Podpora lemplů


Již dva roky vyhrožovala Česká správa sociálního zabezpečení živnostníkům datovými schránkami. A již dvakrát byla povinnost používání odložena. Až nakonec nové osazenstvo MPSV od této povinnosti ustoupilo zcela. Ale pro změnu Finanční správa vydala nařízení, že ti, kdo mají datovku, jsou povinni s finančními úřady komunikovat pouze jejím prostřednictvím. A týká se to i těch, kteří podlehli výhrůžkám ČSSZ a datovku si pořídili. Ale ten, kdo vyčkával a doufal (včetně mne), nakonec zvítězil. Nemám datovku, nemusím ji mít a nemusím jejím prostřednictvím komunikovat s úřady. Takže kdo byl v tomto směru lempl, vyhrál.  V tomto případě se mezi lemply hrdě hlásím.

Jenže stát podporuje lemply obecně. Jak jinak si vysvětlit, že kdykoli se přiblíží nějaký „hraniční“ termín čehokoliv, nastavuje se provozní doba příslušného úřadu. A veřejnonesvéprávné oblbovadlo tyto úpravy pracovní doby ještě podporuje a vychvaluje. V těchto situacích fronty na úřadech nesnáším a své povinnosti plním předčasně a v klidu. Ale s datovkou jsem spokojen.

Bavor podpis_rex

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 reakcí na Podpora lemplů

  1. moskyt napsal:

    Festina lente. 🙂

    To se mi líbí

  2. Gábina napsal:

    Dejme tomu, že byste jako o nějaké okamžení dříve podlehl, ale :
    Žádost o zřízení datové schránky a žádost o její zneplatnění (spolu s vygenerováním nových přístupových údajů) bude prováděna a řízena prostřednictvím specializovaných formulářů, které jsou k dispozici v systému Czech POINT jako další agendy.
    Takže při tomto poznatku, který jste nyní učinil, byste ji jistě velmi rychle zrušil a nijak byste nemusil pomocí ní komunikovat. Takže jen proto, že ji někdo chvíli má, neznamená, že navždy, stačí včas odhlásit,to jde ihned.
    Ale může se Vám a podobným přihodit něco ještě „lepšího“:
    budete si nucen povinně kupovat autorizovaný kvalifikovaný certifikát=digitální podpis (jen za 396,- na jeden rok a pak znovu a znovu, a na každou komunikaci si kupovat časové razítko, JEN asi čtyři koruny, pak budete ještě spokojenější a takovýhle vynálezů je již připraveno více, a profesí, kde takto úředním násilím donutili tyhle vymožnosti „nakupovat“ je již více To jako kdybyste již nyní byl nespokojen, příště pak to budete mít i s nášupem. Stačí, když se tam vymění na těch úřadech pár jedinců na způsob Vašeho oblíbeného politika Drábka a máte to.
    Lidé s nápady Drábka jsou napříč politickým spektrem.
    S politikou to tolik nemá, spíš s dohazováním umělých obchodů upadajícím firmám, které toto „prodávají“ a z toho vyplývajících povinných „nákupů“ takových vynálezů. Docela úsměvné, jak nějaký kominík nebo instalatér jednou bude musit komunikovat s formátem firmy ADOBE a výše uvedenými „nástroji“.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Na téma zneplatnění se zatím vede diskuse, ale vyznívá v neprospěch OSVČ, tedy jednou zřízená datovka je prostě zřízená datovka a a FÚ bude komunikovat výhradně jejím prostřednictvím. Co se týká jiných možných chuťovek, jejich existenci v myslích mnoha nemyslících (paradox, že 🙂 ) nepopírám.

      To se mi líbí

  3. Petrpavel napsal:

    Člověk který ví předem a včas kdy si co má pořídit a zařídit, ví totéž o tom koho bude volit. Takový není zajímavý pro žádnou politickou stranu.
    Lempl vše řeší na poslední chvíli, i volby – podle hesel. Tomu třeba vyjít vstříc a poskytnout pohodlí při vyřízení, i při volbě – biboard, VIP tvářičku, heslo, koblihu …

    To se mi líbí

  4. Rosťa napsal:

    Člověk nemá být moc hujer. S manželkou jsme si pořídili lékařské potvrzení po šedesátce k řidičáku, anžto tupý politik takto rozhodl. Jako nebetyčnou kravinu to zrušil, ale nemalé peníze, které kasírovali doktoři nevrátil. Co vymyslí politik, občan odstoná. Teď se předvedl pro změnu Senát s tím, že občan za kov ve sběrně nedostane zaplaceno. Takže tím, že chráněná menšina má slabost pro dekle od kanálu, popřípadě okapové roury, odskáče to plošně každý občan. No a teď budou zase volby podobných exotů. Má cenu tam vůbec jít?

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Budou zase „železné neděle“? Nebyl to špatný zvyk : kolik krásy se dalo najít na ulici 🙂
      Přivedlo mě to k úvaze : tehdy se za kilo Fe dával dvacetník, tedy cca dnešní dvě koruny. Dnes řádově stejně (3 – 4). Nepamatuji si, že by někdo sbíral Fe kvůli penězům, snad jen party koumáků co s ním pracovaly a „zbývaly“ jim ho metráky. Proč teď v bohaté společnosti je o něj takový zájem že mizí z popelnic každé jeho deko?

      To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Dovolím si připomenout také již přes dvacet let starou podporu lemplů. Jak si jistě vzpomínáte, zájem o vstup do kuponové privatizace byl poměrně malý, předpokládal se vstup cca 10 až 20 % občanů. Tak otcové privatizace rozhodli o možnost zřízení fondů, vznikly jich stovky. Vzorem reklamy byl pak Harvard Koženého (více Kožených! – kdopak je autorem výroku?). A účast stoupla na 77 %, když do fondů vložili 72 % svých kuponů. Poněvadž souhrn kuponově privatizovaných podniků byl daný, získali ti, kdo se zajímali, kdo věděli co a jak, možná třikrát, možná pětkrát méně než by mohli před vstupem lemplů – kteří by se bývali jinak nezúčastnili – do fondů. A jak dopadly fondy, víme. Prohráli totálně lemplové a hodně i nelemplové. Vyhráli podvodníci a tuneláři.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.