Neplánované následky …


Barack Obama v rozhovoru pro tv. „Vice News“ oznámil, že vznik Islámského státu(ISIL) byl neplánovaným následkem působení USA v tomto regionu.

 Nejzajímavější na tom je, že Obama má naprostou pravdu – islamisté regionu byli vytvořeni jako úderná pěst USA pro smetení stávajících režimů. Asi jako se Banderovci stali nástrojem USA k vytvoření „sanitárního kordonu“ podél ruské hranice. Nicméně, ISIL – nejenže se vymkl kontrole, ale od samého počátku, kdy do něj přišli baasisté a saddámovští vojáci, se seskupení chovalo naprosto samostatně, vytyčoval si úkoly a podle možností je i plnil.

To bylo pro USA velmi nepříjemné zjištění – a lze i pozorovat určité poznatky, které z toho čerpaly: u klonu islamistů – banderovců a státní moci dnešní Ukrajiny byla upřednostněna ta největší špína. Tupá, chamtivá a naprosto neschopná samostatného rozhodování. Stačí se podívat na válečnou kampaň na Donbasu, abychom pochopili, že si ti lidé pro sebe nevyvodili žádné závěry, a pokračují ve stále stejné strategii násilného řešení otázky. Chytří a rozhodní prostě nejsou do vedení pouštěni: USA si nepřejí opakovat iráckou zkušenost, kdy takoví lidé odmítli hrát roli loutek.

Ovšem, protivník USA – Rusko – koná podle stejného klíče. Sázka na plně podřízené „vůdce“ povstání, neschopné samostatných rozhodnutí, sice chrání před překvapeními typu neplánovaného rozdrcení ukrajinských karatelů, což by vyvolalo odvetné kroky USA, na které by muselo odpovídat už Rusko. Na druhé straně ale taková strategie naprosto odpovídá zájmům USA, pro které je nejdůležitějším v ukrajinské válce vytvoření onoho „sanitárního kordonu“. Zůstane-li Ukrajina v celku, nebo se  rozpadne na bantustany válčící mezi sebou, zda vymřou dvě třetiny obyvatelstva – to Američany ani trochu nezajímá. Cílem operace je „kordon“, a nic víc.

A oni to ani neskrývají – viz prohlášení viceprezidenta washingtonského „Eurazijského centra“ Rasmussena, že „… na Ukrajině nemají USA strategické zájmy, nepočítáme-li odpor proti Rusku“.

Situace s ISIL, dle všeho rovněž prochází změnami: – USA se pokouší vsadit na likvidaci nejvyššího vedení organizace, což znamená přeložení odpovědnosti na CIA. To vážně posiluje pozice jejího ředitele Brennana, a podle některých informací v regionu vzniklo několik nových středisek CIA, byly otevřeny nové linky financování. CIA vytváří agenturní síť na územích obsazených ISIL. Zařadit sem lze i hromadnou přísahu věrnosti ISIL seskupení, v nichž doslova kvasí agentura CIA, a pravidelně přicházejí zprávy o popravách odhalených „zrádců“. Smyslem všech těchto přísah je – změnit ISIL v „Al-Kajdu“, se kterou už má CIA vztahy – a vůbec ne špatné…

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

37 reakcí na Neplánované následky …

  1. moskyt napsal:

    Video s odpověďmi šéfa Stratforu (záloha CIA) Friedmana na položené otázky. Mluví sice „amglicky“ ale je to dost podobné angličtině, takže lze odpovědím porozumět. A kdo umí bukvy v obraze jsou ruské titulky. Zajímavé povídání o cílech USA v Evropě. Povídání bez jakýchkoliv skrupulí o tom, čemu se říká americké zájmy a o čem žumpátisti celého Západu tvrdí, že je to jen ruská proaganda. http://www.imperiya.by/news.html?id=160365

    To se mi líbí

  2. Strejda Olin napsal:

    Neustále kritizujeme politiky, parlamenty a vlády, zkoumáme kvalitu a úroveň diktatury, totality, demokracie, svobody a lidských práv, dohadujeme se co je lepší, co se jak zapsalo v historii lidstva, kdo má víc krvavé ruce. Jsme až naivně směšní tím, že věříme v nutnost změny politiky, aniž bychom byť jen uvažovali o změně toho, co tu politiku dělá tím, čím je. Diskutujeme stále jen o následcích, jsme jimi tak posedlí, že nehledáme příčiny a pokud ano, pak nejdeme dost hluboko. Tím se ale naše diskuze stává jen mlácením prázdné slámy, pláčem sice srdceryvným, ale bohužel na cizím hrobě. Přitom svět zná ony skutečné příčiny již více jak 150 let. Jsme natolik ovlivněni propagandou, tak jsme zmalomysněli, že se z nás stali vystrašení přizdisráči, pomatení Don Quijotové a neškodní snílkové. Tváříme se jako jednotný šik, dojde-li však na Marxe, jednota je ta tam. Najednou si nerozumíme a z dřívějších spojenců se stávají protivníci. Větší radost našim skutečným protivníkům nemůžeme udělat.
    Tož tak to vidím já.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Do kamene tesat!

      Připojím podle svého zvyku cizí (proč já když jiní to umí lépe?) komentář :
      „“Tomáš Černý, Český Těšín
      Úterý, 24. března 2015, 09:24:16 |
      +10
      „Josef Jaroš, Sněžné
      Úterý, 24. března 2015, 09:19:47 |
      +1
      Vážení diskutující.Jmenujte nějakého politika,který nekrade.Myslím si,že takový neexistuje.Howhg.“
      ————————-
      Myslite špatně. Ja vím o celé straně, která nekrade, je slušná a jediná volitelná. A vime všichni, že je to KSČM. A antikomouší se můžou rozkrajet, nic na tom nezměni. „“

      A ještě jedna skutečnost, už zde citovaná, pamatujme si ji, platí provždy, pro konání jednotlivců stejně jako států :
      „K demonstraci síly se uchyluje ten, kdo nedokáže demonstrovat rozum.
      Lenka Procházková“

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Nekrade, protoze nemuze. V tom ma unikatni a nenapadnutelne postaveni, to je jeden z duvodu jeji popularity. I proto (nejen) jsem poslednich 25 let jejim volicem. Ale iluze nejsou na miste – pokud se dostane k byt i jen dilci vlade…. jsou to jen lide.

        To se mi líbí

        • moskyt napsal:

          Příležitost dělá zloděje. K nenaplnění tohoto výroku je třeba mít velmi pevné zásady. No a lidé jsou … prostě lidé.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Důkazem je třeba takový Dolejš, který dokáže měnit názory jako chameleon.

            To se mi líbí

            • K-k. napsal:

              bohužel – už mi taky důkladně „vypadl z voka“ 😦

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Popularita? 10 až 15 % voličů …
              Pevné zásady může mít jen celá strana, ne jednotlivci, lidé, ti jsou vždy omylní, někdy i chamtiví. (Nešel snad někdejší zákon o trestnosti rozkrádání socialistického vlastnictví a mastné pálky za porušení proti samým jeho autorům a schvalovačům, pokud připustíme, že lidé jsou chamtiví? Nešly snad nedávné privatizační, daňové a jiné zákony ve prospěch jejich autorům a schvalovačům, deklarovaná nepřezkumovatelnost, pokud připustíme, že lidé jsou chamtiví?)
              Aneb : důkaz (ne nějaký Dolejš kvůli jeho názoru na danění osvč) , že strejda Olin má ve svém vyjádření v 10:42 obecnou pravdu , a platí že “ …větší radost našim skutečným protivníkům nemůžeme udělat…“.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Postoj KSČM k Zemanovi, k ČT, ke kolonoskpii, k majetkovým přiznáním, k obecnému referendu, k EU, k daňové progresivitě, k socialismu je, předpokládám, dobře znám 🙂 .
              Lepší dny přijdou, ale musíme se o ně zasloužit.

              To se mi líbí

          • oh napsal:

            Pane Bavore, můj postoj k Zemanovi je také poněkud rozpolcený. Volil jsem ho ve druhém kole (Děkuji propagandě Kchárlovců!) a pořád si myslím, že to byla dobrá volba. Přesto mě občas dokáže neskutečně na…štvat.
            http://www.novinky.cz/domaci/365122-zeman-odpurci-konvoje-jsou-antiamericti-blazni.html

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Psal jsem o Zemanovi ve vztahu k ČT. Jinak mám občas podobné pocity.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Já u druhého kola nebyl, tedy Zemana jsem nevolil, ale i s tímto jeho vyjádřením nemám problém. Vyvážené.
              Seznámil jsem se díky propagandě naší ČT, vlády a našeho mainstreamu – jinak bych se tak nezajímal, děkuji jim – s doklady o americké rozpínavosti a imperialismu v jeho základním slova smyslu za posledních -sát let a stal jsem se antiamerickým bláznem. Stejně jako po 1968 antiruským. A jak se na tuto sovětskou pomoc dívám teď, na základě pozdějších fakt a osobních poznatků? Vyváženě, myslím.
              Třeba je Zeman moudřejí a prozíravější než já. Třeba toho neví tolik o USA jako já. Nebo nesmí v současné době chtít vědět, hloupý určitě není a uvědomuje si umění možného, naše pozice jsou odlišné.
              Rozhodně mě jeho vyjádření neuráží. Jako většinou (původně jsem napsal vždycky,ale to nebylo správné slovo) jenom nutí z zamyšlení, i třeba nad sebou samým.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Je myslitelné zdravý rozum si zachovati ráčit, a nebýt přitom antiamerickým bláznem?
              http://outsidermedia.cz/zazrak-bbc-vedela-o-padu-dvojcat-wtc-24-minut-pred-jejich-padem/

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Petřepavle, to není nic zvláštního. Ale taková ukrajinská tajná služba, to je už opravdu něco. Kam se na ně hrabe James Bond, Ethan Hunt a Lemmy Caution i Nickem Carterem.
              „Informace o úderu na „dvojčata“ 11. září byla předána do Ameriky několik měsíců předem…“
              http://www.novarepublika.cz/2015/03/zpravodajske-sluzby-ukrajiny-mohou.html

              To se mi líbí

          • moskyt napsal:

            Po odeslání svého komentu k Hudcovi, se mi dostalo také jednou down. Ne, že by mi to nějak vadilo ale přinutilo mne to více se zamyslet nad tím co jsem napsal.
            Takže 25 let zpátky. Byl jsem ekonomický náměstek, poté ekonom závodu (jak se fabrika zmenšovala v cílené likvidaci, na jejím místě měl být povrchový důl), který měl ukončit svou činnost k 31. 12. 1989. Po listopadovém převratu jsem ve svých rukách držel všechny trumfy k tomu, aby se ze mne stal příslušník „lumpenburžoazie“. Měl jsem dostatek konexí i informací jak se nabalit.
            Rozhodování jak se zachovat, bylo nelehké nejen v časovém horizontu ale i ve vztahu k morálním zásadám, ve kterých jsem byl vychovaný. Vůbec ze sebe nehodlám dělat beránka božího, na svém hřbetě mám úletů více než dost, ale jednu zásadu jsem měl pevně zafixovano v paměti: „nikdy nic proti dělníkům“. Dlužno říci, že ti dělníci proti, kterým jsem nikdy nic nepodniknul, mi nakopali zadek, protože se rozhodli, že fronty na banány stát nebudou a bída v kapitalismu je lepší budoucnost než v podstatě bezproblémový (fádní) život v socialismu. Je pravda, že dneska mi říkají, měl jsi pravdu, ale platné je nám to jal mrtvému kabát.
            Ale abych se vrátil k meritu věci. Dneska jsem mohl být za vodou, moje žena by nemusela stále ještě chodit, s vidinou almužny (důchodu) v budoucnosti, do práce, děti by nebydlely v panelácích. Neudělal jsem nic proto, aby se ze mne a mé rodiny stala součást lumpenburžoazie. Možná mne za to proklejí, já však budu umírat s čistým svědomím.
            A jestli to moje povídání bude v rozporu s vašimi názory, nestyďte se naklepat „downy“, mně je to opravdu „šumák“.

            To se mi líbí

            • moskyt napsal:

              Zase si WP zahrál. Koment patří za Hudce 11:14.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nemám k moskytovi co dodat, jen pomyslných deset hvězdiček.
              Tohle je rozhraní kde se dělí lidé, ne levice nebo pravice, ne Putin nebo Obama, ne manažer nebo dělník, ne …
              Snažím se na lidi ze svého okolí, na ty v politice a vůbec kdekoli, tímto prismatem pohlížet. Je s podivem jak se má hodnocení jednoho každého líší od mnohých „zaručených“ .

              To se mi líbí

            • moskyt napsal:

              Teď jsem si všimnul, že že „down“. kvůli kterému jsem napsal svou repliku, zmizel. Je to zábavné. 😉

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Je mou povinností vysvětlit : to zmizení je moje práce, napřed jsem dost dobře nepochopil a dal dolů, pak po přečtení repliky v 18:07 přečetl znovu a zkusil hlasovat nahoru a ono to zareagovalo. Zmizelo jedno dolů a přibylo jedno nahoru 🙂 .

              To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          A předtím jste proboha volil co??

          To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        A to mega pro komouše za ovlivnění loterijního zákona, co v něm jel Dolejš-to je co? O vzdálenější historii ani nemluvím, nemám rok volnýho času.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Jeden možná úlet, možná přibarvená situace od závislého novináře, soud dopadl pro Dolejše úspěšně, a vida jak si to všechny (bez)mozky pamatují 🙂 . Kéž by vnímaly a pamatovaly si desetitisíce skutečných a miliardových kauz tzv. demokratických stran…
          O vzdálenější historii opravdu raděj nepište, myslím, že nikdo nemá zájem o opisy z (k)análů ÚSTRu a podobných obskurních institucí, natož ze médií.za posledních 25 let. Tyhle polopravdy i bludy jsme četli všichni, a přesto jsme nezapomněli na prožitou a zažitou skutečnost. Stejně tak nynější mladí a mladší, teprve až procitnou ze svého snu, budou vnímat důsledky naší nádherné současnosti.

          To se mi líbí

        • Cliffton napsal:

          byl osvobozen a mafra se s ním pravděpodobně mimosoudně vyrovnala
          Komunistický poslanec Jiří Dolejš stáhnul část žaloby proti vydavatelství Mafra. Nadále požaduje omluvu za tvrzení, že byl ochoten přijmout milion korun za změnu novely loterijního zákona, stačí mu však neveřejná. Původně chtěl, aby se mu vydavatelství omluvilo v deníku Mladá fronta DNES a na serveru iDNES.cz.
          Soudkyně Jaroslava Lobotková nyní jednání ve sporu přerušila. Poslanec KSČM si totiž myslí, že by se mohl s vydavatelstvím dohodnout mimosoudně. Možnost dohody připustila i právní zástupkyně vydavatelství Linda Kasha.

          Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/komunista-dolejs-uz-nezada-verejnou-omluvu-za-kauzu-loterijniho-zakona-1ou-/domaci.aspx?c=A100628_112829_domaci_jw

          To se mi líbí

  3. Petrpavel napsal:

    Stručný popis „neplánovaných následků působení“ vládnoucích tzv. demokratických stran u nás od roku 1989 v oblasti zahraniční politiky :
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Komunisticky-historik-Skala-Evropa-posloucha-prani-Velkeho-bratra-za-oceanem-Jsme-v-chomoutu-NATO-A-pokud-jde-o-obavy-z-rusizace-Ceska-362580

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      To by měl každý umět nazpaměť! Také máte ten pocit, že vám mluví z duše, že vyslovuje to, co sami neumíte říct?

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.