Černá hodinka aneb EET a pomluvy


Rozčílil se tuhle Babiš na socany, že vyvolávají další rozbroje. Jednalo se o vyjádření ředitele ČOI, který začal vyhrožovat podnikatelům, kteří budou připojeni na EET, že musí zákazníkům vydávat dvě stvrzenky. Jednu EET a druhou, která odpovídá příslušným nařízením. Když jsem se to dočetl, nemohl jsem pochopit, co tím ten člověk vlastně myslí. Přece na stvrzence se nezmění nic, jen tam přibude  nějaký ten kód. Ale řekl jsem si, že když nevím, tak si počkám. A kdo si počká, ten se dočká. Dočkal jsem se. Navštívil jsem provozovnu, která je připojena na EET a dostal stvrzenku. A představte si, co bylo na té stvrzence. Jednak to, co jsem si koupil, jednak mně nic neříkající daňové údaje. Takže žádná zvláštní účtenka EET. Prostě stále stejná, jen doplněná o potřebné.

uctenka

 

 

Ministr Mládek se proti nařčení ohradil, že to, co tvrdí jeho podřízený, je pravda. Ale já jsem na vlastní oči viděl, co mi obsluha dala jednak na talířek, jednak do ruky. Jenže asi nesmím věřit svým očím, ale prohlášení ČOI a Mládka.

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky, Černá hodinka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

34 reakcí na Černá hodinka aneb EET a pomluvy

  1. čtenář napsal:

    také jsem nad tím přemýšlel,když jsem to minulý týden četl,ale asi měl na mysli ty levné pokladny,které budou umět pouze ta čísla.

    já se ještě o pokladnu nezajímal,takže nevím jestli i ty levné modely by dokázaly vygenerovat plnohodnotný doklad pro zákazníka,který ma na mysli ta čoika.

    rád si nechám poradit,od kohokoliv.

    To se mi líbí

  2. Ahele napsal:

    Mně dnes zaujalo toto a není to až tak od tématu. Kalousek totiž vyzval vládu ke snížení DPH na 10 a 20 procent. On prý zvýšení DPH zavedl v době krize a to na dobu určitou. Současná vláda ovšem čas. omezení zrušila a nechává je v platnosti !!!
    https://www.novinky.cz/domaci/421956-zruste-zvyseni-dani-bylo-docasne-pro-dobu-krize-vyzyva-vladu-kalousek.html
    Jenže, na první dobrou na mně vykouklo toto
    https://www.novinky.cz/ekonomika/270456-kalousek-zvyseni-dph-je-definitivni-zadna-jina-vlada-ji-nesnizi.html
    14.6.2012
    Výše DPH tak jak jej navrhl Kalousek a schválila vláda je podle něj definitivní a nevěří, že by nějaká vláda tuto daň snížila, i když to může v předvolebním boji tvrdit.
    Ten prolhaný živočich si ví vždycky rady když je před volbami. 🙂
    A to víření kolem EET bude ze stejného hrnce, je před volbami.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      On ale Kalous neřekl, že konec těch zvýšených daní měl znít 17,5 % DPH jednotně. K tomu se asi nehlásí. Jako vždy má pravdu starý rabín.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Přesně je to prolhaný hajzl, jenže kdo to tak jak vy napíše do mainstreamu? No možná ano, uvidíme.

      To se mi líbí

  3. Ahele napsal:

    Jo a pane Bavore víte vy vůbec, že je dnes jakýsi mezinárodní (nebo dokonce světový?) den nenakupování? Takhle vy světíte svátky? 🙂

    To se mi líbí

  4. vonrammstein napsal:

    OT, ale nevím, kam to jinam dát:

    Projekt je v současné době pod hlavičkou neziskové organizace „Nadační fond mírový světový řád“.

    https://www.novinky.cz/domaci/421491-sedm-tisic-hracek-ma-nove-narodni-muzeum-od-auticek-az-k-ceckum.html

    To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    Já když slyším o neziskovkách tak se mi začne dělat šoufl. Ale k tšěm hračkám, kdyby někdo cjzěl návod jak složit Rubikovu kostku – mám….

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      tak to bych bral.Kdysi jsem ho měl také, ale ztratil jsem ho. A náš malý princ se pořád pokouší ji rozhodit, což se mi zatím daří znemožnit. Ale jak dlouho. Pak by musel nastoupit Šroubovákův postup 🙂

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Ale pane Bavore, na co šroubovák? Čapnu kostku do ruky, chviličku s ní kroutím a za pár hodin je zase složená. 🙂

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ale k tomu je třeba trochu víc trpělivosti a hlavně štěstí!

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Njn, bejvávalo, v dobách slávy RK jsem to dokázala do 3 minut. Holt už ani ta paměť a rychlé prsty nejsou co bývaly. Posledně když mi ji „skládal “ jeden odborník se v bytě se vyskytnuvší se slovy“ můžu že jo“ jsem ji dávala dokupy pomocí návodu půl hodiny a fofrem přestěhovala na nejvyšší poličku . Na rozhašenou kuličkovou Babylone tower /36 kuliček v 6ti barvách a 6ti svislých řadách od nejtmavší do nejsvětlejší/už jsem výdrž neměla. Takže zdobí rozhašená.
          Jo jo bejvávalo. 🙂

          To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Mně nešlo o to muzeum, ale o ten naprosto šílenej NGO název…

      To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Krajane, pokud jsem to správně pochopil, pak se jedná o účtenku, s kterou byste mohl uplatňovat záruku. Takováto vámi předložená asi nesplňuje to co má mít.
    Ale třeba se mýlím, nevím.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Na účtence je uvedeno co jsem koupil, kde jsem to koupil a kdy jsem to koupil. Pokud bych kupoval třeba čokoládu, kterou bych si odnesl, mám dostačující doklad pro případ reklamace.
      Pokud bych kupoval něco v průmyslu, pak dostanu ještě záruční list.
      Takže místo keců by měla ČOI dohlédnout na to, aby účtenky s patřičnými údaji vydávali všichni, tedy i Vietnamci.

      To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Tedy pane Bavore, takový drobný dotaz. Pokud nakupujete cokoliv i Vietnamců, chcete po nich tu účtenku? Já nakupuji občas asi u tří Vietnamců a účtenku dostávám automaticky, protože jsem si o ní už v počátku řekl. A u jednoho Vietnamce se platí normálně kartou. Asi se už vyvinul.

        To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Pokud se zadaří a naše rozvětka, která bude sledovat jednotlivé konkurenční firmy a bude předávat jejich obchodní data zahraničním firmám, ministerstvu financí a samozřejmě vládě, tak potom společně s nasazením EET, se musí opravdu podařit zaříznout jakékoliv české vlastnictví VP.
      http://zpravy.idnes.cz/kyberarmada-ochrana-internetu-deu-/domaci.aspx?c=A161128_205932_domaci_ekl
      Proto prosím nenaříkejte neboť EET, je namířeno proti drobným podnikatelům ale ani větší podniky v českých rukou to neustojí a také padnou naprosto stejně jako ty drobní podnikatelé.
      Vojenská tajná služba bude předávat data firem do zahraničí, až po dešifrování případné zašifrované komunikace. To že to takto bude provádět lze téměř jednoznačně definovat.Zde je třeba si připomenout kdo vlastně Vojenské tajné službě velí, dříve to byla Jana Nagyová a dnes to bude pravděpodobně paní Stropnická Veronika.
      Tož prosím vy drobní nenaříkejte tolik kvůli EET, ono jak vidíte tak i na větší České dojde.

      To se mi líbí

  7. Berkowitz napsal:

    To se mi líbí

  8. Hudec napsal:

    Pane Bavore, ani jsem se nezeptal. To jste byl na kafi a špičce u pana Kavárníka?
    🙂 Na usmířenou? Jak jsem kdysi psal, stavěl jsem se u něj a kavárnička/cukrárnička je to docela pěkná, i zaparkovat se u ní dalo.

    To se mi líbí

  9. Na této účtence je pane Bavore několik zajímavostí – za prvé, ano nebyla u mne pořízena, ale nejspíše v cukrárně pod Hvězdou, ale to je nezajímavé. Vy píšete, že cukrárna je napojena na EET, ale to by na účtence musel být příslušný kód účtenky a ten tam není (nebo jste jej musel odstřihnout). Takže dle mne to není EET doklad. Za další v cukrárně vám udělali kafe turka a dal jste si k němu špičku, tzn. jednoznačně z toho vyplývá, že jste to vše měl s obsluhou, tudíž to mělo být daněno 21% DPH nikoliv 15%! Z tohoto pohledu má smysl mít stanovený podmínky pro všechny, jestli to však má být zrovna EET, si nejsem jist. Právě u neplátců DPH, nebo u kreativců jako je výše uvedená cukrárna, je velký problém pro takové jako jsem já, kteří jako blbci účtují tak jak se má, ale doplácí na to, že stát není schopen stanovit jednoduchá pravidla pro všechny stejně. Kdyby paní v cukrárně účtovala tak jak má, pak by jste neplatil 37,-Kč, ale 39,-Kč, a tak je to se vším. Uvidíte, že výsledný efekt pro zákazníky jako jste vy, bude jen jeden – všeobecné zdražení!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Co se týká místa nebudu to komentovat. Já vím, kde jsem byl a ostatním do toho zase tolik není. Ostatně nedělám reklamu nikomu, tedy ani vám (nikde jsem nepsal název vaší provozovny). Že jsou napojeni na EET vyplynulo spíše z jiného výstupu účtenky než den předem – tak mi to bylo vysvětleno. O % DPH samozřejmě nemám přehled, takže vaše slova nerozporuji, prostě tohle nevím. Ale pokud by bylo DPH účtováno dle vašich připomínek, musel bych těch 39,- platit už dříve. Pochybuji totiž, že se sazba měnila připojením na systém. Takže žádné důvodné zdražení nenastává.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        pane Bavore,

        pokud jsou káva atd. konzumovány v cukrárně,pak se nejedná o prodej potravin ve snížené sazbě 15%,ale o poskytnutí stravovací služby v základní sazbě 21%

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Sazby DPH znám ve svém oboru, jinde ne, proto jsem to ani nerozporoval. Ale rozporoval jsem to „zdražení“. To nemá s EET nic společného, jen se správným použitím sazby.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            společného to má pouze to,že toho 28.11.2016 se to dá definovat jako daňový únik,protože ta snížená sazba 15% bude platit až od 1.12.2016

            to jsou ty zasrané sazby DPH,my máme v trafice 4sazby DPH,proto mám tu hlavu plnou starostí jakou koupit pokladnu,protože pro matku nepřipadá v úvahu pokladna se čtečkou čárového kódu.
            proto jsem se i nahoře ptal na tu pokladnu.

            PS:kchodle,poraďte,prosím,prosím

            To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Pane Oberfalcere, čistě soukromě.
      Pozdravujte, prosím, otce, a vyřiďte mu, že maminka už letos na sjezd nepřijede. Dolehlo na ní stáří a už je dost mimo, už si skoro nic nepamatuje, chodí prachmizerně, prostě už je dost mimo. Dokonce už jsme ji museli předat do rukou profesionálů, protože není schopna samostatného života – sama sobě nebezpečná. No co se dá dělat, roky jí nikdo už neubere.
      Doufám, že Váš otec je na tom lépe.
      J. Hudec

      To se mi líbí

  10. Díky za otce, vyřídím i když samozřejmě nebude potěšen. Srazy žije naplno a vždycky hlásí, kdo, co a jak. Bohužel je to tak, jak říkáte, léta běží neúprosně. Musím zaklepat, že otec vypadá na svůj věk docela fit, i když by asi řekl, že jsem vůl, že vím ho…Ještě jednou díky. Oberfalcer

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.