Nekupujte u Židů


Tohle heslo si budete spíše pamatovat z knih. Je to ve své podstatě rasismus. Jediným důvodem proč by se nemělo nakupovat je rasový případně náboženský původ majitelů obchodů. Dnes se objevuje nové heslo. Nekupujte u Babiše. Přece ho nebudete podporovat. Má to naprosto stejné opodstatnění. Nezáleží na kvalitě či chuti. Záleží na výrobci.

Ti Židé tehdy zaměstnávali hlavně sami sebe. Dnes je v Agrofertu téměř čtyřicet tisíc zaměstnanců. A ti všichni jsou závislí na tom kolik se jejich výrobků prodá. Neubližuje se tím tedy osobě Babiše, ale pouze těm zaměstnancům.

Možná si někdo pomyslí proč tam ti lidé pracují? Je to celkem jednoduché. Mnoho z těch firem mělo původně jiné majitele. A ti lidé tam měli dokonce vyšší nominální mzdu. Pokud jí ovšem dostali včas, případně pokud ji vůbec dostali.  Po převzetí Agrofertem došlo sice možná k poklesu nominální hodnoty mzdy, ale ti lidé tam přesto zůstávají. Oni totiž tu mzdu dostávají včas a přesně. Takže mají jistotu že nebudou mít problémy se svými vlastními platbami.

Pokud si někdo myslí,  že když svým bojkotem donutí zavřít třeba Kostelecké uzeniny, že tím ublíží Babišovi, tak se šeredně mýlí. Ublíží pouze těm lidem, kteří jsou na tom provozu závislí. A to nejsou jen přímí zaměstnanci, ale i dodavatelé surovin i energií, dopravci, prodejci a mnoho dalších.

Takže bojkotem Babiše neubližuje nikdo přímo jemu, ale pouze jeho zaměstnancům. A ti jsou spokojeni. Ale na těch bojkotujícím nezáleží. Je to přece jejich věc, že jsou zaměstnaní tam, kde jsou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

114 reakcí na Nekupujte u Židů

  1. jaa napsal:

    Šmárjá autore, snad byste nechtěl aby autoři / aktivisti tohleto domýšleli. To so vážně myslíte že třeba takovému k\lusovi by to mohlo dojít? Cha cha cha…. Oni to tak nevidí, oni raděj šmejdy ze zahraničí a lidi na pracáku. Ani jim nedojde, že ti lidi na pracáku nebudou mít many many na ty pro změnu zase jejich výdělky aby chodili na ty jejich akce. Zadara hrát nebudou. A vezměte si ceny.. na díla těch umělců. . Vždyť to přece vidíte ve všech aktivistických akcích. Hurrá – rambajs včil a s co největší parádou. Potom potopa.

    To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    Budu se opakovat po jaa. Máme podobné, vesměs sluníčkářské týpky za mentálně poněkud zaostalé. Pak se ovšem nesmíme divit, že se také podle toho chovají.
    Jinak bych ale byl klidný, skončí to asi jako s těmi středečními sirénami. Ty houkaly a lidé chodili, i já a můj pes. A pak si špačci cvrlikali, že jsme jaksi neschopní a neznalí se slušně chovat. Opak je pravda, chováme se podle svého svědomí už stovky let, nedávno nás někteří za to chválili, dnes nás ti samí (mentálně zaostalí) haní.
    Ono to s tím Švejkem nebude až tak mimo mísu. Jsme bestie. Jsme!

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Já si myslím, ať si každý kupuje co chce/na co má. Výrobek ze zmíněných Kosteleckých uzenin bych já pozřel jedině na hranici smrti hladem.
      A k těm bestiím? No, to jsme, ale Švejk s tím nemá celkem moc co dělat. To přirovnání se připisuje R. Heydrichovi, což byl neuvěřitelný hajzl s vysokým IQ. Odhadl nás správně.
      Podle něj jsme „smějící se bestie“. Proč ne, mně to lichotí. I ve vztahu k Burešovi.
      Ty sirény jsem nepochopil, o co šlo?

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Sirény – pieta pro ty tři kluky z Aghu.

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Nevím ono je to velmi obtížné porovnávat jak a o co se zasloužil Bureš nebo třeba Plavec a další a další.
        „Zase v Bruselu. Šel jsem nakoupit do Lidlu, kousek od Evropského parlamentu. Pocítil jsem opět barevnost a rozmanitost. Černí šoféři, muslimské krásné holky v šátcích chodí jako holky v Praze, Indové na corner shopech – bruselští Vietnamci, šikmoocí důchodci a pobudové všech barev, bělovousí starci ze všech koutů světa… Rodí se nová Evropa. Líbí se mi, protože se dere do světa“.
        Pokud ovšem uvážíme i to naprosto nesmyslné obvinění ohledně fotografií, které se podařilo včas eliminovat a následně můžeme tvrdit, že vlastně vůbec v srpnu 1965 stb nezaložila svazek „kandidáta na agenta“ pro dalšího spolupracovníka. Ukázalo se totiž pomocí deep analysis, že založení svazku kandidáta na agenta tajné policie byla pouze provokace stb, která měla zprofanovat budoucího agenta po roce 1998, jak to také dosvědčil agent George Kline.
        Proto třeba další důsledná deep analysis, kterou provedl Jiří X. Doležal je jasným varováním kam povede přehlížení komunistických agentů:
        http://www.reflex.cz/clanek/komentare/85802/babis-je-osmdesatiprocentni-komous-bude-dvacetiprocentni-japonec.html
        Tož nevím ale podle Jiřího X. Doležala, prý spousta komunistů po roce 1998 odhodila stranickou knížku a vrhla se budovat rozvinutý kapitalizmus.
        Zde prosím zastávám myšlenku, že Bureš pouze vyfoukl kšefty a dotace Bakalově a Janečkově skupině a následně také, je manipulace s fakty ohledně dalších agentů, které používá nyní Bureš obrovsky finančně nákladná, to je to celé nic víc nic méně.

        To se mi líbí

    • Antimon napsal:

      Jsme Bestie? Nejsme. Jsme realisté. Když před deseti lety došlo k neštěstí na dole Karviná houkaly sirény? Byla řeč o hrdinech? Ne. Ti horníci ale přeci plnili svoje pracovní povinnosti stejně jako ti vojáci. Tak proč nehoukaly sirény a nemluvilo se o hrdinech? Ti horníci pracovali pro OKD, ti vojáci pro NATO. Že by to byl ten rozdíl?
      Jinak ty výkřiky a různé jiné akce (Hudka) „umělců“ nemá snad ani cenu komentovat. Co by se stalo, kdyby Klus či Hudka nebyli? Nic. Bez Agrofertu (či jiného podniku) by bylo x lidí bez práce.

      To se mi líbí

  3. čtenář napsal:

    to jsou mi ale starosti o ty zaměstnance Agrofertu,kde byla ta starost když z nás živnostníků a našich zaměstnanců dělal Andrej zloděje.

    anebo je snad 40tis. zaměstnanců Agrofertu něco víc než než 40tis.zaměstnanců u živnostníků.

    nehledě na to,že většina místních bojkotuje výrobky z koncernu Agrofert daleko déle než tahle „kampaň“ začala.
    a zaměstnancům kteří se podílí na jejich výrobě nic dobrého určitě nepřeje.

    no ale jestli se něco změnilo za poslední dobu tak se omlouvám,šupky dupky a koupit MfDnes a Lidovky.

    To se mi líbí

  4. Tribun napsal:

    Aby ta analogie platila, muselo by důvodem k bojkotu Babiše být to, že je Slovák. A naopak, pokud bude konkrétní Žid keťas, je v pořádku u něj nenakupovat, ale protože je keťas, ne proto, že je Žid. Jiná věc je, že ten bojkot Babiše/Agrofertu je zcela bláhový, protože vlastnické vztahy není z podstaty věci postmoderního kapitalismu možné nikdy zjistit spolehlivě. Další věc je, že při opravdu důsledném bojkotu Babiše a Agrofertu by dotyčný buď zemřel hlady, nebo strávil drtivou většinu dne obíháním krámků a trhů, ale to by musel bydlet jedině tak v Karlíně, aby vůbec takovou možnost měl. A ani tak by neměl jistotu, že dotyčný malorolník nenakoupil u Babiše hnojivo nebo krmivo.

    To se mi líbí

  5. NavajaMM napsal:

    Keďže som cezpoľný, tak tie vaše reálie nevnímam celkom presne. Všimol som si ale, že ten bojkot už beží najmenej tri roky. Prejavuje sa to nejako? Nepostrehol som, že by to samotného Babiša nejako znervózňovalo.

    Druhá vec – uniká mi cieľ toho bojkotu. Ak je analógia s tými Židmi platná, tak ide o to, aby Babiš opustil ekonomický priestor a prestal v Česku podnikať? Taká soft verzia „konečného riešenia“? Povedzme všetky svoje firmy by mal rozpredať a venovať sa so všetkou energiou len politike?

    Tretia vec – akú alternatívu má ten, kto bojkotuje Babiša? Ako vyššie spomenul Tribun, nie je tou alternatívou už len nákup v nadnárodných reťazcoch? (Verím, že stačilo naznačiť.)

    To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Žádnou alternativu není třeba vymýšlet. Žádné důsledky bojkotu není nutno domýšlet. Protože jde jen a jen o to zasít další důvod proč nepřestat kopat do B. potažmo shodit tuto vládu. Sledováním toho co všechno za blbosti jsou schopni vymyslet si můžeme dělat obrázek o jejich zoufalství. Ono to ani tak nesvědčí o jejich nízkém IQ jako spíše právě o zvyšující se míře bezradnosti. Nějak nic nezabírá. On např. takový Kalousek rozhodně vysoké IQ nepostrádá přesto se v poslední době čím dál více jeví jakoby moc rozumu nepobral.

      To se mi líbí

      • Poram napsal:

        Jestli tohle inicioval Kalousek, pak by to svědčilo o jeho strojeném liberálním ekonomickém myšlení, protože to je typickým projevem socialistického aktivismu, který nemá problém s vlastními ekonomickými ztrátami pro prosazení svých humanistických idejí a o žádný zisk jim nejde.

        Typickým příkladem takového aktivismu je levicová antikapitalistická ekonomka Noreena Hertz – která ve svých několika knihách pranýřovala globální kapitalistické firmy za kruté vykořisťování třeba šiček v Barmě nebo v Číně, kdy vyhlásila např. bojkot na zboží firmy Adidas, který díky offshoringu své výroby prostřednictvím čínského „komunisticko-průmyslového komplexu“ dodával sportovní oděvy na západní trhy a chudáci čínští zaměstnanci museli makat 12 a více hodin za doslova otrockých podmínek.

        Představte si, že to zabralo, Adidasu v té době velmi poklesl prodej a předehnala ho v prodejích a i nových prestižních kontraktech britská firma Umbro, která šila své oděvy v domácím Manchesteru a díky této kampani dostala kontrakt na fotbalové dresy od FIFA, které ztratil Adidas.

        Takže díky aktivistickému socialismu (či snad neomarxismu?) paní Hertz – dokázala zabránit kapitalistickému vykořisťování díky spojení západních firem s čínskou komunistickou stranou ovládající domácí ekonomiku:-)

        Pro Tribuna ohledně potravin – Babiš je velkoobrátkový řezník Krkovička co prodává sériově vyráběný ksindl pro chudé. Každý kdo nevydělává podprůměrný příjem si může dovolit lepší kuře než je to Vodňanské, Farmářské trhy neustále rostou stejně jako malé farmy prodávající BIO. Hned několik lokálních jmenovitých menších farmářů vždy když jedou do Prahy na nějakou demošku dovezou panu Babišovi jako dárek pár skutečných klobás, aby ochutnal jak má skutečná uzenina vypadat. Takže podporovat třeba potraviny z Marks & Spencer (opravdu jiná liga než ta Babišova postkomunistická) nikdo nemusí. Stačí české soukromé farmáře, které ještě nestačil násilným převzetím schlamstnout Babiš.

        Ale vy to kvůli tomu přeci neříkáte, pane Bavore, že? Koncepce článku zavádí kamsi do extremistického houští kamsi hodně do prava, protože poukaz srovnání s Norimberskými zákony a bojkotu Babiše, je hodně silná káva . Ale jestli vám jde opravdu o fakta o potravinách, pak vězte že Vodňanský kuře napuštěný vodou a práškama by totiž Babiš v německém Metru na západě nikdy neprodal, to může jen tady v Česku, kde nikomu nevadí dvojí kvalita potravin, dokonce ji Češi iniciují tím, že kupují jogurty za 9kč co nejsou jogurty ale potravinářská emulze složená z éček..

        P.S. Prodávají tady „podřadný“ řetězce ze Západu jmenovitě z Německa. Jeden z největších supermarketových řetězců v Německu REWE Group na východních trzích vůbec nepůsobí, protože se nechtěli podbízet místní nekvalitou českým spotřebitelům a tu západní za jejich ceny by tu neprodali.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Produkty Agrofertu (tedy toho, co do něj patří) se prodávají v řetězcích naprosto běžně. A kromě „Vodňanských kuřat“, které mají svůj (neustále plný) obchůdek ve Strakonicích (určitě i jinde po Strakonicku), asi ani žádné další speciální obchody nemá. Je to celé jen produkt choré mysli několika málo uznávaných „umělců“, kteří si myslí, jak jsou stateční. Jsou přitom jen na úrovni debila Hutky.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Tou narážkou na nadnárodné reťazce som mieril trochu inde. U nás na Slovensku máme tiež nákupnú kampaň a podporuje to aj vláda – kupujte domáce výrobky, znižujete tým nezamestnanosť. Ten protibabišovský bojkot je kampaň vo viacerých smeroch v presne opačnom garde.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          NavajoMM,
          jak mám tuto větu chápat?

          „Ten protibabišovský bojkot je kampaň vo viacerých smeroch v presne opačnom garde.“

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Nuž, je to kampaň proti domácim produktom (výrobcom) a teda potenciálne to práve podporuje import a zároveň túto kampaň určite nepodporuje vláda.
            Nechápte to ako hodnotenie z mojej strany, len konštatovanie.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              import to podporovat nemusí,
              kdo chce podporovat domácí produkty má možností neustále dost a např. z nákupu u lokálních výrobců a prodejců má také daleko lepší pocit z toho že pro ten český výrobek udělal maximum možného,nakonec i pro tu zaměstnanost,alespoň my u nás doma ten pocit máme.

              podle Andreje jsou malé podniky na prd,ale pro toho kdo má rád svůj kraj,okres,město,vesnici a záleží mu na nich,jsou ty malé podniky to nejlepší z možného.

              můj model nákupů by byl i bez nějaké kampaně stejný,moje peníze si v prvé řadě zaslouží ten malý místní výrobce a prodejce.

              nejsem čert abych kladl na větší hromadu

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Ale prdlajs. Je to kampaň proti hnusným potravinám průmyslového charakteru. V tomhle s nickem Poram naprosto souhlasím:
              „Babiš je velkoobrátkový řezník Krkovička co prodává sériově vyráběný ksindl pro chudé. Každý kdo nevydělává podprůměrný příjem si může dovolit lepší kuře než je to Vodňanské, Farmářské trhy neustále rostou stejně jako malé farmy prodávající BIO. Hned několik lokálních jmenovitých menších farmářů vždy když jedou do Prahy na nějakou demošku dovezou panu Babišovi jako dárek pár skutečných klobás, aby ochutnal jak má skutečná uzenina vypadat“.
              Skutečná podpora domácím výrobcům je u malých výrobců nebo třeba u nás na farmářských trzích každou sobotu. Mám je přímo u nosu a voní to krásně.

              To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                OK, kampaň proti hnusným domácim potravinám priemyslového charakteru. To chápem, aj my na Slovensku máme hnusné domáce potraviny… 🙂

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Spousta lidí si myslí, že třeba Vodňanské kuře si pěstuje svoje vlastní na svých farmách. Veliký omyl. Kuřata do výrobny dodávají místní chovatelé. A to z celkem širokého okolí. Takže žádné uměliny, ale opravdová i „venku“ chovaná kuřata.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                tak mezi tu spoustu nepatřím,ale zrovna reklamu jim pěknou nedělá,těm kuřátkům a chovatelům.
                ———-
                Vodňanská kuřata mají salmonelu. Výrobky Agrofertu v testu propadly

                Tři z pěti balíčku kuřecích prsou z Vodňan obsahovaly salmonelu. Jsou tak pro zdraví spotřebitelů výrazně nebezpečnější než konkurenční výrobky. I takové zjištění přinesla analýza 11 vzorků mas, kterou provedl časopis dTest.

                Zdroj: https://www.denik.cz/ekonomika/vodnanska-kurata-maji-salmonelu-vyrobky-agrofertu-v-testu-propadly-20180712.html
                ——–
                P.S.: samozřejmě pochopím,že nebude dlouho trvat a tento test bude zpochybněn,dTest obviněn z antibabišismu,kampaně a zasahování do demokratického výsledku voleb.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Předpokládám, že byla přijata veterinární opatření vůči těm chudákům soukromníkům a Vodňany od nich přestaly kuřata brát. Což je pochopitelně útok na malé farmáře.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                No nevím jak včil, ale ještě před časem v dobách povinné informace, měli ve Vodňanech a taky Česká vejce – povolení kupovat „materiál“ i odjinud. ˇudajně ale muselo být u toho osvědčení z hygieny. Jinak máme teď u nás Billu, tak mám možnost dost porovnávat. Takže maďarské slovenské a naše – zeleniny jsou o +/- 50% dražší než další verze z Španělska, Maroka , POlska atd. Z vajíčkama dtto. Tak nevím…

                To se mi líbí

    • Seal napsal:

      Reálný výsledek máte třeba tady: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/kostelecke-uzeniny-loni-zvysily-zisk-na-80-milionu-korun/1644941
      Je to akorát mediální událost, resp. jakási obdoba kliktivismu: Cca 135 tisíc lidí si stáhlo protibabišovskou appku, aby tak vyjádřili svůj postoj. Někteří to samozřejmě uděali i ze zvědavosti (jak je to udělané), ale jako skutečná forma bojkotu to jde evidetně mimo.

      To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Tak mě ještě napadá, že i Židů bychom neměli nakupovat hlavně kafe. To si u nich raději půjčit a koupit ho ve Spolku.

    To se mi líbí

  7. Hudec napsal:

    Nu, vážení, ale tohle je OPRAVDOVÝ hnus:
    https://www.euro.cz/udalosti/gabcik-a-kubis-na-bagramu-hrdinove-odboje-zdobi-americkou-zakladnu-1416815
    Hrdinové boje proti okupantům na nástěnce okupantů.
    Bez jakékoliv známky studu.
    Jak psával Lex – teď se mi opravdu chce zvracet!

    Líbí se 1 osoba

  8. anonymní napsal:

    Není neděle, téma odkazů bohužel není Babiš.
    Ale nedá mi to:
    Prahou prošel protestní průvod proti vzrůstajícímu násilí na Romech v Česku a dalších zemích.
    https://a2larm.cz/2018/08/fotoreport-protestni-pochod-proti-rasismu-a-pogromum
    Za povšimnutí stojí doma vyráběné, neumělé transparenty.
    Oproti tomu předkládám tuzemský, typický pogrom na utlačované Romy:
    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/558478/ferovka-na-koupalisti-v-dubi-udelal-bych-to-znovu-rika-david-ktereho-brutalne-ztloukla-skupina-muzu.html

    To se mi líbí

  9. vonrammstein napsal:

    Pracoval jsem v Babišově masokombinátu dva měsíce. Píchat jsem musel před čtvrtou ráno, trávil jsem tam deset až jedenáct hodin denně. Moje první výplata byla 9.800, druhá 10.200, protože jsem měl přes čtyřicet přesčasových hodin. Mluvím o roce 2012.
    Lidi tam dělají jenom proto, že tyhlety firmy jsou většinou v menších obcích a je to hlavní zaměstnavatel v daný oblasti. Tak u nás chlapi mohli jít do lomů, do lesa nebo ke stavební firmě. Ale ženský sotva. Takže tam Babišovi otročily za tu desítku čistou, protože prostě neměly kam jinam jít. Po těch šesti letech to možná bude o pár stovek lepší-ale jenom proto, že se zvýšila minimální mzda. Babiš je čistokrevnej bezskrupulózní otrokář.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nechci se ho nijak zastávat, protože neznám ekonomické pozadí. Ale možná, kdyby platil více, tak by musel i dráže prodávat, nebo levněji vykupovat, což by obojí znamenalo konec produkce a konec zaměstnání. Ale to jen možná. Možná, že je to úplně jinak. Já jen, že ekonomika firmy je poněkud složitá a většinou to odnesou právě zaměstnanci.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Kdyby vyráběl poctivej tovar, prodal by ho za lepší peníze a vydělal by tím na lepší výplaty. Ne snad, že by na ně neměl už teď, ale kdo by si dobrovolně krátil zisky, že jo. Docela jste mě nakopnul, dostal jsem chuť tu zkušenost nacpat do článku. Příští týden bych měl mít pracovně volnější, tak snad sesmolím a pošlu.

        Líbí se 1 osoba

      • oh napsal:

        Co z Babišovy potravinářské produkce má předplyšákový původ, to šlo podle mých zkušeností s kvalitou dolů: na původní receptury nasadili katovače kostů a vzniklo téměř nepoživatelné „cosi“ v obalu, odkazujícím na původní produkt. Zadarmo drahý!

        To se mi líbí

    • Slim napsal:

      čistokrevnej bezskrupulózní otrokář

      🙂 Holt není nad přímou zkušenost, navíc napsanou v poctivý češtině. Pomáhá to rozpouštění iluzí…

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Jo, je to k nezaplacení. Jedna věc je nesouhlasit s Babišem v politický rovině a druhá zkusit se uživit v jeho firmě. Jestli chce fakt řídit stát jako svoje firmy, tak jako jeho občani-zaměstnanci nejspíš chcípnem hlady.

        Líbí se 1 osoba

  10. Ahele napsal:

    Agrofert je cca 250 firem v ČR, SR, Polsku, Maďarsku Německu a kdovíkde ještě a podniká v oborech chemie, potravinářství, zemědělství, pozemní techniky, dopravy a technologií, lesnictví a dřevařství, obnovitelných zdrojů a médií. Dá se s úspěchem předpokládat, že platy budou různé v různých oborech a i v různých lokalitách.

    To se mi líbí

  11. jaa napsal:

    No víte VR – asi Vás nepotěším a tuším co chcete napsat. Asi jste byl zaměstnán co by laik v té obecnější části firmy – v té odborné, kde jsou mistři řezníci byste byl k nepotřebě. -Ale – pokud se vrátíte zepár zpátky, když nám pan domácí umožnil tu kuchařku – dozvíte se, že na kterémkoli zvířeti je několik druhů masa a možné způsoby jejich zpracování. Od těch luxusních až po ty obyčejné / pro zvětšení objemu ledasčím doplněné/. – a to tak, aby se zužitkovalo komplet všechno. ty prvorepublikoé kuchařky byly mistrové v zužitkování všeho. A z toho vycházím. Otázkou je kolik chcete „utratit“ nebo si můžete dovolit utratit. Víte máme u nás firmu – která má – bez jakéhokoliv upozorňování – prodejnu par exceláns- v příslušné cenové relaci – mají tam i předpřipravené bůčkové pláty na rolády – vedle mnoho dalšího a pak mají další s mírně pozměněným názvem – řekla bych lidovou, kde si to všechno – pokud umíte ,musíte udělat sám.
    No a protože je ekonomicky důležité pro každou firmu – spotřebovat vše co se dá – tak holt máme lepší a horší. Je to jen otázka peněz. Není možné zpracovat jen to nejlepší maso – třeba i do špekáčků a ostatní – vyhodit.
    Jen ještě – v podstatě pro běžnou spotřebu a tak trochu jistotu – kupuji jen to, co má jasně vidět masovou strukturu. – tedy pro běžnou spotřebu – anglickou, nebo česnekový bůček a pod. Faktem je že měřidlem mám 2hý den. Pokud to v chlaďáku zůstane beze změn – kupuji. Pokud ne -už nikdy neberu.
    Jo a ještě – stalo se mi, že jsem koupila ne anglickou, ale její firemní verzi u naší čistě české firmy
    Chyba – druhý den se nedala dát do huby a letěla tam kam patří. A nikdy více. A přitom cena byla podstatně vyšší – ale byla jsem líná jít do štatlu. I za lenost se platí. no jo… to jsou mé zkušenosti.

    Líbí se 1 osoba

    • Antimon napsal:

      Paní „jaa“ naprosto souhlasím. Navíc, máme tu tak nějak kapitalizmus jehož hlavní princip je „žer, nebo budeš sežrán“. No a když se nám to nelíbí, tak jsme si ho sem neměli pouštět. Ten kapitalizmus 🙂 Kdyby ten kapitalista neměl být bezskrupulózní, tak jinej, který si takový násilí dělat nebude, ho převálcuje.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Jasně, byl jsem vobyčejnej dělňas v udírnách. A Vám připadá desítka čistýho za desetihodinový šichty v klimaticky i obecně hodně nevlídným prostředí dostatečná? V r. 2012? To je totálně trapná částka i na chudou Vysočinu.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        NJN, je logický, že tam kde se syrové maso zpracovává nemůže být příjemných 25°. Proto mají řezníci pod plášti ta vlněná saka a kalhoty a od nepaměti. V 2012 – za Kalouse bylo na takovém místě A mnohých jiných 10 čistýho normál. Peníze jsou za výkon, nikoliv za prostředí. Koneckonců mohl jste jít jinam, ale v tomto oboru by to lepší nebylo, spíš horší.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Ale hovno, normál to v těch letech nebyl. A mohl jsem jít jinam, jenže to bych musel za prací dojíždět do Jindřichovýho Hradce nebo do Jihlavy, kde bych sice dostal o cca 3.000.- víc, ale ty bych zase projezdil v autě a byl bych na tom finančně stejně. Vysočina a Morava fakt není jenom Brno.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Máte recht, pokud pamatuji tak normál byla minimální mzda a ta tenkrát dělala 8000,- Alespoň podle toho co se pravilo v ČT a spol.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Máte to v palici nějak pomotaný. Předtím jsem dělal na pile a nosil jsem si tak 16-17, podle počtu šichet. To byl tehdy nadstadard, ale taky dřina. Průměr se motal mezi 13-14.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                No vidíte, už se blížíte realitě. Protože jako nekvalifikovaný dělník v potravinářském průmyslu jste na svou dobu měl naprosto normální plat. Podobné peníze nosily domů dělnice v pekárně. A ta nepatřila AB. Takže opět srovnatelné podmínky, jen místo zimy horko. Ale hygienické požadavky naprosto shodné.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                To je to samý v bleděmodrým. Většinou provozy v menších městech a městysích až vesnicích. V Plzni, Praze nebo Brně by se za ty peníze nikdo neobtěžoval vstávat před polednem.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Byste se divil…. máte velký voči

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Zase omyl – jezdí mi okolo šalina dolů do města, a autobus na druhý konec – takže ráno vidím, jak je plná v těch 5,6,7 hodin. Po osmé začínají študáci….. sorry. Tedy nevím jak v praze, ale normální pracující jsou na tom jako dřív jen těch zepár důležitých managorů jezdí auty/auto-osoba/ až po osmé.

                To se mi líbí

  12. Jiří Jírovec napsal:

    Česká společnost je rozvrácená. Nikoho nezajímá, že 10% populace ČR je ohroženo chudobou, že existuje lichva a exekuce, že vytváříme vyloučené oblasti (viz zákon 98/2017 Sb – tedy předobraz budoucích koncentráků). Idioti typu Fialy, Kalouska, Bělobrádka, Bartoše a dalších dělají vše proto, aby současná vláda v ničem neuspěla, aby se nic nepohnulo. Očekávají svůj podíl na 30% současných preferencí ANO.
    Američané ve své nabubřelosti rozvracejí svět ekonomicky i vojensky a my jim lezeme do zadku. Roníme krokodýlí slzy nad třemi vojáky, kteří neměli v Afghanistánu co dělat, a slibujeme odplatu, že si Afghánci na nás troufli. Až se válka přiblíží k nám, bude po parádě.
    Žijeme v době, kdy se musíme strachovat jiné věci než je kvalita vodňanských kuřat nebo kosteleckých párků.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Omyl pane JJ. Tahle debata je podle mne důležitá. Už prastaří jenerálové věděli, že vojsko je výkonnější – s plným žaludkem. Proto před každou bitvou dostali vydatná jídla. Ju a taky – při ústupu byla úspěšná taktika spálené země, aby neměli kde se nabaštit.a napakovat. S prázdným žaludkem se kdoví proč bojuje hůř.
      Tyhle mechanismy je nutné znát – má-li být boj úspěšný.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Jen ještě – tak mne s tou exkurzí do dávnověku napadá – copak by to asi udělalo s tou masovou migrací, kdyby nebyli migranti na své „jistě strastiplné cestě“ k plným korytům a výhodám někým krmeni a podporováni. Hlavní otázkou zůstává — KDO ASI TOHLETO ZABEZPEČUJE A PLATÍ.

        To se mi líbí

        • Antimon napsal:

          Kdo to platí? No ten, kdo na to má. A kdo z toho bude mít prospěch. To si myslím, není tak těžké rozhodnout. Když se člověk podívá do světa tak zjistí, že nejvíce v pohodě jsou Saudové. Proč asi? Až se ztenčí pramínek toho černého mazlavého fujtajxlu, tak bude nutno brát jinde. No a silná, vzdělaná a inteligentní Evropa není žádoucí. Potřebuje trochu načechrat. Hlavně infiltrovat a zásobit levnou pracovní silou. Sice nekvalifikovanou, ale podavači robotům moc kvalifikace nepotřebují. A Amerika? Z pohledu Saudů zatím dobrý. Pěkně do všeho ve světě šťourají a tak dělají práci za nás. Ale až …. tak na ně taky dojde ….

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Tedy nevím, ale podle těch různých dedektývek z holyvůdu – spousty firem /ropa a chemie/ krom dalšího je v arabských rukách. Víte, jsou sice na jedno brdo – ti hrdinští co chrání, ale jedno je pozoruhodné – jako kulisy ukazují opravdové reálie. Kdyby to nebyla pravda, tak by na to lidi nekoukali.
            Svého času běžel seriál A-tým. Děj všude stejný, ale odehrával se v jejích různých státech . A tam mě ty reálie / žádné kulisy/ – v podstatě ukázali – jaký vlastně- mimo rezorty – ten americký život je. Spousty zajímavých míst, ale jaksi pro nás, tedy aspoň pro mne k nežití.
            Ju a si to tak bralo víc lidí – měl obrovský ohlas – všude po světě, ale jakmile začali „úspěšně“ pracovat pod taktovkou SPI ve světovém měřítku – zajem opadl a zapadl.

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              tedy alespoň Kalifornie a Miami . a tak se vůbec nedivím, že jsou na prvním místě ve snahách o odtrhnutí se od států. Tož kdo ví…..

              To se mi líbí

    • Antimon napsal:

      Ano pane Jírovec částečně s Vámi souhlasím, ale až na to kuře. Takové pěkně ugrilované, na kvalitě záleží 🙂

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      pane Jiří,

      četl jste si text,pokud jste nečetl jen diskuzi,o bojkotu výrobků Agrofertu,který by v masovějším měřítku mohl zapříčinit i to že počet lidí ohrožených chudobou by mohl vzrůst.

      do té kritiky nás,kteří se tady strachujeme o kuřata a párky jste mohl natlačit alespoň ubytovny Agrofertu pro zahraniční pracovníky kteří v jeho podnicích otročí za ještě menší peníz než za jaký tam dělal vonrammstein,tak by to bylo alespoň k tématu které jste sám nakousnul.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      No jo, pane Jírovče, než vytvářet vyloučené lokality by bylo určitě lepší, všechny ty asociály postřílet.
      A žádné vyloučené lokality by nebyly.
      Teď mě napadá…co kdyby začali ti asociálové, co mají největší starost o výši všemožných sociálních dávek, chodit do práce?
      Všude je silná poptávka po pracovní síle, jak kvalifikované, tak nekvalifikované.
      Jenže, to by zásadním způsobem snížilo všechny možné státní podpory neziskovkám, které se o asociály „starají“.
      Pocházím z města, kde se zbouralo gheto a asociálové se rozprostřeli mezi dělný a důchodový lid.
      Nefunguje to.
      Z celého města je teď gheto.
      A do práce nikdo chodit nezačal!

      To se mi líbí

  13. vonrammstein napsal:

    Myšlenka komunismu byla rozvinuta také například na transparentu „Ser na nájmy, obsaď dům sexistickým hovadům“, a mezinárodní aspekt queer solidarity byl vyzdvižen heslem „S národem jděte do prdele“.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/At-zije-queer-komunismus-Sledujte-VIDEO-jak-Prahou-prochazeji-mensiny-547316

    To se mi líbí

  14. brtník z brlohu napsal:

    Je to sice trochu o jiném než je článek — ale — nedá mi to sem nedat, u Valenčíka je nově v souvislosti s úmrtím vojáků v Avganistanu tento odkaz:
    http://www.exanpro.cz/udalosti-a-jevy-ve-svete/434-afghanistan-ukol-strazni-jednotky-s-neprijatelnym-rizikem-a-mylna-a-nekompetentni-vyjadreni-ceskych-politiku-a-generalu
    a tím i na stránky které mohou být zajímavé. Tady by bylo taky k věci kdyby se k tomu vyjádřil jeden uraženec – škoda.

    To se mi líbí

  15. strejda napsal:

    Jsou záležitosti, které se snad ani nedají slušně komentovat. Tady je jedna z nich.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/480044-italie-zpozornela-rakousko-zaostruje-na-sve-byvale-uzemi.html

    Před 70 lety nás před něčím podobným (je to jen začátek, start) varoval president Edvard Beneš, 28 let nám tvrdí opak a mladým vymývají mozky. Pět let nám chtějí změnit národní povědomí. A dnes čteme, že naprosto vzorná koexistence Italů a Němců (Rakušanů) dostává silné trhliny.
    Jasně se ukazuje konečný cíl, ve kterém čas nehraje závažnou roli. Hlavní je CÍL. I když jim doma silně teče do bot.
    Vymyslel někdo něco lepšího než: Lidé, bděte!

    To se mi líbí

  16. jaa napsal:

    Jen tak něco z dřívějška – ale opakovaně dostupné…..
    https://www.securitymagazin.cz/zpravy/nastal-zacatek-konce-stare-evropy-1404048750.html

    To se mi líbí

  17. Joda napsal:

    M.T. Protivládní demonstrace v Rumunsku.
    Nevím, jak moc je rumunská vláda zkorumpovaná, ale když čtu, že demonstrací se masově účastní Rumuni žijící v zahraničí, tak si vždy vzpomenu na české voliče žijící v zahraničí, kteří hromadně volí Topku.

    To se mi líbí

  18. Joda napsal:

    M.T. Mistrovství Evropy v atletice.
    Přestože hrozí, že budu označen za rasistu, napíši to. Jsem rád, že na ME uspěli Poláci, přestože polské družstvo, jako jedno z mála, bylo složeno výhradně z evropanů. Ještě by mne zajímalo, kolik bylo mezi polskými atlety astmatiků. Mezi britskými atlety je jich údajně velké procento, ne-li většina.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.