Dopingový úder


Uprostřed pěny hurápatriotických materiálů v ruských masmédiích, ale i na síti, které úpěly nad světovým spiknutím proti Rusku, které si vzalo za rukojmí  nevinné ruské sportovce, mně zaujal racionální přístup Michaila Deljagina k celé aféře …

U nás došlo k příšerné katastrofě s dopingem. Naši hrdost – lehké atlety a krasobruslaře to zkosilo jako kulometná dávka. Od 1.ledna t.r. zapsali do seznamu zakázaných látek nový prostředek – Meldonium. Odborníci říkají, že Meldonium dopingem být nemůže, protože výkony nezvyšuje, ale dokonce snižuje. Chrání sportovcovo srdce, prodlužuje dobu jeho aktivního života. Samotný fakt oprávněnosti zanesení tohoto preparátu do seznamu – je ještě velká otázka*).

Naši lékaři na tuto katastrofu nijak nezareagovali. Stejně tak i naše sportovní velení. Otázkou je, zda se toto nové pravidlo nepoužívá se zpětnou platností… Meldonium je zakázáno používat od 1.ledna. Na jedné straně mohly být nějaké vzorky odebrány, řekněme, koncem prosince – a pak pod toto pravidlo spadat neměly. Na druhé straně, se tato látka vylučuje z organizmu poměrně dlouho. Dejme tomu, že sportovec ji použil v listopadu, ale ona se vylučuje do března – i to se stává. Takže, bereme-li v úvahu jedno i druhé, pak situace vychází naprosto protiprávně.

Západ vede proti nám zničující studenou válku, a to způsobem mnohem krutěji a cyničněji než v létech skutečné války. Počínání západních politiků je naprosto pochopitelné: musí Rusku způsobit co největší škody v co nejvíce směrech. To vše je dávno zřejmé. Mně ale znepokojuje něco jiného.

Za prvé – Ruská Federace (RF) je zastoupena v mezinárodních antidopingových strukturách a zástupci Ruska se zúčastnili i rozhodnutí o Meldoniu. Proč neprotestovali, pokud je to nebezpečné pro ruský sport? Proč kolem toho nezpůsobili aspoň obrovský rámus a nevysvětlili ruskému sportovnímu velení, co se vlastně chystá? Jakože: – ano, hlasoval jsem pro kvůli tomu a tomu, ale pro RF je to naprosto nevýhodné; nebo – hlasoval jsem proti, ale můj hlas nehrál žádnou roli, takže se připravte …

Za druhé – Už jsme si zvykli, že každá sportovní delegace – to jsou především rozežraní sportovní bafuňáři a sportovci jsou vždycky kdesi vzadu – nešť! Oni ale neplní svoje povinnosti! Od 1. Ledna se změnila pravidla**), ale teprve po dvou měsících, počátkem března se informace o novém pravidle projeví v celé hrůze a jeví se jako naprosté překvapení. Zajímá mě, jak budou potrestáni všichni ti lidé, kteří ohrožují státní a národní bezpečnost RF?! Ruští sportovní funkcionáři, kteří kategoricky a zásadně odmítají plnit svoje základní služební závazky?!

Takže – hlavní hrozbou pro Rusko je, bohužel, ruská byrokracie, která si nemyslí, že by měla mít vůči Rusku nějaké povinnosti  a  závazky! Sport, ekonomika, sociální sféra, obrana – to vše se nachází pod údery úřednictva. A to je příšerné…

*) – Zajímavé by v této souvislosti bylo možná porovnání vlastností Meldonia s analogickými produkty globální farmacie…

**) – Rozhodnutí o zařazení Meldonia na seznam zakázaných látek bylo přitom vydáno již v září minulého roku…  (pozn.překl.)

Zdroj: zavtra.ru

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 reakcí na Dopingový úder

  1. cobolik pacholik napsal:

    bralo sa,berie sa a bude sa brat,bo sa hovori,ze clovek stadiom vyvoja zvysuje svoj vykon,ale uz nenapisu,ze hlavne postupom v chemii ,bo sportovec to nevyrobil a jeho plasia,cigaretu nikto nasilu ,alebo zadarmo nedaval a tu marlboro,platilo miliardy,ze zabije holotu autom,bo pise spravu,to uz verizon nema s tym nic,ze prezraty jak prase,mcdonald,napise do menu,ze predava zeleninu,marboro platilo,farmaceuticke,telefonne a firmy od zradla uz neplatia,pilulky proti bolesti tu daju desat za 30$ na predpis jasne a jednu mozno predat za 20$,bo narkoman miesa s inou drogou za 4 roky sa nemylim,len v county co zijem,zabilo narkomanov 3 krat viac a hlavne preto,ze si k jednemu hovnu primiesal tu hovnovu pilulku,kricia,ze epidemia,az nakoniec christie zakazal tie tabletky,ale firmu nesudia,bo to vazeny biznis a hlavne maju vsade svojich,keby vy videli,jak sa tu zeru tabletky akehokolvek druhu a jak su vybavene domacnosti v kuchynskych linkach to ma vic tabletiek jak v sabinove,okolo kostola pharmacia,skade viem,bo som niekedy menil kuchune,tu sa predava toho n tisice ton denne a kazdy 3 den,reklama na inu tabletku,len pytaj od svojho doktora,kus som odbocil,ale blizko k dopingu.
    este dodam,aby bolo komplet,red bull,to skodi jak svina a vsetky tie rock star a podobne bludy,nie je to nejak lacne a vidim hlavne mladych,moja holota ma zakaz,mladsia ani nerusi bo studuje chemiu a vie,co to za shit a jej profesorka,povedala,ze taky ojeb ,jak tabletky tu,to nema obdoby na svete…

    To se mi líbí

  2. Rosťa napsal:

    Lidské tělo má limit. A protože sport je kšeft a lid chce rekordy, musí se brát. Na některé to zatím neprasklo jen proto, že chemici jsou o krok před dopingovou komisí. Ta poslední akce proti sportovcům Ruska však smrdí na sto honů.

    To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Tady řešíme lentilky a bobule a paní poslankyně stojedničková Milka je pobouřena a znechucena.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jsem-pobourena-A-prekvapena-Petre-Necasi-Miroslava-Nemcova-se-sverila-PL-427574
    Agentura JPP pracující pro Radio Jerevan údajně uskutečnila rozhovor s paní poslankyní a ta se vyjádřila, cituji: „Zažádala jsem k 30. únoru o ukončení státní příslušnosti k ČR a v nejbližších dnech se odstěhuji do Indie. Líbí se mi, že jsou tam krávy posvátné“, konec citátu.

    To se mi líbí

  4. Jos napsal:

    To by mne také zajímalo to ….porovnání vlastností Meldonia s analogickými produkty globální farmacie… Ale jen tak trochu okrajově.
    Daleko více by mne ovšem zajímalo, jakým svinstvem masokombináty dopují maso a drůbež, aby se v něm udrželo co nejvíce nainjektované vody. Takže když si člověk koupí třeba šunku za 200 – 300 Kč za kg, tak k její konzumaci by často potřeboval aqualung. Jestli by po takové konzumaci člověk prošel antidopingovou kontrolou? Ví Bůh.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.