Budou volby


Covid zatím leží jako milosrdná mlha nad zruinovanou českou politickou krajinou. Občas se trochu zvedne, to mlhy dělávají a v takovém okamžiku se odkryje, že nám vládne zloduch. Sám předseda Ústavního soudu Rychetský to řekl na kameru, na tu naši milovanou, veřejnoprávní.

„Člověku se to až hnusí, když to vyprávěti musí,“ se zpívá v přisprostlé písni Brandenburák.  Našemu soudci se vyjevení vlastního názoru na Babiše opravdu, ale opravdu hnusilo, ale občan má právo vědět, jaký charakter vládne a jaký soudí.

Vládne nám komunista. O takových se kdysi říkalo, že to jsou lidé zvláštního ražení. Většinou se zdůrazňovalo jejich pracovní nasazení: Překročit normu u soustruhu nebo na šachtě. Byli ovšem tací, kteří zakamuflovali nenávist k rodné straně tak dobře, že oklamali ty, kteří je během kandidátské lhůty hodnotili. Prolhali se dovnitř a nakonec uspěli i s převlekem do sametových kabátů, s nimiž se dostali do vytoužených výšin.

Kubera „byl u nich“ stejně jako i Štech, taky ze Senátu, Zeman co je president, Fischer co byl premiér a ministr financí, Rusnok se stejným osudem, i naši špičkoví generálové Pavel a Šedivý. Pozdní komunista Špaček dbal, aby Havel nejezdil na koloběžce a nenosil krátké kalhoty. To je hodně nenávisti na vrcholu mocenské pyramidy. KSČ rozvracel zevnitř i sám Rychetský.

Pod dekou covidu se odkopává garnitura, žíznící po moci. Ideje jsou pro ni passé. Hlásí se ke skořápce zvané liberální demokracie. Jsou pevni v přesvědčení, že jim dopomůže k moci. Žádné slovo jim není cizí a tak bezostyšně žonglují se slovy pokrok, hodnoty a obrana (to zní lépe než válka). Sejde se i udavačství k domácímu i cizímu uchu.

Až na výjimky se vyhýbají slovu národ. Přepisovačům historie na tu definitivně „pravdivou“ se nehodí do krámu. Místo toho nás uvědomují, že jsme páchali zvěrstva na našich milých krajanech. Točíme o tom filmy, jejichž scénáře si upravujeme tak, aby dílo vyhovovalo představě těch, kteří je financují. 

Dozvídáme, jak jsme si krásně žili pod Habsburky. Postavíme nějakou tu sochu a vrátíme se k názvu Německý brod. Proč pojmenovávat město po rozvraceči, který „trpěl“ s polopenzí v Brixenu.

Časem se omluvíme, že jsme zabili Reinharda, taťku čtyř dětí, sportovce a muzikanta. Vždyť to byl vizionář, jemuž Prozřetelnost naznačila obraz budoucího postavení Německa v Evropě. Proč by měl chtít Čechy vybílit, když stačilo, aby se naučili dobře naučili německy. Jejich řeč se stejně hemžila germanizmy.

Možná jednou změníme i názor na Hitlera, který jen díky nepřízni osudu neporazil světově nenáviděného bolševika Pepu. Není den, aby media nepřipomněla strýčka Ádu, tu s Evíkem a psem, kterého miloval víc než Braunovou, s generály nebo nepřímo prostřednictvím zbraní, které měly porazit Stalina.

Na úplné překabátění je ještě čas. Zatím je třeba odstranit oligarchu a jeho věrné. Sama Prozřetelnost nám seslala dar, tedy covid toho jména devatenáctý. A tak se zašpičaťují vidle všech potřebných velikostí.

Hr na ně, tak pěkně po husitsku (pardon, chci říct po katolicku): na Babiše, Blatného, Hamáčka a Prymulu. A taky na Schillerovou, tu dámu sedící na truhlici se zlaťáky, která nedá a nedá a když už tak rozhazuje příliš.

Opozice cítí krev, a jista si svým vítězstvím slintá nad vidinou kořisti. Plivance od hub odletují, ale zatím jde o přípravné plivání. Na zástupné terče jsou uplivována trojsloví: chaos – neschopnost – selhání, někdy selhání – neschopnost – chaos či selhání – chaos – neschopnost. Podle toho, jak se straničtí strategové zrovna probudí

Pokud se vládě něco podaří, létají vzduchem slova o oligarchově marketingu a PR. Sejde se i obvinění, že tu kterou myšlenku stejně opozici ukradla.

Je-li třeba načerpat síly a obnovit zásobu slin, vidle se házejí do předcovidní minulosti, protože i tam byl chaos – neschopnost – selhání. Proto je v popředí zájmu Rusko a Čína a na zadní plotýnce sporáku se nenechá vychladnout Čapí hnízdo. Pět let od udání se ještě bude hodit.

Zeman ve své zlotřilosti a zlomyslnosti určil termín voleb. Ať si občan co nejdéle vychutná předvolební šmejdské divadlo. Bezmála rok budou padat hlavy, vznikat a zanikat průniky programů a uzavírat zákulisní dohody, jak dostat ty nejsprávnější lidi ke korytům.

Půjde o volby šmejdů. Jaké si zvolíme, takové budeme mít.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Královských Vinohrad se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

117 reakcí na Budou volby

  1. strejda napsal:

    Lze s tím psaním dost souhlasit i když je – dost – expresivní. Ale v jednom se mýlíte, Dolfu, toho kluka od Schickelgruberů nikdo nebude rehabilitovat. Když se zavšivení vojáci za Velké války chtěli vši zbavit, zahrabali mundůr do země a nechali vyčnívat jen límec. Nešťastné vši, dusící se pod zemí, na ten límec vylezly, ten se pak odřízl a hodil do ohně i s těmi všiváky. A s Dolfou je to stejné, musí unést všechny hříchy, i ty očišťující Reinyho, vždyť to byl patrně náš člověk, potrpěl si prý na mladé důstojníky a tak to tehdy neměl lehké.

    To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Málo platný, Jírovec. Ani takhle se do tý Sněmovny neproštěkaj.

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Zde se nesměle ale oprávněně domnívám, že je to poněkud složitější, i když popis jevů je dle mého mínění správný.
    V porovnání se Slovenskem je hnutí ANO 2011 mnohem obtížněji rozložitelné, než Směr-SD no ale nyní již s použitím slovenského modelu se daří jej postupně likvidovat.
    Jedna cesta k likvidaci hnutí ANO 2011 vede přes zřetězení úsilí pomocí demokratického bloku a tedy Piráti + STAN, dále KDU-ČSL společně s ODS a TOP 09 tyto koalice využívají zkušenosti ze senátních voleb. Jak víme tak úspěch demokratického bloku v senátních volbách umožnil ODS pomocí RNDr. Miloše Vystrčila zrealizovat zadání, na které již ČSSD vzhledem k absenci Ing. Mgr. Miroslava Pocheho nedosáhla. Zkušenosti ODS jsou opravdu k nezaplacení, zde tím kdo dokázal proklestit cestičku je Ing. Lumír Aschenbrenner kandidující za ODS s podporou TOP 09, KDU-ČSL, ADS, Svobodných a Monarchistů.cz.
    Jeho nápad použití ve volbách rakousko-uherské šlechty se již 2x vyplatil a umožnil ODS pověřit RNDr. Miloše Vystrčila ke splnění svých cílů. Tak jak se postupně daří v senátu etablovat nyní již znatelný počet zástupců rakousko-uherské šlechty, tak se zadařil i průlom Benešových dekretů viz. soudní potvrzení nároků rodu Walderode a dalších.
    Druhá cesta která umožní rozložit hnutí ANO 2011 jsou zbrusu nové strany nebo hnutí a to je Trikolora Klausovic rodiny, nebo transformace milionu chvilek pro demokracii do údernějšího celku Lidé Pro vedeného velmi zkušeným občanským aktivistou Mikulášem Minářem. No a nyní bohužel musel s pravdou ven i Robert Šlachta – > https://www.novinky.cz/domaci/clanek/slachta-jde-do-politiky-povede-vlastni-hnuti-40348614#dop_ab_variant=0&dop_req_id=khvmyTQLU6l-202101220622&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz .
    Tož dle mého mínění toto jsou ony příčiny proč je Heydrichiáda popisována jako nebývalý rozvoj zaměstnanosti a prosperity. Proč jsou donekonečna opakovány ona kouzelná slůvka chaos – neschopnost – selhání. Tak jak se na Slovensku prodralo k moci OĽaNO (vice jak 25 %) protože Mgr. Igor Matovič, také do nekonečna opakovaně kritizoval různé nepravosti a „majetkovou trestnou činnost“ vysoce postavených politiků až prorazil a stanul na výsluní. Proto jeho tvrzení o existenci schránkové firmy Roberta Fica na Belize s majetkem přes 650 milionů dolarů bylo stejně pravdivé jako jeho boj s korupcí. Na Slovensku v rámci boje s korupcí byl současnou vládní koalicí odstraněn Milan Lučanský a několik dalších méně významných nezávislých osobností. Dle mého mínění to u nás v Česku bude mnohem tvrdší vzhledem k menšímu manévrovacímu prostoru (Na Slovensku mohli navázat na první Slovenskou republiku, jako samostatný stát) u nás bohužel byl pouze protektorát.

    To se mi líbí

  4. tata napsal:

    No myslím si že to je moc jednostranný pohled,at je to pro mě těžké Zeman dodává dost střeliva ,mnohdy ta jeho kritika je oprávněná nezlobte se ale je to opravdu ješitný dědek nelituji že sem ho volil jen kvůli tomu že ostatní jsou mnohem horší. Babiš také je dost věcí s čím nesouhlasím, hlavně že má představa je vlevo ale to je jen pohled a v současné době musím uznat že vše ostatní je horší u něj je to pro mě zvláště složitý protože si nejsem jistý jestli by získal naprosto většinu nebyl velké zlo.At je ČSSD PROHNILÁ, přesto s KSČM ho svým způsobem drží na řetězu, jestli je nebude potřebovat domnívám se že to bude úplně něco jiného

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      Ten řetěz byl myšlen na soc, politiku,on bez nich by byl mnohem v této oblasti tvrdší

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Milionovou demonstraci, deník Rudé právo a prosincovou generální stávku, známou také jako „boj o Lidový dům“, vyvolala odštěpená levicová frakce strany v čele s Bohumírem Šmeralem. Stávku se podařilo chytře utlumit až vyhlášením stanného práva za pomoci vojska. A to byl půl roku předtím sociální demokrat Vlastimil Tusar tolerován jako předseda vlády.
      Proto také vyjádření současné moderní ČSSD zde se jedná o MZV :
      „Komunismus skončil, ale neoprávněné znárodnění trvá. Proto se šlechta dodnes soudí o svůj majetek který měla za Rakousko-uherské monarchie.
      Zpět do rukou Schwarzenbergů se vrátila pouze asi jen desetina původního rodového majetku. Celý proces restitucí však není ani po třiceti letech u konce, jak dokazuje rozsudek krajského soudu v Hradci Králové ve věci oprávněného nároku Karla Des Fours Walderodeho na panství a zámek Hrubý Rohozec.“
      Proto také ty řetězy současné „levicové“ ČSSD za tři desetiletí chrastí jako ….. .
      Lobkowiczové: Rodu se kromě jiného rozsáhlého majetku podařilo po dlouhém sporu vysoudit i jeden z paláců přímo v areálu Pražského hradu.
      Liechtensteinové: O návrat majetku usiluje i vládnoucí rod v Lichtenštejnsku. Rodina přišla o majetek už po druhé světové válce, kdy byla neoprávněně označena za Němce. Soudně usilují například o Lednicko-valtický areál.
      Czernínové: Potomkům rodu byly vráceny například rozsáhlé pozemky a zámky v Dymokurech a v Hlušicích. V roce 2009 získali i kolébku rodu – zámek v Chudenicích.
      Colloredo-Mansfeldové: Rodu byl vrácen například zámek v Dobříši a k němu náležící lesy a pozemky. Spor o zámek v Opočnu dospěl až k Ústavnímu soudu.
      Tož spoléhat se na to, že současná „levicová“ ČSSD se od pravicového ANO 2011 liší svým úsilím ve prospěch lidu obecného, je naprosté nepochopení role a cílů současné ČSSD.

      To se mi líbí

      • hans napsal:

        vyvolala odštěpená levicová frakce strany v čele s Bohumírem Šmeralem.
        Aha, takže když je na řádném (XIII., v září 1920) sjezdu strany zvoleno nové vedení – přičemž staré vedení se ani neobtěžuje přijít, aby nebylo vypískáno – tak se tomu ve vaší novořeči říká „odštěpení frakce“.

        Lež, nesmysl a dezinformace. Byla to pravice, která nepřišla na sjezd, tím se odštěpila, založila svou pravicovou frakci. Která se sjela později, v listopadu.

        Stávku se podařilo chytře utlumit až vyhlášením stanného práva za pomoci vojska.

        Boží. Takže střelba do stávkujících a nenásilných demonstrantů je „chytré utlumení“. To se nesmí zapomenout, až se bude vzpomínat na „chytře utlumené“ americké demonstrace, které sloužily jako základ pro 1. máj a MDŽ, na ruskou Krvavou neděli, na německou Křišťálovou noc, na britský Amritsar… na heydrichiádu… samé „chytře utlumené“.

        To se mi líbí

  5. Bavor V. napsal:

    Maďarská agentura pro léčivé přípravky ve čtvrtek udělila první souhlas s ruskou vakcínou proti koronavirům Sputnik V.
    https://www.dw.com/en/covid-hungary-fast-tracks-russian-vaccine-with-eu-approval-in-the-works/a-56306084

    To se mi líbí

    • bob napsal:

      Je to blbý, ale když se rozhlídnu po evropských politicích a měl bych je oznámkovat, tak jedinou jedničku bych dal Orbánovi.

      To se mi líbí

    • bob napsal:

      Jinak hlavně nedat dostavbu Dukovan Rusům a Číňanům!
      Teď na 24 v INTERVIEW zpovídá Tvarůžková Jourovou mj. kvůli vakcínám. Nesladoval jsem od začátku, ale z kontextu vyplynulo, že otázka (jediná, která mě zajímala) na vakcínu SPUTNIK nepadla.
      O Jourové nemám iluze, ale takhle koktat jsem ji dlouho neviděl.

      To se mi líbí

  6. lujjza napsal:

    To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Zase jeden nebezpečnej demagog.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        V Cařihradě poblíž Galaty…
        …a říkali mu Jebl bej

        To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        souhlasit se Štěpánkem?

        nikdy!!!

        ale,aby bylo vidět,že to s opatřeními,která se mají dodržovat myslím vážně tak ty prodavačky co nosí roušku na půl žerdi příště rovnou přetáhnu holí,místo toho abych jim jenom razantně domlouval.

        hanba vám není???

        že se ptám……není.

        To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        další nebezpečnej demagog,

        že ano brtníku

        —————–

        pokrytci se ve sněmovně před kamerou předvádí s rouškami a respirátory a následně si sednou k jednomu stolu.

        a nám budou neustále nalévat do hlavy,že je nutné striktně dodržovat opatření,že je nutné mít zavřené všechny obchody a služby,že je nutné mít 15m2 na zákazníka.
        že je nutné,že je nutné.

        a neustále nás kritizovat,že je nás hodně co nic nedodržujeme a podsouvat nám zodpovědnost za ty mrtvé.

        hovno je nutné,tolik lidí po hromadě co jich je vidět na fotce neviděl malý obchod už několik měsíců.
        a jestli je nějaký obchodník viděl tak všichni měli roušky,protože ty bez roušky z obchodu vyhazuje.

        jeden z prvních co něco porušil má dokonce tu drzost mluvit o tom,že je potřeba ještě přitvrdit.

        tak si počkám na Babiše a Čau lidi,jestli tam zase bude mávat fotkou a vyřvávat
        „a toto je jako co?“

        hovno bude mávat fotkou,bude mávat respirátorem a tvrdit,že je to nutné.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Jak Štěpánkovi tak vám unikla taková drobnost. Poslanecká jídelna stejně jako v kterékoli fabrice patří do „závodního stravování“ a tam se uplatňují volnější pravidla. Kromě toho jíst s rouškou se asi moc nedá a chodit tam jednotlivě není doporučené stejně jako v kterémkoli provozu.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            nic mi neuniklo.

            neunikl naopak vám pane Bavore ten rozdílný přístup k závodnímu stravování ve firmě a ve sněmovně.

            nevidíte snad na fotografii ten do očí bijící rozdíl?

            a doufám,že chápete i rozdíl mezi zaměstnancem fabriky,který v ní pracuje každý den,nevyjímaje soboty a neděle a občasným zasedáním poslanecké sněmovny.

            ono by se jim zdraví neponičilo kdyby jeden dva dny neobědvali.

            na to abych celý den vydržel pracovat,a že jsem opravdu pracoval a neseděl pouze v lavici u čudlíků,mi dlouhá léta stačila pouze vydatná snídaně.

            jsem i přesvědčen o tom,že některým poslancům ty obědy vypínají mozkové buňky a chce jim spát,takže by jim to bez toho oběda i více myslelo.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Co si myslíte o jejich výkonu po obědě je věc jedna, ale nejsou jen lidé „u pásů“, ale i jiní, kteří mají svoje závodní stravování. Takže dopřejte každému to, na co má ze zákona nárok. Ostatně je lepší, když jsou zavřeni v Patlamentu než kdyby se courali po Praze.

              To se mi líbí

          • brtnikvbrlohu napsal:

            Mno – já bych v tomhle případě byl také striktnější a zavedl větší dištanc, ale jinak jde o detail – tady jde o trend a ten je „obecně nedodržovat“ s mohutnou mediální podporou – výsledek ukazuje vývoj nákaz – nějak se nedostavuje povánoční zklidnění s příchodem jara, jen se sklízí blbnutí a zbytečné roznášení pod praporem nutnosti vánočních sociálních kontaktů a přitom byla šance být na letních hodnotách. Jen by se nesměla pod vlajkou „osobních svobod“ podporovat zubatá.
            Ono je někdy podstatnější u sdělení „proč“ než „co“ a u čtenáře je to proč nad slunce jasné – zrušte všechna opatření – a nevadí mu to že vlastně je vrahem.

            Na hrubej pytel hrubá záplata.

            A těším se na čtenářův kvikot.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              to jako vážně?

              už vloni jsem kritizoval uvolnění opatření a otevření obchodů,služeb a restaurací v jeden den.

              za vánoční sociální kontakty poděkujte vládě a hlavně tomu nesmyslu antigenního testování zdarma.
              to si každý myslel,že když mu test vyšel negativní že k prarodičům může jít bez obav.

              poděkujte Blatnému,že dokázal zblbnout lidi.

              Vy k tomu máte alespoň rozumný přístup a návštěvy jste s největší pravděpodobností odmítl anebo zrealizoval před barákem.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Blatný zblbnul lidi? A jak to udělal? On je poslal všude možně a ještě je popostrkoval? To, že polovina národa není schopna se trochu ovládat není jeho vina. Bohužel to vidím na vlastní oči u tchána. Teď se otevřela papírnictví a hned se musel jet podívat. Na zabití, ale to není vina Blatného.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Nezlobte se čtenáři ale co jste napsal je mimo.Né že by vláda nedělala boty ale chce to hodnotit bez emocí a vžít se do role že otom budu rozhodovat já.At uděláte cokolov vždy se najde někdo kdo to bude kritizovat,oto horší že jako politik podleháte tlaku preferencí.Když se podiváme po celém světě nikde nenašli model jak to zvládnout.Oproti světu máme jednu nevýhodu u nás ze zasady minimálně polovina lidí zasadně kašle na jakékoliv zákazy a pak kritizuje vládu,to není myšleno na VÁS ALE OBECNĚ

                TĚD K Blatnému,TY TESTY měli uplně jinou přičinu odhalit vic lidí a trasovat,rozumný člověk snad ví že když si udělá test klidně ho druhý den muže někdo nakazit,stejně se chovám zodpovědně a to mužete jen vy sám k tomu VÁM žadná vláda nepomuže i kdyby dělali vše sebelépe,takže toto házet na vládu je sprominutím hloupost.OBČANÉ nejsou děti,holt se tak mnozí chovají

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                Blatný dal lidem falešnou naději,že negativní antigenní test je JISTOTA.

                tak se tchán jel podívat do papírniství.

                no a co?
                v čem je problém?
                jel tam bez roušky?
                vlezl do papírnictví a sundal si roušku?
                vylezl z papírnictví a šel si někam sednout do závodního stravovaní?

                co na tchánovi kritizujete?

                že vytáhl paty z baráku?

                vždyť jste o něm už jednou mluvil,že do supermarketů taky chodí dost často,s jednou ušmudlanou rouškou.
                ——-
                byl jsem za tchýní,otevře mi dveře do paneláku a ve společných prostorech sedí skupinka sedmi seniorů bez roušek,pije kávičku a baští chlebíčky.
                není problém spíš tady než u vašeho tchána.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kde jste přišel na to že ten test je „jistota“? Ten test byla pro něco podmínka, a pro stát pomoc v odchycení většího množství nakažených. A můj tchán je prostě případ, který leze z obchodu do obchodu v jedné ušmudlané roušce, poflakuje se tam, že je div, že opravdu ještě něco nechytil. Protože ta jeho rouška je pořád ta první(!), která přišla od Babiše. Takže její účinnost je dneska naprosto nulová, možná i nebezpečná. A tohle jsou lidi, které poslal Blatný do obchodů? Vy kritizujete lidi, že se doma sejdou. Určitě se dobře znají a vědí o sobě hodně. A nebo jsou to takoví mí tchánové, kteří musí za každou cenu někam chodit. Ale s tím nemá Blatný nic společného. Vy prostě odmítáte připustit, že největším nebezpečím pro člověka je člověk sám.

                To se mi líbí

              • brtnikvbrlohu napsal:

                Čtenář je excelentní ukázka – a že on je sám příčinou – svým kafráním – to mu nikdy nedojde. Ještě u něho chybí že za všechno může jistý car —- a — místo aby hlásal že je nutné vzít všechny chřipečkáře po haťafáků tak cosi blábolí o Blatném. Apropo kdo tak vehementně kritizuje prodlužování nouzového stavu? Kdo organizuje demonstrace na Staromáku? Ti mu nevadí.

                HOWGH domluvil jsem.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Je to možný co jste ted napsal čtenáři to nemá logiku,na jednu stranu voláte po zodpovědnosti na druhou argumentujete no a co.Asi rozumné není jak zbytečně lízt do krámu kor rizikový občan ,nebo pít kafíčko ve větší skupině,chápu že jsme jen lidi ale argumentovat stím no nevím

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                tato,

                radíte mi hodnotit bez emocí,no děkuji za radu.

                tak jak dokážete bez emocí zhodnotit to,že s přechodem do 5.stupně od 27.prosince nebyly okamžitě zakázány i návštěvy v domovech pro seniory?

                nechcete se se mnou snad přít,že když má ta návštěva negativní test tak je to naprosto bezpečné.

                my s několika zaměstnanci z domovů pro seniory sem tam nějaké to slovo prohodíme,nechcete to ale ani vědět co se tam děje.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                brtníku,

                ti co organizují demonstrace mi samozřejmě vadí a to tak že hodně.

                provokatéři,kteří otevřou restaurace přes zákaz mi vadí ještě víc.

                ti co vehementně kritizují nouzový stav,no tak těch je opravdu dost.

                můj názor je ten,že každý kritik má jiné důvody.

                snažím se je všechny vyslechnout,tak jako tento týden a nikoho nebudu odsuzovat jenom za to,že automaticky nezvedá ruku jak by se někomu líbilo.

                ani KSČM,ani SPD nebudu kritizovat,i když jejich voličem nejsem.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Čtenáři já VÁM neradím polemizuji,víte co je lidí přesně s opačným názorem,je to jako v práci každý kritizuje mistra někdy oprávněně dost často když se ten kritik stane mistrem je mnohonásobně horší,tím bylo míněno hodnotit bez emocí nikdy nemužete vyhovět všem a kor v situaci kde zatím nikdo nepřišel ze správným modelem jak na to.

                ted k tomu vašemu argumentu,ono to není tak jednoduché s hlediska nebezpečnosti by bylo asi zákaz to nejlepší,jedno ale vite co je psychika je podle mě to samé nebezpečí a toto vyvážit nezavidím není naprosto žadné spravné.MUŽETE jen ho minimalizovat,podle mě to udělali………….jestli se nemýlím ten test se jim udělá na místě,pak teprve muže být navštěva to považuji za nejlepší řešení

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                dobře tato,

                jenže vím o třech lidech,kteří si nechali udělat antigenní test,vyšel jim negativní,s nikým se celou dobu od testu nesetkali,protože si uvědomovali to že to mohou chytnout těsně po testu,jenže,druhý až třetí den po negativním testu už to měli.
                dva z nich příbuzné nestihli ani navštívit.
                třetí to stihl,ten ale nenakazil všechny s kterými se setkal.

                takže to všichni museli mít už když jim vyšel negativní test.

                za tím,že antigenní testy v tom udělaly pěknej bordel si stojím.

                stejně jako si stojím za tím,že hlasy o nespolehlivosti antigenních testů nebyly slyšet.

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                Asi bych vážně začal tím, že stoprocentně přesné testy existují možná tak ve Star Treku.
                A pak by neškodilo si něco přečíst:
                Jak fungují rychlotesty
                Koho zachytí a koho ne?

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                no ohu,
                a to přečtení nějak změní to co jsem pravdivě popsal?
                pochybuji,takže raději věnuji čas čtení dnešní diskuze u Vidláka.
                škoda,velká škoda,že už sem přestal chodit Petrpavel.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                PP nebyla škoda. Komunistický fanatismus, který byl horší než fanatismus náboženský od vR. Děkuju, nechci.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Bavore nemohu souhlasit,ano je to Váš prostor ale PP nebyl Fanatik měl jiný pohled ktery se VÁM NELIBIL

                To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Předvolební boj začal hned po volbách. Teď jen urážky a zesměšňování od debilbloku, pirátů a bohužel i od SPD nabraly na intenzitě. U opozice by to nebylo nic neobvyklého, ale mělo by to mít určité racionální jádro a neměl by z toho čouhat jen antibabiš. Od hlupců se ničeho rozumného čekat nedá. Dokonce mám takový pocit, že blbost politika roste s počtem titulů. Ovšem naprosto nejhloupěji se chová socdem, která v kritizování ( vlastní ) vlády nemá konkurenci. To nevymyslíš.
    Překrucování historie jede na plné obrátky. Hitler každý den na některém televizním kanálu je už naprosto běžnou praxí. Před nějakou dobou ČT2 dávala tankovou bitvu u Kurska s komentářem anglicky mluvícího historika ( s českým překladem ). Historik tam proléval krokodýlí slzy nad tou nespravedlností, že tak tech. vyspělá armáda wehrmachtu prohrála. Pomyslel jsem si něco o darebákovi a se skřípěním zubů se na dokument dodíval. Za cca týden byl na ČT2 opět nějaký dokument z druhé světové a komentář opět nějaký anglicky mluvící historik. Jestli to byl ten stejný, to neposoudím. Nechytil jsem začátek a první slova, co jsem zaslechl, byly: “ sovětské hordy napadly oslabenou německou armádu“. Následovalo vypnutí přijímače a velký panák slivovice. Je mně zle z toho co se tu děje.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Chceme si to zopáknout, koncentráky, odnárodňování, zařazení do nižší lidské kategorie. Jenže ve výsledku nebudeme na straně vítězů, ale poražených.
      Rusové bombardovali Němce ve Stalingradu, když chtěli pokojně slavit svátky míru a klidu. Svoloč.
      Německý voják velmi rozumně psal domů ze Stalingradu, jak jsou Rusové špatní, nekulturní a mizerové. Neuznávají porážku, válku prohráli a stále prudí a vraždí německé vojáky. Slušná armáda uzná svoji porážku, skloní hlavu, odevzdá zbraně a jde na…. Ale ten proklatý Rusák ne. No nakonec ten klatý Rusák – hodně si dovolil – došel až do Reichstagu. A pisatel toho dopisu? Našli to u něj v kapse, když se snažili identifikovat mrtvé Němce. Zahrabali ho tam, v cizině, chudinku (možná patřil k těm 300 000 Němců, co vražední Češi na konci války ubili). A stačilo málo, mohl v klidu ležet ve své nové vlasti.
      Bude to horší, už se přepisují i dějiny Západu, anglická černá šlechta na svých hradech a zámcích v Anglii 19. století je dnes trhák. To beru, pak ale také černí otrokáři a bílí otroci.
      Ale kola osudu se točí dál, nezoufejme. Možná bude líp, možná bude hůř a vzpomínky na dnešek budou vzpomínkami na staré zlaté časy.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Vzhledem k věku je tu naděje, že zblbnu dřív, než mi to začne vadit. Jediná výhoda stáří.

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Trefa Rosťo – od jisté doby přepínám vcelku dost tzv.dokumentů západní provenience, především týkající se II.WW, tedy konkrétně „východní fronty a střední Evropy.
      Vše ostatní je samozřejmě buď geniální, nebo kolosální, heroické, jedinečné, neuvěřitelné, největší, nejmohutnější v dějinách, vojáci na západní frontě projevují heroické hrdinství, překvapují nepřítele, jsou ostřílení ( to když v materiální a početní převaze oddolali jednotkám SS ), vojevůdci jsou rozvážní, předvídaví, rozhodní, neústupní, předvídaví, atd…
      Oněch dokumentů, kde tzv. britští historici trpí nepokrytým výronem smutku v případě vývoje situace na východě, je něúrekom.
      Ovšem pokud jde o V.Britanii, tam kadí vejce v kostkách z těch „děsivých ztrát“ , utrpení, odhodlání, atd.
      No, řekněme narovinu – na britském území se neválčilo mnohá století, pozemní vojsko je napadlo naposledy snad v případě Normanů , a byli poraženi.
      Španělům nepřálo štěstí ani počasí, Francouzi se k tomu nedostali …
      Počet britských obětí náletů luftwaffe je cca 40-41 tisíc, což odpovídá počtu obětí nácků během jednoho masivního spojeneckého náletu ke konci války …
      Británie nezažila v posledních mnohastech letech to, co potkalo sovětské území, města, obyvatelstvo, ani zbla ne …
      Jejich kolektivní společenská genetická paměť nemá tucha ( to se identicky týká také jejich kolonie za louží, ušatých ) , co vše byla nucena vstřebat, a vstřebala například ona její ruská „kolegyně“ …
      Nejen v případě těchto tzv.historiků a dokumentů jde jak o ideologické zvratky, tak především o žvanění vypasených salónních zmrdů, jež jsou produkty dnes už impotentní, virtuální, inkubátorové společnosti, pro niž je vrcholem rozkoše vybombardovat kozomrdy kdesi v háji …

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      To si z nás dělají legraci. Podle sčítání obyvatel v roce 2011 bylo v Česku 5 135 Romů. V roce 2001, 11 745 a v roce 1991, 32 903 Romů. Integrace tedy velmi úspěšně probíhá a o tom zbytečku Romů, vychází to dnes tak na 3 000 osob všeho věku, není třeba diskutovat.
      Dokáže někdo vysvětlit proč se o Romy extra zajímat, když skoro žádné nemáme? Proč vytváříme něco, co není? Jistě máme sociálně nepřizpůsobivé, těm se musíme věnovat, ale nejsou to Romové, vždyť se za ně ani sami nepovažují.
      Vytváříme si problémy a pak je „řešíme“.
      Pravda je, že cikánů – s malým c, vidíme hodně, ale to nejsou Romové a ani se za ně nepovažují. Jsou to sami podle sebe Češi a tak se k nim chovejme jako k Čechům. S právy i povinnostmi.
      Troufnu si tvrdit, že pro jistotu při letošním sčítání zrušíme národnost. A Čechem bude každý kdo v této zemi žije ať si o tom myslí co chce. Naši čeští krajané od Ulanbátaru přes Kyjev, Kábul, Damašek až po Bamako a Kinshasu budou spokojeni a my půjdeme ….

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Prostě jsou to cigoši, ať už se sami nazývají jak chtějí, cigoši se vším všudy. Neexistuje nic a nikdo jako „bývalý cigoš“ .
        Čím více ohledů a pardonů vůči nim, tím více problémů. Otesánek v praxi – kdekoli se objeví …

        To se mi líbí

  8. lujjza napsal:

    (…) Země EU mohou vyjednávat se společnostmi, jejichž vakcíny nekupuje EU centralizovaně, včetně výrobce Sputniku V, uvedl na briefingu v Bruselu zástupce Evropské komise, který komentoval použití ruské vakcíny v Maďarsku. (…)

    (…) „Hodně jsme o tom mluvili … Cílem naší očkovací strategie je dosáhnout diverzifikace dodávek vakcín. V této souvislosti nejsou povolena paralelní jednání se společnostmi, s nimiž jsme již uzavřeli smlouvu. Členské státy EU však mohou vyjednávat a uzavírat smlouvy na dodávky vakcín, které nejsou součástí našeho balíčku,“ řekl zástupce Evropské komise.

    Připomněl, že povolení k používání těch vakcín, které neschválil evropský regulační orgán, provádí konkrétní stát podle určitého postupu a na odpovědnost tohoto státu.

    „Tato vakcína by neměla být používána za hranicemi státu, nese za to odpovědnost konkrétní stát,“ dodal.“ (…)

    https://cz.sputniknews.com/svet/2021012213089688-evropska-komise-potvrdila-pravo-madarska-na-nakup-vakciny-sputnik-v/

    To se mi líbí

  9. lujjza napsal:

    Scallope,

    Vám už je to u Vidláka na vysírání malé, takže jste rozšířil svůj akční rádius?
    Nebo že by Vás Vidlák zase (po zásluze) zabanoval?

    To se mi líbí

  10. oh napsal:

    Ani bych neřekl, že je opozice neschopná. Spíš se mi jeví jako všehoschopný spolek generálů po bitvě.
    https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/jak-politicka-opozice-odmitala-noseni-rousek-aneb-boj-s-pandemii.A201103_153359_pozice-tema_lube

    Takže, škeble, vypadá to, že máte pravdu – vládne nám asi to nejlepší, co je z politiků momentálně na skladě a na vládu útočí křivácká opozice, které ze všeho nejvíc jde o ty pozice.
    A pokud vám chybí tradiční rusofobní hysterie, doporučuji „Šafrovy rozhledy“, „Deník N“, pražský magistrát nebo radnici na „Šestce“.

    To se mi líbí

  11. čtenář napsal:

    Bavore,

    zde máte toho Blatného.

    „Podle dřívějších informací ministerstva zdravotnictví měla Česká republika přecházet do příslušného (rizikovým skórem naznačeného) stupně ve chvíli, kdy mu měřené body odpovídají aspoň po dobu tří dní. Šéf resortu Jan Blatný už v pondělí řekl, že pokud s ohledem na vývoj epidemie navrhne zpřísnění, opatření by se změnila s účinností od pátku 25. prosince.“

    „V úterý ale Blatný ve sněmovně uvedl, že zpřísnění opatření by mohlo nastat až od neděle 27. prosince. Důvodem je podle ministra umožnit lidem, aby se během vánočních svátků setkali s příbuznými. O termínu rozhodne ve středu vláda, řekl poslancům Blatný během projednávání žádosti vlády o prodloužení nouzového stavu.“

    „Jedna z věcí, o které uvažujeme, je právě to, že to nebude od 25., ale až od 27., čímž se umožní, aby se lidé, kteří se zejména nechali otestovat, měli možnost se setkat během vánočních svátků. Ale definitivní rozhodnutí opravdu padne až zítra (ve středu),“ prohlásil ministr.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Umožnit, ne nahnat. Ale pořád to je odpovědnost každého jedince.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      a to přečtení nějak změní to co jsem pravdivě popsal?
      No, možná byste měl lepší představu o tom, jak antigenní testy fungují. Aby antigenní test něco zachytil, musíte už být nějakou dobu nemocný, v počátečním stádiu bude většinou negativní, ale vy už jste infekční. Tož tak.
      P.S. Diskuzi u Vidláka jsem také četl a dokonce jsem do ní i dvakrát něco napsal. A pokud jsem si všiml, Petrpavel se tam urazil, když se nesetkal s obecným nadšeným souhlasem a vyhlásil svůj odchod.
      Na něco z ní vám hodím odkaz – babaluba.
      Docela by mě zajímalo, jak byste si tedy představoval tu zvýšenou ochranu ohrožených skupin, o které zastánci co nejširšího otevření ekonomiky tak rádi velmi nekonkrétně mluví.
      A JanaDrdu přímo ocituji: „Vidím, že je tady spousta jedinců, kterým když dáte do ruky láhev s glycerol-trinitrátem opatřenou nápisem ‚NETŔEPAT!‘ tak si na just zatřepou.“

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        a co jako,že Petrpavel se urazil a vyhlásil svůj odchod?

        zde se také odchází a zase přichází.

        pro mě je Petrpavel chlap,kterého jsem si začal po včerejšku nesmírně vážit.
        opakuji NESMÍRNĚ VÁŽIT.
        a Petrpavla přímo ocituji:
        ——————-

        Nechtěl jsem už se zapojovat,

        váš pohled si to vynucuje. Mrzí mě že neumím vyjádřit sozumitelněji svůj postoj, i vy jste nepochopil. Samozřejmě že jsem starý, ale hotovo nemám, stále mám před sebou hodně radostí i povinností. Vnoučata, zahrada, sport, příroda, kultura, zbytečné vyjmenovávat dál, to všechno je můj život, nechci aby to skončilo, nechci se toho vzdát. Taky se bojím smrti, jako každý, ale svůj vzdor nesměruji k těm kdo stejně jako já chtějí žít v pokud možno plném rozsahu, já ho směruji k těm kdo z pro mě neznámých důvodů, mnohdy zištných, mnohdy charakterovým, se snaží svým spoluobčanům život co nejvíce znepříjemnit.
        Člověk je tvor společenský, odebrat mu možnost se stýkat, přátelit, vídat, scházet, sdružovat je nehumánní. Smrt z nemoci je humánní záležitost, to známe od nepaměti, smrt z vyděšení, z strachu, z beznaděje, z násilí, z touhy po zbohatnutí, to je teprve tragedie.
        Každý člověk má právo na to udělat si názor na cokoli. Může se mýlit. Ale nesmí nazývat toho s jiným názorem zmrdem. A nejen nazývat, chovat se tak k němu. Vím že se tu najdou opět ony Aleny Z. atp. připomínající že jsem nazval Vidláka lhářem a demagogem. To je jiná káva, ve svém článku lhal o tzv. chřipečkářích jakoby to byli nějací idioti a nevěřili že u nás řádí nemoc zvaná covid, jakoby zpochybňovali že k těžké nemoci je covid přítěží, že na podzim a v zimě stoupá počet úmrtí, ale také vnímají ale že při snížení lékařské péče je to zákonité, že při izolování celých skupin lidí rostou psychické nemoci a traumata, že každý statistický rok nikdy nebyl stejný, že vláda opravdu jedná v cizím zájmu a chaoticky.
        Bylo by krásné kdyby každý člověk sám se mohl rozhodnout jak se zachovat v tomto celému světu naordinovaném šílenství. To nejde. Zbývá se bránit tak jak každý umí, v tom nikomu nebráním, bránit se podle úrovně svého poznání světa, nepodléhat placené propagandě gatesů, rotchildů, lejnových, prymulů (myslí si snad někdo jsem za své vhledy na situaci někým placen?), neomezovat dětem přístup ke vzdělání, lidem k sobě, ke sportu, ke kultuře, k plnějšímu životu. To není sobectví, to je pud sebezáchovy. Kde není život, tam je smrt.
        Že se svět řítí někam kam většina z nechce je nabíledni. Tak tomu nenapomáhejme.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ještě chybělo – neomezovat nikoho na silnici nesmyslnými zákazy a příkazy.
          Opakuji že jsem rád, že se povedlo ho odtud dostat.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Děkuji za pochvalu.

            To se mi líbí

          • tata napsal:

            NECHTĚL jsem do toho zasahovat zvláště mě nadzvedla poznámka DĚKUJI ZA POCHVALU……..i KDYŽ jste domácí a ne že bych ze vším souhlasil co psal,ale přesně jste schválil něco lidsky hnusného a Ritíř se tím vytahuje………jestli si to někdo nepamatuje RITÍŘ vyhrožoval PP LIKVIDACÍ…….to se teda pane Bavor máte čím chlubit,přesně takto znikají svinstva.To je velká kanka.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              To se ale kurevsky mýlíte. Vyhrožoval jsem mu tím, že se u něj zastavím na kafe. Najděte si to a nelžete.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Seru váma na minusy, je to pravda.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                To tedy pravda JE,a moje reakce byla že sem VÁM DAL SVOJE INICIALY A ADRESU,že já se VÁS NEBOJÍM,aby to bylo přesné nevyhrožoval jste vraždou ale přes držku a bylo tam naká narážka na majetek a je tady dost lidí co si to určitě pamatují a kdyby jste se tím nechlubil jen bych mávnul rukou

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Nemáte pravdu, nic o přesdržce ani majetku tam nebylo. Vím to jistě, mám tu diskusi uloženou. A Vaše adresa apod. mě nezajímá, nemám potřebu s Váma něco řešit.
                Jednou jsem Vám nabídl, že za Váma klidně zajedu a pokecáme si v klidu někde u piva, protože v tom Vašem zmatečným psaní aby se prase vyznalo, ale neměl jste zájem. Tak ho nemám ani já.

                To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Tato, smíchal jste dvě věci naprosto nesouvisející. Co bylo mezi vR a PP je věc jedna, ale já jsem se PP rád zbavil právě kvůli jeho fanatismu, který je skutečně větší něž fanatismus vR. Že si to vR vyložil jako pochvalu, je jeho věc.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                To tedy nesmíchal,protože to bezprostředně souvisí,co zde Ritíři procházelo za sprostárny,aby jste jiné napominal a nebo doporučil odejití,pak je promě nepřijatelné že se tím ještě chlubí a to je bezesporu tolerance jeho chovaní.Moje reakce rozhodně není že měl být vyloučen,já vždy tvrdil že opačný pohled je duležitý.JEN se nikdy neudržím abych zustal lhostejný k sprostárnám.No kdo je větší FANATIK je vždy otazka pohledu,tim je má reakce konečná v tomto

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tato, když mi někdo do skoro každého komentáře cpe svůj komunistický pohled, asi je to něco jiného, než když se vR ozve pouze v případě, že se někdo dotkne církve. A to je podle mne dost podstatný rozdíl. VR diskutuje bez církevních pohledů, to PP nedokázal.

                To se mi líbí

        • oh napsal:

          To já pro změnu nechápu, jak se s výzvou o používání zdravého selského rozumu srovnává pokus odbýt letošní podzimní statistická data o počtu úmrtí slovy: „na podzim a v zimě stoupá počet úmrtí.“. Ano, má pravdu v tom, že každý statistický rok není stejný – ale tady
          https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr
          se může podívat na grafy od roku 2011. Jestli se rozhodl nevidět, že ten letošní rok se liší výrazně, pak mi nezbývá než konstatovat, že poněkud vypadl z reality.
          Proslovy o nepodléhání placené propagandě „gatesů, rotchildů, lejnových, prymulů“ to už nevylepší.

          Místo citace Petrapavla – tu jsem si přečetl v originále – by mě vážně zajímala vaše představa zvýšené ochrany „ohrožených skupin“. Této odpovědí jste se citací vyhnul, tak se připomenu: „Jak na to?“

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            vy máte ohu pořád něco,

            a já jsem si snad Babaluba a Jan Drda v originále nepřečetl?

            vůbec by vás to nezajímalo,jen se chcete dohadovat.

            když si vzpomenu na naši poslední diskuzi z listopadu 2020 tak nemám chuť se s vámi o tom vůbec bavit.

            vždyť vy máte problém i s lidmi kteří se na vás tlačí ve frontě.
            vždyť vy máte problém odejít z přeplněného supermarketu.

            jestli jste ohrožená skupina tak pro vás žádnou zvýšenou ochranu ani nelze vymyslet.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Aha, takže stará osvědčená klasika: opatření ano, ale zásadně NIMBY. 🙂
              To myslíte tuhle diskuzi?
              Račte tedy odpustit, že jsem si dovolil se vás dotknout příklady zemí, kde byla nastavena omezení ještě tvrdší než u nás. Už to víckrát neudělám, „čtenáři myšlenek“ 😀

              P.S. Jj, Mám pořád něco – ale vy už si nemusíte žádný systém ochrany vymýšlet. Ten váš už mě zajímat přestal.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                není co odpouštět.
                příklady opatření z Francie a Izraele se mě vůbec nedotkla,
                ale pravda je,že ta jejich opatření by možná vám vyřešila problémy s nastupováním do přeplněného autobusu.
                už byste ten autobus ani nepotřeboval.

                nimby,nimby,vtipálku

                ale říkáte to někomu koho se ta opatření dotknula celkem dost,živnost kterou jsem provozoval jsem už ukončil.

                jak se dotknul nouzový stav a ta opatření vás?

                nepatříte náhodou mezi ty kterých se nouzový stav a všechna ta opatření nedotknula ani náznakem a proto byste zpřísňoval a zpřísňoval.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Vy znáte někoho, koho se opatření nedotkla ani náznakem? Každého se nějak dotýkají, jde jen o tom jak se s nimi kdo dokáže vyrovnat. Protože brečet dokáže kde kdo, ale poradit si i v téhle době, to už chce mozek.

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                „nepatříte náhodou mezi ty kterých se nouzový stav a všechna ta opatření nedotknula ani náznakem a proto byste zpřísňoval a zpřísňoval.“
                Vidíte, jak jste mě odhalil. Sedím si hezky v klídku na tajné (a pochopitelně maskované) vesmírné stanici a spokojeně si tu užívám lahůdky z celé Galaxie, které mi dodávají pravidelné zásobovací lety flotily Astara Šerana. 🙂

                P.S. Když už se ptáte, nejsem Prymula, Blatný, Babiš, ani žádný jiný člen vlády, poslanec, senátor, ředitel čehokoli, nebo vysoký státní úředník. Dokonce ani pro nikoho takového nepracuji – přímo ani nepřímo. Do nároku na důchod mi ještě nějaký ten rok schází. Lidi, od nichž mívám touto dobou nejvíc zakázek, mají jaksi zavřeno z důvodu vyšší moci a do kapsy hluboko. Takže, místo abych tahal čáry po monitoru za peníze, mám mnohem víc času na psaní naštvaných komentářů do diskuzí každému, kdo se – podle mě – pokouší tuhle agónii protahovat švejkováním nebo domáháním se předčasného rozvolnění a rušení opatření, které se by nám – opět podle mě – za pár týdnů vrátilo jako bumerang a majzlo nás do hlavy. Zase. Co myslíte, dotýkají se mě současná opatření nebo ne?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Paní Šichtařová krásně kecá. Podle ní lockdown nefunguje. Jenže pak se z článku dozvíte, že to je patrně protože, že lidé opatření nedodržují.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Bavore, my se máme, žejo?

                Ale vážně, ohi, víte, mě děsně se*e na druhejch, že přesně věděj, co dělaj, nebo by měli dělat, ti druzí!

                Nejste opravdu jedinej, co jeho zákazníci : „mají jaksi zavřeno z důvodu vyšší moci a do kapsy hluboko…“. Tohle je od Vás docela překvapující, protože se v tom zrcadlí přesně to, co vyčítáte čtenářovi a to jen proto, že se určitě musíte domnívat, že:“…tahání čar po monitoru za peníze…“ je zárukou, že vám někdo na beton zaplatí = fakt na Vás (jako projektanta EL) docela slaboulinká představa.

                Nevěřím, že ste to ve svým hněvu k našemu čtenářovi domyslel a že Vás nenapadlo, že jiní mohli ty čáry mnohdy taky tahat pro ty, co sou právě jako ti Vaši zákazníci (…a představte si = dál tahám/me =já vím=blbíš/ši)? Můžete si vůbec připustit, že zatímco třeba Vy si můžete (či nemůžete, nevím) dovolit ten přepych mít :„víc času na psaní naštvaných komentářů…“, jiní sou třeba vázáni smlouvama (nebo prostě nechtěj přijít o klientelu, nebo i jinej důvod) a nemohou si jednostranně dělat co chtěj, třeba prověřovat momentální finanční stav svých klientů. Někteří z nich sou natolik zodpovědní, že dají najevo, že se dostali do potíží a že nemůžou platit a že máte „…tahání čar po monitoru za peníze…“ pro ně zastavit. Ale, bohužel, ve skutečnosti to 95% z nich nedělá = vítejte v Česku! Takže od loňskýho dubna (!!!=tři vykřičníky= speciálně pro Vás), klidně jako Vy sem mohl mít „víc času na psaní! A představte si – n e m ě l … (protože sem holt blbíš)! Ale to Vás ještě neopravňuje dělat takhle unáhlený a hloupý komentáře, zvláště, když o tom, jak Vás čtu, zřejmě ani nic netušíte.

                P.S.
                a prdlajs na tom, že sem „zabezpečenej“ důchodce, protože zase já mám svý závazky k jiným (většinou k NEdůchodcům) a ty sem zatím vždycky bezezbytku plnil, a ho*no někoho zajímá, že jiní „mají jaksi zavřeno z důvodu vyšší moci a do kapsy hluboko…“

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Blbíši, myslím, že tady ohovi křivdíte. Rozhodně to nebyl útok na vás a mne. Jen konstatování, že i jeho se to nějak dotýká. A to že vy (i já) máme dost práce neznamená, že jsou na tom jiní stejně. Takže oh je možná také naštvaný, že nemůže „tahat čáry za peníze“. Protože nemá prostě pro koho. Vy máte (buďte rád), já počítám (a jsem rád), ale chápejte i ty, kteří prostě nemají pro koho ty čáry tahat.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                … i když samozřejmě tuším, co ste tím chtěl naznačit, ale „tahání či NEtahání čar za peníze je pro mě zvláště v týhle těžký době děsně podpásovej faul, kterej ste si mohl ušetřit

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore,

                tak to gratuluji k vlastnictví tak dokonalého mozku,který by dokázal vyřešit problémy všech těch kteří brečí,no oni jsou spíš nasraní.

                někteří ale nejsou ani slyšet a rovnou si udělají mejdan v Teplicích na hotelu.
                má ten Babiš ale pech na lidi,viďte.
                Prymula,Faltýnek,ale ono to nestačilo,tak se přidal Hnilička.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Já nemusím řešit ničí problémy, ale sleduji, jak mnozí řeší. Nebrečí a řeší. Třeba i tím, že dočasně dělají něco jiného.
                Zrovna včera jsem slyšel, jak se nějaké brněnské divadlo zapojilo do on line výuky přednáškami z dějepisu spojenými i s drobnými etudami. To je přece bezva nápad. Pomůžou zaujmout děti a ještě si udržují svou hereckou kondici. A proč to dělají? Protože mají ten mozek, který za ně nepotřebuji mít já. Mají svůj.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                ok ohu,

                tak narovinu,já jsem zavřením mých odběratelů,maloobchodních prodejen přišel o 100% měsíčního příjmu.
                vzal jsem to jako holej fakt a rozhodl jsem se živnost ukončit.

                a nyní mi sdělte o kolik % jste přišel vy.

                abych si mohl udělat jasno v tom jestli se bavím s někým kdo přišel také o 100% anebo pouze o zanedbatelný zlomek.

                P.S.: jak doufám pochopíte,já už nekopu za sebe,ale za ty druhé kteří se ještě drží.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                pravdou je, Bavore a ohi, že to, co bylo pro lidi celkem samozřejmý a rozumný (viz jaro) se několikrát těm vámi obhajovaným vládním kašparům (SAMOTNÝM = bez ohledu na ty druhý kašpary třeba z toho Karlova mostu!) podařilo postavit několikrát na hlavu tak, že už téměř každej na ně se*re … to je zhruba v kostce to, co se vám čtenář snaží už dlouhou dobu naznačit a co vy furt nechcete pochopit!

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                no pane Bavore,

                to je sice hezké,ale děti mají být ve škole.

                on ten Plaga není moc slyšet,ale je to i jeho názor.

                takže poděkovat je nutno KSČM,kteří přitlačili vládu alespoň k nějakému ústupku.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ministr školství Robert Plaga (za ANO) doufá, že možnost kloktacích testů na koronavirus se pro studenty v příštích týdnech objeví. Návrat do škol jimi ale není podmíněný, závisí na ministerstvu zdravotnictví. Ministr Plaga to ráno řekl Radiožurnálu. Kloktací testy by ministr preferoval u žáků devátých ročníků a maturantů, kteří mají prioritu v návratu do škol. Plaga by uvítal, aby testy byly placené ze zdravotního pojištění.
                „Návrat do škol ano, ale ve chvíli, kdy ministerstvo zdravotnictví řekne, že je to vhodné. Rozhodně ne za každou cenu,“ řekl Plaga.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Nekřivdím, Bavore!
                I když hned jsem měl vypíchnout ty jeho prachy, jako sem to udělal v tom dodatku. Nemusíte mi vykládat, co tím oh myslel či nemyslel. V týhle době si každej musí pomoc sám (a nemyslím tím jen natahování ruky o podporu státu). Peníze sou totiž v týhkle době velice křehkým zbožím, na který se musí umět či přivyknout počkat, pokud někdo někdy podnikal. Jen takovým troubům Tarasům je hned všechno jasný a naprosto přesně věděj, jak to u nás zlodějů chodí. Konečně jsem to napsal už v tom dodatku a nemám, co bych měnil.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore

                omlouvám se za upřímnost,ale nejste chvílemi trochu mimo?
                já jsem napsal,že KSČM alespoň dotlačila vládu k částečnému návratu dětí do škol a vy na mě s nějakým kloktáním.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ne, já na vás s Plagou.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore,
                tak to upřesním „s kloktajícím Plagou“
                podstatné je,že se do těch škol vrátí,Blatný kvůli tomu upraví PSA.
                komu za to můžeme poděkovat?
                KSČM.
                samozřejmě za to budou děkovat pouze ti,kteří nevidí v dětech vrahy.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                „Ministr školství Robert Plaga (za ANO) doufá, že možnost kloktacích testů na koronavirus se pro studenty v příštích týdnech objeví.“
                Bavore, kurva! Plaga nemá co DOUFAT. Je ministr školství a jeho úkolem je PROSAZOVAT. K tomu tam je. Jestli to neumí, ať jde dělat něco jinýho. Školství už je teď totálně na hadry a kripla, kterej si neumí dupnout, v čele fakt potřebude ze všeho nejmíň.
                Opravdu je třeba se vysrat na stranický univerzální odborníky na všechno a volit tam lidi z oború, jinak to můžem rovnou zabalit.

                To se mi líbí

              • lujjza napsal:

                Ministr Robert Plaga možná čeká na nějaký notičky z Aspenu… nebo tak nějak podobně:
                https://www.aspeninstitutece.org/people-profile/robert-plaga/

                To se mi líbí

              • brtnikvbrlohu napsal:

                Nevím kam to spadne -ale k tomu otevřemí škol, zřejmě má někdo krátkou poaměť, ale to už tu byloi a výsledek vidíme – kdyby se tehdy neukvapilo (a hospody) tak se dost možná od Tří králů už do školy dalo – alespoň maturanti a deváťáci. Hrotevření je potencionální zavření do konce června.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Právě kvůli takovým spěchálkům mají dneska pendleři na bavorské a saské hranici takové problémy. Němci už nás mají plné zuby. Protože se značná část lidí neumí ovládat.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Sem někde četl, že se Babiš dokonce sám delegoval jako ten nejvyšší přes očkování! K tomu fakt už nemám co dodat, ale jestli u vyjednávání vakcín musí lobovat premiéři, tak to mluví za všechno =naprostá zvrácenost a nekompetentnost a … a proč, Bavore, i jinak furt jen Babiš? O tom už napsal náš von, protože třeba takovej Plaga! A že podobnejch týpků tam má přehršel si buďte jistej!

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Premiéři tvoří nejvyšší orgán Unie, proto premiéři. To mu nevyčítám. Mi spíš štve tím, jak je vlastně měkkej. Neřídí se názory odborníků, které si sám vybral (a podle mého dobře vybral), ale poslouchá názory kecalů, debilbloku a podobných. Vždyť ani ten Nouzový stav není schopen vysvětlit a okecává to jako když ženská nechce.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                blbíši,
                nejsem přesvědčen o tom,že Plaga je ten neschopný.
                je na něj vyvíjen tlak aby školáci byli každý týden testováni.
                hodně do toho vrtá Kubek,z kterého se už stala kopie Flégra.Kubek,tak ten by to chtěl nařídit i firmám,jinak by je nechal zavřít.
                tak se snaží Plaga vyhovět,no a protože ty antigenní,asi kvůli časové náročnosti nejsou vhodné,anebo drahé,nevím,tak se začalo mluvit o „kloktacích“.
                jenže ty ještě nejsou ani k dispozici,nejsou ani schválené ministerstvem,tak proto Plaga jenom „doufá“.
                alespoň takto jsem to pochopil já.

                To se mi líbí

  12. Peter Matej napsal:

    Budete mať voľby a ja si v nádeji,že ma nikto z vás neobviní zo „zasahovania do vnútorných záležitostí ného štátu“ dovolím poukázať na niektoré reálie vyplývajúce z volieb u nás!
    Prezidentské voľby u nás vyhrala p.Čaputová!Dáma,ktorá bola slovenskej verejnosti úplne neznáma a ešte tri mesiace pred voľbami ju jej preferencie predurčovali do pozície absolútneho outsidera.Voľby vyhrala s náskokom a neskôr sa istý G.Soroš pochválil,že je to jeho práca.
    Parlamentné voľby vyhralo Matovičovo hnutie OĽANO,ktoré sa ešte tri mesiace pred voľbami potácalo s 5,8% preferencií na hranici zvoliteľnosti.Neviem,čo sa v priebehu posledných 3 mesiacov stalo,ale Matovič napokon suverénnym spôsobom vyhral a stal sa premiérom.
    Asi rok pred voľbami u nás vznikla na troskách hnutia tzv.“Slušných ľudí“(niečo ako Milion chvilek),politické hnutie „Progresívne Slovensko-Spolu).Z tohoto hnutia pochádza aj prezidentka Čaputová.Toto hnutie „zažiarilo“na slovenskom politickom nebi,začalo šľapať na päty strane SMER-SD,dobre sa umiestnilo aj vo voľbách do europarlamentu (europoslancom sa stal aj vnuk v ČR dobre známeho M.Šimečku) no keď prišli parlamentné voľby,tak PS spadlo z druhého miesta pod čiaru zvoliteľnosti a do parlamentu sa ani nedostalo.PS-Spolu možno prirovnať k českým Pirátom.Takže doporučujem(ak smiem) českým voličom,aby si dobre všímali tzv.outsiderov a pamätali si na voľby prezidenta USA.
    A hlavne,povedané slovami slovenského blogera „Normana“ .“Keď v predvolebnej kampani budete počuť,že ekonomika môže každý rok rásť a že sa objavia ďalšie a ďalšie zdroje materiálov a energie vedzte,že máte do činenia s nevzdelaným kreténom!“

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Peníze a moc. Pokud se světová moc zaměří na Slovensko, Česko – kamkoli jinam, vyhraje. Koupí si koho a to, co potřebuje.
      Jen pokud jako v Bělorusku narazí na jinou silnou a schopnou moc, zlomí se a jen poštěkává. O Slovensko a Česko nikdo druhý zájem nemá. To se vyřešilo 1. ledna 1993.
      Zuzana Čaputová, to byla jen cvičná zkouška bez většího významu, jen potvrzení jak to dělat. V Česku to se Schwarzenbergem a Drahošem nevyšlo a to byl velký malér. Muselo se najít, kde se stala chyba a opravit ji. Ale ruku na srdce, Zuzana Čaputová je hezká a nedělá Slovensku ostudu – pravá Slovenka – a svět od ní také nic jiného neočekává.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Děkuji nicku Peter Matej možná to některým švédům dojde možná ne ale vy máte čisté svědomí, varoval jste je včas.

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Vzhledem k realitě v Bohemii je možné Cechu konstatovat, že se ve zdejších zeměpisných šířkách najde bohužel dost jak kreténů, tak košťat, co to těm kreténům hodí …
        Bohužel …

        To se mi líbí

  13. brtnikvbrlohu napsal:

    Dovoluji si – zde zcela něco vyjimečného – upozornit na jeden TV kanál – CS HISTORY, věnuje se hodně i válečné historii – —– a je tam dost toho z RUSKÉ produkce !!
    Pokud máte možnost se k němu v nějaké nabídce dostat, doporučuju (jde o klon CS Filmu specializovaného výhradně na Československou filmovou tvorbu) Momentálně seriál o zlaté horečce v Kaliformii který je také zajímavý, či i další věci z dobývání „divokého západu“ která se snaží o historickou věrnost.

    To se mi líbí

  14. čtenář napsal:

    pane Bavore,

    neshazujte všechny problémy na lidi,kteří se neumí ovládat.
    už máte jenom krůček od toho stát se druhým Lacem.

    chyba není v tom,že se lidi neumí ovládat.

    chyba je v systému,pokud nedostane člověk který musí jít do karantény 100% mzdy,já bych mu dal i víc než těch 100%,tak je prostě logické,že do té karantény se dobrovolně nikdo nehrne.

    jak dlouho už se dohadují o tom,že by se ta náhrada mzdy měla zvýšit?
    no hodně dlouho.

    částečně pomůže ten návrh Maláčové o příplatku 250,-,pokud projde vládou.
    Blatný se tomu ale tak nějak brání.No spíš bych řekl,že má od někoho nařízeno se tomu bránit.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Krásně v tom skáčete jako koza v jeteli. Neumíte reagovat na jedno, tak honem na něco jiného. A zase hloupost. Já jsem psal hlavně o těch, kteří nejsou schopni a často ani ochotni se přizpůsobit nepříznivé době. A tím, že jsem uvedl to divadlo, jsem (snad) pochopitelně měl na mysli různé podnikatele. Protože třeba proti tomu Brnu stojí uječený Hrušínský. A podobných příkladů je spousta. Kopta jezdí autobusem a má z toho legraci. Csáková ječí (i když ta jen proto, aby se vědělo, že nějaká Csáková ještě existuje).
      A co se týká toho „příplatku“, z čí kapsy by měl jít? Doufám, že víte, že prvních 14 dní platí zaměstnavatel. Takže pro zaměstnavatele i v případě kompenzací komplikace v účetnictví (krásná díra pro úniky i finančák).

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        reagoval jsem na poslední větu tohoto komentáře

        Bavor V. napsal:
        25.1.2021 (21:50)
        Právě kvůli takovým spěchálkům mají dneska pendleři na bavorské a saské hranici takové problémy. Němci už nás mají plné zuby. Protože se značná část lidí neumí ovládat.

        „Protože značná část lidí se neumí ovládat“

        tato věta se týká uječeného Hrušínského?

        to nemá logiku,pendleři na bavorské hranici nemají problémy kvůli ječení Hrušínského,ti mají problémy kvůli počtu našich nakažených.
        a počet našich nakažených má vazbu hlavně na to,že bez toho aby v karanténě dostal člověk 100% mzdy to fungovat nebude.

        návrhy jsou takové,že těch 14dní má zaplatit stát.

        P.S.: jestli chcete psát o těch co se nechtějí přizpůsobit dnešní době tak pište o hotelu v Teplicích,to jste včera přešel bez povšimnutí.
        protože jestli je dnes něco opravdu kurva velký průser tak to není uječený Hrušínský,ale ti idioti kteří tam byli.

        a jestli se k tomu Babiš a všichni ostatní nepostaví dostatečně tvrdě tak to bude ještě větší průser než si dnes myslím.
        já nestojím o žádné rozhánění demonstrantů vodními děly v Praze,ale pokud se nad všemi účastníky Teplického mejdanu nezavře co nejrychleji voda tak to s největší pravděpodobností takto dopadne.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          A co bych k těm Teplicím měl psát? Že to je hlavně Bendovo a Paroubkovo akce, do které zatáhli jednak dva blbce (Šlégr a Hnilička) a jednak „podřízeného“ policajta Husáka. A že by hlavně kmotra Bendu měl už někdo pořádně přiskřípnout. Tohle je snad normálně myslícímu člověku jasné. Ale pro vás to píšu tedy specielně.
          A už zase vytahujete jednoho Hrušínského, kterého jsem uváděl jako příklad protikladu proti těm brněnským. Je zbytečné se ohánět jmény. Jsou na obou stranách. Jak ti, kteří ječí, tak ti, kteří myslí a něco podnikají. Ale i ti pendleři trpí kvůli těm, kteří ječí. Protože ti ječící povzbuzují další k akcím „proti vládě“, přičemž si neuvědomují, že jdou hlavně proti zdravotníkům a také proti těm, kteří by také chtěli normálně žít, ale nemuseli se bát, že se oni nebo někdo z blízkých nakazí tím svinstvem. Zejména, když tu začíná běhat ta britská breberka.
          A přestaňte už vytrhávat věci z kontextu. Číst a myslet snad umíte.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            tak oni zatáhli?

            no ještě chybí,že oni nemohli tušit co se tam bude odehrávat,oni jsou nakonec nevinné oběti spiknutí.

            jojo,já jsem ten člověk normálně nemyslící.

            rozumím,problém jako sviňa,kdyby byl premiérem někdo jiný než Babiš,tak to tu jede o Teplicích už od včerejšího dopoledne v jednom kuse,ale protože Babiš tak to nebudeme komentovat,protože je to každému normálně myslícímu jasné.

            aby bylo jasno,já Babiše nekritizuji,já ho lituji,že má okolo sebe takové zmetky.
            ————————
            a mi je nějaký Hrušínský fakt u prdele,nezajímá mě ani nějaké divadlo v Brně,kterým jste argumentoval směrem ke mně.

            jsem snad bývalý herec? já žádného herce ani osobně neznám.

            tak proč jste mi argumentoval divadlem když jsem se ptal „oha“ jestli náhodou nepatří mezi ty,kterých se opatření nedotknula.

            jeho odpověď byla sice dlouhá,ale odpovědi na moji doplňující otázku jsem se ještě nedočkal.

            To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          A ještě připomínka k tomu příplatku. Návrh je takový, že ho bude vyplácet zaměstnavatel a stát mu to bude (nějak) kompenzovat. A i kdyby to vyplácel stát, kolik se najde vychcánků, kteří budou po dohodě s doktorem doma za vyšší nemocenskou? A koho zajímalo, když byla epidemie spalniček, koho zajímala epidemie žloutenky? Tam byli postižení doma déle než těch 10 dní. Takže pokud má někdo strach, že těch 10 dní nepřežije, tak jen lže. Je to opravdu jen 10 dní.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            to si jako myslíte,že kdyby byla nemocenská těch 100% tak se člověk domluví s pozitivně otestovaným aby ho nahlásil jako toho se kterým se setkal?

            no to by si pomohl,dostával 100% mzdy,nechal by se nahlásit a dostával by 100% nemocenské,to je výhra jako sviňa.

            vy jste ještě neslyšel o tom,že lidé dostávají v práci příplatek za to,že nemarodí?
            asi neslyšel,ale nedivte se poté tomu,že lidé nestojí o to aby je někdo nahlásil jako kontakt.

            tady je problém a velký problém.

            karanténa je 10dní,ale nemoc je daleko delší.

            a že ne každý s covidem padne na hubu jste také ještě neslyšel,že.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Tak teď už nevím, co vlastně píšete. Co s tím má společného, že ne každý padne s covidem na hubu? Co sem pletete lehké příznaky, které ovšem jsou také nemoc? Koukám, že už nevíte kam, tak opravdu plácáte páté přes deváté. Končím a nebudu už reagovat. Je to bezpředmětné.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                když si myslíte že plácám páté přes deváté tak prosím.

                jen jsem se snažil nastínit kde já vidím problém.

                To se mi líbí

  15. brtnikvbrlohu napsal:

    Cena za tři týdny otevřených škol (ukázka z připravovaného textu)
    Ondřej Šefl
    Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/8882-covi-kavicka-26-1-cr-6910-usa-152254-co-dal.html
    Parádní je hlavně připojený graf.
    A fčíl mudrujte mudrlanti jak se říká v okolí mého brlohu.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Jenže třeba takový herec Pavel Nečas dostává pouze 10 450 Kč měsíčně navíc a to je jak podotýká setsakramensky málo. Podpora by se měla vyplácet podle daňových přiznání a dát lidem ze služeb 50, 60, 70 nebo 80 a více procent původního přijmu, podle toho, jak se stát rozhodne.
      Tož pro takovou almužnu kterou vyplácí Ing. Andrej Babiš, to opravdu herec Pavel Nečas zvažuje, jestli si toto kapasné má cenu vůbec vyzvedávat.

      To se mi líbí

  16. tata napsal:

    Čtenáři nezaciklil jste se?Několikrát jsem chtěl reagovat a zase sem to smazal,ono vlastně ani při dobré vuli nejde zjistit oco VÁM JDE kterou barikádu hájíte.
    chápete že je pandemie? přirovnám to když byli povodně dost z nás pomáhalo ale plno lidí tam padlo na hubu nikdy u přirodní katastrofi nemužete pomoct všem a pandemie je taková přirodní katastrofa i když jí možná někdo pomohl ale rozhodně né naše vláda,ano naše vláda určitě udělala plno chyb ale kdo ve světě né,s jednou vyjímkou u nás mají jednu z nejblbějších opozic dovedete si představit kdyby byli u moci oni?Třeba jak píšete dát vic než 100 podpory,no ono je to sice hezký,hezky se rozdává a radí když o ničem nerozhodujete.Navic ty ostatní začnou řvat oni dostali my né.Zakladní chyba je že národ je rozdělen i kdyby tam byl anštajn nic stím neudělá,protože dosud nikdo nepřišel na to co stím,fakt vlastně nevím co vlastně hájíte?

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      snad nazacyklil tato,i když uznávám,že to tak může vypadat.

      víte jaká byla první otázka nicku oh?
      byla to tato otázka:
      „by mě vážně zajímala vaše představa zvýšené ochrany „ohrožených skupin“.“

      no a jsem přesvědčen o tom,že 100% by zafungovalo i jako ta zvýšená ochrana ohrožených skupin.

      jsem přesvědčen o tom,že zaměstnanci kteří by měli jistotu 100% by se té karanténě přestali tak bránit a přenos by se tím pádem snížil.

      kopu za zaměstnance,toho si všimněte.
      bývalý živnostník a kopu za zaměstnance

      a že by ostatní řvali?
      jako kdo? ti co marodí s jiným onemocněním?
      no je pravda,že takto argumentoval Blatný a také politici ODS.

      já si to tato ale nemyslím,myslím si,že se dokáži vžít do role nemocného s jinou nemocí než je covid,ale že bych někomu záviděl těch 100% si nemyslím.
      závidět někomu 100%=závidět někomu covid.
      já si myslím,že ta závist by v masivním měřítku nenastala.
      to je ale jen můj pohled na věc,moc v tu závist nevěřím.
      ale třeba se mýlím

      ale,ani jsem nenapsal,že bych chtěl těch 100% nemocným s jiným onemocněním odepřít.
      klidně ať to mají všichni.

      jednalo by se přece o řešení dočasné.

      podle mě však v tuto dobu co nejvíce účinné.

      To se mi líbí

  17. tata napsal:

    PROČ mluvite o závisti,je to jednoduché když dáte jednomu chce i druhý to je prostě fakt,jako když otevřete jedno zakonitě chce otevřít druhý stím nemá zavist co dělat,to je nekonečný kruh a kdekdo je kritik,skutečnost je taková že defakto zatím si stím nikdo neví rady a proč jsme nejhorší,protože u nás je nejvic spochybnovačů kteří nic nedodružují,a opozice televize,radio ,tisk jak najit každou kravinu kde dokázat jak se to dělá špatně a vubec není duležité jestli je to chyba nebo smyšlený.Samozřejmě je těch chyb dost ale hlavní přičina proč protože se to nedodržuje,oproti vám nevěřím že by vyznamě změnilo vyplácet 100 procent nemocenský,pak 100procent tomuto,pak tamletomu ano zní to hezky a máme nato.
    Na to bych použil přiklad herce co jste otom psali

    V rozhovoru pro DVTV herec Pavel Nečas upozornil, že kdyby herci hráli jen v jednom divadle, neuživili by se. Proto herci berou práci ve více divadlech najednou a skáčou z role do role. Aby se herci uživili, tak k tomu také točí filmy, seriály, nějaký dabing a tak podobně. Zkrátka řečeno, herec je stále v jednom kole.

    My vlastně celej život držíme stát, ty služby, do kterých kultura patří.

    A pak se rozohnil znovu. Kvůli tomu, jak se k umělcům chová stát. On osobně prý za 10 měsíců od března do prosince inkasoval 104 500 korun.

    vážně ČTENÁŘI vážně stohoto nedá vyčist……….jak ste kritizoval že to ani náhodou nenaznačil

    kolik měla VAŠE MAMINKA a on považuje za nic nedělaní jako špatný přistup ,nevým kolik bere on ale třeba rychlí krom jiného má za den natačení 25000. stoho vážně jim to vyplácet.

    To je přesně přiklad jak není jednoduché toto rozhodnout komu a kolik vždy to bude někomu málo a bude chtít taky,dáte 100 nemocenskou,a ostatní budou řvat jakto že oni,my chcem taky a to nemluvím otom že se to otočí a bude chtít plno lidí za 100procent zustat doma ta možnost je,stím vše musíte při takových rozhodnutích počítat

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      snaha ale z mé strany byla,když nesouhlasíte ani vy tak to už nebude souhlasit nikdo.

      škoda,jsem smutný z toho že jsem nenašel spřízněnou duši.

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      ještě k tomu Nečasovi,

      za tím,že je Cech s tou větou manipulant si stojím.

      nevycházel jsem pouze z textu v Parlamentních listech,ale pustil jsem si to video.

      Cech je manipulant.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Prezident Miloš Zeman během svých koronavirových promluv nejednou hovořil o umělcích velmi kriticky.
        Ministerstvo je zrezivělej stroj.
        https://video.aktualne.cz/dvtv/necas-nejsme-darmozrouti-cely-zivot-drzime-stat-ministerstvo/r~a5120cca5f5211eb9c800cc47ab5f122/
        Proto prosím je nyní na posouzení každého, proč tento umělec se musel takto zúčastnil akce ve prospěch Dienstbierovců.
        Pokud jsem použil zkratku, tak jen proto, že tento koordinovaný výpad příslušného umělce ala antiZemanoBabiš nedosahoval ani 1/5 PR, kterou se prezentují Piráti. Proto také PR Pirátů dávám zpravidla přímým odkazem.
        Tož bohužel tento příspěvek, který se dožaduje nového statusu a to je status umělce, tak aby bylo možné patřičně diferencovat jejich důležitost od ostatních kteří patří do kategorie služeb.
        No a na závěr dle mého mínění: nás může rozsoudit pouze náš profík.

        To se mi líbí

  18. tata napsal:

    Čtenáři kvuli VÁM jsem si pustil celé video,i když jsem misty nadskakoval pozorně sem poslouchal.Nezlobte se poslech naopak ukázal jaký hrozný demagog je.To co jsem daval tam do pismenka bylo,navic Drtinová mu dokázala že plno čísel si upravil.

    1/TAKŽE PROBOHA ONI DRŽÍ EKONOMIKU,?Vite že většina kultury je dotovaná nebude to přesné už to nemám ale vtom rosahu na listek za140 stat dopláci 1000 korun TO JE S DANÍ NAS VŠECH,a oni asi i podle VÁS drží ekonomiku.
    2/jako v dělnických profesí jsou špičky a luzry co se jen tak uživí to je kapitalismus,nikdo ho nenutí být hercem když je to tak špatný
    3/kousek od nas se těžil uran,lidi tam na ukor zdraví měli obrovské prachy,utlumili to zajimalo někoho že měli lizinky a to co tam plácal opět to je kapitalismu.
    4/on každý den zkouší 4h takže už nemuže jit na brigadu,co je dělníku co dělá 8 hodin a jde na druhou práci
    5/to co dostavají platí EU,OPĚT BLBOST,vite zato že dostanem penize z eu co tam přímo dáme a co nepřimo

    6/pořad sem tam snažil argumentovat 6.5tisice
    to je jen co sem si zapamatoval,nezlobte se naprosto demagog a je mi lito že píšete že to neřekl,naopak řekl to uplně jasně,

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.