Tři a půl minuty slávy


Celkem náhodně jsem byl při tom. Tedy v pořadu Máte slovo. Kariéra jako blesk – během krátké doby jsem povýšil z hosta, pozvaného do publika, na plnohodnotného zástupce oné části české populace, která je ochotná uprchlíky přijmout.

 

Pohled do zákulisí pořadu  byl pro mě nesmírně zajímavý. Od vstupu do budovy jsem najednou byl jako v bavlnce, tedy v péči dobře zkoordinovaného týmu. Vše, od špendlíku až po lokomotivu, tedy od nabídnutí kávy, podpisu smlouvy až po kosmetickou úpravu v maskérně probíhá zcela plynule, mezi příjemnými lidmi. Nedávají najevo stres, že do půl desáté, kdy začne přímé vysílání, musí být všechno uděláno, aby všechno, skoro na vteřinu, klaplo.

 

Jsme ve studiu, paní Jílková obchází panelisty a vítá se s nimi. Když jsem na řadě, říkám: „ministr Chládek by řekl, že jste lahodná“. Při svém věku si to mohu dovolit a navíc to myslím upřímně, ale opravdu upřímně. V malém, zvláštně nasvíceném prostoru se v mých očích stává tím nejlepším, co člověk během hodiny uvidí.

 

Proběhne odpočítávání posledních vteřin a paní Jílková zahajuje vír vášní. Řekne televisním divákům, kdo je kdo a jak pořad, jeden z mála opravdu necensurovaných, bude probíhat.

 

Její „diskutovat budou…“ je první nepravda, která tam zazní. V Česku umění diskuse již dávno zaniklo. Slova se valí z jedné strany na druhou a nikdo z druhé strany se ani na chvíli nezarazí, aby té první řekl „to je zajímavé“ nebo „tohle jsem nevěděl“.

 

Napadá mě situace, kdy Milan Kohout vzrušeně reaguje na výrok z  druhé strany, že za cenu jednoho uprchlíka by se mohlo (u nich doma) vzdělat šest černoušků.  Divák, který neví, že slovo černoch a o jeho variantě „negr“ je v USA, kde Milan Kohout žil skoro čtvrt století je tabu.

 

Pro Kohouta je takový výraz stejně explosivní, jako by někdo řekl, že za cenu jedné stihačky by mohlo sto židáčků získat PhD.

 

Kohoutův oponent z Vizovic těžko ví, co se na této půdě v USA děje a že třeba majitel klubu NBA, Bruce Levenson, byl donucen klub prodat, protože jeho poznámka, že příliš mnoho černochů v publiku odrazuje bělochy byla považována za rasisticko a poškozující pověst košíkářského podnikání. (http://www.nydailynews.com/sports/basketball/hawks-owner-bruce-levenson-selling-team-racist-emails-article-1.1931047).

 

Kohoutovi kritici to také nevědí a proto se zaměřují na formu jeho protestu, nikoli na jeho obsah.

 

Na tomto místě musím připustit střet zájmu. Milan Kohout je můj velmi dobrý kamarád. Je to člověk nejen vzdělaný, ale i vlídný. S jeho názory můžete nesouhlasit, ale těžko je můžete vyvrátit. Milan je umělec, který nepřestal být člověkem. Používá umělecké prostředky k tomu, aby zviditelnil to, co považuje v současném světě za nelidské.

 

V rámci této „umělecké licence“ Milan Kohout vlastně „krade“ show. Dělá to s nadějí, že se bude o „Jílkové“ dál mluvit.

 

Čekám na svoji příležitost promluvit. Mám připravenu historku s Janem Werichem, který se pokusil přesvědčit svoji ženu, aby s ním v roce 1939 emigrovala. Řekl jí: „Čtu teď Mein Kampf, jsem v polovině a všechno, co tam ten dobytek píše, už udělal.“

 

Chtěl jsem navázat odkazem na „Project for the new American Century“, který dovádí čtenáře ke stejným závěrům. Oni to všechno uskutečňují.

 

Ke slovu jsem se dostal až v čase 15.43 (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/215411030520022) První část svého zamýšleného vstupu jsem vynechal, protože na tempo pořadu byla příliš dlouhá. Pronesl jsem tedy svrchovaně blasfemickou větu, že onen americký projekt je moderní Mein Kamf, protože všechny v něm obsažené návody na dominanci, včetně propagandy, vedení války a všech těch shock and awe jsou uskutečňovány.

 

Pak jsem dostal ke slovu ještě v čase 39.00. Pokusil jsem se vysvětlit jak přijímání imigrantů probíhá a proč byly kvóty zvoleny jako forma určitého nátlaku na to, aby „první svobodné země“ nenesly celou tíhu současného problému.

 

Zase to nikoho moc nezajímalo.  Jakási blogerka místo reakce přišla s převratnou myšlenkou, že kvóty jsou vlastně zbytečné, protože oni přece u nás stejně ani zůstat nechtějí.

 

Chtěl jsem reagovat poznámkou, že do země, jejíž vedení nikoho nechce přijmout, protože z nepřijetí lze získat politické body, půjdou lidé jen když opravdu nebude jiná možnost.

 

Bohužel jsem se k tomu nedostal.

 

Chtěl jsem ještě zmínit, že jediné řešení je návrat k myšlenkám Václava Havla. Tedy těm z doby, kdy ještě byl proti zbrojení a vojenským paktům. A kdy mluvil hodně o mravnosti.

 

Chtěl jsem připomenout známý Havlův Esej Moc bezmocných. Ten je v podstatě o mravnosti, o potřebě toho, aby se i zdánlivě slabý nebál postavit moci.

 

Chtěl jsem svým mírným hlasem zvolat:  Kam se v Česku poděla mravnost?, a dodat že bez ní  tato lidská katastrofa nemá jiné řešení než další bomby a rakety.

 

Chtěl jsem se zeptat, proč se Havlovi pohrobci bojí těm mocným vzkázat  VE VÁLKÁCH A NÁSILÍ S VÁMI NEJEDEME.

 

K výše napsanému již mimo kontext pořadu dodávám, že ono nejde o několik miliónů uprchlíků.  Když jim zaplatíme škody, zůstanou raději doma, protože vidina blahobytu v evropských státech stejně skončila. Jde o svět, který může vybouchnout, když se EU nepostaví snahám USA o dominanci světa.

 

Idiotů s prstem na spoušti je všude dost.

 

PS

 

Tento text věnuji paní Michaele Jílkové a jejímu štábu za vlídnost, jíž jsme se my všichni setkali. Už jen to byla velká zkušenost.

kanadajj

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Poottawí se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

76 reakcí na Tři a půl minuty slávy

  1. vittta napsal:

    Jo, rozumím, stejně bych se vás na to mezi řečí zeptal, konkrétně na to zákulisí, jen jsem čekal na nějakou příležitost.
    Máte velké charisma, když jste VY mluvil, byli ostatní tiše, ale bylo mi jasné, že vás stejně neposlouchají.
    Neumí naslouchat, nechtějí, někteří na to nemají.
    Kohout je dobrý týpekrád ho čtu, ale tam mě trošku zklamal, spíše hodně, připadalo mi, že děcku sebrali hračku, on je proti všemu, jen ne proti imigraci, což bylo znát.
    A jakmile by tady byli v nějakém výraznějším počtu, bude i proti imigraci.
    On je asi takový, nebylo by mu hloupé, změnit názor na základě změněné reality, je to určitě lepší, jak lpět na původním dogmatu…což tedy zrovna Hitler v MK píše. Lpět na chybě, než měnit dogma. To hodně vysvětluje o tom hnutí, národním socialismu, ovládat masy lze samozřejmě lépe pořád stejně, není to nové, křesťané s tím vydrželi mnoho století a bez potíží by vydrželi dodnes, kdyby se nezačal až moc hývat svět.
    Líbil se mi ten Syřan, věděl, co říká, ale nikdo tu myšlenku nerozvinul, asi ani nemohl, P.Jílková tam není od toho, aby tématu rozuměla, musí moderovat, aby se to tam neservalo.
    Občan z Vizovic byl pohodář, nevím, jestli byl vybrán, nebo se sám přihlásil, ale byl příkladně lidový a vlastně měl svým způsobem jediný pravdu, protože ten pohled na svět byl jednoduchý a obyčejný občan nepotřebuje vidět svět složitě.
    Sociolog se držel, je to větší radikál, kdyby měl říkat, co si myslí, odvedli by ho v železech.
    Pospíšil překvapil spíše příjemně, je inteligentní, ale je to politik a jako politik vystupoval, bylo to vidět, politici jsou z jiného světa.
    Ten Güntr, co ten tam dělal….podivín každým coulem, tele.
    Možná tichá voda,ale poznat to nebylo.
    Ti z publika…ten študent třeba, produkt moderní doby, bez hlubší myšlenky, ale aktivní, za minulého režimu by byl předseda SSM…

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      ten produkt moderní doby je Lukáš MATOŠKA

      Zveřejňujeme fotodokumentaci dvou multikulturně-levičáckých pochodů z podzimu 2012. Pomožte identifikovat jednotlivé účastníky. Pokud některý ksicht poznáváte, napište nám do diskuze příslušné informace.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Jo, to je on.
        Ale tedy…jsem zásadně proti nějakému škatulkování kohokoliv.
        I kdybych nějaký ksicht sebevětšího idiota poznal, nikdy bych o něm nenapsal, resp. bych ho neidentifikoval na přání kohokoliv.
        To je jejich politický názor, ať si ho hlásají, to je každého věc.
        I když tedy…někteří to svým debilním žvaněním dotáhli až na ministerstvo…a to by se asi stávat nemělo.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          ano,souhlasím
          ale já jsem měl smůlu,že jsem tuto stránku našel mezi prvními,dole je napsáno toto.

          Stránky jsou určeny pouze Čechům žijícím v USA. Stránky respektují zákony státu California

          PS:pane Bavore,bylo by asi vhodné ten odkaz odstranit,kdoví kam jsem to vlezl.

          To se mi líbí

  2. Zdena napsal:

    Pane Jírovče,
    náhodou, ne záměrně, jsem přepnula na „překřikovanou“ u paní Jílkové. Protože jste tam byl vy a pan Kohout, tak jsem sledovala dál. Paní Jílková měla moc pěkné šaty 🙂 . Jen malé procento diváků u obrazovek asi ví kdo je MIlan Kohout, takže pro ně se musel nutně jevit jako křikloun. Já sama o něm také moc velké ponětí nemám. Stačí mi vědět, že se zde doma za totáče bouřil proti tomu, co se mu příčilo a že to samé pak dělal i v kapitalistickém USA.

    Má na svět pravděpodobně stejný kuk jako čobolík (co že se taky neozývá?).

    Myslím si, že celá debata o kvótách je snaha řešit následky. Proč Evropa k tomuto problému dospěla se v mainstreamu pomíjí. Pokud budou „bílí muži“ z Evropy či Ameriky dál rozsévat to svoje „dobro“ jak v Libyi i jinde na světě tak si budeme dál podřezávat větev sami pod sebou a zoufalí lidé budou dělat zoufalé věci.

    Pane Jírovče, jinak Vás ráda čtu zde i na PL, pokud tam vyjde nějaký Váš článek.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      ja mam podobnu debilku jak kohout,len vyzera inak a nosim len v zime mam pat takych bombuliek dookola on ma len taky ohon,vyzeram jasne,ze inak jak kohout,ale som prchky jak kurva,kuknul som len na zaciatok dobre drista ten vlasaty dabel,ze co narobili usa v iraq a vsade,kde sa melie a je to dosledok toho,ze holota alahovska uteka a o tom sa ma dristat,tam je koren a nie teraz brat domov utecencov bo mame zavazky,nejaka skurvena skupina pre svoj zlaty prach narobi sraciek,co v mojom kuku mierene urobene a potom ine narody,ci clenovia urcitej spolocnosti maju niest nasledky pre ich vychcanost pre svoju vychcanost, ma vacsina vlastne holota niest dosledky ich hadovej slizkosti vo svojom zaujme hlasanom v mene ludstva,vlasaty dabel chce pomahat?nastahovat do pepikova nie su obete tsunami,ci zemetrasenia,ale cinnosti ,ktoru narobili mocny,treba byt clovek a nie bezcitna kurva,ale bezcitna politicky uvedomela kurva,co ma mandat od holoty zavesi holote na hrb svoje narobene problemy a pepikovo vo svete mala vesnice,kohout hlasi na zaciatku,ze treba byt clovek,ale nekuka,ze ten clovek ma niest zodpovednost za chyby kurvy,jasne ja nemienim kukat na celu tu besedu,sociolog nema sajnu jak vlasaty dabel musel zacinat inde a videl,ze tiez ideologia ked prisiel do tej riti,ludia sa tam vadia,kazdy ma vlastne dobry kuk na vec nie pravdu,bo realita jasna,treba ukazat jasne kto to narobil,kto vydaval rozkazy,ake tahy sa robia,aby z nepriatela vysinuteho komunistu sa pred 25 rokmi zacal robit vysinuty alahista,myslim ze dosledok takych diskuzii vyplyva z pretvorenie sveta a novy styl od toho v ktorom som zil ja,porusili sa kuky na hodnoty,osekavaju sa docista niektore prirodne postulaty,jak to povedat obycajne vajce sa namaluje jak kraslica na velku noc a otvorene expert,vlada masmedia hovoria,ze take vajce kura serie normalne,co hovno normalne a vsetko to dianie okolo nas sa tak upravuje a potom vlasaty dabel peni,osvc z vizovic,to bezcitny,cociolog povie vlasatemu,ze chuj,co zije z penazi pepikova,prikukovac z boka ten hovniar nema pary,co drista a ta panenka v peknych satach co moderujenep je len vykonavac pokynov mocneho,ale osraty vapnik s bielkom a zltkom vnutri,co zerieme,preto nema co pisat uz nikde hoci ma dobre nejebne,bo jedine s granatom,preto komuna mordovala,preto skocila bo nevedela premoct cas,ty skoncia tiez spravny bo pride zase komunard bo politik nebudem ja,bo ja hned by vrazdil,lepsie jak gestapak,politik a urcovatel spravnosti,co potom problemy,ktore naserie urobi,len prolhana skuvena prodejna devka,ktory svoju slizku povahu prejavuje na mitingoch,aby kde lakuje holotu,ktora mu potom da moc,vysledok toho diania okolo nas,bude jasny,holota sa poserie,bude sa medzi sebou vrazdit,tak jak v nasej historii velmi hojne vlastne najviac nenavisti,bezcitnosti,bo sa hovori,ze velkonocne malovane vajce serie uz kura,asi tak,myslel som,ze neposlem a este ma napadlo tyto ludia,co tam stali vcetne jicka maju prekurevsky v paliciach ty by mali provadit svet,ale ja z boka by som kazdemu,ak by prehynal prilozil ku ladvine mieridla z ak 47 a gitara by hrala,toto chybuje,ze neni rovnovaha v politike,jak v nature howgh.

      To se mi líbí

  3. čtenář napsal:

    pane Bavore,

    nechápu,nemám stejný názor,že bychom se dostávali na tenký led,že by hrozilo to proboření do osobních útoků,ale poslechnu.

    To se mi líbí

  4. ji5 napsal:

    Vitta píše, „líbil se mi tam ten Syřan“. Mně taky. Jenže pro media je takový člověk nebezpečný, protože jeho vystoupení vede k otázce, které se ČT naprosto vyhýbá. Totiž jaký byl život pod Kaddafim, pod Husainem a nebo Asadem.

    O tom se nikde nic nedovíte. Proč bychom to měli vědět, když se naše mladá generace v podstatě nedozví nic ani o životě v bývalém Československu. Nic nevíme ani o životě v Rusku nebo na Ukrajině. ČT má několik oblíbených „odborníků“, kteří šíří svůj obraz, přesněji řečeno svoji propagandu.

    Není daleko doba, kdy se dozvíme, že první Majdan vlastně vyprovokoval Putin, aby mohl uloupit Krym a zničit Ukrajinu. Zatím máme věřit tomu, že český oligarcha Schwarzenberg jel do Kyjeva podporovat tamní socky, aby si nenechali líbit šílené rozkrádání.

    Nezabýváme se tím, proč vztahy mezi Ruskem a Ukrajinou fungovaly dosti dlouhou dobu na dosti dobré úrovni. Nezabýváme se, proč třeba Asad svou (údajnou) krutovládou nezpůsobil útěk miliónů lidí a proč Syřané začali utíkat, až když Američané začali podporovat islamisty stojící proti němu.

    Naše media se neptají, kdo vlastně ten Islámský stát financuje. Kde se berou ty terénní Toyoty, na nichž jsou namontované kulomety, kde se berou platy na žold a vůbec odkud ti bojovníci vlastně přicházejí.

    Mezi mnoha věcmi, jimiž se naši analytici nezabývají jsou i obrovské výdaje USA na zbrojení. Momentálně o nějakých 500 miliard dolarů víc než na konce studené války. To je obrovská ekonomická síla, která spotřebovává veřejné finance, které pak chybějí jinde.

    Ti, kteří vydělávají na zbrojení, se zisků nebudou chtít vzdát. Jenže zbraně je třeba použít, aby bylo nutné vyrobit zase nové, dražší a sofistikovanější. K tomu musí být hledán nový a nový nepřítel – čili orwelliáda vzor 1984.

    Když performer Kohout vykřikne cosi o skřetovi Sarkozym nebo o rasizmu, chtěli by mu hned Havlovi pohrobci rozbít hubu. Jistě, troufl si kopnout do jejich báboviček.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      jicko napisal tu presne,kde pes zakopany, do perfektnosti takeho to na skielko nepustia a hlavne jicko ty si spokojny a vyrovnany,pravy opak tvojho kamosa,len podla mna by si mal presadzovat viac moju metodu granatu,bo filozoficky to na hovno,ale aj k tomu granatu pride a potom sa filozoficky bude rozoberat,len skoda ze zarve kopa nevinnej holoty bo nedaju sluchat tvoje dristy,bo si nebezpecny pre nich,mas nalietane v obidvoch systemoch tak jak tvoj vlasaty kamos a na obidva viete poukazat bo obidva kurvy ideologicke.
      PS.ja viem mal by som pisat pan a nie byt jak ty krupani,ale ja sam na seba poviem,ze som krupan,bo to viem a to je uz rozdiel aj v krupanstve.

      To se mi líbí

  5. strejda napsal:

    Evropa se svojí vlastní vinou dostala do bezvýchodné situace. Napřed se podílela, někdy to i přímo organizovala, na zničení stabilních zemí ve svém okolí. Od počátku bylo dost lidí, kteří na důsledky ukazovali. Lidu to bylo jedno. Až když na něj začíná docházet, tak si uvědomuje co ho čeká. Ale stále si neuvědomuje, kdo za to může. Je to proces, který vede ke katastrofě Evropy. Chvíli se bude řešit důsledek a problémy budou narůstat až budou nezvládnutelné.
    Dnes nikdo neví jak z toho ven, nikdo dokonce neví jak to alespoň zastavit. Jak stabilizovat situaci v zemích kolem Evropy. Spíš se přemýšlí jak je zničit ještě víc. Irák, Libye, Sýrie, Egypt byly země, které ve vlastním zájmu potlačovaly náboženský fanatismus a militarismus. Bylo to náročné a mělo to oběti. Ale dařilo se konflikt držet na nízké, zvládnutelné úrovni. My jsme ale ty fundamentalisty, byly jich desetitisíce považovali za oběti. Nikdo neví proč. Dnes jsou jich miliony a zaplavili své země. Zastavit se již nedají. A ze stovek obětí jsou jich statisíce. Na jeden dům, který Saddám zničil, je jich tisíc, které zničilo NATO a tisíc, které zničili fundamentalisté. To je skutečný úspěch!
    Debata o uprchlících do Evropy je jen povídání o vrcholku mořského ledovce. Viditelný vrcholek je mnohem méně nebezpečný než to, co nevidíme, co je ukryto pod vodou. Tam se musí řešit. Ale to nikdy nebude, to nikdo nedopustí.
    Za současného stavu světa je problém uprchlíků do Evropy neřešitelný. Kvóty jen řešení oddálí udělají složitějším.
    Na mnoha blozích, i zde u Bavora řada diskutujících psala a stále píše, že současný systém dospěl na hranice svých možností a musí se radikálně změnit. Píše se lehce, uvidíme jaká bude realita. Evropa si na východě vybudovala nepřítele a na jihu zničila sousední země. Na dalších stranách je oceán. Jih se změní v beztvarou plochu válčících společností a Východ si bude vybírat rozinky. A Bratr se bude usmívat. Povedlo se!

    To se mi líbí

  6. čtenář napsal:

    kdyby to někoho zajímalo,tak tady najde přepis toho pořadu

    http://www.soudci.cz/Monitor.html

    To se mi líbí

  7. jaa napsal:

    MIlý pane autore…. docela mne pobavilo Vaše stýskání si nad svou účastí v pořadu, včetně děkovacího závěru s nadějí že Vás zase pozvou. Tůdle nudle. Proč- no až si ten pořad s klidnou hlavou párkrát zkouknete, zjistíte to samé jako já před -/+ 20ti lety, kdy jsem se něčeho podobného v ČT – zúčastnila. . Chi…Když jsem si natočený pořad párkát zkontrolovala – hledajíc proč ten blbej pocit – došlo mi ,že jsme tam byli akorát jako užiteční trotli- měli svůj záměr a potřebovali neprovařené ksichty., které by podpořili demogratický záměr scénáře. některým kolegům se to líbilo… ale taky bylo dost těch, co mno….
    Teď tam prostě potřebovali emigranta – protože to byl pořad o emigraci – a tak si vytáhli Vás – co na tom – že jste emigroval za 5 minut dvanáct. Jen přípodotek – když přijímali Vás – měl jste profesi, praxi, a oni měli možnost si Vás pohodlně proklepnout než z Vás udělali kanaďana. Teď je úplně jiná situace… jakkoliv prověřovat a zjišťovat kdo je kdo je úplně nemožné. Takže pravdu mají ti druzí.

    A k tomu Vašemu kamarádovi já tu jeho knížku četla a pozorně… víte – ten jakoby uraženej MČČ z něj čiší…. přes všechno provandrování světa a srandovní image aby zaujal – , ty nasbírané zkušenosti se na něm neusadili… bohužel. Víte kdysi jsem četla tuším od Beneše – Kletba malosti…. to je . co nás charakterizuje nebo determinuje v souvislosti se světem.. bohužel…
    Ju a Jílkovou nesleduji akorát ten Váš výstup jsem si našla … hmm sedí to sedí… bohužel, Neměl jste šanci i kdyby jste věděl o čem je řeč. …Podle mne je Jílková uječená, naprosto nezvládající moderování.. zmatek nad zmatek, jen vyprovokovat lidí, aby řekli to co oni chtějí a mohli z toho tejden rejžovat perličky…manipulace jako hrom… sorry…

    To se mi líbí

  8. vonrammstein napsal:

    Svatá prostoto.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Díky. Přemýšlel jsem co napsat, ale trefil jste to za mě a přitom neurazil. Já bych to nejspíš nedokázal a to by byla chyba, neb autora toho textu mám jinak rád a vážím si ho.

      Otázka mimo. Včera mi při „historickém víkendu“ pochodovali pod balkonem obrněnci. Nebyl jste i vy?

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Já tohle taky považuju za výjimečnou minelu.
        Nebyl, žel, marodím. I kdyby ne, stejně bych se účastnil jen jako divák. Tuhle akci mají propachtovanou jiní.

        To se mi líbí

  9. čtenář napsal:

    když se tedy ještě nikdo nezeptal,tak bych se s dovolením zeptal já.
    zajímá mě jestli ten pan Kohout opravdu myslel smrtelně vážně tu odpověď na tu první otázku.

    Michaela JÍLKOVÁ, moderátorka
    ——————–
    Pane Kohoute, vy jste se proslavil větou, že každá česká rodina by měla vzít k sobě do bytu jednu rodinu uprchlíků a živit je.

    Milan KOHOUT, filozof a vysokoškolský učitel
    ——————–
    Ano. To jsem řekl. A myslím to vážně smrtelně.

    To se mi líbí

    • ji5 napsal:

      Kohoutův výrok je metafora, která není obecně uskutečnitelná. Na druhé straně by to on sám opravdu udělal, natolik ho znám. Je jen málo lidí s tak velkým srdcem, jaké má on.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        hmm,tak jo,až to udělá,tam tomu třeba začnu věřit,že má velké srdce.

        Prozatím jen docílil toho,že ta jeho jistá umělecká forma,s kterou se tam předvedl,mne šokovala natolik,že se ze mě stal odpůrce přistěhovalců,před tímto uměleckým vystoupením jsem jím ale nebyl.

        To se mi líbí

        • ji5 napsal:

          Čtenáři, jestli jeden performer během hodiny zvrátí Vaše přesvědčení, že je nutné uprchlíkům pomáhat, je to na pováženou. V podstatě naznačujete, že jste na straně těch, kteří hledají důvod, jak pokud možno neudělat nic, místo abyste se zabýval tím, jak to udělat, aby to šlo.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            bohužel,tak to je,co nedokázali všichni kritici přistěhovalců za rok,to se jemu podařilo za hodinu.
            A ono je toho víc,díky němu a také tomu studentu Matoškovi,jsem se dostal na ten server White-Media,no a nebudu lhát,určitě jsem tam nebyl naposledy.

            I takovýchto výsledků mohou dosáhnout jisté umělecké formy.

            To se mi líbí

            • Mac napsal:

              aniž bych se chtěl dotknout pana autora neuctivým názorem na jeho přítele, ale ten pan Kohout na mě dělal dojem nevybouřeného infantilního hipíka, který má potřebu se zviditelňovat za každou cenu. Plky o tom, že bychom si všichni měli vzít jednu uprchlickou familii do panelákového 2+1 jsou za prvé drzé montování se do života jiným a za druhé směšná póza.
              Možná jej budu považovat za poněkud věrohodnějšího, až si k sobě nastěhuje nějakou 10-15 člennou, oburkovanou rodinku z jihu, ale ani tak nemá právo diktovat druhým, co mají dělat.
              To jsou stejné žvásty, jaké měl Uhl v 2002 při povodních, když se rozzuřil nad výrokem kohosi, kdo se nabídl, že lidem, kterým vzala voda střechu nad hlavou, poskytne dočasné ubytování. Jenom to nesmějí být cikáni.
              Militantní pozérští lickoprávníci

              To se mi líbí

  10. ji5 napsal:

    Paní Jaa, nevím, kde jste z mého textu vyčetla nějaké stýskání. Moje poděkování paní Jílkové a jejímu štábu je naprosto upřímné. Nepotřebuji někomu lichotit, aby mě zase někam pozvali. Titulek mého článku je narážka naz námý výrok Andy Warhola o 15 minutách slávy, kterou si každý někdy užije.

    Článek jsem napsal, protože se domnívám, že prapůvodní myšlenky Václava Havla naznačují jediné možné řešení současné krize. Dodávám, že se bohužel nechal zkorumpovat mocí, čímž se stal jednou z nejhanebnějších postav české historie.

    Do pořadu jsem se dostal jako host Milana Kohouta. Ono se moc neví, že každý z těch šesti „hlavních“ si jich může pozvat až pět.

    Protože dokáži být ironický i sám k sobě, říkal jsem si „ty vole, Jiříku, budeš nejen za pisatelskou, ale i za televisní hvězdu“ a s údivem jsem sledoval, jak ta moje hvězda stoupá. Měl jsem samozřejmě pocit, že k problému uprchlíků mám co říct. Současně mi bylo jasné – a netýká se to jenom pořadu Máte slovo – že v Česku není žádná diskuse možná.

    Milan Kohout je velice vzdělaný člověk a jemný člověk. Je to jeden z těch, kteří chtěli být za minulého režimu svobodní a jeden z mála, který v kapitalismu zjistil, že taková svoboda neexistuje. Pro svoje vystoupení zvolil jistou uměleckou formu. Kdyby mluvil jako já, tak by si nikdo ani nepovšiml, že něco řekl.

    Milan Kohout nastavil české společnosti zrcadlo, aby se viděla. Posla mi několik stránek výrazů, které se objevily na diskusních fórech. Zde je malá úkázka:

    Kohout co ty kurvo ja a moji albosski kamosi ti vypalime barak […] Vykat ti nebudu, protože seš lidkej odpad toho nejhrubšího zrna, jaký na této planetě vůbec je. […] Kohout je jen přerostlá hysterická slepice […] Kohoute ty jsi hovado a vlastizrádce kriple zasranej tebe za tohle jednou potrestáme štvát proti bílím lidem ty černoušky si naser k sobě domů v životě bych si nenastěhoval k sobě a to mám volný jeden byt radši ho nechám prázdný než si tam zatáhnout černoušky jak sem tě včera v televizi viděl,tak jsi jeden z největších škůdců národa a měl bys být veřejně popraven pro výstrahu.[…] Kohout, který vypadá jako nemytý vandrák a zarostlá socka a měl pravdu ten chlap,který mu řekl,že je to sám vyžírka. […] Málokdy lze spatřit tak tupýho , drzýho, nevycválanýho, primitivního dementního kriploidního skřeta. […] Ten hajzl s otřapečkovanou jarmulkou […] Vzhledem zanedbanej bezďák, duchem impotent, odpornej odpadní skřet […] zhulený debil […] Je to debil který se chová hovadně jak tady tak tam. Jen mezi jeho oblíbené a tak hlásané negříky se mu nechce. […] Měli tam tomu debilovi Kohoutovi rozkopat tu jeho prolhanou držku! […] Nakopat ho zepředu do prdele, zmetka zasranýho!

    To je jen krátká ukázka slovníku, který používají lidé, kteří jsou produkty vzdělání po roce 1989.

    Kouzlem nechtěného byl v ČT o den později opakován pořad o tom, jak komunisti postupovali proti vlasatcům. Byl tam bývalý disident František Stárek, zvaný Čuňas, který, pokud jde o vlasy, vypadá podobně jako Kohout. Stárek ovšem opustil Magorovu představu druhé kultury a místo toho se spojil s establishmentem. Vyplatí se to víc, než být disidentem…

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nezapírejte, že jsem vás varoval 😆 Faktem ovšem je, že Kohoutovo vystoupení asi většina lidí nemohla pochopit.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Choval se jako blázen, Pane Bavore.
        Jak já to vidím, nebyla v tom žádná nadsázka.
        A ještě mě napadlo….Kohout tam těžce urazil papeže Jana Pavla.
        No co, ani já ty preláty nemusím, jenže….
        Až tady bude mít Kohout ty uprchlíky- a bude jich jen zlomek počtu, který by si přál, tak si bude muset rozmyslet, koho urazí.
        Papeže ho urážet asi nechají, ale nějakého islámského duchovního ne.
        Komunisté řešili tohle pár fackami a nejhůře kriminálem, v USA by ho zavřeli na pýr týdnů a vysolil by pokutu, že by se mu zatmělo,ale urazit imáma, to může stát – v lepším případě- pěkných pár set ran bičem po hřbetě.

        To se mi líbí

        • ji5 napsal:

          Papež je hlava organizace povídkářů, která si domestikovala boha, nic víc. Boží existenci samozřejmě nemůže dokázat, ale i tak jeho jménem páchala a páše obrovské zločiny. Protože katolická církev je proti antikoncepci, proto bojuje proti kondomům a dokonce si vymyslela pohádku, že kondomy nechrání proti AIDS. Z tohoto hlediska lze papeže, v podstatě kteréhokoli, považovat za masového vraha, protože díky odporu k antikoncepci umírají milióny. Jde jen o to, jaké žíslo kdo považuje za dost vysoké. Církev samozřejmě mluví o sobě krásně, ale nejde jí o nic jiného, než mít moc nad lidmi.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Účelem kampaně proti antikoncepci a kondomům je naučit ty lidi spořádanému, monogamnímu sexu v manželství, tedy naučit je zodpovědnému a morálnímu chování namísto bezhlavého šukání všeho a všech, promiňte mi ten výraz. Protože to je přesně to, co lidem bez křesťanské morálky antikoncepce a kondomy umožňují.

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Když se tak hrabu v minulých časech tak všichni, co jsem dohledal, byli katolíky. Všechny ženy rodily tak po 20 měsících děti do doby než umřely, nebo to s 15 dětmi přežily. Vypadá to na to, že bezhlavě monogamně šukaly, jak píšete. Patrně na ně ta víra a křesťanská morálka až tak nepůsobila. Jak to vysvětlíte?

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              strejdo, církev svatá katolická je na tom prakticky stejně jako komunisti. Aby jejich utopická představa o „správném“ fungování lidské společnosti fungovala, potřebují buďto zavést totalitu, nebo vyměnit cca 90% lidí. 🙂

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tak, že je to v pořádku. Pro manželský sex neplatí žádná omezení, pokud není vynucený nebo perverzní. A případné početí se nechává na vyšší instanci. Současní praktikující katolíci, kteří si nedovedou dost dobře představit patnáct dětí pod střechou, praktikují plánované rodičovství v tom přirozeném slova smyslu. Nesouloží v době ovulace, například. Není to tak těžké. Chce to jenom trochu sebekázně.
              A i v minulých časech zdaleka všichni nebyli katolíky. Zapomněl jste na husity, evangelíky, luterány etc.?

              To se mi líbí

            • strejda napsal:

              vonramsteine, zmiňoval jsem se mnoha desítkách mých předků, všechno byli katolíci a na nějaké ovulační hledání to nevypadá. Děti vyskakovaly jako korálky na růženci. Málokdy byl interval 24 měsíců. To víte matriky jsou neúplatné. Teprve po Velké válce nastal velký odliv od církve katolické, je to zaznamenáno v matrikách. A dětí přímo drasticky ubylo. Téměř všechny se ale dožily dospělosti. Z normy 12-15 to spadlo na 2-3. To nemohlo být jen zdrženlivostí. Moderní doba zapracovala.
              Když si tak ve volných chvílích čtu o vyšší společnosti, katolické jak jinak, v minulých stoletích, tak bych řekl, že v případě sexu se museli velice často zpovídat. Na příklad dcery vévody Birona byly skvělé 🙂 a také krásné. Jim se odolat nedalo.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Ve smyslu příspěvku pana Jírovce, na který jsem reagoval, jsem měl na mysli spíše Afriku apod. Tam je taky ta osvěta především směřovaná. V Evropě před ani po Velké válce se kondomy a antikoncepce opravdu moc neřešily.
              Ovícenství pak mělo hodně negativních dopadů nejen na porodnost. Následky neseme dodnes a poneseme i dál.

              To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Jistě, to je věc názoru a já církve také nesnáším.
            Co mě udivuje, že lidé, kteří upřímně nesnáší katolíky a vidí na nich přesně to špatné, co na nich špatné je a ještě něco navíc, to samé nejen že nevidí na islámu, ale naopak mají tendenci ho glorifikovat.
            Ale ani o to mi nešlo.
            Kohout se veřejně opřel do papeže, vyjádřil svůj názor, a tím to skončilo, žádné rozhořčené dopisy, žádná trestní oznámení o urážce náboženského cítění katolíků, atd..
            Opravdu si myslí, že kdyby tady žil jen zlomek muslimů, které on chce, tedy třeba jen pouhých 50 000, že by si mohl veřejně otevřít hubu na jakéhokoliv islámského duchovního?
            To pochybuji, jenže…on to ještě neví, protože nedokáže rozlišit své sny od reality, prostě neví, co chce a tak je zákonitě proti všemu, protože VŠECHNO se časem ukáže i z té horší stránky, jakkoliv se to samo proklamuje jako superpokrok.

            To se mi líbí

            • naufrago napsal:

              Tak toto anti-antikoncepční vysvětlení je asi takové, jakoby někdo obhajoval myšlenku brojit proti používání například helem či rukavic či brýlí, a zdůvodnil by to onen karatel tím, že takhle lidi s ochrannými pracovními pomůckami ztrácí zábrany a pracují o stošest a jako sideeffect vyvolávají nezaměstnanost, zatímco takto by pracovali pomalu a s rozmyslem, a jelikož by se snížila jako nevyhnutelný efekt produktivita práce, zbylo by více práce pro ostatní, jelikož bez pracovních pomůcek se dá pracovat opravdu jen velmi velmi „opatrně“, asi jako to souložení s rozmyslem.
              Tak především když se chce chlap seznámit, tak nikdy neví, co jeho přítelkyně je zač a čekat s milováním po svatbě, to je ujeté, když tohle nebude klapat, tak je lepší raději nelézt do chomoutu. To by musili být oba dva paralelně dárci plasmy, chodit každý týden, pak by to šlo si věřit, ale otěhotnění by stejně nezabránili, jelikož oč více by věděli, že na tom jsou zdravotně dobře, neměli by zábrany v sexu, tak tím více by souložili, asi podobně jako s tou antikoncepcí, jelikož i dobrý zdravotní stav je jakási forma bezpečnostní pomůcky pro provozování bezpečného sexu.
              Takže ani brojení proti antikoncepci nepomůže
              Na zbožných pařížanech to bylo jasně vidět, každá rodina cca 8 dětí v 19., století a s bídou přežily 2 do dospělosti.

              To se mi líbí

      • jaa napsal:

        chování řeznického psa se těžko chápe.. abych toho psa neurazila….

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Když je o tom řeč, i já vypadám jako Kohout.
      A také bych rád pomáhal trpícím.
      Jenže mám nepříjemný pocit, že současná situace vůbec není o pomoci, ale o naší zkáze.
      Tam v té Africe žije třeba 1,5 mld lidí, z nichž 1 mld.potřebuje pomoc.
      Když tu 1 mld. Evropa přijme, přestane být Evropou v tom slova smyslu a v Africe?
      Tam bude za 30 let opět 1,5 mld. lidí, z nichž 1 mld bude potřebovat pomoc.
      Jenže už nebude nikdo, kdo by jí poskytl, tou dobou už bude žít v Evropě 3 mld lidí, z nichž 2,5 mld bude potřebovat pomoc.
      Bylo by ale pokrytecky malé, kdybychom pmáhali jen Africe.
      Jen v Indii žije 360 000 000 lidí, kteří dle Lustiga žijí hůře jak on kdysi v Oswietimi, proč pan Kohout nic nedělá?
      A co Jižní Amerika, tam nikdo nepotřebuje pomoc?
      A co Asie, tam by se jich nenašlo víc, jak těch pouhých 360 000 000 v Indii?
      Kohout klidně může mluvit o pokrytectví, ale když budu chtít, podle jeho vlastního modelu ho mohu nazvat pokrytcem, kdy si vzpomenu.
      Jsou věci, které udělat lze, dobročinnost a dobrosrdečnost má ale své meze, které nelze hodnotit ani zákony /jak to dělají potentáti EU) ani morálkou, (jak to dělají Kohoutové), nad námi stojí možnosti přírody a naší planety, zákon života je nemilostrdý.
      Jestliže podlehneme, nepomůžeme nakonec nikomu a výsledkem bude, že nebude mít nikdo nic.
      Já sám jsem odpůrce přistěhovalců, ale není to proto, že bych byl tak zlý a pokrytecký.
      Jsou věci, které udělat mohu-a jsou věci které udělat nemohu, i když bych 1000x chtěl.
      Já, potažmo Evropa, nemůže vyřešit bídu lidstva, nakonec, Evropa není bohatá, a ČR už vůbec ne, když se na nemocné české děti sbírají víčka!

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Skvělé. Tak nějak to cítím ale napsat takhle neumím.

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Viděl jsem posledních cca dvacet minut pořadu – stačilo.
        Děkuji Vitto za perfektní shrnutí. Nemám rád ani blouznivce z Kanady ani rasisty z Česka, mám rád realisty z celého světa. Zlaté zadrátované hranice …
        P.S.- ti Kohout i Matoška chtěli-li udělat něco pro imigraci (čemuž nevěřím, dělali jen svoje vlastní šou pro své ego) udělali to perfekně : zabili snahu o přijetí emigrantů definitivně. A to je dobře.

        To se mi líbí

      • Mac napsal:

        nemám co dodat
        tihle kohoutové zesměšňují sami sebe a především „myšlenky“, které hlásají
        Skoro to vypadá jako záměr…….

        To se mi líbí

  11. Rosťa napsal:

    Pořad jsem neviděl, protože nemám dost dobrý žaludek na to, abych přežil bez rizika tu uštěkanou ježibabu.
    Emigrace by se měla řešit tak, že by Evropa měla dočasně přijat ženy a děti do 15. let a muže poslat zpět, aby si doma udělali pořádek. Samozřejmě za pomoci těch, co jim to tam rozdrbali, t.j. USA, Francie, VB a v menším měřítku jiné státy EU. Až se situace uklidní, ženy a děti vrátit domů. Rudá fena Šiklová s tou zfašizovanou havloidní kavárnou sice se mnou nebude souhlasit, ale každá jiná varianta znamená totální průšvih pro evropskou civilizaci. Nakonec na západ od nás o muslimech vědí své. Ne každý je nadšen při pohledu na hořící auta, vybité výkladní skříně a podobné kratochvíle „multikulti“ obyvatelstva, které se tam pravidelně opakují.

    To se mi líbí

  12. kchodl napsal:

    Nechápu, že tak chytrý a zkušený člověk jako Vy jim dělal křoví v té jejich falešné hře na demokracii.

    Navíc v režii té uječené psychopatky, v profláknutém zhovadilém pořadu, který je urážkou vkusu, slušnosti, diskuse a skutečné demokracie. Považuji to minimálně za blbost a morální selhání. Je trapné a neslušné se na to jen dívat.

    Bez ohledu na Vaše dobré úmysly a větu o PNAC.

    Pan Kohout je možná osobně sympatický, vzdělaný a jemný člověk – je to nekonformní umělec, velmi svobodný. Ale zjevně není dost rozumný málem ani na to, aby rozhodoval sám o sobě, takže je poměrně sebevražedné ho poslouchat, pokud aspiruje na rozhodování o ostatních.
    Jeho morální stanovisko bylo zneužito propagandou proti naší civilizaci, národu, společnosti, státu.
    Stal se tak spoluzodpovědným za všechny budoucí české mrtvoly, zničené životy, znásilněné ženy a všechna další hoře.

    A ohromně se diví, že se na něj lidé zlobí, dokonce ho chtějí zastřelit, pověsit, utopit a umlátit.
    Dokonce mu nadávají. Považte, on straní jejich budoucím vrahům a oni ho za to nemají rádi !
    Jaká nekulturnost, rasismus, zaprděnost !

    Má smůlu, že je tak výrazná osobnost – jistě bude časem předhozen davu coby obětní kozel. Zatímco skuteční viníci na utrpení obyčejných lidí zbohatnou a odjedou dožít někam, kam africký negr nesmí, kde je střílejí a bombardují, tedy k multi-kulti Amíkům. Někam do lepší čtvrti, která je celá oplocená a hlídaná několika řetězci samoplaníků a pouští se tam jen na průkazky. Jen pouhou shodou okolností tam žádný negr není, samozřejmě nic rasistického. Ti jsou v Detroidu.

    Ach promiňte, možná jsem se dotkl Vašeho a páně Kohoutova jemnocitu. Nemyslím slovem negr nic rasistického. Negro=černý. Prvním slovem negr jsem myslel afro-afričana. Druhým slovem negr jsem myslel afro-američana.

    To se mi líbí

    • Mac napsal:

      Cituji
      „Považte, on straní jejich budoucím vrahům a oni ho za to nemají rádi! “
      výstižněji to formulovat nelze.
      Ale obávám se, že kohoutové budou i nadále hřímat svoje „Cardo, Cardo…“ a budou se cítit jako vyšší bytosti

      To se mi líbí

  13. Witch napsal:

    Ráda jsem Vás viděla 🙂

    To se mi líbí

  14. cobolik pacholik napsal:

    vtip v ktorom je ukryta sranda,ktoru si z nas robi uzernicka kurva
    emigrant zo somalska pride do kosic a prveho cloveka ,co stretne mu hovori,pan slovak,dakujem vam ,ze ste ma prijali tak pohostinne,ze mam lekarsku starosltlivost stravovanie a vzdelanie zadarmo,chlap,mu dristne dyk ja nie slovak ja rom,tak stretne dalsieho a dakuje a ten mu drista ja nie slovak ja rumun,idem zobrat pred kostol stretne dalsieho a dakuje za bajecne cobolovo, a ten ja nie slowak aj biznisman from deutchland ,prisiel kupit lacna fabrika
    tak ide dalej ten nigga a na blsaku chlapovi dakuje a on ja nie slovak ja vietnamec,po tom vsetkom uz nedakuje,stretne zensku a pyta sa jej ste slovenska? a ona ,ja nie ja z ukrajiny,tak boha jeho,kde su ty slovaci,ona kukne na hodinky a povie,asi v praci.
    tu je ukazka,jaky som chumaj a bezcitny rasista,tak ma napadlo,ze by sme hromadne teraz isli do tej bohatej saudi arabia,postavili si tam v mensom vydani chram svateho vita plus kostol svatej alzbety,aby sme zachovali federaciu,postavili nejaky liehovar v susedstve pivovaru s prasecakom na rizky a nepochybujem ,ze by sme na to tvdo zapracovali,bo sanujeme kraj,do ktoreho sme prisli,ked nas na sracku rozbity a bojime sa o sisku,mohli by sme si len zacat spievat z kaluze,do blata za nos vedu nas uzercata.

    To se mi líbí

  15. tata napsal:

    Pane JÍROVEC
    Smekám že jste vtom pořadu byl vyjímka s Pospíšilem.
    Nezlobte se pana KOHOUTA jsem viděl poprvé JESTLI toto je vysoškolský profesor,jeho chování tam bylo naprosto neomluvitelné.Vy ho znáte ale svým vystupováním naprosto vyvolal opak,několikrát jsem si myslel že patří s prominutím do bázince.Jeho téze jsou uplně mimo,Ta jeho téze že jsme vinni jako zapadní svět vuči tomu Arabskému je sice pravda,jenže to jsme pak vini ve všem není možno si vzít všechny chříchy světa na hřbet.NEVÍM JESTLI SE TAKTO CHOVÁ,ale to co předvedl vtom pořadu se nedá omluvit

    To se mi líbí

  16. čtenář napsal:

    „To je jen krátká ukázka slovníku, který používají lidé, kteří jsou produkty vzdělání po roce 1989.“

    pane Jírovec,ostatní možná s tímto názorem souhlasí,ale já bych tedy,po těch hodinách čekání že se někdo ozve,měl názor,že z diskusních vstupů není moc poznat kolik je diskutérovi let.

    Třeba to nakonec byli všechno lidé se vzděláním před rokem 1989,kteří si už v mateřské škole notovali…

    Černoušek Bubu
    má černou hubu,
    nožičky skládací,
    prdelku foukací.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      Čtenáři

      Abych pravdu řekl nepochopil jsem co stím basnik chtěl říci.
      NENÍ TO KRITIKA jen sem nepochopil význam,jestli je to náká reakce co psal pan Jírovec co lidi píšou PANU Kohoutovi.i když nejsem zastancem na hrubý pytel …..ALE JESTLI BY SE CHOVAL tak jak vtom pořadu asi těžko muže očekávat něco jiného.Konečně jak sem četl i VÁS DOST ŠOKOVAL.Opravdu já osobně nechápu že takto se chová vysoškolský profesor

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        tato,
        že nesouhlasím s tím,že podle diskuzních vstupů se dá určit věk,abych mohl tvrdit toto:„To je jen krátká ukázka slovníku, který používají lidé, kteří jsou produkty vzdělání po roce 1989.“

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Jak kdy, čtenáři. Sociální sítě vaše datum narození znají a v podmínkách vesměs mívají cosi o povinnosti uvádět v profilu pravdivé údaje a postihu, když bude toto pravidlo porušováno, a protože si Marek Cukrová hora myslí, že soukromí je přežitek, podle některých diskuzních vstupů věk určit lze. Sice to nemusí být nutně spolehlivé, ale ksichtokniha na vás neprozradí jen to, co neví.. a ani jí tu informaci nemusíte poskytnout vy sám, nějaký „přítel“ to může udělat za vás.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            já si ale myslím,že to jsou diskuzní příspěvky z Novinky.cz,Parlamentí listy,ty nejhorší které se tam daly najít,myslím si,že celé to jeho vystoupení mělo sledovat tento cíl,vytočit lidi,aby se zase mohlo tvrdit jak je republika rasistická.
            Jakpak asi dlouho bude trvat než zase přijde nějaké to „upozornění“ z USA anebo odjinud o lidských právech?Týden?Měsíc?

            To se mi líbí

  17. moskyt napsal:

    Ano, shlédl jsem celé vysílání talk show M. Jílkové. K vystoupení pana Kohouta:
    – méně je někdy více, dryáčnický způsob vyjadřování, spíše odpuzuje, než přinutí k přemýšlení. Nemám problém s obsahem, ale se způsobem prezentace.
    – hyperkorektní způsob vyjadřování je mi naprosto cizí a je mi pro mne nepřijatelný. Můj rodný jazyk je takový jak se vyvinul v průběhu staletí, a vůbec nic pejorativního nevidím ve výrazech jako je žena (ona-člověk), muž (on člověk) samec psa je pro mne stále pes a ne „kluk“ a samice psa je prostě čuba (čubka). Nevidím na tom nic pejorativního. A tak je Cikán v češtině Cikán a ne Rom, stejně tak jako Němec není Deutch či Fin Suomalainen, protože oni tak sami sebe nazývají. Tak tomu v mém mateřském jazyce je a není v tom nic urážlivého.
    Ostatně když už se mám s někým milovat, tak radši se ženou než nějakou „ona – člověkem“. K tomu nemám ten nejmenší důvod a konečně ani chuť.
    A už vůbec scestné je, pokládat hyperkorektnost za výraz levicovosti. To znamená jen, že jsem přistoupil na „buržujské“ hrátky. které problém místo řešení odvádějí do začarovaného, hlubokého lesa, ze kterého není cesta ven.
    No a teď mne třeba ukamenujte. 🙂

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Naopak, za tohle zasloužíte pohlazení. Nebo-aby si to někdo blbě nevyložil-potřesení rukou.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Už jsem bouch jedno plus.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Výraz levicovosti to není, ale za výraz levicovosti se to už tak 10-15 let vydává.
      Výsledkem je, že levice je mrtvá, místo ní jsou tady vlastizrádci, kterým se říká lidově sluníčkáři.
      Má to ten politický vliv, že pro mládež má ČSSD punc svinské partaje a nutno říci, že oprávněně. Co na tom, že svinské jsou i jiné strany, které se tváří…nelevicově, ČSSD, jako příklad levice, jakoukoliv pozitivní levicovost popírá.
      Mládež se bude postupně radikalizovat a jakkoliv v Čechách fašistické strany umíraly na úbytě, dlouho to trvat nebude.
      Ostatně, ČSSD nemá do fašismu zase tak daleko, a 95% odpůrců imigrace zcela popírá jakýkoliv demokratický systém u nás, protože těch 95% se nikdo neptá, neb jsou to jen hlupáci z horní dolní, zmanipulovaní klasicky jakousi propagandou ruskou, nebo ještě lépe propagandou rasismu a xenofofie, jejíž původ nikdo nezná, a tak ho různí Čulíci našli v Češství samotném.
      Jako OSVČ volím dávno komunisty, dělalo se mi z nich totiž zle jaksi nejméně.
      Nic nedělali, nic nezkazili, resp. nic nedělali nějak viditelně.
      Ale v současné situaci by něco dělat měli, protože když nebudou, lidé jako já budou volit ty, kteří něco dělat budou, nebo o tom budou alespoň mluvit.
      A ti budou mít k fašismu hodně blízko a nebudou to troubové z DSSS kteří mohou maximálně zaujmout část občasntva hodně radikálně laděných.
      Dobrá, fašistická politika se dá dělat i kultivovaně, jmenovitě ze začátku.
      Já jsem starej kozel, já svou volbu dokážu zvážit, ale mladí se na nějaké vážení leda vyserou!
      A pak levice…čauvec a navždy!
      A co je nejhorší, nikomu chybět nebude.

      To se mi líbí

  18. čtenář napsal:

    oh,
    a raději upřesním,proč jsem došel k názoru,který jsem napsal v 8.12?

    Milan Kohout,1999, Maticni ulice Performance,Defending human rights of Roma

    To se mi líbí

    • MAXI napsal:

      PANE BOZE TO JE VUL!

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Vlajku řezat umí, hubou přijímat emigranty také umí-ale od r.1999 měl dost času, aby si k sobě domů vzal romskou rodinu a živil jí, ukazujíc u toho, jaký je to dobrodinec.
        A tento člověk má tu drzost, označit jiné za pokrytce.
        Fuj!

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          vitto,
          ale no tak,určitě mu křivdíte,já to vidím takto,již v roce 1999 předal klíče od té své chalupy u Domažlic nějaké té rodině z Matiční ulice,z USA jim pravidelně posílal vše co vydělal,no a protože se finančně vyčerpal tak proto teď má jen ten malý byteček.

          Milan Kohout: Řachy syrovýho masa
          Úterý, 20 Květen 2014 15:12

          Mám chalupu v malé vesničce u Domažlic. Když jsem ji krátce po revoluci kupoval……

          http://literarky.cz/politika/rozhovory/17550-milan-kohout-achy-syrovyho-masa

          Milan KOHOUT, filozof a vysokoškolský učitel
          11.6.2015 – ČT 1 (21:30 Máte slovo)
          ——————–
          Já jsem připraven. Já mám malý byteček

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Vlastně to ani není filosof, jak koukám..
            Nedospělý spratek, který sežral šalamounovo hovno.
            Napadlo mě srovnánáí s Aristotelem, byť jako nevzdělanec o něm zase tolik nevím.
            Aristoteles nechtěl porušit řád, Kohout ho ruší pořád, aniž by ho znal a nejen to, poznat ho ani nehodlá, jelikož je pyšný.
            Zná jen svůj řád, a cití se být oprávněn, propagovat ho jako univerzální.

            To se mi líbí

      • Mac napsal:

        spíš pozérský darebák s nulovým přínosem pro společnost

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Rád lidi urážím, to jen zde u Bavorů doma se držím zpátky. Ale všechno má své meze…. Souhlasím s vámi.

        To se mi líbí

  19. Petrpavel napsal:

    Myslím si, že základním nedostatkem bránícím v reálném pohledu na cokoli u nás dříve i dnes pro naše emigranty z bývalého Československa je jejich pocit výjimečnost (utíkali především ti kdo měli pocit že doma nejsou patřičně s ohledem na své možnosti a schopnosti finančně oceněni) a především pocit vděčnosti k těm kdo je přijali, mnohdy i potřeba poučovat hotentoty ze socialistického skanzenu nedostatečně vyspělé i po dvacetipěti létech jejich převýchovy na kapitalistického nadčlověka. Touha dokázat druhým i sobě že volili svým útěkem správně jim často brání v realistickém uvažování.
    Trochu bych život tehdy tam a tady porovnal životem řekněme koně na farmě a koně ve volné přírodě. Ten na farmě má zajištěn nocleh pod střechou a trvalý přísun potravy, výcvik, ten v přírodě mnohdy zmokne a nemusí mít každodenní pocit dostatku a nasycenosti. Ten z farmy se někdy podívá, vyjede, je-li dobrý i doletí, do světa na závody či za klisnou, divoký má jen svůj prostorově omezený rajon a stádo. Který z nich je svobodnější, má zajímavější život? Co člověk, co kůň?, to názor.
    Zdejší píšící emigranti … uznávám, jsou výjimky, můj názor je příliš obecný. Ale jedině obecné může platit, někdy povrzeno výjimkou – zábleskem jasnozřivosti jaký se vyskytuje tu častěji, tu méně často u každého jednotlivce.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Poslechl jsem si v Událostech komentářích debatu o důchodech, tu mladou husičku z topky jistě budou všichni důchodci volit 🙂 .
      Teď tam bude hodnotit současné problémy u nás a ve světě jakýsi další československý emigrant, vypínám … . Emigrant – nový etalon důvěryhodnosti ČT 😦 .

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.