Jaký vliv měla Bílá Hora na život v našich zemích


Za necelé dva měsíce, 8.listopadu, to bude přesně 395 let ode dne, kdy čeští stavové ztratili bitvu na Bílé Hoře. Dopad této události na obyvatelstvo našich zemí byl opravdu nemalý.

O týden dříve, tedy 1.listopadu uplyne přesně 367 roků ode dne, kdy švédská armáda opustila Prahu. Dopad této události na obyvatelstvo našich zemí byl opravdu nemalý.

Před několika týdny 3.července uplynulo přesně 149 roků ode dne, kdy armáda pruského krále Viléma I. drtivě porazila armádu rakouské císařovny Marie Terezie. Dopad této události na obyvatelstvo našich zemí byl opravdu nemalý.

Za několik dní, 30.září  uplyne 77 let od podpisu potupné Mnichovské smlouvy. Dopad této události na obyvatelstvo našich zemí byl opravdu nemalý.

O necelý měsíc později, 29.října uplyne 69 roků ode dne, kdy byl ukončen odsun německého obyvatelstva z pohraničních okresů do Německa a Rakouska. A veřejnonesvéprávné oblbovadlo nám sděluje: Dopad této události na obyvatelstvo našich zemí byl opravdu nemalý.

Zdá se vám, že dopad všech těchto události na obyvatelstvo našich zemí byl opravdu nemalý? A podobných datumů bychom našli v naší historii mnoho. Počínaje franským kupcem jménem Sámo a konče třeba dělením Československa. Snad na každý den by se našla nějaká historicky významná událost. Ale naše veřejnonesvéprávné oblbovadlo si vždy dokáže vyzobnout něco, co útočí proti cítění většiny našich občanů. Bez ohledu na to, jaký skutečný dopad na naši zemi ona událost vlastně měla.

Bavor podpis_rex2

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

74 reakcí na Jaký vliv měla Bílá Hora na život v našich zemích

  1. kchodl napsal:

    Česká televize je ovládána sudeťáckou protičeskou sebrankou, to víme dávno.
    Nic nového pod sluncem.

    Nedívám se na to, kolaborantský rozhlas také neposlouchám. A hlavně ty svině neplatím.
    S radostí pozoruji, že to všechno natolik přepálili, že jsou zcela nevěrohodní a působí vlastně opačně proti svému záměru. Možná bych měl to své rozhodnutí o neplacení přehodnotit.
    Více Tvarůžkovitých, Kalouska a Kchááárla ukazovat co nejvíce. Více multi-kulti pomateností, více genderismu, povýšenosti, směšného elitářství, nafoukanosti, urážení Čechů a ČR, plivání na naši historii, více urážení státnosti a prezidenta, …
    🙂

    Když to člověk vezme kolem a kolem, mám dojem, že je tajně platí Putin. Ale s touhle logikou by se dalo říci, že platí celý Fašington – protože nic lepšího ke zničení USA a Západu udělat nelze, než dělají.
    🙂

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Vaše poznámka o „přepálení“ je trefná. ČT se dostala do stavu, že ať vysílá co vysílá, mnozí si ke všemu automaticky obracejí znaménko z plus na minus a obráceně. Ze zpravodajství vydržím někdy Regiony v 18:00, hlavní relace ani náhodou – a žádnou újmu jsem nezaznamenal.
      S mým „rodným“ Českým rozhlasem (já byl ale federální) je to podobné, hlavně s Radiožurnálem – ale kdo dnes ještě poslouchá Radiožurnál, hlavně jeho zpravodajství? Leda při delší jízdě autem, snad. Přeladění na volantu je tak pekelně jednoduché…..

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Co se týká jízd, tak já jsem investoval celých devět stovek do rádia na SDkartu, tam si natáhnu tisícovku písniček dle mého vkusu a sleduju jen ten provoz.
        Co se týká TV, tak spíše hodnotím, co jsem už četl na síti a jak a občas se podívám na reportáž, kterou si z lenosti na PC nepustím.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          A já blbec to pořád poslouchám…..
          Na radiožurnálu třeba “ s mikrofonem za hokejem“.
          Nebo….to byste nevěřil, na radiu Beat jak jsou vykurvené manipulační zprávy.
          Ale cvičím si tím krk, jak pořád kroutím hlavou…..

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Ten Beat mě taky s těmi zprávami sejří. Jinak celkem dobrá stanice.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No nevím, co mají za cíle…
              Ať se starají o muziku a ne o politiku.
              Horší zprávy nejsou NIKDE, a to říkám s plným vědomím.

              To se mi líbí

            • pepan napsal:

              …Pepa Lábus na Ráádiu Beat.
              Neohrožený, nebojácný a ve svých názorech pevný bojovník proti komunistům a Rusákům. Teda, vlastně až teď, po plyšáku, když se to už smí.
              Myslím, že vypovídající by bylo vědět, kdo to vlastní, na Aresu je pouze:
              http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/darv_res.cgi?ico=29131901&jazyk=cz&xml=1#tab_odkazy
              http://www.radiounited.cz/
              Poslouchám to v práci a v autě, málem jsem vyboural, když na letošní Kocábovy narozeniny volali ze studia Snaživcovi na mobil a on popisoval svůj významný den.
              Když začal: „…ráno jsem zašel za svým kamarádem Jirkou Dienstbierem a do o oběda jsme pokecali o lidských právech“ tak jsem smíchy neviděl na cestu.

              To se mi líbí

            • pepan napsal:

              kdyby snad někdo nevěděl, kdo je Snaživec:

              Míša tehdy jasnozřivě popsal svou blízkou budoucnost:
              „znal jsem jednoho chlápka, co rozumu moc nepobral. Studu ani kapka a lhal a lhal…“

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Spoluvlastník televizní skupiny Prima, společnost GES, je v závěrečné části transformace získaných rádiových společností do skupiny Radio United Group. Ta je zastřešující společností pro všechny rádiové aktivity skupiny GES.

              Aktuálně byla oznámena fúze společnosti Radio United Broadcasting se společnostmi Agentura TRS, InFin a Radio Investments, které provozují vysílání stanic rodiny Kiss rádií, Rádia Beat, Radia 1, Country rádia a rádia Signál. Tím dojde k zániku zmíněných provozujících společností, když Radio United Broadcasting se stane společností nástupnickou.

              http://www.mediaguru.cz/2014/04/majitel-primy-dovrsuje-integraci-sve-radiove-skupiny/#.VgeKH7bouzk

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Kam se podívám, samá záhadná cizácká svině!
              A naše svině s nimi…..vrána k vráně sedá,to je známá věc.
              A víte, co vám povím?
              Poslední dobou…tak možná 5 let, ty herce a muzikanty přímo nesnáším.
              Co to je většinou za kretény, to nemá obdoby, co si to vůbec dovolují, poučovat národ, co má dělat a co si má myslet?
              Většina je blbá jak necky, jen mají talent, a někteří nemají ani ten……

              To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Také se těm našim „umělcům“ snažím vyhnout, jak to jen jde. Žaludek to nebere.

              To se mi líbí

  2. Rosťa napsal:

    Radiožurnál neposlouchám už drahně let. ČT je už téměř nekoukatelná a zprávy jeden propagandistický hnus. Dostali se už do pozice, že i kdyby někdy začali říkat pravdu, těžko jim kdo uvěří. Cloumá se mnou vztek, že jim ty špinavosti musím platit. Kdyby se při tom lhaní alespoň červenali. Nicméně jeden mistrovský tah se tomuto veřejnoprávnímu mediu nedá upřít a to zakoupení nejdelších opratí na světě, které vedou z US ambasády až do kanceláře Dvořáka na Krkavčích horách. A to se vyplatí.

    To se mi líbí

  3. kočka šklíba napsal:

    Jen tak pro zajímavost, ted jsem zaslechla na ČT24 že je FB stránka o červených trenýrkách, tak jsem tam zabrousila, no považte celých 576 asi lidí, z toho jich určitě bude tak 1/3 co nesouhlasí, ale ČT24 to stojí za to nahlásit :D. Samozřejmě, že o počtu lidí v této skupině mlčí :D. Navíc je to akce jednoho …..hm prostě ……nenávistného člověka, no možná dvou ;).

    To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    OT: Nulandová „Fuck the EU“, zvaná Nudelmonster, dostala mrtvici, byla převezena do nemocnice s paralýzou jedné strany těla a řeči. Napadá mě, jestli za to mohly ty „boží mlýny“, tak by to chtělo ještě zásah bleskem, několikrát za sebou. Jistota je jistota. Sice nepochybuji, že takových tam mají tolik, že je mohou měnit jako ponožky, ale přece jen – i Himmler byl jen jeden.

    To se mi líbí

  5. vittta napsal:

    Prej že Chorvatsko úpí pod náporem uprchlíků….
    Taková blbost, co si ty Novinky nevymyslí.
    Chorvatsko se raduje z velkého obohacení, stejně jako všechny vyspělé evropské země.
    Kromě nás, Maďarů, Slováků a Rumunů, to jsou lůzři, co se ne a ne radovat.
    I když Sobotka trošku cuknul, ale jen tam mezi řečí pěkně po česku zmínil, že je tady nemůžeme držet proti jejich vůli…..
    Tak doufám, že je tady Bohouš držet nebude, a to hlavně nějakými sociálními dárky, aby se cítili důstojně.
    Ale skuhrat s Ficem u toho soudu mohl, sice je oba pošlou do prdele,(vlastně jen Fica) ale signál, že o ně nemáme zájem to je!
    Musí se cítit stejně nedůstojně, jako třeba naši postižení, co mají invalidní důchod 7,5 papíru a pokud možno ještě hůř.
    A musíme se na ně co nejhnusněji ksichtit, aby viděli, že je tady fakt nechceme…
    Já třeba už u tmavých nic nekupuju……zásadně.
    No….kdyby někde nějaká familie projevila zájem se počeštit, tak bych na ně byl milý, to zase jo…
    Ale jak to poznat?

    To se mi líbí

  6. Strejda Olin napsal:

    K článku – dopad těchto událostí byl více než nemalý. Prakticky pokaždé jsme dostali výprask a museli se ohnout. A už nám to zůstalo. Namísto toho, aby se posilovalo vědomí vlastenectví a národní hrdosti, stále pliveme na svoji minulost, stavíme a zase bouráme sochy, z dřívějších hrdinů jsou padouši a naopak, pořád máme pocit, že musíme někam patřit, jednou k východním Slovanům, potom do západní Evropy, jindy ke Keltům. Musíme mít silného bratra v Paříži, pak v Berlíně, potom v Moskvě, dnes zase ve Washingtonu, bez něj prý nejsme nic, naše vlády mají neustálou potřebu lézt někomu do trenýrek (možná proto ty rudé trencle na Hradě). Poslední ránu tomu dal blouznivec, podivín a vlastizrádce Venca Veškrna, který posral vše, co mohl. Že se tato osoba stala prezidentem republiky mělo pro náš stát důsledky srovnatelné snad jen s Bílou Horou.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Nejhorší je, že Václav I. Airport zde nechal po sobě „sirotky“, kteří v jeho destrukční činnosti pokračují a žádná špinavost jim není cizí. TOP, lidovci, zelení, komedianti v divadlech, neziskovky, novináři, kantoři ve školách, celá ČT, ČRo ….

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Pěkně jste se zmrskal.
      Přesně jste naplnil skutkem to, co píšete.
      Ale raději piště o sobě, protože jestli vy ANO, tak já NE!
      Jinak moc nerozumím tomu, jak jsme se nějak více ohýbali po porážce Rakouska u Hradce Králové.
      Co se týká odchodu švédských vojsk z Prahy, nikdy jsem nechápal oficiální výklad těchto událostí, že jsme se jako ubránili, protože tím odchodem Švédů fakticky skončila česká reformace a začala tvrdá rekatolizace!
      V tom guláši 30 leté války se to asi těžko nějak potvrzuje, ale Švédové byli naši spojenci, nebo jak to napsat.

      To se mi líbí

  7. Jitka napsal:

    Myslím, že tady je velmi výstižná charakteristika naší nemilované ČT. http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=59441

    To se mi líbí

  8. kočka šklíba napsal:

    Asi si mnozí vzpomínáte na vica z aktuálně, po volbě Zemana se z něj stal víceméně blb, co si neodpustí žádný kopanec do něj, často pěkně nefér. prostě nepřekousl jeho vítězství ve volbách, přesto že prezidenta zvolila volící většina občanů.
    A teď si dovolí napsat tohle: “ Carlosi, o jakém hlasování většiny mluvíte? Hlasuje usnášeníschopné kvórum a většina se vytvoří až výsledkem hlasování. Nikde není záruka, že má většina pravdu, ale ještě mnohem menší zárukou je, že bude mít pravdu poražená menšina. Neschopnost uznat porážku je však především typická pro autokraty“ (pod Fialou na aktuálně).
    Tak od něj to opravdu sedí, usnášeníschopné kvórum? A volba prezidenta občany není snad demokratičtější? Není snad více vypovídající?
    Je to vůbec možné, aby něco takového napsal tenhle člověk?
    Pokud se někdo chce jím zabývat, mohl by mu to připomenout, já na aktuálně nejsem, i když tentokrát bych i ráda byla, ale myslím, že by mě stejně smazali brzy.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Omluvám se za OT :).

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Do volby presidenta byl vico nesmírně čtivý a sršel vtipem. Po volbě se z něj stal nenávistný pazdrát a lozily z něj jen zvratky. Nikdy bych nevěřil, že je to jeden člověk. Ze dne na den prošel proměnou i ten učitel Brom. Už tam nechodím, šetřím čas a zdraví.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Ano máte pravdu, i když bych se nevyjádřila tak..hm expresivně, Brom byl ale vždy takový, podle mě podrazák, který se vždy točil na jednom vytrženém, většinou na nepodstatném sdělení, kromě tedy jeho zkušeností se základní školou. Tam se občas, alespoň, podle mého, trefil. Co bych nechtěla by bylo, mít pro své děti takového učitele.

          To se mi líbí

  9. Cech napsal:

    Bohužel účinnost masmediální manipulace se v současné době a také hlavně díky znovu nasazenému Goebbelsovskému silovému stylu nejvíce projevila na „levicovém“ voliči.
    Proto v současné době levicový volič ( snad krom voličů KSČM) nepředstavuje žádnou nepřekonatelnou překážku.
    Protože cílená a akčně lavinová manipulace zabezpečuje to, že levicový volič vždy nakonec dá přednost krátkodobým slibům establishmentu.
    Doposud s P = 0,89 to tak vždy bylo.!
    V době kdy většina „novinářů“ v mediální mainstreamu se považuje za jakousi šlechtu, která má být věrozvěstem a propagátorem „nové společnosti“. Proto také nemůže realitu popisovat, ale snaží se jí vytvářet.
    Dále by většina z nich na běžném trhu práce neobstála. Proto musí táhnout káru, kterou jim zapřáhli majitelé jejich médií.
    Proto se také pro tyto novodobé mediální otroky, stává noční můrou selhání nebo neúspěch v předepsaném cíli jejich snažení.
    Nejtvrdším oříškem pro úspěšně odpracovanou efektivní manipulaci se jeví cílová skupina „středo“ pravicový volič.
    Cílová skupina: „středo“ pravicový volič, který není nijak závislý na systému (nebere granty a dotace) a má rád svoji zemi.
    Spíše žijící mimo Prahu a Brno.Tak tento prozatím nejúspěšněji odolává sofistikovaným metodám všech čtyřech složek komplexního působení masmediální manipulace.
    Proto v současnosti kdy nikdo z mediálních „podnikatelů“ si nemůže dovolit změnu politického a společenského klimatu. Bud by zkrachoval, nebo skončil ve vězení.Proto také bude více jak zajímavé jakým způsobem bude tato skupina pro následující období sešrotována aby svoji váhou nenarušila současné směrování Česka.
    Tož jedinou nadějí se také jeví možnost, že mediální mainstream svoji „pracovitostí“ natolik zasáhl „levicového“ voliče, že se rozdělil na dvě skupiny.
    a) Levo levicový (KSČM)
    b) „středový volič“ (dobře víme že tento je pouze kalkulační jednotkou) == vlastně je to „středo“ pravicový volič.
    No naděje umírá zpravidla vždy jako poslední.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Přiznám se, trochu jste na mě moc složitý, nebo spíše vaše vyjadřování. Ale pokud jsem to dobře pochopila, tak s Vámi tak úplně nesouhlasím. Podle mého, a zvláště nyní, v migrantském tsunami, jsou lidé čím dál méně ovlivňováni maistreamem. Nakonec máte příklad právě ve volbě prezidenta. Nejsme (jako občané ČR) zas až tak blbí, vždyt jste to sám viděl, mainstream to přehnal se barelem dobroty a výsledek se dostavil :). prostě nejsme občané USA.
      Jiná věc je, že se nedokážeme zatím, doufám zatím, tak nějak sjednotit. Nemyslím všichni, samozřejmě, ale ta rozumná většina :).

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Možná jsem se i já vyjádřil tak nějak blbě.
        Vzhledem k tomu, že popis migrantské tsunami je neskutečně deformovaný.
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pred-nekolika-hodinami-vystoupil-chorvatsky-ministr-vnitra-Odkryl-pocty-migrantu-z-nichz-se-vam-podlomi-kolena-400974
        Proto i ta méně virtuální realita naprosto vyráží dech.Samotná zkušenost s migranty bude násobně horší.
        Vzhledem k prokazatelnému faktu, že provoz masmediální manipulace je zabezpečován ze 60 % oligarchy a z 35 % našim „protektorem“ , těch 5 % jsou skutečné relevantní informace (toto dělení je opravdu velmi hrubé, je nutné vysvětlit jak jsou použity koncesionářské poplatky ale to jindy) .
        No a ta obava je z toho, že současná a budoucí „levice“ je proti tomu totálně bezbranná a nastupující oligarchii to tak 5 – 10 let nezasáhne (pokud bude klesat cena práce a to bude s rostoucí tsunami nezaměstnaných).
        Tož tak nějak v absolutní zkratce.

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      To je podle mě velice dobrá politická úvaha.
      Tam u toho levidového voliče bych doplnil, že ty krátkodobé sliby jsou spíše takovou fasádou, než že by ty sliby někdo vůbec očekával plnit, vč.levicového voliče.
      Levicový volič tak prostě volí „menší zlo“, a že je to „menší zlo“ si myslí kvůli těm slibům.
      Voliči KSČM pak mohou být buď levicoví- prostě pchopili, že ČSSD není levice a tak hledají naplnění své levicovosti v KSČM,
      nebo jakýkoliv jiný, vč. pravicového až ultrapravicového, kteří jsou tak nasraní na pokrytecký systém, že vidí v KSČM naopak naději, že ten systém buď silnou KSČM naruší, nebo ho minimálně naserou.
      A fašistické strany nevolí, protože to jsou (zatím) úplní a nevolitelní blbci.
      Takže politické vakum u nás představuje neexistence umírněné fašistické strany, který-kdyby vznikla, byokamžitě získala podporu dobrých 20% voličů a stala se silným hráčem.
      Proto byl také Okamura tak rychle odstaven, jenže jakkoliv je relativně inteligentní, nemá politické zkušenosti a nechává se často zbytečně unést……

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Nezlobte se na mě, ale tady plácáte blbosti, levicový volič, opravdu levicový, nemůže volit fašisty.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          No…ale já to nikde přece nepíšu…

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          A když jste to nakousla….jak velký je vlastně rozdíl mezi nějakými fašisty a levicí?
          Jedni mají takové holé lebky a v ruce bejsbolky….
          Ne, tak to není.
          Každá, zdůrazňuji KAŽDÁ politická strana má zájem oslovit chudé a chudší.
          Těch je nejvíc.
          Tedy pokud chce uspět.
          Možná si říkáte, že ODS, nebo dokonce TOP09 žádné chudé a chudší neoslovovala.
          To je ale omyl, tyto partaje oslovovaly ty chudé antikomunismem, a touhou po vyjímečnosti-to zejména u mladých, kteří ještě vesměs nejsou ani chudí, ani bohatí-ale samozřejmě chtějí být bohatí a myslí si, že bohatí budou, takže volí „pravici“, protože to přece nejsou žádné socky.
          Jenže ouha…..všimla jste si nápadného propadu ODS a TOP09?
          Zejména TOP09 naprosto netuší, co má dělat.(ODS to ví, ale zase čelí chronické nedůvěře, jsou nesmírně zprofanovaní a tak dobře to zatím nevědí, aby zakryli svou minulost)
          Jelikož chtějí dál hrát tu hru na antikomunismus, musí se vymezovat proti komunismu, a to v překladu znamená, že se vymezují proti Zemanovi, (čímž se jakoby vymezují i proti Putinovi) protože jiného „komunistu“ prostě neznají, nebo lépe řečeno jiného nezná široká veřejnost, kterou manipulovali celou dobu tím směrem.
          Takže oficiálně je dnes TOP09 PRO přijetí uprchlíků, což je samozřejmě nesmírně komické, a podle mě není vyloučeno, že se tahle strana rozpadne ještě před volbami, a vytvoří se nějaké nové „pravicové“ skupiny.
          Kníže odchází, to je, či může být signál.
          Ty blbce tam nechají, aby padli s tou stranou…no, kdo zná dneska třeba „Lidem“,nebo VV že?

          To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Dovolil bych si kočko oponovat. Skutečně levicový volič požaduje radikální řešení, nechce aby přetrvávalo dlouhodobé, mnoho staletí, rozložení sil takové že 99 %-tům vládne 1 %-to. Že se mnohdy splete a sáhne po fašistické ideologii se stává zákonitě, stalo se to už mnohokrát v dějinách. To fašistické bych dal do uvozovek. Čemu všemu možno říkat fašismus?
          Mají DSSS a KSČM až tak rozdílné recepty? Podle mě ano, ale jsem si jist, že podle mnohých ne.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Levičák má být revolucionář, opřený o „dolních 10 000 000“.
            V tom by měla být síla levice.
            Prakticky to je tak, že v „levici“ má sílu mainstream, sloužící kapitálu, protože levičáci umí tak leda někoho chytat za slovíčko, nebo označovat za fašistu, to je jejich největší revolučnost.
            A to ještě ani v tom nejsou jednotní.
            Pak se někomu vzepřete, s takovým „materiálem“, leda vás nazvou sionistou, jájínkem nebo levicovým marxistou…..

            To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Podle mého názoru máte s tou zatím neexistující fašistickou stranou naprostou pravdu. Ostatně – cítím to sám na sobě…..

        To se mi líbí

        • Jos napsal:

          A že má skvěle našlápnuto jistý Bureš vám uniklo? Nemusí mít každý Áda knírek. Stačí prachy, media a moc.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            V čem vlastně vidíte největší nebezpečí fašismu?
            Myslíte že fašisté budou dobývat svět, že…to třeba byl Áda, úplně sám, jen s pomocí jiného fašisty Mussoliniho, kdo dobýval svět, a nikdo jiný mu nepomáhal?
            Všichni jiní proti němu jen bojovali, a bojovali především za demokracii a humanitu?

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Áda měl podporu v Japonsku, Pobaltí, Ukrajině, zpočátku v Rumunsku a Francii, něco by se našlo i na Slovensku, Rakousku, USA, Švýcarsku, Vatikánu a určitě jsem na někoho zapomněl.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Áda měl podporu všude možně, bez ohledu na státní ideologii.
              Nikoho nezajímalo, že je to nějaký nacista nebo fašista, nebo co vlastně.
              Cítili tam podporu svých imperiálních, ekonomických či politických zájmů.
              Celý posraný fašismus je jen slovo, chyták na lidi, aby se měli jak nazývat, když si podřezávají krky….

              To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Sakra Cechu, čtete někdy po sobě to, co naplácáte?
      „Protože cílená a akčně lavinová manipulace zabezpečuje to, že levicový volič vždy nakonec dá přednost krátkodobým slibům establishmentu.
      Doposud s P = 0,89 to tak vždy bylo.!
      Takže podle vás je levicový volič ten co volí pravici, protože ho někdo ukecá. A k té pravděpodobnosti, koukejte vysypat jakou metodou jste to zkoumal, na jak velkém souboru, kolik bylo případů příznivých a jak jste to vůbec rozeznal, že jsou a vůbec existují ti vaši ukecaní levicoví co volí pravici.
      Anebo se omluvte a přestaňte nás oblbovat.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tak já jsem to pochopil tak, že levicový volič volí ČSSD, ať se děje, co se děje, i kdyby mu u toho strkala hlavu „do hajzlu“, prostě ČSSD vždycky nakonec „sežere“ ty lži, takže si ČSSD může dělat doslova co chce, zrazovat levicové voliče, vysmívat se jim, pohrdat jimi-ale ti jí-jako menší zlo- pokaždé znovu a znovu volí jak to nejtupější ovčí stádo.
        Jinými slovy, levicový volič nepředstavuje pro mainsream nejmenší problém, je to ten největší hlupák.
        Podle mě to Čech napsal naprosto jasně, jen tedy nechápu tu rovnici P=0,89…třeba v tom je zakopaný pes.

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Zde velkou část toho co jsem chtěl napsat ohledně levicového voliče volícího pravici již napsal vitta.
        To číslo lze jinak vyjádřit počtem nesplněných volebních slibů levice tedy ČSSD.
        Je mi jasné že budu muset vzít volební programy ČSSD v průběhu 26 let a odškrtat :
        a) splněno
        b) nesplněno
        Potom bude vše mnohem jasnější.

        To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          A jak si vysvětlujete opětné vítězství Syrizy a Tsiprace v mimořádných volbách v Řecku přesto, že nesplnil to co v předcházejících volbách sliboval a byl dokonce nucen rezignovat. Nejde jen o nesplněné sliby. Jde i o to, že je nutné brát v úvahu souvislosti a s nimi spojené možnosti. Kdo se dlouhodobě a podrobně zabývá situací v zemi nemůže rozdíly nevidět.

          To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            Tsipras!

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Menší zlo?

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Pro opětovné vítězství Syrizy mám jednoduché vysvětlení : levicový volič není hlupák. Ví, že vítězstvím Syrizy v minulých volbách se nemohlo v přístupu západních věřitelských band změnit dočista nic. Jedině to, že pocítili protitlak, že všechno nepůjde tak snadno jako dosud, že země pravicí za jejich podpory zadlužená se hodlá emancipovat, nebude se dál nechat hrubě vydírat. Je to málo, ale za dané situace jediné možné.
            Je to přesně to co bych si sliboval po vítězství komunistů u nás ve volbách. Ne zázrak. Ne plané sliby a další zadlužování jako od socanů. Ne další chudnutí chudých a bohatnutí bohatých a další zadlužování jako od „pravice“. Pomalou cestu k emancipaci, ke spravdlnosti.

            To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    Jedno datum tam , zdá se chybí. ale..
    Nevím jak moc a zda je to MT, ale při čtení článku v odkazu, mne napadla kacířská myšlenka a to “ jak velký by to byl paradox,kdyby se rusové nyní pokusili napravit ten omyl , když Brežněv podlehl manipulaci a se souhlasem amíků to datum zvýraznil“. A ponouká mne k tomu ta síla informací, které až dávno po – vylézají z archivů.
    V těch letech byl svět jiný a třeba by to neskončili pro nás tak ničivě a je otázkou nakolik to bylo plánováno…
    Pak taky – největší protesty jsou z bývalé NDR a jak známo po sjednocení velká část střední a vyšší skupiny, přešla do spolkové části, takže místa je tam dost a kdo ví zda nemá Andělka a spol. v pláno… doobsadit prázdná místa běženci???

    http://zpravy.tiscali.cz/syrane-vitaji-ruske-navstevniky-jako-bratry-a-spasitele-vedi-ze-jsou-to-vojensti-piloti-266973

    je to hodně mimo??? co myslíte

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Raději se zeptám, co přesně myslíte, než odpovím na něco jiného.
      Ale všiml jste si?
      V Sýrii jsou v hotelu hosté.
      Probíhá tam..více-méně normální život.
      Copak oni tam nemají desetitisíce svých krajanů-běženců?

      To se mi líbí

  11. tata napsal:

    Babiš bodoval ,musím smeknout na to vystoupení v partii

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Rozumný člověk, ale je to pravičák ke kterému bych se hlásil teprve tehdy až by se díky jeho zásluhám přestaly u nás „rozevírat nůžky“. A toho se bohdá nedočkáme nikdo …
      Osvíceného pravičáka jako je on v tomto typu „demokracie“ vždycky vystřídá „pravičák“ typu Kalousek-Nečas či Fiala-Schwarzenberg. Sem tam se do toho připlete „levičák“ typu Sobotka. A tak dokola. To není nic pro mě.
      Ale jo, dobře se to poslouchá. To je tak všechno …

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        TAKY SE KNĚMU NEHLÁSÍM,ALE ještě jsem od žadného politika neslyšel tak přímé odpovědi směrem k zapadním politikům,proto ten palec nic vic nic min.Nebudu kritizovat nebo mlčet jen proto že je pravicový politik

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Dávám palec nahoru!

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Cesta k blahu vlasti vede právě tudy.
          Kam se kdo hlásí je nedůležité, toliko „podle ovoce poznáte je“.
          Souboj mezi „levicí a pravicí“ nás oslabuje.
          ……
          Mám doma takový plakát….zdánlivě to nesouvisí, je to reklama, ale vlastně je to motivující.
          Na plakátu je na pravé straně zobrazen 1 papírový dolar a na levé socialistická stovka.
          Uprostřed je flaška rumu Božkov.
          Nápis hlásá:
          Pravice (pod dolarem) a levice (pod stovkou), cení si ho velice!!!

          To se mi líbí

  12. kočka šklíba napsal:

    http://www.novinky.cz/diskuse?id=417651&articleId=/zahranicni/evropa/381787-v-hornich-rakousech-vyrazne-posilili-svobodni.html&sectionId=742
    Ano to je přesně ono čeho se dočkáme, lidé budou volit takovéto strany, a ty k fašistům opravdu nemají daleko. Pamatujete se na přírodovědce z aktuálně?. On psal o protofašismu, a je to nyní tady :(.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.