k tomu, co provedl, panebože …
            Konformita a Evropa ? No, např. mnohé zahraniční jednotky SS – myslím tím jednotky složené z mužů jiných národností, počty kolaborujích obyvatel třeba ve Francii ( děsivé koukat na dokumenty, kde jsou vudět shomáždění, nástupy žabožroutských loutek nácků, respektive jejich počty – až to fakt děsilo ), Itálii, Holandsko ani Norsko nemají co mluvit, myslím že byla i belgická jednotka SS, atd…
            Gestapo bylo velice úspěšné vlastně v celé Evropě, jednak díky systematičnosti, ale také díky informátorům a udáním z domácího prostředí – stačilo naznačit …
            Kde to nebylo až tak prima bylo bývalé Jugoslávské království , obzvláště Srbsko a Černá hora – > což vyvažovali snad největší dobytci II.WW chorvatští Ustašovci, a Srbové měli také vlastní prorežimní Milicionáře … Jo, horký Balkán, kde se děla neuvěřitelná zvěrstva, krvavá zvěrstva, která se nikdy nezapomenou …

            To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Souhlasím, však ony také ta veřejnoprávní media nám dlouho přece tvrdila, že zastupují nejen většinu, většinový názor , ale i ( především ) menšiny, a jejich názory 🙂 -> z kterých se simsala bim, zavrtíme psem – stane většina, většinový názor, zájem .
      Paradoxem je, že oni to notifikovali, upozorňovali na to – jen to bylo každému buřt, především těm, kterým šli v tom kterém období na ruku, a kteří jmenovali, nominovali a utvářeli různé Rady a kontrolní komise 🙂 …
      Všichni to byly pouze vlivoví političtí šmejdi a sráči, kteří sice dnes kvičí, ale třepou se na okamžik, kdy s tím fanatickým ansámblem z ČT, ČRo ě dalších zničí konkurenci 🙂 …

      To se mi líbí

  6. brtnikvbrlohu napsal:

    Poslechněte si letošní Vratimovský seminář – a taky Litoměřice – pro některé by to mělo být přímo povinné – co inklinují ke sluníčkaření, tady je taky stanovisko Krejčího – prostě se překročil Rubikon.
    Vratimov si vygoglujete a Litoměřice jsou tady na troubě:

    Je s podivem že podobné věci zapadají – podle diskusí se málokdo namáhá se s nimi seznámit – a pak se jenom kafrá a kafrá.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Kafrá se na netu, kafrá se v Bruselu, kafrá se v parlamentech i v hospodách. Všichni jenkafrají a když pak jsou volby, které jako jedinné můžou bez použití krvavého násilí něco změnit, tak zase jako ovce zbavené vlastního rozumu ty zločince proti kterým kafrají, opět zvolí (viz u nás ODS, KDU-ČSL, ČSSD, které s nuancemi vládnou už 25 let!). Pokud už k volbám vůbec jdou!!!
      Otázkou ovšem zústává, do jaké míry je reálné provést principiální změny v jedné zemi bez změn v celé EU. Neumím si to představit. Vždyť ani náš listopadový převrat by nebyl možný a vůbec by k němu nedošlo bez vlny revolucí, jež se v roce 1989/90 přehnaly východní Evropou. Bez Arabského jara by Kaddáfí dodnes vládl Libyi. Půjdeme-li do minulosti, bez první velké války by nebylo ani SSSR, ani ČSR. Nebyl bylo by nacistického Německa a nebyla by druhá světová, bez níž by zase nebylo Února 48 ani RVHP a VS.
      Domnívám se, že vývoj bude následující:
      1) muslimská invaze do Evropy povede k hospodářské krizi, růstu nezaměstnanosti a chudoby, omezování práv a svobod, radikalizaci a nacionalismu. Nic tak lidi „nerozzuří“ jako když jim šáhnete na životní úroveň, protože nic není pravdivějšího, než že „Bída z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad“.
      2) USA si prosadí tu obchodní smlouvu s EU (jak se jen jmenuje?), což opět povede k poklesu ekonomiky.
      3) rozpadne se EU i se svými idealistickými projekty multikulturalismu a Schengenu.
      4) USA se někde střetne s RF
      5) nastane období „třicetileté války“, starý imperiální globální svět zanikne a z toho chaosu, hrůzy a bídy se zrodí něco nového.
      Závidím všem, kteří věří ve vítězství zdravého rozumu. Svět není řízen rozumem, ale ovládán penězi a tam, kde vládne sobectví, hamižnost a zlodějina, tam není místo pro spravedlnost ani zdravý rozum.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Musím bohužel říci, že to zní nepříjemně realisticky. Hamiždnost má tisíce žaludků, ale žádný mozek.

        Ještě bych doplnil body:

        2 a) Díky TTIP americké koncerny skoupí celý EU průmysl, nastane odliv mozků do USA, v Evropě zbudou jen pracovní místa bez přidané hodnoty a mizerně placené služby. Kdo bude moci, odejde do USA nebo opačným směrem , protože jen v centru nového nacismu bude šance na slušnější život, byť v silně policejním státě a v oplocených čtvrtích, obklopených zuřivou negramotnou chudinou. Mzdy v EU půjdou na úroveň dnešních rozvojových zemí, tedy mimo ty „rovnější“, proamerickou nacistickou byrokracii a státní aparát EU, NGOs atd.

        2 b) Skutečné mozky, protože ty lační obvykle hlavně po tvůrčí svobodě, která v nacistické diktatuře amerického typu nebude možná, půjdou do Ruska, Číny, JV Asie… prostě do druhého bloku. Včetně světové vědy, dnes usídlené na amerických univerzitách. Centrum civilizace se prostě přesune do EuroAsie, do rozvíjejíciho se bloku, kde bude svoboda myšlení a života. Jen je otázkou, kde bude nová železná opona. Skoro bych řekl, že lépe bychom na tom byli v tom východním světě. Snad se spojí středoevropské země a vytvoří obranný blok, podobný někdejšímu R-U, který se od „echt“ Západu postupně odpojí a předriftuje blíže Rusko-Číně.

        3 a) celá Západní EU upadne do občanské války nízké intenzity, zato však nekonečné. Ta bude záměrně udržována, podobně dnešnímu chaosu na Blízkém Východě. V USA to bude se zpožděním pár let nakonec podobné.

        4 a) USA se odhodlá ke střetu s RF, ale pouze v omezených konfliktech. Skutečnou velkou válku by prohráli, protože ve velké jaderné válce má Rusko větší území a více rozptýlené obyvatelstvo a průmysl, na rozdíl od USA. Pokud by k tomu došlo, Rusko by přežilo, USA ne – a to do posledního nejhlubšího protiatomového krytu, prostě díky geografii. Takže střety budou omezené, podobné dnešním hrátkám na Ukrajině nebo Sýrii, s použitím zástupných sil, do přímé konfrontace to vyhřezne jen občas.

        5 a) jo, ale postupně to vyhnije. Evropa vykope náplavu a vzpamatuje se, USA postupně také, ale až po totálním ekonomickém kolapsu.

        Pozitivní na tom je, že konečně předeženeme ekonomicky Západ. Sice budeme asi 10x chudší než teď, ale pořád na tom budeme lépe než oni. Podobně jako když tam řádil Luther a další věrozvěsti. Jistě se objeví také „černá smrt“ a další lahůdky, morové epidemie, které vykosí evropský kalifát do mrtě.

        No možná to vidím moc optimisticky, tahkle po ránu (vlastně už v poledne).
        🙂

        Předpovídání je vždy těžké, zvláště když jde o budoucnost.

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Ještě před 26 roky bych věci, kterých jsme dnes svědky, pokládal za fantasmagorii šíleného mozku 🙂
          Dnes vím, že i absurdní smyšlenky se stávají realitou.
          Kdysi dávno nám na hodinách M-L říkali, že vývoj imperialismu vytvoří tři silné mocenské bloky – Evropu, USA a Asii, které budou mít tendenci ke konfrontaci, boji o moc a nadvládu s využitím všech prostředků. Paměť mi už tak neslouží, ale myslím, že to je teorie stará 100 let.

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Dost pravděpodobná prognoza Kchódle 🙂 …

          To se mi líbí

  7. brtnikvbrlohu napsal:

    Tedy nejen Ransdorf ale i třeba Kotrba a další – tam se třeba dovíte o prapříčině proč pán na Hradčanech nenávidí novináře.

    To se mi líbí

  8. Jos napsal:

    V Saudské Arabii dostal režimu nepohodlný opoziční bloggger za svou činnost 10 let vězení, obrovskou pokutu a trest 1000 ran bičem. Z toho už prvních 50 ran bylo realizováno.
    A tato teroristická diktatura,jejíž brigády dlouhých nožů pečují o svobodu slova bičováním a sekáním hlav, místo aby vyškrtnuta ze seznamu slušných zemí dnes sedí na jednání ve Vídni coby jedna z nejdůležitějších součástí té party, co vede válku proti Syriii a snaží se vyhnat Assada. Zrovna před několika dny jeden z těch saudskoarabských zločinců, jinak ministr zahraničních SA společně s americkým ministrem zahraničí vyřvávali v mediích jak je nutné odstranit Assada Udělalo se mi z toho nevolno. A vypadá to tak, že s tímto povlem jsme téměř spojenci.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Kdepak téměř. Úplně.
      „OSN se dostalo pod vlnu ostré kritiky poté, co se na veřejnost dostala informace, že Saúdská Arábie bude ovládat prostřednictvím svého ambasadora Faisala bin Hassana Trada Radu OSN pro lidská práva. Přitom právě Saúdská Arábie lidská práva otevřeně porušuje – ať už jde o práva žen, menšin, kritiků vlády nebo nelidské fyzické tresty a popravy. (Reflex)
      „Výběr Saúdské Arábie jako světového vůdce v oblasti lidských práv je jako mít pyromana v čele hasičů,“ řekl pro speisa.com ředitel organizace Human Rights Watch při OSN Hillel Neuer.“ (echo24)
      „Washington vítá rozhodnutí OSN jmenovat Saudskou Arábii předsedou výboru OSN pro lidská práva. Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Mark Toner na tiskové konferenci řekl, že toto rozhodnutí bychom měli přivítat, protože se Saudskou Arábií jsme blízcí spojenci.“ (Vaše věc)
      „Myslím, že s nimi máme probíhající diskusi o všech těch problémech lidských práv, jako máme s každou zemí. Jasně projevujeme své obavy, když obavy máme, ale ty rozhovory pokračují. Ale nemám nic, na co bych mohl ukázat, co se týče pokroku.“ (Ten samý mluvčí Mark Toner, ac24)
      No řekněte sám, není ten strejda Google protivný rasistickoxenofobní hnidopich?

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        „Kozel zahradníkem“ tu dostává zcela nový, nevídaný rozměr.

        Škoda, že už nežije doktor Mengele, mohl by se stát třeba ředitelem WHO. A Hitler šéfem UNICEF – měl přece tak rád děti. Himmler by mohl dělat komisaře OSN pro upchlíky, ten se dobře vyznal v těch „transportech na východ“. Jen pro Geobbelse by práce nebyla, leda by nastoupil jako pomocný redaktor do ČT, na zkušební dobu, než se něco naučí, ta propagandistická nula.

        Pod vedením USA k lepšímu, vzorově demokratickému světu, na věčné časy a nikdy jinak.
        Vedeni strážcem lidských práv, majákem spravedlnosti Saudskou Arábií, naším nerozborným spojencem. Hurá ! … tedy sorry … Sig Heil ! (alias „sig hajlíček ve společek“, jak říkáme my sluníčkoví demokraté v Čechách).

        Mám občas dojem, že strejda Google není až tak rasisticko-xenofobní hnidopich, ale spíše sluníčkářský hnědopich-kozopich, protože při zcela novém čistém Google účtu (tj. bez minulosti, adaptivně upravených preferencí směrem např. k blondýnkám) nějak podezřele často nabízí různé LGBT či sluníčkově orientované odkazy jaksi preferenčně. Možná je to tím, že buzíci a sluníčkáři mají lepší SEO technologii nebo je to prostě shora nařízená preference přímo od hlavního buzi-sluníčkáře.
        🙂

        To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Je to síla. Člověk aby se cítil jako indolentní blb. Zvláště když ten saudský šmejd Zajd Raad Husajn.si coby „komisař pro lidská práva“ dovolil peskovat ČR a Zemana. Málo se ozýváme. Zatím jsem nikde nečetl jediná přilehavá adjektiva pro zločinný a teroristický režim v Saudské Arabii. Ten zločinný režim, který si dovoluje provozovat agresi vůči samostatné a nezávislé Syrii. Je třeba s tím začít.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Třeba nám to sem přijde nějaký sluníčkový anděl vysvětlit, že máme špatnou optiku, a že nechápeme souvislosti. A bude mít třeba takový slovutný, antikou čpící nick, nebo naopak podobu velmi chutného ovoce 🙂 …

          To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Shlédl jsem (já nepoučitelnej debil) včera druhou polovinu Jílkojc „Máte slovo“ a nemůžu ty dojmy v sobě udržet. Chtěl jsem se tu v lampárně vykřičet, ale pro ten hnus fanatických multikár nedokážu nalézt slov! 😦

    To se mi líbí

    • Divoženka napsal:

      Já na to taky koukala od půlky a pocity mám shodné s vašimi , bohužel… Celkem mě dostal p. Bartoš za Piráty. A to mi byli Piráti v určitém úhlu pohledu sympatičtí svými některými názory. No ty dredy mě holt měly trknout dřív 🙂 , jak mi sdělily mé děti, které jsou v obraze, ty nosí jen sluníčkáři , greenpeace a podobní magoři….. 🙂 A přitom kdyby nemluvil tak blbě, tak bych řekla, že je velmi inteligentní a svým distinguovaným projevem tam převyšoval všechny! Až na ten obsah 😦

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Jo, také mě překvapil. Párkrát jsem ho poslouchal v TV a zdál se mi O.K.
        Po včerejšku však K.O.

        To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          Až nyní??? To nikoho netrkla jeho podpory Karlíčla??

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Piráti jsou podobný pytel blech jako ANO. Naprosto neuchopitelní. Jednomu dáte zapravdu, druhý vás naserštve.

            To se mi líbí

          • Míša napsal:

            brtníku, oni tehdy Karla přece nijak nepodporovali, ale nechci se přít. A kus práce taky odvedli, jejich přičiněním se lidi dověděli o smlouvě ACTA, a mohli alespoň podepsat protipetici. Zato ostatní strany, vládní i opoziční o tom tak nějak sborově mlčely. No a sám Karel ji podporoval, resp.s ní souhlasil, to jo.
            Jinak já se teď poslední najednou názorově rozcházím s tolika osobnostmi, stranami nebo činovníky, a s jinýma teda zas scházím, že si připadám skoro jak v blázinci 🙂
            No a s tím pytlem blech má Rosťa nejspíš pravdu.

            ještě pro tatu, – tato, nemám kam odpvědět, tak jestli to tady čtete, já vás znám, a vždycky pochopím, co píšete, nebojte, tak zdravím!

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Míšo
              to je právě ten problém, o kterém jsem už jednou psal a dnes píšu vlastně znovu. A několikrát jsem jej spolu s ostatními zmínil i v diskusích. Je to prostě fakt, že najednou si rozumím s Hájkem, Haasem a podobnými, o které bych si dříve ani neopřel kolo. My jsme zůstali stejní, ale ti, se kterými si nerozumíte, se najednou buď změnili nebo odhalili.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              No máte pravdu o smlouvě ACTA ale to snad bylo samozřejmé ne? Tedy od Pirátů, vždyt by jinak ani nemuseli být ;). Ale jinak ve všem co bylo důležité, tedy například sociální politika, neměli nic. Pravda je, že jsem na toto téma vedla diskuzi s jejich členem na aktuálně, ale ještě když tam nezavedli disqurs, teda asi před dvěma lety? A bylo to dost frustrující.Jinak se ten pirát jevil jako takový mírný odésák :D. Bohužel si nevzpomenu na jméno a nechce se mě to hledat.

              To se mi líbí

            • brtnikvbrlohu napsal:

              Podporovali ho tím že se proti němu nevymezili – měl by pro ně být pokud si nezapřeli nos mezi očima nevolitelný (nehodnotím proč, jestli z blbosti nebo…) – a že ostatní strany mlčely taky není pravda – jen nás o tom media jaksi pozapomněla informovat, ale to by si Míša musela přelouskat letošní Vratimovský seminář by si uvědomila jak to chodí. A Kotrbu v Litoměřicích.

              To se mi líbí

      • Laco G. mlynář napsal:

        Dredy nosí především smažky.

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Ty dredy jsou něčeho symbolem? Mají něco o člověku říkat? Osobně se mi z pohledu na ně zvedá žaludek, ale jak se říká – proti gustu…

          To se mi líbí

          • Divoženka napsal:

            No mě se dredy spojují spíš s takovým tím “ No stress “ 🙂 – Rastafariánstvím, náboženským hnutím pocházejícím z Jamajky, kde vzniklo ve 30. letech 20. století.
            Dredy jsou jejich typickou úpravou vlasů, mají ve znaku Judského lva (dredy mají připomínat jeho hřívu – viz analogie s pejzy).
            No a ta mariánka je v tom samozřejmě taky 🙂 , s jejíž pomocí rastafariáni mohou komunikovat s Jahem. Celkově rastafariánská filozofie nabádá k všeobecnému míru, harmonii, lásce a sjednocení. No prostě takoví Jamajští sluníčkáři 🙂

            To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Vauu, jste nesmírně rezistentní vůči deprivantům, demagogům a zrádcům ( raději jsem si odpustil mnohem příznačnější pojmenování ) obecně, taková porce psychické odolnosti … Smiřte se s tím, že jedinou cestou je jejich eliminace – např, fyzickou prací, nařízeným pobytem a splynutím s jím obhajovaným etnikem v lokalitě s jejich vysokou koncentrací, popřípadě sdílení vlastních nemovitostí s příslušníky těchto etnik, pobyt v lokalitách , z nichž etnika pocházejí a provozování tam aktivit podobných těm jejich zdejším, např. blogosféra, včetně možné kritiky zajisté pouze dílčích nedostatků v takových rájích demokracie a sluníčkové internacionály, ženské představitelky dozajista budou používat stejný šatník jako zde, včetně stylu komunikace, ukážou tamním, co to jsou ženská práva, atd. To je jediná cesta, jak se toho neřádu zbavit …

      To se mi líbí

  10. peter. napsal:

    Pamätám sa,že ČSSR bola voľakedy v očiach občanov ZSSR krajinou so životnou úrovňou o ktorej oni iba snívali.Prebehli sme na západ,rozdelili sme sa a dnes sa na nás dívajú občania Západu ako na žobrákov.Ich politické elity s nami jednajú paternalisticky,mentorsky a poučujú nás o tom,čo je správne a čo nie.Získali náš trh a lacnú pracovnú silu.Zlikvidovali za pomoci nami zvolených zmrdov všetko čo nás dokázalo uživiť a ochrániť.Z hrdého a prosperujúceho Československa ostali dva bezvýznamné štátiky odkázané na milosť a nemilosť tzv,Západu
    Ja som sa až teraz dozvedel,prečo som xenofób,rasista a nedovzdelaný idiot,ktorý si neváži,že mi je dovolené žrať to,čo im(západu)odpadne od huby.Tak je to preto, že cit.“ sa nám na východe nepodarilo vysporiadať sa s vlastnou minulosťou,plnou pogromov,prenasledovania a skrytého fašizmu“.
    http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=103636
    A tá naša „politická elita“im na to mlčky prikyvuje a s vyplazeným jazykom čaká na obhryzenú kosť,ktorú im panstvo blahosklonne hodí.Hnus.

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Ano, ano, ano!

      To se mi líbí

    • peter. napsal:

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        REPUBLIKA, VLAST, BRATRSTVÍ – dnes vyprázdněná „kýčovitá“ slova 😦

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          To je fakt, a kopou do nich nýmandi, kteří uctivě stojí v pozoru při hymně jistého spojence, a pochvalně mlaskají při pohledu třeba na začátek utkání NHL ( určitě to znáte – několik uniforem, nesou vlajku, další stráž , ozbrojená, k tomu válečný hrdina na vozíku, pak nějaká diva či tenor zapějí hymnu -> nezbytná je zaťatá pravice na místě srdce, jenž je demonstrována detailními záběry na obecenstvo, včetně zpěvu, to vše zakončeno frenetickým potleskem, aplausem 🙂 … )…

          To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tak hlavně bacha, abyste tomu nakonec taky nezačal věřit.
      🙂

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Peter, už jsme si to tu řešili. Někdo „vyšší“ nalajnoval, že Německo se spojí a vše od něj na Východ ze socbloku se rozbije, nejlépe obč. válkou. Na Jugině si to otestovali a u nás asi moc nechybělo. Havel a jeho kumpáni, kteří se po plyšáku dostali k moci nikdy nekopali v našem dresu. V době tzv. nesvobody byli placeni Západem a protože nic není zadarmo, věřitelé žádali pochopitelně nějakou službičku. Ty jedovatosti, co vypouštěl Havel na Slováky jsou všeobecně známé. A samozřejmě to samé v bleděmodrém šlo nazpět. Nebýt rychlé reakce Klause a Mečiara, asi by došlo k nejhoršímu. O našich osudech nerozhodujeme my. Bohužel. Ale nic není ztraceno. Nevyšla obč. válka s bratry Slováky, vyjde mezi sluníčkáři a zbytkem republiky. Fanatismus čas od času zvítězí nad zdravým selským rozumem.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Normálka. Že je Rusko v rozkladu, na hliněných nohou, nemocný muž Evropy, Horní Volta s jadernými raketami, …, to přece řvali vždycky. Teď docela nedávno si vymysleli ten hlod s „regionální velmocí“ a pořád to melou kolem dokola.

      Jo, regionální velmoc – v regionu planety Země a blízkém vesmíru, leda.

      Sranda byla, když nedávno nějaká presstitutka zpovídala Putina, a řekla mu, že Rusko má postavení velmoci vlastně jen kvůli jaderným zbraním, kterých má nejvíce na planetě. Putin zachoval klid a řekl: „jo, proto jsme si je pořídili“. A bylo to.

      200 let anglo-saského protislovanského rasismu, je to v každé knížce, od té nejpitomější beletrie po poslední filmové zpracování čehokoliv z Hollywoodu. Každá „historická“ kniha je toho plná. Náckové řvali o Rusákovi, že je podčlověk a říše v zániku těsně před porážkou, ještě když na Berlín už střílela ruská děla a padaly „kaťuše“. Prostě nic nového.

      Amík dostal před držku na Ukrajině a dostává teď záhul v Sýrii, tak mu zbývá jen řvát nesmysly. Než zbalí na Blízkém Východě kufry a pomaže do prdele. Jen to ještě chvíli potrvá.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Vlastně tam bylo (v tom interview) „supervelmoci“.

        Vzpomínám, jak jsme se vždycky chechtali Rusům, kteří měli všechno „balšoje“, že mají i největšího trpaslíka. A ejhle, ti Amíci jsou ještě ujetější, ti mají dokonce i tomhle víc: mají totiž největšího supertrpaslíka. Ale to bylo v lepších dobách, kdy Amíci byli ještě relativně normální a říkali jsme jim „lépe motorizovaní Rusové“, protože jsme je tak dobře neznali.

        To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Nevím proč mě to právě teď napadlo, ale zkuste najít český film, ve kterém byste uviděli státní vlajku. Asi se vám to nepodaří. Potom vlajku USA hledejte v amerických filmech. Najdete ji domnívám se v každém filmu, když ne několikrát, tak alespoň jednou. Ať již jsou Hollywoodské filmy vynikající, dobré nebo špatné, jedno se jim nedá upřít – propagandu v nich mají zmáknutou dokonale.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Sím, dovolil bych si podotknout, že některé filmy se Stevenem Seagalem se této praxi malinko vymykají. Tu amíckou výjimečnost a dokonalost až tolik nežere. Umí tam ukázat pěkné špinavosti. Ale jinak souhlas.

            To se mi líbí

          • palosino123 napsal:

            To je klasický flm americké provenience
            Príma hudba
            Obávám se, že tak vypadá válka…
            ať to točíte z jakékolíi strany

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Ano, je to naprosto samozřejmá součást všeho, co vyprodukují, ať jde o seriál nebo film, nebo dokument. V některých případech je to až absurdní 🙂 … Nicméně máte postřeh, zmiňoval jsem to už před mnoha lety, a dá se konstatovat, že se s tím setkáte v průřezu jejich filmové produkce během mnoha desítek let 🙂 .
            Divné by bylo, kdyby tam ta vlajka njkde nevlála …

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.