Dnes obecně ze světa a z různých zdrojů


K článkům v originálech jsou připojeny krátké gůglovské překlady

http://dailycaller.com/2018/06/19/photos-obama-immigration-detention-facilities/

ZDE JSOU FOTKY OBAMOVÝCH ZÁCHRANNÝCH ZAŘÍZENÍ PRO NELEGÁLNÍ IMIGRANTY, MÉDIA VÁM JE  NEUKÁŽÍ,

Média a politická třída se stále více rozhořčují nad rozhodnutím vlády Trumpa zadržet a stíhat přistěhovalce, kteří nelegálně překračují hranice. V debatě se ztrácí  jakákoli uznání, že administrativa prezidenta Obamy používala také záchytné zařízení. Fotografie hraničních vazebních zařízení z doby Obamy, které byly pořízeny v roce 2014, vypadají téměř shodně s fotografiemi pořízenými během doby Trumpovy.

http://newobserveronline.com/israel-still-deporting-africans-to-uganda-reveals-amnesty-international/

Izrael stále deportuje Afričany do Ugandy, odhaluje Amnesty International

Zpráva s názvem „Nucená a nezákonná deportace izraelských azylantů v Eritreji a Súdánu do Ugandy“ uvádí, že v letech 2015 až března 2018 Izrael deportoval do Ugandy 1 700 Sudánů a Eritreanů.

https://www.businesstimes.com.sg/government-economy/merkels-conservatives-warn-eurozone-budget-could-split-eu

Konzervativci Merkelové varují, že rozpočet eurozóny by mohl rozdělit EU

„Pro nás je to spíše dělení Evropy, protože země, které nepoužívají euro, budou vyloučeny. Jsem ohromen příslibem, který byl poskytnut Macronovi,“ dodal s odkazem na podporu paní Merkelové pro rozpočet eurozóny Hans Michelbach, zákonodárce Křesťanské sociální unie (CSU), bavorská sestra strany CDU paní Merkelové.

https://voiceofeurope.com/2018/06/45-increase-in-terror-attacks-across-europe/#.WyrP-HBU5rI.twitter

Počet teroristických útoků vzrostl z 142 v roce 2016 na 205 v roce 2017. V loňském roce bylo zabito 68 lidí a 844 zraněno. V roce 2016 bylo zabito 142 lidí, ale méně než polovina byla zraněna a 379 obětí.

Že bylo pouhých polovinu počtu úmrtí, je to, že útočníci jsou „méně organizovaní“ než dříve a také kvůli rychlé intervenci v oblasti záchranných služeb.

Ze 68 úmrtí v roce 2017 bylo 62 připsáno islamistům. Zdá se, že většina pokusů nebo skutečných útoků byla znovu ve Velké Británii, následovaná Francií.

Zpráva byla zveřejněna ve středu a předložena v Haagu.

Data se důsledně týkají útoků, které byly provedeny, zmařeny a neúspěšné, uvedla nová ředitelka Europolu Catherine de Bolleová a Manuel Navarrete, šéf Evropského střediska pro boj proti terorismu (ECTC).

A drobnost z dnešního Macka:

Peking se začíná zbavovat amerických dluhopisů. V březnu a dubnu byl tento
největší věřitel Spojených států jejich čistým prodejcem, když jich v březnu
prodal za 4,4 miliardy dolarů (98 miliard korun) a v dubnu za 5,7 miliardy
dolarů (127 miliard korun), napsal ve svém internetovém vydání francouzský
list Les Echos. Příklad Pekingu podle listu následují i další země jako
Irsko a Rusko. Irsko se za měsíc zbavilo dluhopisů v hodnotě 6,6 miliardy
dolarů, Rusko v dubnu prodalo americké dluhopisy za 20,4 miliardy dolarů.
Mezi záplavou zcela nedůležitých zpráv na titulních stranách deníků a v
hlavních zprávách televizí, tato důležitá téměř zanikla.

(poslal Jarda Godot)

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 reakcí na Dnes obecně ze světa a z různých zdrojů

  1. berkowitz napsal:

    Velmi interesantní rozbor, doporučuji přečíst :
    http://upergilla.blogspot.com/2018/06/socanstvi-eu-7.html

    To se mi líbí

    • hans napsal:

      Jako pohled z jiné strany zajímavý. Ale v nemalé míře staví na bludech místo faktů a takové konstrukce jsou pochybné.

      To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Do jaké míry se podaří udržet životní úroveň eurozóny na úkor zemí neplatících €, to závisi jestli Angela Merkelová nyní dokáže plně prosadit HMU i na úkor Francie. No a také od toho, jestli Francie bude schopná stejně dovedně obcházet sankce proti RF jako Německo.
    To podstatné pro nás ovšem je, jak dlouho se bude dařit Německu udržovat naši nekonkurenceschopnost vůči němu a jestli se i nadále bude dařit držet současnou úroveň mezd.
    Nevím jestli Rusnok má na to aby provedl ještě jednou onu Singrovinu ve prospěch Německa a eurozóny.Ono přeci jen vrazit více jak 2 biliony ve prospěch eurozony a udržet jak nízkou konkurenceschopnost Česka (degradovat Česko pouze na zdroj laciné pracovní síly bez velké přidané hodnoty) tak i zabrzdit možný ekonomický rozvoj to opravdu chce odvahu.
    Spekulovat o tom do jaké míry demokratický blok zabezpečuje rozkolísání ekonomiky a jak se jeho činnost projevuje na ekonomickém (ne)růstu to je více jak na článek.
    No a co se týče ČLR :
    Proč se musí Západ obávat toho, že růst významu Číny představuje hrozbu pro jeho „liberální hodnoty“ ?
    V současnosti je téměř jisté, že ČLR vytvořila nový úspěšný model ekonomického rozvoje.Garantem rozvoje ČLR byla a je činnost vlády a její ekonomická strategie, která se mimo jiné zaměřila na rozvoj vybraných odvětví a podporu exportů.
    Vládní intervence jsou běžné napříč celým rozvíjejícím se světem, ale čínská efektivita je v této oblasti nedosažitelná.
    Centrální vláda je totiž na jedné straně schopna mobilizovat ohromné zdroje pro podporu růstu a rozvoje průmyslu, na straně druhé má také pod kontrolou ceny, tudíž brání vysoké inflaci a vzniku finančních bublin. Neboli státní kapitalizmus vítězí nad našim kapitalizmem postfeudálním.

    To se mi líbí

  3. jaa napsal:

    Když z různých tak z různých:
    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/ukrajinska-armada-organizuje-pro-bohace-na-donbasu-lidska-safari-video/
    Napřed jsem se zděsila, ale pak mi došlo, kdo všechno z sovětského velení byl ukrajinec, ať po válce, nebo v 68 a jak silně byla ukrajina zastoupena ….. už se ani nedivím. Mají to v DNA

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Nemají.
      Kdyby bylo Česko po majdanové revoluci vedené Západem, vylezli by z děr stejné typy. Sama je dobře znáte z tisku. Lezou i tak.
      Je katastrofou, když se cizí síly snaží manipulovat s národem a vnucovat mu své představy. U Ukrajiny je to o to horší, že má nehomogenní obyvatelstvo, které ukrajinskou státnost vnímá velmi rozdílně. To i Čechoslováci byli jednotnější, hlavně proto, že jednota byla jasná. U Ukrajiny se jedná o plynulý přechod mezi Ukrajinci a Rusy.
      Ukrajinu (bohužel nejen ji) čeká velmi těžké století ve kterém by měla prokázat právo na existenci. Nelze se ubránit myšlence, že ji čeká rozpad na dvě či tři entity. Možná by to pro ni bylo to nejlepší. Pokud by to proběhlo spořádaně. Ale to nechme obyvatelům Ukrajiny.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Já to moc dobře nechápu ten Váš dovětek. Můžete blíže vysvětlit : „Napřed jsem se zděsila, ale pak mi došlo, kdo všechno z sovětského velení byl ukrajinec, ať po válce, nebo v 68 a jak silně byla ukrajina zastoupena ….. už se ani nedivím. Mají to v DNA “ ?

      To se mi líbí

  4. Bavor V. napsal:

    https://voiceofeurope.com/2018/06/almost-half-of-germans-want-merkel-to-resign-poll-shows/
    Téměř polovina Němců chce, aby Merkelová odstoupila
    Průzkum provedený společností YouGov a zveřejněný v pátek ukazuje, že 43 procent Němců chce, aby Merkel opustila úřad.
    Průzkum rovněž ukázal, že 42% respondentů chtělo, aby veteránská kancléřka zůstala ve vedení vlády, zatímco 15% nevědělo.
    Mírně překvapivě je Merkel nejoblíbenější mezi voliči ekologické strany Zelení, z nichž dvě třetiny říkají, že by měla zůstat ve funkci.

    To se mi líbí

  5. Josef K, napsal:

    Myslím, že to překvapivé není. Zeleným nejde o ekologii, pokud si pod ní představujeme ochranu životního prostředí a obecně přírody. Zato je v jejich agendě podpora multikulti a propagace veškerých úchyláren, jež dnešní doba přináší.

    To se mi líbí

    • brtník z brlohu napsal:

      Já bych to jen doplnil, že jde hlavně o kšeft, a dost špinavej, jako ostatně politika jako taková.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.