Nic nebude jako dřív?


Snad se blíží doba pokoronavirová.  A optimisté věří, že toto krátké, ale opravdu tvrdé období zanechá nějaké následky v myšlení lidí. Já tomu nevěřím. Tady v mé pohostinné hodovní síni je nás většina, kteří mají snahu poopravit některé své postoje. Jenže pokud se podívám na svůj účet na twitteru, jímá mne hrůza. Ta snůška nenávisti, hnoje, posměšků i nadávek linoucí se z klábosnic zejména debilblokových příznivců opravdu nevzbuzuje žádné naděje.

Jakékoli opatření, které má zabránit šíření viru je hned bráno jak útok na občanské svobody. A nikoho nezajímá, kolik lidí umírá v okolních zemích, která právě tuto část boje zanedbaly nebo podcenily. Nikoho nezajímá, že některá dodatečná opatření v okolních státech pak jsou několikanásobně tvrdší a více omezují svobodu než ta, co platí u nás.

A když se konečně dostáváme do fáze, že se opatření začínají rozvolňovat, zase je to špatně. Ne, že bychom měli zůstávat na místě, ale otevírat rychleji a rychleji a pokud možno vše. Nikoho nezajímá, že veškerá uvolňování jsou chaotická jen na první pohled, ale že vycházejí z doporučení epidemiologů. Jen oni jsou schopni posoudit, kde se může ten virus šířit rychleji a kde pomaleji.

Největším „útokem“ na naše svobody jsou zavřené hranice. Právě ty hranice, které pomohly udržet epidemii v rozumných mezích. Otevřít, otevřít, otevřít! Jenže právě ti křiklouni si ve své nenávisti k vládním rozhodnutím neuvědomují, co by takové opatření mohlo znamenat. Oni by klidně po návratu šli do karantény. Jenže co by ta karanténa znamenala? Chyběli by na svých místech v ekonomice. Takže přesně opačný efekt než ten, který chce v současnosti vláda dosáhnout.

A ještě je tu jedna podmínka pro otevření hranice. A tou je stav epidemie v ostatních zemích a tedy i jejich omezujících opatření. Kam by ti vykřikovači chtěli jet, když druhá strana o ně také nestojí? Zatím to vidím tak, že se necítím omezený a zavřený, ale v bezpečí před tím, co je jinde. A pokud jim nemohu pomoci, tak jim aspoň nechci překážet.

Vím, že se jedná se Slovenskem a také s Chorvatskem. Slovensko je vedle, tam problém není. Ale Chorvatsko je problém. A další problémy se vymýšlejí. Prý politici neznají zeměpis. Ale znají. A také vědí, že lze zařídit letecké spojení. A také vědí, že lze projet přes sousední Rakousko. Jenže s určitým omezením. Musíte předložit doklad  o bezinfekčnosti a mít plnou nádrž paliva. Protože musíte projet bez zastavení.

A také prý se musí dojednat, aby našinci nebyli na plážích v nežádoucí blízkosti. Jenže tenhle problém už dávno řeší Italové a Chorvati jistě nezůstanou pozadu.

Opozice vykřikuje, jak je třeba pomoci firmám a živnostníkům. Ta samá opozice, která když byla u vesla v krizi 2008 nepomohla nikomu, jen škrtala a škrtala. A ta samá opozice, jejíž Senát odmítl uvolnit rozpočtová pravidla. Přesto, že většina ekonomů ví, že si to jednak stále ještě můžeme dovolit, jednak že bez masivních dluhových dotací se ekonomika může položit. Tady nezbývá než věřit, že se v patlamentu povede sehnat všechny koaliční poslance a zákon schválit.

Nic nebude jak dřív? Ano, pro mnohé podniky i živnostníky nebude nic jako dřív, tenhle vlak pojede po jiné koleji. Ale v myšlení lidí změny nenastanou. Zejména, když debilblokoví politici budou vykřikovat ničím nepodložené nesmysly.

Jsem pesimista.

P.S.

Tohle jsem sepsal na den svatého Josefa před desátou hodinou dopolední. Pokud náhodou mezi sepsáním a vydáním někdo přijde na podobné myšlenky, jedná se pouze o stejný sklon k pesimismu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

80 reakcí na Nic nebude jako dřív?

  1. vonrammstein napsal:

    Já bych v tomhle případě takovej skeptik nebyl, ačkoliv založením (nebo spíš zkušenostma) jsem.
    Když to i mě-a se mnou se hejbe vážně těžko-donutilo k přehodnocení některých závažných věcí (povětšinou k lepšímu), tak to má určitě vliv i na spoustu slabších kusů.
    Ukazuje nám to, že spoustu věcí, bez kterých se určitě nedokážeme obejít, ve skutečnosti vůbec nepotřebujeme. A že naopak potřebujeme věci, kterým jsme doposud vůbec nevěnovali pozornost.
    A vzhledem k tomu, že se situace bude na podzim nebo na jaře znovu opakovat, byť třeba v zmutovaný podobě, naučíme se ještě víc.
    Už mě to nebaví, ale zas dochází na moje slova, dohledatelný i tady: Moc dlouho byl klid a blahobyt, to není přirozený. Musí přijít válka nebo epidemie, aby se svět vrátil do rovnováhy. Já teda počítal s válkou, stalo se to druhý. Prozatím. Ono se to může vzájemně podmiňovat, například v podobě boje o zdroje.
    Kchodle-promluv.

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Pán Bavor, optimisti sú tí, čo si myslia, že toto covidové obdobie bude krátke. Samozrejme, buďme realisti, väčšina ľudí je ochotná zmeniť svoje myslenie až potom, keď vyskúšali všetky ostatné možnosti a nič nefungovalo. Ak teda na to dostanú príležitosť. Ako vyššie píše rytier, „válka nebo epidemie“ sa horúcou hlavou neriešia. Horúce hlavy umierajú medzi prvými.

    To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    myslenie sa zmeni ked chcipne minimum miliarda holoty,virus je prirodny a nie vyrobeny ja zatial fungujem normalne co obdivujem jak vydrzi zdravotnik 6 hodin v tej maske jebanej tie rypaky maju otlacene a oslinene ja mam 20 minut a ide ma jebnut,tie 6 hodin to tu bo moja mafia robi tak zo 4 pacientov ma teraz na starosti 9 na smene a viac jedna, dukatik na viac nijaky a federalna vlada leje miliardy mne dali kurva za 2018 rok podla toho co som mal do odpisu 2400$ to teraz ku covid taka pomoc,keby som nemusel doplacat dane vratil by som danovemu uradu do maryland bo ja robim cely cas,ale ze mi dojebali doplatit 3000$ tak jebem vlastne im ich vratim plus 500 budu mali plus,takze dolozim len 500$ co som mal doplatit dane za 2019 bo nemam nikoho do odpisu som sam vedu ma jak slobodneho bujaka,ja nejak valne nesledujem,kus kuknem,ale barz malo na tie zmesy informacii nema ani co bo to fatmorgana ja pouzivam len palici burana jak virus prisiel tak odide,kym najdu vakcinu jak naturalne prisiel naturalne odide natura to nie computer,ci ten virus ma zradukovat holotu,zatial na tolko holoty,co je na svete to nema,ani co rozpravat to jak by v pepikove za 20 rokov umrel jeden clovek,jasne dobre sa to pise,ale ty co stratili blizkych to na chuj a ja sam neviem mozem jebnut nebol by som nadseny,ale co viem ked jebne dcera hovorila,ze morfika idu jak teple rohliky najebu do vas a vy nemate sajnu o nicom bo zdrogovany na srot kym nevypusti dusu dablovy,dobre sa pise,ale neviem,co by ma napadalo keby som vedel,ze mam zapar kym by do mna najebali ojebov,ale asi si to clovek velmi neuvedomy,bo oni uz vedia komu zvoni hrana ojebu mu palici uz davno predtym,kym zan dycha masina az nakoniec nastava koniec,este dobre,ze je toho na ojebanie hlavy…

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      No sláva čobolíku, zdá se, že žiješ a pokud ve state of Maryland, tak víš teď už na vlastní oči dost názorně, před čím jsem Tě před měsícem varoval. Tak take care! Bude to ještě dlouhé. Na 1.200 baksen od Doníka asi nedosáhneš, že? To jen holota co nezarobí ročně víc jak 75.000.

      To se mi líbí

  4. strejda napsal:

    Bavore, tady jste to přesně popsal.
    ….. právě ti křiklouni si ve své nenávisti k vládním rozhodnutím ……
    Kdyby byla dnešní opozice u moci, dělala by podobné věci jako vláda a křiklouni by ji podporovali.
    ……. Jenže právě ti křiklouni si ve své nenávisti k vládním rozhodnutím neuvědomují, co by takové opatření mohlo znamenat ……..
    Moc dobře si to uvědomují, jen je jim každý, každičký klacek dobrý.
    Dnešní politika nám ukazuje, jak bude tvrdý boj o zdroje (koryta), ten v politice probíhá už 30 let a je stále tvrdší. A z politiky se přesouvá do společnosti.
    Uvidíme co přinese další vývoj. Teď zbrojíme nejen na Rusko, ale i na Čínu. A tvrdíme, že si výrobu vrátíme zpět. Jak to udělat ale nikdo neví. Kdo obětuje své zisky, kdo bude mít peníze na tolik zboží jako má dnes? Mlít pantem umí kdekdo, ale co skutek?
    (pod čarou: Naši NATO válečníci mají bez boje vyřazené dvě letadlové lodě, své pýchy. Opravdu jsou na válku připraveni, když je zlomí lehká chřipka?)
    Stále jedeme ke katastrofě, koronavirus je jen malý obláček na cestě. Je to jen lehká chřipka. Zápal plic teprve přijde.

    To se mi líbí

  5. bob napsal:

    Článek mi mluví z duše. Těch letních dovolených se bojím. Nedovedu si představit, že by si zejména lyžaři odřekli Jadran. Chorvati, poněvadž je turizmus jejich hlavní zdroj příjmu, k sobě turisty samozřejmě pustí. Potom už je jedno, jestli Rakousko projedou na jeden zátah, protože na plážích budou Němci, Italové, Rakušáci…
    Na tomto místě se mladých trochu zastanu. Vůbec nevím, jak bych jednal, kdybych byl mladý a zdravý.
    Jinak na politické scéně je to klasika. Představuji si pomyslného Marťana, kdyby přišel na jednání našeho Parlamentu. Musel by si myslet, proč k veslu nepustí STAN, TOP 09, ODS…, když vědí přesně, co by se mělo dělat a to jak ve zdravotnictví, tak v ekonomice.
    Do toho všeho jsem zachytil včera, že Petříček (ten se opravdu povedl) nechal prověřit aktivity Ruska a Číny a zjistil, že se snaží díky COV 19 podrýt EÚ. Koneckonců byli jsme svědky podrývání v přímém přenosu, když Rusové poslali doktory a vybavení do Itálie.
    Té zahraniční politice už vůbec nerozumím. V očekávání ekonomického průseru se stáváme praporečníkem v tažení proti Rusku a Číně, když je jasné, že jen co nejširší spolupráce všemi směry povede z toho průseru ven.
    O roli médií nemá smysl psát. Většinou přikládají pod kotlem. Včetně ČT, i když ta má občas světlé chvilky, když informuje o COV 19 (Daniel Stach!!!)

    To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Mně osobně je to celkem jedno ať si zajedou třeba do Tramtárie když mají tu potřebu. Vadí mi, že hodlají ohrožovat ty, kteří se k tomu postaví rozumně, a třeba neradi, ale zůstanou doma. A pokud by po návratu šli do karantény bylo by zajímavé jak by se na to díval jejich zaměstnavatel. Já být jím, tak bych z toho urvaná zrovna nebyla.

      To se mi líbí

      • bob napsal:

        A já se těším na to, až je Petříček bude z celého světa svážet. V mnoha případech za naše daně.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          V ten moment by to měl platit ze svého … Žádný erár, zapráskaný náckovský pravouni …

          To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Ať jedou, ale jakýkoli lékařský úkon v souvislosti s virem budou platit na dřevo, nevztahovala by se na něj pojištění … Topola bych snad do té Itálie na hranice i doprovodil, jen ať pobyde – o jednoho dobytka méně …
      Kdyby tak chtěli vypravit plné autobusy a letecké linky – i kněze bych jim na paluby poslal … Zpátky pouze po měsíční karanténě za vlastní, včetně hotovostních plateb za případné i následné lékařské úkony. Pokud by dotčený neměl na zaplacení, okamžitě by byla pohledávka postoupena exekučnímu úřadu, který by ji vymáhal po rodině cestovatele.
      Pokud snad jakýkoli lékař v tomto směru „podváděl“ ve prospěch těch lúzrú, tak by se vystavoval jak postihu lékařskou komorou, tak především finanční pokutě ve výši 5 -10 mio za „nepřiznanou hlavu“ , a trestním stíháním dle paragrafu o obecném ohrožení, s přitěžujícím faktem, že trestná činnost byla páchána v době nouzového stavu.
      Stejně ty kurvy měli pojištěny poplatky u lékaře.

      To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        A co teprve dědek Klausů? Tomu už docela šibe.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Bohužel je český volič tak „inteligentní, pamětlivý a morálně pevný“, že Vámi jmenovaná persona má vcelku velkou šanci býti po třetí prezidentem republiky…
          Všimněte si, jak hromadně vstávají z hrobu polistopadové pol.zombie z prvních let drancování státu …

          To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Nechápu, jak někdo může zpochybňovat základní lidské právo zaletět si na večeři do Londýna.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A nebo také obráceně (P.S. Prý to byl humor)

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        U nás, jsme takový hornický kraj a hornická rodina, se tomu říkalo
        kape mu na karbid
        ( K tomu dodám, kdo zná karbid, tak ví co umí. My, co jsme s ním v mládí experimentovali a zůstali neporušení, víme o čem to je)

        To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        Jasně humor. Asi stejné úrovně jako chybějící Koněvova rouška.

        To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Onen „aktivní dentista“ by se spíše měl podělit s veřejností o zásadní info : jakému „víru, jaké mutaci a degeneraci v DNA“ v prenatálním stavu byl vystaven on … Páč jde o to, jestli to není dodnes nakažlivé …

        To se mi líbí

  7. tata napsal:

    I KDYŽ současná epidemie je vážná ,je to slabí odvar toho co ty zabedněnci dělají v EU,ODKAZ JSEM poslal domácímu,je to reportáš slovenského poslance,komise EU ODSOUHLASILA 10 miliard na podporu imigrace a defakto povinné přerozdělování.to bude ten mor co opravdu vymaže naší civilizaci

    To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Na podzim budou zase nějaké volby, což znamená zvýšenou aktivitu politiků a jejich fanatických voličů. Roky říkám, že největším neštěstím společnosti je skalní volič. Ten tu „svou“ stranu bude volit, i kdyby ji vedl třeba Kalousek, nebo jiné podobné hovado. Podzimní volby ukáží, kolik těch skalních voličů debilbloku vlastně je a kolik se podaří kavčí žumpě ve své Svaté válce proti Andymu zaktivizovat. Je jasné, že debilblok drží nad vodou hlavně Praha a teď se ukáže, jak zareaguje na excesy stran, které reprezentují velikáni typu Hřiba, Novotného a především Koláře. Velikán z Prahy 6 se nechal inspirovat Mozartovým Donem Juanem a rozdal si to také se sochou. Frajer v opeře ovšem nedopadl s plechovým komturem úplně nejlíp a je otázka, jak dopadne fašounek Kolář v dalším životě a především TOPka v blížících se volbách.
    Gradující nenávist ve společnosti má na svědomí Sekta sv. Havla z Hrádečku, která plynule přichází o pozice. Bohužel mají k dispozici Bakalovy media, do kterých patří i žumpa kavčí, fanatické magory v Senátu a také nemalou část vysokoškolských pedagogů. Hodně nenávisti do společnosti vnáší i nejeden ukřivděný politik. Klasickým případem je třeba M. Topolánek. Většího burana aby člověk pohledal.
    Protože jsem spíše optimista, tak se snažím věřit, že se scéna časem vyčistí, i když to bude nějakou dobu trvat. Pokud se to nepodaří, čeká nás nějaký Stalin. Ten si s Pátou kolonou jistě poradí.

    To se mi líbí

    • bob napsal:

      Fakt je, že když sleduji výlevy Topolánka, tak si říkám, že Řeporyjec je břídil. Ten má teoretickou šanci, že ho to přejde. U Topolánka je to nevratný stav. Topolánek je živým důkazem, že premiéra (u nás) může dělat kdokoli. A naše Česko je skvělá země, když vládu takového Topolánka ustála. Ustála i konkubinát, ustojí i boj s COV 19.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Jen skromný dotaz. Platí to pro skalní voliče všech stran?

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        A Vy hned po fundamentu 😉 …

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Ano, platí. Jsou voliči, kteří to hází té své straně furt dokola. Určitě ve svém okolí takové znáte. Kdyby to volič nedělal a opravdu vybíral momentálně nejmenší zlo, nemohly by se partaje chovat, jak se chovají. Klasickým příkladem byla např. nedávno zesnulá E. Pilarová. V rádiu se jí před časem zeptal moderátor, koho bude volit. Odpověděla, že ODS. Na dotaz moderátora, proč ODS, odpověděla, že je volí vždycky. Takhle si představuji skalního voliče a neštěstí pro tuto zemi. Momentálně to hážu Japonci a když usoudím, že udělá blbost, hodím to jinému nejmenšímu zlu. Nejmenší zlo samozřejmě vidíme každý u jiné partaje. To je demokracie. A jako demokrat respektuji vítěze Andyho a čekám, co s tím mandátem udělá. Bohužel na něho všichni pořádají kruhové hony a zde mám pocit, že to republice škodí. Ale mohu se mýlit.

        To se mi líbí

    • anonymní napsal:

      Vy si myslíte, že Hřibovy, Kolářovy nebo Novotného juniora excesy těm kréténům v Práglu vaděj?
      Vždyť právě proto je volej.

      To se mi líbí

      • bob napsal:

        Prosím, abyste Pražáky negeneralizoval. Stačí napsat některým kreténům…

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Pražák a kretén z Práglu jsou dvě rozdílné bytosti.

          To se mi líbí

          • bob napsal:

            Česká mluvnice je kouzelná, že umožňuje víc výkladů 🙂
            Asi jsem z toho viru vztahovačnej..

            To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Bohužel bobe, koncentrace zmrdů na metr čtvereční je v Praze s přehledem největší v Bohemii, bohužel. A volební výsledky to opět bohužel dlouhodobě potvrzují… Můžeme se „slušným, běžným“ pražanům omlouvat, ale nikdo jiný než oni tento stav nezmění . Pokud bude vše probíhat tak, jak doposud, bude podobné titulování nejen pokračovat, ale i zesilovat …
          Nebude čas, chuť ani jakákoliv snaha rozlišovat … A Vy to víte, bobe …

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Největší koncentrace zmrdů je v Horní Bříze. To je stejně relevantní tvrzení.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Neznám skutky, vyjádření a mediální akce jedinců z Horní Břízy – třeba je tam kryplů na počet obyvatel víc, ale neřídí zahraniční politiku, třeba …
              Za to je vcelku široce v povědomí co, kdo, jak mimózně právě v Práglu, včetně revokace dějin a nepokryté přípravě páté kolony k postupnému nástupu nepokrytých nácků, kteří si klidně budou říkat pionýři. Volební výsledky, personální politika a zvyky, mediální přímý přenos, atd. jsou dostatečným argumentem pro mé tvrzení.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Pak ale nepaušalizujte a mluvte o pražských komunálních politicích, vládní garnituře, novinářích, senátorech… Pak to bude v pořádku. V Praze totiž oproti Vašemu předpokladu žije i spousta normálních, slušnejch lidí, který si fakt nezasloužej být paušálně zahrnutý do tý Vaší „koncentrace zmrdů“. Vy budete samozřejmě oponovat, že slušný lidi do tý množiny nezahrnujete. Jenže zapomínáte na jednu věc: S výjimkou přiznanejch grázlů si každej myslí, že je slušnej člověk. Včetně Vás. Naproti tomu si žádnj zmrd nemyslí, že je zmrd.

                To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Máte problém s psanou češtinou, respektive jejím významem ? Vypadá to, že ano … Ve 20:03 je přístup k obyvatelům města zvaného Praha zřejmý, tedy pokud disponuji logikou, schopností vnímat souvislosti plus dedukcí k rozpoznání smyslu písmen, především pokud to není explicitně zmíněno, což v tomto případě bylo.
                K volbám chodí a volí pražská veřejnost, ke VŠEM – je to u Vás jinak ? Ani v tom Otázku není více politiků než obyvatel, a ti politici, minimálně pražští, jsou vysvědčením pražanů – nebo podle Vás Brňáků, Liberečáků a Plzeňáků ???
                Dokonce je zmíněn jediný možný recept na změnu vnímání „pražáků“ tak, jak o tom píší.
                Paušalizace , respektive proč je použita, a bude používána dál, je v těch mých pismenkách zmíněná také.
                Zanechte havloidního úhybného manévru s argumentací o paušalizaci – Vy, který na ní staví svůj světonázor.
                Tedy kde je jakákoli „nedostatečnost“, myšlenková, logická, faktická , … ???
                Kdyby se ozval bob, v pohodě – brání status slušného Pražana, kterému se mnohé a mnozí „pomazaní“ v tomto městě zajídají, stejně jako jejich skutky …
                Nicméně na mém konstatování není nic špatného, a je DŮSLEDEK, NÉ PŘÍČINA !!!
                Já o sobě NIKDE netvrdím, že jsem slušný člověk, ale nepáchám taková svinstva, nejsem takový křivý šmejd, nebudují si na cizím neštěstí, nebo na jeho bagatelizaci, popírání a kolaborací s vrahy svoji kariéru – NEJSEM POLITIK, NOTA BENE V PRAZE.
                O co jde Vám, zkusil jste mne malinko kopnout do kotníku, ale nepovedlo se … O co tedy jde Vám, hájíte Boba, kterého osobně se moje odsudky netýkají, jde o moje „modřiny na kotníku“, nebo jste ex offo té „party u pražského vesla“ ???

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Hájím slušný Pražáky. A narozdíl od Vás nemám problém s češtinou, takže vím, že se píše „kripl“ a ne „krypl“. Taky umím správně používat čárky. Ještě nějakej problém?

                To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Ten jsem neměl já, pokud mne paměť, a zobrazení stránky neklamnou … Krypl budiž počeštěný původně germánský kripl, a hluboká omluva za čárkovou zmatenost a nedokonalost …
                Věcně tedy nic k věci, jen jedno y místo i v cíleně počeštěné verzi, a asi chyby v použití, či nepoužití čárek …
                Kdybych tušil, že jde o diktát, zařídím se …

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Nejde je o diktát. ….“zapráskaný náckovský pravouni“… Slyšíte se?

                To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Slyším, a přesně tato formulace byla použita cíleně… Konzistentní názor: Levice skoro 3dekády neexistuje, a tzv.Pravice je spolek kolaborantů a nácků všeho druhu..
                Tedy tzv.vlastenecká, občanská ( ve smyslu slova ) pravice je LEŽ,PODVOD. 3 dekády se tzv.česká pravice chová jako na dobytém území, kolaboruje za pár stříbrných s kýmkoliv, prodá i vlastní matku a „hloubku jejich intelektu“ každý den potvrzují v celých houfech …
                A to, co po sobě zanechala po VP i po kantýnské s gumařem v zádech, je na řešení jistým kalibrem …

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Aha. Já si nechám svoji Trikolóru a Vy si dělejte, co dovedete.

                To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Kdo je ústavní činitel ?
        Proč se útvar na ochranu ústavních činitelů rozrostl o 150 osob.
        Neboli jak Hamáček zabezpečuje Piráty a Kalouska.
        https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3082202-prazsky-primator-hrib-dostal-policejni-ochranu
        https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prazsky-primator-hrib-ma-policejni-ochranu-a-nesmi-jezdit-mhd-40321449
        Tož v současnosti stačí jakémukoli primátorovi nebo starostovi nastartovat vlastní zahraniční politiku a najednou je ústavní činitel pod ochranou Hamáčka.
        Konečně jsem pochopil o co jde Ing. Lumíru Aschenbrennerovi, on totiž chce být významný ústavní činitel stejně jako MUDr. Zdeněk Hřib nebo Mgr. Ondřej Kolář.

        To se mi líbí

      • Slim napsal:

        To jsou věci, panečku. Ale ani zdejší vzpomínači výročí nevzpomněli. Samoizolace

        To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prazsky-primator-hrib-ma-policejni-ochranu-a-nesmi-jezdit-mhd-40321449
      „Pražský primátor Hřib má policejní ochranu a nesmí jezdit MHD“

      (…) Hřib před nějakým časem podával trestní oznámení za stalking. Byl sledován až domů. (…) není jasné, zda ochrana s tímto oznámením souvisí. Pražští policisté letos 19. března zadrželi muže, který po telefonu vyhrožoval primátorovi kvůli zavedeným opatřením proti šíření koronaviru.
      Ochranu má i Kolář
      Podle týdeníku Respekt jsou pod policejní ochranou i starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Ten nechal na území městské části odstranit sochu maršála Koněva.
      Podle týdeníku se z Ruska do Evropy přesouvá skupina zpravodajských důstojníků a do Prahy přijel jeden člověk, který by mohl být starostovi Kolářovi nebezpečný.(…)

      To se mi líbí

  9. lujjza napsal:

    „Mezi cíli hackerů bylo i české ministerstvo vnitra. Pomůže vyřešit problém spolupráce s FBI?“
    https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2020042211834770-mezi-cili-hackeru-bylo-i-ceske-ministerstvo-vnitra-pomuze-vyresit-problem-spoluprace-s-fbi/

    (…) Server píše, že podle důvěryhodného zdroje jsou Češi v úzkém kontaktu s vyšetřovateli v zahraničí. Jde o americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI).
    Poznamenává se, že do toho vstoupil americký šéf diplomacie Mike Pompeo, který varoval před útoky na české nemocnice.

    Podle antivirové firmy Eset původ útoku nelze jednoznačně určit.
    „Nicméně nástroj MBR Locker, pomocí kterého byl vytvořen, je v ruštině. Stejně tak jsou instrukce k použití tohoto nástroje k dispozici na ruských hackerských fórech. Digitální stopu jsme zaznamenali i na čínských IP adresách,“ uvedl technický ředitel Esetu Miroslav Dvořák.(…)
    ——————————————-
    No jak taky jinak, že… Nemají na MV náhodou Huawei?

    A hned první diskusní příspěvek – citace:
    „Myslím, že spolupráce s FBI to definitně vyřeší – proč se prolamovat, když budu mít oficiální přístup :-).“

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Jo tak, použitý nástroj..
      To nejspíš budu taky ruský vládní agent 😀
      Mám v počítadle nejméně jeden ruský program a v Total Commanderu a Firefoxu hromadu pluginů, které také mají dokumentaci v ruštině.

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      malaya air lines tiez ruska raketa jebla dole,kurva uz docista cas jak za soudruha, zapadny imperialisti nam vsetko dojebali a teraz vychodny populisti od volgy a chuan che ,kurva ja myslel,ze nedozijem takej debiliny… a zase jedna strana kurva vy to vidiete,ci len ja vidim,kurva nevedia co uz maju povedat rusky strategicky ciel je dojebat nemocnice hackerskym utokom a cisto to robi osobne putin dojebu sa ty demokrati lepsie jak soudruzi…

      To se mi líbí

  10. tata napsal:

    NEVĚŘÍM že se něco vyčistí,takto souhlasim a zároven nesouhlasím s větou…..Roky říkám, že největším neštěstím společnosti je skalní volič. Ten tu „svou“ stranu bude volit, i kdyby ji vedl třeba Kalousek, nebo jiné podobné hovado.
    souhlasím proto že v dnešní situaci máte pravdu,nesouhlasím…….protože jsem roky volil ČSSD a každá ta volba byla podložena tím co vyznávám a tvrdím že opodstatněná jako že ted možná nepujdu volit nebo to hodím Babišovi se skřipěním zubů protože ono defakto není dobré volby a to ani pro levicového ale ani pro pravicového voliče.Ta věta je přiliš zjednodušené vidění,protože to samé se dá řici zatím pro ty co volili pravě pod tím co píšete vté větě,umite si představit že u moci by byli třeba piráti,volič u nás má opravdu těžkou pozici.Ukázalo se že volba nových stran je spíše horší než lepší nebo minimálně stejné.Takže v určitý čas a době má skalní volič určité opodstatnění jako do určité meze třeba u mě kdy ČSSD PŘESTALA BÝT I TO MENŠÍ ZLO.A každy znás vyhodnocuje určité postoje jinak.Politická situace u nás je tak složitá s tolika neznámími proměnými že není prostě dobré volby.TŘEBA volba BABIŠE co dnes považuji za menší zlo se může ukázat jako v horizontu času za katastrofální,asi jako dost znás volilo EU A MYSLÍM SI že málokdo znás by dnes byl pro.Jak se řiká po boji je každý generál.Lidstvo jako takové se dostalo na hranu a i já i když bych to asi nedokázal podporovat se přikláním že toto lidstvo nebo EVROPU BY ZACHRÁNIL OSVICENÝ DIKTÁTOR JESTLI je vubec možné toto spojení.To čím se ohání sluníčkáři ,KLAUSOVÉ A PODOBNÍ je to že každý darebák má větší práva než čestná většina ve jmenu nákého obráceného prava na svobodu,myslím TÍM VĚCI JAKO ŽE čím dal složitější odposlouchávat darebaky a přijmout to jako důkaz,zloděje nesmite ukazovat, nebo co ještě snad u nás uplně není ale určitě to přide že vrah muže odmitnout dát DNA co by prokázalo nad vší pochybnost že je vrah,komu ty zakony prospívají,má to ještě do činění s pravem na svobodu podle mě dávno ne.ANO JE TO CITLIVÁ věc a možnost že se obrátí zase na druhý pol veliká ale dnes se za demokracii a těchto právech schovává jen levárna

    To se mi líbí

  11. "mlčící" čtenář napsal:

    to nebude,nic nebude jako dřív,v myšlení lidí změny nenastanou.

    už zde spolu budete všichni více či méně jenom souhlasit se vším co vám ANO vláda předloží.

    a vzájemně se utvrzovat v tom,že jediná pravda je ta VAŠE ANO PRAVDA.

    To se mi líbí

  12. lujjza napsal:

    Zdá se, že jim už otrnulo:

    „Guvernér vo Virgínii na Veľký piatok zákonom poprel realitu identity muža a ženy“
    https://www.hlavnespravy.sk/guverner-vo-virginii-velky-piatok-zakonom-poprel-realitu-identity-muza-zeny/2132514

    (…) Zatiaľ čo sa rodiny vo Virgínii zaoberajú traumou z koronavírusu a straty práce, guvernér Ralph Northam v tichosti podpísal zákon, ktorým núti podniky a dokonca aj súkromné organizácie otvoriť dámske toalety, šatne, sprchy a prezliekarne mužom, ktorí o sebe tvrdia, že sú ženy.(…)

    Kdepak, žádná změna… „Silou, Kačenko, silou“…

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Wauuu, to je mazec …. Doba, respektive nominanti vymknutí z kloubů … Pospíšil, Moravec a Putna jásá, feministky by měly také – zbytek je mediálně out … 😂

      To se mi líbí

  13. cobolik pacholik napsal:

    preco sa boji pan kolar,boji sa rusov ci nasich,naraz ochranka z jakeho dovodu ked robi z presvedcenia pre dobro prahy nech ho strazia prazaci je jasny ze je synom smrti a ked si mysli,ze pred ruskou tajnou sluzbou ho ochrania dvaja agenti to nech si radsej masli hodi sam,co sa mi paci jaky su mocny v svojich rozhodnutiach neochvejny a naraz je posraty s celou rodinou zajebat bo je svine,co chuj s ruskym,ale tym zradza aj nasich,ked ho sprataju a pridu nove doby demokracie bude mal sochu na pamatku.tu je vidiet jaka to prolhana slizka kurva…

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      To je čobolíku hlavně potrava pro náckům sloužící média, vyrábí mesiáše, jsme svědky mediální výroby „hrdiny s vlastním názorem, který se nebál rudé mocnosti“ … A není sám, třeba se budou časem přejmenovávat znovu ulice… Bohužel, zmetci, špína a gauneři jeho plus soukmenovců dnes tvrdí muziku, píší dějiny, a bohužel to v blízké době jinak nebude …
      Pátá kolona, to největší národní svinstvo, dominuje státu …

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.