Kolik Němce stojí vydržování arabských harémů v Německu


Německý finančník Hubert Koenigsstein spočítal, na kolik přijde německého daňového poplatníka vydržování jedné jediné rodiny konkrétního syrského „uprchlíka“. Kolik dostává jako pomoc Syřan, který má 4 ženy a 23 dětí?

Tuto otázku si německý ekonom položil a počítal … Vyšlo mu rovných…: 30.030,- eur měsíčně.

1477327692_cslm0cgwyaa-7rmFoto: Reuters

PRÁCE  OSVOBOZUJE ?

Finančník –  ten je přece finančníkem i v Africe. Ale tím spíš v Německu! Říkejte si, co chcete, ale Němci peníze počítat umějí. Bez ohledu na německou sentimentalitu a lásku paní Merkelové k syrským uprchlíkům … Když se finančník Koenigsstein dověděl o Syřanovi, žijícím v německém městě Montabaur (země Rheinland-Pfalz), a který má 4 ženy a 23 dětí, všecko pečlivě spočítal, a poté o svých propočtech napsal na stránkách Svazu německých zaměstnavatelů (DAV). „Nezávisle na morálním hodnocení, je vždycky užitečné se střízlivě podívat na fakta a zjistit přesná čísla“, – zdůrazňuje Hubert Koenigsstein.
SUCHÁ  ŘEČ ČÍSEL
Německý finančník sečetl částky, které se v průměru vyplácejí v Německu jako sociální výpomoc, a srovnal je se mzdou profese řadového dělníka – řemeslníka, která v zemi zaujímá 20. místo v seznamu málo placených profesí. Zajímavá je skutečnost, zdůrazňuje Koenigsstein, že máš-li tak velkou rodinu v Sýrii, tak od státu nedostáváš nic, zatímco v Německu, při existenci 4 žen a 23 dětí, dostaneš podle jeho propočtů 30 tisíc a 30 eur měsíčně – jinak je to: 360.360,- eur ročně. Tato částka odpovídá té, která vyjde, pokud při průměrné čisté mzdě 2.461,- eur/měs. bude pracovat 12,2 mladých německých dělníků.
Koenigsstein uvádí další, dle jeho názoru „zajímavý závěr“, týkající se daně ze mzdy, Spočítal totiž, že částku, kterou dostává takováto syrská rodina, dá dohromady na dani ze mzdy měsíčně 95,5 mladých řemeslníků – konkrétně 315,33 eur daně ze mzdy. Kolik to představuje pracovního času? To důsledný Koenigsstein rovněž spočítal – a vyšlo mu, že chcete-li si vydělat uvedenou čistou sumu daně ze mzdy, musíte odpracovat 146 pracovních hodin (1.596 eur plus 314,33 eur daně je rovno 1.910,33 eur), nebo 220 pracovních dní. Abyste vydělali částku rovnou dani ze mzdy, musíte měsíčně pracovat 24 hodin, tedy 3 pracovní dny (314,33 : 1910,33 x 314,33).

Takže 95,5 mladých německých dělníků každý měsíc „daruje“ syrské rodině ekvivalent 2.292 odpracovaných hodin, nebo 458 pracovních dní.

DO  JAKÉ  BUDOUCNOSTI  PRO NĚMECKO VKLÁDÁME  NAŠE  PENÍZE ?
Hubert Koenigsstein má za to, že situace, která v německém státě „všeobecného blahobytu“ nastala, odráží organizovanou neodpovědnost a porušení principu efektivity (privatizace zisku a socializace mezd). Finančník zdůrazňuje, že nikdo nemá právo žít na úkor druhého.
 „To, co je uvedeno výše, není výzvou ke zrušení pomoci, ale je to základ vědomostí pro to, abychom si vyjasnili, jakou budoucnost chceme financovat, a rozhodli se, jaký způsob života chceme financovat“.
Bohužel ale, tyto otázky v EU neřeší vůbec pan Koenigsstein, ale úplně jiní pánové a dámy.
Ale zatím, jak by řekli naši ukrajinští přátelé: „Chaj žive i pasetsa Arab na Němetčine!“

Zdroj: https://jpgazeta.ru/skolko-nemtsam-stoit-soderzhanie-arabskih-garemov-v-germanii/

Orig.: http://www.deutscherarbeitgeberverband.de/klartextfabrik/2016_10_03_dav_klartextfabrik_frauen-kinder.html

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

154 reakcí na Kolik Němce stojí vydržování arabských harémů v Německu

  1. kchodl napsal:

    Děkuji za překlad, to je vážně hrozně zábavné.
    O tomto Syřanovi se psalo už vícekrát, ale jisté je, že není jediný. Teď mě napadá, že ten minulý případ, tedy „Syřan“ + 24 závislých osob, to bylo v Holandsku. Ale ty částky byly podobné, ne-li snad ještě vyšší.

    Vůbec se kozomrdům nedivím, že považují Evropany za svoje budoucí otroky, jimž budou panovat a oni je za to budou luxusně živit – už se to totiž děje.

    Svět se nejenom že zlbáznil, on totálně zešílel. Přijde mi, že všem v západní Evropě podávají nějaké silné drogy, jinak to není možné. Strkají to do hamburgerů ? Míchají do pitné vody ? Nebo je v noci práškují z letadel ?

    To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Je mírně pikantní, že to tomu Arabovi spočítal Žid-ale je to asi blízko pravdě.

    To se mi líbí

  3. blbíš napsal:

    … to nemůže dopadnout dobře, bohužel, jsou jen špatný řešení!

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Špatný pro koho?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … bohužel už pro všechny

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Tobě by vadilo, kdyby se Němci nasrali a rozhodli se definitivně vyhnat tu muslimskou pakáž? Mně teda vůbec.
          Pravda-trochu bych se bál, aby to nedopadlo jako onehdá, když se rozhodli vyhnat tu židovskou pakáž. To nedopadlo nejlíp, pokud si vzpomínám.
          Němců je třeba se bát pokaždý, když je něco vyžene až do ulic. Ale divil by ses jim v tomhle případě? Tohle není blbá protižidovská propaganda, tohle je tvrdá realita.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            sakra přemýšlej, vone, jenom v Německu 5 melounů usazenejch +/- 1,3 melounu příchozích +/- 0,3-0,8 melounu těch, o kterých ví kulovaný a teď do toho to Tvoje řešení“ „…Němci nasrali a rozhodli se definitivně vyhnat tu muslimskou pakáž… ! Viděls někdy, jak dopadla střelba do hejna vrabců, já jo, je to jako vlny ve vodě, na všechny strany. A co asi tak postaví ten srágora Sobotka a ostatní potentáti tomu vlnobití na hranicích do cesty? Chovance, Tebe a možná Hudce s pistolí a dva vojáčky s jedním policajtem, a co dál? Nebo mobilizovanýho blbíše s prakem? Oni jako ti „průchozí“ slušně pozdravěj a pudou dál, nebo co? Ty se, chlapče, budou mstít jako ďasi, nic jim nezbyde, nemají na rozdíl vod nás co ztratit.

            To se musí vzít vod Doroty a těch unijních deprivantů postupně dolů, ale řízeně, pod jištěnou kontrolou bez kompromisu a hlavně humánně!!! Sice mi není jasný kam, ale tady bláhově věřím, že za euro se snad dá ještě něco koupit vod těch africkejch despotů.

            To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              hele stara krabice uz som isiel spat,aby som bol zajtra ready to work a tymy vrabcami,co sa rozletia to ked streli zo vzuchovky jeden,ale ked prileti jeden duralovy vtacek a pusti gulickovu bombu to sa uz nic nevlni.kus listie a prach dookola,jasne,ze nehumanne,ale tchora sme zajebali doma nehumanne,aby na nasej ulici,kde 5 domov vola sa 5 avenue na zahrade behali male kurcata a kacky spokojne,male zdochli u nas,bo tchor,kde ma mlade nerusi nic tam nase kurcata pochodovali,ale u susedov maseker,po nehumannom zakroku kazdy cez pletivo videl do kazdeho suseda a bol spokojny,ze kurcata behaju a sral na humanitu,clovek podobny do tchora do natury ale horsi od tchora a vsetkej tej havede bo ma vrodene zabijanie v sebe,ktore pre humanitu v nom ulozenou sa vobec nerozpakuje mordovat.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Kdyby to pojali s obvyklou německou důsledností, moc by jich na to utíkání nezbylo.

              To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Nechci s vaším názorem polemizovat, jen, prosím, v zájmu věcné správnosti opravte na:
              “ …. a možná Hudce se samopalem a pistolí a dva….“.
              Děkuji.
              🙂

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                🙂 …budiž, i tak to bude pro Vás strašně těžký, prstě bych nechtěl tam bejt ani náhodou … a vo tom byla ta moje odpověď vonovi, nic víc.

                To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    OT:
    Zábavné věci se dějí v USA. Vypadá to, že Hitlery utrpěla značný úder, těmi emaily v souvislosti se šťárou u bývalého kongresmana (řečeného „slizký pervert“ nebo „pervertní slizoun“) Anthony Weinera a jeho „PR“ ženy Humy Abedin, (nyní již bývalé) asistentky Hitlery. V laptopu jich prý bylo 650 tisíc, a je velká šance, že mezi nimi bude i oněch cca 30 tisíc, které Hitlery vymazala ze svého serveru coby neobyčejně škodlivé.

    Odkrývá to docela jednoznačně svinstva kolem Clintonovic nadace, takže komentátoři tvrdí, že jediný Clinton, který nebude brzy za mřížemi, bude vnučka Hitlery. Je vidět, že všichni byli úplně bohorovní a řešili vše písemně mailem, jako by šlo o normální obchodní případy a každý se jistil před každým písemným stykem – místo nějakých spikleneckých schůzek v parku „z ouška do ouška“.

    Je to vážně velká síla. Je do toho všeho zapletených hodně vlivných lidí. Každou chvíli se objevují nová odhalení. V žumpě panuje zděšení, panika a hysterie, brzy se hráz provalí (pokud ji nějak nevyztuží). Ale čert je z krabice už venku.

    Hlavní tahy se dají čekat hned začátkem týdne.

    To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      Jo, vypadá to pro Trumpa nadějně (osobně si myslím, že to pro něho, díky Wikileaks, vypadalo nadějně už před tou FBI bombou, ale to už teď nikdo nedokáže 🙂 ).

      Vkládám přitom do něho určité naděje pokud jde o zastavení tamního PC šílenství (jestli se vůbec dá zastavit), s tím, že by to mohlo mít kladný vliv i na Evropu.

      ———

      Tady je úvaha na téma proč Comey vyrukoval s tím odhalením v souvislosti s jinak přímo nesouvisejícím případem Anthony Weinera:

      http://www.zerohedge.com/news/2016-10-30/why-comey-broke-stack-resignation-letters-furious-fbi-agents

      To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      A tady, na stejné téma (proč Comey vyrukoval s FBI bombou až teď), je jeden Scott Adams: 🙂

      http://blog.dilbert.com/post/152531307171/james-comey-as-seen-through-the-persuasion

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Adams je jako vždy skvělý – občas ho čtu, ale tohle by mi zrovna uniklo – takže vřelé díky.
        😀

        To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      myslim uz zacalo,bo vo svrtok hilary prerusili program a dristala,bo kazdy chanel chce mat news a preletel som vsetky, vsetky to vysielali,teraz co dristne prehazovacka a hlavne congress,bo uz dristaju,ze FBI musi oznamit vyzsie a FBI nic nerobilo,aby nevedel ici mozu,bo nejaka nadacie to u riti amikom,ale ich bezpecnost to stoja v pozore a jedno ci republikan ci demokrat,co cisto moj kuk a nemam vobec nejak nesledujem spravy,dnes som este nekuknul a ani nekuknem,co je hlavne hilary v najvyzsom bode pred volbami ma prejebane,nikoho nezavru z clintonov,ale jej sa bilej dum moze stratit navzdy,dalej bude hlavne,co budu dristat spravne news,bo ja nemozem kukat,ked ich tam naraz 8 a politruci vyjebany a nie nejaky expert.

      To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Asi na tom něco bude, protože na síti se objevují informace o masivních přesunech vojenských kolon po Pindistánu a pohotovosti Národní gardy. Může to být fejk. Fejkem ale není to, co potkalo chudinku Killary:
      Ostudný úprk Killary…:
      V síti se už objevilo video se záznamem debaklu našimi žumpálisty protěžovaný americký prezidentský kandidátky, když se chystala vystoupit před studenty střední školy v Los Angeles.
      Ti ji vůbec nepustili ke slovu a častovali ji výkřiky, jako: „zrada!“ nebo „odpovědnost za smrt!“
      Doprovázena voláním „You’re not welcome here!“ – tedy: „Nejste tu vítána“, spěšně opustila pódium. (originál viz. níže)

      To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    vsade su brudne politicke hry a v amerike tesne pred volbami tiez a ked ide o ich bezpecnost a hlavne dovery hodnost najvyzsich predstavitelov v otazke,tak dolezitej pre nich,ze ich vedie osoba,pre ktoru je bespecnost ich kraju prioritet a nehra rolu nijaka strana to ma pani hilary presrane.
    tolke roky v politike by mala vediet,ze na to kurnik pozor,pritom prehadzovacka jasne drista,ze sa spoji aj s dablem,aby amerika bola bezpecna od alahistov a vie velmi dobre,skade veje vetrik a kde je najvacsi sponzor,ktoreho smer je meka a medina,bo ja neznesiem,ked sa drista o alahistoh a nezdorazni,ktory sia ci suni,bo do jedneho mecha sa hadzu bo vsetci veria v alaha a koran,len kazdy ma kus popravene a najviac ma serie osman z tej hagisofie,ze mu neklepnu po palcoch a nedrzia pashmerge,jediny vojaci organizovany jak svina co sa tyka boja s alahistom,rozdiel islamu v tej religii je problem,ktory si samy oni kontrolovali,pokial neprisiel bilej otec a narusil tu rovnovahu,co stalo miliony holoty alahistickej zivoty,casto nevinnej a tisice tu boys z ktorych krvy haliburton nabila majland a vsetko navnivoc vyslo,bo tu sa ukazuje kolko stoji pre reich alahista,oni jeden z najbohatsich krajov sveta,bo keby cesku dali tie peniaze co ma reich,by neuzivili ani svojich nie toboz alahistov,ja kdesi citalz,e reich mal pred par rokmi uspory ponad 10 miliard a ze podeli holotu,znizi dane ale trebalo zrusit bo alahista vygumovany,cigan,prenasledovny rasovo cernoch a zid ortodox,to sa nikde neprisposobi,vytvori svoje gheta,mesta,nastoli svoj rezim,ignoruje kulturu a zakon kraju v ktorom zije a pije krv jeho holoty,bo ja necital ja videl jak doma,tak tu v riti,musim popravit,ze alahistov v mojom prostredi malo,ale moja dcera mala dve kamaratky,jedna sa urobila docista pojebana muslimka a druha z domu utiekla,bo ju otec drzi,jak by zili na sri lanke a su tu 18 rokov a kurva sariu drzi doma,na takych pozor,bo na sri lanke mi nevadi,ale tu ma na nejakom mail moze odpalit v mene svojej viery,podotykam ja nijaky patriot,ale zeriem tu chlieb a chcem pokojne makat,takych kdekolvek na svete treba mat pod palcom a v zapadnej europe a hlavne v reichu ich maju pozehnane a toto nie ze bude,ale uz je rozkol unie,myslela unia,ze budeme pocuvat jak za vaniu a nevyslo,bo ked ich natisnu do nas,co oni za boha nechcu,bo bieda tych krajov chrani od nich,uz by sa z nich dymylo z tych alahistov na tom zasrnom vychode naisto,keby mesitu v nejakom burakove postavili,to myslim aj antikristi pepici by sa zehnali,jak bozi bojovnici,ale dlhe,staci.
    polopaicky politicky prehlad pojeba ste citali,ked som sa niekde zmylil prosim popravit.

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Ten je fakt kpomilování – možná bychom ho mohli v rámci humanitárky nabídnout „běžencům“….

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier je jedním ze zakladatelů toho současného „neoČeko liberalismu“, který požaduje návrat liberalizmu k jeho elitářským kořenům, neboli k neochotě uznávat výsledky demokratického hlasování, když se to nehodí, což je zastoupeno aktivitami, jež směřují k zrušení volebního výsledku.
      Samotná realizace představená Bartoškou a Dykem je onen horký podzim, řekněme, od 28. října do 17. listopadu.
      Následně tento Dienstbierův scénář předkládá dvě řešení:
      a) Ukrajinský vzor metoda odstranění prezidenta Janukovyče.
      b) Metoda svržení brazilské prezidentky Rousseffové.
      To základní co tento postup představuje je svržení vlády, ale hlavně prezidenta.
      A to za pomocí některé z vládních stran, zde se nabízí především KDU – ČSL ale tato musí mít podporu ANO jinak by se ocitla v pasti zapomnění.
      Takže „pichlavé oči a chřípí zločin cítící“, představuje onen bootstrap neprozřetelně zveřejněný Viktorem Dykem.
      Na druhou stranu se nesmíme Jiřímu Dienstbierovi divit, současná situace se zdá být příhodná a proto pro něho je to‚ teď anebo nikdy.
      Vždyť i nyní je navržena vláda jedné strany a proto by podle dějinné souvislosti mělo být 1000 předáků SA = SPOZ zavražděno. Zabit byl měl být také nějaký předák souhlasně jako Ernst Röhm.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Nadešel čas změny a proto si prosím odepněte placku :

        a připněte si prosím placku :

        Vše ostatní prosím řešte ctrl+c a ctrl+v.

        To se mi líbí

  6. Cech napsal:

    Při zachování standardu který je výše popsán a je dán EU a z něhož EU jak se postupně dozvídáme nehodlá slevit jednoznačně vyplývá, že nejsme schopni zabezpečit kvótami požadovaný počet syrských a jiných z EU přidělených „uprchlíků“.
    Protože v Česku tato modelová rodina podle standardů EU by dostala : 1801800,- Kč ročně. Tato částka odpovídá té, která vyjde, pokud při průměrné čisté mzdě 19988,75,- Kč/měs. bude pracovat 61 mladých Českých dělníků.
    Částku na kterou má nárok takováto syrská rodina, dá dohromady na dani ze mzdy měsíčně 477,5 mladých řemeslníků – konkrétně 1576,65 Kč daně ze mzdy. Kolik to představuje pracovního času? Tak to musíte v Česku odpracovat 730 pracovních hodin neboli 1100 pracovních dní.
    Takže 477,5 mladých Českých dělníků každý měsíc „daruje“ takovéto modelové syrské rodině ekvivalent 11460 odpracovaných hodin, nebo 2290 pracovních dní.
    Tak jak vyjádřil Márcia Moser ve svém článku věnovaném konstrukcím ženství v židovství, křesťanství a islámu a zde také jednoznačně zkonstatoval :
    „Muži v polygamních manželstvích musí svou erotickou náklonnost dělit mezi více žen. Ženy v takových svazcích pak rodí méně dětí. Neplodnost nebo nedostatečný počet potomků ale znovu posiluje tendence mužů pojímat za manželky další ženy. Vedle toho mnohoženství brání kumulaci majetku a má vliv i na relativně vysokou rozvodovost, která pak opět zpětně posiluje polygamní uspořádání.“
    Prostě zde je dána ta v současnosti použitá církevní moudrost, jak zabezpečit konec kumulace majetku v EU na rozdíl od US.

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Uznání za to, že jste si dal tu námahu to přepočíst. No, ale ten závěr je jak rána na buben…:-)

      To se mi líbí

  7. Jethro napsal:

    Vypadá to jako OT ale je to k tématu: Nevíte prosím někdo, jaký metál dostane Brady zítra, pozítří a v nejbližších dvou týdnech?

    To se mi líbí

  8. čtenář napsal:

    vůbec mi nepřijde humorné si dělat prdel z toho co dostal a ještě dostane Brady.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Poprvé v životě s vámi souhlasím. To, co se děje kolem strýčka ministra není humorné, ale neuvěřitelně trapné.

      To se mi líbí

      • st.hroch napsal:

        Jistěže je to neuvěřitelná trapárna. Ta, nicméně názorně vypovídá o úrovni aktérů… Děda, chudák snad ani netuší, co s ním ti parchanti provádějí…!

        To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Nemyslel jsem to jako humor. Chtěl jsem přibližně odhadnout, co nás jako daňové poplatníky stojí šaškárna se „strýčkem“. Ale asi je to blbost, protože podstatnou část asi uhradí Berndt a Andy…

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Asi Vám nedošlo, že si tady neděláme legraci z jednoho starého pána, ale z těch, co mu ty medajle dávají jak na běžícím pásu ;). Starý pán už asi moc nevnímá směšnost a trapnost této situace.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        takže konkrétně Vy si děláte prdel z gymnastky Věry Růžičkové.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Omluvte se ihned paní Růžičkové. Ta si srovnání s tou Brady-Herman kavárenskou komedií nezaslouží ani v nejmenším.

          To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Krásný fórek.
              Ale vážně: zrovna tohle organizátorům Majdanu u nás chybí, totiž lidi k pronajmutí na demonstrace. Amíci si nějak zvykli, že jich je všude dost, počínaje Gruzií, Egyptem, Sýrií až po Ukrajinu.
              A nemáme tady ani žádný Pravý sektor ani kozomrdy, ani nějakou národnostní menšinu, kterou by mohli používat. Leda pár lehkoživků z kůltůrý a na ně nalepené „ychtelygenty“.

              To se mi líbí

              • oh napsal:

                To se dá zařídit osvědčenou metodou. 17. listopadu na Hradě zastřelí studenta Šmída a bude vymalováno. 🙂

                To se mi líbí

              • st.hroch napsal:

                Jo, mimochodem, dnes jsem se dočetl( nebo spíš doslechl z TV rozhovoru, že Muamar Kaddáfí nebyl zabit (nahrávku, nad kterou vnitřně masturbovala Killary, odhalili jako studiovou) a MK zmizel kamsi k přátelům …

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Ovšem ať už „Šmída“ dodají nebo nedodají, chybí jim to podstatné – 9 milionů lidí dlouhodobě naštvaných na komouše a jejich stupidní prosovětské vedení. Je to prostě směšné.

                Ale řekl bych, že splasknou jak propíchnutý balón, pokud vyhraje americké volby Trump.

                To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            1.kočka šklíba napsal 31.10.2016 (12:21)
            Pamětní medaile Sokola, no to už je tedy fraška na druhou

            2.kočka šklíba napsal 31.10.2016 (15:05)
            Asi Vám nedošlo, že si tady neděláme legraci z jednoho starého pána, ale z těch, co mu ty medajle dávají jak na běžícím pásu
            —————————————

            3.
            Brady přebíral ocenění i v Brně. Jedno i od gymnastky vyznamenané Zemanem

            ………….cenu převzal také od brněnských sokolů. Druhé ocenění mu předávala gymnastka Věra Růžičková, která v pátek dostala od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy.

            https://www.novinky.cz/domaci/419114-brady-prebiral-oceneni-i-v-brne-jedno-i-od-gymnastky-vyznamenane-zemanem.html

            4. fakt to myslíte vážně,že já se mám omlouvat anebo se ten komentář zařadil na špatné místo?

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              No netušil jsem, že se k tomu propůjčila.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                mohli bychom si připustit tu možnost,že jsou lidé,které nezajímá co říká Herman,ale důvěřují Bradymu,že se ten telefonát,který Forejt nepotvrdil ale ani nevyvrátil,opravdu uskutečnil.
                potom je,alespoň pro mě,pochopitelné,že takto konají

                To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ano já si to myslím, že máte. :D. A to nejen paní Růžičkové, ale i nám, že jste se pokusil, ovšem dost trapně, překroutit smysl příspěvků.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                myslete si co chcete,bývávaly časy kdy jsem si třeba já myslel,že to vonrammstein se svým stylem komunikace vůči vám někdy až moc přehání,ale ty časy jsou už dávno pryč.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No to mě fakt ale hrozně mrzí :D.

                To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Takže já konkrétně si si klidně dělám legraci z těch, co o tom vyznamenání nebo medajli pro K. Bradyho rozhodli a to stejně tak z pražského magistrátu, tak i brněnského a i ze Sokolů a dalších a dalších. Ne z paní Věry Růžičkové, ta to jen předala, ale nerozhodla o tom, nebo Vy myslíte, že ano? Ale že bych Vám toto musela takhle konkrétně vysvětlovat jsem netušila. Že by jste byl tak ….hm hloupý? Spíše se mě snažíte za každou cenu usvědčit z nehezkého vysmívání starému člověku, že?
          A také se už mimochodem těším na ty klíče od sklepa od pana Rosti ;). Jen co p. Brady příště přijede :D.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            vy se mi snad zdáte,

            každý čestný občan,což paní Růžičková dozajista bude,není politik a nepotřebuje honit laciné body,je snad ochotný předávat jen ta vyznamenání,ocenění,medaile,s jejichž udělením i sám souhlasí.

            dobrou noc

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Já si spíš myslím, že se mně zdáte Vy se svým snažením za každou cenu prokázat, že si děláme legraci ze starších občanů ;). Ale je vidět, že nějaké zastánce máte, tak to nevzdávejte :D.

              To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Máte úplnou pravdu, to už není k smíchu ale na pěst.

      To se mi líbí

  9. Rosťa napsal:

    Dík autorovi za překlad. Je jasné, že Němci budou mít problém tu Merklinu hňupovinu utáhnout. A především bezpečnost je obrovský problém. Určitě větší, než je otázka financí. U financí by stačilo dobře zaplatit Špidlu. Ten řekne, že zdroje jsou a Němci jsou z toho venku. Je ovšem otázka, zda by tohoto klíčového poradce mohl pan premier uvolnit, riziko nežádoucího dopadu na naše HDP tu existuje.

    To se mi líbí

      • oh napsal:

        Určitě bude. Hlavounstvo v ČSSD si téměř jednotně myslí, že na nějaká vnitrostranická referenda není čas, je prý stejně jen jediný kandidát, a „pokud chtějí (Foldyna s Humlem), abychom pokračovali směrem dolů, tak je to ideální cesta. Je hloupost v tuto chvíli – vidět v propadu preferencí chybu předsedy strany, to je vždy to nejjednodušší,“(Sklenák), a k výměně předsedy je třeba pádný důvod (Štěch). Dokud nedostanou preference pod 5%, tak jim nedojde ani to, že něco dělají špatně.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Nemyslím, že je to kvůli preferencím.,To by ještě ustál …..Hlavounstvo s tím nic nenadělá, ti dole nejsou hloupí a dokáží si většinu přebrat> a není pravda že nemaj nástupce -mají … akorát si myslí že je „uklidili!…

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Já jsem šokován ( skoro jako Mylka 101 ) z toho, jak hlavounstvo u socanů stále řeší pokles preferencí a nacházejí řešení, která voliče ( bývalé ) nezajímají ani trochu. To už není ani směšné. Kdyby uměli číst a rozuměli psanému textu, tak pravý důvod poklesu důvěry si najdou téměř v každé diskusi na internetu. Místo toho, aby se svými skutky pokusili své ovečky nalákat zpět, tak se rozhodli lovit v elektorátu Pirátů. Na taková „moudra“ tabulky IQ nemají ani kolonky a doc. dr. Chocholoušek by je do svého ústavu přijal jen s krajním sebezapřením. Jediné, na co nemám odpověď je to, zda by třeba říšský protektor dovolil premierovi vyhodit na hodinu Dienstbiera, který jim sám odebírá pěkných pár %. O vyhození sudetoněmeckého přidělence, t.č. synovce jednoho Kanaďana, kterého vozí po vlastech českých, moravských a nevím zda i slezských, si netroufám ani uvažovat.

            To se mi líbí

  10. oh napsal:

    K informaci o Zemanově odmítnutí kontrasignovat vyznamenání pro činitele NATO

    Černá hodinka aneb Medajle


    se objevila dodatečná informace. Prý nešlo o politického žvanila Solanu, ale přímo o vrchního humanitárního bombarďáka, amerického generála W. Clarka.
    http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Koudelka-CSSD-Milos-Zeman-odmitl-vyznamenani-pro-generala-Clarka-460785
    Taková nehoráznost vůči spojenci na věčné časy a nikdy jinak, to si tedy Zeman dovolil opravdu hodně..

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Takže čím dál více jsem ráda, že jsem nakonec Zemana volila :).

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      To presidentovi nesmí projít. Nepochopil humanitárnost tohoto velikého činu a to mu Pražská kavárna v čele s kocábem, j. jandou a pescynskim musí opepřit. Céputna s rumlem a rudou fenou šiklovou je určitě podpoří. Umělec „plátýnko“ Horáček to může zhudebnit. Vlastně ne, on dělá texty, ale ty samozřejmě může zhudebnit třeba Ledecký jako muzikál. V hlavní roli Dusilová s Kolerem, kompars zajistí Krnáčová z účastníků Pochodu hrdosti. Evropské hodnoty si pozvracet nedáme.

      To se mi líbí

  11. ji5 napsal:

    Zaujal mě článek o vydržování harému v Německu. Částka, kterou údajně ten nebohý muž dostává, by mnohému z nás připadala zanedbatelná, protože často nejsme schopni vyjít a případně uživit jednu ženu. Natož 4 a k nim hordu dětí.

    Druhá věc je, že nesmíme věřit všemu, co se kde objeví. V úvodu článku je klíčová věta: „Německý finančník sečetl částky, které se v průměru vyplácejí v Německu jako sociální výpomoc…“

    Chybí informace o tom, jaké částky finančník sečetl. Správné by bylo napsat, že výsledná podpora pro takovou rodinu je podle informace sociálního úřadu taková a taková. S takovou informací by bylo možné dál seriózně pracovat.

    Neznám německý sociální systém, ale předpokládám, že nemůže být příliš odlišný od toho v Ontariu. Vždy existuje řada omezení (co smí žadatel vlastnit) a alespoň v Ontariu je součet dávek pod hranicí chudoby. (http://yourlegalrights.on.ca/sites/all/files/OW_and_ODSP_rates_and_OCB_as_of_Oct-2015.pdf)

    Chybí rovněž údaj o tom, kolik harémistů do Německa přijíždí.

    V jedné z minulých diskusí byly uvedeny údaje, ze kterých (zdánlivě) vyplývalo, že zvyšující se počet zbraní mezi lidmi snižuje počet trestných činů. Chyběl ale údaj o tom, jak často ozbrojený občan skutečně zamezil útoku. Nadšený „statistik“ dokonce spojil rostoucí počet zbraní s klesajícím počtem sebevražd.

    Další důkaz, že bychom měli k informacím přistupovat s rozvahou.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jakkoli údaje finanční jsou neúplné, článek vypovídá o něčem úplně jiném. O vydírání německého sociálního systému už jen tím, že se toleruje polygamie, která je jinak trestná.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Přesně to jsem ted chtěla napsat. Ony sice ty peníze asi berou ty ženy (3), jenže nejspíš, s největší pravděpodobností, jen pro forma. A Němci to tolerují. Nechápu to.

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      No jo, vždycky je to hoax.
      http://moneymag.cz/aktuality/7089-syrane-se-4-zenami-a-23-detmi-jako-novy-obraz-normalnosti-nemci-zuri
      I jeden jediný je o jednoho víc, než je přijatelné. V této konkrétně popsané situaci si dovolím odhadnout, že ony tři „přítelkyně jsou německým sociálním systémem chápány jako samoživitelky, což, pokud vím, v evropských sociálních systémech hranice posouvá směrem vzhůru. Jo a sčítat můžete jen průměrné částky nebo použít nejrůznější „kalkulačky,“ ke konkrétním číslům vztahujícím se ke konkrétní osobě se bez souhlasu té osoby nedostanete, protože ochrana osobních údajů.
      A když k tomu všemu přidáte „pokrokovou“ socioložku,
      http://globe24.cz/domov/18250-nemci-by-se-meli-naucit-arabsky-a-zaclenit-se-do-kultur-migrantu-tvrdi-sociolozka
      je s podivem, že se ještě v Německu nějaký ten volič tradičních stran najde.
      Oné dámě bych to začlenění Němců do kultury migrantů snad i přál. Vyfasovala by totiž slušivý pytel přes hlavu a bez mužského doprovodu by nemohla ani vystrčit burku z baráku, natož aby psala objevné sociologické žvásty.

      To se mi líbí

  12. ji5 napsal:

    Milý Bavore,

    podle mého názoru ten článek nevypovídá vůbec o ničem! Tedy ani o tom, zda je v Německu polygamie tolerována. Kdyby byl jeho autor seriózní, napsal by zhruba toto: Do Německa mohou přicházet polygamické rodiny s mnoha dětmi a tak jsem na sociálním úřadě zjistil, jak se k nim přistupuje. Zjistil jsem, že … atd

    Problém je v tom, že se málokdo snaží zjistit, jak se věci mají. Před časem jsem dostával přeposlané emaily s poznámkou „to si musíš přečíst !“. Jeden byl o hrdinném činu jakéhosi starosty, který přikázal, aby se ve školních jídelnách servírovalo vepřové. (http://www.hoax-slayer.com/dorval-mayor-refuses-remove-pork-school-canteens.shtml) Jiné články se týkaly nápadu umisťovat erotické obchody poblíž mešit. Kdo jen trochu zná kanadské poměry ví, že to jsou nesmysly. Jenže opakovaná lež se stává pravdou.

    Vždyť to sám vidíte, jak se mnozí diskutéři brání faktům. Když jsem napsal, že v Sýrii je válka, po táborech je na 9 miliónů uprchlíků a škody, podle vyjádření Zaorálka, kolem 100 milard eur, šly palce okamžitě dolů. To je všechno pravda. I to, že to někdo to bude muset zaplatit. Náš podíl je, vzhledem k počtu obyvatel, nějakých 55 miliard korun. Tomu se nemůžeme vyhnout, protože česká vláda si nikdy netroufla kritizovat NATO nebo USA.

    Víte, Česko by mohlo říct, jsme relativně chudá země a tak můžeme přijmout jen omezený počet uprchlíků, abychom jim pomohli. Jenže ze slovníku našich politiků zmizela slova jako člověk, lidé, mír a válka. Místo toho žvaní o ohrožení naší civilizace a argumentují tím, že k nám nikdo nechce. Kdo by proboha chtěl mezi chovance. Hermanovi svědomí přikazuje, aby se setkal s podvodníkem jménem Dalajláma, ale nezbývá na to, aby se postavil proti válkám, které naše civilizace rozpoutává.

    Napsal jsem kdesi, že i kdyby do Česka přišlo 100,000 uprchlíků, nemohli by rozvrátit naši společnost. Jedno procento celkové populace to nemůže dokázat. Nikdy jsem neřekl, že mají přijít. Právě naopak, jsem vždy tvrdil, že podle Dublinských dohod, (cílová země) Česko nemusí přijmout koho nechce, tedy v krajním případě nikoho. Pak ale nemůže mluvit o tom, jak jsme solidární s EU.

    Je jisté, že čeští politici nemají zájem na tom, aby se otevíraly otázky jako dostupnost bydlení a další sociální problémy. Proto hrají na vytváření strachu z migrantů a jsou ochotni vyhazovat miliardy za policii, špiclování lidí nákovat zbraněup pro příští válku.

    Sobotka a jeho komanda je posraná strachem, že Itálie, jak již pohrozila, nebude souhlasit s dotacemi EU pro ty státy, které se odmítají na řešení problémů s uprchlíky podílet.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      V tomto se nikdy nemůžeme shodnout. Vy máte pohled zhumanizovaného Kanaďana, já hrdého Čecha. Naše země nemůže přijmout ani jednoho migranta z jiné kultury, protože dodnes neintegrovala jinokulturní cikány. Etnickým původem příbuzné musulmanům. Takže jakékoli množství Arabů je nebezpečné. A proto musíme pomáhat třeba v jordánském Zátaví a ne na Sicílii. Tím by se měly řídit vlády všech států. Protože i těm skutečným válečným uprchlíkům je lépe mezi „svými“ než mezi bezvěrci. To, co táhne sem, je invaze, která s válkou nemá nic společného až na to, že se na ni vymlouvá.
      A pokud utíkají z válečných území, tak z těch, kde válčí sami mezi sebou bez jakéhokoliv vlivu Evropy (snad jen toho, že jim poskytla nezávislost, se kterou si sami neumí poradit)

      To se mi líbí

      • tresen napsal:

        S tou etnickou příbuzností…..no, každý občas píše nesmysly. Je to sice marginální záležitost, ale vzdělanec, za jakého vás tu mají, si i na takové maličkosti dává majzla.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Cikáni pochází z místa, kde došlo k velikému míšení ras, takže příbuznost tu je. Příbuznost, ne totožnost.

          To se mi líbí

          • tresen napsal:

            V tom ten vtip není. Je ve vaší premise, že musulmani jsou jakési etnikum či rasa. Přitom jde především o náboženství, ke kterému se hlásí černí, bílí, žlutí. A mluví jazyky indoevropskými, semitskými, berberskými a bůhví jakými ještě. Někteří jsou s Romy etnicky příbuzní asi tak jako my, jiní vůbec.
            Ale tím se nenechte znervóznit.

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              ju tresen, ale to jsou i židé. vlastně po Vatikánu další stát postavený čistě na víře/příklady jak známo táhnou/. . Je známo že v 80tých se snažili kalifornští „vědci“ prokázat na testech že židé jsou „rasa“ samostatná – výsledek O. Potom v 90 tých se o totéž pokoušeli z Masaryčky… výsledek O , takže je to jasně mix arabů, jak je v tamějších podmínkách obvyklé – jen židovského náboženství. hmm

              To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane Jírovec, prímes moslimského obyvateľstva je v stredoeurópskom substráte nerozpustná. Nemôžu preto vytvoriť homogénnu zmes, len emulziu, ktorá má silnú tendenciu zrážať sa.
      Ako biochemik by ste mali tomuto príkladu rozumieť.
      *
      Druhá vec – ako v podstate ľavičiar, by ste mali chápať, že manipulátormi sú práve obhajovači a organizátori migrácie. Je to gigantická manipulácia proti sociálnemu štátu, lebo pod náporom migrantov súčasné sociálne zabezpečenie skolabuje. Inak sa nedá. Zákon zachovania energie a termodynamické zákony nepustia.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Pane Jírovče, při vší úctě, vezměte si k vám do Kanady imigrantů kolik jen hrdlo ráčí. Ale k nám do Česka je posílat nemůžete, na to nemáte gebíry.

      K Vašemu poslednímu odstavci:
      a) Sobotka má pomalu po sezóně. Jeho postoj k imigraci se na tom podílí myslím dosti výrazně. Dotazy, co si Makrela přeje aby řekl, jakbysmet.
      b) všechny dotace nám byl čert dlužen

      Celkem nechápu, při Vašem způsobu vnímání světa, jak můžete používat ve vztahu „Jírovec – ČR“ výraz: „Pak ale nemůže mluvit o tom, jak jsme solidární s EU“. Jakým právem se vymezujete vůči ČR 1.osobou množného čísla „my“?
      Pokud jsem Vás správně pochopil, občanem ČR nejste. Chcete-li své „my“ opřít o českou národnost, jsem pro. Pak to ale poněkud nabourává Vaše spíše občanské pojetí státní příslušnosti, nikoliv národnostní.
      Možnosti vidím:
      1. Špatně jsem Vás pochopil a Vy máte (celkem jako já) spíše blíže k pojetí občanství „krev a půda“
      2. Nebo svůj postoj v této věci měníte ad hoc
      3. Nebo v tom máte trochu zmatek
      4. Nebo to „my“ je omyl a vy jste chtěl napsat: „Pak ale nemůže mluvit o tom, jak je solidární s EU“.
      5. Nebo je to ještě nějak jinak.
      Myslím, že neznáte dostatečně situaci v ČR a Vaše rady, opět při vší úctě, jsou pouze hraběcí.
      Jeden muslimský imigrant je přesně o jednoho víc, než o kolik většina Čechů stojí.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Další porce žluči od čulíkovitého, co jiného k tomu dodat.

        To se mi líbí

      • anonymouse napsal:

        Ono to pomalu ale jistě začíná jít do kytek i v té Kanadě. Díky jednomu Justinu Troudeauovi, jehož první starostí je vypadat správňácky (virtue signalling), pak dlouho dlouho nic, a až někde daleko na konci je ochota, příp. i schopnost, myslet.

        Pro zajímavost, v rámci PC např. v Kanadě dochází k přijímání zákonů, které předepisují jaký jazyk používat (přičemž nerespektování je možné označit za „hate speech“). Kdo nevěří ať si vyhledá „Bill C-16“. Tento zákon, který je ve skutečnosti přímým útokem na svobodu slova, se stane mocnou zbraní v rukou zastánců PC při prosazování jejich „jediné a nezpochybnitelné pravdy“.

        AKA „Marxismus neskončil – marxismus trvá“. Ve formě kulturního marxismu/fašismu Social Justice Warriors (SJW).

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Pane Hudče, ty dotace jsou nutné, protože po listopadoví vládci nejsou žádní národohospodáři. Rozkradli by všechno a proto je nutný alespoň část /většinu/ peněz Kontrolovat eunijními dotacemi. jak se ukazuje že i s těmi se snaží snělit stylem „Malá domů“ kdo ví kam se národohospodáři poděli – ve školách už se to neučí – tož kdo ví.

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Pane Jírovče, jak můžete napsat, že jste napsal fakta?
      Vy jste napsal, že v Sýrii je válka to je podle vás fakt?
      No, jak se to vezme, já bych řekl, že válka je jen někde a 20 km daleko je klid.
      Ani za II světové války nebyla válka v tom slova smyslu třeba v Paříži, i když Němci dobývali Francii.
      Tady se nám manipuilátoři snaží podstrčit, že válka v Sýrii je jakási plošná, že celá Sýrie (Afgánistán, Irák) je v jednom velkém ohni a americké, případně ruské bomby ničí jednen špitál za druhým, jednu školu za druhou a jedno město za druhým.(a pokud to tak EVIDENTNĚ není, tak je třeba v Eritrei alespoň bída, zaviněná západními společnostmi, takže je tam plat 13 dolarů měsíčně, a migrant musí šetřit opravdu dlouho, aby si vydělal a ušetřil potřebných 20 000 dolarů na cestu do vysněné Evropy)
      Podle mě to tak ale není, PODLE MĚ, mezi námi je ten rozdíl, že já fakta nemohu předložit, protože je neznám, i když tedy na televizi a na internet se dívám také, stejně jako vy.
      Zrovněž nevím, jestli je v táborech 9 mil.uprchlíků, ale rovněž nevím, kdo jim dává najíst a napít, což nejspíš ovšem nevíte ani vy.
      Škody 100 000 000 000 Eur mě ani trochu nezajímají,(dříve mě zajímaly, ale kde jsou ty časy naivního mládí, kdy se mě ty čísla nijak netýkala, takže jsem jen držkoval na vinníky těch škod, aniž bych je pořádně znal) já jim je nezpůsobil a domnívám se, že i kdyby ty škody byly 1 000 000 000 000 Eur, většinu si stačí udělat sami mezi sebou, jistě že pomocí pušek, bomb a děl z produkce vyspělejších národů, ať už amerických, evropských či asijských.
      Nevím, jestli je to fakt, ale pořád slyším o boji jakýchsi radikálních až umírněných opozic, které jsou čas od času podporovány „kultivovanými“ zásahy svých vyspělejších spojenců, kteří sice bomby hází o 106, ale hlavy místním civilistům neřežou, a 8 leté děti též neznásilňují, alespoň ne masivně.
      Pokud to tedy někdo má zaplatit, měl by to být někdo, kdo na tom vydělal, což pochybuji, že by bylo více jak 100 českých občanů, i když je třeba říci, že obchod se zbraněmi je též obchodem, a pokud vše řádně projde daňovým přiznáním (nově EET), nelze mít proti tomu námitek a rád bych podotkl, že jinde pro změnu nadáváme na Havla a jeho kliku, že československé zbrojovky na Slovensku zničili- ale třeba si tito „prudiči“ myslí, že se tam místo tanků aděl vyráběly traktory, nebo jiné humánní stroje.
      A poud si to nemyslí, měli by si tedy ti, co tak nadšeně bojují proti válkám ujasnit,co vlastně chtějí, jestli vyrábět zbraně na zabíjení a mít tím pádem práci pro vlastní občany a odpovídající příjmy do státního rozpočtu, nebo to zrušit a setkávat se třeba s dalajlámou a vést moudré řeči.
      Slovník našich politiků pak je slov člověk-lidé-mír-válka naopak plný, jen člověk má tmavou barvu kůže, lidé jsou též tmaví, (běloši jsou aušus), a mír je právě cílem těch všech válek, proto se také vedou, ne?

      To se mi líbí

  13. cobolik pacholik napsal:

    pise sa o vojne kdekolvek,nikdy sme tam neboli,kde sa striela,kopa ked vidi krv,je mu zle,kure hlavu to ja nemam problem odrubat,ale kopa to berie jak vrazdu.
    vela holoty tu pise vcetne mna jak ide v syrii,ci iraq,ci jak bolo na majdane,ci na dombase,ci jak sa valci v jemen,alebo vieme jak sa morduje cierna holota v nigerii ci sudane,samy doma sme za blbeckov ,star dance,ci nejaky serial zasrany to sa zastavi pre nas cas,ja nekukam ani dance,ani serial,doma si nevieme urobit poriadok na mieste,kde sme v obraze a niekde ,kde sa umiera to rozobereme jak ja za mala bycikel.reklama mi tu ukazuje kapraveho psa,ze staci par centov a bude sa mal psicek dobre. z kazdej strany sme ojebavany jak sa mame jak by v raji,zivot sa predlzuje,zdravotnictvo na vysokej urovni,mame sa jak svine v zite a rozoberame tu vojnu,ci cokolvek ,hlavne tu vojnu o ktorej nemame pary,najprv si zametme pred svojim prahom a potom prebrajme vojnu,bo ja tiez nemam pary o nej,ale o com mam pary a cujem,jak sa zacne rozoboret,to bude podobne pre tych,co vojnu prezili,alebo prezivaju…

    To se mi líbí

  14. ji5 napsal:

    Rozhodl jsem se ukončit moje přispívání do Bavorovými poznámkami. Nechci být součástí konce projektu, který mi původně připadal zajímavý. Zažil jsem to jako autor BL a nepřímo jako čtenář Sprchy.

    V obou případech nakonec převáhl názor určité skupiny, která si zadefinovala svůj názor jako absolutní pravdu a nakonec mezi sebou začala používala metodu cirkulované sebechvály: „Jak správně poznamenává Karel Dolejší ve své analýze“ napíše Jan Čulík a Boris Cvek zase v jiném článku „Jan Čulík má pravdu, když tvrdí, že…“ atd.

    Aby bylo jasno, mně nevadí, když se mnou někdo nesouhlasí. Vadí mi ale, když vidím neochotu něco se dozvědět. To pak je jako svlékat nahého. Nemám to zapotřebí.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane Jírovec, toto ste p. Bavorovi nemali robiť. To od Vás nebolo pekné.
      Stále mi nejde do hlavy, ako ste to mysleli s tou neochotou niečo sa dozvedieť. Som si istý, že za posledný rok som si pozorne prečítal všetky Vaše články a diskusné príspevky. Stavím sa však, že Vy ste tie moje nečítali. Možno dokonca ani tie, ktoré boli pod Vašimi príspevkami, lebo som na Vás nenechal vôbec žiadnu stopu. (Hovorím len za seba, aby som sa vyhol tej cirkulovanej sebechvále.)
      PS: palce dolu nie sú odo mňa.

      To se mi líbí

      • anonymouse napsal:

        „Som si istý, že za posledný rok som si pozorne prečítal všetky Vaše články a diskusné príspevky.“

        Nápodobně. I když často se sebezapřením. Těžko snáším manipulaci – a mnohá tvrzení mi přišla jako čistý confirmation bias. To přinejmenším.

        „Stavím sa však, že Vy ste tie moje nečítali. Možno dokonca ani tie, ktoré boli pod Vašimi príspevkami, lebo som na Vás nenechal vôbec žiadnu stopu.“

        Přesně tak. Pamatuji se na několik případů, kdy jsem uvedl odkaz na související informace – bez jakékoliv stopy. Počítám (jen dohad), že nejspíš proto, že jak moje názory, tak i názory/skutečnosti v těch odkazech, byly příliš extrémní – a tudíž z principu nedůvěryhodné. Což ovšem vždy záleží na úhlu pohledu a předchozím přesvědčení (AKA již zmíněný confirmation bias).

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Milý pane Jiří
      mrzí mne, že odcházíte, ale ještě více se mne dotýká srovnání s BL. To, že se zde vytváří jádro diskutujících, kteří se shodují v jediném a to v pohledu na migrační invazi a okolnosti kolem ní, nemá s Čulíkem nic společného. A naopak to je to jediné, v čem se neshodneme spolu. Jinak co se týká vnitřních záležitostí ekonomiky a politiky, velice často se tu naše názory liší. Dokonce natolik, že občas musím diskusi zavřít, či alespoň tím pohrozit. Takže nechybí různost, ale podobnost tu mezi námi je v tom, že máme hodně společný pohled na svět. Asi proto se tu scházíme i přes to, že si občas „vjedeme do vlasů“. Jen v jediném jsme nekompromisní a to v postoji musulmanům a jejich nájezdům. Bohužel, zde se rozcházíme nejen my dva, ale vy s většinou místních dost zásadně.
      Tolik tedy na obranu tohoto prostoru.
      Milý pane Jiří.
      Je na vás, abyste si rozhodoval o svých prioritách a není mým právem vás o čemkoliv přesvědčovat. Na to jste příliš zkušený. Proto po vás ani nechci, abyste přehodnotil svůj názor na invazi a její důsledky i důvody. Ale i já si ponechám své přesvědčení
      S pozdravem Bavor ze Strakonic toho jména Pátý.

      To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      Pane Jírovče, o kus výše (v jiném threadu) jste napsal:

      „Náš podíl je, vzhledem k počtu obyvatel, nějakých 55 miliard korun. Tomu se nemůžeme vyhnout, protože česká vláda si nikdy netroufla kritizovat NATO nebo USA.“

      To nevyplývá. Je to moralisticko-ideologický blábol.

      Můžete si to klidně i myslet – potíž je, že to uvádíte div ne jako nevyvratitelný fakt („tomu se _nemůžeme_ vyhnout“). Čili, manipulace.

      Proč to uvádím – je to, IMHO, typický příklad tvrzení, kterými Vaše příspěvky hýří. Nemůžete se pak divit, že někteří diskutující odmítají „oddělit zrno od plev“ a berou to šmahem.

      ———

      Pokud jde o „neochotu něco se dozvědět“ – inu, podle mého názoru – vzhledem k Vašim neověřitelným/nevyplývajícím ideologickým tvrzením – nejste ani „ten poslední, kdo ještě může něco takového s vážnou tváří tvrdit“. Viz moje odpověď pro „NavajaMM“ o kus výše v tomto threadu.

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      samozřejmě to je škoda,ale….

      poznámky pana Bavora mají ke konci stejně tak daleko jako já k důchodu.

      PS:projděte si ještě ty nejstarší diskuze na téma uprchlíci,kterých jste se zúčastnil,abyste si uvědomil kolik otázek jste nechal bez odpovědí.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Ne, Vám vadí, že nikdo nežere ty vaše prolhané demagogické manipulační bláboly, to je celé. Vaše bičování ČR a českého národa, naší kultury (která je součástí evropské kultury a dějin, vycházející z křesťanství, reformace, osvícenství, …) zde nenachází sluchu, protože přispěvatelé na blog pana Bavora jsou sečtělí, vzdělaní a zvídaví lidé, navíc nezapomínající na selský rozum a přiměřenost.

      Opravdu si myslíte, že (například, abych navázal na Váš dnešní příspěvek) občané ČR a orgány ČR jsou zodpovědní za válku v Sýrii ? Když to nebyla ani akce NATO, ani tam nebyl nasazen jediný český voják ? Ani jsme o tom nehlasovali, ani vláda nerozhodla o válce proti Sýrii ? Jediné, co mělo souvislost se Sýrií, byl prodej zbraní a dar munice Kurdům, což bylo proti ISILu. A pak činnost české ambasády v Damašku, která významným způsobem přispívá k diplomatickému řešení a ukončení nevyhlášené války USA, SA, Kataru, Turecka proti Sýrii. Naši představitelé dlouhodobě vyjadřují nesouhlas s podporou kozomrdů – můžete si pustit např. projev prezidenta Zemana v OSN, pokud Vám to uniklo.

      Tady se s nějakým podsouváním viny – což je Vaše obvyklá lhací metoda – neuplatníte.

      Je směšné, pokud oponenturu považujete za příznak jakési skupinové názorové uzavřenosti, která zde v žádném případě není – až na téma kozomrdné imigrace, kde panuje všeobecná shoda. Ta není v žádném případě projevem rasismu nebo xenofobie, ale znalosti situace v okolních zemích a nutné predikce, vycházející ze zkušenosti.

      Jistě bez Vás blog pana Bavora nezanikne – to je myslím zcela na panu Bavorovi, ne na Vás. Tedy nechápu, u jakého „konce projektu“ nechcete být. Tedy chápu, chtěl jste na odchodu ještě vypustit trochu síry a prásknout řádně dveřmi.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Velice Vám děkuji za moudré rozhodnutí a doufám, že dodržíte slovo.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      hurrrrá _ Vaše rozhodnutí mne potěšilo….

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        jen ještě _ noví majitelé seznamu zavedli nový typ vlastních zpráv s podivnou rétorikou. Tam byste se hodil.
        Apropos – poraďtě mi někdo jiný vyhledávač,,,,, protože ten jejich už nevyhledává jako dřív, je strašně omezený na manipulativní témata a je to spíš další pornojandovské „etnikum“. s tuším, žew se jmenuje Šídlo – v čele.;

        To se mi líbí

  15. Hudec napsal:

    Urazit se je běžná lidská reakce. Ač nejsem psychologem (dávnou vš-zkoušku z této vědy jistě nelze, po čtyřiceti letech, počítat za kvalifikaci), zkusím definovat, kdy k takové reakci dochází.

    1. Je-li dotyčný fyzicky napaden. To zde nepřipadá v úvahu, jednak vhledem k věku zdejších návštěvníků (vinou artrózy už většina nezatne ruku v pěst), ale především ze samotné technické podstaty této páně Bavorovy hodovní síně.
    2. Je-li dotyčný nějak vulgárně napaden verbálně („ty vole“ se nepočítá, to je běžné oslovení, mnohdy přátelské). To tu moc nepěstujeme a pan domácí je na případné provinilce jako pes.
    3. Je-li dotyčný nějak TRVALE zesměšňován. Ani to se tady moc neděje, pokud ano, jde spíše o kočkování dvou jedinců, nikoliv o systémové jednání.
    4. Dojde-li dotyčný k názoru, že „hází perly sviním“, že diskutující nejsou ve větším počtu schopni/ochotni přijmout jeho nad slunce jasnou argumentaci.

    Jistě existují i další možnosti, na které jsem si teď nevzpomněl. Mně osobně se občas varianta čtvrtá v životě stává a nevím si moc rady, co s tím.
    S výjimkou tématu „imigrace“ mi tu pan Jírovec bude chybět a jeho reakce je důkazem, o jak silné a významné téma se jedná. Ostatně nás už jeden takový jedinec opustil z důvodu téměř identického.

    To se mi líbí

  16. ji5 napsal:

    Milý Bavore,

    BL jsem zmínil jako příklad toho, jak nakonec různé servery dopadají. Jinak nemají s Poznámkami nic společného.

    Imigrace pro mě není tak zásadní téma, jak si snad někdo myslí. Snažil jsem se dát svoje zkušenosti k lepšímu, ale o faktické informace není zájem. Důvodem je obava, že by se člověk mohl nějak „nakazit“. Když jsem napsal, že vláda dělá vše, aby k nám nikdo nepřišel, byla reakce „islám tady nechceme“. No dobře, ale vláda přece mluvila o tom, že vybírá křesťany. Je pravda, že obě náboženství uznávají stejného boha a jsou stejně krutá.

    Mně jde o srabství českých politiků, kteří nejsou schopni říct „v tomhle s vámi nejedeme“. Když to neřeknou, všechny důsledky válek a rozvrácených států nutně dopadnou i na Česko. Vy jste si ty grázly zvolili a skáčete jim na špek, když vytvářejí atmosféru strachu, aby mohli vytahovat další miliardy na zbraně, špiclování a policii. To je to základní téma dneška

    J.

    To se mi líbí

    • anonymouse napsal:

      „Je pravda, že obě náboženství uznávají stejného boha a jsou stejně krutá.“

      Fucking BULLSHIT!! Ani historicky nebyla.

      Pokud jde o krutost (spojenou s dobyvačností), islám vždy s převahou vedl.

      Kam na tyhle nesmysly chodíte? A momentary lapse of reason? 🙂

      Pokud máte zájem o faktické informace, podívejte se na tohle:

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Máte pravdu, jedeme v tom. Vlastní vinou a hlavně vinou politiků, které jsme ku podivu svobodně zvolili. Ale jakápak svoboda při tom výběru, který máme. Demokracie je svobodě výběru, tedy voleb, ale také o kvalitě nabídky, tedy o kultuře politických stran. A v tom je kámen úrazu.
      Takže s těmi grázly to není tak jednoznačné. Moc špatně se vybíralo a vybírá. Nakonec budou mít pravdu ti, co k volbám nechodí. A to by byl konec i té formální demokracie.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Tak, strejdo. Okrem prvých volieb v 1990 volím v každých voľbách menšie zlo, alebo celkom marginálny subjekt. Už 25 rokov v jednom kuse každé voľby. Veď to je ako u blbých na dvorku. Dokonca aj v tej výkladnej skrini demokracie dnes volia ako prezidenta menšie zlo, a to bez ohľadu na to, ktorého z tých dvoch.
        „Veď vy ste si toho grázla zvolili“ – to je krutý cynizmus.
        Tá sústavná voľba menšieho zla bez konštruktívnej pozitívnej témy je príznakom, že je v štáte niečo riadne zhnité, možno už v jeho základoch. Treba to nájsť a opraviť. Už dlho hovorím o ústave. Treba sa vážne zamyslieť nad jej obsahom.
        V jednom má p. Jírovec pravdu. Nesmieme skákať politikom na špek. Musíme sami vedieť, čo chceme a nesmieme ich nechať, aby nám diktovali témy. Aby sme namiesto ústavy a politického systému riešili to, či nejakému dedkovi dať alebo nedať metál.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          „Veď vy ste si toho grázla zvolili“ je to smutná pravda daná neúprosnými okolnostmi. Skutečný cynismus. Jenže nikdy tomu nebylo jinak. Ale nesmíme se tomu podat a alespoň těch nejhorších se zbavovat. Podíváme-li se do minulosti, tak se svět přece jenom zlepšuje. Jde to ovšem pomalu a ne vždy přímo. Ale jde to právě tím neustálým, byť malým, tlakem. Je to jako se zasazením stromu, ty zasadíš a syn nebo vnuk sklidí. To je naše naděje a byla naděje našich předků. Třeba když zadarmo pracovali na panském a páni zlepšovali genofond právem první noci.

          Líbí se 1 osoba

    • Bavor V. napsal:

      No vidíte, a zrovna tady jsme v tomto případě zajedno v tom, že ne stát, ale lidi mají mít právo být adekvátně vyzbrojeni. Tedy adekvátně ke svým schopnostem. Protože naší armádě ani policii tu moc nevěříme. Takže zase špatně. A co se týká náboženství, tak ten rozdíl je zejména v jeho přímém vlivu na řízení věcí veřejných. A to křesťanství nemá a nikdy ani nemělo. Církev vždy byla mimo přímou vládu a musela používat různé vedlejší a tím i komplikovanější a odhalitelnější postupy. Islám je vláda, politika, doktrina, právo a teprve na konci je snad Bůh, teda Alláh. Islám je jediné existující náboženství, které takto funguje. Podobné to bylo snad jen u Středo a Jihoamerických indiánů, tedy Inků, Mayů a podobně.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No nevím jestli římskokatolická církev nemá čím dál větší vliv politiku, viz restituce, tunel non plus ultra a nyní co dělají lidovci se taky nedá říci, že by to nemělo vliv na politiku a hlavně na ekonomiku. No uvidíme viz:
        https://www.novinky.cz/ekonomika/419437-jurecka-s-hermanem-ohrozuji-export-do-tretich-zemi-tvrdi-potravinari.html
        Ono to má vliv i na zaměstnance jak v zemědělství tak v potravinářském průmyslu a i ostatní obyvatele.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          cirkev v cz barz dobre pamata,co jsou bozi bojovnici…

          To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          můj názor je ten,že na náš export,nejenom do třetích zemí,mají vliv hlavně kroky ČNB než nějaká církev,Herman,Jurečka.
          pokud se nechali před pár dny slyšet exportéři,že jim intervence ČNB přinesly cca 608miliard tak na tom asi něco bude.
          s prominutím,ale koho zajímají zemědělci?
          PPF se v Číně daří a dařit bude i nadále a nějaký vývoz vepřového je až na tom posledním místě.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Na jihu Čech samozřejmě kdekoho. Madeta je jihočeská a té se to dotýká dost podstatně. A zemědělců na Jihu ještě více.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              podle toho z jakého úhlu se na tu „jihočeskou“ Madetu podíváte…

              „Pohled na Laktalis a Madetu z hlediska vlastnictví je rozdílný. Laktalis je francouzský kapitál, Madeta vlastněná z 95% společností Faltha investment z Britských panenských ostrovů zřejmě s českým kapitálem nemá moc společného, tak jaký je rozdíl, obě dvě firmy přece podnikají v ČR, souvisí to s daňovým rájem?“

              http://www.agris.cz/clanek/166426

              To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            No Vás asi ne, mě ano, chci jíst a hlavně moje děti, kvalitní potraviny a ne odpad z celé Evropy. Polské potraviny nekupuji, ale ono to není o moc lepší ani s potravinami z ostatních zemí EU, kromě Slovenska a Maďarska. Jenže ti jsou na tom stejně, ne-li hůř.
            Navíc nejde „jen“ o potraviny, jde celkově o přírodu, protože zemědělci, at chcete nebo ne, udržují krajinu na určité úrovni.
            Ovšem to je dost složitý problém, souvisí to třeba s těmi dotacemi, nechci ho sem zatahovat, takže jen, lidovci rozhodně zemědělcům ted hodili klacek pod nohy.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Máme teď novou přísahu. Místo „Čestné pionýrské“ se bude říkat „Čestné Hermanovské“

              To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Áno. Liptov bola kedysi veľká zemiakárska oblasť. Dnes zemiaky pestujú už len záhradkári pre svoju potrebu. Na celom Liptove sa teraz miesto zemiakov pestuje kukurica od Monsanta. Od švagrinej, ktorá pracovala ako agronómka vo výskumnom ústave šľachtenia zemiakov, som sa dozvedel, že kukurica je plodina, čo najviac devastuje našu pôdu. Po niekoľkých rokoch kukurice sa nebude dať pestovať nič, ak vôbec nejaká pôda ostane.
              Ten minulý čas (pracovala) je preto, že ten ústav v tomto roku zrušili. Bol jediný na Slovensku a šľachtili odrody vhodné do našej mikroklímy.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              mě to samozřejmě zajímá,akorát že zatím nevím jak si toto všechno mám srovnat v hlavě
              1.u nás je přebytek vepřového
              2.zároveň se vepřové k nám vozí z ciziny,protože je asi levnější
              3.jestliže je levnější vepřové z ciziny proč by měla mít Čína zájem o naše dražší vepřové

              a budu velice rád pokud mi to někdo vysvětlí tak,abych to jako laik pochopil,to myslím vážně.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ono není tak podstatné proč, ale že ano. Tedy že Čína má zájem. Třeba je v tom kvalita, třeba něco jiného, ale podstatné je, že to může (mohlo?) pomoci zemědělcům. Totéž se týká mléka. Opět není podstatné proč, ale že vůbec ano. A ten dopad na jihočeské zemědělce bude devastující. Ona Čína pár měsíců počká, nechá nás „vydusit“ a ještě získá lepší podmínky. Protože my to nemáme kam jinam vyvážet. Ale tohle Hermana ani Pražskou kavárnu nezajímá. Protože dalajláma.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore,chci normálně diskutovat,vynechme „kavárnu“ a bavme se o faktech,
                jako totální laik jsem si za minutu svého času zjistil že,
                1.Madeta měla v roce 2014 roční tržby 5,7 miliardy
                2.z toho byl její vývoz 17%
                3.Madeta uzavřela s Čínou letos smlouvu na dodávku sušeného mléka za 100milionů

                i kdyby tuto smlouvu Čína vypověděla bylo by to pro Madetu devastující?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ne pro Madetu. Pro jihočeské farmáře, kterým už vypovídá smlouvy. Pro malý odbyt.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Čtenáři svým vstupem v 11:35 o Madetě prokazujete, že opravdu dá se říci, porovnáváte hrušky s jablkama. V roce 2014 byly v platnosti kvóty na mléko a cena zemědělských výrobců(našich) byla něco nad 9 Kč/litr , nebylo embargo Ruska, nyní nejsou kvóty a země EU, (samozřejmě ty silné jako SRN, Francie, a Holandsko například) navýšili jak produkci, tak vývozy mléka. Máme embargo Ruska a cena je (našich) zemědělců 6,20/litr, to je dost velký rozdíl, že? Takže ani Madeta nemůže vyvážet do Ruska například, což vyvážela.
                Prostě nemůžete porovnávat rok 2014 s letošním, mnoho se změnilo.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                já bych řekla že ve větší nezávadnosti… navzdory všemu – naši jedou i když o tom nemluví podle starých norem,. A taky je jim asi proti srsti drogovat animals. Oni ti číňani si asi dávaj dobrý pozor co se k nim dováží … kvalitativněMohli by mít mraky levných polských ale to nee… hmm

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No v tom asi není, je to v tom,a to je právě ta situace již před naším vstupem do EU, že my a například Slovensko, jsme museli hodně investovat do provozů, zatímco ve „starých“ zemích zdaleka nemají tak nové a nezávadné provozy. A bude hůř, Kanada a USA mají úplně jiné požadavky(například chlazení kuřat vodou, to už tady neexistuje, v Polsku ale ano) na své producenty.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Dosť užitočný zdroj informácií na túto tému nájdete v priloženom linku. ČR do Číny exportuje za 2,2 mld USD, priamo v linku máte štruktúru tohoto obchodu a môžete sa v tom ďalej pohrabať.
                http://atlas.media.mit.edu/en/visualize/tree_map/hs92/import/chn/cze/show/2014/

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                U nás není přebytek vepřového, naši zemědělci ruší chovy a zásobují náš trh už jen z necelé poloviny.
                Ano vozí, za dumpingové ceny, proto naši zemědělci ruší chovy.
                Čína si svůj trh hlídá, my nemáme dražší vepřové než okolní státy, ale například Poláci , Němci, Francouzi dávají pod různými záminkami zemědělcům různé úlevy, které jsou (minimálně v Polsku) na hraně nebo už za hranou, jenže se to těžko prokazuje, navíc známe Poláky, ted se řeší vejce například odtamtud: :http://www.uniahydinarov.sk/aktuality/?id=143&start=0
                Ale ten problém je se všemi zemědělskými produkty od Poláků, jako například maso, mléko a mléčné výrobky, brambory, pořád něco. Ze SRN a Francie se sem vozí v podstatě to, co by doma neprodali, jako například bůček, plecko, Francie vozila svého času nekvalitní kuřata, ted už asi tolik ne. A to nemluvím o potravinářských výrobcích, kde je už několikrát laboratorně prokázáno (i Slováky a Bulhaři proti tomu protestovali v unii, samozřejmě neměli úspěch), že pod stejným názvem jsou ty výrobky jiného složení, samozřejmě u nás, v tzv. nových zemích, horší.
                Je to mnohem širší problém s dopady na celou společnost a není zde prostor na podrobnější vysvětlení, musela bych začít již před vstupem našich zemí do EU.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                kočko šklíbo,
                děkuji za odpověď

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                prosím ještě o odpověď na toto,když nemáme přebytky proč vyvážíme ta živá zvířata?

                „V zahraničním obchodě s živými zvířaty podle předběžných výsledků za období od června do srpna 2016 tradičně dominoval vývoz. U skotu se snížil o 5,2 % na 51,6 tis. ks a převyšoval dovoz o 50,2 tis. ks a 17 217 tun. Živý skot se vyvážel hlavně do Rakouska (jatečný), Turecka (k dalšímu chovu) a Maďarska (obojí).

                Vývoz selat (do 50 kg) stoupl pětinásobně na 33 tis. ks, přičemž výrazně klesal dovoz. Selata se tradičně dovážela z Německa a Dánska, přičemž dovoz z Německa klesl téměř na polovinu. Na straně vývozu převládala prasata v kategorii. Jatečných prasat (nad 50 kg) bylo vyvezeno 54,8 tis. (-17,7 %) v průměrné hmotnosti 118,3 kg. Při jejich sníženém dovozu se bilance téměř nezměnila. Tato kategorie prasat se vyvážela na Slovensko, do Německa a Maďarska.

                Jatečných kuřat a slepic se vyvezlo 5964 tun (-8,3 %), jejich dovoz byl přibližně šestkrát nižší než vývoz. Živá drůbež se dovážela z Německa, Slovenska a Maďarska, vyvážela se do Německa, na Slovensko a do Polska.“

                http://www.halonoviny.cz/articles/view/44385350

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Proč vyvážíme elektřinu…? A proč ne…! Pokud to uživí nějaké lidi, tak klidně můžeme vyvážet, pokud máme kam. A hlavně jde o výkupní ceny. To by obchodník měl chápat.

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Prozatím prosím naprosto jednoduché vysvětlení proč musíme snížit stavy skotu (krav).
                http://www.novarepublika.cz/2016/11/madeta-dalajlama-pruduchy-ducha.html
                Velice se omlouvám ale přepočet ceny telecího, hovězího u nás a v Turecku na to prosím budu potřebovat nějaký čas.
                No ale předběžně lze zkonstatovat že hovězí se na Českém jídelníčku v posledních 10_ti letech objevuje 12 x méně než např na Německém.
                Dále je pro naše sedláky (dle EU nazývané farmáře) pro zachování výroby (holé přežití) vývoz do Turecka neboli pro muslimského spotřebitele nezbytný.
                Příčina je opravdu naprosto jednoduchá většina našich rodin na hovězí natož na telecí nemá, protože jeho cena je pro 27 – 30 % českých domácností nedostupná.
                Tož musí se propočítat kolik svíčkové si pořídí za průměrný plat u nás Němec a kolik Čech atd,atd .No nebudu Vás napínat je to 4,5748 x více.
                Proto je vývoz kvalitního vepřového a hovězího pro naše sedláky životní nutností ale nezoufejme, protože dovoz vajec a drůbeže z Polska a v budoucnu možná i z Ukrajiny nám to všechno vynahradí.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore
                elektřina = sele,jo,tak to jo.
                už v této diskuzi nepokračuji.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Komodita jako komodita. Vše, co vyrobíme – vyprodukujeme navíc, je třeba prodat. A pak je jedno, jde-li o sele nebo kilowatty.

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Ne opravdu elektřina není ten správný příklad protože tu vyvážíme cca za 2,44 Kč
                No a stejně výhodné je to pro nás i s těmi selaty.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Zeptejte se farmářů, jestli to pro ně je nebo není výhodné.

                To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Vy tady už nějakou dobu nepíšete nic jiného, než právě tohle, pane Jírovče.
      Tedy za prvé-že jsme si zvolili nějaké politiky a skáčeme jim na špek.(To píšete tak, že to jako vypadá, že jinde si zvolili daleko lepší politiky, jimž na špek neskáčí, jen my, Češi jsme prostě blbí)
      To je ovšem pouze blábol, protože třeba- koho myslíte konkrétně slůvkem „VY“?
      To jako Čechy?
      Jeden volil Kalouska, Babiše, jiný Sobotku, další KSČM, jiný Zelené..někdo volil stranu, jiný jméno lídra….
      Názory těchto politiků nejsou nikterak stejné, a já třeba volil Zemana na prezidenta a ten se vyjadřuje velice jasně a není žádným přítelem dobyvačných válek.(k jeho smůle všech)
      Pak následuje s odpuštěním tupá manipulace a-la BL.
      Že vytvářejí atmosféru strachu a že tím chtějí vytahovat peníze na zbraně a fízly.
      No jistě, atmosféru strachu vytváří tak leda pan prezident, který zřetelně poukazuje na negerskou problematiku, pak asi pan Okamura a Konvička či třeba paní Bobošíková.
      Ostatní politici naopak strach mírní, bagatelizují, vše je OK, není to tak horké, problémy jsou, ale….malé…a naše odměna bude veliká, protože negři jakýmsi záhadným způsobem posílí náš sociální a důchodový systém tím, že z něj budou čerpat.
      Problém je v tom, že pravdu mají ti první, jelikož JE ČEHO SE BÁT.
      Miliardy na zbraně dám klidně dobrovolně, byť ne jistě ty miliardy, a chtěl bych mít NAŠE silné vojsko, což ovšem je bohužel v současné době nemožné.
      Kdo je silný, toho se bojí, kdo je slabý, zhyne nakonec pod údery těch silnějších, to jsem za svůj život už pochopil, a nějaká naivita o světě bez válek je dávno pryč.
      Čím víc pušek tím víc míru, chtělo by se pomalu napsat- funguje to tak už 71 let, byť ne úplně dokonale.
      Píšete, že imigrace není vaše téma, no…co dodat.
      Jako bych četl samotného Čulíka, toho také imigrace nezajímá.
      Má jí za přirozenou a samozřejmou, axiom, co nejde změnit, protože letadlo, takže se zajímá o zlé jedince, co migranty nechtějí a to proto, že se nechávají manipulovat iracionálním strachem.
      A náboženství- to zase čtu samotného Kohouta, který si jako terč své nenávisti vybral křesťanství, protože křesťané mu za jeho deviantní činy neuříznou hlavu a nebudou jí mít nabodnutou na bajonetech svých pušek v radostném průvodu.
      Vy mu sekuntujete tím, že považujete obě náboženství za stejně krutá, ale napadáte jen a jen křesťanství, zatímco islám vás nechává ledově klidným a nijak ho nezmiňujete, alespoň ne záporně.
      Co se to s vámi stalo, pane Jírovče?

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Přesně, je to úplná čulíkovština. Napřed odvede téma jinam, pak vyhodí nějakou tu jízlovost až pohrdání vůči ČR, na české politiky a voliče, aby následně udělal úplný obrat a politiky obvinil z vyvolávání strachu. Ve finále to okoření totálním relativismem ohledně náboženství: jedni neřežou hlavy, druzí řežou hlavy … no prostě je to „úplně stejné“.

        Přitom je to naopak: politici v ČR nejsou pravda nejlepší, ale pořád o mnoho řádů lepší než totální vlastizrádci jako ve Francii, Německu, Švédsku, Norsku, … Místo aby strašili a vyvolávali strach, snaží se všechno bagatelizovat, což není správně. MĚLI BY STRAŠIT A ZBROJIT. Protože je evidentně proti čemu.

        Co se Jírovcovi stalo ? Jak se říká, buď je to z blbosti nebo za cizí peníze.

        To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Na rozdíl od Hudce mně osobně nebudete scházet, pane Jírovče, ani v mimomigračních tématech. Ale hodně bych si přál, abyste odtud odešel s poznáním, že furt naštěstí existujou ještě Č e š i, který v žádným případě, a to ani náhodou, by mohli napsat co Vy :

      „Imigrace pro mě není tak zásadní téma, jak si snad někdo myslí….“

      Pro n á s je totiž současná migrace přímo existenčním, tedy zásadním tématem.. Že ste to nikdy nepochopil, ste dokazoval prakticky každým Vaším vstupem sem.

      … a odvezte si do Kanady ještě jedno, důležitý sdělení a poznání. Že ti Č e š i jsou odhodláni pozvednout i zbraň, pokud to bud nutný, aby zastavili tu zvrácenou snahu nás o k u p o v a t/b> současnými migranty.

      … jako demokrat na rozloučenou polknu, sice se skřípajícími zuby, i Váš poslední plivanec:

      Vy jste si ty grázly zvolili a skáčete jim na špek, když vytvářejí atmosféru strachu, aby mohli vytahovat další miliardy na zbraně, špiclování a policii. To je to základní téma dneška“.

      a nechám ho bez patřičný odpovědi už proto, že ste tu poslední den! Přesto Vám přeju, abyste byl v tý Kanadě šťastnej a pokud možno i zdravej.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        nějak se ten wordpress zase zbláznil v tom vytučňování, ale snad to je čitelný

        To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        kukaj jak sa rozhoupal papundekel…preco dedku nenapises rovno,bo cujem v kostiach,ze aj tak dumas bo ja by napisal neprajem nic dobre , je mi jedno ci bude jicko zdravy,ci chory,proste neznesiem jicko,vy nechcete a on nema problem v prijati alahistov,este vsetci ste na vine bo ste zvolili kokotov,ktory tiez nechcu aj chcu tych zasranych alahistovjasne neplati len pre teba,ale pre viac,ktory dumam nemaju nic proti jicku,len ho nemozu zniest,ked ccely cas to kulturne obohatenie vam tam vtiska a keby bolo referendum,ci pijat bo to demokratike a ci na hranici strielat druhe by preslo na 90%.mozno prizemne dumnie,ale neminul som sa s realiou vela.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          Když nebude škodit, tak ať si žije zbytek svých dnů v klidu a zdraví tam u něj d o m a ! Moje hodná maminka mi říkával“ přej a bude ti přáno, …. asi tak nějak bych Ti odpověděl.

          P.S.
          jenže on má tendenci ty jeho nezásadní témata pojímat na jiných zdejších blozích a tomu opravdu nejsem rád. Kéž by tak činil pouze u něj d o m a a nesral se do nás!!!

          To se mi líbí

  17. cobolik pacholik napsal:

    jicko sa cuknul,pepici ho tu nie ze by napadali,ale razne nechcu tu alahisticku holotu aby im nasackovali do toho demokratickeho ceska.
    ja osobne nevidel alahovske strvte na zivo,len na obrazovke,docista podobne do gheta chazarikov nedaleko odo mna,myslim tych total kosher vygumovanych.
    toto iste bude robit alahista,mesita,jeho obchody,jeho kultura proste jeho rules a makat z tych hadrakov to tam nema velkych makacov,u zidkov to nikto,hej biznis maju a dobry bo nevyzera,ze by stradali.
    ja nemam nic proti jicku,co jicku ani zily netrha,keby som mal,ale preco pan nenavrhuje,aby sa asimilovali,pekne zili vo svojej kulture a nemuseli drasticky menit svoje zvyky ked v ich krajoch vojna, tych jebanych alahistov do saudi arabie,nigerie,indonezie,bahrajnu,iranu,preco pisem drasticky,bo ja dristal s amikom co 6 mesiacov pracoval v tej demokratickej saudi arabia,za boha sa tam neda zit ,ani 10% dristal z toho co tu v tej riti,za velmi dobre prachy tam amici nechcu ist robit a to nie na trvalo na turnusy,ale nechcu za toho boha jak ty pepici,aby im dali par desat tisic alahistov,aj keby im zlatom platili,preco pana nenapadlo jak mna,nech sa asimiluju v podobnej kulture jaku maju,nabozenstvo a vsetko co k nim patri a nie teperia sa niekde medzi neveriacich psov,ja kurva sa tam pojdem aspon previest na tyzden,jasne,ze nezistim ,ale kuknem a budem vediet,ktora bije.
    stacil mi jeden alahista z calais ,ked dristal do kamery,ze vo francii na hovno,lepsie v anglii,bo proc,bo tam za LHK(lezanie hore ….) sa mocno plati,cobol kurnik na konto do ameriky este rok dostaval na tri deti kazdy mesiac z anglie 800$ a ked som sa pytal jak to mozne,ze tam sa tak plati,za to cajickari seru na uniu,aby ich niekto vyzieral,jeho zena kukala jak pizda,bo pizda,ked zistila,ze tu nie su davky,ale treba makat,bo tam robili,asi tolko co u nas cigan,ked som ich prekuknul,trochu ,zistili ze sa kopli,ked prisli tu a uz kombinuju do norska,kde asi tiez platia na deti,len nemaju na letenky,uz mi naznacovli,ale ja hned rovno povedal treba zarobit,ked sa chce lietat a brat davky,takze pane jicko,pan dobre vie,ze pepikovo biedny kraj a nikto tam nepojde ,germany,england bo tam maju raj a pre tie zasrane prachy a vyhody sa tam teperu,ak by ich na silu do ceska natrepali a dostali by na hlavu na mesiac po 2000kacek,to by si samy letenky platili,len aby nemuseli byt v cesku,ked pan mysli,ze je to buranstvo a srandovne dristy,bo nemam prehlad a som obmedzeny,tak pan bude nieco podobne do mna,bo tak chytra palice,aby toto nevidel?to ma pan problem dedukujem.

    To se mi líbí

  18. kočka šklíba napsal:

    Reakce na čtenářův dotaz čtenář napsal:
    3.11.2016 (13:35)
    Oni Vám to tam ale v podstatě napsali. Vyvážíme živá zvířata a dovážíme maso, v hovězím není problém, v drůbeži zatím tak ne, i když tam by mohl nastat, jako ve vejcích.
    A odpověd vám dal bavor i Cech. Prostě zemědělci musí z něčeho žít, takže vyváží to co ještě vyvézt mohou, nežijí ze vzduchu a prostě nějaké prostředky potřebují. Kdyby řetězce od nich brali maso(jejich zpracovatelů), což v převážně neberou, nemuseli by vyvážet živá zvířata. Nemám ted čas podrobněji se vyjádřit, a nevím jestli je to sem vhodné, ale později mohu napsat více. Pokud pan Bavor dovolí.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Samozřejmě dovolí, protože kdo má informace, měl by je předávat dál. A také proto je tu tento prostor.

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      kočko šklíbo,
      já bych ten vývoz selat pochopil,kdyby se jednalo o přebytek v pravém slova smyslu.
      jenže nechápu to,že se ta selata k nám dovážejí z Německa a Dánska,což v mém chápání vidím jako nedostatek,nikoliv přebytek.

      na jednu stranu selata dovážet abych na druhou stranu selata vyvážel je nad mé chápání.

      jedině jak bych si to dokázal vysvětlit a pochopit by bylo že,naše selata jsou kvalitní,mají vyšší cenu a proto se vyváží a dováží se méně kvalitní selata.
      protože zpracovatel nechce kupovat od chovatelů kvalitu,ale stačí mu ten méně kvalitní a levnější dovoz.

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      ještě jste mi napsala toto:

      „Čtenáři svým vstupem v 11:35 o Madetě prokazujete, že opravdu dá se říci, porovnáváte hrušky s jablkama“

      já jsem ale dal ta čísla jen proto abych poukázal na to,že celkové tržby Madety byly 5,7miliardy a že částka za sušené mléko do Číny je pouze 100mil.,kapka v moři.
      nikde ale nebylo napsáno,že to mléko ta firma z Číny už neodebere,byla to uzavřená smlouva,ty by se plnit měly.

      takže ani není důvod aby Madeta vypovídala kvůli nějakým nynějším tanečkům Číny smlouvy dodavatelům.
      ale budu věřit tomu,že „Hermana“ dokáží manažeři v Madetě využít k tomu aby svým dodavatelům šlapali po krku,to ano.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No já Vám nerozumím, ale rozhodně nemůžete srovnávat situaci Madety z roku 2014 a nyní, důvody jsem Vám už napsala. Stručně : kvóty na mléko, embargo Ruska, zvýšená produkce některých zemí EU a to jak mléka tak mléčných výrobků, zvýšený vývoz mléka a mléčných výrobků zase ze zemí EU, například z Německa, Francie, Holandska, Polska.
        Takže nechápu proč máváte číslem z roku 2014. Nyní je JINÁ SITUACE, mnohem odlišnější. Musíte srovnávat srovnatelné.

        To se mi líbí

  19. čtenář napsal:

    Cechu,
    článek na Nová republika jsem přečetl a dávám jako odpověď tento článek,ona je to vlastně odpověď i panu Bavorovi na tento argument….“Ne pro Madetu. Pro jihočeské farmáře, kterým už vypovídá smlouvy. Pro malý odbyt.“

    důležité je na tom hlavně to,že by se tak stalo i bez nějakých hermanů,jurečků atd.
    —————————-
    Madeta neprodlouží farmářům smlouvy

    Nejvýznamnější jihočeský zpracovatel neprodlouží dvaasedmdesáti malým zemědělcům smlouvy na odběr mléka. Jeden z postižených zemědělců z Dačicka sdělil, že 1. října zaslala Madeta 27 dodavatelům z Jindřichohradecka, kteří dodávají denně do tisíce litrů, ukončení smlouvy k 31. březnu. „Šance na obnovení dodávek je prý mizivá,“ doplnil.

    Podle vyjádření tiskové mluvčí Madety Marty Faktorové pro Deník nebudou prodlouženy smlouvy 72 dodavatelům mléka. „Některým smlouvy skončí v závěru letošního roku, některým ke konci března 2017,“ upřesnila s tím, že všichni dotčení producenti o tom byli informováni s dostatečným předstihem.

    „Důvodem je, že po ztrátě ruského trhu máme nadbytek mléka, denně zhruba o sto tisíc litrů více, a nedostali jsme ze strany Ministerstva zemědělství slibovanou podporu,“ doplnila Marta Faktorová.

    http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/madeta-neprodlouzi-farmarum-smlouvy-20161013.html

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Nikdo netvrdil, že je to vina Jurečky, to zde píšete jen Vy. Ale chyba Jurečky je, že možná svým křiváckým jednáním podtrhl možné obchody se zemědělskými a potravinářskými komoditami s Čínou.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A já snad tvrdím něco jiného? To je přesně ta situace, kdy Madeta nemá odbyt a tak nebere od jiných. Nepoloží to Madetu, ale ty zemědělce. Co na tom není k pochopení? Jurečka jen nedělá nic dobrého pro zlepšení situace. Může klidně zajistit export třeba do Tanzánie, ale neměl by vytvářet situace, které export ohrožují.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.