Bez rozdílu


V čem se shoduje odsun Němců z našeho a polského pohraničí a referendum na Krymu? No přece v tom, že se zaměňuje následek za příčinu. Že odsunu předcházel Mnichov a pak Březen 1939 a že Krymskému referendu předcházel kyjevský Majdan, tak o tom se raději moc nemluví.

Zajímavostí obou příčinných událostí je i skutečnost, že v jejich pozadí stály mocné západní mocnosti. Ať už svou nečinností, tak i svou angažovaností. A je jedno, zda se někdo jmenuje Chamberlain či Cameron, Dalladier či Hollande, nemluvě o Rooseveltovi či Obamovi. Vždyť co po jméně. Růže zvána jinak voněla by méně?

Chamberlain a Dalladier přenechali Hitlerovi naše pohraničí bez jediné známky  nesouhlasu, Roosevelt navíc s Hitlerem čile obchodoval.

Cameron, Hollande ale i Obama a Barroso posílali své Runcimany na podporu nacistických bojůvek do Sudet stejně jako v nové podobě na Majdan. A navíc všichni vyhrožovali odpůrcům „jejich“ řešení. Jenže tady rozdíl nastal. Zatímco Československo se tehdy bránit neumělo, Krym a ukrajinští Rusové to umí. Jinak ale stále stejné. Vlastně ještě neBavor podpis_rex. Tam, kdy my se omlouváme, Rusové jednají a brání se.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

38 reakcí na Bez rozdílu

  1. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavote, pošta… 😉

    To se mi líbí

  2. K-k. napsal:

    „Bavore“ pochopitelně – omlouvám se! 😉

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Vycházejme z Ruských sankcí proti EU, které donutily třeba i naši vládu k vytvoření pracovní skupiny.
    Tato skupina je nucena přijímat opatření eliminující dopad těchto Ruskem vyhlášených sankcí.
    Naše vládní pracovní skupina byla nucena se sejít již cca. 15 x a předkládat různá řešení eliminující zhoršování ekonomické situace, jako je např. kurzarbeit – > nebo naposled ona povinnost dovozců potravin hlásit dva dni dopředu (navíc udat předpokládanou cenu prodeje).
    Těmito opatřeními vlastně naše vláda musí deformovat svobodný trh EU a to vše díky nesmyslným Ruským sankcím.
    Rusům musí být naprosto jasné, že jejich sankce se míjejí účinkem ale oni je vypsali na rok místo toho aby byli schopni pružné reakce a vypsali je na 3 měsíce jak je zvykem v civilizovaném světě nebo i v EU.
    Z daného jasně vyplývá, že rusové nejsou schopni ba ani ochotni svými sankcemi pružně reagovat na vyvíjející se situaci ve světě.

    To se mi líbí

    • severočech napsal:

      Zvláštní, sankce se míjejí účinkem, ale u nás se už kvůli nim 15x sešla vládní pracovní skupina.
      Předpokládám, že ve větších státech EU se k nim schází větší pracovní skupiny taky.

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Hele, Cechu, dávejte tam smajlíky, nebo si čtenářstvo bude myslet, že to myslíte vážně.

      To se mi líbí

  4. severočech napsal:

    a ještě maličkost: Není hezké, když Cech šmahem zahrnuje USA mezi necivilizované státy, protože sankce proti Kubě neomezili na 3 měsíce.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      No ono to s tou Kubou – suma sumáru je opravdu prapodivné…..když se nad tím člověk zamyslí…. nemyslíte???

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Pěkně to tam autor rozmázl. To se kocábovitým bude těžko číst.

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        No vidíte, Bavore,
        a pod článkem, který, když jsem jej četl, mi připadal, jako bych jej napsal sám, protože obsahuje přesně ty myšlenky i konkrétní formulace, jak si je vybavuji a tu a tam zapisuji, jsou tři glosy. První souhlasná a klidná.
        A pak dvě arogantní, vulgární, útočné proti zastáncům názorů obsažených v článku. Tyto dvě glosy reprezentují ty, kteří mainstreamovou propagandou mají vygumované mozky.
        Dám dolar proti bobu, že jde o frikulíny.
        O nás ne, my máme právě tu paměť.

        Skore – 2 : 1 ve prospěch vypatlanců.
        A s tímhle materiálem chcete něco dělat.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Lexi
          jsem naivní, ale chci. A dělám aspoň to, co umím, tedy držím tento prostor.

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Myslím si, že tento prostor navštěvují především ti, kteří s ním souzní. Z opačného pólu vím o dvou, jeden od Norimberka a jedna Gabriela.
            Ale je to jen domněnka, třeba tu chodí číst a nasírat se i frikulíni.
            Přesto – OK! I to držení je konání. Pokus něco ovlivnit.

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              I ti v zásadě souznící mají různé představy a občas si je třeba trochu pozmění.
              Velké rozdíly se diskusí srovnat nepodaří, malé někdy ano.
              Bavorův postoj je sympatický, jakpak je to úsloví o tmě a zapálení svíčky? nějak mi to nenapadá přesně.
              S představami o „vypatlancích“ bych to nepřeháněl..

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              PS.
              Lepší je zapálit alespoň malou svíčku, než proklínat tmu.“ — Konfucius

              To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Skóre jsem tam srovnal. Aby řeč nestála 😆

          To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            A bylo to výborné. Copak ten foksteriér ale Kličko nikoli Milovice, ale Mimoň a ne že by to rovněž bylo podstatné. 🙂 Podstatné ovšem je, že tady byl a pamatovat si to musí, protože když odcházel tak mu bylo 14.

            To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Přesvědčivě napsané!

        To se mi líbí

  5. Strejda Olin napsal:

    Do vnitřních záležitostí jiných států, pokud se dějí uvnitř hranic, by se neměl nikdo vměšovat, chránit tam nějaké své zájmy, podporovat jednoho v boji proti druhému apod. Až tohle OSN a RB OSN dokáží ohlídat, bude ve světě klid. A všichni vojáci ze základen na celém světě by se měli stáhnout domů do svých kasáren.

    To se mi líbí

    • Gábina napsal:

      Tak tohle, milý pane, sice dokáže ohlídat již nyní, když jste si toho povšiml též Vy, jenže, právě ty státy, jichž se to týká, mají právo veta, které užívají dle svého uvážení. I kdybyste tenhle spolek rozpustit, ten jiný by dopadl podobně. Ti navyklí na veto by je prosadili i v tom novém nebo něco jiného a dopadlo by to podobně.
      Nikdy nic takového nebude fungovat, i kdybyste například přesídlil malou skupinu lidí na Mars, který by již byl obyvatelný a ta skupina by začínala bez jakýchkoliv institucí, tak jak by vzrostl počet obyvatelů na daném území, našel byste do 100 let něco velmi podobného, co je i tady, asi proto, že jeden svět nestačí dříve či později.Kromě jiného to je tím, že každý má na věc jiný názor a ten se prosazuje většinou hrubou silou. Kdybyste se o to zajímal, tak byste zjistil, že i v nejprimitivnějších tlupách zločinců to funguje dost podobně, jako tam, kde doufáte ve fungování v civilizaci.
      Kromě jiného to je tím, že je každý limitován svými možnostmi a proto chce všechno a hned a nikdy nezařídíte, že budu všichni téhož názoru, že každý bude stejně trpělivý.Tak v Rusku prý měli například slogan, že to je země, kde zítra znamená již včera, ten mluví za vše. Rozumní říkají: spěchejte pomalu, není kam.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Propána strejdo, co by si s těmi zvlčilými vojáky doma počali?? Vždyť je obecně známo jak se chovají po návratu a jak se lidi od nich odtahují…. To nasazení tak různě po světě a pravomocí na cokolic musí změnit každého. Jen výjimečně se to jejich chování a nejsou to jen excesy co se dostanou na veřejnost a pak se mluví o výjimkách ale ………..

      To se mi líbí

  6. Slim napsal:

    Eichler v Hyde parku. O co, že na konci zase pozdraví divačky, kanec starej? 😀

    To se mi líbí

  7. Petr Pelikán napsal:

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Místy si dost odporuje.Například když tvrdí, že pokud byli sudetští Němci občany Říše, nelze je trestat za jejich účast ve válce, ale zároveň že stát není povinen cizince na svém území trpět.

      To se mi líbí

      • K-k. napsal:

        sudetské Němce mi ani nepřipomínejte! Momentálně čekám, až trochu vychladnu, abych dokázala na jeden jejich mail odpovědět zdvořile. Momentálně se rozhodli, že na pokyn starosty (a vlády) tu dochází k potlačování informací o tom, že před pětačtyřicátým byla Kadaň převážně německá. Vycházejí z toho, že v takových těch zadarmo rozdávaných turistických letáčcích to není uvedeno. Česká politika je prý velmi konzervativní. No, od nich, kterým se svět zastavil v květnu pětačtyřicet, to tedy sedně! 😦

        To se mi líbí

      • Petr Pelikán napsal:

        Nejen, že si neodporuje (to jen Vy špatně posloucháte), ale přesně vystihuje podstatu věci.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Pokud vezmu doslova to, že stát má právo zbavit se cizích státních příslušníků, pak byl odsun naprosto oprávněný. A pokud je fakt, že cizí statní příslušníky nelze trestat za činy, které spáchali jako občané cizího státu, pak byl jejich odsun jediné možné řešení.

          To se mi líbí

          • Petr Pelikán napsal:

            Nejen, že špatně posloucháte, pane Bavore, Vy vytrháváte také výroky z kontextu! (podle mého názoru dokonce vědomě)

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Asi tam každý slyšíme něco jiného. Podle své nátury. A o cizích státních příslušnících byla řeč, jistě také byla řeč o odškodnění,ktreé se mělo odečíst od reparací ke kterému nedošlo stejně jako k reparacím etc.etc.

              To se mi líbí

            • Petr Pelikán napsal:

              Vědomě vytrháváte z kontextu, pane Bavore. Ty výmluvy si můžete odpustit.

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Podle mne vytrhává věci z kontextu váš pan historik. Zejména tehdy, když tvrdí, že Benešovy dekrety je třeba posuzovat v kontextu doby, aby je následně posuzoval povětšinou z dnešního pohledu „lickoprávníků“.

              To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.