EU: COVID-19 nepozastavuje právo uprchlíků na azyl


Gatestone Institute

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

54 reakcí na EU: COVID-19 nepozastavuje právo uprchlíků na azyl

  1. Hudec napsal:

    Nic nového pod sluncem.
    Jak se plní normy není ani tak věcí intenzity práce, ale jak se normy postaví.
    S tzv. evropským právem je to obdobné.
    Když se blbě nastaví zákony/předpisy/práva, vznikají z toho následně úplně idiotská tvrzení.

    To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    Musíme si uvědomit k čemu invaze připrchlíků má sloužit. Na tom coronavirus nemůže nic změnit. Nic by změnit nemohl ani mor nebo válka. Jak poznamenává Hudec, je to tak dáno.
    Stále si většina Evropanů neuvědomuje o jakou drastickou změnu se jedná. My, ti na východ od železné opony blahé paměti, nejsme praví Evropané, vždyť proto byla železná opona aby tu svoloč oddělila. Tehdy se našeho příkladu báli. Že se nám také náramně hodila je jiná věc. My stále ještě nejsme zdaleka připraveni na sebezničení a léta jakéhosi západního blahobytu jsme nechápali jako přípravu na rezignaci na vlastní tradice a historii.
    Zatím je to stále ještě lehká fáze, nedošlo k větším střetům a západní Evropa je stále schopná absorbovat statisíce připrchlíků.
    Nadáváme na Erdoğana, ale ten vede dobrou politiku. Pro Turecko, samozřejmě, není blb. Musí se toho cizího elementu, co ho má doma miliony, zbavit. Aby to nešlo zpět do Sýrie o to staráme my, EU a USA. Vždyť na tu nebohou zemi, která se zoufale brání uvalujeme embarga na kdeco. Aby se utíkalo z Afghánistánu o to se staráme my, USA a EU. Když ještě – jde to mimo Erdoğana – přidáme EU a USA úspěšně zničenou a stále ničenou Libyii, tak máme zajímavý obraz.
    Podívejme se pravdě do očí a přiznejme si evropskou vinu – i za politiky, které jsme si my Evropané, svobodně zvolili.
    Že to skončí špatně, spíš moc špatně, je již známo. Ale nikdo z politiků neví co s tím. A to stále nevíme, kdo to vše řídí, kde je centrum. U nás máme ale jednu velkou jistotu, až bude nejhůř, pomůže nám Tajvan, náš obdivovaný a skvělý spojenec, kterého si musíme s hrdostí nám vlastní, předcházet.

    To se mi líbí

  3. vonrammstein napsal:

    Trochu pátý přes davátý, ale to by se dalo snýst. Ovšem ta závěrečná douška s Taiwanem Vás ponížila na úroveň Jírovec.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Pod strejdu, pochopitelně. Zas se to kurva řadí, kam chce.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Pokud jsem na úrovni pana Jírovce, tak to beru jako poctu. Díky!

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Tuhle reakci jsem pochopitelně čekal. Stejně jako ignorovnání slova „ponížila“. Protože obvykle Vám Jírovec nesahá ani po kotníky. Dneska jste ovšem stejně velcí. Vlastně malí.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Vone, často se tváříte jako stratég a bojovník. Budiž! Opravdu si myslíte, že když se postavíme EU v kauze připrchlíků, tak nás Tajvan podrží? Jste pak opravdu jeden z mála. Je velmi jednoduché odhadnout, kdo má sílu nás podržet? Nebude to Brazílie ani Indie. Kdo tedy zbývá?
          Alternativou je nechat se zadupat do země. Gerojsky, jak nám někteří filutové doporučují již celá staletí. To pro mně není.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Tchaiwan nás pochopitelně nepodrží, jak a čím by to asi udělal? To byl Váš rádoby ironickej konstrukt, ne můj.
            Podržet se můžeme navzájem v rámci V4, ideálně obohaceni Rakouskem.
            Anebo přijmout původní Gajdův plán z první poloviny dvacátých let. S drobnýma korekcema by i po tý stovce let mohl v pohodě fungovat. Viz „Stavovská demokracie národního státu“. Ale pochybuju, že to někde seženete. Gajda je na seznamu „Fuj“. Ačkoliv bojoval po boku Ludvíka Svobody. Je to hnusnej fašista a nemohl mít jedinej dobrej nápad. Pusť vsegdá.

            To se mi líbí

            • strejda napsal:

              Gajdu bych nechal spát. Preferuji strany před stavy. V mém oboru jsem po roce 1990 zažil touhu po stavovském řízení a to mně stačilo. Jen jsem zíral jaká individua se tlačila k rozhodování. Vše je zneužitelné, stavy obzvlášť pod heslem spojme se před nepřítelem. V posudku pro poslance jsem byl velice silně proti vytvoření této stavovské komory. To raději nedokonalé a hašteřivé strany než podobné stavy.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Měl jsem spíš na mysli geopolitický uspořádání Evropy, který v tý knize nastiňuje, než samotnou existenci stavů. Stavy jsou ovšem podstatně imunnější vůči zneužití oproti stranám. Protože abyste se dostal do vrcholný rozhodovací pozice ve svým stavu, musíte být v daným oboru špičkovej odborník. V normálním světě, pochopitelně. Co se mě týče, neznám lepší systém.
                Perlička: V r. 90 nebo 91 tady v Plzni do nějakých voleb kandidovala Národní obec fašistická-NOF. Tedy stejnej název, jako měla Gajdova strana. Měli fialovej volební leták, možná bych ho ještě někde našel. Pak už jsem o nich nikdy neslyšel.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Perlička č. 2: Podíval jsem se po tý knize na netu-mám jenom kopii. Nějakej pamrd ji nabízí na Bazoši za 10.000,-. Tak vidíte, jak je ta kniha cenná.

                To se mi líbí

            • Joda napsal:

              Před čtyřmi nebo pěti roky byla na Ukrajině česká delegace v čele s tehdejší ministryní obrany Šlechtovou. Navštívili Bachmač a Sokolovo. To bylo řečí v TV v novinách i v rozhlase, že na obou místech bojovali Čechoslováci/Češi. Nikdo nevzpomněl, že na obou místech bojoval jeden člověk, právě Ludvík Svoboda. Už tehdy jsem přemýšlel, zda to nikdo neví, nebo zda se o Svobodovi nesmí pochvalně mluvit. Dnes už je to jasné. Viz Jákob Eisenkraft.

              To se mi líbí

  4. cobolik pacholik napsal:

    rovno mozu napisat UVKSC,politbiro rozhodlo a chuj s clenskou zakladnou kurva a stale sa peje o freedom a nakazuje sa jich nech idu do pice a taiwan to chuj tibet lepsi,brusel nech vysle delegaciu na podporu do portland,tu kurva bude civil war jak to tak dalej pojde,demokratom odbija lepsie jak mccarthymu ,federalny agenti provokuju spokojnych demonstantov rabovat a palit mozno to kurva demokracia a mne zoberu 38% z platu a nemam kedy demonstrovat bo musim robit jak biely nigga to kurva som dopadol a vobec nie som american citizen uz to otvorene dristam,ze ja priselec platim a niekto zapaluje a zije z davok z generacie na generaciu a tom svatom floydovy nepovedali zo zo svojeho zivota to najmenej odpracoval ,bral davky ci zil v kriminale…na ktore ja makam na tej skurvenej horucke…

    To se mi líbí

  5. bob napsal:

    Ještě nikde jsem se nedočetl, jak celá záležitost probíhá.
    Teoreticky existují následující hlavní možnosti
    a. uprchlík si zakoupí lístek na oficiální spoj do Evropy
    b. uprchlík se odevzdá do rukou pašeráka, který ho naloží na loď, která je schopna doplout do cíle
    c. uprchlík se odevzdá do rukou pašeráka, který ho naloží na loď, která se potopí jakmile doplave
    do evropských vod
    Tady bych se pozastavil: jak to, že se v drtivé většině případů najde loď, která nebohé
    ztroskotavší uprchlíky zachrání?
    Vyšetřuje se „ztroskotání“ té „uprchlické“ lodi? (analogicky, jako, když se zřítí letadlo?)
    d. Uprchlík se dostane na loď, kterou oficiálně vypravuje nějaký (proč nejmenovaný) altruista
    nebo (nejmenovaná?) neziskovka. Když je to oficiální, tak se musím zeptat, proč azylové řízení
    neprobíhá na začátku cesty
    e. uprchlíci dostanou k dispozici pofidérní nafukovací plavidla
    Z výše uvedeno vyplývá, že v drtivé většině se jedná o nelegální záležitost. Spíš o organizovaný mezinárodní zločin.
    Hlava mi nebere, že při existenci sítě agentů tajných služeb se nenajde řešení, které by dostalo záležitost pod kontrolu.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Myslím, že už tu tohle video bylo:

      Ono vlastně není co vyšetřovat, když se žádné ztroskotání nekoná.
      Normální potopení lodi by nejspíš jen prověřovala (velice důkladně, jde o prachy) pojišťovna, ale kdyby došli k podezření, že v tom bylo zavinění, úmyslné či z nedbalosti, nevyplatili by pojistku a předali to úřadům. Úřady by to samozřejmě vyšetřovaly rovnou, kdyby šlo o následek srážky dvou lodí, protože podobně jako na silnici a ve vzduchu, má i provoz na vodě svá pravidla.

      Ale vyšetřovat, odkud bere své informace o poloze „trosečníků“ Carola Raketýrová, to už by prosím byl rasismúús! a islamofóóbiéé!
      Navíc to jde i obráceně: pašerák si zjistí polohu a kurz nejbližší „záchranné“ lodi a podle toho jedná.

      To se mi líbí

  6. lujjza napsal:

    „Francúzi Poliakom: Odmietnete Istanbulský dohovor? Nedostanete peniaze!“

    (…) Neškodný, všeobecne deklaratívny a k ničomu nezaväzujúci… pamätáte sa? Takýto vraj je Istanbulský dohovor, ktorý Poľsko v minulosti podpísalo a teraz ho chce vypovedať. A ajhľa: liberálni fašisti ovládajúci Európu hrozia, že za to Poliakom zoberú eurofondy (…)

    (…) Poľsko ešte oficiálne ani nezačalo vo veci konať, ale to nebránilo poradcovi francúzskeho prezidenta v európskych záležitostiach Clémentovi Beauneovi, aby s tradičnou spupnosťou predstaviteľa koloniálnej, resp. neokoloniálnej mocnosti bezočivo strčil nos do cudzích záležitostí, do ktorých ho absolútne nič nie je. Beaune v rozhovore pre rozhlasovú stanicu France Inter vyhlásil, že by EÚ mohla Poľsku „siahnuť do peňaženky“ prostredníctvom nového finančného mechanizmu EÚ, ak Poľsko od tohto (údajne „nezáväzného a formálneho“) dohovoru odstúpi. A svoju hrozbu ešte zdupľoval: „Poľsko ponesie dôsledky, ak tak urobí.“ (…)

    https://www.hlavnespravy.sk/francuzi-poliakom-odmietnete-istanbulsky-dohovor-nedostanete-peniaze/2246440
    ————————————————————–
    … a lidovec Cyril Svoboda, pedagog Vysoké školy CEVRO Institut:
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Cyril-Svoboda-o-Istanbulske-smlouve-K-nicemu-to-nezavazuje-nebezpecne-tendence-tam-nevidim-631975
    ————————————————————–
    Nedůvtipný? Slepý? Navedený a placený? To všechno dohromady?

    To se mi líbí

  7. vittta napsal:

    Levicová ideologická bezradnost se dobře ukazuje v tomto zajímavém článku o husitství.
    Autor- jedná se zřejmě o mladého filosofa, hledá odpovědi na otázky, týkající se levicového pohledu na husitství.
    Jakkoliv je autor zjevně dobrým Čechem, a v dehonestaci husitsví vidí právem útok na národní hrdost, tak se na druhou stranu jaksi odklání od nacionálního pojetí husitství, které dle jeho názoru podporuje konzervativní pravice.
    V článku celou dobu ideově tápe, což je pro dnešní levici naprosto typické.
    Hledá na husitství nějaké levicové prvky, až je našel v podobě žen- válečnic, které se svým nadšením pro věc skutečně proslavily.
    Tato zmatenost ve mě vyvolává čím dál větší rozpaky, dílem i proto, že jí sami levicově orientovaní Češi vlastně nechápou, jak jsem se přesvědčil na mých pokusných textech, které měly- ale nevyvolaly diskuzi, za to vyvolaly značný nesouhlas.
    Ideová zmatenost je nakonec nebezpečná pro nás pro všechny, a zase tolik nás není, abych si mohli tenhle luxus dovolit.
    Proč nenahlížet na husitství prostě jako na husiství?
    Tedy v podstatě jako boj českých katolíků (protože husité byli katolíci, nesouhlasící s neřádstvem ve vedení římské církve) proti zprofanovanému vedení církve, se všemi důsledky takového boje, tedy ničením a válečnými hrůzami, ale i zneužitím boje pro osobní cíle.
    Husité svým bojem předběhli dobu, a dali svým příkladem celé Evropě najevo, že špatní páni se poslouchat nemusí, ale aby se něco takového dalo prosadit, je třeba železné disciplíny, kázně a především víry v určitou ideologii, tehdy víru v Boha a jeho spravedlnost.
    Bůh pomáhá těm, kteří v něj věří, a víra husitů byla zjevně větší, než víra invazních křižáků, jinak by je nemohli porazit, a porážet.
    Placení žoldáci totiž vesměs mají Boha až na druhém místě- hned po penězích.
    Poučme se z toho, a věřme, že placení zrádci, neziskovkáři, pravdaláskaři, havlisté a jiná, cizáky podporovaná verbež, nemůže zničit naší víru v sebe sama a vlastní dějiny.
    A- samozřejmě- pod dobrém to asi nepůjde.
    Za zmínku jistě stojí i to, že proti husiství vystupoval i bývalý premier Pithart, který byl levicovým protagonistou protikomunistikého odboje, když pana přemoudřelého slyším, nakopal bych ho do prdele ještě dneska!!!
    https://a2larm.cz/2020/07/bitva-na-vitkove-jako-inspirace-pro-soucasnou-levici/

    To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Pithart a levice – špatný vtip. Hubou ano, skutky vůůbec neee.
      Existuje spousta věcí které se zdají být konzervativními, jde ale o obecné dannosti, jejich odmítáním přestává být levice levicí a stává se anarchií, anarchie není levicová byť se tak tváří.
      Levicová společnost musí být funkční – anarchie je nefunkční, proto také režimy které se hlásili ke komunistické myšlence dřív nebo později obnovily důraz na ony tradiční a konzervativní hodnoty, jako je rodina, povinnosti členů společnosti a tak.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        No dyť.
        KSČ byla levicová tak, jakou já mám představu.
        Tedy kdo nepracuje- ať nejí.
        Kdo pracuje těžce- musí dostat zaplaceno.
        Kdo je starý- musí pracovat méně, a společnost si ho váží. (pokud to není debil)
        Kdo pracovat nemůže- musí být podpořen.
        Musí být podpořena rodina s dětmi. (pracujících)
        Atd, a samozřejmě vím, že tyhle věci měly svoje mouchy, ale v zásadě to fungovalo, a ta deklarovaná snaha komunistů byla jakoby cílem, nebyly to jen vyslovené kecy, jako u těch dnešních levičáků, nebo co to je za svoloč.
        Tedy konkrétně- bojujeme proti i náznaku násilí na ženách, ale co dělají ženám negři a čmoudi nás nezajímá, a když to náhoduu někoho zajímá, je to v nejlepším případě ultrapravičák, spíše však rasista a nacista.
        Rozumíme si, že jo.
        A teď takové prozření, nebo něco v tom stylu.
        Kdo vlastně byli ti reformní komunisté?
        Vždyť to jsou prakticky do jednoho jenom kokoti a píče, to oni tady reprezentují západní levici, plnou pokrytectví a falše, a kuriozně nenávisti, která poslední dobou graduje do otevřené podoby.
        Jestli tohle měla být podoba těch reforem r. 1968, tak pěkně děkuju, ale bez toho jsme se tady asi všichni v pohodě obešli.
        A už jsem to kolikrát psal, KSČ z dnešního pohledu byla ryze pravicová, protože bez zásluh o společnost od nich nikdo nedostal ani hovno!
        Ta vládnoucí věrchuška, tak je pak za všech režimů stejná, těch se běžné zákony netýkaly, netýkají, a týkat nebudou.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Z pohledu dneška bylo husitství stejné jako rok 1968. Jen s poněkud horším koncem. Ty Lipany přišly hned v Srpnu a ne až za více než desítku roků.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Lipany husitství neporazily, ani ideově, ani vojensky.
        Lipany jsou dle mého sebemrskačské stéblo antičeských plácalů.
        „Jako vždycky jsme se porazili sami“, hlásají, a je to naprostá blbost.
        Vojenská moc Táborů v podstatě nebyla dotčena, poraženo bylo jen to nejradikálnější křídlo, a to jenom proto, že zmizela kázeň a víra v Boží pravdu.
        Navíc, v českých dějinách je bratrovražedný boj spíše vyjímečný, Italové a Němci spolu válčili pořád a vydatně.
        Však také museli sudeťáci pěkně zuřit, vráželi prachy do moravských stran- a ty propadly, protože každý vycítil- na Moravě, Češi ty snahy toho mála moraváků moc nechápou, že tady něco nehraje.
        Kromě toho, kam by Moravané posílali svůj odpad, když by nebyla Praha, že jo.
        Každý správný kokot si to samozřejmě hnedle zamíří do Prahy.- nejen z Moravy.
        Podle toho to tam také vypadá…

        To se mi líbí

  8. brtnikvbrlohu napsal:

    Prostě Thermidor. Ostaně o tom psal už Marx.

    To se mi líbí

  9. lujjza napsal:
    • vittta napsal:

      Na to je jen jedna odpověď.
      Novotný a Třeštíková ať jdou do prdele i s cikánskou vlajkou.
      Novotnému pak bych extra vzkázal, že to není tak, že by se snad 95% radnic bálo degešhadr vyvěsit, ale naopak se 95% NEBOJÍ ten hadr nevyvěsit.
      A to je dobrá zpráva.
      Kolik tam bylo zavražděných Rusů, ale i jiných národů?
      A kolik Židů?
      A když to vezmu politicky, kolik komunistů, sociálních demokratů, ale i katolíků, či prostestantů?
      Věší snad někdo vlajky těchto států či politických, nebo náboženských uskupení?
      Vyvěšení samozvané degešvlajky je ve skutečnosti urážkou všech obětí 2. světové války, protože k politickým cílům je zneužita jen sice minimální, ale velice konkrétní minorita.

      Líbí se 1 osoba

Komentáře nejsou povoleny.