Inflace


Inflace je ekonomický pojem, který (hodně stručně a zjednodušeně řečeno) znamená zvýšení množství peněz v oběhu nad hospodářsky nutnou míru, tj. přebytek peněz. Jejím zjevným rysem je vzestup cen. Laicky řečeno, peníze s inflací ztrácejí svoji hodnotu, za stokorunu si toho koupíte stále méně. Doufám, že mě vzdělaní ekonomové nebudou teď kamenovat.

Termín inflace se ale používá i v přeneseném slova smyslu, tedy když je něčeho moc a ztrácí to svoji původní hodnotu, znehodnocuje se.

V posledních měsících registruji v médiích výrazně zvýšené množství slov „xenofob“, „neonacista“, „rasista“ a podobných. Je jimi označován kde kdo z důvodů, které mnohdy nechápu, resp. chápu, ale nesouhlasím. Troufl bych si tedy tvrdit, že se jedná o verbální inflaci těchto pojmů. Ty tak ztrácejí podobně jako oběživo svoji hodnotu, ačkoliv si za ně (zdánlivě a paradoxně) můžete „koupit“ těch xenofobů, neonacistů a rasistů stále více.

K čemu to vede? Jak jsem uvedl, ta označení ztrácejí svoji hodnotu. Je-li opakovaně a často označován za xenofoba, neonacistu či rasistu někdo, o kom si velké (nejspíš u nás většinové) množství osob myslí, že xenofoby, neonacisty ani rasisty nejsou, ztrácejí ta slova svůj původní význam. Ti skuteční xenofobové, neonacisté a rasisté se pak opticky zdají být méně nebezpeční. „Rozpustí se“ v tom množství takto neoprávněně (podle názoru mého i mnohých) označených osob.

Trvalé označování osob s pouze odlišným názorem za xenofoby, neonacisty, rasisty a podobně vede k tomu, že skuteční xenofobové, neonacisté i rasisté jsou (a budou!) obtížněji identifikovatelní.

Dalším nebezpečím je určité psychologické furiantství, asi tak ve smyslu:
„Tak dobře, když jsem tedy podle vás xenofob, neonacista a rasista, tak se tak začnu skutečně chovat. A to teprve budete čumět!“

hudec

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

231 reakcí na Inflace

  1. NavajaMM napsal:

    Trefná poznámka, pane Hudec. Ešte od svojich mladých vojenských časov si spomínam, že infláciou asi najpostihnutejšie slovo je „vůl“, v oslovení „vole“. Dnes už sa významovo takmer prekrýva so slovom „příteli“. 🙂

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Ešte ma pri Vašej poznámke napadlo, že na označenie „xenofob“ by sa dalo odvetiť: „Ne xenofob, ale xerofob. Pojď radši na jedno a nepleť si Dalmácii s decimálkou.“

    To se mi líbí

  3. blbíš napsal:

    Plně souhlasím, pane Hudče, trefil jste to, co už delší dobu pozoruji také. Slova opravdu ztrácejí prapodivným používáním vyjadřovací schopnost a hlavně údernost, pro kterou byla vymyšlena … a to je rozhodně škoda. A víte, kdy je to nejvíce vidět? V parlamentech, tam mám pocit, že někteří vnímají význam slov, jako když Pilarce Matuška do ouška zpívá …ty můj kvítku medový…soudě podle přihlouplých až téměř roztoužených pohledů. Specialistkou na obličejovou mimiku se je Frau Markelová, jak ta se umí tvářit na kritiku svých šíleností, skoro vždycky, jako by už už měla být 🙂 a já si říkám, chápe – nechápe? Myslím si ale, že už nechápe vůbec nic!

    To se mi líbí

  4. Cech napsal:

    Zde si prosím dovolím představit Kalouskův (Drábkův) pardón Bakalův a Babišův sen.
    http://www.novinky.cz/koktejl/384230-ve-100-letech-stale-pracuje-11-hodin-denne-sest-dni-v-tydnu.html
    Zde je to o tom, že ta paní začala mít nárok na důchod před 6_ti lety.
    Zřejmě pokud člověk přetočí povinnou 90_ku v práci, tak prostě bude makat dokud ho nešoupnou do dřevěného penálu.
    No a pro Česko zbývá pouze jediné, jak tento poznatek urychleně aplikovat.
    Tož nyní to bude mít Dienstbierův mluvčí opravdu těžké, pokud tento poznatek musí urychleně zavést do každodenní praxe.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      My, chudí živnostníci, dávno víme, že umřeme u ponku.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Kéž by to tak bylo….ale asi budeme mít smůlu a chcipneme pěkně v LDNce, jak je běžné.
        Tím ještě na stará kolena namažeme někomu kapsu, protože mám dojem, že LDN je celkem slušný kšeft.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          LDN ani tak ne, ale privátní penziony pro seniory – to začíná být ekonomicky zajímavé. Resp. – už je!

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Souhlas, taxa myslím od 15000, – výše – a to se jedná o destinaci mimo velká města … Plus určitě platby od státu a zdrav. pojišťoven. Úroveň ? Verbálně Vám naslibují modré z nebe, realita dle zkušeností známé „malinko jinde“ … A raději už budu mlčet …

            To se mi líbí

  5. vittta napsal:

    A to ještě ta slova uměle vytvářejí, či vyhrabávají kdesi ze slovníků, a jejich význam vytvářejí úplně nový.
    Označení „nácek“ je asi každému jasné, byť to označení dávno neznamená, že je dotyčný příznivcem Adolfa Hitlera, ale čímsi špatným rozhodně je.
    Já třeba nemám Adolfa Hitlera rád, ale nácek jsem i tak, neboť kromě Hitlera nemám rád cigoše a migranty.(migranty nelegální, a cigoše ty příživné- jinak je můj postoj neutrální, ale i tak jsem nácek)
    Rasista pak je člověk, který také nemá rád přistěhovalce a cigoše, i když takovému člověku už ani nikdo nevnucuje, že je chce nějak omezovat rasistickým klíčem, prostě už to, že si všiml, že je někdo černý nebo tmavý svědčí o jeho špatnosti, protože slušný člověk nevnímá barvu kůže, ale jen tvary a obrysy.
    Takový člověk ale nemá rád migranty a cigoše právě jen a jen pro tu jejich barvu kůže, to je důležité-a je třeba ho nějak rozkrýt, protože to před okolím skrývá,a vymlouvá se na objektivnější příčiny, třeba klasicky na nepořádek, hluk a zápach od nepřizpůsobivé, velice pořetné romské rodiny v sousedství.
    Superslovem je xenofob.
    Xenofob je člověk nejen špatný-ale i hloupý, pravá primitivní ovce, která se nechá snadno ovlivnit propagandou těch ještě špatnějších, takový člověk ale už většinou disponuje náznaky rasismu a náckovství, případně alespoň pravičáctví či je nejméně sionistou.
    Přitom…co je špatného na někom, kdo se bojí neznámého?
    Samozřejmě nic, ale zkuste někoho označit za toho, kdo se bojí neznámého, nikdo si toho ani nevšimne, ale xenofob…to u je údernější káva!

    To se mi líbí

  6. peter. napsal:

    Xenofóbia a etnocentrizmus je normálny fyziologický prejav každého zdravého(!!!) človeka.Naopak tí ktorí presadzujú multikulti a obviňujú nás zo xenofóbie sú ľudia chorí,ktorým správne nefunguje hypotalamus a preto trpia nedostatkom „hormónu šťastia“ – oxytocínu.
    http://www.protiprudu.org/nacionalizmus-je-prirodzeny/
    http://vojtekova.blog.idnes.cz/c/480342/kdo-odmita-nerizenou-migraci-je-xenofob-a-nebude-to-trosicku-jinak.html

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Tú vedeckú štúdiu o vzťahu oxytocínu k etnocentrizmu som nečítal,no ak je pravdivá,tak z nej vyplýva aj to,že tzv.slniečkári a presadzovatelia multikulti sú nemocní ľudia,ktorí trpia poruchami sexuálneho života,(impotencia,frigidita)a preto to kompenzujú láskou k etnickým a iným menšinám.Sú poľutovaniahodní.
      http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000645/1336508/Sex-ako-liecba–Taketo-ma-prospesne-ucinky-na-ludske-zdravie

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Bez legrace jsem si něco takového myslel, že to má sexuální podtext.
        Já to vždycky přirovnával ještě k chorbné lásce třeba ke psům nebo kočkám, někdo má doma třeba 5 psů a spí s nimi v posteli, však jako odborník vidíte tyto případy.
        Tito lidé nejsou za běžných okolností okolí nebezpeční, ale jak je příležitost, tak být mohou a hodně.
        Ono jich může být ve zdravé populaci třeba 10%.
        Nebo to samé jsou náboženští fanatici, či tzv.ochránci přírody a další pomatenci, leckdy jsem si všiml, že jedinec má těchto úchlek víc pohromadě.
        Dokonce jsem se chtěl zeptat psychiatra, z diskutérů, ale přišlo mi to hloupé, protože jsem si řekl, že lékař nemusí považovat za etické toto někde na netu nějak konkrétněji vysvětlovat.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          A jak je to se mnou, když mám rád psy a ženské taky? Jsem nebezpečnej a jsem zlej, jak ten agent síájej?

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Kolik těch psů máte a kde nocují?
            Pokud 3 a nocují u vás v posteli v paneláku, zatímco ženská bydlí ve svém bytě přes ulici,pak není všechno OK….

            To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        🙂 Jooo Peter, na komoru 🙂

        To se mi líbí

  7. Jethro napsal:

    Je toho v té vlně slovní inflace víc: Hitler, fašista, nacista, goebbels, ghetto atp.
    Zarazilo mne třeba to ghetto u Terezína. V hlavě mám „inflačně“ vypáleno ghetto = Chánov a on to byl Terezín. Je to v rámci jednoho pojmu souměřitelné?
    Horší je ale myšlenková inflace a eroze včetně eroze dějinných skutečností – viz naposledy třeba „skvělý“ Zelenkův film vynesený do nebes Krystlíkem (nebo jak se ten blb jmenuje).

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Já jsem ten film neviděl a ani se k tomu nechystám, nehodlám se tedy k němu vyjadřovat. Ale tu diskusi sleduji a k té se vyjadřovat mohu.
      Správná lež se konstruuje tak, že v ní musí být něco pravdy. To „něco“ se nedá procentuálně vyjádřit (kvantifikovat), protože to je případ od případu jiné. Takže v té diskusi zazněla některá nepopiratelná fakta.
      Třeba to, že Československo stálo v roce 1938 skutečně na hranici občanské války. Ale už se při oslavování toho filmového dílka zapomíná, kým a jak byla ta jedna/německá strana československých občanů podporována a řízena. A kam!
      Dále je pravda, že Československo vyšlo z II.války celkem dobře – s nízkými ztrátami, celkem moc nezdevastované (v porovnání s okolím) a na straně vítězů – ačkoliv jeho východní třetina bojovala dokonce na straně poražených. Takže vlastně tak trochu zázrak. Ale přičítat to nějaké Benešově strategii a děkovat Francouzům a Britům za Mnichov je paradox. V roce 1938 nikdo neměl věšteckou kouli a nevěděl, jak to za sedm let dopadne. Ze strany „spojenců“ to byla všivárna a všichni to víme.
      Dále už jsou v té diskusi většinou jen blbé kecy – třeba jak se československým vojákům ulevilo, když byli demobilizovaní a opouštěli pohraniční jednotky. Memoáry pamětníků tvrdí unisono pravý opak. Pokud vojáci brečeli, tak vzteky a ne radostí. A hromada jich odešla bojovat na západ i východ.
      Celé je to blbost a já vlastně nevím, proč s tím ztrácím čas. Asi proto, že mě to jako vás naštvalo. Nejspíš.

      To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        „Dále je pravda, že Československo vyšlo z II.války celkem dobře – s nízkými ztrátami, celkem moc nezdevastované (v porovnání s okolím) a na straně vítězů – ačkoliv jeho východní třetina bojovala dokonce na straně poražených.“

        Jenom podotknu, že ty nízké ztráty, pokud se tedy podíváme především na aktéry Mnichova, nejsou tak úplně nízké. ČSR 3,51 % (z celkového počtu obyvatel) proti Francii 1,35% a VB 0,94%. Přitom my jsme s Němci oficiálně nebojovali, kdežto oni ano.
        Jsou srovnatelné např. s Japonskem 3,61%.
        https://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8Det_ob%C4%9Bt%C3%AD_druh%C3%A9_sv%C4%9Btov%C3%A9_v%C3%A1lky

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        To je velice závažné napadení národního vědomí.
        A pro padlé a zmrzačené ČS vojáky to je nehorázná urážka, stejně jako pro všechny vojáky, kteří disciplinovaně, s vysokou morálkou, nastoupili ke svým útvarům.
        A kdyby se válčilo, tak by to nebylo tak horké s těmi Sudeťáky, oni tehdy byly také vnitřně tak půl na půl a ne všichni se mohli z Hitlera posrat.
        Kdyby se mohli opřít o ČSR a její spojence, myslím, že bych jich dost bojovalo i s určitým nasazením, protože tak to v bojích prostě bývá, že se někdo postaví na nějakou stranu, a tam pak vytrvá, i když se tam staví třeba s výhradami.
        Vůbec, kdyby byl boj úspěšný, což by podle mě rozhodně byl, v případě, že by Francouzi pomohli.
        Povstání Sudeťáků nedlouho před Mnichovem skončilo debaklem, a nejen vojenským.
        Za takovýhle film by měl jít někdo sedět….
        Třeba..třeba ještě bude, kdo ví?
        Do nějakého filmu, natočeného nějakými sketami nám může opravu být hovno, ale je to setba, která vzejde, a to nám být jedno nemůže!

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Všichni tyto věci o ’38 dávno vime, všichni víme, že Zelenka a Kryslík jsou nepřátelé českého státu, zločinci a kolaboranti. Že slušný člověk má pro ně jen opovržení.

        Druhá věc je, kdo tyto věci sponzoruje, protlačuje a publikuje. Samo od sebe to jistě není.
        Vidím v tom pracku protektora, který touží vyvolat bordel, když se mu jeho místní agentura rozložila a ztrácí pomalu ale jistě vliv.

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        CO TO JE za film,člověk by měl propagandu druhé strany znát……….zatím se mi o tom filmu jeho egzistenci nic nedoneslo………jak se menuje,co jsem četl ted od VÁS,CELKEM BYCH HO RÁD ZHLEDL………..potvrzuje se nehoráznost a manipulace pražské kavarny,ono tech děl je vic a člověk si snadno naběhne jako já na Habrmanův mlýn…ne že bych ty udalosti odsun a ty věci související hodnotil jinak……….přesto ve VÁS ZASEJÍ SEMÍNKO za něco se stydět čeho jsme byli schopni takové podprahové vnimaní a to než jsem si zjistil že HABRMANŮV MLYN byl naprosto smyšlený………proč asi právě na zasetí té nejistoty,připustit že se máme stydět a to ten film plně naplnuje……….proto mě zajimá shlednout tento film………..další kaminek jak probihá manipulace paté kolony.

        To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Všivárna… nesmíme zapomínat (je to Zídkův postřeh, mě to nikdy nedocvaklo), že všichni zúčastnění měli ještě v živé paměti 1. světovou válku (pro ně pořád Velkou) a nechtěli to kataklyzma opakovat jenom kvůli zachování jakého státečku někde na východě. Že si tak možná mohli ušetřit tu Druhou, které se chtěli vyhnout, je sice pěkné, ale to víme až my teď ex post, oni to vědět nemohli. Válka s Německem by se jim tehdy prodávala veřejnému mínění ještě hůře, než dnes pomoc uprchlíkům.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          No tak by asi neměly existovat jakékoliv smouvy, které nesou riziko.
          Protože vy vlastně tvrdíte, že pokud je dodržení smlouvy spojeno s rizikem, plnit se nemusí a ten, kdo neplní, nic neztratí na svém kreditu.
          On to ten Zelenka říkal také, neplnění smouvy je normálka a stydět by se měl ten, kdo vůbec něco takového chce.

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Já říkám, že 1. světová válka byla něco tak děsivého, že vedle toho žádná smlouva nic neznamenala, a že to chápu. Špatný mír je vždycky lepší, než dobrá válka.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Špatný mír mívá v lidské historii takový nepříjemný zlozvyk končit válkou. Odhadoval bych, že je to tak právě z toho důvodu, že je to špatnýmír a někomu ze zúčastněných jeho důsledky nevyhovují.

              To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          A jak jste přišel na to, že pokud by poslali Hitlera do háje, že by byla hned válka? Ostatně výsledek (válku) hned předvídal Churchill jakmile Chamberlain vystoupil z letadla.

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Po bitvě je každý generál, oni byli před bitvou.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Oni zradili i Poláky…
              Vlastně zradili, nedodrželi smouvu a nebojovali, chtěli jen mír.
              Čekali, co se z toho vyvine a jestli třeba Hitler nepůjde náhodou rovnou na Moskvu, než se projde po nich.
              To by pak byla dobrá válka, a hned by mu pomohli, s tím, že tu válku mu vyhlásili jen tak z legrace, což byla ostatně i pravda.
              Pro sluníčkáře je koukám slovo ZRADA nějak bez významu….
              Proč se tomu nedivím…………

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Smlouva, pravidla, atd. ??? 🙂 S tím za pomazanými nechoďte – možný je blazeovaný souhlas, stejně úlisná jako diskuze, popřípadě rovnou založení a dotování patřičné neziskovky, kde nebude nikdo nikomu a za nic odpovědný … 🙂 .
              Samozřejmě, že spojenci vesele hodili přes palubu kus bývalého R-U a po pár stoletích vzniklé Polsko ( které však, ač to havloidní sluníčka nerady slyší – bylo náckovské až běda ) .
              Ano, i.WW byla nesmírně krvavá, statická a krvavá – na frontách v zákopových střetnutích. II. k tomu přidala likvidaci civilního obyvatelstva díky letectvu, větší mobilitu na suchu i moři, modernější technologie a zbraně, ba i štěpení atomu v praxi – tedy kupodivu více obětí …
              Ono se zapomíná na fakt, že nedlouho po i.WW epidemie španělské chřipky měla na svědomí celosvětově nesmírná množství obětí – odhady jsou od 50mil. do 100 mil. lidí, tedy více, mnohem více, než na bojištích I.ww ( 4 – 5-ti násobně, dle odhadů ).
              Nicméně to byla od „spojenců“ klasická levá …

              To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Zde prosím jsem si dovolil snad abych neurazil, no ne švestičky z vlastní zahrádky ale zase jednu naprosto špičkovou manipulaci pane Hudec.

        Proto prosím doufám že profík jako vy ocení, to co tento zakladatel OF a nestor v ústavu pro filosofii a sociologii ČSAV od roku 1976 dokáže rozpoutat i nyní.
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vybit-co-nejvice-nepratel-z-kazde-vesnice-Lidice-Ivan-Gabal-vykladal-lidem-co-zjistil-o-islamu-404827
        On již tu infalaci několikrát předstihl – > prostě něco jako krach na burze.
        Tož opravdu ale uznejte, že je to naprostá jednička, kam se hrabe Klvaňa.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Ano, Ivan Gabal, to je vyslovená star. Legrační je, jak básní o přibližování ČR k Evropské unii a podle dnes zveřejněného průzkumu chtějí čeští občané EU stále méně.

          To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          Jo Gabal ten by to měl vědět, když se jeho manželka Jana Hybášková pohybuje roky na blízkém východě jako vyslankyně či velvyslankyně. Naposledy Irák, dokonce jako velvyslankyně EU či co..
          Jenže……já to číst nebudu. Mně stačila první věta
          „Útokem Ruska na Ukrajinu skončilo období absolutního bezpečí “ a mám dost i kdyby mu jinak perly z úst padaly.

          To se mi líbí

  8. peter. napsal:

    Na tému „Alexandrovovci“už bolo napísané dosť.Dovoľte ešte jeden návrat:
    http://www.hlavnespravy.sk/boj-pravdolaskarov-proti-alexandrovcom-vyvolal-burlive-reakcie/699294

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      hmm, inflace? A není to spíš zbabělost nebo strach : proč třeba říkáme „sluníčkáři“, pravdoláskařj“ a neříkáme to -co dooprabdy jsou – „pátá kolona“. Vždyť mají všechny známé průvodní znaky…. To nám musí popsat slováci? Díky peter

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Dobre hovoria.

      To se mi líbí

  9. Petrpavel napsal:

    Žádně jiné slovo za posledních 25 let nezažilo tak velkou inflaci než je komouš, komunista, soudruh.
    Takovým se stává každý kdo chce spravedlivou všudypřítomnou policii, bezpečná města a ulice a nezávislé soudy, kdo má zájem o nezávislý sebevědomý stát chráněný armádou a hlídanými hranicemi, kdo si chce udělat názor ne pohledem či poslechem režimního mainstreamu, ale hledá všude, kdo chce rovnost (ne Hudče rovnostářství – to hlásá jiné náboženství – křesťanství, jaksi duchovně vzato 🙂 , a tak potichu že to není slyšet, natož vidět), kdo čeká od státní správy a samosprávy zájem o občana a jeho starosti a jeho zájmy, ne o vlastní obohacení, kdo nesouhlasí se socanem par exelence vlkem (omlouvám se, ale musel jsem po včerejším nahlédnutí tam), kdo chce důstojný život pro všechny (i kdyby některé k tomu důstojnému životu musel přinutit 😦 ), kdo nemá rád knížete, kalouska, bělobrádka a fialu (i tak málo stačí k tomu označení), kdo má rád i Alexandrovce, kdo přemýšlí zda je pro něj větší hrozbou či záchranou Putin nebo Obama, kdo je bezskrupulózním agresorem a kdo „jenom“ imperiální mocností, kdo si dovolí zapochybovat o spasitelnosti a výhodnosti současné (ta „stará“ mělo dlouho něco do sebe) EU, kdo nechce věřit že kapitalismus „západního“ typu je jednou provždy ideál lidstva, kdo si dovolí obdivovat způsob a přístup lidí k životu, a přírodu na Kubě či Venezuele, …
    Samej komouš, a přesto všichni víme, že těch 15 % je maximum 🙂 .

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Tak dlouho mě, konzervativně založeného sociálně uvažujícího liberálního pravolevičáka volícího ODS, pak DEU, pak ČSSD, označovali komoušem až jsem se ze zoufalství nad nesmyslností mých dřívějších voleb stal voličem komunistů 🙂 . Dřív jsem vždycky váhal koho volit, teď neváhám.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Celej já..
      Z voličů Sládka jsem přešel rovnou mezi skalní voliče KSČM.
      Protože jsem prostě už byl…komouš.
      Ti, co mě znají byli někdy trošku rozhození, protože jsem se jízlivě zeptal, kolik dotyčný naseděl hodin za komoušů na fízlárně-ale i tak nakonec byl můj přerod na bolševika v jejích očích úspěšný!

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Sládka jsem si párkrát rád poslechl, ale šestý smysl mi řekl, a jsem mu vděčný : Sládka nikdy, ne!
        Mě zase zaujala programem i dikcí na pár let DEU, ale jakobíni jedni, nechtěli se bavit s bývalými komunisty 🙂 . Když se na to dívám teď, takoví předchůdci TOP a VV a ANO dohromady.

        To se mi líbí

  10. Petrpavel napsal:

    Další příklad invaze – angličtina kam se podíváš.
    Už je na čase aby ta nase pekne cestin dostat alespoň nejake ochran :
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/41115116

    To se mi líbí

  11. Tribun napsal:

    O zákeřnosti mechanismu „verbální inflace“ není sporu, ale otázka je, je-li to právě tento případ? Co když ta slova, i když častější, jen reflektují častější výskyt jevu, na který odkazují?

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Jakého jevu?
      Xenofobie tady není žádná,(víme, čeho se bojíme a události podledních týdnů nám dávají za pravdu ) rasismus je v ČR minimální,(barva kůže jen málokoho zajímá) a příznivců nacismu, tedy nácků, je u nás zanedbatelné minimum.
      To jenom vy to chcete vidět jinak, tak si vymýšlíte ty pojmy.
      Až to opravdu vyrobíte.
      A až to vyrobíte, sice místo nacismu vyrobíte fašismus a místo xenofobie nenávist ke konkrétním jedincům za konkrétní činy, a místo raismus extremní nacionalismus, tak proti tomu budete statečně bojovat.
      Vy už bojujete, ale ještě to vypadá trapně,protože bojujete jen proti slovům, ale až to přijde, tak budete obracet oči k národu vyzývat k boji prosté lidi, za vaše zvrhlé cíle-a zase je pak zradíte, jak je obvyklé.

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Jak je tedy podle vás definována xenofobie? Na jednu stranu argumentujete tím, že xenofobie je zdravá a na druhou se hádáte o to, že nejste žádný xenofob. Vám na tom asi nic divného nepřijde, ale já se v tom docela ztrácím.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Nedivím se, že se ztrácíte.
          Protože nejste schopni pochopit význam slova xenofobie, i když se tady o tom „už dobrou čtvrthodinu bavíme“ .
          Xenofobie je strach z neznámého.
          A já mám strach ze známého.
          Posu’dte sám:
          Bojím se, že migrantů je tolik, že se o ně nemůžeme postarat.
          Bojím se, že většina migrantů neutíká před válkou, ale jsou členy organizovaného zločinu, náboženských fundamentálních skupin, ekonomických vyžíracích organizací..atd..
          Bojím se, že nechtějí pomoc jako takovou, ale spíše prebendy.
          Bojím se, že nebudou respektovat naše zákony.
          Bojím se, že naše silové složky jim budou ustupovat, když nebudou dodržovat naše zákony, protože budou vydírány šmíráky, provokatéry a agenty kdovíkoho, organizovanými v neziskovkách.
          Bojím se, že novináři budou o negativních jevech, spojených s nedodržováním zákonů, s nemocemi, s návyky a zbyky migrantů, či arogancí lhát, nebo alespoň mlčet.
          Bojím se, že i počet migrantů. o které bychom se materiálně postarat mohli, utvoří komunitu, nám nepřátelskou.

          atd…
          Jsem tedy xenofob?

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Já jen maličko doplním. Nikdy jsem se nepotkal s boreliózou, ale mám z ní strach. Proč?

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Xenofobie a Hitler a rasismus a východní postkomunistická ubohost a…..
              Sakra pardon, nechal jsem se unést dobou, borelioza je prostě svinstvo, a nemusím jí dostat, abych to VĚDĚL!

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Moje Labuť se s ní potkala a máme strach oba a víme proč.

              To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Xenofobie není strach z neznámého, ale z cizího. Už několik tisíc let.

            To se mi líbí

            • anonymouse napsal:

              Tribun: „Xenofobie není strach z neznámého, ale z cizího. Už několik tisíc let.“

              Hmmm. Máte to cinknutý.

              Fobie = iracionální strach.

              Xenofobie = iracionální strach z něčeho, o čem nemá „nositel“ toho strachu dostatek informací (e.g., iracionální strach „z cizího“, chcete-li); tj., jde o konkrétní vymezení obecnějšího termínu „fobie“.

              Následky nekontrolované imigrace (islamismus, vzrůst násilí v různých formách, ztráta identity, …) nejsou NEZNÁMÉ – naopak, je k dispozici řada fakt z výsledků sociálního experimentu v Evropě, a na obavách/strachu z nich není tudíž nic IRACIONÁLNÍHO.

              Označovat jedince, kteří poukazují na výše uvedená rizika, případně jsou z tohoto důvodu proti masové imigraci, termínem xenofob, dává smysl leda snad jako součást sluníčkářské propagační PC kampaně.

              Vnucuje se otázka, zda to máte (vy všichni sluníčkáři) cinknutý schválně – tj. jde o záměrné zjednodušení v zájmu PC kampaně ve které jde o vymytí mozků co největšímu počtu obyvatel, nebo zda to jen (vy osobně) nechápete. Případně zda jde o obojí dohromady.

              To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Samozřejmě, budeme šířit dobro do posledního domácího obyvatele. Začneme třeba tím, že na ZŠ bude jako předmět Muslimem rychle a snadno -> pro Tribunní jedince už to na ZŠ zkouší s modlením k Aláhu ( udělat to tehdy mé dceři, tak by na mne v té budově nikdy nezapomněli ) .
        Možná je u nositelů dobra za každou cenu doma běžné, že i znásilnění, téměř ubití potomků nebo partnerů je holt oběť na oltář multikulti a pomlčíme o tom ( stejně za to můžeme my sami tím, jak jsme jim ublížili , že ), stejně jako o tom samém a mnoha dalších projevech jejich „jinakosti“, jíž nás obohacují , páchaném na jiných, stejně bílých původních spoluobčanech.
        Nebo-li mlčet , a zapírat i nos mezi očima, z líných , vypasených spratků uděláme válečné uprchlíky, přičemž v životě skutečného válečného uprchlíka nikdo z té dobrácké sekty neviděl. A Ti chudáci si diktují kapesné, vyhazují jídlo, kritizují převařenou rýži, násilím a protesty ( třeba jen tak pálí stany ) si vynucují víc a víc, napadají lékařský a záchranný personál -> prostě válečný uprchlík a trpící jak vyšitý.
        Už slyším ty omluvné zvratky o mentalitě, povaze, horké krvi, nešťastném dětství, atd. -> a ihned by od mých rodičů, nemluvě o babičce dostali přes hubu, a pořádně, protože oni na rozdíl od havloidních a sluníčkářských žvanilů válku zažili ( i obě dvě ) , a skutečném utrpení a vděku i za minimální pomoc něco věděli …
        A nejen proto – musel bych psát dlouho – považuji všechny propagátory migrantského blaha za hajzly, blázny, idioty, zvrhlíky, dementy, vychcánky, keťasy, a vlastizrádce -> každý si může vybrat, co se k němu hodí víc.

        To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Možné to je, ale opravdu si myslíte, že je tu najednou z ničeho nic 90% lidí xenofobních, rasistických a neonacistických? Skokem? Pravděpodobnost takové náhlé změny je mizivá.
      Ohledně peskování našinců z důvodů „českého rasismu“ jsem shodou náhod dnes ráno poslal jeden textík panu Bavorovi. Pokud se rozhodne ho zveřejnit, budete si moci připomenout jeden takový případ a jeho „nádherný“ výsledek.
      Určité míře xenofobie se říká pud sebezáchovy a je to jednoznačně pozitivní vlastnost.
      A s nacismem snad na Čechy ani nechoďte, to byste byl opravdu legrační.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Půjde, ale až v úterý 😦

        To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Také je možné, že tu těch 90% xenofobních rasistických neonacistů bylo vždycky, jen se o tom nemluvilo, protože chyběl vhodný katalyzátor.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          A je docela dobře možné, že více než 90% z vás, importérů zkázy, je duševně labilních, sexuálně neuspokojených nebo jinak psychicky nevyrovnaných, či přímo úchylných, jen chyběl onen spouštěcí impuls …
          Apropo, proč tolik kecáte, a nesdílíte s běženci jejich strasti , proč neprojdete trasu třeba od Chorvatska přes Maďarsko, nebo jinou ??? Proč žvaníte tady o tom, co mají dělat jiní, co a jak mají chápat jiní, co a jak mají platit jiní a nepomáháte přímo v terénu?
          Proč už u Vás doma nebydlí alespoň jedna rodina, co rodina – pár těch „podvyživených“ válečných utečenců ve věku okolo 20-ti let ? Že jste měl modrou, nebo jste kuře, co si hraje na životem otřískaného ?
          Sázím na tu modrou – doma jejich ženské budují oddíly pravidelné armády, a tahle vrbež se poflakuje v Evropě, zajištěná, nakrmená a ke všemu ještě drzá …
          Jako by jste s nimi měli společného více, než je zdrávo a přiznáváte …

          To se mi líbí

          • Tribun napsal:

            Až budu dělat kazuistiku deprivace, rezervuji vám čestné místo 🙂

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Když tu za každou cenu chcete páchat dobro ( čili opruzovat ), tak jste mu, tribune, měl na jeho otázky odpovědět. Zasmradit diskusi dovede každá trubka.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Vy patříte do ústavu, zcela zjevně. Jen není jisté, jestli se ošetřujícímu personálu bude říkat lékaři nebo bachaři.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Od které doby pacient, postižená osoba, může psát popis, studie vlastní choroby, s rezervační preferencí ? To jsou mi novoty 🙂

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Nicméně odpovědět byste měl, nezdá se vám? Vždy jsem si myslela, že jste docela dobrý diskutér, začínám si myslet, že jsem se mýlila. Nedokážete argumentovat, jen zdá se více a více urážet.

              To se mi líbí

              • Tribun napsal:

                Já bych to viděl jako nenechat se urážet, ale budiž. Tak mi někdo ty otázky přepište bez těch invektiv, když vás ty odpovědi tolik zajímají.

                To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Poprosit pěkně, přeložit do odpovídající vykleštěné vazalské formy, a pokud možno to pojmout jako existenciální otázky alá proč tu jsme, a jsme tu vlastně sami, a pak možná blahorodí co by deus ex machina omezenému plebsu blahosklonně pokyne formou nic neříkající formulky – něco na styl Nostradama, aby to vyvolalo obdivný povzdech „Ach …“ u souvěrců, a mohl konstatovat: To jsem jim to těm dementům nandal …
              Vau, to je neředěná arogance žvanila, a budu si za tím stát – to nejsou invektivy, jde pouze o adresné pojmenování Vašich kolektivních vlastností a jednání, aneb čeština v pravém slova významu – ne toliko alá humanitní bombardování, nebo pochopitelné kolaterální ztráty.
              Vy už ve své zbožštělé nadutosti nerozumíte češtině, maximálně si stěžujete na invektivy, ale jinak to s Vámi a Vám podobnými nejde – výkladový slovník jazyka českého máte asi v jiné verzi …

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Poněkud tu trolíte. Myslím, že to není hodno vašeho intelektu.

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Vida, Antimon mě o půl hodiny předběhl.

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Antimon napsal, že trotluje. To je vyšší level.

              To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Tribun:
          Pri Prešove v katastri obce Šalgovík,stála svojho času najväčšia hydinová farma v strednej Európe.Chovali tam vyše mikióna kusov hydiny,ale toľko sračiek ako je vo vašich príspevkov týkajúcich sa imigantov sa tam nikdy nenazbieralo.

          To se mi líbí

        • Antimon napsal:

          Myslím Tribune, že už trotlujete. To bych u Vás nečekal.

          To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Teď jste se dost odkopal. Nechcete změnit národnost? Jeden takový tu býval u Bavora také občas na návštěvě. Měl jméno cizokrajného ptáka. Ta česká „malost“ mu dost vadila, viděno z Norimberku. Teď se možná začíná divit německé „malosti“, která je svými projevy samozřejmě o dost větší. Na vysvětlenou: U nás ještě nikdo na imigrantského apologeta nožem nezaútočil, a myslím, že se to ani nechystá. O sousedech na západě bych to s takovou jistotou netvrdil.

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Znáte vůbec význam těch slov? A jsou použita vždy správně ve svém významu?

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Možné to je, ale já si to nemyslím. Spíše mi to připadá, že spolek mediálně velmi dobře slyšitelných jedinců pilně hledal a našel nový pěkný klacek na názorové oponenty. „Komouš,“ „estébák,“ „socka,“ „nácek“ a „fašoun“ pod přívalem reinkarnovaných novodobých Hitlerů a Stalinů už přestávají působit, tak se novými free, cool a in slovíčky stávají xenofob a rasista.

      Ani vstřícné Německo už není jen samé „Herzlich willkommen!“ Občas vítáním slaboučce pronikne i rázné úřední „Raus!“
      http://zpravy.idnes.cz/nemecke-okresy-pocitaji-kvuli-migrantum-s-naklady-15-miliard-pqn-/zahranicni.aspx?c=A151021_084412_zahranicni_mlb

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      jak ja kurva nemam rad,politrukov,bude dristat o toaletaku a kazdy vie,ze si utiera rit pravdov,ci rudym pravom jak sme to robili u army,pise tak mlhavo a slizko jak had,zo zivota viem,ze vzdy sa najde skurveny kolaborant,ci prizdisrac pan tribun to si myslim o panovy,tam vyzsie hudacek pise o nasich ,ze pomerne malo zarvalo,nemam rad,ked sa zo zivotou holoty ku ktorej patrim robi statistika a zelenkovy napisem,ze zanedlho ho zajebem v tom praglu,bo mam dost tej sracky….

      To se mi líbí

  12. Rosťa napsal:

    Všechna ta výše uvedená inflační slova jsou cíleně používána jako beranidlo na lid obecný, aby se v nich vyvolal pocit viny. Dnes a denně nám je předhazují v médiích komedianti, politici, no a samozřejmě ta svoloč presstitutská. Pro tuto pátou kolonu musí být deprimující, když „plebs“ ( čili já a se mnou určitě většina z těch spodních deset miliónů ), jim to nechce žrát a hluboce těmi kolaboranty s cizí mocí pohrdá. Jestli platí přímá úměra ( malá země málo přisluhovačů, velká země hodně ), tak si myslím, že následné reakce Josefa Visario ….. ech, čo to tárám.

    To se mi líbí

  13. peter. napsal:

    Islam ako náboženstvo patrí v ČR medzi registrované náboženstvá,no aby sa stal štátom uznávaným náboženstvom,so všetkými právami štátom uznávaného náboženstva,musí počkať do r.2021.Potom,po predložení podpisov takého počtu členov islamu,ktoré sa rovná minimálne 1 promile celkového počtu obyvateľov ČR,tj.cca 10 tisíc ju ČR môže uznať a poskytnúť jej všetky výhody z toho vyplývajúce.
    Na Slovensku to máme podľa môjho názoru riešené lepšie,lebo sa vyžadujú podpisy až 20 tisíc príslušníkov novej cirkvi,ktorá žiada o to aby bola cirkvou „uznanou štátom“.
    Nebezpečenstvo spočíva práve v právach,ktoré má každá cirkev uznaná štátom.
    http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/344360/Uznani-islamu-Ceskym-statem-nehrozi-drive-jak-v-roce-2021.html

    Je to dôležité,lebo uznanie islamu v štáte znamená zároveň pevné a právne ukotvenie novej kultúry v štáte,vytvorenie podmienok pre rozvoj tejto kultúry ktorá je absolutne nekompatibilná s našou kultúrou.Zákonito dôjde k stretu týchto dvoch kultúr a bojím sa,že tá nová,pre nás neakceptovateľná kultúra sa ukáže byť životaschopnejšou a zvíťazí.Oni sú draví dobyvatelia a my sme zmäkčilí a menej schopní ubrániť svoje stáročiami vybudované teritórium.
    To ale neznamená,že sa máme prispôsobiť výzvam Tribúna a jemu podobním ako“zlý mier je lepší,ako dobrá vojna“!Tak toto je taká kokotina,ktorú môže vypustiť len človek ktorý svoju zbabelosť kamufluje pacifizmom.Človek,ktorý vedome škodí svojmu národu.Človek bez štipky cti a hrdosti.Od narodenia otrok.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Petere, napsal jste:
      Zákonito dôjde k stretu týchto dvoch kultúr a bojím sa, že tá nová, pre nás neakceptovateľná kultúra sa ukáže byť životaschopnejšou a zvíťazí. Oni sú draví dobyvatelia a my sme zmäkčilí a menej schopní ubrániť svoje stáročiami vybudované teritórium.
      Pokud je tomu opravdu tak, tak nějaká administrativní omezení nic nezmohou. A pokud vyjdeme z historického vývoje, tak vidíme že to tak vždy bylo a parně také bude. Přání kohokoli nic nezmohou. Z toho vyplývá, že evropská kultura a životní styl pokud chce přežít, musí najít a definovat svůj cíl. Nesmí to být jen ekonomický zisk. A podle toho se chovat. Udržovat natalitu, kulturu a reálný rozvoj vědy, techniky a myšlení. Zbraněmi nic nedokáže, snad jen vytvoří novou legendu o obří Massadě.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        strejda:
        Kým žijem,tak nikdy nebudem nastavovať druhé líce a nikdy sa nebudem správať(ani som to ikdy nerobil)podľa biblického „kto do teba kameňom,ty do neho chlebom.Podľa mňa je správny výrok „kto do teba kameňom,ty do neho sekerou“.Človek je povinný brániť seba,svoju rodinu a národ všetkými možnými prostriedkami aj zbraňou.Tak je to zakotvené aj v Charte OSN,v časti „Právo na sebeobranu“.A to bez ohľadu na to,či tú vojnu proti agresorovi vyhrať môžem alebo nie.Tak som bol vychovaný ja a tak som vychoval aj svojich 3 synov.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Moje řeč. Historie nás učí, že žádný nájezdník se k domorodcům nechoval s útlocitem. A že jich historie pamatuje.

          To se mi líbí

      • peter. napsal:

        strejdo:
        Veď to! Definovať cieľ! Už som o tom písal,že dnešná EU nemá zadefinovaný cieľ,víziu.A tak nevieme ani o žiadnej relevantnej politickej sile,ktorá by prejavila čo i len náznak snáh o udržanie (zvýšenie) natality a všetkého toho,o čom ste napísal.To by sa musela vynoriť nejaká politická strana a líder s programom nastoliť reálny socializmus včítane znárodnenia, s perspektívou obnovy českého a slovenského priemyslu a agropotravinárskeho komplexu.Niekto ako Lukašenko v Bielorusku,ktorý nedovolil rozpredať a rozkradnúť štát.Potom by sa mohlo začať s podporou mladých rodín na úrovni tzv.“Husákovho“režimu.
        strejdo!
        Veď dnešní mladí ľudia už ani neveria,keď im rozprávame o tom,čo všetko robil ten ešte aj po 26 rokoch neustále obsieraný socializmus pre mladých ľudí.Ja som síce presvedčený,že takýto socializmus sa raz musí vrátiť,no kým sa tak stane,ubehne strašne veľa času.A “ Hanibal ante portas“platí pre nás tak,ako naposledy v r.1938.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Peter, uvažuji naprosto stejně. A zcela ve smyslu „tatovy“ zásady volit menší zlo volím koho volím – akorát to mám trochu posunuté blíž než on k tomu reálnému socialismu 🙂 . A že by neměli sílu znárodňovat? Kdo z nás tušil před dvacetipěti léty jak rychle bude ódeeska a hzds rozkulačovat státní majetek? A jak se bleskově rozjeli! Kdepak, příležitost teprve dělá divy. Možná bysme byli všichni překvapeni.

          To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Strejdo, úplne chápem postoje ako Petrove. My, Slováci a Česi sme malé národy a doma sme len tu v niekoľkých údoliach medzi horami. Keby sme tu prestali byť doma, nemáme kam ísť. My, Slováci, nemáme ani legendu o nejakom praotcovi, ktorý nás sem odkiaľsi z východných močiarov doviedol. Nech historici tvrdia čokoľvek, naša historická pamäť má len jeden názov pre domov: Slovensko.
        Pred 20 rokmi aj dnešný slniečkár Kocáb vyháňal Rusov. Predtým sme spoločne vyháňali Nemcov a ešte predtým, dávno, spolu s Poliakmi, Rakúšanmi a Maďarmi iných muslimov – Turkov.
        Tu vôbec nejde o to, že by sme sa báli cudzích. Porazeným a slabým neubližujeme. Maďarov sme prichýlili, keď ich Frankovia rozprášili pri Lechu a nepočul som, že by na Slovensku bol niekedy pogrom na Židov alebo Cigánov, ktorý by sa dal charakterizovať tvrdšie ako hromadná bitka. Sme len veľmi citliví na to, aby nás niekto cudzí učil nové móresy. Máme tú zemitú zaťatosť v sebe a vďaka nej sme prežili všetko, čo sa za posledných 1000 rokov premlelo strednou Európou.
        Proste odtiaľ – potiaľ, ako povedal Pacho: „Keď ma naserú, tak aj ten plot im podpálim.“

        To se mi líbí

  14. tata napsal:

    MOHL BYCH POPROSIT O NÁZEV TOHO FILMU……….PROSIM

    To se mi líbí

  15. peter. napsal:

    Tohoto človeka považujem za jedného z najväčších iniciátorov ekonomického a hodnotového rozkladu nášho spoločného štátu.Svojim vystúpením na Valdajskom klube to iba potvrdil.Kritika pomerov v Európe ktorá tam z jeho úst odznela je aj jeho nechcenou sebekritikou,lebo sa na tých pomeroch v súčasnej Európe podieľal aj on a to mierou vrchovatou.Nechutne pôsobí aj jeho obsieranie minulého režimu,lebo ho hodnotí z pohľadu svojej triedy a nie z pohľadu väčšiny národa.
    http://www.hlavnespravy.sk/vaclav-klaus-na-valdajskom-klube-problemy-dneska-prichadzaju-skor-zo-zapadu-a-my-sami-sme-si-hrozbou/699371

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Souhlas, jde o falešného posla, se vším všudy. Ten pám byl doslova garantem mnohého negativního, co provází dnešní společnost, byl obhájcem mnohého negativního, co doslova atomizovalo společnost a relativizovalo celkový hodnotový společenský žebříček, jeho strana byla jednou z prvních s fašisoidním přístupem a nábojem, generovala spoustu nefalšovaných mizerů-nebo je vytáhla k moci, viz Topolánek, Dalík, atd., ona sama jednala často jako dnešní EU, jen to bylo na domácím plácku v době, kdy jim do toho nikdo nekecal – s čímž počítali, to oni byli a jsou stranou, která měla a má nejtužší stranickou disciplínu podobnou jejich předchůdkyni, protože přebrala a vstřebala největší oportunisty a zmetky, ktěří v KSČ byli jen ze zisku ( jenž konečně s VK mohli beztrestně maximalizovat ), včetně vexláků a zlatokopů. Byl to on a jeho boys, kteří velkou privatizací doslova položili a rozložili průmysl, roztočili kola bankovního mejdanu , bankovní rulety na účet daňových poplatníků, Byl to on, kdo si i sám řádně pomohl ( viz PPF a Keller ) , kdo naprosto cíleně osvobodil všechny deprivanty a pachatele z dob budování divokého kapíku v Čechách. Byl to on, kdo svým konáním a zacpáváním uší, prosazováním a zaštiťováním Kožených proslavil Bohemii co by ráj zlodějů v bílých límečcích, a obohatil mezinárodní finančnictví o slovo tunel. Byl to on a jeho boys, kdo tvrdil muziku i v legislativní sféře, a především jejich přičiněním je dnes legislativa a právo takové, jaké je. To on a jeho strana vychovala Nečasy, Langery, Topolánky, Bémy, Macky, Koukaly, Černochové, Jančíky, Vondry, Řebíčky, Čermáky, Bendly, atd., včetně přeběhlíků jako je fanatik Laudát, etc.To předsedové jeho strany se jezdí opakovaně omlouvat na srazy SL, předsedové té strany jsou zaháčkováni v neziskovkách financovaných SL a de fakto stvořilia a protlačila ( jako pravá pátá kolona ) církevní restituce.
      To u něho , co by prezidenta ČR končilo vyšetřování některých majetkových trestných činů – třeba přes jeho tajemníky – vzpomínáte třeba na kauzu peněz z městských částí Prahy, jenž se jaksi ztratily díky jejich svěření do rukou inv. společnosti ???
      Jde o echt falešného mesiáše …
      Jestli se tento pera kradoucí potentát v saku od Bosse dostane zpět na výslunní ( a že to je možné ), zabalme to hned – tomuto státu, této téměř zfašizované společnosti není pomoci …

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        To je všechno pravda, ale personifikovat to všechno do Klause (nebo do Havla) je značně zkreslené. Je nutné se na to podívat z větší dálky – a uvidíte, že tak dopadly všechny lido-demo země, kde se jim to nepovedlo, třeba v Jugoslávii a Srbsku, nastoupily bombardéry.

        Chci tím říci, že nikde to nedopadlo lépe než u nás v ČR a SR, bez ohledu na to, že Klause ani Havla neměli – měli vlastní škůdce, i dokonce někteří byli bez škůdců, ale skončili ještě hůře. Jediný, kdo odolal, bylo Bělorusko a Vietnam, a Kuba, ale za jakou cenu.

        U nás to – díky aroganci a narcismu Klause a Mečiara, tak docela nedopadlo podle západních záměrů. Nedostali česko-slovenskou občanskou válku, kterou tak chtěli, protože úpadek nešel podle nich dost rychle, takže nastoupil náhradní politický plán.

        Nakonec také proto Klause odstranili už v roce 1995-6 nebo kdy – instalací lepších kolaborantů, jen si vzpomeňte na ODA, KDU-ČSL nebo puče v ČSSD. Na onen „Sarajevský atentát“ – záminka byla navýsost směšná: účetnictví ODS. Víte, jaká se tenkrát děla svinstva ohledně financování, zcela oficiálně, třeba přes NGOs nebo nadace, fotbalové kluby, reklamní agentury ? Tam poletovaly miliardy jak motýlci. Co se dělo v bankách, už tehdy připravených na „privatizaci“ ? Jak nám MMF a SB nastavila kursy a úrokové míry ? A najednou veškerá, už tehdy zcela ovládaná média začala blbnout s nějakým fiktivním dárcem. Hehehe.

        Házením všeho na Klause jen opakujeme západní propagandu, ve skutečnosti byl vyník úplně jinde. Klaus byl samozřejmě namyšlený poskok, inženýr ekonomie bez životních a politických zkušeností, který strávil podstatnou část dosavadního života ve slušném a akademickém ghetu, který si nedokázal představit špinavosti skutečné ekonomie a mezinárodní politiky ani ve snu. Připitomněle citoval libertiánské bláboly – které jsou na úrovni komunistické myšlenky, jenže z opačné strany. Je to prostě jen idea, možná jen v ideálním světě.

        Jsem ten poslední, který by Klause a celou tu zločineckou bandu hájil, ale je nutné analyzovat ty věci nestranně, jinak se nikam nedostaneme.

        Byl to prostě americký a západní plán, široce a dlouhodobě rozpracovaný, důsledně – doteď – koordinovaně prováděný. Na to u nás nebyl nikdo připraven. Analyticky, historicky, organizačně, a hlavně ideově a lidsky – mysleli jsme si, že Západ jsou ti dobří. Že mají nějaké morální hodnoty, na rozdíl od sovětčíků. A první věc, kterou udělali, tak nám zrušili tajné služby a co hůře, koupili si je. To Amíci dosazovali svoje koně do vedení, dávali jim na Západě roztodivné ceny a čestné doktoráty, psali o nich jako o spasitelích. Všechno to bylo řízené, do posledního slovíčka v novinách.

        Jediný důvod, proč jim to až tak úplně nevyšlo – náš stát není dosud zcela rozvrácen, ekonomika není zničená, není zcela závislá na Německu a na Západu – jako lživě v zájmu demoralizace kvákají média, nemáme ještě zničené a zprivatizované zdravotnictví a vzdělání, důchody nebyly dosud zcela rozkradeny, … je právě svéhlavost, i když pitomá, některých našich poněkud šílených a chaotických představitelů, například Klause a Zemana, kteří sice hře moc nerozumněli, ale aspoň nějakou hráli – nebyli vláčeni okolnostmi a nebyli jen podepisovači a mluvící hlavy.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          sorry, viník – chtěl jsem původně napsat jiné slovo a pak jsem to neopravil.

          Chtěl jsem tím říci, že Západ se bál zejména dvou zemí – Československa a Jugoslávie, protože obě měly kvalitní ekonomiku a lidské zdroje, a mohly tím pádem vést zcela samostatnou politiku a ekonomiku. Spojilo se s to s Německými zájmy – 1000-letá snaha ovládnout obě tyto končiny z Německa a obavy západního průmyslu z konkurence. Proto byla na programu válka. U nás se jim to nepovedlo, právě díky tehdejšímu vedení – a to byl pro Západ neodpustitelný zločin Klause a Mečiara, oba byli proto znemožněni.

          Ohledně ekonomiky, stačí si přečíst třeba Glazeva, ten to vysvětluje docela logicky a pregnantně – to samé jako u nás probíhalo v Rusku. Do poslední podrobnosti.

          Jistě, každý mohl poznat, kdo je kdo velmi rychle. Přestože jsem byl tehdy teprve „čerstvě opeřený“, Havla i Klause jsem odmítl adorovat, čímž jsem si tenkrát vysloužil mnohé odsudky. Vždyť si na to vzpomeňte, jak téměř všichni štěkali na Kryla, který do nich viděl jak do kozy. Zatímco „umělci“ točili „Léčba Klausem“ – to bylo něco tak odporného, i kdyby si to zasloužil, že o VK vypovídalo dostatečně jen to, že se mu takové pochlebování líbilo.
          Zpětně si musíme uvědomit, jak dokonale byla společnost naprogramovaná.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Nejhorší pro mě je, že musím ohledně Klause souhlasit s peterem, s Minoritou, s NavajouMM i kchodlem.
            A ještě k tomu si vzpomínám na slušnou (až na ty slušovické nitky) Havlovu řeč myslím v Rudofinu kdy Klaus seděl jako opařený a nezatleskal. Přitom Havlovi bych spíš než Klausovi připisoval kolaboraci s cizí mocností ve jménu svobody.
            Rozum to nebere.
            Havel, Klaus, Zeman – už jim to nikdo u mě neodpáře. Byli nejvýš, jsou nejvíc zodpovědní. Žádní vůdci! Byli vodiči, ostatní jenom polo a méně než polovodiči.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Havlova řeč v Rudolfinu byla ostudná, ve všech ohledech. Jediné, co na ni bylo dobré, že to nikdo nebral vážně, co „pan spisovatel“, shodou okolností prezident, zrovna blábolí. Jediní, koho to zaujalo, byli novináři a další prostitutky, ale jinak to nemělo žádný význam, naštěstí.

              Máte pravdu, že to nebyli vůdci – jak také mohli být ? Neměli se tomu jak a kde naučit. Neprošli psychologickou přípravou, jako třeba Putin. Nevěděli o světě lautr nic – jako málokdo z nás, tenkrát. Osobně si uvědomuji, jak slušná atmosféra tehdy ve společnosti obecně byla, v akademickém světě tím více. To jsme byli zcela odděleni od skutečného života, existenční starosti nikdo neměl, nemuselo se soupeřit o peníze, o fondy, dělat propagandu, čelit propagandě, vycházet s lumpy.

              A najednou – tito lidé se potkávali s profesionálními rozvraceči států a ekonomik, kteří se to učili celé generace. Od koloniálních dob, přes imperiální ekonomické výboje a likvidace států v Jižní Americe – to byl hlavní americký polygon, protože tamní společnosti byly alespoň trochu průmyslové. Mnoho věcí se povedlo zachránit právě studiem amerických postupů proti Chile nebo Argentině. Ale když si to naši lidé – a to platilo na všech úrovních – uvědomili, bylo většinou už pozdě.

              Lidé, kteří o světě něco věděli, byli schválně odstaveni. Třeba lidé z podniků zahraničního obchodu. Nebo rozvědky. V horším případě byli koupeni, dokonce nijak velkoryse.

              Když to tak zpětně hodnotím, musím říci – a to se mnohým líbit asi nebude – díky za Havla, za Klause, za Zemana. Každý udělal kus práce a díky nim se mnohé špatné věci nestaly.

              Odmítám opakovat západní propagandu, která je protiklausovská a protizemanovská, jistě bude za čas i protihavlovská. I kdyby jen proto, že to byl český prezident.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Samozřejmě, bylo to zbytečné, pozdě, byl už dávno odstaven, resp. svou tzv. apolitickou politikou se sám odstavil, a v době Klausových „hvězdných“ let marné. Ale zdálo se, že si uvědomuje, že prosral co se dalo. No, pravda, na chviličku. Pak už ztratil úplně zájem o dění doma a hledal slávu jen na jeho milovaném „západě“ kde mu ji spolu s diplomy a tituly blahosklonně za jeho zásluhy na zničení ČR poskytovali.

              To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Skutečně jsem komentoval jen toho VK, bez jakýchkoli ambicí na celkové hodnocení, nebo snad vetknutí všeho špatného do jeho erbu. To mne nenapadlo, ani to tak nebylo myšleno.
            Zájem Německa čouhal na 100 honů – jsme pro ně neustále jejich kolonie – a dnes vlastně téměř 100%. V Jugoslávii si Němci vyřizovali také účty za II.WW, svoje polínko si přisadili Frantíci a Britové, přičemž od začátku šlo o to, zpacifikovat exemplárně, a do té doby v poválečné Evropě naprosto nevídaným způsobem Srbsko – i za jejich příklon k Rusku. Takové brutální odstrašující divadlo pro potenciální nespokojence.
            Co jsem tehdy nechápal byl stav, do jakého se dostal SSSR potažmo Rusko nedlouho po sametu. Nemohl jsem uvěřit a pochopit, jak by bylo možné tak informačně uzavřenou společnost s takovým branně – bezpečnostním aparátem takhle rychle a děsivě rozložit, udělat z nich neschopné tydýty.
            Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, jak děsivě Gorbi zaprodal vlastní domovinu, že to muselo probíhat delší dobu mimo jeho zorný úhel „demokrata a hrobníka SSSR“,jak si naběhl na vidle, respektive jak obětoval tak velkou zem s takovým potenciálem. A skutečně to chvíli vypadalo, že už to neustojí .
            Z toho dokumentu mi bylo špatně také, a jak mi Kryl vcelku skoro nic neříkal tvorbou z let šedesátých, tak zato jeho poplyšové novinky jsem kvitoval a tleskal jim – trefil to přesně, a do všech opravdu viděl jak do prázdných lahví … Proto byl také nedlouho po plyši takovou nevyslovenou personou non grata

            To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Já Vám rozumím, a souhlasím s Vámi Kchódle. Věnoval jsem se jen osobě VK jako takové, jeho vlastnímu podílu na tom, co tak „nestranně“ tepal na oné konferenci. Na rozpor mezi řečeným a skutečným. A ono je to způsobeno především samotným VK – nikým jiným, respektive jeho nezměrnou ješitností a neskrývaným požitkářstvím v momentě zájmu medií, v momentě, kdy je ve světle reflektorů, v momentě, kdy je vystaven třeba i jen klace.
          I při všech okolnostech, o kterých píšete, a kterými pouze potvrzujete to, si myslím také, a o čem už raději nikde nemluvím abych nebyl označen za magora, přesto jsem přesvědčen, že měl často možnost lepší volby, kterou demonstrativně nevyužil.
          Navíc co se týče jak důchodů tak zdravotnictví , tak VK byl silně nakloněn modelům z Jihovýchodní Asie a US – jako pravý Chicago boys – tedy ne, že by byl až takový lidumil.
          A je také dost možné, že mám na persony v postavení vysoké nároky – jsem přesvědčen, že oprávněně.
          Ach ano, osoby typu Rumla a Pilipa, to byl mazec , ale on měl VK na své straně podobné titány , a navíc nejen díky oněm sponzorům byl pro veřejnost neudržitelný.
          To, co se dělo skutečně okolo sponzoringu pol. stran – a především těch „reformních“, se vykládaly story, a skutečnost musela být mnohem horší …
          JIstě, nejen ODS, ali i ODA ( fronty před fondem Nár. majetku ) , ČSL – zemědělství, obrana 🙂 , samozřejmě, že to kluci dojili neuvěřitelným způsobem.
          Na realizaci onoho plánu nebyl nikdo připraven – no, postarali se o to, že ti, kteří mohli či věděli, byli odejiti, umlčeni, uplaceni či jinak získáni pro novou věc. Bývalý protektor se sám – nejspíše po dohodě o novém dělění sféry vlivu, stáhl. Už nedlouho po plyši se dalo dostat k materiálům a názorům, které to potvrzovaly, včetně zveřejněných tajných západních doktrín o infiltraci a rozkladu společnosti v lido – demo státech – a ono to při troše pozornosti skutečně tak po plyši fungovalo …
          Je otázkou, do jaké smyčky jsme strčily dobrovolně s úsměvem hlavu.
          Vidíte, nedělal jsem si iluze o US boys, o jakékoli jejich morálce, a to doma nikdo politicky činný nebyl . Jen tatínek byl dějepis on-line od první republiky, a velice bystrý, chytrý a moudrý pán, díky němuž jsem byl na spoustu věcí připraven, nebo obeznámen se zvyky, postupy, reakcemi, chováním, které zůstavají stejné tam i tam. A navíc ekonom, který nejen o VK neměl valné mínění.
          Nedělal jsem si iluze o disentu – popravdě jsem o něm moc nevěděl, a když během nedlouhé doby prosvitlo, co to bylo zač, ani jsem se nedivil.
          A dokonce když jsem se podíval na „nové plyšové tváře“, nadšením jsem tehdy rozhodně neskákal – nebylo proč , což blízká budoucnost jasně dokázala, třeba jako v případě páté kolony, což bylo zřejmé už v r. 89.
          A možná jsem taky svévolná persona, jenž má problém s autoritou, obzvláště, pokud ona rádoby autorita vykazuje nějaký defekt, morálně – volní defekt.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Myslím si, že tohle je docela složitá otázka. A předem říkám, že Klaus, Havel a, svým způsobem i Zeman, jsou opravdu pro mě opravdu….zločinci. Každý v jiném případě, v jiné otázce, možná, že Zeman ne tak moc. Rozhodně se přičinili za stav státu jaký je.
            A Havel nejvíc, ptz on měl tu moc to přivést ČSR někam k prosperitě, lidé ho většinou měli rádi, věřili mu. jenže on se soustředil na svoje postavení, na svůj majetek a lhal, strašně.
            Klaus je hajzl, ale aspoň dá se říci, mluvil tak, že kdo chtěl, tak věděl co je zač.
            Zeman nevím, některé jeho kroky jsou dost strašné, některé ne. Pamatuji si jak kritizoval třeba kuponóvku, to se mu novináři smáli, a měl přitom pravdu.
            A ted Zeman, kromě tedy jeho až devótnímu obdivu k Izraeli, si myslím, že je opravdu prezident, zatím, samostatného státu. Přitom jsem ho volila až ve 2. kole jako právě vybrat menší zlo. Kdyby do 2. kola nepostoupil ten blábolil, možná bych ke 2. kolu ani nešla.

            To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Máte pravdu pane kchodle, že to je celé zložitejšie. Bol by som však opatrnejší v hodnotení toho, čo sa im podarilo a čo nie. Pochybujem, že vojna medzi ČR a SR mohla byť reálna. Aj pre Slovákov bola tá „pražská hydra“ prevažne abstraktná. Pritom napríklad moji dvaja švagrovia boli v tom čase profesionálni vojaci. Jeden v českej armáde, druhý v slovenskej. Neviem si predstaviť, že by šli proti sebe. A verím, že naša rodina v tom nie je unikát.
          Na druhej strane, Československo bolo rovnako ako Juhoslávia výsledkom a dôležitým prvkom Versaillského mierového systému, ku ktorému sa veľmoci aj po WW2 v hrubých rysoch vrátili. Československo svojim rozpadom tento systém mierových zmlúv pomohlo nadobro pochovať a pritom sa mi zdá, že stačilo veľmi málo – len sľúbiť vhodným ctižiadostivcom vlastnú hviezdičku a stoličku v spoločnom Európskom dome (narážam napríklad na Čarnogurského, ktorý prešiel podobne zaujímavou cestou ako Klaus a Zeman až na stranu Putina).
          Pri spätnom pohľade ten rozpad programovali už vytváraním úplne rozdielnych politických scén, rozdielnymi témami a aj povestnou pomlčkovou vojnou v snemovni. Masové rozkradnutie spoločného majetku začalo tou deľbou medzi dve „následnícke“ republiky. Padla psychologická bariéra a keď bolo možné spoločný majetok tak rýchlo rozdeliť medzi dve osoby, prečo by s tým nové elity zrazu mali prestať?
          V tomto by som hľadal ich motiváciu, nie v ľudomilnej snahe vyhnúť sa vojne.

          To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      V každom prípade on a Havel ten rozpad mohli zastaviť. Keby boli chceli.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No Klaus ho zastavit nechtěl protože ho rozpoutal. Ale musím napsat že jsem s ním 2x souhlasila i přes to, že jsem ho(a pořád to trvá) nesnášela. A to při jeho výhradách k bombardování Srbska a při válce v Gruzii. Nevím ,ale domnívám se, že tohle myslel vážně.
        O Havlovi přes jeho vzletné řečičky jsem měla celkem jasno asi tak za dva měsíce po listopadu. O Klausovi asi po 3 měsících. A pak už jen jejich činy potvrzovali můj názor čím dál více.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Áno, nikto nie je len čiernobiely a tiež som vo viacerých veciach s Klausom súhlasil. Často vzletne hovoríme o demokracii a kritickom myslení a pritom si to uľahčujeme tým, že skôr si všímame kto hovorí, než čo hovorí.
          Klaus sa zrejme v spoločnom štáte nechcel deliť o moc s Mečiarom. Je otázka, či to je legitímny dôvod na rozpad štátu, ktorý trval generácie, a možno mal ešte potenciál vydržať ďalšie.

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          S tím souhlas – jako jeden z mála se postavil proti bombardování Srbska a proti Gruzínskému konfliktu. A dokonce tlumí antiruské exesy, to je mu samozřejmě připočteno k dobru. ALe jako Peter mne nadzvedává jeho mistrování o minulosti a politické korektnosti -> nebýt jí, nebýt tak osoba jeho formátu přednáší na zámku ve Valdicích, a ne na mezinárodních forech.
          Historická zkušenost s tímto pánem mne nutí být na pozoru – líbivé projevy z konferencí ještě nic neznamenají. V praxi totiž ten pán „bojuje“ malinko jinak a za jiné věci, než které tak vznosně vyzvihuje …

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Klausovi říkali vždycky „pravičák leda hubou“, protože jinak to byl socialista či spíše fašista. Kdežto Zeman byl na tom vždy opačně, což bylo celkem legrační – ten socialisticky mluvil, ale kapitalisticky konal. Například v odstranění bankovního socialismu – což je prolhaný termín od začátku, nic socialistického na tom nebylo – udělal, z donucení, něco Zeman, kde Klaus nehnul ani prstem. A takových věcí bylo spousta.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano – liberálně konal Zeman, to je fakt. Nicméně když to vezmu zpětně, tak onen prodej bank ven byl také jeden z hřebíků do rakve tohoto státu. Nebudu teď rozebírat, kolik stálo očištění těch bank – opakované očištění . Spíše si kladu otázku, nebo spíše konstatuji, že tady byla tak děsivá personálně – mravní situace, že český management znamenal téměř vždy neskrývanou zlodějinu a nezbylo, než je prodat, pokud někdo nechtěl každé 2 roky sanovat jednu banku za druhou … Třeba je to špatný odhad, a rozhodně nezpochybňuji řízenou účast jistých neveřejných služeb ze zahraničí …

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jistě, prodej bank byla katastrofa pro český průmysl. Protože cizí banky nikdy českému podniku nepůjčí, aby konkuroval podniku z domovské země vlastníka banky. Tím je všechno mrtvé – analogicky jako v první polovině 19. století, kdy banky kontrolovala Vídeň, trvalo skoro 50 let, než se český průmysl – a to ještě hlavně pomocí židovského kapitálu – dal nějak dohromady.

              Jiná věc je, že už podmínky po sametu byly MMF a SB nastaveny tak, že vedly přímo ke krachu – je obrovským osvědčením flexibility a vnitřních rezerv českého průmyslu a celé společnosti, že za těchto zločineckých podmínek nedošlo k totálnímu rozvratu. Takže nastoupil další level – to byla chystaná válka a potom infiltrace bankovních postů západními agenty. Stačí se podívat na pár příkladů – když například bylo vidět, že by se některý podnik mohl vzpamatovat, „česká“ banka mu náhle ze dne na den vypověděla úvěry. To se stalo mnohokrát. A přes banky se stát mohutně tuneloval. Takže onen „prodej“ – ve skutečnosti megaloupež, nemající srovnání s ničím – byl vlastně jen potvrzením faktického stavu.

              S tím je spojeno mnoho zdánlivě nesouvisejících věcí, třeba katastrofa obchodního zákoníku, který za celou dobu nedokázal implementovat moderní postupy financování a zakládání firem, startupy, crowdfunding, … všechno je to jak za doby koně.

              Prostě všechny metody, jak průmysl a technologie zaříznout, byly použity. To samozřejmě žádná náhoda není.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Rozumím a souhlasím. To, co člověk nazýval slušně nechutí ( myslím tím legislativní činnost , repektive naprostou neschopnost ministerstev a parlamentu jakkoli reagovat na cokoli tehdy současného ) bylo malinko jinak – mimo klasické touhy si ulomit také část.
              Takto banky zařízly Škodu Plzeň – tehdy velel Soudek , a po nástupu jistého Romana z Janky Radotín najednou byly bankovní zdroje dokořán… Ale firma byla určena k restruktularizaci , tzn. že byla vhodně rozervána , a najednou půjčky na provozní záležitosti nebyly problém – ano, Škoda energo, a další divize …
              Nevím, co si mám mylset o Poldi Kladno, ale uvnitř věřím Stehlíkově verzi jak řevu Dlouhého, kterého považuji za šedou eminenci a pachatele mnoha svinstev , tak historce o návštěvě kohosi s kufříky peněz … Nakonec myslím byl někdo z jeho rodiny či příbuzenstva myslím zastřelen …
              Co se týče bank, tak o tom, jak to probíhalo v bankách, včetně personálně-politických záležitostí, pojednával nějaký web – po havárii mého HD jsem přišel o odkaz, a teď z hlavy už nevím, na kterém webu je ta story k dohledání – šlo o dva díly. A už to mám :
              http://atanova-zasuvka.blog.cz/1011/byl-jsem-svedkem-kradeze-stoleti-1-dil
              http://atanova-zasuvka.blog.cz/1011/byl-jsem-svedkem-kradeze-stoleti-2-dil

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              O plzeňské Škodě by mohl jistě říci první poslední pan Hudec. Mám k tomu také pár vazeb, nicméně „stál jsem bokem“. Hlavní nebyl Roman, ale vznik „amerického investora“, který jako ostatní pokusy o záchranu nebyl blokován. Díky tomuto legálnímu podvodu se Škodovka nezměnila v brownfield a všechno neskončilo ve šrotu. Také to zachránilo subdodavatelské řetězce, třeba pro jaderné strojírenství, díky čemuž jsme jako země i dnes schopni postavit – pouze s ruskou projektovou pomocí – svoji vlastní jadernou elektrárnu. Tento fakt vedl – v souladu s americkým energetickým plánem pro Evropu, tedy učinit pomocí Westinghouse všechno zcela závislé na nich – ke kriminalizaci lidí kolem mostecké uhelné, kteří poskytli formou poctivě splacené půjčky kapitál pro onu „americkou investici“ do Škody Plzeň tak šikovně, že to uniklo západním tajným službám. To byl jejich jediný zločin, za který byli „nezávisle“ souzeni ve Švýcarsku, v naprosto magorském pseudoprocesu.

              Ale podobných věcí se staly desítky, možná stovky, jen nebyly tak medializovány. Také díky tomu jsme nedopadli jak dnešní Ukrajina.

              To se mi líbí

  16. tata napsal:

    DIKY Bavore asi stáhnout se někde nedá co,

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      To je moc brzo, musíte chvíli počkat, tato. Teprve nedávno (20.října) to mělo premiéru v kinech. Takový zázrak, aby to bylo na internetu už den před premiérou, to asi nebude. 😉

      To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Trailer Ztraceni v Mnichově

      Pozor je to komedie. Hlavní postavou je Daladierův devadesátiletý papoušek.

      To se mi líbí

  17. vittta napsal:

    To je zvláštní.
    Dozvěděl jsem se na jednom sluníčkovém blogu, že agrese není znakem síly,ale slabosti a nejistoty.
    Škoda, že jsem se nedozvěděl, co je tedy znakem síly,asi „kulatý kocábostůl“ , kde se vyjednají podmínky kapitulace.
    Následně je zmíněna pochybnost, jestli „křižáci“ (zřejmě ti, co se chtějí bránit invazi ) o porozumění stojí, při čemž kontext vlákna dává tušit, že porozumění je onen kocábostůl, kde se kapituluje a vyjádří plný servilní souhlas s nepřítelem.
    Jestli se člověk vzdá a rezignuje na boj, na svou kulturu a na svou zemi, pak je záležitost úrovně toho člověka.
    Pokud úroveň nemá, prozradí se lhaním, sprostotou a vulgaritou, čím také dá najevo, že nestojí o to porozumění.
    Na tom samém sluníčkoblogu pak je ale kupodivu téma, o tom, že pokud je boj nevyhnutelný, je třeba udeřit jako první.
    Kontext článku napovídá, že boj je v tomto případě veskrze pozitiovní.
    Ale když se jedná o migranty, tak zase boj vyjadřuje slabost a nejistotu….
    Sluníčka to mají v té hlavě poněkud popletené….nebo…nebo že by nestáli o to porozumění, a docela obyčejně lhali?

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane Vitta, toto o tej agresii a slabosti nie je úplný výmysel. Je to len použité mimo správneho kontextu. Platí to v individuálnej psychológii.
      Čo sa týka masového nekontrolovaného násilia, tam stačí natlačiť do malého priestoru priveľa ľudí a počkať. Žiadne iné sofistikované príčiny a rozbušky už netreba. Ono to vypukne už aj kvôli radom na toalety.
      Že ste toto našli na slniečkovom blogu však svedčí o inej slabosti. Tí blogeri sú zrejme veľmi slabí v sociológii.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Já tomu rozumím, kus níže to trošku vysvětluji na tom „testosteronovém“ hovadu, napadajícím okolí.
        U něj to je podle mě výraz slabosti a nejistoty…
        Ale to je čistá agrese bez důvodu, jen kvůli agresi samé.
        Pokud tedy tomu rozumím správně.

        Líbí se 1 osoba

        • NavajaMM napsal:

          V podstate áno. Človek, ktorý má strach alebo je neistý, chce preventívne odvrátiť všetky útoky. A platí to nielen na také „testosteronové hovado“. Príliš často sú to vedúci pracovníci, ktorí na svoju funkciu nestačia odborne, alebo učitelia. V ich prípade má agresia iné formy, ale nie je o nič menej nebezpečná.
          Súhlasím s tým, čo píšete o obrane blízkych. Som vcelku mierny človek, mám sklony nastavovať aj druhé líce, ale uvedomujem si, že táto voľba sa týka len mňa a bezpečie mojej rodiny je dôležitejšie.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Podmínky, které s masovou migrací přímo souvisí, vylučují jakoukoliv faktickou integraci, a naopak přímo provokují násilí ze strany migrantů.
            Násilí migrantů vůči hostitelům ještě provokuje to, že silové složky jsou schopné zmlátit pendreky občana, nesouhlasícícho s migrací, ale drancujícícho migranta si ani nevšimnou.
            V tomto reálném stavu je každý další migrant už jedině nepřítel, a to i ten, který jím být nechce.
            A to zdaleka nemluvím o této uprchlické vlně, v Německu je podhoubí mulitantního islámu a střetu kultur zaseto už 50 let, oni jdou v podstatě domů, není pravda, že jdou do jim cizí země, Německo je s určitou nevelkou nadsázkou islámský stát, kde islám má větší práva, než v mnoha zemích, které jsou za islámské považované.

            Líbí se 1 osoba

  18. peter. napsal:

    Vittta:
    Možno je to celkom jednoduché.Uvážte,koľko peňazí sa chystá EU vraziť do toho imigrantského projektu.Sú slniečkári,ktorí sa v tom angažujú „nezištne“,lebo trpia nejakou duševnou poruchou.Druhú skupinu ktorá je omnoho väčšia, tvoria „pseudoslniečkári“,ktorí svoje proimigrantské postoje len predstierajú,lebo vycítili šancu „omočiť si zobák“a preliať niečo z tých európskych peňazí do vlastného vrecka.No a tretiu skupinu tvoria ľudia-profesionálni propagandisti,ktorí už svoj smradľavý groš svojou proimigrantskou propagandou,zarábajú.
    Tribun patrí pravdepodobne k tej prvej skupine.Niekto by mu mal poradiť aby vyhľadal odbornú lekársku pomoc,aby navštívil napr.MUDr.Radima Uzla,ktorý by mu pichol konskú dávku oxytocínu a ešte väčšiu dávku testosterónu.Potom by sa možno začal správať ako chlap a miesto adorovania imigrantov a rôznych multikulti teórií by si radšej poriadne zašukal.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Podle mě jsou ti z té první skupiny nejhorší, protože to dělají se zápalem, v pevné víře, že je to správné.
      U zmiňovaného Tribuna je to okořeněno ještě tím, že považuje ostatní názory za nesprávné až přímo hanebné.
      Argumenty, které na obhajobu svých názorů používá, jsou velice slabé až trapné.
      Zde bych zdůraznil, že konkrétně tady na něj nebyla vedena z počátku žádná štvanice, v tom smyslu, že by se do něj naváželi diskutující bez ohledu na přednesené argumenty, tedy že by byl napadán jen on, jako osoba představující určitý politický směr. (to se stává třeba u pravičáků na jejich blozích, kdy může člověk argumentovat jak kniha, ale oponenti kontrují pouze žvásty, že je dotyčný komouš či bolševik)
      Až teprve včera i jinak distingovaní diskutéři, znechuceni slabostí a nedůstojností argumentů, poněkud přitvrdili.
      Přitom Tribun není žádný blbec s IQ tykve, to samé platí o Janice, takže sluníčkářství z přesvědčení není výsadnou tupců a je až s podivem, jak tupé argumenty dokáží vytvoři, a že jsou slabé a tupé, musí podle mě v skrytu duše vědět.
      Profesionální lháři a zrádci za prachy pak podle mě čase podlehnou vlastnímu bludu,ale tihle lidé jsou natolik slizcí, že když by se začal šířit blud jiný, vrhnou se na něj a časem zase podlehnou zase jemu.
      S tím testosteronem to rozhodně souvisí, protože chlap, opravdový chlap, má tendenci bránit svou ženu a rodinu a společenství, a to i v případě, že to vůbec neumí, má odhodlání se třeba k těm, kdo to umí, nebo mají větší zkušenosti, připojit.
      Jen ubožáci skrývají svou nemužnost za žvásty a náslilí, co by projevu slabosti.
      Ono přece není násilí jako násilí, když nějaké testosteronové hovado napadá bezdůvodně okolí, tak to není to samé, jako když se někdo brání napadení.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      🙂
      To bylo přímo na komoru !

      To se mi líbí

  19. Rosťa napsal:

    Vrátil bych se ještě k tomu dlouhému vláknu, kde se pojednávalo o Klausovi jako o hlavním viníkovi všech těch poplyšových lumpáren. Trochu jste tam zapomněli na stranu, která privatizace a průmysl měla v „referátě“, což je ODA. Dlouhý, Skalický, Kalvoda, Ježek a spol. mají lví podíl na rozvalu našeho průmyslu, přičemž nikdo o tom nemluví. Bylo by zajímavé zeptat se třeba Dlouhého, proč se angažoval při likvidaci Poldi, ale předpokládám, že o pravdu by ani nezakopl. Navíc tato strana měla blízko k Němcům ( Kalvoda dokonce zastupoval sudeťáky ve sporech s ČR ), takže je celkem pochopitelné, že to vše jinak dopadnout nemohlo.
    Tím Klause neomlouvám. Má toho na triku dost. Nicméně byly to pro mě dvě osoby. Klaus premiér a Klaus president. Kdyby si to nepos… tou amnestií, dalo by se na to jeho počínání na Hradě dívat pozitivně.
    Souhlasím s tím, že Klaus s Mečiarem možná zabránili při rozbití republiky podobnému scénáři, které loutkovodiči přisoudili Jugošce a teď Ukrům. Když zalistujete v paměti, tak si jistě vzpomenete na pravidelné jedovatosti z huby Václava I. Airporta směrem k našim slovenským bratrům, až to skončilo tím pověstným: „Dost bolo Havla“. Mě by ty Veškrnovy podpásovky také nenechaly v klidu. Tož tak.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      mozem pana uistit,ze nijaky klaus,ani meciar nezabranili ziadnemu scenaru,jak z juhoslavie,bo jak som pisal,3%cobolov,by strelilo do pepika,ci naopak na tom zasranom vychode,to by cobol strelil do cobola,ak by chcel strelit do pepika.proste u nas v tom case bolo velmi malo casu,vyrobit ten scenar a spoluzitie pepikov a cobolikov,to ukazkove vo svete,to skor cobolici by mordovali feferonov s pomocou pepikov a pepici sudetakov s pomocou cobolikov,chyba bola9nie chyba bo keby ho nespratali nijake delenie by nebolo a mal ten cobl co v rusii vyrastol slovo jak svina ttaky mensi cobolsky hus,dost mensi,ze toho komunistu dubceka odjebali pod humpolcem,ten bol velka brzda provozu pre nich,mozno za dalsie roky sa vyrobi jak u mna kokot meciar a klaus,ze boli zachrancovia v krviprelievani,ale historia da jasne za pravdu mne,ze rodelenie to bol blud…

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Tak je!

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Čobole, zdravím Tě do dálnavy! V té době jsem byl na Slovensku a vše co píšeš podepisuji (nakonec jsem se spolu s podobně posiženými a smýšlejícími čoboly tejden vožírali z toho neuvěřitelného hlupství lidí pomatených mocí). Nevím, nevím, jak by ten v Rusku zmagořelej čobol dopadl, kdyby se těm „menším čobolům“ tehdy jen prošel pod okny krčmy, hádám, že by nedožil ani konc prvního kola, boxer vypatlanej!
        A Klaus, Rosťo? Měl ideální možnost v té komplikované době ukázat, co je za politika. Ukázal kulový, podobně, jako když měl možnost ukázat, jaký je ekonom, co by minisr financí. To je přesně ten typ kravaťáka, co studuje na samé jedničky a červený diplom, Pěkně mluví, to jó, ale jakmile má něco z toho ukázat v praxi, všechno zvoře!!! V práci jsme o takových říkali…nepouštět k ničemu-urazit mu tužku i s rukou…

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          cobolik,daleko,ale presvinsky blizko,jak mna tesi,ze pepik ma podobny kuk jak ja,poseriem sa,bo tu jasne,ze ja to prekurevsky zaryta ceskoslovenska kurva…

          To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Rosťa:
      Klaus a Mečiar nezabránili krvavému rozchodu Čechov a Slovákov,lebo žiadny takýto scenár rozchodu nemal reálne opodstatnenie v mysliach príslušníkov oboch národov.Je pravdou,že na oboch stranách bolo krikľúňov požehnane,ale keby bolo vyhlásené referendum s otázkou „Ste za rozdelenie spoločného štátu na ČR a SR? „,tak výsledok na oboch stranách by tých krikľúňov umlčal na dlhú dobu.Ukázalo by sa totiž,že rozpad Československa si praje len mizivé % občanov.Republiku by také referendum upevnilo a to nepodstatné množstvo razvracačov by si rozmyslelo,či majú rozoštvávať ďalej,alebo sa postavia pred súd s obvinením z porušenia zákona o rozvracaní republiky.
      To,že sa má ČSSR rozpadnúť bolo v scenári,ktorý sa napísal niekde inde ako v Čechách alebo na Slovensku.Klaus a Mečiar iba šikovne splnili to,čo im bolo nariadené.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Tak jistě, onen válečný scénář psal někdo, kdo o nás nevěděl ani prd. Jenže taková věc tady byla – kdo ze slovenských politiků na poradě slovenské vlády spekuloval o pilotech, zda budou bombardovat Brno ? Čarnogurský, myslím. Z jeho hlavy to ale určitě nebylo, nasadili to do něj jeho němečtí katoličtí kámoši.

        Že to byl nesmysl, neznamená, že to ty západní kurvy nezkoušely.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Tak jest. Atmosféra před rozbitím nepříjemně houstla a rozdrbávané to bylo zvenčí. Ony ty demoliční scénáře jsou v každé vytipované zemi stejné. Zaplatí se pár lidí z „demokratické“ opozice a pak už to jde jak po másle. U nás to loutkovodičům nevyšlo, jejich poskoci nesplnili úkol a jatka se naštěstí nekonala. To nic nemění na faktu, že rozbití federace považuji za špatné.

          To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Peter, ony ty oba národy to samozřejmě nechtěly, tomu se musí pomoct. Vzpomeňte si na ty pomlčkové války a jiné podobné krávoviny, které vymýšlel třeba Hejvl. Na Ukrajině před dvěma lety asi běžný občan také netušil, co přijde. Také se ho nikdo neptal a katastrofa je na světě.

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Jen pro doplnění – ODA jsem zmínil, včetně poznámky o frontách před FNM 🙂 , a Dlouhého jsem jmenoval právě díky kauze Poldi. Ono by se to dalo rozšířit na spousty jiným čintamanů 🙂 , kteří tvořili tehdejší obludárium 🙂 -> a šlo by o dlouhé povídání …

      To se mi líbí

  20. cobolik pacholik napsal:

    nema co k teme pisat,vsetko to o com pise hudacek to vo mne,je mi to dane a neprerobi nic,tu na tom web sa to hemzi rasistami a vsetkym tym,co nepasuje teraz spravnemu,je len otazka casu,ked sa to uzakoni jak zlocin proti narodni fronte,potom bouchne novy vitezny unor,tak potom pridu sprietelene armady NATO,aby demokraticky nastolili poriadok,zase sa bude psat zvaci dopis do ruska aby nas ochranilo od invaznych jednotiek,boha nikdy sme neboli svoji aspon kus svoji,jak ma to serie,kurva toto ma najviac serie,ze sa tak dame vodit za nos a pritom su to nasi ludia,ktorych sa tam volilo,ja svoj kolko sa len da tu v tej riti,bo tam vidim,sa nikdy nepopravi.

    To se mi líbí

  21. jaa napsal:

    jen tak něco mimo téma:
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/41115116

    i ldyž – kdo ví

    To se mi líbí

  22. vittta napsal:

    http://www.blisty.cz/art/79559.html
    Supersluníčkový text.
    Migranti prošli půl světa bez bot, kojeneckých lahví a jakýchkoliv potřeb každodenního života.
    O to víc by mě zajímalo, jak konkrétně to vlastně dělají.
    Lítost to ve mě nevzbudilo…možná jsem otupěl, možná podvědomě chápu, že ty lidi, i kdyby se jim pomohlo jakkoliv-bude nutno někde ubytovat, někde usadit.
    A ono….není kde.
    Přiznám se, že jsem si přál, aby ty dobrovolníky ti migranti ušlapali.
    Ve skutečnosti bych to nechtěl, ale při tom čtení jsem měl z té myšlenky dobrý pocit.
    Jestli je to dobré nebo špatné, to už dávno, při představě budoucnosti, nevím.

    To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      Rovnice je jasná a zcela jednoznačná: masová imigrace, a fakt, že Evropa neuplatňuje striktnější pravidla při přijímání migrantů má za následek nedostatek prostředků pro pomoc té části, která tu pomoc skutečně potřebuje.

      A bude hůř. Mnohem hůř.

      Pochopitelně že sluníčkáři budou i nadále působit na city a „požadovat“ (cokoliv, co vyhovuje jejich narrativu). Ve vznášení požadavků jsou oni nepřekonatelní. Co jim naopak moc nejde je uvažovat o mezích daných reálnou situací. Jako by jim zcela chyběla schopnost chápat příčinné souvislosti.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Na to, že prošli takovou dálavu bez běžných civilizačních pomůcek, byli velice zachovalí jak fyzicky ( žádná podvýživa ), ani po stránce oblečení – trhany vidět nebylo. Kojence či děti nehodnotím – paradoxně je jejich rodiče použili skoro jako štít při překonávání maďarských hranic, a pak s nimi pobíhali sem a tam . Tfuj, to budu mít sluníčkových palců dolů …
      Ovšem nikdo , opakuji nikdo z nich nepřipomínal válečného uprchlíka ani náhodou, nikdo nepřipomínal jakoli zbídačenou figuru – ať už díky útrapám doma, nebo při cestě sem. NIKDO. ( nemluvě o zprostředkovaných reálných zkušenostech z míst, která již jim podobní „obohacují“ ).
      Ptám se, proč proboha usadit a proč hned ubytovat ? A co dál -> ne jen s nimi, ale díky nim -> co dál s námi ?

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        V noci jsem potřeboval na chatě přiložit a tak jsem si poslechl Škromacha v Senátu. Připomněl a srovnal : mnoha regulérním žádostem o víza ať už pro studium (přinesli by peníze), pro podnikání, pro kvalifikovanou práci ČR nevyhoví, a ilegální migranti by měli zůstat (bez dokladů, bez peněz, bez identifikace, s dětmi…)?

        To se mi líbí

  23. peter. napsal:

    Tak toto už zdravý rozum neberie!Ešte nech niekto napíše,že tá imigrantská kríza nie je naplánovaná.Náš názor je nepodstatný a u plánovačov likvidácie európskej kultúry a európskych národov musí vyvolávať rehot a pobavenie.
    http://www.hlavnespravy.sk/experti-osn-kritizuju-europu-za-pouzivanie-sily-proti-prevadzacom/699797

    To se mi líbí

  24. Jos napsal:

    Když tady jde řeč o rozbití Československa, vždycky si připomenu, jak prozíravým krokem byl poválečný odsun sudetských Němců. Nedovedu si představit, na kolik částí a jakým způsobem by se dělila bývalá republika v případě, kdyby k odsunu nedošlo. A co by se skutečně dělo. Lidé, kteří dodnes proti tomuto kroku protestují stále systematicky ohrožují tuto zemi.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Přesně. Proto také Beneš leží všem sudeťákům tak v žaludku. Dopadlo to všechno totiž přesně podle toho, co vizionářsky říkal v roce 1938. Pro Československo byla celá válka epochální vítězství, jak pro dnešní ČR, tak pro SR.

      Nemohou to vydýchat dodnes, proto také píší knihy jako „Československo -.stát který selhal“, točí různé ty „Habrmanovy mlýny“ a tak dále.

      Jak píšete, tihle kolaboranti by měli sedět ve vězení, za vlastizradu.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Tak ma napadlo.Koľkí slovenskí a českí politici začnú nosiť za pár rokov turbany a všetky tie moslimské pokrývky hlavy.Koľkí z nich sa začnú pravidelne 5 x denne modliť k Aláhovi pekne obrátení smerom k Mekke a koľkí z nich sa stanú najhorlivejšími prívržencami šaríje.Podľa mňa ich bude dosť a začnú s tým hneď ako vycítia,že Európa to má spočítané.
        Ešte,že sa toho nedožijem.Aj keď bohvie!Práve som čítal,že v Bulharsku mali akúsi babu Vangu,ktorej vyšli všetky proroctvá a tá odhadla pád Európy už na budúci rok.
        Srandovná predstava – emír Kiska v turbane fajčí vodnú fajku s Kalouskom ktorý má na hlave talibánsky „pakul“.

        To se mi líbí

        • Jos napsal:

          Nevím jerstli nejste přílišný optimista když doufáte, že se toho nedožijete. Vzpomeňte si. Bitva na Bílé Hoře se odehrála v listopadu 1620 A Obnovené zřízení zemské(neboli násilná rekatolizace) bylo vyhlášeno v Čechách už 1627. A dnešní doba má dalek větší možnosti. A bitvu podobné té na Bílé hoře právě Evropa prohrává.

          To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Nedělila by se. Slovensko by se odtrhlo a Böhmen und Mähren by se vrátila do lůna. Jedinou změnou by bylo nepřipojení pohraničních území k Sasku a Bavorsku. A Rakušané by ostrouhali, zase by je ti z Tschechei přečůrali. Kdo ví jak by to bylo s restitucemi, průmysl by se ale jistě také zničil. Jedině by nám chyběl Beneš a patrně i vůle a síla se pokusit o změnu. A byli bychom Udové (Udo – unsere dumme Osis)

      To se mi líbí

  25. peter. napsal:

    Že by som mal pravdu?Ak sa správa zakladá na sutočnosti,tak si to „užijeme“ešte do Vianoc:
    http://dennikpolitika.sk/aktualizujeme-horucu-spravu-v-europe-zacala-vojna-europa-mobilizuje/

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Asi to bude fejk alebo účelovo podhodená správa.Nenašiel som nikde jej potvrdenie.Chvalabohu!

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Jestli je to fejk, tak prorocký. Protože přesně k takovým věcem zákonitě dojde, to je každému normálnímu člověku jasné.

        Pokud je to pravda, za pár dní něco probublá, přes veškeré utajování.
        Jsem zvědavý na reakci našich kolaborantů a sluníčkářů, jak se z toho vykecají.

        Asi budou dělat, jako že se nic nestalo, stejně jako reagují na ukrajinský vývoj a prokázané americké zásobování ISILu v Sýrii.

        To se mi líbí

  26. vittta napsal:

    http://www.blisty.cz/art/79556.html
    Šílenství…
    Sluníčka se radují….ale i na ně dojde.

    To se mi líbí

    • Alena napsal:

      no, pane vittto, to je šílené, co se na nás pohrne, nebude nakonec řešení výstup z EU? Aby nám Merkelka nerozkazovala?

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Já bych vystoupil hned…
        Jenže nechci být hospodký politik, nemám informace, co by to mohlo přinést, tak to nemohu propagovat jako jasné pozitivum.
        Podle mého názoru by ale měl předseda vlády tuto možnost na jednáních z EU přinejmenším zmínit, a při té příležitosti nadhodit nějak opatrně možnost referenda v té věci, a následně referenda k nějaké větší spolupráci s Ruskem.
        Referendum je pilíř demokracie, vyhrožování referendem je boj jejich zbraněmi.
        Také bych zavedl dobrovolné odvody mužů a žen do 35 let věku, čímž by se položil základ budoucí armády, protože jestli si někdo myslí, že občanská armáda vznikne přes noc, je na omylu.
        To zase bych vysvětlil nebezpečím terorismu a těmito žvásty, a kdo ví, třeba by nám to ještě zaplatili.
        Celkově bych se přímo zaměřil na čerpání peněz z EU, stát by měl zaplatit ty nejlepší specialisty z oboru „pijavice a vyžírky“,sakra vždyť ty idioti dávají peníze úplně na všechno, jen vědět, jak na to.
        Každá cigošská organizace vytáhne z jalové krávy tele, proč ne my?
        Využít až zneužít jejich blbost, když už tam jsme.
        Kde- jaký zapomenutý článeček v té lisabosnké smlouvě a dalších debilních smlouvách, oni také bojují papíry…
        Bojovat jejich zbraněmi, to je správná cesta, oni MUSELI v těch smouvách udělat chyby, nevěřím tomu, že je to tak dokonalé, že to jenom ovládá a zotročuje.
        Zákony a smlouvy se dají naklánět všemi směry……měli bychom být v ofenzivě.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Problém vidím tom, že se podařilo zblbnout studenty a herce, takže ten hlavní potenciál změn mají zatím pod kontrolou. My důchodci už s tím nic nenaděláme a ti mladší, kteří chápou, jsou na režimu existenčně závislí.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Není to podle mě až tak horké, ale problém to samozřejmě je.
            Problémy jsou ale od toho, aby se řešily.
            Studenty a herce ovládali provokatéři do značné míry vždycky….

            To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            No, ja by som na všetko odhodlaných dôchodcov nepodceňoval. 🙂

            To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Ano, někdy se zdá, že „ocas vrtí psem“, ale není to tak.

            Jaký mají oni pravdoláskaři ve společnosti kredit ? Nulový, už se dokonale zesměšnili těmi posledními šílenostmi. Nedůvěra se přeměnila ve výsměch a úšklebky.

            Církevní zlodějna, dělání supermana ze senilního nevzdělaného hospodského (tedy vinárenského/kavárenského) strejce, vydávání ukrajinských nacistů za demokraty, genocida rusky mluvících na Donbase vydávaná za boj proti terorismu, boj proti terorismu který je ve skutečnosti celosvětovým státním terorismem, …

            Většina lidí už to ví, prostě je to přesně jako za normalizace v 80. letech. Oni dělají, že propaganda funguje – vůči svým zadavatelům, a my na ně kašleme a pouštíme to jedním uchem tam, druhým ven.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              kchodl napsal:
              25.10.2015 (12:04)
              Už jsem to natukl jinde………….souhlasím s VÁMI PŘESTO JE TŘEBA ZDURAZNIT………

              CITACE……….Většina lidí už to ví, prostě je to přesně jako za normalizace v 80. letech.

              přesto je to naprosto jiné ve většině připadů a to u lidí co měli co stratit tak spadli k lopatě,lopata ten prakticky neměl co stratit……….a rozdíl lopata ……naké postavení bylo minimalní a dost často si jako lopata naopak polepšil……….ano neumím zhodnotit nakolik je stresující pad z víšin.
              Dnes ten pád je tak drastický,že plno lidí radši sklapne……….aspon promě je taková beznaděj mnohem větší než dřive,přesto že patřim k malo lidem co už v 89 jasně řikal a varoval jak budete litovat,když jsem viděl jakej ksindl kolem mě se dostává k válu.PATŘIL JSEM totiž i za komunistů k těm vyjimkám co tvrdě makali,naprosto tvrdě dodržoval pracovní morálku což mě samozřejmě tak nák vyřazovalo jako blbce……….nebyla vyjímka na montáži že polovinu měsice proseděllo dost lidí v hospodě já nikdy.ASPON v tomto jsem doufal že se to změní že člověk bude oceněn za skutečnou praci…………..poznal jsem že defakto vše jede stejně……..už nejde vyloženě sedět v hospodě ale jinak vše stejné hajzlové to okecejí a poctivci zase ostrohají ,kamaradšoft ,podlejzání je snad horší než dřive………..navic strach o misto přidalo vic podrazů…….a o fungovaní společnosti ještě větší strach než dříve………….tudíž bych z mého pohledu aspon já vidím takovou beznaděj……………dám trochu přiklad………1 maj politická věc,i když já měl zaměstnavatele mimo své bydliště tak jsem neměl nic nucenýho……….ale vemte tu propagandu……..ty politické projevy ty jsme hodili za hlavu………a to ostatní,lidi se bavili,stánky na 1 maje vždy byli vic nedostatkové věci,kolotoče,zabava……….ve své podstatě ta propaganda sla mimo a zustali pozitiva………..najdete dnes náká pozitiva na té propagandě já ne jen bezmoc že jsme čím dál vic stát pro darebaky.

              Tož tak pane vidím aspon já značný rozdil

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Tato, nepíši přece, že je stejné všechno, myslel jsem tím jen propagandu a prohnilost režimu – i za normalizace se do vedení všeho dostávali většinou jen blbci a kariéristé bez skrupulí.

              Přesně jak píšete, místo aby byli za poctivou práci lidé v novém režimu odměněni a flákači a kariéristé vytrestáni, je to přímo naopak. Dokonce je to v tomhle mnohem horší, o tom není sporu.

              Když píšete o práci u lopaty, tehdy to nebylo zdaleka tak deklasující jako dnes, navíc si člověk u lopaty vydělal – velmi těžkou fyzickou prací – kolikrát o dost více, než lecjaký vysokoškolák s vysokou odpovědností za majetek, lidi, i lidské životy.

              Sám jsem chodíval na brigády, převážně v létě, k finišéru u Staveb silnic a železnic, kde jsem – za práci 14 hodin denně 6 dní v týdnu dostal cca 6000 měsíčně, což neměl oficiálně ani náměstek velkého podniku s tisícovkou podřízených (pravda, ten měl bolševické prémie, o kterých ostatní nevěděli, v řádech stovek tisíc ročně navíc, plus další benefity).

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              ono to nebyla kritika Vašeho ani polemika spíš snaha doplnění o určitý uhel nakonec se dá řici že vtom souzníme………..i když já nikdy oproti VÁM NEPOZNAL ty,,, víšiny,,,přesto sem jak vidno se nesplet………protože VÁŠ POHLED je defakto totožný……..samozřejmě to je připad o připadu když někomu nedovolili rust v jeho profesy,asi to nebylo nic přijemného ale to já neznám…….proto piši z mého pohledu

              To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Pane Vitta, áno, je treba začať budovať bojaschopné útvary, ale uprednostnil by som formu dobrovoľníckej domobrany so striktným určením pôsobnosti na vlastnú krajinu. Tá armáda by v budúcnosti mohla byť veľmi ľahko zneužiteľná. Napríklad pred rokom by sa nikto do armády nehrnul kvôli vojne s Ruskom na Ukrajine. Dnes je to iné. Kvôli nelegálnym migrantom by dnes armáda mala odvedencov koľko len chce. Lenže keď už je človek v armáde, nemôže sa vo vojnovom stave dostať von bez toho, aby bol považovaný za dezertéra. Nedá sa vylúčiť, že po zvládnutí migračných vĺn sa táto armáda jediným rozkazom otočí na východ.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To je dobrá připomínka, mělo by se na to myslet nějakým článkem přímo u odvodu, že voják nemůže být bez vlastního souhlasu nasazen mimo státní hranici, to už by se nějak zdůvodnilo, třeba svobodou jednotlivce nebo takovými žvásty.
            Dobrovolnické jednotky jako takové ale ne, to by hned sluníčkáři rypákovali, že to je ekvivalent SA, ti blbější a radikálnější by mluvili o SS..

            Líbí se 1 osoba

            • kchodl napsal:

              Jakákoliv taková zákonná omezení jsou jen vějičkou pro slaboduché – stát je vůbec nemusí dodržet. Dodržuje snad dnes takové věci jako je Ústava ? Je tisíce důkazů, že ne.

              A navíc, „mávnutím kouzelného proutku“ se takové zákonné omezení zruší za tři minuty a nikdo z těch hovad ve vedení a parlamentu ani nemukne. Máte snad málo brutálních ukázek, že to tak funguje ? Vzpomeňte si třeba na církevní restituce nebo jiné případy použítí „pomalého vaření žáby“.

              Pochopte, že to funguje vždy krok za krokem. Udělají třeba „domobranu“, ať již se to bude jmenovat jakkoliv, s přísnými omezeními nasazení sil třeba jen ve Vašem domovském okrese. Za půl roku se ukáže, že je nutno „vypomoci“ někde jinde a bude to rozšířeno na celou republiku. Pak v dalším kroku na EU, … a než se vzpamatujete, budete se krčit v zákopu u Stalingradu a přinášet kulometem svobodu a demokracii ubohým „otrokům Putina“.

              Takové věci jsou jen na přilákání ovcí, věřit by tomu mohl jen blázen.

              To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Toto je pravda, pane kchodle, všetky armády sú svinstvo. Mali by sa plošne zrušiť a zakladanie armád považovať za zločin proti ľudskosti.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Ne, to v žádném případě ne – armády za to nemohou.

              Požadavek na zrušení armády je jako požadavek na zrušení policie, protože je zfašizovaná a mlátí bezdůvodně bezdomovce, místo aby chránila zákonnost a poctivé občany, na které z vysoka kašle.

              Je třeba zrušit nezodpovědné a hovadské politiky nebo přímo vyjmout disponování armádou z jejich pravomocí. Armády vždy ve skutečnosti tlumí konflikty nebo jim přímo zabraňují. Dokonce i nacistická německá armáda nechtěla útočit na Sojůz, protože o tom něco málo věděli. Tak je to prakticky vždy.

              Blázni jsou politici a ti v pozadí za nimi, ne vojáci – tam je to výjimečné.

              Na druhou stranu, je to jako v divadelní hře: když se v prvním jednání objeví na scéně puška, určitě se z ní do konce představení vystřelí. Jenže to je sice naoko zábavná věta, ale totálně demagogická.
              🙂

              To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              V tomto s Vami celkom nesúhlasím, pane kchodle. Cieľom OSN je mier medzi krajinami a minimalizovanie vojen. Popri tolerovaní zbrojného výskumu a budovania armád je to iluzórny cieľ. Pozrite sa na USA. Ako sa spoliehajú na svoju armádu a akú váhu dávajú diplomacii a medzinárodným dohodám. A pritom sú Amíci najbojazlivejší národ na svete. Môj švagor sa v Amerike len v banke rozčúlil a zvýšil hlas na ženu pri okienku a takmer ochranka tasila kolty. Oni tie zbrane používajú už zo strachu, nie kvôli skutočnému ohrozeniu.
              A to hovoríme len o legálnych armádach. Oligarchovia majú vlastné armády a nerobím si žiadne ilúzie o zábranách použiť ich.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já si Kchodle myslím, že největší slabinou KAŽDÉHO systému, který se zpronevěří svému lidu, je občanská armáda.
              Vojáci jsou nespolehliví, i Hitlera zradili a vícekrát.
              A zrušit něco, jako je působení vojáků jen na obranu státu, by nebylo tak snadlé, resp. možná bylo, ale ty vojáky by museli vyvázat z přísahy.
              Jsou samozřejmě rizika, ale není jiná možnost.
              Naše armáda nemá tradici v boji kdesi za hranicemi, boj legií v obou světových válkách je specifiká záležitost,nepřítel byl zjevný. Ani ve středověku vlastně zemská hotovost nemohla mimo hranice, nevím, jak to přesně bylo, ale bylo to vyjímečné.
              Tihle žoldáci, to je něco jiného, to je boj za peníze.
              Ale lidová armáda, ta bude mít bojovou morálku jedině doma.
              Můžeme se o tom bavit dlouho a budou vždycky nějaká „ale“, jak jsem už uvedl, jiná možnost není, nebo jí alespoň nevidím.

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Přesně toho bych se obával. Klidně mohou zneužít vlastenectví a touhy lidí k obraně domovů, k následnému „Drang nach Osten“, nakonec tato snaha je již delší dobu snadno čitelná.

            Úplně stejně to udělal mezinárodní kapitál s Německem, kdy nacismus byl podporován k následnému tažení na Sojůz. Jenže se jim to díky Hitlerovi a jeho bandě poněkud zvrhlo – dokonce i útok na Francii byl kapitálem respektován a došlo k dohodě, ale útok na Británii už byl pro ně přes čáru. Nicméně ještě v roce 1945 se počítalo s plánem spojit všechny „západní“ armády s nacisty a zaútočit na východ. Jistě všichni vědí o neodzbrojeném milionu nácku včetně tanků a dělostřelectva, čekajících v britském „zajetí“ na povel, který nakonec nepřišel.

            Nikdo by si neměl dělat iluze, že půjde do armády a následně zbraň otočí jiným směrem. To mají všechny armády dávno „zmáknuté“, vojáci dostanou munici až těsně na bojové linii a v zádech mají brutální vojenskou policii, ať již se tomu říká jak chce, třeba NKVD nebo MP. Plus vydírání vojáků přes jejich rodiny – to používá tak či onak každý režim.

            Jediná šance v takové situaci je vyhnout se přímo odvodu nebo nástupu – jak tam jste, šance na „změnu kurzu“ jsou téměř nulové až sebevražedné, pokud nejde najednou celá jednotka – jako třeba za WWI přebíhali linii „k nepříteli“ budoucí legionáři. Vezměte si, že na této věci se všechny armády silně poučily – ve druhé válce už se to nedělo, protože proti tomu působila spousta organizačních opatření, včetně poprav „rodin zrádců“.

            Proto bych se všem odshora organizovaným „domobranám“ a polovojenským aktivitám vyhýbal jako onen pověstný čert kříži. Z oprávněných důvodů těm sráčům nevěřím ani nos mezi očima.

            Líbí se 1 osoba

            • Strejda Olin napsal:

              Jsme opět na začátku – naprostý debakl a řízený krach 25letého úsilí o vybudování demokratického, svobodného, právního, suverénního státu a snad i bohatého státu. Pravda a láska nevítězí nad lží a nenávistí, naše vlast nevzkvétá. Z tohoto pohledu vůbec nešlo o „sametovou revoluci“, ale o kontrarevoluci přesně v tom významu, který popisují slovníky a encyklopedie. Ďábelské na tom je skutečnost, že sametový převrat nejenže po 25letech nenaplnil slibované a očekávané, ale on nenastolil ani řekl bych opěvované poměry předúnorové, prvorepublikové. Bylo na cimpr campr rozbito, zlividováno a rozvráceno vše, co se tu již od dob R-U a za dobu existence Československa rukou společnou budovalo a vybudovalo. Včetně suverenity, ochrany a obrany hranic i armády. Opět si neodpustím označit za viníky Havla, Klause a politické strany, které náš stát po celá ta léta vedly a spravovaly. Spoluvinu mají i voliči těchto stran. Mohli se mýlit při volbách v roce 1990, tam bych to pochopil. Mohli se snad mýlit po 16 letech ještě v r. 2006. Ale mýlit se i v roce 2010 a 2013 může snad jen hlupák.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Je to tak.
              Přímý útok na naši novodobou státnost, už nezakrytý, byly právě ty zmíněné církevní restituce. To byla negace Masarykovských pozemkových reforem, dokonce i Josefínských.

              Jen bych byl méně přísný na hodnocení Klause, Zemana, ti dělali co mohli a čeho byli schopni, v dobrém záměru. Na Havla bych tolik nesázel, to byl příživník odjakživa. Ale i přesto s přímými rozvraceči státu nesouhlasil, například ony církevní restituce a další věci se povedlo prosadit až když nebyl.

              Jistě, nějakou vinu mají – jako každý, kdo by se tam dostal místo nich. Je nutné si uvědomit, že to byla přímo válečná snaha, byť mírovými prostředky, o naše zničení. Koordinovaná, plánovaná, financovaná, uskutečněná předem vybranými a vycvičenými lidmi. Chystali se na to téměř 100 let, pod různými režimy a záminkami.

              Měli bychom zpozornět, pokud se v něčem shodujeme s protičeskou propagandou. Zde konkrétně jde o špinění Klause.

              Vzhledem na tohle všechno jsme zatím obstáli velmi dobře, není nutné podléhat skepsi a demoralizaci. Hlavních cílů nepřítel zdaleka nedosáhl. A nedosáhne !

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Jsem rád, že to tu zaznělo pánové, že tu zaznělo to velice důležité , a řekl bych fundamentální: totiž že především církevní restituce byly přímo už veřejným ůtokem na základy státnosti, na státnost samotnou. A jde zatím o třešínku na dortu páté kolony – samozřejmě tomu předcházely jiné „hity“ kolaborantů všeho zbarvení.
              Už jsem i rezignoval na to, komentovat nejen ony restituce tímto způsobem, nebo to vysvětlovat – je to marné, jako by to lidem bylo naprosto, ale naprosto jedno.
              Kchódlovy řádky jsou doping plný optimismu, ale v reálu je to děsivé – pokud se jeden nestřetává se stejnými lidmi. Průřez má děsivé parametry – nejen na první pohled.
              A pro Kchódla – jak jsem opakovaně vysvětloval, nešlo mi o výrobu čerta, nešlo mi o to všechny negativa připsat jen a jen jemu -> byla to reakce, moje reakce, třeba že personifikovaná, na základě mých názorů a hodnocení jeho tehdejších skutků a prohlášení, na připomenutí mnoného reálného vzhledem k tomu, o čem a jak hovořil, nebo-li na rozpor mezi zažitým a presentovaným.
              V té době jsem měl dojem, že právě on a jeho parta společně s ODA, Lidovci a celou profilující se smečkou trhající zaživa co bylo k mání, je nastrčeným panákem vlivových agentur. U ODA jsem si byl nedlouho po té ještě jistější, o ČSL nemluvě, i když ty jejich pravé kolaborantské tanečky začaly po smrti Luxe.
              Tedy žádné špinění Klause ve shodě s kýmkoli – onen obraz si jmenovaný vysloužil sám.
              Připomíná mi to vysokou hru patriotů, a do této skládanky mi co by milec západní snahy zapadá jistý „dramatik“. Když odfiltruji vlastní optiku, tak VK byl ve westu komentován a brán různě – ve vlnách, v takové sinusoidě. Je otázkou, čím to bylo, to ano, on sám však bezpochyby svojí sebestředností a narcisismem hodnocením podobným tomu mému nejen napomohl…

              To se mi líbí

          • peter. napsal:

            NavajaMM
            Práve včera som vo vysielaní čtv zaznamenal šot,kde sa rozoberal enormný nárast predaja zbraní a žiadostí o vydanie zbrojného pasu.Najviac sa údajne ozbrojujú ľudia v pohraničí.Na otázku redaktorky náhodným držiteľom zbrane,prečo chcú vlastniť zbraň,bolo najčastejšou odpoveďou to,že kvôli zhoršujúcim sa pomerom v Európe a zvýšenému pocitu ohrozenia. Ako je to na Slovensku neviem,no Kaliňák sústavne vypisuje „zbraňovú“amnestiu a vždy sa tých neregistrovaných zbraní nazbierala slušná kopa.Ja si myslím,že odovzdaná bola len nepatrná časť neregistrovaných zbraní.Takže,ľudia si uvedomujú nejakú hrozbu,aj keď ona je ešte nejasná,hmlistá a nedefinovaná.
            Kchodl je proti tomu,aby u nás cvičila najaká neregistrovaná kvázi domobrana.Na Slovensku bol prípad,keď takýto ľudia pôsobili na jednej zo slovenských škôl a učili deti branej výchove.Štát to zarazil,no ja si myslím,že zavedenie brannej výchovy do škôl je akútnou nevyhnutnosťou a čím skôr sa to stane tým lepšie.Nemyslím si,že takto nadobudnuté znalosti by mohli byť deťom na škodu.Napokon ani nám to neuškodilo a to sme mali silnú a bojaschopnú armádu.

            Líbí se 1 osoba

            • NavajaMM napsal:

              S tou brannou výchovou súhlasím. Narábanie so zbraňou je to posledné, ale dnešné deti nevedia poskytovať prvú pomoc, nevedia, ako sa správať pri požiari a nemajú ani poňatia o ochrane pred chemickými a biologickými zbraňami.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              NavajaMM
              Podľa mňa to,že dnešní mladí muži 30- nevedia ani chytiť flintu do rúk,nie je v poriadku.Od napamäti,od dávnych čias,boli mladí chlapci cvičení v zbrani aby vedeli ubrániť svoju osadu,kmeň,rod.Hovoria,že nás ochráni NATO.Silné armády majú Nemci,Francúzi, VB a z postsocialistických štátov možno Poľsko.Švajčiarsko je neutrálne ale v poslednej dobe enormne zvýšilo počet vojenských cvičení svojej domobrany..Tak kto nás ochráni pred NATO?(Bruselom,USA )

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Peter, jim chybí nejen to, a dokonce bych řekl, že tento moment není ta puška ještě až tak naléhavá … Jim chybí respekt, chybí úcta, chybí schopnost vyrovnat se s protiventsvím, vyrovnat se s faktem, že se z nich a jejich mobilu či jointa nikdo neposere – naopak, chybí odpovědnost vůči okolí a ostatním, a chybí mazáctví – v dobrém slova smyslu 100%, a naordinoval bych i porci toho ne blazeovaného, ne maminkovského.

              To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          No, mimo hospodářské tsunami – uvědomte si, do jaké „míry jsme samostatní, nedej bože soběstační“, strukturu vlastníků bank, průmyslu těžkého i lehkého, zpracovatelů i dodavatelů, když vezmete v potaz exportní zaměření především west směrem ( sice jako montovny, ale je to realita ) , uvědomíte si, že potravinová soběstačnost je dávnou minulostí, stav chovů a plodinové skladby ( hurá, řepka ) , nemluvě o zabírání drahé zem. půdy slunečními panely, nebo rovnou její devastace změnou na stavební parcely, atd. , tak ztuhne úsměv na rtu.
          Nevíc si myslím, že by došlo ze strany havloidů a sluníčkářú k pokusu o vyvolání občanské války, nebo těžce zvladatelných nepokojů pátou kolonou -> za spolupráce, vlastně díky podpoře sil, o kterých píše Kchódl.
          Sázel bych na Majdan na český způsob …

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            A to nemluvím o produktovodech, vlastnictví zdrojů vody a distribuční sítě, to samé plyn, energetika,atd…K tomu jako katalyzátor media ( v jakých pak rukou většina z nich je … ) včetně kolaborantské ČT a jejich fanatický pokřik … Pokud se vše zesynchronizuje a vhodně rozfázuje, potěš koště … Obyvatelstvo to ještě přivítá, neb nikdo přece nebude rušit klid …

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              To se mi zdá předem příliš pesimistické.

              Papíry jsou jen papíry, ale je to všechno NAŠE země, NAŠE trubky (vodovody, plyn, rozvody, …) a NAŠE životy. Papírové vlastnictví bankovních podvodníků je jen v současnosti respektovaná iluze, ale kdyby šlo „tlusté do tenkého“, jistě je i legální cesta, jak ono pofidérní papírové vlastnictví fakticky anulovat.

              Nemá snad stát někde v Ústavě nebo jinde nějakou klauzuli o „zabezpečení podmínek obyvatelstva v krizových situacích“ a tak dále ? Jde jen o vůli, když ta bude, tak tyhle Vámi zmíněné věci neznamenají vůbec nic.

              To si musí naši okupanti uvědomit, že pravda je někde jinde. Co udělají, když se vážně naštveme ? Mrkněte třeba na ubohé Bulharsko, co se tam dělo, když investor – pod ČEZem skrytý vyžírací mezinárodní kapitál – zvýšil cenu elektřiny o pár procent. Museli couvnout, protože jinak by jim lidé uřízli hlavy, doslova a do písmene.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Ano, jsem pesimista – ostatně jako vždy – ale myslím, že oprávněně. To o vlastnictví píši schválně, protože se vlastnictví – soukromé vlastnictví čehokoli – stalo doslova modlou a nepřekročitelnou mezí. Mít je víc než být – tak se dá glosovat dnešek. Tzn., že i když se budou válet lidé po chodníku, nedej bože šáhnout na majetek -> komukoli na cokoli, to by bylo řevu o návratu komunismu. Lid je v tom vypěstován – všimněte si, jak lid držel ústa v onom tykadlovém procesu -> stačilo to před národem překvalifikovat na poškozování cizí věci s náhradou škody, a hned byl klid 🙂 .
              Velmi dobře víte, kolik energie a důrazu je denně věnováno velebení a glorifikaci soukromého majetku , jak se donekonečna opakuje jeho nezcizitelnost ( tedy především státem – jiní zloději jsou jak legislativně, tak přístupem lidu brány jako problém vlastníka ), jak je denně stavěn na piedestal všemi – neziskovkami, církvemi a případy „seniorů“ počínaje až po trust a koncerny, kterýmž za jejich nabytí majetku žehná sám Bůh a lid volá hosana…
              Jak se zavírá huba cigošům, když se objeví někde, kde by neměli ? Zase jsme u vlastnického práva a jeho rozhodného uplatňování.
              Nedovedu si představit, že v momentě, kdy media pracují proti vlastnímu obyvatelstvu ( jako nyní ) se to obyvatelstvo bez nějakého sakra impulsu vybodne na to, že léta skoro přehlíží mrtvé na lavičkách v parku nebo nádražích, a bere si zpět to, co si kdysi zaplatil, pak si to nechal ukrást, znovu to platil a mlčel + to považoval za normální -> protože mu vysvětlili, že takhle to v tržním chodí, a kampak na nás s nějakou rovností …
              Kchódle, de fakto ona změna vlastnictví, znárodnění by bylo opakováním r. 1945 a 1948 -> všichni okolo tohoto konstatování chodí jako okolo horké kaše, ale věci, o kterých píšete předpokládají ( a je pro jejich dosažení nutné ) provedení změn vlastníka výrobních, bankovních a distribučních prostředků – víte to sám.
              A stejně dobře víte, kolik lidí je na těch zlodějinách finančně, mocensky, politicky i existenčně zainteresováno ( tím nemyslím jen management -> co dodavatelé služeb, dodavatelé technologií, atd…) – jde o celé klany, celé rodiny v počtech významných.
              Nerozporuji to a nepolemizuji, ale spousta bojovných scénářů je uskutečnitelná ( pokud vůbec, a mimo jiné ) jen v momentě provedení takových kroků, rychlém a překvapivém provedení.
              My a to, co dělo v Bulharsku ? Nesmysl, v klidu budeme cálovat i o desítky procent více – stačí pár utrápených sviních ksichtů z firem, ministerstev, parlamentu, pol. stran i starostů v TV, kteří už plebsu náležitě květnatě vysvětlí, proč musí cálovat a ještě může být rád – a on rád bude, stejně jako bude po nějakém frflání platit, a u piva bude konstatovat, že jsou to svině, ale stejně s tím nejde nic dělat a kdyby tam přece byl on nebo nedej bože oponet, tak by přece dělal to samé …
              Jakákoli vůle nejdříve musí vzniknout, musí být, a musí být na správných místech, musí mít správné nositele na správných místech, a je také potřeba seznámit veřejnost, informovat ji – či dokonce přesvědčit, že právě tato vůle je ta správná, pro něho ( pro obyvatelstvo ) správná …
              Kdo to však v momentě, kdy media jsou taková kaá jsou včetně uvědomění si faktu vlastnických poměrů, kdo tuto práci zastane ? Protože jinak jsme vlastně ve stadiu partyzánské aktivity, ve fázi samizdatu, jež se šíří ústním podáním, návštěvou web. portálu a tím to hasne – tedy něco na způsob: Posloucháte Radio Londýn v době skutečné okupace. A věřte Kchodle, že běžný lid je tak naprogramován, že ho to zatím nejen nezajímá, ono ho to otravuje – má svých individuálních starostí dost, doslova existenčních, a co je sakra přece dnes nejvíce ? Bingo – individualita …
              Neodsuzuji to, vůbec ne, protože vzletné a vznešené cíle se nerealizují v momentě, kdy nemám co do úst, na sebe a kde bydlet , nebo-li jde pak o revolucionářství sytého pro hladového, aniž by sytý tušil …

              To se mi líbí

  27. peter. napsal:

    Realistický pohľad na imigráciu.Žiadna hystéria ani vyvolávanie paniky.Len triezve zhodnotenie krízovej situácie.
    http://snn.sk/news/hrozba-islamizacie-europy-je-realna-a-desiva/

    To se mi líbí

  28. vittta napsal:

    http://www.blisty.cz/art/79567.htm
    Něco pro ty, kteří se bojí fašismu.
    Bacha na ČT1.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Nic mi tam neleze.
      Jinak na PL je fungl nový článek od. prof. Zeleného. Stojí za přečtení. Stále nemohu rozdýchat, že ho nepustili po plyšáku ke kormidlu. Dost pomáhal Číně a je to tam poznat. U nás jeho názory tiskla jen Republika ( periodikum SPR – RSČ ) a všichni ostatní ho bojkotovali.

      To se mi líbí

    • Míša napsal:

      no jo, ale diví se tomu tady někdo?

      „Německá kancléřka požaduje, aby Evropská unie přivezla statisíce uprchlíků přímo z Blízkého východu, aby mohla EU zvládnout jejich počet a aby uprchlíci nemuseli podnikat nebezpečnou cestu

      Německo hodlá prosadit ambicioznější a rozsáhlejší společnou politiku Evropské unie k řešení uprchlické krize. Prosazuje zavedení povinných a trvalých kvót pro rozdělování pravděpodobně až statisíců lidí, kteří budou dopravováni přímo z Blízkého východu.

      Berlín také chce vytvořit nové evropské pravomoci, které nahradí některé národní pohraniční pravomoci, a zamýšlí také zavést mimořádnou celoevropskou daň k financování pomoci uprchlíkům.“

      Otázka je, kdo je ale tedy to Německo, je to německá kancléřka?
      A kdo co je Evropská unie, je to Německo?
      A kdo co řídí a rozhoduje o některých národnch pravomocích a celoevropských daních, je to Berlín?

      No, Německo, to opravdu není paní Merkelová- Německo, to jsou miliony lidí. A mnozí z nich se už taky začínají ozývat.
      Ale tady třeba jeden z těch, kteří mají přístup do médií, z německé policie. Ale možná někdo řekne, že je to hloupé, a že je zbytečné se tím zabývat, natož trápit.

      To se mi líbí

  29. tresen napsal:

    Koho byste rád viděl ve velení slovenské domobrany, pane Navajamme?

    To se mi líbí

  30. NavajaMM napsal:

    Dobrá otázka, paní tresen. Vôbec v tomto smere nemám predstavu. Som v princípe proti inštitúciám ako armáda, len sa mi zdá demokratickejšie a funkčnejšie keď už obrana, tak ako domobrana priamo v mieste bydliska. Ako niekde vyššie napísal kchodl, tiež mám nedôveru k takýmto organizáciám zakladaným a vedeným „zhora“, preto by sa mi to viac pozdávalo ako demokratické hnutie zdola. Určite by som bol proti, aby to malo „vrchného veliteľa“ a aby tam fungovala absolútna disciplína s právom okamžitého trestu smrti za neuposlúchnutie rozkazu. Len to, žiaľ, len odo mňa určite nezávisí.

    To se mi líbí

  31. oh napsal:

    Tony Liar už připouští nějaké ty chybičky. 😮 😯
    http://www.lidovky.cz/tony-blair-se-kaje-za-invazi-do-iraku-za-odstranenim-saddama-husajna-si-ale-stoji-gdj-/zpravy-svet.aspx?c=A151025_105343_ln_zahranici_ele
    Ale bez Saddáma je situace prý stále lepší, než by byla s ním. To asi Tony jen přeslechl své americké spojence:
    http://www.lidovky.cz/islamsky-stat-vyrabi-v-iraku-a-syrii-chemicke-zbrane-tvrdi-americka-vlada-1qy-/zpravy-svet.aspx?c=A150911_082614_ln_zahranici_rof
    – nebo že by Tony už Washingtonu také nevěřil každé slovíčko?

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Blair je válečný zločinec a kdyby to nebyl „náš“ zk….syn, tak by ho dávno řešil Haag. Klasická ukázka dvojího metru. Potěšili mě tam někteří diskutéři.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Naprostý souhlas, Tony je vícenásobný zk…..n – úspěšně zničil skutečnou levici, má prsty v krvavých jatkách té doby po celé planetě a klasicky má tu drzost ještě se naparovat a kázat ostatním …

        To se mi líbí

  32. peter. napsal:

    NavajaMM:
    p.Čerešňa vás pravdepodobne chcela vyprovokovať k tomu,aby ste priznali,že to bude nejaký nácek,xenofób,fašista a rasista,niekto,ako Kotleba.
    Takže p.Čerešňa!
    Slovo „domobrana“je odvodené od výrazu brániť svoj domov.Domobrana je vždy viazaná na nejakú lokalitu a ak sa pýtate kto jej bude veliť,tak s najväčšou pravdepodobnosťou to bude miestny človek požívajúci vo svojom okolí prirodzenú autoritu,dobrý organizátor,skrátka vodcovský typ.V prípade ohrozenia ľudia kašlú na politické zafarbenie toho-ktorého človeka a kašlú aj na všetky tie “ …izmy“ktoré dnes ovplyvňujú náš život.Spája ich len povinnosť chrániť svoj domov.Bolo tomu aj počas vojny,keď partizánske oddiely vznikali lokálne v horských oblastiach.Spočiatku tiež nemali jednotné velenie.Pôsobili od Vihorlatu,Slánskych hôr,Poloniny,cez hory stredného Slovenska až po Malé Karpaty a Moravské Beskydy.Väčšinu príslušníkov vždy tvorili občania tej lokality v ktorej oddiel pôsobil.Ani do povstania nešli ľudia z nejaého politického presvedčenia ale preto,že cítili potrebu postaviť sa na obranu svojho domova,vlasti,štátu.Nosným motívom nebol boj za Slovensko,motívom SNP bol boj za ČSR.
    A ja som presvedčený,že sa u nás vždy nájde dostatok ľudí ktorí v prípade ohrozenia svojich domovov, dokážu ak to bude nevyhnutné, vziať do ruky zbraň a postaviť sa na obranu svojich domovov,štátu,vlasti.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Veru tak, Peter, súhlasím. Takáto domobrana musí mať aj úplne iný systém organizácie a výcviku ako regulárna armáda. S veľmi silným dôrazom na civilnú obranu. Veď hlavný cieľ nie je poraziť nejakého nepriateľa, ale ochrániť civilné obyvateľstvo. Pri súčasnom vedení boja (hlavne na diaľku) by šlo o minimalizáciu ohrození budovaním úkrytov a únikových ciest, a odstraňovanie škôd. Takáto domobrana nepotrebuje nejaké „velenie“ zhora. Potrebuje legislatívne, organizačné a materiálne zázemie. Aj miestnym „mierovým“ veliteľom celkom pokojne môže byť starosta alebo primátor.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Slovy Mistra Jana Veřímť i já Bohu všemohoucímu… že se těch lidí najde dostatek.

      To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Přesně tak peter.. Však se podívejme na Donbas. Dnes už mají něco jako regulérní armádu, ale začínali bránit města se zbraněmi, které buď měli doma nebo pro které si došli tam, kde byly. Bránili svou lokalitu, své rodiny. Byli to horníci, dělníci, učitelé…….. Taky zpočátku se jim i našich lžimediích říkalo domobrana. Teprve později to byli teroristé.
      Veleli jim ti, kteří měli nějaké větší vojenské zkušenosti. Nikdo je nejmenoval zřejmě prošli přirozeným výběrem. Teprve později se začaly tvořit nějaké struktury. Jenže to všechno bylo možná později než mělo. My ale už vidíme, co všechno se může stát. Tehdy jsme si ani my ani oni nemysleli, jak daleko to všechno může dojít.

      To se mi líbí

  33. Míša napsal:

    Peter

    já si ani nemyslím, že by tresen chtěla tou otázkou na domobranu pana Navajumm k něčemu vyprovokovat, znám ji dlouho, podle mě má spíš strach už jen z toho slova „domobrana“- míním ve smyslu jakékoli sebeorganizace, která se i může vymknout svému původnímu účelu- smyslu.
    To je právě to, každý se zjevně bojí něčeho jiného.
    V takovém případě jsem pak já ale asi teda taky ten xenofob nějaký, když mi na domově záleží, záleží mi na tom, aby moje děti, a i pak jejich děti jednou, nemuseli žít v zemi svých předků jako cizinci ve vlastním domě.
    A to, co se děje, to s sebou nese ještě jiná nebezpečí, nejen vynucenou ztrátu identity, či kulturní identity.

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Švédi si už tiež začínajú uvedomovať,do akých sračiek sa nechali zatiahnuť.Len či už pre nich nie je neskoro:
      http://www.konzervativnyvyber.sk/proimigracna-propaganda-sa-zrutila-8-svedsko-v-plamenoch-a-pred-kolapsom/21677/

      To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Malý štát s hrdými černohorcami povstal proti americkej bábke Milo Djukanovičovi,ktorého USA už 25 rokov chránia pred trestným stíhaním v Taliansku,kde je obžalovaný z pašeráctva v súčinnosti s Cosa Nostrou.On na oplátku zaťahuje Čiernu Horu a jej občanov do NATO a EU.Černohorci tento vstup striktne odmietajú a žiadajú odstúpenie Djukanoviča.Protesty trvajú už skoro mesiac,prerástli už do zrážok s políciou no médiá v Európe mlčia.Boja sa „černohorskej“nákazy?
          http://politikus.ru/events/61332-malenkaya-no-gordaya-chernogoriya-vosstala-protiv-zapada.html

          To se mi líbí

      • Míša napsal:

        díky, tohle mě tam trklo-

        „Santesson tvrdí, že Švédi majú neobvykle vysokú dôveru voči štátu a sociálnemu poriadku a sú presvedčení, že “niekde vyššie je vždy niekto múdrejší a informovanejší, niekto, kto preberie zodpovednosť za to, že je všetko v poriadku.“

        – tohle tady u nás ani na Slovensku moc nehrozí, tady lidi vždycky brblají a brblali na vrchnost, klasicky po hospodách, v kruhu rodiny nebo přátel, ale i tak, fakt, že si zdejší lid prostý obecně moc nedělá iluze o těch tzv. moudrých nahoře, či na všech těch vysokých „intelektuálních“ pozicích, tak ten je ku prospěchu, důvěřuj, ale prověřuj, to zde platí v tom dobrém slova smyslu.
        A jestliže jsou Švédové skutečně takoví, jak Santensson tvrdí, nebo na „to něco“ přišli až pozdě, pak mají malou šanci se z toho vyhrabat. Přála bych jim, aby se jim to podařilo.

        Ten článek, co jste poslal, to není strašení nebo vybuzování agrese či strachu, to je ku prospěchu, poučit se totiž dá i z chyb druhých, nejen z těch vlastních.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Tento fatalistický přístup se objevuje ve společnostech, státech, které prošly koloniální historií, válčili nebo vedli dle nových měřítek agresivní politiku ( ať vnitřní či vnější ). Tedy taková forma očistce navenek ( aniž by se vyvarovali nových excesů ) – ublížili jsme, a nyní jsou z nás humanisté, popřípadě vedli, zažehli jsme ničivé války, nyní jsme pacifisté, a máme náruč dokořán ( jak vůči bývalým koloniím, tak těm „novým“ ) .
          Jde především o Německo, Francii, VB, paradoxně také o Švédsko, které si to bere příliš.
          Ta vlna zasahuje i Španělsko, Itálii, další země Beneluxu jako je Dánsko i Belgie, atd., tedy země, které byly v celém poválečném období presentovány co by bohaté nebo bohatnoucí, s dobrou živ.úrovní, sociálním systémem, zdravotnictvím,infrastrukturou, vůči imigrantům vcelku přátelské atmosféře -> do jisté koncentrace… Navíc vše podepřeno drtivým tlakem exekutivy, zákonodárné moci i justice, včetně zdivočelých NGO, a vůbec prapodivných nezislovek všeho druhu ( sluníčkářská internacionála ), na eliminaci jakýchkoli nesouhlasných projevů domácího obyvatelstva souvisejícího s tou ironicky řečeno horou dobroty a obohacení, kterou v drtivé většině imigranti nesou a reprezentují, nemluvě o statistikách, jež by imigrantskému šílenství zatrhlo tipec.
          Jenže jsme ve fázi, kdy tzv. elity ( nejen evropské ) reálně bojují ohněm a mečem proti vlastnímu , původnímu obyvatelstvu ( sen politika – nahradit špatného voliče ) , doslova destruují poměry na kontinentu do podoby, před kterou se přes 1000 let bránil…
          Šmejdi, a to za použití x-desítek let do hlav vtloukané viny za vše , co se šustlo ( a vtloukají to do hlav národům šmejdi ještě horší, než byli Ti, na které oni dští oheň a síru ), ve spolupráci se šmejdy relativně neznámými, z venčí, z destinace, kde je pro domorodé nutné uvádět v návodu pro mikrovlnku, že do ní nemají vkládat a zapínat živá zvířata a děti …
          Ve Švédsku ta forma společenského masochismu dosahuje neskutečných rozměrů – kdokoli, kdo obhajuje takovou národní zkázu by měl být souzen jako vlastizrádný zločinec s jasným výsledkem. A ono vlastně o nic jiného, než o vlastizradu kontinentálního rozměru nejde…
          Švédsko se skutečně nachází na zkratce ku pořádnému maléru, o kterém samozřejmě budou naše hnojomety a imigrant fans ouplně hluší a budou zapírat, lhát, mlžit, napadat a žvanit nesmysly tak, jak to provozují roky …

          To se mi líbí

          • Míša napsal:

            jo jo, a třeba tady jak píšete
            „Jenže jsme ve fázi, kdy tzv. elity ( nejen evropské ) reálně bojují ohněm a mečem proti vlastnímu , původnímu obyvatelstvu ( sen politika – nahradit špatného voliče ) , doslova destruují poměry na kontinentu do podoby, před kterou se přes 1000 let bránil…“

            je to bohužel tak, a obratně se pracuje s těmi pocity viny, či (následným) masochismem, viz zas třeba to Německo, no oni taky někteří lidi tam to tam berou (dříve brali, či spíš chtějí brát 🙂 i tak, že je, coby Němce, má konečně někdo rád! A proto k nim všichni prchají. Jiní to zas vidí jinak, nakoukla jsem do debaty pár Němců, psali, že jsou vlastně v pasti, kdyby se totiž jejich policie začala chovat k žadatelům o azyl jako policie třeba ve východních státech EU, všichni by hned začali křičet, že se zase ! chovají jako náckové.

            To oboje je zas ta druhá, odvrácená strana viny toho „němectví“, a na to se dá hrát. Že třeba pracovní tábory, či ty tzv. KZL „vynalezli“ vlastně Britové, a dávno před Německem, o tom se samozřejmě mlčí, to se děti neučí, ani v Británii, šlo tehdy o lidi z britské kolonie, o Indy, nechali jich tam miliony pomřít hladem.
            Ale to vlastně píšu totéž, co vy, tj „.. ublížili jsme, a nyní jsou z nás humanisté, popřípadě vedli, zažehli jsme ničivé války, nyní jsme pacifisté, a máme náruč dokořán ( jak vůči bývalým koloniím, tak těm „novým“ ) “ – takže ano, třeba zrovna těm Britům se zas předkládá, že lidi „kulturně jinací“ jim mají být bližší, než lidi z východní Evropy.

            Ale proč by měli dnešní lidi nést vinu za chyby nejen svých předků, ale především za choutky bývalých vůdčích kapoušů- kapitánů kapitálu?
            Tady si holt někdo hraje opravdu na Boha, nebo ne?

            A ten sever Evropy, ten s tím má už dlouho potíže, Švédsko, Norsko, Dánsko, to je jak z hororu. A i ta Belgie, a to tzv. hlavní město Evropy, Brusel, o tom ani nemluvě. Z toho je až člověku špatně.
            Ono je to vlastně jednoduché, Německo je nejsilnější(produktivitou) a zároveň nejslabší(svou vinou) článek Evropy. (a když se destabilizuje Německo, destabilizuje se celá Evropa, zvlášť má-li být tak ohromně jednotná, jak se po tom tak najednou volá)

            PS, tiše pípnu, já jsem vlastně taky zastánce multikulti, možná i ten sluníčkář 🙂
            Jenže tady vůbec nejde o nějaký multikulturalismu, kdepak, při takovém přívalu, při tom množství lidí jiné kultury je nejen nějaká integrace téměř nemožná, natož aby mohlo jít o nějaké obohacení. Naše přizpůsobení se jim, či teda přizpůsobení se Evropanů jiné, nám cizí kultuře, to za obohacení rozhodně nepovažuju.
            No a tak teda jako „sluníčkář“ nejen se srdcem, ale i s hlavou to vidím tak, že zneužívá-li někdo mé tolerance a využívá-li mé vidění světa najednou proti mě, musím asi teda nastavit svou druhou tvář, tu horší.
            A to znamená bránit se.

            To se mi líbí

      • Míša napsal:

        a tohle
        „Aktuálne si Švédska vláda požičiava peniaze zo zahraničia, aby mohla zaplatiť za imigráciu, ale ani to nestačí. 8. októbra švédska asociácia lokálnych autorít a regiónov varovala, že obce budú musieť zvýšiť dane o 2%. Priemerná obecná daň sa aktuálne pohybuje okolo 32%, a to ešte k tomu veľký počet Švédov platí aj federálnu daň z príjmu. Dvojpercentné navýšenie by pre priemernú rodinu znamenalo 15 000 švédskych korún navyše, teda okolo 1600€.“
        plus ta následující slova tam, že “v rámci systému ako ho poznáme, sa dostávame na koniec jeho cesty.”

        – to říká vše, tohle ten účel (a čiší to i z toho článku, na který dal odkaz vittta).. no a tak jak to asi může nakonec dopadnout?
        Bohužel to vidím tak, že pro tohle, pro ten „konec cesty systému“, systémem míním onen novodobý, globální-nadnárodní kapitalismus, který právě takhle a lehce chce dosáhnout svého cíle, a tedy „konce své cesty“ tj, pak se zkrátka tzv. zabetonovat, chtěl by napořád. No pročpak je asi takový tlak na přijetí TTIP?
        Už dávno nejde o kapitalismus ve smyslu malých živnostníčků a firmiček, to přece víme.

        A tak právě proto se dějí pro lidi tak nepochopitelné věci- proto se děje ta řízená invaze uprchlíků, už od počátku(!) , proto ten požadavek trvalých povinných kvót, proto ta snaha rovnou dovážet další a další lidi z jiného kulturního okruhu, proto ta snaha odebrat národním státům prvomoci ohledně ochrany svých hranic, proto ta opožděná náhlá starost o naopak vnější hranice EU.. prý o jejich europeizaci..
        Pokračovat v tomhle výčtu se mi ani nechce.

        A ti Černohorci? No ti už zkrátka zjevně vědí své, asi se poučili.

        To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Míša:
          Boh vie,prečo sú tí dnešní Švédi takým ovcovitým národom.Veď to bývali slávni bojovníci,Vikingovia,dobyvatelia a obávaní lúpežníci.Česi o tom vedia svoje.
          Možno sa to stalo preto,že už 200 rokov nebojovali,nezúčastnili sa žiadnej vojny.Tak stratili pre udržanie národa potrebné sebaobranné inštinkty a návyky zdedené po predkoch.Máte pravdu,že sa z nich stali ovce slepo dôverujúce svojim pastierom a poslúchajúcich pastierskeho psa.Keď oni zlyhajú,tak sa celý národ zmení na bezbrannú masu,pripravenú na zánik.Sú predobrazom toho,čo niekto naplánoval pre všetky európske národy.Bezbranné a pre istotu aj bezzubé ovce.

          To se mi líbí

          • Míša napsal:

            Peter, neříkám, že se ze Švédů staly ovce, citovala jsem toho Santessona, a už hned ten perex toho článku říká, že tomu tak není, a že zjevně došlo k dramatickému „obratu švédskej verejnej mienky vo vzťahu k utečencom, ako aj k poznaniu jednoduchých faktov o Švédsku. Ak by totiž Švédsko pokračovalo v prijímaní utečencov, týmto tempom by bolo o 10 až 15 rokov prvou „čistou“ moslimskou krajinou, kde by moslimovia tvorili väčšinu. Švédsko, ako ho poznáme, by de facto prestalo existovať.“
            a proto premiér najednou volá pr, ze strachu.. Švédové přestávají těmi „ovcemi“ být, naopak jim narůstají zuby, a kdo by se jim divil,

            jinak odpověď, na to, co se to se Švédy teda stalo, může být i tady tohle “ Nebude trvať dlho kým si Švédi uvedomia že sa o nich štát nepostará. Krajna, ktorá bola pred 20 rokmi považovaná za najbezpečnejšiu a najpokrokovejšiu krajinu, sa teraz stáva štátom, ktorý začína zlyhávať vo svojich základných funkciách. “

            – dle mého, přliš spoléhali na stát, na stát coby garanta všeho dobrého, a dlouho jim to vycházelo, a ano, pokud selžou elity, či ti tzv.vůdčí národa, pak nastává konec v takovém případě, a lidi se pak nutně začínají obracet jinam, na jiné vůdčí

            A tohle je tam imo důležité, ta štúdie Gatestone Institutu:

            „Ak bude táto vlna imigrantov pokračovať, do 10-15 rokov budú Švédi minoritou v ich vlastnej krajne. To, že v krajne prebieha výmena populácie, by malo byť jasné z triezveho úsudku.“
            => islamizace, a pak tedy i následná ztráta dřívě běžných, zaručených práv, či teda evropských práv, a to nejen pro ženy, to podotýkám,
            a
            „Konečným dôsledkom švédskej imigrácie bude ekonomický kolaps – pretože kto to všetko zaplatí? Ekonomické kolapsy, ak sa stanú, tak sa vždy dejú veľmi rýchlo.“
            – a to je ta další věc právě, zchudlé bezprávné obyvatelstvo, kdo by si něco takového mohl přát? Muslimové ty Švédy z eventuální bídy-krachu rozhodně nevytáhnou.

            A skoro se omlouvám za ty citace už, mně prostě přijde, že v tom článku se dají najít odpovědi téměř na všechno. A to Švédsko je vlastně takovým výstražným ukazováčkem či znamením pro ostatní, a Německo bude možná prubířským kamenem.
            Jinak podle mě ten sebeobranný instinkt nemá snad ani s nějakým (průběžným) válčením moc společného, a navíc, on se v každém vždycky nakonec probudí, pud sebezáchovy je silný. Jen se to nesmí stát, až už je pozdě. Pro nás pořád ještě není.

            To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Míša:
              Ospravedlňujem sa,vložil som vám do úst(klávesnice)niečo čo ste nenapísala.Každopádne,ten úpadok Švédov,kedysi postrachu Európy je tak veľký,že akékoľvek zdôvodnenie bude vždy krívať na obe nohy.Iný z dôvodov môže byť aj ten,že keď sa nejaký národ má nadštandardne dobre tak dlho ako Švédi,tak sa naučí bezhraničnej dôvere k elitám,ktoré ich viedli.No a elity sklamali a Švédi sa začali preberať do reality.Ako som napísal Boh vie čo sa s nimi stalo.Určite sa to tam nejako vyvinie,no myslím,že na tú životnú úroveň ktorú Švédi mali dlhé desaťročia,budú musieť zabudnúť.

              To se mi líbí

            • Míša napsal:

              Peter, to je v pořádku, a máte pravdu, těch zdůvodnění může být-nejspíš opravdu je, samozřejmě víc. Ano, i tohle hrálo určitě roli, že se Švédové měli nadstandardně dobře, a vidíte, tím jste mi připomněl, tohle vlastně platí i pro ty Němce, oni totiž sami Němci, míním lidi, omlouvají východní státy EU (to pod články, kde se dští na východní státy, že se brání povinným kvótám pro uprchlíky, a tedy se chovají prý sobecky, rovnou nelidsky), a dělají to slovy: „oni na tom přece nejsou hospodářsky tak dobře, jako my.“
              Když si to uvědomíme zase obráceně, jde o snahu, aby (všechny) státy nakonec zchudly, i ty nejbohatší.
              A ano, ta bezbřehá důvěra v elity se dá pak snadno pochopit, dlouho Švédy zjevně nezklamaly, vedlo se jim dobře. My máme s elitami jiné zkušenosti, novodobé i historické, tak nejsme tak důvěřiví, a spíše vždy očekáváme nějakou kulišárnu. Nakonec, když to tak vezmu, i ty naše negativní zkušenosti a ta naše nebohatost, to hospodářské zaostávání, to nám najednou taky k něčemu je, když to tak musím říct 🙂
              Na Vikingy se podívám, ale něco se mi vybavuje, nebyli Vikingové původně-původem snad dokonce Slované? Nechci tady mást, ale někde a kdysi jsem cosi o tom četla, něco se mi míhá hlavou.
              Dobrou noc 🙂

              To se mi líbí

  34. Petrpavel napsal:

    „Kerry se shodl se saudskoarabským králem na Sýrii bez Asada“
    Tak zní zpráva na liště ČT 24.
    Kreténi , co si o sobě myslí?“

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      To jsou ty pravé hodnoty západního NATOhumanismu a NATOdemokracie. Ve Washingtonu nějaká mluvící hlava hlava namazaná rozhodne, co je (momentálně) pro Sýrii nejlepší a když (momentálně) Sýrie neposlechne, budou jí sankcovat, terorizovat a bombardovat až do úplného osvobození od zločinné nezávislosti na mluvících hlavách z Washingtonu. Jménem civilizace!

      To se mi líbí

  35. oh napsal:

    OT? Jak moc zajímají Dienstbiera jr. lidská práva, když nejste zrovna uprchlík z Afriky? Nejprve je prý v šoku a pak nemá čas.
    http://www.novinky.cz/domaci/384248-autistovi-hrozi-ustavem-kdyz-se-nebude-chovat-normalne.html

    To se mi líbí

  36. peter. napsal:

    Na Ukrajine prebiehajú voľby.
    http://www.nazorobcana.sk/novinka-sprava-aktualita/politika/clanok-2603/komunalne-volby-na-ukrajine-politicky-prieskum-nizky-zaujem-volicov-bitky-strelba-fraska-a-hviezdne-vojny
    Bude zaujímavé sledovať ich hodnotenie našimi mainstreamovými médiami.Ak voľby v Bielorusku boli nimi hodnotené vždy nepriaznivo s odkazom na ich zmanipulovanie a nezodpovedajúce demokratickým štandardom,tak čo napíšu o týchto ukrajinských voľbách?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.