ODS k volbám


Nechali jsme sice projít takové nesmysly jako zvyšování DPH, S-karty či církevní restituce. Téměř vše jsou to návrhy TOP 09, které ODS se skřípěním zubů nechala projít vládou a parlamentem aby udržela koalici (rozuměj koryta)

Chceme spravedlivý sociální systém – který se postará o potřebné (kterým jsou dnes mnohdy dávky odnímány) a zabrání masivnímu zneužívání dávek se strany některých skupin občanů

Tentokráte už opravdu zahájíme boj s korupcí a určitě jej dotáhneme do vítězného konce (pro tu korupci?)

Chci uplacenou justici

Proto volím pravici

Premiéři už byli, teď je nutná premiérka. Po premiérovi lampasákovi falešném a prázdném Topolovi  a premiérovi svazákovi panu Čistém Nagy-Nečasovi nastoupí naše nejčistší osobnost knihovnice z Vysočiny Miroslava Němcová

Chci premiérkou slepici

Proto volím pravici

Nedopustíme, aby se opakoval Únor 1948 a církevní majetky byly opět zabaveny. Právo na majetek je přece nedotknutelné.

Chci církev blahem vrnící

Proto volím pravici

Tentokrát už opravdu budeme dbát na to, aby ceny stavebních prací byly oboustranně výhodné.

Chci předraženou dálnici

Proto volím pravici

Věřím tomu, že vše, co ODS slibuje, také konečně splní v zájmu svých voličů

Mám nasráno v palici

Proto volím pravici

volim-pravici-s-dlouholetou-tradici

 

A pokud jste nezaznamenali včera tak ještě jednou http://dopisprokarla.wordpress.com/

Bavor podpis

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

49 reakcí na ODS k volbám

  1. Petrpavel napsal:

    Chcete rok počkat a pak jim to vydat s kosmetickými úpravami (jako ČSSD), nebo rok počkat a hlasovat o tom v referendu (jako KSČM)?
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/10288322

    To se mi líbí

  2. Slim napsal:

    Honza Keller dne začíná humoristický sloupek podařeně:

    „Marně budou letos před volbami lidé až do poslední chvíle vyhlížet oblíbené složenky, které by je informovaly o tom, jak se pravicovým hospodářům podařilo snížit naše zadlužení.“ .

    😀

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Dlužno dodat, že Keller uvádí, že zatímco v r. 2010 byl dluh na hlavu 121 tis., letos je to 175. Ona pravice je známa svou absolutní ignorací faktů, Můj dobrý kamarád, přestože jsem mu to x-krát vyvracel furt, periodicky blouzní o tom, jak „socani zadlužují stát“…
      Obávám se, že to souvisí s lidskou psychologií a je prakticky NEKORIGOVATELNÉ. Někdy sem napíšu malé shrnutí Kahnemanových výsledků.

      V Americe je to stejné, a to poté, co Reagan těžce zvýšil dluh a Bush mladší taktéž; přičemž odkázal Obamovi situaci, v níž další a velké zadlužení bylo automaticky nutné.
      Jediný prezident, který několik let (asi 3) snižoval dluh, tj. měl přebytkový rozpočet byl demokrat Clinton. Za posledních 35 let.

      To se mi líbí

  3. Petrpavel napsal:

    Ten katechismus je přesný! :
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/10340630

    To se mi líbí

  4. Lex napsal:

    No,
    a já se trochu vrátím k tématu daní – ačkoliv to nesouvisí bezprostředně s článkem, ale s ODS neoddiskutovatelně.
    Onehdy nás tu jeden z nás (nebudu ho jmenovat ani navážet se do něho) osvítil citací z českého zákona o DPH, ačkoliv byl dotazován na situaci v jeho domovském Německu. Slíbil, že tomu Německu se bude věnovat až bude mít čas. Pošle to Bavorovi mailem.

    Kdo ale máte zájem (třeba paní „lujjza“) vědět, jak je to s daněmi v Německu, a to dřív, než to náš přítel z Norimberka vysvětlí, zkuste to třeba tady http://www.finance.cz/dane-a-mzda/dane-v-cr-a-v-eu/dane-v-eu/dane-v-nemecku/
    A dodávám, že když sjedete až dolů, jsou tam šipky, kterými se dostanete na daňové systémy ostatních členských zemí EU.
    To je počteníčko – ale nic pro naše (i zahraniční) pravičáky! A řekl bych ani pro vůdce z ČSSD.
    Všimněte si, prosím, že v civilizovaných zemích, ke kterých bychom v Evropě chtěli patřit (ne k Balkánu a ne k bývalým zemím Sovětského svazu, jak nás dosud vedli naši protikorupční a rozpočtově odpovědní pravičáci), je zřetelná daňová progrese daně z příjmů. A to ne ledajaká, ale na poměry česky uvažujících socialistů, o pravičácích ani nemluvě, přímo drastická. Také sociální pojištění a jiné daně, včetně DPH.
    No, najdete si to jistě sami.

    Na případné námitky, že v těch zemích procento zdanění ceny práce není tak vysoké jako u nás, dopředu odpovím – ano, není. Jenže není rozhodující míra zdanění (procenta), ale MASA zdanění.
    Je logické, že z žebračenek, kterak zví naše mzdy oproti „tamním“, je na ufinancování sociálních systémů a zdravotnictví potřeba vybírat větší procento, a ani pak masa těch vybraných prostředků nedosáhne potřebné výše, o částkách v těch skutečně fungujících zemích ani nemluvím, protože tam při dvoutřetinové míře zdanění a při troj a vícenásobném základu zdanění se dosahuje masy prostředků, o kterých se českým strážcům eráru či zdravotního pojištění ani nezdá.

    Fakt doporučuji, čtěte, klikejte na jednotlivé státy, porovnávejte – a hlavně, zítra a pozítří jsou volby – tak ty informace co nejrychleji šiřte mezi váhající.

    Jo, také se těším na mail z Německa (ani se nemůžu dočkat)!

    PS
    U toho Německa si nezapomeňte všimnout daně z příjmů právnických osob. V roce 2001 byla snížena na 25 % a v roce 2008 dokonce jen na 15 % – žůžo!, ne?
    Jenže pokračujte ve čtení, k tomu se platí ještě „živnostenská daň“ a příspěvek solidarity, takže efektivní zdanění příjmů právnických osob je 30 – 33 %!. Už menší „žůžo“, není-liž pravda.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Děkuji to je opravdu masakr, jen tak jsem lehce pošimral maple14 a již se nemohu zbavit stojících chloupků a ne a ne se mi zavřít ta kudla v kapse.
      Nevím, pokusím se až přijedou za kolegou z Norimbergu, zeptat se na příslušného zaměstnavatele PP.
      No ale k současnosti, neboli k novým druhúm, např ke skokanu zemědělskému.

      Ktyž už nestojí, tak ti ujede.

      To se mi líbí

      • Petr Pelikán napsal:

        Nevím, proč si děláte tolik okolností? Chcete-li vědět, kdo je mým zaměstnavatelem, stačí, když se mně zeptáte. A předejdu dokonce Vaší otázce. Jsem zaměstnaný v Norimberské klinice – jedná se o největší komunální kliniku v Evropě – což Vám Vaši otázku zodpoví – mým zaměstnavatelem je město Norimberk.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi
      je neoddiskutovatelnou pravdou, že v porovnání s daňovým zatížením vyspělejší části Evropy jsme opravdu ten póvl. Naše cena práce je sama o sobě jedna z nejnižších a diferenciace daní u FO je naprostá samozřejmost. Ale nejen kvůli nějaké solidaritě ale i kvůli určitému kastovnímu odlišení. Kterýsi americký podnikatel pravil, že „on přece nebude mít stejnou daň jako jeho uklízečka“ . Takže platit vyšší sazbu daně je zároveň doklad příslušnosti k určité stavovské třídě. Ale tohleto naši bohatší spoluobčané ještě nechápou.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Ale pro případné námitky o dovedných optimalizacích podotýkám, že se píše o sazbě daně u FO. Nikoli o tom, kolik pak skutečně už nedokázali zoptimalizovat.

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Nevím zdali je naš mzda jedna z nejnižších na světě ale to asi ne, zde máme jěště co dohánět.
        No ale po srovnání mezd Foxconnu v ČR a mezd v Šen-čen,které je možné porovnat, tak v průměru jsme o 8 Kč na hodinu lacinější.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi
      nakoukl jsem a škoda že nesmím váš komentář k Burešovi nijak podpořit. Činím to aspoň tady. To bylo skvělé ❗

      To se mi líbí

    • Petr Pelikán napsal:

      Pokud jsem interpretoval otázku Lujjzy správně, chce vědět, jak je to se živnostníky analogicky českému OSVČ (daně, sociální příspěvky, paušály atd.) v Německu. Na tento dotaz jsem jí i Bavorovi slíbil odpověď (Čtenářův dotaz bude také zodpovězen) – to ale potřebuje trochu času.

      Můj včerejší komentář nebylo, jak lze přečíst, zodpovězení tohoto dotazu, ale, jelikož jsem toho dne neměl mnoho času, komentář k diskuzi ohledně DPH, která se pod článkem https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2013/10/22/nejsme-parazite/ rozvinula.

      Daňový sytém v Německu není jednoduchý. Mohl bych sice napsat i o daňovém systému v Německu obecně, ale tak jednoduchý není a tolik času zase také nemám. Přehled daňového systému v odkazu výše je opravdu jen paušální přehled. Z mého pohledu je ale progresivní daň z příjmu, jak ji máme zde v Německu, spravedlnější a solidárnější, než paušální daň. Stejně tak je ale spravedlnější a solidárnější, že na odvodech na sociální a zdravotní pojištění nesou zaměstnavatel a zaměstnanec stejný podíl – na rozdíl od ČR, kde je zaměstnavatel víc zatížen.

      Daňový systém a sociální systém je ale nutno vždy brát ve vzájemném kontextu. Např. zavedení progresivní daně bez regulace stávajícího systému sociálního a zdravotního pojištění má dopady na státní finance a ekonomickou sféru.

      To se mi líbí

  5. Bavor V. napsal:

    Zeman prognostik: ať koukám jak koukám, kam se podíval Zeman – nyní president, zůstala po něm pravda. Posledním příkladem je dálnice D47. Jako premiér kdysi dohodl (údajně za podivných podmínek) výstavbu této dálnice s jistou izraelskou firmou. Následní odborníci tento kontrakt zrušili a D47 nechali stavět českou ODS (ne politickou stranou, ačkoli jeden nikdy neví, ale Ostravské dopravní stavby). Výsledek se projevil. http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=793615#utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_campaign=B&utm_term=position-2
    Zřejmě bylo nutné, aby prostřednictvím ŘSD kdosi získali cosi. A patrně nejen peníze.

    To se mi líbí

  6. lujjza napsal:

    Lexi,
    děkuju, zběžně jsem prolítla (musím teď dělat něco jiného) a uložila si odkaz, budu se k tomu materiálu vracet…..
    Škoda jen, že jim (autorům) ulítlo to Švédsko, a místo něj je (vlastně duplicitně) Slovinsko….. teda doufám, že jsem se nepřekoukla 🙂

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Máte pravdu, paní lujjzo, s tím Švédskem se jim chybička vloudila.
      Jinak obdivuji vaše „zběžně jsem prolítla“ – já, než jsem to tu dával, jsem tak daleko vůbec nedošel!
      Mě zajímaly primárně ty země, ke kterým máme geograficky, historicky, kulturně a mentálně nejblíž, a kam chceme směřovat – ne do Litvy, Estonska, Lotyšska, Bulharska, Rumunska, ba ani Maďarska a už vůbec ne do Polska. Já chci Rakousko, Německo, Švýcarsko, Benelux. Ta Skandinávie, byť socialisticky je nám nejblíž, je přece jen poněkud odlišná, nevím, kolik z nás by tam skutečně dokázalo zapustit své české kořeny.

      To se mi líbí

  7. Lex napsal:

    No, a pokud by se mě někdo zeptal, jaký systém a jaké sazby daní (vyjma spotřebních – ty akceptuji ty dnešní) bych pro naši zemi považoval za optimální, napíšu bez obalu – TEN A TY, KTERÉ BYLY V ČR PLATNÉ DO 31.12.2007, tj. předtím, než je Topolánek a po něm nečaskalousek „doj.bali na vider“, takže nemáme peníze ani v eráru, ani u lidí a ekonomika (na prvním místě s živnostníky) je „zu Grnd“.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi
      vím, že my dva se v otázce daní neshodneme. Je to samozřejmě dáno našimi pracovními i osobními zkušenostmi. Přesto se snad shodneme aspoň v tomto. Nejprve je třeba změnit ekonomiku tohoto státu tak, aby i ten živnostník měl z čeho ty daně platit, a pak to možná bude každému i jedno, kolik kdo platí, protože platit budou všichni.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Bavore,
        co jsem v tom vstupu „napsal špatně“? Nesouhlasíte s těmi daněmi platnými do konce roku 2007 (tak proč se tu potom výše bavíme o daních ve vyspělé Evropě?), nebo snad s tézí, že „nemáme peníze ani v eráru, ani u lidí a ekonomika (na prvním místě s živnostníky) je “zu Grnd”? – vysvětlení myšleného = „ekonomika (s těmi živnostníky na prvním místě) je PODFINANCOVANÁ“.
        Není? Ta ekonomika nejde od deseti k pěti? Nebo ti živnostníci? Vždyť o tom furt píšeme, že „padají na hubu“, a já s tím souhlasím, jen jako primární příčinu nevidím v daních, ale v nedostatku kupní síly obyvatelstva. Vy to vidíte primárně v daních?
        Co bylo na těch daních v roce 2007 špatně?

        Já jsem nic, co by se mělo týkat „neshody“ nenapsal.
        Přestává mě to bavit.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Lexi
          to nebylo přímo k tomu komentáři. To bylo spíše obecné konstatování. A přesně jak to píšete, tak to vidím právě já. Chybí kupní síla, je špatná ekonomika. Prostě v tomto se shodujeme a to jsem tím myslel. A pokud narazíme na daně, asi se opět dostaneme do „souboje“. Ale já myslel přesně na to, co jsem napsal. Ekonomika, ekonomika a ještě jednou ekonomika.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Ekonomika je, podle mého, jenom malinkou součástí vnímání spokojenosti občana. Tedy vnímavého občana. Důležité je stabilní, byť třeba na relativně nižší úrovni, prostředí, jistota že to dobré co platilo včera bude platit i zítra, jistota práce a přiměřené odměny za ni, atd. Toho se nedostává, z toho pak vyvěrají hádky mezi nespokojenými a ještě méně spokojenými. Spokojení se řehtají až se za břicho popadají…
            Já jsem platil jako, samozřejmě, zaměstnanec za socialismu 32 % daň z příjmu a vůbec mi to nepřišlo problematickým. Proč asi?

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              32%?

              Retro daň z příjmů 1983: Průkopníci socialistické práce odměny nedanili

              Platíme vysoké daně? Srovnejme se z dobou před více jak čtvrtstoletím. Bohatí invalidé úlevy nedostali, bezdětní platili tzv. oslovskou daň a zdaňovalo se každý měsíc.

              http://www.mesec.cz/clanky/retro-dan-z-prijmu-1983-prukopnici-socialisticke-prace-odmeny-nedanili/

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                No to byl právě ten socialismus, ve kterém byly daně diferencované podle příjmu a jiných okolností. To přece v našem kapitalismu nemůžeme dovolit.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                já jsem ani tenkrát nevěděl jak vysoké daně vlastně byly,k čemu by mi to bylo?
                k ničemu,co jsem na konci měsíce našel v obálce,to jsem měl,jen mě tedy udivilo,že PP měl těch 32%,když tam taková sazba není uvedená.

                Jinak,nikdy si neporozumíte se zaměstnancem,byť i bývalým v otázce daňové sazby.
                Si myslím,že oni uvažují jinak,asi nepřipouští možnost,že v jednom roce můžete mít příjem 500tis a následující dva roky můžete mít jen 200tis a nebo taky 0tis.

                To se mi líbí

              • Lex napsal:

                No, čtenáři,
                nechci mluvit za Petrapavla, ale když se kouknete do zákona o dani ze mzdy č. 76/1952 Sb. v posledním znění, tj. zákona účinného až do 31.12.1992 (tj. zákona, ze kterého majitel toho „měšce“ opsal ony sazby daně a jejich zvýšení a snížení), tak se dočtete (stejně jako v tom měšci), že maximální sazba daně byla 20 % z částky, která přesahovala nějaký limit.
                A pak se dočtete, komu se tato sazba (tzv. „základní sazba daně“) zvyšovala až o 60 %. Nejsem matematik, ale řekl bych, že s tím zvýšením to dělá genau 32 %.

                V tom měšci (i tady) se používá termín „oslovská daň“.
                Ano, nebyli jsme po 25. roce věku rádi z takového zvýšení. Ale fungovalo to zatraceně dobře jako prorodinná politika. Aby mladí manželé měli děti a šli s daní dolů. Nebyl to žádný problém, protože nikdo neměl starost o to, jestli sežene práci a z čeho ty děcka uživí.
                Nebo jste snad někde slyšel, že by v té době KLESAL POČET OBYVATEL ČSSR? Neklesal, zvyšoval se. Bez imigrantů.

                Neobhajuji neobhajitelné té doby, ale také nenechám bez povšimnutí dehonestaci toho, co bylo pozitivní. A nebylo toho málo, naopak.
                Dokonce odmítám tvrzení, že „komunisté“ ukradli …..“ .
                Ano, tehdejší „režim“ provedl znárodnění. Což postižení nepochybně a oprávněně pociťovali jako újmu. Pokud jde o nynější církevní restituce (stejně jako restituce uskutečněné zákonem o půdě), sotvakdo bere na vědomí, že ke znárodnění došlo zákonem přijatým Ústavodárným národním shromážděním ve složení vzešlým ze svobodných voleb z roku 1946! Co s tím měli společného jen komunisté, kteří v tom parlamentu měli menšinu? Proti byli jen Národní socialisté a někteří členové slovenských ministran. Lidovci a sociální demokraté byli zásadně pro.
                Jenže ten znárodněný majetek zůstal zde, v této zemi. A rozrůstal se (v některých případech, samozřejmě, zanikl). V restitucích bylo a je co vracet.
                Ke krádeži národního majetku došlo až „privatizacemi“ po roce 1990. A ve většině případů také „bez náhrady“, stát dostal většinou zaplaceno pěti prsty a šestou dlaní. Zůstaly jen vykradené banky. Trvale a nenávratně. Tak, že téhle zemi, tomuhle státu už nepatří skoro nic. Jen ty dluhy ve výši okolo dvou biliónů korun.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                Lexi,
                tu „oslovskou“ jsem vzal v potaz,ale PP přece mluvil i o svých dětech,tak tuto asi neplatil.
                Já vím,byla to doba bez starostí o to co bude zítra,jestli bude zaměstnání,vždyť si to pamatuji,v prac. procesu jsem byl už před ´89.
                Dokonce byla i sranda v práci,když jsem neměl zrovna chuť jít na přesčas,tak mi mistr vyhrožoval,že na moji práci za bránou čekají desítky jiných.
                Jo,byla s ním sranda.
                Jinak nic nenamítám,do sporu jsem se ohledně minulého režimu dostal jedině tehdy,když bylo naznačováno,že se takto měli,či mohli mít,úplně všichni.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Samozřejmě, že jsem byl daněn v takové výši jak jsem napsal.
                Meritum mého vyjádření bylo ale v něčem jiném. A jsem rád, že alespoň v tomto meritu jsem se konečně shodl jednou i se čtenářem (s Lexem téměř vždy) : práce nebyla jenom nutným prostředkem k přežití, jak říká správně čtenář, byla tam i sranda. Přezaměstnanost, ovšem z dnešného pohledu – který dle mého není správný, byla. Jenomže kdo z toho měl prospěch? Klidný, nestresovaný, placený přiměřeně, leč vždy tak aby zaplatil běžné potřebné náklady žití, člověk.
                Měl jsem možnost ještě před odchodem do důchodu zažít koncem devadesátých let a začátkem století let zažít ty přechody, to snižování všeho, především počtu lidí, a velmi jsem si oddechl když jsem nemusel už prožívat okamžiky, kdy na vašem rozhodování závisí skutečně – ne jako u politiků, členů dozorčích rad apod. kde není zodpovědnost za nic – dodávka jistého druhu energie pro půl Prahy, a máte k dispozici dva lidi … Vím, za jakou cenu stoupal pomalu příjem mě, vím, jak rapidně stoupal příjem těch, kdo za nic v podniku neodpovídali.

                To se mi líbí

  8. Lex napsal:

    Jestli dovolíte, pak po dohodě s Bavorem (viz výše) si tu dovolím zavěsit svůj komentář k narážce na Andreje Babiše, jak je (snad jako politická satira?) publikována na jednom z místních portálů.
    Součástí té narážky je i link na fotokopii kompletního svazku StB agenta Bureše (Andreje Babiše), jak byl veden XII. správou SNB (tj. federální správou kontrarozvědné ochrany ekonomiky), a to v DOCHOVANÉ podobě na dnešním slovenském „Ústavu pamětí národa“ (co bylo skartováno, je poznamenáno v přílohách – a já pro úplnost dodávám k těm pamětem „národa“, že mnoho dalšího, na co měl „národ“ po roce 1989 zapomenout, protože se to týkalo nastupujících mocných, bylo zlikvidováno až tehdy, tj. tou novou mocí, takže bych ten název „pamětí“ spíš změnil na „zapomnění“ – ale to jen tak na okraj).
    Ten link je zde – http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2013/09/13/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andreje-babise/

    A můj komentář:
    „Hnutí ANO Andreje Babiše samozřejmě volit nebudu, stejně jako jsem minule nevolil Věci veřejné, ani předtím Zelené atd. atd., žádné projekty na jedno použití ve formě výtahu k moci (netýká se autentických Zelených – ale ti – kde jsou?).
    Jsem zásadně propagátorem klasického politického rozvrstvení společnosti na krajní pravici, pravici, (laborující) střed, levici a krajní levici. Pro extrémisty – ať zprava nebo zleva není v politickém systému demokratických zemí místo.
    Tak to zaprvé.
    A za druhé:
    Moc, moc se mi “líbí” demokraté, kteří lidi posuzují podle nálepky – a tou nálepkou může být i dřívější spolupráce s StB – ale už je nezajímá obsah.
    Velmi doporučuji všem, kdo nálepkují Andreje Babiše pro jeho spolupráci s StB, aniž si přečetli obsah zveřejněného spisu o jeho spolupráci, aby si dochované materiály nejdříve podrobně přečetli.
    Nebyl jsem a nejsem příznivec StB, naopak, mám s ní, a zejména naše širší rodina hodně zlé zkušenosti (počátek padesátých let).
    Kde však jde o něco trochu jiného, je “ekonomická kontrarozvědka”. Tuhle organizaci nemůže nemít jakákoliv země. Nepřijatelnost ekonomické kontrarozvědky StB spočívala primárně v tom, že StB neprováděla “jen” kontrarozvědnou ochranu ekonomiky své země, ale sama také svými vyšetřovateli pachatele trestných činů stíhala. Tohle je – samozřejmě vedle základního rozdílu mezi totalitní a demokratickou společností, na jejímž fundamentu se ty činnosti uskutečňují – základním rozdílem činnosti současné kontrarozvědky (BIS) oproti StB. Mezi spoluprací s osobami pracujícími ve prospěch kontrarozvědky jinak formálně zásadní rozdíly nejsou (samozřejmě, až na tu výši financí – zde doporučuji si prostudovat list finančních nákladů na agenta Bureše).
    A tady se dostávám k obsahu toho, co agent Bureš “spáchal”.
    Co? – to si přečtěte sami.
    A mi k tomu nezbývá než dodat z evangelia sv. Matouše, kapitola sedmá –
    “1. Nesuďte, abyste nebyli souzeni.
    2. Jakým soudem totiž soudíte, takovým budete souzeni, a jakou mírou měříte, takovou vám bude zase odměřeno…..”,
    a zejména
    “16. Poznáte je podle jejich ovoce….”.
    Co jsme poznali “podle ovoce” Andreje Babiše? Já nic, a vy?
    Nebo snad byla případná trestná činnost spojená s nevýhodnými prodeji produktů obchodovaných PETRIMEXEM, jejímž odhalováním se Andrej Babiš výhradně zabýval, činností zasluhující obdivu či uznání.
    No, jestli ti sebeobohacovači na PZ-etkách v letech 1982-1985, k nimž se činnost Andreje Babiše váže, takto uvědoměle podkopávali “základy socialistické ekonomiky, coby toho primárního společenského zla, a tím přispívali k nastolení nové, (současné) plně demokratické společnosti”, tak jo. Pak byl Babiš hajzl.
    Ale dost ironie.

    Nezdá se vám, některým, kteří jste jako já odsuzovali lustrační zákon pro jeho formální nahlížení na “viny” spolupracovníků komunistické tajné policie bez zřetele na jejich skutečné činy, že se zpronevěřujete sami sobě?“

    To se mi líbí

  9. Slim napsal:

    Kalousek číšníkem. To je myslím přiměřené. Má na to i dikci. Trochu pepíckou. ale průraznou.
    Jeho rekvalifikaci podporuji.

    http://www.novinky.cz/domaci/317183-kalousek-cisnikem-v-hospode-roznasel-jitrnice.html

    To se mi líbí

  10. Lex napsal:

    A „kontaktní“ kampaň zhovadilců už je tady, namísto vajíček kečup. http://www.novinky.cz/domaci/317229-kandidat-cssd-to-schytal-za-celou-stranu-prazan-ho-celeho-zlil-kecupem.html

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Všechny tyhle a podobné předvolební pravičácké akce budou nicotné ve srovnání s tím, co bude následovat po výrazném úspěchu levice. To si pište, to ještě něco zažijeme a uvidíme, jaký smysl pro demokracii a fair play někteří lidé mají. Věříte mi, že se toho docela bojím? Ta atmosféra bude ještě zoufalejší, než nyní.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Sdílím stejnou obavu.

        To se mi líbí

      • táta napsal:

        ZAJÍMAVÝ příspěvek je U vlka……..zajimavý hlavně diskuzí
        myslím že to je k tematu co zde nakousl Strejda Olin,tAM TO DOBŘE POPSAL ALex…..já sem tam dodal ted probíhají ankety uspešných osobností………..proboha jak věčina znich se vymezuje proti levici…………ona zde vládla levice nebo pravice………to ty inteligentní nevidí nebo jim je naprosto jedno hlavně že mají oni druhý mužou třeba chcípnout co by musela pravice udělat aby to zohlednili ve své volbě? KDO ZDE TEDA seje nevraživost

        To se mi líbí

      • lujjza napsal:

        Strejda Olin
        Obávám se, že v tom případě opravdu ještě něco uvidíme a uslyšíme….. po presidentských volbách se ta šílená a vybičovaná atmosféra trochu uklidnila a malinko se ztlumila, ale jen na povrchu….. pod tím povrchem to probublává a pořád je cítit napětí…. a poslední dobou je zase přiléván olej do toho ohýnku…. a ohýnek, takto živen a přikrmován, sílí….. ti blbečci si vůbec neuvědomujou, co dělají…. nebo ano?

        Pro ilustraci – http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/tomas-halik-cekaji-nas-nejdulezitejsi-volby-od-padu-komunismu

        To se mi líbí

      • moskyt napsal:

        Vůbec není třeba pochybovat, že opět vstanou noví Hellerové. 😉

        To se mi líbí

      • bara napsal:

        To na výrazný úspěch levice nevidím 😦
        Ale o tom, že ještě něco zažijeme a uvidíme, nepochybuji.

        To se mi líbí

  11. Strejda Olin napsal:

    K příspěvku Lexe v 18:46
    Ano, účelově se zapomíná na pozemkovou reformu z roku 1919 a 1945 a na znárodňovací dekrety z r. 1945, ve kterých byly zahrnuty doly, hutě, železárny, strojírny, textilky, chemičky, energetika, sklárny, cihelny, keramičky, papírny, banky, pojišťovny, film, pily a ostatní v dekretech vyjmenované podniky s uvedením počtu zaměstnanců nad 150, 200, 400 a 500.

    To se mi líbí

  12. oldwomen napsal:

    Oslovskou daň platil ten z páru, který na sebe měl „napsány“ děti. I proto při rozvodu manželství pánové řvali, jak jsou oškubáváni. Kromě mzdovkou strhávaných alimentů (bo to bylo nejjednodušší) jim ještě naskočila daň jako bezdětným.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.