Znovu vám chcú zobrať ! Čo ste sa naučili od svojich praotcov? Je čas brániť sa!


Preklad tohto článku od Bradlee Deana.

obr-zbrane-1

George Washington: „Strelné zbrane sú za Ústavou až druhé v poradí dôležitosti, ale sú to zuby, ktorými ľud bráni svoje slobody.“

Thomas Jefferson: „Keď sa neprávosť stane zákonom, odpor sa stane povinnosťou.“

Pamätáte si ešte na svojich spolužiakov zo základnej alebo strednej školy? Hlavne na bitkárov a zurvalcov, ktorí si vynucovali, aby sa k nim ostatní chovali submisívne a plnili ich príkazy a rozmary? Každý vedel, že títo násilníci sú v nepráve a oni vždy nejakým spôsobom dokázali predvídať, keď sa proti nim spolužiaci postavili na obranu. Samozrejme, zlo sa málokedy potrestalo samo a vždy sa našiel nejaký dôvod, aby títo násilníci unikli trestu.

Dnes máme takýchto násilníkov vo vláde a v médiách. Nezákonnými a totalitnými metódami sa denne snažia uvrhnúť do submisívneho postavenia americký ľud a dúfajú, že sa proti nim nikto neodváži postaviť.

Dám vám otázku: odkiaľ čerpá svoju právomoc Diane Feinstein a jej priatelia vo vláde, ktorí sa snažia zaviesť veľké obmedzenie držania zbraní? Sme si istí, že americký ľud im toto oprávnenie nedal.

Deklarácia nezávislosti: „Ľudia si medzi sebou ustanovujú vlády, ktorých právomoc sa odvodzuje od súhlasu ovládaných…“

Jej spojenec v tejto podvratnej a protizákonnej hre, Nancy Pelosi, sa tiež vyjadrila, že Demokrati proti zbraniam vystúpia nekompromisne a rozhodne.  Pýtam sa, akým právom zo slov „My, ľud“ títo ľudia odvodzujú, že na podobné protiústavné konanie majú právo? Nie, nikto nedal na toto právo ani jej, ani Diane Feinstein, ani žiadnemu inému aktivistovi proti zbraniam. Pre koho teda pracujú?

Americký ľud dnes zjavne terorizujú sily, ktoré pochádzajú z moci nepriateľskej voči Amerike, aj Ústave USA, a tieto sily pôsobia cez fiktívnych zástupcov a falošnú politiku, ktorá predstiera zákonnosť.

Títo politici by mali chrániť „naše práva, ktoré nám dal Boh“, ale vytrvalo na tieto práva podnikajú jeden útok za druhým. Ak sa im chceme postaviť na odpor, pripomeňme si znenie 2. Dodatku z Deklarácie práv, kde je napísané jasne: „Nesmie byť porušené právo ľudu držať a nosiť zbrane a právo na dobre organizovanú milíciu, nevyhnutnú na udržanie bezpečnosti slobodného štátu.

Naši praotcovia určili presne účel 2. Dodatku aj milície.

„Držať meč a nosiť všetky potrebné súčiastky výzbroje, to je právo, s ktorým sa rodí každý Američan… Toto právo na nosenie meča nesmie obmedziť ani federálna vláda, ani vlády jednotlivých štátov, ale tak, ako verím v Boha, tak verím, že toto právo si ľud navždy ponechá.“ – TencheCoxe, delegát za Pennsylvániu na kontinentálnom kongrese, v The Pennsylvania Gazette, 20. 2. 1788

John Adams:

„Zbrane v rukách občanov je možné použiť na základe individuálneho rozhodnutia na obranu krajiny, zvrhnutie tyranie alebo na sebaobranu.“

Thomas Jefferson:

„Najdôležitejší dôvod, prečo by si mali ľudia ponechať právo držať a nosiť zbrane, je posledná inštancia na obranu proti tyranii vlády.“

George Mason:

„Keď vo Veľkej Británii schválili rezolúciu na zotročenie Ameriky, poradil britskému parlamentu jeden múdry muž, ktorý bol guvernérom Pennsylvánie, aby odzbrojili ľud. Tvrdil, že to bude najefektívnejší spôsob, ako ich zotročiť, ale nesmú to urobiť otvorene, ale treba ich oslabiť a nechať ich, aby postupne podľahli…

Ľud má právo vyzbrojiť a nosiť zbrane. Dobre organizovaná milícia zložená z ľudu, vycvičená a vyzbrojená, je úplne prirodzená a je základom sebaobrany slobodného štátu…“

…a pokračuje:

„Pýtam sa vás, kto je to milícia? Dnes ju tvorí všetok ľud…“

Priatelia, naši praotcovia nevyzbrojili americký ľud preto, aby mohol loviť králiky, ale aby sa mohli brániť pred tými, ktorí ich chceli loviť ako králiky. V tých časoch ich viedol tyran kráľ George. A teraz si všimnite, ako títo dnešní samozvanci útočia na právo nosiť zbraň svojimi účelovými vykonštruovanými dezinterpretáciami. Pokúšajú sa vám znemožniť brániť seba a svoju rodinu pred takými ľuďmi, ako sú oni, a keď sa odvážite protestovať voči ich tyranským spôsobom, označia vás za nepriateľa štátu, pričom sú to v skutočnosti oni, kto porušuje ústavou dané právo.

Rýchly pohľad do histórie: tyranský kráľ George označil našich praotcov za teroristov, a pritom to bol on, čo rozpútal teror.

Slovník Oxford English Dictionary definuje terorizmus ako „ovládanie druhých cestou zastrašovania“. Ak si znovu pripomenieme Deklaráciu nezávislosti, uvedomíme si, že to boli naši praotcovia, kto zvrhol tyraniu, ktorá nepochádzala od Boha. Fakticky tri štvrtiny dokumentu tvorí obžaloba našich praotcov voči tým, ktorí sa ich snažili zotročiť.

George Mason, otec Deklarácie práv: „Odzbrojenie ľudu…bolo najlepším a najefektívnejším nástrojom na jeho zotročenie.“

Pripomeňme si niekoľko viet z našej Deklarácie:

„Že kdykoli počne být některá vláda těmto cílům na překážku, má lid právo ji změnit nebo zrušit a ustavit vládu novou, která by byla založena na takových zásadách a měla svou pravomoc upravenou takovým způsobem, jak uzná lid za vhodné pro zajištění své bezpečnosti a svého štěstí. Je pravda, že prozíravost velí, aby se vlády již ustanovené neměnily z příčin nepatrných ani přechodných, a i všechna zkušenost ukázala, že lidé, je-li zlo snesitelné, jsou spíše nakloněni je snášet, než aby se domohli svých práv tím, že zruší životní formy, na něž si zvykli. Avšak, když dlouhá řada případů zneužití moci a skutků bezpráví, sledujících neustále tentýž cíl, svědčí o úmyslu podrobit je naprostou krutovládou, pak je jejich právem, a přímo povinností, takovou vládu svrhnout a postarat se o nové strážce své příští bezpečnosti.“

Ako cudzo to znie priemernému Američanovi dnes, a presne tým sa stáva pochopiteľné, že Američania sú dnes ochotní vo vláde tolerovať tyranov, ktorí sa ich snažia zotročiť.

Keď hovoríme o dnešných politikoch, pre nich je zas rovnako cudzie konať správne a v súlade so zákonom, ako to bolo cudzie tyranovi kráľovi Georgovi a jeho podriadeným, ktorí neplnili Božiu vôľu. V skutočnosti sa naše zakladajúce listiny rovnako dobre hodia na dnešnú dobu a na to, ako s nami vláda rôznymi spôsobmi manipuluje. Skrátka, títo zločinci nám chcú ukradnúť práva, ktoré nám zanechali naši praotcovia, a za ktoré obetavo bojovali a krvácali. Naši praotcovia zanechali potomstvu svoj príklad, aby sa z tohto príkladu potomstvo poučilo.

V preambule Ústavy USA je napísané:

„My, lid Spojených států, abychom vytvořili dokonalejší jednotu, nastolili spravedlnost, upevnili domácí klid a zabezpečili obranu země, podporovali růst všeobecného blahobytu a zabezpečili dobrodiní svobody sobě i svému potomstvu, dáváme si tuto Ústavu Spojených států amerických.“

Zdôrazňujeme, že je to odkaz tým, ktorí konajú z rozkazu narušiteľov Bohom daných práv Američanov, aby si uvedomili, že týmto konaním prestávajú byť vykonávateľmi práva, ale stávajú sa agentmi štátu. Pamätajte si, tyrani nemôžu byť tyranmi bez pomoci iných, ktorí vynucujú ich moc. Nehrajte sa na hlúpych.

Pamätajte, že za práva, ktoré Američania dostali od Boha, je nutné bojovať, inak sa sotva dá tvrdiť, že ich dostali.

Samuel Adams, ratifikačný konvent Massachusetts, 1788: Ústava nikdy nesmie obsahovať ustanovenia, ktoré by ľudu USA, jeho mierumilovným občanom, zakazovali držať vlastné zbrane.

Buď americký ľud zvrhne svojich tyranov, alebo títo tyrani ľud zbavia práv.

Na záver…

Pripomeňme si ten moment, keď násilníci konečne pochopili, že ľudia už nie sú ochotní znášať ich spupné a panovačné spôsoby…

Alebo, moment, jeden z poučných príkladov nám ukázal aj Flik, hrdina starého animovaného filmu z roku 1998 s názvom Život chrobáka.

 

Preklad NavajaMM

Příspěvek byl publikován v rubrice Navaja se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 reakcí na Znovu vám chcú zobrať ! Čo ste sa naučili od svojich praotcov? Je čas brániť sa!

  1. strejda napsal:

    Za všechno se platí nějaká cena, i za vlastnictví zbraní. Pokud je tato cena pro občany přijatelná, je to v pořádku. Pokud ovšem přijatelná není, tak je nutné se rozhodnout, co je vyšší hodnotou, demokracie a její práva, nebo vlastnictví zbraní a míra jeho omezení. Je na demokratickém rozhodnutí občanů, jak s takovým právem naloží.
    Nic na světě není tak skvělé, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nic není černobílé, naopak vše je pestré barevné a proměnné. A časy se mění.

    Líbí se 1 osoba

  2. vonrammstein napsal:

    I naše vláda se snaží na základě jakýsi eurosměrnice omezit držení zbraní.Nebo aspoň kapacitu zásobníků. Proto jsem v hodině dvanáctý pořídil arzenál do každýho počasí, protože takovej případnej zákon nemá retroaktivitu. A ať mi je někdo zkusí vzít. Nejlíp Obama osobně.

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Spojení Francie a Německa umožní použít proti doposud svobodnému EU občanu jednotný postup.
    https://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=575972
    Ozbrojený občan je poněkud méně náchylný k vynucenému souhlasu, který je nezbytný k potlačení některých kroků proti US&EU spolupráci.
    „Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron plánují na úterý 22. ledna podepsání v Cáchách smlouvy, která zajistí úzkou spolupráci obou zemí.“
    „Smlouva o francouzsko-německé spolupráci zmiňuje jednotné vystupování v zahraniční a obranné politice včetně koordinace společných postojů v otázkách EU a NATO. Navzdory tomu, že jsou obě země členy NATO a EU, Berlín a Paříž se zavazují ke společné obraně v případě napadení. Dále má dojít ke koordinaci vývozu zbraní a propojení obranného průmyslu.“
    Tedy nic strašného no ale :
    „Soros, přeci, požádal Timmermanse, aby podnikl opatření, díky kterým by komise zamítla italský daňový manévr. Pak již bude možné provést v Itálii „trojku“. Soros prakticky požádal náměstka Junckera, a snad také „budoucího Junckera“, aby z Itálie udělal stejného rukojmího EU, jako je Řecko“.
    Je také naprosto bezesporu že rukojmích typu Řecko, bude potřeba mnohem více na udržení, jak jednoty tak i stávající politiky EU.
    Tož no a při tomto stylu integrace EU, je naprosto nežádoucí zabývat se byť i oprávněnými požadavky ozbrojených občanů.

    To se mi líbí

  4. lujjza napsal:

    OT
    Jo tak to je nářez…

    „Čeština pro 21. století – Aby jsme jí zachránily, musí se zjednodušit“… Josef Bouška, publicista a manažer
    https://nazory.aktualne.cz/komentare/cestina-pro-21-stoleti-musi-se-zjednodusit/r~1877a0921d7611e99e300cc47ab5f122/

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      To snad ne: „Místo živoucího prostředku vzájemného dorozumění se stala vysokým uměním pro hrstku zasvěcených…“
      Obávám se, že já z Čobolska umím česky líp jako většina vašich mladých, a to jen tím, že jsem hodně česky četl a čtu. A čtením myslím knihy lidí, kteří umí česky, ne statusy v sítích.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Tak to je vopravdu nářez. + blicí smajlík, co ho neumim. Ten Bouška je naprostej idiot, co hájí češtinu češtinou, kterou neovládá (viz „lotyština“). Což není zdaleka jediná chyba v textu. Takovýho debila na den do klády o hladu, aby se mu pročistily myšlenky a trubky.

      To se mi líbí

    • brtníkvbrlohu napsal:

      Panebože to je vůl – i když – jestli z toho nakonec nebude stejná zhůvěřilost jako reforma němčiny.

      To se mi líbí

  5. tata napsal:

    Slime….ještě reakce na toho pesimistu ano jsem už,neřekl bych že z duvodu že si myslím že vše je špatné,to si rozhodně nemyslím protože si myslím že naopak pro někoho jsou to zlaté časy a nejsou to jen darebáci,je to co je pro každého duležité.JEN JE MOC NÁZNAKŮ že ta pozvolná manipulace probíhá……..ale máte pravdu že to s největší pravděpodobností je fejk…….bohužel stále si neuvědomuji jak je snadné dnes cokoli udělat a to mnohem složitější věci……..čemu dnes věřit a někdy ani selský rozum nestačí

    To se mi líbí

  6. cobolik pacholik napsal:

    zase sa opakujem,ked sa toto pravo len obmedzi,do zrusenia,uz nebude nic vadit,sion brothers to preferuju,bo potom uz obmedzia slobodu slova zakladnu vec tu,aby sa nenadavalo na sionistov,ale burani na mid west,to tvrdej orisek,sa kurvy sionisticke nestaraju a neidu do toho jebaneho israela,ale jebu mater tu,vlastne tak je to uz tisicrocia,vzdy boli tam,kde bolo co zajebat pocnuc egyptom a teraz tu,vsade,kde boli,po case boli vyjebany,ostatny raz na velkych obratkach,tu tiez na sebaq bic upletu a bude to ich ostatna stacia a pravdepodobne aj celej tej ludskej holoty.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.