Soudce upozorňuje na možné pochybení porotců v procesu s Trumpem


zdroj

Osud odsouzení bývalého prezidenta Donalda Trumpa v kauze peněz za mlčení visí na vlásku poté, co soudce Juan Merchan, který na tento vysoce medializovaný proces dohlížel, vyjádřil obavy z možného porušení mlčenlivosti ze strany jednoho z porotců. V dopise adresovaném týmům obžaloby i obhajoby Merchan prozradil, že se dozvěděl o znepokojivém komentáři zveřejněném na veřejné stránce sjednoceného soudního systému na Facebooku.
Komentář, který napsal uživatel identifikovaný jako „Michael Anderson“, tvrdil, že jeho bratranec, který v procesu působil jako porotce, naznačil, že Trump bude shledán vinným. Andersonův příspěvek, který Merchan popsal jako „týden starý“, poděkoval soudnímu systému za jeho úsilí a uvedl: „Můj bratranec je porotce a říká, že Trump bude odsouzen… Děkuji vám, lidi, za vaši tvrdou práci!!!“. Komentář byl učiněn v reakci na příspěvek, který s Trumpovým řízením nesouvisel, což přispělo ke zmatku kolem načasování a kontextu údajného porušení zákona.
Další vyšetřování ukázalo, že Anderson zanechal podobné komentáře i u předchozích příspěvků facebookové stránky soudního systému. V obzvláště nápadném případě 20. května, jen několik dní před vyhlášením rozsudku, Anderson napsal: „Děkuji vám za všechnu vaši tvrdou práci proti MAGA šílencům! Můj bratranec je porotcem v Trumpově trestním případu a podle ní ho zítra odsoudí. Děkuji newyorským soudům!!!!“ Tento komentář, který investigativní novináři zachytili na snímku obrazovky, vyvolal vážné pochybnosti o integritě poroty a spravedlnosti procesu.
Toto odhalení vyvolalo v právnické obci šok a mnozí spekulují o možných důsledcích pro Trumpovo odsouzení. Pokud se obvinění z pochybení porotců potvrdí, mohlo by to být pro obhajobu důvodem k tomu, aby žádala o zmatečné řízení, což by mohlo zvrátit rozsudek o vině ve 34 bodech obžaloby týkajících se falšování obchodních dokumentů s cílem zatajit platby za mlčení hvězdě filmů pro dospělé Stormy Daniels.
Soudce Merchan vyzval jak obžalobu vedenou manhattanským okresním prokurátorem Alvinem Braggem, tak Trumpův právní tým, aby na tento znepokojivý vývoj co nejrychleji reagovali. Právní experti situaci bedlivě sledují, neboť výsledek může mít dalekosáhlé důsledky nejen pro bývalého prezidenta, ale také pro důvěru veřejnosti v soudní systém.
*** Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version) ***

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 reakcí na Soudce upozorňuje na možné pochybení porotců v procesu s Trumpem

  1. slim21dc0c737548 napsal:

    Pátrá se po možné provokaci…

    https://www.salon.com/2024/06/07/sleuths-hunt-down-intel-on-possible-facebook-claiming-early-knowledge-of-conviction/

    „Bratranec“ to je provařené označení. Už študáci v prvorepublikových filmech vydávali své dívky za „sestřenice“ 🙂

    To se mi líbí

  2. slim21dc0c737548 napsal:

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/porota-shledala-huntera-bidena-vinnym-ve-vsech-bodech-v-kauz/r~9db819ac280711efbeca0cc47ab5f122/

    Prezident Biden posléze uvedl, že výsledek procesu přijme, bude respektovat soudní proces a naznačil, že se Hunter Biden odvolá.

    INU, JE TU JISTÝ ROZDÍL PROTI DONÍKOVI…

    To se mi líbí

Bavorova lampárna.