Jan Keller-20 aneb Černá hodinka


Novinky z Ameriky

Byly to do poslední chvíle vyrovnané volby. Pro mnohé se stalo  velkým překvapením, když v dramatickém závěru zvítězil velice těsně kandidát republikánů.

Ohlas na volební výsledek byl mimořádně vypjatý. Mnozí podlehli defétismu, hluboké zoufalství se střídalo s hlasitým nářkem. Stejně tomu bylo u hollywoodských hvězd a hvězdiček, které začaly hrozit, že raději opustí zemi, než aby žily v Americe tohohle muže.

Aby snad nevznikla nějaká mýlka, text předchozích odstavců je již více než patnáct let starý a týká se poprasku, který ve Spojených státech vypukl v roce 2000 po oznámení, že republikán George W. Bush ve volbách zvítězil nad kandidátem demokratů Alem Gorem.

Obavy z nepřesností při sčítání hlasů a podezírání z podvodů byly tehdy tak vysoké, že přepočítávání hlasů musel posvětit svým verdiktem Nejvyšší soud.

Denní tisk vzápětí zaznamenal rozhořčené reakce stoupenců neúspěšného kandidáta: „Okamžitě vyrazíme do ulic, nebudeme Bushe považovat za legitimního, budeme jej diskreditovat, uděláme vše, co bude možné, nikdy jej však neuznáme.“ To se psal 20. prosinec roku 2000.

Šokována byla zejména americká média, která jednoznačně stranila kandidátovi demokratů. Jak poznamenal v komentáři z ledna 2001 analytik Terry Teachout, během volební noci „musel být štáb CNN varován, že nesmí propuknout v jásot, až televizní stanice oznámí, že Gore zvítězil. Z obavy, aby jásot štábu neslyšeli diváci.“

Nově zvolený prezident Bush oznámil, že výrazně sníží zahraniční angažovanost Spojených států a soustředí se především na řešení jejich tíživých vnitřních problémů. Toto předsevzetí vydrželo jen do atentátů z 11. září 2001.

Svět musel čekat dalších patnáct let, než nový americký konzervativec zvolený i přes zděšení hvězd z Hollywoodu a přes  nepřátelství médií slíbí totéž. Jak dlouho mu předsevzetí vydrží tentokrát?

 

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže, Černá hodinka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

112 reakcí na Jan Keller-20 aneb Černá hodinka

  1. strejda napsal:

    V životě to bývá tak, že napřed je to drama a při opakování fraška. Máme se tedy na co těšit a hlavně nic moc neočekávat.
    Moloch moci se malými změnami nedá vychýlit z cesty. K tomu slouží revoluce a ty jsou zakázány, nesmí se o nich ani mluvit.
    Takže, sedět i nadále v boudě na vrcholu kopce a pozorovat to lidské hemžení při úpatí. Mít pro ty lidičky pochopení, jsou to přece jen lidé, ale mít ten velký výškový a mentální odstup.

    To se mi líbí

  2. kchodl napsal:

    Mezi Trumpem a Bushem je ovšem podstatný rozdíl v zapojení médií. V roce 2000 sice žumpoidní „liberálové“ stranili Gorovi velmi okatě, ale součástí žumpy byl i neméně silný tábor Bushovců. Jen některé noviny a TV stanice byly vychýlené už tehdy silně k „liberálům“, jako New York Times nebo zmíněná CNN. Po Clintonovi byl establišment nakloněn spíše Bushovi. A hlavně, Bush byl „jeden z nich“, prostě totálně establišmentový kandidát.

    Trump je ve všem úplně jiný, žumpa je proti němu kompletně, všechny oficiální proudy. Establišment také, jelikož za posledních 15 let dorostl v úplně parazitickou vrstvu, totálně oddělenou od normálních lidí.

    Nicméně analogie se zamýšleným Bushovým omezením zahraničních intervencí, na což reagoval „deep state“ organizací 9/11, nabízí hrůznou perspektivu. Co to bude tentokrát?

    Lidé už jsou tak okoralí a žumpa je tak zhysterizovala, že nějaké obyčejné teroristické útoky nepomohou, navíc 9/11 nasadil laťku opravdu vysoko. Musí to být něco většího, aby to zafungovalo. Nějaké ZHN – zbraně hromadného ničení.

    1. Nervový plyn (či bakteriologické zbraně) ve velkoměstě – ale s tím je velká potíž, protože hlavní důvod, proč se ve válkách plyny (a bakteriologické zbraně) moc nepoužívají, je v obtížné nasaditelnosti. Vypadá to možná jednoduše, ale jednoduché to opravdu není. Nasadit jedovaté plyny ve větším měřítku, aby byly tisíce a desítky tisíc, ne-li statisíce obětí, je velmi složité a komplikované.

    2. Jaderná bomba – to je mnohem jednodušší než plyn a účinek je zaručený. Ale potíž je, kde ji vzít, protože takové věci jsou hodně hlídané. Těžko to navíc svádět na nějaké zulukafry nebo pouštní kozomrdy, protože to již vyžaduje jistou sofistikovanost. Problém je i snadné stopování výrobce štěpného materiálu – nejde jen tak nechat bouchnout např. americkou bombu a prohlásit ji za např. íránskou. Protože z rozboru plynů po výbuchu se dá dost přesně určit, jaká byla konstrukce zbraně a hlavně, kde byl vyroben štěpný materiál. Vzorek vzduchu se dá nabrat přitom skoro kdekoliv, protože během několika týdnů je atmosférickým prouděním rozptýlen po celém světě. Tajné služby Ruska i USA, možná i dalších zemí, mají znalosti o výrobě protivníka a z rozboru plynů po výbuchu poznají, kde a kdy bylo štěpné plutonium vyrobeno; s uranem je to poněkud horší, ale jde to také, i když ne tak přesně.

    Oboje – a daly by se najít další hrozné možnosti – je velmi nebezpečné, jelikož to přesahuje mnohonásobně nějakou „demolici budov“. Taková věc by dotlačila svět na pokraj skutečné světové války, nešlo by jen o nějaké nahánění vousáčů kdesi v horách nějaké vzdálené prdele. Vyšetřování by bylo vedeno skutečně mezinárodně a výsledky by se nedaly ututlat.

    Navíc je dost možné, že by taková věc nefungovala na Trumpa jako na Bushe, a obrátila by se velmi brzy proti organizátorům. Už jen proto, že by ji Trump jistě využil především na posílení své pozice. A byl by to další důkaz, jak předchozí americká politika nefungovala – že celá „válka proti terorismu“ selhala.

    Proto všechno, ačkoliv to na první pohled vypadá lákavě, tentokrát nejspíš další „false-flag“ útok použit nebude. Tedy jestli mají američtí náckové ještě alespoň zbytek rozumu, což bohužel není moc jisté.

    Mnohem pravděpodobněji vypadá snaha o řízený ekonomický kolaps, který by Trumpovi znemožnil jeho program budování USA. Ale s tím je snad ještě větší potíž než s false-flag útokem, jelikož účinky by postihly všechny, a opětně – viníkem by nebyl Trump, ale předešlé vlády a nejbohatší 1% – také by se mohlo ukázat, že tímto činem položili vlastní „hlavy na špalky“.

    Situace je celkově absolutně jiná, než při zvolení G.W. Bushe, v každém ohledu. A za posledních 15 let USA velmi upadly, po všech stránkách, zatímco svět se překotně rozvíjel. Rusko je na nohou a stojí velmi pevně, z Číny je ekonomický obr. EUhnije je v rozkladu, Blízký Východ v plamenech, mezinárodní pozice Amíků je nejhorší za posledních 100 let. Dolar postupně slábne, jeho úpadek je neodvratný – do 30-ti let, pokud to půjde stejně jako předtím s britskou librou coby světovým platidlem. Americké ozbrojené síly jsou v rozkladu, situace je s rokem 2000 nesrovnatelná a perspektiva je přes všechny rozvojové programy chmurná, tedy pokud bude pokračovat dosavadní mechanismus vojensko-průmyslově-kongresového komplexu.

    Každé srovnání s minulostí je proto falešné.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Dobrá analýza ako doplnok. Som naklonený skôr veriť vám ako Johnovi Kasichovi:
      http://www.spiegel.de/international/world/john-kasich-the-greatest-threat-to-security-since-wwii-a-1134957.html#ref=rss
      Ten hovorí, že história sa opakuje, sme v najväčšom ohrození od druhej svetovej a preto treba viac tlačiť na Rusko. Som si myslel, že títo chlapi (ako Kasich) sú celkom inteligentní. Neviem si teraz spomenúť na žiadny prípad z histórie, kedy sankcie zafungovali tak, ako boli zamýšľané (okrem prípadov, keď priamo vyvolali vojnu).

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Prolhanec Kasich musí dobře vědět, jak to ve skutečnsti je – konflikty jsou tam, kde je vyvolaly USA, to především. Jedná se o útok na Rusko v Georgii, Ukrajině, o blbnutí v Pobaltí a Polsku. Přitom nejde o žádnou ochranu „členů NATO“, ale o obětování těchto zemí na oltář vyvolání války s Ruskem, tedy pravý opak deklarované snahy.

        Blábolení o bezpečnosti Ohia je už úplně ujeté, protože jediné, co USA svými akcemi může vyvolat, je anihilace USA, včetně státu Ohio ruskou termojadernou odvetou.

        Kasich je prostě jeden z těch zhovadilých neokonů, s totálně vypatlaným mozkem.
        „Největší ohrožení od WWII“, kam na to ti dementi chodí? V jistém smyslu je to ale pravda, jde o ohrožení světa Amerikou a kozomrdy, což opět vyvolali a platili oni.

        Leda, že by to myslel jako největší ohrožení moci neokonů/liberálů – vojensko-průmyslově-konggresového komplexu USA – od WWII, to potom možná ano.
        😀

        Líbí se 1 osoba

        • st.hroch napsal:

          Povětšině, kchodle, souhlasím s tím, co píšete. Ohrazuju se nicméně proti Vaší formulaci v předposledním odstavci: „…opět vyvolali a platili oni.“ Jistěže ohrožení světa vyvolali Pindosové, ale neplatili je ani náhodou – oni si jen natiskli zelený papírky. Takže to platili všichni ostatní, kteří je podporují… a to včetně nás s Vámi, prostřednictvím, m.j. dobrovolně-povinnejch odvodů MMF, atd. …

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            😀
            Tak jsem to myslel, placeno žabími kůžemi…
            Dokonce ani tiskem se neobtěžují, dnes stačí ťuknout do klávesnice.

            To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=378030642575889&id=100011068687825 Ať žije gender. Ale pořádně si prohlédněte dívenku na fotografii. V dřívějších dobách měli v nozdrách kroužek tažní voli, aby se lépe ovládali. Kdo ovládá tohle?

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Jojo, na tu jsem už dneska jednou narazil. Tu ovládaj tak maximálně její lesbický hormony, řekl bych.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          slechto,co ma v nose to mi nevadi,ale v hlave,toho celeho pokerovaneho od vas neviem jak sa vola ked som uvidel prvykrat ,to aj u mna pojeba uz pojeb,ale nedristal dlho a hned som zistil inteligentny pojeb,ale tota,ja neviem co preferuje genderovo,AFB pise,ze pizdy jak ona,co mi tiez nevadi,len nech toto,co duma v tej palici netiska holote,ktora v drvivej vetsine,co znamena aj demokraticky,by mala drzat kruzok v nose,jebat taku istu jebacku jak sama a nie tie svoje jebane kity,ktore maju byt urcujucim kodexom pre spolocnost v ktorej zije.

          To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            este mi tuklo,poniektore genderovo,sa odlisuju ucesom a oblecenim,aby bolo jasne v tom pizdnom vztahu,kto jebak a jebacka,ale poniektore to su rovnake myslim ucesom,satami bo tam dole to jasne,a tam nemozno zistit,bo ich nevidim pri akcii bo u tych co sa daju ostrihat,nosia kanady a este aj zarastaju ty jebaci s pizdamy,takeho jebosacku jak vidim,bo neviem jak napisat,to velmi bedlivo pozorujem,hned si jebosacka vsimne to hlavne na velkych mall,a ked sa nam stretnu oci pokracuje jebos dalej,bo keby sa ozval,ci mam problem,hned by som povedal,ze ja nie,ale kukam,ze ona pizda zarastena to ma totalny problem by som povedal a potom by som cakal jak dalej,bo aj takych tu stretnem to uz som z toho docista kokot,ked ide v satach na opatku a do telefeonu povie HI a hlas ma jak armtrong,nie ten co na mesiaci bol,ale ten co do trubky fukal,to vtedy ma jebne jak 500V,ten aj zarasteny,nechty pekne to asi volaju tranvestita,ci jak sa pise,to uz som kokot z takych docista,co ty preferuju,lietajuce taniere,ci polarnu ziaru o tych neviem vela,ale ty ma vedia zeelktrizovat,tych je malo nejak tych som par len stretol,ale genderiek to tu je aj na plazi a ked sa tak cukruju,bo su rovnake,tak dumam,na akeho boha ti boh dal tu peknu postavu, cicky,komediu a v hlave pojebane
            to genderovanie ma kope,ja sam som bol v 5 rocniku prezleceny na karneval za damu 18 stolet mam aj fotku,co by som tu ukazal,ale neviem to urobiti,dodnes pamatam,jak mi sofer daval listok v autobuse a dristnul,madam za korunu a ja ano pane za korunu,rechotal sa cely ten okruhly bus,ale neprihatovalo ma to a este u army mi spolubojovnoci v sprchach hovorili,ty vole mas tu rit jak zenska a mam dodnes,neviem ci som nemal byt dievca bo sa moja matka 10 rokov modlila,bo nemohla otehotniet a uz som mal meno ludka,boh nevyslysal,len mi rit babsku dal,ten koniec to nie je beletricky vsuv to z mojho zivota realia.

            To se mi líbí

        • st.hroch napsal:

          Pámbů nás poteš!

          To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        taku starostlivu totalne jebnutu babu dat do senatu a k nej dalsich pojebov to barz dobre,bo myslim,ze toto by mohlo zacat krviprelievanie v cesku,proste by sa urobila ocista od pojebov.kurva binarne,ci jak som cital osoby,kde ja kurva pred tym zil na inej planete,kurva,co sa to povymyslalo,kurva,co ma medzi nohamy napisem svinsky tak to je znacka od coho je,ci jebak ci jebacka kurva bo do hlavy nikomu nevidiet a ked ma tam pojebane,tak mu povedat rovno bud do plynu,alebo budes tam sral a chcal,podla toho co mas medzi nohamy,odteraz na zachodoch,bude len vasek a komedia,nemoze byt muz,ci zena,bo ja kurva neviem,ci sa rodia kokoti teraz,co ma pizdu a je chlap,kurva jak v tych rozpravkach tu,som minule kukal u jednej modelky nevedel som,ci to motorka,lietadlo,vevericka,proste nejaka kokotina nakrelsena,to iste to genderovnie,kurva dobre ma vaska,ale paci sa mu chlap,tak nech ho jebe do ojebania,ale nech mi neukazuje,ze to normalne a ze to mam uznavat a ze to od natury a od boha dane,bo ked to tak pojde dalej boh im svedok zase bude,boha im.

        To se mi líbí

      • anonymouse napsal:

        To se mi líbí

      • anonymouse napsal:
      • anonymouse napsal:

        Obrázek se nedaří, takže odkaz na Twitter post.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          pekna gender girl,kurva clovek nevie s kym ma do cinenia,jak som skor pisal jedine tam dole lapat,aby vedel ,ktora bije bo prisam bohu taky hetero jak ja moze vybozkavat taku krasavicu z plagatu a tam dole ma to co ja,to kurva jak zlej sen,kurva je to mozne skade mam kurva vediet co to za gender girl,bude trebalo lapat dole,bez najmensieho ostychu,bo len predstava,ze bozkam taku modelku z plagatu to horsie od elm street…

          To se mi líbí

  3. kchodl napsal:

    OT:
    Nejen o americkém školství, od nějakého Rusáka:
    http://leva-net.webnode.cz/products/proc-je-zapad-vyrizen-nazor-inzenyra/

    Mám podobné zážitky už z 90. let. Ohledně základního školství, to je přímo k neuvěření, co se v USA děje. Británie zaostává jen kousek.

    Pokud se Vám výše odkazované žážitky budou zdát přehnané, tak vůbec nejsou.

    To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    jak ked tak kukam na tu estradu,tych kuriev z masmedii,neviem koho pohlady,ci chtice oni reprezentuju,ale cely cas tlacia na plyn zvany vojna,dristaju jak fasisti,maju svoju pravdu a vnucuju ju vsade okolo seba,aspon co kukam tu v tej riti,volbami zacalo,ked skoncili a vysledok?kukali jak telata,tolko sa napracovali na ojebavani,mali nastavenych svojich vrazili do toho velice moc a nakoniec co pepici?hovno.
    tak zacali jebat mater,uz prevracaju docista a s tou hlaskou,ze masmedia su obraz demokracie,uz nepovedia,kurva jakej,len ten svojej a pre nejaku kurvu,co jej pasuje,proste do oci bije,ze si dumaju,ze su neotrasitelny,chovaju sa suverenne,bo za roky im nikto nekopol do riti,teraz sa moze stat,tak su v najvyzsom stupni,bo ide o ich bytie,oni kurva ty skurveny pisalkovia to jednaju jak bohovia,kurva ja vidim a co taka prehadzovacka a jeho ludia,utichlo kus,ze tu putin behal po amerike pred volbami a krical volit trumpa,zacali,ze proste trump a jeho ludia rozpravaju s ruskou KGB,kurva oni z tych,co boli zvoleny normalne oznacuju za spionov a skodcov pre tu rit sakra,aj keby ten general dristal s traktarom,oni uz zacinaju kruzit a ukazovat,ze pracuje pre rusov,ked prehadzovacka povie,ze bude s rusami spolupracovat v niektorych veciach,oni nepovedia rovno,ale tak uzernicky vyjebane,ze pripada,jak by prehadzovacka predal ameriku rusku,ich armadu odzbrojil a dal vypalit mesta ritiarov a ich zeny a deti do otroctva,mne uz tak pripada,kurva oni svoju najvyzsiu moc proste maju na haku,pritom prehadzovacka stale drista rovne a nema nejake rychle tahy,co je hlavne,ze za nim stoji army tajne sluzby,to skorumpovane s tymy kurvamy,tam musi urobit poriadok,bo army zaklad a dalej ta civilna holota,co doma maju svoje gulomety,jak by doslo k tomu z tych kuriev sa len zdymy,bo jak by prislo do tuheho,co prve bude marines v tych vyvazenych masmediach to nepochybujem,ja by prve urobil a neliat do nich vodu a pytat sa sa kto im plati,ale rovno uropit a tu vody do aleluja.

    To se mi líbí

  5. NavajaMM napsal:

    OT: Lavrov v normanskej štvorke vyjednal zastavenie paľby na Donbase a vzápätí začalo Rusko uznávať všetky úradné dokumenty vydané v DNR a LNR (pasy, diplomy, sobášne listy atď.)
    http://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-russia-documents-idUSKBN15X0KR?feedType=RSS&feedName=worldNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Reuters%2FworldNews+%28Reuters+World+News%29&&rpc=401
    Zrejme sa blíži rozuzlenie.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Šarij to na twitteri komentuje v tom zmysle, že Rusko oficiálne dalo najavo, že nestojí o zrušenie sankcií. Doslova „výnos o uznaní sankcií za večné“.

      To se mi líbí

  6. jaa napsal:

    ˇAle čert vzal emeriku i s emeričany.- Jaro se blíží první čáp – „kostelníček“ dnes doletěl do Dubného z dálných krajů…..

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      to skoro kurnik nie,ja uz slucham kazde rano tu,ci opereny dabel nezacina spievat,ale este ticho,co dobre. a kde je to dubne jaky okres?nie pod jestedem,bo ked hej to bud ten jedinec genderovo nevyvazeny a ked priletia dalsie moze byt problem a to big problem nie pre bocianov,ale pre pre holotu.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Dubné je 7 km západně od Českých Budějovic. Ju a taky už jsou aktivovány evropské čapí stránky…

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          to nebarz dobre,keby tak priletel o dva tyzne,jaka je tam teplota ja v bechyni bol dva roky zima jak kurva a to je myslim 30 km od dubneho,alebo kus viac,to genderovo nevyvazeny bude,bo natura nebudi v lietavej holote tah na lety jak computer,natura da signal,ked treba a nie jak by niekto chcel,o jak tu opakujem ta operena haved mi dava znat,jak ide svet,nijaky politicky,ci ekonomicky,ked sa tej holote operenej pojebe,bude po nas.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Čobolíku já myslím, že to ptactvo nebeské má nějaký radar,. či co,. Loni bylo tepleji takže přiletěl o 10 dní dříve.

            To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Něco na tom bude – v těch našich zasněženejch opičích horách. Dnes ráno jsem si poprvé všiml, že zpívají ptáčci …

      To se mi líbí

      • brtnikvbrlohu napsal:

        To já registroval onen ptačí zpěv už před týdnem, včera jsem pozoroval párek skorců – ona se pilně živila sbíráním nějaké žoužele na dřevěném splávku, on asi tři metry od ní cvrlikal, poskakoval a naparoval se.

        To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Mně tu taky letos poprvý začali někdy v půl čtvrtý ráno řvát pod balkonem. Ale neviděl jsem je, byla ještě tma.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          já je slyšel, šermíři, už v lednu v těch největších mrazech a něco vo tom musím vědět, když jsem jim v těch mrazech do nekonečna musel upravovat to jejich blbý krmítko, aby ho sníh nezafoukával! Dokonce jsem jim musel vyfoukat šlupičky ze slunečnicových semínek! A kosáci na mě řvou taky vod tý doby, co jsem jim udělal na zemi krmelec. A naši mamlasové? Ani se po nich nevoženou, furt se jen válej na zádech na vyhřátý podlaze! Prej že příroda jim velí, prdlajs, všechno verbež nenažraná to je!

          To se mi líbí

  7. čtenář napsal:

    komerční prezentace

    Zeman bude mít svůj TV pořad. Ptát se ho bude žena jeho kancléře

    Prezident Miloš Zeman získal prostor v hlavním vysílacím čase televize Barrandov. Nový pořad Týden s prezidentem televize rozjede už 16. března, tedy pár dní poté, co Zeman oznámí, zda se příští rok v přímé volbě bude znovu ucházet o post hlavy státu. Moderovat bude žena Zemanova kancléře.

    http://neovlivni.cz/zeman-bude-mit-svuj-tv-porad-ptat-se-ho-bude-zena-jeho-kancelere/

    PS:konečně jsme se dočkali kvalitního diskuzního pořadu od televize,která nezpůsobuje poruchu vnímání skutečného světa

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      To jo, když to tvrdí neo-vlivní..
      Když Zemana náhodou pozve veřejnoprávní ČT, odmítající přímé přenosy s prezidentem s odůvodněním, že Zeman, na rozdíl od noblesního knížete Schwrzenberga a Míry Kalouska, mluví výhradně sprostě a oni to prý nemohou vysílat, tak
      1) redaktor ho nepustí ke slovu a bude mu neustále skákat do řeči v nejlepším Moravcově stylu, nebo
      2) někdo geniální natočený materiál manipulativně sestříhá a nechá takto vznillý kompilát rozcupovat „spřáteleným expertem,“ případně
      3) v ČT propukne epidemie technických „poruch“ která znemožní odvysílat přímý přenos a redakce „zpravodajství“ pak šťastným koncesionářům předloží vlastní výcuc i s návodem, co si o tom všem mají myslet. .

      To se mi líbí

      • Alena Z napsal:

        Anebo ho zabírají pořád zespodu, pokud možno ho žádná maskérka neupraví, aby vypadal hrozně – to jsou známé triky. A pak rozdají noty a všichni píšou jen o tom, že Zeman vypadal tak nebo onak. Taková ubohost!

        To se mi líbí

  8. vittta napsal:

    Vím, že je tady plno příznivců Paroubka, tak sem dám tohle:
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Charismaticky-Martin-Schulz-je-skvela-volba-Dokud-nekoho-takoveho-nenajde-CSSD-nemuze-uspet-vzkazuje-Jiri-Paroubek-476161
    Podle mě je typický Paroubek jak za starých časů, který nic nepochopil.
    V jeho komentáři není ani slovo o palčivých problémech Německa a potažmo celé Evropy.
    Důležitá je moc.
    Tedy že Schulz posílí Sociální demokracii.
    Co to konkrétně bude znamenat Paroubka nezajímá, ale tuší, že Německo se posune ještě více doleva.
    To mě tedy těší, co to ale konorétně bude znamenat, se raději ani nedomnívám.
    Podle mě se Schulz projevi především jako vyděrač, který levicovou dobrotivost bude vnucovat ostatním „násilím“.
    A samozřejmě, neopoměl zmínit, že na něj měla ČSSD 30%….
    No, nezbývá než příznivcům Paroubka a ČSSD jako politické značce, bez ohledu na reálně prováděnou politiku, hodně štěstí.

    To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      Paroubek je pro mě nejedlej od té doby, kdy z něj vypadlo, že chce, „abychom zavedli euro“, a že „svět bez hotovostních peněz“ je bezva nápad.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Což o to, volební šance SPD Schulz posílil a možná jí to i vyhraje volby. Ale to je asi tak všechno, co ten panák dokáže. Tedy kromě toho, že ještě víc rozdělí a zpolarizuje německou společnost. Schulzovo „doleva“ totiž znamená být merkelovštější než Merkelová a „proevropštější“ víc než Juncker, Tusk a Verhofstadt dohromady. Takže se obávám, že ten idiot bude se svými eurokumpány prostě jen víc tlačit na pilu tak dlouho, dokud jim to celé nevybouchne do ksichtu. A pak začnou všichni tihle „Evropané“ ječet o ruských hekrech, černokněžníku Putinovi a arciďáblu Trumpovi, kteří jim to páchání dobra kazí, dokud jimi pozvaní šariátníci jim ty tlamy nezavřou, případně neoddělí od krků.
      Co by znamenalo Paroubkovo „doleva“ snad už ani vědět nechci. 😦

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        😀

        Paroubkovo doleva by znamenalo, co teď udělá Schulz v Německu. Nácek nácka pozná, lépe než teplouš teplouše, pěkně na dálku.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      „Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom do leva?“
      Jestli Paroubek myslí německou diktaturu pod pláštíkem Brusele, tak to chápu. Místo nacismu mají slunířkářství a islámismus, to je jediný rozdíl. Místo SA je Antifa, Gestapo už se také klube na svět, no a koncentráky budou co nevidět.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Já jen k tomu posouvání se se doleva,…. vzhledem k tomu, že země je kulatá – za jak dlouho si myslí, že se objeeví napravo. A taky jsem někde četla o ruském kapitalismu,,,, nejsou už oni
      napravo???? Jako čína?? hmm… v podstatě by to mohlo být, protože někde bylo uvedeno že amíci jsou levicoví demograti, takže jestli k tomu posunu už došlo až za velkou louži, tož kapitalistická pravice už je na východě. PaK mi ale nesedí, že tak brblou, když to co pro ně bylo dobré není dobré pro bývalé levičáky…. Divné… aby nakonec neudělali ze země placku…..

      To se mi líbí

  9. vittta napsal:

    Ještě sem dám pana Koblihu.
    Když se zachovám politicky neutrálně, je to v praxi přesně tak, jak to napsal Štěpánek.
    Faktem ale je, že takové „pany Koblihy“ mají i jiní lídři a politická hnutí.
    Říkám tomu „politická slepota“, např. příznivce ČSSD bude tuto volit, i kdyby snížila důchody na polovic, protože to udělala jen a jen kvůli Kalouskovi.
    Podobně se chovají třeba příznivci TOP09, kteří ve své pravicovosti neváhají jít tak daleko, že stojí pevně za sociálními dávkami, pro negry, protože to je „pravicové“.
    něco jako když feministky nebo buzeranti vyznávají a podporují radikální islám.
    Podobných extremistů je dle mého nějakých 5%, takže by to mainstreamová strana musela hodně posrat, aby neprošla do sněmovny……
    http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Stepanek-APACI-2017-Cesta-do-hlubin-duse-pana-Koblihy-Babisova-volice-476169

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Akorát nechápu, pro se Kalousek najednou brání zdanění těch dluhopisů. Že by i jeho famílie měla také nakoupeno?

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Já po tom pátrala, bohužel nikde nic. Bylo mi podivné , jak rychle tu akci zrušil, po AB nákupu. Vždyť se ani celá kvota nevyčerpala, navíc mu zrušili ty pilíře… A ten řev fčil – asi proto, že se to dostalo do nesprávných kapes. hmm…..a v podstatě legálně… komak docela sranda….

        To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        to je vtip?anebo je to myšleno vážně?

        že nechápete?

        PS:kdyby kalouskova familie měla nakoupeno tak by to už minimálně tři neděle bylo na hlavních stránkách nezávislého tisku mfdnes,lidovky a andrej by o tom mluvil kdykoliv kdekoliv by otevřel ústa,aparát,který by takovouto informaci dokázal zjistit dozajista má.

        takže asi bohužel,ale familie nakoupeno mít nebude.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Myslíte? A že se třeba nepíše nic o Synotu senátora Valenty. Stejná situace, ale není to Babiš.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            když se o tom nepíše tak jak je potom možné,že o tom vím?

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ono o tom ví dost lidí, ale nepropírá se to, protože Babiš.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                a ti lidé o tom vědí odkud?mají své „tajné“ zdroje anebo je to prosté?

                http://zpravy.idnes.cz/mejetkova-priznani-politiku-senator-ivo-valenta-synot-piq-/domaci.aspx?c=A160704_151622_domaci_pku

                5. července 2016 0:01
                Šéf Synotu Valenta loni vydělal na dluhopisech přes 325 milionů

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kolik jste četl a slyšel o Valentovi a kolik o Babišovi? V tom je ten podstatný rozdíl.
                Navíc Babiš navrhuje zdanit právě takovéto držitele, nikoli Frantu z Horní Dolní, který má dluhopisů za tisícovku. A proč řve právě Kalousek, když se to běžných občanů vůbec netýká? Není v tom zase nějaké Kalouskovo šméčko?

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                a není to logické?že o babišovi se toho píše více.

                četl jste si někdy něco od valenty na téma,že všichni mají řádně platit daně?
                já ani čárku,ale od babiše jsem toho přečetl už tuny.

                je to prosté,všechno je prosté,ale člověk musí chtít chápat a ehmm,nebýt antikalousek.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Aha, když nepíšu o daních, tak můžu využívat děr v zákoně, ale když o daních píšu, tak nesmím. Zajímavé měřítko. Takže na jednoho metr, na druhého jen půl?

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                a krapet se pletete,vlastně ne krapet,ale zatraceně hodně.
                babiš navrhuje zdanit dluhopisy těch 500firem,tyto dluhopisy ale mohou a také vlastní i ti frantové,protože si je koupili.
                jo kdyby babiš navrhoval zdanit dluhopisy pouze těch firem,jejichž dluhopisy skončily pouze u majitele firmy tak to by byla jiná písnička,férová hra.
                ale férová hra od babiše?
                zase jste andrejkovi skočil na špek.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore,
                stačí se na to podívat selským rozumem.
                když chci druhé morálně poučovat ohledně placení daní musím být v prvé řadě sám čistý,úplně nejčistější.pokud ale nejsem musím počítat s tím,že až přijde ta chvíle,že si mě všichni vychutnají,vychutnají daleko více než by si vychutnali ty ostatní,kteří neměli ty morální kecy o placení daní,které jsem měl já.
                tak to vidím já,ale babišovi to může být úplně jedno,ten z toho vybruslí jako vítěz,protože kalousek,jak to tak vidím.

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Je to naprosto čisté a totálně férové vůči všem, kromě v Česku žijících občanů ČR.
                https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/babis-dolozil-vypisem-z-banky-ze-dluhopisu-agrofertu-koupil-sam-dalsi-otazniky-zustavaji-28194

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Během pondělního jednání vlády Babiš uvedl, že ve Sněmovně podal pozměňovací návrh, podle něhož by byly korunové dluhopisy, které majitelé nakoupili od svých firem, zdaněny. zase jsem andrejkovi skočil na špek?

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore,
                ano,máte pravdu,je to informace stará několik málo minut,která mi před několika hodinami nemohla být známa,protože se hovořilo o 500firmách.
                ale i tak,přijměte,prosím,moji omluvu,neskočil jste na špek,jste jasnovidec,myšleno v dobrém,nikoliv ironicky.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                To jen slepice nosí vajíčka. Třeba přímo od zdroje.

                To se mi líbí

  10. tata napsal:

    U Kalouska hledat rozum?Navíc nejvice je ted posedlÍ BABIŠEM.Přece jen mu Babiš vadí víc než kdokoliv jiný asi i zavist

    To se mi líbí

  11. anonymouse napsal:

    Vypadá to, že Republikánům začíná pomalu ale jistě docházet trpělivost s regresivními anti-liberálními „demokraty“.

    Trump Supporters Rally In Downtown Atlanta With Semi-Automatic Weapons

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      „Open Carry“ v praxi. Samý „dar od přítele Evžena“, tedy Colt (původně) AR-15. To dnes dělá prakticky každá firma, klasická „americká puška“, konstrukce Eugena Stonera.

      V USA se dá koupit i totálně bez registrace, jelikož číslovaný (registrovaný) je rám zbraně, zbytek jsou volně prodejné díly, včetně hlavně. Firmy to posílají celé v krabici po dílech, s tím že rám není úplně dodělaný (chybí jedna díra) a tím to nespadá pod zákon. Ve škatuli je i příslušný vrták a vrtací šablona, takže je to otázka pár minut (některé firmy do balíku dávají i akuvrtačku).
      😀

      Rozdíl mezi AR-15 a vojenskou M-16/M-4 je ve spoušťovém ústrojí, z poloautomatu na plný automat se to dá upravit (konverzní sady jsou v prodeji, opět jako „polotovar“, protože se dle zákona nesmí prodávat).

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        OT (MH17): http://www.favt.ru/novosti-novosti/?id=3306
        Predpokladám, že vás to bude zaujímať.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Díky, je to zajímavé.

          Ale to už jsem někde četl, v podstatě jde o to, že z Rusáků vypadla podrobná data z jejich primárního civilního radaru, který sledoval vzdušnou situaci nad Donbasem. Předali Holanďanům kompletní soubor vnitřních „syrových“ dat, ze kterých je patrno hodně věcí.

          Ne jenom ve formátu výstupu pro výměnu radiolokačních dat „Asterix“, který se v civilním letectví používá (a obsahuje asi jen 25% toho, co skutečně radiolokátor „vidí“), ale kompletní data z radiolokátoru (tj. včetně všech „šumů“, „falešných odrazů“, cílů na hranici rozpoznatelnosti atd.). Civilní lokátory totiž pro výstup odfiltrují všechno menší, pomalejší nebo rychlejší než běžné civilní letadlo – takže kdyby tam byla třeba raketa, ve výstupu by to nebylo, je moc rychlá (> 3 Machy) a moc malá (má malé RCS, tedy malý radiolokační odraz, menší než jakékoliv civilní letadlo, i malé), takže ji výstupní filtry ze zobrazení vyhodí. Ale v původních datech je všechno.

          Holanďani reagovali obstrukčně a dělali, že těm datům vůbec nerozumí – což je totální kravina. A i kdyby to byla pravda, mohli požádat Rusáky o technickou pomoc, což se v takových případech obvykle dělá. Což neudělali, tři měsíce mlčeli a místo zapracování ruských dat z nich vypadlo, že těm datům vůbec nerozumí, ale až po urgencích ruské strany.

          Asi jako když komunikujete s nějakým státním úřadem a oni dělají mrtvé brouky, maximálně využívají všech lhůt do kdy musí odpovědět, vše protahují a odvolávají se na pitomosti. A na konci lhůty k vyjádření napíší, že fleška, na které to dostali, byla nečitelná.

          Tohle trvá mezi holandskou „vyšetřovací komisí“ a ruskými úřady nějak od podzimu 2016.

          Líbí se 1 osoba

          • NavajaMM napsal:

            Vďaka za doplňujúce podrobnosti. Viem, že sa v tom vyznáte a väčšinu z toho, čo písali Rusi, ste tu už predtým spomenuli.
            Tú správu som pochopil ako kulantné oznámenie, že Rusi tú komisiu považujú v podstate za nekompetentnú, lebo sa chovajú ako keby niečo také videli prvý raz.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Ta „komise“ bezpochyby nekompetentní je, stačí se podívat, jak vypadá výstup z „vyšetřování ICAO“ v jejich podání – to je čirý výsměch. Nepsali to odborníci, je to simulakrum vyšetřovací zprávy ICAO, ubohá napodobenina. Jak tisícovka nakreslená pastelkami, tedy padělek nejhoršího druhu.

              Následné kriminální vyšetřování řízené holandskou prokuraturou je stejně šílené, jelikož se odehrává v režii ukrajinské SBU (a bezpochyby i CIA), jedné z podezřelých stran.

              Nekompetence i v tom leteckém vyšetřování se projevila mnohokrát, od nulového (první 4 měsíce po katastrofě) po velmi laxní sběr trosek (na dvakrát), kdy stále hodně trosek zůstalo na místě. Následováno velmi podezřelým sestavováním trosek letounu, kdy hodně dílů vypadá jinak než na původních fotografiích – tedy buď je někdo „upravil“ nebo byly upraveny fotografie sestavených trosek; nepoužití forenzní vědy, nerozbory chemických stop trhavin a povýstřelových/povýbuchových zplodin, nerozbory materiálů „fragmentů“, … seznam je téměř nekonečný.

              Fatální je i ignorování údajů od výrobce BUKů, kdy je ve zprávě ignorováno, že uváděná verze rakety by měla mít jinou bojovou část, s jinými fragmenty, než je prezentováno (ve !čtyřech! absolutně neprůkazných kusech, bez podrobného materiálového rozboru). To samé se týká i údajů od Rusáků ohledně způsobů navedení rakety, kdy údaje výrobce nebyly vůbec vzaty v úvahu.

              Zkrátka, holandskou komisi považuje za nekompetentní každý, nejen Rusáci. Zřejmým faktem je, že je nekompetentní schválně, má nekompetenci nařízenou.

              Líbí se 1 osoba

  12. anonymouse napsal:

    Absolutně naprosto fantastická analýza současných masmédií. (IMHO!! 🙂 )

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Pewdiepie je schopný šílenec. WSJ je žumpa, a je překvapující, jak mají malý náklad a odběratelů – ty grafy poklesu za poslední rok jsou vypovídající o katastrofě. Tyhle volby a běsnění proti Trumpovi zničí americkou žumpu velmi efektivně – asi to nejsou lidé, ale lumíci, protože co dělají je absolutně sebevražedné.

      Četl jsem v poslední době ty WSJ útoky proti „anti-semitismu“ a „nacismu“ na youtube kanálech, divím se, že se nevrhli na Monty Pythony – třeba „Život Briana“, tam by se museli popást.
      😀

      To se mi líbí

  13. vonrammstein napsal:

    Tohle si rozhodně nenechte ujít! Sice kvůli tomu nápadu vychcípá půlka lidstva na hlad a nemoci, ale lední medvědi a tresky budou fakt v pohodě:
    https://www.novinky.cz/veda-skoly/429784-oteplovani-arktidu-znovu-zmrazime-planuji-vedci.html

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Mám lepší nápad:
      Postavíme obří gumové auto, s tím budeme jezdit kolem Arizona State University, až ji dočista vygumujeme. Tím bude lidstvo zachráněno, lední medvědi se budou muset postarat sami o sebe, případně přestat být lední. Osud tresek je nejasný.

      Je to zhruba stejně reálné jako deset milionů obřích čerpadel poháněných větrem. Nejzběsilejší na tom všem je, že podobné kokotiny na úrovni myšlení pětiletých dětí jsou realitou, díky zvrhlému grantovému systému financování pavědy se dokonce provádějí. Do „vědecké“ práce se finálně napíše, že to nejde a někdo za to dostane PhD. nebo dokonce docenturu. Běžná záležitost.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        😀 Můžu řídit?

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          nemůžeš, vygumoval by ses, to dá rozum!

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Já už vygumovanej jsem. Tak můžu?

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jasně! Kabina řidiče bude od gumy izolovaná, takže nebezpečí nehrozí.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                A tak já jsem si říkal, že uvnitř budu celkem v bezpečí. Blbíš to vidí jinak.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Všechno podle předpisů EUhnije, jinak to dneska nejde. Plus klimatizace, vytápěné sedačky, handsfree a MP3/4. Za příplatek kávovar v loketní opěrce a příruční bar v palubní desce.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                no tak si klidně věř kchodlovi, pro mě za mě … prej izolovat gumu …to brzy poznáš na vlastní kůžu i přes Tvoji vygumovanost!

                To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              BTW, jak jsme nedávno mluvili o filmech, letos by měl vyjít finský crowd-fundingový projekt „Iron Sky 2: The Coming Race“. Tentokrát jsou náckové v dutozemi (ve středu Země), ukáže se, že jde o reptiliány – ještěrky. Přežívá tam Hitler, Margaret Thatcherová a další, včetně papeže. Do bojů proti zlu nakonec zasáhne i Putin a Ježíš (a hraje k tomu Laibach). Zkrátka, bude to zvěrstvo, silně politicky nekorektní satira. Ježíšův part začíná takhle:

              To se mi líbí

  14. vittta napsal:

    Konečně to někdo řekl na plnou hubu.
    Papež zrazuje církev svatou a je to antikrist.
    Nyní aby si katolická církev hledala svého rytíře Kristova, jako byl rytíř Kristův Jan Žižka blahé paměti.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Byzantsky-katolicky-patriarchat-Odpoved-Frantiskovi-na-jeho-vytku-Trumpovi-475523
    Současného papeže sleduji již delší dobu a delší dobu sleduji i samotnou církev.
    Katolická církev je monstrozní nadnárodní organizace s nesmírným bohatstvím.
    A přesto se hroutí.
    Těžko přetěžko se na současný stav asi dívá Ježíš Kristus.
    Můžeme být milosrdní, ba musíme.
    A je naší povinností být u toho silní, a rozlišit milosrdenství od otroctví.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Žižka, jo? Rytíř Kristův, jo? Četl jsi něco o tom, že by Ježíš lil roztavený zlato kněžím do krku a upaloval je? Nebo že by k něčemu takovýmu nabádal? Máš v tom kurevskej bordel, hochu.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        no nechtěl bych se vám do toho chlapci plíst, ale jsou mezi náma tací, co to se zlatem v hrdle docela daleko dotáhli, třeba takovej Kája? Co chybělo a mohl bejt i president!

        To se mi líbí

  15. čtenář napsal:

    pane Bavore,

    toto byla informace platná dnes ráno…..

    20. 2. 2017 6:45
    Podrobnosti o pozměňovacím návrhu, který dodatečně zdaní korunové dluhopisy vydané před rokem 2013, přináší dnešní Mladá fronta Dnes.

    Zdanění by se podle něj dotklo desítek tisíc lidí, nejen majitelů firem jako Babiš. V Centrálním depozitáři cenných papírů je v letech 2011 a 2012, kdy daň byla nulová, zapsáno přes pět set firemních emisí těchto dluhopisů za celkem 121 miliard. Ty nejdelší mají splatnost až v roce 2062, nejvyšší úrok je 18,5 procenta. Ne všechny emitované dluhopisy byly však také prodány, upozorňuje list.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Za-korunu-cili-zadna-dan-Uz-ne-Babis-oznamil-jak-tipne-nezdanene-dluhopisy-476285

    …..kterou jsem si přečetl i v mfdnes,tato informace byla ale v té mfdnes opravena ve 12,31hod. na toto….

    „U těch dluhopisů došlo k pochybení ministerstva financí. Je škoda, že pan Kalousek ani pan premiér to nenapravili, měli tu možnost v březnu 2012. Mohli navrhnout, aby ty dluhopisy u fyzických osob, které nakoupili dluhopisy emitované jejich firmami, byly zdaněné,“ řekl novinářům při jednání vlády šéf ANO a ministr financí.

    „Jedná se o dluhopisy specifické a podle mého názoru se jedná asi o desítky lidí,“ zdůraznil.

    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/korunove-dluhopisy-dane-andrej-babis-pozmenovaci-navrh-pjz-/ekonomika.aspx?c=A170219_215130_ekonomika_san

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ale ano. Co píše MfD, je sice hezké, ale slepice to vajíčko snesla už v pátek.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        už v pátek?
        a jejda,tak v tom případě nechápu proč jste se ještě před 24hod.(19.2.2017 ve 14:23) pozastavoval nad kalouskovým postojem a naznačoval,že jeho famílie by také mohla mít nakoupeno.

        muselo vám být přece jasné,že mezi těmi desítkami lidí rozhodně nebude,když máte tu slepici.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          V podstatě jsem kopíroval jednu reakci v nějaké diskusi. A nepovažoval jsem za nutné se o tom zmiňovat. Nevěděl jsem, že to ještě nevyšlo v MfD.

          To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.