Evropská unie je už dávno mrtvá, ale zatím si to ještě neuvědomuje


Gatestone Institute

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

48 reakcí na Evropská unie je už dávno mrtvá, ale zatím si to ještě neuvědomuje

  1. strejda napsal:

    Giulio Meotti je očividně podporovatel migrace do Evropy, to velmi znehodnocuje jeho úvahy. Pokud si myslí, a on si to myslí, že by měly státy na sever od Itálie přijímat nelegální připrchlíky, tak se nesetká s pochopením. Poměry se změnily. Měl by spíš apelovat na státy EU aby pomohly invazi odvrátit. Sama Itálie je v této otázce rozpolcena a před koronavirou krizí její vláda činila jen velmi málo pro zastavení migrace.
    K čemu bude vzájemná bezbřehá pomoc, když Itálií budou procházet statisíce nelegálních připrchlíků do celé EU. Evropa se z toho zhroutí – nejen ekonomicky.
    Při hodnocení různých postojů si musíme klást otázky proč to autor píše a co tím sleduje. EU Evropa potřebuje, jen ale v jiném formátu. A solidaritu také potřebuje, ale určitě ne ve všem. Německo těží z jednotné Evropy ale je také zodpovědné, mnohem zodpovědnější než řada jiných států. Politici moc rádi přehazují zodpovědnost na jiné. Státy, organizace i občany.

    To se mi líbí

  2. bob napsal:

    Pod pojmem Evropská unie se mi bohužel vybaví:
    – nesourodý konglomerát 27 zemí s mnoha institucemi, které si hrají na to, že něco řeší, když ve f
    finále rozhodne Německo (s pomocí Francie)
    – vypečení čeští europoslanci
    – místo, kam žalují někteří naši „politici“
    – zpackaná migrační politika, totální neschopnost ji řešit
    – momentální buzerace V4 (Maďarsko, Polsko) – pomocí „klacku obhajoby demokracie“
    – že, když jde do tuhého, tak se nakonec každá země stará v první řadě o sebe (což mi
    mimochodem přijde normální)
    – že je to moloch, ze kterého se nedá vystoupit (aspoň já si to nedovedu představit – třeba
    nedostatek fantazie
    – ze všech stran řeči, že je třeba EU reformovat (nevybavuji si žádný smysluplný konkrétní
    návrh, kromě floskulí, jako že volný pohyb zboží, osob…., zjednodušení…)
    Ale když bych měl hlasovat, zda odejít nebo zůstat, tak rozum říká zůstat,
    srdce říká odejít a ještě jednou srdce (v kalhotách) říká zůstat

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Řekl bych, že hlasovat ani nebudete muset. Předpokládám, že se to rozpadne spontánně samo. A to v době velmi dohledný.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To záleží, jak se dohodnou ty dvě baby – Lejno s Merkel – ohledně Německého Ústavního soudu.Tamní ÚS je velice nekompromisní. To není jako u nás Rychetský.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Rychetský se změnil v uslintaného senilního sebestředného staříka, který se při pohledu do zrcadla domnívá, že spatřil pánaboha.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            z počátku jsem ho bral, ale už by měl opravdu odejít mezi nás důchodce.

            To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Pánové, nerad používám silná slova, ale takového křiváka, aby člověk pohledal. A ÚS by měl sám sebe zrušit pro nechutné politikaření. Ale je také možné, že se s nimi I. Bartoš dělí o své pěstební přebytky a nedodal návod, kolik a kolikrát denně. Tam je možná ten pudr jádra.

              To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Souhlas, on ten pán nejen že vcelku dobře rozumí řeči korouhviček a politické šachovnici, nikdy k tomu navíc neopomene sledovat vlastní zájmy, vlastní politické a kariérní zájmy … Pro mne je černým koněm budoucího presidentského klání …

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Jejda, nestrašte. Já žiji v iluzi, že lid voličský je natolik moudrý, že už tuto sortu khárlodrahošovskou nikdy volit nebudou. Mluvím samozřejmě o mimopražských. Matička stověžatá je jiný svět s jinými voliči.

                To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Inu, předpoklad o „moudrém lidu voličském“ je ( dle mne ) skutečně pouhý předpoklad, příliš pozitivní předpoklad. Do dalších prezidentských voleb ještě zbývá čas, Debilblok je sice jak myšlenkově, tak rozumově paralyzován, nicméně nejen oni tvoří politickou scénu v Bohemii. Je možné, že někoho po násobném debaklu nedoučeného nimroda a stahovače králíků napadne postavit do další volby skutečně „těžší váhu“ , politicky zkušenou a otřískanou, respektovanou, bez kostlivců v podobě mediálních skandálů, pro plebs nestrannou, pro pozorné a oddané s náležitě „liberálně-demokratickým“ srdíčkem a tahem na branku …
                Když odfiltrujeme tragédie typu Haška, Drahoše, zrádce Pavla, atd., tak „bývalý“ předseda ÚS je opravdu „těžká váha“, která splňuje tolik omíláním nadstranickost, působí důstojným dojmem, jeho „názory“ jsou respektovány, stejně jako jeho osobnost, způsob presentace solidní…
                Pokud si nějaký marketér, místo jointa a opiátu z neřízeného mejdanu zvaného demoška po Česku, hodí argumenty na papír, mělo by ho to trknout.
                Jediná , mnou nedomyšlená slabina – funkční období předsedy ÚS kontra prezidentské volby. V r.2023 ( myslím srpen ) končí Rychetskému mandát, a mandát stávajícího prezidenta začátek března 2023 …

                To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            👍

            To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Spíš bych očekával sérii exitů, po který už nebude CO držet pohromadě.

          To se mi líbí

  3. tata napsal:

    BYL bych nesmírně rád kdyby vyšli předpovědi že EU je v posledním tažení,sám za sebe bych řekl respektive se domnívám že ty co tahají v pozadí za drátky a jsem skálopevně přesvedčen že tak to funguje.TĚM JE naprosto jedno kam to spěje,sledují své cile a dobrovolně se ho nezdají.Takže je podle mě jen jedna možnost EU SKONČÍ JEN NÁKÝM VALEČNÝM KONFLIKTEM,jinak oni své otěže dobrovolně nepustí

    To se mi líbí

  4. Rosťa napsal:

    Můj pohled na EU je stále stejný. Hlasoval jsem tehdy proti vstupu a udělal bych to zase. I to bourání plotu kolem státu považuji za chybu. Normální člověk se nezblázní, když jede někam přes oficiální přechod na občanku, nebo řidičák. Je mně líto, ale EU jsou v drtivé většině koloniální státy, které svůj blahobyt postavily na decimaci jiných států a až je vyžraly, koukly po nás z Východu. My jsme žádné kolonie neměli, žili jsme z toho, na co jsme si vydělali a tak to mělo zůstat. Možná můj pohled na svět je jiný, ale nevěřím tomu, že bez banánů se přestane točit zeměkoule a bez třpitivých západních cinkrlátek se život stává šedým, místy zbytečným. Naše Pátá kolona se navíc pečlivě stará o co nejhorší vztahy s RF a Čínou, což nám neskutečně po obchodní stránce škodí a drží pěkně při dně.
    Lejno doma v Němcích na obraně ůdajně zapříčinila Boží dopuštění, tak ji za odměnu vrzli kralovat do Uhnije. Když ji pošle také do kanálu v Bruseli, pošlu ji blahopřejný dopis. Ručně psaný a v hantecu, ať si počte.

    To se mi líbí

  5. lujjza napsal:

    Tohle je pouze zdánlivě OT a nemělo by zaniknout:

    „Státy původní EU zaplavily náš trh potravinami. Naše družstvo chtělo prodat jahody do Rakouska. Jak myslíte, že to dopadlo? Expertka na zemědělství promluvila“
    (Mgr. Ing. Jarmila Dubravská, PhD., výkonná ředitelka pro Společnou zemědělskou politiku Agrární komory ČR;
    článek je publikován pod patronací prezidenta Agrární komory ČR Ing. Zdeňka Jandejska, CSc.):

    (…) Tak se u nás objevují potraviny, které si sice dokážeme vyrobit, ale nedokážeme čelit cenám dovážených potravin, které dotuje domovský stát několikanásobně více, než ty naše, a na které navíc maloobchod často dává vyšší marži než na potraviny z jiných zemí. A tak se u nás přestává vyrábět mnoho komodit, které jsme na konci minulého století vyráběli.
    Ptám se, jestli není normální vyrábět to, na co máme podmínky, a to co neumíme, si dovezeme. Je „hřích“ dovážet to, co si doma dokážeme vyrobit, a být na dovozech základních potravin závislí. Nemyslíte? Jde jenom o základní potraviny, které si v našem mírném pásmu dokážeme vyrobit, v žádném případě nemluvíme o banánech, koření, kávě, rýži, či jiných potravinách. (…)

    (…) V Evropě se říká, že stanovení jakéhokoliv procenta domácích potravin je proti jednotnému trhu. A Francie, kde to tak mají, není snad v EU? Legislativu pro zvýšení soběstačnosti mají i jiné státy. Mnohé státy jdou na soběstačnost přes zvyšování konkurenceschopnosti, zlepšení životního prostředí podporou lokální a regionální produkce (tedy dosáhnou stejný cíl, zvýšení vlastní domácí produkce). (…)

    (…) Kde je tedy spravedlnost, když domácí kvalitní výrobek je na pultech dražší, ale výrobce za něj dostane výrazně méně (dokonce někdy pod výrobní náklady)? Zamysleme se, jak je možné, že maso, které se dováží z tisíce kilometrů vzdálených destinací, kde jsou vyšší náklady na pracovní sílu, energie, vyšší daně, vyšší náklady na nákup technologii – je levnější než maso, které si vyrábíme u nás? Jak je možné, že naše maso nechtějí kupovat někteří zpracovatelé, a raději kupují to dovezené? To přeci nedává smysl. Někde je chyba. (…)

    (…) Když budeme potraviny dovážet a nebudeme je vyrábět doma, dojde k jejich zdražení. Máme pokřivený trh. Kdysi se tvrdilo, že trh vše vyřeší. Tak to teď jasně vidíme, že nevyřeší. (…)

    (…) A že domácí zboží nezdraží na úkor toho zahraničního? Podívejte se dnes na pulty maloobchodů. Domácí vepřové maso je vykupováno od domácích výrobců za nižší ceny, než tomu bylo například před týdnem, dvěma. Viděli jste při nákupu, že by bylo zlevněno české maso? Chovatelé dostali méně za stejné množství a kvalitu, ale na pultě u nás zákazníků jsme to nezaznamenali. (…)

    (…) Dnes na to, že politici, kteří byli u vesla a nedokázali za téměř tři desítky let vytvořit pořádné základy k budování hospodářství, doplácíme všichni. A když se o to dnes pokoušejí ti, kteří přemýšlejí o budoucnosti národa, jsou kritizováni. Čím později pochopíme, že pokud si sami nezajistíme základ pro život, tedy dostatek vody a kvalitní potraviny, tím nás to bude více stát. A pokud dnes někdo tvrdí, že nepotřebujeme doma vyrábět a vše si dovezeme (a prý ještě levně), je to magor. (…)

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Staty-puvodni-EU-zaplavily-nas-trh-potravinami-Nase-druzstvo-chtelo-prodat-jahody-do-Rakouska-Jak-myslite-ze-to-dopadlo-Expertka-na-zemedelstvi-promluvila-623857

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Potraviny se musí dotovat všude ve světě. Problém je v tom, jak moc a tam vzniká ta disproporce mezi státy. A to, že chovatel x pěstitel, je brán u huby, je letitý problém. Chovatel má u chlíva otřískaného Favorita, zpracovatel zánovní Oktávku a prodejce éčkového Medvěda. U chovatele a prodejce to má být přesně opačně.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Například jistý Telička by měl zalézt sto sáhů pod zem a vůbec se neukazovat.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        SoudruhTelička je dobrý soudruh. Má z mládí dobrou průpravu a pro EU byl / je / k nezaplacení. Podobně jako Jourová. Do EU vysíráme zásadně ty nejlepší z nás. Jen ten David s Blaškem se nám nepovedl. Já je oba volil i s preferencemi a teď abych se za to styděl. Měl bych jít do sebe, akorát nevím, jak se to dělá.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        To by sice měl, ale spolu s ním by mnohem hlouběji (a rychleji) měli zalézt i ti, kdo mu k tomu vyjednávání psali noty.

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Víte co je mně divné, že se divíte a dokonce protestujete. Od počátku, již více než 30 let to bylo jasné a očekávatelné. jen blázni – a že jich bylo – nám tvrdili, že jsme tak oblíbení, že nám každý rád pomůže a klidně na nás i tratí. Já to zažíval s vodou a nedalo se s tím nic dělat. Naprostá většina jásala a těšila se na skvělé zítřky. Tak tomu bylo u všeho, námořní flotilou počínaje a potravinami konče.
      Dnes nemůžeme nic, naprosto nic, jen se vzájemně utěšovat, bourat staré pomníky a stavět nové. Již nejsme subjektem dějin, ale objektem. A když na to přijde i česky přestaneme mluvit. Za jásotu mnohých. Rozhlédněte se, uvidíte je kolem sebe.
      Lujjzo, jistě víte, že to není o Vás ale o nás.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Globalizace a feminismus bourají tradice. Neměl jsem sílu si to poslechnout déle než asi 2 minuty. I tak se mi dělalo zle až blivno.
        https://video.aktualne.cz/dvtv/profant-povinne-prechylovani-prijmeni-je-sikana-nikdo-se-zen/r~f62dae5496e711ea842f0cc47ab5f122/?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Tak já to vydržel až do konce. Stálo to za to, jistá entita, jak se jmenovala nevím, měla na ústech roušku, mluvila jako koza před smrtí. Veselovský tu entitu dostal do kouta se svobodnou volbou křestních jmen. Tam se entita zaplétala stále víc a víc.
          Výsledný dojem je, že s novým zákonem budeme mít i novou svobodu, chce to jen menšina těch, co by dosud měly (!) mít povinnost ová. V Praze pouhých 28%. Jazykovědkyně, prezentované jednou entitou s ová, konečně ze sebe shodí to strašní stigma které musí ová které musí nosit. Dalo by se toho napsat mnohem víc ale to by bylo na celý článek (o ubohosti politiků a hrůze češtiny, jazyka který neměl být).
          Entitě také vadí česká diakritika, kterou v anglosaských zemích neumí použít.
          A tak končím oslavným ať žije Vaklaf Hejvl!!!

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Entita neobtěžovala naučit pořádně česky, proto jí čeština přirozeně vadí, a chtěla by místo ní ‚czenglish‘.
            Já oslavně končit nemohu: „Fuck off, SJW!“

            To se mi líbí

            • brtnikvbrlohu napsal:

              To je jasný – pokud se to netváří jako -ová ženská tak zásadně titulovat PANE xy.

              To se mi líbí

              • strejda napsal:

                To dá rozum, obzvlášť když dnes nevíte o jaké pohlaví vlastně jde. Možných kombinací je tolik, že ani nají jména. Na příklad kdo z Čechů ví kdo je Zamb. A i ten může mít pohlaví podle libosti.
                Co by na to řekla chudák Tereza Spencerová.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Že je tvrdej chlap. Což byla.

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                toto dobre ,ja by doplnil mozno oslovovat paneova pokial sa takym demokratickym pojebom neuberie kysliku,zadusime sa my samy…

                To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Veselovský je buzna. Udělá cokoliv, aby zrušil stereotypy“, rozumějte tradice.

            To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ja nekukal ani sekundu na nieco co je kokotina len pocital pod videom a vedel ze nema co sluchat to jak chazariky vravia,ze orezat vaska to zdrave a velmi dobre ,mne dobre aj s neobrezanym kokotom bo ja svoj kokot, bo take tipy ludi to vyzera jak kazdy kokot len v hlave mu vyrezali to co sa nazyva rozum tota nova demokracia to jak u army sa hvarelo mam rad lidi stejnych tvari kazdy vedel ze maska na rypak,toto ten obmedzeny kokot vymysla jak uroboit z holoty este vacsich kokotov jak su…

          To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            ideologia marxa ,vystriedala ideolologiu peniaza a pojebov,co nevedia,kde sa genderovo zaradit co mi nevadi ich problem,ale co ma vkurvy,ze mi vtiska kokot,ze jak on hovori to spravne boha mu a ja jak furt a vatsina tu jak predtym v hospode ci v robote teraz technickym vyvojom na skle…za soudruha bola volnost vyjadrenia uzakonena v ustave teraz ked disident hovoril ze kokot bola volnost prisli druhy vyjeby co mi hlasaju ich volnost a mam vidiet tak jak oni vidia a ja kurva ani vtedy nevidel a teraz uz vobec ,dlho demokraticky soudruh nebude tak jak komunistickej soudruh,vystrieda iny lepsi a tak ide storocia,bo som kokot nezoberiem samopal a neidem si pravo branit,ale podriadujem sa jak ten skurveny zohnuty lokaj dalsej ideoloogii a preco bo som zajebana sracka jak vtedy,tak aj teraz a vec vybavena.kto si mysli,ze to vidim velice jednoduse,on len rozvedie nieco,co ja napisal vystizne,bez tej zajebanej dristacky o nicom…

            To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Měl jsem důvod péct na tento víkend hodně vepřového, nakupoval jsem v Makru.
      kilo bůčku bez kosti, původ a porážka ČR za 129,- Kč
      kilo krkovice, původ a porážka Španělsko za 89,- Kč
      Vrtalo nám hlavou, jak je to možné, až nás to trklo – dotace!

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Já si jedu příští pátek pro půl čuníka z domácích chovů, 59Kč / kg. Je to drahé, ale dostanu to rozbourané a jen to nahážu do přepravek. 15 kilo vyudím, abych udělal tak něco pro zdraví a k tomu ze tři nohavice tlačenky, aby klouby nevrzaly, protože má žena brblá, že ji to v noci budí.

        To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Rychetský.
    O něm se traduje, jak obhajoval disidenty. To je klidně možné, nezkoumal jsem.
    Ale také finančně hodně mazaný advokát….
    Bylo, nebylo, vzniklo v Praze už v polovině 50.let stavební bytové družstvo Pokrok. Když se v 70. letech rozběhla masová panelová výstavba sídlišť, stalo se toto družstvo dnešním slovníkem „developerem“ (dodnes je to největší bytové družstvo ve střední Evropě, spravuje stále 24 tisíc bytů).
    Pamětníci vědí, že ta výstavba poněkud drhla jak co do termínů, tak co do kvality. A tak šikovný advokát družstva Pokrok, nějaký Rychetský (předsedou byl Ota Karen, také chytrý muž bohatého osudu, žel už zesnulý) na základě hospodářských smluv vedl s dodavatelskými firmami (všelijaké ty pozemní a jiné stavby) arbitráže a družstvo inkasovalo mohutné pokuty za pozdě a nekvalitně dodané byty. Měly se tam náramně (což jim nezávidím, jen konstatuji), vlastně takové „bytové Slušovice“ (dokonce v 80.letech také rozběhly podnikání s výpočetní technikou), které mazaně využívaly díry v tehdejších zákonech a nedostatky tehdejšího socialistického hospodářství.
    Nevím, zda jsou to pro Rychetského body, kladné nebo záporné, ale tak to prostě bylo.
    Rozhodně to svědčí o jeho mazanosti, ostatně i jeho včasný ústup z politické exekutivy dp Ústavního soudu tuto vlastnost potvrzuje.
    Česky „vychcánek“.

    To se mi líbí

  7. Slim napsal:

    https://video.info.cz/pur/cesko-pred-virem-zachranil-tajemny-muz-nestoji-o-slavu-rika-o-nem-hamacek-45144.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    Mr. X. Kterýpak z kolegů to bude? Problém české politiky je, že už dávno se jí vyhýbají PŘIROZENÉ ELITY…

    To se mi líbí

  8. cobolik pacholik napsal:

    vsetko raz konci unia neni vynimka…tolko staci a ostatok to len smrad okolo hovna jasny…

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.