Podobnost čistě náhodná?


Nejprve odcituji z knihy Jana Bauera Tajnosti královských trůnů aneb vraždy, popravy a spiknutí z kapitoly Roháčova zlatá oprátka. Popisuje se v ní stav, kdy husitské války sice skončily, ale stále zůstal jeden odbojník a tím byl Jan Roháč z Dubé opevněný na svém hrádku Sion:

Císař však už neměl peníze na další válku. Zemský sněm sice Zikmundovi povolil vybírání berně, ale daňová morálka byla v těch neklidných časech ještě horší než dnes, takže se nedalo počítat s nějakým velkým příspěvkem na okázalou vojenskou akci. Teprve začátkem května se k Siónu vypravila zemská hotovost v čele s umírněným husitou Hynce Ptáčkem z Pirkenštejna, nedávno jmenovaným nejvyšším hofmistrem.

Je otázkou, proč byl do čela zemské hotovosti postaven právě vychytralý Ptáček, o němž se všeobecně vědělo, že je Roháčovým blízkým příbuzným a navíc má nedaleko Siónu v Ratajích svůj hrad. Zikmund skutečně původně požádal o dobytí Siónu předního katolického velmože Oldřicha z Rožmberka. Jenže ten se vymluvil na starosti se svými jihočeskými državami. Jan Roháč se totiž velmi podivným způsobem zmocnil jednoho svazku zemských desek týkajících majetkových úmluv mezi ještě mladým Rožmberkem a jeho někdejším poručníkem Čeňkem z Vartemberka. Jimi pak zřejmě jihočeského velmože vydíral. Oldřich proto neměl zájem na tom, aby se Roháčovi stalo něco nepříjemného.

Ptáček z Pirkenštejna, protřelý kališnický diplomat a vyjednavač, se pak císaři do velitelské funkce vnutil s příslibem, že jako Roháčův synovec a bývalý spolubojovník ho snáze přemluví ke kapitulaci bez boje. Leč nestalo se tak. Obléhání nevelkého hrádku se proti všemu očekávání protáhlo až do září a to proti nevelkému Siónu dal Ptáček dokonce postavit mohutný dobývací prak.

Teprve na podzim došla Zikmundovi trpělivost a poslal obléhatelům na pomoc oddíl předního uherského velmože a také tajného milence své ženy Barbory Celské Michala Országa. Pak už bylo vše velmi rychle rozhodnuto. Dne 6. září 1437 Sión padl a Jan Roháč z Dubé a jeho přátelé polský rytíř Výšek Račinský, kněz Martin Prostředek, puškař Zelený a další skončili v zajetí. Co se však vlastně celé ty dlouhé týdny od května do září 1437 u Siónu dělo?

Historická literatura, divadelní hra Aloise Jiráska i film režiséra Vladimíra Borského z roku 1947, shodou okolností první barvený snímek v dějinách české kinematografie, vykreslily statečný a houževnatý odpor malé posádky posledních husitů, kteří se odmítali vzdát. Ve skutečnosti však bylo všechno jinak. Prokázal to vlastně až archeologický průzkum trosek Siónu, který počátkem 60. let 20. století vedla doktorka Eva Janská z Vojenského historického ústavu. Původně měla za úkol objasnit, jak mohutné a důmyslné muselo být opevnění tohoto hrádku, když tak dlouho dokázal vzdorovat svým dobyvatelům. Ke svému překvapení však zjistila, že Roháčovo sídlo nebylo nějakou nedobytnou pevností, jak by se snad dalo soudit z délky obléhání. Stál sice na vysokém ostrohu nad potokem Vrchlicí, ale neměl ani pevné hradby, ani předhradí, postrádal i stáje a zásobní komory a dokonce neměl ani vlastní studnu. Když obhájci Siónu potřebovali vodu, museli si pro ni dojít až do potoka, a to by nebylo dost dobře možné bez podivuhodné vstřícnosti a ochoty obléhatelů.

Co se tedy vlastně v létě roku 1437 odehrávalo? Víc než výmluvně o tom vypověděl výsledek archeologického průzkumu. Badatelé na někdejším Roháčově hrádku vykopali různé keramické nádoby, železné skoby, hřebíky, motyky, zbytky nožů a sekyrek a také kovový kahan, ale takřka žádné zbraně a pouze 50 železných hrotů šípů. Nejvíce tu bylo kamenných koulí, snad vystřelených z dobývacího praku, o jehož použití je v souvislosti s obléháním Siónu ve starých kronikách řeč. Celkem však nálezy vojenského charakteru představovaly pouze 3 až 4 procenta všech odkrytých předmětů. Pro srovnání můžeme uvést, že při podobném archeologickém výzkumu hradu Cvilína u Krnova na Moravě, zničeného při tažení uherského krále Matyáše Korvína v roce 1474, představovaly předměty vojenského charakteru takřka 95 procent nálezů. A dokonce i v opuštěných a zvolna chátrajících hradech býval podíl zbraní mezi vykopanými předměty asi padesátiprocentní.

O čem to svědčí? Zcela nepochybně o tom, že vychytralý Hynce Ptáček obléhání pouze předstíral. Zřejmě pouze nechal před Siónem postavit mohutný obléhací prak, ale to bylo tak asi vše, co zamýšlel pro zajetí svého strýce Jana Roháče učinit. Zikmundovi přitom posílal vzkazy, že nemá dost vojáků na dobytí hradu a patrně se z něj snažil vymámit další peníze. A velmi pravděpodobně trávil letní měsíce roku 1437 v pohodlí svého hradu v nedalekých Ratajích nad Sázavou. Jenže když se před Siónem nečekaně objevil horkokrevný Ország se svými uherskými jezdci, byl s předstíráním konec. Roháč a jeho druzi byli rychle zajati a odvezeni do Prahy. O tom, že se tady žádný velký boj nekonal, svědčí ostatně i skutečnost, že archeologové neobjevili na Siónu jedinou lidskou kostru. K hrdinnému umírání tady prostě nedošlo.

Jakže to je s bojem proti Islámskému státu?

Bavor podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

92 reakcí na Podobnost čistě náhodná?

  1. Hudec napsal:

    Ano, to dobývání Sionu je celkem roztomilá historka. Kouzelně ji rozepisuje známý autor detektivek s kapitánem Exnerem Václav Erben v trojdílném velmi fundovaném, byť fiktivním třídílném dílku „Paměti českého krále Jiřího z Poděbrad“.
    Hynce Ptáček z Pirkštejna musel být velmi zajímavou postavou, žel poněkud pozamenutou v českých dějinách. Doporučuji zde Martina Šanderu: „Hynce Ptáček z Pirkštejna, opomíjený vítěz husitské revoluce“ (Vyšehrad 2011). S velkým respektem píše o Ptáčkovi i prof. Rudolf Urbánek ve své monumentální a dosud nepřekonané čtyřdílné knize „Věk poděbradský“ (postupně 1916 až 1961).
    Zdá se, že Ptáček vlákal císaře Zikmunda do pasti a vnucenou popravou Roháčovou jej zcela zdiskreditoval v očích tehdejších rozhodujících českých politických sil (především budoucího východočeského landfrýdu).
    Jeví se to být ze strany Ptáčkovy/Poděbradovy surově machiavelistické, ale právě proto velmi účinné.
    Souvislost s Islámským státem jsem tu tak úplně nepochopil. Že se proti němu bojuje jen tak „na oko“ a když cválá na místo Putinova jízda, pevnost padne?
    Nevěřím.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ta souvislost je zatím jen poloviční. Bojuje se jen jako. Na nějakou jízdu zatím nevěřím.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Síla IS rozhodně nespočívá v jeho třech bojových divizích.
      Silou je strach ale především naděje islámských fundamentalistů na ovládnutí světa, což byl vždycky jejich sen.
      Také IS touto nadějí logicky radikalizuje islám jako takový.
      USA si možná myslí, že to celé ovládají, když to jakoby nechají být a používají to ke svým politickým cílům, ale vysocí představitelé islámu mají také mozek a využívají pro změnu USA k cílům svým.
      A ten, kdo disponuje revoluční mocí,má nakonec tu sílu větší, a USA už dávno nemají na své rejdy podporu v podstatě nikoho, jejich vlastní obyvatelstvo nevyjímaje.
      Podle mě všichni, VŠICHNI, IS a islám jako takový podceňují, protože euroatlantická civilizace už dávno zapoměla, jakou sílu má revoluce a že vůbec něco takového je….vyměnila jakékolivideály za žrádlo a mobily, co kouří i prdel.
      Budeme se to zase muset naučit…
      My jsme na tom relativně dobře, máme Husity a k nim se přikloníme, tomu věřím.
      Ke komu se obrátí třeba Němci?
      Oni také totiž mají své revolucionáře.
      Jedním z nich je Adolf Hitler….ale ten může být až moc zprofanovaný.
      Je tady ovšem i Ernst Röhm…..
      Budoucnost Čechů se jeví dost nejistě.
      Musíme být silní, silnější jak velké národy.
      Jinak je s námi konec.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Jsou to islamisté a ke všemu ještě Arabáči. To pro boj není dobrá kombinace – ačkoliv třeba Izraelci jsou dobří vojáci, vyhráli všechny války především proto, že arabské armády a islamisté jako vojáci nestojí za nic.

        Legrační je, jak Západ už měsíc straší Rusákama v Sýrii, tak to IS vyděsilo, naopak Syřany posílilo – ačkoliv Rusové prakticky nic vojenského ještě neudělali. Jen dodávají Sýrii trochu novější zbraně – například poprvé jim dodali ve větším množství naváděnou munici do děl, raketometů a naváděné bomby, rakety pro letadla. A nejspíš také poskytují informace z bojiště – online ze satelitního, dronového a radiového průzkumu.

        Rusové tam přímo nebojují – a nejspíš ani bojovat nebudou, vojáky tam mají jen na obranu základy a nově budovaného letiště. To nemá (zatím) sloužit jako ruská základna, staví to pro syrskou armádu. A pro příjem nákladů z Ruska. Denně tam létá nejméně dvakrát AN-124. Pro obranu tam mají rozmístěných 6 tanků T-90, pár desítek BVP a včera přiletěly 4 ruské stíhačky Su řady 27, pravděpodobně víceúčelové Su-30.

        Syrská armáda zahájila ofenzívu na mnoha místech, s použitím nové naváděné munice. IS všude panicky prchá, bojí se Rusů. Amíci najednou chtějí s Ruskem jednat o Sýrii.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Krásně se to čte, co mi ale vrtá hlavou a furt, je fakt, že ač press propaganda se činí co jí síly stačí, fakticky se zdá, že amíci panikaří, jen se rusové někde objeví. Taky
          mi okamžitě naskočí ty jenerálské maxi lodě v Černém moři – jak braly roha – jen když nad nimi přelétalo ruské výzvědné letadlo – jak sami amíci tvrdili – neozbrojené— v době voleb na Krymu…

          To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ked ta velhlasna chrabra IDF,bojovla v libanon myslim roku 2006,proti tej hadrackej holote,ktoru reprezentuje alahisticky hamas,najmodernejsou technikou,to chazariky boli po case priposrany,bo ta hadracka holota to sa bila proti, hlavne technickej presile jak bestie,ja vsade cely cas vidim jaka to efektivna army,hlavne dobre vyzbrojena co nad nebo jasne,myslim perzan by ju v konvecnej vojne prevalcoval,teraz,bo zaprve ich malo,za druhe kdeze ty lonske snehy jsou z kipuru,ked ta hadracka holota nevedela,ani riadit tank,nie toboz vystrelit,to iste v desert storm,som tu v tej riti zacul co uz potom viac neukazovali,ze keby v tych irackych tankoch sedela uz len od nas osadka vycvicena za komuny,boys by mali mocnejsie ritku zrastenu,bo aj dnes sa uci na west point a kdekolvek na tych mocnych academy,ze hlavne nasadenie a vec pre ktoru umiera,mne sa na tej army chazarskej najviac paci,jak viedli ostatnu trestnu vypravu proti tym hadrakom v tych ich ghetach israela,oni bojuju tak,jak tu kopa na tych war play station,bo proti nim stoji nejaky vysinuty alahista s 15 cm rurou naplnenou hlavickami od zapaliek a oni sa ho boja a vedu vojnu,jak by machal s jadrovou bombou,preto konstatujem,co myslim daleko nebudem od reality,keby ta hadracka holota mala len 50% takej vyzbroje jak chazarik,ta mocna IDF by sa myslim dost mocno priposrala,bo jedno je jak vyzbrojena,co nevyhrala,jak sa dost jasne pise a odvolava na to a druhe s kym oni vlastne bojuju a co hlavne ta holota ma k dispozicii,mne pripada,ze ja v dobe kamennej jazdim na tanku lietam stihackou a proti mne holota,co drzi kamen a patyk v ruke,toto co ja tu dristam,to taky kapitan tej army chazarskej tu dristal v DC,bo tu dostal politicky azyl a ten demokraticky kraj ho zbavil obcianstva,jak kopu svojich chazarskych synov,ktory nehraju na strunu sion brothers,bo ja ich nezniesiem ,ze zabili bernadoteho,jasne nie vsetkych,zil som s takymy,co oni mne ahoj a ja jemu salom,taky biedaci v takom obchodiku 2 na dva metre,ale nijaky sionisti zasrany jak ta vacsina tam,ci tu.

          To se mi líbí

  2. cobolik pacholik napsal:

    toto iste bude vo vykopavkach,ked sa bude robit o 600 rokov priezkum nejakej malej fabriky,ci JZD,alebo nejakej vyroby invalidov,najde sa nejaka konstrukcia,ale ani stopa po mrtvom dobytku,ci nejakom obrabacom stroji,kladivku,ci barly od invalidov,ktory robili metly,ci kartace na topanky,bo ja videl,ze tak bolo pred 25 rokmi rokmi a neuplynulo,ani 25 rokov a cigani odniesli vsetko,alebo nejaky patriot kupil za korunu a predal za miliony a rozjebane to na padrt,najde sa nejaky klinec hrdzavy,alebo plastik od hnojiva,ci zabetonovana cast kolaje v zaklade,bude to 5% a z toho,co by tam malo byt a ja viem teraz,ze tam bolo toho na 100% a nejaky vykopavac po 600 rokoch bude robit bu,bu a uzavrie jak slecinka vojenskeho ustavu v druhych hradoch sa naslo viac,no ked prekopu za 600 rokov NHKG ci VSZ bude to viac jak 50% bo vacsie fabriky to boli,bo na fronte 1 vojny,ci druhej som kukal na hladacov,kde boli velke boje toho vela nezostalo a za 600 rokov budu hovorit,ze legenda o nasadeni zbrani a zivotoch pekna,len % male sa naslo,tak vsetci tam sedeli a kukali na seba hrali karty,bo pravdu bude mal,nejaky kopac po 600 rokoch ja im neverim velmi na kamenickom hrade ci sariskom sa kopalo tiez a velmi male mnozstvo sa naslo nejakych veci,bo tiez cigani vtedy rozobrali,alebo patriot vyraboval.ze blud? skade panenka taka ista,to jak vidim rekonstrukciu bitvy u thermopyl tu na discovery,ten historik,jak by bol ten spartansky kral,hoci neviem ci tam boli vykopavky,ale perzanou tam zarvalo par 10 tisic,to musim zistit,ci sa tam kopalo,bo ten historik na computer urobil tak,ze som myslel,ze to vcera a ked som dokukal zapalil foukacku a podumal,ze ten historik to taky bajkar,co ezop taky nebol a teraz to mame bajkarov, len oci vyvalujem,jaky to oni vedia urobit remodeling,to to iste,ked tu teraz moda na prerarabanie domov,vsetko ide jak s arabely prstenom,len sa ukazuju dni, a za 35 minut sa minulo 150000papierikov,kazdy vysmiaty,jak rychle poslo a zarobilo sa,kazdy chce tu firmu a toho buildera,lez ja robil roky na takych veciach a viem,ze to obycajna ojebavacka na holotu,bo sa treba nadriet jak kon,bo ked som videl taku babu,co vie len dobre rozpravat o prerabani domov,jak stoji v blate s furikom plnym betonu,co jej nasypali z domiesavaca a strihnu a altanok zabetovany,to by som jej totu hlavu zajebal do toho blata a potom betonu,bo v tom blate,ani kon neprejde,bo neraz troche popadalo a nie furik s tou pizdou,ale velky bager mal problem tam dostat domiesavc a my pomnaly umreli tam z toho pretahovania betonu,este stastie,ze sme mali smirnova,bez neho by sme tam zdochli ona pizda sa usmieva a drista,jak sa robi a oni tomu kurva veria.
    PS:trochen mix jak furt,ale polopaticke priklady,ze aj z osobitnej polape,ktora bije.

    To se mi líbí

  3. Bavor V. napsal:

    Zajímavý obrázek s titulkem: Girls from the Iraqi National school of Music and Ballet practicing outside, Baghdad 1975.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Já bych napsala spíš dobový… Přibližně v té době jsme vandrovali po Egyptě, který má 90% muslimů. Procházela jsem fotky zda mne pamě%t neklame ale opravdu burek hidžábů a pod. nevidět. Školáci i v těch nejzapadlejších vesničkách ráno mazali do školy ve školní unirormě, knihy svázané řemínkem – všichni stejní- pečlivě vy\mydlení a učesaní. V jednom z hotelu kde jsme bydleli byla svatba nějakéh místního asi hodnostáře. Tak stovka hostů, pánové fraky – dámy francouzské modely ač něvěsta a ženich seděli dle zvyklostí na vyvýšených trůnech a jako králové – žádné zahalení. Přístup nam zajistil takový ten náš broušený košíček jako dárek . Muzika sice vřískala dlouho do noci ale nějak nám to nevadilo. Ono vidět egyptskou svatbu byl zážite. Jo ale nikdo nebyl opilí ač se vesele bavili.. hmm takže doba byla úplně jiná.. to až pak…Jen přípodotek – byli jsme i u hrobu Násira, který ač už to bylo zepar let – byl obsypaný květy a kyticemi. Kdo ví jak to je teď….

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Už se to začíná rýsovat. Bude to absolutní krach americké politiky na Blízkém a Středním východě – ještě větší než teď.

      Tři dny probíhají útoky syrského letectva novými zbraněmi na základě ruského mapování a výzvědných informací – satelitů, radiové rozvědky, dronů. Cílem je logistika IS, „nervová soustava“ – velení a řízení, komunikační uzly, předsunuté muniční sklady. Brzy se přidá oněch 50-60 výcvikových táborů IS, které US koalice pořád „nemohla trefit“ – je několik důvěryhodných svědectví od amerických pilotů, že měli zakázáno při náletech „proti IS“ zasahovat IS.

      Další cíl je zničit IS zásobování z Turecka, Jordánska, Saudské Arábie a Iráku a v opačném směru vývoz IS – převoz ukradeného majetku, hlavně starožitností a zlata, a potom kradené ropy do Turecka. Případně letecké zničení vrtů a těžební infrastruktury. To IS odřízne od peněz, munice, proviantu, léčiv.

      Prostě přesně to, co měli dělat Amíci a další, ale nedělali – ve skutečnosti IS zásobovali a chránili. Například Turci uskutečnili 3 nálety proti IS, ale několik set proti Kurdům.

      Následně se dá očekávat ústup IS do Iráku, následně IS nezbude, než útočit směrem na Jordánsko a Saudskou Arábii.

      Vznikne tak osa Írán-Irák-Sýrie-Libanon – což je pro Amíky a jejich místní feudální satrapy zlý sen.

      Však také od pátku Kerry a další poskoci projevují neobvyklou aktivitu.

      Jejich plán byl zničit Assada pomocí „svého“ IS, následně zničit – možná, až se jim nebude hodit, zničit IS – použít je jako důvod další intervence, nejlépe nějakým zástupným vojskem, optimálně z EU pod hlavičkou NATO nebo pomocí svých „spojenců“ v oblasti.

      K tomu sloužila i spuštěná „uprchlická“ vlna – uprchlíci čekali v Turecku v táborech, až dá principál povel – cílem bylo popíchnout EU k intervenci v Sýrii, přestože je každému jasné, že „svržení“ Assada by způsobilo vyvraždění milionu syrských křesťanů a milionů alavitů a dalších konfesí v západní Sýrii – a současná migrační vlna by byla okrajová záležitost, proti tomu co by nastalo po pádu syrského státu.

      Jenže tento plán totálně vyhořel.

      Rusko bude určitě tlak stupňovat, možná nasadí i své SPECNAZ jako rozvědku a předsunuté letecké návodčí. Na rozdíl od Amíků Rusové vše dělají dle mezinárodního práva, v souladu s legitimní vládou. Budou to tlačit přes OSN, aby USA nemohli povědět NE – Amíci se vmanipulovali do veliké pasti. Zasedání OSN začne koncem září, do té doby to bude kulminovat.

      Jsem zvědavý na naše žumpálisty a „vyváženou ČT“, jak se přes to přenesou.

      Zdá se, že například KáDéčko trpí jako zvíře – naposled úplně otočil a nyní tvrdí, že Rusko má převahu v konvenčních zbraních proti Západu, což je samozřejmě nesmysl – má převahu v obraně – díky PVOS, PVO, PRO a pozemní armádě, nikoliv v útoku, zatímco Západ je na tom opačně. Každopádně západní intervence do Ruska je nemožná, i kdyby byla válka čistě konvenční. Naopak to samé – Rusko nemá útočné konvenční kapacity pro útok na Západ.

      Nicméně KáDéčko píše pravý opak než před půl rokem, to je velmi zábavné. I v žumpě se objevují pravdivější články, například ten, který odkazuje „oh“ výše.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        no kdyby ten nahoře je-li dal. Ale nevím nevím,tentokrát je to ……

        http://www.novinky.cz/veda-skoly/381095-krvavy-supermesic-prinese-apokalypsu-tvrdi-americky-pastor.html

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Když jsem psal dnešní článek, ani mi na mysl nepřišlo, že by se ta historie mohla zopakovat doslovně. Původně jsem opravdu jen chtěl poukázat na to, že stejně jako s Roháčem Ptáček z Pirkenstejna bojují USA s IS. A on se najednou objevuje i ten „Michal Ország“?

          To se mi líbí

      • Cech napsal:

        No ale zase v Evropě to pro IS není úplně ztracené.
        http://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fimg.reflex.cz%2Fimg%2F3%2Ffull%2F2083112-img-saria-policie.jpg&key=dfnVC3lZoOz0OadsAHbJ9Q&w=600&h=290
        Protože pořádek musí být, proto také musí přistěhovalci vyrazit sami do ulic a udělat pořádek a to oni vážně umí.
        Ale jen takový, který odpovídá předpokládanému a plánovanému soužití.
        Stalo se v německém Wuppertalu, kde se konečně objevily hlídky islamistů v oranžových vestách chránící své přistěhovalce.
        Takto zavedená „šaría policie“, bude schopna udržet pořádek a zabránit možným provokacím agresivních místních obyvatel proti zuboženým imigrantům.
        To jak strašlivá je v Česku zdravotní péče svědčí i následující :
        http://www.topky.sk/cl/11/1499029/Utecenci-pohrdli-nemocnicou-v-Cesku–Chceme-liecbu-v-USA-
        Tož je to pouze velmi kraťounká ukázečka hloubky masmediálního zpracování příchozích emigrantů.
        Proto také pokud nebudou přísně stanovené kvóty, tak prostě ti imigranti z Česka opravdu odejdou.Protože pro ně je Česko totálně zbídačená země, do které by se netrmáceli 2500 km ani náhodou.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Z článku http://news.e-republika.cz/article3257-Thomas-P-M-Barnett-a-jeho-americky-Mein-Kampf

          ONE STATE model ve čtyřech krocích

          Naše zájmy jsou globální, proto musí být globalizace úplná a globální, říká Barnett. Dosažení ONE STATE modelu musí být realizováno dle teorie 4 toků (4 Flows). Kdo umíte německy, podívejte se na přehled jeho citací a teorií zde .

          1. Neomezený proud imigrantů za účelem rozpadu usazených národů a zničení jejich kultur
          Dle Barnetta nesmí žádný národ bránit přílivu uprchlíků. Speciálně se má dle jeho plánu zdesetinásobit příliv uprchlíků do Evropy. Kvůli rychle stárnoucímu obyvatelstvu si nemůže Evropa dovolit gastarbeitry, nýbrž bude muset následovat USA a otevřít všechna stavidla neomezenému proudu imigrantů. Pravicově orientovaní a imigrační politice nepřátelští politici musí být umlčeni a musí zmizet ze scény. A to rychle. K plotu na hranici Mexika se Barnett jaksi nevyjadřuje.

          2. Neomezený tok ropy, plynu a jiných surovin
          To znamená, že podle Barnetta v již globalizovaném světě nesmí národy disponovat nerostným bohatstvím. Veškeré zdroje budou privatizovány, internacionalizovány a prodávány se ziskem. Zdá se, že prvním pokusným králíkem a obětí těchto plánů je Řecko. V ekonomické oblasti bude urychlen vznik bilaterálních a regionálních zón volného obchodu. Díky smlouvě NAFTA jsou dnes Kanada a Mexiko svázány těsněji s USA, než kdy byly v 19. století spojeny státy Divokého západu.
          My dodáváme: pro Evropu urychlené přijetí smluv TTIP, CETA, TISA, EGA atd.

          3. Ničím neomezené finanční toky do USA
          Žádná vláda nesmí bránit „svobodnému pohybu kapitálu“ a bránit odcházení zisků ze země. Státy se musí dostat do vzájemné závislosti, aby nemohly existovat samy o sobě. Státy, které se tomu budou bránit, budou nahrazeny loutkovými režimy. Nepřátelé této globalizace budou zničeni, tak žádá tento fanatik globalizace jménem Thomas Barnett. „Kritiky zabijeme“. Obama to řekl mírněji: „Zkroutíme jim ruce“. USA budou poskytovat úvěry v dolarech a zásobovat centrální banky dolary. Státy nebudou smět podniknout nic, aby zabránily odchodu zisků do USA.

          4. Žádný stát se nebude smět postavit proti „mírovému nasazení“ americké armády, US soukromé militaristické agentury nastoupí na regionální „trhy“ (regional markets)

          Barett upozorňuje ale i na nebezpečí, že by se proti těmto plánům globalizační nadvlády mohl zvednout odpor i v samotných USA:
          „Kdyby Američané kvůli teroristickým útokům rozhodli o stažení vojáků z Iráku, ztratili by odvahu. Naléhavým úkolem Bushovy vlády a vlády jeho následovníků by mělo být, aby dokázali trvale prodat občanům USA naléhavost války proti terorismu ( doslova anglicky „to sell the American people the long hand ahead in this global war on terrorism“).“

          A říká dále:
          „Chci mým americkým spoluobčanům říci zcela otevřeně: Nikdy neopustíme země GAP (General Atlantic Partners), nikdy naše hochy nevrátíme nazpátek domů. V případě, že se objeví nepřítel, který nám bude chtít překazit tyto plány, musíme porazit ve válce ty, kteří by natáhli ruce proti tomuto propojenému světu, abychom se osvobodili. Tím je strategický cíl dán jasně: Zničení všech protivníků, kteří se budou protivit globalizaci, a tím svobodám, které se díky ní otvírají. Když to bude nutné, zinscenujeme nové 11. září.“

          Proti tomu to americkému náckovi byl Hitler docela příjemný demokrat a lidumil.
          I Friedman je proti němu „malé pivo“, Brzezinsky a Kissinger školáčci.
          Nejhorší na tom je, že ti psychopati to opravdu realizují.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            UFF tak to je síla a co mne zaráží … ti ejúnisté neumějí číst??? nebo co???

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              To víte, že „ejůnisté“ umí číst. Jenže oni jsou právě těmito lidmi placení – Barnett je jejich ideový šéf, dá-li se to tak říci. Není sám, takových je tam fůra.

              Často úplně žasnu, co se píše v USA novinách a časopisech za hrůzy, zcela normálně. Něco takového napsat tady u nás, minimálně opovržení by autora neminulo, možná ani kriminál – za přípravu genocidy například … čirý nacismus, americká verze.

              Tento zločinec měl velmi vysoké postavení v administrativě Bushe (GWB) a řídí to i nyní, má plno následovníků a obdivovatelů. A podle toho to vypadá.

              Tyto vpravdě nacistické ideje jsou v každém druhém americkém plánu – od „velké“ politiky po každý větší americký korporátní podnik. Často to ani nezastírají – je to prostě „firemní politika“. Berou to jako něco docela normálního a přirozeného.

              „Svět je jejich a hotovo“ – oni si to vážně myslí – je to všeobecný názor. Co oni činí, dobře činí. Morálka a spravedlnost je to, co dělá USA a Američané, všechno ostatní je špatně a oni to nejen mohou, ale dokonce musí bombardovat a zničit.

              Je to vážně zcela otřesné. Měli to v sobě dlouho, ale vyhřezlo to až na konci 90. let. Jakmile se položil Sojůz, totálně se zbláznili.

              Pokud vím, knihy tohoto pekelníka vyšly snad jen anglicky. Seznam je v tom článku, co jsem odkazoval, na konci. Ale dají se najít na internetu zadarmo, jako skoro všechny knihy.

              To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Vůbec mě to nepřekvapuje, myslím si o USA vlastně to samé, vždyt to je vidět na každém jejich činu, že by rádi ovládli celý svět. Jen mě udivuje, proč si to někteří lidé tedy spíše „lidé“ takhle naplánovali. Jsou to psychopaté? Jsou nemocní? Já to nechápu. Opravdu ne.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              USA, nebo oligarchové jménem USA?
              USA se staly synonymem zla, jenže pokud se něco stane synonymem zla, donutí se mě to zamyslet, jestli se náhodou někomu až moc nehodí to, aby USA synonymem zla byly, a lidem pak už nezbyde čas, aby jiné zlo hledali.
              To máte (zřejmě) kočko jako u nás s politickými stranami.
              Je nová politická strana-a kde se vzali, tu se vzali, najednou jsou tam staré tváře.
              Svět, vjakékoliv době, měl svého hegemona.
              Jistě, hegemon byl hegemonem jen do té dálky, kam dosáhl, takže reálně mohlo být hegemonů více.
              Dnes je prostě jen jeden, a další polohegemoni ho brzní v rozletu.
              Pokud ale USA padnou, nenastane ráj na zemi, dokonce ani nevymizí zlo.
              Na zemi to bude vypadat více-méně stejně, pokud ovšem nebude hůře.
              Kdyby se stalo hegemonem Rusko, nebo třeba Čína, třeba bychom najednou viděli (nebo spíše neviděli, ale byli by tm) stejné tváře, které řídí tu politiku.
              V této souvislosti bych rád podotkl, že svět je malý a hegemon dosáhne všude, ale přeci je to do „světa“ z USA o dost dál, než z Číny nebo Ruska, nebo…Rijádu.
              Nenechte si Kočko vnutit USA jako původ zla, otupuje to smysly.
              Nesnáším jejich politiku o nic méně než vy…..mám utoho ale plno „ale“!

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Vittto, nikdo jiný pro fakt, že tím skutečným současným zlem jsou, neudělal více než amíci sami.
              Není to tak dlouho, co vyřvávali cosi o říši zla na Východě, ale dnes, po mnoha letech, zkušenostech a především informacích lze docela vážně nejen pochybovat nejen o mýtu o svobodné zemi, ale vkrádá se otázka: Byla tato pověst, obraz alespoň z malinké části někdy v historii fakt ???
              Že po jejich případném pádu nebude na světě ráj, je samozřejmé , neb jak je zvykem, již za svého bačování vychovali nástupce, popřípadě jim zametli cestičku -> ať už vědomě nebo omylem, který se o své místo na slunci bude vehementně hlásit.
              Můžeme jen spekulovat a modlit se, aby – jak to tak bývá – dítko nebylo horší rodiče …

              To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Naše štěstí je právě to, co jsme zde již diskutovali – úspěšná celosvětová proti-socialistická a proti-„východoevropská“ propaganda, díky které i zulukafr a kozo..d dobře ví, že v ČR bydlíme v zemljankách, žereme odpad a smrkáme do ruky. Nikdo tady nemluví arabsky, ba dokonce ani anglicky nebo francouzsky – a čeština je pro ně obtížně naučitelná – a pro bohatší svět docela k ničemu.

          Máme pětinové až třetinové platy. Co dostanou v Německu jako měsíční „uprchlické kapesné“ – 650 euro – mimo veškeré placené zabezpečení – má u nás na osobu minimum lidí Pokud EU udělá kvóty, a pro vetřelce nebude platit Shengen – tedy nebudou moci volně odcestovat – a jsem zvědav, jak to legislativně zařídí, to bude velká sranda. Tak tedy, pokud dostanou takové peníze, jsem si jist, že i mnoho sluníčkářů změní závist v nenávistníky.

          Pokud vetřelce rozmístí mezi ubohý lid, „aby nevznikala gheta“, nebudou mít výhodu arabáčského nebo negerského gangu a budou snadno pacifikovatelní. Až jim popáté shoří auto, na dveřích budou mít pořád hanlivé nápisy a výkaly, všichni na ně budou odměření až sprostí, občas nafasují ránu sportovním náčiním nebo pěstí, nikdo je nebude chtít zaměstnat, případní kolegové jim budou dělat jeden naschvál za druhým, všechna jídla budou z prasete, žádná mešita, české děti budou jejich děti co nejvíce mlátit a šikanovat je, …

          Tak potáhnou brzy obohacovat naše „civilizovanější“ sousedy, pokud nebudou v ČR připoutání řetězem. Ani si nebudeme muset zastřílet, půjde to jemnějšími metodami.

          Tohle chování – pasivně/aktivní rezistence – se brzy rozšíří jako mor, žádná propaganda ani represe s tím nic nenadělá. Není to nezákonné, nejde to nijak postihnout. To samé co s cigány. Máme velkou šanci s tím uspět, protože většinové veřejné mínění je silně proti, lidé vědí dost dobře, co se stalo se západními zeměmi. Média se mohou třeba pominout z publikování návodných sluníčkových příběhů, ale tohle prostě prohrají, to je jasné předem.

          Je ohromně důležité takto postupovat, protože pokud dovolíme vznik větších skupin, ve kterých se budou moci podporovat, tak budou muset nastoupit tvrdší metody.

          Je to nutné, jde o vše.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Nebudeme si muset zastřílet? No, kdo ví….
            Nejsem ani náznakem agresivní člověk, ale rozhodl jsem se zvýšit skokově zásoby munice. Předpokládám totiž, že v historicky krátkém čase přijde omezení jejího nákupu a poté i výrazné omezení možnosti získat a později i držet střelnou zbraň. Prostě bude snaha nás odzbrojit.
            Říká můj starý frňák, zpravidla dobře vyčmuchávající blížící se průsery.
            Nerad bych se dostal do pozice věhlasného poručíka Duba, který o mnohém diskutoval už před válkou s okresním hejtmanem, nicméně:
            1. Byl jsem proti vstupu ČR no EU. Řeči o tom, jak je to demokratický spolek jsem zpochybňoval: „A jak dlouho ještě demokratický bude? Když jde o prd, to jsou demokrati. Až půjde o vážné věci, bližší košile než kabát.“
            2. Byl jsem proti zapojení ČR do schengenského prostoru. Z řady důvodů, které jsou dnes už zřejmé.
            3. Byl jsem proti Evropské ústavě/Lisabonské smlouvě. Bez komentáře.
            4. A jsem proti přijetí eura. Tohle riziko je snad zatím na nějakou dobu zažehnáno.
            A co teď? Nemám rád apokalyptické úvahy, ale ta skvělá EU budoucnost teď moc skvěle nevypadá.
            Lidé nejspíš nemají paměť, zdá se mi.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Přesně tak, omezení až zákaz zbraní bude na tapetě. Začne se také omezovat nákup munice. Už teď jsou tlaky na její evidenci, zatím platí 500 nábojů každé ráže jako maximum. Jde to postupně – před lety člověku se zbrojním průkazem prodali jakoukoliv munici – i na jiné ráže, nikdo to nekontroloval. Dnes ano. A bude to čím dál horší.

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            No jo Kchodl, ale co dělat s tímhle

            http://zpravy.tiscali.cz/ztohoven-vyvesili-na-hrade-rude-trenky-fasizace-prazske-kavarny-tvrdi-ovcacek-266691

            je to až neskutečné… a on je to jen ?přestupek?

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Nevšímat si jich.
              To je nejvíc raní!

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Ba ne – počítám, že se dnes pokusím kouknout na Moravce. Bude-li se škodolibě pohoršovat- tak v tom má pracky šapito s Dukem… .. uff

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Jo, nevšímat si jich. Třeba ochranka Bílýho baráku kdesi za mořem by si jich nevšímala tak intenzivně, že by „umělce“ z tý střechy nejspíš sundával koroner.. 🙂

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              toto som si precital,ta to dobre,okolo bieleho domu,len zdvihne dazdnik,aby kuknul,kde sa mu zasekol a uz je v kukeri ostrelovaca,toto je vyjadrenie demokraticke,to by sa jeden posral,musim kuknut,co napise pehe,urban,alebo fendrych aby bolo jasne jak sa vedie demokraticke oponovanie.

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              S tím je nutné počítat protože výsledek této a podobných uměleckých akcí ( viz různi kohoutovití a jiná drůbež) musí zabezpečit vítězství proti rudému fašiznu :
              http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pozor-Michael-Kocab-na-Frekvenci-1-oznamil-kdy-bude-kandidovat-na-prezidenta-400101
              Protože naše společnost musí být přetransformována tak aby třeba Kocábové nemuseli kandidovat na prezidenta.
              Jinak nezlobte se ale různí kocábovití prostě musí tuto zem zachránit, přes to nejede vlak.
              Tož prostě je nutné Českého občana konečně vyškolit tak, aby byl schopen minimálně akceptovat pravidla vyspělé západní Evropy.

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              No ale na druhou stranu se konečně ukázalo že hradní stráž nemá absolutně nic společného s armádou.
              No a proto také to ministra obrany Martina Stropnického nemusí zajímat a může nějakou ostrahu hradu, brát jako „Chovancovu složku“ a proto ji opomenout.
              Proto s ohledem na tyto okolnosti ty trenýrky také musí považovat za formu demokracie.
              Tož za kompetenci ministrů a jejich politických náměstků.

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              No cechu s tím Stropnickým si myslím, že ještě bude sranda. Jen vzpomeňte na jeho první vyjadřování a odmítání při těch bouchajících skladech… a pak bylo veselo…

              To se mi líbí

        • vittta napsal:

          No konečně tady bude pořádek.
          Jen ty oranžové vesty by měly být zelené a stráž by měla mít na zádech samopal.
          Já jsem sem napsal nedávno text,který si vysloužil plno mínusů rozhořčených občanů, kteří mají rádi romské děti a rasovou rozmanitost, i když se jim asi nelíbí to teoretické množství migrantů.
          Budou si muset zvyknout, když se jim ten oný rasismus tak zajídá.
          Šel jsem včera se svou milou na večeři co centra.
          CENTRA!
          Bylo pozdní odpoledne a už při příchodu do restaurace nás obtěžovali 3 rasově rozmanití mládenci, kteří se anglicky ptali, kde se dá pít.
          Ptali se anglicky,německy a polsky, třebaže normálně mlivili česky, asi přijeli z Anglie, kde obohacovali tamějsí kulturu.
          Upozorňuji, že obtěžování je novinka, jakou zlodějinu pak chtěli provést, těžko říci.
          Když jsme šli z restaurace domů, napočítal jsem 80 cigošů a 3 bílé+ dva jsme byli my.
          Tlupy těchto rozmanitých jedinců pokřikovaly na náměstí a krásně a nově vydlážděnými ulicemi procházeli řady (chodí v řadách, dlouhých 10 metrů-Cikán, Cikánka,děti,Cikánka s kočárem,Cikán,děti,Cikánka s kočárem) rozmanitých krásných lidských bytostí…takže se jim člověk musí vyhnout.
          Moc mě to neobohatilo a znovu jsem cítil silný odpor!
          A…do centra už o krásných víkendech nejdu.
          Mimochodem, proslulá restaurace byla úplně prázdná…….

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Kontaktáž, tipování – kdo se zastaví a ukáže drahé hodinky nebo tak něco – a „slabošskou“ slušnost, o ulici dále nebo v průchodu dostane přes držku a bude zbaven všech věcí, možná i zmlácen – ačkoliv většímu násilí se oni vyhýbají, z toho je jasný kriminál, pořád ještě to policie neodkládá – alespoň většinově ne. Ale hodinky, peněženka, mobil, nákup, kabelka – to nikoho ze státních příživníků, tím myslím policii a státní zastupitelství, nezaujme natolik, aby se tím zabýval. Poldové to připíší na seznam – a schovají si to, až na ně bude zase tlačit vedení kvůli plnění plánu a tak. Pak to vytasí, pro dané bandy si dojdou, proberou to – většinou vědí přesně o koho jde, nakonec mají z toho přece také peníze, úplatky, občas nějakého cigoše prošacují a okradou – a jsou za hvězdy.

            Stačí se usmát a odhrnout sako a ukázat pažbu kvéru. Pak se rozprchnou jako když střelí. Pokud by náhodou ne, následuje tažení zbraně, to v 99.9999 případech funguje a fungovalo. Ale bacha na zfetovance, ty to může pro změnu rozparádit, takže nebývá než vystřelit. Lepší je všude jezdit autem, na procházky po městě zcela zapomenout nebo si je ponechat na denní dobu, kdy jsou ulice plné lidí.

            Nikdy nechodit přiožralý, nikdy nechodit sám, nikdy nechodit určitými ulicemi, nikdy nechodit zjevně oslabený, nikdy neukazovat drahé věci a hadry. Bezdomovce okrade jen další bezdomovec – nebo zabije partička zlaté mládeže – ale běžné nebezpečí jim nehrozí – takže vypadat ošuntěle a chudě jsou dobré mimikry. Ale bacha, do takových lidí si rádi bezdůvodně bouchnou i Městapáci – takže dobrá taktika to není.

            Bacha i na zjevné léčky – třeba blondýnka křičí o pomoc, ale když přiběhnete blíže, vyklube se z ní odbarvená cigorka. Případně najmutá feťanda. Následuje výpad bandy rváčů a než se vzpamatujete ze své pitomé ušlechtilosti, jste na zemi a kope do Vás celá banda. Dokud napadená křičí, je živá. Blíž je lepší nechodit, pokud nemáte ústupovou strategii, střelnou zbraň a odhodlání střílet – je lepší cizí požáry nehasit – skrytě zavolat poldy a zmizet.

            Do ničeho se neplést, starat se sám o sebe především – každý dobrý skutek je po zásluze potrestán. Nejsme ve filmu, kde hrdina nakonec dostane medaili. V realitě skončí na ARO, hřbitově nebo kriminále.

            Ale není třeba se příliš děsit – stejné nebezpečí pro běžného člověka, jako jsou cigáni, představuje Městapo. To jsou vygumovanci, cítící se jako šerifové na Divokém západě.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Koupil jsem si zbytečně těžkou pistoli…….už jsem přemýšlel, o něčem lépe přenosném!

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Plnotučná služební pistole je na denní nošení příliš velká a těžká. I modely z titanu, skandia nebo plastové. Mám Glock 19C, kompakt na denní nošení, ale ten je také – mimo zimní/jarní/podzimní období – obtížně nositelný. Takže ideální je buď malý mikrokompakt s málo náboji nebo nějaká ta „záložní“ pistolka. Třeba český Kevin je moc pěkný, malý a lehký. Ráže je dostatečná – 9mm Browning Kurz (krátký). 9×15, jinak. Lze jít i níže, třeba do 7.65 – ale tam bacha na větší průbojnost, malý zastavovací účinek. Když se umíte trefit, tak vystačí i 6.35 nebo 0.22 LR.

              Je to individuální. Potkal jsem třeba útlou mikroblondýnu, ta vážila 40 kg i s botama a baťůžkem – a ta běžně tahá v kabelce ČZ52, obří služební vojenskou pistoli na 7.62 Tokarev. A umí s tím perfektně zacházet. Poctivé kilo železa – a munice k tomu …

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Tím se celkem blbě střílí, tou „dvaapadesátkou“.
              Ale zblízka to zastaví i lokomotivu.
              No chce to devítku nejméně….
              Já mám ČZ75, je to dobrá špuntovka ale ta váha……..a samozřejmě velikost.

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              toto vyzera jak prirucka pre pohyb v protekotrate,aby sa vyhnut gestapu,pre ceskeho dobojara,ktory nosi letaky,alebo nesie lave papiere pre svojich,mne toto vobec nepasuje,pise sa tu o noseni zbrane,co uz kus kurva mocne,ja zijem v meste co ma 85000 holoty co to tu na tie pomery taka vacsia dedina a je vsade bezpecne a v lete tu holoty do osalenia,ale pravda okolo plazi to vsade vidiet policajta,jasne uz take mesto camden naproti phily,to uz ine zradlo,tu v tej riti to normalne,ze niekde sa boji ist aj policajt taky mephis a tam u vas bude tiez tak,proste sa to podeli,najbezpecnejsie je v strede tej ameriky,bo tam volne nosit zbran,nie jak tu obmedzenie,tu nemozem mat nabitu pistol,ktoru legalne vlastnim v aute,ci pri sebe na ulici nabitu,doma hej,ale vonku ani hovno bo zoberu licenciu na vzdy v tom state,podla tej prirucky to vyzera co som vysie precital,ze welcome to jungle si len zaspievat.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              To mě zaujalo,Čobolíku, tam se nesmí legální kvér nosit venku?
              I když…já mám také spešl povolení, že můžu špuntovku nosit venku a dokonce se špuntovka nedá koupit „na zbroják“ ale musí být povolení policie.
              Vlastně může být úplno lidí dost zklamáno, když si udělají zbroják, ale nebudou mít důvody, aby dostali povolení na nošení zbraně venku, resp. když nad tím tak přemýšlím, stačí, když PČR ty důvody neuzná, a zbroják je každému na hovno.
              Přesně to ale nevím….

              To se mi líbí

            • cobolik pacholik napsal:

              obycajna holota v state NJ nema pravo na to,ale v arizona a nevada to som videl a dristal s nimi to kanon raze 30mm mal na trailer bo si isiel zastrielat na strelnicu,dve pistole za pasom jak janosik a na v pick up 3 automaticke pusky na zadnom okne zavesene,kukal som jak tela bo nikdy nevidel,obycajny amik,len sa ma opytal v ktorom state zijem a ked som mu povedal NJ,toto moja zem,moj stat a moje pravo,su tu rozdiely jak svina co sa tyka zbrani a nosenia ten isiel jak vojenska jednotka na cvicenie v texas tiez to maju navesane v tych pick up,nebol som nikdy v montana,ci na alaska,v kentucky to clen na harley mal dlhsiu pistol okolo nohy jak vyfuk na tej motorke,chcel som urobit fotku a pytal som sa ho,len poklepal po stehne a nic nepovedal,ale ja velmi rychlo porozumel,ked chcel brat urobit z motorky to bez problemu odstupil,nemozno rovnat k nejakemu cesku bo to tu velke a roznorode jak svina ten kraj jak prirodne tak ludsky.

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Nevím ale palné zbraně a létající projektily potažené teflonem aj. no pánové to bylo v minulém století.
              Normální člověk 21 století chodí s baterkou a na násilníka si stačí posvítit a také to zpravidla stačí.
              No ale co je zakázané, posvítit si touto kvazikoherentní baterkou na příslušný RL v pásmu kolem 700 – 1000 nm.
              Prostě nic moc ale i ty necelé 4 W vážně stačí.
              Tož to největší nebezpečí tkví v tom, co není vidět nebo o čem nevíme, nebo co jiní před námi zatajují( přehrávají maňáskové divadlo s měnícími se herci ale se stále stejným obsahem).

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Mnó, já nevím pánové. Z nepatrných zbytků z předvojenské výchovy na intru/ v době maďarské krize a atomu/, si pamatuji, že a/ palné zbraně se musej nabíjet a být zajištěny, 2/ z ameirkých výuk v TV – nosite neodjištěnou zbrań je nebezpečné i pro majitele. A než ji vylovíte a odjistíte? Navíc je to poněkud hlučné. Co jedna pistolka roto bandě ? Není takový pepřák či kudle lepší??

              To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Cigoši se shlukují čím dál více – větří šanci. A jako každý úspěšný parazit velice rychle dokáží identifikovat slabé místo hostitelského organismu a to maximálně využít. Už jen jejich dotovaný chov, v tabulkách zvaný natalita, je každým dnem jenom posiluje.
            Paradoxně čím více se jim budeme vyhýbat, tím dříve bude i za „bílého dne“ všude
            přičmoudlo. I když – ono se mi to kecá, že.
            Aneb okupace veřejného postoru šmejdem.
            Přesně jejich strategie, přesně to odpovídá cigošské i arabáčské mentalitě – pokud jich je více na jednom místě, pokud mají možnost shlukování, sbohem okolí a jeho obyvatelům.
            Takový export US reality v mnoha jejich městech ze čtvrtí, na něž nedopadá stín skleněných administrativních věží…

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Co je nejhorší, klasický Cikán ještě není klasický parazit.
              Je to specifická skupina obyvatel, většina dělá.
              Parazité jsou až Romové, a parazity z nich vychovali sluníčkáři, ve své nezměrné blbosti.

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Vittto, to už tancujete na ledě sémantickém. Bez cigánů by nebylo Romů, a to, že majorita spolkla názvoslovnou návnadu jako malinu ještě nic neznamená. Nakonec nejblíže pravdě bude tvrzení, za tím vším byly a jsou pouze peníze, tedy snaha o“legální podojení“ eráru, jak cigoši, tak ochotnými kolaboranty alá Kocáb + tzv. neziskovky, nic víc. Rozdíly mezi cigoši jsou jiné – takovou šlechtou mezi nimi jsou Oláhové., a ti často ten zbytek nárazově zaměstnávají.. Ona !většina“ je vittto hodně odvážné tvrzení.
              Ale to je v případě sémantické roviny úplně jedno. Projevem , vzhledem i geneticky jsou to prostě všechno cigoši , jen jich díky okolnostem přibylo víc než je zdrávo jak přirozenou natalitou, tak díky investicím do chovu i přistěhovaleckým způsobem.
              Havloidi + druhá strana téže mince ( ale ano, není Havla bez Klause a opačně ) „vychovali, doslova vygenerovali“ vícero dnes již jako normální braných společenských, sociálních vrstev …

              To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            trebalo uvarit doma,clovek nikoho nestretne,milu hladkat nie len po ruke,ale aj trochu po riti a inde bo ony to rady, a robit bielych jak besny,alebo proste jedina zachrana,ze stat urcite zakroci proti tej kolorovej holote,robit na vlas rovnako jak ta kolorova holota presne zit jak oni a velmi rychle spravny zareaguje to bite to najjednoduchsi a velmi pohodlny postup,netreba zobrat suter ani granat,bo ty spravny nepojdu niekde vonku riadit,ci robit politiku bo jich pozatvaraju az scernaju aj s tymy poctivymi podnikatelmi.

            To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          http://www.w2eu.info/
          Kontakty a rady pro běžence a migranty na jejich cestě. Všimněte si, že v seznamu chybí ČR a na mapě je zbarvená jinak než okolní středoevropské země. To nebude tím, že jsme pro ně příliš chudí.

          To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    no neviem,ze v tej riti tu veria,ze oni najlepsi a vsetko robia the best, to dost rozsireny folklor tu,ze sa im sype ta ekonomika to tiez jasne,ze potrebuju nieco robit s tym,to ich uz skor napadlo a ostane 10 rokov aj vidiet vysledky,ale tu myslim taka glupa army nie je a jej vedenie,aby nevedeli,ze pri stole su aj iny hraci,nebudem pisat ktory,bo jedna vec co pise nejaky gramotny a druha vec,keby prislo na lamanie chleba,bo druhy hraci kariet pri stole nebudu na toto kukat z boka,ked si ten gramotny mysli,ze to co sa podarilo v iraq,libia a zacina darit v syria,ze moze aplikovat na vacsinu sveta?ked ho us army posluchne to bude pa ptakach,bo ked pojde uz o vela nijake un,ci nejake zasadanie nepomoze,kto co bude mal,pouzije,alebo predbehne,ale to myslim zomrie len o par hodin neskor,ja velmi neverim tomu,bo barz vsetko do seba zapada a to nie je take jednoduche,jedine,ze uz odbilo na carburator vsetkym,bo jasne nad slnko,ze kazdy problem s peniazom sa vzdy riesil vojnou.
    PS:ja neviem jak vnimaju radovy volke tuto velku navstevu,ja len citam,ze vsetko tie tranzitne krajiny smeruju tu navstevu do reichu,dalej neviem,kde sa beru tie tisicky ludi za par hodin pomaly,to vlastne ani som nejak nehladal,to jak by po dazdi rastli,bo myslim,ze volke sa skor ci neskor zduria a vyseru na pekny weekend frau merkel,ktory bohovo stravila s emigrantami,bo to nie je par stovak,co sa strati v reichu,ale to su stotisice a jak som pisal skor,nijak sa nehrnu do tej saudi arabia bohatej,bahrajnu,emiratov a kuweit,toto som nikde nevidel spominat demokraticky zvolenych vladcov obcanov,bo lid bol za komuny.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      bo preco pisem ,ze tu nie glupa army?bo ked uz boli prichystany potrestat syriu a cakali len na rozkaz nacelnik stabu,musel zobrat na vedomie,ze mnoho vysoko postavenych dostijnikov malo pochybnosti a on sam jak vojak nemoze odopriet splnit rozkaz,ale suskalo sa,ze rezignuje zo svojej funkcie,bo nie kazdy taky gramotny jak ten spravny amik co pise,len nedavno sa pocmarali v iraq s tym praskom ,ten cierny ,co s nim maval rezignoval,bo vedel,ze uz vacsieho chumaja,zo seba nemohol urobit,general petraus,ktory vycital chazarikom a arabom,ze ich chrania jeho boys a on uz nemieni,aby ich viacej umieralo,za nejaku pseudodemokraciu,nasili nan,ze mal bocnu sturacku a ze jej hovoril o vojenskych tajomstvach ja neviem jake ma rusko zbrane utocne a jake obranne ja beriem tak gazdovsky,ze palica ma dva konce,ale tak gazdovskym kukom vidim,ze tie traktare to hotovy umierat,ale tu?to nie je na dlhsiu etapu,neviem,ci by tu teraz presla draft card jak ked islo o vietnam,jedine,ze odpalia samy priehradu na colorado river a aspon dva jadrove elektrarne tiez poslu do luftu,ale to uz by hranicilo s jasnym sialenstvom,to glivice jak nahrali nemci,ci tonkijsky zaliv vo vietnam,proti tomu bolo hovno,ak by to preslo tu,vtedy nam bude len boh svedok… a proc,bo tie dvojicky to jak tak by presli,ale ten pentagon to mi nijak neide do hlavy a ked sa ukazuje na vyrocie tu,to ked sa na zjazdoch spominal vzdy lenin,ale josipa to ani nemuknut.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Souhlas.

        Vojáci – ani v USA – nejsou idioti. Do Iráku nechtěli – přesně říkali, co se stane – a došlo na jejich slova. Jenže ty co to říkali, neokoni nechali vyhodit, až teprve když jim teklo do bot, tak tam dali toho Petraeuse, ten to v Iráku zklidnil, takže mohli alespoň bez velkých ztrát vymáznout pryč. Jenže hned potom ho vykopli. Afghanistán, to bylo to samé v bleděmodrém.

        Stejné to bylo ohledně bláznivých Wolfowitzových plánů na „vítěznou atomovou válku“, na „preemptivní úder“ – to vojáci politikům několikrát sjeli simulaci, jak by to dopadlo, to jest vyhlazením USA. Následoval pokus snížit ruské počty jaderných zbraní – onen Obamův reset a Pražská smlouva – s cílem umožnit konvenční US úder, jaderný „jen trošku“, s tím, že ruská odpověď bude tím pádem omezená – při snění o neprostupné protiraketové obraně USA, a 100 milionů mrtvých USA nějak přežije. Jenže ani v tomto případě jim to nevyšlo.

        Je to stejné jako všude – kdo je moc chytrý a říká věci bez obalu, toho vykopnou.

        Takže pak Amíci – vojáci – udělali na žádost politiků „skvělý plán“ pro Ukrajinu a následně se diví, že dostali přes držku od obyčejných ukrajinských civilistů, byť podporovaných Ruskem. Ukrošské velení prošlo elitními americkými vojenskými školami, jejich plány konzultovali američtí generálové – a už dvakrát to vyústilo do úplné katastrofy a porážky.
        Takže bylo nutné vymyslet mýtickou elitní „ruskou armádu“ na Donbase, která je ke všemu ještě úplně neviditelná.

        Izraelci měli nosy nahoru, až jim do nich pršelo. Ale pak dostali přes hubu v Libanonu od Hizballáhu a dalších libanonských „milicí“. Přes to, že to bylo jak s kulomety a děly proti Indiánům s luky a šípy. Svedli to hlavně na dodávky ruských protitankových raket a moderních prostředků průzkumu a spojení, které nedokázali zarušit. Ale je fakt, že Izraelci jsou více nohama na zemi než Amíci, vzali tuto lekci vážně a upravili podle toho docela významně svoji doktrínu, taktiku a postupy.

        Budou to mít proti Arabům čím dál těžší – už není rok 1970+, kdy běžný Arab řídil něco co nežralo seno poprvé až na vojně. Ale i tehdy měli s Egypťany a Syřany dost práce, například okolo Suezu ztratili větší část letectva, díky egyptské PVO – i když ty ruské rakety byly vykastrované exportní modely pro divochy, dvě generace pozadu za plnotučnými ruskými modely. Na syrské frontě zase málem podlehli tankovému útoku, přes šílenou syrskou taktiku a vzorové neumětelství a idiotismus.

        Když proběhla „Pouštní bouře“, sami Američané (vojáci) říkali, že by to dopadlo stejně, i kdyby si před bojem s Iráčany vyměnili vzájemně zbraně. Jde o vzdělanostní a kulturní rozdíly – pro islamistu je všechno „inšaláh“, ale ty rozdíly postupně mizí.

        Vzdělanostní převaha Západu také mizí, spolu s (řízeným) rozpadem školství. Jak to hovado T. Barnett říká, ideálem je pologramotný polootrok s IQ<90, moc blbý aby přemýšlel, ale dost inteligentní aby dokázal poslouchat rozkazy a pracovat. To se projevuje i v armádách – americký velitel houfnice dnes neumí bez počítače trefit ani stodolu, o balistice má představy jak z komixu. Neumí násobilku. Když takových chlápek viděl (byl jsem svědkem), jak se střílí podle balistických tabulek a výpočtů, považoval to za woo-doo. A to bude pořád horší.

        To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    ja ked som tu obycajnym amikom vysvetloval,jaku sme my mali ostru hotovost,mylim PVOS co sa tykalo nasej air force,jak oni tu kukali do knizocky,co ma robit,ked mu zmizne lietadlo z radaru a u nas do 3 minut uz letelo plne vyzbrojena stihacka, a nie jedna bo z druhej hotovosti to letela dalsia,ze druhy pilot sedel v druhej masine a dvaja co sedeli doma jak zalozna posadka uz boli v hotovosti raz sa tak stalo za mojej sluzby vlasti,bo dalsie dve lietadla plne vyzbrozejene boli 50 metrov od tych co boli ostre,ktore sme za par minut dali do plnej bojovej pohotovosti,bo co to nakrutit zastrcku na rakete,ci natiahnut kanon,skontrolovat a urobit predletovu pripravu,jak mi sme boli zohraty myslim vojaci a vycviceny jak kurva,jak nam to islo, a oni tu volali supervisor menagerovy a kazdy listoval v navode co robit,ty amici to kukali na mna a ja ked nieco take dristam to moja motorika ukazovania a proste cele telo to mysleli,ze ja stihacka a cely ten system ostrej hotovosti a to len air force a to este sme mali rakety,to docista kukali jak telata,co ten debil z toho komunistickeho kraju drista,oni mysleli,ze ja nejaky nacelnik PVOS z varsavskej zmluvy a ja im stale dristal,ze ja obycajne hovno bol,ale vycviceny a kazdy sam pouzival svoju palici ,ked si teraz spomnem na to,jak sme behali a stali v tej hotovosti a cakali kedy sa vrati masina spravidla za hodinu a cakali co povie pilot jak bolo,este raz musim napisat ze nas bolo zobudene a bez nicoho sme reagovali okamzite to tak nas trenovane,nemal som rad tu zasranu komunu,pyskoval jak kurva,az mati zavolali do tej bechyne,aby mi domluvila to ja zas kukal jak tela,ked ma priviedli z basy ku nej pod nabitym zamopalom a ona prestrasena moja zlata mati,muj synu,ta co ty zrobil a ja ,ze zabil 20 ludi a ja len ukradol svojmu velitelovy kolo z bytovky,bo ja chuj vedel,kde on byva a nechcel ist na peso do kasaren,jak ona im povedala,ze ,ked som taky protisocialistky zivel,velitelovy letky,ci sa neboji sadat do lietadla,ktore obsluhujem,to len povedal,pani v tomhle je na neho spoleh v sto procentach,je to jeden z najlepsich vojaku,ale vite,von vzdy musi otevrit drzku,teraz cz air force ma tolko lietadiel myslim bojovych,co mi jedna letka mali nocna prepadova,sa to volalo,aby mocne znelo,ale z 20 pilotov to 12 kazdy jeden niki lauda, a teraz? kurva z kade ta zasrana komuna na to mala, my sme boli za tej komuny co sa tyka na obyvatela,ci ked tak porovnavam army jedna z najlepsie vyzbrojenych a vycvicenych armad sveta,jasne nebolo nas vela,ale kurvy to sme boli ,co s nami trebalo pocitat a nie teraz,coboli to maju asi 4 lietadla ja neviem ani presne,len som zacul o com oni tam dristaju a na co jsi hrajou bo ja nerovnam ku tej riti,kde zijem bo v hentych casoch to taky poland a bolo ich pomaly dva krat tolko to by sme rozbili v prach,kus som odobocil a jebol tu beletriu z mojho zivota, tak vyslo,bo ja nemam az take vedomosti,ale usudok to uz v ZDS mi pisali do kadroveho,ked ma zlapali fajcit,ze bohovy a prchka povaha tiez pisali,ale ta prchka povaha,ze to vekom,co pisali nepravdu bo ja doteraz prchky.

    To se mi líbí

  6. Petrpavel napsal:

    Koukám, že se probudili kluci a chystají se vést své knoflíkové války. Majitelé kvérů vypínají prsa. Musím se smát 🙂 i když vhodnější by bylo plakat 😦 .
    Vážení, kolik z vás bylo vrcholně nas…tých okupací Československa v roce 1986? A kolik z vás tehdy (by) vytáhlo kvér? Jeden, nula…? Věřím druhé číslovce.
    Kdepak, tohle není řešení. Řešením je pracovat na tom aby nás vedla (člověk je holt stádo, stádní tvor potřebující organizaci) taková uskupení která nás před nástrahami války nebo vpádu nečamourců uchrání legitimními, politickými, legálními prostředky. Taková naše dnešní „reprezentace“ v ČR ani v EU není. Vyměňme ji. Uděláme víc než koupí soukromého děla o ráži 90 (je to hodně málá ráže nebo velká, nevím a nechci to vědět), na obranu bývá zvykem si platit či najímat armádu a žoldáky. A platili jsme (za socialismu účelně a účinně) a platíme (za kapitalismu neúčinně a neúčelně) dost.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      1968 samozřejmě …

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      vacsina v 68 behala v cervenych trenkach,co teraz anton spelec ostrostrelec a vymenit tam nieco?za 25 rokov jasne,ze zbohem a satek,tam nema s kym, a nikdy nebude s kym ani s delom,ani zlatym prachom.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      V r.1968 jsme měli armádu a armáda k nám také vtrhla.
      Tedy armády.
      S tím nemá drobná a ne tak drobná zločinnost co společného.
      Ale na vás se těším, jak budete bez kvéru chodit se psem na procházku do parku, kde jste ještě nedávno sedával na lavičce a krmil holuby.
      Oni ti migranti a zvyšující se množství cigošů, kterým se nikdo neodváží oponovat, i když okrádají důchodkyni, zvyšují silně kriminalitu v oblastech, kde se vyskytují.
      A…vyprovokují je k tomu sluníčkáři, kteří se jich zastanou, aniž by se zajímali, co provedli.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Chápu co chcete říci,ale přesto, možná právě proto se bráním vnášení divokého západu k nám. Opravdu si myslíte, že ten cigoš či migrant, když vás bude chtít napadnout, bude tak hloupý a neopatří si taky zbraň? Měl jste stejnou potřebu nosit do parku zbraň před třiceti léty nebo až teď? Proč?

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Petřepavle, jak často navštěvujete místa, kde se schází cigoši, pašeráci drog a tak dále?
          Věřte tomu, že pokud máte zbraň, tak vás 99% těchto lidí nenapadne.
          Tam to prostě funguje jinak, než u vás v obýváku!

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Tím nemyslím, že máte v obýváku nějaký zločinecký bordel, myslím tím v tomto významu jakousi teorii o světě.

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Nenavštěvuji. Proč bych měl?
            Jak poznají, že máte zbraň? Chodíte s viditelným koltem za opaskem?
            A hlavně : myslím si, že jednotlivec má řešit to co umí a zvládne, tedy klidně si noste kolt za pasem a mě to nebude vadit pokud ho nepoužijete proti nevinnému. Ale je to stát který by měl snad zajišťoval bezpečnost, spravedlnost, jistotu že když budete dodržovat jím samým dané zásady tak se vás zastane, ne že na vás kašle – a tento stát na mínění občanů toto činí. Bál jste se před těmi třiceti léty v pravé poledne na náměstí … ?

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já ale zbraň nenosím, to je vaše hypotéza, která vzešla z jakýchsi vašich záhadných dedukcí.
              Jen jsem psal, že se zbraní vás jen tak někdo nepřepadne.
              Ale…mám jí, takže jí v případě nouze mohu začít nosit.
              A proč bych jí měl použít proti nevinnému, a kdo je vlastně nevinný?
              To je ten, který se mi postaví za záda, když ten předemnou bude chtít zapálit cigaretu, kterou nebude mít v ruce?
              A před 30 lety jsem se nebál.
              A také jsem v té době neměl zbraň.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              „Věřte tomu, že pokud máte zbraň, tak vás 99% těchto lidí nenapadne.“
              To je zase vaše hypotéza…nebo zkušenost? 🙂

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              To je zkušenost!
              Oni přepadají jen slabší…..
              A ozbrojený člověk, ten slabší není.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              A to mám jako vyvracet?
              Byl tady jednou jeden a ten dokázal všechno převrátit a vyvracet nenapsané. Už je tu druhý 🙂 .

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Vy mě nic nevyvracíte.
              Vy mě nálepkujete.
              Mě, a dalších nejméně 155 000 návštěvníků dnů NATO.
              Já, a těch 155 000 jsme podle vás příznivci bombardování Jugoslávie.
              Nevědomky, ale přece.
              A já jsem navíc „ten druhý“, co všechno převrací, to nevyřčené.
              Vy si prostě nebudete špinit ruce s „námi“, vy to děláte dobře.
              Vy nic neříkáte, ale na vaše slova dojde.
              Před malou chvílí mluvil v TV Menzel.
              Že nás také přijali v r.1968 a že my jsme nyní takoví.
              Náš počet byl ale omezený.
              Počet migrantů je bez konce, co budou dělat, kde budou bydlet?
              Kolik jich ještě Evropa unese, než se prostě dveře buď zavřou, nebo otevřou úplně, protože jich „tady“ už bude tolik, že nebude mít kdo ty dveře zavřít?
              A i tak….kolik jich ještě Evropa unese, když nebude mít kdo dveře zavřít?
              Jak dlouho ještě budou moci žít z toho, co tady-v Evropě-vytvořili naši předkové?
              Když není co drancovat, co brát, může přijít jen jediná věc.
              Válka.
              A nikdo, NIKDO už nebude mít kam utéct!

              To se mi líbí

    • oh napsal:

      S žoldáky byl v historii lidstva vždycky jeden a ten samý problém – bojovali za jen toho, kdo platil. Případně za toho, kdo zaplatil víc.
      A je sice hezké, že si „platíme“ armádu, ale armáda bez významného počtu lidí ochotných (a připravených) v ní také bojovat z tak hloupého důvodu jako „vlastenectví,“ je vhodná jen na dvě věci – zahraniční „humanitární akce“ NATO a na… přehlídky.

      To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    Už se těším až si v noci v klidu pustím opakování „Moravce“ a dozvím se co chci slyšet (kdepak, že se dozvím pravdu nebudu psát, našli by se šťouralové kteří dokážou relativizovat i takovou pravdu jako že jedna a jedna jsou dvě):
    http://www.novinky.cz/domaci/381129-ransdorf-hajil-asada-jako-garanta-sekularni-syrie-is-je-podle-nej-ditkem-usa.html
    P.S. nedíval jsem se ač jsme věděl o Ransdorfovi, obědvali jsme, máme tu vnučku … ale rád napravím 🙂

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Já se teď koukám na Novu- střepiny k uprchlíkům… dávají tomu veřejnoprávnímu kecadlu parádně na frak .. a Moravec byl nezvykle skoro slušný..

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Celkem byl, až na to že několikrát opakoval „počkejte pane poslanče“ (teď mluvím já, nebo teď mluví pan ministr) a pak jaksi zapomněl dát slovo.
        Kdypak se ti naši pajduláci začnou zabývat odstraňováním příčin? Nikdy, jak poznamenal Stropnický, nemůžeme přece říkat o našem velkém příteli v NATO takové věci.

        To se mi líbí

  8. Petrpavel napsal:

    S úctou děkuji za tento článek :
    http://outsidermedia.cz/pospesme-do-ostravskeho-mosnova-oslavit-nato/
    A stydím se za těch 155 tisíc kreténů …

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ten článek je stejně idiotský, jako je idiotských většina článků tam.
      Těch 155 000 kreténů jsou ti samí lidé, kteří chodili na dny LM či ČSL, kde hostovali PS-VB a sovětští okupační vojáci.
      Ty lidi to naprosto nezajímalo, stejně jako je to nezajímá dneska.
      Mají tam pivo, buřty a balónky a dá se tam na lecos podívat, je to prostě rodinný výlet.
      Jste dost vytržen z reality, i já bych chtěl, aby lidé jako jeden muž odmítli zločiny NATO či EU, nebo dříve Kuratotia, PO-SSM nebo LM.
      Jenže život běží a lidé žijí tím, co zrovna je.
      S tím je třeba pracovat.
      A těch 155 000 lidí, za které se tak dojemně stydíte, ti se měli o záporných činech NATO dozvědět odkud?
      Mají si číst děti opoziční noviny?
      Nebo mají ti lidé navštěvovat masově alternativní weby?

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Být to na Strakonickém letišti, čel bych se také podívat. Na techniku, na umění její obsluhy. Jsem tedy kretén? Opatrně s výrazy ❗

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Na techniku, na obsluhu podle vás …nebo na to pivo, buřty, balónky podle vity?
        A i kdyby : obdivovat zbraně, válečnou techniku a jejich obsluhu se mi příčí, je to pro mě něco jako obdivovat skvělé facky, kopy a údery při napadení někoho na ulici …
        Za výraz se omlouvám.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Za zábavou, Petřepavle, ty buřty atd. jsem zmínil jako příklad …řekněme určitého stylu té zábavy-tedy pro děti balonek, pro tatínka pivko a maminka si může dát párek, nebo jí tatínek vystřelí růži!
          Jistě můžete namítnout, že VY chodíte raději do divadla, ale to je přece vaše věc a nedělá vás to lepším.
          Jak vidíte, článek se ale líbí, jsem tvrdě mínusován, protože těch 155 000 kreténů jde místo do divadla mrknout na nějakou techniku, ještě k tomu NATO.
          Já bych se také mrknul….být to u nás a z vysoka bych sral nato, že je to spojené s NATO.
          Poměnil bych se tak v kreténa, který podporoval nálety na Jugoslávii a také na milovníka válek jako takových!

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Ano, proměnil, stejně tak jako se v ně nevědomky proměňují ti kdo podporují slovně i volebně tento režim a přitom si na podstatnou většinu jeho průvodních stěžují a naříkají.
            Opravdu si myslíte, že američtí géniové (vidím že ono příznačnější slovo se nelíbí) pochopí tu návštěvu jako obdiv k technice a ne jako přitakání užívání jejich vojenské síly? Aby jste byl spokojen : jako na spartakiádě, kde brali vysokou návštěvnost tehdejší představitelé jako obdiv k svému režimu, ne jako obdiv ke krásnu, to se dělá za každého režimu.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              A každý režim stojí za hovno, protože letadlo.
              Ten minulý stál za hovno a tenhle také stojí.
              No….
              Já jsem už jednou proti režimu bojoval, zpíval jsem hymnu a zvonil klíči.
              Třeba jsem byl už tehdy příznivce amerického imperialismu.
              To se tak právě pozná.
              Když někdo demonstruje proti cigošům, je to rasista.
              Když někdo volí toho, kdo se mu líbí, je to idiot a válečný štváč.
              Když někdo volí Zemana, je to komunista.
              A když někdo volí komunisty, a divá se u toho na dny NATO, je to obzvlášť mazaný …levicový trockista.
              Správný člověk je pouze ten, kdo dělá to, co právě on považuje za správné.
              Správný sám před sebou, před jinými to může být idiot.
              Tak to prostě chodí!

              To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Umíte si představit, že by někdo na Bílém domě sundal vlajku USA a pověsil tam trenýrky??
    Že by se někdo dostal až na střechu?
    Umíte si představit, že to samé by se stalo v Kremlu nebo Buckinghamském paláci?
    Že by to udělal někdo, kdo prostě jen nesouhlasí s Obamou, Putinem nebo Alžbětou?
    To jen v Česku, zemi neomezených možností, svobod a lidských práv, je něco takového možné! Je to prý recese, umění, žert, projev demokracie a svobody.
    Já si myslím, že to je jen další z nesčetných příkladů bordelu, jemuž se tu říká stát.

    Kardinál Duka (v TV vtipně komentováno, že kardinál Vlk) požehnal tunelu Blanka!!! PROČ? Jakou zásluhu na této stavbě má katolická církev? Proč v nejateističtější zemi široko daleko se takto církev angažuje a kdo to vymyslel?

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      No….u nás se zase negři nestřílejí za to, že drží v ruce banán.
      Jen se tak nemrskejte, strejdo, každý má něco.
      Tito kreténi mohou být ještě užiteční, třeba se zpřísní ostraha hradu a také Pan prezident může nějak efektně reagovat, klidně i efektněji, než ti balíci čekají!

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Oline, kolikrát už jsme si my …..é řekli že to nemá cenu, nemá cenu, nemá cenu? …

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Je to lepší, než držet to v sobě a dostat infarkt 😦
        Jak říká Lex – je to sice marné, ale sdělená radost, dvojnásobná radost. Sdělená bolest, poloviční bolest.

        To se mi líbí

  10. cobolik pacholik napsal:

    na tom prazskem zamku mal sediet aspon jeden ostrelovac na bielom dome je ich mozno desat a tych ptackov jarabackov rovno zastrelit,zacalo tym tankom,ked ho udelali parlamentaristi na pink,tiez sa pisalo a hovno,mne sa najviac paci,jak taky umelecky kokot sa potom vyjadruje pred kamerou a usmieva jak mongoloid,ohana volnosotu a chuj o nej vie,bo jak som pisal vyzsie tu by len ambrelu nastavil na ten ich bilej dum bo sa mu zasekla,naisto je v kukekri ostrelovaca,bo jasne nic sa nestalo,vsade su nejaky ludia a stavim sa,ze to platno bolo made in china aj tenisky mali z tamde a tricko tiez,u mna to taky umelec herst ober kokot a este ked povie,ze to volnost jeho vyjadrenia,tak este obmedzeny kokot.
    PS:mozno vymazat,,ale vacsina pepikov,ked sa to dozvedela urcite to spojila s tym slovom,ktore ja som tu vyperformoval.(paci sa mi to slovo,lepsi blud nemozno napisat vlastne treba byt in a col)

    To se mi líbí

  11. cobolik pacholik napsal:

    myslel som performacia,to tu malo pocujem a v cesku to od praotce cecha,

    To se mi líbí

  12. vittta napsal:

    TV Nova….
    Jen žasnu.
    Lži, lži, lži….slaboduché kecy!
    Poslouchat se dá jen ten ODSák a ten cizinec, kterého zatím nechali jen asi 10 vteřin plácnout, takže nikdo neví, co si vlastně myslí.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ten chudák přistěhovalec tam byl jako užitečný idiot.
      Aby se jako ukázalo, že se tady v pohodě integroval.
      Raději mu ale slovo nedali, aby náhodou neřekl, že se k němu Češi chovali hezky, to by se tam nehodilo.
      A největší prdel byla ta mapa.
      Jak jen ve dvou zemích probíhá občanská válka (vyznačeny žlutě)-Sýrie a Lybie.
      A zřejmě kvůli té válce se přes obrovskou Lybii ženou mraky uprchlíků do Evropy.
      Jen idiot by utíkal přes zemi, kde zuří válka, kde nikdo neví, kdo s kým vlastně bojuje, takže je tam totální rozvrat a anarchie.
      Pak byly dokumenty, jak jsou utečenci přímo nadržení na práci v cílových zemích….
      Což mě zneklidnilo, protože tuhle maškarádu si musel někdo objednat…..
      A ten někdo může chtít, připravit občany na věci příští.
      Na přijetí tisíců nebohých-ale pracovitých utečenců.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.