Predvečer Nového roka


Bývalo za starých čias, že tesne pred Novým rokom nastal všade vo svete kľud, bilancoval sa starý rok a na Silvestra nás bavil Vladimír Menšík alebo Laurel s Hardym. Zdá sa však, že sa na všetkých frontoch pritvrdzuje.

Minule sme písali o republikánskom kongresmanovi DeSantisovi, ktorý tlačí na FBI, aby priznala farbu vo veci vyšetrovania ruskej stopy. DeSantis v krátkom televíznom interview pre FoxNews uviedol, že napriek obštrukciám zo strany riaditeľa FBI, neustane vo svojom snažení a príde na to, ako to s „fasciklom“ bolo. Donald Trump bol z tejto relácie taký nadšený, že na twitteri zverejnil uľahčenú poznámku: „WOW, ten fascikel je podvrh, ktorý financovali Clintonovci. FBI sa nepodatilo potvrdiť podozrenia z tej hromady odpadkov…“

No DeSantis prišiel aj s niečím novým. V celej záležitosti začínajú veľmi nedôveryhodne pôsobiť samotní vyšetrovatelia z Muellerovej komisie. Ako povedal DeSantis, je úplne zreteľné, že vyšetrovanie Clintonovej e-mailov prebiehalo v preferenčnom režime. Clintonová vraj povedala, že ani nevedela, že sa má poštu na inom serveri a vyšetrovatelia to odbavili pohrozením prstom, bez skúmania pozadia a podrobností. V žiadnom inom prípade sa nepostupovalo takto a Kongres zrejme bude žiadať vysvetlenie.

Trumpov právny tím sa poistil aj pre prípad, že sa vyšetrovateľom podarí získať dôležité svedectvo od Flynna. Trump doteraz Flynna bránil, ale ak by z Flynnovej výpovede vyplynulo obvinenie, jeho právnici sú pripravení úplne zničiť Flynnovu povesť ako notorického klamára.

Druhá strana však ešte zďaleka nepovedala posledné slovo. Austrálsky The Sydney Morning Herald zverejnil informácie ruskej súkromnej televíznej stanice Dožď o hackerovi Konstantinovi Kozlovovi, ktorého pred časom zatkli v súvislosti s napadnutím niekoľkých ruských bánk a elektronickou lúpežou 64 miliónov USD. Konstantin Kozlov je ochotný svedčiť, že on osobne sa nabúral na servery Demokratickej strany, aby priamo na príkaz Kremľa odcudzil inkriminované emaily použité v prezidentskej kampani. Kozlovsky svojim svedectvom môže vytrhnúť FBI tŕň z päty, lebo tá okrem vágnych podozrení voči Rusku nemala v rukách jediný priamy dôkaz, ani elektronickú stopu. Svedectvo Kozlova však zrejme nerozkryje žiadnu podvratnú sieť, lebo podľa jeho slov pôsobil prevažne z vlastného domáceho počítača a v skupine hackerov nikoho osobne nepozná.

Pritvrdzuje sa.

Aj na východe Ukrajiny. USA začali s predajom „obranných“ letálnych zbraní. A hoci v správach z Ukrajiny dominuje masívna výmena zajatcov z oboch strán, doplnená dojímavými obrázkami zo stretnutí s najbližšími, napätie na východe Ukrajiny stúpa a nikto nevie, čo sa stane po Novom roku. Viacerí komentátori sa obávajú, že americké zbrane dodajú ukrajinskej armáde palebnú silu a sebadôveru a pokúsi sa o prielom. Bývalý izraelský spravodajský dôstojník Jakov Kedmi, ktorého často citujú ruské zdroje, však očakáva, že prípadný ukrajinský útok bude posledný v réžii súčasnej ukrajinskej vlády.

Uvidíme teda, čo sa stane po Novom roku. Vo svetle posledných telefonických rokovaní Rexa Tillersona s ruským ministrom zahraničia Lavrovom by som rád veril, že konečne dozrel čas, aby Trumpova administratíva prevzala iniciatívu zahraničných záležitostí do svojich rúk a aj vo veciach Ukrajiny sa začne normálny diplomatický dialóg najvyšších miest. Nerobím si ilúzie, že to bude ľahké, ale privítal by som, keby to bolo aspoň normálne.

Hoci – jeden nikdy nevie. Tesne pred Vianocami médiami preletela správa zo zdrojov americkej armády dislokovanej v Nórsku. Generál Robert Neller sa mal pred svojimi mariňákmi vyjadriť v tom zmysle, že ak sa im arktické cvičenia zdajú náročné, tak je to malina oproti tomu, čo ich čaká. V blízkej budúcnosti prorokoval nehorázne rozsiahle boje („big-ass fighting“) niekde v oblasti Tichomoria alebo v Rusku.

A to sme ešte nespomenuli Sýriu. Snáď niekedy po Novom roku podrobnejšie. Pustite si zatiaľ, priatelia, tých retro komikov a oddýchnite si počas posledných dní starého roka. Mám tušenie, ako kedysi napísal klasik, že „velmi skoro velmi fúkat velmi silný vietor“ …a to nehovorím len o vašich prezidentských voľbách.

 

 

Zdroje:

http://insider.foxnews.com/2017/12/27/desantis-congress-will-get-answers-how-fbi-used-trump-russia-dossier

http://www.smh.com.au/world/jailed-russian-says-he-can-prove-hack-of-dnc-on-kremlins-orders-20171228-h0azze.html

https://www.newsmax.com/politics/trump-lawyers-strategy-attack/2017/12/27/id/834010/

http://talkingpointsmemo.com/livewire/report-trump-legal-team-will-cast-flynn-as-a-liar-if-he-implicates-others

http://uawire.org/lavrov-and-tillerson-conduct-telephone-conversation-to-discuss-ukraine

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5217743/Captives-released-Ukraine-rebel-prisoner-exchange.html

https://politros.com/armiya/108672/?utm_source=warfiles.ru

https://www.thenational.ae/world/the-americas/american-marines-general-warns-of-big-ass-fight-against-russia-1.689859

Příspěvek byl publikován v rubrice Navaja se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

53 reakcí na Predvečer Nového roka

  1. jaa napsal:

    Joj Navajo, obávám se že máte pravdu až moc. I když jsem se dnes naladila trochu nostalgickým vzpomínáním na naše filmové mistry co dokázali bez počítačů za nádherné filmy – sledováním Barona Prášila. Jak uklidňující a jak smutné že už žádný z těch mistrů nám nic tak smysluplného a nádherného nenatočí. A také jak si dala ČT na čas, aby tyhlety skvosty digitalizovala. A co mne taky štve, že nedigitalizují všechny ty záznamy divadelních představení. Vždyť musejí mít mraky záznamů z většiny divadel po celé ČSR. Klasika a taky filharmonií a dalších koncertů. Proč to nezdigitalizovali… když všechny ty skvosy ať klasiky či moderny musejí mít. Proč brání tomu aby mladí něco takového, na co jsme měli štěstí my -brání poslat dál mladým? Je to ostuda a ke vzteku.-

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Protože to stojí fůru času a hlavně peněz. Tyhle technologie nejsou vůbec levný. Kdyby měli digitalizovat každej natočenej koncert, nestihli by dělat nic jinýho-a ještě byste platila 3.000.- měsíčně koncesionářskejch poplatků. Furt to chcete?

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        No já nevím VR. Když dokáže film na analogu /kazeta/ přetransformovat do počítače na digitál a ten program stojí pouhých pár stovek a čas než se přehraje -… tak je chyba nškde jinde.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Já to vím, řešili jsme to velice nedávno při natáčení filmový pohádky. Jeden záznamovej disk byl vadnej, chyběly krátký sekvence. Dá se to s patřičnou technologií spravit, ale tu mají jenom profesionální studia, v tomto případě Barrandov. Je to neskutečně drahý a stejně je to poznat. Mluvíte o záznamech pro film a televizi a to je přesně o tom, o čem mluvím já. To zdaleka není jenom o přepisu z formátu na formát. Jako muzikant vím, co má zvukař za fušku, když má ne úplně kvalitní zvukovej záznam vyčistit tak, aby se dal publikovat. U obrazovýho záznamu je to řádově složitější.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            No, já jsem něco takového nezaregistrovala. Obraz a zvuk v PC je k nerozeznání od toho, když pustím video přímo. Ju a s těmi osmičkami taky nemáte pravdu. 1848 – zrušení roboy a vznik obecních samospráv, a občanské svobody. 1918 vznik ˇČSR“. No 1938 a 1968 jsou zase v mínusu, takže je to fifty fifty. 1948 je tak nějak napůl v mezi plusem a mínusem. A teď by zase mělo nastat plusové— Tak uvidíme-

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Vy jste nepochopila, o čem mluvím. Samotnej převod z formátu na formát není tak složitej. Ale udělat z těch často poloamatérskejch a nekvalitních záznamů něco, na co Vám lidi přijdou do kina nebo budou ochotný na to koukat v televizi-to je úplně jiná liga.

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                hej ty specialisto,mne casom jebne a kukam chaplina,aj kus vycistene,ci stare,co tam tych ciar beha jak by katusa strielala,vobec mi to nevadi,ja ked ho vidim toho boha od filmu ja seriem na kvalitu nejakeho obrazu,kvalita to on,ja mam doma to rozlisovanie,co u nas neviem,ci take je,platim za to,jasne,ze odrazu lepsie ked prepnem a nepouzivam to nikdy,ja mozem kukat aj na ciernobiele,musi byt kop a nie jak pekne vidno ja v tych veciach elektroniky,tu kurva sa rozprava do remont control a televizor sam prepina,ja na to kukam jak tela,nejaka alexa volaju,take jak puk,bol som u dcery hovno to stoji,co jej povies tomu puku odpoveda ja hned alexe fuck you alexa a ona mi,ze to neni pekne,oni vymyslia puk,daju meno,aby clovek s nejakym elektronickym kokotom dristal,povie mi jake pocasie v broumove,kto v egypte zabil sadata,kedy sa narodil hus,sype jak kurva ta alexa skusal som ju,potom ludia zvyknu,ze ten puk elektronicky,ked sa to uchyti,to bude debilov,ked vypnu power,to zdebilnovanie,alexa povie,kolko hodin,co by som navaril a ked nebude alexi,tak chcipne chuj.tu telefonom startuju auta,ovladaju doma termostat,vidia macku,co robi,moja dcera ma take kokotiny,kupuje,cez telefon,len pride a vyzdvihne,bo leniva jak vos,aby isla nakupit,kukaju tie moje deti do tych telefonov,cela amerika to cumi,ked jim vypnu sa polovica obesi odrazu,pisem tak kus pojebane,co ty myslis,jak muz stredoveku.?

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Chcete tím říci , že do doby digitalizace byly všechny filmy, záznamy a pod poloamatérské a nekvalitní? Tak to bych s Vámi nesouhlasila a fest. Naopak musím Vám říci,. že analog měl daleko kvalitnější nejen obraz ale i zvuk. A zvukaři uměli. Teˇ%d se spoléhá jenom na počítačové programy, kteéá může obskluhovat každý ten oný. Naopak dřív museli umět.
                Bohužel musím Vám říci, že je moc vwelký rozdíl, když pustím film z videa/analog/ jak obrazvě tak zvukově a současný digitál. Je to na jedný televiozi, takže nto nemůže být jí, ale je toí v původním materiálu – tedy digitrálním záznamu. Bohužel- zuvukověš je to takový rozdíl, jako když magtneťák je v dřevěný bedně, nebo plastový či kovový. Dřevo zvuk nese a vYlepšuje – ty dva ostatní jej strašně zkreslují.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Moje děti taky bez mobilu neví, kde jsou a co tam kurva dělaj. Kdyby hořelo, budou hledat aplikaci, jak se chovat při požáru. Já starý záznamy taky neřeším, jaa je řeší a já jí jenom představuju realitu, protože o tom něco vím. Myslím, že by nám všem pomohl totální blackout, klidně trvalej. Věci by se vrátily k přirozenýmu řádu. I já u toho trávím moc času, kterej bych mohl trávit užitečnějc. My z alte Schule to přežijem, ale o mladý bych se hodně bál.
                jaa: Všechny jistě ne. A s analogovým zvukem máte pravdu. S obrazem už moc ne. S obrazem můžete v digitálu udělat prakticky cokoliv-včetně věrohodnýho retra. Analogovej zvuk je nenahraditelnej. Řeším to digitální nahrávkou s umělým „analogovým“ výstupem, protože analogově nahrávají opět jenom profesionální a kurevsky drahý studia.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                VR , no víte, že řeším, bohudík to řeší většina mých vrstevníků, hledají staré záznamy a znalosti předků. A je to na mnohé, třeba na zdravotní problémy – je až neskutečné kolik tzv. babských“ receptů vyštráchali. Na kde co. Já vím říká se…… ale beru v úvahu, že nebyly lékárnické lobby a lidi přežili díky poznatkům z přírody staletí a bez prášků. A jsou ty „alternativní“ docela účinné, podle toho co jsem, ssice opatrně, ale vyzkoušela a docela se tak práškům a doktorovi vyhnula. . Je toho spousta co létá luftem, schraňuji co se dá, jen mne mrzí že mladí to neberou a až to budou brát – nebude techniky, která by to přehrála.
                No a k tomu zkoušení – pradávná vzpomínka na jeden pořad v ČST právě o té tehdy začínající alternativě a kde asi tři lidi povídali spolu s doktory jak a co jim je, že ani dráhé prášky z dovozu nezabraly až přešli na alternativu – šťávy a byliny, se začali zlepšovat. Tak nevím, ale tenkrát nebyla alternativa moc v kurzu… Hmm něco na tom Vašem blackoutu je, třeba by se lidi vzpamatovali……

                To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            pani janka ,alternativa sa vacsinou u prasku pouziva,ked uz aj nadej umrela…

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Jo a to je ta chyba. Já jsem před pár lety sebo švihla, když byla ta velká zima, a námraza, při vynášení smetí. Částečně pak nějakou dobu zagypsovaná. Vysledek byl že sice srostlo, ale s chozením to bylo ouvej. Zastávku před nádražím – ten prostor znáte, jsem přecházela na 3x. Prostě nešlo. Doktor nevěděl co s tím. Tak jsem začala pátrat a kde jinde než na netu. ,.. V Dunajské v lázních mají Bemer, takže celej týden, každej den, taky masáže hřbetu, změna jídelníčku, přírodní doplňky — nechci to zakřiknout, ale předevčírem jsem v klidu sprintovala/ v mým věku/ na šalinu, která mi staví pod okny a nemusela šlapat kus od druhé zastávky. Či nemusela čekat dalších 10 minut. A bez zadýchání. I když mi pak nadávali že jsem mohla spadnout apod. Tak kdo ví, víte, vím, že tu nezůstani na vzorek, ale nechtěla bych být neschopná nebo závislá na pomoci jiných… tedy dokud to půjde. Kdoví, tetina chodila v 80ti do lesa na klestí a v pohodě tož snad….

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                ja dumal tu kurvu rakovinu,pani bestia sa vycvicila a citam,ze beha jak srna,jen tak dal… a co to bemer,to virivka,ci nejaky valec do valcovania,ci nejaka elektrika sa pusta do tela,mne pred sto rokmi,tak liecili meniskus,take elktrody do kolena a pomahalo,len ma nechali tyzden v spitali,bo ja permanentne ozraly bol a nic nepomahalo,po tyzdni protialkoholickeho na chirurgii som uz aj mohol normalne chodit nasledky dodnes,ale koleno ohynam lespie jak blbis,aby bolo jasne.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Bemer je přístroj na pulzní magnetoterapiio.

                To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Je rozdíl m ezi domácí kvalitou a kvalitou pro veřejné použití. Navíc je potřeba ty záznamy i vyčistit od kazů. A to také chvíli trvá. Proto se dělá z každého digitalizovaného filmu taková sláva.

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          No jo, jenže samotná ta digitalizace je jen začátek, když to chcete mít pořádně. S kazetou často nemá nemá smysl dělat víc, rozlišení přinejlepším odpovídá SD vysílání a víc ze záznamu nedostanete, i kdybyste se rozkrájela na velmi jemné nudličky. Ale u filmu je to jiné, z originálního filmového pásu byste nejspíš dostala i dnes módní (a pořád velmi vzácné) rozlišení 4K a to další – opravit vybledlé barvy, kazy a poškození filmového pásu, vyčistit a znovu synchronizovat zvuk, to už vyžaduje obvykle profesionální (draze) placený software a poměrně vysoký podíl „ruční“ práce kvalifikovaného odborníka.
          Jo a zkuste si ten film, kde na obrazovce počítače nerozeznáte rozdíl, pustit na velké TV a těch rozdílů nejspíš uvidíte několik vagonů..

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Znovu přesně tak. Hlavně že tady stáda dávaj plusy každýmu, kdo s Ramštajnem nesouhlasí, přestože jsem tu nejspíš jedinej, kdo si k tomu čuchnul zblízka.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Anebo minusy přímo Ramštajnovi, to funguje podobně. Mohl by mi ten konkrétní debil vysvětlit, v čem nemám pravdu?

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              neplakat raz si mal tolko plusov a ani jeden minus,ze som myslel,ze sa im pojebalo,ale hned sa vratilo do normy,bo to uz tu nenormalne by bolo,keby AFB mal plusy a hlavu nevesej u mna jses dobrej borec a ze budes na ostatnom sude nabonzovany to si bud isty,neprejde nijakemu katolikovy,budete na mur pribijany so mnou a ten murik to bude teda kurevsky dlhy to od via apia na svetelne roky bude dlhsie … a antikristi ostatny,nech sa tu netesia,aj pre nich miesta bude dost,bo ta ostatna spravodlivost zvana bozia to verim na isto,ze je ,tak jak smrt nikoho ani nahodou neobide,tak isto riesenie konecnej otazky ludstva bude vykonane…tam sa spotrebuje plynu,to bude masaker a proc,bo sme kurvy jak ludstvo ja ober kurva.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Ale jo. Mě neserou ty palce, ale bezmezná tupost těch imbecilů, co je dávaj.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Ale VR nebuďte tak ješitnej. Je to docela v pořádku. Mně vůbec ty mínusy nerozčilují. Důležitější je , že jsem napsala něco co někoho tak zaujalo, aby se vyjádřil. A zase dle vlastních, nepřenosných zkušeností. A nejsme všichni stejní a stejného myšlení. Nedělejte si naděje či nárok aby všichni souhlasili. Nebylo by to normální. Jen výjimeřně se sejdou nad nějakým tématem všichni v plusu nebo mínusu. Nikdo nemáme patemn na rozum či pravdu. I my se můžeme a taky fakticky – mýlíme.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Jistě, tomu rozumím. Mně jde o to, že ty hlasy nejsou za to, že něco říkám špatně, zvlášť když o tom fakt něco vím. Jsou za to, že jsem to napsal já. A to dělaj jenom zmrdi.

                To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    No-následující letopočet bude končit osmičkou. Nejsem ani náhodou pověrčivej a numerologie patří v lepším případě na kompost, ale je nezpochybnitelnej fakt, že letopočty s osmičkama na konci nám přinesly hodně průserů. Uvidíme, dočkáme se.

    To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    ked sa ma nieco stat,tak sa stane,novy rok,nema s tym nic spolocne,ja hvarim prinesie cas,nikdy nic nerekapitulujem ,kto umrel,ci co sa stalo v tom starom roku,ci co bude.
    v novom v kalendari na kazdy novy rok,pisem do noveho,zo stareho,umrel krivy,vtacik spievat zacal normalne,,kazdy rok napisem to iste a kolko rokov odvtedy uz uplynulo,bo zapomnem kurva tak pisem,aby som vedel,kto dolezity pre mna ma narodeniny,ale prevazuje,kto umrel, a pod tie mena niekedy napisem,kedy ja jebnem,ci jak dlho este,vsetky odkladam,casom napisem horucka na smrt,v den ktory to bolo,ci kosa jak kurva,nikdy nekontrolujem co na dalsi tyzden mam tam napisane a potom hlavne neskoro zapalujem sviecku za tych,co som mal kurevsky rad,alebo poslem prianie neskoro ,hej co porovnavam,kedy ten opereny dabel zacne spievat uz za dva mesiace budem sluchat,skoro rano fajcim a slucham a hned porovnam,ked zacujem,bo to najdolezitjesia vec,sledujem,kedy su mlade housata,ci supi na jar priletuju na komin sa ohriat,ci srn zabitych na cestach,toto sledujem dost,bo to povazujem za velmi dolezite,podla toho by som vycul,ked nie je jak po kazde roky,cul by som pozor,zatial bez velkych vykyvov ten moj 18 rocny dohlad,sleduje tak niekto z vas,bo novy rok,to len dalsi den u mna.

    To se mi líbí

  4. st.hroch napsal:

    Inu, on nám Donald Alfredovič připraví ještě pár překvapení. Ačkoli, všěimněte si, že většinově jede v rámci svejch předvolebních prohlášení. Od příštího osmičkovýho roku nic moc mezinárodně dobrýho neočekávám. No a doma, to uvidíme, pokud „demokratická opozice bude nadále hájit stahující se prdel Kalouska a spol, definitivně a nadlouho to projede. Já totiž nic jinýho než velkej strach z odhalení jejich předchozích prasáren jako důvodu k úpornýmu bránění Bábišovi ve vládnutí nevidím.

    Líbí se 1 osoba

    • Cech napsal:

      Souhlasím s Vámi i takový velice opatrný profík, jako je Adam Znášik udělal chybu při záchraně demokratické opozice :
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/utoky-tomia-okamury-a-milose-zemana-na-novinare-ohrozuji-demokracii-tvrdi-angazovany-zpevak-klus-41170
      Protože :
      „Darujte nám alespoň 1000 korun. Jako poděkování obdržíte dvě exkluzivní stostránkové publikace:
      ZE-MAN. Skutečný příběh českého prezidenta a BABIŠ. Vůdce pro 21. století. Obě vyšly v omezeném nákladu tisíc kusů. Sběratelská edice“.
      Oba manipulační postupy slouží stejnému zadání a to je záchraně současné demokratické opozice.
      Bohužel tak jak je Adam Znášik přesvědčen o své pravdě a upřednostňuje postupy, aby cílová skupina svoji propagandu milovala do té míry, že za ni utrácí těžce vydělané peníze za to, aby ji mohla být vystavena. Používá nikoliv nátlakovou nebo autoritativní komunikační formu, kterou naopak lze najít právě u Roberta Břešťana. Jeho manipulační postup je synonymem zábavy a potěšení a ne dejte nám 1000 Kč a my na manipulaci vyděláme 2x.
      Bohužel jsou okamžiky kdy silová Břešťanova, pracovně ji nazývejme Goebbelsovská propaganda zabezpečuje TOP 09+KDU-ČSL a STAN a Znášikova pracovně ji nazývejme Dullesova manipulace naprosto bezohledně a protichůdně podepře ODS.
      No a je z toho ?????? Dopad prostě na beton a ne na cílové skupiny.

      To se mi líbí

  5. Bavor V. napsal:

    If the US government supports your revolution – it’s not a revolution bro

    To se mi líbí

  6. st.hroch napsal:

    Kolikrát už historie a další vývoj pravdivost týhle věty potvrdily…

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      pan hipopotamus,historie a dalsi vyvoj tiez pamata,ze aj ine government,to robili revolucie,bo v tej vete je ukazat len pravdivost o us government,tato veta nie je pravdiva,neobstoji na nijakom normalnom sude,kde je ucta k zakonu,nepisem kurva,ani kokot,aby som vyzeral jak sudca.(nemyslim na pana,zatial nemam v umysle,bo pasuje hipopotam,ked nebude,hned oslovim).
      a hned moze byt dumane,bo chujku zijes tam a drzis pri tych kokotoch,co rozseruju cely svet?ne soudruzy,ja cujem,ze to nespravodlive a pritom viem,ze amerika ma vela krvy na svojich rukach,este aj svojich obcanov…

      To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Z lidové tvořivosti.
    Presenčka ve škole v Brně roku 2025.
    „Salim?“ „Zde.“ „Ahmed?“ „Zde.“ „Mich Alves Eli?“…. „Mich Alves Eli?“ „Tady, ale čte se to Michal Veselý.

    To se mi líbí

  8. vonrammstein napsal:

    No vidíte. A je klid. Říkal jsem Vám to už před lety, když jste s tím zaexperimentoval poprvý.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.