Nic netrvá v světě věčně


Nutná drobná oprava auta mne donutila k procházce po Strakonicích.  A k objevování změn, které v posledním čase nastaly.

Co se týká obchodů, byly ve Strakonicích tři „stálice“. Lékárna na náměstí, Papírnictví U Markéty a řeznictví na konci  Bezděkovské ulice. Na své procházce jsem zjistil, že padla další jistota nakupování – řeznictví bylo uzavřeno. Nutno objektivně přiznat, že důvod nebyl přímo na straně obchodu, přežil nepřízeň doby nadmíru dlouho. Nacházel se totiž v místě, kudy se chodívalo na vlak a převážnou část kupujících tvořili právě dojíždějící zaměstnanci strakonických podniků, kteří tudy chodili. Ale už nechodí. Vlakem se dnes moc nejezdí, došlo to tak daleko, že na většině zastávek ani nestaví. Kolektivy a party se roztrhaly, ani autobusy nejsou tak plné jako bývaly. A autem se k tomu řezníkovi zajíždělo špatně – neležel totiž „ve směru“

Takže co tu bylo „od nepaměti“ se pomalu vytrácí. Někde původní obchod nahradil jiný, často už několikátý, zrovna tady mnoho nadějí na něco nového není. Je to prostě mimo.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

46 reakcí na Nic netrvá v světě věčně

  1. cobolik pacholik napsal:

    strakonice,to megapolis,proti burakovam na tom zasarnom vychode,isiel som na turu s bratom cez cergov na lysu,po kolena snehu bolo,ale oplatilo sa bo tak som po lese neisiel 4 patrocnice,co chcem dristnut,tak jak maso uzeniny tak umreli male burakova v tych kopeckoch tam,zastavky autobusu rovno lod lesom,kde v zime bolo normalne 1 meter snehu a zili tam burani,mali deti,autobusy tam chodili a teraz?par chat nejakych vranarov(tak sa volaju kosicania,bo presov to konare),vymieraju tie burakova a preparadne tam,bo ta zastavka zarastena uz docista,komuna mala na vsetko a kazdy buran musel ist do prace,teraz ty burani posli do pizdy,bo v tej hladovej doline hovno a nie robota,tie burakova nie su mimo,mimo je system,co tak nagazdoval,sme v europe,zemiaky sa tam nepestuju,bo draho vychadza ich pestovanie,preco neviem,ked tam original na to podmienky,ktore sa nezmenili tie nie su mimo,mimo sa zrobilo,ked sme sa stali volny,tie JZDa tie majetky,kde ty burani pracovali,to vsetko na sracku rozbite,to som kukal jak tela z par fabrik to torza,alebo hirosima,tak vyzeraju,za to tych retazcov,to jak nasrane to som tiez kukal a s kym som dristal to 80% tych buranov robi po svete su mimo a 20% to pije bo serie na vsetko su tiez mimo,ja tiez mimo,jak dlho bude trvat,kym sa to zosype,bo tam to mi pripadalo,,ked som pred 30 rokmi dristal s buranamy tam,ked som chodil na tury,ze tam nic nebolo,ty burani,co mi to dristali najmladsi by mal teraz 110 rokov,ked som to videl,tie ich dristy ma hned kopli a vraca sa to tam,kde to bolo pred 100 rokmi,bieda a holota,sakra ten fucik mal pravdu,lide bdete a novy klement bude zanedlho rvat,ze soudruh prezident demisi prijal,bo ku tomu to speje,ked tak demokrat bude gazdovat,bude naspat pracovat na dole rovnost nic ine ho necaka,tam inaksie nebude nikdy,bola ideologia zvezdy, zhasla zvezda,teraz ideologia zlateho prachu,ktory sa trblieta este,ale myslim zvezda zasvieti nazad,bo nikdy sa nerobilo pre holotu,ale pre ideologiu a svoju partu,bo taky sme a tak nam treba.hlasky,ze nove genaracie a podobne srandy,to tak,ked cujem tu o bananoch.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Čobolíku jestli jsem Vás dobře pochopila, za, podle vás, tzv.komuny, bylo i pro „holotu“ dostupné základní zásobování,to už dávno není, a zrovn kolem Strakonic to znám.

      Jinak nevím o jakém kraji na Slovensku píšete ale na mě hodně zapůsobila Dukla a okolí, do ted si to živě vybavuji, je to pro mě ….no , asi jsem poznamenaná dědovýmy vzpomínkami, takže Dukla a tam památník s hroby,a nejen tam, i v okolí. Musím to napsat ptz mě opravdu rozčiluje to přepisování historie.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        ja tu nemienim chvalit komunu,len dristam,jaka realita bola vtedy v ktorej som sam zil a jaka teraz,jake hlasky som zazil na zaciatku najlepsich zitrku v roku 1989 az do jari 1994 a potom,co som videl po 17 rokoch,jake hlasky som cital za tie roky,jaky to demokraticky kraj,jaka ekonomika a pravny stat,co mozem porovnat s tou ritou tu,vsetko co tam dristaju z vacsieho % bajka na dobrou noc s kremienkom a muchomurkou,to blizsie k realite jak toto,co som videl sam a dristal z buranamy od tabora,az po kosice,jasne,ze sa zmenilo,ale podla mna pizdou ke zdi,hlavne,ked cujem pravny stat,tu by tych predstavitelov pozamykali,az by scierneli,ked si oni myslia,ze ta vlada v tej riti to vidi inac jak ja,ze im potriasaju ruky a chvalia? a co si potom,akykolvek predstavitel normalneho kraju pomysli svoje,kukaj jak sa bavia na demokratov,ekonomov a hlavne pravny stat,hlavne pravo tam,to na urovni burkina faso,dodrziavnaie prava,to hmla a cierna diera,takze kocko ja nekukam,cez prave,ci lave oko,ja kukam tak buransky a nepisem pre nijaky spravny chanel,alebo aby sa niekomu pacilo,ci sa niekto nasral co pisem,bo ja pisem svoje kuky a je mi totalne jedno,ci mam sto prstov hore a ani jeden dole,ci sto prstov dole a ani jeden hore,bo ja na to seriem z vyskoka…

        To se mi líbí

    • Karamela napsal:

      Teta mojeho chlapa emigrovala v osmašedesátém s celou rodinou též do tej Emeriky. Těsně před návratem „demokracie“ přijela po 20 letech na návštěvu do rodné vísky. Náhodně – byly onou rodnou vískou slavné Slušovice. Též koukala jako blázen – na to JZD, na ty skleníky, na ty kravíny, na tu přidruženou výrobu, na ten fotbalový stadión, na tu oboru, na ty nové obrovské baráky, které si postavili chudí valaši na kotárech, na čtyřproudovou cestu atd. atd…. Naprosto upřímně kecla na zadek a povídá – teda vy se máte dobře! A ještě máte zadarmo zdravotnictví! A vrazila tehdy ještě socialistické zubařce obálečku, aby jí popravila zuby….. No a dnes po 25 letech kouká ještě víc – JZD pryč, budovy opuštěné, zdevastované, zrezivělé, silnice betonovými zátarasy zúžená na dva pruhy, poslední sobotní autobus do 15 km vzdáleného Zlína v 17.45!, takže divadlo nebo koncert bez auta nehrozí a ty obrovské baráky jsou taky dobrý průser, dyť to lidi ani nemůžou vytopit za dnešní ceny energiií…. Ale banány máme, to je zase fakt 🙂

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        Karamela napsal:
        5.2.2015 (08:45)

        Palce nahoru…..Né že by chtěl člověk tím řict jak bylo vše dokonalé a lepší………ale je zaražejicí jak v tomto čase,kdy by mělo byt pokrok nezastavíš,nezbýva si postesknout a nostalgicky spomenout………..pak si dost často lámu hlavu kde sem žil já když mi tady usty kalousků,štetinů,knižat vysvětlují jak bylo vše špatné a ta nesvoboda………….jak mladá generace jim věří a ma za symbol knížete…………..její prozření bude tvrdé…………nám už to nanakukají……….hlavně o zdravotnictví…………samozřejmě pokrok nezastavíš tak možnosti tehdya ted jsou na hony vzdaleny………..

        To se mi líbí

        • Karamela napsal:

          No však jasně tato, pokud má člověk normální myslící hlavu, tak ví, že všechno nebylo OK (a to opravdu nehodnotím padesátá léta, to nemůžu soudit, já jsem ročník 61), ale nebylo taky všechno špatně! Život prostě není černobílý! Já např. komunistom velmi zazlívám, že se nemohlo cestovat, ale aby se zakládaly nadace na obědy ve školní jídelně nebo sbírky propadlých potravin, tak to sem teda nezažila proboha!

          To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Už jsem ti Čobolíku psal, že ten tvůj kraj trochu znám. Vzpomínám si, že jsem jednou autem zajel až na hranici do Tatranské Javoriny. Dědinka jak dlaň na dně hluboké doliny, kde lišky dávají dobrou noc. Ale přestože „Car byl daleko a Bůh vysoko“, měli tam lidé v místě a okolí práci, prodejnu Smíšené zboží, hospodu a autobusové spojení. To byl jeden z úkolů socialistického státu – zajistit lidem i v těch nejzapadlejších obcích možnost výdělku, spojení „se světem“, dostupnost školy, pošty, lékaře, kultury. Bylo to možné jen díky přerozdělování a dotací. Vytvářel lidem z dnešního hlediska ne komfortní, ale slušné životní podmínky. Na to kritici socialismu zapomínají, že to muselo stát ohromné peníze a že pak logicky nebyly prostředky na něco „nepodstatného“. Ale dělalo se to pro lidi, ne pro nějakou privilegovanou skupinu. Jednoho dne lidé zjistí co je pro jejich život důležité, bez čeho se neobejdou a co je vedlejší, co můžou postrádat. Už jen v ústním podání budou slýchat, že jejich prapředci si kdysi užívali vymožeností jakéhosi socialismu, o kterých se jim ani nezdá.

      To se mi líbí

  2. cobolik pacholik napsal:

    ja pisem o hladovej doline saris horna torysa, pani kukne na mapu,cergov lysa drienica.

    To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Připomínáte mi tím roztomilé scénky z roztomilého TV seriálu „Byl jednou jeden dům“, která tam opakovaně stěhují Somrovu trafiku z vedlejší uličky na roh s ulicí hlavní – neb tudy chodí lidé a nakupují.
    Nedávno stačilo přeložit u nás tramvajovou zastávku od synagogy k pětatřicátým, tedy o pár desítek metrů, a trafika u bývalé zastávky zanikla skoro okamžitě.
    Vždycky bylo výhodnější mít kšeft na náměstí, než ve vedlejší ulici.
    Dnešní doba ovšem přinesla nový fenomén – nepřizpůsobovat umístění obchodu trasám pohybu mas, ale nasměrovat masy směrem k novým obchodům.

    To se mi líbí

  4. Petrpavel napsal:

    Kdyby jenom ta řeznictví … :
    http://mixka.rajce.idnes.cz/Pocatek_bourani_Obchodniho_centra_Ruze_na_prazskem_Chodove_-_3.2.2015/#
    Je to tak dobře, špatně?
    Nevím, je mi to jedno.
    Ale jsem ze staré poválečné školy : nevyhazovat co lze ještě použít, chovat se a žít skromně, vážit si a neničit vybudované, nezadlužovat se.

    To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Je to bohužel tak, nic v EU netrvá věčně.

    Protože to zadlužené Řecko, EU již nemíní podporovat a vyhodí ho z EU a NATO.
    http://echo24.cz/a/iXn5z/evropska-centralni-banka-odstartovala-odchod-recka-z-eurozony

    Tsipras sice už 14 dní pobíhá po Evropě v domění, že přemluví státníky EU, aby Řecku odpustili dluhy.No ale jak je vidět tak Řecko vyletí z eurozóny jedna dvě.
    No a po nějakém tom odpuštění dluhů si může Tsipras tak maximálně nechat zdát.
    EU je nyní jednotná a nedovolí nějakému Řecku aby ji mohlo vydírat.
    No a nyní ať se ten Tsipras předvede jak pomůže Řekum, když EU z něho udělá levitujícího levičáka a bude si jej pouštět jako odstrašující balónek pro všechny, co by chtěli odpouštět nějaká nově generovaná € „túhle“ :mrgreen: .

    To se mi líbí

  6. K-k. napsal:

    a co říkáte na tohle? http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/CT-ma-urcen-uhel-jak-informovat-o-Ukrajine-Nesmi-vysilat-jako-by-byla-soucasti-Ruska-Padlo-od-duleziteho-muze-na-jednani-TV-rady-360
    Zejména mi jde o odstavec „S legislativní poznámkou pak přišel radní Michal Jankovec. „Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to nesmí dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie,“ překvapil Michal Jankovec nejednoho z přítomných.“

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Člověkovi je až na zvracení, jak se tam ti mamlasi ujišťovali o vyváženosti zpravodajství. Že to těm šaškům není trapné ( za naše peníze ).

      To se mi líbí

      • K-k. napsal:

        no jo, když peníze nesmrděj ani pánům radním…

        To se mi líbí

        • Tony napsal:

          Kritiků Rady je v článku PL hodně – ale asi je nic nespojí, aby zakročili – a že jsou to známé osobnosti….
          a jistě by je podpořil Vlk, Kapal i jiní psavci …

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Jasně, že ten úlet toho pana radního nic nezmění.
            Ale je to součástí té pomalu se nabalující koule, co se pomaloučku začíná kutálet po svahu. Nakonec těžko ji zastavit, má moc velkou kinetickou energii. Možná, co já starý blb vím, vždyť jsem skoro nic nezažil… A v médiích už vůbec!

            To se mi líbí

    • Cech napsal:

      To podstatné je že mnozí evropané by mohli podlehnout ruské propagandě a pomoc Ukrajinské vládě by nebyla vůbec, nebo by se velmi zpožďovala.
      Lze to dokumentovat na tom jak :
      Čeští komentátoři orientující se na otázky světové politiky v tisku a veřejnoprávních médiích burcují k okamžitému zahájení dodávek zbraní na Ukrajinu.
      Už i prezident Obama, ještě nedávno „resetující“ vztahy s Ruskem, si prý uvědomuje, že aktivita východní velmoci na Ukrajině začíná ohrožovat světový mír.
      Zato u nás – v Evropě i v České republice – prý toto nebezpečí pořád nechápeme.
      To že Kyjev sofistikované zbraně urychleně potřebuje lze doložit viz :
      http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5482-porosenko-poklada-za-nezbytne-k-dosazeni-miru-ziskani-modernich-zbrani-od-nato
      No a pokud je v současnosti Kyjevu tato naprosto nutná pomoc blokována, právě tou Ruskou propagandou, tak je naprosto jasné, že EU se musela,musí a bude muset proti této Ruské lživé propagandě nějak bránit.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Ta matematika je jasná. Kdo prohraje, bude viset a protože Porošenko to ví, bude chtít „bojovat za mír“ do posledního Ukrajince na východě.

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        No nevím pokud bude na Ukrajinu tj. Kyjevské vládě dodán dostatečný počet 155 houfnic s obsluhami a ne jen těch několik co tam nyní střílí na Doněck, tak asi Ukrajinci budou mít převahu jasnou.
        Proto také Rusové z toho mají set sakra strach.
        http://czech.ruvr.ru/news/2015_02_05/MZV-RF-dodavky-americkych-zbrani-na-Ukrajinu-ohrozuji-bezpecnost-Ruska-5226/
        Proto také Francois Hollande a Angela Merkelová, zřejmě již mohou jednoznačně prohlásit, že cílem návštěvy Moskvy je nový návrh (jasné ultimátum) na urovnání konfliktu vycházející ze zásady územní celistvosti Ukrajiny.
        Což vyhlásil i John Kerry s odvoláním na Hollandeho vyjádření ohledně varianty č.1 tj nutnosti vyzbrojovat účastníky konfliktu.

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Říkám „A do Brusele!“
      A obávám se, že evropské humanistické tradice zahynuly při NATO bombardování budovy srbské TV.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Cožpak srbskou TV, ale trefit čínskou ambasádu, to byla trefa!

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Ale ta ambasáda, to přeci byl tutový omyl – publiku bylo předloženo k uvěření, že US generálové dokáží naplánovat bombardování všude po celé zeměkouli a nejsou přitom schopní si opatřit správné mapy. 😀

          To se mi líbí

  7. ji5 napsal:

    Podle nedávno zveřejněných údajů vydává Řecko enormní sumy za zbrojení. Takhle vznikají dluhy. No, nekupte od Němců, Francouzů a Američanů, když na ty zbraně rádi půjčí. Řecko by patrně nemuselo zbrojit, kdyby nebylo ve stejném NATu jako Turecko, se kterým si kvůli Kypru si dávají po tlamě.

    Pokud jde o Česko, byl jsem nedávno v chodské vesnici Pasečnice. Komunisti tam kdysi občany zblbli do Akce Z, čímž vznikla pěkná prodejna Jednoty. Naproti je hospoda, kde kdysi bývalo živo a kde se, než se příslušníci nových politických stran rozhádali, hrálo výborné ochotnické divadlo. Prodejna už je zavřená a hospoda zkomírá.

    Budujeme svět, do kterého člověk přestává patřit.

    To se mi líbí

  8. ji5 napsal:

    K poznámce o Řecku dodávám tento odkaz: http://reporti.net/polis/recko-pokracuje-v-utraceni-za-zbrane

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Někde jsem četl, že Řecko má uzavřeny dlouhodobé kontrakty na dodávky zbraní a nejde s nimi hnout. Jestli je to pravda, tak je to problém.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Já zase někde četl, že řecké zbrojení do značné míry souvisí s ochranou vnější hranice schengenského prostoru. A kdyby s tím Řekové přestali, to by byl teprve problém. Asi by to spořivé Angele měl některý z jejich poradců připomenout…

        To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Rozhodně si to přečtěte. Svým způsobem jsou zde i odpovědi na otázky, které si tu klademe. V čem spočívají skutečné hodnoty lidského života. Myslím, že socialismus je umožňoval naplňovat víc, než současný kapitalismus.
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5478-zdravotni-sestra-odhaluje-pet-bodu-ceho-nejcasteji-lide-lituji-na-smrtelne-posteli

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Ale jenom současný kapitalismus ti umožňuje vyslovit SVOBODNĚ své přání 🙂 :

      Oline, pěkné, pravdivé počtení. Děkuji, ne bohu, sobě, že jsem měl takové zaměstnání které mi umožnilo věnoval se hodně své rodině a svým zálibám. K nezaplacení (a ono ještě slušně zaplacené bylo 🙂 ).

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      „Bill Gates má jednu věc, které ve svém životě lituje. Trápí ho to, že neumí hovořit žádnými cizími jazyky.“ 🙂
      A Cukrohorský prý mluví čínsky. To jsou věci…

      To se mi líbí

  10. jan napsal:

    obdivuji pana Petránka,je to kapacita a charakter,což se o většině dnešních uplacených novinářů nedá říct.A čt ,to je ale spolek proamerických žoldáků.Brzo přijde čas a bude se účtovat

    To se mi líbí

  11. Zdena napsal:

    Poslouchá teď někdo z vás zprávy na ČT1? Je vám z nich taky tak úzko, jako mně?
    NATO zdvojnásobí počet vojáků ve východních zemích Evropy, aby se ty země cítily bezpečně….. Jde z toho hrůza, co bude následovat dál? Zaútočíme na toho ruského medvěda, abychom byli v „definitivním bezpečí – pod zemí“? Lexova předpověď z loňského února (viz. Obrazárna) o tom, že hlavním cílem je Rusko se naplní možná dřív, než čekáme. Zdravý rozum se definitivně někde ztratil. Zmrzačení a zabití lidé na Ukrajině jsou obětováni hlavně proto, aby se mělo co svádět na Rusa, i když tu řež tam mají plně v kompetenci Kyjevské loutky. Kdyby to nebyly loutky, nebylo by nic jednoduššího, než zavelet dost a ukrajinskou armádu stáhnout z bojových pozic..
    Ale je to jen názor důchodkyně z malé dědiny…

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      Bohužel S VELKOU PRAVDĚPODOBNOSTÍ……..VELICE SPRAVNÝ

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Člověk na chvilku ztratí rozum a poslouchá kousek Událostí komentářů ČT a co se dozví od Takáče : Baťovým (soud zamítl jejich podvodnou žalobu na český stát) „… vilu v roce 47 zabavili komunisti …“ .
        Předtím Jílková řve na diskutující : „…ČT je vyvážená, ČT je vyvážená, a vy mi tady nebudete …“.
        Jdu počítat do sta! Blil bych.
        Ale je to jen pohled důchodce z velké dědiny ….

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Co se vám na tom nezdá? Stalo se to chvíli po tom, co Rudá armáda napadla nic netušícího demokrata Adolfa v Německu. To jste nevěděl? V novém vydání Dějepis pro ZŠ to už bude černé na bílém a děcka už nebudou tápat v nevědomosti. Je dobré vědět, kam vítr duje, to aby se člověk moc nedivil a neměl pusu otevřenou jak Aleš Cibulka v televizi.

          To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          V te vile jsem par let zil a pracoval. 😉

          To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        pani nech nepanikuje,podobny scenar bol vyrobeny pod menom barbarosa,mocny rok trvalo traktarom,kym sa spamatali,dalsi polrok,kym sa rozkukali a potom uz isli jak tornado,teraz to iste,len s inaksou situaciou,hlavne,co sa tyka vyzbroje,nebude nijaky rok kukania,bo vania ready a ochota umierat tam ostala taka jak vtedy v tej zasranej vojne,pochybujem,ze pride na nejaku klasiku,co sa prevadza teraz,ze strelia na nejake mesto v traktarove nejaku konvecnu raketu,bo traktar nebude kukat nic,uz dnes ma svoj jadrovy arzenal naprogramovany a zmenit program trva 20 minut,aby raketa letela niekde inde,stale myslim raketa s jadrovou nalozou,cokolvek povie vaniom clen galskeho kohuta,ci panenka za reichu,budu mali na haku,bo keby cuvli,jak urobili pred barbarosou bude po nich,oni necuvnu ani krok,ihned budu informavat zlutaska z poza murika,jake bu,bu sa na nich chysta,bude stacit,ked obidva kraje jak traktarov,tak zlutaskou prehlasia,ze stavaju svoje jadrove sili do jednicky,ja by tak urobil a preventivne,by som zavrel oil a gas do tej zasranej europy,povedal,ze nijake nato na ukrajine nebude,staci,toto,co jest,rusko samo urobi poriadok na ukrajine a za 2 mesiace moze ist biznis dalej,dristacky zapadu,ze je to proti medzinarodnemu pravu,by som mal na haku,povedal,by som,teraz sluchat,co ja dristam,bo doteraz dristali vy a ked sa nepaci,tak zbohem a satek zemekoule,bud im ritka stikne trenirky,,alebo bude po vsetkom a preco,bu traktar to power a china to supe power,bo zlutasky otvorene povedali,cokolvek rusko bude potrebovat,tak china bez najmensieho rozmyslania poskytne,na mieste zapadu,by som to nepodcenoval,ani deko take zradlo,bo by mi mohlo zabehnut navzdy.

        To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      a na teletextu byla (včera?) zprávička, že si Schetyna předvolal ruského velvyslance, aby mu vyslovil své pohoršení (nevím, v jaké diplomatické kategorii) nad tím, že nějakerj politik. či historik v Rusku s touhle hovadností vyslovil nějakej výraznej nesouhlas. Inu, jako v tom totalitně-policejním ftipu, když přijímali nováčka a ten jim při testech vytrvale tvrdil, že jedna a jedna jsou tři. Byl přijat s odůvodněním „Ano, soudruzi, je blbej, já vím – ale je zásadovej!“ 😀

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Bohužel diplomatický protokol asi neumožňuje říct: „Pane ministře, vy jste blbej jak daleko vidíte a ještě kousek za roh.“ 😀
        Také naši hrdinní ukrajinisté by mohli přestat číst Zemanovi levity a místo toho taky si něco málo o předmětu svého bádání nastudovat:
        „Dělat hrdinu z nacionalisty, který zabíjel Židy, Poláky a Rusy a kolaboroval s nacisty? To je podle mého názoru naprosto nepřijatelné,“ řekl Právu Moše Kantor, předseda Evropského židovského kongresu.
        http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/360537-mytus-o-banderovi-zamlcuje-zlociny.html

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.