Jak to vlastně je se jmenováním – nejmenováním profesorů?


Tohle mi přišlo od přítele Lexe a myslím si, že by to nemělo jen tak zapadnout. Berte to tak, že čtete e-mail, který jsem dostal.

„Tak to já si třeba myslím, že když si někdo koleduje o z ostudy kabát, má ho mít, když si koleduje o „přes držku“, má po ní dostat. – píše Lex

Wo co go?
Celou dobu, co prezident Zeman odmítl jmenovat nějakého Ošťádala a Faita profesory na UK Praha, jak ta pražskokavárenská (i brněnská či jihočeská) akademická obec, tak presstitutská soldateska chrlí na prezidenta jeden útok, jednu dehonestaci za druhou. Každý, kdo má otvor z řiti (otvor „do řiti“ jsou ústa) neopomene si do prezidenta kopnout a poukázat na akademickou autonomii a nezávislost, a to i co do jmenování akademických
funkcionářů ve smyslu formálního znění zákona o vysokých školách, kde – podle nich – je prezident jenom robotem na podpisy.
A ono – ejhle. Není tomu tak docela.
Ona ta presstitutská média jako jeden teplouš za druhým neustále vykřikovala do světa, že soudy zrušily prezidentovo nejmenování uvedených „vědců“ profesory a vrátily mu věc k novému rozhodnutí. Ale už mlčela o tom, co Městský soud v Praze ve svém usnesení vyslovil – viz Zpráva právníka JUDr. Marka Nespaly zastupujícího Hrad z dnešního dne na stánkách Hradu: „Předně je zavádějící plošná mediální zkratka, že „Pražský městský soud prezidenta upozornil na to, že žádný orgán výkonné moci nemůže po řádném řízení o jmenování profesorem sám znovu posuzovat, zda kandidát splňuje podmínky, neboť by tím nepřípustně zasáhl do autonomie vysokých škol.“ Naopak, Městský soud v Praze v odst. 68 svého rozsudku ze dne 27. dubna 2018 výslovně uvádí: „V případě, kdy prezident dospěje k závěru, že navržený uchazeč zákonným procesem předcházejícím navržení jmenování veřejnou vysokou školou úspěšně neprošel, či že tento proces byl stižen takovými vadami, jež mohly ovlivnit jeho výsledek, a tento nedostatek neodhalil ani ministr školství, tedy postačí, pokud v aktu, jehož formální náležitosti závisí na jeho vlastní úvaze, jednoznačně vyjádří, koho a z jakých konkrétních důvodů profesorem nejmenuje. Takové důvody se musí opírat o podklady, které by měl žalovaný učinit součástí spisu, jenž ve věci vede.“
https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/vyjadreni-pravniho-zastupce-prezidenta-republiky-k-medialnim-sdelenim-neuspesnych-uchazecu-o-profesuru-a-univerzity-karlovy-14501

V oné tiskové zprávě je odkaz na faksimile rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana, kterými nově ve věci obou docentů (už loni v listopadu) rozhodl – abyste nemuseli lovit po netu, dal jsem je do přílohy tohoto e-mailu.
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, anebo – jak píšu v úvodu – když si někdo koleduje o „přesdržku“, má po ní dostat. A netýká se to v tomto případě jen samotných (marných adeptů) na profesuru, ale především na řízení, které na UK Praha předtím probíhalo. Ubohost na ubohost, nerespektování vlastních kodexů, formalismus, ba přímá hloupost. A to se týká i rektora Zimy, který je hlásnou troubou toho všeho.
Tak v těch dopisech (rozhodnutích) prezidenta Zemana ministru školství o nejmenování adeptujících „vědců“ docentů je oklikou vyjádřeno, co to jsou za spolky, ta „akademická obec“.
Posílám vám to proto, že jen málo lidí chodí číst na web Hradu, většina jen tak přehlédne novinky.cz, i.Dnes.cz a Lidovky.cz, které tyhle zprávy dneska přinášejí také, ale ty zprávy mají opět jednoznačné, byť tentokrát už jen implicitní sdělení zaměřené opět proti prezidentu Miloši Zemanovi.

No, a tak tu žijem.

paragraf-Lex

PS
Omlouvám se za některé expresivní výrazivo, ale dnešní doba není vhodná pro uhlazený velvet.

Click to access odmítnutí_faita.pdf

Click to access odmítnutí_ošťádala.pdf

Příspěvek byl publikován v rubrice Lex se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

76 reakcí na Jak to vlastně je se jmenováním – nejmenováním profesorů?

  1. jaa napsal:

    Hmm, Lexi – stále mne zajímá, pročže u nás a od kdy, jmenuje profesory prezident s celorepublikovou působností a pročže to není jako jinde ve světě – profesory si jmenuje ta která universita – podle toho kolik má peněz a kolik profesorů si může dovolit.
    Vždyť přece – u zahraničních člověků akademického světa – je vždycky napsáno profesor té a té university a kdyby šel jinam . tak musí o profesuru znovu bojovat.
    A když už se tak moc cpeme do světa – a chceme/ no hlavně oni chtějí – být světoví a proč se tohleto za těch 25let nezměnilo. Nebo je to podobný pozůstatek jako jejich/námi placená ČT – co sice na sociál a proti němu bojuje ale socialistické výhody si drze brání.
    Víte-li a povíte – dík.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Pokud si to pamatuji správně, je to pozůstatek z dob velmi dávno minulých, kdy profesory c.a_k. univerzit jmenoval podle zásluh a stavu své pokladny panovník. (On na to Kaiser und König nejspíš taky měl své lidi, aby mu dělali první výběr z kandidátů a na císařský psací stůl se nedostal nikdo, jehož jméno by mohlo mocnáře nakrknout, ale jmenovací dekrety nakonec schvaloval on.)
      No a když jsme roku 1918 udělali tu osudovou chybu, která, jak praví bohemista Čulík 🙂 téměř jistě způsobila, že dotyčný bohemista musel prvních 25 let svého života krutě úpět pod tíhou komunistické totality a rozbili Rakousko-Uherskou monarchii, spadla ta pravomoc na úřad prezidenta.
      Ostatně Zeman už rektorům nabízel, ať se spokojí s podpisem ministra školství nebo přejdou na obvyklejší model, že si budou profesory jmenovat sami s platností pouze pro konkrétní univerzitu, začali rektoři sborem řvát jak zavalení hornící, že takhle tedy ne a oni že trvají na tom, že prezident republiky musí být jejich poslušný automat na podpisy. A musí podepsat! A musí a musí! .. (Bohužel přitom vztekání se nespadli do kašny, tak jim to „musí“ vydrželo dodnes. 🙂 )

      To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    Je to tedy potvrzení názoru, že by podpis měl neměl být pouze a zcela formálním aktem. Pak by byla jeho zbytečnost zcela zřejmá a také by podepisující za něj nemohl nést odpovědnost. Byla by to pouhá fraška pro efekt.
    To, co platí mimo politiku v ní podle některých aktérů neplatí. Pak je názor, že se jedná o žumpu odpovídající. Žumpa je jen směs odpadů.

    To se mi líbí

  3. bob napsal:

    V rámci objektivity:
    To co je v Lexově příloze je samozřejmě důvod nejmenovat.
    Ale prezident se rozhodl nejmenovat Faita z důvodu „že si mj. přihrál odměnu“, což byl skutečný a logický důvod.
    Tzn., že to zdůvodnění viz příloha je účelové (i když správné).
    Také bych chtěl vidět, kolik profesorů by nebylo profesory, kdyby se každý podrobně „zkoumal“
    Já jsem toho názoru, že kdo jmenuje, ten odvolává, resp., kdo jmenuje má plné právo nejmenovat.
    Např. takový M.C.Putna podle mě nemá nárok být profesorem i kdyby přednášel na všech univerzitách světa (.-)))).-))) třeba 100 let nepřetržitě a kdyby publikoval každý den 10 významných publikací. Protože prezident (který jmenuje) shledal jeho vystupování a počínání jako neslučitelné s funkcí profesora. Tečka.
    Mimochodem, působil jsem ve funkcích, které byly založeny jmenováním. A mnohokrát jsem byl z nich odvolán. Když připustím, že častým důvodem byla moje neschopnost, tak v minimálně jednom případě jsem neschopnost ani jiné objektivní důvody neshledal. Ale neřešil jsem to, zkrátka, kdo jmenuje, odvolává, resp. n e m u s í jmenovat. Nevím, proč zrovna u prezidenta by to nemělo platit.

    A pro ty, kteří říkají, že by prezident měl (pouze) reprezentovat mám otázku: reprezentuje M.C Putna Karlovu Univerzitu?

    To se mi líbí

  4. Cech napsal:

    To jak profík Lex předložil naprosto jasně suchou realitu je jedna věc.Pokud ovšem vezmeme v úvahu cílený společenský dopad jmenování potřebných spojenců profesorem, tak jsou opravdu akce prezidenta naprosto nežádoucí.
    Proto si tedy vypůjčne slova toho nejpovolanějšího tedy samotného nejvyššího z nejvyšších
    prof. MUDr. Tomáše Zimy, DrSc., MBA.
    “ V každé vyspělé západní zemi je představitel šlechtického rodu tím nejváženějším členem společnosti. V našem kraji tomu tak není a přitom by jejich hlas, vychování a slušné vystupavání zasloužilo o hodně více pozornosti.“
    Pokud si tedy připomeneme že mezi nové šlechtické přírůstky, kde s oficiálním titulem získaným v zahraničí je i onen titul Sir, který získal rektor Karlovy univerzity Prof. Tomáš Zima, když byl do šlechtického stavu povýšen na Filipínách na základě platného zákona.
    Proto z pohledu českého lékaře a biochemika na vážnost a noblesu šlechtického stavu, je jmenování Mgr. Martina C. Putny, Dr, do profesorského stavu nezbytným předpokladem dalšího ukotvení a postupného získání vážnosti šlechtického stavu.
    Tož zde se domnívám, že toto je ona bazální příčina proč musel být Mgr. Martin C. Putna Dr. povýšen (jmenován) jako : prof. Mgr. Martin C. Putna, Dr..
    Těch příčin které ženou prof. MUDr. Tomáše Zimu, DrSc., MBA do souboje s prezidentem je bezesporu celá řada ale ta výše vzpomenutá je asi základní.
    No a na závěr je nutné opět představit realitu a tou je, že prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA nad prezidentem vyhrál na celé čáře.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Chlape, buďte konzistentní. Sir prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        😀 Krásně 🙂

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Mea culpa :
        Zde jako uznání nedokonalosti, nikov však chybného postoje či postupu ve věci zákona č. 61/1918.
        No ale za protektorátu byl jak je známo zrušen, no a současný výklad ty roky 1945 – 1948 může a nemusí akceptovat. Za normálních okolností……………………. .
        Tož je to vždy opravdu na zvážení dodržovat či nedodržovat konzistenci, já opravdu v tomto případě nevím. V naší republice je vše totiž závislé na podpoře či nepodpoře politických neziskových organizací, nikoliv na zákonu jako takovém.

        To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      mudr viem,co je.drsc asi doktor socialnych vied,ale mba,to viem,ze benz class A,prosim nech mi niekto vysvetli,tie dva ostatne tituly,bo za amerikou sa ide cely ten nas kraj posrat,ale tu tituly si nedavaju a poniektory to naisto palice od vedy,ale uvedu len meno,alebo u doktora na stene ma kurva tri university a cely cas sa vzdy uci dalej u nas su opravne skusky na koncovom ustnom teste,tu ani pisomny,ani ustny nema nijaku opravnu skusku,opakovat rocnik, a to dalsie desattisce $,tam ma najebane tych oznaceni,jak krizovatka v tokio na tych diplomoch,ale na dverach ma len meno,ani mudr nema,u nas to sa teda potrpi na oznacenia a kopa este k tomu kokot,co sa tyka kukeru na zivot.ja sa hned pytam za co to ma,vidi,ze mam akcent jak kurva hned mi vysvetluje a ja ho spovedam jak dlho studoval,kolko stalo,tu v tej riti,chef chemie,co ucil dceru s vamy drista a vysvetluje,bo som chcel vediet bo som do chemie kokot,co to vlastne to moje hovno bude,ked skonci,podla jeho vysvetlovania to i pripadalo,ze bude slabsi einsten a pritom to len jak ,nejaky kurz a styry roky a 250000$ treba vratit banke co pozicala na ten kurz,mi dcera vysvetlila,po skonceni dalsie styry roky na ph a potom dalsie roky v nejakom laboratoriu,nakoniec vyslo,ze 40 rokov sa treba stale ucit a skumat a pisat stale sa proste vzdelavat,to uz ide take ucenie do milionov,ale vacsinu a to uz plati firma pre ktoru robi,bo vedia,ze je kurva a co ma este jeblo,pri kukani do tych poharikov a pocitani,zaronbi pre firmu ,nie moje hovno,este len zacina,ale nejaky iny chemik,co uz okolo neho robi miliony $ a oni mu plataia slabe 2000000$ na rok,ja by jebal taky biznis a co este na palici u tych ludi,ze jich to vobec neserie a topanky nosi za 20$ a k tomu derave,to pojeby u mna,kus od sudcov,ale mozno pocitat belitricky vstup od drotarika na pobavenie ahoj a ked nie tak jebnut ten zasrany minus,ze to niekoho bavy a uz vobec nepochopim,ze niekto na to berie ohlad,bo ma minusy,ci plusy,mna take bajky nejake palec,hore,ci dole nemoze vyviest z nejakej rovnahy,abo nedaj boze,aby som zmenil styl,ci kuk.to nie je znak buranstva,musim vysvetlit,ale postoj a je mi jedno,ci sa niekomu paci,ci nie,cely zivot tak robim a tak aj zdochnem.pocital som ,co som tu nablil,kus ma cuklo,ze na co pisem,tu svoje kydy,ale vlemi rychle som prestal pochybovat,a tlacim odeslete komentar…

      To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Jo, pravda je to poslední, co by presstituty zajímalo. Jsem rád, že Lex uvedl věc na pravou míru a tímto mu děkuji. Co předvádějí někteří „profesoři“ na UK a MU je natolik nechutné, že se tomu nechce ani věřit. Bek a Zlatuška z MU je extra materiál, ale Putna s Halíkem na UK jsou v tomto směru nepřekonatelní.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:


      Krásný výsledek vědy. Běloška ze nechala změnit na černošku a doufá že se svým bílým manželem bude mít černé děti.
      Lysenko a Lepešinská by zbledli/y závistí.

      To se mi líbí

      • brtníkvbrlohu napsal:

        To by sedělo na Lysenka – Lepešinská bastlila cosi jiného.

        To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        To snad ne.

        To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        toto je dobra kulturna vlozka v reichu az v televizii ju davaju,ja dost pojebany ,kazdy je svojim sposobom pre druheho pojeb,ale su extra pojeby,ta pizda to raritas a este chce naprodukovat podobnych,sak dobre teply uz normalka,tak nieco nove treba,cierny si rovnaju vlasy,mike jackson,sa vybieloval a nos mal prilepny uz len kanagonom,on aspon vedel spievat a tancovat,tota sa rozhodla produkovat dalsich pojebov,ked tak sledujem ten zivotny provoz okolo mna za ten cas ,co v tej prevadzk ezivotneho provozu ucinkujem,bud mi jebne,alebo sa stanem lepsi od hitlera,himlera a,stalina a s pol potom dokopy,tak dumam,len tie dve vychodiska su realne,ked budem dalej sledovat ten provoz okolo mna zvany zivot,alebo proste internet,telefon proste vsetko zrusit,vratit sa na ulicu do svetel mest,najst nedohorok,cigarety,zozrat nieco z kosa a ked som mal 5$ bol som najbohatsi a najstastnejsi clovek v celom vesmire,to nic,co som mal ma nakoplo a cul som sa jak maly boh,brudny ,biedny ,ale oproti tomu teraz naisto som sa citil jak sejk,kurva citam,co pisem a dumam,ze prva varianta bude najskor,asi mi jebne,co ma zaujima,ci ma tiez niekto z vas take jebnute myslienkove pochody a chuj zo sudcami ja sa nemam koho toto opytat,bo som skusal a netrebalo mi odopovedat,stacil vyraz tazaneho tvare,tak to uz neskusam a tu tieZ myslim,ze bude podobne,ale pozor normalny,dalsiu pravdu tu jebnem,pojebom patri svet… a odesilam

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Nestrašte, já i žena jsme tu paní volili do Senátu a dodnes si musím brát prášky na spaní. Žena s ní osobně mluvila před volbami a lhala, až se jí od pusy prášilo. Naopak Šabatová ven a Křeček na její místo. Někdo jako Varvařovský tam už stejně nikdo nebude.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Spíš Motejl, ne?

          To se mi líbí

        • bob napsal:

          Nic ve zlém. Promiňte, ale vůbec nechápu, jak jste mohl Wagnerovou volit do Senátu. Vaše příspěvky zde jsou příčetné….
          To je, jako byste volil do Senátu Drahoše.
          I když moje dcera (a myslel jsem si, že jsem ji dobře vychoval ) volila Pavla Fischera….

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Eliška byla v dávných dobách celkem rozumná, ale pak se nějak zvláštně vybarvila. Moc dobře tomu rozumím. Já před 30 lety, byla to exploze, vyletěl doprava. A pak mně dofackovali doleva, kam patřím. Bylo to docela zajímavé, nestačil jsem se ani divit. Ale alespoň jsem si vycvičil paměť.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Já se, příteli, zase fakt obávám, že jak sme před 30 lety vyletěli na Západ, tak nás spolehlivě dofackujou zpátky na Východ (a budem ještě rádi za to, když to bude za stejných podmínek, jako kdysi). A bude to taky děsně zajímavý a taky se nebudeme stačit divit!

              To se mi líbí

  6. Bavor V. napsal:

    Trochu OT ale k dnešnímu „významnému“ dni malá připomínka. To co se nepovedlo Hitlerovi s Pétainem dokázala Merkel s Macronem. Německá říše dnes získala celé francouzské území.

    Není divu, že se nad tím Deutsche Welle rozplývá

    To se mi líbí

    • bob napsal:

      To u Macrona asi zase zafungoval Oidipovský komplex…

      To se mi líbí

    • bob napsal:

      Teď o té smlouvě plácala na „24“ nějaká analytička.
      Prej je to OK :-). Že jako prohlubují spolupráci…..
      Já myslel, že spolupráci prohlubujeme všichni v EU a že už žádná další level prohlubování není…
      A ono to prohlubovat pořád jde.
      To dělají naschvál Májový Terezce, aby jí bylo líto, že ona nemůže prohlubovat

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Absolutní jednota ve všem rozhodování. A to by bylo, aby nás nedostali. Teď by to chtělo udělat podobný „superstát“ z „V4+A+I“

        To se mi líbí

        • bob napsal:

          Teď trochu vážně.
          Lze to vyložit jako začátek konce EU.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Nelze. Buďme za EU rádi. To, že se Vám nelíbí neznamená, že jsou ve hře lepší alternativy. Jediná cesta je vnitřní změna EU odpovídající původním obyvatelům.
            NECHCI samostatné a silné Německo za humny, které si kupuje sousední „monarchy“. To, že se neohlíží na nikoho nám již ukázalo.
            A naše „elity“ puštěné z řetězu už také své ukázaly.

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Oba důvody jsou přesné.

              Velký problém EU teď je špatná konstrukce eurozóny. Její reformu ale blokuje Německo a to může vést ke katastrofě celou EU. Současné křeče Itálie jsou ilustrací. Předtím to bylo Řecko a kdovíkdo příště, bude-li nějaké.
              To je ten problém s vnitřní změnou Unie.

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              S tím silným Německem – nevím, nevím. Uvědomte si nadnárodní monopoly, co se tam vyrábí – když všechno přesunuli jinam a to /jinam se už taky začíná ozývat o větší peníze/, nesplacení reparací, náklady na ty mraky migrantů – s jejich „velkorysým zajištěním“ bohužel na úkor němců když se to nepodařilo přesunout na ostatní – mimo ně.
              Spíš to vidím na Waršavskou smlouvu po západňu. co od dederonky můžete chtít. Jak to vidím – němci nechtěj proti němcům a frantíci proti frantíkům, takže poržadek budou frantící dělat v německu a naopak… no a co z toho může být??? joj
              Jo bába že fantazíruje – ale myslím, že až tak moc neé. Chce se na to kouknout seshora a v globále a taky si vzpomenout , že němci celou dobu mařeny pečlivě opatrovali, neskartovali je. A taky jako sílu přes všechno, měli mařeny v 90tkách … a včil euro ??? hmm.

              To se mi líbí

              • jaa napsal:

                .. jakou sílu…

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Jste poněkud zmatená. Německo právě profituje z toho, že má slabší měnu než by mělo samo o sobě, je to jeden z největších světových vývozců. Proto nechce žádné změny v eurozóně. Kdežto pro jižní země je € zase příliš silné

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Kéž byste měl Slime pravdu, ale…….

                To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              I občanská válka by byla lepší, neř eurosojuz.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Jediná cesta je vnitřní změna EU

              … tohle přeci nemohl napsat náš strejda, kterej jindy správně pesimisticky glosujete naše/jejich optimistický pohledy do budoucnosti. Nyní se mu podařil naprostej protimluv, kdy optimisticky glosuje pesimistickou budoucnost.

              Strejdo, cesta přes EU pro nás už dávno není a co bych skrýval svou nedostatečnost, ani tehdy nebyla, když jsem si myslel, že by byla. Ta sešlost pro nás totiž nikdy plánovaná nebyla, tedy byla, ale v pozici, kterou nám skutečně nyní skutečně ukazují. To snad už při dnešních zkušenostech musí bejt jasný každýmu blbíšovi, natož našemu strejdovi.

              Von se mýlí, nikoli …“ I občanská válka by byla lepší…“, ale k občanské válce to povede, pokud tu Vaši „cestu vnitřní změny “ pouze naznačíte!

              My (po referendu) opravdu budeme muset z EU, chceme-li přežít!!! Že zadarmo nám to nedaj, je ale jasný, nebude dobře, ale půjde to!

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Řekla bych že máte recht. Není přece myslitelné aby v „jednotné evropě“, kterou se snaží /li -/i když blbě/ prezentovat, byly další smlouvy tohoto typu. Udělali to nejhorší co mohli, odkopali se – pod záminkou stavu poslední záchrany nadvlády nad Evropou. Jejich konstrukce barevné jurop dostává další ránu ze španěl. A řekové se začali ozývat o reparace- jsem někde četla…Tož kdo ví… . . Myslím, že to dojde i eurohujerům v Anglii – tedy ,nevěděli-li to už dřív, protože se to určitě nějaký pátek co to připravovali. S oběma státy – mají všichni ostatní své
            ne právě dobré zkušenosti, a to vše znovu vyplave.. Jo a copak asi naše/jejich – ta čokoládová byla tak nějak dost mimo, když se na to ptala hamham. A on taky tak nějak…
            Marně dumám pod vlivem posledních „novinek“ – budou vůbec ještě ejúnijní volby?
            Uvidíme…..
            Zajímavá doba-

            To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          To není vzdálený realitě. Ještě asi pět let a budem to mít.

          To se mi líbí

  7. blbíš napsal:

    Etický kodex UK
    …od absolventů, jakožto osob, které své vědecko-pedagogické tituly a hodnosti získaly na UK, se, ať už působí kdekoli, očekává, že budou jednat ve shodě s principy vyjádřenými tímto kodexem a přispívat k dobrému jménu UK … svým chováním jde studentům příkladem … přijme-li akademickou funkci, členství v akad. orgánu, nebo vedoucí funkcí vykonává svoji pozici, slušně a odpovědně a jedná s vědomím, že s přijetím vyšší odpovědnosti je spojen závazek zvlášť důsledně dodržovat tento kodex i vést ostatní k jeho respektování“

    A proč sem to z toho Lexova odkazu pracně opsal a proč to píšu? Protože Putnovi bych právě za jeho chování proti kodexu UK profesorskej glejt odebral, bejt odpovědnej činovník UK, tenhle exhibicionistickej neřád tam totiž nemá co dělat, natož vychovávat (viz tučně zvýrazněno)!

    Pod čarou:
    Víte Lexi, vony se „skartovaly“ zásadní lejstra vo těch, co od roku 89 děsně škodili (ale fakt děsně) a když i nyní se poukáže na drzost a bezstydnost tohoto zlořádu, tak je u těch gaunerů Zeman mrcha (vlastně je, protože i on má taky máslo na hlavě, neboť ani náhodou nehrál během toho svýho politickýho života na férovku a nepodílel se na jasných pravidlech, podle kterých se tyhle záležitosti měly v budoucnosti řešit). Z toho se už nevymaníme, furt a furt se na denní světlo budou v ten pravej okamžik vytahovat podobný lejstra a argumenty. Tady není řešení, tohle byl a je fakt boj jedněch proti druhejm vo moc a ti, co se nesmočili na to můžou jen koukat, protože nic jinýho jim nezbejvá.

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      ty co se nesmocili,maju inaksi chrakter a kukaju jak sa niekto vie obracat a nic jim nezbejva,nepravda,mozu zobrat a hodit aspon sutrem,bo nasa historia je plna prikladov,ze nakoniec pride jedinec,co zajebe jednych aj druhych a k tomu najviac tej holoty co jen kouka to je tiez bity fakt…

      To se mi líbí

  8. Slim napsal:

    Máme tu některé příjemné aktuality. Skončily 2 Kalouskovy nesmysly.

    Nevyplácení nemocenské po první tři dny a nezdanění církevních náhrad. Oboje si připsala k dobru většina podporující současnou vládu.

    A Plíšková, která je mi jinak protivná, vyřadila Serenu (a to už byla na lopatkách)

    A máme teda 2 tenisky v semifinále. To taky není od věci, hlavně proto, že nám třeba ČT ukáže něco z Austrálie – země modrého betonu.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Co se týká těch restitucí, tak stejně už se nenapraví ta nespravedlnost vůči ostatním restituentům, kterým se náhrady počítaly asi za desetinu ceny.
      A u těch 3 dnů, tak pořád částečně trvá nespravedlnost vůči OSVČ. Před Kalouskem totiž nemocenskou proplácela OSSZ od počátku, tedy i živnostníkům. Dnes pořád mají smolíka prvních 21 dní.

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      to je k vzteku:

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … jakpak by mohla mít Plíšková šanci:

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      OPRAVA: teniSKy budeme mít v SF čtyři.

      U mužů je to ještě zajímavější. Proti dvěma veteránům přes 30 nastoupí dvě „ucha“. Tomu mladšímu, Tsitsipasovi je asi 20. Ale je to sympatickej kluk s ocelovejma nervama, jak prokázal proti Fedexovi. Že by generační střída?

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.