Volby aneb ode mne to sedí


Otevřel jsem doručenou obálku s volebními lístky a začal se probírat jednotlivými partajemi. Jako první na mne vyběhla strana s názvem na téměř celý lístek. Stačila první dvě slova a hned vím, o koho jde. Pravý blok. O co delší název, o to méně kandidátů. U nás celkem dva.

Většinu parlamentních partají vynechávám a narážím na trucpartu PRO 2016. Nevím přesně pozadí té vzpoury, ale vidím jak vůdcové obsazují svá „jistá“ místa v čele kandidátky. Teď jen, jestli jim to bude co platné.

To Jihočeši 2012 už jsou známé figury, které ve chvíli, kdy měly šanci podílet se na správě kraje (Zimola nebyl proti) se rychle spojily se Zimolovými úhlavními nepřáteli, čímž donutili vítěze voleb ke spolupráci s komunisty.

Lidovci se proslavují hlavně tím, že na 20. místě se krčí jistý Bc.Šimon Heller.

Patrně o odtržení Dačicka se budou pokoušet Moravané, protože jejich kandidáti pocházejí pouze odtud. Jaké mají šance si netroufám ani pomyslet.

Nová generace. Takto hrdě zní název dalšího seskupení, které touží vládnout kraji. Určitě vás napadlo, tak jako mne, že se konečně naše mládež pouští do politiky. Pokud bychom považovali za novou generaci lidi mezi čtyřiceti a sedmdesáti roky, pak možná. Ale ač se tak někdy i cítím, rozhodně se mezi mladé už nepočítám.

Až dosud se na všech kandidátkách objevovaly kombinace straníků a bezpartijních. Jedinou výjimkou je koalice Okamurovců a Velebovců. Tam se nikdo takový nevyskytuje. Zdá se, že po rozpadu Úsvitu získává Okamura dost straníků, aby mohl pokrýt polovinu kandidátky.

Ale jak už jsem několikrát prohlásil, mne se letošní krajské volby netýkají. To se mi to kecá o to svobodněji.

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

88 reakcí na Volby aneb ode mne to sedí

  1. Rosťa napsal:

    V JM kraji je to podobné. Já to však mám jednoduché. V rodině to rozdělíme mezi Vůdce a Japončíka s Velebou. Možná šlápnu do lejna, ale na chytračení „tradičních stran“ už nemám pajšl.

    To se mi líbí

  2. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, pošta… 🙂

    To se mi líbí

  3. Zdena napsal:

    Hlásím se z Pardubicka.
    Nikdy jsem před volbami nebyla tak bezradná, jak před těma zítřejšíma 🙂 S ohledem na to, že zasednu v naší dědince do volební komise tak bych do té urny měla nějaký platný lístek hodit.
    Osobně si myslím, že pokud to v kraji jakžtakž funguje, nemělo by se to bořit a nahrazovat něčím neosvědčeným.
    S těma, co jsem volila až doposud si to „vyřídím“ až při celostátních volbách.
    Po minulých parlamentích volbách kupříkladu vysvětlovala Ilona Švihlíková proč kandidovala za „zemanovce“. Jednoduše proto, že kandidáti z ČSSD ji na své kandidátce nechtěli, protože by je mohla ohrozit. Co kdyby to křelo ve sněmovně obsadila místo některého z nich?

    Ještě k těmto volbám. Ač v Pardubickém kraji, máme zde také kandidátku Moravanů (do Jihomoravského kraje vidím od nás z okna:-) a na ní dva kandidující. Jeden z těch kandidujících má místo bydliště v naší obci, ale nikdo ho tu zatím nezná. Jeho maminka zde však žije léta, ale trvalé bydliště měla vždy v Brně.
    Ještě otázka pro pana Bavora: Nezasloužil by si Zimola podporu i přesto, že je to „socan“ ?

    To se mi líbí

  4. vonrammstein napsal:

    Celý text příspěvku Erika Besta na jeho facebookovém profilu:

    Sobotka: Je paradoxní, že Václav Havel byl mnohem úspěšnější v zahraničí než tady.

    Je paradoxní, že Bohuslav Sobotka je mnohem úspěšnější v Berlíně než tady.

    To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Volby do krajů je to co umožní v těch budoucích parlamentních zlikvidovat plíživého protivníka.
    Protože pro nás to absolutně nejdůležitější je, v současnosti vygenerovat takové zákony které umožní náš následný krok.
    http://echo24.cz/a/wpmma/protikorupcnici-kritizuji-babise-proc-skryva-majitele-firem
    Proto ten nejen pocit, že ČSSD je ochotná se spojit i s marťany; jen aby to vyšlo s tím Bruselem stejně jako v případě PhDr. Vladimíra Špidly.
    Proto je naprosto směšné nenávidět Dienstbierova Sobotku ale milovat ČSSD.
    Toho co chtějí špičky ČSSD dosáhnout je zpravidla Brusel a ne spokojenost jejich skalních voličů.
    Souboj s ČSSD ANO nyní již vyhrálo a my můžeme pouze sledovat PR obrat mafry ve vztahu k lůze.
    Tyto volby jsou opravdu mnohem důležitější než ty které předvedly nám dobře známou oranžovou tsunami.
    Protože pro zachování vlastního růstu a následného přežití, Babišova a jeho veškerá spřátelená média nyní ne ale v případě jeho současného vítězství budou v parlamentních volbách za současného premiéra nasazovat doslova svůj život jen aby pro ně jejich předseda přežil.

    To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Kohokoliv, jen ne ANO.

    To se mi líbí

  7. vittta napsal:

    No jóó, jste zbytečně soustředěný, Pane Bavore.
    Já to teď otevřel, a koukám na ty lístky a prohlídka skončila u Úsvitu s blokem proti islamizaci.
    Ty tam hodím a je to.
    Úsměv ve mě vyvolala RDS.
    Má 4 kandidáty, ale asi největší dotace!

    To se mi líbí

  8. Joevg napsal:

    Na stranu „Moravané“ sedí tato charakteristika:

    „Pokud by tu stranu vedli jiní lidé, proč ne, ale to co tam je, to je jen banda zakomplexovaný germanofilů, plných nenávisti vůči všemu českému. Už jen ta jejich vlajka není vlajkou našich předků – moravských Slovanů, ale je to vlajka moravských Němců, především sudeťáků. Celou jejich motivací je co nejvíc naštvat a pošpinit Pražáky a co nejvíc se distancovat od všeho českého. Nenávidí Čechy tak moc, že dokonce kdysi mluvili o začlenění Moravy pod Rakousko.“

    (http://www.zpovednice.cz/detail.php?statusik=962241&orderby=ide)

    Pro zajímavost výsledky strany „Moravané“ z krajských voleb 2012 a 2008.

    To se mi líbí

  9. jaa napsal:

    něco málo k těm volbám i když až přespříštích. Ale vyhodnotila to dobře.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vasaryova-Z-Cech-mi-pisou-abych-kandidovala-na-prezidentku-Dokonce-i-vrcholni-politici-457162

    Což mi alenaznačuje, že ta 500ka havlist – nějak nemůže najít…….nebo s těch kdo by eventuálně mohli nechtějí.. proč asi ?

    To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    V té ČVT 24 jsou opravdu, ale opravdu mistři. 🙂 Tak jsem se právě dozvěděla, že účast byla “ dopoledne“ slabší a odpoledne se to zlepšilo. Včil mám dilema – co je vlastně dopoledne – když volby začaly ve 14 hod a to tedy co pamatuji bývávalo už odpoledne. Že by změna z Brussele , kterou jsem nezaregistrovala… Kdo ví.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nemáte koukat na pochybné televizní stanice. Ono stačí chvíli koukat na tzv. Události a má toho člověk až do krku (na zvracení)

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        NJN, Ale nebyl to záměr. Já mám programy navolené tak že napřed jsou československé – částečně dívatelné, pak sporrtovní, pak nedívatelné a nakonec rakušáky. No a jak jsem tak couvala od rakušáků dopředu – zaslechla jsem zrovna jak se ze stúdia ptá – jak to vypadalo v Brně, tak jsem zabrzdila .. no a zazněla tahle perla.

        To se mi líbí

  11. tata napsal:

    NO co dodat k volbám………jsem trochu rozpolcen…….na jednu stranu kvituji že ČSSD bude muset nak reagovat,BABIŠ SICE VYHRAL ale bude myt starost všude nák vladnout koalice budou dost obtižné sestavit a nebudou moc stabilní tudíž se neudrží celé volební období co pro stabilitu krajů je špatné,

    Plus já osobně vidím vtom co je třeba u nás do ANO lezou lidi co se dřive prezentovali jinde a spiše vtom negativu,ted tim vitězstvím vlastně převezmou značnou odpovědnost a snad lidi před těmi duležitými volbami poznají že to není spasení hlavně tím minim prohru levice…..tudiž muselo plno voliču levice dat hlas ANO…….lidi si snad uvědomí že ač Babiš je proti těm jiným pravicovým stranám bezpochyby to nejlepší pořád je to ale pravice,,,,,,,,COŽ v těch parlametních volbách by levicový volič měl silně rozmyslet………..v krajich není vubec duležité pojem levice ,pravice to v parlamentních je zasadní ……….doufám že si to levicový volič uvědomí i po vystřizlivění fungovaní pod praporem ANO………JAK sem předeslal v mistní politice o to tak nejde,jen se ukáže že za ANO tam bude stejná pakáž co se vyčitá dnešním…….jenže vtom vládnutí statu je duležitá ta socialní politika pro levicového voliče ,což by měla byt věčina lidí respektive převážná….je trochu nepochopitelné když tato kategorie lidí volí pravici

    To se mi líbí

  12. blbíš napsal:

    ty bezprostřední reakce těch „úspěšných“ jsou kouzelný, vona je vina furt někde mimo ně. Docela by mě zajímal váš výklad/komentář/rozbor/vysvětlení například tohohle mudra:

    „Ukázalo se, že u voličů zarezonovala skutečnost, že hnutí ANO nemá jasnější program, což mu dovoluje odsávat voliče všem ostatním stranám. „

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Nějak si nevzpomínám – měla ODeska vůbec nějaký program??? 🙂 ju a veverky taky né, hmm…

      To se mi líbí

  13. tata napsal:

    To bylo NA MĚ?

    abych pravdu řekl poprvé nehltám vysledky takže sem jen jednou mrknul abych byl trochu v obraze,Celkem se mi potvrdilo jak dopadnou i trošku podle klima zde a okolo sebe.Sem tak nák otraven hlavně s pozice levicového voliče,Jak sem předeslal v těchto volbách oto tolik nejde,ale jde oto klima,

    vim že nejdu k jadru jestli ta otázka byla na mě ovšem bez té omáčky kolem to nejde.

    Jedna věc je že čssd je prolezlá špinavostí,bez určité pokory k tomu co dělá a jak to dělá.Proto i oprávněně ztrací a pro plno lidí je nevolitelná,

    Na druhou stranu se nedá upřit že tato vláda po 8 letech tragického vládnutí pravice,vládne ve srovnání těch 8 letech bezvadně……..jenže je to právě i tim že po katastrofě je vše zdanlivě ružové,takže by se dalo respektive dá najít hodně negativ,
    Každopadně to není tak že dobré je zasluhou ANO a to ŠPATNÉ ZASLUHOU ČSSD.
    což mnohdy aspon podle mě tak nák prezentuje pan BAVOR v souladu většiny zde.

    Nák vtomto se neshodnu s většinou zde………protože hodnotím vysledky,nikoliv jednotlivosti.

    Takže si většina naroda zadělává na problém,jestli teda podle mého uvažovaní je nelogické aby větší čast obyvatelstva bud ignorovala volby nebo volila pravicové spektrum…….ono to vyjde nastejno……….pravicový volič vždy bude uvědomělejší…………a to se daří dobře prezentovat otravit lidi nebod masam namluvit zdání že je vše zbytečné,,,,,,,,jak jsem předeslal ted na tom nezaleží až tolik,i když tu nechut není možno podcenovat.

    A to klima probihá i zde

    Tak kté otázce…….nevím kdo to řekl a to je duležité……..NEBOT já osobně bych to tak nák formuloval,a ještě bych dodal hnutí ANO se zatim nedokázalo tolik ušpinit ne že je čisté ale neměla tu zodpovědnost a nahravá ji jak kolem je tolik špiny a oni jsou pro mnohé ty spasiteli…..stačí jen co v mém okolí tam je……..věčinou ty co prezentovali tu špinu předtím.

    OVŠEM jestli se tím obhajoval někdo s vedení ČSSD……..JE VIDĚT ŽE nevidí to špatné co dělali,prostě hledat chybu hlavně u sebe.

    A ONO SKUTEČNĚ ANO nemá program je to defakto smesice což je vtéto špině ted vyhoda,a čas ukáže podle mě lidé hodně vystřizlivý,nebot to platí ovšech stranach ty grazlové okamžitě změní kabat.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tato
      my dva se opravdu nemůžeme shodnout. Mně se přání splnilo, ale je částečně. Chtěl jsem, aby Sobotka a jeho parta dostali pořádnou facku teď, aby se za rok opět strana stala volitelnou. Jsem si vědom toho, jaké nebezpečí se skrývá v tom, když parlamentní volby dopadnou stejně jako tyto krajské. Ale obávám se, že to Sobotkovi prostě nedošlo. Prostě jen lidé rozhodli, že chtějí po osmi letech změnu. To je skutečně na ústavní léčbu.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Ale jak jsem tak koukala na Moravce – hrubě se mu Zimola nelíbil. To zakrývání nelibosti na tom vyžehleném ksichtě se nedalo nevidět.

        To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Napsal jste to tato naprosto přesně … musel jsem Vám to napsat, omlouvám se blbíšramštajnům.
      Moje řeč : „Nák v tomto se TAKY neshodnu s většinou zde………protože hodnotím vysledky,nikoliv jednotlivosti.“, “ …poprvé TAKY nehltám vysledky“
      A zase na dlouho konec propagandy 🙂 .

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Kdyby náhodou zase nějaký exot se chtěl vysmívat mému domnělému zklamání že ti „mí“ neuspěli víc (oni uspěli jako obvykle, nevymírají 🙂 : do kraje se v Praze-městě nevolilo, a ve volbách do Senátu jsem uspěl s volbou ing. Kose za Hnutí pro Prahu 11 …

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      V tom s vámi souhlasím – hnutí ANO má (zřejmě úmyslně) program, ve kterém si ten svůj kousek najde kde kdo. Ani se ještě nestačilo moc ušpinit. Ale teď, po těchto volbách, budou mít příležitost. Nyní se uvidí, jak vážně tu protikorupční a poctivostní rétoriku myslí ANO jako celek. Uvidíme, jak a jestli vůbec, se dokáží vypořádat s kariéristy, houfně se lepícími na úspěšnou stranu. Také uvidíme, co z toho programu budou chtít realizovat a co byla jenom návnada na voliče.
      ČSSD dostala vážné varování a my uvidíme i to, co si s ním počne. Ale už jsem v ČT slyšel, (bohužel nevím od koho, dělal jsem něco jiného a TV byla jen zvuková kulisa), že Sobotka by mohl výsledek v Jinhomoravském kraji využít k tomu, aby se definitivně zbavil Haška. A pro dobro ČSSD opravdu doufám, že to vypotil jen nějaký ČT pozvaný poblitolog a ne někdo z vedení ČSSD – protože jestli Sobotka & spol. udělají jenom tohle, další volby v pořadí projedou ještě hůř. A ty budou parlamentní.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No oni ti ušpinění museli mlčet, tedy ti, co jaksi nesplňují to co občané chtějí, tj. Stropnický, slyšel jste o něm v posledních asi 4-6 měsících? Dokonce i Žilková ani nežblebtla ;). Pak Zlatuška, taky umlčený.a další. Dělá to dobře Babiš, má je na provázku ;). Prostě před volbami budou mlčet, ted už se mohou na nějakou dobu rozpovídat ;). pak zase budou mlčet.

        To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Tato, jste optimista. Skutečnost je taková, že pokud se něco současné vládě podařilo vw prospěch občanů, je to navzdory Babišovi a ANO. ANO je jenom, teď budu expresivní, Babišova křivá, prolhaná, slovenská stbácká držka. Za ním není nic jiného než černá díra. Z té vytahuje k funkcím obskurní karieristické obludy. Typickou ukázkou je situace v Praze, kde vládne ANO už nějaký čas. Zeptejte se v Praze jak se daří pod jedním takovým Babišovým koněm, Slovence s naprosto podezřelým a obskurním životopisem A. Krnáčovou. Phobos a deimos je dost výstižné. Neboli Praha kráčející do průšvihů gigantických rozměrů. Voliči se výsledky vládnutí ANO v Praze nezabývají. Ostatně Babišova media jim o tom neřeknou ani slovo. Český volič se o výsledky vládnutí nezajímá nikdy a nikde. To by takové strany jako je třeba ODS už dávno zanikly. Raději se řídí místo rozumem jakýmisi temnými pudy.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No a co Vy na to, na koalici v HK s TOP a ODS, jste spokojený? Hlavně když tam bude ČSSD u lizu, že? Asi si najdete zase nějaké výmluvy, nakonec na to jste opravdu experti, myslím jako ČSSD.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Chyba, Josi. V Praze vládne koalice ANO + ČSSD + Trojkoala (SZ, KDU-ČSL, STAN).
        http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/praze-opet-vladne-staronova-koalice-zastupitele-podepsali-smlouvu-a-zvolili-nove-radni–1607892
        A pokud si to pamatuji správně, to dlouhodobé dohadování o to, kdo bude dál vládnout v Praze, spustila ČSSD, jmenovitě pak jistý Petr Dolínek akcí „odvoláme s opozicí mladýho Stropnickýho.“ Dolínek je taky Babišův kůň, Josi? Krnáčové životopis mu (ani jeho partajním kumpánům) zjevně nijak nepřekáží.
        Vážně mi běhá mráz po zádech, když mám dojem, že předseda pražské ODS trefil do černého, když mluví o koalici trafik.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Kdyby se český volič zajímal o výsledky vládnutí, tak by dávno zanikla hlavně ČSSD.
        Jediná klika, že se zajímat nemůže, protože mu nikdo nic neřekne.
        Proto ještě ČSSD existuje.
        ČSSD je superšpína, zrada, korupce, neschopnost a co mají navíc od jiných stran, ještě baziliškovství.
        No…ale ono je to jedno.
        Kdyby neexistovala ČSSD a ODS TOP09 a KDU a Zelení, tak by rozhodně existovali jejich „osobnosti“.
        A tak bychom tyto osobnosti viděli v nových, zdravých partajích.
        Dientsbier by byl k vidění ve straně „Evropský pokrok“, Kalousek ve straně „Evropský blahobyt“, Sobotka ve straně „Vše pro občany“,Šiklová vy řečnila v partaji „WELKOME“, Stropnický by pak úderničil v partaji „Modří“atd…atd…
        No a po dalších volbách by zákonitě zanikly i tyto nové strany, a vznikly by ještě novější, při čemž by byly hnedle obohaceny o stejné politiky.

        To se mi líbí

  14. tata napsal:

    NÁK nechapu ,třeba vtomto se schodnem,,,,,,,,,psal jsem že potřebujou dostat facku otazka jestli se poučej spiš ne……..neshodnem se v jednom ta určitá vstřicnost k BABIŠOVI……..VOLIČ jako já by ani za tohoto stavu neměl dat hlas Babišovi,,,,,,a jediná možnost při nevolbě ČSSD JE JEN jedna ,i když snima nejsem okouzlen jak PP ……….TO JE BOHUŽEL TA tragedie levice……to hlavně by si měli levicový politici uvědomit většina se znich cpe pořad ke středu nebo za něj……jak tvrdí najitel nejmenovaného že rozhoduje střed což já považuji za jeho nej,omyl.

    Ne rozhoduje že lidi si nechají namluvit že je vše zbytečné,a to horší že je pravo levé chapaní už přežitek

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      a vy byste nebyů k Bab vstřícnej – Kdybyste měl za krkem OKD. Che buď se to ututlá, nebo někdo začne pátrat po zahraničních kontech… joj.

      To se mi líbí

  15. kočka šklíba napsal:

    Je to rozhodně zajímavé, ANO skutečně vzalo voliče všem, proč to tak je? No podle mého zase chyba ČSSD, ptz se před volbami proti nim vymezovala hodně, proti Babišovi především a to neměla, vyčítat Babišovi například náckovství kvůli Letům jako to udělal Sobotka?
    A je vidět že ani denní přítomnost toho idiota Kalouska na ČT nepomohla TOP09, což je jedině dobře a mě to rozesmálo a ještě k tomu seřval (Kalousek) Železného :D.
    Komunisté nebyli skoro vidět., je to částečně jejich vina, částečně samozřejmě mainstreamu, pokud byli, tak většinou Dolejš, který, podle mého, má sice některé dobré myšlenky, ale většinou……no sice to není blb z ODS ani TOP09, ale některé jeho projevy jsou spíše tak k ČSSD, k těm rozumnějším z ČSSD ale.
    A v tomto s Vámi tato naprosto souhlasím „si měli levicový politici uvědomit většina se znich cpe pořad ke středu nebo za něj…“.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      nee, že všem? – Moravec tvrdil že jen komunistům a socanům…. pak jsem přepla, protože na něj už žaludek jaksi

      To se mi líbí

  16. kočka šklíba napsal:

    Ale pane Bavore Vám to vyšlo, Zimola dostal nejvíc a přitom ČSSD dostala dost velkou ťafku, jen se bojím, že jí to nebude stačit.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nestačí. Už se paktují s pravicovými stranami jako ODS či TOP, jen aby obešli Babiše. Prostě se zdá, že si to budou muset a my s nimi, vyžrat až do konce.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Jo taky to sleduji, tak budou mít co chtějí ;). Ano a my s nimi bohužel :(.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Komu není rady,..v apatyce nekoupí.. 😦

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        „Tohle nebyly celostátní volby, tohle byly krajské volby a volby do třetiny Senátu. Pro mě je důležité, aby ČSSD byla připravena pro volby do Poslanecké sněmovny.. Cítím odpovědnost za všechny výsledky, které má ČSSD v době, kdy ji vedu. Má hlavní odpovědnost je za celostátní politiku ČSSD. Jsem připraven kandidovat na funkci předsedy a připravit ČSSD tak, abychom zvítězili ve volbách do Poslanecké sněmovny,“ řekl Sobotka.
        https://www.novinky.cz/domaci/416910-zklamana-cssd-chce-napnout-sily-do-voleb-do-snemovny.html
        Tak nevím, nepřehání to Bohouš trochu se sebereflexí?

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          😀 jo Bohouš je fakt skvělej, ted poslouchám, tedy má jako kulisu ČT24, takže myslím v KH kraji koalice ČSSD s TOP, ODS a ještě nějakýma pidi stranama, tak Sobotka bude mít co chtěl.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            oni se ještě do konce roku rozhádají a ….
            U nás jsem zvědavá , jesti nejvyšší policajt je kamarád Student Agenci a jestli mu ty dotace – za pomoc – dá. Když Hašek sice dobře dělal, že soukromníkům takové velikosti je odmítal, ale soukromníky na Velké ceně podporoval a bohatě. Hmm uvidíme jak se nám ty „vztahy! časem vyvedou… přece jen jsme dědina. Akorát nevím, jak dopadlo současně probíhající referendum o nádraží. hmm

            To se mi líbí

  17. tata napsal:

    JESTLI NĚKDO NAPIŠE TOTO……..tak snad ani tady nemuže žit

    Kdyby se český volič zajímal o výsledky vládnutí, tak by dávno zanikla hlavně ČSSD.
    Jediná klika, že se zajímat nemůže, protože mu nikdo nic neřekne.

    To že je ČSSD PROHNILÁ A ZKORUMPOVANÁ není pochyb ale to jso defakto všechny,krom KSČM PROTOŽE se nedostala k lizu na urovni krajů se na tom podilí.ANO je mladé a nové,hodně lidí pozná v krajich co to bude za změnu ja předpovidám žadná nebot jako unás tam vlezou ty co byli jinde a kradli.

    JENŽE FORMULOVAT TO TOUTO větou ……….Kdyby se český volič zajímal o výsledky vládnutí,…………….TAK asi musí žit jinde………KAŽDÁ VLADA CO BYLA po pravici a vždy to bylo pod taktovkou ČSSD znamenala vybřednuti co zase vymysleli pravicový inženíři.

    Soudnej člověk by měl rozlišovat

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tato, hlavně vy byste měl rozlišovat ČSSD a Sobotkovu partu. To skutečně nemá se sociálně demokratickými principy nic společného. Výsledek voleb naznačuje. Třeba proč vydržel Zimola?

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        vydržel také Běhounek,i když na něj babišův bulvár hodil špínu tím,že je policií obviněn a vyšetřován.
        Prostě ta špína,lživá kampaň od Babiše ne všude padla na úrodnou půdu.

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        pane BAVOR a proč,je součast a dost vyznamná celé ČSSD……..TAKŽE USPĚCH NEUSPĚCH JDE NA JEHO TRIKO.

        v tom je vidět jak ho máte pod kuži nedá se to odělovat.Paradox je že vlada pod jeho vedením šlape,bohužel lidi jako vy nebo VITTA ODĚLUJI věci co jsou spojené není BABIŠ A Sobotka…….ALE VLÁDA

        je to jako zde co napsal

        vittta napsal:
        9.10.2016 (09:48)

        TO JE naprosto mimo a zaslepenost nenavistí.

        VYBIRÁ useky a aniž si to uvědomuje vlastně se schazuje………např vždit 300 stovkama se ohaněl i BABIŠ že je to jeho zasluha……samozřejmě pro VITTA je to duvod k smichu.

        ASI BY SNÍM PLNO duchodcu nesouhlasilo pro určitou čast je to že si bude moct něco koupit,pro některé to bude vyznamná pomoc,,,,,,,já osobně si nestěžuji a tento bod je zrovna pro mě nepodstatný

        dale piše………..Všiml jste si někdy, jaké úspěchy má Babiš?

        A VŠIML SI ON ŽE babiš je ministrem financí ve vladě Sobotky?Takže uspěchy a neuspěchy teto vlady jdou na vrub všech 3 stran

        nebo piše hloupost…….Třeba vy, Tato, kdyby měla úspěchy TOP09 sebevětší, považoval byste to za lež.

        ano všiml a uznal bych to

        dale……..Deficit se snižuje, příjmy rostou…
        Potíž těhle úspěchů je v tom, že si jich nikdo vyjma statistiků a manipuipátorů nevšimne.

        bud je slepí nebo zaslepen……….v našem kraji se opravují kdejaké mosty a špatné silnice za vlad předešlích pravicových,prakticky nula

        TEN ROZDIL BIJE DO OČÍ………. NA VŠECH STRANACH SE RUZNĚ PŘIDAVÁ.,staví upravuje,nejmenší nezaměstnanost posledních let………………PŘESTO deficit je nejmenší v historii————-no pro VITTU neznamé

        TAKŽE tak asi PANE Bavor

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Tato, vy zase nechcete vidět, jak se Sobotka chová vůči lidem, kterým má vládnout. Jeho obojaké lavírování kolem kvót, migrace a vůbec všeho, co se této problematiky týká, je strašně nebezpečné pro všechny. A jeho házení peněz na zbytečné projekty, příprava na přípravu integrace migrantů, pomlouvá Zemana a pak se chvástá úspěchem v Číně, úspěchem, který připravil právě Zeman, a další a další svinstva podporovaná jeho podržtaškami. Je toho moc. A to prostě není sociální demokracie. On není sociální demokracie. On je její zhouba. Což to nevidíte?

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Já se shazuju, a ani o tom nevím.
          Tohle kdybych tak napsal o vás, to by bylo nářku.
          Tak tady se nejspíš fakt shazuju, chodí sem dost absolutních ČSSDáckých fanatiků, co mají dojem, že vše kolem se hýbe díky ČSSD.
          Samozřejmě je otázka, kdo tady vlastně vládne.
          Sobotka si bez Babiše ani neusere, ale platí to spíš tak, že ČSSD si bez Babiše neusere, ANO je Babiš, nikdo víc.
          Tak to dělají (politicky) schopní, nechají iluzi vlády na neschopném,(ých) a vládnou sami.
          Schválně mi napište, kdo (kromě vás a několika bulíků s oranžovými vlajkami) spojuje jakýkoliv úspěch se Sobotkou a ČSSD.
          Nikdo.
          Všichni velebí Babiše.
          Za to negerskou křivárnu má na hlavě Sobotka a ČSSD.
          Babiš s kůží na trh nemusí.
          Kromě toho si koupil pomocí EET i jedince, kteří jinak kapitalismu nijak nefandí.
          Jistě, tito lidé mít víc nebudou, i kdyby se vybralo oněch 10-20 miliard, tak si toho nikdo nevšimne.
          No, víc mít nebudou, ale nenávidění živnostníci budou mít méně, a to je základ všeho.
          Vy jste zaslepen nenávistí ke mě, když už je tedy někdo něčím zaslepen.
          Jinak byste si jistě všiml, že Babiše nijak nemusím, ale jako politolog-amatér musím ocenit jeho mazanost.
          A ty opravy kolem nás….
          Ha,ha, ha,ha,ha….
          Tyhle euroúplatky…..
          Třeba se mění na dálnicích svodidla.
          Jsou lepší, ale za ty prachy a dopravní omezení to samozřejmě nestojí.
          Budeme mít nová, hezká svodila, a na silnicích II. a II. tříd se nedá jezdit…..
          Také je nízká úroková sazba, tak se samozřejmě kšefty hejbou, poněvač jsou dostupnější úvěry.
          Za to ale Sobotka a jeho soubor rozhodně „nemůže“.
          On ani Babiš, ale je to Babiš, kdo líže smetanu, zválcoval zavedenou a „tradiční“ ČSSD tak, že je to až ostudné.

          To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Kdo to mohl napsat?
      Takový člověk fakt nemá soudnost, protože jinak by musel vidět ty ohromující výsledky.
      Třeba ty 3 kila důchodcům.
      Válím se smíchy.
      Všiml jste si někdy, jaké úspěchy má Babiš?
      Nemalé, tato, nemalé.
      Deficit se snižuje, příjmy rostou…
      Potíž těhle úspěchů je v tom, že si jich nikdo vyjma statistiků a manipuipátorů nevšimne.
      A jen na konzumentech, jak to přijmou.
      Třeba vy, Tato, kdyby měla úspěchy TOP09 sebevětší, považoval byste to za lež.
      Kdyby to samé měla ČSSD, tak to budete hlásat div ne jako váš osobní úspěch.
      Ale reálná situace by byla stejná.

      To se mi líbí

  18. čtenář napsal:

    když už to zatím vypadá tak „dobře“ a ČSSD dostala tu facku,tak doufám,že příští týden dostane dvě facky Škromach.

    To se mi líbí

  19. kočka šklíba napsal:

    Zeman má, podle mého, zase pravdu. „Domnívám se, že i v krajských volbách voliči hlasovali na základě celostátních úvah. Krajské volby jsou předzvěstí voleb sněmovních, pokud se nestane nic nového,” řekl. Protože přece když se Okamura dostal do asi 10 zastupitelstev, tak co je to?
    A navíc, když Babiš řekl, že kraje jsou průtokáč a že by mohly ušetřit tak 1/10 peněz. On nesliboval víc peněz do krajů, tedy myslím. Lidé berou krajská zastupitelstva jen jako úředníky a dávají najevo spíše svůj postoj ke stranám jako takovým. A tam to Sobotka a spol., ale i KSČM a naštěstí i TOP09 pěkně projeli. Ani s ODS to myslím nijak nevyhráli, to jsou jen kecy Fialy.
    ANO a lidovci. Což mě mrzí, tedy hlavně ti lidovci, ale dělají to chytře. Jsou za bukem, moc se nevyjadřují nebo stylem ano, ano,ne, ne, prostě kluzcí jak hadi, ani moc neútočili, na jejich průšvihy a že jich není málo, lidé zapomínají. A možná, že v krajích zas tak špatní nejsou.

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      má,proč by neměl pravdu,jen je otázka jestli se ta pravda týká pouze ČSSD anebo i Mynáře s Nejedlým.

      To se mi líbí

  20. cobolik pacholik napsal:

    nechcem brat niekomu iluzie,vacsina tu stare haraburdie,co sa na tom smetisku zivot,kus poprevalovalo,tu ojebavacku tam v mene lidu to ja dobre pamatam a kurva,co to siri zvana strana,len satky preblieka a nic nebude lepsia od tej prvej kurvy,co som v mladi zazil nazdar.

    To se mi líbí

  21. blbíš napsal:

    dnešní titulek na Novinkách:

    J á j s e m z m ě n a . … Do příštích voleb půjde jiná ČSSD, řekl Sobotka.

    … dávné poznání a dnešní glosa:

    N e, t y j s i p ř í č i n a ! ! !

    To se mi líbí

  22. Zdena napsal:

    Tak volby máme za sebou. Sobotka se zase „ukázal“: Voliči chtěli změnu a já nic já muzikant.
    Ale já mu nic říkat nebudu. Za mě mu to řekl Štěpán Kotrba.

    Babišovce lidi volili, protože je nemají ještě prokouknutý. Myslím, že se k němu přidávají hlavně takový, co cítí, že by mohli přijít k nějakému lizu. Přesně ty typy co si dřív přilepšovali pod vlajkou ODS. Takže já z toho přeskupování na krajích až takovou radost nemám.

    Souhlasím se Zemanem, že kraje nefungovaly úplně nejhůř.

    Nevolila jsem ANO, ale v Babišovi žádného ďábla nevidím, to spíš v těch co jdou za ním.

    Nevolila jsem ani ČSSD, ale to bylo spíš kvůli Sobotkovi, který se nechá řídit od svých pochybných poradců, do vlády si prosadí zrádce zrádců, pak neschopného a ukecaného ministra zahraničí a jako třešničku na dortě tam vidím toho neúspěšného prezidentského kandidáta.

    Proti hejtmanovi Pardubicka jsem měla vztah nevyhraněný ani pro ani proti.Tak jsem to sama osobně hodila bývalému předsedovi odborů na dráze – v té době vedení státních drah celkem zatápěl.Do těchto voleb v našem kraji dělal hejtmanovi náměstka pro dopravu. Byl ale pro další voliče na nesprávné kandidátce.

    Jinak taky ještě chci říct, že nemám ráda ty, co vykřikujou, že jinak než oni volí ti, co se nechají koupit koblihou, nebo nevolí pravici, protože jsou méně vzdělaní.

    V našem malém okrsku dopadly volby následovně:
    1) ČSSD, 2) KSČM, 3) ANO

    To se mi líbí

  23. vonrammstein napsal:

    Zcela nezávislej zkurvy… člen volební komise v Brně:

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.