Ukrajinské aktuality v Hroší kůži


Proč „Hroší kůže“? No přece proto, že se jedná o „dodávky“ od mnohým již známého Hrocha

Porošenko zbavil Putina odpovědnosti? …

Porošenko zbavil Putina odpovědnosti za rozpoutání občanské války na Donbasu. Učinil tak prostřednictvím svého nejbližšího spolupracovníka, poslance vládní strany a prezidentova pomocníka, Sergeje Kaplina (35 let), o němž se tvrdí, že jsou i blízcí přátelé z byznysu. Kromě toho je Kaplin osobním přítelem, a mozkové centrum kyjevského „tanku“ Vitalije Klička. Ukrajinští analytici pokládají Kaplina za jednoho z nejpravděpodobnějších perspektivních kandidátů na prezidenta. Ve vysílání centrálního TV kanálu TVI svalil Kaplin veškerou zodpovědnost za rozpoutání občanské války na Donbasu na A.Jaceňuka a A.Turčinova (ukrajinští polit.činitelé z toho obvykle viní Putina). Kaplin dále řekl, že svalování viny za rozpoutání války na Donbasu na prezidenta Ruska je velmi pohodlné, ale přišla doba, kdy je národu třeba říci pravdu. Odpovědnými za tzv. ATO jsou ti, kdo byli u moci po svržení Janukovyče  –  a ti samí i dnes odpovídají za válku na Donbasu – jsou to Jaceňuk a Turčinov.

Je velmi nepravděpodobné, že Porošenko dokáže tyto dva pány pohnat ke zodpovědnosti, je ale pravda, že už na ně fakticky svaluje odpovědnost za zločiny proti vlastnímu lidu…

www.newsli.ru

 

Blíží se na Ukrajině „Noc dlouhých nožů“ …?

Vypadá to, že karty jsou už rozdány a Okrajina se dostala na hranici toho, čemu se říká „velkej mazec“. Porošenko evidentně ví, co hrozí, a proto odeslal rodinu pryč z Kyjeva, nejspíše za hranice. Kdo si dělá nárok na roli nového „vojenského diktátora Ukrajiny“? Vlna odmítání revolučního romantizmu a zklamání, nehledě na neustávající mediální masáž, bezpečně zachvátila většinu Ukrajiny. Situace se vyostřuje nejen na východě země, ale i v samotném hlavním městě. Ale teď už nejde o prognózy odborníků nebo analytiků, kteří z 85% předpovídali na únor třetí Mejdan, ale o to, že Porošenkova moc je už skutečně odsouzena ke konci. A jsou na to i důkazy.  Jako první vystoupil s s informací o přípravě státního převratu na Ukrajině známý ukrajinský a novoruský politik Oleg Carev. Tato zpráva se objevila koncem ledna na jeho osobní facebookové stránce. Carev upozornil na to, že stávající poslanci Nejvyšší Rady (parlamentu) už začali vyvážet své rodiny ze země. Opakování ukrajinského scénáře pod názvem „Noc dlouhých nožů“ (nepříjemná asociace s historií Německa – pozn.překl.), je plánována ve formě lidového shromáždění . Lidové shromáždění, posílené pravicovými radikály a profašistickými prapory které přijedou do Kyjeva, vyjádří nynějšímu prezidentovi Ukrajiny lidovou nespokojenost. Nejvyšší Rada  už připravila  odpovídající usnesení a zveřejnila je na síti. Tento dokument se nazývá „O vzdání se plnění ústavních pravomocí prezidentem Ukrajiny“.  Procedura svržení Porošenka se plánuje podle schématu vyzkoušeného na Janukovyčovi – nikoli cestou impeachmentu, protože je příliš složitý a dlouhý, ale „ souvislosti s rezignací“. Podle textu usnesení, jsou základními výhradami proti Porošenkovi: neplnění pravomocí uložených mu Ústavou, ale také odmítnutí vyhlášení válečného stavu na Ukrajině. Krom toho je v dokumentu napsáno, že se Porošenko záměrně vyhýbal plnění prezidentských pravomocí. Poslanci už stihli určit termín mimořádných prezidentských voleb na 10. května 2015. Nicméně, dokument zatím nenabyl právní moci – chybí podpis předsedy Rady Grojsmana. Ale to je jen banální formalita a otázka času. Analytici časopisu „Geopolitika předpovídají následující scénář Porošenkova odstranění: po vyslovení nedůvěry lidové shromáždění  obsadí sídlo prezidenta a přeruší práci administrativy. V případě Porošenkova odporu, se může situace vyvíjet až po jeho fyzickou likvidaci. Podle stávající ukrajinské legislativy na jeho místo nastoupí premiér – Jaceňuk.

Možné odstranění Porošenka našlo nepřímé potvrzení v blogosféře. Známý blogger Dmitrij Dzigoborskij napsal na své stránce že z důvěryhodného zdroje má informaci o datu pokusu o státní převrat – 22.února. Blogger také potvrdil, že Porošenkova manželka s dětmi opustila Kyjev.

Ale teď přejděme k oficiálním zdrojů. To, že členové neonacistických seskupení určili termín svržení Porošenka na 20.února, oznámil šéf SBU (bezpečnostní služby Ukrajiny) Nalivajčenko na mimořádné tiskové konferenci. Předtím pracovníci SBU zneškodnili na jednom z kyjevských předměstí tajný sklad s velkým množstvím střelných zbraní. Koncem ledna se prapor „Ajdar“ pokusil zaútočit na budovu Ministerstva obrany. Takže, proces se už rozběhl, ale na skutečný převrat nedošlo díky zásahu velvyslance USA, který v interview proamerickému  týdeníku „Zrcadlo týdne“ vyzval k neopakování konfliktu mezi premiérem a prezidentem. Velmi průhledná narážka. Nicméně, zastavit rozběhnutý proces už možné není. Navíc se neočekávaně objevil kandidát na roli nového „vojenského diktátora Ukrajiny“. Je jím bývalý tajemník Bezpečnostní rady a současný místopředseda parlamentu Andrej Parubyj. Tento člověk předvedl koncem listopadu 2014 demonstraci síly, kdy zorganizoval v Kyjevě pochod „sebeobrany“, za účasti šesti tisíc lidí v maskáčích. Porošenko narážku pochopil a už koncem prosince byl na Parubyje spáchán pokus o atentát …

www.politicus.ru

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

83 reakcí na Ukrajinské aktuality v Hroší kůži

  1. blbíš napsal:

    Klidné, dobré jitro, vážení Bavoři.
    Mohu vás ubezpečit, že ani Duka se nikdy tak nemodlil, jak se já, starý ateistický pes, teď modlím za spásu slušných a zodpovědných Ukrajinců, na kterých leží tíha budoucích rozhodnutí a vzájemného odpuštění. Netušíte, jak se bojím, aby nějakého pomatence, nemajícího možnost mačkat červená startovací tlačítka zbraní, nenapadlo fatálním způsobem zasáhnout do jistě problémového chodu zatím ještě bezpečně fungujících jaderných elektráren. Nám ostatním zase přeji, abychom už v blizoučké budoucnosti byli hrdi na Ukrajinu, které se podaří odvrátit nesmírné blbství současných vůdců a jejich našeptávačů.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Když to dobře dopadne, tak i ostatní ukrajinské JE skončí jako ta rozestavěná v Charkově. Je z ní závod na výrobu vodky, v tlakové nádobě 1000 MW se báječně skladuje…. Tvrdili mi s bujarým smíchem na podzim 2013 v Moskvě i v Dimitrovgradu ruští profesoři z Rosatomu. A nedělali si legraci, ten smích byl sice dílem škodolibý, ale spíše takový nějaký neveselý.

      To se mi líbí

  2. Petrpavel napsal:

    Džin byl vypuštěn z láhve (kým a proč víme) a nemá to dobré řešení pro Ukrajince, a samozřejmě především pro Rusy na východě Ukrajiny.
    Zda nalezneme dobré řešení pro nás záleží na odvaze a schopnostech našich politiků. Smutná skutečnost, ale je tomu tak. My blafalové to nezachráníme. Co si myslím o odvaze a schopnostech našich za zahraniční politiku zodpovědných politiků – Zaorálek, Schwanzeberg, celý zahraniční výbor PS (se světlou výjímkou Foldyny a dvou komunistů) – jistě víte …
    Děj se vůle zpravodajských služeb a potomka kanibalů ve vedení jediného demokratického a lickoprávního státu na světě 😦 .

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Lidé by neměli zapomenout jaké síly to vše na jaře 2013 na Kyjevském majdanu rozpoutaly, jaké to má následky, kdo na čí straně stál a koho nadšeně podporoval.
      Stejně tak je pro poučení důležité si uchovat v paměti kdo koho podporoval v arabských Barevných revolucích.
      Protože tyto události budou mít nepochybně následky, které nás těžce zasáhnou. Bude pak důležité znát postoje a chování nejen jednotlivých států, ale i našich politických stran a politiků, vzít je k odpovědnosti a soudit. Aby si už jednou provždy uvědomili, že mít moc rozhodovat také znamená nést odpovědnost za následky!

      To se mi líbí

        • Strejda Olin napsal:

          Jenže tohle dnes naše studenty, intelektuály, umělce, pražskou kavárnu, rusofoby, amerikanofily, fundamentální pravičáky a antikomunisty vůbec, ale vůbec nezajímá.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          To je mezi profíky dávno známá nebo alespoň tušená věc.

          Pevné disky jsou dnes složitá zařízení, obsahuje to několikajádrový vlastní procesor architektury ARM, operační paměť a velmi složitý firmware (něco jako procesor a další vnitřnosti v chytrém mobilu). Dokonce se na tom dá pustit linux (operační systém), jak bylo různými nadšenci několikrát demonstrováno. Je to samostatný počítač se vším všudy, vmontovaný v pevném disku.

          Stejná věc je dnes se síťovými kartami, v těch lepších je také vlastní síťový procesor, také na bázi ARM nebo PowerPC. V tom všem má NSA bezpochyby svoje zadní vrátka.

          A nedosti na tom – týká se to i procesorů od Intelu (u AMD to ještě není potvrzeno). Ty obsahují také „dohledová“ ARM jádra a firmware, který kromě přiznaných funkcí – třeba ochrany proti krádeži a dálkové správy – dělá bezpochyby i ty nepřiznané.

          Je jisté, že NSA může chcípnout dálkově všechny procesory od Intelu, kdykoliv si zamane (pokud jsou počítače připojeny k síti a provoz není striktně omezen atd.). Nebo přes procesorová zadní vrátka instalovat do kompu co chce.

          Stejně jako to (vypátrat ho nebo vypnout) můžete u drahého ukradeného notebooku po zadání klíče udělat sami – no tak oni ty klíče mají také. Legrační je, že je to veřejně známo a vydává se to za výhodu.

          Procesory od AMD jsou dlouhodobě ostrakizovány, což o něčem svědčí. Je sice pravda, že dnes jsou o dvě tři generace pozadu, ale až na příkon to není tak hrozné. Dost rozumných firem si na klíčová data pořád drží na AMD procesorech udělané servery, právě z těchto důvodů.

          Když se něco dělá, je dobré flešnout ve všem firmware přímo od výrobce. Což jsou Asiati a tak je větší šance, že tam nic není. Pesimista ovšem říká, že na výběr jsou zadní vrátka od Američanů nebo zadní vrátka od žluťáků, nic jiného.

          Až začnou za pár let Rusové chrlit ty svoje Elbrusy architektury SPARC (procesory), určitě v tom také něco bude – nemůžou přece „zůstat pozadu“.

          Jo, v takovém světě žijeme.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Pokud to někoho zajímá, tak Amíci to dělají následovně:
            Řekněme, že děláte projekt v ČR. Zákazník je z nějakého důvodu zajímá – je to nějaký výzkumák nebo továrna, která konkuruje – potenciálně – ami firmám. Nebo je to státní správa či školství – prostě zajímavá data o lidech. Americký dodavatel ICT nabídne slevy. Bedny s věcmi k Vaší instalaci jdou přes Irsko nebo GB – to je distribuční uzel pro EU většiny ami ICT výrobců. A tam se do zájmových zakázek instaluje svinstvo – flešují firmware za ten upravený. Někteří výrobci to dělají přímo ve Státech. No a je to.
            Proto jsou tak ostrakizovány „šedé dovozy“, kdy to nějak přivezete přímo z USA nebo z Asie rovnou z fabriky. A není jim známý konečný uživatel. Jednak to bere dovozci peníze, druhak to neprojde přes pazoury NSA.
            Když v takové nějaké instalaci technici flešnou firmware – za certifikovaný od výrobce – často se spustí neuvěřitelný řev a výhrůžky ztrátou záruky atd. Proč asi ?

            To se mi líbí

            • robe napsal:

              kchódle, vy víte všechno na světě, což 😉

              doufám, že tenhle stát má někde ve službách podobně chytrýho týpka, kterej tomu rozumí a nechá to zase přeinstalovat tou žluťáckou verzí softwaru.
              jinak je mi líto že to ti konspirátoři musej dělat v nějaký dílně na deštivejch ostrovech, daleko lepší by bylo to tam mít od začátku, nebo to předělat v rámci aktualizací nebo servisních prací pěkně v teple.

              přiznávám bez mučení že vo tom vim ČH

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              No tak zrovna tohle vím, protože ICT se živím.
              Zdá se Vám to přitažené za vlasy ? No ale tak to fakticky je.
              Američané nemají zájem jen o bezpečnostní věci, řekněme terorismus, zbraně, drogy, …
              Hlavně jim jde o průmyslovou a obchodní špionáž.

              Slyšel jste někdy o CryptoAG ? To bylo před 20-ti lety. Švýcarská firma, vedoucí dodavatel kryptografie pro podniky, banky, státní správu (mimo armádu a bezpečnost) v mnoha zemích západní Evropy. Všichni to používali, byl to takový téměř standard. Pak si Francouzi všimli, že kolem jednání o nějakých velkých investičních celcích prohrávají výběrová řízení s americkými firmami, protože ty mají interní informace o francouzských nabídkách; takže po tom šli a zjistilo se, že kryptosystémy od CryptoAG mají zpětný kanál (zadní vrátka) a centrála CryptoAG ve Švajcu je jedno velké hnízdo CIA a NSA. Vypukla obrovská aféra, kterou média téměř ignorovala.

              Dnes je to o mnoho levelů výše.

              Nedávno jedna bezpečnostní firma dala mikrokamery do krabic síťových zařízení od Cisco ještě ve fabrice a čekali co bude – zásilka šla někam k zákazníkovi za oceán. No a pak se nestačili divit: bedny nešli přímo, ale přes jakési pány, kteří krabice otevřeli, flešli v nich firmware a zase to zadělali. A měli krypto klíče, kterými tu svoji verzi firmware autentizovali jako pravou – buď jim to muselo poskytnout Cisco nebo to tam museli ukrást. NSA, pochopitelně.

              To se stalo asi před půl rokem.

              A jinak ano, stát má pár maníků, kteří skutečně prověřují tyhle věci. Diskrétně. Velké firmy to dělají také, třeba banky. Dnes je to běžná součást informační bezpečnosti.

              To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Souhlas, když se ve státní správě objevily SSHD do HPDP totálně žluté tj.bez přelepky HP přes výrobní nálepku :

              okamžitě padla záruka na ono mikro HPDP.
              I když SSHD pro HP po odlepení přelepky byly 1:1; naštěsti SW od třetí strany, takže to prošlo OK.
              Je více jak poučné si odchytnout pakety od a do vlastní mašiny a čas od času odborník žasne a normální užívák je jak Alenka.
              Tož tak, no prostě uďo noumáuka.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Jj. Vidím, že jste v obraze.

              To se mi líbí

    • Už i na BBC se mluví o tom, kdo začal na Majdanu střílet první, jinak než před rokem: http://m.bbc.com/news/magazine-31359021

      To se mi líbí

      • Alena napsal:

        No vidíte, a pan euposlanec Štětina má jasno, podle něj je stahování Ukrů z Debalcevského kotle dobrá zpráva! Raduje se spolu s Tomaszem Peszynskim
        https://www.facebook.com/Jaromir.Stetina.Politik
        Dobrá zpráva!
        Ukrajinci se stahují z Debalceva..
        Ano,nezbláznil jsem se, je to dobrá zpráva….1.Ukrajinské velení konečně ukázalo, že se dovedlo poučit z bitvy v Ilovajskem kotli a o Doněcké letiště, a nenechalo své vojáky zničit do posledního..Konečně začínají uvažovat takticky..přemýšlet ne ve stylu „neustoupíme ani o metr“,ale ve stylu, jak zvítězit.
        2. Putin řekl,že Ukrajinci jsou obklíčení a že když složí zbraně, separatisti je možná pustí domů..Ale Ukrajinci se nevzdali a separatistů se neptají,stahují se se svými zbraněmi.Hrdě!… “
        ….
        atd., kdyby to nebylo k pláči, tak by se člověk musel smát!
        —————-
        Výživný je také jeho článek o zhoubném šíření proruské propagandy ve světových médiích

        Co se podle něj děje u nás:
        „Pracovníci Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany Lukáš Dyčka, Fabián Baxa a František Mičánek pro server Natoaktual.cz v červenci 2014 uvedli: “Ač se to nezdá, Česká republika je masivnímu nepřímému použití síly vystavena dennodenně v různých internetových diskusích. Celá řada jejich účastníků totiž překvapivě projevuje až uniformní souhlas s proruskými argumenty. Ty sice jsou bezesporu v české společnosti tradičně přítomny, ale jejich četnost v našem virtuálním prostoru je zarážející.”

        Tak pozor, jeden každý ať se okamžitě nad sebou zamyslí! 🙂

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Štětináč je z toho úplně v h..áji, ty proruské portály ho úplně děsí, zrovna jako těch …10% příspěvků placených trollů.
          No-asi mají lepší argumenty, co naplat.
          Ono…plácat pořád dokola nesmysly o II světové válce v souvislosti s „Putlerem“ už nikoho moc nebere.
          Pakt Molotov-Ribentrop už mládež naučili….sice jen nemnozí vědí, kdy se uzavřel a už vůbec nikdo neví, proč-ale nač se zabývat detaily.
          Ti odborníci z Guardianu jsou nejspíš nějací pomatenci s psychopatickými poruchami všech směrů.
          Pokaždé, když si na BL přečtu nějaký jejich výplod, mám dojem, že čtu Hrom.(někdejší medium slabších kvalit)
          Teď nedávno…snad dokonce dneska si pomocí satelitních snímků a digitálních technik zjistili, odkud se vedla palba z raketometů…jistě že to bylo z Ruska, no, měli snímky před palbou, po ní (očazený hlína, stopy pneumatik) ..jen tu palbu jako na potvoru neměli.
          Doporučuji přečíst.
          Nejlepší na tom je, že v časech, kdy jen nemnozí mohli nějak cestovat, tak se Štětináč proháněl po Rusi jako doma…
          Holt, prověřený kádr.

          To se mi líbí

        • Vy jste totiž nepochopila, že správné je být uniformně pro-americký! 😉

          To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Je pro takové politiky dostatečným trestem za zavlečení státu do nepředvídatelných rizik jen jejich příští nezvolení? Některá jejich politická rozhodnutí, jejichž následkem dojde k nějaké škodě na občanech a státu, by měla být trestná. Krucifix, od toho snad máme Parlament,aby nás před takovými šílenými Zaorálky, Schwarzenbergy, Hermany, Kalousky apod. chránil. Přece tam nesedí 281 úplných pitomců. Nebo ano?

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Stačí přece nadpoloviční většina ve sborech, mlčící vedení PS a Senátu, fašizoidní opozice ve vedení zahraničního výboru PS – tomu se říká demokracie.
        Měla by být trestná … ale to by nebyla ta demokracie kterou nám přinesli současně s barvotiskovými západními katalogy. Vzali si nás za korálky.
        Všichni jsou gogo – závisláci na hypotékách, projektech, čerpáních, půjčkách, podnikání, opozice jako koalice. Pitomci to určitě nejsou. Něco horšího.

        To se mi líbí

  3. Strejda Olin napsal:

    Děbalcevo prý padlo! Stovky „Ukrajinských vojáků“ zahynuly, ostatní jsou zajímáni. Snad se konečně dozvíme, kdo pod vlajkou UK bojoval.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      No, nevím, v ČT prý (žena u toho pospává) říkají, že ukrajinská armáda se stahuje z Debalcova podle mírových dohod a předem stanoveného plánu.
      Nedozvíme. A když ano, tak to přece bude ruská propaganda.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Ukrajinské jednotky se prý „plánovitě a organizovaně stahují“. Kde já jsem to už slyšel 🙂
        Spíš to bude tak, že když dostaly na prdel, vzali vojáci nohy na ramena. Jsem na 100% přesvědčen, že kdyby na východ byly Kyjevem posláni jen vojáci regulérní UA, bez podpory zahraničních Freikorps a nacistických Banderovských setní, už dávno by se tam nebojovalo.

        To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Včera tu někdo napsal „nevěřím ničemu, co není oficiálně popřeno“ (skvělé! a omlouvám se, že jsem neuvedl autora, a i za možné zkomolení výroku). Teď v poledne jsou už toho plné „nety“.
      Nicméně, kamarádi, doufám, že vám neunikla tahle ranní zpráva i.Děsu – „České firmy dovážely zbraně na Ukrajinu. Embargu navzdory“ http://zpravy.idnes.cz/vyvoz-zbrani-embargo-ukrajina-de3-/zahranicni.aspx?c=A150217_220610_domaci_aba#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
      Tak to jsem fakt zvědav, kdo za tohle půjde „před porotu“ – myslím z těch „obchodníků“, ne autor článku Palata.
      Ono ta pravda časem vyplave. I když se Bohuš a další zaklínají, že Česko zbraně ukrům nedodá. On totiž ani s těmi zbraněmi neobchoduje (až na výjimky) STÁT, ale jednotlivé soukromé firmy. Ty k tomu ovšem potřebují, jestli se nepletu, vývozní povolení.
      Jak vidno, jde to i bez něho.

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Zajisté jsi položil jen akademickou otázku 🙂

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Ale oni to povolení mají. Ofiko. A teď jde jen o to, kdo odpálil ty Vrbětice.

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Máte pravdu. Což by ale nemělo znamenat, že za vývoz zbraní v rozporu s embargem není nikdo odpovědný. Nejen ti úředníci, kteří licence nestopli, ale třeba i celníci, kteří o embargu nemohli nevědět (si myslím).
          Také by bylo zajímavé, kdo té firmě (a zda) opravdu zaplatil ty statisíce dolarů.
          Najde se tu někdo, kdo věří jedinou celou větu Ondrušovi?

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Zodpovědný? U nás??? Přece pan Někdojiný 😆

            To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Jo, a ještě u našich „spravedlivých súdú“ vymůže mnohasetmilionovou náhradu za zmařenou investici.

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Ohledně toho vývozu zbraní: Hermex, o který jde, vyváží celkem záslužně – protože to dělá dobré jméno českého strojírenství, vědě a technice – hlavně civilní ruční zbraně. „Zcivilňuje“ armádní útočnou pušku Sa.58 a další věci a prodává to jako „lovecké“ nebo střelecké zbraně civilistům po celém světě. Rozumíte, nejedná se o vojenský vývoz, jde o civilní věci, i když jsou to zbraně. Takže v zásadě není divu, že to stát nepojal do embarga.

            Mimo to, co jsem slyšel od známých, vyváželi to přes Polsko.

            Je to docela populární, poměř cena/kvalita je bezkonkurenční – protože Sa.58 je „klasika“, jedna z nejlepších útočných pušek všech dob – ale vývoj pokročil, dnes je to o něčem jiném. Jméno firmy je známé všem střelcům, protože CZ858 občas „hermexuje“, to jest nefunguje jim úplně úprava přerušovače, takže puška pálí dávkou, i když by neměla.

            Jinými slovy – je to bouře ve sklenici vody. Možná ve sklenici vodky.

            Skutečné vojenské vývozy dělá Excalibur. Ten v tom je až po uši.

            To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Ta prima hláška je ze sitcomu „Jistě, pane ministře“ (nebo té druhé série …pane premiére).

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Díky za informaci. Ten „někdo“ jsem byl já a nebyl jsem si vůbec schopný vydolovat ze svého mozku informaci, odkud to je. Asi nějaká sw chyba. 🙂

          To se mi líbí

        • Slim napsal:

          First rule of politics:
          Never believe anything until it’s officially denied.

          Je to z toho báječného přídavkového vánočního dílu – Partajní hrátky. Jim Hecker, který se brzy stane premiérem komentuje svojí ženě TV zprávy.
          (Mám pocit, že jsem to tu taky kdysi uváděl. Tento seriál dosahuje místy kvalit Švejika.)

          To se mi líbí

  4. Strejda Olin napsal:

    Z tiskové konference mluvčího UA je naprosto jasné, že Kyjev nemá o situaci svých vojsk Děbalcevském kotli doslova ani páru! Na konkrétní otázky novinářů nedokázal odpovědět jinak, než že „nemáme o tom informace“.
    I laikovi musí být jasné jak se vedou bojové operace, že musí existovat nějaký systém řízení, velení a zpětné vazby = které roty, prapory a pluky jsou nasazeny, jaká je lidská a materiální síla té které jednotky, jaké mají taktické a operační plány a rozkazy, jaký je stav logistiky, jaká je její aktuální pozice a stav, jaké jsou ztráty.
    Je nepochybné, že proti separatistům bojuje směs vojenských, polovojenských jednotek a civilních žoldáků bez jednotného velení a kontroly. Že se Kyjevu a jeho spojencům situace naprosto vymkla z rukou, že se tam nekonají standardní vojenské akce, ale zločinné vraždění obyvatelstva za frenetického jásotu všech protiruských sil včetně Obamy, Merkelové, Hollanda, Porošenka, politiků Česka, Polska a dalších.
    Kolik milionů obětí již za 25 let od pádu sovětského bloku demokratizace světa pod značkou Made in USA přinesla?

    To se mi líbí

  5. Lex napsal:

    Před časem jsme si tu pouštěli video, kterak mladý ukrajinský voják pláče, mj. nad smrtí svého kamaráda, který byl raněn jen lehce, přesto v lazaretu (nemocnici?) zemřel. A ten voják vypráví, jak právě takto zraněné je „rozebírají na součástky“, jak obchodují s jejich orgány. Jistě pamatujete.

    Teď jsem narazil na tento titulek „Islámský stát prý obchoduje s lidskými orgány“ http://www.novinky.cz/zahranicni/361982-islamsky-stat-pry-obchoduje-s-lidskymi-organy.html

    Bodejť, tak si zkuste přečíst tohle http://www.nwoo.org/2014/07/08/kyjevsti-karatele-vyjimali-organy-z-zivych-lidi-kvuli-prodeji-do-nemecka/

    Já vím, „proputinovská propaganda“. Možná ano, možná ne.

    Pamatujete – Kosovo, Carla del Ponteová, Bernard Kouchner……

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Včera v noci jsem si shodou okolností četl toto:
      http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/zlociny-proti-lidskosti.html

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Oline, OK!
        Právě s tímto úhlem pohledu se ztotožňuji. A je dobře, že jsi to tu dal ve vztahu i k tomu obchodování prý prostřednictvím Olgy Weberové.
        Ne nadarmo jsem už před drahnou dobou psal – „Všechno je propaganda“. Jen jsem ji obrazně dělil na „nespravedlivou“ a „spravedlivou“.
        O skutečné pravdě víme tak akorát velké kulové.

        To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Protože kosovský precedens existuje.

      Byl potvrzen dokumentárně, všechna fakta jsou nasnadě.
      Stalo se to za Bernarda Kushnera jmenovaného NATO kurátorem Kosova a ten prostě byl informován o tom, co se děje na jím spravovaném území. Když se ho ale novinář zeptal na obchodování s lidskými orgány, poradil mu, aby si zašel k psychiatrovi.
      No a tak jak zveřejněná korespondence bývalého advokáta Julije Tymošenkové s německou lékařkou Olgou Weberovou jasně prokazuje skutečnost obchodování s lidskými orgány, které se se realizovalo na jihovýchodě Ukrajiny.
      Tak prostě se obchoduje no a co co proti tomu hodlá udělat např. http://www.clovekvtisni.cz/cs/clanky/clovek-v-tisni-na-vychode-ukrajiny-rozdava-stovkam-lidi-jidlo-vodu-deky-i-skolni-potreby
      Jinak toto je ta organizace, která dodala České neprůstřelné vesty potřebným na majdanu zabezpečila ošetření zůčastněných střelců z „Academi“.
      No a právě přes tuto firmu se podle bývalého advokáta uskutečňuje tento život zachraňující obchod.

      To se mi líbí

  6. Berkowitz napsal:

    Pěkný večer přeji panu Bavorovi a obzvláště panu Kchodlovi. Škoda, že pan Kchodl nevystupuje třeba u Tvarůžkové, jeho bristní komentáře by si ČT za klobouk ztěžka dala. Různí rusobové někdy vykládají na diskuzích o rozpínavosti Ruska, nejlepší je, když jim řeknu : „napřed si prohlédni tento obrázek a pak mluv“:
    http://empire.is/

    Pan Kchodl je „ajťák“, tak jeden vtípek nejen pro něho :
    Včera mi na hodinu vypadl internet,
    tak jsem si šel do obýváku popovídat s rodinou.
    Jsou to celkem milí lidé.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Díky a také přeji hezký večer.

      Děkuji za vtip, je to skoro pravdivé. (jo, jsou to milí lidé; znám je ze Skypu).
      🙂

      To se mi líbí

      • K-k. napsal:

        srandičky-srandičky – ale když byli synci v pubertě, tak jsem jim do vedlejšího pokoje přes ICQ sdělovala, je oběd je hotovej a ať jdou jíst. Když jsem jim šla říct osobně, tak to nevnímali – ICQ zabíralo! 😀

        To se mi líbí

  7. Hudec napsal:

    Mrkněte na aktualne.cz a na komentář pana Gazdíka (odjakživa, tedy už od minulého režimu se zabývá armádou). Nebudete věřit vlastním očím. Nějak se nám to na aktuálně.cz obrací….. (má to titulek něco ve smyslu, že za neúspěch si ta nějak může samotná UK armáda).

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Ale když tam budete, dávejte si pozor na komentář Martina Fendrycha a blog Martina Jana Stránského. Jsou pouze na lékařský předpis, kdyby vás náhodou přepadl záchvat optimismu.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Nevím je to pro nějaké velké gaučové vojenské stratégy, jako asi je ten Gazdík, který se snaží přelepit US_metodu boje proti „teroristům“, nálepkou zastaralé ruské taktiky a strategie.

      Nevím možná se mýlím ale ukrajinská armáda podléhala již při výcviku v Polsku US specialistům a proti „separatistům“ od samého začátku použila naprosto stejnou taktiku a strategii, kterou používá US proti „teroristům“ na celém světě napři i v tom Avganistanu.
      Podle mého názoru, ten zásadní rozdíl je v tom, že se ti „teroristé“ z LLR a DNR mohli bránit adekvátními zbraněmi, na rozdíl od těch ostatních „teroristů“ po celém světě.
      Proto bych těm stařičkým Ukrajinským generálům zas tak nekřivdil, protože dle mé naprosto naivní představy, to není selhání bývalé sovětské ale současné US taktiky a strategie.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Já ho nechválím, ale najednou jsou nějaké „chyby“ i na straně UK. A najednou se přizná, že UK tak nějak střílela po civilistech, po jejich domech, systém „spálená země“. V tom vidím posun. Vy ne?

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Posun to samozřejmě je ale na druhou stranu, je to pouze popis US taktiky nic více nic méně.
          No a tuto US taktiku boje, nám pan Gazdík odspinoval jako bývalou sovětskou.
          Proto dle mého skromného názoru, za tímto účelem to ten gaučový stratég Gazdík vlastně vůbec vybrkoval.
          Cílem jeho spinu nebylo se zamýšlet nad nějakým tím vybombardovaným a zlikvidovaným civilem ale prokázat, že to nebyla US taktika co to pos…a ale nějaká ta bývalá zastaralá sovětská.

          To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      To je trochu laciné. „Tuhle pravdu“ máme mnozí už řadu let. Zeman nic neobjevil. Připadá mi to jako za minulého režimu, kdy jsme skoro jásali nad funkcionářem, který nahlas vyslovil to, co stejně už všichni věděli.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Jenže nás nikdo neodsuzuje.

        To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Shodou okolností jsem měl po devatenácté hodině na compu puštěny Čt 1 zprávy, kde také mektali o Zemanovi na Hradecku, či kde má být. Jediné, o co se ta čůzu moderátorská zajímala, bylo, jestli tam byli odpůrci. A jediný obrazový materiál, který odvysílali, byly záběry asi dvaceti „červenokaretníků“, jak mávají a pokřikují. Zeman tam v té sekvenci nebyl ani vteřinu. Nevím, jestli nevysílali ještě jiný materiál, ale v tomhle tedy nebyl. Jen ti „kavárenští“.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Omyl, „úředně“ jich bylo pět. Ale Zeman se tam opravdu nikde neobjevil.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Těch pět nadšenců za Zemanem cestuje s nadšením fotbalového fanouška.
              Pokaždé, když v TV vidím ten hlouček antizemanovských bojovníků, mám hřejivý pocit….
              Na druhou stranu jim i rozumím.
              Kde jinde by se exhibicionista dostal tak spolehlivě do vysílání TV?

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Ano, Bavore, tak jsem si to teď přehrál http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000100218 – šmuk Svoboda říká – „Samozřejmě, odpůrci dorazili, ale vydrželi až do Dobrušky. Tam před tamním kinem vítala prezidenta zhruba pětice lidí s červenými kartami a píšťalkami. Samotná diskuse s občany se ale už nesla v klidnějším duchu…“. Ten hlouček „protestujících“ má ve skutečnosti asi patnáct duší, asi třetina z nich jsou fotoreportéři s batůžky na zádech. Červených lejster v rukách mávajících je šest.
              Marně uvažuji, čí tlama s píšťalkou v hubě to je na záznamu ve stopáži 11.10+ Ten ksicht je provařený a televizně známý. Připomíná mi Petra Cibulku, ale není to Cibulka (myslím).
              Snad ho někdo poznáte – není to náhodou ten „cyklista“ z Olomouce, co když ho po marných výzvách, aby zanechal rušení shromáždění, odváděli, volal – „Občané, pomoc! StB! Pomoc, StB!!!!“?

              Ještě jednou opakuji – hnus nejhrubšího zrna ze skla ČT. Reportéři ČT jedou za prezidentem, aby nafilmovali partu výtržníků, ale prezident sám a představitelé kraje a obvodů jim nestojí ani za obrázek.
              Trvám na svém názoru, že veřejnoprávní televizi je třeba zachovat, ale je třeba totálně vymést tu peleš z teploučkých hnízd na dlažbu a sestavit zcela novou „posádku“.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              ale vždyť Zeman tam byl těsně před tím Lexi.

              Česká polní nemocnice do Jordánska?
              Prezident Miloš Zeman oznámil, že do Jordánska pošle českou polní nemocnici. Řekl to během návštěvy Královéhradeckého kraje. Armádní i vládní špičky tvrdí, že je to zatím jen jedna z variant pomoci syrským uprchlíkům.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              No, máte pravdu. Byl tam. Á poslechl jste si to? Já teď ano. Sekvence, kde sděluje, že hradeckým „odebere polní nemocnici a pošle ji do Jordánska“. Televizí nastolen „problém“, který pak už jen sestřihanými výroky politiků či plácáním moderátorů kritizuje. Takže, vážený – i tady vyfabrikovaná kampaň proti prezidentovi, která se „zprávami“ má jen velmi málo co do činění.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              ano,poslechl již včera,jako kampaň proti Zemanovi jsem to ale neviděl,zarazilo mě jen to,že uvedl,že ON odebere,proto jsem vzal za vděk následnými názory dalších politiků a té mini reportáži o polní nemocnici.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Jak tu skeč vidíte vy, je jedna věc, jak ji vidím já, je druhá, jak kdo další, je věc jiná. Je to o způsobu vnímání. Já, na rozdíl od vás, výběr skeče z nepochybně mnohem košatějšího projevu a následnou vyfabrikovanou polemiku jako „kampaň“ vidím.
              A že vás zaujalo to „vám z kraje odebéřu“ (v kraji uskladněnou rozebranou polní nemocnici) – tak pro mě je mnohem důležitější následné „kterou pak POŠLEME do Jordánska….“. O vyslání (vojáků, tedy i „polní nemocnice“) totiž nerozhoduje prezident, ale vláda (do 60 dní), nad tuto dobu k tomu potřebuje souhlas parlamentu (§ 43/3,4 Ústavy). A abyste případně nehledal „vši“, že „pošleME „, pak odkazuji na úvodní prezidentova slova ve skeči „na základě jednomyslné dohody ústavních činitelů … „.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              no,a právě proto by bylo vhodnější kdyby řekl MY odebereme,si myslím.

              „na základě jednomyslné dohody ústavních činitelů … „.

              a že mi toto v ČT uvedli na pravou míru za kampaň nepovažuji,uvěřejnili pouze názory těch politiků,aby se diváci dozvěděli i názory těch ostatních účastníků té jednomyslné dohody.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              to JÁ – MY podstata problému není,to je jistě pravda.

              a k podstatě jsem toho už napsal dost,ani by se tak nestalo pokud by někdo nekritizoval ČT za to co zase udělala,ale měla to udělat jinak.
              Jak zase ukazovala karetníky,ale neukázala Zemana.
              Upozornil jsem pouze na to,že to není pravda.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Naposled, protože s vrtícím se vlčkem fakt nic kloudného nenavrtíte.
              Zkusím to z jiného konce:
              Na východ od nás je Rusko se svým politickým systémem velmi podobným tomu našemu. Parlamentní demokracie založená na výsledcích voleb. Veškerá moc se realizuje prostřednictvím mocí zákonodárné, výkonné a soudní.
              Jenže ať udělá kterákoliv z těch mocí cokoliv – ta zákonodárná např. přijetí zákona proti propagaci homosexualismu mezi mládeží, ta soudní např. odsouzení Chodorkovského a dalších oligarchů, odsouzení žen z pornografické skupiny Vojna a jindy Pussy Riot, odsouzení kohokoliv z tzv. demokratů (tj. opozice proti státní moci v Ruské federaci) či věznění ukrajinské pilotky Savčenkové (ápropos, jejíhož propuštění se dovolává Porošenko s odvoláním na dohody Minsk 2, ačkoliv ty dohody se Ruské federace a její jurisdikce naprosto netýkají, a už vůbec ne ohledně „zajatců“) o té výkonné ani nemluvě, stejně se u nás dovíme, že to všechno Putin. Osobně Putin.

              Berte to třeba tak, že u nás Zeman. Všechno Zeman. Osobně Zeman.
              Berte to třeba tak, že v případě té polní nemocnice tomu tak skutečně (pokud k tomu opravdu dojde) bude. Konečně budou mít naše hlásné trouby (a vy s nimi) pravdu. Protože i když o vyslání rozhodne vláda (z hlediska doby trvání se souhlasem Parlamentu), tak to bude opravdu Zemanovo dílo. TO TOTIŽ ON OSOBNĚ, ANIŽ TO PŘEDEM KONZULTOVAL S VLÁDNOU, NABÍDL TU NEMOCNICI PŘEDSTAVITELŮM JEMENU. Takže přeneseně – bude-li nemocnice vyslána, bude to osobní dílo Zemanovi, který ji tudíž „odebéře“ Hradeckým.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Lexi,
              není nutno mi tady dělat přednášky z jednoho konce na druhý jen kvůli tomu,že jsem se ohradil vůči tomu,že jste neviděl v televizi Zemana,i když tam byl.
              Pokud včera napíšete toto:

              Lex napsal:
              18.2.2015 v 22:47
              Shodou okolností jsem měl po devatenácté hodině na compu puštěny Čt 1 zprávy, kde také mektali o Zemanovi na Hradecku, či kde má být. Jediné, o co se ta čůzu moderátorská zajímala, bylo, jestli tam byli odpůrci. A jediný obrazový materiál, který odvysílali, byly záběry asi dvaceti „červenokaretníků“, jak mávají a pokřikují. Zeman tam v té sekvenci nebyl ani vteřinu. Nevím, jestli nevysílali ještě jiný materiál, ale v tomhle tedy nebyl. Jen ti „kavárenští“.

              a dnes toto:

              „Ještě jednou opakuji – hnus nejhrubšího zrna ze skla ČT. Reportéři ČT jedou za prezidentem, aby nafilmovali partu výtržníků, ale prezident sám a představitelé kraje a obvodů jim nestojí ani za obrázek.“

              a když si dovolím upozornit na to,že nemáte pravdu,že Zeman tam byl těsně před tím,tak to nemusíte hrát do autu tím,že stejně ta ČT proti Zemanovi vede kampaň,protože tohle a tamhleto.Kdyby nebylo té vaší nepozornosti při sledování televize,tak bychom se ani o nějaké polní nemocnici nebavili.

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Milý „jarpore“,
              zmeškal jste příležitost „moudře“ pomlčet. Ano, napsal jsem včera to, co jste níž přetapetoval. A nemám na tom, co jsem včera napsal, ani „ň“, co bych změnil. Asi jste si ani při tom „tapetování“ nevšiml věty „Nevím, jestli nevysílali ještě jiný materiál, ale v tomhle tedy nebyl. Jen ti „kavárenští“.“. Připisujete mi „nepozornost při sledování“, z níž prý to pramení. Nebylo to nepozorné sledování, to je u mě – a u řady zdejších – prostě IGNOROVÁNÍ zpravodajství ČT. Právě pro tu kampaňovitost, propagandu, které vytékají z obrazovek a reproduktorů, tak, jak tomu bylo v oné sekvenci, kterou jsem viděl, a jak tomu bylo i v té předchozí, kterou jsem neviděl.
              Ten polemický charakter naší debaty jste tu vnesl vy, když jste se v prvním vstupu nespokojil s tím, že byste mě jen upozornil na předchozí sekvenci Událostí, ve které Zeman byl, ale přímo jste považoval za potřebné zdůraznit ten nesoulad se Zemanem ze strany vybraných politiků. Přesně tak, jak to udělala ta ČT.

              Jo, zanedlouho začínají na ČT zase Události, tak abyste nezmeškal a pozorně sledoval.

              Mějte se, fakt.

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Cibulka to není, kreténi to jsou … kdo nepochopí, že tohle ČT nemá ukazovat jako zásadní záležitost prezidentské návštěvy, taky …

              To se mi líbí

            • Lex napsal:

              …patří mezi ně.? 🙂

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              to víte že jo Petřepavle,cenzuru na ČT,odpůrci prezidenta na obrazovku nepatří,na obrazovce ČT se mohou objevit pouze příznivci.
              Kudla fix,jak tak přemýšlím,vůbec si nevzpomínám že by mi před několika lety vadili ti odpůrci vlády co se sešli na Václaváku,natožpak abych je nezýval kretény.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tak tohle jste dost převrátil. Ti odpůrci pouze nemají být tím hlavním, co se z návštěvy ukazuje. Jinak ať se předvádějí jak chtějí. A hlavně aby se také ukazovali jiní odpůrci ve stejném rozsahu. Třeba odpůrci islamizace republiky či banderizace Ukrů.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,kdo ten záznam viděl,tak viděl toto,Zeman na Královehradecku jako první bod(cca 2minuty) následně karetníci(cca 1minuta),takže pardon,ale nepřevrátil jsem nic,protože hlavní bod byla ta návštěva Zemana a polní nemocnice.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kdo to viděl a zejména slyšel, tak také musel slyšet, jak se redaktorka ze studia ptá na protestující. Kdyby se zeptala na „přivítání“ jako takové, bylo by to v pořádku. Ale ji zajímali pouze a jen ti protestující. Ale nechápu, proč se na takové dnes už banalitě pořád točíte.

                To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Bavore,
              jaký je rozdíl mezi „vlčkem“, „káčou“, „kafemlýnkem“ či „korouhvičkou“?
              Hlavně, že se to točí!

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pane Bavore,
              ale vždyť já k tomu už dva dny neřekl ani slovo,i když jsem měl sto chutí Lexovi na jeho „jarpora“ odpovědět,ale nechal jsem to plavat.
              Dnes to byl Petrpavel kdo přišel se „zajímavým“ názorem a za dalších 10minut Lex.Když jsme tedy u toho točení se na něčem.Takže jsem reagoval,doufám,že s tím není nějaký problém?
              Kdo to viděl a slyšel,tak jediné co by mohl vytknout redaktorce je to,že se zeptala na odpůrce ale nezeptala se na příznivce.
              Jestli to někdo ještě do této doby nepochopil,tak já měl všechny ty karetníky na háku a také nejsem Lex abych převrátil smysl mnou napsaného a do jiného vlákna napsal,že někdo-JÁ jsem byl spokojen s reportáží ČT o karetnících.

              To se mi líbí

  8. Stumari napsal:

    Dobrý den,
    Především bych chtěl vyjádřit poděkování za tolik zajímavých článků – mne nejvíce zaujal článek o správnosti názvosloví v souvislosti s georgijevskou stuhou a také odkaz na ruský zdroj v této souvislosti. Také respekt autorovi mnoha článků o nepřípustnosti nynějších četných snah rehabilitace nacizmu.
    Nicméně bych si dovolil nesouhlasit s tvrzením v článku „Ukrajinská lež“ (https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2015/02/02/ukrajinska-lez/). Cituji: „Jedná se totiž o etnické Rusy, tedy občany Ruské národnosti, ale (zatím) ukrajinské státní příslušnosti….“
    Je známo, že na obou stranách konfliktu jsou lidé s ruskými i ukrajinskými příjmeními. Je pravda, že na Donbasu se mluví vesměs rusky – jen sem-tam vyskytne nějaké ukrajinské slovíčko a to platí i pro sousedící Rostovskou oblast Ruské federace, kde je také spousta lidi s ukrajinskými příjmeními…
    Já bych si dovolil definovat nynější konflikt na Ukrajině jinak, a sice:
    Potomci vítězů z Velké vlastenecké (eventuálně – druhé světové) války válčí proti potomkům poražených.

    To se mi líbí

  9. Strejda Olin napsal:

    Nechoďme stále kolem horké kaše a řekněme na rovinu: Bída z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad. Tam kde bývá nedostatek, tam se rodí svár. Proč? Protože bytí určuje vědomí.
    Vyznávání ideologie sociálního darwinismu, podpora individualismu a potlačování kolektivismu, zaměňování lidské solidarity a spravedlivého rozdělování za filantropii a charitu, upřednostňování individuálních a skupinových zájmů před celospolečenskými, výchova ke svobodám a právům bez povinností a odpovědnosti, demokracie bez rovnosti a morálky. To je oč tu běží, to jsou skutečné příčiny všeho zla a kdo to nepochopil, je odsouzen jen plácat nesmysly a jít po slepé cestě.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.