Hádanka ptačí


Prosím, abyste se podívali do Obrazárny, kde je pro vás připravena jedna ptačí hádanka. Můžete reagovat jak tam, tak zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 reakcí na Hádanka ptačí

  1. NavajaMM napsal:

    Potápač veľký (sk) – Morčák velký (cz) – Mergus merganser

    http://www.birdarea.com/birds/mergus-merganser/cz.php

    To se mi líbí

  2. K-k. napsal:

    ale nakonec jsem to našla správně! 😀

    To se mi líbí

  3. Devana napsal:

    Hm,až takú exotiku doma nemáme…
    Ale už sa teším,až priletí bocian, ktorý so mnou trávi na záhrade veľa času…
    A potom sa mi tu špacírujú jarabice, prepelice a aj bažanty, Tie mi robia veľkú paseku, potvorky pažravé, raz mi ozobal celý egrešový krík a skoro som z toho obvinila svokru 🙂

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Tak koroptve a křepelky znám jen z obrázků, bažanty jsem tu jeden čas potkávala, jednoho kohouta a asi pět bažantích slepiček. Ale byli hodně plaší, fotit se odmítali – vždycka jen přeběhli z jednoho křoví do druhého… 🙂

      To se mi líbí

  4. Bavor V. napsal:

    Ono to s tou morčákovic rodinkou není až tak jednoduché. Protože už několik roků pozoruji na Řece bílé kačery, o kterých jsem se domníval, že to jsou Poláci.A žádný z mých dosavadních „snímačů obrázků“ je nedokázal vyfotit tak, aby byly vidět nějaké barevné detaily, natož ty typické znaky. Nebýt toho, že se mi paní Morčáková předvedla v celé své kráse dost z blízka a nebýt toho, že jsem si konečně pořídil výkonnější fotidlo, pořád bych je měl za „poláky“. A nebýt toho, že druhý den jsem potkal ve zhruba stejné vzdálenosti celý párek, býval bych (i podle základního tvaru zobáku) věřil na Roháče. A tak jsem k zjistil, že se tady opravdu pohybují již delší dobu. S tím Canonem co mám, jsem nakonec vyfotil i ty na řece a po porovnání s tímto párečkem jsem objevil tyhle potvůrky i tam.

    Líbí se 1 osoba

  5. MT napsal:

    Od Vánoc mám překrásnou knížku Ptáci v akci, autor MVDr. Julius Klejdus, vyšla loni na podzim. Morčák velký hnízdí úspěšně prý už od roku 2014 na řece Jihlavě, někde za obcí Hrubšice, to je směrem pod Templštýn. Ještě jsem neměla štěstí morčáka vidět. Ve středu si tam udělám výlet, doufám. Je tam krásně.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Přeji vám, abyste ho viděla. Já jsem se o podobnou fotku snažil více než rok. Jednou tam byl, jednou ne, jednou byl tady, jednou tamhle,… A dokázal neomylně plavat tak, aby mezi námi bylo vždy nějaké to křoví nebo větvoví. Jakmile jsem to obešel, hned změnil směr a znovu zaplul „pod ochranu“. Naprosto neomylně. Takže nebuďte zklamaná, když ho neuvidíte a těšte se alespoň z krásné přírody a třeba i počasí.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.