Co je dovoleno Jovovi, není


Ještě k rozsudku amerického obvodního soudce Danielse vůči Iránu …

 Zcela neočekávaně bylo rozhodnutí amerického soudu založeno na presumpci viny. Teherán má vyplatit 10,5 mld. USD rodinám obětí teroristických akcí 11.září a pojišťovacím společnostem. A to proto, že nebyl schopen prokázat, že s tím nemá nic společného. Tedy, že nedokazoval, že nepodporoval teroristy.

Zní to absurdně, vezmeme-li v potaz, že dosud nebylo vůči Teheránu vzneseno žádné obvinění, že by měl cokoli společného s těmi teroristy, kteří většinou pocházeli z Egypta, Jemenu, Saudské Arábie a Kuvajtu. Tedy, chceme-li už být detailisty, tak nebylo zjištěno jejich spojení se Sunity, protože v Iránu vládnou jejich nepřátelé – Šiítové. Teherán rozhodnutí soudu nijak nekomentuje.

Newyorkský obvodní soud tedy uznal Irán viníkem teroristické akce 11.září a odsoudil ho k náhradě škody ve výši 10,5 mld.dolarů. Na první pohled je to blábol a čistá fraška, nicméně, s přihlédnutím k svéráznému právnímu systému USA, vzniká hned několik humorných precedentů.

Soudce obvodního soudu New Yorku George Daniels tak rozhodl v žalobě podané v květnu 2011 jménem rodin obětí, ve které se tvrdilo, že Irán se bezprostředně podílel na přípravě teroristických aktů, s odvoláním jakýchsi iránských přeběhlíků, kteří údajně znali jednoho z vůdců hnutí Hizbulláh, cvičícího teroristy. Tento člověk, jménem Imad Mughia, byl zabit komandem Mossadu už v roce 2008, což obvodního soudce Danielse nezajímalo a informace vůbec neprověřoval a rozhodl na základě toho, že Irán nepředložil důkazy své neviny

To je precedens sám o sobě. Iránci se nepřiběhli hájit k obvodnímu soudu New Yorku, protože se naivně domnívali, že Irán jurisdikci amerického obvodního soudu nepodléhá. Stojí přitom za povšimnutí, že důkazy o své neúčasti na teroristickému aktu americkému soudu nepředložily ani Kuvajt, Katar, Sýrie, Libye, Rumunsko a Polsko, Francie a Zimbabwe, atd, atd. A, mimochodem, ani Rusko. Měli jsme velké štěstí, že jsme soudci Danielsovi nepadli pod ruku, už vzhledem k obecně známé okolnosti, že skoro všichni účastníci oněch teroristických aktů byli Saudové, včetně samotného Bin Ladina.

Soudce George Daniels – je týž soudce, který v roce 2015 zamítl stejnou žalobu proti Saudské Arábii. Tehdy ovšem prohlásil, že Saudská Arábie jako suverénní stát, má imunitu a podle amerických zákonů jí kompenzace uložena být nemůže.

„Ještě nikdy se justice nepozvedla do tak zářivých výšin, kam vystoupala tady!“ – tak pravil jeden z hrdinů filmu „Deset malých černoušků“.

Další jasný precedens. Existence suverenity té či oné země dnes určuje americký obvodní soud. A od nešťastného Iránu, zbaveného soudcem Danielsem státní suverenity, teď mohou, a vlastně musí vyinkasovat 10,5 mld. USD. S přihlédnutím k tomu, že iránská aktiva zmrazená v USA na základě sankcí, které jsou dnes údajně zrušeny, to je kolem 90 mld. USD. A tady přichází na řadu další precedens, nanejvýš zajímavý i pro nás.

V loňském červenci zažalovali bývalí akcionáři JUKOSu u soudu okresu Columbia (Washington) Rusko a požadovali nucené splnění arbitrážního rozhodnutí o kompenzaci 50 mld. USD, které Rusko odmítlo vyplatit.

Takže saudský precedens nám dává jistou šanci v případě, že nám soud obvodu Columbia přizná státní suverenitu. Iránský precedens na druhé straně vzbuzuje určité obavy, jak rozhodne washingtonský obvodní soudce, opře-li se o rozhodnutí svého newyorkského kolegy Danielse?

Americký obvodní soudce je upřímně přesvědčen, že může určovat osudy světa. Ovšem reálná suverenita kterékoli země je určena reálnou schopností zasunout tohoto soudce do hranic vlastní jurisdikce.

Nicméně, na shledanou!

Zdroj: http://www.1tv.ru/news/leontiev/303764

 hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

69 reakcí na Co je dovoleno Jovovi, není

  1. Petrpavel napsal:

    Pamatujete si na rozhodnutí jednoho amerického soudu a následný pád Argentiny do bankrotu?
    http://www.mowapay.cz/amerika/argentina-v-bankrotu

    Do jakého souručenství jsme to vlezli?
    Vadí, nevadí?
    Většině, jak vidno, nevadí ….

    To se mi líbí

  2. cobolik pacholik napsal:

    ja myslim,ze co povedal nejaky cip v tom brudnom city,ma nejaky perzan na haku,bo bez problemu rovno tomu sudcovy moze holota z iarq podat zalobu o X miliard U$D za napadnutie iraq na vykonstruovanych dokazoch a sprava us congress,je jasny dokaz,take tahy to by som sa necudoval,ze z popudu sion brothers,ktory vydojili reich na 300miliard U$D za obete holocaust a v case holocaust ty nestastnici,co posli z dymom neboli ziadny obcania statu israelale po ukradnuti uzemia oni inkasovali,bo v tom case to chazariky behali po sinaji a podkurovali anglikom,co sa nazyva boj za stat israel podla nich,ale uz vtedy mandatnou spravou anglie nad uzemim zvane palestina boli oznacovany za teroristou a maju u mna co budem opakovat prejebane,ze zabili tak uslachtileho cloveka jak bol folke bernadote,ktory bol brzda v ich sion dream a nestili sa ho zabit jak parchaveho psa,mozem na takych nasrat.

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Pokud budeme vycházet z toho, že příslušný státní žalobce zažaluje, soudce odsoudí a ekonomický či politický protivník je v base.
    Proto – > to co k tomu potřebujeme je „MÍT JUSTICI“.
    Nechme tedy promluvit odborníka na kterého by v současnosti zdánlivě nikdo neměl mít, neb je na vrcholu řízení a byl zaměstnavatelem dosazen aby zabezpečoval klid na práci.
    Lítý boj, který za demokratickou fasádou našeho státu probíhá v reálných mocenských strukturách, pozoruji toliko zvenčí. Netuším tedy, kdo jsme „my“ v nahrávce Kristýny Kočí, ani kdo jsou „oni“. Jisté ovšem je, že jsou tu nějací „my“ a nějací „oni“.
    Kterak reagoval na prohlášení majitelů vlastnících justici ve prospěch Kalouskova řízení Česka.
    Zdůrazněme tu ono „náš společný demokratický systém“. Nikoliv tedy skutečná demokracie. Ale ono zločinné spolčení, které užívá slovo demokracie stejně cynicky, jako je užívali komunisté, když svou diktaturu nazývali demokracií lidovou.
    Toliko v současnosti odborník nejpovolanější neb sám velký ANO JUDr. Robert Pelikán, Ph.D. .
    Vzhledem k tomu že již v současnosti nelze použít přímo státního žalobce na vládnoucího spoluvlastníka státu, proto bylo nutné postupovat jinou cestou a použít ty části justice, kterou (nazvěme je pracovně pro_Kalouskovské) doposud řídící struktury plně ovládají.
    Pouze pro upřesnění (je to přeci jen poněkud novější pojem) co je to spoluvlastnictví státu a jakou má strukturu.

    To že oligarchu v žádném případě nemusím ale ta mediální kampaň vedená proti němu naprosto shodně jako kampaň za von.Karla bohužel plně demaskuje její realizátory.
    Proto ani sám spoluvlastník Česka si nedovolil jmenovat zdroje z níž je kampaň Čapí hnízdo financovaná a to v řádu stovek milionů.
    Proto i nasazení dvorní advokáti současné „vládní opozice“ jako např. Josef Lžičař,Jaroslav Ortman a další, připravují morální dehonestaci a následné sestřelení nežádoucí ANO struktury násilně implementované do jejich justice.
    To co je nutné si při tomto mediálním útoku na protivníka uvědomit, je ta skutečnost že pokud podniknu přímý hackerský útok, tak jsem v okamžiku útoku, dokud nepřevezmu vládu nad jeho ( strojem, stroji) nekrytý.
    Proto si kauza Čapí hnízdo zasluhuje velkou pozornost právě nyní, protože je tím ukázkovým příkladem jednotlivých kroků a metod jakým způsobem se narušuje státní suverenita pomocí justice.
    Proto pokud je Irán ještě stále suverénním státem, tak naprosto chápu že jej rozhodnutí „JEJICH“ soudce George Danielse celkem nezajímá.
    Protože ONI a JEJICH justice jim celkem mohou ….. .
    Bezesporu pokud bude podepsána TTIP, potom třeba pro nás pro Česko, bude takovéto rozhodnutí jakéhokoli provinčního soudce naprosto likvidační.

    To se mi líbí

  4. Cech napsal:

    Promiňte pane Bavor V. zase mi ten pták uletěl.

    To se mi líbí

  5. kchodl napsal:

    Nad tím zůstává ruzum stát.
    V USA se ohledně soudů dějí zvláštní věci.

    Před pár lety byla „v módě“ pedofilie vůči malým dětem. Soudní a policejní mocí obdaření psychopaté tenkrát oblézali každou školku, dětské skautské oddíly, zájmové kroužky, … Pracovat kdekoliv s dětmi bylo velmi rizikové povolání. Zcela nespravedlivě a zločinně bylo zničeno několik tisíc životů, než se tento novodobý hon na čarodějnice vyčerpal. Byla to taková vlna, mnoho prokurátorů si muselo lapnout svého pedofila, ber kde ber – jako dnes loví teroristy.

    Minulý rok se magoři překonávali zase v souzení mladých učitelek za „znásilnění“ nezletilých studentů. Což spočívalo v tom, že sexuálně „veselejší“ hezká učitelka dala nějakému nezletilému studentíkovi. V rámci vypjatého genderismu pak byly tyto ubožačky souzeny za znásilnění nezletilých, ačkoliv k sexu došlo vždy dobrovolně – z hlediska „postižených“ kluků se zřejmým nadšením a velmi aktivní účastí. Podle počtu „znásilněných“ pak následují tresty, jedna holka 22 let za osouložení tří sedmnáctiletých budoucích pilotů, další učitelka může nafasovat až 30 let, … Přičemž několik kauz už prošlo všemi odvolacími soudy a rozsudek je tedy definitivní.

    Například, toto je zločinecká píchavá učitelka, která měla ovšem to štěstí v neštěstí, že přišla na řadu před mnoha lety, kdy se šílení teprve rozjíždělo, takže dostala „jen“ 8 let jako podmínku, ale nakonec si odseděla asi 9 let a v roce 2015 ji zašili znovu. Zločinem bylo, že posílala své nahaté fotky mobilem svým „obětem“, za to dostala dva roky navrch, za souložení s 13-letým dostala původně 7 let v kriminálu.

    Méně štěstí měla tahle osoba, tu vláčeli dokonce všude v poutech jak masového bestiálního vraha:

    Takových strašných případů je mnoho, píše se jen o některých.

    Podobá se to skoro 50. letům u nás. Podstatou je „vyjednávání“ o vině. Funguje to tak, že prokurátor přijde s nějakým strašným obviněním, například vypalování trávy je hodnoceno jako žhářství – a tedy terorismus. Za to je sazba pět let až trest smrti, je to federální zločin. Cílem je, aby se obviněný „přiznal dobrovolně“, pak mu prokurátor dá jiný, mírnější paragraf, třeba jen poškození majetku a obecné ohrožení a milostivě jen tři roky kriminálu a půl mega pokuty. Pokud „sprostý podezřelý“ vzdoruje a přiznat se nechce – tak nafasuje terorismus a minimálně pět let.

    Hrozný případ z minulého a začátku letošního roku je kauza rančerů Hammondových, tam se jednalo o vypalování trávy kvůli obnovení pastvin, což se tam dělá běžně a od nepaměti. Otec a syn byli odsouzeni za žhářství na pět let, jako teroristé. Když se skupina občanských aktivistů rozhodla protestovat a obsadili na měsíc sídlo té dotčené rezervace, jejich mluvčí byl policejně zastřelen během zatýkání, třemi ranami zezadu. Je to zachyceno na kameru z dronu, podle několika mých známých – kriminalistů a soudních znalců v oboru zbraní a střeliva – jasná policejní vražda, stát se to u nás. V USA ne. Ještě pár takových incidentů a vypukne tam povstání – a je otázka, zda si právě to státní moc nepřeje, aby mohla patřičně přitáhnout šrouby.

    Poslední dobou se tam rozmáhá také juvenilní justice a odebírání dětí. Záminkou může být „přetěžování“ dítěte, když ho doma doučujete například matematiku, jejíž výuka je v USA na veřejných základních školách naprosto tragická. Na to mají totiž právo jen profesionálové v doučovacích centrech, ovšem platíte za to $40-80 za hodinu. Děti jsou povzbuzovány ve škole k udávání svých rodičů.

    Nemluvě o „válce proti drogám“, kdy jsou ubozí puberťáci souzeni za pár marihuanových cigaret jako kdyby prodávali vagon heroinu. Nebo nedávný skandál s federální laboratoří, která v dohodě s prokurátorem falšovala expertízy a dodávala vězně soukromým kriminálům. Případ má desetitisíce nevinných, zavřených na dlouhá léta.

    Jistě, je to velká země a excesy se dějí všude, člověk by řekl, že statisticky je jen malá pravděpodobnost, že se něco podobného stane zrovna jemu … Ale.

    Zrovna nedávno mi povídal americký kolega, že kdyby jeho dospívající syn v USA udělal jen desetinu lumpáren, co ve svých „hovězích letech“ on, z kriminálu by do smrti nevyšel. Úplně běžné blbosti, které jsou v každé starší puberťácké komedii, by dnes znamenaly vězení.

    Bláznivý rozsudek o Íránu je jenom třešinka na dortu, dokreslující situaci.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Jsem si kchodle jist, že za nějaké tři-čtyři roky si díky ostražitému bývalému ministru Chovancovi, nyní evropskému komisaři pro bezpečnost, a bývalému předsedovi Sobotkovi, nyní místopředsedovi EP, a bývalému místopředsedovi Bělobrádkovi, nyní zmocněnci USA v EU pro zavedení tmářství, už něco takového z pudu sebezáchovy nedovolíte napsat …. a teď nevím, dát smějícího se nebo srdceryvně břečícího smajlíka?

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Mám obavu, že v USA to brzy nabere mnohem větší grády než v EU. Dokonce i v bohaté Kalifornii, mezi tak bohatou profesí jako jsou ajťáci, je každým rokem situace horší a horší. Slýchám příběhy ze života, kterým se skoro zdráhám věřit – a přesto jsou pravdivé do posledního slova.

        Lidé se bojí, také proto si v mnoha státech prosadili od 1.1. 2016 „open carry“, tedy zjevné nošení zbraní. Není vůbec výjimečné, potkat v obchoďáku kluka s AR-15/M16/M4 („dar od Evžena“) na zádech. Nebo ženskou s Colt 1911 za pasem. Když před pár lety Opice vykřikovala, že zakáže dovoz a prodej „vojenských“ zbraní, stály se fronty na kalachy – a každému dávali jen čtyři. To byla jedna z prvních front v obchodě, kterou jsem v USA viděl – zrovna jsem tam byl a zažil tohle blbnutí.

        Nevím, k čemu bych to přirovnal, ani za bolševismu u nás nebyla taková nesvoboda a teror. Za nacistů ano, no tak tohle je americký nacismus. Příšerná společnost, vůbec se nedivím, že lidé volí Trumpa jako zachránce, který mluví bez politické korektnosti. Jestli Trumpa vykopnou z voleb nebo ho někdo zabije, v USA bude revoluce – a to značně krvavá, obávám se.

        Omezení svobod u nás doufám nedosáhne USA hodnot, ani britských – kontinentální Evropa je značně svobodnější po všech stránkách. V Británii je už hotovo – ale Angláni dokáží být opravdu hustí – až se do toho pustí, nezůstane kámen na kameni. Tam to bude extrémně krvavé.

        Zdá se mi, že politici se pomátli, protože to vedou ke katastrofě. Kdo nějaké iluze ještě měl, asi je ztratil sledováním včerejší sněmovny. To skutečně bylo něco.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          No nevím jestli je nějaké to byť i špitnutí našeho Evropského daňového otroka reálné.
          Jen je nechte, ať se bojí, tak to je ta komedie, která nás čeká nic víc.

          Tož zbývá nám opravdu ta jediná prozatím spolehlivě fungující ochrana a tou je :
          Jednoznačně prokazatelná 4,43286 x nižší průměrná mzda oproti E15.No bohužel vzhledem k posledním událostem, začínám mít obavu že nám tato spolehlivá ochrana dlouho nevydrží.V rámci přírodního boje o přežití se sem nahrnou původní obyvatelé E15, kteří jsou a nadále budou totálně vytlačení muslimy a to je pro nás také velmi špatné.
          Snad jen ukázka postoje píchače (performéra) může objasnit jak upřimně to s námi myslí.
          Vyjádřil se pro Parlamentní listy velmi jasně.
          Tož v americe si pořidíte tři kalachy ale ve státech EU si budete muset vařit ne nějakou drogu ale :
          a) Dusičnan draselný cca 75g nadrtíme samostatně na co nejjemněji.
          b) Dřevěné uhlí cca 20g nadrtíme co nejjeměji.
          c) Síru cca 5g nadrtíme co nejjeměji.
          d) Vodou podmočíme směs síry a uhlí, aby nabyla konzistence směsi jen lehce blátivá.
          e) Směs je potřeba dobře propracovat, aby se uhlí spojilo s vodou.
          f) Do uhlosirného bláta přisypáváme a velmi jemě vmýcháváme dusičnan. Ideální je přisypávat přes sýto.
          g) Vzniklá směs by měla být trochu tužší bláto, které velmi rovnoměrně rozprostřeme na velkoplošnou misku nebo talíř.
          h) Tuto směs necháme pomalu schnout(né v teplotě nad 35°C). Jednou za čas směs jemě poprášíme vodou na povrchu a rozmělníme do tenčí vrstvy.
          ch) Jakmile bude směs dokonale suchá tak směs rozmělníme nekovovými nástroji na granulky o velikosti cca 0,1-1,5mm v průměru.
          Toto je aktuální pouze pro evropany pokud si již nebudou moci pořidit ten 1 kg bezdýmého za 1600 Kč.
          Ten černý ale závisí na poměru dusičnanu draselného a síry a dělí se na 3 druhy a to do raket. motorků, trhací a puškový.
          Proto jakýkoli odpor proti migrantům v Evropě je velmi dobře ošetřen a opravdu ale opravdu nehrozí.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Chlorečnan draselný je účinnější. Jinak postup je stejný.

            To se mi líbí

          • Strejda Olin napsal:

            Video – OTŘESNÉ A KRUTĚ REÁLNÉ!
            Člověk se zdráhá uvěřit, že se u nás najdou lidé, kteří by chtěli např. sídliště Prosek nebo Jižní město proměnit v podobnou muslimskou no-go zónu. Takové snahy a jednání by mělo být stejně trestné, jako třeba schvalování holokaustu a hajlování!
            Spolu s tím, co napsal Kchodl = jsem šťastný, že mi už není 20, ani 50, dokonce ani 60 let. Nikdy v životě bych nevěřil, že budu někdy rád, že jsem starý! 😦

            To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Ano, Strejdo Oline, také bych nikdy nevěřil, že nastane doba, kdy životní pozice „ctihodný kmet“ bude evidentní výhodou. Jj, časy se mění …

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Chybí Vám tam „zrnění prachu“, to je docela podstatná operace.

            Celkově vzato, černý střelný prach je výrobně mnohem náročnější než jiné věc – než nitráty, například. Nejstupidnější jsou acetonperoxidy. A také nesmírně nebezpečné, i pro výrobce.

            Díky americkým pošukům, kteří chtějí rozvrátit svět, je mnohem jednodušší než domácí výroba prostý nákup profesionálně hotových věcí.

            Co k tomu dalšího říci ? Dementů je bezpočet.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              http://zpravy.aktualne.cz/domaci/poslanci-chteji-snazsi-odebirani-zbrani-lidem-v-pripade-valk/r~14100adaf1b411e5a4e30025900fea04/
              A vezměte na vědomí, že jakmile nestojíte na nádraží s cedulí „Vítáme uprchlíky!“ a obrovskou fotku mutti Merkel, jste podezřelý.

              To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Typická totalitní magořina.

              Experti byli a jsou proti, ale stejně to udělali. I když některé nápady v té novele jsou opravdu šílené. Přijde mi to jak z nějaké absurdní komedie.

              Takových věcí se poslední dobou děje spousta – například prosazování oné „inkluze“ ve školství – i když 99% expertů dokladuje, že je to nesmysl. Kdy začnou tihle dementi mluvit i do – například – stavby mostů nebo programování ? I když to se vlastně také už děje. Například v Německu „zelení“ vygumovanci řídí energetiku.

              Výsledky jsou pochopitelně otřesné.

              To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Stalinovo „souostroví Gulag“, čím se to vlastně liší ? Nebo Hitlerovské koncentráky ?

      To se mi líbí

  6. Petrpavel napsal:

    tatovi – z lásky – k současné ČSSD :
    „ …….To, co mne ale poněkud znepokojuje, je již fakticky otevřená spolupráce „sluníčkářské“ části vládních představitelů sociální demokracie s nevládním organizacemi, které se tak prakticky staly vládními – ministryně školství za ČSSD Kateřina Valachová spolupracující s aktivisty „nevládních“ organizací na inkluzi, ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Michaela Marksová, která rozdá neskutečných 400 milionů na zkoumání rovnosti v platech. Upřímně řečeno, napadlo mne u toho jediné – důchodci obracejí každou korunu a parta mladých práce schopných lidí dostane 400 milionů na projekty, jejichž metodologie je pochybená, výsledky ideologicky předvídatelné, a tím pádem diskutabilní? O sepětí „nevládních“ lidskoprávních organizací s ministrem ČSSD Jiřím Dienstbierem snad netřeba ani diskutovat. Třetí sektor přitom nereprezentuje populaci. Nereprezentuje ani stranu. Reprezentuje pouze zájmy zadavatelů projektů a jejich ideologii. V převážné míře jde o liberálně levicové nátlakové skupiny a za nimi globálně působící americké, britské, norské a německé instituce, manipulující tímto způsobem ze zahraničí vnitřní politikou země. To mne, upřímně řečeno, zneklidňuje víc, než to, co si klub ČSSD myslí o migraci. Peníze, které ony české „nevládní“ organizace dostávají, jim prakticky dává část vlády bez rozhodnutí vlády z veřejných peněz, o jejichž užití tímto způsobem v rozpočtu poslanci nerozhodli. Z peněz nás všech. A my o tom také nerozhodli a nedali ministrům mandát. Aby bylo jasno, nejsem proti nevládním organizacím, ale jejich vliv nemůže být bezbřehý. A zde se obávám, že se to poněkud vymklo. ….“

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Davejme-si-pozor-s-kym-se-zacina-spojovat-vlada-varuje-znalkyne-pomeru-ve-snemovne-A-usazuje-ty-kteri-broji-proti-Cine-427604

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Ale, no táááák! Přece víte, že někteří berou politiku jako fandi fotbalu. Na tu svou Spartičku ( Slávku, Baníček …… ) nedají dopustit. Co na tom, že dvě branky dali rukou a třetí z pětimetrového ofsajdu. Nevidím, neslyším. A nikdo mi na ně sahat nebude.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      No vidíte, už vidím rozdíl mezi námi.
      Aby bylo jasno, JSEM proti nevládním organizacím.
      Už mě nezajímá, co taková nevládní organizace dělá.
      Proč to píšu, no…všichni negři a čmoudi také nejsou stejní, jenže kdo se v tom obrovském množství má vyznat?
      Ty neziskovky to samé.
      Raději pohřbím jednu dobrou věc, než abych podporoval 7 špatných a 2 tragické.
      K těm dobrým čmoudům, dneska na PL takový byl, resp. zmínka o něm.
      Pákistánský muslim hodlal žít s křesťany v míru, a na FB (nebo kde) popřál všem křesťanům k velikonocím.
      Za 5 hodin vykrvácel pod ranami nožem.
      Toho chlapa mi bylo fakt líto….
      Co mi to vlastně připomělo?
      Jo, už vím, nacisté také rádi používali nože proti cizím, i proti vlastním, kteří „tápali“.
      Ten rozdíl berte s rezervou, abych zas nevypadal jako nějaký rejpal.
      Vy nejste chlap, který mi vadí.

      To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    Co je dovoleno Jovovi, není … aneb taky pohled nad kterým je třeba se zamýšlet (a ne prskat jedovaté sliny jak očekávám):
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Milan-Kohout-Vychcani-Evropani-zase-skuhrate-Bezruke-deti-zabite-vasima-bombama-jsou-vam-u-427510

    To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Tak to mně hlava nebere. Chlapi ze Sýrie nás přišli kulturně obohatit pyrotechnikou, popřípadě posílit gynekologická oddělení a ženské u nich doma osvobozují vlast.
    http://www.hlavnespravy.sk/syrske-krestanky-absolvuju-trening-na-vojensku-obranu-svojho-mesta/759652

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Proč Vám to vší úctě hlava nebere? Neznáte ženy. Ty jsou v mnoha a mnoha záležitostech lepší než muži. I u nás. Mnoho mužů je, to myslím zcela vážně, pouhými parazity a není na ně spolehnutí. Domov a rodina pro ně nic neznamenají. Mezi ně patří ti inženýři, lékaři, vědci ano i dobří dělníci, kteří do Evropy proudí jako lavina.
      Možná při tom narazí na takové odhodlané ženy i tady.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Kus pravdy máte. To bude bájo, až paní Sobotková, Hnědobrádková a Dienstbierová ( jestli taková existuje ) zavelí k útoku na ingy, dochtory a podobné obohacovače. Už se těším 😆 .

        To se mi líbí

  9. Rosťa napsal:

    Mockrát jsme téma přemleli, ale teď je to tu očima běžného Rusa. Až je mně stydno. Do těchto konců jsem to nechtěl a určitě nejsem sám. To už nikdo nenarovná. Ani současný president.
    http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/slzy-v-bruseli-nie-su-slzy-rusov.html

    To se mi líbí

  10. Bavor V. napsal:

    Dám vám hádanku. Ve kterém roce byla napsána následující slova?:
    Viděl jsem parlamenty, jež malý majetek vůči velkému daněmi přetěžovaly: seznal jsem majority, jež politické přátele své výsadami odměňovaly a neohrožené stoupence minority policií pronásledovaly: slyšel jsem parlamenty hlasovati pro zákony vížící nastupování v úřady státní na podmínky toliko velkému majetku přístupné. Poznal jsem zemi jakožto domovinu ústavního práva opěvovanou, kde postupování ve službě státní nezávisí na schopnosti, znalosti a dokonalosti povahy, nýbrž na příbuzenství s vynikajícími členy parlamentu a na shodě s politickým jejich smýšlením, zkrátka : kde správa veřejná mající
    výlučně skutkem činiti účel státu, kterým jest blaho všech, hlavně jest ustrojena ve prospěch předních deset tisíc neboli velikého majetku.

    To se mi líbí

    • okolojdoucí napsal:

      Smekám hluboce, Bavore! Před Vámi i autorem. Právě tací lidé stáli za rozvojem našich zemí, ze kterého tak trochu žijeme dodnes. Text je z doby R.-U. monarchie. K autorovi přidávám nápovědu: „praotec družstevník“. Pokud se náhodou pletu, tak se všem omlouvám.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      „Soustava národního hospodářství politického“ ? F.L. Chleborád ?
      1868 ?

      Docela jsem čuměl, když jsem to kdysi četl. Dostal jsem se k tomu přes Rusáky, kupodivu. Jeho syn tam totiž zakládal pivovary.

      To se mi líbí

  11. jaa napsal:

    jo parlamenty …k těm něco,
    http://zpravy.tiscali.cz/belgie-zeme-zaslibena-politikum-pralinkam-a-dzihadu-273109

    i když vůbec nechápu – proč tam usadili EU…

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Odpověď je přímo v článku:
      „Belgie je prostě zemí zaslíbenou politikům – nějaká sesle se najde pro každého.“

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      To by mě zajímalo, co tím chce autor vlastně říci.
      Žádný člověk nemá „tak velkou hlavu“, aby mohl litovat všechny oběti zla světa.
      To může pouze Bůh-je li jaký.
      No ale něco mi tam nesedí.
      Shválně, zkuste přijít na to, co, jestli máme stejné vlnění.
      ———–
      Mimo téma:
      Jednou jste se myslím divila, že vařím….
      Co je na tom tak divného?

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Zajímavý způsob, jak litovat atentátníky a teroristy 😮

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tak co tím tedy chtěl autor říci, a co já?

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ten článek je zajímavým způsobem, jak litovat teroristy. V tom se shodneme?

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            No, já jsem se už Jaa blbě zeptal a vás jsem navíc ještě blbě pochopil, takže jsem se moc nevyznamenal.
            Takže raději napíšu, co tam vidím.
            Ten autor snad ani teroristy nelituje, ale napadá „nás“, ve smyslu bílé Evropany, jak jsme pokrytečtí.
            Copak o to, Evropané asi těžko budou méně pokrytečtí jak jiné národy, ale v tom kontextu to vyznívá tak, že ostatní jsou na tom s pokrytectvím o hodně lépe.
            Ale co mě zaujalo, jak píše o útocích Saudů na Jemence a Saudů na jiné…
            A muslimů na muslimy v Turecku.
            Kde je tam to pozadí, ti agresivní bílí, kteří svými bombami vyhánějí z domovů miliony nebožáků?
            Tady najednou barevní zabíjejí barevné pro své vlastní cíle, se kterými bílí moc společného nemají.
            Kouzlo nechtěného….

            To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Nečtěte poslední odstaveček – jako úlitbu bohům, aby prošla většina…začátku, která je v úplně jiném stylu, alespoň tak jsem tomu rozuměla…..
          .

          To se mi líbí

  12. lujjza napsal:

    OT – „Karadžič je vinen genocidou ve Srebrenici – odsoudili ho na 40 let“
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/398621-karadzic-je-vinen-genocidou-ve-srebrenici-odsoudili-ho-na-40-let.html
    Není to až takové překvapení, spíš naopak – dalo se to s jistotou čekat.

    To se mi líbí

  13. moskyt napsal:

    Jugoslavie 24. 3. 1999:

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      To bude všechno tím, že Miloševič neporozuměl „tajné řeči broží“.

      A povšimněte si odkazu na Terezu v Literárkách, který dal oh ve 14:29.
      Vliv Izraele na americkou není často doceňován. Ne náhodou dohodu s Íránem dojednali až když byla Hillary venku ze Stadepu

      „S Hillary Clintonovou lze souhlasit snad jen v tom, že Izrael opravdu chce
      uchovat svůj jaderný monopol na Blízkém východě.
      I tak lze ale její e-maily vnímat jako „školní“ ukázku agresivního uvažování,
      v němž se oficiální politikou stávají „nízkonákladové“ války, a tvůrci těchto politik
      ani v nejmenším nepřemýšlejí o dopadech svých kroků. „

      To se mi líbí

      • K-k. napsal:

        Kristepane, to jsou ksichtry – jedna „dáma“ vedle druhé… 😦

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Kéž bys žil v zajímavých časech! je údajně stará čínská kletba.
        Začínám mít nepříjemný pocit, že ten, kdo proklel nás, si na tom dal opravdu záležet. 😦

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Proti Hitlary je i „Krvavá Madla“ mírotvorce. Pokud bude prezidentkou …

        Ono stačí občas si přečíst nějaké veřejné materiály z amerického Stadepu – nebo z mnoha amerických „thinktanků“. Svou válečnou politikou se nijak netají. Člověk by čekal i nějaký opoziční pohled, ale ten je leda tak na protisystémových webech. Oficiální instituce i média mluví skoro jedním hlasem – liší se to pouze v míře té válečnické rétoriky.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Hillary Diane Rodham Clinton je již nyní téměř prezidentkou.Její nástup není schopen bohužel nikdo zastavit.

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tfuj, tfuj, tfuj, odstup, satane!!!

        To se mi líbí

  14. Strejda Olin napsal:

    Audio z Bavorska. 🙂
    [audio src="https://www.email.cz/download/k/TY6r5hsjSuSQXh7vZbkzCe9bxwSEkIIUeGHUaEkJzF4FHiE4rftloocaCVwTJpVorjIhdDk/zvukovy%20zaznam%20z%20Bavorska.mp3" /]

    To se mi líbí

    • Strejda Olin napsal:

      Nepodařilo se, škoda 😦

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      cíl odkazu musí být veřejně dostupný. A to něčí emailová schránka není, alespoň pokud nejste Bohouš Sobotka nebo Hillary Clintonová. 😉

      To se mi líbí

      • Strejda Olin napsal:

        Tak tedy alespoň takto: Na tom audiu je slyšet muezzin jak svolává věřící k modlitbě. Pak zarachotí závěr pušky a výstřel. Muezzin zmlkne a slyšíme jen říznou bavorskou dechovku.
        Připadlo mi to vtipné a chtěl jsem se podělit 🙂

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.