Modřinky


Minulý týden tu vypukla debata o ubytovávání špačků v domovní fasádě. Zdejší špačci spořádaně bydlí v dutinách stromů, bydlení ve fasádě si tu vydlabal rehek, ale už několik let v jeho bytě sídlí vrabci-nepořádníci: věčně jim kus hnízda visí z bytu ven!

Mám ale vyfocené, kde bydlí modřinky – tyhle malé a neposedné sýkorky mám moc ráda a tak mne potěšilo, když jsem jednu z nich načapala, jak si obhlíží pěknou prasklinu ve starém stromě – určitě by se tam dal vybudovat sýkorčí byt nejmíň 3+1!

obr-1

Zdá se, že by to šlo – tak se podíváme ještě dovnitř!

obr-2

A tahle rodina modřinek už má dávno byt vybraný a zařízený. (Bohužel ve velice zastíněném místě, fotit jsem musela s bleskem, a když se k tomu přičte ještě rychlost, jakou modřinky lítaly – no, prostě fotky nic moc. Buďte, prosím, shovívaví…) Byt mají sice tyhle modřinky zařízený, ale starosti neskončily: vylíhli se mladí a jsou strašně hladoví. A tak oba rodiče lítají a shánějí a krmějí…

obr-3 obr-4 obr-5

U modřinek se mi bohužel nepodařilo vidět (a tím méně vyfotit), jak mladí vylétají z hnízda a rodiče je učí samostatnému modřinkování. Mám jen vyfoceného tohohle modřinčího puberťáka (nebo puberťačku? Oni jsou stejní.) Má ještě šedivou dětskou čepičku…

obr-6

Už jen maličko zbývá a z puberťáka bude dospělá, krásně malovaná modřinka…

obr-7 obr-8

K-sova

Příspěvek byl publikován v rubrice Fotopříběhy se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 reakcí na Modřinky

  1. M-T napsal:

    Nádherné! Umíte potěšit, díky.

    To se mi líbí

  2. vittta napsal:

    Tak jo, přidám se s chválou.
    Moje labuť totiž zná kde jakého opeřence a tyhle fotky jí nadchly.(„to jsou krásné obrázky“)
    Sama pořád také něco fotí.
    To takhle když spolu jdeme, tam mi říká, jak se který pták jmenuje a já jí zase říkám, jak se jmenuje ta která houba a který debilní politik se v poslední době pretentoval nějakých úchylným názorem.
    Politici ji tedy….moc nebaví.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      s pozdravem pro vaši labuť, vitto!

      Taky mi modřinky a jiná podobná havěť připadají mnohem sympatičtější a hezčí, než všichno politici dohromady! 😀

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        To jo….není ostatně nic odpornějšího, jak debilní politik!
        Snad ani samo peklo.
        A ta fotka, no to je ono, vy byste si s mou labutí měli co říci.
        A musím tedy říci, že vyfotila už lecjakého opeřence, kterého jsem znal jen z pohádek.
        Ani bych snad nevěřil, že ještě existují.

        To se mi líbí

  3. vonrammstein napsal:

    No. Tak já se podle nadpisu těšil na detailní fotky malých krevních výronů, a vono hele fógli. No nic, zřejmě to nebude poslední omyl v mým životě 🙂

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      to jsem zvědavám na co se budete těšit, až ohlásím koňadry. Na koně, něbo na ňadra? 😀

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Na kížence obého 🙂 Ale to asi nezatápu, koně už jsem viděl a jsem si celkem jistej, že ani fenky ňadra nemají 🙂

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Tedy křížence, pochopitelně.

          To se mi líbí

          • K-k. napsal:

            moc si foukáte! Ještě mám v záloze konipasy a koniklece! 😀

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              A sakra.
              Připomnělo mi to jeden monolog od Suchého, bylo to o svatbě a svatebni kytici: Akorát mu chybělo „…takový to bílý… no, jak se to…jó, nevěsta!“
              „V nezřízené touze po originalitě pokoušel jsem se zkřížit koniklec a pampelišku. Říkal jsem si-budeš mít zvláštnost! Konilišku! Vyšel mi pampeklec 😦 “ 😀

              To se mi líbí

  4. NavajaMM napsal:

    Pekné fotečky 🙂
    Chce to mať pohotovú ruku, lebo tieto vtáčiky sú veľmi rýchle.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Když Vás tu vidím: Už mám Apokalypsu. Trochu jsem popletl jméno autora, jmenuje se Michael D. O´Brian. Vydalo v r. 1998 nakladatelství Triality, Zámecká 175, 538 42 Ronov nad Doubravou v nákladu 3.000 ks. Přeložil Eduard Geissler.
      ISBN 80-901876-1-7.
      Originál: Father Eliah An Apocalypse, vydal Ignatius Press, San Francisco v r. 1996.
      Hledal jsem tu knížku možná deset let. Mám ji půjčenou a majitel ji z pochopitelných důvodů chce vrátit. Sám sebe jsem skoro přesvědčil, že jsem ji zřejmě někomu půjčil a zapomněl, přestože půjčené knížky zásadně nepřepůjčuju dál.
      Našla se mezi vymontovanými zdroji, grafickými kartami a jinou PC veteší, pod kterou ji vtipně uložila moje maminka, když jsem reemigroval do Plzně. Kdybych náhodou nehledal sluchátka k počítači, nenašel bych ji patrně nikdy.
      Zkopíruju ji a převedu do PDF, takže pokud budete mít zájem, s radostí pošlu.

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        Díky za nabídku. 🙂 Ten príbeh stratenej a nájdenej knižky je perfektný. Je zaujímavé, ako sa tie knižky objavujú práve vtedy, keď sú treba. Ďakujem, rád to PDF od Vás prijmem. Príbeh tej knižky beriem ako znamenie, že si ju mám prečítať. 🙂

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          A pravdivý. Zapomněl jsem zmínit, že po zkopírování ji po všech těch letech zoufalému majiteli konečně vrátím 🙂 Myslím, že to bude slavit stejně intenzivně, jako narozeniny 🙂
          Víte-já už na náhody prakticky nevěřím. Poslední dobou se mně i mojí paní stávají věci poměrně nelogické a nepravděpodoné, které ale perfektně zapadají do mozaiky. Děje se přesně to, co je třeba a přesně v době, kdy je to třeba. Ta knížka je milá drobnost, která do toho zapadá taky.
          Myslím, že se Vám bude líbit. Já svojí paní předčítám. Když ochraptím nebo už mi moc slzí oči z brejlí, tak si to prohodíme 🙂 Objevila se opravdu ve skvělý čas, předevčírem. Dneska jsme dočetli Píseň o Bernadettě od Franze Werfela, zítra nastane Apokalypsa 🙂
          Nebude to hned, má to cca 350 stran a na domácí kopírce to chvíli zabere, ale dva až tři týdny považuju za reálný horizont.
          Až bude hotovo a narazím na Vás tady někde, domluvíme se na předání 🙂

          Líbí se 1 osoba

          • NavajaMM napsal:

            Díky moc, vážim si, že tomu hodláte venovať toľko času. S tými náhodami s Vami súhlasím. Tiež sa mi to stáva a už ma to ani neprekvapuje.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Pro mě je to radost. Takovéhle knihy je třeba uchovávat a šířit. Mrzí mě, že se mi tenkrát nepodařilo dotlačit až k vydání toho Durycha, ale to je jiná historie. Ostatně ještě není uzavřená.

              Líbí se 1 osoba

  5. jaa napsal:

    chci dodatečně poděkovat za to nádhené jarní téma.Sice jsem se mohla kouknout,alen ějak ta wifina na placáčích nefungovala a net mám bloknutý.Takže dodatečně díky za nádheru….

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.