Black Lives Matter: „Všechno to tady podpálíme“ – část 2


Gatestone Institute

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

65 reakcí na Black Lives Matter: „Všechno to tady podpálíme“ – část 2

  1. cobolik pacholik napsal:

    BLM to taky svaz cerny mladeze a bieleho smetia to cisto na rozvracanie zakona a poriadku tu,jak rusky politik by som to podporoval,neista situacia u moho supera je dobra pre mna ja na mieste druhej strany by s tym tu vyrukoval,ze su to zivly podporovane kremlom a este cinu by som dodal ten isty sposob by som pouzil jak demokrat bo BLM to jich dietatko,neviem budem musel to napisat do fox news mozu ma uviest jak dobre informovany a nejmenovany zdroj,tu sa bude vysetrovat rusi s china spokojny bo ich super ma bordel na svojom dvore a tu sa bude vysetrovat,toto co pisem je obraz ostatnych 4 rokov tu destabilizovat situaciu v kraji poriadku a prava myslim cisto tu a za jakym ucelom to je neviem,predpokladam taka moda,ktora casom sama umrie naturalnou smrtou,jak som pisal tu na vlas jak v pepikove v prahe nechcu prezidenta,ani toho cobola a tu demokrati nechcu trumpa a jak v cesku,tak aj tu kazdy bol demokratickou cestou zvoleny tu nasli rusov a v pepikove aj rusi aj cina…

    To se mi líbí

  2. bob napsal:

    Tak nevím, jak to bude s dostavbou Dukovan.
    Z hlediska energetické bezpečnosti chce Demoblok dopředu eliminovat ruské a čínské firmy.
    Já mám zase vnímám jako bezpečnostní riziko svěřit dostavbu firmě ze země, kde hrozí občanská válka.
    Předpokládám, že do USA vyšle EU delegaci, která dohlídne na dodržování lidských práv v USA
    Členy delegace by měli být významní politici členských zemí (za ČR Vystrčil a Petříček)
    Předpokládám, že se zapojí i neziskové organizace – Člověk v tísni…..
    Je toho víc.
    Po špatných zkušenostech s prezidentskými volbami v Bělorusku by měla EU zvážit dohled nad prezidentskými volbami v USA

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Zvláštní volba slov, nebo už ‚angažovaná novinařina‘ ❓
      Americký letoun poškádlil Čínu, nehorázně provokující vojenským cvičením kdesi v Žlutém nebo Jihočínském moři, či Pochajském zálivu.
      No, asi bych se raději nechtěl dozvědět, co by si na lidovkách vetkli do titulku, kdyby Čína – podle sovětského vzoru – „poškádlila“ americký špionážní U2 nějakou protiletadlovou raketkou. 😉

      To se mi líbí

  3. vittta napsal:

    Ano, BLM je levicová revoluce se vším všudy.
    Má i levicové základy, tedy klasicky „volnost, rovnost, bratrství“, v modernizované podobě,
    Kuriozní na tom je, že toto hnutí na tomto blogu, kde píší vesměs levicově orientovaní lidé, jen málokdo podporuje, pokud vůbec někdo.
    Otázka zní:
    Je to kvůli tomu, že se hnutí chová násilně, nebo kvůli tomu, že se hnutí chová předvídatelně nebepečně?
    Vždyť i tady většina lidí fandí rovnosti ras a jakési širší inkluzi, a špatný zvuk mají texty, které rovnost ras znevažují, či dokonce chválí segregaci.
    BLM přece, když odhlédneme od hořících ulic, naplňuje ideologicky tyto levicové představy.
    I průměrná politická opice totiž ví, že pokud by loutkovodiči negrů a zfetované zlaté mládeže převzali otěže moci v USA, nejspíš by rozpoutali válku, když pro nic jiného tak proto, aby odvedli pozornost od sílící negerské agrese.
    Tu by vojensky potlačili bez zájmu médií, tedy válka by to musela být nějaká větší, né nějaké shození pár bob někde v Afgánistánu.
    2/3 Američanů BLM podporují, to svědčí o tom, že buď se v USA lidé bojí mluvit, nebo byl průzkum zfalšován, potažmo, v USA se tedy průzkumy falšují, nebo 2/3 Američanů bezmezně věří svým médiím, a nežijí vedle té pakáže.
    Možná by stálo za úvahu, jestli ti, co zde jsou levicoví, a já jsem v mnoha ohledech také levicový, neměli vzít dění v USA na vědomí i jinak, než jen že jsou Amíci debilní.
    Ten, kdo v USA vraždí a pálí obchody totiž mluví i jejich jménem, mým už ne, jakkoliv mám mnoho názorů, které v tom smyslu levicové jsou, k politické levici se nehlásím, a ani jsem se k ní nikdy nehlásil, to mi byli od určité doby milejší komunisté, než odpuzující sociální demokraté.
    Facka příznivcům levice musí být i to, že asi nejlevicovější politiku po r. 1989 tady vede….velkoburžoa.
    A konec konců, Brusel a jeho agenda je také levicová, a také se to nelíbí.
    To já jenom, abych vyjasnil své spostoje, protože mě nevadí, že je někdo orientován levicově, jaksi vnitřně, ve svém srdci, ale už se celkem divím, že si takový člověk strašně hájí tu známku, tedy to obyčejné a vlastně bezvýznamné slovo, LEVICE.
    Tady jedeme všichni na jedné lodi, a musíme tedy táhnout za jeden provaz.
    A jak to tak vypadá, bude třeba politickou levici opravdu zavrhnout, a to, co má kdo levicové…a on má každý asi něco, si musí nechat v tom srdci, a postavit se zlu a násilí.
    A BLM je zlo, stejně jako protěžování islamistů je zlo, a nemenší zlo je vykrmování cigošů, a podobné kousky.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      takový člověk strašně hájí tu známku, tedy to obyčejné a vlastně bezvýznamné slovo, LEVICE.
      Problém je vtom že je zvykem vše házet na triku levici ruzné pseudo strany.Vy toto nemužete nikdy pochopit.TO že někdo prohlašuje že BML je levice neznamená že je,o NSDAP SE TAKY TVRDÍ že to byla levice a přitom jeden z jejich hlavních cilů bylo zatočit s levicově smyšlejicími lidmi.Právě tim že napíšete….bezvýznamné slovo, LEVICE.je dukaz že vubec nechápete co pro jiné to slovo znamená.

      POUŽIJI PŘIMĚR……..PROČ TŘEBA ritíř je až fanaticky hrdý katolík..a věřím že vtom je upřimný………přestože ve jménu toho katolictví byli hrozné zločiny

      VE jmenu levice taktéž,ale vždy to provedli bud fanatici nebo co se za tou myšlenkou schovavají a provadí to jen ke svému prospěchu ale to platí o jakémkoliv systemu ,organizaci atd
      Pro mě to slovo znamená vše jak jsem žil a choval se,nikdy jsem nehledal ani nevyužil vyhody,ale to lidé jako vy prostě nepochopí

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Tato, já jsem ve své podstatě také levicový, ale v tom opravdu původním významu slova. Ne v tom, co z něj současní idioti udělali. Takže se k té levici už nehlásím. A myslí, že byste už měl pochopit, že levice už není ta, kterou jste vy hájil. To, co je ve vás uvnitř je už velice daleko od toho, čím současná levice je. Prostě se smiřte s tím, že levice už vlastně neexistuje. Já jsem to vzal na vědomí a řídím se tím.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          Bavore mate a nemáte pravdu,pořad je dost lidí jako já,to že jako opravdová levice ted není vtom čemu se věřil a věřím máte pravdu ale to neznamená že nemuže povstat,nejsem fanatik ale nezahodím to čemu věřím a citím a celí život sem se tak choval bez nároku že jiný toho využivali,DOKÁŽU volit i pravicovou stranu která aspon bude trochu naplnovat určitou rovnováhu,dokážu volit třeba japonce když uvidím že to pomuže náké rovnováze přesto že si myslím že je populista,nevolim současnou levici protože už nenaplnuje aspon trochu co bych zkousl,neznamená ale že se budu stydět že jsem a byl levicový člověk,to má své jasné definitovatelné věci ,že to ted sprofanovali je jiná,svět se bud spamatuje nebo zažije apokalipsu a stoho povstane slušnost,smiřlivost vto doufám.ano lidstvo se muže i zcela zničit

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Víte tato, reálný socialismus měl pro většinu z nás jedno celkem zásadní kouzlo.
            V našich životech už to bylo hotové, a nějakým způsobem to fungovalo, a jakkoliv komunisté plno věcí dělali blbě a nesmyslně, jiné věci zase dělali dobře, a systém byl funkční, a když někdo chodil do práce a nesral se do politiky, mohl si dělal více méně co chtěl.
            My jsme neviděli, jak rozkulačovali sedláka, neviděli jsme, jak brali živnosti, či spíše určitým vydíráním nutili sedláky a menší podnikatele k tomu, aby to prostě zabalili.
            Velkým se to sebralo Košickým vládním programem, a pochybuji, že by je někdo litoval.
            My jsme viděli jiné věci, funkční, až velice dobře funkční JZD, fungující meloucháře, kteří vyplnili díru na trhu, kvalitní školky a školy, zdravotní péči zadára, chaty a chalupy, trapery s kytarou a bowiákem za pasem, a vesměs pohodu v práci.
            To nám umožňuje být levicoví, ale kdyby jsme to viděli….kdo ví?
            A v USA se levičáci prezentují stejně, jako tady po r. 1948 komunisté, bojují s politickými odpůrci násilím, a rozdíl je tedy v tom, že ke svému levicovému převratu využívají kriminálníky a zcela nepřizpůsobivé negry.
            A my si myslíme, že to fungovat nebude, a ani nemůže, místo policie nějací sociální pracovníci, a také vidíme, že místo rovnosti v praxi negři chtějí zcela potlačit jiné rasy (nejen bělochy) a chtějí jim prostě vládnout, segregovat se, atd…
            Tady také byly takové nápady v 50 letech, že se budou děti vychovávat kolektivně atd…ale tohle fanatické křídlo prohrálo, a vše fungovalo.
            Jak to bude fungovat tam, nikdo neví, třeba by jim to za 20 let fungovalo, a černí a bílí by se měli rádi, tomu přece jako levičák musíte věřit, to ZDŮRAZŇUJI, MUSÍTE VĚŘIT, a pak bychom si řekli, „NO VIDA, TROŠKU TEKLO KRVE, TROŠKU HOŘELO, TROŠKU SE NIČILO, ALE MĚLO TO SMYSL, A JE LEPŠÍ SVĚT“!
            Ale kupodivu, levičáci tomu nevěří, a BLM odmítají.
            Nechápu proč, oni se opravdu chovají ideologicky levicově, bojují za to, co vy, VY konkrétně, ale i jiní levičáci chcete, proč jim vlastně nevěříte?

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Tato, nemusíte se stydět, protože vy jste současnou pseudolevici nezpůsobil. Ale Levice jako taková prostě neexistuje. Smiřme se s tím, ostatně to je tak jediné, co můžeme udělat.

            To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Vy píšete, že já to nikdy nemohu pochopit, proč?
        Co mi tady podsouváte nějaké svoje představy?

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Ivo Šebestík míní, že do extrémů jdoucí aktivismus naprosto logicky a neodvratně boří své vlastní (deklarované) cíle před dosažením jakýchkoliv pozitivních výsledků.
      A na závěr budu opisovat od jistého bývalého sociálního demokrata:
      „Být levičák neznamená souhlasit s kdejakou neoliberální zhovadilostí!“

      To se mi líbí

  4. strejda napsal:

    Celý článek je neskutečná slátanina všeho možného, počínaje Fidelem Castrem o kterém se píše….Dva dny po smrti kubánského diktátora Fidela Castra přezdívaného „El Comandante„, který byl zodpovědný za zavraždění až 100 000 mužů, žen a dětí……. Jen podotýkám, že El Comandante nebyla žádná přezdívka, ale vojenská hodnost. Asi jako u generála Pavla generál.
    Podobný článek jen ve zcela opačném gardu lehce sestavím z citátů v českém tisku – a doplním osvobozujícími rozsudky soudů. Vykosťování a vykrvování presidenta republiky, výzvy k věšení komunistů… atd. každý si doplní sám.
    Vitta napsal … špatný zvuk mají texty, které rovnost ras znevažují, či dokonce chválí segregaci…, asi nebyl tento týden ve zdejší hodovní síni, kde se masově chválila a obhajovala rasová segregace.
    Pojem marxismus, levice, komunismus atd. měl vždy v určité nemalé části společnosti velmi dobrý zvuk. Argumenty se proti němu bojovalo špatně a tak se použila metoda dehonestace. My jsme prý žili v komunismu, Obama byl marxista atd. Komunismus může za nejhorší zločiny. Krvežízniví Rusové žijí v zemljakách a svým šrotem, co sotva jezdí, nás chtějí zničit. Číňané a Rusové provokují, Američané jen škádlí.
    Je to účinná metoda, ale jako každá jiná, má vedlejší účinky. A často silnější a horší než to proti čemu se bojuje. Podle toho jsou i výsledky.
    Někdo rozhodl, že se musí lidstvo „v zájmu lepšího, poddajnějšího světa“ přeformátovat a egalizovat. Proto připrchlíci, proto BLM a vše možné co rozloží společnost – v kalných vodách se nejlépe loví.
    A lže se již zcela veřejně, slova ztrácí významy. Česko se nikdy nevměšovalo a nevměšuje do Běloruska, ale dává miliony na podvratnou činnost „v rámci demokracie“. Dokonce na MINISTERSTVU ZAHRANIČÍ vznikla z českých diplomatů tajná buňka s cílem ovlivňovat veřejné mínění v Bělorusku. Naštěstí to ještě nikoho nenapadlo na ministerstvu „obrany“. V Polsku jistě ano, ale ti ještě drží hubu.
    Svět se nám sype, posloucháme blázny, čteme – jako právě teď, Soerena Kerna – o kterém nevíme proč a v čím zájmu vaří dort jako pejsek s kočičkou.
    Jediné co je pozitivní, tedy jak a pro koho, je, že osobně sledujeme přelomovou dobu evropské civilizace. Možná i její zánik. A vypadá to, že je to dílo bílých Evropanů, případně Euroameričanů.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Obhajovala segregace…
      Obhajioval jsem jí, já, rytíř a pan Hudec.
      A my se tomu tady trošku vymykáme, nikdo jiný jí, pokud mi něco neuniklo, nehájil, právě naopak, nebo se mlčelo.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Naprosto přesné, jenže takovým lidem jako je vittta to bohužel nevysvětlíte, prostě mainstream ruku v ruce s takovým Gatestone to řekl ne? Pak je to pravda pro tyto lidi. I bohužel pana Bavora. Já to už vzdala. Chápu i tatu samozřejmě.
      Jinak ten text jsem četla tak do poloviny a mám z něj úplně stejné dojmy, jen kecy kecy, Vy jste to jen shrnul slušně 🙂 .
      Jen jsem ráda, že pořád mezi námi jsou lidé jako Vy a tata a věřím že je jich víc.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Problém je v tom, že my nevidíme to, co vidí autor. Že si občas plete pojmy, je logické. Nemá ty naše zkušenosti. Ale ty citace BLM asi budou skutečné, pochybuji, že si je vymýšlel. A to, co se TAM děje, my nedokážeme pochopit. My jsme daleko méně vznětliví a spousta věcí je nad naše chápání. A já jsem rád, že zatím se podobní exoti jako BLM k nám nešíří. Ani ti Michprdi nechodí a nerozbíjejí výlohy a auta. Jenže TAM to je.

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Já nevím Kočko, co nemohu pochopit.
        Že vy jste jiní levičáci, jak dnešní levice?
        To já ale dobře chápu, ale buď se tedy přestanete k dnešní levici hlásit, a budete třeba „pamětníci starých zlatých časů“, nebo se k levici prostě hlásit budete, ale pak s nimi táhnete proti…třeba mně, který mám na věc velice podobný názor, jako vy.
        Levice je, když se stát stará o ty, co PRACUJÍ, či z nějakého důvodu pracovat nemohou.
        Tedy staré, nemocné, či třeba ženy na mateřské.
        Rovněž klíčová odvětví by měla být v ruou státu.
        To je moje vidění levice, a to prosazuji.
        Nic méně jak vidno, levice to nikdy nikde neprosazovala, to si uvědomte, prosazovali to komunisté.
        A KSČ by z dnešního pohledu byla hóódně na pravo, se svou politikou, kdy kdo nepracoval, dostal nasráno, a kdo neměl děti, platil vysoké daně.
        Tedy závěrem.
        To, co já jsem vnímal jako levici, a nikdy by mě nenapadalo, jí vnímat jinak, jak vidno levice není.
        Levice je něco jiného.
        Pak ovšem se k levici prostě nemohu hlásit.
        Co je na tom nepochopitelného?
        V čem máte jiný názor než já, nebo chcete do naší země negry a čmoudy, nebo chcete protěžovat cigoše, netáhla, feministky, buzeranty…PROTĚŽOVAT, ne perzekuovat, to je něco jiného, ani já bych je neperzekuoval…
        To chcete?
        Vždyť, v čem se naše názory vlastně liší?
        V čem se liší od OHa, Lujzy, Pana Bavora, Strejdy nebo třeba Boba?
        V detailech určitě, možná i lehce v něčem zásadním, ale jinak v NIČEM.
        Já to tady čtu, znám vás přece, a nejsem debil.
        A kdybyste byli banda debilů, tak sem nebudu chodit.
        Dneska jdu v Praze na pivo, jen nevím kam.
        Pojďte také, ale rychle, dokud nevypadnu, kvůli telefonu.
        Nebo OH, jestli chce, tem myslím je také z Prahy.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Pozdě, já bohužel ted zase odjíždím z Prahy.
          Jinak dnešní levice ve Vašem pojetí není levicí vittto. Zvláště ne pokud slovo levice přilepíte na každou organizaci která se Vám namane nebo spíš Vám to napoví mainstream případně něco jako Gatestone. Přečtěte si ještě jednou strejdu, myslím že to vystihl naprosto přesně. Jinak si to pivo užijte 🙂 .

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Škoda, příště dám vědět dříve.
            Jinak, mainstream a jakákoliv instituce mi nenapovídá nic.
            Mám svou hlavu.

            To se mi líbí

          • brtnikvbrlohu napsal:

            Doufám s kufrem náubků – aneb jistota je jistota – což myslím naprosto vážně.

            To se mi líbí

        • strejda napsal:

          vitto, moderní způsob jak něco zničit je rozkolísat význam slov a slovních spojení. Levice a levicovost byla v klasické době pevným pojmem. Dnes je to bezobsažný pojem, nikdo neví čím ho naplnit. Jak výstižně píšete dnes by KSČ byla pravicová strana podporující potravinovou soběstačnost, obranu národa, kdy vycvičila miliony záložníků a prosazující heslo, kdo nepracuje ať nejí. Můžeme tedy tyto aspekty považovat za obecně prospěšné a civilizační. Levicový je také požadavek dostupné lékařské péče pro všechny, vlastnictví klíčových odvětví, péče o novou generaci a o obnovu populace, dostupné bydlení a veřejné školství.
          Chci-li ovládnout společnost, musím reálně použít heslo divide et impera. Znejistit vše dosud považované za jasné, rozbít kolektivní společnost a nastolit společnost úplně stejných „individualit“. Vytvořit společnost tupých ovcí. Ze 40 tisíc demonstrantů se jich jedním slovem stane 200 tisíc nebo i milion. Symbolem revoluce se stává mrtvý student Šmíd, který nikdy neexistoval. Marxismus není boj proti vykořisťování, ale boj za anarchii a zničení společnosti a ochranu desítek pohlaví měnících se jako améby.
          Jak jsem již poznamenal, blížíme se do doby, kdy vše bude jinak a slova budou jen zvuky. Do doby, kdy lidské bytosti budou beztvarou masou identických „individualit“.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Problém je ale ten, že i boj za rovnost a proti rasismu je levicový.
            A BLM bojuje za rovnost a proti rasismu.
            Takže bez ohledu na to, co si kdo o této organizacdi myslí, je to organizace levicová.
            Nemůžete se vyháčkovat z nějakých myšlenek, jen proto,že se vám nelíbí.
            Pokud chcete být levičáik, musíte být levičák i co se negrů v USA týká, a lehkou výčitku směrovat jen na určité průvodní, banální jevy, jak americká levice ztvrdí.
            Pokud chcete být levičák jen v něčem, pak musíte to slovo opustit, a být jako já.
            To matení pojmů totiž tady předvádíte „vy“, tedy ti, co se hlásíte k levici.
            Protože z ní vytahujete to, co se vám nehodí.
            Ale levice je soubor ideí, nelze je z toho vyjmout,
            I ta starost o cigoše a buzerqanty a femninistky a všechny tyhle excesy JSOU IDEOLOGICKY LEVICOVÉ.
            To je ryzí podoba levice.
            Že to v praxi nefunguje a nabírá to obludných kontur je věc jiná.
            S tím se musíte nějak srovnat, ale to,že budete tvrdit, že to levicové není, to je až příliš snadné.
            Abych zabránil matení pojmů, tak se k čemukoliv levicovému nehlásím,
            A pokud bude třeba, budu proti tomu bojovat.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              A To je naprostá demagogie, že některé znaky nebo cile má určitá strana stejné vubec neznamená to co pišete jde vždy o celkové směřovaní.PLNO stran má určité znaky stejné respektive je hlasají přesto jsou od sebe vzdaleny jako černá a bilá………..konkretní přiklad NSDAP.-…..přitom jeden s hlavních cilú zlikvidovat vše levicové………..

              To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Tak jo, tak jste něco jiného, než levičák.
                Jste levičák.
                Spokojen?
                A že jsem demagog, kam tedy směřuje BLM?
                Podle mě bojuje s rasismem a bílým šovinismem.
                Nenávist není řešení, a je třeba změnit populistického prezidenta USA, ultrapravicového Donalda Trumpa.
                Problém v USA je pak především sociální, proto také za lepší zítřky bojují utiskovaní afroameričané, spolu se studenty s lepších rodin.
                Už to mám správně?
                Něktzeří lidé to prostě potřebují jasně.

                To se mi líbí

    • oh napsal:

      Nejhorším Castrovým skutkem – a zcela neodpustitelným – ovšem bylo to, že zcela nemilosrdně znárodnil kubánské majetky amerických mafiánů. A na druhém místě seznamu Castrových hříchů bude nejspíš to, že všechny US prezidenty od Eisenhowera po Billa Lewinského Clintona ztrapňovala CIA nezdařenými pokusy (630+) o zavraždění toho odporného komouše, až jim nakonec musel umřít sám. 😀

      Výcviková mise EU v Mali je pozastavena.
      „Evropský šéfdiplomat Josep Borrell sdělil, že suspendování evropské výcvikové mise v Mali je dočasné. Odmítl také, že by EU měla za puč odpovědnost. „Netrénujeme vojáky, aby byli pučisty,“ řekl Borrell.“
      To, že podle německé ministryně obrany AKK někteří z vůdců puče absolvovali výcvik ve Francii a v Německu je tedy zajisté jen pouhá náhoda… no uvidíme. Především podle toho, jaký postoj zaujmou pučisté k EU a jak se bude EU tvářit na novou „vládu národní spásy“. 🙂

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Nelze se divit, zdroje jako Breitbart, Vojs, Before, Gatestone jsou provařené pravičácké weby, specializující se na fejky. Stačí si na wki prohlédnout jejich historii.

      Zajímavý je dnes čl.u vlka. Majka si mákla na vyzdrojování

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Jasně, je důležité číst Guardian, sledovat CNN a tím mít ve všem úplně jasno.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Jste naivní a jen prozrazujete svoje myšlenkové pochody. CNN a G. jsou jistě biased jistým směrem, ale zdaleka ne tolik, jako ty vaše. Např. se občas omluví za chybu.

          Zaměnit mejnstrím Breitem a spol. znamená vlézt z deště ne pod okap, ale rovnou pod vodopád. 😀 Práce se zdroji a nalezení spolehlivých referenčních zdrojů je namáhavá, ale hlavně zpočátku, než je najdete a zorientujete se. Pak už jen občas prověřujete

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Kde vidíte Breitbart?

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Býval tu, tím jste začal

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Když vám dochází jakékoli argumenty, tak sem hodíte nějakou hovadinu a ještě se mne snažíte nasrat tím, že sem k tomu vecpete jakýkoli odkaz na tu vzdálenou mlhovinu. Což samozřejmě odhaluje zase vaše myšlenkové pochody.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                ? Odkaz ??

                A jaké argumenty? Vaši čtenáři sami ohodnotili článek jako „slátaninu“.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tak „odkázání“.
                Jak to kdo ohodnotil, je věc jedna, ale nikdo tu neházel „pravicovými“ a „fake“. To je jen vaše ubohá parketa.

                To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To je dobrý, Slime, tu práci se zdroji jste popsal moc hezky.
            Pro obyčejné občany- blbce, stačí poukaz na Parlamentní listy, jako důkaz chybovosti prezentovaného názoru, pro rozvraceče a šťourali je třeb vytáhnout Breitem a Gatestone atd,,,
            V každém případě z toho lze odvodit, že pravdu má ten, kdo používá správné zroje, což je ovšem komické.
            On i skladník si může číst Vergilia v originále, jinými slovy, i na jinak prolhaných BL může být dobrá informace, a na PL sračka, a ještě polopaticky, zdroj je jen zprostředkovatel informace, doležitý je VŽDYCKY mozek zpracovatele.
            Pokud ho ovšem umí používat k myšlení, a ne jen k rozpoznání toho sporávného zdroje.

            To se mi líbí

  5. lujjza napsal:

    (…) Európska komisia podpisuje prvú zmluvu na nákup vakcín proti COVID-19 so spoločnosťou AstraZeneca. Zmluva vo štvrtok nadobudla platnosť po tom, ako ju obe strany formálne podpísali. Umožní nákup vakcíny proti COVID-19 pre všetky členské štáty EÚ, … (…)

    (…) Ako začiatkom augusta informovala agentúra Reuters, spoločnosť AstraZeneca odmieta zodpovednosť za prípadné vedľajšie účinky vakcíny na Covid-19. „Je to jedinečná situácia, keď my ako spoločnosť jednoducho nemôžeme riskovať, ak… o štyri roky bude mať vakcína vedľajšie účinky,“ uviedol pre agentúru Reuters Ruud Dobber, člen vrcholového výkonného tímu spoločnosti Astra, … (…)

    (…) „Riziko masových negatívnych účinkov očkovacích látok na ľuďoch majú teda znášať štáty. Pri takomto nezodpovednom postupe vlád a farmaceutických firiem by sme sa mali mať na pozore ….. a zvážiť ….. ako pochybnými (v podstate pokusnými) očkovacími látkami, za ktorých následky sa nikto nechce zaručiť,“ upozornil (slovenský – pozn. lujjza) europoslanec Milan Uhrík. (…)

    https://www.hlavnespravy.sk/europska-komisia-podpisuje-prvu-zmluvu-na-nakup-vakcin-so-spolocnostou-astrazeneca/2276080
    ———————————————————————-
    Přemýšlím, jestli na tu vakcínu budou taky kvóty… přidělené množství povinně odebrat a zaplatit (chceš? nechceš? koho to zajímá…).
    Nebo bude odběr dobrovolný?… jakože si jednotlivé státy samy zvolí, od které firmy/z kterého státu si tu očkovací látku koupí?

    To se mi líbí

  6. oh napsal:

    O.T. Populismus a ušlechtilé státnictví
    Když Babiš (ANO) a Maláčová (ČSSD) navrhli vyplatit důchodcům jednorázový příspěvek 6000 korun a zdůvodňovali to vyššími náklady této sociální skupiny v důsledku opatření přijatých proti šíření koronaviru. Opoziční strany, včetně STAN, návrh kritizovaly, označovaly ho za nesystémový a populistický.
    Leč, čas oponou trhnul, přišla doba státnická a STAN vypustilo tiskovou zprávu, že:
    „Starostové a nezávislí (STAN) chtějí prosadit jednorázový příspěvek 6000 korun pro samoživitele a samoživitelky a pro rodiče pobírající rodičovský příspěvek. Chtějí jim tím kompenzovat dopady letošní epidemie koronaviru..“ a je nad slunce jasné, že tohle žádný populismus není. Čestný stankařský!

    To se mi líbí

  7. vonrammstein napsal:

    A víte co? Mně se to začíná líbit a asi začnu BLM i podporovat. Současnej svět stojí úplně za hovno a je úplně jedno, jestli ho spálí fanatickej bolševik nebo fanatickej trisexuání negr. Hlavně že shoří.
    Bůh slíbil Noemovi, že žádnou další potopu už nespustí, že příště to bude ohněm. Proč by tu pochodeň nemohl držet negr?
    Až upálí nenegry, nebudou vědět, co sami se sebou. Nic neumí a instinktivně se rozdělí na tlupy, který se budou napadat a požírat navzájem. A až ten poslední sežere sám sebe, nastane čas na restart. Asi to bude v podstatně jiným levelu, ale to je jedno. Bez shoření Fénix z popela nevstane.
    Takže zapalovače vzhůru, ať už máme ty sračky za sebou.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Fakt je ten, že jediná možnost, jak se zbavit negrů a verbeže, je zničit jejich hostitele.
      Pak se pobijí tempem, že i Hitler se bude hambou v hrobě obracet.
      Zapálit starý svět je snadné, a uhasit to nejde.
      Dokud neshoří vše, bude to prostě hořet.
      Už to pomyšlení, jak zlatá mládež dělá negrům otroky mě celkem uspokojuje.
      Dávají jim do rruky pochodeň, a sice shoří jako poslední, ale asi to žádná velká výhoda nebude.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        to je ale hloupost nejdřív ale pobijí nás s čeho asi chcete povstat,něco ale ty 2 příspěvky dost ukazují,ritíř to ve své podstatě neskríval.U vás je to jiné stačí si přečíst těchto 14 dní VAŠE přispěvky no nic ano to holt někdy ujede

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Vůbec nechápu smysl vašeho sdělení, stejně jako nechápu smysl jakéhokoliv vašeho sdělení.
          Tedy kromě toho,že vy jste chytrej, já jsem blbej, a nechápavej, populistickej demagog.
          Navíc mi tady něco nehraje.
          Vy, jako správný levičák fakt věříteb tomu, že by nás negři jako pobili?
          Copak afroameričané jsou nějak horčí, či snad dokonce méněcenní jak běloši?
          Tohle přece tvrdí jen populisté a ultrapravičáci,.
          Moderní levice ví, že to tak není, a hned, jakmile se zbavbíme nenáviosti, bude to všechno daleko daleko lepší, v USA se dokonce chtějí zbavit i policie.
          Tomu říkám víra v lepšín svět, a né tohle faoidní strašení.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            Celkem bych se bavil kdyby téma nebylo tak važné………..usměvné na tom je to že napišete něco……..pak to vložite do mých ust a oponujete……každá věta tohoto přispěvku je toho ukázka…….no na to je muj čas přiliš vzacný ….pište si co chcete už beze mně

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Je lepší si zafňukat, než odpovídat na konkrétní dotazy.
              To vám šlo vždycky dobře, každý správný lepšočlověk a havlista to má jako základní kámen jakékoliv ..oni tomu říkají „demokratická diskuze“.
              Při té příležitosti bych vás rád upozornil, žen jsem reagoval já na rytíře, a vy jsme tento můj text poněkud zmateně napadl.
              Jde mi o to,že nyní píšete „beze mě“ jako kdybych to byl já,kdo se vám nějak vnucuje.

              To se mi líbí

    • embecko napsal:

      „Současnej svět stojí úplně za hovno a je úplně jedno, jestli ho spálí fanatickej bolševik nebo fanatickej trisexuání negr.“
      Coz je ryze fanaticko-bolsevicka myslenka.
      Na troskach stareho sveta povstane svet novy, lepsi…
      Stale mne neprestava udivovat, kolik pravicak a antikomunistu uvazuje jako ryzi bolsevici.
      Chyba je zrejme v me vazbe na ideologii- podobne zrejme smysli a smyslela urcita skupina lidi vzdy, od neolitu. Typ mysleni je dulezity, nikoliv ideologie, tohle se da nalepit na vsechno, zprava doleva, zezhora (z Vatikanu) az dolu (satanske sekty). Jde o cirou nahodu, jaka ideologie se na nositele takoveho mysleni nalepi, takovy totiz bere vsechno, co mu zrovna prijde pod ruku :o)

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        To jsi to rozštíp, mudrlante 😀

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Proto je také úplně zbytečné zabývat se pojmy.

        To se mi líbí

        • embecko napsal:

          Uplne, protoze, vsimni si, nikdo z tech rebelantu nemluvi o ideologii a nikam se nezarazuje. Nalepky jim davaji az rozohneni divaci.
          Ze na cernych zivotech zalezi, pote, co se vzajemne strili jak na bezicim pasu, by jim nemohlo verit ani male dite.
          Tohle je bezna bezvychodna rebelie z bidy, zadna revoluce. Coz je nepripustne, proto ty nalepky- ze je nekam zaradime, tim si ulevime, ze by mohlo jit o „bezduvodny“ rozklad si totiz nikdo nechce ani pripustit.

          To se mi líbí

        • embecko napsal:

          Ono muze klamat, ze zapadni oportunni prisluhovaci velkokapitalu, nazyvajici sami sebe levici, se na BLM prilepili a jakoby si ho privlastnili…to je ale jen souhra okolnosti, nic jineho totiz nemaji po ruce. Zmateni pojmu (fasisticka Antifa) je jen dukazem toho, ze deleni podle ideologie nema uz zadny vyznam.
          Jiste- nektera ideova vychodiska (empatie, anebo naopak ekonomicka pruraznost) pri deleni napravo a nalevo sve opodstatneni jeste ma, ale to jde o ryze teoretickou a pocitovou zalezitost. V prime akci takove deleni nema vyznam, protoze zdroj akce neni ideovy, ale existencni- viz treba Zlute vesty.
          http://www.levice.org/k-hnuti-zlutych-vest/
          „Puvodni“ levice uz na zadnou akci nema a tak jen pokukuje, jestli se nekde nekdo nebouri a kdyz nahodou ano, hned ho podpori :o)
          To je vrchol impotence, ti, kteri by meli stat v cele a udavat ton a strategii, sedi v kutlochu u pocitace a vyjadruji solidaritu v nadeji, ze se jim rebeli podari nejakym zpusobem ukrast a privlastnit si ji.
          Tohle sledovat je ztrata casu.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To ale ještě existenční, a „existenční“.
            Nudící se zlatá mládež, negerští kriminálníci a mediální magnáti si užívají svých 5 minut slávy, a mediální magnátii své miliardy zisku a opojný pocit absolutní moci.
            Za pozornpost určitě stojí to, že jako spouštěč byla vybrána poměrně malá americká minorita, která se ale svým způsobem života nejvíce liší, jmenovitě nejvíce kriminálníků, flákačů, ukňouranců a též primitivů je mezi negry,
            S levicí, která sama jen čumí a není schopna cokoloiv vymyslet, vlastně parazituje na nápadech jiných, konkrétně velkoburžoustů, je to dobrý postřeh, ostatně vedeme dlouhou dobu řeč o tom, že levice slouží velkoburžoustům, jako nikdo před tím.
            Samotní levičáci pak vyjadřují vesměs se sebevražedným chováním civilizace jakýsi tichý souhlasm, i když to sami nepodporují.
            To jsou ty takové odsudky, když někdo napíše „negr“ nebo „cigoš“, nebo prostrě jen označí nějakého politika za populistu- a tím vlastně nevědomky odvádějí pozornost od podstaty zla.

            To se mi líbí

            • embecko napsal:

              S dovolenim vyuziji dobroty pana blogu a soupnu sem prispevek pro vittu od Janiky…z mne neznamych duvodu Janicin system shodil komentar do schvalovani a to i pres jeho vyraznou politickou korektnost. Predem dejuji za pochopeni:
              *
              Tady bych mel 2 opozicni poznamky:
              Predne, ze se ve Svedsku neco deje se vi uz roky, vi to Svedove, vi to i zbytek sveta. Malmö ma desitky vybuchu granatu rocne, nektere policejni stanice, nachazejici se v citlivych oblastech, jsou evakuovany, se zachranari jezdi policie, nasili postupuje po cele zemi atd.
              Zde nepodlehejme iluzi, ze Svedove zatim neprohledli a spolu se stoupajicim nasilim se jakoby blizi cas, kdy prohlednou a uvidi veci, jake jsou.
              Oni totiz prohledli uz davno, vedi presne, co se deje a jejich stavajici/ soucasna reakce je reflektovana= jsou si vedomi sve pozice a take na ni vedome a pri smyslech reaguji= soucasny zpusob jejich odpovedi je jim vlastni a je autenticky.
              *
              Druhou veci je paleni koranu- oni za soucasnou situaci imigranti nemohou, ti jsou, jaci jsou a chovaji se tak, jak jsou ze svych domovin (a pozdeji od svych rodicu) navykli.
              Pokud je zde nejaky problem, na ktery by bylo treba upozornovat, pak je to zpusob reakce statnich organu, ne chovani imigrantu a jejich potomku.
              Zapalovani koranu tudiz nema na co upozornit, je to jako v Troubkach za povodne strikat na souseda hadici, aby mu doslo, ze v obci je vice vody, nezli obvykle.
              Svedove by meli demonstrovat pred parlamentem a pri volbach…ovsem to se nedeje= Svedum neni stavajici situace proti srsti. A prez to vlak nejede.
              *
              Pises: „Důležité je, že řádění…už prostě nejde zamést pod koberec.“
              No, ono se bude zametat, ale na druhe strane…jiz se pise, ze „demonstrace muslimu proti diskriminaci na miste urazky jejich nabozenskeho symbolu“. Co tedy nejde zamest pod koberec, je radeni krajni pravice. Demonstrace jsou opravnenou reakci na tyto provokace a urazky. Takhle bude vypadat ono „nezametani pod koberec“.
              Jedine, co se uvidi bude, je je to s taktikou odpurcu imigrace. Bud budou palit casteji a na vice mistech, pak muze dojit k tomu, ze se zdvihne vlna totalniho a plosneho nasili, ktera se Svedy jiz mozna pohne.
              To bych nazval „terorismem v zastoupeni“- vedome vzbudis teroristickou akci skrze opravnene vyjadreni politickeho mineni (viz opet onen znasilnujici Krisus v Brne):
              „Podle soudce Ondřeje Sekvarda o zásah do práv nešlo. „Oni se cítili uraženi, protože jejich reprezentant církve, ať už to byl Jan Pavel II. nebo Ježíš Kristus, byl zobrazen řekněme pro ně dehonestačně, ale na jejich právech se to neprojevilo. Oni nejsou nijak omezeni v další svojí činnosti praktikování víry,“ řekl soudce Ondřej Sekvard.“
              Podobne lze samozrejme spalit i koran, nebot na moznosti praktikovani viry se to nijak neodrazi.
              Podle meho ale nic takoveho Svedsku nehrozi, tam budou organizatori vcerejsi akce promptne zatceni a odsouzeni jak pravne, tak moralne, cimz tento zpusob vyjadreni nesouhlasu skonci.
              *

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Ještě větší kokot, než jsme doufali.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                ‼️‼️‼️

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Snažím se formulovat co nejpřesněji.

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                „z mne neznamych duvodu Janicin system shodil komentar do schvalovani“
                Důvod je zcela známý – v textu je obsaženo to jméno na O.., které používá coby jednu ze svých četných identit náš známý multinick.

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Píšeš o Švédsku, ale ono jde také o sluníčkoevropu.
                Švédové mají, co chtějí,volí si to ve volbách.
                Ale Čulíkům se už bude dost blbě vysvětlovat, že soužití a sociální model tam dobře funguje< bez ohledu n to, že se nebožáci jen brání urážkám, jinými slovy, že švédská policie nedostatečně potírá rasové zločiny, samozřejmě to pálení koránu, ne ty rasistické demonstrace a ničení po té.

                To se mi líbí

  8. vittta napsal:

    No to je hrůza, ty překlepy a chyby.,
    Jak na tom noťasu může někdo psát?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.