Jak zmanipulovat volby – část 2


Gatestone Institute

P.S.

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

73 reakcí na Jak zmanipulovat volby – část 2

  1. strejda napsal:

    Před 30 lety bych takové bláboly o USA považoval za naprosto nepovedenou sci-fi brakovou literaturu. Dnes se to vydává jako analýza. Vůbec nejde o to, co je pravdivé a co lživé. Jak Pán prostoru poznamenává, sami časem zjistíme, co je bližší pravdě a co lži. Nic jasného se, bohužel samozřejmě, nedovíme.
    Když si uvědomím, že takoví a podobní analytici stáli za barevnými revolucemi tak se divím, že jim nebouchlo hned. Tedy, vlastně vyšlo, pokud bylo cílem rozbít to, co ještě funguje. Před očima mám nešťastnou Ukrajinu, Egypt, Sýrii, Libyii, Bolívii a země, kde se musely použít drsnější metody, Irák, Afghánistán. A nakonec si říkám, génius Lukašenko, který uchránil Bělorusko od osudu Šťastné Ukrajiny.
    Podle toho, jak to vyjde si přidáme do sbírky k Guaidóovi a Tichanovské Trumpa nebo Bidena, kus jako kus. Jsou to přece ti nej.
    Již se tady psalo, že Gatestone institut není zrovna etalon kvality, takže nic nového.
    Jen zajímavé, že zatím nevylezl Putin, Rusko nebo Čína. To je hodně podivné. Hodně. Jako kdyby docházel dech!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A co si myslíte o tomto?

      To se mi líbí

      • bob napsal:

        Myslím si o tom, že takové video není problém natočit….
        Zareaguji i na svůj příspěvek. Divil jsem se, že Bidenovci volili masově korespondenčně…
        Kamarád mě upozornil, že Trump vyzýval své voliče, aby volili v den voleb.
        Zatímco Bidenovci v obavách z nákazy COVID (kterou Trump zlehčoval) volili korespondenčně.
        No a jako říkám, že v Bělorusku nešlo cinknout obrovské množství volebních lístků, tak totéž si myslím o USA (i když je to země nekonečných možností).
        Jinak jse fandil Trumpovi, měl na něj vsazeno, a nebýt COVIDU, resp. Trumpova přistupu k COVIDU, tak Trump vyhrál.

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Když čtyři roky tlačíte lidem do hlav tezi, že Trumpa zvolil Putin, tak přeci nepotřebujete aby třebas i jen pomysleli na Putinovy všemocné volební machinace, když to vypadá na výhru vašeho kandidáta. 😉

      To se mi líbí

  2. bob napsal:

    Je zajímavé, že v takovém etalonu demokracie, jak je nám předkládáno, je řeč o zmanipulovaných volbách. Před 4 lety to byl hlavně Putin. Toho si zřejmě letos pohlídali. Přesto podle Trumpa došlo k čachrům. Tentokrát s poštou zasílanými volebními lístky. Nevíme zatím, co by vytáhla druhá strana, kdyby byla poražena, resp., kdyby tušila porážku.
    Jednu věc nechápu a to převahu korespondenčních hlasů ve prospěch Bidena. Jeden „expert“ v TV mi to sice vy světlil:“….voliči Bidena (demokraté) volí víc korespondenčně, než voliči Trumpa (republikáni)…“. Prostě AXIOM..
    Pamatuji (resp. uvedu) jen pár sociologických skupin voličů:
    Volič Trumpa: Bílý muž s nižším vzděláním – krásná nálepka, hned jsem si vzpomněl na voliče
    Zemana, mezi které patřím (byl jsem spíš nevolič Drahoše a spol.)
    Volič Bidena: Vzdělaný bílý muž, Černoši (pardon Afroameričani)…….
    Fakt nechápu proč jedna skupina (voliči Trumpa) volí víc ve volební místnosti, zatímco druhá volí dramaticky víc korespondenčně. To asi proto, že jsem málo vzdělaný bílý muř…..

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Napadlo vás někdy, proč Bidena volí voliči korespondenčně až nyní?
      Když je (byl) Biden na prahu porážky?
      Mně to přijde zvláštní, Trump totiž v pohodě vítězil i s korespondenčními lístky, a najednou, z čista jasna- jsou korespondenti Bidenovci.
      To je potřeba vzít do úvahy především.
      Nač falšovat volby, když jejich kandidát vítězí, ne?
      Jenže Biden nevítězil, a jako na potvoru ještě v těch zbývajících státech i o 10% vedl- a to už bylo nepříjemné i pro to falšování- jenže, už nebyla jiná možnost.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Podfuck.

      To se mi líbí

  3. Slim napsal:

    Standardní blábol ultrapravice, který ale přichází trochu pozdě: Oranžový přízrak právě dnes odchází do dějin, so oder so, jak kdosi říkal 🙂 . Už i Rupert Murdoch to ví a TV Fox změnila kurz.

    Neměl jsem čas včas zareagovat na příspěvek kolegy LB, https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2020/11/03/ministr-na-jedno-pouziti/#comment-150833
    tak aspoň dodatečně.
    Mnoho předpovědí se nesplnilo, některé se pozměnily, ale jedna na kterou se velmi předvídavě soustředil, se splnila v plné míře. Lidové hlasování „šlo za“ modrými. A cesta vz. 2016 , s prokličkováním přes ellectoral college, se nepodařila. Výjimky jsou prostě výjimky.

    Teď je ještě velmi důležitý Senát.

    To se mi líbí

  4. Rosťa napsal:

    U nás se tato metoda používá běžně už od plyšáku. Všechny agentury pro výzkum veřejného mínění vždy poukazovaly na to, že Sládka, Zemana, komanče, Paroubka, Okamuru ( doplň dle libosti ) volí lidé se základním vzděláním, se špatnou životní úrovní, zakrslí, kriminálníci a jiní podivní živlové. Kdežto Klause, Kalvodu, Dlouhého, Drahoše, Fialu ….. volí lidé s VŠ vzděláním, vysokou životní úrovní, krásní a i jinak úspěšní. Jak na to ti kluci šikovní došli, když jsou volby tajné, mně nikdo nevysvětlil. Je samozřejmě jasné, že se najde určité procento lidí, kteří si nechají oblbnout a chtějí být v té množině krásných a úspěšných, jak je oblbli výzkumníci a následně volí proti svým zájmům. A to nepočítám tu neskutečnou masáž, linoucí se z kanálu na Kavkách.
    A s těmi čachry s hlasy na tom nejsme jinak. TOP měla 3%, vypadla elektrika při sčítání a když naskočila měli 5. Co se proti takovým špinavostem dá dělat? Mají volby smysl?

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      inu, já se domnívám, že se tato „kouzla“ provádějí právě v zájmu diskreditace voleb. No, a bez nich bude stačit prosté jmenování sobě bližních… a „demokracii“ bude učiněno zadost. Jinak mě na tý probíhající „americký tragédií“ baví to, že o sobě nechají hlásat, jakýmže jsou globálním etalonem demokracie… – ačkoli si nedělám iluze, že by tento bordel nějak významně změnil pohled „veřejnosti“ na ně.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Jenže CO je vlastně Amerika?
        Celou dobu špiněný, ale neválčící Trump, nebo demokraté, ověnčení nobelovkami za mír, válčící všude tam, kam jen oko dohlédlo?
        Levice uchvátila demokratickou stranu, aby se její pomocí dostala k neomezené moci, no a samozřejmě, za levičáky nestojí ideje a pokrokové myšlenky, nýbrž peníze (některých) nadnárodních korporací.

        To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          Vitto, jestli je to co se staví proti Trampovi levice tak jsem tarzanova babička 🙂 🙂 🙂
          Označování tohodle fenomenu za levici je taky součást manipulace. Obsah pojmu levice už je tak deformovyný že onen pojem přestává být použitelný.

          A jedno PS –
          https://www.osel.cz/11447-jak-pokracuje-vyvoj-epidemie-v-cesku.html
          Mohu parafrázovat – Bohužel jsem měl pravdu, ale vůbec z toho nemám radost.
          A ještě jeden postřeh – poslední odstavec doslovně:
          „Na závěr ještě jeden povzdech. Vždycky jsem měl dojem, že pravicová konzervativní politika je založena na obhajobě tradičních hodnot, rodinné soudržnosti a sounáležitosti, úcty k životu každého jednotlivce a respektu ke stáří. Bohužel se mě reakce na můj článek i epidemii hlavně na Neviditelném psovi v již zmíněných příspěvcích i v reakcích v diskuzi snaží přesvědčit, že to je jinak. Podle nich bych soudil, že konzervativní pravicový názor je tím autentičtější, čím lehčeji obětuje své rodiče a prarodiče ekonomickému rozvoji.“

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Ano, to, co se staví proti Trumpovi je ryzí levice.
            Pokud máte jiný názor, popište mi tedy levici, jak jí vidíte vy.
            Cokoliv jsem tady psal o levici, bylo podloženo argumenty, na které se nikdo nenamáhal reagovat, jediné, co mi bylo vmeteno bylo, že „to“ nechápu, nakonec že jsem král, co pohrdá ostatními, či že jsem nezvaný host, ať vypadnu i se svou tlustou prdelí.
            To byl celý výsledek mých často obsáhlých textů, které byly argumentů přecpané.
            A co vy mi vlastně tvrdíte, že není levicový boj proti rasismu?
            Nepřátelé Trumpa bojují proti rasismu, ne?
            Že není levicový boj za ženská práva?
            A nepřátelé Trumpa, co já vím, bojují za ženská práva.
            A že není levicový boj proti fašismu a nacismu?
            Ale nepřátelé Trumpa přece bojují proti fašismu a nacismu, ne?
            Také bojují proti nenávisti, proti rozdělování společnosti a další a další ryze levicové záležitosti, všichni stejná práva, žádný bílý šovinismus, mysoginství, atd…atd…
            Já nemohu ovšem za to, že levice je v roli užitečných idiotů, že se levice samým bojem proti rasismu stala rasistická, bojem proti fašismu se stala fašistická, bojem proti nacionalismu a šovinismu se stala nacistická, bojem proti nenávisti nenávistná, bojem proti násilí násilná, atd…
            Mohu za to?
            Myslím že ne, ale to neznamená, že to nevidím.
            Mohu za to, že to, proti čemu levice bojuje u Trumpa u něj vesměs není, jen to levičákům média nabulíkovala, a oni, protože jsou blbí, tak tomu- a rádi- uvěřili?
            Vy jste tady přece také rádi uvěřili, že jsem debil,král, s tlustou prdelí, a tyhle věci ne?
            Většina diskutujících se se mnou nebaví, ani když konkrétně reaguji, ani vy ne, Brtníku, pro mě překvapivě nyní ano- ale bez legrace překvapivě.
            No tak si mějte svou levici, jste přeci jiní, hodní levičáci, než ti v USA a EU, ale nestěžujte si, když ty vize vedou do pekla.
            Konzervativní pravicový názor…to je jako co?
            Proč myslíte, že jsem se osobně nikdy nehlásil k pravici?
            No jednoduše proto, že drtivá většina těch pravičáků byla ve skutečnosti jen namistrovanými debílky, takže se k takovým prostě hlásit nebudu.
            Spíše jsem tíhnul k levici, a to přesně do doby, než jsem dostal na OM banána, protože jsem byl prostě levicový málo.
            Můžeme se tady klidně hádat, kdo je, a kdo není levičák, nebo klidně i pravičák.
            Já jsem sem přestal chodit, abych se o tom hádat nemusel, protože to jsou blbosti, okrajové sračky ve velice nemile se vyvíjejícím světě.
            Nechci rušit vaše kruhy marnými kecy o levici, která je ta pravá, čistá, a tím vás rusit v tom, co máme společné- v boji s negrizací světa.
            Já nemohu psát něco jiného, co byste ode mne chtěl, uvědomujete si to, Brtníku, uvědomuje si to někdo z těch, co na mě plijí?
            Chcete po mě, abych byl KOREKTNÍ, abych přestal napadat to, co vy považujete za svaté, abych prostě přesttal psát to, co si myslím, a jakousi autocenzurou se vyhýbal problematickému výrazu- LEVICE.
            Řekněte mi, jen sám za sebe- dokázal byste si mě vážit, možná to slovo se na to UŽ nehodí, ale hypoteticky, dokázal byste si mě vážit, kdybych to udělal?

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tím se vůbec netrap. Brtník není zdaleka jedinej, kdo nechápe, že americká ultralevice je pořád ještě deset metrů napravo od český ultrapravice. Je to běžnej jev, nehodnej rozčilování.

              To se mi líbí

          • oh napsal:

            Tohle je naprosto marný. Pro vitttu je levice i TOP09 a ODS.
            Brtníku, jste definitivně tarzanova babička. 🙂 🙂 🙂

            To se mi líbí

            • brtnikvbrlohu napsal:

              A její matkou byla babička Mary z Podmedníku při Štěchovické laguně.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              O tom ale nebyla řeč, že jo.
              Jednou, ale ne tady, ale až takhle se ti bude chtít, můžeš mi vysvětlit, co je na těch partajích pravicového, nebo jaké vlastně jsou.
              Brtník má výraz levice za nepoužitelný, nic méně když se používá, je problém.
              V USA ne, já jsem tady ještě nečetl, že by se někdo pohoršoval, když se američtí negromilové a agresivní odprůrci bílého, heterosexuálního muže, sami nazývají, a jsou i jinými mainstreamy nazývány- levicí.
              To nevadí nikomu, no tak asi to levice holt přecijenom bude.

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Pro mě taky, když už jste to nakous.

              To se mi líbí

              • oh napsal:

                Tak už to holt dokousnu. Co vás k tomu názoru vede? Tedy kromě obecné víry „levice=zlo“, vyžadující, aby každý, kdo spáchá jakési vám nemilé skutky musel být nutně levice.. Co tak zásadně levicového provozují/provozovaly ODS, TOP09, US a další prý levicové partaje?

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Hele, Ohu, kdo tedy dělá všechno to zlo v EU a USA?
                Nebo lépe řečeno, skrze koho se to všechno dělá?
                Podle mě to je skrze levici, která nejenom že existuje, ale ještě ze s ní stala militantní síla, která hájí zájmy velkokapitálu.
                Proti tomu se nikdo nevymezuje, šlapete kolem toho jako kolem horké kaše, ale jak něco napíšu já, vymezit se kupodivu leckdo umí.
                Pokud levice neexistuje, není třeba se jí zabývat, no ale vzhledem k tomu podráždění to vypadá, že spíše existuje.
                To je…klasický levičák by rád měl rovná práva…třeba žen, ale už se mu nelíbí extremní feminismus.
                Nebo by rád stejná práva negrů a cigošů, ale už se mu nelíbí negeská invaze a cigošské vydírání.
                To ale nic nemění na tom, že proti tomu NEVYSTOUPÍ,(protože to prostě je v jádru levicové) a raději drží hubu, či to svede na někoho…nejlepší jsou USA nebo Izrael (pravice, či to, co se jako pravice staví mají Rusko a Čínu), nebo prostě bude řešit, co kdo kdy řekl, nebo neřekl.
                To je dost neúčinné v našem SPOLEČNÉM boji, nezdá se ti?

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Jste si vittto vědom, že jste ohovi ale vůbec neodpověděl na jeho otázku?

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Nevidím, že by se mě na něco ptal.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Zřejmě prochází vonrammsteinovi příspěvky schvalováním takže jsem se domnívala že se ptá Vás, mně se jeho příspěvek nezobrazoval. Nicméně si myslím že otázka stejně byla myšlena na Vás. Ale ono je to jedno, Vy jste prostě naskočil na kecy mainstreamu co se týká levice (co víc si také může mainstream přát), jen už téměř v každém příspěvku se potřebujete utvrdit v té Vaší „pravdě“.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Já jsem pravice, ohu. Proto to poznám.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Datluju to do mobilu, zlato. Dělá to různý divný věci.

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Já nikdy nenaskakuji maintreamu, Kočko.
                Mainstream je maintream, a činy jsou činy.
                Těžko posoudit Okamuru či třeba Le Penovou jako ultrapravičáky, protože nic ultrapravicového nedělají, nic méně pokud ano, pak je to příklon k vlastenectví a odklon od islámu.
                Pokud toto je ultrapravice, pak je opak tohoto jednání ultralevice, víte, já vesměs používám spíše tituly levičák, levičáci, než levice, což je mírně útočné, nebo jsem používal ultralevičáky, nazilevičáky, EUlevičáky…nyní čulíkolevičáky.
                Tedy opak tohoto jednání je ultralevice, no ale sorry jako, takový Karel tvrdě odsuzuje ČR, že nebere migranty, ale to zrovna není moc pravicové.
                Já se nechci moc rozepisovat, ale třeba si vzpomenete, když jsem říkal, že levice je mrtvá- a to velice často.
                Jmenovitě tady mi to měli za zlé, no ale nyní říkají- levice je mrtvá.
                A psal jsem o negrech, a Němcích…pamatujete, že?
                A pokaždé jsem prostě psal špatně.
                Levicové myšlenky…modernizované, ale pořád levicové, slouží k vládě kapitálu nad masami, jo, to jsou ta práva pro všechny, černí, bílí, ženy, muži, atd..atd… zní to hezky, že?
                No, třeba zase kecám, jako vždycky, ale právě tyto modernizované levicové myšlenky slouží ODS a TOP09 k politickému boji.
                Plácni něco o cigoších, a první, kdo to odsoudí, bude TOP09, to samé o negrech…
                Eu je také levicová, přerozděluje, a miluje papíry, přerozdělování chudším je levicové, no ale v praxi berou spíše ti bohatší…
                A kdo podporuje EU?
                To musíte brát trošku s nadhledem, jasně, ale…ono na tom něco bude.
                V každém případě, se tyto kretenské partaje nechovají rozhodně pravicově.
                Já vím, na koho to myslel OH, ale divím se, že vy nevíte, jak to myslím já.
                Mám daleko složitější úvahy, než mi přisuzujete, a jediné, co mě může urazit je vlastně to, že mi cpete podléhání maintreamu, nebo že nechápu ten váš rozdíl mezi levicí a levicí.
                Chápu, problém je ale to, že jak levice (vaše, kterou více či méně i já vyznávám) a levice (ta EUroAmerická) kterou bytostně nesnáším, jsou obě levice.
                Né že ne, jsou.
                A co jsem byl NUCEN udělat?
                Politické levice se vzdát, protože nehodlám sloužit žádné odnoži něčeho, co je takto zneužíváno.
                Rozumím ale tomu, že pro rovnost sil je potřeba jak levice, tak pravice, nic méně pokud levice neexistuje, jak se z čista jasna tvrdí, koho tedy podpořit, pro srovnání sil?
                Gulášek, co?

                To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:


        YT video vymazal, takže originál z USA bez překladu.
        https://www.bitchute.com/video/QYuZQluMx8ME/

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Trump je jak vidno génius, ale na Lukašenka nemá, o Putinovi ani nemluvě.
          Podle toho co jsem slyšel je v proudu masivní zatýkací akce, která zcela převrátí volební výsledek. Demokracie opět zvítězí u ukáže své nesporné přednosti.
          Jen tak přemýšlím, jaký je rozdíl mezi demokracií a totalitou a jaký je rozdíl mezi blázincem a zbytkem světa. V tom druhém případě je to zeď nebo alespoň plot, ale v tom prvním?
          Pokud změna hegemona probíhá takto, je to přijatelné. Ale co eskalaci?
          Před rokem tisk psal, že Čína i se Si padne a zbytek světa ukáže své přednosti. Realita je, že Čína stoupá o ubohá 4% a zbytek světa padá a skvělých 8%.

          To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Pokud to není smyšlené, tak to může být ještě zajímavé. Ale emerika je země neomezených možností. Tam může i podvod ve volbách projít.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Zase tak moc bych na to nevěřil. Přece jen ten zdroj není nic moc

            To se mi líbí

            • Peter Matej napsal:

              Ale tá predstava,že by to pravda mohla byť,sa mi páči.S tým senilným pedofilom Bidenom sa už nejako zmierim.Obavy vo mne vzbudzujú ľudia ako Bidenova budúca viceprezidentka Kamala Harrisová!Tá stelesňuje v kryštalickej podobe všetko to,čo sa snažia presadiť všetci tí pseudosocialisti a liberálni demokrati nie len v USA.Povýšenie práv všetkých možných aj nemožných menšín (včítane tých sexuálnych) nad práva väčšiny,rozbitie tradičnej rodiny,denacionalizáciu…prosto všetko to,čo dnes súborne nazývame „slniečkárstvom“.

              To se mi líbí

        • Peter Matej napsal:

          Ten chlap sa vyjadroval už aj k predchádzajúcim voľbám.Pochvaľuje si statočnosť J.Assangea a jeho pomoc pri likvidácii „puču“proti USA,len….Assange bol v čase volieb už v azyle na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne a Trumpova administratíva sa mu za tú pomoc odmenila veľmi zvláštnym spôsobom.

          To se mi líbí

  5. st.hroch napsal:

    Na té americké globální ostudě je dojemné, že ještě ve čtvrtek 5.listopadu státní sekretář Pompeo ve svém prohlášení požadoval na Bělorusku opakování voleb pod nezávislým dohledem: „Spojené státy nadále vyzývají běloruské vedení k ukončení pronásledování (opozice a ji podporujících občanů) a vzetí na vědomí požadavky běloruského lidu, týkající se svobodných a spravedlivých voleb pod nezávislým dohledem“.
    Toto prohlášení bylo vydáno v souvislosti s ukončením příprav zprávy OBSE o předpokládaných porušeních lidských práv v Bělorusku. Podle Pompea zpráva OBSE „ popisuje pokračující porušování lidských práv v Bělorusku ve velmi velkém měřítku“. Pompeo dále považuje srpnové prezidentské volby za „podvodné“. V závěru prohlášení vyslovil Pompeo přesvědčení, že „Doporučení obsažená ve zprávě, jsou pro vedení Běloruska cestovní mapou východiska z nynější krize“. Podle jeho slov se jedná o zřízení „pozorovatelské mise“ Výboru pro demokratické instituce a lidská práva OBSE.
    Půvabné, není-liž pravda?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      „EU zakázala Lukašenkovi cesty do svých členských zemí“

      (…) Evropská unie zakázala autoritářskému běloruskému vládci Alexandru Lukašenkovi cesty do členských států a zmrazila mu majetek, který na území EU vlastní. (…)
      (…) Evropský blok Lukašenka kvůli zmanipulovaným srpnovým volbám neuznává za prezidenta a snaží se jej přimět k dialogu s opozicí. (…)
      (…) Zatímco zvláště pobaltské země a Polsko tlačily na jeho zařazení na seznam, další státy takový krok odmítaly s odůvodněním, že by zkomplikoval možný dialog. (…)

      https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/eu-zakazala-lukasenkovi-cesty-do-svych-clenskych-zemi-40341566
      ——————————————————————–
      Taky máte dojem, že spíte a zdá se vám naprosto šílenej sen?
      „Zmrazila“ znamená „ukradla“? A komu ten majetek dá?
      Čemu už se taky dá dneska říkat „dialog“…

      To se mi líbí

  6. Bavor V. napsal:

    To se mi líbí

  7. blbíš napsal:

    téměř OT
    … jak čtu výše, moje tušení se potvrdilo, ale jak jsem napsal tatovi, vždycky je na výběr, proto bych chtěl našemu tatovi něco vzkázat, navazuje na již ukončenou diskusi v „Ministru na jedno použití…“.

    Tato.
    nemáte pravdu, vždycky jsem Vás četl a čtu velice pozorně, protože Váš hendicep v písemném vyjadřování (jehož úplně největším mistrem je náš čobolík!), to prostě občas vyžadoval, to píši pro oba ve vší úctě, aby bylo mezi námi naprosto jasno.

    Zcela jasně a srozumitelně jste se však vždycky vyjadřoval k otázkám současného světa nám sem někým moc zlým posílaných připrchlíků, k odpovědím a prostředkům, které náš svérázný von (ale i jiní zde) snad už tisíckrát bezvýsledně zopakovali panu Jírovcovi, který furt pokládá za nutné nás zde občas obšťastňovat svými humanitárními misemi a na ně navazujícími názory.

    Že jsem se někdy vyjadřoval tak, že jsem si dovolil na Vás ukázat jako na “našeho hodného tatu“ nikdy neznamenalo, že to bylo namířeno proti Vaší osobě, ale vždycky to byla jen a pouze moje záměrná snaha názorně poukázat na mizející svět, kterého jste se tady u Bavora stal takřka symbolem a pro mě téměř legendou, za což jste si zasloužil můj obdiv. Od samého počátku co Vás znám, jste nikdy neustoupil, jen jednou jedinkrát, když jste nedávno napsal vonovi, že tohle UŽ není Váš svět a nemáte sílu ho již napravovat, konečně, jako asi většina z nás tady u Bavora).

    To ovšem, tato, neznamená, že já nemám na vybranou a že budu chodit do lokálu, v kterém se už necítím dobře pro řeči, které prostě UŽ slyšet nechci pro jejich neaktuální žentourovou obehranost zvláště tehdy, když UŽ dávno jsem si v téhle otázce udělal jasno, jen s malým rozdílem od Vás, že já, i kdybych se měl nemohoucně plazit, tak se přidám na stranu svých lidí, co, slovy našeho rytíře, vezmou alespoň ty hrábě a budu je i fyzicky bránit, pokud budou napadeni, i kdyby mě to mělo stát život. Snad teď už chápete, jak moc mi vadí ty hloupé řeči Jírovcovy bůhví kde po světě nasbírané humanity na pozadí toho úmyslného k nám dováženého zla. Mně úplně stačí, že mám sám se sebou problém, který se rekrutuje z mého rozhodnutí, o kterém tuším, že jeho realizace asi bude UŽ nad moje fyzické síly.

    Chci Vám ještě napsat, že za tu dobu, co jsem měl tu čest být tady, jsem bez servítků naznačil pouze dvěma lidem, aby odtud vypadli. Jeden (mimochodem= jinak velmi moudrý muž s ještě milejším kocourem=znáte-li) pochopil, druhému to, bohužel, není dáno. Ale alespoň jsem se pokusil něco proti tomu dělat, protože mě doslova urazilo a stále uráží, když si dovolil a stále dovoluje některé zde levicově smýšlející lidi konfrontovat s jeho doslova magorskou hypotézou, že současný náš i světový šlendrián způsobený magory a zlými lidmi lačnících po stále větší moci a penězích, přisuzuje fenoménu, který společenskovědní disciplíny nazvaly LEVICÍ, která, mimochodem, již dávno neexistuje. Došlo to dokonce tak daleko, že si Vás vybral jako jakýsi exemplární výsledný produkt jím vykonstruovaného a chápaného „levičáctví“, na kterém demonstruje svou úchylku a kterou Vám již několikrát tady otloukl o hlavu. Chtěl bych Vás proto požádat, nereagujte na něj a nenechte se vyprovokovat, nepřilévejte mu palivo do jeho hloupě kuckajícího stroje, který, jak doufám, jednou tady taky zhasne. Vám a konečně i Bavorovi chci říci, že je to jen další pro mě neskousnutelné jídlo na zdejším jídelním lístku, které stojí za mým rozhodnutím sem se už nechodit stravovat. Na podobný blafy znám bezpočet jiných lokálů kolem sebe, které se dají navštívit na pouhé pootočení kolečka myši.

    Píšu Vám to proto, tato, že zvláště u Vás nechci, abyste měl dojem, že jsem Vám nikdy nerozuměl, nebo že jsem Vás dokonce nečetl pozorně a taky proto, že lidi by se měli rozcházet nad čistým stolem. Pokud jsem na Vás byl někdy nepříjemný, koneckonců jako i na některé ostatní zde, omlouvám se, věřte však, že to bylo vždycky v zápalu diskuse a že to rozhodně nebylo mým úmyslem.

    Mějte se moc hezky a buďte zdráv, jako i vy všichni přátelé tady.

    To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      Neodcházejte, blbíši! Váš stařec by tu chyběl. Přeci nebudete odcházet jako zhrzený prezident Spokojených států. 🙂

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      děláte chybu blbíši,

      jírovcův stroj stejně nikdy nezhasne,je to jeho práce.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Asi už to číst nebudete, ale přesto:
      Ani já se neshodnu a nesouhlasím s oním pisatelem. Ale kde je ta pravda? Já osobně tvrdím, že levice je mrtvá a to, co se za ni vydává, je bohapustá anarchie. Jenže to je můj názor. Někdo si může myslet, že tohle je ta pravá radikální a nesmiřitelná levice, bojující s pravicovým konservatismem. Jo, býval jsem stoupencem levice a socanů. Sobotkismus a Dienstbierismus mne z toho vyvedly. Dneska jsem spíše pasivní „kobliha“. Ale kdo dokáže rozhodnout, kde je ta pravda? A právě proto zatím nehodlám nikterak zasahovat, pokud se povedou debaty sice ostře, ale bez nadávání.
      Na straně druhé použiji možná nepochopitelné podobenství. 30roků od plyšáku tu pořád máme zakonservované komunisty. A proč? Vždyť by už dávno měli být partají naprosto marginální. A přesto nejsou. Je to tím, že hlupáci je potřebují a neustále se ohánějí bojem proti nim. A tím je pořád udržují při životě. Protože ti hlupáci používají (přirozeně neb jinak to neumí) hloupé argumenty.
      A tak to v životě chodí.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      O co vám jde, Blbíši?
      Já sem chodím velice málo, a pan Jírovec také není prašivý jen proto, že má jiný názor.
      Tak ho nečtěte a je to.
      Kdo sakra jste, že odsud drze kohokoliv vyhazujete, protože se vám nelíbí něčí názory?
      Že já se budu Jírovce zastávat, to je vskutku kuriozní, ale od toho je diskuze- zde povolena vč, i ostrých tónů- aby se oponent umlátil argumenty- a nebo oponenta nemusíte číst, já jsem si nevšiml, že by si konkrétně vás pan Jírovec nějak extra všímal.
      Chcete dělat pózu, nebo co, kurva?
      Já si taty nevšímám, a výstup jsem s ním měl letos jen jeden, a to si tata nehorázně začal, vymyslel si příběh, na kterém vystavěl své plivance, až se ukázalo, že myslel úplně jiného Kohouta, za což mi bylo právem od ostatních vynadáno, že jsem si toho nevšiml a tatovi se neomluvil, že on se spletl.
      Tak se laskavě zklidněte, a přestaňte naříkat, chlap, který bojuje, a plazí se u toho do posledních sil, nezdrhá z boje, navíc když já, ale i Jírovec, zde v podstatě nefigurujeme, co já vím, tak pan Jírovec píše články, a já mám určité dny, kdy to tady navštívím, ale jelikož cítím- nejen od vás- určitou nevoli vůči mým názorům, moc tady neotravuju.
      Tohle jsou kecy ožralce- né bojovníka!

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Nechoď, dědo. Mám Tě rád.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Já mám dědka také rád, a Lujzu také, a zrovna tihle dva se do mě- kdovíproč. nejvíc serou.
        To je nějaká spravedlnost?

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Znáš to: Co se škádlívá… 🙂

          To se mi líbí

        • lujjza napsal:

          Takže „Lujza“ se do Vás „nejvíc sere“ (teda kromě blbíše).
          Hm…
          A tvrdíte to – zdá se – naprosto vážně. Možná si to dokonce i opravdu myslíte.
          No jo, no…

          Občas chodím nakouknout k Janice. Tam se projevujete dost jinak než tady.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Ne, jenom se tam bavím s jinými lidmi, kterým když něco vysvětlím, tak to buď chápou, nebo se mě zeptají, jak to přesně myslím, a také o tom tak přemýšlí.
            Tady je to trošku jiné, a tak na to jdu i trošku jinak, ale výhodnější je pro mě vypadnout, a napsat něco jen když jó si budu jistý, že to bude pochopeno.
            Já už jsem jednou vypadnul, protože jsem tady měl problém s EET, valila se na mě doslova vlna nenávisti, kterou jsem ani já neočekával…ani se neptám, kde jsou ty nemocnice a hospicy a hasičská auta, i když bych ve vhodné okamžiky klidně mohl, že jo.
            No a hlavně, tedy Lujzo, ti lidé tam, znají moje slabé, i silné stránky, a respektují je, i když možná někdy se skřípěním zubů.
            Jde mi konkrétně třeba o to, že když mě tady třeba ten tata zcela arogantně, a neoprávněně napadl, nenašel se nikdo, kdo by se mě zastal, to samé, když mě blbíš sprostě vyhazoval.
            Ále…..sereme na to, nemám moc chuť něco vysvětlovat, co je zbytečné, berte to spíše jako vyjádření sušnosti, že na reakci směrem ke mě, bych měl reagovat i já- pokud jí vidím.

            To se mi líbí

    • tata napsal:

      blbíši byla by to škoda,rozhodně sem nikdy neměl pocit že byste na mě nasazoval,vždy to bylo mezi námi korektní jen upřesnění nazoru u mě vždy stím špatným vyjadřováním ne vždy jak bylo umyslem,snad to ještě nebude trvalé rozhodnutí ale jinak hodně síly

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Hele, dědoušku-měl bych pro Tebe řešení:
      Tvoje úvahy „Stařec a…“ mají čas od času docela nedaleko ku genialitě. Co se tak domluvit s panem Bavorem, aby Ti na to otevřel vlastní rubriku? (Ideálně v neděli. Promiňte, mně to prostě nedalo.)
      A pokud by ses nechtěl rozčilovat s nějakejma pitomcema, jako jsem já, nemusel by k tomu pan domácí vůbec otevírat diskusi a jenom bychom si vychutnali text
      Co Ty na to, stříbrnej pardále? A kdybys ty svoje konfucianismy chtěl vydat knižně, ozvi se. Podpořím to.

      To se mi líbí

  8. Peter Matej napsal:

    Ja si myslím,že akékoľvek rozhorčovanie sa nad volebnými podvodmi v USA je síce pochopiteľné,ale márne.Nespochybniteľnou pravdou zostáva i naďalej fakt,že o tom kto bude v USA prezidentom nerozhodujú ani tak voliči,ako korporácie a bankári.Signifikantné je,že 90% všetkých masmédií v USA podporovalo a podporuje J.Bidena.A 72% amerických Židov podporilo v týchto voľbách tiež Bidena,čo je naozaj na zamyslenie keď si uvedomíme,že D.Trump bol historicky hádam najústretovejším prezidentom USA k štátu Izrael a Židom obecne.
    Veľmi doporučujem diskutérom,aby si na iDnes pozreli videorozhovor s českým veľvyslancom v USA p.Hynkom Kmoníčkom.Uvediem tie jeho myšlienky,ktoré zaujali mňa.
    On tvrdí a dokazuje,že „biela“Amerika končí.Že sa mení na Ameriku Hispáncov a že v r.2032 už budú belosi v USA v menšine.Dokazuje to na skutočnosti,že už dnes tvoria deti belochov v školách 35% menšinu.Zmienil sa aj o excesoch ako sú Demokratmi presadzované práva LGBTI komunít a tvrdí,že ak sa Hispánci a černosi stanú v USA väčšinou,tak vzhľadom na ich silnú religiozitu urobia s právami týchto menšín rázny poriadok.Lebo tak kresťanstvo u Hispáncov,tak aj viera v Islam u černochov a moslimov sú s výmyslami o homosexualizme,genderizme,transgenderizme a potrebe rozbiť klasickú rodinu nezlučiteľné.
    Nebezpečenstvo takéhoto prerodu USA vidím v tom.že v „mexikanizovaných“USA zostane hromada jadrových zbraní a pri povestnom sklone Latinoameričanov k rôznym revolúciám to vyvoláva minimálne znepokojenia nad budúcnosťou sveta.
    Dá sa očakávať,že medzi prvými opatreniami ktoré Biden v novej funkcii prijme,budú tie,ktoré zrušia protiimigračné opatrenia D.Trmpa,včítane známeho plotu na mexickej hranici.Doteraz každý inauguračný prejav novozvoleného prezidenta končil výzvou :“Nech Boh ochraňuje Ameriku“.Tak ja len skromne poprosím :“Nech Boh ochraňuje nás pred Amerikou !“

    To se mi líbí

    • jos napsal:

      Nikoliv vitto, obyčejný vulgární idiot.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Ani to netrvalo dlouho a už vylezli BLM proti Bidenovi.

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.