Kvo kvo kvo kvóty podruhé


Evropští úředníci jsou plni výtek zejména k východním státům ohledně dodržování jakýchsi lidských práv. Kde komu vyčítají nehumánní zacházení s těmi  nebo jinými skupinami obyvatel. Přitom sami chtějí vyprodukovat podobný lidským právům odporující nesmysl. Kvóty pro migranty vlastně nejsou ničím jiným, než vyháněním dobytka na určenou pastvinu. Prostě tady se budete živit a jinam nepůjdete. A klidně při tom může dojít k dělení rodinných vazeb.kvo kvo kvota

Mnozí z nás si ještě pamatujeme tak zvané umístěnky. Prostě komunisté nařídili a absolventi zejména vysokých škol museli nastoupit ve místě, které jim bylo určeno. Kolik to stálo úsilí a také příslušných peněz do příslušných kapes už dneska ani nevíme. Podobné korupční prostředí se chystá vytvářet nový bolševik. Nařídí, umístí a pokud bude někdo z umístěných chtít jinam, evropský bolševik nastaví kapsu. A nebudou to tisíce korun, ale desetitisíce a ještě k tomu v eurech.The Chain of Corruption

Souhlasím s tím, že migrační vlna je opravdové tsunami. Ale zabránit tomu lze pouze hrázemi, nikoli otevřeným pobřežím. V zákonech všech evropských zemích je napomáhání trestnému činu bráno jako spolupachatelství. Takže místo toho, aby na březích středozemních ostrovů a zemí jižní Evropy stáli nevládní vítači, měla by tom stát místní policie, čluny dle vzoru Austrálie posílat zpět a případné vítače jako spolupodílníky převaděčů a porušovatelů hranic okamžitě trestat. Tvrdě trestat.

A ještě pro ty, kteří srovnávají současný exodus muslimů s roky 1948 a 1968 malé upřesnění. Tehdy přecházeli Evropané k Evropanům, kultura založená na stejných základech a v případě Rakouska i se společnou mnohasetletou historií. A ti, kteří odešli, věděli dobře, že se musí snažit a být vděčni za přijetí. Současní migranti si naopak ničeho neváží a dokonce si vynucují jakási práva bez ohledu na nějaké povinnosti.

Jenže to by se muselo merkeloidním sluníčkům opravdu v tom balonu, který nosí místo 77cdc828cef6a45390f4cde156be5875014ae140hlavy, pořádně rozsvítit.

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

63 reakcí na Kvo kvo kvo kvóty podruhé

  1. Hudec napsal:

    Už jste letos vypili dost burčáku? Pozor na kvalitu a množství! Vypít nejméně tolik, kolik máte krve!
    (Pardon, Bavore, chtěl jsem to trochu odlehčit. Serou mě stejně jako vás.)

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pane Hudče, to Vás iste inšpirovala tá grimasa Merkelky. To moc kvalitný burčiak nebol.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        🙂
        Ale bol! Mám dva zdroje, jeden „průmyslový“ a jeden opravdový.
        Ten průmyslový představuje velká chromová chlazená nádoba (asi na tři stupně) v Makru. Tam si vezmete připravenou dvoulitrovou petku a sám si načepujete. Platíte u kasy s ostatním zbožím, tuším asi 65,- za litr (cca, už si nepamatuje přesně). Výhodou je profesionální přístup toho obchodu, burčák dobře ošetřený, nepančovaný.
        Opravdový mi přivezli synci od Jirky Radochy z Čejkovic (jejich dlouholetý kamarád) a to byla úplná lahůdka.
        Za rohem na náměstí Republiky jsou trhy a taky burčák. Ten bych nevypil ani pod pohrůžkou exkomunikace z tohoto společenství zde u Bavora…..

        To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Pardon, ale ještě něco mě napadlo.
    My přece vůbec nemáme strach z běženců, jak tvrdí někteří idioti. My máme strach z Němců!
    Přeháním, co myslíte?

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Myslím že ne.
      Já jsem Němce vždycky považoval za nebezepčí č.1 pro ČR.
      A lidé se mi smáli…
      A dneska už se mi nesmějí…..jenže bych byl raději. kdyby se mi smáli dál.
      Jenže bohužel, k smíchu dávno není důvod.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Vůbec ne, je to tak.
      Jakmile vyklidí Amíci Německo, od nás zmizí US „protektor“, tak se to spustí a pokusí se nás zlikvidovat jako národ, třeba právě tou migrací, případně rovnou vyhladit.
      Zatím na to jdou soft metodami přes ekonomiku, katolickou církev. A samozřejmě propagandou, protičeským výkladem dějin, … různými Čulíky.

      Snaha dostat sem onen radar a US army nebyla tak pitomá, jak se jevilo, protože Rusákům to bylo beztak jedno – vojenský význam to má jen do začátku války, protože to mělo sloužit hlavně k pozorování vývoje ruských raket. Jakmile by něco začalo, po radaru by zbyla jen díra v zemi, a nemuselo by to být přímo raketou nebo bombou, jistě kolem takových míst krouží SPECNAZ už teď.

      Nevyřčený účel radaru byl dostat sem US army, která by působila jako detergent proti Němčourům. Také proto proti tomu byli hlavně Němci, i když skrytě, přes různé NGO, místní kolaboranty, Čulíky a tak dále. Rusáci byli až druzí v řadě.

      To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    No ono je to asi opravdu složité natolik, že i právník Dienstbier a to prosím ústy svého mluvčího popisuje následovně :
    http://www.novinky.cz/domaci/381625-sobotka-pridanim-k-zalobe-bychom-se-vyautovali.html
    Vzhledem k tomu že díky doposud možné četbě fotbalových pravidel, lze reálně definovat kdy je ve fotbale aut.
    Ovšem vzhledem k tomu, že každý Dienstbier (konkrétně a názorně třeba u klokanů) kde hrál fotbal, je přesvědčený, že ví, kdy je ve fotbale aut.
    Jenže první z dosud žijících Dienstbierů to ve skutečnosti neví, káže bludy a některé s účelně organizovanou mozkovou hmotou tím šíleně vytáčí.
    Politik je v autu, když je celým svým objemem za příslušnou čarou únosnosti mediálního prostoru.Neboli Dienstbierův kuťapes je nepřípustná definice certifikovaného míče určeného k nakopnutí.
    Neboli kdy a jak se stanoví hranice pro AUT :
    http://www.autoforum.cz/predstaveni/volkswagen-zkrati-zivotni-cykly-aut-na-pet-let-dotkne-se-to-i-skody/
    Tož je to opravdu asi natolik složité, že to normální Čech asi nebude smět v nejbližší době pochopit.

    To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    Jako vždycky, nejdříve se zkusí všechna špatná řešení. O kterých všichni vědí, že fungovat nebudou. Ale bude se dělat, jako že jo. Jakmile to přeroste do katastrofy, provede se zátah na kritiky a všechno pojede dál. Až se zhroutí úplně všechno.

    Tak to dnes funguje všude a ve všem, protože to řídí konfrontační psychopati, kteří nic jiného neumí. Je zbytečné za tím hledat nějaké temné záměry, Římské kluby a podobné šílence, jde to samo, je za tím lidská blbost, touha po moci a nenažranost. „Zazmrdovaná firma je odsouzena k zániku“, jak by řekl D-Fens. A mnoho jiných, jinými slovy.

    Jak píše velmi správně, ale poněkud komplikovaně Valenčík, je za tím fatální narušení našeho systému řízení a organizace všeho „strukturami, založenými na vzájemném krytí porušování obecně přijatých zásad“ a „pozičního investování“. Takže vláda ve skutečnosti nevládne, je jen fasádou, její struktura je převzata těmi mocichtivými nenažranými psychopaty. Stejně tak je to s EU a dalšími. Tihle lidé umí řídit procesy jen pomocí vytloukání klínu klínem, malér se zamázne vyrobením ještě většího maléru.

    Aby nevypadali jako totální idioti, zpětně se vymýšlejí ujeté teorie o „řízeném chaosu“, tím žije celý Fašington. Než padnou na hubu, jak se teď ukazuje na Ukrajině, v Sýrii a všude jinde.

    Katastrofa asi je neodvratná, nejhorší, co by nás mohlo potkat, je stát se zase vynuceně Husity. Říkat „Král je nahý“ jako první. Dokud nenapíchnou Makrelu na vidle a celou Čtvrtou říši nepošlou do řitě sami Němci, nemá to rozumné východisko.

    Snad to do té doby přečkáme s co nejmenšími ztrátami, je nutné bojovat za každou maličkost. Každý kozo..d vyhnaný dnes znamená desítky životů našich dětí a žen zítra, na to je nutno pamatovat.

    Blížíme se hranici, do které se dá ještě něco zachránit nenásilnými metodami – třeba hlasováním, odmítnutím vlády, demonstracemi, pasivní rezistencí. Ale pak už to půjde jen s puškou v ruce.

    To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Podle O’Briena oznámili, že činnost OSN v Doněcké oblasti je pozastavena.
        Pokud nemohou působit v humanitární operací neziskové organizace jiných států, potom OSN vyhlásí :
        Zákaz humanitárních operací je „příkré porušení mezinárodního humanitárního práva“.
        Proto opět nechápu, že když přijde organizace jiného státu o akreditaci za hrubé porušení podmínek během jejich působení na cizím území, tak OSN zabezpečí že činnost nevládních humanitárních organizací musí být bezodkladně povolena.
        Nevím jak je to s právy OSN v případě ztráty akreditace, může nebo nemůže, ji od orgánů správy daného území vynutit nebo ne ?
        Možná že opravdu může a separatistická vláda v Luhansku spáchala mezinárodní trestný čin genocidy na organizacích působících na jejím území.

        To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Tento názor sa mi javí ako veľmi pravde-podobný, bohužiaľ.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Nevím ale to asi nepošlou protože nemohou :
      http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381631-uvolnete-byt-potrebujeme-ho-pro-uprchliky-naridila-radnice-obyvatelce-nieheimu.html
      Prostě Němci musí jít příkladem aby se posléze dalo evropskou komisí prosadit rozhodnutí, že každý Evropan, který má více jak jeden byt či dům musí z celkového počtu domů a bytů jeden vyčlenit pro ubytování uprchlíků.
      Toto nařízení zřejmě evropská komise musí zrealizovat do konce roku 2016.
      Tož na vidle makrelu do té doby nikdo nenapíchne, no a potom již je to jedno.

      To se mi líbí

      • Joda napsal:

        Představte si, že to už tu jednou bylo. Pomořanští Němci. Byli to utečenci z Východního Pruska a z oblasti Gdaňska (vesměs ženy a děti). Před ofenzívou Rudé armády v lednu 1945 utíkali buď sami, nebo byli organizovaně evakuováni většinou na území protektorátu (do Německa to dost dobře nešlo, to bylo rozbombardované). Tito lidé byly protektorátními úřady nazýváni (dnes bychom řekli „politicky korektním jazykem“) NÁRODNÍ HOSTÉ. Všechny větší obce na území protektorátu dostaly kvóty, kolika Národním hostům musí zajistit ubytování.
        Ale ty následky!
        Pomořanští Němci se na konci války ocitli v nezáviděníhodné situaci. Bez prostředků, daleko od domova, v cizí zemi, mezi obyvateli, kteří Němce nenáviděli. Pomořanští Němci nevěděli nic o heydrichiádě a o Lidicích a tak tu nenávist vůči nim nechápali. Nemohli se spolehnout na pomoc úřadů, protože ty německé již neexistovaly a ty české se jich chtěly hlavně zbavit. Myslím si, že se nemohli spolehnout ani na pomoc kmenových německých obyvatel Čech a Moravy, neboť ti měli svých starostí dost.
        Koncem května 1945 bylo zorganizováno vyhnání (divoký odsun) Němců z Brna přes Pohořelice do Rakouska. V německém prostředí je tato akce nazývána „Brněnský pochod smrti“. Četl jsem, že podstatnou část Němců, kteří se tohoto pochodu museli zúčastnit, tvořili právě pomořanští Němci.

        To se mi líbí

        • Joda napsal:

          Někdy je přílišná stručnost na škodu.
          Opakování tehdejších událostí vidím v tom, že v českých a moravských obcích s kvotami pro ubytování Národních hostů, byli obyvatelé nuceni poskytovat jim své byty, nebo alespoň jejich podstané části. Nejneomaleněji při tom postupovala německá městská správa právě v Brně.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Podle kronik to tady byly školy.
            Ale já bych měl pro Endžílu jiný návrh. Její soukmenovec Áda nechal na Rujáně vybudovat obrovský rekreační objekt, údajně 4km dlouhý. Asi pro 2 500 hostů. Tam by si je mohli také umístit.

            To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    No a také toto je těžko pochopitelné :
    http://cz.sputniknews.com/svet/20150924/1219317.html
    Zřejmě to nebude mít s ekonomikou IS nic společného, to je asi jen proto, že to podali Rusové.
    Prostě ta korekce ze strany USA je nezbytná, protože ta expanze Ruska v Sýrii je jinak nezadržitelná.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Hlavní důvod proč nedat IS na seznam teroristů OSN, jsou americké a EU zákony. Museli by jim totiž okamžitě zablokovat účty a všechny platby, a nejen IS, ale i všem spolupracujícím. Takže třeba i tureckým firmám, McCainovi a tak dále.

      To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    Jasnosti, co jste to tam dal za strašidlo? To je na zažívací sodu, mám před obědem.

    To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Jak já závidím Slovákům a Maďarům jejich premiéry. Ten náš utřinos doma dělal ramena a v Bruseli ( podle vzoru v prd..i ) si hrdinně pustil do textilu. Na Pšonky bych nevsadil ani pětník, ale že Bohúš tak elegantně stáhne ocas mezi nohy jsem nečekal. A to už nemluvím o „zrádci zrádců“ Chovancovi. Prostě socani, menší zlo než odporný TOP. Opravdu? A o hodně? Myslím, že to vyjde nastejno. A divím se těm slušným socdémákům ( Foldyna, Huml, Koskuba …. ), že v tom hnojníku přežívají.
    Němci v intervalech nepravidelně po sobě jdoucích šeredně zavaří (nejen) Evropě. Z následků jimi vyvolaných válek jsme se jakžtakž dostali. Jak se dostaneme z tohoto bych si netroufal předvídat.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tady bych o Chovancovi špatně nemluvil. Co mohl proti té přesile dělat? To Bohuš je jiná kapitola.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Nevím možná je to naprosto obyčejná lidská závist.
      http://cz.sputniknews.com/svet/20150925/1226012.html

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Já vím není to mnoho ale i my se budeme muset dobrovolně přizpůsobit.
        Jinak nám to EU bude bohužel muset opět nařídit jako ty kvóty.

        To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Panebože to je úpadek. Srovnávat sebranku jako je Kalousek, Schwarzenberg, Langšádlová , Laudát a vůbec kohokoliv ze škůdcovské TOP09 s kýmkoliv z ČSSD, to je na hlavu. Stačí vzpomenout na církevní restituce. Kromě obrovské hory dalších svinstev. A já si vždycky kladu otázku, kde se berou voliči takových stran jako je ODS a TOP09. jejichž veškerá činnost jde vždy proti zájmům drtivé vetšiny občanů.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Víte co by mě Jodo zajímalo? TOP09 vyhrožuje, ze zablokuje přijetí zákona o EET. Tím, že se bude vykecávat a vykecávat? Jde to? A pokud ano, proč toto nezvolila ČSSD při projednávání zákona o restitucích?

        To se mi líbí

        • Jos napsal:

          Protože si pravicová většina ve sněmovně demokradicky omezení počtu příspěvků jednotlivých poslanců a drastické omezení jejich trvání.. .

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Sorry, má být „demokradicky odhlasovala“

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Ale Josi, „levici“ ve formě ČSSD to zase tak nevadilo.
            Ti jsou jenom rádi, že to nemuseli fráterníkům vracet sami.

            To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            To znamená, že to může udělat i tato vládní většina ve sněmovně?

            To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Asi jo. Nevím to jistě. Jenže propastný rozdíl bude asi v chování medií. Ta se vždycky bezpečně postaví proti zájmům občanů. Takže v případě církevních restitucí to nechala bez povšimnutí. V případě téhle koalice asi začnou řvát o ohrožení demokradických svobod a podobně.

              To se mi líbí

  8. peter. napsal:

    Tento slovenský poslanec tvrdí,že za všetko dnešné zlo vo svete môže aj agenda genderovej rovnosti.Mám nutkanie,dať mu za pravdu.Každopádne je to článok do diskusie :
    http://snn.sk/news/pravidla-moslimov-v-europe-nebudu-tolerantne-ale-krute/

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      džendrismus a politická korektnost je to nejhorší svinstvo, které jsme si nechali vnutit.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Podle mě je to naprostá pitomost, vždyt tady u nás, a i v Evropě, je sluníčkaření dost vyvážené, muži i ženy se na tom podílejí stejně, a když si přečtete komentáře pod blogy na aktuálně, tak je tam snad jedna žena J.Pechová, jo dvě ještě jepice(třešeň), se sluníčkovými názory a jinak muži.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To je právě ten problém, že muži dženderově zženštěli a chovají se jako pitomci. Ani ženská ani chlap.

        To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Máte pravdu,slniečkárov ako sa zdá,je viac medzi mužmi ako medzi ženami.Príčinou tohoto javu môže byť podľa mňa to,že predsa len ženy sa obávajú imigrantov o niečo viac ako muži,už aj s ohľadom na správy o znásilňovaní žien zo Švédska a VB.Druhou príčinou môže byť v článku uvedená „racionalita“mužov.Okolo imigrantskej krízy sa totiž začínajú točiť obrovské peniaze,rôzne mimovládky zacítili svoju možnosť a preto sa tú krízu snažia svojim „slniečkárstvom“prikrmovať ako sa len dá.Prím v tomto smradľavom podnikaní s ľudskými osudami a životmi hrajú muži.Neviem túto skutočnosť racionálne zdôvodniť a vychádzam len z toho,že väčšina oligarchov(a nie len v Rusku a na Ukrajine) sú muži.K tomu nárastu žien vo vrcholovej politike len upozorním na osoby,ktoré by som radšej ani ženami nenazval napr.p.Albrightová a jej výrok k pol miliónu zabitých detí,alebo p.Clintonová a jej chorobné,pre mňa ako muža odporné vzrušenie,keď sa pozerala v TV na to ako beštiálne vraždia na jej pokyn Kaddáfího.“Prišla som,videla som a je mŕtvy“povedala so spokojným výrazom práve ukojenej fľandry.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Nééé, chlap spíš ty názory více prezentuje.
          Na různých webech a blozích je také třeba 80% chlapů….

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            No… je tu aj ten faktor, že keď má prísť veľká a exotická návšteva, väčšina mužov si predstaví rozptýlenie a kopec srandy.
            Ženy sa skôr opýtajú, kto im bude variť, prať a upratovať po nich bordel.
            Takže si tipujem, že ženám so docvaklo skôr.

            To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Ano s tím souhlasím, podle mého některé ženy ve vysoké politice bud zblbnou nebo to vlastně nejsou ženy. Albrightová a třeba Merkelová nemají do chlapů moc daleko. Clintonová asi zblbla, nebo bůhví jakou měla výchovu. Nakonec nemusíme chodit daleko, i tady je jich dost blbých a ještě blbějších, viz Langšádlová a spousta dalších.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Popravdě řečeno, tato odrůda tzv. žen jsou pro společnost mnohem větším nebezpečím, než jinak většinou silnými slovy se prsící kluci. Ve snaze se mužům vyrovnat, spíše však je porazit, se z nich stávající psychopatické , karieristické, nemilosrdné bestie , viz. Válka Roseových.
            Clintonová je toho dokonalým demonstračním exemplářem. Má to dle mne souvislost i s „úspěšností“ u mužů, v prostém ocenění samiččích kvalit ( no jo, snad se do mne nikdo trendy způsobem nepustí s haldou feministický argumentů ), které ať chceme nebo ne ( nebojujme hloupě proti svým instintům ) svoji roli hrají. Nemluvě o faktu, že být psychopatem, je vlastně častokráte nezbytným ( a mnohdy jediným ) kvalifikačním předpokladem pro dosažení úspěchu především v politice. Ale firmy, především velké firmy, jsou dnes zmrdím systémem nakaženy a zasaženy také …

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Áno, je to tak. Na túto tému má peknú esej Bělohradský. Tvrdí, že ženy v politike a vysokých manažérskych funkciách vôbec nie sú prejavom emancipácie žien, lebo prevzali mužské role v mužmi definovanom svete. Emancipácia by bola, keby mali ženy „gule“ predefinovať svet po svojom.
              Toto sa nás však týka všetkých. Zdá sa mi, že všetci preberáme role, ktoré zadefinoval niekto iný a viac či menej úspešne tieto role „hráme“. Nie sme však pripravení brať demokraciu natoľko vážne, aby sme sa snažili predefinovať svet podľa našich potrieb.

              To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Poslouchám zprávy o jakési naší povinnosti, bla bla bla… postarat se o uprchlíky, poslouchám o neprůstřelném Mynářovi a nepochopitelném postoji pana prezidenta, poslouchám informace o tunelu Blanka, poslouchám (čtu a sleduji) všechny ty zprávy z domova a ciziny plné hrůzy, násilí, válek, senzací, zločinu, pokleslosti, rozkladu, korupce, propastných rozdílů a rozporů mezi bohatými a chudými, mocnými a bezmocnými, o totalitě, demokracii, lidských právech, životě star a superstar a říkám si, kam že jsme se to po Vítězném listopadu dostali. Rozpadl se Východní blok, skončila vláda jedné strany a „diktát Kremlu“, padla Železná opona, uskutečnily se různobarevné revoluce, byli svrženi diktátoři, byly „osvobozeny“ stamiliony lidí. Demokracie, lidská práva a tržní ekonomika zvítězily nad diktaturou a nesvobodou. Podle všeho by ve světě měl vládnout mír, spolupráce, klid a spokojenost. Já jako stará struktura a „nezvonič“ v tom však nevidím krok kupředu, krok k lepšímu. Pokrok v tom už vůbec nevidím. Dokonce si myslím, že v tak špatném stavu jsme my, Evropa a svět ještě nebyli. Mýlím se? Zajímalo by mě, jak to vidí ti, kteří před 26lety zvonili na náměstích klíči, byli členy OF a různých prověrkových komisí, ti, kteří plakali štěstím, že „to“ konečně prasklo, kteří „omdlévali“ blahem již při vyslovení jména Vašek Havel. Není čtvrtstoletí dostatečně dlouhou dobou pro zhodnocení, zda se jim jejich sny a představy vyplnily nebo ne?

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Strejda Olin :
      Viete,keby nás ten náš posledný spoločný prezident tak hrubo a sprosto neoklamal pri tom svojom slávnom prejave,tak by sa dnes časť vami spomínaných ľudí, nemusela hanbiť za svoju vtedajšiu „angažovanosť“.Súhlasím s vami,že socializmus nemá alternatívu.Ale sme len ľudia a iní „ľudia“ – technológovia moci, zneužili svoje znalosti o davovej psychóze a stádovitom správaní sa ľudí.Do žumpy sme napochodovali s kľúčmi vo zdvihnutých rukách, vyrevujúc heslá o konci vlády jednej strany,úplne sami a k veľkému k pobaveniu tých,ktorí nás tam tak šikovne nahnali.Keď je somárovi dobre,ide na ľad a zlomí si nohu.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        To nejdůležitější jste řekl poslední větou – když se má osel dobře, jde tancovat na led.
        Lidem ležela v žaludku vedoucí úloha KSČ, která vše řídila, rozhodovala a kontrolovala. Snili o politické pluralitě, demokracii a svobodných volbách, ve kterých zvítězí ten nejlepší. Ten, koho zvolí nejvíc lidí. Snili o tom, že tito zástupci lidu budou dělat politiku pro lid. Že to nebudou protekční funkcionáři a bafuňáři, v mnoha případech neschopní. Tak tu máme svobodně zvolené zastupitele a jací jsou? Jakou dělají politiku? Pro většinu? Koho zájmy vlastně hájí, zájmy lidu, národa, státu?
        Lidem vadila nesvoboda. Dnes ji mají. Mají svobodu slova a k čemu jim to je, když sice mluví, ale nikdo je neposlouchá? Můžou cestovat kam chtějí, ale jsou statisíce takových, kteří nemají ani na dovolenou v kempu u Mácháče, nebo na lyžovačku ve Špindlu. O rekreacích a lázeňských pobytech se jim jen zdá. Pokud však přece jen vyjedou k moři nebo do Alp, připadají si tam jak chudí příbuzní, jak žebráci. Teda až na pár takových, pro které je 1000 euro pakatel.
        Lidé byli nevědomými konzumenty socialistických vymožeností, považovali je za samozřejmost. Avšak teprve dnes, když ty věci přestaly existovat si uvědomují, co ztratili. Pochopili, že podnikový nebo státní dekret na byt, místo v jeslích nebo školce, jistota zaměstnání, pravidelný plat, bezpečné úspory, výhodné půjčky (nízký úrok, nevratné půjčky), dostupnost lékaře, autobus nebo vlak do každé dědiny několikrát denně doslova za hubičku, téměř v každé vesnici obchod, hospoda, kulturní dům, dostupnost kultury a sportu, státní podpora zájmové činnosti dětí, mládeže i dospělých, pracovní příležitosti v místě, dotované základní potraviny, elektřina, plyn, uhlí a voda, bezpečnost na ulicích jsou v životě větší prioritou, než banány, dovolená u moře nebo bulvár.
        Socialismus měl spoustu subjektivních chyb a nedostatků. 60. léta však byla lepší než 50. a 80. lepší než 70. Socialismus měl však také spoustu objektivních potíží a jak se dnes ukazuje, i mnoho nepřátel. Vnitřních i zahraničních. Západ neusiloval o spolupráci. Naopak, celých 40 let jen škodil a pracoval na jeho zničení. Systematicky a všemi prostředky. Kde nás Západ chtěl mít, to už vidíme – na lopatkách, nekonkurence schopné, negramotné, závislé konzumenty. Francie, VB, Německo i USA nás nikdy nebrali jako rovné partnery. Kdo je na někom závislý, moc si vyskakovat nemůže. I když se tzv. demokraticky rozhoduje na základě hlasování, ti silní mají vždy dost prostředků k tomu, aby ti slabí pochopili, jak mají hlasovat a byli poslušní.
        Dnes víme, že listopadovým převratem bylo s vaničkou vylito i dítě.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Přesně, byli jsme naivní, někdo více, někdo méně.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Oline, to je všechno pravda.

          Přidal bych ještě, že jsme byli okupování sovětčíky, vedení naší země bylo stejně zrádcovské jako dnes, sověti se snažili – stejně jako Západ dnes – o zničení národní samostatnosti a vytvoření „internacionálního“ člověka. Jen jim to nešlo jako těm dnešním. Naše dobře vyzbrojená armáda byla ne na obranu naší země, ale pro „obranu“ socialismu. Naši váleční hrdinové byli perzekuováni, a to nejen ti ze Západu. Zamlčeny byly také legie a mnoho dalších věcí, zdrojů národní hrdosti. I tehdy se dějepis přepisoval.

          Jenže to jsme nevěděli, že z druhé strany to bude ještě mnohem horší.
          Ale na to nás život v socialismu nepřipravil. Bolševik blokoval informace ze Západu, blokoval výuku cizích jazyků, knihy, časopisy. Což se obrátilo proti němu, protože nikdo neměl správné informace o tom, jak to opravdu na Západě vypadá a všechno, co o Západu řekl bolšán, lidé ignorovali – a přitom to byla snad jediná oblast, kde tolik nelhal.

          Jediní Slované, kteří o tom něco málo věděli, byli Jugoslávci, možná i proto byli okamžitě zničeni.

          Nelíbí se mi, že se mnoho věcí zamlčuje – platí to nejen o dobrých věcech, ale i o těch špatných.

          To se mi líbí

          • peter. napsal:

            …bolševik blokoval informácie zo západu…No,snažil sa o to a veľmi neúspešne.Lebo
            1 – veľká časť západného Slovenska pokrývalo vysielanie rakúskej tv a rozhlasu(v ČR to bolo podobné s nemeckou tv a rozhlasom)
            2 – cez deň som si prečítal Pravdu(Rudé právo),večer som si pozrel TV noviny a o 21:00 hod.som si zapol rádio a počúval Slobodnú Európu,neskôr Hlas Ameriky.Suma sumárom – za „bolševika“som bol o tom,čo sa deje vo svete informovaný násobne lepšie ako dnes,
            Sovieti u nás sa nesnažili ničiť našu národnú identitu,skôr naopak,strácame ju teraz.Sovieti na našom území obyvateľom nevadili(s výnimkov zopár disidentov)a väčšina obyvateľov ČSSR sa s nimi za celých 20 rokov ani nestretla.
            Republika vtedy rástla vo všetkých smeroch-(ekonomika,demografia,sociálna starostlivosť) a po r.89 sa rozpadla na dva bezvýznamné štátiky,ktoré už nemajú vlastný priemysel,agropotravinársky priamysel ani armádu.
            Nemožno porovnávat socializmus so súčasnosťou.Lebo vtedy sme žili a dnes zomierame.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Konzumovat západní propagandu – masmédia, vysoce prolhaná už tehdy – jsme samozřejmě mohli, jak píšete. Ale se skutečnostmi života to nemělo nic společného.
              ČSSR rostla, to máte pravdu. Roste i teď, situace zdaleka není tak zlá, jak se nás snaží vidět ze Západu – přes všechny hnusy a zločinné metody, které na nás Západ navalil – od exekucí, zablokování úvěrů na výrobu, církevní zlodějny, sabotáží obchodního, správního, pracovního, občanského práva, … pořád se Češi a Slováci drží. Zatímco Západ krachuje ve všech oblastech. Brzy „dostihneme“ Německo, jak slibovali po převratu, ale jinak než si kdo představoval. My na tom budeme pořád stejně dobře/špatně, ale oni půjdou dolů a to šupem.

              S kritickým hodnocením minulosti souhlasím, za socialismu bylo plno věcí naprosto úžasných, zcela nadčasových. Nejen v sociální oblasti, hlavně bych řekl v té ideové a hodnotové. Šlo o lidskost. Nezáleželo na majetku a zbytných věcech, ale na mezilidských vztazích, na vzdělání, kvalitě života, koníčcích, každodenních radostech. Režimu šlo o člověka, ačkoliv je to dnes popíráno a vysmíváno, bylo to tak.

              Myslím, že to hlavní, proč se o těchto věcech vůbec bavíme, je nikoliv nostalgie nebo lakování černé na bílo a naopak, ale abychom třeba něco z tehdejších hledisek přenesli do současnosti. V tomhle jsem optimistický, kyvadlo se vychýlí zase opačným směrem.

              Souhlasím třeba s „tata“, že Sobotkovi socani jsou o něco lepší než TOPzločinci, ale to by byl snad skoro každý. Každopádně tahle garnitura odchází a noví si tolik svinstev dovolit nemohou, přes to, že k nim okamžitě přelezou všichni kariéristé a tak dále. Doufám, že politického dna jsme už dosáhli – připomíná to atmosférou 2. republiku nebo protektorát – a dál to může být už jen lepší.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jinými slovy Kchodle, musí se věřit.
              A my tady máme svou víru na čem stavět.
              Patříme-přes všechny nedostatky- mezi nejvyspělejší země světa.
              Je to podobné jak za toho socialismu- také jsme mezi ně patřili.
              Jen jsme o tom nevěděli.
              Byla to chyba, nevědět to.
              Nevědět to dneska o dnešku je chyba úplně stejná.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Absolutně souhlasím.
              Věřit, hlavně sobě, v budoucnost – ta opravdu bude 🙂
              A ve svojí zemi. Není to slepá víra, jak píšete, jsme jedna z nejvyspělejších zemí světa pořád, ve všech ohledech. V čem jsme byli v minulosti lepší, a upadli – zase budeme, stačí jen chtít a něco pro to udělat. Například já dnes zryji zahradu („zítra postavím tu stodolu“, jak se říká v Jáchyme hoď ho do stroje) a večer si opeču nějaké to maso k pivu. Není to sice bůhvíco, ke zlepšení ČR, ale aspoň něco.
              🙂

              Přeji všem krásný víkend.

              To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            1) Okupace to nebyla;
            2) O zničení národní samostatnosti nikdo neusiloval;
            3) ČSLA za celou dobu své existence nebyla nasazena v zahraničí a byla cvičena na obranu nejen vlasti, ale celého společenství států stejného spol. systému (VS);
            4) Cizí jazyky (A, F, N, Š aj.) se vyučovaly na středních a vysokých školách (povinně i nepovině), bylo možné se jim učit v kurzech.
            Jak jsem napsal, socialismus měl spoustu chyb a nedostatků. Měly se odstranit, a ne ho rovnou zlikvidovat. Nejsme jako oni, říkali. Ukázalo se, že to je pravda. Nejsou jako oni, jsou horší. Myslím, že většina lidí si vývoj po převratu představovala jinak a proto jsou dnes tak rozčarováni. Na druhé straně se mnoha lidem vyplnily jejich sny a jsou spokojení. Záleží na úhlu pohledu, na individuálních životních prioritách. Těch hledisek je mnoho. Proto i debaty na toto téma nikam nevedou. Pro mě je jedno jasné – socialismus v podobě jak ho známe se nevrátí a kapitalismus se bude muset změnit, jinak zanikne. Jestli dřív nestihne zničit lidskou civilizaci.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Stejně by mne zajímalo, kdo vlastně vyprovokoval ten výprask na národní. Čím dál tím víc v tom vidím zase nějakou ambasádu. Protože ty změny, o kterých se zmiňujete, se pomaličku začaly nejen chystat, ale i provádět. Jenže bylo třeba, aby se neprojevily a neukázalo se, že všechno jde udělat jinak, po čínsku.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Na tom se shodneme, až na to, že okupace to byla, ale udělaná tak, aby nebyla tolik zřetelná. Ale zasahovala do všeho – z Moskvy byla zastavena výroba a vývoj všech možných věcí, od počítačů, vrtulníků, motorek, sportovních letadel, elektrotechniky, fototechniky, … prostě všech oblastí lehkého průmyslu, ve kterém jsme byli na světové špičce – to byly zcela nedozírné škody. Okupant přes své poskoky řídil všechno. Ohledně národního státu, to je to samé, byl potlačován ve jménu internacionalismu. V armádě se přísahalo na socialismus, nikoliv prioritně na obranu země. A tak dále, se zbytkem souhlasím.

              To se mi líbí

            • Strejda Olin napsal:

              Kchodle, vy přece moc dobře víte, co je to okupace. Smlouva o přátelství a spolupráci… http://www.svornost.com/text-varsavske-smlouvy/ vytvořila systém kolektivní bezpečnosti a události roku 1989, konkrétně pak po 17. listopadu potvrdily, že již tzv. Pražské jaro v roce 1968 by nakonec vedlo k úplné likvidaci socialismu v ČSSR. To je nutné si přiznat. Vše k tomu směřovalo a jen naivní člověk si mohl myslet, že tomu bude dán volný průběh, že SSSR to bude mlčky akceptovat. To s přihlédnutím na tehdejší dobu bylo absolutně nemyslitelné. Svůj „dvorek“ si hlídaly i USA a nikdy by nedovolily (a také nedovolily), aby v oblasti jejich sféry zvítězila socialistická, nebo jí podobná, revoluce.
              Podstata a rozdíl názoru na to, o co šlo v srpnu 1968, spočívá v pohledu na události Pražského jara. Já jsem přesvědčen, že pod heslem „Socialismus s lidskou tváří“ se ve skutečnosti likvidoval socialistický systém v ČSSR. Západ spolu s vnitřními nepřáteli změn po únoru 48 o to usilovali od samého počátku a jejich „dílo“ bylo korunováno úspěchem až po 40. letech, kdy k tomu nastaly mezinárodní podmínky.
              Vzdávám se diskuse na toto téma, už mnohokrát se ukázalo, že to nikam nevede.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Také nemám zájem se na tohle téma přít. Jen jsem chtěl podotknout, že ze všeho nejdůležitější byla otázka atomových zbraní – na Západě byly všude, u nás ne – Novotného vláda byla ostře proti, povolila jen stavbu podzemních úložišť v rámci akce Javor, ale chtěla v tom mít poslední slovo. A sověti to sem potřebovali dostat, ze strategických důvodů – zbytek se odvíjí od toho, důvod se už našel. Všechno ostatní byly jen tanečky, byť pro mnoho lidí důležité.

              To se mi líbí

            • peter. napsal:

              Strejda Olin:
              Vzdávam se diskuse na toto téma…
              Myslím,že diskusiu na toto téma treba viesť za každých okolností.Inak sa podarí vzbudiť v mládeži pocit,že ten socializmus ktorý sme žili,bolo ničo strašné,teror,bieda a nesloboda,keď umelci nesmeli nosiť dlhé vlasy a bóže dobrý aj džínsy si mohli kúpiť iba deti komunistov.Kde nebolo mäso a hajzelpapier a aj slnko svietilo iba občas na rozdiel od dneška,keď sa topíme v blahobyte.
              Kritika čohokoľvek by mala vyplývať z porovnania.Ak teda porovnanie socializmu s dnešným marazmom vychádza jednoznačne v prospech socializmu,tak pokusy o jeho kritiku vyznievajú smiešne.Je to tak,ako by ste bezdomovcovi vysvetľlovali,že byt v ktorom voľakedy býval bol pre neho nevyhovujúci,práca ktorou si voľakedy zarábal na slušné živobytie bola nedôstojná a slušný rodinný život ktorý voľakedy viedol nestál za to,lebo nemal „slobodu a demokraciu“.

              To se mi líbí

  10. peter. napsal:

    kchodl :
    Veľmi by som si prial,aby som mohol zdieľať váš optimizmus v očakávaní už len lepšej budúcnosti.Bohužiaľ,pri pohľade na to,čo sa na nás valí,som k budúcnosti našich národov viac ako skeptický a jedinú nádej,aj keď veľmi hmlistú,vkladám do Ruska.Že sa mu podarí zaujať vo svete takú pozíciu,ktorá mu umožní ovplyvniť svetové dianie tak,aby sa Európa vrátila k tradičným hodnotám a k rešpektovaniu osobitostí národov ktoré v nej žijú.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Peter, nevkládejte naděje do žádné velmoci, jen do nás.
      My se třeba nebudeme mít lépe v budoucnu.
      Jde o to, abychom se měli lépe jak je evropský průměr.
      Abychom si to „lépe“ udrželi.
      Ono je to někdy výhodné, mít špatnou pověst a být podceňovaní těmi silnými.
      Za čím větší blbce jsme, tím lépe.
      Negři se nám vyhýbají obloukem….ale nejen negři.
      Ono by se tady žilo velice dobře i Španělům, Portugalcům, Američanům…..
      Naštěstí to nevěděí a ti, co to vědí, ti jsou o dost chytřejí jak snědá pakáž.
      Nikomu to neříkají a žijí si jak prasata v žitě, mají naše krásné ženy a žijí si jak ve snu, hlavně ti ze zámoří, ti se tady konečně nadýchali svobody!
      Zámořské země jsou jeden velký koncenták!
      Kanada, USA…pche…..

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.