Jak dodržet zákony?


Evropský patlament schválil rezoluci o Babišově vině. Připomíná to někdejší lidové soudy z padesátých let minulého století.  Prostě naši čeští posranci, kteří neumí zvítězit v řádných volbách, žalují Velkému bratrovi. Tak trochu to připomíná i první přemyslovce, kteří utíkali žalovat na své příbuzné do německých zemí a žádali o pomoc silnějšího, kterému za pomoc slibovali benefity z českého zboží.

Babiš postupoval podle zákona o svěřenských fondech a tím, že svůj majetek do takových fondů vložil, ztratil možnost chod holdingu ovlivňovat. Jediné, čím může ve prospěch holdingu postupovat je odvolat správce fondu, pokud by holding neprosperoval tak, jak by si sám Babiš přál. Nic víc. Pokud je mi známo, tak jedinou osobou, která z vedení fondu odešla, je Babišova manželka Monika.

Europosranci Babišovi radí, aby holding prodal. A tady nastává malý zákonný zmatek. Babiš, pokud by se rozhodl splnit toto přání nemá možnost holding prodat, protože ze zákona nesmí s majetkem ve fondu nakládat. Tak by mohl chtít po správci fondu, aby prodej uskutečnil. Ale ani to nemůže, protože ze zákona nesmí správce fondu ničím úkolovat.  Jedinou možností by bylo vzít si majetek zpět, ale ani to není ze zákona možné, protože zpětvzetí může nastat až v okamžiku, kdy Babiš opustí nejvyšší politiku. Jenže pokud by opustil politiku, mizí důvod, proč by se měl holding prodávat.

Jestli Babiš tajně ovlivňuje nebo neovlivňuje chod holdingu, to si sice můžeme jen domýšlet, dokázat to ničím nelze. Rozhodně není důkazem to, že po skončení politické kariéry se mu holding vrátí zpět. Vždyť kvůli tomu byl do fondu vložen, aby po splnění zákonné podmínky mohl mít svůj majetek zpět. Není důkazem ani to, že Babiš je obmyšleným a beneficientem. I to vychází ze zákona o fondech. Obmyšleným je vždy ten, v jehož prospěch se fond zřizuje. A že se zřídil v prospěch Babiše? Ano, protože jen tak si mohl majetek „odložit“, aby si jej po splnění zákonné podmínky mohl vzít zpět.

Dostal jsem se do diskuse o funkci fondu a pokusil jsem se přirovnat jeho působení k vinkulaci. Protože ve své podstatě jde stále o totéž. Po dobu trvání důvodu nebo do doby naplnění účelu nelze s vinkulovaným vkladem nakládat. Protistrany jsem tím slovem dostal do úzkých. To slovo prý neznají. Pak je ovšem složité komukoli cokoli vysvětlit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktualitka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

65 reakcí na Jak dodržet zákony?

  1. vonrammstein napsal:

    Svatá prostato! Vy VÁŽNĚ věříte tomu, že Bureš odložením mnohamiliardovýho holdingu do svěřenských fondů nad ním ztratil vliv??
    Bavore-wake up! Jste inteligentní člověk, víte, jak to ve světě chodí. Je úplně jedno, jestli Monča odešla z představenstva. Andy si prostě dobře platí anonymní pastýře, co mu pasou ovečky a spravujou léno. Až z politiky odejde, zvelebenej majeteček se mu vrátí-minus náklady na právníky.
    Ani Vy, ani já, ani on nejsme tak naivní, abychom věřili tomu, že vstoupil do vrcholný politiky z nějakýho vlasteneckýho altruismu. JIstěže ani pro peníze, holding mu vydělává o několik řádů víc.
    Bureš je neskutečná kurva, ale není blázen.
    Ten holding mu pořád patří, i když ne papírově. Myslím, že se ještě dožijeme toho, až si ho bude brát zpátky.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Zajímavá situace. S vámi, rytíři, souhlasím, ale s Bavorem také.
      Naši poslanci svým „Lex Babiš“ poskytli současnému premiérovi nádherné alibi – on, podle mého laického názoru, opravdu plně vyhověl českým zákonům. A jak už to v kotlince bývá, nejspíš je vesele obchází, což mu ale lze jen obtížně dokázat.
      Já toho živočicha pořád stejně nesnáším, ale uvažuji už trochu jako Američan – je to sice gauner, ale NÁŠ gauner!
      Usnesení toho EU parlamentu, který vlastně vůbec není parlamentem, mu jen nahání další voliče. Mě už skoro také.
      Volba menšího zla? Nejspíš. Ten EP je fakt zrůdné těleso.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Chápu, jak to myslíte.Je to vošemetný. Bureš není obyčejnej zmrd. Je to futrál na zmrdy a všech zmrdů etalon. Co si nekoupí, to podleze a zbytek aspoň oslizne.
        Jenže-říkám to nerad a nikdo po mně nechtějte, abych to ještě někdy opakoval-je to zřejmě nejlepší premiér od tý nehody v listopadu 89.
        Je to samozřejmě tragédie, která neříká nic o tom, že by byl dobrej. Ale říká, že ti ostatní byli ještě horší. Latentní průser. Ale neexistuje síla, která by mě přiměla to volit.
        Volbou toho zjeba EP nezastavíte ani neumenšíte jeho vliv. Na to potřebujete větší kladivo.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Já ho samozřejmě také nevolím, ale jsem nucen ho podporovat.
          Proč do politiky vstoupil se může vykládat různě, nemyslím si, že přímo pro prachy, spíše se chtěl nějak zapsat do bohatých českých dějin, jako Slovák.
          Nic méně, doba se poněkud jinak otáčela, než čekal, a tím si sem takřka jistý, a nyní- ať už tam šel Babiš z jakýchkoliv důvodů, musí chtě nechtě kopat na nás.
          Bez podpory lidu to totiž vůbec nemusí být tak jednoduché, že se na politiku vysere, a půjde si užívat své miliardy.
          Nasral už plno vlivných lidí, a také se může ocitnout za katrem.
          A zavřou ho tam daleko, daleko větší kurvy- co se týká vztahu k českému státu.
          Takže jasně, z té nabídky je dneska s přehledem nejlepší, a nakonec je vůbec otázka, jestli v reálné politice někdo vysloveně lepší může být, nebo kolik takových jich tam je.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            O prachy přímo nejde. Jde o přímej politickej a legislativní vliv. O výkonnou moc. Je to hra pro bohatý. Hodně riskuje, třeba kriminál. Ale taky může hodně vyhrát.

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Co on může ještě získat.
            Kdyby byl nesmrtelný, tak prosim- ale to on není.
            Jasně, pracháči přemýšlejí jinak, ale sáhni do historie, jak se hodně šlechticů snažilo zapsat nějak do dějin.
            Takže jim v ten moment nešlo o prachy.
            A Babiš je Slovák, i když jeho slovenština tedy působila poněkud křečovitě, nějak mluvil v TV, a zval k nám Slováky.
            No, ale je to Slovák, a dosáhl značné obliby, a do českých dějin se klidně zapsat může.
            To on může i zradit, ale někdy je volání hrdosti na stará kolena silnější jak cokoliv jiného.
            Chceš po sobě něco nechat, nějaké dílo.
            Ten chlap nás buď definitivně položí, nebo to tady na hranici sebeobětování všechno zachrání.
            Zatím ho hlídá lid a prezident, to prezident ho zlanařil na tu revoltu- a Babiš to přijal, už proto, že ho kde jaká EU jebka urážela, a to on nemá prostě rád.
            Je pod obrovským tlakem, větším, než to vypadá, ale zatím se drží, to se mu musí nechat.

            To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Koukám, že jsme všichni napsali jinými slovy to samé.
        A to jak ti, co ho nějak rádi mají, tak ti, co ho nijak rádi nemají.
        Tomu se říká nádherný politický realismus.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Znáte pojem vinkulace?
      Myslím, že jste špatně pochopil, co píšu. Samozřejmě, že se dožijeme toho, že si jej bude brát zpátky. V okamžiku kdy odejde z politiky, přestane platit podmínka zřízení fondu a je to zpátky jeho. V souladu se zákonem. Prostě ho má vinkulovaný.

      To se mi líbí

  2. Buďme rádi za Babiše napsal:

    Proč tolik emocí? Babiš se chová zcela standardně v dnešním systému. Je to velmi inteligentní člověk a umí si vybrat poradce. Nehledá je v kantýně nebo v parlamentu. Jako alfasamec se nevěnuje konkubínám (všimněte si jak se veselili jeho předchůdci 🙂 ), ale řízení státu. Má na to. Řídí se podle zákonů, po těch letech se ani jednou nedostal k soudu.
    Systém vládnutí který máme je silně korupční a poněkud destruktivní. A Babiš není ani korupčník ani hlupák. Pohybuje se v těžkém prostředí, moc lidem šlápl na paty (budiž mu za to chvála), a hlavně silně narušil dosavadní systém.
    Ukažte mně jednoho jediného premiéra, který je jako Mirek Dušín. Churchill byl velký gauner a v mnohém neschopný, ale měl geniální schopnosti přesně do své nejslavnější doby. Těžký britský imperialista, proto nikdy nemohl souhlasit s Hitlerem a zachránil tak Británii. Když válka skončila byl ale nepoužitelný a na odpis. Podobný byl Washington, Stalin a konec konců i Masaryk, který uměl velmi dobře manipulovat s penězi. Dnes je to třeba Orbán.
    V praktické politice jsou ideály na škodu, tam je to o síle a o moci. A šéf 10 milionové země je NULA. Jen taková malá myš, co se musí umět ohánět a nenechat se zašlápnout.

    To se mi líbí

  3. bob napsal:

    Zeptám se. Obdržel by Agrofert dotace, kdyby Babiš nebyl premiérem? Splnil Babiš zákonné podmínky aby nebyl ve střetu zájmů? Na obě otázky si odpovídám, že ano.
    Taky nejsem tak naivní, abych si myslel, že Babiš nemá na Agrofert vliv.
    Ale dobře si vzpomínám, jak všelijací mudrcové prohlašovali, že by měli v politice být bohatí lidé, jelikož jsou nezkorumpovatelní. Taky se říká, že v exekutivě by měli být úspěšní lidé.
    Výše uveden podmínky myslím Babiš splňuje.
    Osobně si myslím, že motivace Babiše je dokázat, že to dokáže. Možná jsem naivní.
    Ale daleko naivnější jsou ti, kteří si myslí, že těm, co Babiše napráskali do Bruselu, resp. těm, kteří se nad Babišem pohoršují jde pouze a jen o dobrou věc, čistotu v politice atd.
    Vždycky, když diskutuji s odpůrci Babiše, chci po nich, ať mi nabídnou někoho lepšího. Dosud se tak bohužel nestalo

    To se mi líbí

  4. vittta napsal:

    Celkově, jak sleduji EP, tak to tam ti plácalové odhasovali, aniž by věděli, oč jde, aby mohli jít za kurvama a chlastat.

    To se mi líbí

  5. Jiří Jírovec napsal:

    Situace je schizofrenní. Kritikou podnikatele Babiše se vlastně dopouštíme hříchu, protože napadáme metody kapitalistického podnikání. Tento zdroj
    (https://www.denik.cz/evropska-unie/babis-stret-zajmu-evropsky-parlament-20200619.html)
    cituje Petra Fialu (ODS): „Andrej Babiš dělá České republice ostudu v zahraničí dlouhodobě. Jeho střet zájmů je evidentní, nepřekvapuje mě, že Evropský parlament přijal tuto rezoluci a žádá zastavení veškerých dotací,“ poznamenal. „Rozumím tomu, jde o evropské peníze, ale situaci si musíme vyřešit sami doma – věřím, že porážka ANO v nadcházejících senátních a krajských volbách bude předehrou před volbami parlamentními, které odstraní Andreje Babiš definitivně od moci. ODS pro to udělá maximum,“ dodal. Na twitteru Fiala dodal, že rezoluce oslabuje Babišovu politickou sílu při vyjednávání v Evropské unii ve chvíli, „kdy jde o hodně“.

    Jenže ostudu republice dělají udavači a s nimi Fialové, Bartošové i Pekarové. Útočí na Babiše v okamžiku, „kdy jde v EU o hodně“ (čti: o hodně grošíků). Tito lidé ovšem mají svoje politické ambice. Potřebují Babiše „odstřelit,“ aby se dostali k moci. Pokud se jim to nepodaří, budou v hajzlu se svou slávou. Další čtyři roky v opozici nepřežijí.

    Žvaní o hodnotách a přitom jedou udávat. Česko jim je u prdele. Uvedený zdroj rovněž uvádí, že: „Poslanci v textu rovněž přivítali obnovení Babišova trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo. O tom rozhodl v prosinci nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman poté, co jej dozorový státní zástupce Jaroslav Šaroch zastavil.“ To je absolutně nepřípustné vměšování do českých záležitostí.

    Útoky na Babiše jsou jen malá část toho, co v gubernizaci Česka probíhá. Prestituti v mediích se předhánějí, aby ukázali, jak podle jsme si počínali v historii, co jsme udělali našim milým krajanům, co jsme kdy komu ukradli, koho popravili a zradili. A zbytečně nenáviděli Habsburky.

    Není zcela OT připomenout si pasáž ze Škvoreckého Tankového praporu:

    „Za Hitlera bylo líp,“ pravila paní Hertlová. Mistr však chtěl svou nenávistí úplně ovládnout pole a okřikl i ji: „Mlč! To sme kulturní národ? Pane Daniel? Kurvy sme! Zbabělci! Negramoti! Atom na nás, pane Daniel! To sme to dopracovali! Kde to sme? Řekněte! Kde to sme?“ „Je to fakt,“ opakoval rotný, neposkytnuv mu žádanou informaci. „Ale toho budeme litovat,“ pokračoval mistr prorocky. „Všichni toho budeme litovat, jak tu sme, že sme vopustili tradice T. G. Masaryka! Protože všichni sme kurvy, pane Daniel! Já i vy! Všichni na tom máme svůj podíl viny! Kurvy sme, kurvy a nic než kurvy!“

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Počkejte, počkejte, Pane Jírovče, Petr Fiala, Petr Fiala…to mi něco říká.
      Není to takový bezvýznamý politik?

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        To je ta s.v.i.n.ě náckovská v čele nyní již zcela otevřeně nacistické ODS, toliko české nástupkyni NSDAP …
        Do stejného šuplete patří především Topinky, Piráti, KDU-ČSL, i STAN – jednají v cizím zájmu, a jde samozřejmě jako vždy o prachy, o majetek … Bohužel v perspektivě o prolomení a zrušení Benešových dekretů, o návrat majetku německé šlechtě a SDL, etc…
        Část té vlastizrádné a bonzácké party se mylně domnívá, že se přes EU dostanou zpět k lizu.
        Jenže celé EU jsou ti práskači stejně jako Babiš, stejně jako nějaké Česko ouplně fuč – dokud zde vydolují ročně dohromady cca 900 miliard, jsme jen východní bastardi.
        Navíc ti kreténi dosáhli jednoho – EU sem posílá na základě Honzu totální bobků, která sama je a byla ve střetu zájmů, viz.dotace škole, kde řediteloval její manžel , atd…
        Tady se všichni zajikaji nenávistí vůči AB, tak kruci ať volí perspektivní místní pol.strany – mají na výběr, třeba ODS, Topinky, Piráty, Černoprdelniky, Starosty, Socany, atd…
        Když je ten AB taková svině, tak ať kruci zvolají: Kalousku, Topole, Nečasi, Gazdíku, Bělobrádku, Cikrte, Julínku, Němcová, Laudáte, a vůbec všichni kovaní demokraté, co jste na nás dřeli den co den do úmoru – vraťte se …
        Proč to nikdo neudělá, a jen se předhání v okopávání kotníků a vylévání nenávisti ve velkém ???
        Všichni jsou vlastenci, tak by jim nevadili kozomrdi od Šojdrové a Poserpliny, nevadilo by tržní řešení v otázce invalidity alá krysí ksicht – tedy i s bez kusu ruky či po ráčku na mozku s recidivou být uznán bojeschopným , a hybaj makat, stejně jako by nevadilo snížení platů o 10-15%, okamžité zdražení služeb , dopravy, energií, omluva velkým firmám a snížení jejich daňových kvót, zpoplatnění lékařské péče, a školství od středního výše, atd…
        Kurva, kritici, nebuďte slaboši a podepište bianco našim demokratům, uskrovněte se, šetřete, když už tady je ta sekera za koronu – kdo jiný by to měl platit, než plebs.
        Ono nestačí, že ČNB roky útočí na vlastní měnu, což zatím stálo cca 2biliony, pusťte k tomu Mirka K. a uvidíte – AB bude viset, a můžete tančit jako derviši kolem táborových ohňů…
        Vlastencům Vašeho ražení nebude vadit navrácení majetku SDL, ani šlechtě, ani další kolo restitucí, a přeochotně se poněmčíte, nebo rovnou sami dobrovolně vychcípete – co jeden neudělá pro likvidaci AB …
        Použiji odkaz na Vidlákovy každý, kde AB rozebírají v diskuzi přece jen sofistikovaněji …
        https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/immanuel-kant-mel-pravdu

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          To jste se malinko překročil, nemyslíte?

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Mně se na Péťovi líbí, že se už operativně připravuje na roli premiera.
          Stačí vyhrát volby, mít na své straně prezidenta, EU už na své straně má- a můžeme jít cestou necestou do národního zapomění.
          Naštěstí lidé nejsou tak blbí, aby tu bandu volili, pár místních bláznů, naivních ženských, a v Praze študujících mládežníků jim na ohromující úspěch nestačí.
          Kdyby Péťa vyhrál, tak by do 5 let začal zábor pohraničí.
          Poslední dobou se mi zdá, že tyhle EUropartaje jakoby cílí na obyvatele našeho pohraničí, při čemž to pohraničí má být nějak zbídačelé.
          Že jako odešli Němci, a všechno je v prdeli.
          Škoda že neřeknou, že hodně v té bezútěšnosti pohraničních měst dělají morgoši a všemožná jiná verbež.
          Ti už ale zamořili i jiné části republiky, a to může být pro nás dočasná výhoda, protože čeští občané tím pádem jen tak EU a jejich manýry milovat nezačnou.
          Mimochodem, někde jsem četl, Míla Babiše podpořil, a celou EU poslal okázale do prdele!
          Ještě že ho máme.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            To se nestane. Fiala je tak evidentní debil, že ho nebude volit ani většina vlastních straníků.

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jasně že ne, otázka ale zní:
              Proč tam toho debila mají?
              Jsou i ostatní ODSáci debilové?
              Nebo jim v podstatě stačí být v parlamentu, a ovlivňovat místní politiku na úrovni běžné, okresní zlodějiny, bez rizika nějaké odpovědnosti?
              Úplně nejšílenější myšlenka je sabotáž.
              Přecejenom, ODS je značka, a když se bude dostatečně dlouho opakovat, že je to pravicová strana, mohli by to nakonec s dobrým lídrem na nějakých 25-30% dotáhnout.
              Tak tam vlastenecké síly nasadily toho vola.
              Nového by na tom bylo jen to, že by se takto eliminovala ODS, dříve rozvraceče naopak ODS dosazovala.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                To je asi jako s tím Burešem: Nikoho lepšího nemaj. Nebo třeba jo, ale neumí se prodat tak hvězdně jako třeba Pavka Morozov Novotnejch.
                Těmahle volbama asi s vodřeným kýlem proplujou, pak už se nad nima zavře voda. Leda by se jim přihodila nějaká skutečná osobnost. Jenže si nedovedu představit, co by skutečná osobnost hledala za štěstí zrovna v ODS.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Pavlík slavnostně odepsal Zahradila ze svých přátel na FB. Za radostného pokřiku jeho obdivovatelů.

                To se mi líbí

  6. Laco G. Mlynář napsal:

    Babiš samozřejmě má střet zájmů, tím, že vstupoval do politiky jako podnikatel. Jenže to spousta jiných také, naposledy co si pamatuji tak třeba Theresa Mary Mayová. Když se stala výkonnou političkou, vložila svůj majetek do slepého fondu (blind trust). Neznám detaily, ale připadá mi, že je to jen v bleděmodrém dtto, jako podle české legislativy svěřenský fond. Mayová problémy neměla, Babiš má. Proč? Protože na rozdíl od Mayové šlápl Veľký Bocian stovkám tisíc podnikatelům, kteří okrádali stát na daních, na jejich kuří oka. To je celé.
    Navíc ale kauza Babiš ukazuje na rozpor libertariánského kapitalismu a liberální demokracie. Liberální demokrati hájí právo vlastnit majetek a zároveň účastnit se politiky. A samozřejmě, že člověk mající ekonomickou moc, snáze prosazuje i moc politickou. Ošéfovat tento rozpor lze pouze nastavením omezujících pravidel, která ovšem mohou snadno kolidovat jak s Ústavou, tak Základní listinou práv a svobod. A proto také se ono pronásledování Babiše tak táhne. Odsoudit Babiše za střet zájmů, může způsobit popření principů, ne kterých stojí současný systém.

    Ale prakticky. Babiš je skutečně nejlepší premiér Česka za posledních 30 let. Proč?
    Podle mne proto, že:
    1.
    Stabilizoval vládní a veřejné finance na rozdíl od všech jeho předchůdců.
    2.
    Protože na mezinárodním poli hájí český národní zájem.
    A co víc si můžeme přát?

    To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Což potvrzuju bez ohledu na to že ho miluju jak osinu v análním otvoru

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Nu s tou stabilizací financí a teď 500 miliard… Já vím, coronavir…. ale za ten se teď schová skoro všechno.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Hlavně když chceme, aby se peníze použily na investice. Třeba tak, že se každé rodině s dětmi dá 5.000. Tohle nechtějí komunisti, ale Piráti.

        To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Pane Hudec, 500 miliard je jen třešnička. Zadlužují se jako o závod všechny země EU, nejvíce ty platící eurem. Vzorným příkladem je Německo, které na rozdíl od našich 30% veřejného dluhu k HDP, překročí letos hranici maastrichtského kritéria 60%.
        Prostě odskočí v zadlužení zhruba o stejná procenta jako my. Jenomže my budeme pořád o 20% méně zadlužení.
        A to nemluví o jižních hvězdách Španělsku, Itálii, Portugalsku a Francii. Tam to bude 100% a více s tím, že důchodce na rozdíl od našich průměrných 14.500 mají tamní průměrně kolem 35.000 a náklady zhruba podobné.
        Pokud něco vyčítám Babišovi a také komunistům za bývalého režimu, tak to, že hlídali finance, zatímco ostatní v EU, včetně těch hvězd je prožírali.
        Vaše zaměření na PR omlouvá Vaši neznalost finančních dat.

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ale ne, Laco.
      Stovky tisíc podnikatelů s tím nemá co dělat, nakonec EET je nástroj zcela neúčinný, což jsme tady už mnohokrát probírali.
      Podniktelé s určitými zkušenostmi se válejí smíchy, protože EET jim umožnilo zdražit, a platí- kdo jiný než lid, co se z toho ještě raduje, což je od Babiše mimochodem politická genialita.
      Za to EUrolevičáci, co momentálně slouží NĚKOLIKA MÁLO nadnárodním podnikatelům, ti zuří!
      A pořádně, a nejvíc jsou nasraní němčouři, těm Babiš rozhodně vadí úúúplně nejvíc.

      To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Kdyby EET nefungovala, tak by proti ní pořád nevyjížděli jako sudeťáci proti Benešovo dekretům.
        Ale hlavní ranou ničemům bylo a je KH, kontrolní hlášení. To šlo po stamilionových podvodech a fakturám naoko včetně karuselovým podvodům.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Proti EET ve skutečnosti nikdo moc neprotestuje.
          Vyjma EUrolevičáckých stran typu ODS a TOP09.
          Každému je to na háku, protože EET nic nemění, jen umožní to zdražení, kromě toho není pro nikoho vlastně povinná, jen pro příjemce hotovostních plateb.
          A plno řemeslných firem hotovostní platby nepřijímá.
          Takže jste spíše dle mého podlehl manipulaci, která má za úkol nějak podsunout, že miliony občanů jsou proti Babišovi.
          Což možná i jsou, jenže zároveň jsou ti samí také proti EU, takže se to neguje, a proti Babišovi jsou nějak „oficiálně“ většinou jen prudiči a hlupáci, kteří neřeknou proč, kdbyste je na skřipec natahoval, páč to prostě nevědí.
          A ano, KH funguje, a dokonce je namířeno konkrétně na velké ryby.

          To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Souhlasím, pane Laco, jen u toho hájení Českých národních zájmů si počkám … I když je mi jasné, že jde o tanec mezi kapkami deště , vícero „hegemony“ , ke všemu v atmosféře vyvolané domácí nenávisti …
      Vůbec ho neberu jako svatouška, ale to, co čeká na opačné straně je koncentrovaná hrůza …

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tak tenhle „vtip“ jsem nepochopil. To má jako za bankovní asociaci mluvit ředitel Agrokombinátu Pačejov?

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        ČS patří Rakušákům, jestli nemám blbé informace. To je asi ten černý humor.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Ne informace nejsou blbé neboť :
          Erste Group
          Vedoucí poskytovatel finančních služeb ve střední Evropě

          Tož se za to tak nějak omlouvám.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            KB (Kysilka) patří Belgičanům. Takže ten „vtip“ je úplně mimo.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              ČSOB patří Belgičanům, KB Francouzům -Societe Generale …

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                OK. Ale stejně je jedno, který bankéř řídí ten spolek. Vždycky to bude někdo, kdo má šéfa v cizině.

                To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Pane domácí, co se týče bankovního sektoru, tak „tuzemským majitelům“ patří – držte se, cca CELÝCH 5% 👏🎂 … Volejme haleluja, hosana, za tuto politiky způsobenou tragédii…
                Šlo o jeden z posledních hřebíků do rakve bývalé průmyslové, bankovní samostatnosti.
                Vždyť destrukce průmyslu byla zbytečná – stačilo postoupit bankovnictví nájezdníkům, co to melu – naším kamarádům nejdemokratičtějším s filantropickým jemnocitem …
                Společně s devastací průmyslu, spornými restitucemi a obří zadluzeností ( o tikající sociální a rasové bombě nemluvě ) jde o největší zradu tzv.vlastních ekonomů v dějinách …
                Místo, aby obývali hrad Mírov, plebs je, a jejich suitu či potěr velebí , živí, naslouchá a volí – inu, dobře mu tak …

                To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    „Žalovat se nemá, ale hlásit se musí“ , povídá lidovecký čurda Zdechlovský jinému čurdovi od pirátů. A ještě si zanaříkal, jak jsou na něho za to lidi zlí a na rodinu taky. A on chtěl jen pro republiku to nejlepší.
    Netajím se tím, že poslední dobou volím Japonce z důvodu, že jediný hledá cestu, jak se z toho mrdníku EU dostat ven ( zlaté RVHP ). Byl jsem zásadně proti vstupu a cítím v kostech, že to nejhorší nás teprve čeká ( jako vždy ze Západu ). Zde platí známá poučka, o tom, že země je kulatá. Vys.ali jsme se na Východ a od Západu přiletěla Leyno/vá.
    Babiše jsem zatím nevolil, ale je mou Svatou povinností ho alespoň bránit. Budím se hrůzou, že by se k moci dostal ten kafémlýnek z MU, nebo dokonce ta parta feťáků z Antify, co mají krycí jméno Piráti.
    Já se v zákonech moc nevyznám a tomu právnickému ptydepe nerozumím ani slovo, ale dost by mě zajímalo, od jak velkého majetku je člověku zakázáno vstupovat do politiky?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Čtěte celé vlákno jak ten Šobr fabuluje.
      https://twitter.com/SobrVaclav/status/1274673242805075968?s=20

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Asi voliči Pirátů, nebo podobně trefené partaje.

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Což by ovšem dramaticky porušovalo tu slavnou Listinu práv a svobod. Ta se někdy hodí, ale jindy zase ne. Možná podle aktuálního atmosférického tlaku….. Nebo že by snad, nedopusť pánbů, existoval nějaký jiný algoritmus?

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Snažil jsem se mu to vysvětlit, ale bylo to zřejmě nad jeho rozumové možnosti.

          To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Stále tvrdím, že kdyby měl Andy 6%, nikdo by neřešil Bocianhaus, ani dotace. Těch cca 40 je průser a šestititulnatý profa od modrých strak doma bečí a naříká. O lidoveckých a pirátských zjebech škoda mluvit. Babiš hraje jinou ligu a ti z okresního přeboru se normální cestou ke korytu nedostanou, tak to zkouší čurdovinou.

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Kdyby jen ty %, především odstřižení od zdrojů, od penězovodů, od renty z daní těch rudo-hnědých prasat ( jak lid tituluje často ožralý příjemce dotací z daní právě těch prasat – jak peníze najednou nesmrdí 😉 ) …

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Ještě bych k tomu přidal určité riziko kontroly dřívějších kšeftíků těch chlapců a děvčat, co spolu mluví a dnes jsou jen na střídačce mimo hru. Tam jde i o krim. Buď oni jeho, nebo on je i když to asi původně Andy nechtěl.

              To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                I když se mi to nepíše lehce, tak kdyby tam v archívech cokoli relativně použitelného bylo, tak by se nejspíše něco dělo …
                Ale ve hře je i to, komu odkloňující jedinci, skupiny slouží, komu jsou „zavázány“ , jestli nejde vlastně o „posvěcené“ akce, do jaké míry se angažovali spolustraníci, jak v kauzách figurují zaměstnanci MF a ostatních ministerstev, vládních úřadů, poslanci obou komor, přímo vládní činitelé, sponzoři, nebo rodinní příslušníci, on osobně, jeho firmy, zda nejde o „vyšší zájem“ lidí napojených na jisté ambasády, etc…
                Za další si uvědomme, v jakém stavu ( personálním, odborném )jsou instituce jako Státní zastupitelství, Policie, soudy všech úrovní, a také komu a jak nepokrytě slouží, dá se říci, že už to ani nemaskují … Jak „ochotně“ jsou vlastně zamestnanci MF toto rozkrýt, zveřejnit, když nikdo z nás neví, komu , za co a čím jsou vděční především z minulosti …
                Média překročíme, že …
                Tak nějak asi AB narazil na realitu, na faktickou funkci navzájem se kryjícího systému plného „zadních vrátek“ – může být i varianta, kdy se navzájem vícero táborů, nebo třeba alespoň dva drží navzájem v šachu …
                Nemáme informace, a motivace mocných plus jejich ekipy je v tomto státě ouplně jiná, než zájem plebsu …
                Kdepak, skloubit zdání odpovědnosti při správě eráru, a přitom dostatečně nakrmit dravce domácí i mezinárodní, chce opravdu fištróna, a znalost úhybných, nebo mistrovských tanečních variací …

                To se mi líbí

  8. strejda napsal:

    Z dnešního tisku:
    (Babiš) řekl (o navyšování rozpočtu na obranu), že se ze všech sil snaží dosáhnout dvou procent do roku 2024, ale že jejich (naše, české) HDP roste tak rychle, že si není jistý, zda mohou obranné výdaje udržet krok.
    To napsal jakýsi US jestřáb Bolton. Ukazuje to:
    1. Babiš má rozum a rozumí ekonomice
    2. Nátlak USA na zvyšování prostředků na obranu nemá s obranou mnoho společného, ale jedná se jen a jen o stále více peněz bez ohledu na to co se za to pořídí.
    A k tomu dodám, který z našich nejvyšších politiků by si něco takového troufnul říci. Američanům.

    Dnes holubí letka zase řádí, Pán prostoru vybral dobré téma. Gratuluji!!!

    To se mi líbí

  9. oh napsal:

    Evropská komis „má obavy, že Česká pošta dostala za roky 2018 až 2022 za zprostředkování všeobecných poštovních služeb příliš velkou kompenzaci,“ proto se po stížnostech od konkurence – která žádné z těch povinných služeb nezajišťuje – rozhodla poměry v gubernii vyšetřit. Evropská komis má prý podezření, že české úřady mohly chybně spočítat čistou hodnotu nákladů, které poště provozováním základních služeb vznikly. No ano, mohly. Divoši přeci počítat neumějí. 😉
    To já mám zase podezření, že Brusel usilovně hledá nějaký klacek, kterým by komis mohla potenciálně zlobivé členské státy EU efektivně zahánět zpět do stáda. „Bééé!“

    To se mi líbí

  10. tata napsal:

    Víte ve své podstatě čím napadají Babiše popírají princip kapitalismu.Určitě ho neobhajuji ,naopak mnozí si mohou pamatovat jak jsem se si vyměňoval názory s p.Bavorem.Pořád mám strach že v horizontu času mužem litovat že ho defakto brníme.Ale kdo není fanatik,co mu po pravdě mužem vyčítat?Položme si otázku když by prodal AGROFET,DOSTÁVAL by AGRO mín,naopak troufám si říct že mnohem víc,prakticky v každé cizí vládě když je bohatý děje se naprosto to samé,jen tam nemají vlasti zrádce jako mi ,toto vyvolali hlavně naši poslanci a cizím se to hodí,přece je to pro ně konkurence.Ve své podstatě toto doporučení EU,POSTRÁDÁ LOGIKU,UTOČÍ A POPÍRÁ ZÁKLADNÍ KAMENY KAPITALISMU.Základní otázka má být porušil AGROFET nák dotace a je důkaz,není jen pořád to samé premiér to muže ovlivnit ……….ale ani jeden dukaz že ovlivnil.To že až jednou skončí že bude jeho je jasný a proč né to je přece kapitalismus.

    PŘECE kapitalismus je založen na lobinku,známostech,at se mi to nelibí musím to respektovat a nemohu mu vyčítat že je kapitalista a bohužel všechno co mu vyčítají je to co dělá kapitalismus.kapitalismem

    To se mi líbí

  11. Lex napsal:

    Milý „tato“.
    To úplně základní, co kurví kapitalismus, jsou tzv. „dotace“. Kapitalismus by měl být založen na několika základních pilířích, zejména na svobodě, volné soutěži a konkurenci /já vím, „volná soutěž“ je po umíráčku, bez zásahů státu se ani kapitalismus neobejde, ale to pořád ještě není o „dotacích“. V okamžiku, kdy vedle sebe jsou dva podnikající subjekty, ať už výrobní nebo ve službách, a jeden z nich obdrží „dotaci“ na své podnikání, a druhý ne /z jakéhokoliv důvodu/, jde konkurence do hajzlu. Totéž platí o celých segmentech ekonomických činností. Jestliže některé státy – a kupodivu zejména ty s lepšími půdními a klimatickými podmínkami – dostávají na produkci určité zemědělské komodity velké, a jiné malé dotace, je konkurence a s ní i základní pilíř kapitalizmu v tom samém hajzlu.

    Ale k Babišovi.
    Jistě víte, že ten Eurosojuz rozděluje dotace „nárokové“ a „nenárokové“. Ty nárokové mají skoro jasná pravidla, především v tom, že na ně dosáhne každý, kdo vyvíjí /nebo naopak nevyvíjí – což je unikum, pobírat dotace za to, že na zemědělské půdě NEPRODUKUJI/ nějakou zemědělskou činnost.
    Tak tomu bylo snad někdy do půli roku 2017 nebo 2018, je to jedno. Pak ovšem Eurosojuz změnil část pravidel. Stanovil, že na „evropské“ dotace nemá nárok ten, kdo sice splňuje obvyklá kritéria /tj. produkuje nebo naopak neprodukuje/, je však v tzv. „střetu zájmů“, a spolu s tím nově definoval podmínky, za kterých je osoba údajně ve střetu zájmů. A tady jsme u Babiše. Nemohlo vám uniknout, že „lidoví komisaři“ z Bruxelesu přijeli zjišťovat, jak to s těmi dotacemi pro Agrofert je. A s hrůzou zjistili, že Agrofert měl až do změny pravidel Eurosojuzu na dotace nárok, Babiš nebabiš. A se skřípěním zubů to přiznali a všechny (údajně dočasně až na jednu asi jednomilionovou dotaci) všechno posvětili jako že v pořádku.
    Problém ovšem nastává až se změnou oněch pravidel Eurosojuzu ohledně toho, kdo podle nich je a kdo není ve „střetu zájmů“. A u předsedy vlády konstatují, že ten zásadně ve střetu zájmů je, protože může rozhodovat o…… /znáte to, jak přišel policajt na Valašsku za Josefem Papučů a říkal, že půjde před soud, že pálí slivovici. A on mu říkal, že nic nepálí, že to mu nemůže dokázat, tak policajt mu říkal, že tedy nemůže, ale stejně půjde před soud, protože MÁ PŘÍSTROJ NA PÁLENÍ. A Josef mu odvětil, že tedy i on půjde před soud za to, že mu, Josefovi, znásilnic dceru. A policajt mu říká, že mu žádnou dceru neznásilnil, ale Josef říká – „No to dokázat nemůžu, ale „přístroj“ máš!“/.
    Na stejném principu je ten eurosojuzní „střet zájmů“. Není pro ty pajtáše důležité, že žádné ovlivňování dotací nemá ten člověk na svědomí – jak by také mohl, když jde o NÁROKOVÉ dotace – ale „přístroj“ – funkci v exekutivě má.
    A tady je předsedovi vlády nějaký „Lex Babiš“ úplně k ničemu. Protože jde o komunitární právo EU, jak co do těch dotací, tak co do podmínek střetu zájmů.

    Bavím se tady těmi výkřiky některých…….. /aniž bych chtěl naznačit – „Nesmíme ani naznačovat“/

    Tož tak nějak.
    Nasrat! – eh, čo to trepem – „Nazdar“.
    L.

    Jo, a zase jdu.
    „Už se perou?“!!!

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      Lexi,neumím se tak vyjadřovat ano i já si myslím že dotace jsou zlo,ale ty nevymyslel Babiš,vite že já sem levoun ale nejsem fanatik takže neobhajuji kapitalismus ,musím ho ale respektovat.Přesně jak jste dal ten vtip to vystihuje…….bohužel to už vtip není

      OH…………SOUHLAS,proto také s počátků jeho politické kariéry kdy sem ostře proti němu vystupoval,ted na rovinu piši že čím ho napadaj nemá logiku

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.