Zbytečná dohoda, kterou každý chtěl


PÁTEK 13.ÚNORA 2015

Musím říct, že jsem jak pobaven tak i  zděšen zcela přehnanými reakcemi většiny komentátorů toho, co bychom mohli také nazývat dohodou Minsk-2 (m2a). Zdá se, že byly zcela opuštěny analýzy a jsou nyní nahrazeny nadsázkou a hlučnými, ale prázdnými prohlášeními. Čtení některých komentářů působí, že by si jeden mohl myslet, že válka na Ukrajině nějakým způsobem skončila a že AngloSionistická Říše, podporovaná Putinem, Surkovem a anonymní, ale zlověstnou armádou ruských oligarchů, právě způsobila hrozný a závěrečný konec  Novorossijského snu.

Co se to tu děje? Se snad každý prostě zbláznil?
Zčásti je to způsobeno tím, že se dá číst cokoli, všechno i opak této dohody (více později), a také skutečností, že západní média prostě musela předložit jakékoli dohody jako triumf Západní vůle, diplomacie a sankce. To vše je naprostý nesmysl, samozřejmě, ale to je to, co se vydává v korporátních médiích. Takže pojďme vyrušit všechny hlasy a využijme naše mozky ke skutečnému myšlení.

Za prvé, chci všem  připomenout, že junta se zavázala jako zkrocená ke  každému jednotlivému bodu dohody. Každému jednotlivému. A nejsou tu absolutně žádné důvody se domnívat, že tentokrát se to změní.

Za druhé, Porošenko může slíbit všechno, co chce, ale skutečná moc v „nezávislé Ukrajině“, je v rukou Strýčka Sama a „Maidanistů“, které Sam kontroluje .

Za třetí, proč si myslíte, že Merkelová a Hollande náhle pocítili silný nutkání „poškrábat jejich diplomatická svědění“, a rozhodli se zasáhnout? Mohlo by to náhlé nutkání jednat mít něco do činění s místem zvané Debalcevo? Pokud ano, co M2A říká o Debalcevu? Přesně tak. *Nic*

Za čtvrté, dohoda jménem Ukrajiny není dokonce  podepsána Porošenkem, ale Kučmou .

Za páté, podívejte se na tuto sekci:

  1. Obnova plné kontroly nad státní hranicí Ukrajiny vládou v celé zóně konfliktu, která by měla začít v první den po místních volbách a bude dokončeno po komplexním politickým urovnáním (místní volby v některých oblastech Doněckého a Luganského regionu na základě Ukrajinského zákona a ústavní reformy ) na konci roku 2015, s výhradou odstavce 11 – po konzultaci a dohodě se zástupci jednotlivých oblastí Doněckého a Luganského regionu v rámci třístranné kontaktní skupiny.

Vidíte, co vidím já? Nevadí, že se má hranice dostat zpět pod kontrolu Kyjeva až poté, co se „něco“ stane, ale podívejte co je to „něco“ samo o sobě: ústavní reformy po konzultaci a dohodě s Novorossijskými vůdci !!!! Vážně někdo věří, že Rada se bude podílet na něčem co i jen vzdáleně vypadá jako toto?  Ljaško? Farion? Tiagnibok a Jaroš spolupracují společně s „podlidskými mandelinkami“ z Donbasu na změně ukrajinské ústavy? Samozřejmě, že ne!
Tak to pojďme shrnout. M2A byla:

1) podepsána osobou bez úřadu
2) na účet junty bez pravomocí,
3) neříká ani slovo o hlavním důvodu setkání v Minsku
4) obsahuje zjevně nemožné sekce

Jak je, že jde o tak brilantní text?

Po pravdě řečeno, zde je krátký úsek dokumentu, který neobsahuje ani jediný realistický prvek: příměří následované stažením těžkých zbraní. To je všechno. Zbytek je nesmysl. Přesvědčte se sami

# 4: místní volby pořádané juntou a Novorusy dohromady. Nesmysl

# 5: milost a amnestie. Všeobecná amnestie pro všechny válečné zločiny (včetně MH-17 a Oděsské „grilování“). . Nechutné
# 6: výměna „všech za všechny“. Kromě toho, že většina lidí v rukou junty jsou dávno mrtví.

# 7: humanitární pomoc. Prázdné prohlášení, pomoc již přichází.
# 8: výplata důchodů: junta tak jako tak nemá peníze. Nestane se.

# 9: ústavní reformy. Nestane se
# 10: Stažení všech zahraničních sil. Nesmysl:, ti, kteří tam jsou (země NATO) zůstanou ti, kteří tam nejsou (9000 ruských vojáků), nemůže „odejít“, takže s tím nelze začít.
# 11: Ústavní reforma včetně vytvoření „lidové milice „. LOL – zdá se, že to bude nový název pro Novoruské ozbrojené síly.
# 12: Volby pokud nejdříve nastane vše výše uvedené. Vzhledem k tomu, že nenastane, nebudou.
# 13: Vytvoření „pracovních skupin“. Správně. Sněte dál.
Faktem je, že to, co je asi na M2a nejzajímavější asi m2a,  co říká, ale co to neříká:
1) ani slovo o Debalcevu
2), ani slovo o tom junta skutečně sedne k jednání s úřady Novoruska
3), ani slovo o budoucím statusu Ukrajiny
4) ani slovo o ukrajinské ekonomice (která je stále ve volném pádu),
5), ani slovo o případných mírových silách (které jsou nepostradatelné k dodržení příměří)
6) Ani slovo o tom, že Novorusové nejsou „teroristé“, ale lidé hledající národní nezávislost. Porošenko přímo k nim dosud ani nemluvil,

Je možné, že tyto otázky byly ve skutečnosti diskutovány, ale že nebudou veřejnosti odhaleny. To by mohly být tajné doložky M2a. Ale je přinejmenším stejně pravděpodobné, že tyto otázky byly projednány a že žádná dohoda nebyla vůbec nalezena, a proto byly vyčleněny,
Ale pokud se nic opravdu důležité nerozhodlo, proč se všichni na této činnosti podílejí? Jednoduše: každý z toho něco má (za předpokladu, že všechny body M2A budou skutečně implementovány):

1) Novorossia :
a.) zastavení teroristických útoků na Novoruská města ze strany junty
b) uznání linie kontaktu
c) pojištění že“Voentorg“ zůstává otevřený (kontrola hranic)
d) čas mobilizovat a školit svých plánovaných 100’000 povolanců
e) uznání od všech stran (včetně Evropanů), že si zaslouží zvláštní status

2) Porošenko :
a) zjevná i symbolická podpora světových lídrů
b) zastavení Novoruského postupu
c) vágní nadějí, že bude silám junty bude umožněno opustit Debaltsevský kotel
d) peníze od Mezinárodního měnového fondu (zdaleka ne dost, ale lepší něco než nic).

3) Merkelová a Hollande :
a) iluze o významu zahraniční politiky EU
b) (pravděpodobně marná), naděje k zastavení bláznivých Američanů
c) naděje na zmírnění hospodářské války s Ruskem (Mistraly)?
4) Putin:
a) právo na kontrolu hranic, dokud nebudou provedeny ústavní reformy, jinými slovy ad aeternam .
b) uznání, že bez něj nelze nalézt žádné řešení
c) naděje na nějaké uvolnění sankcí
Všichni dostali, co chtěli, a odešli s úsměvem na tvářích. Dobré pro ně, ale nic z toho, co by opravdu konflikt vyřešilo, nebo se dokonce začalo hledat řešení .

Skutečností je, že v Minsku se vůbec nic nestalo, alespoň nic jakéhokoli významu . V Novorusko vyhrálo poslední bitvu (opět), takže přišli z pozice síly a donutili juntu, aby slíbila zastavení šíleného ostřelování, a od té doby nebyla o Debalcevu ani zmínka, zdá se mi, že silám junty bude povoleno tiše odtáhnout, pokud tam nechají své zbraně. Takže Debalcevský kotel bude řízen Novoruskem. Putin dosáhl politického uznání a alespoň naději na nerozšiřování sankcí (vzpomeňte si, že po Minsku 1 EU okamžitě uložila Rusku konkrétní sankce). Evropané dostali něco málo, hlavně nějaké dobré PR, a hodně poražený je určitě Porošenko, který budou mít velice nezáviděníhodný úkol „prodat“ M2A naprosto šílené Radě (která, mimochodem, v současné době zvažuje Zákon navržený Porošenkovou stranou, aby popírání ruské agrese proti Ukrajině byl trestný čin).

Závěr:
Stejně jako v šachové hře, je kritickým faktorem čas. M2A dává každému trochu času, ale konflikt bude pokračovat, a jediná věc, která zastaví tento konflikt bude dvojitý kolaps ukrajinské ekonomiky a ozbrojených sil, které podle mého názoru s největší pravděpodobností nastanou letos v létě. Do té doby bude konflikt více či méně zmrazený, i když uvěřím v odchod těžkých zbraňových systémů junty pouze v případě,  když to uvidím. Také – pamatujte, že je možné velmi dobře bojovat s tanky, minomety a pěchotou.

Nacistický Banderistan a Novorussia jsou dva civilizačně odlišné projekty, které nemohou a nikdy nebudou existovat společně pod jednou střechou. Ano, z taktických důvodů by mohlo být potřeba předstírat, že je to možné, ale skutečnost je taková, že to možné nebude. Jediný způsob, jak udržet Novorusko uvnitř Ukrajiny je denacifikovat ty druhé a dokud toto nebude hotové, Novorusko se nikdy na Ukrajinu nevrátí. To je tvrdý fakt, který nikdo na Západě není ochoten akceptovat. Kyjev to plně chápe, ale jejich „řešení“ je vyčistit Novorusko od Novorusů a dát tolik potřebný Lebensraum na „Ukr“ Master Race západní Ukrajiny. A to je něco, co Rusko nikdy nedovolí. Z toho vychází jen dva možné výsledky: EU to vzdá a Ukrajina se denacifikuje nebo USA zahájí totální válku proti Rusku v zoufalé snaze zabránit, tomuto dopadu.

Ještě  jsem chtěl zmínit další věc:

Z čistě vojenského hlediska stažení těžkých systémů je zcela Novoruskou výhrou . Uvědomte si, že Kyjev používá tyto systémy, aby se pokusil terorizovat Novoruskou populaci, zatímco Novorusové použili své dělostřelectvo, aby se pokusili zatlačit dělostřelectvo junty. Novorusové nikdy nepoužili dělostřelectvo k útoku, protože osvobozují svou vlastní zemi, ani nechtějí zabít své vlastní civilisty. Takže jinými slovy, pokud obě strany opravdu stáhnou své těžká děla, junta ztratí klíčovou pozici, zatímco Novorusové neztratí téměř nic.

The Saker

http://vineyardsaker.blogspot.cz/2015/02/the-useless-agreement-which-everybody.html

Příspěvek byl publikován v rubrice Saker se štítky , , , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

98 reakcí na Zbytečná dohoda, kterou každý chtěl

  1. Petrpavel napsal:

    Proč by mohla být dohoda zbytečná? (A dle mého bude zbytečná – junta Obama-Porošenko-Jaroš vždy poruší všechno.)
    Poněvadž polovina našeho národa, a v celé zblblé Evropě tomu bude nejinak, dává za pravdu tomuto štvavému degene :
    http://outsidermedia.cz/zarmutek-z-nadeje-na-mir-vede-schwarzenberg/

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      S pomocí božské křesťanské církve, vyvážené české televize a českého tisku, demokratických stran odstopkduanocssd a tupého lidu bude satan z východu zastaven.
      http://outsidermedia.cz/televize-lze-jako-kdyz-noviny-tisknou/
      Pak se podíváme a uvidíme v našich ulicích a domech a městech a evropských státech skutečného našeho nepřítele. Hádejme (se) o tom kdo to je?

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Přesto ta velká čast naroda bud neprohlédne bud že jim je to fuk,nebo ještě hůř stim dementním stařečkem souhlasí,nerad taková slova piši a snad za své internetové pusebení asi po třetí použivám…………to už není nazor jak na jiném mistě piši co si zaslouží sice nesouhlasit ale respektovat…………to je podstata že takovýto lidé si zahravají ,s dablem ,,valky———-oto víc smekám před lidmi kteří navzdory jinému pohledu na svět vtom pravolevém pohledu chapou že toto je podstata……….neotvírat vratka těmto tendencím

        To se mi líbí

  2. Strejda Olin napsal:

    Jestliže v dohodě „není ani slovo o budoucím statusu Ukrajiny“ (to je oč tu běží!), pak je to dohoda o ničem. Pokud ale na nějaký čas zastaví zabíjení, je to dohoda dobrá.
    Nedokážu si vůbec představit budoucnost UK:
    – snaha vnitřních sil a Západu o začlenění UK do EU a NATO bude pokračovat
    – nezmizí vnitřní rozpory mezi prozápadními, proruskými a nacionalistickými silami
    – otázka Krymu bude stále otevírána
    – východ a západ UK bude stát stále proti sobě
    – nikdo nebude ochoten „napumpovat“ do ekonomiky UK peníze bez politických záruk a podmínek
    – k tomu nutno přičíst „běžné“ rozpory mezi levicí a pravicí, bohatými a chudými
    PS: nevím kdo je autorem článku, ale zdá se mi poněkud zmatený.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Autora – tedy odkaz jsem doplnil. A článek se mi tak zmatený nezdál. Třeba s ohledem na Debalcevo…

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        To zdání zmatenosti možná vyvolává kvalita překladu.

        Já jsem si až nyní přečetl článek jakéhosi Haase o důvodech vystoupení z ODS. Zdá se mi brilantní, jeden z nejlepších, co jsem na toto téma četl. Správně analyzuje příčiny současného stavu na UK.
        Povšimněme si prosím, jaká byla ve 20. a 30. letech reakce evropských politických stran a států na vznikající nacismus a upevňování jeho moci v Německu, Itálii, Španělsku a Japonsku, jak se tzv. Západní demokracie stavěla k této narůstající hrozbě. Antikomunismus jim zcela zatemnil mozky. Fašismus byl pro ně výhodný, protože za svého nepřítele označoval „jen“ Židy a komunisty. Nemluvil prezident Zeman právě o tom, když vzpomenul remilitarizaci Porýní? Nebyla to rovněž tatáž reakce demokratických politických stran a států Západu na Barevné revoluce na Blízkém a Středním východě a severní Africe, které daly vzniknout radikálnímu islámskému fundamentalismu v čele s Muslimským bratrstvem a Islámským státem? Zcela analogicky se tentýž demokratický Západ zachoval k Majdanu a tak jako již mnohokrát v minulosti, naprosto nepoučen, podporuje nacionální a neonacistické síly, tentokrát na Ukrajině.
        Výsledkem jsou vždy hromady mrtvol, chaos a rozvrat, lidské neštěstí a materiální pohroma. Byla příčinou těchto strašných následků touha po svobodě, rovnosti, bratrství, spolupráci a míru většiny obyčejných občanů, nebo touha po ještě větším bohatství přebohatých, ještě větší moci velemocných? Opakovat, v čem spočívá skutečná příčina, zdá se mi čím dál tím víc marnějším.

        To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Ano, Oline,
      já jsem článek četl v době, kdy už tam autor byl uveden, nicméně ještě než jsem se dostal ke komentářům, věděl jsem přesně, co chci napsat – koukám, že to vidíme stejně – „zmatený text“ – to je to hlavní, co mě napadlo. Chrlení slov bez logické linky. Navíc nic nového, tohle ví i malé dítě, které si minský dokument přečte.
      Samozřejmě, že ten dokument je snůška nesplnitelných představ, krom toho „příměří“.
      Také je úsměvné, že ještě nikdo – ani „saker“ nepoukázal na hloupost, kterou dokument obsahuje, hloupost pro oplocence naprosto nepřijatelnou – cituji – „2. Odsun všech těžkých zbraní oběma stranami ve stejných vzdálenostech s cílem vytvořit bezpečnostní zónu širokou nejméně 50 km od sebe pro dělostřelecké systémy ráže 100 mm a více, bezpečnostní zónu širokou 70 km a raketové systémy a 140 km pro raketové systémy „Tornado-C“, „Uragan“, „Směršč“ a taktické raketové systémy „Točka“ („Točka U“):
      • Pro ukrajinské vojáky od aktuální linie dotyku;
      • Pro ozbrojené síly některých oblastí Doněckého a Luhanského regionu Ukrajiny od linie dotyku podle minského memoranda z 19.září 2014“ – konec citátu.

      Chápeš, člověče, junta má stáhnout těžké zbraně od aktuální čáry dotyku, kdežto opolčenci „od linie dotyku“ z 19.září 2014!!! K čemu by jim byly ty sovky obětí a krvavě vydobytá území potřebná pro logistické zabezpečení DLR a LLR, včetně Debalceva, když by kontrolu nad nimi dostala opět junta?
      No nic.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Hlavně to nepřestane .Proboha oni si myslej že přes Ukrajinu položí Rusko na kolena….je jim jedno že s největší pravděbonobností vlečou tento svět na pokraji propasti.Nedělám si iluze že i na straně Rusů je par šilenců ktery to budou podporovat.
        Zatím ten který má rozum je Putin…………přiznám se že po té snušce polopravd a obvinění bych ja na jeho mistě první co bych udělal zavřel kohoutky.
        Bohužel čím dal vice vyplavavá na povrch že Ukrajina v teto hře není ten pravý duvod oč zde beží………myslím že to dokonale rozebral pravě pan HASS vtom odkaze.
        Bohužel většině to je jedno nebo ještě hůř to podporují…….ti ruzní Kudlačkové ,Štětinové,Knižecí,Kalouskové ženou tento svět na pokraj propasti………..Ukrajina přesně vypovýdá jak je ošidné tyto sily pustit na světlo nikdo to pak nezastaví

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Dobrá mapka těch hranic je v tomhle článku – http://zpravy.idnes.cz/ukrajina-primeri-debalceve-ddi-/zahranicni.aspx?c=A150216_093954_zahranicni_aha#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

        A ještě k tomuhle „sakerovu“ – „Putin dosáhl politického uznání a alespoň naději na nerozšiřování sankcí (vzpomeňte si, že po Minsku 1 EU okamžitě uložila Rusku konkrétní sankce).“ – fakt?
        Nevstupuje snad dneškem v platnost nové rozšíření protiruských sankcí? Ale ano.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Víte, není nic staršího než včerejší zprávy. A tenhle článek byl napsán hned v pátek, tedy jako první reakce. Třeba ještě dříve, než se polooficiálně začalo mluvit o tom, kdo je v Debalcevu, ještě dříve, než se EU rozhodla ty sankce pustit, ještě dříve, než se ozvali američtí idioti. Jako první reakce na prázdné kecy mnoha komentátorů a politiků.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Bavore,
            jakkoliv vím, že tam nepůjdete číst, tak zdaleka nejlepší analýzy Minska II jsou od soboty každý den na jednom nejmenovaném webu, jejichž autorem je jistý – nikdo z nás ho jistě nezná – „vlk“. Zatím jsou ty články tři, (přečetl jsem si je právě teď), zítra přibude další.
            Kde se na ně hrabou různí „analytikové“, mediální „odborníci“, vojenští a političtí „experti“ a jiní tlučhubové s „mířidly svých slov“ vyhnutými falší a farizejstvím. Ještě přidám své třetí oblíbené „f“ – filcky.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Rád si to tam taky přečtu, ale soudíc podle mých zkušeností s tímto blogerem jsem přesvědčen, že kdyby došlo na lámání chleba a přišlo referendum (jako že nepřijde i kdyby se válčilo!) o vstupu ČR do války s Ruskem bude první kdo bude volat do zbraně. Analytické schopnosti je jedna věc, jeho politický světonázor věc druhá – podstatná. Je to můj pohled a nikomu ho nevnucuji 🙂 .

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Petřepavle,
              věřím, že se absolutně mýlíte. Ukrajinské události jsou na Kose pojednány rozhodně nejlíp ze všech větších webů, a způsob, jak o nich autor publikuje, stěží může svědčit pro váš názor. A nejen o Ukrajině.
              Ale pravda, člověk nikdy nemá říkat „nikdy“.

              To se mi líbí

            • moskyt. napsal:

              Minsk-2 je Trh marnosti, který má dvě protichůdné konstanty. Přerušení palby (příměří), které může zajistit, že přestanou umírat civilisté. A druhou konstantou je Debalcevský kotel. To je mina založená pod touto smlouvou, ať již záměrně nebo z neznalosti situace.
              Lex dal odkaz na mapu, já dám odkaz na jiné mapy, které jsou podrobnější. z 27. 1. http://voicesevas.cdnvideo.ru/img/5ba688d604f5c538148f4a38bd1f08ba.jpg a z 15. 2 http://voicesevas.cdnvideo.ru/img/122b98b5de6cc70a4877ab6b77dac839.jpg DNR prohlásilo, že nechá ukr. armádu odejít beze zbraní a techniky. Problém je, že ukr. armáda se tam urputně brání z jednoho evidentního důvodu. Debalcevo je důležitý železniční uzel. A potom existují ještě dohady. Že tam umístilo něco co se nesmí opolčencům dostat do rukou, že je tam velké množství zahraničních žoldáků, kteří se chovají naprosto nevibíravě k civilnímu obyvatelstvu a na které se nevtahují žádné válečné konvence.
              Vše ostatní ve smlouvě je jen nejedlá omáčka.

              To se mi líbí

            • moskyt. napsal:

              Půjdu znovu do školy, pochopitelně „nevybíravě“. Kdybych byl dáma, tak si jen povzdychnu „Bože, jak hluboko jsem klesla. 😉

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Moskyte, jsem toho názoru, že celá ta šaráda v Minsku je jen a jen kvůli tomu, aby se ofiko neprovalilo do světa, že v „kotli“ operuje NATO. Proto příměří a výměna zajatců. Jak se tato nepříjemnost zaretušuje, boje budou pokračovat. Úloha nemá řešení. A to už jenom proto, že by se US „investorům“ jaksi nevrátily finance do této podpory banderovské demokracie vložené.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Lex, já neznám jeho starší blogerskou historii, znám jen tu novou. Tam je to (pro mě, podotýkám) jasné : on hezky kritizuje, tehdy Topolánka a ODS, pak ČSSD, teď Ukrajinsko-americký majdan, a pak se ukáže, že tehdy volil Topolánka a ODS, pak ČSSD (ta jeho akce s agitací pro volbu jeho kamaráda zez Plzně je snad všeobecně známá), teď?
              To ale neznamená, že ty jeho kritické postřehy se, i mě, dobře nečtou, jen člověk nesmí vědět … pak je raděj nečte vůbec, jako se snažím já.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Vypadlo mi tam „i“, mělo být oslovení Lexi…
              Takže pro jistotu : píši o vlkovi, ne Lexovi.

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Zde se přikláním k názoru Rosťi.
              Tak urputný boj jako předvádí obklíčená skupina v Debalcevu opravdu nechápu.
              a) Pokud tam jsou nějaké pěchotní zbraně, tak to nestojí za to umírat (protože profík bojuje za 8 – 12 000 $ ) a na letišti se již dávno našli a nic se nedělo.
              b) Pokud jsou tam tak ty 2 – 3 00 profesionálů, tak ty se mezi těmi 5 000 ukrajinci bezpochyby ztratí jako nic.
              Tak proč se nyní svádí boje do posledního muže s intenzitou mnohem vyšší než na Letišti když „vlastně o nic nejde“.
              http://czech.ruvr.ru/news/2015_02_16/Kyjev-odmitl-stahnout-ozbrojene-sily-z-Debalceva-0906/
              A z Debalceva smí být vytyčen zelený koridor pro civilní obyvatelstvo pouze na území ovládané ukrajinskou armádou, navrhovaný koridor pro civilní obyvatelstvo na území DNR a LLR byl striktně odmítnut.
              Snad jediná možnost je, že profíci dostanou zaplaceno 2 – 3 násobek, nebo je tam těch profíků oproti ukrajincům poněkud více než obvykle.
              Nebo ale to asi ne ……
              To nejdůležitější je, že se „Ukrajinci“ v Debalcevském kotli rvou s takovým nasazením, že jim separatisté jejich odhodlání mohou pouze závidět.

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Přes všechny možné (i nemožné) výhrady k nejmenovanému blogerovi se připojuji k Lexovi. Fakt dělá celou tu svoji „informační kampaň“ včetně analýz dobře – lépe než kdokoliv jiný široko daleko. Klobouk před ním dolů! Komu čest, tomu čest. Nenechte se , Petřepavle, zaslepit nějakými světonázory a ideologií – ty s tím nemají nic společného

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Hudče, mě nezajímají dišputace pro dišputace, ani ty jeho sáhodlouhé výklady, čtu-li je, nečtu celé. Mě zajímá výsledek, konečný efekt. Z MÉHO pohledu je záporný. Chápu, že každý to může vidět jinak.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              A to jsem ještě zapomněl na jeho antizemanovskou kampaň a jak teď naposledy utnul diskusi když se začaly ozývat hlasy proti jeho kamarádovi, myslím nějakému Jankovi Černíkovi, který se nehorázným způsobem pustil do Ruska a do Putina… aby ho prý chránil. Vzpomeňte na jeho ochranu Šauerové, Hladise, Alexe před „komouši“.
              Opakuji znovu : komu se líbí tento způsob kapitalismu, může s ním souhlasit. Já ne.

              To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Pěkné, a vsadím se, že by se našlo nejméně sto, spíš tisíce, podobných stejně hospodařících spolků aktivistů, neziskovek, sdružení, organizací atp. mezi námi bílými. Jenom u nás na Jižním Městě takových městskou částí založených akciovek funguje na jejím a z jejího majetku několik.
      Když to systém umožní a dokonce podporuje, byli by hloupí kdyby to nevyužili – tmaví i bílí. Bílí podvodníci ho tvoří pro tmavé a bílé podvodníky. Kde je větší vina?

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Kikáni se vyznají. Už vidím, jak ty prachy budou vracet. Kdyby Fortuna vypsala kurs, vsadil bych tak litr. Jistota desetinásobku jak vyšitá, Viktor by čuměl.

      To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Jak zde již zaznělo, domnívat se, že naše veřejnoprávní média a média našich oligarchů, kde obě formy vlastně tvoří nástroj právě nastupující České oligarchie.A proto domnívat se, že nevytvořily bezpečný prostor pro válečný konflikt je mylné.
    V Česku již nyní bezproblémově funguje dynamická fikce, že nebýt EU tak naše veřejnoprávní média budou generovat pravdu a nic než pravdu.
    Bohužel tomu tak není ani náhodou, pouze je bohužel vice viditelné (díky někdy až příliš krkolomně deformované ukrajinské reality), jak soukromá média a to nejen našich oligarchů řídí ta veřejnoprávní.
    Podstata samotné fiktivní reality zůstala stejná, stále slouží k tomu samému aby mohla naše oligarchie vládnout České veřejnosti bez fyzického donucování.
    Pomalým vařením žáby bylo viditelně dosaženo toho, že Češi mohou pouze fascinovaně zírat, ale do masmediálního dění se přimíchat, či jej jakkoli ovlivňovat nesmí.
    Proto také ona výroba souhlasu dospěla již tak daleko, že podle sice zcela zfalšovaného průzkumu jakým bezpochyby STEM je, se do války za naše, ukrajinské a další oligarchy hodlá zapojit více jak 60 % Čechů do 35 let.
    Z daného jasně vyplývá, že kdyby proběhla mobilizace ne na Ukrajině ale u nás v Česku tak bychom Porošenkem stanovené limity odvedenců splnili více jak 2x.
    Proto je možné předložit ono posilování schopnosti přijímat na českém území ozbrojené síly spojenců.
    Zde pouze výrok ministra Stropnického, že u nás základny k „pobytu cizích vojsk na našem území“ nepřicházejí v úvahu použitý pouze jako příslušná mlha, pro hladké dodávky zimní výstroje a zbraní spřátelené ukrajinské armádě.
    Jinak naše vláda již otevřeně počítá s ‚bratrskou pomocí‘ Washingtonu o ‚dočasném umístění‘ jeho armád u nás.
    Proto také názor našich vládních politiků a vybraných komentátorů je představován tak jako by se nemohli dočkat, kdy se rozhoří pořádná válka, ve které bychom nestáli nedej bože bokem.
    Protože již samotná beztrestná (ze strany většiny Čechů průchozí ) verze zapojení se České armády v přímých bojích proti Ukrajinským separatistům (proti DNR a LLR) je naprosté totální vítězství masmediální manipulace nad Českým občanem.

    To se mi líbí

    • J.Jaray napsal:

      60% do 35ti let je dost málo, nedávno jsem viděl jiný průzkum a tam bylo 72% (do 35ti let). Ani tohle číslo mi nepřišlo nijak slavné, ale co by člověk taky čekal od národa kolaborantů. Já se jen nestačím divit, kolik potenciálních zrádců se zde ještě vyskytuje. Vidím to na mnoha diskusích a začínají se tím zapevelovat už i slušné portály jako je iDnes a MF. Myslím, že na lidi s opozičními názory by se měla vést nějaká sledovací služba nebo tak nějak, protože v době války představují potenciálně velké riziko.

      Prosím, uvědomte si, že stojíte na špatné straně! Uvědomte si, co všechno pro vás Amerika udělala a jakou historickou roli v životě druhu Homo sapiens její elity představují. Nechci vypadat pateticky, ale tyto elity jsou skutečnou esencí intelektu, humanismu a elegance, jaká se kdy na naší planetě zrodila. Za její ideály se vyplatí i zemřít a mnoho lidí tak s radostí učinilo, jenže vy, kteří byste měli být mnohem vděčnější, nestydíte se veřejně projevit nesouhlas, či dokonce zlou vůli. Vy nevidíte, jaké riziko hrozí světu? Nevidíte, jak se na východě znovu začíná rozrůstat ten obludný rakovinový nádor složený ze zdegenerovaných individuí, jež se zdráhám nazývat lidmi? Ani v Česku to s genofondem není slavné, ale přece jen degenerace nepostihla 100% populace. Navíc je připraven projekt regenerace genofondu z řad imigrantů, k čemuž, doufám, dojde co nejdříve.

      Předpokládám, že vy, zde diskutující, jste převážně důchodového věku, vyčpělí pamětníci schůzí obvodních stranických výborů, ale mezi mládeží je naštěstí rusofilních zbabělců dost málo. Sám se již 10 let podílím na její osvětě, aby mladí pochopili, kde je jejich místo a kde je pravda a nutno říci, že mám skutečně úspěch. Tak je naděje, že jednou se budeme podílet na definitivní porážce té zvrácené ochlokracie, která už několik století na území dnes nazývaném „Ruská federace“ ohrožuje ostatní svět. Nejlépe do posledního chromozomu. Tato jinak krásná a velice bohatá země by mohla být rájem na zemi, pokud by byla osídlena jinými obyvately, kterých jsou na naší planetě miliardy. Toto je ovšem možné pouze pod vedením osvíceného a jediného lídra, Spojených Států Amerických, který bude absolutním hegemonem v novém světovém řádu. Nechme zloby a připojme se k jejich dílu!

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        V genech národů se dá leccos najít. USA založili převážně vyvrhelové, zloději a vrazi, kteří bez skrupulí téměř vyhubili původní obyvatele kontinentu. Stejně se chovají po celém světě. Dobývat a obsazovat území jim v genech zůstalo. Děkuji, nechci.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Napsal jste to Bavore přesně, ale nevím jestli má smysl oponovat cvokovi.
          Pozor, aby v(n)ám to sem nepřišel rozstřílet. Nechci být Charlie.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Bacha. To slovo zní: „Ironie“, případně „sarkasmus“. Abyste neměl J.Jaraye za blba, kterým, zdá se, není.

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Je to tvrdý humor, který každému nesedí. Ale to na věci nic nemění. V současnosti se to hodně rozmohlo. Nějací Baltové točí retro videa, jak si Židé v plynových komorách hrají s pumlíčem než na ně přijde řada. Hlavně, že je veselo!

              To se mi líbí

        • est napsal:

          To ale fakt děláte chybu. Vždyť je to tak zjevné kdo je škůdce.
          Zde stručné pojednání o té esenci intelektu a humanismu, za jejíž ideály je třeba zemřít bez váhání.

          http://orgo-net.blogspot.cz/2015/02/katastroficky-kapitalismus-vyderacsky.html

          To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Souhlasím s vámi J.Jarayi!
        Sám vidím to nadšení mladých, ale i lidí středního věku, a kterak jim chybí vojenské nasazení. Sleduji to každoročně v našem statutárním městysi, když zde probíhají oslavy osvobození americkou armádou, zvané Slavnosti svobody.
        Ach jak nadšeně se mladí a středněvěcí oblékají do uniforem, vyzbrojí se dřevěnými flintami a plastovými granáty a s planoucím zrakem znovu a znovu každý rok osvobozují naše město! A snesou i nepohodlí počasí ve svých otevřených jeepech, mnozí zde i pod stanem spí. Praví dědicové neohrožených bojovníků!
        Pravda, většinou vystřelili maximálně ze vzduchovky a dělostřeleckou palbu většinou zažili jen v biografu, kde také správně poznali, že v boji umírají zásadně jen ti druzí. Hrdinové nikdy!
        Jistě se již těší na skutečný boj, v němž budou hrdinně odolávat palbě gradů i houfnic 152/155 mm. Hrdě zlikvidují bazookou (jak to viděli nedávno v Bitvě v Ardenách v TV) nepřátelský tank a po konečném vítězství nad nepřítelem zase projedou v průvodu naším městem.
        Že musí na vojně poslouchat i toho přiblblého desátníka, který má jen pět obecných? Že musí plnit rozkazy? Že se musí dělat i to, co se vám ale ani trochu nelíbí? Že se třeba není kde umýt a že vojna vůbec dost smrdí (o válce asi ani nemluvě)?
        To jsou jen kecy bolševiků a rusofilů. Na mojí střílečce v počítači to přece tak není….

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Přesně.
        Musíme napravit špatnou pověst našich dědů, kteří – jako skoro jediní z evropských národů – nebili židobolševika a nezúčastnili se boje za civilizaci a kulturu na Východě, třeba v řadách těch nejlepších: národních praporů Waffen-SS. Žádný český prapor, jaká ostuda !

        Ale již dlouho trénuji střelbu a přežití, a na východní frontu a ty útrapy se vyloženě těším.
        Až bude minus 50°C, kvéry budou zamrzat a otužilí mongoloidní podlidé v námořnických tričkách s krátkým rukávem nám budou párat břicha bajonety. Jak romantické !
        Vypálit pár tisíc měst a vesnic, vystřílet pár „vedlejší škodné“ a vůbec, přinést na Východ trochu té evropské civilizovanosti a kultury.

        To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        ja som az teraz precital,cely clanok,myslim,ked beru do US marines corps,to taky bullshit nedrista serzant,ktory lakuje mladu holotu,toto moze napisat len vymastena palice,mali sme u army barz dobrych politickych nacelnikov,ale ten tu,prebije vsetkych,ty sa panacku podielas na osvete?ty tu vyzyvas do zabijania druhej holoty,ja zijem v tej riti a drviva vatsina tej holoty,aspon co ja poznam,keby si to precitala,by ta poslala na liecenie,ja nie som nijaky liberal,ale ty budes napevno od sion brothers,toto kaze talmud o druhej holote,toto na vlas hlasa rabi jude holote v palestine v synagoge,jak sa maju fanatici,zachovovat k tej hadrackej holote,ty tu neoslovuj stare pasty takymy hovnamy,mlady to ta mozno pocuva,ale serie na teba,bo nevie,ani zapalku zapalit,a nie toboz kure hlavu odrubat.
        PS: bavore fifth u mna cena slobodne sa vyjadrit je na prvom mieste,ale,kto jasne vyzyva do zabijania a je mi jedno koho na blude jeho myslienky o vahe hovna,taky odchod medzi hovna,nech pan kona svoju povinnost,,bo otvorene popudzovat do zabijania,to ja by si nedovolil ani k tym chazarom,co ich nemozem ani citit,bo sanujem zivot kazdeho,sanujem honorveho a nie hnidu jak ten,co sa tu slizka po krvy druhych,nenavidim na smrt mazanie,ale takeho treba zmazat v zarodku,jak furt pisem ja by nemal by problem zabit,ale na popud takeho,co tu pise,to by lezal prvy,aby druhy mohli spokojne zit.

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Jo, čobolíku, jak vidím, tak máme ty „receptory na ironii“ nastaveny podobně.
          A nejen na ironii. 🙂 !

          To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        To je ironie že? Jinak nevěřím, že by někdo toto mohl napsat vážně :D.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Přesně tak jsem to pochopil i já – a Lex mě za to „sprdnul“ 🙂

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Ale no tak, kamaráde Hudče!
            Nemůžete nevědět, že „sprdunk“ od vyšší šarže vypadá jinak, než přirovnání se šlápnutím do toho, co na chodníku zanechal čísi pejsek, jak jsem napsal já.
            Jen jsem se pokusil se oproti vám nedomnívat, že jde o ironii s tím, že jsem předložil cos z další diskusní „tvorby“ té osoby, která se už nedávno i zde, u Bavora, představila jinými svými hovězinami.
            Ale jak před chvilkou Bavorovi, i pro vás připouštím, že jde o nějaký nový, vyšší level ironie, a že se mýlím já.
            Mýliti se je lidské (Errare humanum est – to jsem si vyhledal na latinských rčeních, z hlavy to neznám, tak „dobrý“ nejsem, jen o tom vím).
            🙂 !
            L.

            To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Však mezi námi není nijaký rozpor. Já ten původní Jarayův text bral jako ironii, vy jste odhalil, že to asi myslí vážně. Z toho lze vyvozovat jen to, že moje naivita je stále ještě bezbřehá, neb něco tak pitomého brát jako realitu jsem na první náraz nedokázal. Jako ironie to naopak vypadalo velmi uvěřitelně – skoro jako bych to s velkou nadsázkou napsal sám. Nebo Cech…
              Inu – mám se ještě co učit.
              A to je tak vše….

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Kamaráde Hudče,
              vaše „ironie“ je nádherná, ba půvabná, stejně tak Kchodlova.
              U Cecha mi chvilku trvalo, než jsem pochopil, že není „pako“, že je to jeho způsob sarkasmu (možná, že někteří na to nepřišli dosud, každopádně to měl zpočátku těžké a kopl si do něj kdokoliv).
              U Jaraye nemůže jít o „ironii“ v žádném případě. A i kdyby to něco jako quasiironie být měla (jakože – jak jsem snad dokázal – není), tak by neměla mít její publikace mezi slušnými lidmi místo. On totiž takový autor, kdyby přišlo na „lámání chleba“ by vždycky mohl říct – „To nebyla ironie, myslel jsem to vážně.“. A nikdo by mu nedokázal opak.
              I já proto zastávám názor, jak ho tu vyslovil čobolda, že takový hnůj by se měl mazat.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Ironie = úmyslné a průhledné vyjádření protikladem

              To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            hudacku jak vyberovy strelec marksman,vies naisto rozoznat,kedy sa striela do terca,alebo do teba aj jedno aj druhe sa moze nazyvat terc,ale v jednom aj v druhom kurevsky rozdiel,tak isto je to s ironiou,ktoru pouziva ten vysinuty ironik.

            To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          Ono to je tak blbý že jako ironie to brát nejde, — ale má zkušenost mi říká že výskyt seperblbce který to tak myslí vážně nejde absolutně vyloučit.

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Špatný článek.
        Já vidím dvě varianty.
        Buď si autor dělá kozy, nebo
        je to skutečné a autor je Američan.
        A jelikož je to Američan, tak si samozřejmě myslí, že všichni uvažují jako Američané a slyší na bombastické proslovy. Však v USA připomínají svobodné volby spíše koncert metalové kapely, či náboženské oddání se příslušnému prorokovi, či rovnou bohu samotnému.
        V každém případě jako Čech odvažuji se shrnout výsledek obecným českým mozkem.
        Článek pobavil-ale neoslovil.

        To se mi líbí

  4. jaa napsal:

    Já bych to řešila poměrně jednoduše. Stejně k tomu Minsku II. došlo, protože se zjistilo že v kotli jsou kromě ukrošů i usáci-Natáci a další verbež.. Tož vyřešit to po poválečnu. Všech těch 6000 do řetezů. dát jim lopaty aby začali opravovat to co předtím rozbili . A že je toho na Novorosii dost a dost. Koneckonců jakpak to dělají amíci se zločinci. v řetězech stavěj a opravujeou silnice a další těžké práce a pod flintama aby byl útěk nemožný…. Nepouštět, hezky zaměstnat ať mjakaj….

    To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    „Na tuto informaci jsme se už několikrát ptali lidí z NATO a byla spolehlivě vyvrácena ……. “
    🙂 , 🙂 , 🙂 !
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Komunisticka-propaganda-setrela-pravice-Ransdorfovo-tvrzeni-o-vojacich-NATO-na-Ukrajine-Lidovec-navic-mluvil-s-Rusy-A-362228

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Tato Ransdorfova „propaganda“ kolovala po internetu už v sobotu. Jen bez uvedení autora. Že to NATO popřelo je skutečný „argument“. Jaké že se to dodnes v Iráku hledají ZHN, o kterých prezident USA do objektivů kamer tvrdil, že má zaručené informace o tom, že tam jsou?

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Nevěřím ničemu, co nebylo oficiálně popřeno. 🙂

        A strejdo Oline, prezident USA nepochybně měl zaručené informace o ZHN v Iráku. Dodavatel (i v USA) musí mít uvěřitelné kopie dodacích listů a faktur, jinak by se berňák moc zlobil.. a určitě nedokázal uvěřit, že by tyran a despota dokázal to, co nedokáže nejrozvinutější demokracie světa – zbavit se zakázaných zbraní 🙂

        To se mi líbí

  6. Lex napsal:

    Příteli Hudče 19.32,
    docela bych vám přál, abyste měl pravdu, ale obávám se, že jste šlápl od h…a.
    Ta – podle vás – „ironie“ – zní i takto

    Profil používateľa
    Osobné údaje
    Karma 5
    Alias J.Jaray
    Ostatné údaje
    Počet reakcií 126
    Posledný príspevok 09.07.2014 7:00
    Naposledy prihlásený 20.09.2014 17:47
    Dátum registrácie 02.02.2014 14:29
    Ďalšie možnosti
    Príspevky používateľa Tri najnovšie diskusné príspevky

    Snowden je zradca.

    Ten nebojuje za nikoho. Odporný podrazák, ktorý Ameriku vystavil riziku a snažil sa proti nej poštvať celý svet. Amerika teraz v boji proti nepriateľovi č.1 potrebuje práve naopak čo najväčšiu podporu. Mali by naňho vyslať nájomného vraha, aby to s ním čím skôr skoncoval. Ale jedno ma teší, končil v Rusku. Už to samo o sebe je dostatočným trestom, nemusí byť ani v base, ale len čo udrú ďaľšie sankcie a nasledne sa rozhorí občianska vojna, tak ***** pochopí, koho zradil. Hnusia sa mi takíto ľudia. Tu vo východnej Európe by ľudia za Ameriku položili život a toto ***** zdrhne aj s materiálmi NSA k zločinom a vojnovým štváčom. Ten kto ho podporuje, je zradcom tiež.

    Diskusia k článku: Snowden odmietol vypočutie z Moskvy prostredníctvom videomosta
    09.07.2014 7:00
    do ruského lietadla

    by som nesadol ani zadarmo. Suverénne najvyšší pomer štart/pristátie medzi krajinami, do niektorých krajín majú zakázaný vstup pre zlú disciplínu, technický stav a nedostatočné schopnosti. Ruské aerolinky sú najhoršími na svete, prekonávajú už aj africké štáty, a to hovorím o Aeroflotu. Tie regionálne sú ešte horšie, napokon výsledok sme videli v Jaroslavli. Vôbec ma neprekvapuje, že sa ruské lietadlo dostalo do kolíznej situácie, ktorá sa v Barcelóne ani inde v Európe ešte nestala. Ako zvyčajne, nerozumeli alebo ignorovali príkazy z veže. Ale u nich nič nové.

    Diskusia k článku: Ruský boeing sa vyhol v Barcelone argentínskemu airbusu
    08.07.2014 6:00
    môj milý,

    prečítajte si diskuzie na iných portáloch, to by ste sa asi osypal. Toto nie je žiadny rasismus ani podnecovanie k násiliu, to je jednoducho realita. Ja predsa nepíšem o Afričanoch, Rómoch alebo homosexuáloch. Píšem o najväčších nepriateľoch ľudstva, mokvajúcom vrede, ktorý sa vždy rozbují. Obyvateľstvo planéty už ich má dosť. Neprávom okupujú Sibír, krvavým pučom anektovali Krym všetkým pred očami, zničili Čečnu a úplne vyhladili pôvodné obyvateľstvo, momentálne rozpútali vojnu vo východnej Ukrajine a v Sýrii, zničili Irak, starobylú Mezopotámiu, pozrite, ako to vyzerá v Lýbii…. to len za posledné tri roky. Navyše chceli podkopať ekonomický systém, čo by svet priviedlo k tretej svetovej vojne. A ja som ten zlý? Rusko bolo oficiálne vyhlásené za nepriateľa c.1, pripravuje sa proti nemu vojna a vy tu trepete niečo o nenávisti. Skúste sa pozrieť na ukrajinské, estónske, poľské diskuzie, to je iná káva, tí už majú zbalenú plnú polnú. A verte, dojde aj na vás. Ostblok musí za Ameriku zabojovať, aj keby to malo byť likvidačné, pretože im to dlhujeme.“
    Diskusia k článku: Na Ukrajine vybuchol plynovod, dodávky do Únie to neovplyvní
    18.06.2014 20:49″
    Čítajte viac: http://www.sme.sk/user_profile.php?id_user=318453#ixzz3Rw7qa9DK

    No, a tak nějak s ironií! To vám, člověku prohnanému medii, nestojí ani za pár kliků?
    S úctou
    L.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ale vůči blbům je ironie to nejlepší. Oni sami to nechápou a okolí se baví. Myslím, že jej Godot vystihl naprosto přesně. A s přirozený nadhledem.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Bavore,
        jakou máte představu o „ironii“? A co myslí Hudec tou svojí?
        Asi se proklatě lišíme.
        Tupost a ironie podle mne není totéž.
        Ale jistě, třeba se mýlím já a vy i ten exot máte pravdu. Ale s tou já nechci mít nic společného.
        Už jsem tu odkaz na něho dával před časem.
        Jak vidím, marně.
        L.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Asi se opravdu lišíme v pojetí ironie. Že blbec je blbcem tu nikdo nepopírá. Jen prostě reagujeme jinak. Máme z něj srandu. Tedy něco, čemu on rozumět nebude. Mrzí mne, že ani vy.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Bavore,
            přečtěte si níže i Hudce.
            Obávám se, že jste absolutně mimo čas, prostor i realitu.
            Kéž jen tentokrát. Opravdu se lišíme v pojetí „ironie“.
            Čemu on nebude rozumět, vím. Čemu vy ne, to nevím, ani si netroufám hádat.,
            Jen tipuju.
            Tak si toho užívejte.
            L.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Tak teď jsem smysl vašich slov nepochopil vůbec. Na blbovi se shodujeme. Tak v čem je rozdíl?

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Bavore,
              podle mne je mezi námi (a původně i Hudcem) rozdíl v tom, že Vy umíte považovat ty zhovadilosti vypadávající z J.Jaray-ovy klávesnice za „ironii“, a já jen a jen za zhovadilost. O kteréžto jsem na Vašich stránkách už podruhé u něho předložil důkaz jeho „profilem“ na SME.sk.
              Ale opět připouštím – třeba se pletu já a ve skutečnosti je to nějaký nový, vyšší level „ironie“, na který já dosud mentálně nestačím.
              Nicméně, kašleme na Jaraye!

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Lexi
                zřejmě jste přehlédl moji první reakci na toho blba, tam se o ironii nikde nepsalo. Kromě toho, já za ironii považoval až Godotovu reakci. Takže jste mne opravdu špatně pochopil.

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Ano, kašleme na Jaraye!
              A nezapomeňme, že takových mezi námi žije mnoho … znát kolik, možná bychom se divili.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Celé nepochopení, Bavore, vzniklo z toho, že Vám uniklo, že můj koment k Hudcovi se týká jeho PRVNÍHO vstupu k Jarayovi, a že jsem to v tom komentu také zřetelně napsal – cituji – „Příteli Hudče 19.32,…..“- konec citátu.
              Jinými slovy, Hudec považoval koment Jaraye za „ironii“, tak to také prezentoval, a já jsem zastával názor, že o ironii nejde, že to ten exot zřejmě myslí vážně, a doložil jsem to jeho komenty ze sme.sk (jako už dříve jednou u jiného článku).
              Že Hudcova odpověď Jarayovi (a další, třeba Kchodlova) byla skutečně ironií, to mi, i při mých poněkud zastřených horizontech chápání, bylo také jasné – ale ne o tom byla z mé strany řeč.
              Hlavně, že se to vysvětlilo.

              To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Třeba máte pravdu, co já vím? Mě to přišlo jak cimrmani…. 🙂
      Takže kouzlo nechtěného. Ani mě nenapadlo, že by takové hovadiny mohl někdo myslet vážně, to mám někde za pátým obzorem.
      Ale to co jsem mu odpověděl, prosím, vážně neberte 🙂
      P.S.: A ne, to mi za žádné kliky nestojí, čert ho vem.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Jo Hudče, ono opradvu asi záleží na tom ,jak je kdo zasažen Cimrmanštinou… Já jsem nikdy nechápala a dod,es nechápu to nadšení. Víte i ironie má několik kvalit jako všechno a mně vždycky připomínali čtvrtou cenovou. Nebýt totáče neměli by šanci, což vlastně potvrzuje jejich ?kvalitu?

        To se mi líbí

  7. kchodl napsal:

    Smyslem dohody je uvolnění Debalcevského kolte (požadavek Ukrošů a Západu), a také to, že bez války se Ukrošsko rozloží samo (požadavek Ruska a povstalců). Brzy bude výročí Majdanu a je otázka, kolik současných zločinců z junty to přežije.

    Ale válka bude bezpochyby pokračovat – i pokud si dají na zbytek zimy oraz, dozbrojí a jak začne teplo, tak se do toho náckové zase pustí. Jsou odsouzeni k nezdaru – kanonenfutr se už zpečuje (z poslední vlny mobilizace nastoupilo 3-4% dobrovolně, dohromady sehnali místo 50 tisíc branců stěží 10 tisíc), peníze dojdou, praví Ukrajinci dojdou. Pojede to až do hořkého konce, dokud naci režim nepadne. Musí to vyhnít až do dna.

    Nejzábavnější je otázka zbraní ze Západu. Obama jim nakonec jistě něco pošle, protože je to skvělý kšeft pro zbrojaře – a když je vyhnali z Iráku, Jemenu, Lybie, Egypta, Afghoše, … tak to holt bude muset jít na Ukrošsko. Zatím Amíci dodávali zbraně jen přes třetí strany a jednalo se o sklady bývalých zemí Varšavské smlouvy, teď se konečně uplatní američtí zbrojaři.

    Ale je to legrace: USA má přes 8 tisíc tanků Ambrams, Německo přes 1000 Leopardů, žabožrouti mají asi 400 Leclerků, Britové asi tisíc Challangerů, to je tak vše. I kdyby se něčeho vzdali – tak jeden západní tank stojí přes 6 milionů dolarů, ale jen náplň munice (cirka 50 nábojů) vyjde taky na mega. Takže provoz to má poněkud dražší. Přetěžké západní tanky nejsou vhodné na ruské bojiště – díky podmínkám jsou tam provozuschopné jen pár měsíců v roce, navíc mosty a komunikace jsou právě z těchto důvodů v bývalém Sojůzu dimenzované jen na 50 tun, ne na 70 tun (s návěsem 100 tun). Při dnešních protitankových zbraních stačí na Abrams stejně jako na ruské Téčko jedna neřízená ruční raketka za 1000 dolarů, třeba s kumulativně-termobarickou hlavicí – a tank za 6 mega hoří stejně dobře jako tank za půlmego. A bude to velmi špatné pro reklamu, až zákazníci uvidí, že zázračný nezranitelný Abrams není až tak nezranitelný a už vůbec ne zázračný.

    Nechápu, co chtějí dosáhnout těmi protitankovými raketami Javelin, co o nich pořád melou. Je to sice moc pěkná vecička (měl jsem to v ruce, a jeden kolega na to počešťoval interface), ale má to podstatnou chybku – dosah jen 2 km. Což je pro dnešní bojiště hrubě málo, hlavně na Ukrajině, kde je rovina, je tam plno maníků s termovizory a dalekonosnými snajperkami (a hlavně minomety). Možná tak do města to bude fajn, ale tam je to zase příliš drahé – do 200-300 m udělá úplně stejnou službu 20-100x levnější obyčejná neřízená pancéřovka.

    Kromě toho je to pověstné nošení dříví do lesa (nebo sov do Athén), Ukrošsko i Rusko je protitankovými raketami všech typů – i vyspělejších než Javelin – doslova promořeno.

    Kšeft je holt kšeft. Když takový náboj do Abramse stojí 25 tisíc baků (u nás se dělají stejné náboje asi 10x levněji) a Javelin přes 120 tisíc baků (také minimálně 10x předražené), tak se dolárky politikům i výrobcům sypou – jen se musí dohodnout nějaká prima malá válka, kde chcípe někdo jiný.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Kchodle,
      chvilku jsem koukal na ČT 24, na Mamlase, opravuji, „Karase“. Předhodili mu tam Ransdorfa a počty cizáku v kotli u Debalceva, ty počty, které tu už přetřásáme snad dva dny. A Mamlas, opravuji, Karas, jen mektal, že cizinci bojují na obou stranách, že nikdo nemůže vědět, kolik jich kde je. Tak začínám věřit těm počtům, kterým jsem dosud nevěřil.
      A začínám věřit i tomu, že důvodem MINSK 2 byl právě ten kotel okolo Debalceva.
      Aby nevyšlo najevo, jak na tom „braťjaveďsaony“ z NATO připrděli potajnu bojovat za břidličná naftová pole v Donbasu.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Tak nějak to bude. Důvodem spěchu Merkelové a Hollanda budou právě tyhle jednotky ze zemí NATO, obklíčené v Debalcevském kotli. Povstalci už prý zajali asi 200 lidí, z nich je 90% ze Západu. A ještě kolem 2000 jich tam je.

        Původně byl ten výčnělek u Debalceva kvůli blokování železnice mezi DNR a LNR – a také je to směr ke troskám MH17, které chtěli dobýt a zničit – proto se tak dlouho váhalo s odvozem, pořád byla šance, že se tam Ukroši dostanou a důkazy zlikvidují.

        Plány nevycházejí, jak je vidět. Z těžby plynu do americké kapsy nic nebude.

        Dnes Porošenkův poskok označil za viníky občanské války Jaceňuka a Turčinova.
        Takže už brzy vypukne pravá domácí zabíjačka. Porošenko už poslal rodinu pryč.

        Ukrajina bude asi jediná země, kde běží dvě občanské války naráz – jedna na Dobase, druhá brzy začne v Kyjevě.

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Já myslím, že to bylo jasné, že jde o Debalcevský kotel, takže podržtašky USA Merkelová a Hollande přispěchali s jednáním. Je to obdobná situace jako Ilovajsk, tam, taky rychle sjednávali příměří a zde asi hraje roli i ta přítomnost žoldáků z NATA. O lidi, kteří tam denně umírají, jim vůbec nejde (těm mopslům z EU a samozřejmě Porošenkovi a spol.).

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tak cizí vojáci jsou jedna věc a co s nimi věc druhá.
        Situace se má nejspíš tak, že oficiálně tam žádní takoví vojáci nejsou a tedy je asi nikdo nebude chtít, pokud budou zajati.
        Propagandisticky se to také nedá moc využít, protože i kdyby kvákali před kamerami anglicky a fransouzky a kdovíjak ještě tak na západě v klidu řeknou, že je to ruská propaganda a z toho důvodu je lepší to ani nepoužít, protože se to snadno může obrátit nežádoucím směrem.
        Tak co ta Merekelová s tím Hollandem vlastně blbnou?
        Jistě by měli své vojáky raději doma…ale pokud jsou vojáci tím důvodem, pak je třeba říci, že už při jejich vyslání se moudrý politik jistí proti případnému zajetí a musí s ním počítat.
        Takže mám dojem,že vojáci NATO či lépe Západu nebudou tím důvodem Minsku II.
        Podle mě se to tam sešlo spíše jen tak, pro srandu králíkům.
        Něco se dít musí a něco se také musí přijmout.
        A kolik lidí je schopno udělat podobný rozbor jako je v článku?
        5%???
        A kolik z těch 5% to zajímá?
        50%?
        Ten Minsk II se nedělal pro nás, co nad tím nějakým způsobem uvažujeme.
        To se dělalo pro ty, kteří nad tím neuvažují.
        A těch je-při vší úctě k nám- daleko,daleko víc…
        Výsledek bude, že si všichni poklábosí, novináři ve svých novinách či televizích, alternativci na svých blozích a za měsíc už nikdo nebude vědět, co se v nějakém Minsku dělo, nebo že se tam vůbec něco dělo…
        A třeba za rok se to zase vytáhne, (pokud se to bude hodit) pokecá se, a zase to zapadne do nějakého novinářského ztracena….

        To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Kchodle jste nenahraditelný zdroj informací :).

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Teď ještě kdo to zaplatí, že jo.
      On kšeft je kšeft, jenže když někdo nemá prachy a politická situace je nejenom nestabilní, ale také neodhadnutelná, nemusí být nakonec jasné, kdo to má vlastně cvaknout.
      A zbrojaři, (nejen z USA) rádi vidí svoje prachy na prkně a ne kdesi v oblacích „řeckého dluhu“….

      To se mi líbí

  8. Strejda Olin napsal:

    M. Ransdorf „O čem česká média neinformují“

    http://www.ransdorfmiloslav.com/otazky-a-odpovedi/o-cem-ceska-media-neinformuji

    To se mi líbí

  9. Lex napsal:

    Já se přece jen ještě k Jarayovi vrátím. Nedalo mi, abych třeba omylem nedehonestoval někoho se štítem čistým jako lilie.
    A tak jsem zapátral dále a vypadlo mi třeba tohle – „Kyjev zastavil lékařskou pomoc na Donbasu a zakázal všem opustit krizovou zónu.
    J.Jaray napsal: 6.2.2015 v 4:15
    Tenhle plátek, to jsou neskutečné bláboly. Ten, kdo pozvedne zbraň proti svojí zemi, ať zdechne. Všechna ta pakáž z východu Ukrajiny musí být utracena a nahrazena jiným obyvatelstvem. Pak je na řadě Krym. Nechápu, proč USA už dávno nepoužili jaderné bomby, jsou příliš humanističtí.“ http://svobodnenoviny.eu/kyjev-zastavil-lekarskou-pomoc-na-donbasu-a-zakazal-vsem-opustit-krizovou-zonu/
    Jeho vstupy zde u „Náhodná oběť strachu z Migů“ si jistě pamatujete, ne? Tak se tam vraťte a přečtěte znovu.
    Jinak totiž údajů o J.Jarayovi na netu není až tolik. Primárně ten „profil diskutujucého“ na sme.sk, jak jsem ho tu dal, kde používá tenhle nickname. Leč na témže portálu je mezi blogery jistý Alexander Járay. Náhoda? Řekl bych že ne. Stačí se začíst do jeho „článků“ – http://jaray.blog.sme.sk/ , kteréhokoliv, třeba toho s názvem „Vážený pán, predseda senátu Okresného súdu Košice 1, JUDr. Milan Husťák“.

    Tož tak s jedním „ironikem“.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Také bych řekl, že to nebude náhoda. V kádrovém posudku
      http://jaray.blog.sme.sk/c/373986/kadrovy-posudok-ctihodneho-obcana-doc-rndr-karola-flachbarta-drsc.html
      se ono individuum podepisuje jako Alexander Jozef JÁRAY.
      Netuším, zda to myslí vážně nebo se tím baví, ale kdyby se bavil, je to ten typ „humoru“, na který by byla obvyklá reakce dotyčného neodbytného „vtipálka“ odchytit i s oblečením vhodit do nejbližší vodní plochy.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      V tom případě, a musím to použít, je to debil….co víc k tomu? Jen se smát na blbostí těch žvástů co vypouští :).

      To se mi líbí

    • J.Jaray napsal:

      Alexander Jaray. Dobrý pokus, ale mylný. Sám jsem ho na netu objevil jen nedávno a se mnou nemá kromě příjmení nic společného. Nejsme příbuzní, neznám ho a do Košic mám od místa svého obvyklého působiště asi tak daleko, jako vy do Brazílie. Shoda jmen je tedy čistě náhodná a tato náhodnost se rozhodně neřídí statistikou známou z kvantové mechaniky. Koneckonců já bych nikdy nepoužil spojení „RUSKÁ vesmírná stanice ISS“, jelikož tato země má s výzkumem vesmíru asi tolik společného jako vy s volbou nového dalajlámy.

      To se mi líbí

  10. Petrpavel napsal:

    To, co tady hlásá Jaray, je americký xxxxxxxx. Někomu to nevadí ….
    Nevěříte-li, přečtěti si co o xxxxxxx říká Wikipedie :
    „…Definice, ke které dospěl americký historik Robert Paxton, zní: xxxxxxxx je způsob politického jednání vyznačujícího se obsesivními představami o rozkladu společenství, o národním potupení, o tom, že se národ stal obětí, a kompenzačními kulty sjednocení, síly a ryzosti, v nichž masová politická strana složená z militantních nacionalistů nepříliš spokojeně, ovšem výkonně spolupracující s tradičními elitami, opouští demokratické svobody a za pomoci spásného násilí a bez jakýchkoli etických nebo zákonných omezení usiluje o vnitřní očistu a vnější expanzi.
    Paxton pak doplňuje seznam idejí či emocí, „mobilizačních vášní“, jež xxxxxxx motivují. Xxxxxxx podle něho cítí, že
    • je zde drtivá krize, neřešitelná tradičním způsobem;
    • povinnosti vůči skupině, k níž člověk patří, jsou nadřazeny všemu ostatnímu;
    • tato skupina je obětí, což ospravedlňuje jakýkoli postup proti jejím nepřátelům;
    • skupinu ohrožuje individualistický liberalismus, třídní konflikty i vliv cizáků;
    • skupinu je nutno více sjednotit, třeba i násilím;
    • situace vyžaduje, aby se moci ujali přirození vůdcové (mužského pohlaví) v čele s národním vůdcem, ztělesňujícím historický úděl skupiny;
    • vůdcovy instinkty jsou nadřazeny nad abstraktním rozumem;
    • je správné nasadit ve prospěch skupiny vůli a násilí;
    • vyvolená skupina má právo vládnout bez omezení ostatním lidem, má právo rozhodovat na základě kritérií zdatnosti skupiny v darwinistickém boji o přežití zdatnějších. …“

    To se mi líbí

  11. Slim napsal:

    Je to zřejmý provokatér. Proč reagujete?

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Myslím, že nereagujeme na něho, ale mezi sebou si vysvětlujeme určité pojmy.

      To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Ta otázka, Slime, je určena komu?
      Těm, kdo s ním diskutují, nebo těm, kdo poukazují na jeho podstatu?
      Je fajn, že jste přišel na to, že je to „zřejmý provokatér“.
      Fakt fajn. Čestné …. .

      To se mi líbí

  12. Slim napsal:

    Vy obvykle (oba) mluvíte hodně o trolech. A tenhle není jasný? Hned v prvním příspěvku zcela zřejmě osobně útočí, aby vyprovokoval.

    Dál už jen „mlčící smajlík“

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      S kým to diskutujete, Slime?
      Nebo, že by „Princezna koloběžka“?

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Troll je relativně neškodný provokatér.
      Tenhle tomu věří, myslím si (možná chybně, co já vím, .ale cítím to tak), to není neškodný provokatér.
      Kapišto?

      To se mi líbí

  13. Zdena napsal:

    Zajímalo by mne, co by na příspěvek z 16.2.2015 v 17.20 řekl takový Koukolík.. . co se asi v takovém mozku odehrává? a nejen v době, kdy sedí u klávesnice…

    To se mi líbí

  14. blbíš napsal:

    Hergot, Bavoři, já se bojím, že se všichni zcvokli!
    …bezpečnostním složkám přidáme z rozpočtu = terorismus
    …tomu připodělanému vojsku zřejmě taky = http://www.novinky.cz/domaci/361924-pocit-bezpeci-je-iluze-v-podstate-uz-jsme-ve-valce-varovali-cesti-odbornici.html
    …v mainstremu pevně zakotvený Kalousek rozdává beztrestně rozumy = http://www.novinky.cz/domaci/361920-kalousek-stojime-li-za-ukrajinou-jednejme-o-dodavkach-zbrani.html
    Nechci ani vyslovit, jak Kalousek je bezbřehý, když si bere do svých úst Roosevelta. Pokud jsem jako kluk dobře poslouchal a porozuměl vyprávění mého táty (r.n.1911), tak Roosevelt přesně, na rozdíl od Kalouska, věděl, co v té době byla Británie. V té době by na světě těžko hledal zemi, která byla demokratičtější (doufám, že si rozumíme). Roosevelt přesně věděl, co je Británie, proto mohl mluvit a jednat ve jménu všech Američanů. Mohu-li se Vás, Bavoři, zeptat, co asi tak Kalousek ví o dnešní Ukrajině, když se odvolává na Roosevelta a dovoluje si mluvit za Čechy, Moravany či Slezany v našem mainstreamu, který mu plánovitě vyčleňuje tolik prostoru, který neodpovídá výsledkům voleb! To se mu nezodpovědně mluví, když nikdy za nic nemusel nést osobní zodpovědnost, nic nevytvořil. Kdyby nesl, musel by si nejdřív provést analýzu, je-li toho vůbec schopen. Ta by mu ozřejmila, že dnešní Ukrajina, bohužel, už dávno není suverénním státem, ale konglomerátem navzájem soupeřících, manipulovaných i manipulovatelných užitečných idiotů, z nichž někteří dokonce prokazatelně inklinují k fašismu a kteří na nevinné civilisty na obou stranách konfliktu evidentně z vysoka kálí. Každý, kdo jen trochu používá mozek, nemůže do tohoto prostoru poslat ani dětskou stříkací pistolku! Já jen doufám, že současná politická reprezentace ČR „Adinoukrajincům“, ale také i „Opolčencům“, žádné zbraně posílat nebude, protože by tak jen eskalovala probíhající válku a neskutečně by tak ztěžovala už tak posraný (s prominutím) život nevinných civilistů Ukrajiny. Ta Stropnického zásilka bagančat mi úplně stačila, abych těm připosr…. vojákům dal kulovaný z rozpočtu! A také doufám, že v tomto smyslu budu slyšet naší reprezentaci na půdě EU a NATO.
    Pokud Kalousek cítí neustále nutkání se někde angažovat, nechť se stane třeba tváří akce, která by prokazatelně garantovala, že se humanitární pomoci dostanou k potřebným, aniž by je ukrajinská administrativa rozkradla. Tuším, že by to vyžadovalo moře (nejen)mediálně nezajímavé práce a tu od něj zřejmě nemohu očekávat. Proto, proboha, ať už raději mlčí. . . aspoň do doby, než ho neprozřetelní opět vynesou k veslům!!!

    To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      Zase jedno Zemanovo: Jak jsem se mýlil v politice…
      Před prezidentskou volbou se ho jeden reportér ptal na Kalouska. Zeman opáčil, že o něm mluvit nebude, neb do (politických)mrtvol se nekopá…..
      Ta politická mrtvola se však drží i dnes, hojně polévaná živou vodou zájmu naší veřejnoprávní „CT“.Navíc je i veřejností více tolerován a milován než prezident, který do něho, ještě než se stal prezidentem nechtěl kopat… to jsou paradoxy 🙂 do Zemana si púod taktovkou ČT a dalších strůjců veřejného mínění kopne kdekdo.
      Kalousek chce posílat zbraně na Ukrajinu, nechat je použít proti Rusku, proti Putinovi…On a knížže to jsou dva z dlouhé hanebné řady.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Zdeno, ČT a psavci je jedna věc ale koukla jste se taky na diskuze pod. tam je situace úplně jiná. krom zepár jasných provokatétů … hmm

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Mohl by jim poslat ty padáky.

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Jak můžete zpochybňovat Kalouska, který si „pamatuje rok 1938“ ?

      Těchhle žvástů si vůbec nevšímejte, rozhánění se fašismem a dalšími podobnými metaforami je hodně v módě, zvlášť u lidí, kteří o tom moc nevědí. Vzpomeňte si na Topolánka, který se od „svého Bormanna“ ( 🙂 ) dozvěděl, co je „noc dlouhých nožů“.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.